Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Πεποιθήσεις αρνητικές και θετικές!


Intelligence-e1356424081617Σύμφωνα με την Λόγο-θυμική θεραπεία του Albert Ellis η ρίζα των ψυχολογικών προβλημάτων  κρύβεται σε βαθιά ριζωμένες αρνητικές πεποιθήσεις. Υπάρχει ο τρόπος να ξεπεράσουμε τα αρνητικά αισθήματα έντονου και παρατεταμένου άγχους, ενοχής, κατωτερότητας, ζήλιας και εξάρτησης με την εκμάθηση περισσότερο ορθολογικών τρόπων αντιμετώπισης της ζωής, αξιολόγησης του εαυτού μας και των άλλων.
Για να αμφισβητήσουμε και να ανατρέψουμε τις αρνητικές μας πεποιθήσεις μπορούμε να υποβάλλουμε στον εαυτό μας τα παρακάτω ερωτήματα:
  1. Υπάρχει καμιά πραγματική απόδειξη ότι αυτή η πεποίθηση είναι αληθινή?
  2. Ποιες ενδείξεις  υπάρχουν ότι αυτή η πεποίθηση είναι λανθασμένη?
  3. Ποιο είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να σου συμβεί αν εγκαταλείψεις αυτή την πεποίθηση?
  4. Ποιο είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να σου συμβεί αν εγκαταλείψεις αυτή την πεποίθηση?
Ο πίνακας που ακολουθεί παρουσιάζει τις βασικές αρνητικές πεποιθήσεις που βρίσκονται συνήθως στη ρίζα των αρνητικών μας αισθημάτων και τις αντίστοιχες θετικές πεποιθήσεις με τις οποίες θέλουμε να τις αντικαταστήσουμε για να είμαστε περισσότερο χαρούμενοι και δημιουργικοί. Αλλαγή των αρνητικών πεποιθήσεων σε θετικές!

Μπανάνα, για το άγχος, την αναιμία, τις κράμπες, το έντερο, τις καούρες, την διάθεση, την σωματική και πνευματική κόπωση. Μπανάνα ή μήλο;


της Κλεοπάτρας Ζουμποuρλή, μοριακή βιολόγος

Η μπανάνα είναι ένα από τα πιο ενοχοποιημένα φρούτα, παρεξηγημένα και παραμελημένα από τα άτομα που βρίσκονται σε δίαιτα ή που προσέχουν το βάρος τους. Ο λόγος είναι η λανθασμένη εντύπωση πως η μπανανα παχαίνει λόγω των υποτιθέμενων πολλών της θερμίδων. Είναι το πιο αγαπημένο φρούτο των παιδιών. Η γλυκιά της γεύση και η μαλακή υφή σε συνδυασμό με το διασκεδαστικό άνοιγμά της το καθιστούν ως του φρούτο που επιλέγουν πάντα τα παιδιά ως σνακ. 

Το όνομα μπανάνα προέρχεται από το αραβικό banan που σημαίνει δάχτυλο. Η μπανάνα παράγεται σε τροπικό κλίμα και συνεχίζει να ωριμάζει και να παίρνει το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα, ακόμη και αφού έχει περισυλλεχτεί.

Η μπανάνα είναι από τα πιο ωφέλημα φρούτα γιατί παρέχει στον οργανισμό την απαραίτητη ενέργεια και είναι πλούσια σε πολλά θρεπτικά συστατικά. Έχει πολλές φυτικές ίνες και προμηθεύει τον οργανισμό με τις βιταμίνες Α, Β, C, Ε καθώς και με εξίσου απαραίτητα ιχνοστοιχεία  όπως το κάλιο (καλύπτει το 25% των ημερησίων αναγκών του σώματος μας σε κάλιο), τον σίδηρο , το ασβέστιο, το σελήνιο, τον ψευδάργυρο, το μαγνήσιο.

Tα ολοκαυτώματα των Βρυξελλών

Περικλής Κοροβέσης - Εφημερίδα των Συντακτών

Τι να ξέρει άραγε για την Ευρώπη η μεγάλη πλειονότητα αυτού του λαού, και πιο συγκεκριμένα για την Ε.Ε. και τους θεσμούς της; Δεν έχουμε κάποια δημοσκόπηση ή μια έρευνα για να δούμε τι γνωρίζει ο Νεοέλληνας γι’ αυτήν την υπερεθνική δύναμη που καθορίζει τη ζωή του και ανά πάσα στιγμή μπορεί να τον στείλει να κοιμάται στον δρόμο και να τρώει από τα σκουπίδια. Ποια είναι η Κομισιόν που μας κυβερνάει χωρίς να ελέγχεται από κανένα; Τι αρμοδιότητες έχει το Ευρωκοινοβούλιο, που αρνείται να το ψηφίσει το περίπου 60% των πολιτών της Ε.Ε.; Ποιο είναι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και σε τι διαφέρει από το Συμβούλιο της Ε.Ε.; Ποιες είναι οι αρμοδιότητες του Δικαστηρίου της Ε.Ε. που εποπτεύει το Εθνικό Δίκαιο; Σε ποιον ανήκει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα; Τι να λένε άραγε όλες αυτές οι συνθήκες που έχουμε υπογράψει; Το ευρώ είναι εθνικό νόμισμα ή συνάλλαγμα;
Πριν από την κρίση, και σύμφωνα με τις δικές μου εμπειρικές παρατηρήσεις, οι πιο πολλοί συμπατριώτες μας πίστευαν πως το ευρώ ήταν για να μας εξυπηρετεί όταν κάνουμε οργανωμένα ταξίδια στην Ευρώπη, και για να μας απαλλάξει από τους υπολογισμούς να μετράμε ισοτιμίες (όταν θέλαμε να ψωνίσουμε φτηνά). Οι πιο διανοούμενοι από τους καταναλωτές πίστευαν πως η Ε.Ε. με το μαγικό της ραβδί θα μας έδινε το επίπεδο ζωής της Ευρώπης και θα είχαμε όλα τα καλά, σε κάθε τομέα της υλικής ή πνευματικής ζωής. Και η προσγείωση ήρθε απότομα.

Πως το Έλαιο Κάνναβης σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα! (Βίντεο)

Πάνω από 14 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο νοσούν από  καρκίνο κάθε χρόνο. Σε ετήσια βάση, πάνω από 8,2 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν από αυτή τη φοβερή ασθένεια. Θεωρείται ότι τα επόμενα 20 χρόνια ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σε 70 επί τοις εκατό.
Παρά τα δισεκατομμύρια δολάρια που δαπανώνται στην έρευνα για την εύρεση μιας θεραπείας κατά του καρκίνου, οι επιστήμονες δεν είναι προφανώς σε θέση να εφεύρουν μια κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ανακάλυψη, η οποία θα μειώσει την αγωνία των ανθρώπων και τους αμέτρητους θανάτους σε όλο τον κόσμο.
Παρ' όλ' αυτά, η μητέρα φύση παράγει ένα είδος αντι - καρκινικών προϊόντων   που, δυστυχώς, δεν μπορούν να κατοχυρωθούν με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Ένα τέτοιο πράγμα είναι το έλαιο κάνναβης .
Σε μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης, η θετική επίδραση της κάνναβης στον κακοήθη καρκίνο του εγκεφάλου έχει ερευνηθεί.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον κόλιανδρο ως φάρμακο: Αποτοξινώστε το σώμα σας από τον υδράργυρο και χτυπήστε την χρόνια φλεγμονή!

Το Κόλιαντρο είναι ένα από τα πιο ισχυρά και χωρίς επιπτώσεις αποτοξινωτικά όταν πρόκειται για την εξάλειψη των βαρέων μετάλλων και άλλων τοξικών ρυπαντών από το σώμα. Εξάγει τον υδράργυρο από το ανθρώπινο σώμα αποτελεσματικά. Τα βαρέα μέταλλα συνδέονται με σοβαρά προβλήματα υγείας όπως  καρκίνο, καρδιακές παθήσεις, επιδείνωση εγκεφάλου, συναισθηματικά προβλήματα, νεφρική νόσο, πνευμονική νόσο, και αδύναμα οστά.
Το Κόλιαντρο είναι γεμάτο με βιταμίνες όπως κάλιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, σίδηρο και μαγνήσιο. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και Κ. Οι επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει ότι έχει εξαιρετικές αντισηπτικές, αντιμυκητιακές και αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες.
πώς-να-χρήση-κόλιαντρο-as-ιατρική-απεξάρτηση-σας-σώμα-του-υδραργύρου και-beat-χρόνιας φλεγμονής
Καθαρίζει τον οργανισμό σας και έτσι μειώνει τις μολύνσεις και τις φλεγμονές.
Επιστήμονες στο Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών All India (AIIMS) στο Νέο Δελχί έγχυσαν ένα ειδικό διάλυμα αντιγόνου  στο αριστερό πίσω πόδι εργαστηριακών αρουραίων ώστε  να προκαλέσουν φλεγμονή και πρήξιμο που να μοιάζουν με τη φλεγμονή που προκαλείται από τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.
Δοκιμάστε αυτήν την σούπερ-φτηνή και αποτελεσματική μέθοδος, και η τακτική εφαρμογή της σίγουρα θα σας δώσει σπουδαία αποτελέσματα.

Η ώρα που τρώμε τα κύρια γεύματα της ημέρας είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στην απώλεια βάρους

Γιατί παχαίνουμε όταν τρώμε αργά το μεσημεριανό

Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει πως στην μάχη για την απώλεια βάρους δεν αρκεί να τρώμε νωρίς το βραδινό μας αλλά και το μεσημεριανό.

Όλες ξέραμε πως αν θέλουμε να χάσουμε βάρος ή να το κρατήσουμε σταθερό πρέπει να αποφεύγουμε το βραδινό γεύμα. Τώρα όμως ερευνητές στο Brigham and Women's Hospital στην Βοστώνη αλλά και στο University of Murcia ανακάλυψαν πως το να τρώμε αργά το μεσημεριανό μας μπορεί να μας φορτώσει με έξτρα κιλά.

Η μελέτη έγινε στην Ισπανία σε τετρακόσιους είκοσι  υπέρβαρους ανθρώπους που συμμετείχαν σε πρόγραμμα απώλειας βάρους  20 εβδομάδων. Οι μισοί έτρωγαν το μεσημεριανό τους πριν τις 15.00 το μεσημέρι και οι άλλοι μισοί μετά.

Όταν δοκιμάσετε αυτήν την 2000 ετών Ελληνική συνταγή για την περιποίηση του δέρματος θα καταλάβαιτε γιατί υπάρχουν άνθρωποι που την χρησιμοποιούν ακόμη!!!

Σε όλους μας αρέσει η επιδερμίδα μας να είναι απαλή και ενυδατωμένη, αλλά στοιχηματίζουμε ότι κανείς δεν είναι ευτυχής όταν διαβάζει ότι οι αγαπημένες του συμβατικές λοσιόν είναι φορτωμένες με χημικές ουσίες και πρόσθετα.

 Να θυμάστε ότι βάζετε στο σώμα σας απορροφάται άμεσα βαθιά σε αυτό.
Χρησιμοποιήτε πολλά φυσικά συστατικά για να κάνετε μια αποτελεσματική λοσιόν, αλλά αυτή η 2000 ετών συνταγή θα γίνει σύντομα η αγαπημένη σας.
όταν-σας-προσπαθήσετε-αυτό-2000-year-old-λοσιόν-συνταγή-τυπικοί-ξέρω-γιατί-άνθρωποι-ακόμη-χρήση-it
Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ως ''κρύα'' κρέμα πριν από 2.000 χρόνια στην Ελλάδα, και σήμερα είναι διαθέσιμη για τον καθένα που θέλει να βελτιώσει την επιδερμίδα του.

 Αυτή η λοσιόν ενυδατώνει το δέρμα, αφαιρεί το μακιγιάζ, μειώνει τις ρυτίδες και τα σημάδια γήρανσης.

Ταμπέλες στο σεξ, η μεγάλη δυστυχία




Το ότι ζούμε σε μία πλάνη, θεωρήστε το δεδομένο. Το έχουμε ήδη εξηγήσει και αποδείξει. 

Το ότι καθοδηγούμαστε σε αυτήν εκόντες - άκοντεςείναι επίσης σωστό, το ότι μπορούμε όμως –έστω και εν μέρει, σε ορισμένα σημεία- να ξεφύγουμε είναι η επόμενη μεγάλη αλήθεια.

Αναφέρω εκ των προτέρων, βέβαιος ων πως θα συμφωνήσουν άπαντες, ότι δεν είναι σε καμία περίπτωση αναγκαίο να συμπέσουν οι απόψεις μας. Θα ήταν εκτός από ουτοπικό και ολέθριο να υπήρχε τέτοια απαίτηση από και προς το μέρος του οποιοδήποτε. Με αυτή λοιπόν την αρχή, συνεχίζω…

Από τις απαρχές των κοινωνιών αναζητήθηκαν κανόνες. Θεωρήθηκαν -και ορθά- οι νόμοι –άγραφοι ή μη- ως το πεδίο εκείνο το επιτρεπτό, στο οποίο θα μπορούσε ο καθένας να κινηθεί έχοντας την ευλογία2 των πολλών για το ‘’καλώς έχει’’. Το πολυπόθητο –άχρηστο- άλλοθι, που τότε φάνταζε χρήσιμο και σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και σήμερα (δυστυχώς) το κάνει.

Η κάθε κοινωνία θέσπιζε τους δικούς της κανόνες -εκείνους που την εξυπηρετούσαν- οι οποίοι ανταποκρινόταν όλως τυχαίως, στις πλειοψηφούσες γνώμες των μελών της, οι οποίες με τη σειρά τους επηρεαζόταν από πολλούς εξωγενείς παράγοντες. Π.χ. Θρησκεία, κράτος, άρχοντες κ.τ.λ. 

Κάποιοι νόμοι με την πάροδο των ετών αναδιαμορφώθηκαν, κάποιοι καταργήθηκαν, ενώ κάποιοι άλλοι παγιώθηκαν καθιστώντας το νόημα των λεγομένων τους στερεότυπο. Γραπτό ή άγραφο. (Βλ. γνώμη της εκκλησίας για τις προγαμιαίες σχέσεις).

Πέρασε στη συνείδηση των λαών –ο γραπτός ή ο άγραφος ‘’νόμος’’- ως πάγια ‘’εντολή’’ ως η ορθή αντιμετώπιση ενδεχομένως, τής κάθε μίας πρακτικής που ενέπιπτε σε αυτούς. Π.χ.  Ο αυνανισμός αμάρτημα 3  

Η υπνοβασία στα απολύτως τρομακτικά της


Παρά το γεγονός ότι η υπνοβασία είναι αρκετά συνηθισμένη και οι υπνοβάτες εντελώς ακίνδυνοι, για κάποιους φαίνεται ότι λειτουργεί κομματάκι παράξενα.

Και απολύτως επικίνδυνα βεβαίως!
Είναι η τρομακτική συχνότητα εμφάνισης του φαινομένου που ενοχοποιείται για την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά κάποιων υπνοβατών, που τρέμουν πλέον κάθε φορά που πηγαίνουν στο κρεβάτι τους.
Και βέβαια ένα κακό περιστατικό αρκεί για να αλλάξει τη ζωή τους δραματικά, σαν να απελευθερώνεται λες ένα τέρας μέσα από κατά τα άλλα φιλήσυχους ανθρώπους…
Υπνοβάτης εγκληματεί
Εδώ μιλάμε για την πλέον διαβόητη περίπτωση εγκλήματος από υπνοβάτη. Ο Καναδός Kenneth Parks άρχισε να υποφέρει από αϋπνίες όταν ήταν 20 ετών, ως αποτέλεσμα μιας σειράς θλιβερών περιστατικών της ζωής του. Στις 23 Μαΐου 1987 λοιπόν ο Parks σηκώθηκε από το κρεβάτι του, μπήκε στο αμάξι του, οδήγησε 20 χιλιόμετρα μέχρι το σπίτι των πεθερικών του, μαχαίρωσε την πεθερά του και τραυμάτισε σοβαρά τον πεθερό του και κατόπιν οδήγησε και πάλι μέχρι το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα για να παραδοθεί. Μόνο που σε όλη αυτή την αλληλουχία των γεγονότων υπνοβατούσε! Ο ίδιος διατηρούσε μάλιστα πολύ καλή σχέση με τα πεθερικά του, την ίδια ώρα που η γυναίκα του ορκιζόταν για την έλλειψη κινήτρων του για το ειδεχθές έγκλημα. Το δικαστήριο θα τον αθώωνε την επόμενη χρονιά…

Ο ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΠΟΥ ΑΠΑΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ!


Αυτά που θα διαβάσεις μόνον στον αποδυτηριάκια θα τα βρεις. Αναφέρομαι σε συγκεκριμένο γεγονός, μάλιστα φρέσκο, φρεσκότατο, όπου με απόφαση της Δικαιοσύνης έγινε η αδικία της αιωνιότητας. Ίσως να μην φταίνε 100% οι δικαστές της Κύπρου, αλλά ο τρόπος που υποστήριξε την αγωγή του εναντίον τριών ερωμένων του ο τηλεπαρουσιαστής που απατούσε την σύζυγό του.
Κατ' αρχάς χίλια συγχαρητήρια στην κερατωμένη σύζυγο, η οποία στο δικαστήριο κατέθεσε ότι «η ανδρική απιστία είναι φαινόμενο αποδεκτό και παραδεκτό». Η κυρία μ' αυτή τη στάση της δεν είναι ότι απλά συγχώρεσε τον σύζυγό της, αλλά έδωσε το μήνυμα σοφίας στις γυναίκες της οικουμένης: «Δεν σημαίνει ότι ο άντρας μου με αγαπάει λιγώτερο επειδή λόγω της πολυγαμικής του φύσης έριξε το μάτι του και σε κάποιαν άλλη».

Έξι σημάδια ότι έχετε δυσανεξία στη γλουτένη - και δεν το γνωρίζετε ακόμη






Περισσότερες από 55 ασθένειες έχουν συνδεθεί με τη γλουτένη, την πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, τη σίκαλη, και το κριθάρι. Υπολογίζεται ότι το 99% των ανθρώπων που έχουν είτε δυσανεξία στη γλουτένη ή κοιλιοκάκη δεν το έχουν διαγνώσει. 
Εκτιμάται επίσης ότι το 15% του πληθυσμού των ΗΠΑ έχει δυσανεξία στη γλουτένη. Θα μπορούσατε να είστε ένας από αυτούς;

 Έξι κοινά συμπτώματα της δυσανεξίας στη γλουτένη

Δείτε τις 50 πιο υγιεινές τροφές - Σε τι βοηθούν και πόσο πρέπει να τρώτε

Ο μύθος θέλει την υγιεινή διατροφή να είναι πιο ακριβή και περίπλοκη. Κι όμως, τα πράγματα είναι απλά.
 
  Αποτέλεσμα εικόνας για υγιεινή διατροφή
 
Ερευνες έχουν αποδείξει ποιες τροφές θωρακίζουν τον οργανισμό, ενισχύουν το μεταβολισμό ή το ανοσοποιητικό, προστατεύουν από καρδιακά νοσήματα, εκφυλιστικές ασθένειες ή άλλα προβλήματα υγείας.
 
Το TIME τις συγκέντρωσε όλες σε μία λίστα, παρουσιάζοντας τις 50 πιο υγιεινές τροφές που όλοι πρέπει να καταναλώνουν συχνά, αλλά και τις συνιστώμενες από τους ειδικούς μερίδες.

3D κατασκευή ζωικών οργάνων

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Εδώ και κάποιον καιρό, στην αγορά έκαναν την εμφάνισή τους εκτυπωτικά μηχανήματα που αντί να εκτυπώνουν απλώς γράμματα και φωτογραφίες σε χαρτί, κατασκευάζουν τρισδιάστατα αντικείμενα, μετά από εντολή που τους δίνεται από πρόγραμμα ενός κομπιούτερ.

Το αντικείμενο ζωγραφίζεται λεπτομερώς στο κομπιούτερ, και στη συνέχεια ένα ειδικό πρόγραμμα σε εκείνο, το κόβει σε οριζόντιες φέτες, πολύ λεπτές. Οι πληροφορίες που αυτές οι φέτες στέλνουν στον  3D εκτυπωτή κάνουν αυτόν να κατασκευάζει κατά στρώματα, τρισδιάστατο, το αντικείμενο, όπως φαίνεται στο  βίντεο που μπορείτε να δείτε σε αυτήν την σελίδα της  Wikipedia

Η πρόοδος της τεχνολογίας είναι εκπληκτική, και η ιατρική, δεν θα μπορούσε να μην την εκμεταλλευτεί, προς όφελος των ασθενών.

«Ο σκύλος μας αδιαφορεί για μένα, κι ας είναι συνέχεια μαζί μου.»

Εσείς ρωτάτε, οι ειδικοί απαντούν.
shutterstock_46960255 www
Ερώτηση: «Έχω ένα μαύρο Λαμπραντόρ, είναι 2 ετών και ονομάζεται Σιμόν. Όλη μέρα τον έχω μαζί μου, εκτός από τις ώρες που εργάζομαι.
α) Στη βόλτα, όταν τον φωνάζω, κάνει σαν να μη με γνωρίζει. Ούτε το όνομά του δεν ακούει, μέχρι να τον πιάσω. Τον μαλώνω, αλλά μετά νιώθω τύψεις που τον στενοχώρησα. β) Εκεί που κοιμάται τον αγκαλιάζω, ξυπνάει και φεύγει ενοχλημένος (ευτυχώς, όχι όλες τις φορές). γ) Αν κάποιος περνάει έξω από το σπίτι μας, αγριεύει και πηδάει τη μάντρα για να πάει κατά πάνω του, γαβγίζοντας, χωρίς να δαγκώσει.
Τι να κάνω για να με ακούει; Μήπως έχει αγριέψει επειδή πηγαίνει με τον σύζυγό μου για κυνήγι;»

Η Jean Glover, ειδική σε θέματα συμπεριφοράς, απαντά:

Τα μικρόβια του εντέρου μας και η παχυσαρκία


Πρόσφατα, ερευνητές έχουν προσπαθήσει να συσχετίσουν αυτά τα μικρόβια και με την παχυσαρκία, γιατί μελέτες έχουν δείξει πως τόσο τα παιδιά που γεννιούνται με καισαρική όσο και αυτά που δεν θηλάζουν αλλά τρέφονται με ξένο γάλα, εμφανίζουν μεγαλύτερη τάση προς παχυσαρκία από τα παιδιά που γεννιούνται με φυσιολογικό τοκετό και θηλάζουν. 
 
Στα πρώτα, τα παιδιά της καισαρικής, θεωρείται πως η μη διέλευσή τους από τον κόλπο της μητέρας, τους στερεί την κατάποση μικροβίων από το κόλπο της μητέρας, που είναι ωφέλιμα για το πεπτικό τους σύστημα. Ενώ τα δεύτερα, δεν παίρνουν ουσίες που υπάρχουν στο μητρικό γάλα και βοηθούν στην ανάπτυξη των ωφελίμων μικροβίων του εντέρου, ενώ συγχρόνως, αποτρέπουν την αύξηση των βλαβερών.

Ερευνητές παρατήρησαν επίσης σε ποντίκια, πως αυτά που έπαιρναν αντιβιοτικά νωρίς στη ζωή, είχαν κατά 15% μεγαλύτερη τάση για παχυσαρκία στην ενήλικη ζωή τους, πράγμα που οι πιο πάνω ερευνητές αποδίδουν σε διαταραχή από τα αντιβιοτικά της αναλογίας "ωφέλιμα/βλαβερά μικρόβια" στο πεπτικό σύστημα.

Γαλλία: Μυστηριώδης τάφος με 200 σκελετούς κάτω από σούπερ Μάρκετ




Ένα ασυνήθιστο συμβάν έλαβε χώρα στη γαλλική πρωτεύουσα, Παρίσι. Περίπου 200 σκελετοί ανακαλύφθηκαν  κάτω από ένα σούπερ μάρκετ, στο οποίο οι εργάτες εργάζονταν για την επέκταση του υπογείου του.


Οι σκελετοί βρέθηκαν σε οκτώ υπόγεια δωμάτια και πιστεύεται ότι είναι θύματα κάποιας επιδημίας.

 Οι εμπειρογνώμονες που έσπευσαν στο σημείο της ανακάλυψης έμειναν άφωνοι στην εικόνα που αντίκρυσαν.

Βρέθηκε ανθρώπινο σαγόνι 2,8 εκατομμυρίων ετών




Ερευνητές ανακάλυψαν στην Αιθιοπία μία γνάθο που πιστεύεται ότι ανήκει σε ανθρώπινο είδος, το παλαιότερο κατά τους επιστήμονες, που έζησε στη γη και είναι ηλικίας 2 εκατομμυρίων 800 χιλιάδων ετών.

Μέχρι σήμερα τα λείψανα του πρόγονου του ανθρώπου,  που βρέθηκαν, είχαν ηλικία 2, 35 εκατομμύρια χρόνια, ενώ το πρόσφατο εύρημα, πηγαίνει πίσω την εμφάνιση του ανθρωποειδούς κατά 450 χιλιάδες χρόνια.
Σύμφωνα με τους ερευνητές είναι ο πολύ μακρινός πρόγονος του σημερινού ανθρώπου, ζούσε, πιθανότητα,  πάνω σε δέντρα.

Ξύπνα επιτέλους !



Τι πιθανότητες έχει η ασθενική πνευματική φλόγα μέσα στην ασφυκτική συσκότιση που ολημερίς ορθώνει γύρω της ο άνθρωπος να συνεχίσει να λάμπει; Ελάχιστες… έτσι θα πρέπει ή να συμβιβαστεί με την άθλια μοίρα του θανάτου της ή να επαναστατήσει.


Κι όμως όλοι αποδεχτήκαμε το σβήσιμο της φλόγας μας∙ όλοι αποδεχτήκαμε τον επικείμενο θάνατο μας. Μας πως δεν εξοργίζεσαι γι’ αυτή τη μοίρα που σου επιβλήθηκε χωρίς κανείς να σε ρωτήσει; Γιατί δεν αντιστέκεσαι στις αμείλικτες δυνάμεις, στα σιδερένια γρανάζια που σε κρατούν δέσμιο στον ανελέητο αυτό τροχό της γέννησης και του θανάτου; 





Άρχισε να στοχάζεσαι…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα