Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Η Γενιά Του Αυτονόητου Και Ο Τρίτος Πόλεμος

«Λύπη δεν είναι όταν κανενός του λείπουν αγαθά που δεν τα έχει δοκιμάσει άλλοτε, παρά σαν συνηθίσει κάτι και ύστερα το χάσει».
Επιτάφιος, Θουκυδίδης (απόδοση Κακρίδης)
«Δεν γνωρίζω με τι όπλα θα γίνει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, αλλά ο Τέταρτος θα γίνει με πέτρες και ξύλα.»
Άλμπερτ Αϊνστάιν
~~~~
Η γενιά που γαλουχήθηκε με Κατοχή και Εμφύλιο δεν είχε τίποτα να χάσει. Η φτώχια ήταν το φόντο της ζωής τους, ο θάνατος σε πρώτο πλάνο και κάπου εκεί, με πρόσωπα βασανισμένα σαν από φωτογραφία της Dorothea Lange, ήταν και οι ίδιοι.
Τους αρκούσε να επιβιώσουν αρκετά ώστε να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, όσα ζούσαν. Κάποιες θρησκευτικές γιορτές ήταν το μόνο πανδοχείο τους (καθώς «βίος ἀνεόρταστος μακρή ὁδὸς ἀπανδόκευτος«).
Τίποτα δεν ήταν αυτονόητο γι” αυτούς πέρα από τον κάματο, το θάνατο και το θεό.

Ο Τρελαντώνης (είμαι ο Θεός)


Μιλώντας χθες στο συνέδριο του Economist, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είπε:«Κάποιοι δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν και βουλευτές της ΧΑ,τέτοιος αμοραλισμόςχέρι χέρι με τους χρυσαυγίτες οι δήθεν δημοκράτες,αντιστέκονται γιατί θέλουν να μείνουν ανεξέλεγκτα τα κυκλώματα που λεηλατούν το δημόσιο πλούτο», οπότε οι παρευρισκόμενοι βρέθηκαν σε αμηχανία, αφού ήταν σίγουροι ότι μιλάει για τη Νέα Δημοκρατία.

 Αφού ο Αντώνης Σαμαράς διευκρίνισε ότι μιλάει για το ΣΥΡΙΖΑ, αποκάλυψε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, με τη βοήθεια του Τάκη Μπαλτάκου και του Γιώργου Μουρούτη, βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τη Χρυσή Αυγή, οπότε όλοι κατάλαβαν ότι ο Πρωθυπουργός βρίσκεται υπό την επήρεια πολύ σκληρών ναρκωτικών.

Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «όποιος ζωντανός οργανισμός δε μπορεί να προσαρμοστεί στο περιβάλλον, πεθαίνει.»

Πως «φυτεύει» νέες ιδέες

inception_totem (4)

«Ποιο είναι το πιο ανθεκτικό παράσιτο; Μια ιδέα. Μια απλή ιδέα του ανθρώπινου μυαλού μπορεί να χτίσει πόλεις. Μια ιδέα μπορεί να μεταμορφώσει τον κόσμο και να ξαναγράψει όλους τους νόμους. Μια ιδέα φυτρώνει και μεταδίδεται σαν ιός»
Με αυτόν τον τρόπο ο Leonardo DiCaprio (Titanic – Shutter island), στον νέο του ρόλο, διαφημίζει την ικανότητά του να διεισδύει στο μυαλό των άλλων μέσω των ονείρων, να διαβάζει τη σκέψη τους και να τους «φυτεύει» νέες ιδέες.
Inception, είναι η απαρχή της ιδέας. Και η απαρχή της ιδέας του σκηνοθέτη Christopher Nolan (Memento, Dark Knight) βρίσκεται σε σκονισμένες φιλοσοφικές πραγματείες που έχουν εμπνεύσει δεκάδες ακόμα χολιγουντιανά blockbusters, όπως το κλασσικό πλέον Matrix, η Ολική Επαναφορά και το Avatar, δημιουργώντας ένα νέο είδος στην κινηματογραφική ταξινομία, αυτό της  «Φιλοσοφικής Φαντασίας».

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΗ «ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ»...η εποχή των νέων ηγετών, των νέων αρχηγών

Ο μεγάλος Ιταλός αστρολόγος ACarelli είχε ασχοληθεί ιδιαίτερα με τη σημασία των μοιρών του ζωδιακού κύκλου και θεωρούσε πως κάποιες μοίρες του ζωδιακού έχουν μια ιδιαίτερη ενεργειακή φόρτιση και τις μοίρες αυτές τις ονόμαζε «πύλες» (γι’ αυτές έχουμε γράψει στο βιβλίο μας, τις « Οι Πύλες του Carelli»)· τέτοια «πύλη» - ή «κλείδα» - είναι η 16ο του Κριού, που θεωρείται «πύλη του Ήλιου», μιας και ο Ήλιος έχει έξαρση στον Κριό και μάλιστα στη 19ο Κριού.



Έχει παρατηρηθεί πως διελεύσεις βαρέων πλανητών απ’ αυτή τη μοίρα συνδέονται με εμφανίσεις νέων ηγετών, «αρχηγών», καθοδηγητών μαζών κ.ά.

Ειδικά όταν ο Ουρανός - πλανήτης κατεξοχήν εκκεντρικός, που ιεραρχικά κυβερνά τον Κριό - όταν περνά από αυτή τη μοίρα δρα καταλυτικά στην εμφάνιση εκκεντρικών ηγετών, κομμάτων ή καταστάσεων.

Η Πανσέληνος Καρκίνου - Αιγόκερω

Η Πανσέληνος γίνεται στις 12 Ιουλίου 2014, ώρα 14.24 (θερινή), στην 20ο Αιγόκερω - Καρκίνου, πάνω στον Ποσειδώνα της Ελλάδας - που είναι στις 21ο Αιγόκερω - άρα το ποσειδώνιο στοιχείο που υπήρχε στην προηγηθείσα Νέα Σελήνη εξακολουθεί να υπάρχει και σ’ αυτή την καλοκαιρινή Πανσέληνο.




Ο ωροσκόπος της Πανσελήνου είναι στις 28ο Ζυγού, το δε M/C στις 2ο Λέοντα. Ο Ερμής, ορθόδρομος πια, σε αναιρετική μοίρα, στις 29ο Διδύμων, η Αφροδίτη στις 22ο Διδύμων - πάνω στη Σελήνη της Ελλάδας - αλλά σε 150ο με Σελήνη και τρίγωνο με Άρη, που είναι στις 23ο Ζυγού, στον άριστο απλανή Spica και πάνω στο Β. Δεσμό.

Οι άλλοι πλανήτες είναι στις ίδιες μοίρες που ήταν και στη Ν. Σελήνη, ο Δίας απλώς έχει φτάσει κι αυτός σε αναιρετική μοίρα (29ο Καρκίνου), έτοιμος να μπει στο Λέοντα. Οι όψεις Κρόνου με Ουρανό (χιαστί) και Κρόνου με Χείρωνα (τρίγωνο) που εντοπίσαμε και στην Ν. Σελήνη υπάρχουν ακόμα και θα τις δούμε τώρα πιο αναλυτικά.

Ξεκινάμε λοιπόν:

Αγγίζοντας την κόψη του ξυραφιού







Η ζωή είναι ένα προγραμματισμένο ταξίδι με το κρουαζιερόπλοιο που έχει όνομα “Τιτανικός”. Γνωρίζουμε όλοι οι επιβάτες από τη στιγμή του απόπλου του πλοίου, αν και προσπαθούμε να το ξεχάσουμε, πια θα είναι η κατάληξη μας. Ο πυθμένας της παγωμένης θάλασσας περιμένει να μας καταπιεί. Σαν μικρά αθώα παιδιά όμως συνεχίζουμε να χτίζουμε κάστρα στην άμμο, να τα στολίζουμε με όμορφα κοχύλια και να τα προστατεύουμε από οποιονδήποτε εισβολέα απειλεί να τα βλάψει. Παρόλη αυτή την προσκόλλησή μας βέβαια, ξέρουμε καλά αλλά δε θέλουμε να το παραδεχτούμε ότι κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα έλθει η παλίρροια και θα εξαφανίσει τα δημιουργήματά μας.


Αυτή είναι η αλήθεια και πάντα η αλήθεια είναι ιδιαίτερα άβολη γιατί μας ξεβολεύει από τις χρόνιες φαντασιώσεις μας.  Για εκείνους που αναζητούν διακαώς κάτι σταθερό για να πιαστούν στον εξωτερικό κόσμο, η ζωή θα γίνει δυστυχώς ακόμη πιο άβολη. Κατά περίεργο τρόπο, όσο περισσότερο προσπαθούμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας απ’ το να νιώθει άβολα, τόσο πιο πολύ υποφέρουμε. Άραγε γιατί δε μπορούμε να απολαύσουμε πλήρως το παιχνίδι χωρίς προσκόλληση και όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου να αφήσουμε το κάστρο μας να διαλυθεί στην άμμο;

Το κρυφό μήνυμα που έστειλε στον κόσμο η νέα φανέλα της Γερμανίας…


Είναι δυνατόν μία μικρή αλλαγή στην εμφάνιση και τα εθνικά χρώματα ενός αντιπροσωπευτικού εθνικού συγκροτήματος όπως αυτού της Γερμανίας να περνάει μηνύματα αναφορικά με θέματα πέραν της «στρογγυλής θεάς» και του ποδοσφαίρου;


Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη

Η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα είναι θετική. Πριν προχωρήσουμε σε μία ενδιαφέρουσα ελπίζουμε επισήμανση, να ξεκαθαρίσουμε πως τα λόγια είναι λίγα για να περιγράψει το επίτευγμα των «πάντσερ» του Γιόακιμ Λεμπ, αναφορικά με τη διαχείριση της επιχείρησης «Βραζιλία».

Με το Blitzkrieg που εκτυλίχτηκε μεταξύ του 20ου και 30ου λεπτού οι Γερμανοί κατάφεραν να στείλουν τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική αυτοκρατορία που γνώρισε ο πλανήτης στην εποχή του λίθου και σίγουρα να της δημιουργήσουν ένα τέτοιο ψυχολογικό τραύμα που είναι σίγουρο πως οι Βραζιλιάνοι δεν πρόκειται να ξεπεράσουν ούτε σε έναν αιώνα από σήμερα ακόμα και εάν πάρουν το επόμενο παγκόσμιο κύπελλο.

Δείτε το θέαμα που απολαμβάνουν ισραηλινοί έποικοι σαν να βρίσκονται σε σινεμά (φωτος+βίντεο)



Τον γύρο του κόσμου μέσω Facebook και Twitter κάνει μία φωτογραφία με χαμογελαστούς Ισραηλινούς που κάθονται σε πλαστικές πολυθρόνες στο λόφο της Σντερόντ, παρακολουθώντας και ζητωκραυγάζοντας για τις νυχτερινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίες πίσω τους αφήνουν μακελεμένα γυναικόπαιδα. Τη αηδιαστική για το ανθρώπινο είδος φωτογραφία ανέβασε στο Twitter του, στις 9 Ιουλίου, ο δημοσιογράφος Allan Sorenson.

Απίστευτο! Ο Μασεράνο έσκισε τον πρωκτό του στο σωτήριο τάκλιν εναντίον του Ρόμπεν! (Βίντεο)



Με έναν απίστευτο τραυματισμό πλήρωσε ο αμυντικός της Αργεντινής το τάκλιν αυτοθυσίας λίγο πριν τη λήξη του ημιτελικού του Μουντιάλ. Ήταν λίγο πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας του ημιτελικού του Μουντιάλ όταν ο αμυντικός της μπιανκοσελέστε Χαβιέ Μασεράνο είδε τον Άριεν Ρόμπεν να μπαίνει μόνος του στη μεγάλη περιοχή και να είναι έτοιμος να «εκτελέσει» τον Ρομέρο.
Έτσι έκανε ένα τάκλιν αυτοθυσίας με τρομερή υπερένταση και υπερέκταση του ποδιού του με το οποίο τελικά κατάφερε να αποσοβήσει τον κίνδυνο, …όχι όμως, χωρίς να πληρώσει το αντίστοιχο τίμημα καθώς όπως εξομολογήθηκε μετά τη λήξη της αναμέτρησης από αυτή την …υπερέκταση έσκισε το όρθον του!

Μάθημα ισορροπίας!

Κάθε φορά που μου συμβαίνουν περίεργα πράγματα υπάρχουν δύο εκδοχές, ή θα αποκλειστώ από όλους και απ’ όλα ή θα προσπαθώ να ξεσπάσω, να μειώσω την εσωτερική μου ένταση ή καλύτερα αναταραχή, μπέρδεμα… 


Μόνο περίεργα πράγματα μου συμβαίνουν τον τελευταίο χρόνο και σ’ αυτή την περίπτωση επέλεξα την πρώτη εκδοχή. Τόσο απλή, ανώδυνη, ακίνδυνη…. για τους άλλους. 

Κάποιος παρατηρητής βλέποντας την πορεία της ζωής μου αυτόν τον τελευταίο χρόνο δεν θα έβλεπε και τίποτα περίεργο εδώ που τα λέμε. Ό,τι γινόταν δεν φαινόταν με γυμνό μάτι. 

Ή μάλλον όχι με το μάτι εκείνο που παρατηρεί από μακριά έτοιμο να σχολιάσει ή να κρίνει αλλά όχι να απλώσει το χέρι ή να βοηθήσει ή να καταλάβει ή να δικαιολογήσει.

Ένιωσα μπλεγμένη, κουρασμένη, απηυδισμένη! Με τάσεις αυτοκαταστροφής ίσως. Όταν φτάνεις σε ένα σημείο που καλείσαι να πάρεις σημαντικές αποφάσεις που ίσως και να καθορίσουν τη ζωή σου από δω και πέρα απλά παθαίνεις κάτι σαν παροξυσμό.

Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΙ


Σου αρέσει ο κόσμος όπως είναι τώρα;
Μην βιαστείς να απαντήσεις, σκέψου καλά..! Μπορεί να είσαι από αυτούς που βρήκαν μια στρογγυλή θέση που τους χαρίζει την αίσθηση της ασφάλειας, την σταθερότητα, την επιβίωση, για τώρα..
Μπορεί να έχεις τουλάχιστον 2 άτομα που πραγματικά νοιάζονται για σένα και εαν είσαι πολύ τυχερός, αυτά τα δύο άτομα δεν είναι και τα ίδια που σε έφεραν στον κόσμο (γονείς σου).
Έχεις την καθημερινότητα σου, θα μου πείς.. Να τρέξεις απο δω, απο εκεί, να πείσεις εκείνον, να είσαι σωστός σωστή, για να μην χαλάσεις τον άλλον ομως με τι τίμημα; Ανταλλάσεις το πιό σημαντικό πράγμα που σου δόθηκε, τον χρόνο σου, για λίγη ψεύτικη σταθερότητα απο φόβο για το μέλλον που έτσι και αλλιώς δεν ελέγχεις..

Να συμβιβαστώ ή να κυνηγήσω το όνειρό μου;

Ως ψυχολόγος και ως σύμβουλος σταδιοδρομίας, έχω συναντήσει αρκετά συχνά το ακόλουθο δίλημμα να ταλανίζει τους συμβουλευόμενους μου:«Να συμβιβαστώ με αυτό που μπορώ να αποκτήσω εύκολα ή να επιμείνω σε αυτό που πραγματικά θέλω;». Σημαντικές αποφάσεις που αφορούν, είτε την σταδιοδρομία μας, είτε τα άμεσα μελλοντικά μας σχέδια, μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα βασανιστικές και αγχογόνες και να τελματώσουν τη ζωή μας για μακρύ χρονικό διάστημα.
Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, που οι οικονομικές συγκυρίες δεν ευνοούν τα ανοίγματα προς το άγνωστο και την ανάληψη ρίσκου, οι αποφάσεις αυτές γίνονται όλο και πιο ψυχοφθόρες. Ο συμβιβασμός φαίνεται, μεν ως η πιο ασφαλής λύση, αλλά βιώνεται ως μια ανεπανόρθωτη ήττα. Η επιμονή προς το στόχο καθιστά πιθανή την επίτευξη των ονείρων μας, αλλά ποιός μπορεί να μας το εγγυηθεί; Ας δούμε όμως τα πράγματα και από τις δύο πλευρές…
Να συμβιβαστώ;

Υψηλά στάνταρ

Relationships and Sand by Caoimhe-Aisling



Τα υψηλά στάνταρ φέρνουν ορθές ανθρώπινες σχέσεις. Είναι περισσότερο υπέρ της επιβίωσης και πιο περιεκτικά. Φέρνουν περισσότερη αρμονία μεταξύ των ανθρώπων και καλύτερη υγεία σε όλους. Τα υψηλά στάνταρ μας εμπνέουν στο να υπηρετούμε θυσιαστικά, να γίνουμε ανιδιοτελείς, συνεργατικοί, οικονομικοί, αβλαβείς, και ν’ αναπτύξουμε βαθύτερη αίσθηση υπευθυνότητας και αφοσίωσης.

Η έλλειψη στάνταρ ή τα χαμηλά στάνταρ οδηγούν σε περισσότερη ασθένεια, παραφροσύνη, ανευθυνότητα, εγωισμό, καταστροφή, κακοβουλία, σπατάλη και χωριστικότητα.

Τελικά παχαίνει το πεπόνι;


Το πεπόνι είναι ένα από τα πιο δροσιστικά και αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού. Ωστόσο, άτομα που προσέχουν τη διατροφή τους ή κάνουν προσπάθεια απώλειας βάρους, αποφεύγουν την κατανάλωσή του επικαλούμενοι έναν ακόμη διατροφικό μύθο, ότι δηλαδή παχαίνει. 


Ας δούμε λοιπόν ποια είναι η διατροφική αξία του πεπονιού. 

Πως να αποφύγετε την καταστροφή όταν μαγειρεύετε!

Πολλά πράγματα μπορούν να πάνε στραβά όταν μαγειρεύετε. Τα ευαίσθητα λαχανικά, τα χυλωμένα ζυμαρικά, το στεγνό κρέας, το εύθραυστο κέικ κ.λ.π.
Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να πετάξετε το φαγητό σας όταν τα πράγματα πάνε στραβά. Γνωρίζοντας μερικές χρήσιμες συμβουλές και κόλπα, μπορείτε να διασώσετε ορισμένες από τις χειρότερες μαγειρικές σας.


1. Χυλώσανε τα ζυμαρικά; Σωτάρετέ τα σε ελαιόλαδο και προσθέστε τριμμένο τυρί.

2. Παραβράσατε τα λαχανικά; Μην τα πετάξετε, χρησιμοποιήστε τα για κάποια άλλη συνταγή, όπως σούπες, ρολό κιμά κ.λ.π.

Η ζάχαρη μπορεί να βλάψει την υγεία του εγκεφάλου

Τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα συνδέονται με διαταραχές μνήμης


Μία κακή διατροφή μπορεί να αλλοιώσει την υγεία του εγκεφάλου.

 Μία μελέτη της νευρολογίας βοηθά να διευκρινίσει το γιατί και αναφέρει πως η μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης ή άλλων υδατανθράκων μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για την δομή και τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Ο διαβήτης που χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο της άνοιας και με μικρά μεγέθη ιπποκάμπου, μίας περιοχής του εγκεφάλου κρίσιμη για τη μνήμη. 

βραζιλία-γερμανία



Ρώτησα ένα φίλο μου Βραζιλιάνο πόσες μέρες έχει η εβδομάδα.
Δε μου απάντησε... 

Έλεος.... σταματήστε επιτέλους να κοροϊδεύετε τη Βραζιλία...
Εφτά-νει πιά....

Μπήκε ο μπαμπάς μου την ώρα που έβλεπα τον αγώνα Βραζιλία-Γερμανία και λέει "Κλείσε ρε το playstation και βάλε να δούμε το ματς."

Η Κομισιόν παραπέμπει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Η Κομισιόν παραπέμπει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, λόγω μη συμμόρφωσής της με τους ευρωπαϊκούς κανόνες περί δημοσίων συμβάσεων στον κατασκευαστικό τομέα, αποφάσισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Συγκεκριμένα, η Επιτροπή κατηγορεί την Ελλάδα ότι με την ισχύουσα νομοθεσία περί δημοσίων συμβάσεων στον κατασκευαστικό τομέα, έχει θεσπίσει ένα σύστημα, το οποίο καθορίζει εκ των προτέρων ποιές εργοληπτικές επιχειρήσεις μπορούν να συμμετάσχουν στους δημόσιους διαγωνισμούς.

Ο Τάφος του βασιλιά ‘Τήρη’ και ‘ο σωτήρ της Ασίας’



Ιούλιος 11, 2014.

Σόφια.

Πριν από επτά χρόνια, στις 18 Ιουλίου του 2007, σε τύμβο, κοντά στην περιοχή του Σλίβεν στην  ανατολική Βουλγαρία, Βούλγαροι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα τάφο που πιθανότατα ανήκε στον Θράκα βασιλιά Τήρη τον Β ΄, όπως δήλωσε το μέλος της αρχαιολογικής αποστολής Γιορντάνκα Ραντάντσεβα.


Ο βασιλιάς των Θρακών Τήρης ο Β΄ βασίλευσε από το 350 έως το 341 π.Χ.
Στον τάφο βρέθηκε το δαχτυλίδι  του βασιλιά, το οποίο είχε ελληνική επιγραφή επάνω του και το ομοίωμα ενός άνδρα, κάτι σαν σφραγίδα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το δαχτυλίδι έγραφε στα ελληνικά: ΣΩΤΗΡ ΑΣΙΑΣ.

Δέν μοῦ ἀρέσει αὐτός ὁ κόσμος;

Δέν μοῦ ἀρέσει αὐτός ὁ κόσμος;Καί τί κάνω ἐγώ γιά νά τόν ἀλλάξῳ;
Τόν παρατηρῶ καί θλίβομαι; Τόν καθυβρίζω ἀπό τό πρωΐ ἔως τό βράδυ; Τόν ἀναθεματίζω;
Ἔχω συνειδητοποιήσει πώς αὐτός ὁ κόσμος ἀποτελεῖται ἀπό μικρά «δομικά» ὑλικά πού λέγονται ἄνθρωποι;
Ἔχω συνειδητοποιήσει πώς ἐγώ εἶμαι ἕνα ἀπό αὐτά τά δομικά ὑλικά;
Μήπως τελικῶς δέν μοῦ ἀρέσει κάτι ἄλλο καί ἀρνοῦμαι νά τό συνειδητοποιήσῳ;

Τα πιο μακρινά άστρα του Γαλαξία

distant-milky-way-starsΜία ομάδα αστρονόμων εντόπισε τα δύο πιο απομακρυσμένα άστρα στη γαλαξιακή άλω, η παρουσία των οποίων μπορεί να δώσει χρήσιμες πληροφορίες για το παρελθόν και το σχηματισμό του Γαλαξία μας.
Πρόκειται για την ερευνητική ομάδα του Τζον Μποκάνσκι, καθηγητή στο κολλέγιο του Χάβερφορντ, η οποία πρόσφατα ξεκίνησε να ερευνά για άστρα στην εξώτερη άλω του Γαλαξία, μιας σφαιρικής περιοχής που περιβάλλει το γαλαξιακό δίσκο με μέγεθος τουλάχιστον 500.000 ετών φωτός.
Οι αραιοκατοικημένες παρυφές του Γαλαξία προσφέρουν σημαντικές απαντήσεις στους επιστήμονες για το σχηματισμό του, όμως οι μεγάλες αποστάσεις σε συνδυασμό με τη σπανιότητα των άστρων σε εκείνες τις περιοχές δυσχεραίνουν την παρατήρηση τους. Χαρακτηριστικό είναι πως μέχρι σήμερα, ήταν γνωστό μόνο επτά άστρα του Γαλαξία, σε απόσταση μεγαλύτερη των 400.000 ετών φωτός.

καλειδοσκόπιο

And I was a kaleidoscope. by alicexz

Και αφού περπατώντας όλο το βράδυ χάσαμε κάθε δρόμο, κατάλαβα πως ποτέ δεν τον χρειαζόμασταν, γιατί είχαμε απ' το πρωί φάει και το τελευταίο ψίχουλο από τους χάρτες-γεωφυσικούς και πολιτικούς

Τότε ήταν που είδα πως μας οδηγούσαν τα χέρια και τα σημάδια σε γαλαξίες, μαζί με ανάσες και άγρια άλογα, μέσα σ' ένα λαβύρινθο, όχι μ΄ομίχλη πια, ξεχάσαμε να την βάλουμε στις τσέπες και κρατούσα σφιχτά κάτι πολύχρωμα κρυσταλλάκια και κρατούσες σφιχτά το χέρι το δικό μου και πηγαίναμε σα να βιαζόμαστε

-για που;

Η καρμική σας σχέση ξαναζωντανεύει – Ράχου (Βόρειος Δεσμός) και Ketu (Νότιος Δεσμός) στη συναστρία

Κάθε πρόσωπο φέρνει το δικό του κάρμα στις σχέσεις, ανάλογα με τη θέση του Ράχου (Βόρειος Δεσμός) και του Ketu (Νότιος Δεσμός) στο γενέθλιο χάρτη του. 

Η συναστρία αποκαλύπτει περισσότερα για το είδος της καρμικής σχέσης που δυο άνθρωποι έχουν μεταξύ τους, και που μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη για τους ερωτικούς συντρόφους, όπως και για τους συζύγους.

Η συναστρία είναι η αστρολογική τεχνική εκτίμησης της συμβατότητας, που λειτουργεί συγκρίνοντας τα ζώδια και τις θέσεις των πλανητών του ενός και του άλλου προσώπου. 

Για παράδειγμα, αν ο Κρόνος σας είναι στον Ταύρο και ο Ράχου (Βόρειος Δεσμός) του συντρόφου σας επίσης στον Ταύρο, τότε έχετε κάποια καρμική Σχέση μαζί του, υπάρχει κάποια «παρελθούσα» σύνδεσή σας, και σ΄αυτή τη ζωή θα πάρετε με το άτομο αυτό κάποιο μάθημα.

Όταν δύο άνθρωποι που τους συνδέει καρμικό νήμα συναντιούνται, αισθάνονται γοητευμένοι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η σχέση τους θα είναι μακροχρόνια. Απλά, δημιουργείται μεταξύ τους μια μαγνητική έλξη, που δεν γίνεται να αποφύγουν.

Πιο έξυπνα και συνεργάσιμα τα παιδιά που ασχολούνται με τη μουσική

Πιο έξυπνα και πιο συνεργάσιμα είναι τα παιδιά που ασχολούνται με τη μουσική, σύμφωνα με νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία.
paidia-mousiki-mousika-organaΕπιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Δυτικού Λονδίνου διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που παίζουν μουσική από μικρή ηλικία ή που τραγουδούν σε χορωδίες παρουσιάζουν αυξημένη ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και είναι πιο πρόθυμα να συνεργαστούν με τους συμμαθητές τους και να τους βοηθήσουν όταν χρειάζεται.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή μικρών παιδιών, τα οποία οι επιστήμονες χώρισαν σε δύο ομάδες – μία που έπαιζε μουσική και τραγουδούσε και μία με παιδιά στα οποία διάβαζαν ιστορίες.

Μάνος Δανέζης: Ο νέος Πολιτισμός θα αρχίσει από την Ελλάδα (Βίντεο)

Danezis-2

Αυτό που πρυτανεύει στη συγκρότηση ενός πολιτισμού, είναι οι ανάγκες των ανθρώπων. Οι ανάγκες, η μη εκπλήρωση μάλλον των αναγκών, δημιουργεί φόβους. Όσο περισσότερους φόβους έχει ένας άνθρωπος, τόσο λιγότερο ελεύθερος και τόσο πιο εύκολα χειραγωγούμενος είναι.

Γι' αυτό, αυτό το σύστημα το οποίο θέλουμε να αλλάξουμε ειρηνικά, μας δημιουργεί συνεχώς πλαστές ανάγκες, όλο και μεγαλύτερες ανάγκες. Όσο γιγαντώνονται οι ανάγκες μας, γιγαντώνονται και οι φόβοι της μη εκπλήρωσης αυτών των αναγκών. Κι όσο αυξάνονται οι φόβοι μας τόσο λιγότερο ελεύθεροι και πιο εύκολα χειραγωγούμενοι είμαστε.

Τι κάνουμε πρώτα. Αποποιούμαστε τις πλαστές ανάγκες μας, αυτές οι οποίες δεν μας κάνουν περισσότερο ευτυχισμένους, αλλά απλώς τις έχουμε συνηθίσει. Έχοντας λιγότερες ανάγκες, έχουμε λιγότερους φόβους και, συνεπώς, γινόμαστε περισσότερο ελεύθεροι και λιγότερο χειραγωγούμενοι.

Άρα, κανόνας πρώτος: Να ελαχιστοποιήσουμε τις πλαστές μας ανάγκες, όχι τις ανάγκες που είναι πραγματικές.

Δεύτερο: Εμείς ως Έλληνες, (στη φιλοσοφία μας μέσα είναι γραμμένο ότι) αποτελούμε κομμάτι ενός γενικότερου συμπαντικού νόμου και θα πρέπει να υπακούμε στη συγκρότηση της κοινωνίας μας σ' αυτό το συνολικό, συμπαντικό γίγνεσθαι.

«Φτερού, φτεράααα, πάρτε καλά φτεράααα». Ανδρέας Νομικός ή «φτερού». Ο πιο συμπαθητικός άνδρας της Αθήνας συνεχίζει να αναστατώνει με τις ατάκες του...

Ο Ανδρεας η φτερού στο Θησείο 10.7.2014 c

Μια από τις πιο γνωστές, cult και αγαπητές φυσιογνωμίες του ιστορικού κέντρου της Αθήνας είναι ο κ. Ανδρέας Νομικός, γνωστός ως «Η Φτερού».  

Μέρα καύσωνα τον απαθανάτισε με την φωτογραφική του ο Νίκος Σταθούλης στο Θησείο και μας πληροφόρησε ότι αυτός ο άνθρωπος που εξακολουθεί να «οργώνει» καθημερινά τους δρόμους είναι  92 ετών! Μείναμε με το στόμα ανοιχτό και αρχίσαμε τους υπολογισμούς και τις παρατηρήσεις. Στο τέλος καταλήξαμε ότι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία η ακριβής ηλικία, αλλά η ενέργεια και  η δύναμη αυτού του ανθρώπου. 

Η ζέστη ήταν αφόρητη και ο Ανδρέας είχε βγάλει το σπορ φανελάκι, που συνήθως φορά. Η εικόνα του συνηθισμένη. Κίτρινο σορτσάκι, δίχαλη σαγιονάρα και υφασμάτινη τσάντα με το εμπόρευμα στα χέρια. Αεικίνητος, συνεχίζει να κάνει αυτό που ξέρει από το 1965. Να αναστατώνει τους πάντες με το πέρασμα του, να δημιουργεί ευθυμία με τις ατάκες του και να ξεσηκώνει τους Αθηναίους να αγοράσουν τα πολύχρωμα φτερά του....

H Αθηνά Παρθένος του Φειδία


 Εικ. 1 Η Αθηνά του Βαρβακείου
   Το λατρευτικό άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου, έργο του γλύπτη Φειδία, βρισκόταν στον Παρθενώνα της Ακρόπολης των Αθηνών ήδη από τα εγκαίνια του ναού το 438 π.Χ. Είχε ύψος περί τα 11μ. και ήταν κατασκευασμένο από χρυσό και ελεφαντόδοντο.

  Καθώς το πρωτότυπο έργο δεν σώζεται σήμερα, πληροφορίες για τη μορφή του έργου αντλούμε απο τον περιηγητή Παυσανία (Ἑλλάδος Περιήγησις, Ἀττικά, 24.4-7) και τον Πλίνιο (Historia Naturalis, XXXVI. IV). 

Πολύτιμα επίσης για την αποκατάσταση του πρωτότυπου λατρευτικού αγάλματος καθίστανται τα ρωμαϊκά γλυπτά (όπως αυτό της Αθηνάς του Βαρβακείου) και ανάγλυφα. 
  Η Αθηνά του Βαρβακείου βρέθηκε το 1880 κοντά στο Βαρβάκειο Λύκειο, από όπου και η ονομασία. Σήμερα εκτίθεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με αριθμό ευρετηρίου 129. Είναι κατασκευασμένο από πεντελικό μάρμαρο και έχει ύψος 1,05 μ.

Α. Χαρακτηριστικά κεφαλής 
Το κράνος
μέσῳ μὲν οὖν ἐπίκειταί οἱ τῷ κράνει Σφιγγὸς εἰκών... καθ᾽ ἑκάτερον δὲ τοῦ κράνους γρῦπές εἰσιν ἐπειργασμένοι...γρῦπας δὲ θηρία λέουσιν εἰκασμένα, πτερὰ δὲ ἔχειν καὶ στόμα ἀετοῦ.” Παυσανίας, Αττικά 24.5,6
  
   Η Αθηνά Παρθένος φορούσε κράνος με τρία λοφία και ανασηκωμένες παραγναθίδες. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Παυσανία, το μεσαίο λοφίο κατέληγε σε Σφίγγα. Οι Σφίγγες είναι μειξογενή όντα με σώμα λιονταριού, μεγάλα δρεπανόσχημα φτερά και γυναικείο κεφάλι. Ο χαρακτήρας των Σφιγγών είναι χθόνιος και αποτρεπτικός.1

Ναζιστικό πρόσταγμα Σαμαρά: "Προσαρμοστείτε αλλιώς θα πεθάνετε". Η οργισμένη απάντηση του Π. Χατζηστεφάνου



Ομιλία πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός απόψε στο συνέδριο του Economist, όπου πέραν της απέραντης μπουρδολογίας, εξαπόλυσε μπόλικη λάσπη κατά εργαζομένων και του ΣΥΡΙΖΑ, με μπόλικα ψεύδη!

Εντύπωση προκάλεσε η συγκεκριμένη αποστροφή(που περιέργως κόπηκε από κάθε βίντεο καθεστωτικού μέσου, αλλά έχει αναπαραχθεί σε πολλά μέσα, όπως ΕΔΩ) κατά την ομιλία του μιλώντας για τις μεταρρυθμίσεις., αναφέρθηκε στους Έλληνες, άκουσον-άκουσον, ως "ζωτικό οργανισμό" κατώτερο από άνθρωπο, λέγοντας: «κάθε ζωτικός μηχανισμός αν δεν προσαρμοστεί στο περιβάλλον πεθαίνει».

Και υποβιβαστήκαμε σε "ζωτικό οργανισμό", και ο ακροδεξιός πρωθυπουργός μας, Αντώνης Σαμαράς υιοθετώντας ναζιστικές ιδέες, μας απείλησε ότι αν δεν προσαρμοστούμε στην λιτότητα, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στις απολύσεις, στις κατασχέσεις των σπιτιών μας, θα πεθάνουμε!

Δεν στα είπαν καλά, ακροδεξιέ Αντώνη....Το πάρτι σας τελείωσε! 

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΜΑΣ!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα