Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020

Το 5G αλλάζει όλες τις συχνότητες των καναλιών – Πότε όλοι μας πρέπει να επανασυντονίσουμε τις τηλεοράσεις μαςΣτα δίκτυα του 5G θα δοθεί το φάσμα των 700 MHz που σήμερα χρησιμοποιείται από την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Όλοι οι πολίτες της χώρας θα χρειαστεί να κάνουν επανασυντονισμό της τηλεόρασης τους με τη δημοσίευση του νέου Χάρτη Συχνοτήτων σε ΦΕΚ

Στα δίκτυα του 5G θα δοθεί το φάσμα των 700 MHz που σήμερα χρησιμοποιείται από την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Όλοι οι πολίτες της χώρας θα χρειαστεί να κάνουν επανασυντονισμό της τηλεόρασης τους με τη δημοσίευση του νέου Χάρτη Συχνοτήτων σε ΦΕΚ

Υπεγράφη από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Στέλιο Πέτσα η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον νέο Χάρτη Συχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής τηλεοπτικού σήματος, με τον οποίο ανοίγει ο δρόμος για την ανάπτυξη των δικτύων 5G στην Ελλάδα.

Με τον νέο Χάρτη Συχνοτήτων, τον συντονισμό για τη σύνταξη του οποίου είχε η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ολοκληρώνεται η προετοιμασία για την απόδοση στην κινητή τηλεφωνία και στα δίκτυα 5G του φάσματος των 700 MHz που σήμερα χρησιμοποιείται από την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Αυτό σημαίνει ότι μετην δημοσιεύση του Χάρτη Συχνοτήτων στην Εφημερίδα τς κυβερνήσεως θα πρέπει όλοι οι πολίτες να επανασυντονίσουν τις τηλεοράσεις τους.

Ειδικότερα σύμφωνα με το υπουργείο με τη δημοσίευση του νέου Χάρτη Συχνοτήτων ανακατανέμονται οι συχνότητες μετάδοσης της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες θα χρειαστεί να κάνουν μόνο έναν επανασυντονισμό του τηλεοπτικού τους δέκτη. Η διαδικασία αυτή θα χρειαστεί να γίνει μόνο μια φορά, όταν ενεργοποιηθούν οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στον νέο Χάρτη Συχνοτήτων. Όπως τονίζει το υπουργείο θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών.

Η ρουτίνα μας

Ελένη Τσουκαλή
Γεια σας φίλες και φίλοι

Στη δύσκολη περίοδο που ζούμε με τον νέο ιό και τις αλλαγές στις συνήθειές μας, όλα μας φαίνονται δύσκολα και ανησυχητικά...
Έχουμε μάθει, βλέπετε, οι περισσότεροι στη ρουτίνα μας. Βολευόμαστε εύκολα σε ρουτίνες, ακόμη και αν δεν μας αρέσουν. Ακόμη κι αν τις βρίσκουμε βαρετές... Γιατί σ΄αυτές, νιώθουμε ένα αίσθημα ασφάλειας και μειώνεται η αντίδραση του στρες που δημιουργεί το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.

Κι όταν μια αλλαγή έρχεται, η ανησυχία μας φτάνει στα ύψη. Το άγνωστο μας τρομάζει. Αντί να το βλέπουμε με περιέργεια και ελπίδα πως κάτι καλό θα μας φέρει, το βλέπουμε πάντα σαν εχθρό που ήρθε να μας χαλάσει την ηρεμία μας.

Το περίεργο που παρατηρώ
αυτή την εποχή είναι, πως ακόμη και στις δύσκολες καταστάσεις συνηθίζει κάποια στιγμή ο άνθρωπος και την όποια αλλαγή, ακόμη και αν είναι για το καλύτερο, την βλέπει με καχυποψία και φόβο...
Όταν μας διέταξαν να μείνουμε σπίτι, το κάναμε με δυσκολία, αλλά ο φόβος του θανάτου, που κατάλληλα έσπειραν οι υπεύθυνοι, έκανε τους περισσότερους να αποδεχτούν την κατάσταση και να υπακούσουν.

Μία νέα πανδημία ακολουθεί την πανδημία...

Ελένη Τσουκαλή
Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Μία νέα πανδημία θα ακολουθήσει, λένε επιστήμονες, την τωρινή πανδημία του νέου ιού που μας ταλαιπωρεί παγκόσμια, αυτή την εποχή. Του Covid-19, όπως τον έχουν ονομάσει.

Η νέα αυτή πανδημία θα αφορά προβλήματα συμπεριφοράς και ψυχικά νοσήματα, όπως αναφέρεται σε πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύθηκε στο έγκυρο ιατρικό περιοδικό JAMA Internal Medicine...
Όπως λέει ο πρώτος από τους συγγραφείς του άρθρου, καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Βοστόνης, είναι σημαντικό να υπάρξει εκπαίδευση γι αυτό, έρευνα για όσους έχουν συμπτώματα
και διαθέσιμη θεραπεία, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία που θα υπάρξουν από την πανδημία του Covid-19.

Ζωή σημαίνει ελευθερία

Πιτσιρίκο, σύμφωνα με έρευνα στη Βρετανία μπορεί να πεθάνουν 18 χιλιάδες περισσότεροι άνθρωποι από καρκίνο το προσεχές έτος, διότι αμελούν τη θεραπεία τους υπό τον φόβο του κορωνοϊού, όπως αναφέρει το Skynews.
Συγκεκριμένα, οι χημειοθεραπείες έχουν μειωθεί κατά 60% και οι εξετάσεις για τον εντοπισμό του καρκίνου σε αρχικό στάδιο είναι κατά 76% λιγότερες.
Πριν τον κορωνοϊό, από τα 3,5 εκατομμύρια καρκινοπαθών, υπολογιζόταν ότι θα πέθαιναν μέσα σε έναν χρόνο οι 31.654 εξ αυτών.
Αλλά εξαιτίας των αλλαγών που έχει επιφέρει η αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αυτοί οι θάνατοι μπορεί να αυξηθούν κατά 6.270, δηλαδή +20%.
Αυτά τα νούμερα αφορούν όσους διαγνώστηκαν με καρκίνο τον τελευταίο χρόνο. Αν υπολογιστούν και όσοι είχαν καρκίνο από προηγούμενα έτη, οι θάνατοι θα αυξηθούν κατά 17.915.
O καθηγητής Peter Johnson του NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας) δήλωσε στο Skynews ότι “η θεραπεία για τον καρκίνο δεν έχει σταματήσει, αλλά έχει μειωθεί ο αριθμός των ασθενών που προσέρχονται στα νοσοκομεία, κι αυτό θα πρέπει να αλλάξει, διότι μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα κινδυνεύσουν να προσβληθούν από κορωνοϊό, ενώ και τα χειρουργεία γίνονται κανονικά, όπως και οι εξετάσεις για καρκίνο”.
Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του επικεφαλής στο μεγαλύτερο νοσοκομείο για τον καρκίνο, που ξεκαθάρισε ότι ακόμα και αν οι εντατικές είναι γεμάτες με ασθενείς από τη νόσο Covid 19, οι καρκινοπαθείς μπορούν να χειρουργηθούν.
Όπως ο John Philpot, που διαγνώστηκε με καρκίνο τον Φεβρουάριο του 2020. Αρχικά η εγχείρισή του καθυστέρησε, αλλά τελικά την έκανε σε άλλο νοσοκομείο και τώρα δηλώνει τυχερός.

Το μέλλον το έχω ξαναδεί


Γεια σας πιτσιρίκια,
Ζούμε σε μια απίστευτη χώρα.
Ο πρωθυπουργός κάνει διάγγελμα και πρακτικά προκαλεί περισσότερες απορίες από όσες θα έπρεπε να σου λύσει. Εχει περάσει ήδη μια μέρα και δεν υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο με το τι θα γίνει στα σχολεία και στις επιχειρήσεις.
Δεν είναι φοβερό; Πώς μπορείς να κάνεις διάγγελμα, ενώ πρακτικά δεν έχεις σχέδιο για την επόμενη μέρα;
Κατά πάσα πιθανότητα, έτσι τον συμβούλευσε το επιτελείο επικοινωνιολόγων που ουσιαστικά μας κυβερνά. Ένας πρωθυπουργός που σέβεται τον ευατό του πρέπει να κάνει διαγγέλματα και ας μην έχει και τίποτα να πεί.
Fake it until you make it, είναι το δόγμα των επικοινωνιολόγων και -από ό,τι φαίνεται- τα χάπατα το τρώνε αμάσητο με την βοηθεία βεβαίως των ΜΜΕ, τα οποία ακόμα να χωνέψουν τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ με τα οποία επιδοτούνται κάθε τόσο.
Βέβαια, για να είμαι ακριβοδίκαιος, ο πρωθυπουργός της καρδιάς μας, για άλλη μια φορά είπε την αλήθεια στους πολίτες: Ατομική ευθύνη!
Πρακτικά, δηλαδή, ότι ίσχυε και πριν την πανδημία. Απλά, το υπενθυμίζει μήπως κανένας ξεχαστεί και αναζητήσει συλλογικές ευθύνες.
Ατομική σου ευθύνη να μορφώσεις τα παιδιά σου.
Δεν έχεις λεφτά για φροντιστηρία, ατομική σου ευθύνη να βρείς.
Ατομική σου ευθύνη να μην πάθεις κάποιο ατύχημα ή αρρωστήσεις.
Δεν έχεις λεφτά για ιδωτική υγεία, ατομική σου ευθύνη να βρείς.
Ατομική σου ευθύνη να εξασφαλίσεις ενα καλό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα.
Δεν έχεις λεφτά για ιδωτική ασφάλιση, ατομική σου ευθύνη να βρείς.
Εν καιρώ πανδημίας, περιμένατε να αλλάξει κάτι;

Το χειρότερο είναι ότι συνηθίσαμε την κοροϊδία.


Η συνήθεια της δυστυχίας! | Plus: Γνώμες | gazzetta.gr

Ας δούμε λίγο γιατί στην πραγματικότητα δεν λήγει η καραντίνα όλο το καλοκαίρι και από Οκτώβριο πάλι μέσα . ήδη λενε ότι θα έχει δεύτερο κύμα κοροϊδοϊου από Οκτώβριο.σας ετοιμάζουν για μέσα 5 μήνες.εχω πέσει έξω σε κάτι;;;;; Ποτέ.
Λοιπόν.
Έλεγα ότι αυτά τα μέτρα δε θα αρθούν ποτέ ουσιαστικά.θα σας δώσουν πίσω το 40% από ότι είχατε πριν και θα πανηγυρίζετε κιόλας!!!!
4 μαϊου ανοίγουν τα κομμωτήρια και μικρομάγαζα .σας λένε άντε....κουρευτειτε......
Καταργούνται τα sms. Και;;;; Και τώρα έβγαινες οπότε ήθελες .αυτό είναι το δόλωμα...
Να βγεις 4 Μάη.και να πας που;;; Καφέ κλειστά μπαρ κλαμπ εκδηλώσεις.μονο βόλτα όπως και με τα sms.
Μετά ανοίγουν σταδιακά τα άλλα μαγαζιά αλλά με λίγα άτομα.ανεργια;;; Ναι.
Έξω μόνο με μάσκα.
Μουσουλμανοποιηση;;; Σε λίγο και μπουργκα...
Μα η μάσκα όσο αναπνέεις βγαίνει διοξείδιο του άνθρακα καταστραφεις τα πνευμόνια σου.
Θα αρρωστήσεις σε λίγες μέρες!!!!!
Αν εγώ θέλω π.χ 3 μάσκες την ημέρα θέλω 3 ευρώ άρα 90 το μήνα .μια οικογένεια θέλει 270 το μήνα για μάσκες μόνο!!!!
Με τί λεφτά; Χωρίς δουλειά; Και με πρόστιμα;;;
Πάμε στα άλλα τώρα.
Ανοίγουν τα καφέ μπαρ κλαμπ εστιατορια με μόνο έξω τράπεζια ανά δύο μέτρα απόσταση.
Πάτε καλά;;; Αν ενας δεν έχει εξωτερικό χώρο η έχει για ένα τραπέζι τι θα κάνει; Θεσσαλονίκη όλη η παραλία έχει καφέ μπαρ χωρίς εξωτερικο χώρο .άρα δε θα ανοίξουν ποτέ .αν ανοίξουν θα πληρώνουν τέλη εφορία κλπ.απο ότι ξέρατε σε διασκέδαση θα ξανανοίξει μόνο το 25% και αν.
Άρα; Ανεργία απολύσεις άμεσα.
Πάμε στα νησιά.
Απαγορεύεται η μετακίνηση ως Ιούλιο.
Τα ξενοδοχεία κλειστά.τουρισμος τέλος.
Ανοίγουν μόνο τα 12 μήνα ξενοδοχεία
Μα σε όλα τα νησιά έχει εποχιακά ξενοδοχεία καταλύματα!!!!!
Άρα δεν ανοίγουν!!!! Ανεργία κλείσιμο απολύσεις.
Οργανωμένες παραλίες κλειστά.ανεργια κλείσιμο απολύσεις.

Snowden: Θεωρεί ότι η πανδημία είναι κόλπο για να θεσπιστούν μόνιμα μέτρα επιτήρησης;Οι κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο χρησιμοποιούν μέτρα επιτήρησης υψηλής τεχνολογίας για την καταπολέμηση της επιδημίας του κορωνοϊού. Αλλά αξίζουν τον κόπο;

Ο Edward Snowden δεν το πιστεύει.

Ο πρώην τεχνικός της CIA, της οποίας οι διαρροές εξέθεσαν την κλίμακα των προγραμμάτων κατασκοπείας στις ΗΠΑ, προειδοποιεί ότι μόλις αυτή η τεχνολογία βγει από το κουτί, θα είναι δύσκολο να την επαναφέρουμε.

“Όταν φύγουν τα μέτρα έκτακτης ανάγκης, φαίνεται πως μερικά θα παραμείνουν”, ανέφερε ο Snowden σε συνέντευξή του στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Κοπεγχάγης.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης τείνει να διευρυνθεί. Στη συνέχεια, οι αρχές είδαν ότι απέκτησαν ακόμη περισσότερη εξουσία και άρχισε να τους αρέσει.

Τοσο καλοστημενο σχεδιο μονο διεστραμενα μυαλα θα το ειχαν συλλαβει...

Κορονοϊός: Η Πολωνία ξαναπαίζει μπάλα στις 29 Μαΐου – Newsbeast

Δημιουργησαν ενα ιο ελεγχομενο και σχετικα υπιο και τον μετασχηματισαν σε ολοκληρωτικο κινδυνο για την ανθροπωτητα ωστε να μπορεσουν μεσω φοβου να εφαρμοσουν μια παγκοσμια αστυνομευση και δικτατορια .
Μαντρωσαν τους λαους στα σπιτια τους ,κατεστρεψαν την οικονομια και στηνουν μεγαλα πολυεθνικα μαγαζια που θα τα διαχειριζονται 5-6 μεγαλες οικογενειες ...
Τσιπαρουν ολους τους ανθρωπους για πληρη ελεγχο και υποταγη....
Επιχειρησεις κλεινουν ,ανεργια και φτωχεια θα φερει ανακαταταξεις στην οικονομια διεθνως.
Θελουν μειωση πληθυσμου ...θελουν να διωξουν μη παραγωγικους και επιζημιους εργατες...δεν θελουν συνταξιουχους προχωρημενης ηλικιας ,κρατουν τοσους ωσους χρειαζονται για να πουλανε φαρμακα οι βιομηχανιες φαρμακων που ειναι οι ιδιοι μετωχοι.....
Επιβαλλουν εξουσια για να προγραμματισουν το υποσυνειδητο να δεχτει την υποταγη .....
Τι νοημα εχει η απαγορευση κυκλοφοριας μετα τις 12 - 6 πμ ...γιατι οχι το ψαρεμα σε μια ερημικη παραλλια αλλα η βολτα ναι.....τι νοημα εχει η μασκα που μεχρι εχτες ηταν αχρηστη σημερα που θα την βγαλει κολητος του πολιτικου ταδε να ειναι υποχρεωτικη....
Αν ηταν πανδημια ..γιατι δεν ειναι πανδημια ασχετα αν ετσι την βαφτισαν θα εφτιαχναν ΜΕΘ νοσοκομεια εστω και προχειρα ....θα εβλεπες παντου να ραντιζουν να καινε μεσα σε κλιβανους τα παντα και θα κυκλοφορουσαν οι ειδικοι με στολες ΒΧΠ και οχι ο χαρδαλιας και ο τσιοδρας που ηταν συμβουλος του αβραμοπουλου τοτε με τον η1ν1 που αγορασαν 16 εκατομμ αχρειαστα εμβολια
Μας δουλευουν και μας θελουν κλεισμενους για να νομοθετουν να ξεπουλαν και να αλλαζουν τον κοσμο χωρις να τους ενοχλουν τα προβατα που εχουν στο μαντρι..
Δειτε η μαλλον μαθετε να ακουτε και να βλεπετε την αληθεια στα παρασκηνια και οχι το καλοστημενο εργο που θελουν να βλεπετε
Ξερετε ποσα δις εχουν ξοδεψει για να βαφτισουν το Ροσγουελ μετεωριτη ,τους διδυμους πυργους τρομοκρατια ,την γριπη πανδημια ,ποσα ξοδευουν για να σε αποπροσανατολισουν απο την αληθεια και τα νοσηρα σχεδια ελεγχου της ανθρωποτητας απο λιγους και δει εκλεκτους μιας ανωτερης δυναμη
Ξερετε ποσα χρηματα χαλαν για οπλα ενώ θα μπορουσαν με αυτά να σταματησουν την φτωχια ;
Και το θεμα είναι τι μπορουμε να κανουμε ….

Κικίλιας: Ξεκινά η πρώιμη πρόσβαση ασθενών με κυστική ίνωση – Trikafta

Κικίλιας: Ξεκινά η πρώιμη πρόσβαση ασθενών με κυστική ίνωση - Trikafta
Την έναρξη του προγράμματος ατομικής πρώιμης πρόσβασης των ασθενών με κυστική ίνωση για τη θεραπεία Trikafta ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως το πρόγραμμα θα αφορά ασθενείς με κυστική ίνωση, οι οποίοι έχουν ηλικία 12 ετών και άνω, είναι ομόζυγοι για τη μετάλλαξη F508del ή είναι ετερόζυγοι για τη μετάλλαξη F508del και έχουν μια από τις μεταλλάξεις στο γονίδιο CFTR.
Κικίλιας: Δωρεάν παροχή του Trikafta στους ασθενείς

ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ - ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΦΑΛΜΑΤΟΣ (Μέρος Πέμπτο)


Ιατρική ευθύνη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών | Ιατρικό Δίκαιο

Επιμέλεια Κειμένου
Παναγιώτης Σπανός
Διασώστης ΕΚΑΒ Ρόδου

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΙΟΗΘΙΚΗΣ  

Το ζήτημα των αρχών και αξιών που διέπουν την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος αποτέλεσε στο παρελθόν και συνεχίζει να αποτελεί τον πυρήνα αναρίθμητων δημοσίων συζητήσεων των εκπροσώπων του κλάδου καθώς και άλλων ειδικών επιστημόνων.

Σκοποί αυτών των δημοσίων συζητήσεων αποτελούν: 

 Ο προσδιορισμός του ιδανικού προτύπου ιατρού, σε επίπεδο λειτουργικών και τεχνικών δεξιοτήτων, σε επίπεδο συμπεριφοράς και αποτελεσματικότερης συνεργασίας προς τους συναδέλφους του και προς τους ασθενείς.
 Η ενδυνάμωση της θέσης του ιατρού μεταξύ των άλλων επαγγελμάτων.
 Η αποτελεσματικότερη υπεράσπιση των κεκτημένων δικαιωμάτων και η διεκδίκηση νέων επωφελών δικαιωμάτων του κλάδου.

Η βιοϊατρική ή ιατρική ηθική είναι η επιστήμη που ασχολείται με τη φιλοσοφική μελέτη των ηθών και των εθίμων στα θέματα που προκύπτουν στα πλαίσια της παροχής υπηρεσιών υγείας, από τους ιατρούς προς τους ασθενείς τους.

Ο Gillon (1985) ορίζει ως Φιλοσοφική Ιατρική Ηθική τη δραστηριότητα που στοχεύει στην κριτική ανάλυση και εξέταση των παραδοχών, των λόγων, των επιχειρημάτων, των εννοιών και των συναισθημάτων που βρίσκονται πίσω από κάθε ιατρική απόφαση.

Ο προσδιορισμός της ηθικής διάστασης του ιατρικού επαγγέλματος δεν αποτελεί εύκολο στόχο. Απεναντίας πρόκειται για εξαιρετικά δύσκολο στόχο λαμβάνοντας υπόψη πως η απλή γνώση των καθηκόντων του ιατρού δεν εξασφαλίζει απαραίτητα και την ηθικώς ορθή άσκηση του συγκεκριμένου επαγγέλματος.

Η ιατρική ηθική δεν έχει ως αντικείμενο την παροχή έτοιμων λύσεων στα ηθικά διλήμματα των ιατρών αλλά την ανάλυση τους, με βάση ορισμένες θεμελιώδεις αρχές και αναλυτικές μεθόδους.

Άλλωστε, είναι γνωστό ότι συγκεκριμένες λύσεις στα διλήμματα αυτού του τύπου δεν υπάρχουν, καθώς οι απόψεις που μπορούν να υποστηριχθούν είναι περισσότερες από μία, επιφέροντας έτσι, δικαιολογημένα, σύγκρουση. Στη βιοϊατρική ηθική επιχειρείται η εφαρμογή των γενικών κανόνων-αρχών της ηθικής στον τομέα της βιοϊατρικής.


Την Ιατρική Ηθική διέπουν τέσσερεις θεμελιώδεις βασικές αρχές: 

Αραχνοφοβία και κληρονομικότητα


αραχνοφοβία

Σίγουρα όλοι έχετε ακούσει έστω και μία φορά τον όρο «φοβία». Από την άλλη πλευρά υπάρχει ο όρος «φόβος». Είναι, όμως, ο φόβος και η φοβία ταυτόσημες έννοιες; Η απάντηση είναι όχι. Για να μιλήσουμε για την αραχνοφοβία και τις γενετικές της καταβολές, θα πρέπει πρώτα να ξεδιαλύνουμε το μπέρδεμα που υπάρχει γύρω από αυτούς τους δύο όρους που προαναφέρθηκαν.

Φοβία

Κατά πάσα πιθανότητα όλοι βιώνουμε το αίσθημα του φόβου όταν βρεθούμε απέναντι σε κάτι που ίσως απειλεί τη ζωή μας. Η φοβία, ωστόσο, είναι κάτι διαφορετικό. Με τον όρο φοβία δηλώνεται η έντονη ανησυχία, το άγχος και η εμμονή ενός ατόμου για κάτι για το οποίο στην πραγματικότητα δεν υπάρχει αληθινός κίνδυνος.
Η φοβία ενός ατόμου μπορεί να οφείλεται είτε σε μια άσχημη εμπειρία, είτε σε άγχος ενδεχόμενης αποτυχίας, είτε σε άλλες αιτίες. Αυτές τις άλλες αιτίες θα αναλύσουμε σε αυτό το άρθρο. Τα αποτελέσματα της φοβίας πάντως είναι σίγουρα δυσάρεστα, αφού το άτομο αναγκάζεται να αποκόβεται από δραστηριότητες που έχουν σχέση με τη συγκεκριμένη φοβία, και να ζει με άγχος ή ακόμα και πανικό, όταν επρόκειτο να την αντιμετωπίσει.

Συμπτώματα αγχώδους αντίδρασης λόγω φοβίας

Μάσκα προσώπου: Τα πέντε συχνότερα λάθη στη χρήση τηςΗ χρήση της μάσκας από την ερχόμενη Δευτέρα σε όλους τους κλειστούς χώρους απαιτεί μεγάλη προσοχή, καθώς χωρίς την εφαρμογή κάποιων κανόνων δεν πρόκειται να προστατέψει από τον κορονοϊό.
Μάλιστα υπάρχουν κάποια λάθη, τα οποία κάνουν οι περισσότεροι κατά τη χρήση της και μπορούν να αποδειχτούν πολύ σημαντικά για την εξάπλωση του ιού.
Ποια είναι αυτά τα πιο συχνά λάθη;
Κάλυψη μόνο του στόματος
Η κάλυψη μόνο του στόματος και όχι της μύτης ελλοχεύει τον κίνδυνο είτε να κολλήσεις είτε να μεταδόσεις τον ιό. Επιπλέον, αν δεν καλύπτεται η μύτη, τότε υπάρχει ο κίνδυνος μόλυνσης από την ίδια τη μάσκα που συλλέγει μικρόβια και σταγονίδια στην εξωτερική όψη.
 Η επαφή της μάσκας και άλλα σημεία

Η μάχη της μάσκας, η επάρκεια και τα κόστη


Από 200 έως 300 ευρώ η και παραπάνω εκτιμάται το κόστος για μια τετραμελή οικογένεια.


Αν και μετά την ανακοίνωση για την υποχρεωτική χρήση μάσκας από την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαΐου, θα ανέμενε κανείς να δει ουρές σε φαρμακεία για «προμήθειες», αυτό δε συνέβη χθες. Κύκλοι της συγκεκριμένη αγοράς δείχνουν ότι υπάρχει επάρκεια κι έτσι οι πολίτες δεν φοβούνται μήπως δε βρουν, ενώ από την άλλη, το συνολικό κόστος είναι τόσο ψηλό που μάλλον αναζητούνται εναλλακτικές.
Οι περισσότερες μάσκες εισάγονται από την Κίνα σε μια μέση τιμή κοντά στα 0,4 ευρώ. Η τιμή είναι ιδιαίτερα αυξημένη λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά τουλάχιστον η χώρα πλέον μπορεί να προμηθεύει και πάλι τις διεθνείς αγορές. Σε αυτή την τιμή αλλά ίσως και λίγο υψηλότερα πωλούνται και οι μάσκες εγχώριας παραγωγής. ¨Όπως εκτιμά εκπρόσωπος της αγοράς μπορεί το κόστος να μην είναι ανταγωνιστικό, όμως η Ελλάδα πρέπει να «χτίσει» αυτονομία στο συγκεκριμένο τομέα, ώστε να μην αντιμετωπίσει ανάλογες καταστάσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επάρκεια μασκών για τους πολίτες θεωρείται ιδιαίτερα ικανοποιητική. Υπάρχει απόθεμα για το δίκτυο των φαρμακείων της γειτονιά που εκτιμάται σε πάνω από 10 εκατομμύρια τεμάχια σε συνθετικές χειρουργικές μάσκες οι οποίες πωλούνται κοντά στο 1 ευρώ.

ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΕΟ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ..


Ασφαλέστερη η λαπαροσκοπική απόφραξη εντέρου στους ηλικιωμένους ...
Ο  ε ι λ ε ό ς  γενικά είναι μια κατάσταση που χρήζει
άμεσης αντιμετώπισης.
Αναλόγως του χρόνου που παρήλθε από την έναρξη των συμπτωμάτων και τα ευρήματα, αποφασίζεται το πόσον επειγόντως θα γίνει η επέμβαση που θα άρει το εμπόδιο του εντέρου και θα λύσει το πρόβλημα του ειλεού.
Σημαντικός παράγων είναι η ηλικία, οι συνοδοί νόσοι, και η εν γένει κατάσταση του ασθενούς. Προηγουμένως είναι απαραίτητο να διορθωθούν τυχόν ηλεκτρολυτικές ή άλλες διαταραχές που συνέβησαν λόγω του ειλεού.
Αναλόγως του αιτίου του ,ο χειρουργός αποκαθιστά τον αυλό του εντέρου  λύση συμφύσεων, αφαίρεση όγκου  και την εντερική λειτουργία.
Αν πρόκειται για παραλυτικό ειλεό πρέπει να αρθεί το παθολογικό αίτιο που τον προκάλεσε.
Και για να παρουμε τα πραγματα απ την αρχη :

Τα οχυρά του Μεταξα (Μέρος Β) : Η θρυλική αντίσταση των οχυρών που άλλαξε για πάντα την μοίρα του Β Παγκοσμίου πολέμου

Ή «Γραμμή Μεταξά» αποτελείται από 21 μόνιμα οχυρά και εκατοντάδες ημιμόνιμα και επιφανειακά, που φράσουν τις υποχρεωτικές διαβάσεις, από το Βουλγαρικό έδαφος προς την Ελλάδα.. 

Εκτείνονταν σε μήκος 215 χλμ. μεθοριακής γραμμής και έχουν τα ονόματα κατά σειρά από τα δυτικά προς τα ανατολικά, ξεκινώντας από την περιοχή του Μπέλλες είναι τα εξής: 
1. Οχυρό Ποποτλίβιτσα 
2. Οχυρό Ιστίμπεη 
3. Οχυρό Κελκαγιά  
4. Οχυρό Αρπαλούκι 
5. Οχυρό Παληουριώνες  
6. Οχυρό Ρούπελ  
7. Οχυρό Καρατάς  
8. Οχυρό Κάλη 
9. Οχυρό Περσέκ 
10. Οχυρό Μπμπαζώρα 
11. Οχυρό Μαλιάγκα 
12. Οχυρό Περιθώρι 
13. Οχυρό Παρταλούσκα 
14. Οχυρό Ντάσαβλη 
15. Οχυρό Λίσσε 
16. Οχυρό Πυραμιδοειδές 
17. Οχυρό Καστίλλο 
18. Οχυρό Άγιος Νικόλαος 
19. Οχυρό Μπαρτισέβα 
20. Οχυρό Εχίνος 
21. Οχυρό Νυμφαία. 

Τα οχυρά έγιναν για να αντιμετωπίσει ο ελληνικός στρατός τους Βουλγάρους, που είχαν πάγια τακτική την κατάκτηση ελληνικής γης και την έξοδο τους στο Αιγαίο. Ο κίνδυνος θα μπορούσε να προέλθει επίσης και στην περίπτωση που θα επιτίθεντο στην Ελλάδα οι Γερμανοί, και οι Βούλγαροι επωφελούμενοι από την επίθεση του Αξονος. θα επετίθεντο και αυτοί. Δεν πρέπει να λησμονείται η ασαφής θέση της Βουλγαρίας κατά τον Β' Π. Πόλεμο, η γνωστή θέση της έναντι της Γερμανίας στον πρώτο Π.Πόλεμο και η τελική προσχώρησή της στον Αξονα, την 1 Μαρτίου 1941, δηλαδή 46 μέρες πριν επιτεθούν οι Γερμανοί στην Ελλάδα.


Ονομάσθηκε «Γραμμή Μεταξά» όχι μόνο γιατί στο μεγαλύτερο μέρος της κατασκευάστηκε στη διάρκεια της 4ης Αυγούστου, αλλά γιατί και ο ίδιος ο Μεταξάς, που είχε σχεδιάσει τις μάχες του Β' Βαλκανικού Πολέμου, το καλοκαίρι του 1913, είχε γνωρίσει από κοντά την φυσική μορφή της περιοχής και την αδυναμία των εκτεταμένων συνόρων της Ελλάδος προς την Βουλγαρία. Η κατασκευή τους είχε αρχίσει το 1914, με σχέδια του Αντισυνταγματάρχη τότε, Ιωάννη Μεταξά, ο οποίος είχε εκπονήσει τη μελέτη τους, ως Διευθυντής της Β' Επιτελικής Διεύθυνσης.

Project Starlink 5G: Άμεσος κίνδυνος για εξαφάνιση της ζωής στη Γη


Η εταιρία του Elon Musk, SpaceX, είχε προηγουμένως αντικρούσει κατηγορίες από ακτιβιστές και είπε ότι το πρόγραμμά της δεν θα είχε σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Το Facebook, το Amazon και άλλες εταιρείες τεχνολογίας σχεδιάζουν επίσης να δημιουργήσουν τα δικά τους δορυφορικά δίκτυα.
Το πρόγραμμα Starlink της SpaceX, το οποίο έχει σχεδιαστεί για την παροχή υπηρεσιών 5G παγκοσμίως, αποτελεί άμεση απειλή εξαφάνισης της ζωής στη Γη, δήλωσε στην Daily Star ο Arthur Firstenberg, ακτιβιστής και συγγραφέας.

Στην συνέντευξή του, ανέφερε ότι οι δορυφόροι που έχει ήδη σε τροχιά η εταιρεία και αυτοί που σκοπεύει να εκτοξεύσει στο μέλλον θα αυξήσουν την έκθεση της ανθρωπότητας στην ακτινοβολία. "Οι δορυφόροι Starlink βρίσκονται στο χαμηλότερο στρώμα της μαγνητόσφαιρας, που ονομάζεται ιονόσφαιρα. Η ιονόσφαιρα, η οποία είναι η πηγή ενέργειας για όλη τη ζωή στη γη, θα εκτίθεται στην πλήρη ισχύ της δορυφορικής ακτινοβολίας αντί για το μικροσκοπικό κλάσμα της ενέργειας που περνά μέσα από τα ηλεκτροφόρα καλώδια που βρίσκονται στο έδαφος ", δήλωσε ο Firstenberg στην Daily Star.

Τα οχυρά του Μεταξα (Μέρος Α) : Το κατασκευαστικό θαύμα των ηρωικών οχυρων

Ή Γραμμή Μεταξά”, όπως έμεινε στην ιστορία από τον εμπνευστή της Ιωάννη Μεταξά, εκτείνεται στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα από το Μπέλλες έως την Ροδόπη, και θεωρείται το μεγαλύτερο τεχνικό έργο στην Ελλάδα του 20ου αιώνα. Την εποχή που κατασκευάστηκαν τα 21 οχυρά της “Γραμμής Μεταξά” (1936-1940), θεωρούνταν έργο τιτάνιο, ασύλληπτου κόστους και τεράστιας εθνικής σημασίας. 

Κύρια αποστολή του έργου, ήταν η απόκρουση αιφνίδιας εχθρικής προσβολής με παράλληλη εξασφάλιση προκάλυψης τμημάτων στρατού εκστρατείας. 

Στο μεσοπόλεμο η Βουλγαρία δεν είχε παραιτηθεί των αξιώσεών της επί ελληνικών εδαφών -δεν συμμετείχε στο Βαλκανικό Σύμφωνο Φιλίας- γεγονός που οδήγησε την Ελλάδα να ξεκινήσει ένα μεγαλόπνοο και πολυδάπανο σχέδιο κατασκευής μόνιμων οχυρώσεων στα βόρεια σύνορα, ακολουθώντας ανάλογες αμυντικές τακτικές άλλων χωρών της Ευρώπης. 

TA 21 ΟΧΥΡΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΜΕΤΑΞΑ : Ποποτλίβιτσα (Σέρρες), Ιστίμπεη (Σέρρες), Κελκαγιά (Σέρρες), Αρπαλούκι (Σέρρες), Παλιουριώνες (Σέρρες), Ρούπελ (Σέρρες), Καρατάς (Σέρρες), Κάλη (Σέρρες), Περσέκ (Δράμα), Μπαμπαζώρα (Δράμα), Μαλιάγκα (Δράμα), Περιθώρι (Δράμα), Παρταλούσκα (Δράμα), Ντάσαβλη (Δράμα), Λίσσε (Δράμα), Πυραμιδοειδές (Δράμα), Καστίλλο (Δράμα), Άγιος Νικόλαος (Δράμα), Μπαρτίσεβα (Δράμα), Εχίνος (Ξάνθη), Νυμφαία (Ροδόπη).

Διαβήτης: Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν από μία χειρουργική επέμβαση


Διαβήτης: Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν από μία χειρουργική επέμβαση

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια χρόνια μεταβολική νόσος που χαρακτηρίζεται από υψηλές τιμές γλυκόζης στο αίμα. Η γλυκόζη είναι το απλό σάκχαρο που δίνει ενέργεια στα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού. Ο διαβήτης αναπτύσσεται όταν ο οργανισμός δεν παράγει ή δεν χρησιμοποιεί αποτελεσματικά μια ορμόνη που ονομάζεται ινσουλίνη, η οποία βοηθά στην απομάκρυνση της γλυκόζης που «περισσεύει» στο αίμα. Το αποτέλεσμα είναι μακροχρόνια, εάν δεν προηγηθεί έλεγχος και ρύθμιση των επιπέδων αυτών, να προκληθούν σοβαρές επιπλοκές για την υγεία του ατόμου.
Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα οι ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη έχουν 50% πιθανότητα να υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις, γεγονός το οποίο αποδίδεται στην αυξημένη νοσηρότητα και θνητότητα λόγω καρδιακών επιπλοκών και λοιμώξεων.
Παρακάτω εξηγούνται όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουν οι ασθενείς πριν υποβληθούν σε μία χειρουργική επέμβαση.

Το στρες της χειρουργικής επέμβασης

Ένα σύντομο ιστορικό της καταγωγής του όρου 'False Flag'του James Corbett, 11η Σεπτεμβρίου 2013
δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Corbett Report (https://www.corbettreport.com/)

Στον πόλεμο της θαλάσσηςο όρος 'ψεύτικη σημαία' ('False Flag Operation'αναφέρεται σε μια επίθεση κατά την οποία ένα σκάφος φέρει σημαία διαφορετική από την πραγματική σημαία της μάχης πρoτού εμπλακεί με τον εχθρό τους. Πρόκειται για ένα τέχνασμα σχεδιασμένο να εξαπατήσει τον εχθρό για την πραγματική φύση και την προέλευση μίας επιθέσεως.

Στο πεδίο της Δημοκρατίας όπου οι κυβερνήσεις χρειάζονται ως προαπαιτούμενο ένα τουλάχιστον εύλογο πρόσχημα προτού οδηγήσουν το έθνος τους στον πόλεμο, έχει προσαρμοστεί ως τακτική ψυχολογικής μάχης προκειμένου να εξαπατηθεί το σύνολο κυβέρνησης-κυβερνωμένων να πιστέψουν ότι ένα εχθρικό έθνος τους έχει επιτεθεί. 

Στην δεκαετία 1780, ο Γουσταύος Γ΄της Σουηδίας αναζητούσε έναν τρόπο προκειμένου να ενώσει ένα ολοένα και πιο διχασμένο έθνος και να αυξήσει τις δικές του πολιτικές εξουσίες. Αποφάσισε ότι ένας πόλεμος με την Ρωσία θα δημιουργούσε επαρκής απόσπαση της προσοχής, αλλά δεν είχε την πολιτική εξουσία για να στείλει το έθνος στον πόλεμο μονομερώς, οπότε απευθύνθηκε στον επικεφαλής ράφτη της Σουηδικής Όπερας για να ράψει μερικές ρωσικές στρατιωτικές στολές. 

Κατόπιν οι Σουηδοί στρατιώτες φόρεσαν τις στολές και εστάλησαν να επιτεθούν στον φινλανδικό μεθοριακό σταθμό της Σουηδίας κατά μήκος των ρωσικών συνόρων. Οι πολίτες της Στοκχόλμης, θεωρώντας ότι επρόκειτο για πραγματική ρωσική επίθεση, εξοργίστηκαν και ως αποτέλεσμα αυτού ξεκίνησε ο σουηδο-ρωσικός πόλεμος του 1788-1790.

Το 1931 η Ιαπωνία αναζητούσε μία αφορμή για να εισβάλλει στην Μαντζουρία. Στις 18 Σεπτεμβρίου του έτους, ο διοικητής του Αυτοκρατορικού Στρατού της Ιαπωνίας πυροδότησε μία μικρή ποσότητα TNT κατά μήκος ενός ιαπωνικού σιδηροδρόμου στην πόλη Mukden της Μαντζουρίας. 

Ασπασία‘’Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΠΑΣΙΑΣ’’
Η Ασπασία ήταν μία γυναίκα από τη Μίλητο , διάσημη για το δεσμό που διατηρούσε με τον Αθηναίο πολιτικό Περικλή. Ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για τη ζωή της. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής της στην Αθήνα, και υπάρχει η πιθανότητα να επηρέασε διαμέσου του Περικλή την πολιτική του αθηναϊκού κράτους. Ορισμένοι υποστηρίζουν πως η Ασπασία διατηρούσε οίκο ανοχής, ενώ ήταν πόρνη και η ίδια. Ωστόσο οι σύγχρονοι μελετητές είναι επιφυλακτικοί ως προς αυτό το ζήτημα, δεδομένου ότι πολλοί από τους αρχαίους συγγραφείς που προαναφέρθηκαν ήταν κωμικοί ποιητές που ως στόχο είχαν την δυσφήμιση του Περικλή. Ορισμένοι μελετητές αμφισβητούν ακόμη και την παράδοση βάσει της οποίας η Ασπασία ήταν εταίρα, θεωρώντας πως στην πραγματικότητα το ζεύγος ήταν παντρεμένο. Η Ασπασία απέκτησε με τον Περικλή ένα γιο, ο οποίος επίσης ονομάστηκε Περικλής..
Καταγωγή
Η Ασπασία γεννήθηκε στην ιωνική πόλη της Μιλήτου, στη σημερινή Τουρκία. Ελάχιστα είναι γνωστά για την οικογένειά της πέρα από το ότι ο πατέρας της ονομαζόταν Αξίοχος. Εντούτοις, θεωρείται ότι καταγόταν από εύπορη οικογένεια, καθώς η Ασπασία κατείχε εξαιρετική μόρφωση. Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι ήταν αιχμάλωτη πολέμου, και πως υποδουλώθηκε. Γενικά αυτή η άποψη θεωρείται λανθασμένη. Δεν είναι γνωστές οι συνθήκες υπό τις οποίες ταξίδεψε στην Αθήνα. Η θεωρία του Μπίκνελ τη συνδέει με τον Αλκιβιάδη. Επίσης, εικάζει ότι ο Περικλής γνωρίστηκε με την Ασπασία επειδή διατηρούσε στενές σχέσεις με το σπιτικό του Αλκιβιάδη.Σύμφωνα με τις αμφισβητήσιμες αναφορές των αρχαίων συγγραφέων και ορισμένων σύγχρονων μελετητών, στην Αθήνα η Ασπασία έγινε εταίρα και πιθανώς ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής.
ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ…;

Η αντίληψη του εαυτού μας και του περιβάλλοντος μας είναι εγκεφαλική παραίσθηση

Δείτε το βίντεο και διαβάστε την διάλεξη, γιατί τα βιώματά μας από τον κόσμο γύρω μας και από εμάς μέσα σε αυτόν, είναι ένα είδος ελεγχόμενων παραισθήσεων που διαμορφώθηκαν μέσα σε εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης για να μας κρατήσουν ζωντανούς σε κόσμους γεμάτους κινδύνους και ευκαιρίες.Επεξεργασία ανάρτησης από τον Ζάχο Σκαφίδα

Μετάφραση: Maria K. Επιμέλεια: Miriela Patrikiadou

Η αναισθησία είναι μια σύγχρονη μορφή μαγείας

Μόλις έναν χρόνο πριν, για τρίτη φορά στη ζωή μου, έπαψα να υπάρχω. Έκανα μια μικρή επέμβαση και το μυαλό μου γέμισε με αναισθητικό. Θυμάμαι μια αίσθηση απόσπασης και κατάρρευσης και μια ψυχρότητα. Και μετά συνήλθα υπνωτισμένος και αποπροσανατολισμένος, αλλά σίγουρα εκεί. Όταν ξυπνάς από βαθύ ύπνο, μπορεί να νιώσεις μπερδεμένος για το χρόνο ή ανήσυχος μήπως παρακοιμήθηκες, αλλά έχεις πάντα μια βασική αίσθηση της ώρας που πέρασε, της συνέχειας ανάμεσα στο τότε και το τώρα.

Η επάνοδος από την αναισθησία είναι πολύ διαφορετική. Θα μπορούσα να είμαι αναίσθητος πέντε λεπτά, πέντε ώρες, πέντε χρόνια ή ακόμα και 50 χρόνια. Απλώς δεν ήμουν εκεί. Ήταν η απόλυτη λήθη. Η αναισθησία είναι μια σύγχρονη μορφή μαγείας. Μετατρέπει τους ανθρώπους σε αντικείμενα, και μετά, ελπίζουμε, ξανά πίσω σε ανθρώπους. Και σε αυτή τη διαδικασία βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα εναπομείναντα μυστήρια σε επιστήμη και φιλοσοφία.

Πώς δημιουργείται η συνείδηση; Τι ισχύει με τα άλλα ζώα;

Πώς δημιουργείται η συνείδηση; Με κάποιο τρόπο, μέσα στον εγκέφαλό μας, η συνδυασμένη δραστηριότητα πολλών δισεκατομμυρίων νευρώνων, κάθε ένας μια μικροσκοπική βιολογική μηχανή, παράγει μια συνειδητή εμπειρία. Και όχι μια οποιαδήποτε συνειδητή εμπειρία - τη δική σας συνειδητή εμπειρία, ακριβώς εδώ και ακριβώς τώρα. Πώς γίνεται αυτό;

Η απάντηση της ερώτησης είναι πολύ σημαντική, επειδή για όλους μας, η συνείδηση είναι τα πάντα. Χωρίς αυτήν δεν υπάρχει κόσμος, δεν υπάρχει εαυτός, δεν υπάρχει τίποτα απολύτως. Και όταν υποφέρουμε, υποφέρουμε συνειδητά, είτε λόγω μιας ψυχικής ασθένειας, είτε λόγω πόνου. Και αν εμείς μπορούμε να βιώσουμε χαρά και βάσανα, τι ισχύει με τα άλλα ζώα; Μπορούν κι αυτά να έχουν συνείδηση; Έχουν κι αυτά αίσθηση του εαυτού;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα