Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

«Το Ρόδον της Ρόδου» επανέρχεται και συγκινεί

«Το Ρόδον της Ρόδου» επανέρχεται και συγκινεί



Τα αρώματα, τα χρώματα, η μυθολογία μιας ολόκληρης εποχής, της εποχής που η Ρόδος μεσουρανούσε, παρήγαγε μέχρι τσιγάρα, είχε επισκέπτες βασιλείς και δική της αρωματοποιία… Όλα σου έρχονται στο μυαλό βλέποντας σήμερα ένα μπουκάλι “Caresse”, της πασίγνωστης υπέροχης γυναικείας κολόνιας της αρωματοποιίας «Το Ρόδον της Ρόδου», που παρασκευαζόταν με μια σειρά άλλων αρωμάτων από την οικογένεια Αγιακάτσικα, κι έφτανε στα πέρατα του κόσμου το όνομα του νησιού.
Φέτος, στην Έκθεση της Κρεμαστής, μια από τις αξιοσημείωτες συμμετοχές ήταν αυτή του Τριαντάφυλλου Τριανταφύλλου, ενός νέου ανθρώπου που αγόρασε την “ROSA DI RODI”, σύμφωνα με την αρχική της ονομασία, την Αρωματοποιία –Profumeria της οικογένειας Αγιακάτσικα, και προκάλεσε συγκίνηση στους παλιούς και ενδιαφέρον στους νεώτερους… 

Ο έρωτας στην αρχαιότητα και οι παρερμηνείες του

EROS (5)
Όλες οι εποχές, όλοι οι πολιτισμοί και όλοι οι άνθρωποι, ασχολήθηκαν, ασχολούνται και θ’  ασχολούνται με τον Έρωτα. Έχουν δοθεί πάρα πολλοί ορισμοί, εξηγήσεις και ερμηνείες,σε τέτοιο βαθμό ώστε δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ο καθένας ταυτίζει τον Έρωτα μ’ αυτό που ο ίδιος αντιλαμβάνεται ότι είναι.
Όπως η Φιλοσοφία σε κάθε εποχή αναζητάει τόσο για τον Έρωτα όσο και για κάθε τι που σχετίζεται με την ζωή και την ύπαρξη, αυτό που πραγματικά είναι και όχι τις υποκειμενικές και σχετικές αντιλήψεις. Στόχος της εργασίας αυτής είναι να προσεγγίσει την άποψη για το Έρωτα όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από τη Φιλοσοφία της Κλασικής Ελληνικής Αρχαιότητας και ακόμα να συσχετίσει αυτή την άποψη με τις σημερινές αντιλήψεις περί σεξουαλικής διαστροφής στην Αρχαία Ελλάδα.

Babaji – Ο ακατανόητος (1970-1984)




¨Είμαι ο κανένας και το τίποτα. Αυτό το σώμα δεν έχει σημασία. Είμαι μόνο ένας καθρέπτης στον οποίο μπορείτε να δείτε τον εαυτό σας. Είμαι σαν την φωτιά. Μην μείνετε πολύ μακριά γιατί δεν θα πάρετε την ζέστη. Αλλά μην έρθετε και πολύ κοντά γιατί μπορεί να καείτε. Μάθετε την σωστή απόσταση.¨

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ;


ΤΟ ερώτημα «Ποιος Είμαι;» είναι σημαντικό, γιατί αν δεν ξέρετε ποιοι είστε δεν μπορείτε να αισθανθείτε καθαρά ή να ερμηνεύσετε την ενέργεια γύρω σας.
Όλοι σας έχετε μια αίσθηση για το ποιοι είστε: έχετε παρατηρήσει τον εαυτό σας σε πολλές διαφορετικές καταστάσεις και ξέρετε πώς αντιδράτε, πώς χρησιμοποιείτε το χρόνο σας κλπ. Οι περισσότεροι από σας έχετε επίσης μια εικόνα για το ποιοι θα θέλατε να είστε — πώς θα θέλατε να είναι το σώμα σας, πώς θα θέλατε να χρησιμοποιείτε το χρόνο σας, πόσα χρήματα θα θέλατε να βγάζατε, πόσο θα θέλατε να γυμνάζεστε και ποια φαγητά νομίζετε ότι θα έπρεπε να τρώτε. Θα μιλήσουμε αργότερα για όλες αυτές τις εικόνες που έχετε σχετικά με το ποιοι νομίζατε ότι θα έπρεπε να είστε, το όραμα του ποιοι θα θέλατε να είστε.
Για να μάθετε ποιοι είστε πρέπει να βρείτε την ηρεμία του νου σας. Για να μάθετε ποιοι είστε πρέπει να περάσετε αρκετό χρόνο μόνοι σας, ήρεμοι και συλλογιζόμενοι, ακούγοντας τις σκέψεις σας, σκεφτόμενοι τη μέρα που περάσατε καθώς και τον εαυτό σας.

Υπάρχει ένας κόσμος για κάθε νου, επειδή κάθε νους ζει στον δικό του κόσμο



Σε μια αίθουσα κινηματογράφου, κοιτάζεις την οθόνη, ποτέ δεν κοιτάζεις πίσω. 
Η μηχανή προβολής είναι πίσω. Η ταινία δεν βρίσκεται πραγματικά πάνω στην οθόνη. Δεν είναι παρά μια προβολή σκιάς και φωτός. Η ταινία υπάρχει ακριβώς από πίσω, ποτέ όμως δεν κοιτάζεις εκεί. Και η μηχανή προβολής βρίσκεται εκεί. 

Γιουνανιστάν 29/05/2020:τα greeklish φεύγουν, τα gr-turkish έρχονται...



Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

(ανταπόκριση από το μέλλον)

2020. Η επιμονή του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών και της ΜΙΤ σε συνεργασία με το υφιστάμενό τους Υπουργείο Πολιτισμού έφερε αποτελέσματα.
Μπορεί οι Άραβες και οι Σκοπιανοί να τους έφτυσαν στα μούτρα τα τουρκικά σήριαλ, αλλά ένα χωριό κάπου στα νότια της Βαλκανικής χερσονήσου, το Γιουνανιστάν αντιστάθηκε στις πατριωτικές σειρήνες και κράτησε χαρακτήρα.
Τα τουρκικά σήριαλ στην ελληνική τηλεόραση πολλαπλασιάστηκαν.
Η επιμονή δε του Τουρκικού Παράγοντα να δίνονται μεν στα ελληνικά κανάλια  δωρεάν ή σε ιδιαιτέρως χαμηλή (συμβολική) τιμή πλην όμως ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να αναμεταδίδονται στα Τούρκικα, έπιασε τόπο.

Πόνος στην λεκάνη, στην ούρηση, στην επαφή, δύσοσμες εκκρίσεις, φαγούρα, μπορεί να οφείλονται σε ουρολοίμωξη ή σε κολπίτιδα


Του Γιώργου Μονεμβασίτη, μαιευτήρα - γυναικολόγου
Το καλοκαίρι είναι μια περίοδος που τα κρούσματα κολπικών λοιμώξεων αυξάνονται αρκετά. Οι συχνές επισκέψεις στην θάλασσα, στην πισίνα, αλλά και η ηλιοθεραπεία στην άμμο θεωρούνται από τους βασικούς υπευθύνους για την αύξηση αυτή. Αν μάλιστα έχετε αντιμετωπίσει και παλιότερα πρόβλημα, τότε γνωρίζετε καλά πόσο εξαντλητικές είναι οι λοιμώξεις αυτές. H ζεστή άμμος της θάλασσας περιέχει μικροοργανισμούς (μύκητες, παράσιτα, κόκκους), τα οποία μπορεί να προέρχονται από ούρηση και αφόδευση ζώων (σκύλοι, γάτες, πουλιά), που μπορεί να μεταφερθούν στα εξωτερικά και εσωτερικά όργανα της γυναίκας με άσχημες συνέπειες.

Γυναίκα και παιδί;Κάτι έχω ακούσει...




Good News Ladies!
Ξεκινώντας από τον Σεπτέμβριο, ένα επιπλέον μισό βαγόνι στο μετρό του Ντουμπάι θα είναι διαθέσιμο για τις γυναίκες και τα παιδιά κατά τις ώρες αιχμής...

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Θέατρο...


Το να ερμηνεύεις ‘τέλεια’ ένα ρόλο σημαίνει ότι στη ζωή έχεις υπερβεί εκείνο το ρόλο, σημαίνει ότι ‘κατανοείς’, έχεις πρόσβαση στις υψηλότερες περιοχές ευθύνης.

 Το θέατρο στην αρχή, ήταν μια σχολή τού Είναι, μια σχολή της ελευθερίας, όπου οι μαθητές-ηθοποιοί μάθαιναν να ενσαρκώνουν τους ρόλους και να τους υπερβαίνουν, να αποκτούν την ικανότητα να τους υποδύονται και να εξέρχονται από αυτούς χωρίς να εγκλωβίζονται. 

''Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΝΗ! ΦΥΣΑ ΤΗΝ ΝΑ ΣΚΟΡΠΙΣΤΕΙ''




2. «Τον κόσμο μάς τον αφηγήθηκαν»
Καθισμένος στην καφετέρια εκείνης της άγνωστης πόλης, Τον άκουγα γεμίζοντας πολλές σελίδες με σημειώσεις. Είχα την αίσθηση ότι η μαθητεία μου, που ξεκίνησε σε εκείνο το ξεχωριστό σπίτι, και συνεχίστηκε στο Μαρακές, ακολουθούσε μια μυστική διαπαιδαγώγηση, τις γραμμές ενός σχεδίου που δεν διακόπηκε ποτέ.
«Η συνάντηση με τη ‘Σχολή’ είναι το πιο εξαιρετικό γεγονός στη ζωή ενός ανθρώπου… η μοναδική ευκαιρία για να ξεφύγει από την κοινή ύπνωση – έλεγε στον επίλογό Του ο Dreamer – για να συνειδητοποιήσει πως όλα αυτά που βλέπει και τον περιβάλλουν, δεν είναι ο κόσμος… αλλά μόνο μια περιγραφή».

Διότι, εφόσον είμαι ερωτευμένος με τη ζωή, δεν επιθυμώ τίποτε



Φίλε, 

Μη ψάχνεις να βρεις ποιος είμαι, γιατί δεν θα το μάθεις ποτέ. 

Δεν ζητώ να αποδεχθείς όλα όσα λέω. 
Δεν ζητώ τίποτε από κανένα σας.
Δεν επιθυμώ τη δημοσιότητα.
Δεν επιζητώ την κολακεία, ούτε οπαδούς. 

Eίναι πολύ απλό, Κύριε: Δε θέλω τίποτα



Κρισναμούρτι: Eίναι πολύ απλό, Κύριε: Δε θέλω τίποτα. Αυτό είναι το πρώτο. 

Το δεύτερο: ζήστε, ζήστε σ' αυτό τον κόσμο. 

Αυτός ο κόσμος είναι τόσο θαυμάσια όμορφος. 

Βγείτε από το" εγώ" και μπείτε στο" εμείς!"



Βγείτε από το" εγώ" και μπείτε στο" εμείς!"
Γιορτάστε την ανθρωπιά σας. Γιορτάστε την τρέλα σας. Γιορτάστε την ανεπάρκεια σας. Γιορτάστε τη μοναξιά σας. Πάνω απ' όλα γιορτάστε τον εαυτό σας.
Δέν θέλω να είμαι τίποτε άλλο απ' αυτό που είμαι, δηλαδή άνθρωπος.
Μ' αρέσει πραγματικά που είμαι άνθρωπος!

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΡΓΑΣΜΟ;



Από την εποχή που βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το” Όταν ο Χάρι γνώρισε την Σάλι” πολλοί άντρες έχασαν τον ύπνο τους, προσπαθώντας να καταλάβουν αν και η δική τους ερωτική σύντροφος έχει αυθεντικό οργασμό.
Η αλήθεια είναι ότι ο γυναικείος οργασμός διαθέτει ιδιαιτερότητες, είναι πολύπλοκος και δεν είναι τόσο εμφανής όπως ο αντρικός οργασμός.
Γιατί οι γυναίκες προσποιούνται οργασμό;
Τεράστιο θέμα που απασχόλησε και απασχολεί χιλιάδες ζευγάρια και τους σεξολόγους και ψυχιάτρους να αναλύουν χιλιάδες σεξουαλικές συμπεριφορές.
Ως τόσο υποστηρίζουν, ότι υπάρχουν πολλές αιτίες που οι γυναίκες δεν είναι ειλικρινείς στο θέμα αυτό με τον σύντροφο τους. 

Όμορφες Απαρατήρητες Στιγμές


Πόσες όμορφες στιγμές περνούν απαρατήρητες, γιατί είμαστε απασχολημένοι από κάτι άλλο πιο΅σοβαρό¨! Χάνουμε τελικά την πιο γλυκιά πλευρά της ζωής μας σπαταλώντας την με ανούσια πράγματα!

Ο άνθρωπος έκανε τον γύρο της Γης, εξερεύνησε, σκαρφάλωσε, βυθίστηκε και έσκαψε, αναζητώντας κάτι το οποίο βρίσκεται μέσα του!




Ένας παλιός Ινδικός μύθος, διηγείται πως κάποια εποχή όλοι οι άνθρωποι ήσαν Θεοί.
Όμως καταχράστηκαν τόσο πολύ την θεότητά τους, ώστε ο Μπράχμαν, ο κύριος των Θεών, αποφάσισε να τους αφαιρέσει την θεία εξουσία και να την κρύψει σ' ένα σημείο, όπου θα ήταν αδύνατο να την ξαναβρούν. Το μεγάλο πρόβλημα που ανέκυψε, λοιπόν, ήταν το να βρεθεί μία κρύπτη.

Ναός αφιερωμένος στο Σείριο-11.000 π.Χ.


Αύγουστος 21, 2013.

Το συγκρότημα των ναών στο Γκομπεκλί Τεπέ, που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, χτίστηκε πριν από 11.000 χρόνια.

Σήμερα είναι η παλαιότερη θρησκευτική δομή που βρέθηκε ποτέ. Η χρονολόγησή του ανατρέπει πολλές θεωρίες, αφού τη Νεολιθική Περίοδο ο άνθρωπος –θεωρείτο- ότι δεν είχε φθάσει ακόμη στο σημείο να κατασκευάσει λατρευτικά κτήρια και ειδικά τόσο ανεπτυγμένα.

Σύμφωνα με τη σύγχρονη επιστημονική παραδοχή, μόλις είχε αρχίσει- ή δεν είχε αρχίσει καν- να καλλιεργεί τη γη και , ίσως, δεν γνώριζε τη διαβίωση σε έναν τόπο.

10 τρόποι να κάνετε το νερό λιγότερο βαρετό και περισσότερο χρήσιμο για τη σιλουέτα σας

10 τρόποι να κάνετε το νερό λιγότερο βαρετό και περισσότερο χρήσιμο για τη σιλουέτα σας

Το ότι το νερό κάνει καλό στον οργανισμό μας το ξέρετε. Όπως και ότι μας βοηθά να χάνουμε κιλά. Ξέρετε όμως πως μπορείτε να το κάνετε πιο… ευχάριστο, ώστε να το καταναλώνετε με μεγαλύτερη ικανοποίηση;

Πώς το τσάι μπορεί να βελτιώσει θεαματικά την υγεία σας


τσαι υγεία

Αν προσπαθείτε να βελτιώσετε την υγεία σας ή να χάσετε μερικά κιλά ενόψει θερινών διακοπών, εκτός από τα συμπληρώματα διατροφής, μπορείτε να εντάξετε στο διαιτολόγιο σας το τσάι, που κάνει μικρά πραγματικά θαύματα.

Σκεφτείτε ότι τα τρόφιμα δεν είναι οι μόνοι διατροφικοί παράγοντες που συντελούν στη διαχείριση του βάρους, την καταπολέμηση των ασθενειών, στη μείωση του άγχους και την ενίσχυση της ενεργητικότητας μας.

Καταστροφικό για τις τροφικές αλυσίδες της Αρκτικής το λιώσιμο των πάγων


Λιώσιμο των πάγων

Αλλάζει τη χλωρίδα των ακτών της Αρκτικής το λιώσιμο των πάγων, σύμφωνα με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Fairbanks της Αλάσκας.

Η Ούμα Μπατ αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Ινστιτούτο Γεωφυσικής UAF και ο Σκιπ Γουόκερ, καθηγητής στο Ινστιτούτο UAF της Αρκτικής Βιολογίας, εκπόνησαν πρόσφατα μία έρευνα σχετικά με την ανταπόκριση των φυτών, της θαλάσσια ζωής και των ζώων στη του θαλάσσιου πάγου στην Αρκτική.

«Η αρχική σκέψη μας ήταν να δούμε αν η μείωση του θαλάσσιου πάγου συνέβαλε στο πρασίνισμα της τούνδρας κατά μήκος των παράκτιων περιοχών» εξηγεί η Μπατ.

Όλα για την ψωρίαση: από τι προέρχεται, τι θεραπείες υπάρχουν, ποια βότανα βοηθούν;

Όλα για την ψωρίαση: από τι προέρχεται, τι θεραπείες υπάρχουν, ποια βότανα βοηθούν;

Τι είναι η ψωρίαση;

Η ψωρίαση είναι μια χρόνια, μη μεταδοτική φλεγμονώδης ασθένεια του δέρματος που χαρακτηρίζεται από συχνά επεισόδια ερυθήματος, φαγούρας, και χαρακτηριστικά παχιά, λευκά, λέπια.
Στις περισσότερες περιπτώσεις επηρεάζεται το δέρμα στους αγκώνες και στα γόνατα, όμως η ψωρίαση μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε στο σώμα.
Είναι μια σχετικά συχνή ασθένεια και έχει υπολογισθεί ότι επηρεάζει 2% έως 2,5% του πληθυσμού. Μπορεί να εμφανιστεί είτε ξαφνικά είτε σταδιακά. Χαρακτηρίζεται από περιόδους έξαρσης και από περιόδους που η ασθένεια υποχωρεί.
Επηρεάζει όλες τις ηλικίες αλλά είναι συχνότερη μεταξύ 15 και 35 ετών. Για την ψωρίαση υπάρχει γενετική προδιάθεση και κληρονομικότητα.
Το στρες, οι μολύνσεις, η παχυσαρκία, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η απουσία ή η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, επιδεινώνουν την κατάσταση των ασθενών με ψωρίαση.
Επίσης η φτωχική γενική κατάσταση, η μείωση της άμυνας του οργανισμού που παρατηρείται στους ανοσοκατασταλμένους ασθενείς με καρκίνο ή AIDS και φάρμακα όπως η χημειοθεραπεία επιδεινώνουν την ψωρίαση.

Eurobank - iTraxx: Δυο από τις ενστάσεις μου



Παίρνω την πρωτοβουλία να δημοσιεύσω δυο από τις ενστάσεις, που προτείνω κατά της Eurobank, σε δίκη με την οποία ζητά την εγγραφή αναγκαστικής προσημείωσης υποθήκης σε όλα τα ακίνητα του δανειολήπτη. 

Πρόκειται για φαινομενικό "δάνειο" του οποίου το επιτόκιο δομείται κατά ένα μέρος από το Βασικό Επιτόκιο Χρηματοδότησης της Τράπεζας, κατά δεύτερο μέρος από το περιθώριο επιτοκίου (spread) και κατά τρίτο μέρος (και ίσως το πιο σημαντικό) κατά το 50% της διακύμανσης του δείκτη iTraxx.

Οι έξι πιο δημοφιλείς κατάρες της παγκόσμιας ιστορίας

Οι έξι πιο δημοφιλείς κατάρες της παγκόσμιας ιστορίας

Μπορεί οι άνθρωποι να είναι ως επί το πλείστον προληπτικοί, όμως κάποιες κατάρες παραείναι αληθινές για να είναι απλή σύμπτωση ή γέννημα προλήψεων.
Από το βασιλιά Τουταγχαμών έως την ομάδα μπέιζμπολ Σικάγο Καμπς, διαβάστε για τις διάσημες αυτές κατάρες.

Οι 9 πιό συγκινητικές φωτογραφίες του κόσμου


1
Εννιά από τις πιο συγκινητικές φωτογραφίες του κόσμου καταγράφονται στο θέμα που ακολουθεί. Εννιά φωτογραφίες για  ανάμνηση, θλίψη, γαλήνη, απώλεια, θάνατο, φόβο, σκληρότητα, ευγένεια, αγάπη…
Δείτε τις φωτο:

ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ ΟΛΥΜΠΟΥ ΤΟ ΣΩΤΗΡΙΟΝ



Το βοτανολογικό όνομα του φασκόμηλου salvia officinalis προέρχεται από την λατινική λέξη salvare που σημαίνει "θεραπεύω" και εξαιτίας των θεραπευτικών του δυνάμεων και ιδιοτήτων το ονόμαζαν και "salvia salvatrix" δηλαδή σάλβια ο σωτήρ (φασκόμηλο το σωτήριον)...
Ιστορικά οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι το φασκόμηλο χάριζε στον άνθρωπο την αθανασία, οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι ήταν ιερό γιατί μπορούσε να σώσει την ζωή του ανθρώπου ή να του την χαρίσει, οι αρχαίοι Ρωμαίοι του είχαν μεγάλο σεβασμό και για αυτό συνόδευαν την συγκομιδή του με ειδικές τελετουργίες και οι Γάλλοι το ονομάζουν "το ελληνικό τσάι". Όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι το χρησιμοποιούν σε πολλές εφαρμογές όπως φαρμακευτικές και μαγειρικές

ΘΥΜΑΡΙ ΟΛΥΜΠΟΥ - Σύμβολο Δύναμης Και Ανδρείας



Ιστορία
Οι Σουμέριοι, πριν από 5.500 χρόνια, είναι οι πρώτοι, απ’ ότι γνωρίζουμε, που χρησιμοποίησαν το θυμάρι ως καρύκευμα και φάρμακο, ενώ οι Αιγύπτιοι το ονόμασαν θαμ .
Ετυμολογικά, το θυμάρι ή θύμος όπως το ονόμαζαν οι αρχαίοι, προέρχεται από τη λέξη «θύω», η οποία αρχικά είχε την σημασία του «βγάζω καπνούς» και αργότερα του «θυσιάζω». Από την ίδια ρίζα προέρχονται και οι λέξεις θυμίαμα και θυμιατίζω, ενώ στενή φαίνεται πως είναι και η σχέση με τον θυμό. Και θυμός στους αρχαίους δεν σημαίνει την οργή, αλλά τη ζωτική δύναμη, τη βούληση, όπως μας επιβεβαιώνουν λέξεις σαν το λιπόθυμος, εύθυμος, πρόθυμος κ.α. Για τον Πλάτωνα, μάλιστα, ο θυμός αποτελεί ένα από τα τρία μέρη της ψυχής, την κινητήρια δύναμη της ανδρείας.

Υποσχόμενη ανοσοθεραπεία για τον καρκίνο!!!

Υποσχόμενη ανοσοθεραπεία για τον καρκίνο

Ένας νέος τύπος φαρμάκου που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα καθιστώντας το ικανό να «κατατροπώσει» τον καρκίνο δοκιμάζεται για πρώτη φορά σε ανθρώπους. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον ανέπτυξαν τη συγκεκριμένη θεραπεία ώστε να «πολεμήσουν» καρκίνους όπως αυτοί του παγκρέατος καθώς και της κεφαλής και του τραχήλου, οι οποίοι είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν με τα υπάρχοντα φάρμακα.
«Ανοίγει τον διακόπτη» των ανοσοκυττάρων

Το άγχος ευθύνεται για τη μετάσταση του καρκίνου

Shutterstock
Επιστήμονες από το Κρατικό Πανεπιστήμιο Οχάιο διαπίστωσαν ότι το άγχος συμβάλλει σημαντικά στην εξάπλωση της ασθένειας στον ανθρώπινο οργανισμό, επειδή ενεργοποιεί ένα γονίδιο που μπλοκάρει την αντίδραση του ανοσοποιητικού.

Πολλά είναι τα προβλήματα υγείας που προκαλούνται από το άγχος και φαίνεται ότι ένα από αυτά είναι η μετάσταση του καρκίνου.
Σ' αυτό το συμπέρασμα κατέληξε νέα μελέτη που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Κρατικό Πανεπιστήμιο Οχάιο, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το άγχος συμβάλλει σημαντικά στην εξάπλωση της ασθένειας στον ανθρώπινο οργανισμό, επειδή ενεργοποιεί ένα γονίδιο που μπλοκάρει την αντίδραση του ανοσοποιητικού.

Αγάπη & Κανιβαλισμός




Ο Κανιβαλισμός ως εικόνα, παραπέμπει στις άγριες ανθρωποφάγες φυλές της ζούγκλας...

Μία Ζούγκλα όμως, δε σημαίνει ότι πάντα συστάται από δάση και ποτάμια, 
αλλά μπορεί να συστάται από πόλεις και δρόμους, εκεί όπου κατοικεί ο “πολιτισμένος” άνθρωπος του σήμερα.

Τα δέντρα συνιστούν ένα δάσος. Έτσι και τα τσιμεντένια τετράγωνα συνιστούν προσομειωτικά το δάσος των πολυκατοικιών, των πόλεων, στο οποίο ζουν οι 
εκπολιτισμένες ''μαϊμούδες" [:)))].

Οι φλέβες, οι νευρώνες και τα όργανα ενός ανθρώπινου σώματος, μπορεί να συνιστούν με την ίδια λογική ένα σύμπαν μέσα στο σύμπαν, που είμαστε όλοι μας.

Το Χέρι Του Θεού!!!(Βίντεο)

Συνέλαβε Η Nasa Φωτογραφία Με Το Χέρι Του Θεού;;

See Explanation.  Clicking on the picture will download
 the highest resolution version available.

Το Χέρι Του Θεού;
Η πραγματική θέση της φωτογραφίας είναι στο νεφέλωμα γνωστό ως PSR B1509-58.
Όταν κοιτάς αυτήν την φωτογραφία είναι αδύνατον να μην αναρωτηθείς, μήπως η Nasa με αυτήν την φωτογραφία συνέλαβε το Χέρι Του Θεού;
Και τι είναι αυτό το κόκκινο και πορτοκαλί φλογερό χρώμα που το χέρι σπρώχνει ή βάζει στην θέση του;
Συμβολίζει την κόλαση, το κακό, ή μήπως το τέλος του κόσμου;

15 σημάδια ότι ο Ομπάμα έχει ήδη πάρει την απόφαση να πάει σε πόλεμο με τη Συρία

Michael Snyder ακτιβιστής 




Η κυβέρνηση Ομπάμα φαίνεται απολύτως αποφασισμένη να βοηθήσει την ριζοσπαστική ισλαμική τζιχάντ που αποκεφάλισε Χριστιανούς , που κατέσφαξε ολόκληρα χριστιανικά χωριά , και που έχει υποσχεθεί πίστη στην Αλ-Κάιντα για την ανατροπή του καθεστώτος του Άσαντ και της κατάληψης της Συρίας. 

Ναι, το καθεστώς Άσαντ είναι τρομερό, αλλά αν αυτοί οι τρελοί τζιχαντιστές αναλάβουν τον έλεγχο, αυτό θα αποσταθεροποιήσει ολόκληρη την περιοχή, κάνοντας την προοπτική ενός μεγάλου περιφερειακού πολέμου πολύ πιο πιθανή, καιβυθίζοντας ολόκληρο το έθνος της Συρίας σε έναν πλήρη και απόλυτο εφιάλτη. Έχει υπολογιστεί ότι κάπου γύρω στους 100.000 άνθρωπους έχουν ήδη σκοτωθεί στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, και τώρα φαίνεται ότι ο στρατός των ΗΠΑ και  του ΝΑΤΟ πρόκειται να εμπλακούν άμεσα στη σύγκρουση. 

Η κυβέρνηση Ομπάμα εξετάζει το ενδεχόμενο στην πραγματοποίηση μιας επίθεσης κατά της Συρίας, ακόμη και αν ο αμερικανικός λαός είναι συντριπτικά εναντίον του, ο Ομπάμα δεν έχει την έγκριση του Κογκρέσου για να ξεκινήσει έναν πόλεμο, και ο ίδιος ποτέ δεν θα πάρει την έγκριση για στρατιωτική δράση από τον ΟΗΕ, διότι θα αντιμετωπίσει την άρνηση  της Ρωσίας . Αυτήό είναι το ξεκίνημα  μιας κολοσσιαίας εξωτερικής πολιτικής καταστροφής για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Λήψη τεστοστερόνης για μύες και καλό σεξ: Προσοχή!


Οι ερευνητές πρόσφατα έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τις διαφημίσεις που διαλαλούν τα θαυματουργά αποτελέσματα των θεραπειών υποκατάστασης με τεστοστερόνη. Πιο συγκεκριμένα, κάποιες από αυτές παρουσιάζουν την τεστοστερόνη ως μια ζωτική πηγή νεότητας και ως ένα θαυματουργό φάρμακο για τους μεσήλικες άνδρες που αναζητούν μια τόνωση, τόσο στη σεξουαλική τους ζωή, όσο και στην καριέρα τους.

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Θ.Παλλαντζάς, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, συνεργάτης του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα