Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Μία ἀόρατη κλωστή…

Μιὰ Ἀρχαία Κινεζικὴ ἱστορία λέει ὅτι μιὰ ἀόρατη κόκκινη κλωστὴ συνδέει ὅλους ἐκείνους ποὺ προορίζονται γιὰ νὰ συναντηθοῦν, ἀνεξάρτητα ἀπὸ τὸν χρόνο, τὸν τόπο, ἤ τὶς περιστάσεις. Τὸ νῆμα μπορεῖ νὰ τεντώσῃ ἢ νὰ μπερδευθῇ, ἀλλὰ ποτὲ δὲν σπάει…
Πολλὲς φορὲς δύο ἐπιφανειακὰ ἄσχετα μεταξύ τους γεγονότα, ποὺ δὲν μποροῦν νὰ ἐρμηνευθοῦν, μπορεῖ νὰ συνδέονται καὶ νὰ ἔχουν τὸ νόημά τους. Οἱ περισσότεροι αὐτὸ τὸ ὀνομάζουν σύμπτωση, ἤ τύχη. Ὁ Κᾶρλ Γιοῦνκ τὸ ὀνομάζει συγχρονικότητα ἤ ἀόρατο κοσμικὸ ἰστό.
Πολλὲς φορὲς συμβαίνουν κάποια γεγονότα στὴν ζωή μας καὶ τὰ ὁποῖα μᾶς ὁδηγοῦν τὴν κατάλληλη στιγμὴ στὰ κατάλληλα ἄτομα, ἔτσι ὥστε νὰ προχωρήσουμε τὴν ζωή μας πρὸς μιὰ νέα σημαντικὴ κατεύθυνση. 

Για να κρατάμε τα προσχήματα

Αποτέλεσμα εικόνας για Για να κρατάμε τα προσχήματα

Γενικά κρατάς τα προσχήματα; Καλά κάνεις, έτσι πρέπει για να ζήσεις με αρμονία με τους γύρω σου. Να κρατάς τα προσχήματα, να είσαι καθώς πρέπει και να μην ταράζεις τα νερά. Η ησυχία, η τάξη και η ασφάλεια είναι αυτά που πηγάζουν από τον καθωσπρεπισμό και τα προσχήματα.

Αυτά τα προσχήματα είναι η οικοδομική κόλλα που κρατάει συγκροτημένο αυτόν τον παραλογισμό που ζούμε. Ο καθωσπρεπισμός είναι αυτός που σου δίνει πάτημα να συμπεριφερθείς σα να μην συμβαίνει κάτι κακό, ή κάτι που δεν θα έπρεπε να γίνεται και επειδή όλοι σχεδόν έχουν καταφύγει σε αυτό το καταφύγιο δεν τρέχει τίποτα όταν όλα καίγονται.

Βρισκόμαστε σε μία άρνηση. Αρνούμαστε να δούμε την πραγματική εικόνα του κόσμου και την κοινωνική παρακμή και αντ' αυτού ηρεμούμε και καθησυχάζουμε τους εαυτούς μας με τους στολισμένους δρόμους Νοέμβρη μήνα. Νοέμβρη μήνα!
Θα το κάνω πιο συγκεκριμένο. Από τη μία έχουμε τον πόνο των εκατομμυρίων ανθρώπων για διάφορους λόγους κι από την άλλη μία λαμπερή εικόνα που εμείς συντηρούμε στην προσπάθεια μας να κοροϊδέψουμε τον εαυτό μας.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν το κοντράστ δύο ειδήσεων που διάβασα η μία μετά την άλλη.


Από τη μία η είδηση για την κατάσταση στο Χαλέπι της Συρίας την πόλη με τους 250.000 κατοίκους, χωρίς ρεύμα, με τέσσερα μόλις νοσοκομεία, σοβαρές ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης και τους νεκρούς καθημερινά. Εν ολίγοις το πιο κλασικό παράδειγμα της ανθρωπιστικής κρίσης που περνάμε.


Από την άλλη μία είδηση για τον διακοσμητικό πλέον Ομπάμα που χάρισε τη ζωή σε δύο γαλοπούλες και δε σφαγιάστηκαν για χάρη της γιορτής 'thanksgiving'.
Δεν ξέρω αν αντιλαμβάνεσαι το κοντράστ των δύο ειδήσεων αλλά το ότι αυτές οι δύο παίζουν ταυτόχρονα, και μάλιστα του Ομπάμα με μεγαλύτερη απήχηση, σημαίνει πάρα πολλά πράγματα για τον κόσμο που ζούμε.

Διάρκεια σεξ: 5 κόλπα για να καθυστερήσετε την εκσπερμάτιση

εκσπερμάτιση

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα μειωμένης ικανοποίησης και αυξημένης κατάθλιψης, επειδή δεν είναι ικανοποιημένοι από τη διάρκεια της σεξουαλικής τους επαφής. Ο λόγος; Η πρόωρη εκσπερμάτιση του άνδρα.

Η πρόωρη εκπσπερμάτιση είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει τόσο τους άντρες, όσο και τις γυναίκες και κατ' επέκταση την δυναμική του ίδιου του ζευγαριού. Η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι κάτι που συμβαίνει κυρίως στους νέους άντρες (ηλικίας κάτω των 40 ετών).
Αυτοί αναζητούν συνήθως φαρμακευτικές λύσεις στο πρόβλημά τους, αλλά λίγοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν ορισμένες τεχνικές επάνω στο σεξ, που μπορούν να τους βοηθήσουν να καθυστερήσουν τον οργασμό τους και να έχουν μαζί με την σύντροφό τους μια πιο ολοκληρωμένη σεξουαλική εμπειρία.
Δείτε μερικές τέτοιες τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να καθυστερήσετε τον οργασμό σας:
  1. Βαθιά αναπνοή: Η βαθιά αναπνοή είναι μια μορφή διαλογισμού που μπορεί μερικές φορές να βοηθήσει στον έλεγχο της διέγερσης και την ένταση που οδηγούν στην πρόωρη εκσπερμάτιση. Προσπαθήστε να αποφύγετε τις “ρηχές”, μικρές, γρήγορες αναπνοές, που επιταχύνουν τον καρδιακό ρυθμό και σας φέρνουν πιο κοντά στην εκσπερμάτιση. Προσπαθήστε να σταματήσετε για λίγο την “πράξη” και να πάρετε μια βαθιά εισπνοή που θα κρατήσει περίπου 5 δευτερόλεπτα. Κρατήστε την αναπνοή σας για ακόμα 3 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια εκπνεύστε για άλλα 5 δευτερόλεπτα.

  2. Η μέθοδος “σταμάτα-ξεκίνα”: Αυτό ξεκινά ως ατομική... άσκηση. Δοκιμάστε κατά τον αυνανισμό, να φέρετε τον εαυτό σας κοντά στην εκσπερμάτιση, αλλά να διακόψετε την πράξη λίγα δευτερόλεπτα προτού ολοκληρώσετε. Αφού χαλαρώσετε, προσπαθήστε να ξαναφέρετε τον εαυτό σας στην ίδια κατάσταση, όλο και πιο κοντά στον οργασμό, και επιχειρήστε να σταματήσετε για ακόμα μια φορά. Συνεχίστε περιοδικά αυτή την άσκηση μέχρι να δείτε ότι σας είναι ολοένα και ευκολότερο να κρατάτε τον οργασμό σας και μετά να... επανέρχεστε.

  3. Η μέθοδος της “συμπίεσης”: 

Ο Έρωτας είναι μόνο Χημεία;

Τι είναι λοιπόν ο έρωτας; Πώς γίνεται με έναν άνθρωπο να κολλάς τρομερά, να τα βρίσκεις σε όλα τα θέματα που αφορούν το σώμα σας και τον πόθο, αλλά να σκοτώνεστε σε κάθε άλλο τομέα; Πώς γίνεται να έχεις αυτόν που θέλεις, αλλά και με τον τρόπο που τον θέλεις; Τι μπορείς να κάνεις για να φέρεις αυτήν την περιβόητη χημεία στον έρωτα; Και τελικά, είναι μόνο χημεία, ή μήπως υπάρχει και κάποια γλυκιά, πονηρή, θηλυκή μαγεία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, για να αποπλανήσεις τον άντρα που αγαπάς, για το καλό του;
love-1
Ο έρωτας ναι, είναι χημεία.
Αλλά μια υψηλή χημεία, που μοιάζει πάρα μα πάρα πολύ με τη μαγεία. Τι μοιάζει δηλαδή, είναι μαγεία!

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟ ΦΩΣ

Πρόκειται για τον ακρογωνιαίο λίθο της Ειδικής Θεωρίας της Σχετικότητας του Άλμπερτ Αϊνστάιν, με την οποία προστέθηκε στις θεμελιώδεις σταθερές της φυσικής. Ο λόγος για την ταχύτητα του φωτός στο κενό, που ισούται με 300.000 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο και, σύμφωνα με τον διάσημο φυσικό, παραμένει αμετάβλητη για οποιονδήποτε παρατηρητή βρίσκεται ακίνητος ή κινείται χωρίς επιτάχυνση.
light
Η ταχύτητα του φωτός 299.792.458 μέτρα το δευτερόλεπτο θεωρείται μια από τις μεγάλες θεμελιώδεις σταθερές της σύγχρονης Φυσικής. Oμως μερικοί επιστήμονες, εδώ και χρόνια, υποστηρίζουν κάτι που σίγουρα θα έβγαζε τον Αϊνστάιν από τα ρούχα του: ότι το φως δεν είχε στον αιώνα τον άπαντα την ίδια ταχύτητα με τη σημερινή. Και τώρα, για πρώτη φορά, δηλώνουν ότι η ιδέα τους ωρίμασε σε βαθμό που πλέον να είναι δυνατό να ελεγχθεί πειραματικά.
Ο João Magueijo του Imperial College του Λονδίνου και ο Niayesh Afshordi του Πανεπιστημίου Γουότερλου του Καναδά, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό φυσικής «Physical Review D», υποστηρίζουν ότι η ταχύτητα του φωτός ήταν μεγαλύτερη αμέσως μετά την «Μεγάλη Έκρηξη» (Μπιγκ Μπανγκ) που δημιούργησε το σύμπαν. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τους δύο επιστήμονες, το φως διαδιδόταν με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα στο «νεογέννητο» σύμπαν, το οποίο είχε ασύλληπτη πυκνότητα και θερμοκρασία. Στη συνέχεια, όσο μειωνόταν η πυκνότητα και η θερμοκρασία, ελαττωνόταν σταδιακά και η ταχύτητα του φωτός, φθάνοντας τελικά στα 300.000 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο. Η ιδέα πρωτοεμφανίσθηκε στο τέλος της δεκαετίας του 1990 και έκτοτε αντιμετωπίσθηκε ως μια ενδιαφέρουσα αλλά αναπόδεικτη θεωρία.

Μια Άλλη Ζωή


Ποτέ δεν ερχόμαστε αντιμέτωποι με ό,τι δεν μπορούμε να διαχειριστούμε. Πάντα έλκουμε αυτά που μάς ανήκουν είτε ως μαθήματα είτε, κυρίως, ως προκλήσεις διεύρυνσης της αντίληψής μας και πραγματικής, δημιουργικής προσφοράς στη ζωή μας αλλά και στους άλλους. 

Χάνοντας όμως τον εαυτό μας μέσα στα παράπονα, στην τραγικοποίηση, στο μοιρολόι, στην ανάγκη διαφυγής,  αδυνατούμε να δούμε πέρα από το αδιέξοδο, το πρόβλημα, την ασθένεια, τον χωρισμό, τη δυσκολία, οτιδήποτε δεν ήταν μέσα στα σχέδιά μας. Και η άλλη θέαση, όσο κι α δυσκολεύει αρχικά, είναι πάντα πολύ πιο αληθινή, πιο αυθεντική, πιο απελευθερωτική!

Όταν αποκτούμε το θάρρος να ζούμε πραγματικά μέσα στη ζωή μας, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του εαυτού μας και αντιμετωπίζοντας αντί να αποφεύγουμε τις προκλήσεις μας, τότε αποκαλύπτονται πολλά! Ξεκινά μια άλλη ζωή, μεταφορικά, κυριολεκτικά, πρακτικά, σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Αληθινή με αξιοπρέπεια και τιμή, απαλλαγμένοι από ενοχοποίηση, κατηγορία, πίκρα, συνειδητοποιούμε πως ο κόσμος και η πραγματικότητα που μάθαμε, που ξέραμε, ανήκει πια σε μια άλλη σφαίρα πραγματικότητας που δεν μάς αγγίζει πια.


Άλλες έννοιες, άλλο περιεχόμενο. Άλλη η αλήθεια, πέρα από πεποιθήσεις, το παρελθόν, τις απόψεις των άλλων, πολύ πιο πέρα από το φοβισμένο εγώ που έκανε κουμάντο εν αγνοία μας. Θεωρίες συνωμοσίας δεν μάς ακουμπάνε πια, αφού ανήκουν σε εικονικές πραγματικότητες αυτών που τις έχουν ακόμα ανάγκη, πιπιλίζοντας μηχανικά αλλά αδυνατώντας να δουν πέρα από οτιδήποτε νομίζουν πως τους δεσμεύει. 

Ταξιδεύοντας τις στιγμές της ζωής, ανάμεσα σε αγκάθια, σκοτάδια, στέρηση, απώλεια, πόνο, αλλά και χαρές, επιτυχίες, κατακτήσεις, υπάρχει άλλη εκδοχή από το να γίνουμε είτε δραπέτες είτε μάρτυρες. Είναι μια εκδοχή που δεν την περιγράφουν τα βιβλία, δεν διδάσκεται στα σχολεία, δεν διαφημίζεται στην συνηθισμένη πληροφόρηση της κοινωνίας, από κανένα μέσον. Δεν έχει συμμάχους γιατί δεν ανήκεις πουθενά ούτε ομαδοποιείσαι. Είσαι Μόνος και βρίσκεις στην πορεία σου τους Ομοίους σου... Αυτούς που δεν είναι ούτε πίσω ούτε μπροστά σου αλλά δίπλα σου, ισότιμα, αληθινά, γιατί αναγνωρίζουν τη δική τους αυθεντική Μοναχικότητα, ως ακέραιοι, αυθεντικοί, μοναδικοί συνδημιουργοί.

Hotspot Shield : Προστατέψετε τον υπολογιστή σας και εξασφαλίστε την ανωνυμία σας


Προστατέψετε τον υπολογιστή σας και εξασφαλίστε την ανωνυμίας σας. Το Hotspot Shield είναι ένα πρόγραμμα που λειτουργεί ως proxy server μέσω του οποίου μπορούμε ανώνυμα και με ισχυρή κρυπτογράφηση να έχουμε πρόσβαση στο internet μέσω οποιουδήποτε wifi. Η λειτουργία του είναι πολύ απλή αφού το εγκαταστήσουμε τρέχουμε το πρόγραμμα, ανοίγοντας τον browser πατάμε start στην σελίδα που θα μας εμφανίσει, από εκεί και πέρα μπορούμε να μπούμε σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα.

ΚΑΝΕ ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Σας το έχω γράψει αρκετές φορές …. και θα το επαναλαμβάνω συνέχεια. Αυτή την περίοδο υλοποιούνται οι σκέψεις μας σε μεγάλο βαθμό… και ειδικά όταν έχουμε εμμονές. Ο κυρίαρχος Νους… μετατρέπεται και γίνεται πλέον… ο κυρίαρχος της ζωής σας. Εάν ξεκάθαρα οι σκέψεις σας… είναι δικές σας σκέψεις και πράγματι σας ανήκουν… τότε θα οδηγηθείτε στη ζωή που σκέφτεστε… αργά ή γρήγορα.
Εάν όμως οι σκέψεις σας… ορίζονται από αυτό που βλέπετε ή από αυτό που νομίζετε ότι βλέπετε ή από αυτό που θεωρείτε ότι βλέπετε ή από αυτό που σας έχουν πει ότι βλέπετε…. τότε θα λάβετε και θα πάρετε τη ζωή που σας ετοίμασαν….!
Με λίγα λόγια…. αυτό που πιστεύεις, αυτό στο τέλος και θα έχεις…. με την προϋπόθεση να μην συγκρούονται οι προσδοκίες σου… με τις πεποιθήσεις σου.
Κυριάρχησε στον εσωτερικό σου εαυτό και δούλεψε την μηχανή του εγκεφάλου σου… κάνοντας ένα ΚΤΕΟ… και μετά δες… τι δεν πηγαίνει καλά… τόσο στο σωματικό φορέα… όσο και στον πνευματικό φορέα. Προσδιόρισε το πρόβλημα σου… και βρες τη λύση του πρώτα προφορικά και μετά κάντο και στην πράξη.
Ξεκούραζε όσο μπορείς… τακτικά τον εαυτό σου και τον ακοίμητο εργάτη…. που λέγεται Νους. Μόνον όταν θα είσαι ήρεμος να παίρνεις αποφάσεις… διότι ο κυρίαρχος Νους χαράζει… δεν ακολουθεί.

ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για Massive UFO JUST AFTER Major Earthquake Japan! Shocks The WORLD! 11/21/2016

Δύο διαστημικά σκάφη διαφυγής της Cabal κατερρίφθησαν. Ένα πάνω από την Φλώριδα και ένα πάνω από την Φουκουσίμα..
ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ
- Οι 44 πυρκαγιές στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, στην Γεωργία, το Τενεσί, το Κεντάκι και τη Βόρεια Καρολίνα, έχουν ξεκαθαρίσει και πετάξει έξω από τις υπόγειες βάσεις τους κρυμμένους εγκληματίες της Cabal, καθιστώντας σαφές ότι είναι σε εξέλιξη μια πραγματική κάθαρση
Πηγές του Πενταγώνου αναφέρουν πως διαστημικό σκάφος διαφυγής της Cabal καταρρίφθηκε πάνω από την Florida στις 21 Νοεμβρίου. Ακόμα ένα τέτοιο σκάφος καταρρίφθηκε στα ανοικτά των ακτών της Φουκουσίμα στις 22 Νοεμβρίου, μετά την εξαπόλυση νέου σεισμού κατά της Ιαπωνίας. Η πληροφορία επιβεβαιώνεται από πηγές της White Dragon Society στην Ασία..
Bίντεο κατάρριψης του σκάφους μπορείτε να δείτε εδώ:

Το Ανθρώπινο Και Το Θεϊκό Κομμάτι Μέσα μας

Fos Kitrino
Όλοι μέσα μας φέρουμε δύο κομμάτια, το θεϊκό και το ανθρώπινο. Το θεϊκό κομμάτι είναι εκείνο που βλέπει τη χαρά παντού, που βλέπει τη δημιουργία όπως πραγματικά είναι και που κατανοεί γιατί συμβαίνει οτιδήποτε και ποιο πλάνο εξυπηρετείται την κάθε στιγμή. Είναι εκείνη η οπτική που μπορεί να αποστασιοποιείται από τα γεγονότα της ανθρώπινης φύσης και να βλέπει το ανώτερο καλό σε καθετί που συμβαίνει. Πρόκειται για τον παρατηρητή, ο οποίος αντιλαμβάνεται όλη τη ζωή σαν μια συνισταμένη ρόλων που διαδραματίζονται για την επίτευξη του σκοπού μας, δηλαδή της αποστολής μας εδώ στη Γη.
Το ανθρώπινο κομμάτι της φύσης μας είναι αυτό που επικεντρώνεται στην υλική εμπειρία, βιώνει πολύ έντονα καθετί που συμβαίνει γύρω του και επηρεάζεται νοητικά, συναισθηματικά και σωματικά από τα πάντα. Βασίζεται στα αποτελέσματα που έχουν εκδηλωθεί στην ύλη και αλληλεπιδρά με αυτά.
Ο ανθρώπινος εαυτός μας είναι σαν ένα μυρμηγκάκι που πασχίζει για την επιβίωσή του, ζει στη δική του οργανωμένη κοινωνία, λειτουργεί μέσα σε αυτή, κάνει την εργασία του και βλέπει μόνο όλα όσα είναι στο έδαφος και στο ύψος του. Γι’ αυτό το κομμάτι της φύσης μας δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα από το πεδίο δράσης και όρασής του.

Πως να αφαιρέσετε άμεσα την κρυσταλοποίηση του ουρικού οξέος από το σώμα και να αποτρέψετε την ουρική αρθρίτιδα και τον πόνο στις αρθρώσεις

Αποτέλεσμα εικόνας για How To Quickly Remove Uric Acid Crystallization From Your Body To Prevent Gout And Joint Pain

Η ουρική αρθρίτιδα είναι μια μεταβολική διαταραχή η οποία οδηγεί σε φλεγμονή των αρθρώσεων. Προκαλεί ελαφρά διόγκωση και ακαμψία, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να οδηγήσει σε έντονο πόνο και πρήξιμο που αναπτύσσεται μέσα σε λίγες ώρες. Ο κύριος λόγος για την εμφάνιση της ουρικής αρθρίτιδας είναι η υπερφόρτωση του ουρικού οξέος, η οποία προκύπτει από υπερβολική δημιουργία ή μη αναποτελεσματική αποβολή απόβλητων.


Το ουρικό οξύ δημιουργείται κατά τη διαδικασία της αποσύνθεσης των πουρινών, οι οποίες είναι χημικές ουσίες που εμφανίζονται φυσικά εντός του σώματος και βρίσκονται σε πολλά τρόφιμα.
Ωστόσο, στην περίπτωση αδυναμίας των νεφρών να εξαλείψουν το ουρικό οξύ, κρυσταλλικοί σχηματισμοί σχηματίζονται και εναποτίθενται γύρω από τις αρθρώσεις.
Ως εκ τούτου, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αφαιρέσετε το ουρικό οξύ και έτσι να βελτιώσετε την κατάστασή σας. Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να κάνετε κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής και την διατροφή σας.
Έτσι, θα πρέπει να ακολουθήσετε σωστή υγιεινή διατροφή, πλούσια σε φρέσκα πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά, άπαχο κρέας και θαλασσινά, καθώς και ολόκληρα, μη επεξεργασμένα, δημητριακά. Επίσης, θα πρέπει να μειώσετε τα επεξεργασμένα σάκχαρα, όπως την φρουκτόζη, τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη και το αλκοόλ.

Η αξία και η βαθύτερη αιτία ύπαρξης του ύπνου

αιτία ύπαρξης του ύπνου

Η φύση έχει υποχρεώσει τον άνθρωπο να κοιμάται, ακόμα και παρά τη θέλησή του. Είναι πλέον διαπιστωμένο ότι ο κάθε άνθρωπος περνάει τουλάχιστον το 1/3 της ζωής του σε έναν κόσμο στον οποίο ενώ το σώμα του είναι χαλαρωμένο και αδρανές, συνεχίζει να έρχεται σε επαφή με τις κρυφές του επιθυμίες, ακόμα και με τα βαθύτερα μυστικά στο υποσυνείδητο του.

Τι είναι τελικά ο ύπνος; Γιατί κοιμόμαστε;

Ακόμα και τώρα, η απορία αυτή παραμένει αναπάντητη για πολλούς. Ο ύπνος είναι , σίγουρα, μία απαραίτητη διαδικασία, η οποία όχι μόνο συντελεί στο γέμισμα των μπαταριών και την αποβολή των άχρηστων πληροφοριών που δέχεται το άτομο  κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και συντελεί στην ωρίμαση και τη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος από τον καταιγισμό των μηνυμάτων που δέχεται συνεχώς.
Το πόσο σημαντική είναι αυτή η εκπληκτική φυσική λειτουργία στη διατήρηση των ζωντανών οργανισμών , φανερώνεται στα συμπτώματα που προκαλεί η απουσία του:
εάν περάσουν 10 ή 20 ώρες στις οποίες το άτομο δεν έχει κοιμηθεί , τότε εμφανίζονται συμπτώματα όπως
  • κοκκίνισμα των ματιών,
  • κούραση,
  • πονοκέφαλος,
  • αδιαθεσία,
  • λάθη στην αντίληψη,
κάτι που καθιστά τον ύπνο απαραίτητη διαδικασία για κάθε οργανισμό.
Μπορούμε να ορίσουμε την αξία του σε δύο λειτουργίες: τη νευροβιολογική και την ψυχολογική

Έχεις την πιο όμορφη ψυχή που έχω δει

Αποτέλεσμα εικόνας για Έχεις την πιο όμορφη ψυχή που έχω δει
Λευτέρης Ανέστης
Ψυχολόγος

Πολλοί άνθρωποι σήμερα εμπλέκονται σε σχέσεις «express», σχέσεις που συνήθως ξεκινούν από ένα κοινωνικό δίκτυο και τελειώνουν σύντομα για να πάρει σειρά ο επόμενος. Στην «κρεαταγορά» του διαδικτύου η ποικιλία είναι τεράστια, οι «πειρασμοί» πολλοί και η διαπροσωπική αλλοτρίωση καραδοκεί. Γιατί είναι τόσο δύσκολο να «συνδεθούμε» πραγματικά με έναν άνθρωπο;
Ο καθένας θα μπορούσε να δώσει διαφορετικές απαντήσεις βασισμένος στις εμπειρίες του. Ίσως φταίει το γεγονός ότι είμαστε πιο επιφανειακοί από όσο θέλουμε να παραδεχτούμε ή ίσως αρκετοί από μας να φοβόμαστε την ουσιαστική δέσμευση. Κάτι που παραλείπουμε όμως πολλές φορές να σκεφτούμε είναι ότι δε δημιουργούμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να γνωρίσουμε πραγματικά ποιον έχουμε απέναντί μας. Είναι φυσιολογικό η εξωτερική εμφάνιση να αποτελεί το ερέθισμα εκείνο που πυροδοτεί το ερωτικό ενδιαφέρον, δε μπορεί όμως από μόνη της να συντηρήσει μια σχέση.
Τα «επιτυχημένα» ζευγάρια είναι εκείνα που καταφέρνουν να δημιουργήσουν μία «κοινή αφήγηση» μέσα στην οποία η ταυτότητα του κάθε μέλους παραμένει αναλλοίωτη και η «προσωπική αφήγηση» συνεχίζει να πλάθεται. Προϋπόθεση για όλα αυτά είναι η ικανότητα ουσιαστικής επικοινωνίας ανάμεσα στο ζευγάρι, μιας επικοινωνίας που πέρα από την έκφραση των συναισθημάτων και την ενσυναίσθηση, χαρακτηρίζεται από πηγαίο ενδιαφέρον «να σε γνωρίσω» και «να σε αποδεχτώ», από την πηγαία ανάγκη «να με γνωρίσεις» και «να με αποδεχτείς».

Εμμηνόπαυση: 6 διατροφικές αλλαγές για να μην πάρετε κιλά μετά τα 40

εμμηνόπαυση

Η γήρανση δεν είναι απαραίτητο να συνεπάγεται και αύξηση σωματικού βάρους. Οι γυναίκες έχουν πράγματι την τάση να παίρνουν πιο εύκολα κιλά μετά τα 40, αλλά αυτό οφείλεται κυρίως στην πτώση της σωματικής δραστηριότητας και όχι στις ορμονικές αλλαγές από την εμμηνόπαυση.

Ωστόσο, οι ορμονικές αλλαγές στην εμμηνόπαυση μπορούν να αλλάξουν τη σύνθεση του σώματός σας, με αποτέλεσμα τα όποια κιλά παίρνετε να έχουν την τάση να “κάθονται” όλα στην μέση σας.
Μάθετε πώς μπορείτε να μείνετε αδύνατη, να μειώσετε τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και τον κίνδυνο του υπερβολικού βάρους για την υγεία σας, που μπορεί να αυξηθεί μετά την εμμηνόπαυση.
Ψάρι
Ο κίνδυνος καρδιακής νόσου είναι πιθανό να αυξηθεί μετά την εμμηνόπαυση, οπότε θα πρέπει να προσπαθήσετε να τρώτε τουλάχιστον δύο μερίδες ψάρι την εβδομάδα (κατά προτίμηση ψάρια με “καλό” λίπος, όπως ο σολομός και η πέστροφα).
“Αξίζει να δοκιμάσετε και συμπληρώματα ιχθυελαίου, εάν δεν μπορείτε να φάτε δύο μερίδες ψάρι την εβδομάδα”, λέει η δρ JoAnn Manson, επικεφαλής προληπτικής ιατρικής στο νοσοκομείο Brigham and Womens στη Βοστώνη. Έρευνα δείχνει ότι το ιχθυέλαιο μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.
Στοχεύστε στις δύο μερίδες ψάρι την εβδομάδα, αλλά μιλήστε με το γιατρό σας για το αν θα πρέπει ή όχι να πάρετε συμπλήρωμα ιχθυελαίου.
Ασβέστιο
Η ανάγκη του οργανισμού σας σε ασβέστιο αυξάνεται μετά την ηλικία των 50 ετών, από τα 1.000 mg/ημέρα στα 1.200 mg/ημέρα“Με λιγότερα οιστρογόνα στο σώμα, τα οστά σας δεν απορροφούν το ίδιο καλά το ασβέστιο”, λέει ο δρ Minkin.
Εάν πίνετε ένα ποτήρι γάλα με χαμηλά λιπαρά, έναν καφέ latte και τρώτε και ένα γιαούρτι την ημέρα, τότε θα φτάνετε περίπου στα 1.100 mg ασβεστίου. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πάρετε ακόμα μόνο 100 mg μέσω συμπληρωμάτων.
Αν τρώτε γαλακτοκομικά, επιλέξτε προϊόντα με χαμηλά λιπαρά. Έχουν περίπου την ίδια ποσότητα ασβεστίου με εκείνα με πλήρη λιπαρά, αλλά λιγότερες θερμίδες.

Πνεύμα και Εγώ (Wayne Dyer)

Αποτέλεσμα εικόνας για Πνεύμα και Εγώ (Wayne Dyer)

Προσπάθησε να φανταστείς αυτή τη σκηνή.
Δυο έμβρυα μέσα στη μήτρα της μητέρας συζητούν. Χάριν ευκολίας ας ονομάσουμε αυτά τα δίδυμα ΕΓΩ και ΠΝΕΥΜΑ. (ή Νους και Καρδιά ή ανθρώπινος εαυτός και θεϊκός εαυτός όπως σας θέλετε)

Το Πνεύμα λέει στο Εγώ.
Ξέρω πως δύσκολα θα το πιστέψεις, αλλά ειλικρινά πιστεύω οτι υπάρχει ζωή μετα τη γέννηση.
Το Εγώ απαντά:
Άσε τις γελοιότητες. Κοίτα γύρω σου. Αυτό μόνο υπάρχει. Γιατί πρέπει πάντοτε να ψάχνεις κάτι έξω από αυτή τη πραγματικότητα; Δέξου οτι σου δίνει η ζωή. Βόλεψου εδώ που βρίσκεσαι και ξέχνα τις ανοησίες για το μετά τη γέννηση ζωή.
Το Πνεύμα σωπαίνει για λίγο, όμως κάτι μέσα του δεν το αφήνει να ησυχάσει:
Εγώ, μη θυμώσεις αλλά θέλω να σου πω και κάτι άλλο. Πιστεύω ακόμα οτι υπάρχει και μια Μητέρα.
..
Μια Μητέρα!
καγχάζει το Εγώ.
Τι παραλογισμοί ειναι αυτοί; Δεν έχεις δεί ποτέ Μητέρα. Γιατί δεν μπορείς να αποδεχτείς πως οτι βλέπεις, μόνον αυτό υπάρχει; Η ιδέα της Μητέρας ειναι τελείως τρελή. Μόνο εσύ και εγω υπαρχουμε εδώ. Αυτή ειναι η πραγματικότητα. Αντε τώρα κρατήσου απο αυτόν το λώρο. Πήγαινε στην γωνία σου και σταμάτα τις ανοησίες. Πίστεψε με, δεν υπάρχει Μητέρα.

Αν όλοι οι δρόμοι οδηγούν σ’ έναν άνθρωπο…το λες και αδιέξοδο

Αποτέλεσμα εικόνας για Αν όλοι οι δρόμοι οδηγούν σ’ έναν άνθρωπο…το λες και αδιέξοδο
Κείμενο: Μένη Κουτσοσίμου
Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
ΜΔΕ στην Κοινωνική Ψυχιατρική-Παιδοψυχιατρική
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων
Μεταδιδάκτωρ Ιατρικής Παν/μίου Ιωαννίνων στην Ποιότητα Υπηρεσιών

Πόσες  φορές ερωτεύθηκες κα συνάμα απογοητεύθηκες;
Ψεύτικοι άνθρωποι σε εικονικές σχέσεις…
Πιστεύεις ότι τον ξεχώρισες… νιώθεις ότι νιώθει το ίδιο. Αφήνεσαι. Νιώθεις γεμάτη ενέργεια. Σου λείπει ο ύπνος μα δεν σε νοιάζει. Είσαι αφηρημένη, μα δεν σε νοιάζει ούτε αυτό. Το μόνο που θέλεις είναι να τον βλέπεις, να τον ακούς, να τον νιώθεις… στο περίμενε να τον δεις, να τον ακούσεις, να τον νιώσεις.
Και κάθε φορά να πονά το στομάχι σου στην απομάκρυνσή του… να τρέμεις σαν το ψάρι μην το χάσεις.  Άργησα να καταλάβω τη μυστική συνουσία αυτών των δύο, αλλά τα ψάρια και οι έρωτες είναι πλάσματα των νερών. Οι νύμφες απήγαγαν τον Σύλα… ο Νάρκισσος βούτηξε προς χάριν του αυτοερωτισμού του, στον αντικατοπτρισμό του. Δεν πρέπει να είναι αγγελάκι ο Έρωτας, κακώς τον απεικονίζουν έτσι. Στο υδάτινο στοιχείο ζει και βασιλεύει.
Για κάθε φορά που ένιωσα αυτή την ένταση… νιώθω τυχερή… ταυτόχρονα όμως και σαν σε εκκένωση. Δεν αντέχονται τόσα ντεσιμπέλ μωρό μου από τον Άλλο… δεν μπορεί να το ζήσει στο μάξιμουμ όπως αποκαλύπτεται από Εσένα. Δεν έχει μάθει, δεν αντέχει, δεν επιλέγει, δεν μπορεί, δεν θέλει… τόσα άλλοθι… πόσες δικαιολογίες… είναι κι αυτός ο ψευτο-εγωισμός βλέπεις που δεν σου αφήνει πολλά περιθώρια να καταλάβεις τι έχεις ανάγκη… χαμένοι στη μετάφραση μωρό μου…
Η πίστη μου πνίγηκε προ πολλού στο βυθό αυτών των ερώτων που κάθε φορά πίστευα ότι θα ήταν αλλιώς. Σαν τα ναυάγια που δεν ανακαλύπτονται ποτέ στις συντεταγμένες τους… αφού δεν έχουν να ζήσουν άλλα ταξίδια, στην επιβεβλημένη σιωπή του κενού τους.

Ουρολοίμωξη: Όλα τα συμπτώματα και πώς θα φύγει ο πόνος [Βίντεο]

er6yh5hy4tr

Η λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος (ουρολοίμωξη) είναι μια λοίμωξη που μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιοδήποτε μέρος του ουροποιητικού σας συστήματος (νεφροί, ουρητήρας, ουροδόχος κύστη και ουρήθρα). Οι περισσότερες λοιμώξεις αφορούν το κατώτερο ουροποιητικό σύστημα, δηλαδή την ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα.

Η ουρολοίμωξη που περιορίζεται στην κύστη μπορεί να είναι επώδυνη και ενοχλητική. Ωστόσο, τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά, αν η ουρολοίμωξη εξαπλωθεί στους νεφρούς.
Ουρολοίμωξη: Τύποι
Η ουρολοίμωξη κατηγοριοποιείται, ανάλογα με το ποιο μέρος του ουροποιητικού σας συστήματος έχει μολυνθεί.
  • Μόλυνση στους νεφρούς: Πόνος στο πάνω μέρος της πλάτης και τα πλευρά, υψηλός πυρετός, ρίγη, ναυτία, εμετός
  • Μόλυνση στην ουροδόχο κύστη: Πίεση στην πυελική περιοχή, δυσφορία στο κάτω μέρος της κοιλιάς, συχνή και επώδυνη ούρηση, αιματουρία (αίμα στα ούρα)
  • Μόλυνση στην ουρήθρα: Αίσθημα καψίματος κατά την ούρηση
Ουρολοίμωξη: Τι μπορείτε να κάνετε άμεσα στο σπίτι
Υπάρχουν διάφορες θεραπείες που μπορείτε να κάνετε μέσα στο σπίτι, αλλά και άλλες που επικεντρώνονται στις μολύνσεις του ουροποιητικού συστήματος.
Επειδή τα συμπτώματα της λοίμωξης του ανώτερου ουροποιητικού μιμούνται εκείνες άλλων παθήσεων, πρέπει σίγουρα να επικοινωνήσετε σε κάποια στιγμή με τον γιατρό σας, εάν υπάρχει υποψία λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος. Μια εξέταση ούρων θα επιβεβαιώσει πιθανή μόλυνση.
Σε γενικές γραμμές ο γιατρός σας θα σας δώσει μια θεραπεία με αντιβιοτικά, την οποία πρέπει να ολοκληρώσετε, ακόμα και αν έχετε γίνει καλύτερα προτού τελειώσουν τα χάπια.

Ηττημένος είναι μόνο όποιος τα παρατάει (Paulo Coelho)

Mpalonia

Στον κύκλο της φύσης δεν υπάρχει νίκη ούτε ήττα: υπάρχει κίνηση. Ο χειμώνας μάχεται να επικρατήσει, στο τέλος όμως αναγκάζεται να παραχωρήσει τη νίκη στην άνοιξη, που φέρνει μαζί της λουλούδια και χαρά.
Το καλοκαίρι θέλει να κρατήσουν οι ζεστές του μέρες για πάντα, γιατί είναι πεπεισμένο ότι η ζέστη είναι ευερ­γετική για τη γη. Τελικά όμως αποδέχεται την άφιξη του φθινοπώρου, που θα επιτρέψει στη γη να ξεκουραστεί.
Η γαζέλα τρώει το χορτάρι και την καταβροχθίζει το λιοντάρι. Το θέμα δεν είναι ποιος είναι ο πιο δυνατός, αλ­λά πώς μας δείχνει ο Θεός τον κύκλο του θανάτου και της ανάστασης.
Στον κύκλο αυτό δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, μονάχα στάδια που πρέπει να ολοκληρωθούν. Όταν το καταλάβει αυτό η καρδιά του ανθρώπου, θα απελευθερω­θεί. Θα αποδέχεται χωρίς πόνο τις δύσκολες στιγμές και δε θα αφήνεται να ξεγελαστεί από τις στιγμές της δόξας.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΠΕΛΑ ΣΙΞΤΙΝΑ - ΜΙΚΕΛΑΝΤΖΕΛΟ



Η  Καπέλα Σιξτίνα χτίστηκε κατ εντολή του Πάπα Σίξτου  Δ’. Καπέλα (cappella) σημαίνει παρεκκλήσι.  Άρα, το παρεκκλήσι του Σίξτου.  Αυτός ο χώρος έγινε μέσα στη γενική θέληση του Πάπα να αποκαταστήσει την αίγλη της Ρώμης. Τα εγκαίνια της τελέστηκαν  με μεγάλους  πανηγυρισμούς  στις  15 Αυγούστου το  1483. Μια από  τις  χρήσεις της  είναι  να φιλοξενεί  το Κονκλάβιο των Καρδιναλίων για την εκλογή του νέου Πάπα.




Η οροφή της Καπέλα Σιξτίνα που θα ασχοληθούμε εδώ, πριν την αναθέσουν στον Μικελάντζελο ήταν διακοσμημένη με  το συνηθισμένο θέμα για την εποχή: Την μίμηση του έναστρου ουρανού. Τίποτα το σπουδαίο. Ο Πάπας  Ιούλιος Β αρχικά προτείνει στον Μιχαήλ Άγγελο: Τις μορφές των 12 Αποστόλων στον θρόνο τους με σκοπό να υπενθυμίζουν στους εκλέκτορες του Κονκλαβίου  την ευθύνη τους στην εκλογή του νέου Πάπα που θα ήταν ο διάδοχος του Αποστόλου Πέτρου.
άποψη μέσα στην Καπέλα Σιξτίνα
«Πολύ φτωχή» η σύνθεση ήταν η απάντηση του Μιχαήλ Αγγέλου, και βάζει μπροστά μόνος του τον σχεδιασμό της Καπέλα Σιξτίνα, όπως διατείνεται ο ίδιος και ο Κοντίβι (σαν μάρτυρας).Αξιοπερίεργο αυτό! Να αποφάσισε μόνος του τα πάντα ο καλλιτέχνης σε αυτό τον χώρο  και ειδικά για το εικονογραφικό σχέδιο; Διόλου απίθανο να έγινε έτσι αν και ο κανόνας που ίσχυε από την 2η Σύνοδο της Νίκαιας το 787 μ.Χ. ήταν ότι «Οι εκκλησίες είναι των πατέρων που τις χτίζουν . Μόνο η τέχνη είναι του καλλιτέχνη». Βέβαια, από τότε έχουν αλλάξει πολλά στην ανάπτυξη της ανθρωπότητας και της θέσης του καλλιτέχνη! Και ο Μικελάντζελο έβαλε τη σφραγίδα του σε αυτές τις αλλαγές, όχι μόνο με την απόδοση των  γυμνών μορφών μέσα στο παρεκκλήσι (!) αλλά και με τα κρυμμένα  νοήματα και ερμηνείες που τελικά ήταν ένα πάντρεμα του παγανισμού και νεοπλατωνισμού μαζί με τον χριστιανισμό!! Και όλο αυτό το ανατρεπτικό αποτέλεσμα έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του Πάπα!! Γι αυτό έχει και μεγάλη αξία αλλά και τεράστιο ενδιαφέρον να μάθουμε σχετικά για την ερμηνεία των μορφών και των παραστάσεων της οροφής! Οι μελετητές ακόμα ψάχνουν και άλλα στοιχεία, μα ήδη είναι τόσα πολλά που όλα τους είναι μια έκπληξη! Πάντως να θυμόμαστε ότι όλα έχουν το νόημα τους: Τα πρόσωπα, η χρονολογική σειρά τους, η απόδοση των μορφών, το γυμνό, οι εκφράσεις, η τοποθέτηση τους στο ναό αλλά και δίπλα στις άλλες μορφές. Τίποτα από ότι έκανε ο Μιχαήλ Άγγελος δεν είναι τυχαίο.
Η οροφή της Καπέλα Σιξτίνα που θα αναλύσουμε εδώ. Πατήστε πάνω της για μεγέθυνση .  

Η Καπέλα Σιξτίνα ζωγραφίστηκε με την τεχνική της νωπογραφίας. Τι σημαίνει αυτό; Λέγοντας νωπογραφία, εννοούμε μια τεχνική στη ζωγραφική όπου τα χρώματα είναι διαλυτά στο νερό, τοποθετούνται στο κονίαμα του τοίχου όσο αυτό είναι νωπό (υγρό) ώστε να μπορέσει να τα συγκρατήσει. Και είναι εξαιρετικά δύσκολη τεχνική και θέλει μεγάλη επιδεξιότητα γιατί άλλο χρώμα αντιλαμβανόμαστε όταν το ανακατεύουμε και το βάζουμε στον τοίχο και άλλη είναι η απόδοση του αισθητικά όταν φεύγει η υγρασία του.

Και τι θα πρέπει ν’ αγαπώ, αν όχι το αίνιγμα;

Αποτέλεσμα εικόνας για Και τι θα πρέπει ν’ αγαπώ, αν όχι το αίνιγμα;
Άρθρο: Μένη Κουτσοσίμου
Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
ΜΔΕ στην Κοινωνική Ψυχιατρική-Παιδοψυχιατρική
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων
Μεταδιδάκτωρ Ιατρικής Παν/μίου Ιωαννίνων στην Ποιότητα Υπηρεσιών

Ένα από τα μυστικά της ζωής είναι να τοποθετείσαι στο σωστό φωτισμό… τη σωστή γωνία… την κατάλληλη χρονική στιγμή. Οι διαφορές που έχουμε ως προσωπικότητες γίνονται περισσότερο εμφανείς στους καιρούς μας, καθώς σπανίως συναντάς ανθρώπους που έχουν μάθει να σέβονται τον εαυτό τους και τους συνανθρώπους τους, να προστατεύουν, να είναι δοτικοί και ταυτόχρονα ο εαυτός τους. Μιλώντας λοιπόν για διαφορετικότητα, στην εποχή μας είναι προτέρημα να είσαι εξωστρεφής και όχι το ανάποδο. Κι όμως, δεν με πείθει η εποχή μου…
Ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους.
Όσον αφορά στην εξωστρεφική στάση, αυτή χαρακτηρίζεται από μια ροή της λίμπιντο προς τα έξω, ένα ενδιαφέρον για τα γεγονότα, τους ανθρώπους και τα πράγματα, μια σχέση μαζί του
και μιαν εξάρτηση απ’ αυτούς. Ο τύπος αυτός κινητοποιείται από εξωτερικούς παράγοντες και επηρεάζεται πολύ από το περιβάλλον. Ο εξωστρεφής τύπος είναι κοινωνικός και γεμάτος αυτοπεποίθηση όταν βρίσκεται σε άγνωστο περιβάλλον. Διατηρεί συνήθως καλές σχέσεις με τον κόσμο, κάτι που συμβαίνει ακόμη κι όταν διαφωνεί.
Στον αντίποδα υπάρχει η εσωστρεφική τάση, η οποία χαρακτηρίζεται από την απόσυρση. Η λίμπιντο ρέει προς τα μέσα και συγκεντρώνεται σε υποκειμενικούς παράγοντες και την κυριαρχική
επιρροή την ασκεί ή «εσωτερική αναγκαιότητα». Θεωρητικά μιλώντας, ο τύπος αυτός δεν έχει αυτοπεποίθηση απέναντι στους ανθρώπους και τα πράγματα, είναι κάπως ακοινώνητος και προτιμάει τη σκέψη από τη δράση.
Κι ενώ οι κοινωνίες μας επιλέγουν και αναδεικνύουν την εξωστρεφική στάση, λέγοντας πώς το άτομο είναι ανοιχτό, κοινωνικό, ισορροπημένο κλπ., ο εσωστρεφικός βάλλεται για εγωκεντρικός, ακόμα και αρρωστημένος. Από την άλλη μεριά, στην Ανατολή, μέχρι τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον, η στάση πού κυριαρχούσε ήταν η εσωστρεφική.

Διαχωρίζοντας το ψεύτικο εγώ από την επίγνωση


«Εγώ ακούω» δεν σημαίνει «εγώ λειτουργώ την ακοή». Σημαίνει «εγώ έχω επίγνωση της λειτουργίας της ακοής και των ήχων που γίνονται αντιληπτοί μέσω αυτής».
«Εγώ βλέπω» δεν σημαίνει «εγώ λειτουργώ την όραση». Σημαίνει «εγώ έχω επίγνωση της λειτουργίας της όρασης και των εικόνων που γίνονται αντιληπτές μέσω αυτής».
«Εγώ αγγίζω» δεν σημαίνει εγώ λειτουργώ την αφή. Σημαίνει «εγώ έχω επίγνωση της λειτουργίας της αφής και των επιφανειών που γίνονται αντιληπτές μέσω αυτής».
«Εγώ νιώθω» δεν σημαίνει «εγώ δημιουργώ μια αίσθηση στο σώμα». Σημαίνει «εγώ έχω επίγνωση της ύπαρξης μιας αίσθησης στο σώμα».
«Εγώ σκέφτομαι» δεν σημαίνει «εγώ δημιουργώ τις σκέψεις». Σημαίνει «εγώ έχω επίγνωση της ύπαρξης των σκέψεων».
Όλα τα παρατηρούμενα -είτε είναι οι πέντε αισθήσεις και τα αντικείμενά τους (ακοή-ήχοι, όραση-εικόνες, κ.τ.λ), είτε είναι οι αισθήσεις του σώματος, είτε οι σκέψεις- αναγνωρίζονται από εμάς την επίγνωση και είναι μεταβαλλόμενα και παροδικά.

5 Τρόποι Για Να Ενισχύσεις την Εσωτερική Σου Δύναμη

5 Τρόποι Για Να Ενισχύσεις την Εσωτερική Σου Δύναμη

Αρκετοί άνθρωποι όταν αρχίζουν ψυχοθεραπεία, πέρα από το πρόβλημα που τους απασχολεί, διακατέχονται και από συναισθήματα θυμού και απογοήτευσης με τον εαυτό τους που δεν τα κατάφεραν μόνοι τους, που δεν ήταν τόσο δυνατοί όσο έπρεπε για λύσουν τα θέματα τους.
Σχεδόν πάντα απαιτούμε από τον εαυτό μας να είναι λογικός, δυνατός, σκληρός, να μην έχει αρνητικά συναισθήματα, να είναι σχεδόν άτρωτος. Η ευάλωτη, πληγωμένη μας πλευρά είναι για πολλούς από εμάς ντροπιαστική, άβολη, ανεπιθύμητη. Φτάνουμε στο σημείο να αποδοκιμάζουμε έντονα τον εαυτό μας, τα λάθη μας και τις αδυναμίες μας. Προσπαθούμε να φορέσουμε το προσωπείου του «σκληρού» πρώτα απ’ όλα για να πείσουμε τον εαυτό μας βέβαια.
Αυτή η άρνηση της αδυναμίας μας και το αποπειρώμενο μασκάρεμα της έχει συνήθως το αντίθετο αποτέλεσμα. Τα δυσάρεστα συναισθήματα που βιώνουμε στοιβάζονται μέσα μας προκαλώντας μία αργή αλλά σίγουρη αποδυνάμωση.

Για να ενισχύσεις την «εσωτερική σου δύναμη»,

  1. Συνειδητοποίησε πώς η ανθρώπινη φύση είναι φτιαγμένη έτσι ώστε να βιώνει όλο το εύρος των συναισθημάτων: από την ευτυχία και τον ενθουσιασμό μέχρι τη λύπη, το θυμό, την ντροπή. Επίσης πως θα ήταν πραγματικά δύσκολο να είμαστε καλά σε όλους τους τομείς, πάντα. Υπάρχουν περίοδοι επιτυχίας όπως και αποτυχίας, περίοδοι προσωπικής εκπλήρωσης και άλλες που κάτι μας λείπει. Όπως δεν απορρίπτεις τις καλές σου στιγμές, προσπάθησε να δείξεις λιγότερη αποδοκιμασία στις στιγμές που δεν είναι και τόσο καλές. Αυτές οι στιγμές δεν είναι ευχάριστες αλλά εάν προσπαθείς να τις κατανοήσεις καλύτερα ίσως να είναι ευκαιρίες για βελτίωση. Ακόμα κι αν δεν πιστεύεις πως θα μπορούσε να βγεί κάτι καλό από αυτές, σίγουρα δεν θα διαρκέσουν για πάντα: αυτός είναι ο κύκλος της ζωής.

Ηπατίτιδα C: Δείτε τι κάνει στο ήπαρ – Συμπτώματα και ποιοι κινδυνεύουν [Βίντεο]

ηπατίτιδα C


Η ηπατίτιδα C είναι μια λοίμωξη του ήπατος που προκαλείται από έναν ιό. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να μετατραπεί σε ισόβια ασθένεια του ήπατος.

Πώς μπορεί κάποιος να κολλήσει Ηπατίτιδα C;
Ο πιο συνηθισμένος τρόπος είναι η κοινή χρήση σε βελόνες, ή άλλο εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για ενέσεις. Πιο σπάνια, μπορεί να την κολλήσετε από ένα τατουάζ, αν ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιηθεί για να το κάνετε δεν είναι καθαρός. Δεν μπορείτε να την κολλήσετε από το φιλί, το αγκάλιασμα, ή την κοινή χρήση σκευών φαγητού.
Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο με ηπατίτιδα C;
Όσοι γεννήθηκαν τις δύο πρώτες δεκαετίες μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο (περίπου μεταξύ 1946 και 1964) είναι πιο πιθανό να έχουν μολυνθεί, αλλά δεν είμαστε σίγουροι γιατί. Μερικοί από αυτούς μολύνθηκαν πριν από τις αναθεωρημένες και ασφαλείς μεθόδους ελέγχου του αίματος που εφαρμόζονται από το 1992 και μετά. Άλλοι, την κόλλησαν από την έγχυση φαρμάκων σε ενέσιμη μορφή, ακόμα κι αν ήταν μόνο για μια φορά. Αν έχετε γεννηθεί μεταξύ 1945 και 1965, είναι σώφρον να κάνετε εξετάσεις για ηπατίτιδα C.
Συμπτώματα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα