Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Οι τάξεις των δαιμόνων, η φύση τους και τα μέρη που περιπλανώνται



Γνωριμία του βιβλίου ο Μάγος και του συγγραφέα του. Οι τάξεις των δαιμόνων. Η φύση των δαιμόνων. Τα μέρη που περιπλανώνται τα κακά πνεύματα. Βίντεο: H Mάρα Μεϊμαρίδη μιλά για τη Μαγεία. Free download: 1. The magus by Francis Barrett  Book 1. 2. The Magus, A Complete System of Occult Philosophy, Book 2. 3. Οι μάγισσες της Σμύρνης της Μάρα Μεΐμαρίδη. 4. Πρακτική μαγεία του Jorg Sabellicus. 5. Έλληνες Μάγοι του Bernand Andre. 6. Το Κλειδί του Σολομώντα Έκδοση του Σ. Λίντελ Μακ Γκρέγκορ Μάθερς. 7. Η Μαγεία στην Αρχαία Ελλάδα. Κατάρες και Κατάδεσµοι. 8. Λευκή και μαύρη μαγεία στη Ρώμη



Συλλογή επεξεργασία από Ζάχο Σκαφίδα

 Γνωριμία του βιβλίου ο Μάγος και του συγγραφέα του

Το έργο «The Magus» του Francis Berrett, μεταφράστηκε στην ελληνική γλώσσα από την επανέκδοση του 1967, από την πρώτη δηλαδή επανεμφάνιση στον αιώνα μας της ξακουστής αυτής μαγικής πραγματείας. Το βιβλίο ήταν σπάνιο και δυσεύρετο για πολλά χρόνια, ένα βιβλίο που η πρώτη του εντυπωσιακή έκδοση σήμανε την αναγέννηση της μαγείας στην Αγγλία.

Ο «Μάγος» εκδόθηκε τον Ιούλιο του 1801 στο Λονδίνο. Την εποχή εκείνη ο νεαρός Φράνσις Μπάρεττ ζούσε σε μια συνοικία καλλιτεχνών της πρωτεύουσας, δίνοντας οδηγίες και μαθήματα γύρω από τις μαγικές τέχνες. Μέσα στον «Μάγο» υπάρχει μια ανακοίνωση όπου αναφέρεται η πρόθεσή του να δημιουργήσει μια ομάδα, με σκοπό τις έρευνες και τα πειράματα πάνω στη μαγεία. Οι ερευνητές συμφωνούν σήμερα στο ότι η ομάδα αυτή σχηματίστηκε μετά την έκδοση του βιβλίου, κι ότι οι διδασκαλίες του Μπάρεττ, παρόλο που δεν γνωρίζουμε πολλά γι’ αυτές, υπήρξαν σημαντικές για την εποχή του.

Το βιβλίο περιέχει κυρίως υλικό που προέρχεται από τα έργα μεγάλων συγγραφέων της απόκρυφης φιλοσοφίας - του Αγρίππα, του Παράκελσου, του Χέλμοντ, του Τριθέμιου, κ.ά.- κείμενα που ο Μπάρεττ μετέφρασε από τα λατινικά, και που ήταν πολύ σπάνια την εποχή εκείνη, εξ αιτίας της απαγόρευσης της διάδοσης και κυκλοφορίας τους. Το υλικό αυτό, όπως παρουσιάζεται μέσα από τη δομή του έργου που είναι χωρισμένο σε δύο βιβλία, συγκροτεί πράγματι ένα πλήρες σύστημα απόκρυφης φιλοσοφίας, και ο σπουδαστής μπορεί να βρει σ’ αυτό τη θεωρία και την πρακτική σε πολλούς τομείς της Μαγικής Επιστήμης. 

Απόσπασμα από το βιβλίο ο Μάγος του Francis Berrett

Οι τάξεις των δαιμόνων

Υπάρχουν μερικοί από τη σχολή των θεολόγων, που διανέμουν τα κακά πνεύματα σε εννιά βαθμίδες, αντίθετες στις εννιά τάξεις των αγγέλων.
Τα πρώτα λοιπόν απ’ αυτά, αποκαλούνται ψεύτικοι Θεοί, που σφετερίζονται το όνομα του Θεού για να λατρεύονται σαν θεοί, και απαιτούν θυσίες και λατρεία- όπως ο διάβολος που είπε στον Χριστό, «Ματθ. 4,9 καὶ λέγει αὐτῷ· ταῦτα πάντα σοι δώσω, ἐὰν πεσὼν προσκυνήσῃς μοι», δείχνοντάς του όλα τα βασίλεια του κόσμου και ο πρίγκηπάς τους είναι εκείνος που λέει, «Λουκ. 4,6 καὶ εἶπεν αὐτῷ ὁ διάβολος· σοὶ δώσω τὴν ἐξουσίαν ταύτην ἅπασαν καὶ τὴν δόξαν αὐτῶν, ὅτι ἐμοὶ παραδέδοται, καὶ ᾧ ἐὰν θέλω δίδωμι αὐτήν.», και που καλείται Βελζεβούβ, δηλαδή ένας αρχαίος θεός.
Στη δεύτερη θέση ακολουθούν τα πνεύματα της ψευτιάς και τέτοιου είδους ήταν κι εκείνο που φανερώθηκε μέσα στο στόμα του προφήτη του Αχάβ και ο πρίγκηπάς τους είναι το φίδι Πύθων, που εξαιτίας του ο Απόλλων ονομάστηκε Πύθιος. Αυτά τα είδη των διαβόλων συμμετέχουν στους χρησμούς, κι εξαπατούν τους ανθρώπους με μαντείες και προφητείες.

Έρευνα DNA στα χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας: Δεν προέρχονταν όλα από εκεί που βρέθηκαν



Ορισμένα από τα χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας, αυτής της δισχιλιετούς συλλογής κειμένων που περιλαμβάνουν το αρχαιότερο βιβλικό κείμενο στην εβραϊκή γλώσσα, δεν προέρχονται από την έρημο όπου βρέθηκαν, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε σήμερα και βασίζεται στην εξέταση DNA των περγαμηνών αυτών.

Τα 900 χειρόγραφα που βρέθηκαν μεταξύ 1947-1956 στα σπήλαια του Κουμράν (στη σημερινή κατεχόμενη Δυτική Όχθη) θεωρούνται ως μια από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις όλων των εποχών. Περιλαμβάνουν
θρησκευτικά κείμενα στα εβραϊκά, τα αραμαϊκά και τα ελληνικά, καθώς και την παλαιότερη εκδοχή της Παλαιάς Διαθήκης που έχει βρεθεί ποτέ.

Τα παλαιότερα από τα κείμενα αυτά ανάγονται στον 3ο αιώνα π.Χ. και το πιο πρόσφατο γράφτηκε το έτος 70 μ.Χ., την εποχή της καταστροφής του δεύτερου Ναού από τις ρωμαϊκές λεγεώνες.

Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι τα χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας γράφτηκαν από τους Εσσαίους, μια εβραϊκή αίρεση που είχε αποσυρθεί στην έρημο της Ιουδαίας, κοντά στα σπήλαια του Κουμράν.

Άλλοι ωστόσο πιστεύουν ότι ένα μέρος του το έκρυψαν οι Εβραίοι εκεί για να το προστατεύσουν από τους Ρωμαίους.

Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΔΙΑ-ΛΟΓΙΣΜΟΣ!

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ: Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗΣ ΝΟΥ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ ...

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΥΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ
 ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΗΡΕΜΙΑΣ Ή ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΗ!
θΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΕΙ ΑΠΟΣΜΑΣΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΟΥ!

ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ Η ΛΕΞΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑ-ΛΟΓΙΣΜΟΣ
Ο ΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑ
ΟΠΟΥ "ΔΙΑΣ" ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΜΣΙΚΟΣ ΝΟΥΣ !

ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΩΝ,
ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΘΕΡΕΣ.

ΕΙΝΑΙ Ο ΑΙΘΕΡΙΚΟΣ ΝΟΥΣ,
 Ο ΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΙΘΕΡΑ,
 ΤΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ!

ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΤΕΣ, Ο ΛΟΓΟΣ, ΟΙ ΔΟΝΗΣΕΙΣ, ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ  Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΥΛΗ!

ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΣΕΡΒΕΡ-ΠΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΙΖΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

ΚΑΙ Ο ΔΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΙΖΕΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ!

Ο ΜΠΙΛ ΓΚΑΙΤΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ.


Η αγανάκτηση του ψεκασμένου από το ψευδές Photoshop  της πραγματικής επιγραφής.


Οι παραπάνω ανύπαρκτη και κατασκευασμένη από κάποιο κακοήθη προσθήκη στην επιγραφή του ιδρύματος Μπίλ και Μελίντα Γκέιτς, παρά την κραυγαλέα ανοησία της, έγινε άμεσα πιστευτή από ένα πλήθος ανεγκέφαλων που θεωρούν από καιρό τον Μπίλ Γκέιτς σαν σατανικό εκτελεστή ενός σχεδίου για την μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού !
Για να κερδίσει άραγε τι; αλλά αυτή είναι πολύ δύσκολη σκέψη για βλάκες.



Και αυτό σκοπεύει να το πραγματοποιήσει μέσω της χρηματοδότησης που κάνει για να εμβολιάζονται τα παιδιά  στις υποανάπτυκτες χώρες.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, χάρη στον εμβολιασμό προλαμβάνονται κάθε χρόνο 2-3 εκατομμύρια θάνατοι σε όλο τον κόσμο, και μειώνονται σημαντικά οι δαπάνες για την ειδική θεραπεία ασθενειών. 
Δυστυχώς όμως ήδη το 2018 περίπου 19.4 εκατομμύρια βρέφη δεν έλαβαν το βασικό τους εμβολιασμό, ενώ περίπου το 60% από αυτά ζουν σε χώρες της Κεντρικής Αφρικής και της Νοτιοανατολικής Ασίας, 

Αγάπα ένα άτομο χωρίς να το κατέχεις και χωρίς να κατέχεσαι.


Αγάπα ένα άτομο αλλά μην το κατέχεις και μη κατέχεσαι. Επέμενε για ελευθερία και μη χάνεις την αγάπη! Δεν υπάρχει ανάγκη. Δεν υπάρχει φυσική έχθρα ανάμεσα στην ελευθερία και την αγάπη. Πρόκειται απλώς για μια καλλιεργημένη εχθρότητα. Φυσικά, επί αιώνες έχει γίνει έτσι, οπότε το έχεις συνηθίσει, έχει γίνει κατεστημένο.

Μόνο λίγος διαλογισμός χρειάζεσαι. Διαλογισμός είναι η διαδικασία απελευθέρωσης του νου.

Οτιδήποτε έχει δημιουργήσει η κοινωνία, πρέπει να καταστραφεί. Όταν είσαι απελευθερωμένος, θα μπορέσεις να δεις την ομορφιά της αγάπης και της ελευθερίας μαζί. Είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Αν πραγματικά αγαπάς το άτομο, θα του δώσεις απόλυτη ελευθερία. Αυτό είναι ένα δώρο αγάπης. Και όταν υπάρχει ελευθερία, τότε η αγάπη ανταποκρίνεται απεριόριστα. Όταν δίνεις ελευθερία σε κάποιον, του έχεις δώσει το μεγαλύτερο δώρο και τότε η αγάπη έρχεται σε σένα τρέχοντας.

Η αγάπη είναι μια βασική ανάγκη, όσο βασική είναι η ελευθερία, οπότε και οι δύο χρειάζεται να ικανοποιηθούν. Και ένας άνθρωπος γεμάτος από αγάπη και ελευθερία είναι ένα από τα πιο όμορφα φαινόμενα στον κόσμο. Και όταν συναντιόνται δύο πρόσωπα τέτοιας ομορφιάς, τότε η σχέση τους δεν είναι καθόλου σχέση. Είναι σύνδεσμος. Είναι μια συνεχής ροή, σαν του ποταμού. Συνεχώς κατευθύνεται προς μεγαλύτερα ύψη. Το αποκορύφωμα της αγάπης και της ελευθερίας είναι η εμπειρία του Θεού.
Στο Θεό θα βρεις και τα δύο: απεριόριστη αγάπη, απόλυτη αγάπη και απόλυτη ελευθερία. 

Όταν ένα ώριμο άτομο είναι μόνο του, νιώθει πληρότητα. Όταν ένα ώριμο άτομο είναι αγάπη, δίνει χωρίς κανένα κίνητρο, απλώς δίνει. Και όταν ένα ώριμο άτομο δίνει αγάπη, αισθάνεται ευγνωμοσύνη που έχεις δεχθεί την αγάπη. Δεν προσδοκεί να είσαι ευγνώμων γι' αυτό, όχι, καθόλου, ούτε και χρειάζεται τις ευχαριστίες σου. Σε ευχαριστεί που δέχθηκες την αγάπη του. Και όταν δύο ώριμα άτομα είναι ερωτευμένα, συμβαίνει ένα από τα μεγαλύτερα παράδοξα της ζωής, ένα από τα πιο όμορφα φαινόμενα: Είναι μαζί κι όμως απίστευτα μόνοι. 

Η ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΣΕ ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΗΡΡΕΑΖΕΙ!


Ένα πείραμα που έχει γίνει στα εργαστήρια της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών έχει ανατρέψει προ πολλού τις κατεστημένες αντιλήψεις μας για τον άνθρωπο και τον κόσμο, όπως και το κατεστημένο πλαίσιο των επιστημών υγείας. 

Πιο συγκεκριμένα, οι Ρώσοι επιστήμονες και ερευνητές Poponin και Gariaev, μελετώντας τη συμπεριφορά σε επίπεδο ταλαντώσεων (vibrational states) του ανθρώπινου DNA που βρισκόταν μέσα σε ένα διάλυμα, μέσω ενός ειδικού φασματογράφου («φασματογράφου συσχέτισης φωτονίων από πηγές laser»), παρατήρησαν το λεγόμενο φαινόμενο «Phantom DNA Effect», δηλαδή το φαινόμενο του «φαντάσματος DNA». 

Στα πειράματα αυτά πιστοποιήθηκε από τους ερευνητές ότι ο κενός χώρος εντός του φασματογράφου, στον οποίο είχε τοποθετηθεί το δείγμα DNA για να υποστεί τη διαδικασία διέγερσης και φασματογραφικής απεικόνισής του με ακτίνες laser, μετά την φυσική απομάκρυνση του δείγματος DNA, συνέχισε να έχει τις ίδιες ακριβώς ιδιότητες που απεικονίζονταν στο φάσμα όταν το δείγμα DNA βρισκόταν ακόμη κατά φυσικό τρόπο στη συγκεκριμένη θέση. 

Το πιο σπουδαίο, όμως, που προέκυψε από αυτά τα πειράματα, είναι ότι ο κενός χώρος που υπάρχει, ενώ έχει απομακρυνθεί το DNA, αλληλοεπιδρά πλέον με ηλεκτρομαγνητικά κύματα και ανταλλάσει πληροφορίες με συμβατικά ηλεκτρομαγνητικά πεδία, που συνυπάρχουν με ορατές (υλικές–οργανικές) υπάρξεις, όπως τα δικά μας ανθρώπινα φυσικά ηλεκτρομαγνητικά πεδία, ακριβώς όπως το αόρατο κενό του χώρου να ήταν φορέας υλικού–φυσικού DNA.

Έρμαν Έσσε: «Κάποιοι λιγοστοί άνθρωποι είναι σαν τα αστέρια...»

Έρμαν Έσσε: «Κάποιοι λιγοστοί άνθρωποι είναι σαν τα αστέρια...»

Κάποτε, της είπε:
Είσαι σαν και εμένα, είσαι αλλιώτικη από όλους τους ανθρώπους.
Είσαι η Καμάλα, τίποτα άλλο, και υπάρχει μέσα σου γαλήνη, ένα καταφύγιο όπου μπορείς να αποσυρθείς κάθε στιγμή και νοιώσεις ζεστασιά, το ίδιο και εγώ.
Λίγοι άνθρωποι έχουν αυτή την ικανότητα, και όμως θα μπορούσαν να την αποκτήσουν όλοι.
Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι έξυπνοι, είπε η Καμάλα.
Όχι, είπε ο Σιντάρτα δεν είναι αυτό.

ΣΤΟ ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ ΜΙΛΑΝΕ ΤΑ ΟΠΛΑ.


VOCI DALLA STRADA: Tattiche fallimentari dell'imperialismo Usa

Νοιώθετε αποτροπιασμό για τη δολοφονία Φλουντ? Ενας αστυνομικός στην Αμερική σκότωσε ένα μαύρο? Αυτό τι είναι? Καινοτομία? Μιλάμε για το Φαρ Ουεστ, για τους πιστολάδες που νόμος είναι ποιος θα τραβήξει πιο γρήγορα τη σκανδάλη. Μιλάμε για ένα κράτος που γεννήθηκε με βία, αναπτύχθηκε με τη βία και επιβλήθηκε σε όλο το πλανήτη με βία. Στη μεγαλειώδη ιστορία της, μετράει με το ξεκίνημα τη μεγαλύτερη γενοκτονία που συνέβη ποτέ στην ανθρωπότητα. Εκατό εκατομύρια "κοκινομούρηδες" όπως τους αποκαλούσαν σφαγιάστηκαν. Μια γενοκτονία που όχι μόνο συνέβη, δεν τιμωρήθηκε ποτέ κανείς.

Ο Φλουντ είναι μια μικρή κουκίδα στον ατέλειωτο κατάλογο θυμάτων, που καταγράφει η μαγική χώρα που όχι μόνο κυριάρχησε, αλλά έγινε και παράδειγμα προς μίμηση, σαν η χώρα των θαυμάτων, η χώρα που έσυρε εκατομμύρια ανθρώπους δούλους, αλυσοδεμένους, εξαθλιωμένους να καλλιεργήσουν το "θαύμα" της, η χώρα που είναι πίσω από κάθε πολεμική σύραξη στο πλανήτη, κάθε πραξικόπημα, κάθε εμφύλιο, κάθε εγκληματική πράξη.

Θέλετε στοιχεία? Ας ξεκινήσουμε από τα "μικρά" Η αστυνομία στην Αμερική από το 2000 μέχρι σήμερα δεν έχει σκοτώσει μερικούς αφροαμερικανούς, ή κάποιους παράνομους, έχει σκοτώσει 24.000 ανθρώπους. Μέσα στο 2018 μόνο, 1810. Από αυτούς 649 ήταν λευκοί, 377 μαύροι. Στην Αμερική κυκλοφορούν περισσότερα όπλα από όσο είναι ο πληθυσμός της. Πας στο μαγαζί κι αγοράζεις ένα κουτί πατατάκια, μια κόλα κι ένα αυτόματο. Αν μετρήσουμε μόνο από τη τραγωδία Σάντυ Χουκ μέχρι σήμερα, έχουν γίνει 2180 ένοπλες επιθέσεις, με θύματα κάθε ηλικίας και ράτσας. Σχολεία, καφετέριες, κινηματογράφοι, μπαρ, πλατείες, μαγαζιά. Υπάρχουν βιντεάκια που κυκλοφορύν παντού και δείχνουν τρελαμένους που έχουν μετατρέψει τις αποθήκες τους σε οπλοστάσια, πανέτοιμοι για την επίθεση από εξωγήινους ή ζόμπι. Οι συμμορίες που είναι κυρίαρχες σε κάθε γωνιά που ζουν εξαθλιωμένοι πολίτες που στη πλειοψηφία είναι "άλλου χρώματος" είναι εξοπλισμένες σαν αστακοί. Οι φιλήσυχοι γείτονες που λαβαίνουν τα μέτρα τους μην τυχόν και οι συμμορίες χτυπήσουν τη πόρτα είναι εξοπλισμένοι σαν αστακοί.  Είναι η χώρα που μπορεί κάποιος να σε πυροβολήσει έτσι απλά γιατί του πήρες το πάρκινγκ, του πείραξες το γκαζόν, ή κοίταξες τη γκόμενα του λίγο περίεργα.

Τα συμπτώματα της καρδιακής ανακοπής - Τι σημαίνει ο πόνος στο στήθος


Το 50% όσων παθαίνουν καρδιακή ανακοπή έχουν προειδοποιητικά συμπτώματα για μέρες ή εβδομάδες.
Τα συμπτώματα αυτά περιλαμβάνουν πόνο στο στήθος, δύσπνοια, ζάλη, λιποθυμία και «φτερουγίσματα» της καρδιάς.
Η γρήγορη διάγνωση και έγκαιρη αντιμετώπιση του εμφράγματος είναι πρωταρχικής σημασίας για να σωθεί η ζωή του ασθενούς.
Στην πραγματικότητα όμως σε πολλές περιπτώσεις, η καρδιακή προσβολή αρχίζει σαν ένας ήπιος πόνος ή μια ενόχληση. Τα συμπτώματα μπορεί να εμφανίζονται, να φεύγουν και μετά να επανέρχονται.
Η καρδιακή νόσος είναι η Νο1 αιτία θανάτου μεταξύ ανδρών και γυναικών, αναλογώντας στο 40% του συνόλου των θανάτων. Αλλά γιατί η καρδιακή νόσος είναι τόσο θανατηφόρος; Ένας λόγος είναι ότι πολλοί άνθρωποι δεν αναζητούν άμεσα βοήθεια μόλις εκδηλωθούν τα πρώτα συμπτώματα. Αλλά τα καρδιακά συμπτώματα δεν είναι πάντα έντονα ή εμφανή και ποικίλουν από άτομο σε άτομο και βάσει φύλου.

Τι είναι η καρδιακή νόσος; Τι είναι καρδιακή προσβολή;

Η στεφανιαία νόσος είναι ένας κοινός τύπος καρδιακών παθήσεων και η κύρια αιτία καρδιακών προσβολών.

Η καρδιακή πάθηση αναφέρεται σε καταστάσεις που περιλαμβάνουν την καρδιά, τα αγγεία, τους μύες, τις βαλβίδες ή τις εσωτερικές ηλεκτρικές οδούς που είναι υπεύθυνες για τη μυϊκή συστολή. 

Συχνές καταστάσεις καρδιακής πάθησης περιλαμβάνουν:

Ασταθής καρδιακός παλμός (αρρυθμία)

Οι αρρυθμίες είναι ένας άλλος τύπος καρδιακής νόσου που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου.

Μετάφραση
Παναγιώτης Σπανός
Διασώστης ΕΚΑΒ Ρόδου

Οι ασθενείς που παρατηρούν ότι οι καρδιακοί παλμοί τους είναι ασυνήθιστα γρήγοροι, αργοί ή ακανόνιστοι μπορεί να αντιμετωπίζουν ακανόνιστα ηλεκτρικά ερεθίσματα που ονομάζονται αρρυθμίες. 

Μπορεί επίσης να έχουν συμπτώματα αδυναμίας, δύσπνοια και άγχος. 

Συμπτώματα καρδιακής προσβολής στις γυναίκες



Γυναίκα τζόγκερ που εμφανίζει συμπτώματα καρδιακής προσβολής.

Μετάφραση
Παναγιώτης Σπανός
Διασώστης ΕΚΑΒ Ρόδου
Αν και ορισμένες γυναίκες παρουσιάζουν συμπτώματα πόνου στο στήθος, σε έναν μεγάλο αριθμό γυναικών  τα συμπτώματα δεν είναι πάντα έντονα ή εμφανή. 
Αντ 'αυτού, οι γυναίκες έχουν συνήθως μία διαφορετική συμπτωματολογία καρδιακής προσβολής.
Τα συμπτώματα καρδιακής προσβολής είναι:
  • Αρρυθμίες
  • Βήχας
  • Καούρα

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Η καθημερινή λήψη ασπιρίνης δεν είναι καλή επιλογή για υγιείς ανθρώπους

Η καθημερινή ασπιρίνη κρύβει κινδύνους

Μετάφραση
Παναγιώτης Σπανός
Διασώστης ΕΚΑΒ Ρόδου

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020 (HealthDay News) 

- Η λήψη μιας ασπιρίνης καθημερινά για την πρόληψη των καρδιακών παθήσεων ενέχει περισσότερους κινδύνους παρά οφέλη σε υγιείς ανθρώπους, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Οι ερευνητές εξέτασαν δημοσιευμένα στοιχεία σχετικά με τα οφέλη από τη λήψη χαμηλής δόσης ασπιρίνης  ανέφερε το CNN . Η μελέτη δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στο British Journal of Clinical Pharmacology .

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο κίνδυνος αιμορραγίας που προκαλείται από την αραίωση του αίματος εξαιτίας της επίδρασης της ασπιρίνης υπερέβαινε κατά πολύ το όφελος που μπορεί να έχει το φάρμακο.

Προσπαθώντας να γίνουμε και πάλι κανονικοί για να επιστρέψουμε στην «κανονικότητά» μας


Προσπαθώντας να γίνουμε και πάλι κανονικοί για να επιστρέψουμε στην «κανονικότητά» μας

Είναι αλήθεια, καλώς ή κακώς, πως η σύντομη σχετικά περίοδος που ζήσαμε (!) από την έξαρση του ιού, μπορεί εύκολα να ονομαστεί ως η “Εποχή του Κορονοϊού”, “Οι μέρες του εγκλεισμού ή της Πανδημίας” και τόσες άλλες ονομασίες για να περιγράψει κανείς τα πρωτόγνωρα γεγονότα που βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης.
Παρόλο που μερικοί μήνες δύσκολα μπορούν να χαρακτηρίσουν μια εποχή που, ούτως ή άλλως, τα μεγάλα γεγονότα παγκόσμιας κλίμακας και ενδιαφέροντος δεν λείπουν, το μόνο σίγουρο είναι πως όλοι μας θα θυμόμαστε για όσο ζούμε την Πανδημία του 2020 που καθήλωσε έναν πλανήτη και τον υποχρέωσε ουσιαστικά σε αδράνεια, σε διάστημα μόλις λίγων εβδομάδων.
Ανάμεσα στα πράγματα που όλοι λίγο – πολύ αντιληφθήκαμε σχετικά γρήγορα, είναι πως τελικά όλα είναι τόσο εύθραυστα γύρω μας, σε βαθμό που κρίνεται αναγκαίο όταν επιστρέψουμε στην «κανονικότητά» μας, να αναθεωρήσουμε πάρα πολλά ζητήματα που αφορούν τον άνθρωπο συνολικά.
Είδαμε επίσης, να συμβαίνουν φρικτά γεγονότα κυρίως σε χώρες όπου ο ιός εξαπλώθηκε πριν του δώσουμε την απαραίτητη σημασία, άνθρωποι να χάνονται με ρυθμό που σε κάνουν να ανατριχιάζεις και ολόκληρες χώρες να «βάζουν λουκέτο» στη ζωή που γνωρίζαμε μέχρι τότε.

Ηλικίες, ώρες και οδικά δίκτυα των θανατηφόρων τροχαίων του 2019



Τα στατιστικά δεδομένα της Ελληνικής Αστυνομίας προσφέρουν μεταξύ άλλων, δεδομένα σχετικά με την ηλικία, την ώρα, καθώς και το οδικό δίκτυο που συνέβησαν τα θανατηφόρα τροχαία κατά τη χρονιά που πέρασε.
Έχουμε ήδη αναφερθεί στα είδη θανατηφόρων τροχαίων, καθώς και τα οχήματα που ενεπλάκησαν σε αυτά την περσινή χρονιά, οπότε σήμερα παίρνουν σειρά 3 ακόμη σημαντικές κατηγορίες. Ο λόγος για τις ηλικίες των θυμάτων, τις ώρες και το εκάστοτε οδικό δίκτυο, που σημειώθηκαν θανατηφόρα τροχαία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα