Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Η Περιστροφή του Ήλιου και η Περίοδος των Γυναικών

1



Έχετε σκεφτεί ποτέ πως η περίοδος των ανθρώπινων γυναικών δεν είναι κάτι φυσιολογικό; Είναι μια μηνιαία άμβλωση κι  αν λογαριάστε πόσες φορές συμβαίνει κάθε χρόνο επί πόσα χρόνια θα βγάλετε ένα νούμερο αρκετά φρικιαστικό του πόσες αμβλώσεις έχουν οι γυναίκες στο χρονικό πλαίσιο που έχουν περίοδο !!!! Θα μου πείτε είναι θέμα αυτό, που αξίζει να το σκεφτούμε κι όλας, ειδικά τωρα με το νέο μνημόνιο και την ΑΕΚ να υποβιβάζεται; Οχι, ειδικά μάλιστα, όταν η μόνη πολεμική που γνωρίζετε είναι το μποϊκοτάζ των «φράουλων της Μανωλάδας. Εχετε δίκιο δεν είναι θέμα αυτό γι εσάς …αλλά ευτυχώς δεν είναι όλοι σαν εσάς … Πάμε λοιπόν για τους ενδιαφερόμενους …

Το «μέτρο» της ομορφιάς

Το «μέτρο» της ομορφιάς
Η «Μεγάλη Οδαλίσκη» του Ζαν-Ογκύστ-Ντομινίκ Ενγκρ ήταν ένας πίνακας που κρίθηκε ως ωραίος από τους περισσότερους εθελοντές - αλλά όχι από όλους

Μπορεί η ομορφιά να... μπει στη ζυγαριά;
Πόσες φορές δεν λέμε ότι κοιτάζοντας έναν ωραίο πίνακα ή ένα όμορφο πρόσωπο «ξεκουράζονται» τα μάτια και το μυαλό μας; Η ομορφιά ασκεί επάνω μας μεγάλη δύναμη, γι’ αυτό και έχει υμνηθεί σε όλες τις εποχές. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο έχει επίσης προβληματίσει καλλιτέχνες, λογοτέχνες, φιλοσόφους αλλά και μελετητές της τέχνης οι οποίοι έχουν αναζητήσει συγκεκριμένους «κανόνες» που τη δημιουργούν, τις ιδιότητες που μπορούν να κάνουν κάτι – ή κάποιον – να μας φαίνεται όμορφος. Η αναζήτηση έχει αποβεί μάταιη, αφού τα πρότυπά της φαίνεται να αλλάζουν ανά τους αιώνες και τους πολιτισμούς, αδυνατώντας να μας προσφέρουν μια «οικουμενική» αντίληψή της. Η επιστήμη υποστηρίζει ωστόσο ότι βρήκε ένα αντικειμενικό «μέτρο» της ομορφιάς, που ισχύει για όλους τους ανθρώπους: ο ζωτικός του χώρος βρίσκεται ακριβώς μέσα στον εγκέφαλό μας. 

Ἐγώ, τὰ συναισθήματά μου καὶ οἱ ἄλλοι.


Ἐγώ, τὰ συναισθήματά μου καὶ οἱ ἄλλοι.
 Ὁ πραγματικός μας κόσμος, αὐτὸς ἐντὸς τοῦ ὁποίου διαβιοῦμε, δὲν εἶναι ὁ κόσμος ποὺ θὰ θέλαμε, μὲ τὴν λογική μας, ἀλλὰ αὐτὸς ποὺ μᾶς ὁρίζουν τὰ συναισθήματά μας. 
Ἕνα ἁπλὸ παράδειγμα εἶναι οἱ …αἰώνες δίαιτες. Αὐτὲς ποὺ ξεκινοῦν ἀπὸ …Δευτέρα. Ἀφ΄ ἑνὸς μᾶς κυβερνᾶ τὸ συναίσθημα, δῆλα δὴ τὸ θέλω μας, καὶ ἐπιλέγουμε τὴν βουλιμία ἀπὸ τὴν ἐγκράτεια, ἀφ΄  ἑτέρου, γιὰ νὰ φθάσουμε στὸ σημεῖον νὰ χρειαζόμαστε δίαιτα, σημαίνει πὼς νωρίτερα πάλι ἐπιτρέψαμε στὸ θέλω μας νὰ ἐκφραστῇ, κι ὄχι στὸ «πρέπει» μας, ποὺ θὰ μᾶς ἐπέτρεπε νὰ ἔχουμε ἕνα ἀρμονικότερο σῶμα.

Δυο καρδιές, ένας χτύπος

Δυο καρδιές, ένας χτύπος

Η αναπνοή και οι καρδιακοί παλμοί των ερωτευμένων συγχρονίζονται, υποστηρίζει νέα μελέτη
Ο βήχας και ο... έρωτας δεν κρύβονται (ούτε στο καρδιογράφημα), σύμφωνα με τους αμερικανούς επιστήμονες

Ουάσινγκτον 
Πέρα από τις «πεταλουδίτσες» στο στομάχι, ο έρωτας συνοδεύεται από τον απόλυτο… συγχρονισμό, σύμφωνα με νέα ευρήματα αμερικανών ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Ντέιβις.

H «αξονική» της μαγνητόσφαιρας Νέα στοιχεία για τη «φυσαλίδα» που προστατεύει τη Γη


H «αξονική» της μαγνητόσφαιρας
Νέα Υόρκη 
Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα μια εντυπωσιακή εικόνα της μαγνητόσφαιρας, της γιγάντιας μαγνητικής «φυσαλίδας» μέσα στην οποία βρίσκεται η Γη και μέσω της οποίας προστατεύεται από τα σωματίδια του Ηλιου. Στην εικόνα απεικονίζεται η αλληλεπίδραση της φυσαλίδας με τα σωματίδια του Ηλιου που προσπαθούν να διεισδύσουν σε αυτή και να φτάσουν τον πλανήτη μας.

Η φαντασία και η φαντασίωση..


Πραγματικότητα & Πραγματική Πραγματικότητα
 
 


Το να γνωρίζεις τι σου συμβαίνει από το να νομίζεις ότι γνωρίζεις τι σου συμβαίνει,
σε ποια δηλαδή πραγματικότητα ζεις, έχει μια ορατή διαφορά για την αποστασιοποιημένη
παρατήρηση, αυτού ο οποίος -Βλέπει- τα φαινόμενα.

Για να γίνεις ο παρατηρητής του εαυτού σου απαιτείται η Αρετή της Ταπεινοφροσύνης
μου είπε σήμερα ένας φίλος. Μου είπε για τη φαντασία και τη φαντασίωση..

Αυτή τη σπουδή την ετοίμαζα καιρό, ο τίτλος ήταν έτοιμος.
Σήμερα όμως όλα συνδέθηκαν..

Κομπάρσος ή Σκηνοθέτης;!



Τα Θέατρα [Ελέγχου] της Ζωής
 

 
 
...Κάποτε ήσουν λέει ένα *μυρμήγκι σε μία μυρμηγκοφωλιά ανάμεσα σε πολλά άλλα ίδια μυρμήγκια - κι έκανες πάντα ό,τι και τα υπόλοιπα μυρμήγκια - επαναλάμβανες κάθε μέρα την ίδια εργατική ρουτίνα..
 
...Κάποτε ήσουν λέει *μαριονέτα σε ένα κουκλοθέατρο. Τα χέρια και τα πόδια σου κινούσαν άλλοι. Κι έκανες ό,τι αυτοί ήθελαν..
 
...Κάποτε ήσουν λέει ένας *μασκαράς σε μια καρναβαλική γιορτή, όπου τα κοστούμια και οι μάσκες σε θάμπωναν - ήθελες να αφήνεσαι σε αυτό το πάρτυ ρόλων θεωρώντας το γοητευτικό..

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΙ ΕΝΟΣ ''ΤΕΛΕΙΟΥ'' ΑΝΘΡΩΠΟΥ.-


 
 
 
 


Η πρώτη υπαρξιακή σφαίρα αφορά στα ανθρώπινα ''θέατρα ελέγχου''. 
Είναι αυτή η σφαίρα στην οποία κινούνται κι επικοινωνούν τα ''εγώ'' 
- οι προσωπικότητες, οι σκιώδεις κραταιοί εαυτοί με τα 1000 πρόσωπα.

Σε αυτή τη σφαίρα βρίσκονται εκατομμύρια πλανημένες ψυχές,
οι οποίες δεν κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν αυτό το μέγα πολυ-θέατρο. 
Ως συνήθως, δεν πρόκειται να καταφέρουν ένα τέτοιο επίτευγμα ως το τέλος της ζωής τους.

4 ελιξήρια υγείας... "Made in Greece" και τα οφέλη τους!!!



Μάθετε ποια είναι και πως μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά ή να προλάβετε πολλά προβλήματα υγείας...
Καφές: επιμένετε... ελληνικό



Η μέτρια κατανάλωση ελληνικού καφέ (ένα με δύο φλιτζάνια την ημέρα) φαίνεται ότι προστατεύει τις αρτηρίες ηλικιωμένων ατόμων που πάσχουν από υπέρταση, σύμφωνα με έρευνα από την Α' Καρδιολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τα αποτελέσματα της οποίας είχαν παρουσιαστεί στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας στη Στοκχόλμη.

Οι πνευματικοί άνθρωποι, ο νόμος της μη βίας και η χορτοφαγία.

Ο άνθρωπος που είναι κρεατοφάγος είναι νεκρός, σαν το νεκρό κρέας που τρώει. Ο Ιπποκράτης είπε κι ελάλησε “Είμαστε ό,τι τρώμε”. Ο Αλκμαίων ο Κροτωνιάτης μεγάλος Προσωκρατικός φιλόσοφος, λέγοντας ότι η ψυχή είναι αθάνατη, δεν πρωτοτυπεί, αφού την ίδια άποψη εκφράζουν και ο Θαλής, ο Ξενοφάνης, ο Ηράλκειτος, ο Εμπεδοκλής. Εκείνο που καταπλήττει είναι η αιτιολογία που δίδει ο φιλόσοφος για τον θάνατο.
“Τους ανθρώπους διά τούτο απόλλυσθαι, ότι ου δύνανται την αρχήν τω τέλει προσάψαι.”, δηλ. “Γι αυτό πεθαίνουν, οι άνθρωποι, διότι δεν μπορούν να προσάψουν την αρχή στο τέλος.”.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα