Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Η κατάρα των Ροκφέλερ

Η κατάρα των Ροκφέλερ

Όσοι έχουν παρακολουθήσει την πορεία της οικογένεια Ροκφέλερ κάνουν λόγο για κατάρα. 

Ο 65χρονος δισέγγονος του βαρόνου των πετρελαίων Τζον Ροκφέλερ σκοτώθηκε όταν το μονοκινητήριο αεροσκάφος του συνετρίβη έξω από τη Νέα Υόρκη. 

Ο παιδίατρος ήταν γνωστός για την φιλανθρωπική του δράση και η τραγική ειρωνεία είναι ότι πριν είχε επισκεφθεί τον 99χρονο πατέρα του, ο οποίος είχε γενέθλια. 

Η δυναστεία των Ροκφέλερ όμως έχει έρθει πολλές φορές στο επίκεντρο για τα σκάνδαλα της. 

Θέατρα Ελέγχου: Ρόλοι που Παίζουμε Ασυνείδητα

Θέατρα Ελέγχου: Ρόλοι που Παίζουμε Ασυνείδητα
“Μαύρος μάγος” γίνεται κανείς όταν παίζει ρόλους μέσα από τους οποίους προσπαθεί να αφαιρέσει ενέργεια από τους άλλους και όχι να δώσει.
Υπάρχουν πολλές καθημερινές ασυνείδητες και συνειδητές τεχνικές που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι ώστε να αφαιρούν ενέργεια από τους άλλουςΤο βιβλίο “Ουράνια Προφητεία” έχει μία ωραία κατηγοριοποίηση αυτών των ρόλων. Είναι τέσσερις.

Αθώος τελικά ο αστυνομικός με το γάντι! Υπάκουσε στην εντολή Κικίλια «σφάξτε τις καθαρίστριες με το γάντι!»

αστυνομικος.με.γαντι
Σε πανηγυρική αθώωση οδηγείται τελικά -όπως όλα δείχνουν- ο αστυνομικός ο οποίος κατεγράφη να φοράει γάντι οδηγού μοτοσυκλέτας  κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που διαδραματίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ απολυμένων καθαριστριών και δυνάμεων των ΜΑΤ, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.
Φως στην υπόθεση που είχε δικαιολογημένα προκαλέσει σάλο στην κοινή γνώμη, έριξε τελικά η απολογία που έδωσε την Δευτέρα νωρίς το πρωί, ο  κατηγορούμενος για την εν λόγω αυθαιρεσία αστυνομικός, στα πλαίσια της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διαταχθεί για το θέμα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λίγη μόλις ώρα με την κυκλοφορία στο διαδίκτυο της επίμαχης φωτογραφίας.

Μάθετε πώς να αντιμετωπίσετε τις τροφικές δηλητηριάσεις

dilitiriasibΟι τροφικές δηλητηριάσεις, που συνήθως προκύπτουν από μόλυνση της τροφής με παθογόνους μικροοργανισμούς ή τοξίνες, δεν οφείλονται μόνο στην αλλοίωση μιας τροφής. Πολλές φορές έχουν να κάνουν και με την κακή συντήρηση των τροφίμων (ψύξη, απόψυξη, προετοιμασία) αλλά και με το μαγείρεμά τους, αν δεν τηρούνται σωστά οι κανόνες υγιεινής. Έτσι, ακόμα και τα πλέον αγνά προϊόντα μπορούν να προκαλέσουν κάποια μορφή τροφικής δηλητηρίασης.
Από τα μικρόβια που ενοχοποιούνται για τις τροφικές δηλητηριάσεις τα πιο συνηθισμένα  είναι τρία: Σαλμονέλα, Καμπυλοβακτηρίδιο και Σταφυλόκκοκος.

Στέβια, όλα όσα πρέπει να ξέρουμε!

stebia ola osa prepei na kseroyme
Τον τελευταίο καιρό γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένη η χρήση της στέβιας ως γλυκαντικό συστατικό στη καθημερινότητα ακόμα και στην ζαχαροπλαστική. Συνταγές, ροφήματα, γλυκά light με στέβια, είναι πλέον πολύ δημοφιλή και στην χώρα μας.
Τι είναι η στέβια;
Η στέβια είναι ένα θαμνώδες φυτό, το οποίο καλλιεργείται σήμερα σε αρκετές χώρες παγκοσμίως. Τα φύλλα του είναι 30-45 φορές πιο γλυκά από τη ζάχαρη, λόγω των γλυκοζιτών στεβιόλης, ουσίες που την κάνουν να είναι πολύ πιο γλυκιά από τη ζάχαρη, ενώ το τελικό προϊόν που προκύπτει μπορεί να έχει έως και 300 φορές πιο γλυκιά γεύση από την κοινή κρυσταλλική μας ζάχαρη.
Γιατί η στέβια ξεχωρίζει από τα άλλα γλυκαντικά;

Γιατί το βραδινό είναι απαραίτητο;




Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν αποφασίσουν να χάσουν κιλά, παραλείπουν το βραδινό γεύμα πιστεύοντας ότι αυτό θα τους βοηθήσει να πετύχουν το στόχο τους. Αυτή η πεποίθηση επικρατεί χρόνια τώρα και στηρίζεται στο ότι το βράδυ δεν καταναλώνονται οι θερμίδες και αποθηκεύονται με τη μορφή λίπους.

Τι συμβαίνει τελικά όμως με το βραδινό;

Το Βυζάντιο αποδεκάτισε τους Ελληνες

acropolis (1)



ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ
Το 146 π.κ.ε. οι Έλληνες έδωσαν την τελευταία μάχη για την ελευθερία τους, εναντίων των Ρωμαίων, στην Λευκόπετρα, Κορινθίας. Από τους Ρωμαίους ποτέ δεν απελευθερώθηκαν αλλά παραδόθηκαν ως πρόβατα επί σφαγή εις τους Τούρκους.
Το 146 π.κ.ε. είναι η αποφράδα χρονολογία που οι Έλληνες δεν έχασαν μόνο την ελευθερία τους, αλλά κάτι ακόμη πολυτιμότερο, έχασαν τα ιδανικά τους, την ιδεολογία τους, την νοοτροπία τους, έχασαν όλα αυτά που τους έκαναν να μεγαλουργήσουν, παραδίδοντας στο σύγχρονο κόσμο ένα πολιτισμό που όμοιος του δεν υπήρξε. Τα χρόνια που ακολούθησαν από το 146 π.κ.ε. και μέχρι το 325, οι Έλληνες κατάφεραν κάτι το αδιανόητο, να επιβληθούν στους Ρωμαίους πολιτισμικά.
Ήταν τόσο φανερή η επιβολή που ανάγκασε το Ρωμαίο ποιητή Οράτιο να ομολογήσει «Μπορεί οι Ρωμαίοι να επεβλήθησαν στους Έλληνες δια των όπλων, αλλά οι Έλληνες τους επιβλήθηκαν με τον πολιτισμό τους.

Υπάρχει μόνο ένα είδος νοημοσύνης;


Γιατί δεν αρκεί να είμαι έξυπνος;


Αν γυρίσουμε πίσω μερικά χρόνια θα θυμηθούμε φράσεις κλισέ που ακουγόταν από γονείς και δασκάλους και προέβλεπαν την πορεία του κάθε μαθητή στη ζωή: είναι καλός μαθητής, έξυπνος, διαβάζει, θα πετύχει, δεν 'παίρνει' τα γράμματα, δεν είναι έξυπνος.... η επιτυχία στη ζωή σχετιζόταν άμεσα με την εξυπνάδα.

Όμως η εξυπνάδα, ο υψηλός δείκτης νοημοσύνης δεν μπορεί από μόνος του να εξασφαλίσει ευτυχισμένη ζωή γιατί παραβλέπει το συναισθηματικό κομμάτι. Φτάνουμε λοιπόν στην 'ανακάλυψη' της συναισθηματικής νοημοσύνης. Μιλάμε για 8 διαφορετικά είδη νοημοσύνης, καθένα από αυτά έχει διαφορετικό βαθμό ανάπτυξης στον κάθε άνθρωπο και δεν υπάρχουν δύο άνθρωποι στον κόσμο που να έχουν το ίδιο προφίλ!

Διαβάστε προσεκτικά και ' ανακαλύψτε' το δικό σας μοναδικό συνδυασμό:

Η καθημερινότητα αλλάζει το DNA

Ex luce mutatio

Τέσσερα καθημερινά πράγματα που μπορούν να αλλάξουν το DNA μας.
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν το «γονίδιο της αλλεργίας» και είναι πεπεισμένοι, ότι τελικά οι αλλεργίες είναι μία γενετική ανωμαλία που μπορεί να μεταλλαχθεί. Βάσει αυτής της λογικής, οι έρευνες προχώρησαν για να καταλήξουν στο συμπέρασμα, ότι τα ανθρώπινα γονίδια δεν είναι στατικά. Στην πραγματικότητα τα γονίδια μπορούν και όντως αλλάζουν κατά τη διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου. Ο τρόπος ζωής και οι ποικίλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορούν να μεταλλάξουν και να καταστρέψουν το DNA.
Αυτή η διαδικασία περνά από γενιά σε γενιά, αλλάζοντας τα δεδομένα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Η αλήθεια είναι ότι μία σειρά από καθημερινά πράγματα έχουν ήδη επηρεάσει το ανθρώπινο DNA. Σε μερικά από αυτά μάλιστα είμαστε εκτεθειμένοι 24 ώρες το 24ωρο.

Εύκολα ψέμματα

Εύκολα ψέμματα
Ο άνθρωπος δεν είναι το μοναδικό πλάσμα του πλανήτη μας που προσπαθεί να ξεγελάσει ή να παραπλανήσει τους άλλους. Υπάρχουν ζώα που καμουφλάρονται για να κρυφτούν από τους θηρευτές, άλλα που βγάζουν ψεύτικους ήχους για να τραβήξουν την προσοχή των υποψήφιων θηραμάτων τους και άλλα που προσποιούνται ότι είναι νεκρά ώστε να τραβήξουν όσο το δυνατόν λιγότερη προσοχή. Αυτό που διαφοροποιεί όμως τον άνθρωπο από το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο είναι το ψέμα, το οποίο είναι μια ιδιαίτερη μορφή παραπλάνησης και βασίζεται φυσικά στην λογική μας ικανότητα. Κάθε φορά που έχουμε την επιλογή να πούμε μια πικρή αλήθεια ή ένα εύκολο ψέμα, ζυγίζουμε τα υπερ και τα κατά και πράτουμε αναλόγως.

Ο ΑΡΗΣ ΗΞΕΡΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ

Παστρικές κουβέντες, όχι μπαρίστικες. Ο Άρης Βελουχιώτης είναι ένας τεράστιος άνδρας. Μιλάμε για τον αρχηγό του ΕΛΑΣ. Του αντάρτικου στρατού την περίοδο της γερμανικής κατοχής.
Τον έχω εικόνα τον Άρη όχι επειδή ήταν κομουνιστής. Ούτε πατριώτης. Ούτε Έλληνας. Καλά και άγια αυτά, δεν λέω. Μ’ έχει κερδίσει ο Άρης διότι ήταν Άνδρας. Παλληκάρι. Και καθαρός. Πεντακάθαρος.
Σα σήμερα 16 Ιουνίου, το 1945, ο Άρης τέλειωσε τη γήϊνη ζωή του, που αποτελεί την κρυφή και τη φανερή τραγωδία του Έλληνα κομουνιστή, κομματικού κι όχι. Μην το τραβήξουμε προς τα εκεί.
Ο Διονύσης Χαριτόπουλος, άλλη μπέσα αυτός, χωρίς το χακί, έφτιαξε μια πληρέστατη και σε λεπτομέρειες δουλειά, την πιο σπουδαία έρευνα που έγινε ποτέ για τον αρχηγό, τον Άρη Βελουχιώτη.

Γιατί ψεκάζουν όταν έχει πανσέληνο;

Ακτιβιστές από όλον τον κόσμο παρακολουθούν τους χημικούς αεροψεκασμούς και καταγγέλλουν με κάθε τρόπο το παγκόσμιο αυτό φαινόμενο που θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας, αλλά και το μέλλον αυτού του πλανήτη. Και κάποιοι δηλώνουν ότι έχουν παρατηρήσει να υπάρχει και 'μοτίβο' της περιόδου των ψεκασμών, μέσα στο οποίο είναι και η πανσέληνος.
Picture
Γιατί να ψεκάζουν όταν έχει πανσέληνο και γιατί να ψεκάζουν γενικά τις νύχτες, όταν προσπαθούν κάποιοι καλοθελητές να πλασάρουν την εξήγηση της Γεωμηχανικής. SRM (Solar Radiation Management), δηλαδή, διαχείριση της ηλιακής ακτινοβολίας, είναι κάτι που δεν ευσταθεί μέσα στην νύχτα.

Οπλοποίηση Καιρού


Picture
Φοβού τα πειράματα του αμερικανικού στρατού με τον κλιματικό πολέμο, λέει ο Michel Chossudovsky. 

Σπάνια αναγνωρίζεται στη συζήτηση για την παγκόσμια κλιματική αλλαγή, ότι ο καιρός του κόσμου μπορεί τώρα να τροποποιηθεί ως μέρος μιας νέας γενιάς εξελιγμένων ηλεκτρομαγνητικών όπλων.

 Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσία έχουν αναπτύξει ικανότητες να χειραγωγήσουν το κλίμα για στρατιωτική χρήση.

Οι περιβαλλοντικές τεχνικές τροποποίησης έχουν εφαρμοστεί από τον στρατό των ΗΠΑ για περισσότερο από μισό αιώνα. Ο μαθηματικός των ΗΠΑ John von Neumann, σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, ξεκίνησε την έρευνά του για την τροποποίηση καιρού στα τέλη της δεκαετίας του 1940 στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου και προέβλεπε κάποιες «μορφές των κλιματικού πολέμου ακόμη πέρα κάθε φαντασίας».

Και όμως το εισιτήριο αυξήθηκε, δεν μειώθηκε!



Μειώσεις που στην πραγματικότητα είναι … αυξήσεις, ανακοίνωσε στις τιμές των εισιτηρίων για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αττικής ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Σύμφωνα με τον υπουργό το ενιαίο εισιτήριο από 1,40 ευρώ πέφτει στα 1,20 από τον Σεπτέμβριο πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε μείωση κατά 14,2%. Μόνο τα πράγματα δεν είναι έτσι. Και αυτό γιατί παράλληλα μειώνεται η χρονική διάρκεια του εισιτηρίου  από 90 που είναι σήμερα σε 70 λεπτά.

Αρμονική εκπαίδευση

Mind ReInstallation by bosniak

Υπήρχε σωστή εκπαίδευση στην [Αρχαία] Ελλάδα, στα Ιμαλάια και σε άλλους πολιτισμούς. Για εκείνους, δεν υπήρχε αιθερική, φυσική, συναισθηματική ή νοητική εκπαίδευση, αλλά υπήρχε μία εκπαίδευση που συμπεριελάμβανε όλα τα σώματα. Αυτό εκπαίδευε τα σώματα να μεγαλώνουν αρμονικά, συμμετρικά, και να συνεργάζονται μεταξύ τους με σωστό ρυθμό και ταχύτητα, και μετά να συνεργάζονται με το πνευματικό σώμα για να εξασφαλίζουν δύναμη και σωστή κατεύθυνση.

Τα δεδομένα και η Ευγνωμοσυνη






Η Άννα και η πεντάχρονη κόρη της διέσχιζαν μια μέρα το δρόμο σ’ ένα κεντρικό σημείο της πόλης. Ένα τζιπ με τη μουσική στο διαπασών παραβίασε το κόκκινο, αλλάζοντας ταυτόχρονα λωρίδα για να στρίψει αριστερά.  Ο οδηγός μόλις 17 χρονών, δεν μπορούσε να δει την Άννα ούτε και την κόρη της επειδή είχε τον ήλιο μπροστά του που τον τύφλωνε. Η Άννα όμως είδε το τζιπ και κατάλαβε ότι θα έπεφτε πάνω τους. Το μόνο που προλάβαινε να κάνει ήταν να αρπάξει τη μικρή στην αγκαλιά της.

Η τέχνη της μεταμόρφωσης των εσωτερικών ενεργειών




Τα δέντρα υπάρχουν, όπως υπάρχουν τα τριαντάφυλλα και τα μελωδικά πουλιά. Απλώς υπάρχουν και σκορπούν τριγύρω τους το άρωμά τους ή το τραγούδι τους. Δεν μπορούν να κάνουν κάτι για την ύπαρξή τους γιατί είναι μέρος της ύπαρξης. Είναι εναρμονισμένα με την συμπαντική ενέργεια και δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τον εαυτό τους από αυτήν. Όλη αυτή η κατάσταση υπάρχει ασυνείδητα. Ο άνθρωπος όμως, έχοντας το προνόμιο της χρήσης του νου του, είναι το μοναδικό πλάσμα που μπορεί να κάνει κάτι για τον εαυτό του, το μόνο πλάσμα στον πλανήτη που μπορεί να επιλέξει πως θα χρησιμοποιήσει τις ενέργειές του. Έχει την δυνατότητα να καταστείλει τις δράσεις, τα συναισθήματα και τις σκέψεις του, στην προσπάθειά του να τις ελέγξει ή να προσπαθήσει να τις κατανοήσει και να τις μεταμορφώσει.

Ημιμάθεια και Γνώση


Τέσσερις βάτραχοι κάθονταν πάνω σε ένα κορμό δέντρου, που επέπλεε πιασμένος στην άκρη ενός ποταμού. Ξαφνικά ελευθερώθηκε και σιγά-σιγά άρχισε να παρασύρεται προς τα κάτω, στη ροή του ποταμού. Οι βάτραχοι ήταν ενθουσιασμένοι καθώς ποτέ δεν είχε τύχει να νιώσουν τη χαρά της κίνησης πάνω στο νερό.

Κάποια στιγμή, ο πρώτος βάτραχος είπε: «Πράγματι,  είναι ένας θαυμάσιος κορμός. Κινείται σαν να είναι ζωντανός. Δεν ήξερα ότι μπορεί να υπάρχει ένας τέτοιος κορμός».

Μετά από λίγο ο δεύτερος βάτραχος μίλησε και είπε: «Όχι φίλε μου, ο κορμός είναι σαν όλους τους άλλους κορμούς, και βέβαια δεν κινείται. Είναι το ποτάμι που πηγαίνει προς τη θάλασσα και μεταφέρει εμάς και τον κορμό μαζί του».

Η θετική δύναμη της αρνητικής σκέψης

positive_power_negative_thinking Ευτυχείτε. Να είστε χαρούμενοι. Χαμογελάστε.”
Τόσα χρόνια όλοι οι ειδικοί, όλα τα σχετικά περιοδικά και βιβλία, όπως και όλοι οι παρουσιαστές στις εκπομπές αυτό μας συμβουλεύουν. Κι αν δεν βλέπαμε γύρω μας, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είμαστε μια χώρα αν μη τι άλλο με  10.000.000 αισιόδοξους. Αλλά έρευνες στην Αμερική έδειξαν ότι περίπου το 30 έως 35 τοις εκατό των Αμερικανών χρησιμοποιούν μια μορφήαρνητικής σκέψης, που ονομάζεται αμυντική απαισιοδοξία– που μπορεί να οδηγήσει σε πολύ θετικά αποτελέσματα, σύμφωνα με την Julie Norem, καθηγήτρια ψυχολογίας στο Wellesley College.
Δεν αναφερόμαστε για μια γενική διάθεση ώστε να βλέπετε το ποτήρι μισοάδειο: «Η αμυντική απαισιοδοξία είναι μια στρατηγική που χρησιμοποιείται σε ειδικές περιπτώσεις ώστε να διαχειριστείτε καλύτερα το άγχος, τον φόβο, και την ανησυχία», λέει η Julie Norem, η οποία πραγματοποιεί χρόνια τώρα μια δημιουργική έρευνα για το ζήτημα αυτό.

Η ψυχολογία του ζευγαρώματος: Πως επιλέγουμε τον/ την σύντροφό μας;

 Όσο νεώτεροι στην ηλικία είμαστε, επιλέγουμε ανάμεσα στους υποψήφιους συντρόφους μας, εκείνον ή εκείνη που συγκεντρώνει τα αντίστοιχα με τα δικά μας ψυχικά «στραπατσαρίσματα», παρόμοιες πληγές & καθηλώσεις.
 Όσο λιγότερη επίγνωση έχουμε των δικών μας τραυματικών εμπειριών, τόσο με μεγαλύτερη συνέπεια τείνουμε να τις προβάλλουμε, αλλά και να τις αναγνωρίζουμε, στους άλλους, ως σημάδια ταιριάσματος, ως πόλους διαπροσωπικής ελκυστικότητας.
Σε αυτό το αυτογνωστικό επίπεδο, συχνά διαλέγουμε τους άλλους που θα μας δυσκολέψουν, που ίσως μας «βοηθήσουν» να έρθουμε σε επαφή με τις πρώιμες τραυματικές μας εμπειρίες, ασυνείδητα ζητώντας, μέσα από την επανάληψή τους στο πλαίσιο της σχέσης, την αναγνώρισή & την ίασή τους.
Σ’ αυτό το στάδιο, οι άνθρωποι έχοντας συνήθως αδύναμα αυτογνωστικά εργαλεία κι αντανακλαστικά, καθώς και σθεναρές αμυντικέςαντιστάσεις, επαναλαμβάνουν συχνά τα ίδια λάθη, που φέρνουν βέβαια στην επιφάνεια παλιές αιμορροούσες πληγές, χωρίς όμως να μπορούν επαρκώς να τις θεραπεύσουν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα