Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Τουρκική NAVTEX - Καστελόριζο: Δείτε τι συμβαίνει ΤΩΡΑ στη θαλάσσια περιοχή

Τουρκική NAVTEX - Καστελόριζο: Δείτε τι συμβαίνει ΤΩΡΑ στη θαλάσσια περιοχή


Ο ελληνικός πολεμικός στόλος έχει πάρει θέση στο Αιγαίο από την περιοχή της Σμύρνης και νοτιότερα, παρακολουθώντας στενά τις κινήσεις του τουρκικού ναυτικού.

Όπως έχει γίνει γνωστό από το ναύσταθμο του Ακσάζ στην Τουρκία έχουν αποπλεύσει, σύμφωνα με το militaire, μέχρι στιγμής 17 πολεμικά πλοία.
Την ίδια ώρα, το Oruc Reis ετοιμάζεται να αποπλεύσει με προορισμό το Καστελόριζο, ενώ στον εναέριο χώρο του νησιού γίνονται σκληρές αερομαχίες με τους Τούρκους.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης η Τουρκία έκανε γνωστό ότι προχωρά σε έρευνες στο θαλάσσιο χώρο νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου και νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Η εποχή των τεράτων


Γεια σου, φίλε μου Πιτσιρίκο! Μπαίνω κατευθείαν στο κυρίως θέμα λέγοντας ότι συμφωνώ με τα όσα συμπέρανε στο τελευταίο του κείμενο ο Άρης. Έχω κι εγώ την αίσθηση ότι η αμφισβήτηση του συστήματος έχει ήδη ξεκινήσει.
Στην πραγματικότητα, έχουμε ήδη μπει στην φάση της νομοτελειακής -ωραία “ξύλινη” λέξη από την δεκαετία του ….δεν θυμάμαι καν πότε- κατάρρευσής του, το μοναδικό όμως που ακόμα δεν γνωρίζουμε είναι το πόσο χρονικό διάστημα αυτή η φάση θα διαρκέσει.
Ούτε φυσικά γνωρίζουμε το τι θα ξημερώσει μετά, όμως το τελευταίο νομίζω ότι μπορούμε να το ψυχανεμιστούμε από τώρα.
Όσα λοιπόν συνέβησαν μετά το ξέσπασμα της κρίσης του 2008, δεν έμαθαν σε κανέναν τίποτα, ούτε οδήγησαν το σύστημα σε διορθωτικές κινήσεις, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι τα αντανακλαστικά του έχουν για τα καλά σκουριάσει.
Μια μεγαλύτερη τρόμπα και φούσκωμα του παγκόσμιου χρέους σε επίπεδα δυσθεώρητα, που κάνουν την πρόβλεψη μιας ακόμα μεγαλύτερης κρίσης από το 2008 αναπόφευκτη.
Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος κραχ ήταν απολύτως σαφές για όποιον είχε μάτια και διατηρούσε ένα στοιχειώδες επίπεδο κριτικής σκέψης.
Η πανδημία του κορονοϊού ήταν απλά ένα τυχαίο γεγονός που έστειλε την καπιταλιστική ανθρωπότητα στην ΜΕΘ λίγους μήνες πριν να υποτροπιάσει ο καρκίνος των αδιανόητων -και παρανοϊκών- κοινωνικών ανισοτήτων που την κατατρώει.
Οι χειρισμοί των διαχειριστών της εξουσίας από τις ΗΠΑ και την Βραζιλία μέχρι την δύστυχη Ευρώπη -που μέχρι να σηκώσει το ένα της πόδι βρωμάει το άλλο- επιβεβαίωσαν απλά την πλήρη αδυναμία στην οποία έχει περιέλθει το σύστημα.
Ουσιαστικά, το χρονόμετρο έχει ξεκινήσει να μετράει ανάποδα από καιρό, όμως η κοινωνία παραμένει παγωμένη από τον φόβο της, καθώς δεν φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα η επόμενη εναλλακτική.
Είναι αστείο αλλά παίζει να έχουν για πρώτη φορά δίκιο από τότε που εφευρέθηκε ο όρος ΤΙΝΑ, οι θιασώτες του.
Μόνο που αυτή την φορά ο όρος αυτός στερείται περιεχομένου και πιθανότατα -όπως θα εξηγήσω παρακάτω- το There Is No Alternative σήμερα αντικατοπτρίζει άριστα τόσο το “δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για το μετά” που θα έλεγε ο τεχνοκράτης όσο και το “θα γίνει της πουτάvας το κάγκελο” που θα έλεγε κι εκείνος που στερείται την μόρφωση και τις γνώσεις του πρώτου.

10 προβλήματα που αντιμετωπίζουν συχνά οι άνθρωποι με διαβήτη τύπου 1

10 προβλήματα που αντιμετωπίζουν συχνά οι άνθρωποι με διαβήτη τύπου 1

Ένας άνθρωπος που ζει με διαβήτη τύπου 1 γνωρίζει καλά τις επιπλοκές που μπορεί να συνοδεύουν την ασθένεια. Οι πιο συχνές είναι η αμφιβληστροειδοπάθεια, η νεφροπάθεια, και η νευροπάθεια και είναι πολύ πιο συχνές όταν δεν υπάρχει καλή διαχείριση του σακχάρου.
Εκτός όμως από αυτές τις πολυσυζητημένες επιπλοκές, υπάρχουν και άλλες, εξίσου συχνές, που συνδέονται ιδιαίτερα με τον διαβήτη τύπου 1.
καρδιαγγειακές παθήσεις

Καρδιαγγειακές Παθήσεις

Οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι η νούμερο ένα επιπλοκή που παρουσιάζουν οι άνθρωποι που ζουν πολλά χρόνια με διαβήτη τύπου 1. Αυξημένο κίνδυνο παρουσιάζουν οι γυναίκες και άτομα που διαγνώστηκαν κατά την παιδική ηλικία.

Πληθυσμός: Η παγκόσμια εξέλιξη ως το 2100 και η Ελλάδα


Η παγκόσμια δημογραφική εξέλιξη ως το 2100 και η περίπτωση της ...
Η πρόβλεψη της πληθυσμιακής εξέλιξης για κάθε χώρα ξεχωριστά αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο είναι πολύ χρήσιμη για κυβερνήσεις, οργανισμούς και επιχειρήσεις. Οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν τις προβλέψεις της δημογραφικής εξέλιξης για τον καθορισμό των πολιτικών δημόσιας υγείας, κοινωνικής ασφάλισης, των εκπαιδευτικών αναγκών αλλά και για των γεωπολιτικών στρατηγικών τους.

Ο αριθμός των Ευρωπαίων που εκτίθενται σε επιβλαβή ηχορύπανση αναμένεται να αυξηθεί.



















Τουλάχιστον ένας στους πέντε Ευρωπαίους εκτίθεται σήμερα σε επίπεδα θορύβου που θεωρούνται επιβλαβή για την υγεία, σύμφωνα με την έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (ΕΟΠ- European Environment Agency) σχετικά με την περιβαλλοντική ηχορύπανση που δημοσιεύτηκε στις 5/3/2020. Αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια. 

Η οδική κυκλοφορία είναι η κύρια πηγή ηχορύπανσης στην Ευρώπη, σύμφωνα με τη νέα έκθεση του ΕΟΠ «Noise in Europe – 2020» (Θόρυβος στην Ευρώπη – 2020), ενώ τα επίπεδα θορύβου αναμένεται να αυξηθούν τόσο στις αστικές όσο και στις αγροτικές περιοχές την προσεχή δεκαετία εξαιτίας της αστικής ανάπτυξης και της αυξημένης ζήτησης για μεταφορές. Οι σιδηροδρομικές και αεροπορικές μεταφορές και οι βιομηχανίες είναι οι άλλες κύριες πηγές ηχορύπανσης. 

Τροχαία: Υπό την επήρεια αλκοόλ 442 οδηγοί κατά το τριήμερο 17 – 19 Ιουλίου


Σε 442 ανήλθαν οι παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ σε 11.489 ελέγχους που διενήργησε συνολικά η Τροχαία, το τριήμερο από 17 έως και 19 Ιουλίου 2020, σε όλη την Ελλάδα. 

Νέος ΚΟΚ: Δεν θα σβήνονται πλέον οι κλήσεις -Ερχεται η online καταχώρηση των παραβάσεων


Ελεγχοι της Τροχαίας για όριο ταχύτητας

Οι κλήσεις της Τροχαίας στους παραβάτες οδηγούς του ΚΟΚ δεν θα σβήνονται πλέον και όλοι θα πληρώνουν το πρόστιμο, ενώ θα ενεργοποιείται άμεσα και το Point System.

Αυτή είναι μία από τις αλλαγές που προβλέπονται στο νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που ετοιμάζει το υπουργείο Μεταφορών.

Το βαθύτερο Νόημα της Ζωής

art-freydoon-rassouli-joyofunion

Εδώ και 3.600 χρόνια η ανθρωπότητα ζούσε στην Kaliuga εποχή – την εποχή που κυβερνούσε το σκοτάδι, την γεμάτη ανισορροπίες, που όλα τα πράγματα του Φωτός ήταν καταδικασμένα ή απλά παρουσιαζόντουσαν σαν ασήμαντα και ανόητα. Οι λανθασμένες ανθρώπινες αξίες που ριζώθηκαν μέσα στους ανθρώπους για όλα αυτά τα χρόνια τους καθοδηγούσαν σε πολέμους, μίσος, ζήλιες, και γενικά χαμηλού επιπέδου συναισθήματα. Αυτά τα αποτελέσματα έγιναν εξαιρετικά φανερά ειδικά τα τελευταία χρόνια. Από την δεκαετία του ’80 το Σύμπαν άρχισε έντονα να μας προετοιμάζει για τα σημερινά δεδομένα στέλνοντας στην Γη οντότητες-ανθρώπους-Ψυχές με σωστές αξίες σε μορφή παιδιών: ίντιγκο, κρυστάλλινο και ουράνιο τόξο, παιδιά με αυξημένη πνευματικότητα που από την φύση τους ήταν προετοιμασμένα για τις αλλαγές που τώρα ζούμε δηλαδή την Χρυσή Εποχή – Εποχή του Φωτός.

Τα Επίπεδα Συνείδησης

freydoon-rassouli-whereheavensmeet-1
Ο πλανήτης Γη είναι ένα ζωντανό, περίπλοκο, οργανωμένο σύστημα. Είναι ζωντανό όχι μόνον επειδή ευδοκιμεί η φυσική ζωή επάνω του, αλλά επειδή αποτελεί από μόνο του ένα Ον που βρίσκεται σε διαδικασία Εξέλιξης και ταυτόχρονα δίνει δυνατότητες Εξέλιξης σε όλες τις μορφές ζωής που φιλοξενεί.
Αυτή η συνεχής Εξέλιξη δεν λαμβάνει χώρα μόνον στο υλικό επίπεδο αλλά και στο  ενεργειακό. ‘Όπως ακριβώς ο άνθρωπος δομείται τόσο από το φυσικό του σώμα όσο και από το ενεργειακό (την αύρα), έτσι και ο πλανήτης έχει μια τέτοια «αύρα» που τον περιβάλλει και είναι βασικό μέρος του.
Η ίδια η ύλη, αρχίζοντας από ένα κύτταρο και καταλήγοντας σε κάτι τόσο μεγάλο όσο ένα άστρο, δεν θα μπορούσε να διαμορφωθεί εάν δεν υπήρχε το ενεργειακό πεδίο. Η ζωή επάνω στη Γη σχηματίσθηκε και εξελίσσεται σαν αποτέλεσμα των διαφόρων ενεργοπληροφοριακών πεδίων. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε ένα με τον πλανήτη αλλά και το σύμπαν ολόκληρο, όχι μόνο υλικά, αλλά και πνευματικά. Αποτελούμε μέρος του όλου και η εξέλιξη μας, συλλογική και ατομική, είναι κομμάτι της ροής αυτών των τεράστιων πεδίων, που συνθέτουν ένα μοναδικό σύστημα, χωρίς το οποίο θα επικρατούσε χάος στον κόσμο.
Στην διάρκεια εκατομμυρίων χρόνων το ανθρώπινο ον άλλαξε και εξελίχθηκε. Ξεκινώντας από κάτι το οποίο ήταν καθαρά ενεργειακό, ένα αιθερικό ασυνείδητο ον (ονομαζόμενο ως 1η φυλή) απέκτησε όλο και περισσότερη υλική υπόσταση φτάνοντας  στον άνθρωπο που είναι σήμερα (5η φυλή).
Το φυσικό σώμα του ανθρώπου βρίσκεται στον τρισδιάστατο χώρο με τις αισθήσεις και ικανότητες που βιώνουμε όλοι. Όμως ο χώρος και όσα υπάρχουν δεν τελειώνουν σε αυτές. Είναι κοινή αντίληψη και αίσθηση πάρα πολλών ανθρώπων η ύπαρξη του «κάτι» παραπάνω. Αυτό το κάτι παραπάνω είναι ακριβώς οι  Κόσμοι οι οποίοι υπάρχουν παράλληλα, δηλαδή λειτουργούν ταυτόχρονα και στον ίδιο χώρο με τον δικό μας, αλλά δεν γίνονται αντιληπτοί γύρω μας διότι έχουν άλλες συχνότητες.  Ωστόσο, ο άνθρωπος μπορεί να αναπτύξει την ικανότητα να δει ή ακόμα και να αλληλεπιδράσει πέραν του δικού μας κόσμου (που θεωρούμε ότι είναι ο 5ος κόσμος). Αυτή η ικανότητά του εξαρτάται από την ανάπτυξη και την καθαρότητα της συνείδησης του. Έτσι ο άνθρωπος που η συνείδηση του βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο ανάπτυξης μπορεί να έχει επαφή με τους πρώτους 4 κόσμους, κατώτερους από το επίπεδο εξέλιξης και αντίληψής του. Εάν αναπτυχθεί περισσότερο η συνείδησή του μπορεί να έρθει σε επαφή και να αλληλεπιδράσει με μεγαλύτερα επίπεδα κόσμων.

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΧΙΚΟΙ ΤΟΥ 2020…





Ποιοι είν’ αυτοί που μισούν τόσο τον άνθρωπο;
Ξεκίνησαν μαλακά στην αρχή -με «εντολές» όμως! Εντολές που δεν είχαν τίποτε το ευγενές ή το φιλικό, κι ας τις επέβαλαν με γλώσσα γλυκιά και «πονεμένη» στα πρώτα στάδια της «επίθεσης» κατά της ανθρωπότητας. Μην αγγίζεις το πρόσωπό σου, μην ακουμπάς τίποτε με τα χέρια σου, χρησιμοποίησε τους αγκώνες για να πατήσεις το κουμπί ακόμα και του ασανσέρ, βάλε γάντια, πλένε τα χέρια σου σχολαστικά, «ευλαβικά», βάζε συνέχεια αντισηπτικό, ο κορωνοϊός είναι παντού!
Κι ο λόγος τους λες σε νήπια απευθυνόμενος, λες κι είμαστε κάτι λίγο πάνω από βρέφη: έτσι θα πλένετε τα χέρια, έτσι θα καθαρίζετε τα πάντα, έτσι θα κυκλοφορείτε –αν και όποτε μπορείτε- έτσι θα ζείτε!
Πώς μιλάς έτσι σε ενήλικες, σε ανθρώπους που, μέχρι χθες, είχαν τη ζωή τους στα χέρια τους και που μια χαρά τα κατάφερναν απέναντι σε τόσες ευθύνες, σε τόσες ταλαιπωρίες, σε τόσα χρέη; Πώς τους υποβιβάζεις έτσι και τους απαξιώνεις παντελώς, γιατί αυτό κάνεις, εσύ, ο επίσημος, ο της εξουσίας ποδηγέτης! Ο τρόπος που απευθύνεσαι στους πολίτες είναι ο τρόπος σαν απέναντι σε ένα άμαθο και κακότροπο –αν όχι ενοχλητικό- παιδί! Γιατί; Γιατί το κάνεις αυτό, ποδηγέτη;
Προσέξτε! Δεν είναι σχήμα λόγου ή σκόρπιες σκέψεις αυτά τα περί «κακομαθημένων» και «ενοχλητικών» παιδιών! Είναι ακριβώς αυτό που πιστεύουν για μας εκείνοι που επέβαλαν και επιβάλλουν αυτά τα «μέτρα» και που δεν πρόκειται, εύκολα τουλάχιστον, να μας αφήσουν να γλιτώσουμε από τα νύχια τους. Μας το είπαν κατάμουτρα: δεν μπορείτε πλέον εσείς να αποφασίζετε για τη ζωή σας, δεν είστε άξιοι, εμείς θα αποφασίζουμε για σας. Κι εσείς θα υπακούτε! Και πολλοί –και ειδικά νέοι, πόσο απογοητευτικό!- υπάκουσαν! Και υποτάχθηκαν, σκύβοντας το κεφάλι… Σημείο κι αυτό του «νέου κόσμου» που μας είπαν πως θα αποτελέσει τη «νέα κανονικότητα».

Η ΑΜΟΡΦΗ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ Η ΜΟΡΦΩΣΗ

Αναπτύξτε τις διαισθητικές σας δυνάμεις - Αφύπνιση Συνείδησης

Κάθε επίπεδο Συνείδησης έχει τη δική του διαισθητική γνώση!

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι οι δονήσεις ,οι συχνότητες,
 είναι ο μηχανισμός που δεν φαίνεται στο κόσμο των μορφών που βιώνουμε με τις 5 αισθήσεις μας!

Κάθε φορά που ειμαστέ σε μια δόνηση λειτουργούμε με έναν ανάλογο προς αυτήν ρόλο που έχουμε δημιουργήσει μέσα στη προσωπικότητα μας!

Οι πεποιθήσεις , τα πιστεύω οι σκέψεις και τα συναισθήματα και εν τέλη οι πράξεις μας  καθώς και το αποτέλεσμα και οι επιπτώσεις αυτών, είναι ο κόσμος του καθενός και όλων μας που έχουμε συν-φωνήσει στον ιδιο χωροχρόνο!

Όλος ο μηχανισμός που μας κάνει να νιώθουμε αμφιβολίες και απαξίωση βασίζεται στην πολυπλοκότητα του νού!

Η Σοφία έρχεται από τη συνείδηση, την γνώση, την ψυχική εμπειρία!

Εύμαιος, ο πιστός βοσκός του Οδυσσέα


Ράνια Τζεν
Εύλογο ερώτημα πώς ένας χοιροβοσκός μπορεί να αποτελεί ένα σημαντικό πρόσωπο στην Οδύσσεια του Ομήρου.
Κι όμως σε πολλά σημεία αποτελεί πρόσωπο- κλειδί για την εξέλιξη του έπους και αποτελεί επίσης ένα σταθερό άξονα για την επίτευξη της τελικής έκβασης της Οδύσσειας.
Πρώτος ανάμεσα σε κάποιους βοσκούς που παρέμειναν πιστοί στους πραγματικούς κυρίους τους και δεν φέρθηκαν ωφελιμιστικά, όπως θα δούμε πιο κάτω ότι έκανε ο Μελάνθιος που τάχθηκε με το μέρος των μνηστήρων, οι οποίοι είχαν τότε τη δύναμη εκμεταλλευόμενοι την απουσία του Οδυσσέα.
Ο Εύμαιος ήταν ο επικεφαλής στη φροντίδα των κοπαδιών και άνθρωπος με ήθος και πίστη.
Είναι τυχαίο ότι αυτός είναι το μοναδικό πρόσωπο στο οποίο ο ποιητής απευθύνεται σε δεύτερο πρόσωπο;
«τὸν δ᾿ ἀπαμειβόμενος προσέφης, Εὔμαιε συβῶτα»
Σίγουρα δεν επρόκειτο για έναν απλό βοσκό. Ήταν ένα παιδί από βασιλική γενιά. Ο ίδιος διηγείται (ραψωδία ο) ότι ήταν γιος του Κτησία, βασιλιά της νήσου Συρίης (Σύρου). Η Σύρος εκείνα τα χρόνια αποτελούσε ανεξάρτητο κρατίδιο με δικό της βασιλιά, και Βουλή γερόντων είχε ένα βασιλιά από όσο είναι γνωστό, τον Κτησία, γιό του Ορμένου. Βασίλευε σε δυο πόλεις που ήταν επάνω σε δύο αντικριστούς λόφους, ανατολικά και δυτικά : Γαλισσά και Φοίνικα (Ποσίδεια). Οι πόλεις αυτές είχαν καλά λιμάνια.
Η τροφός του μικρού Εύμαιου ήταν μια γυναίκα από τη Φοινίκη. Κάποτε πέρασαν από τη Σύρο Φοίνικες έμποροι και την έπεισαν να τους ακολουθήσει για να τη μεταφέρουν με τα καράβια τους στους γονείς της. Αυτή δέχτηκε και πήρε μαζί της το παιδί. Στο ταξίδι η τροφός αρρώστησε και πέθανε. Το πλοίο λόγω κακών καιρικών συνθηκών οδηγήθηκε προς την Ιθάκη. Εκεί οι έμποροι πούλησαν τον Εύμαιο ως σκλάβο στον βασιλιά Λαέρτη.
Όμως για καλή του τύχη, η σύζυγος του Λαέρτη Αντίκλεια τον μεγάλωσε σαν παιδί της και όταν ανδρώθηκε δούλεψε στα χωράφια του βασιλιά και μετά στο χοιροστάσιο.
Ο αρχαιολόγος Νταίρπφελντ, το 1905 πραγματοποιώντας ανασκαφές στη Λευκάδα, στη θέση Χοιροσπηλιά κοντά στο χωριό Εύγηρος, έφερε στο φως πολλά έγχρωμα εγχάρακτα αγγεία Νεολιθικής εποχής. Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο, εκεί πρέπει να είχε κι ο Εύμαιος το χοιροστάσιο του.

Το fox news παρουσιαζει μελετες που δειχνουν οτι οι μασκες ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΚΥΡΕΣ Κ ΑΧΡΗΣΤΕΣ!!! Στείλτε το παντού όσο προλαβαίνετε(βιντεο)




Το fox news παρουσιάζει μελέτες που δείχνουν οτι οι μάσκες είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΚΥΡΕΣ Κ ΑΧΡΗΣΤΕΣ!!!


Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ


Ποια είναι η πραγματική προέλευση των πάντων;

Στη δημοσίευση αυτή θα φύγουμε λίγο από τη μυθολογία και θα πάμε στα μονοπάτια της επιστήμης της αστρονομίας και της φυσικής για να δούμε το πιο επιστημονικό πρίσμα για την καταγωγή του κόσμου στον οποίο ζούμε. Για να φιλοσοφήσουμε ευρύτερα τον κόσμο.
Μυθικά, ο Ησίοδος στο έργο του Θεογονία θεώρησε πως στην αρχή υπήρχαν τρία στοιχεία: η Γαία, το Χάος και ο Έρως. Αυτά αυτογεννήθηκαν (δεν τα γέννησε κάτι άλλο) σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Από αυτά γεννήθηκαν τα άλλα στοιχεία και άρχισε η δημιουργία του κόσμου. Άλλες κοσμογονίες και θεογονίες δημιουργήθηκαν από τους αρχαίους λαούς όλου του κόσμου, γεμάτες θαυμαστά σύμβολα και μύθους.
Στη Βίβλο υπάρχει η φράση, «στην αρχή ο Θεός δημιούργησε τον Ουρανό και τη Γη».
Ο χρόνος θεωρούμε σήμερα πως είχε μια αρχή. Δηλαδή τα πάντα ξεκίνησαν από κάπου και δεν υπήρχε το Σύμπαν επ’ άπειρον - παρόλα αυτά δε γνωρίζουμε ακόμα τι προϋπήρξε αυτής της αρχής του χρόνου. Σε αυτήν την αρχή, μετά από μια τεράστια «έκρηξη», δημιουργήθηκε σταδιακά η γνωστή μας ύλη. Ας δούμε τα βήματα δημιουργίας της:
Ο χρόνος ξεκίνησε με μια κολοσσιαία έκρηξη. Η απλούστερη ένδειξη του πεπερασμένου (όχι άπειρου) χρόνου είναι η σκοτεινότητα του νυχτερινού ουρανού. Αν το σύμπαν είχε άπειρη ηλικία και έκταση, τότε θα υπήρχαν αμέτρητα άστρα αλλά και το φως τους θα είχε άφθονο χρόνο να φτάσει ως εμάς. Συνεπώς όλος ο ουρανός θα ήταν κατάφωτος με αστρικό φως.

Τα μονοπάτια της ζωής - Γιατί πρέπει να αποδεχτείς ότι δεν υπάρχει το τέλειο μονοπάτι.



Στο επόμενο 1 λεπτό θα μάθεις:
-Γιατί είναι σημαντικό να ζούμε το εδώ και τώρα.
-Γιατί η ζωή μοιάζει με σπασμένο αυγό.
Κάθε τόσο σε διαφορετικά ηλικιακά φάσματα της ζωής οι πιο πολλοί από εμάς, αναρωτιόμαστε για την πορεία και για την εξέλιξη της ζωής μας. Όλοι θέλουμε να εκπληρώσουμε τα όνειρα και τους στόχους μας και να δομήσουμε ιδανικά τη ζωή μας έτσι όπως την έχουμε φανταστεί. Πόσο ρεαλιστικό όμως είναι αυτό; 
Καθώς λοιπόν περνάνε οι μέρες, τα χρόνια, οι καταστάσεις της ζωής τελικά μας κάνουν να διαλέξουμε και δύο και τρία μονοπάτια προκειμένου να μπορέσουμε να προσαρμοστούμε στην πραγματικότητα της ζωής. 
Η ζωή έχει διακυμάνσεις και μοιάζει σαν ένα σπασμένο αυγό, όπου αυτό που γεύεσαι πραγματικά είναι το εσωτερικό. 

Αυτο-Ύπνωση. Η Εμπειρία Που Σε Βοηθάει Να Πετύχεις Τους Στόχους Σου Με Τη Δύναμη Του Μυαλού Σου

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν αποκτήσεις την ικανότητα να ελέγχεις τον νου σου, μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο.



Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

– Πώς θα ελέγξεις αν έχεις χαλαρώσει αρκετά.
– Πώς θα επανέλθεις στην εγρήγορση.
Αν το σκεφτείς, μπορεί και να γίνει! Το έχεις ακούσει ποτέ αυτό; Εγώ ναι και πολύ θα ‘θελα να ισχύει κάτι τέτοιο. Και μετά ξυπνάς, θα μου πεις! Ναι, αλλά πώς ξυπνάς και με τι προοπτικές και δυναμικό θα σου απαντήσω. Επειδή σύμφωνα με τους ειδικούς, αν αποκτούσες την ικανότητα να ελέγχεις τον νου σου, θα μπορούσες να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο. «Οι περισσότεροι άνθρωποι, όμως, δεν γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιήσουν το μυαλό τους για να απελευθερώσουν το υπέροχο δυναμικό τους και αυτό τους προκαλεί πόνο και πικρία αντί για χαρά και ευτυχία», εξηγεί ο Στέφανος Βαούτης, Υπνοθεραπευτής ειδικευμένος στην κλινική και αναλυτική αυτο-ύπνωση και το Coaching με NLP και Ύπνωση.
Όπως επισημαίνει, η αυτό-ύπνωση είναι ένα έξυπνο εργαλείο, μια νοητική διαδικασία που μπορεί να σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου, να διώξεις τον πανικό, να αυξήσεις την αυτοπεποίθησή σου, να ξεκλειδώσεις τον νου σου και να τον επαναφορτίσεις θετικά, αλλά και να χαλαρώσεις όταν το στρες χτυπάει κόκκινο. Είναι μια διαδικασία βαθιάς χαλάρωσης, που σου επιτρέπει να συγκεντρωθείς σε αυτό που θέλεις μέσα από απόλυτα θετικές σκέψεις και θετικές δηλώσεις. Είναι τόσο απλή που μπορείς να την καθιερώσεις ως συνήθεια στην καθημερινότητά σου και ο Στέφανος Βαούτης με την εμπειρία του στις εισηγήσεις σεμιναρίων εκμάθησης αποτελεσματικής Αυτο-Ύπνωσης και Αυτο-Προγραμματισμού, σου εξηγεί ποια είναι τα απλά βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσεις, για να έχεις την εμπειρία της αυτό-ύπνωσης.
Η αυτό-ύπνωση είναι ένα έξυπνο εργαλείο, μια νοητική διαδικασία που μπορεί να σε βοηθήσει να ξεκλειδώσεις τον νου σου και να τον επαναφορτίσεις θετικά.

ΕΠΙΤΟΛΗ...31 Ιουλίου στις 06:28, και για μισή ώρα

Επιτολή Σείριου μαζί με τον Ήλιο και Ενεργοποίηση Νερού Θαλασσών ...

ΕΠΙΤΟΛΗ
Η KΟΣΜΙΚΗ AΝΑΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ. ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΗΛΙΑΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΕΝΟΣ ΑΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ. ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΡΙΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΜΠΡΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΙΟΝΤΑΙ ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΗΛΙΟΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΤΕΛΛΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΤΟΛΗ. Η ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ.

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΤΙΜΟΥΣΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ ΜΕ ΙΕΡΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΑ. ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ ΩΣ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. ΌΠΟΥ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΟΙ 360 ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΣΕΙΡΙΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΠΙΤΟΛΗ.
ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΗΛΙΑΚΗ ΆΝΟΔΟΣ Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ. ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΛΙΑΚΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ – ΑΝΑΤΟΛΗ. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ.

Το Οικονομικό Σύστημα αλλάζει. Ένας Τομέας τη Φορά


απομαγνητοφώνηση - μετάφραση- απόδοση : Μάρη Λιώκη
21/7/2020
Γινόμαστε μάρτυρες της μετάβασης από το ένα οικονομικό σύστημα στο άλλο, για ΕΝΑΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗ ΦΟΡΑ. (Δηλαδή τη σταδιακή μετάβαση). Και βλέπουμε να αλλάζει το σύστημα πολύ πολύ αργά (αυτά στην Αμερική- ίσως εδώ είμαστε πιο σβέλτοι).ΠΡΟΣΟΧΗ. Δεν πρόκειται για μια γρήγορη αλλαγή (είπαμε, αυτά στην Αμερική, εδώ ίσως είμαστε πιο σβέλτοι) όπου τη μια στιγμή βλέπεις κάτι και το επόμενο λεπτό έχει αλλάξει. Ο Τραμπ και η κυβέρνησή του αλλάζουν ένα τομέα ΤΗ ΦΟΡΑ.
Παραδείγματος χάρη:
  • Ξεκίνησε με το να κάνει αλλαγές στις εμπορικές συμφωνίες με κάποιες χώρες.
  • Συνέχισε υποχρεώνοντας τη FED να χαμηλώσει τους φόρους και να υποστηρίξει νέα Πακέτα Στήριξης. Με λίγα λόγια υποχρέωσε την Κεντρική Τράπεζα να κάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που εκείνη αλλά και το Βαθύ Κράτος επιθυμούσαν να πράξουν.
  • Εφάρμοσε τον Νόμο Έκτακτης Ανάγκης και μετέφερε τη FED στο Υπ. Οικονομικών παίρνοντας έτσι τον απόλυτο έλεγχο και προετοιμάζοντας διαρθρωτικές αλλαγές στην υποδομή της.
  • Έδωσε μεγάλο βάρος στις επιχειρήσεις αλλά και στους δασμούς.
  • Άρχισε να τροποποιεί Κανονισμούς ανοίγοντας τον δρόμο για νέα Νομοσχέδια για τις υποδομές.
  • Με αυτό τον τρόπο δημιουργεί έδαφος πρόσφορο για ΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.

Ο ΙΕΡΟΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΤΑ ΣΤΗ ΥΛΗ - ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΘΕ ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΩΜΑ,ΜΥΑΛΟ-ΠΝΕΥΜΑ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ.....


Τίποτα δεν μένει σταθερό. Όλα αλλάζουν, όλα γίνονται διαφορετικά, ακόμα κι αν εμείς δεν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε. Όπως και σε πολλά πράγματα υπάρχουν χρονικοί κύκλοι αλλαγών, πιθανότατα διαφορετική για κάθε τι, έτσι και στον άνθρωπο φαίνεται να υπάρχει ένας συγκεκριμένος επταετής κύκλος στην διάρκεια της ζωής του.-d-
Δεν είναι μύθος αλλά μάλλον επιστημονικά αποδεδειγμένο γεγονός πως το σώμα και το μυαλό αλλάζουν κάθε 7 χρόνια. Όλοι μας αλλάζουμε κάθε στιγμή, τα κύτταρα μας αλλάζουν.
Σύμφωνα με τον Rudolf Steiner και άλλους επιστήμονες οι επτάχρονοι κύκλοι είναι πολύ σημαντικοί για τους γιατρούς, τους δασκάλους, για τους κοινωνικούς επιστήμονες και για τους ψυχιάτρους. Αυτό συμβαίνει λόγω των αλλαγών στις οποίες υφίστανται το σώμα και το μυαλό μας κάθε επτά χρόνια, όπως διαβάζουμε στο awakengr.com
0 – 7 χρόνια
Είναι η αρχή της ζωής, το πιο σημαντικό στάδιο της ζωής κάποιου. Σε αυτή τη χρονική περίοδο, καθοδηγούμαστε από τα ένστικτα πείνας, την ανάγκη για αγάπη, προστασία και υποστήριξη, το αίσθημα του πόνου και την επίδραση του περιβάλλοντος. Ενώ αυτό συμβαίνει, οι εσωτερικές και ψυχικές δομές χτίζονται, οι οποίες στα επόμενα χρόνια θα μας επιτρέπουν να αισθανόμαστε, να σκεφτόμαστε και να γνωρίζουμε την ταυτότητα μας ως άτομα.
Μαθαίνουμε πολλά από τις συμπεριφορικές αντιδράσεις ασυνείδητα και ο πολιτισμός στον οποίο έχουμε γεννηθεί έχει δυνατή επιρροή σε αυτό. Κάποιος ιθαγενής της Αυστραλίας θα αντιδρούσε σε μια κάμπια τρώγοντας την ενώ κάποιος από την Βόρεια Ευρώπη ή από την Αμερική θα συμπεριφερόταν με διαφορετικό τρόπο. Το πώς αντιδράμε, με προθυμία ή φόβο, εξαρτάται από αυτά που έχουμε μάθει ως μωρά.

ΠΑΡΑΣΙΤΑ: ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ



Το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα για τον άνθρωπο, όσον αφορά τις μολυσματικές ασθένειες από μικροοργανισμούς, είναι οι λεγόμενες παρασιτικές ασθένειες, όπως οι ελμινθιάσεις, οι οποίες αποτελούν ένα μείζον πρόβλημα για την Ιατρική, το οποίο πραγματικά έχει φθάσει σε σημείο αδιεξόδου. Οι κυρίως λόγοι γι’ αυτό είναι η πολύ μεγάλη, σε ασύλληπτο βαθμό εξάπλωσή τους, η εξαιρετικά δύσκολη διάγνωσή τους και η εξ’ ίσου δύσκολη θεραπεία τους με τις συμβατικές μεθόδους. Για ν’ αντιληφθούμε το μέγεθος του προβλήματος να πούμε κατ’ αρχάς, ότι σύμφωνα με έρευνες, καθώς και αναφορές της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, υπολογίζεται ότι ο μισός πληθυσμός του πλανήτη είναι μολυσμένος από παράσιτα, ή πάσχει από παρασιτικές ασθένειες και πολλά εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από αυτά ετησίως. Αλλά υπάρχουν ερευνητές, που υποστηρίζουν ότι η πραγματικότητα είναι ακόμη πιο ζοφερή και διατείνονται πως το 85-95% του πληθυσμού του πλανήτη έχει παράσιτα χωρίς καν να το γνωρίζει! Για παράδειγμα, ο Αμερικανός Δρ Ross Anderson, ένας επιστήμονας με κλινική εμπειρία δεκάδων χιλιάδων ασθενών, υποστηρίζει ότι τα παράσιτα είναι το πιο αδιάγνωστο μεγάλο πρόβλημα υγείας στον κόσμο, γιατί δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτά, αφού σπάνια παρουσιάζουν χαρακτηριστικά συμπτώματα και παραμένουν αόρατα, ως αιτία, έως ότου προκαλέσουν μία σοβαρή διαταραχή.

Τι αλλάζει μέσα σου όταν χάνεις τους γονείς σου…

Η σχέση που έχουν τα παιδιά με τους γονείς τους δεν μοιάζει με καμία άλλη. Οι γονείς μας, μας φροντίζουν όταν εμείς ακόμα δεν μπορούμε και είναι αυτοί που θα σταθούν πλάι μας και θα μας στηρίξουν όταν νιώθουμε πως τίποτα δεν πηγαίνει καλά. Πρόκειται για μια άνευ όρων αγάπη που δεν γνωρίζει το παραμικρό σύνορο.
Η σύμβουλος σχέσεων και life coach Lisa Schmidt έχασε τους γονείς της και έγραψε μία συγκινητική μνεία για εκείνους και για το πώς νιώθει. Εξηγεί πώς ο θάνατός τους την επηρέασε τόσο μακροπρόθεσμα, όσο και στην καθημερινότητά της. Λέει, επίσης, τις θετικές σκέψεις που την βοηθούν να αντιμετωπίσει τη μεγάλη αυτή απώλεια και αναμφίβολα, μας εμπνέει…
«Δεν νομίζω ότι μπορείς με κάποιον τρόπο να προετοιμαστείς για την απώλεια ενός γονιού. Είναι ένα ακόμα μεγάλο βήμα προς την ενήλικη ζωή, πιστεύω, το οποίο συμβαίνει σε μία φάση που έχεις σχεδόν γίνει φίλος με τον πατέρα ή τη μητέρα σου. Η σοφία τους έχει ενσταλάξει μέσα σου και ξέρεις πια πως όλα αυτά που έκαναν και έλεγαν και σε εκνεύριζαν ως έφηβο, ήταν από αγνή αγάπη, ενώ πιθανώς να σου έσωσαν τη ζωή μία-δύο φορές.
Έχασα και τους δύο γονείς μου με διαφορά δύο χρόνων. Τη μητέρα μου εντελώς απροσδόκητα και τον πατέρα μου σχετικά γρήγορα, ύστερα από διάγνωση καρκίνου. Η μητέρα μου ήταν ο μόνος άνθρωπος που μπορούσε να δει βαθιά μέσα στην ψυχή μου και να με αφυπνίζει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Μου έμαθε τι σημαίνει ανθρωπιά, ενσυναίσθηση και γενναιοδωρία. Ο πατέρας μου ήταν ο σαρκαστικός ρεαλιστής στο σπίτι και ένας από τους πιο μεγαλόψυχους ανθρώπους που έχω γνωρίσει ποτέ. Αν ήθελες να ακούσεις τα πράγματα με το όνομά τους, πήγαινες στον πατέρα μου.
Ο θρήνος ακολουθεί την πορεία του και έρχεται σε στάδια, αλλά δεν περίμενα ότι είναι κάτι που δεν περνά ποτέ εντελώς.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα