Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Έρευνα - ΗΠΑ: Ο ήλιος καταστρέφει τον κορωνοϊό


Έρευνα - ΗΠΑ: Ο ήλιος καταστρέφει τον κορωνοϊό


Τα προκαταρκτικά ευρήματα από πειράματα που διεξήγαγε ερευνητικό κέντρο στις ΗΠΑ, δείχνουν ότι ο κορωνοϊός δεν επιβιώνει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε υψηλές θερμοκρασίες και υψηλή υγρασία και καταστρέφεται γρήγορα από το φως του ήλιου.
Η έρευνα του Εθνικού Κέντρου Βιοαμυντικής Ανάλυσης και Πρόληψης των ΗΠΑ διαπιστώνει ότι "η μετάδοση από επιφάνειες σε εξωτερικούς χώρους είναι χαμηλότερη τις ώρες που υπάρχει ηλιοφάνεια" και σε συνθήκες με υψηλότερη θερμοκρασία και υγρασία.

Μία ψυχολόγος εξηγεί: Οι λόγοι που οι Έλληνες πειθάρχησαν στα περιοριστικά μέτρα



Οι λόγοι που οι Έλληνες πειθάρχησαν στα περιοριστικά μέτρα

Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων τήρησε τα περιοριστικά μέτρα κίνησης, για την μείωση διασποράς του covid 19. Κοινός παρονομαστής της συμμόρφωσης και πειθαρχίας των Ελλήνων είναι η δομή της ελληνικής κοινωνίας και οικογένειας αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Αρετή Βεργούλη. Εξηγεί τους λόγους που οι Έλληνες ένας «εξωστρεφής», αλλά και «συναισθηματικός» λαός τήρησαν με «ευλάβεια» τα μέτρα περιορισμού.

Η απάντηση είναι εύκολο να δοθεί, αν αναλογιστούμε ότι η Ελλάδα είναι μια πατριαρχική κοινωνία, που πιστεύει στην ιεραρχία και στο σεβασμό προς το «μεγαλύτερο», αναφέρει η κ. Βεργούλη. Θεωρεί επίσης, μεγάλη την επιρροή που δεχόμαστε από άλλους ανθρώπους, έστω και αν δεν είναι παρόντες, μέσω των νοητικών μας αναπαραστάσεων γι' αυτούς ή των σχέσεων μας μαζί τους - πρόκειται για το φαινόμενο που είναι γνωστό ως συμβολική κοινωνική επιρροή. «Για να δούμε την επίδραση της συλλογικής εγγραφής, ας φέρουμε στο νου μας πως λειτουργούμε εμείς απέναντι στους ηλικιωμένους και πως λειτούργησαν οι γείτονες Γάλλοι πριν μερικά χρόνια (Αύγουστος 2003 απώλεια 15.000 ηλικιωμένων από καύσωνα)».

Νέα μελέτη: Τα ανδρικά γεννητικά όργανα αποτελούν «πύλη εισόδου» για τον κοροναϊό

Στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τον τρόπο επίδρασης του κοροναϊού στον ανθρώπινο οργανισμό, αμερικανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο ιός καθυστερεί να αποβληθεί από τον ανδρικό οργανισμό

Νέα μελέτη: Τα ανδρικά γεννητικά όργανα αποτελούν «πύλη εισόδου» για τον κοροναϊό | in.gr

Στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τον τρόπο επίδρασης του κοροναϊού στον ανθρώπινο οργανισμό, αμερικανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο ιός καθυστερεί να αποβληθεί από τον ανδρικό οργανισμό.
Συνεχίζοντας την έρευνα διαπίστωσαν ότι η αιτία του φαινομένου αυτού μπορεί να οφείλεται στους όρχεις.
Όπως αναφέρει το iatropedia, οι εν λόγω επιστήμονες συμπεραίνουν ότι το εν λόγω ανατομικό μέρος των ανδρών αποτελεί «ευαίσθητο σημείο» αυξάνοντας τις πιθανότητές τους να αρρωστήσουν βαριά από τη λοίμωξη που προκαλεί ο κορονοϊός Covid-19, καθώς διαθέτουν σε αφθονία τα κύτταρα που προσελκύουν τον ιό.

Η μελέτη

Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν μικρή μελέτη για να εξετάσουν την ταχύτητα αποβολής του κοροναϊού από τον οργανισμού. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα