Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Ο 'Ερωτας και η Ψυχή..



Ζούσε κάποτε μια θνητή, κόρη μιας συνηθισμένης οικογένειας με τρία παιδιά, που την έλεγαν Ψυχή. ΄Ηταν τόσο πολύ όμορφη, που από όλα τα μέρη του κόσμου έρχονταν για να την επισκεφτούν και να θαυμάσουν την ομορφιά της. Είχαν φτάσει μάλιστα στο σημείο, να την τιμούν περισσότερο και από τη Θεά Αφροδίτη.
Η Αφροδίτη όταν αντιλήφθηκε τι συνέβαινε, διέταξε τον Έρωτα να δηλητηριάσει τις ψυχές των ανδρών, ώστε να μην επιθυμούν την Ψυχή.
Ωστόσο όμως, στρέφοντας κατά λάθος το βέλος προς τον εαυτό του, την ερωτεύτηκε και ο ίδιος.
Καθώς τα χρόνια περνούσαν, οι γονείς της Ψυχής άρχισαν να ανησυχούν από την έλλειψη μνηστήρων και υποψιαζόμενοι ότι κάποιος θεός είχε αναμιχθεί, αποφάσισαν να ζητήσουν χρησμό. Στους Δελφούς, ο Απόλλων με την καθοδήγηση του Έρωτα έδωσε το χρησμό.

«Η Ψυχή δεν προορίζεται να γίνει γυναίκα κανενός θνητού. Ο σύζυγός της την περιμένει στην κορυφή ενός βουνού και είναι ένα αποκρουστικό τέρας, που κανείς, ούτε θνητός ούτε αθάνατος δεν μπορεί να του αντισταθεί».

Αν και η θλίψη έπεσε βαριά μέσα στην οικογένεια, ωστόσο αποφάσισαν να προχωρήσουν στις διαδικασίες του γάμου με το τέρας.
Ο γάμος έγινε αλλά η Ψυχή δεν μπορούσε να δει το σύζυγό της, αφού εκείνος εμφανιζόταν μόνο βράδυ και πάντα μέσα στο σκοτάδι. ΄Όμως ήταν τόσο τρυφερός και καλόκαρδος που η Ψυχή κατάλαβε πως δεν ήταν δυνατόν να είναι ένα αποκρουστικό τέρας, αλλά αυτός που επιθυμούσε για σύζυγο σε όλη της τη ζωή.
Αν και περνούσαν πολύ όμορφα μαζί, εξακολουθούσε να προβληματίζεται, που δεν τον είχε δει ακόμη.
Κάποτε, η Ψυχή αποφάσισε να επισκεφτεί το πατρικό της. Οι αδελφές της ζηλεύοντας την ευτυχία της Ψυχής, την έπεισαν πως όχι μόνο θα ήταν ένα τέρας αλλά και ότι στο τέλος θα την σκότωνε επίσης και ότι το καλλίτερο που είχε να κάνει ήταν να τον σκοτώσει εκείνη πρώτη.

«Ευτυχισμένοι αυτοί, που η ζωή τους περνά χωρίς λύπες"


Η αλυπία είναι ένας πόθος ανικακανοποίητος.... 
Ευτυχής όποιος ζεί μέσα στο δικό της τόπο...
Λίγους ή και κανένα δεν θα βρεις, δε θα συναντήσεις να περιδιαβάζει μόνιμα στους απαθείς, αόχλητους ατραπούς της...
Η ζωή σου χαμογελά τις πιο πολλές φορές θλιμμένα...
Η θλίψη και η συμφορά θαρρείς κι επιλέγει τους οίκους που πάνω τους θα εκδηλώσει όλη της δύναμη, ως ένα φουσκωμένο και μανιασμένο από τους αγέρηδες κύμα

Αυτή τη γεμάτη πόνο και λύπη πλευρά της ζωής περιγράφει ο Σοφοκλής στην «Αντιγόνη»
Χορός
«Ευτυχισμένοι αυτοί, που η ζωή τους περνά χωρίς λύπες.

Γιατί αυτούς, που τυχόν ο οίκος τους κλονισθεί συθέμελα απ’ το θεό, καμιά συμφορά δεν παύει να τους ακολουθεί επί σειρά γενεών.

Το σύννεφο δεν ξέρει

post-295

«Αρνητικές προσκολλήσεις, Ρίτσαρντ. Όταν θέλεις πραγματικά ν’ απαλείψεις ένα σύννεφο από τη ζωή σου, δεν κάνεις ολόκληρη ιστορία. Απλώς χαλαρώνεις και το βγάζεις από τη σκέψη σου. Αυτό είναι όλο».
Το σύννεφο
δεν ξέρει γιατί κινείται
προς αυτή τη συγκεκριμένη κατεύθυνση
και με αυτή τη συγκεκριμένη ταχύτητα,
έλεγε το εγχειρίδιο.
Νιώθει μιαν ώθηση
και πάει προς τα εκεί.

«ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ» ΤΗΣ NASA ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΟΡΥΧΕΙΟΥ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ

Ένα ακόμη βήμα έκανε η NASA πριν από λίγες ημέρες για την προετοιμασία της αποστολής Resource Prospector, με την παραγγελία του σκάφους προσεδάφισης στη Σελήνη από το Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας Chung-shan της Ταϊβάν.
selini-diastima-proselinosiΣτόχος της αποστολής είναι να ελέγξει στην πράξη κατά πόσο θα μπορούσε να εγκατασταθεί στη Σελήνη ένα ορυχείο, για την αξιοποίηση των πολύτιμων υλικών που βρίσκονται στο υπέδαφος της,
Στόχος της αποστολής είναι να ελέγξει στην πράξη κατά πόσο θα μπορούσε να εγκατασταθεί στη Σελήνη ένα ορυχείο, για την αξιοποίηση των πολύτιμων υλικών που βρίσκονται στο υπέδαφος της, στην προσπάθεια εξερεύνησης πιο μακρινών προορισμών, όπως του πλανήτη Άρη.
Έτσι, ο ρόλος του σκάφους προσεδάφισης θα είναι να μεταφέρει με ασφάλεια το τροχήλατο ρομπότ που θα μελετήσει διάφορες περιοχές στη Σελήνη, αναλύοντας επιτόπου δείγματα από βάθος έως και 1 μέτρο.
Το σκάφος αναμένεται να κοστίσει 47 εκατ. δολάρια και θα πρέπει να κατασκευασθεί μέχρι το 2018, ώστε η αποστολή να εκτοξευθεί στις αρχές της επόμενης δεκαετίας. Τότε, έπειτα από ένα «ταξίδι» 3 ημερών, θα βρεθεί στην επιφάνεια του δορυφόρου της Γης, δίνοντας τη δυνατότητα στο ρομπότ να μελετήσει μεταξύ άλλων τα κοιτάσματα νερού, οξυγόνου και υδρογόνου που βρίσκονται κάτω από το σεληνιακό ανάγλυφο.

10 Απλοί Τρόποι για Λιγότερο Στρες και Περισσότερη Ηρεμία Φέτος το Καλοκαίρι



Έχετε στρες επειδή θα έχετε μειωμένες διακοπές ή δε θα πάτε καθόλου διακοπές φέτος; Έχετε στρες γιατί η ζωή σας δεν είναι όπως ακριβώς την επιθυμείτε;  



Υπάρχουν 10 απλοί τρόποι για να μειώσετε το στρες σας και να αυξήσετε την ευχαρίστησή σας φέτος το καλοκαίρι.

  1. Κάντε κάτι όμορφο καθημερινά! Αν μου πείτε «δεν έχω χρόνο», λέτε ψέματα!  Τι είναι αυτό που σας ευχαριστεί;  Ένα ζεστό μπάνιο, το αγαπημένο σας σίριαλ, ένα καλό βιβλίο, παιχνίδι με τα παιδιά σας…  Αφιερώστε χρόνο σε αυτή τη δραστηριότητα και ταυτόχρονα υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι το κάνετε από επιλογή και όχι με τον αυτόματο πιλότο, οπότε έτσι εντείνεται το θετικό συναίσθημα και η αίσθηση ότι έχετε τον έλεγχο της ζωής σας.

  1. Πάτε για μπάνιο, μια βόλτα στο βουνό ή στο κοντινό σας πάρκο.  Καλοκαιράκι, ευκαιρία για αποδράσεις στη φύση!  Οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που επενδύουν το χρόνο τους στη φύση, ακόμα και στο πάρκο, έχουν οφέλη στην ψυχική και σωματική τους υγεία!

  1. Επικεντρωθείτε σε ένα πράγμα τη φορά. Οι έρευνες λένε ότι αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να μειώσουμε το στρες!  Αντί λοιπόν να προσπαθείτε να κάνετε 3-4 πράγματα ταυτοχρόνως και να μη δίνετε αρκετή προσοχή στο καθένα και να στρεσάρεστε για το αν τα κάνετε καλά, επικεντρωθείτε στο να τελειώσετε ένα πράγμα και μετά να πάτε στο επόμενο. Ακόμα και ο Ναπολέων που έμεινε στην ιστορία για την ικανότητά του να κάνει τόσα πολλά πράγματα ταυτόχρονα, στο τέλος έχασε πανηγυρικά στο Βατερλώ!

Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΣΤΕΦΕΤΑΙ ΘΕΟΣ!



Και ο Σατανάς στέφθηκε Θεός. Στριμωγμένοι πάνω στα αστραπόβολα τείχη της ουράνιας Ιερουσαλήμ, απόστολοι, ποντίφικες, παρθένοι, μάρτυρες, ομολογητές, όλος ο λαός των εκλεκτών που κατά τη διάρκεια της άγριας μάχης ζούσε μέσα σε μια ηδονική μακαριότητα, απολάμβανε με άπειρη αγαλλίαση το θέαμα της στέψης. Οι εκλεκτοί δέχτηκαν μ’ ενθουσιασμό την πτώση του Υψίστου και την άνοδο του Σατανά στο Θρόνο του Κυρίου. Έχοντας συμμορφωθεί στη θέληση του Θεού που τους είχε απαγορέψει τον πόνο, τραγούδησαν τους πατροπαράδοτους ύμνους δοξολογώντας τον καινούριο Κύριο...

Και ο Σατανάς βυθίζοντας στο διάστημα το διαπεραστικό του βλέμμα παρατήρησε τη μικρή υδρόγειο όπου κάποτε είχε φυτέψει το αμπέλι κι είχε δημιουργήσει τους πρώτους τραγικούς χορούς. Τα μάτια του στάθηκαν στη Ρώμη όπου ο έκπτωτος θεός είχε εδραιώσει την εξουσία του με το ψέμα και την απάτη. Ένας άγιος ήταν τότε ο αρχηγός αυτής της Εκκλησίας. Ο Σατανάς τον είδε να προσεύχεται και να θρηνεί. Του είπε:
– Σου εμπιστεύομαι τη Νύμφη μου. Διαφύλαξέ την πιστά. Σου μεταβιβάζω το δικαίωμα και την εξουσία ν’ αποφασίζεις για το δόγμα, τους κανονισμούς των μυστηρίων και τους ηθικούς νόμους. Όλοι οι πιστοί είναι υποχρεωμένοι να σε υπακούουν. Η Εκκλησία μου είναι αιώνια και οι πύλες της κόλασης είναι ανίσχυρες μπροστά της. Είσαι αλάθητος. Τίποτα δεν έχει αλλάξει.
Και ο διάδοχος των αποστόλων πλημμύρισε από χαρά. Γονάτισε και με το μέτωπο ακουμπισμένο στο πάτωμα, απάντησε.
– Αναγνωρίζω τη φωνή σου Κύριε και Θεέ μου. Η πνοή σου απλώθηκε σα μύρο στην καρδιά μου. Ευλογητόν το όνομά σου. Γεννηθήτω το θέλημά σου ως εν ουρανώ και επί της γης. Μη εισενέγκεις ημάς εις πειρασμόν αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού.
Και ο Σατανάς αναγάλλιαζε με τις δοξολογίες και τις πράξεις ευχαριστίας. Του άρεσε να εγκωμιάζουν τη σοφία και τη δύναμή του. Άκουγε με χαρά τους ψαλμούς των Χερουβείμ που υμνούσαν τις καλοσύνες του και δεν ευχαριστιόταν καθόλου με τη φλογέρα του Νεκτάριου επειδή τραγουδούσε τη φύση, τόνιζε τη δύναμη και την αγάπη που υπάρχει στο μικρότερο έντομο, το πιο ταπεινό χορταράκι κι έψαλλε τη χαρά και την ελευθερία.

Τόσο απλό…

28062006010
Ακρoατής: Σας ακούω να μιλάτε εδώ και πενήντα χρόνια. Έχετε πει ότι πρέπει κανείς να πεθαίνει κάθε λεπτό. Αυτό για μένα είναι τώρα πιο πραγματικό παρά ποτέ.

Κ.: Καταλαβαίνω, κύριε. Χρειάζεται άραγε να ακούει κανείς τον ομιλητή επί πενήντα χρόνια για να καταλάβει τι λέει;
Χρειάζεται χρόνος;
Ή μήπως βλέπεις την ομορφιά ενός πράγματος μέσα σε μια στιγμή και νάτο;
Τώρα γιατί σ’ εσάς και σε άλλους παίρνει χρόνο;
Γιατί πρέπει να σας πάρει πολλά χρόνια για να καταλάβετε ένα πολύ απλό πράγμα;
Και σας βεβαιώνω είναι πολύ απλό. Μόνο στην εξήγηση γίνεται πολύπλοκο, αλλά το ίδιο το γεγονός είναι εκπληκτικά απλό.
Γιατί δεν βλέπει κανείς την απλότητα και την αλήθεια και την ομορφιά του πράγματος μέσα σε μια στιγμή – και τότε όλο το φαινόμενο της ζωής αλλάζει;
Γιατί;
Μήπως είναι γιατί είμαστε τόσο βαριά διαμορφωμένοι;
Και αν είσαι τόσο βαριά διαμορφωμένος, μπορείς να δεις αυτή τη διαμόρφωση μέσα σε μια στιγμή ή θα πρέπει να την «ξεφλουδίσεις» σαν κρεμμύδι, το ένα στρώμα μετά το άλλο;
Κι αυτό συμβαίνει επειδή είναι κανείς τεμπέλης, νωθρός, αδιάφορος, παγιδευμένος μέσα στα ίδια του τα προβλήματα;

Να βλέπεις, να παρατηρείς, ν’ ακούς, είναι ό,τι πιο σημαντικό μπορεί να κάνει κανείς



"Για άλλη μια φορά λοιπόν: Τι μένει να κάνει κανείς;
Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να δει. Να δει τη γωνιά,
το σπιτάκι που έχει χτίσει στη γωνιά μιας τεράστιας,
μιας απέραντης πεδιάδας και ζει εκεί, πολεμάει, τσακώνεται,
εξελίσσεται — τα ξέρετε όλ’ αυτά που συμβαίνουν —
ε, δείτε τα.


Και γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσει
κανείς τι σημαίνει να δεις, γιατί από τη στιγμή
που υπάρχει σύγκρουση, ανήκεις σ’ αυτή την απομονωμένη γωνιά. Όταν βλέπεις, δεν υπάρχει σύγκρουση. 


Γι’αυτό πρέπει κανείς να μάθει από την αρχή — όχι, όχι
από την αρχή, αλλά τώρα — να κοιτάζει. Ό χ ι αύριο,
γιατί δεν υπάρχει αύριο — το «αύριο» είναι επινόηση της
αναζήτησης ευχαρίστησης ή του φόβου ή του πόνου. Στην
πραγματικότητα δεν υπάρχει, ψυχολογικά, το αύριο, αλλά
ο εγκέφαλος, ο νους, έχουν επινοήσει τον ψυχολογικό
χρόνο αλλά αυτό θα το εξετάσουμε αργότερα.


Εκείνο, λοιπόν, που πρέπει να κάνει κανείς είναι να
δει. Δεν μπορείς να δεις, αν δεν είσαι ευαίσθητος και δεν
είσαι ευαίσθητος όταν υπάρχει εικόνα ανάμεσα σε σένα
και σ’ αυτό που κοιτάς. 


Καταλαβαίνετε; 

Εκείνο, λοιπόν,
που σε κάνει να δεις, είναι η αγάπη. Ξέρετε τι ευαισθητοποιεί
το σύνολο του νου; Μόνο η αγάπη. Μπορείς να μάθεις
μια τεχνική και μαζί ν’ αγαπάς, αλλά, αν έχεις τεχνική
και δεν έχεις αγάπη, καταστρέφεις την ανθρωπότητα.


Παρατηρήστε το αληθινά μέσα σας, κύριοι, εμβαθύνε-
τε αληθινά στον ίδιο σας το νου και στην καρδιά και θα
το δείτε από μόνοι σας. Να βλέπεις, να παρατηρείς, ν’
ακούς, είναι ό,τι πιο σημαντικό μπορεί να κάνει κανείς,
και δεν μπορείς να δεις αν κοιτάζεις μέσα απ’ αυτή τη μικρή
γωνιά, δεν μπορείς να δεις τι συμβαίνει στην ανθρωπότητα,
να δεις την απελπισία, το φόβο, την οδυνηρή μοναξιά,
τα δάκρυα των μανάδων, των συζύγων, των εραστών,
για όλους τους δικούς τους που σκοτώθηκαν. Αλλά
πρέπει να τα δεις όλ’ αυτά, όχι συναισθηματικά, όχι μελοδραματικά,
όχι λέγοντας: «Ναι! Είμαι εναντίον του πολέμου» ή «είμαι υπέρ του πολέμου», γιατί αυτοί οι συναισθηματισμοί και οι μελοδραματισμοί είναι· από τα πιο καταστροφικά πράγματα — αποφεύγεις τα γεγονότα κι έτσι αποφεύγεις αυτό που συμβαίνει.

ΤΑΝΓΚΑΡΟΑ

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΟΤΙΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ



Η Πολυνησία γοήτευε πάντα τον δυτικό άνθρωπο. Η προφορική λογοτεχνία των λαών τής Πολυνησίας, μία από τις πιό μαγευτικές και πλούσιες τού κόσμου, συχνά συγκρίνεται με αυτές τής Ελλάδας, τής Ινδίας και τής Σκανδιναβίας πριν από την εισαγωγή τής γραφής.
Οι μύθοι έχουν μία έντονη επική εξιστόρηση μέσα στην οποία αναμειγνύουν χιούμορ και βία, αγάπη και τρυφερότητα, ταμπού και παράβαση, τελετές και απροσδόκητα μαγικά γεγονότα.
Σε ορισμένες ιστορίες ενυπάρχουν ασάφειες, γρίφοι, δυσνόητες παροιμίες, ωστόσο η αφήγηση δεν χάνει τίποτα από την γοητεία της. Εύχομαι να τις απολαύσετε όσο κι εγώ.Τι λέτε λοιπόν.....ξεκινάμε το ταξίδι μας;;;
«Εδώ στην Αϊτή εξιστορείται ότι ο Τανγκαρόα ήταν ο πρόγονος των Θεών. Μόνος του τα δημιούργησε όλα. Ο Τανγκαρόα υπήρχε από αμνημονεύτων χρόνων.»
Ο Τανγκαρόα ζούσε πάρα πολλά χρόνια μέσα στο κοχύλι του, που ήταν στρογγυλό σαν αυγό και περιπλανιόταν στο κενό μέσα στο αιώνιο σκοτάδι.
Δεν υπήρχε ήλιος, ούτε φεγγάρι, δεν υπήρχε γη ούτε βουνά. Όλα κινούνταν στο κενό. Δεν υπήρχε ο άνθρωπος, ούτε τα πουλιά ούτα τα σκυλιά, τίποτα το ζωντανό° δεν υπήρχε αλμυρό ούτε γλυκό νερό.
Ύστερα από πάρα πολλά χρόνια, ο Τανγκαρόα χτύπησε απαλά το κοχύλι του, κι αυτό ράγισε και άνοιξε° και πετάχτηκε έξω ο Τανγκαρόα, και στάθηκε όρθιος πάνω στο κοχύλι, και φώναξε: «Ποιός είναι πάνω; Ποιός είναι κάτω; »

ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΜΑΣ


Μια ακόμα τρομοκρατική επίθεση από ισλαμιστές. Ποιά απ' όλες. Ο κόσμος δεν προλαβαίνει να σοκαριστεί από το ένα κτύπημα, αιματηρό και με θύματα νεκρούς, και έχει σειρά το επόμενο. Είναι ένα σήριαλ φονικό και για πολλούς ακατανόητο. Αλήθεια, τι να τρέχει σκέπτεται ο αφελής και άκακος Ευρωπαίος, μας απειλούν με την ίδια μας τη ζωή για εκδίκηση, για τιμωρία, για αντίποινα; Από μίσος, από καθήκον; Τι, τέλος πάντων συμβαίνει, και μέχρι πότε θα πληρώνουμε αυτό το φοβικό φόρο.
Δεν γουστάρω τον μαύρο. Και με λένε φασίστα. Ρατσιστή. Φοβερό. Δεν είσαι καλός άνθρωπος, σου λένε. Επειδή θέλω τον αράπη στην Αφρική, τον σκούρο, τον μελαμψό στην Ανατολή, στον τόπο του.
Αισθάνομαι πέρα για πέρα φυσιολογικός άνθρωπος που δεν κάνω κέφι να κάνω παρέα με τον Κινέζο, τον όποιον αλλόφυλο. Όπως θεωρώ απολύτως φυσιολογικό να με βλέπει εμένα διαφορετικά ο ινδιάνος, ο νέγρος, ο γιαπωνέζος, ο κάθε της κίτρινης φυλής.
Δεν έχω τίποτα με κανέναν. Δεν σκέπτομαι καν να εκμεταλλευθώ, να εμπορευθώ κανέναν. Να κατακτήσω τα εδάφη ξένου, άλλης χώρας, άλλης ηπείρου. Αναγνωρίζω ότι η λευκή φυλή είναι η αγριώτερη της γης. Έχει διαπράξει τα μεγαλύτερα μαζικά εγκλήματα ως αποικιοκράτης, ως δουλοκατακτητής. Γιατί, όμως, να με πουν εμένα ρατσιστή και να με ταυτίζουν με τον κάθε πούστη Χίτλερ, Μουσολίνι.

Έμαθα πως..

Έμαθα πως..
Να μεγαλώνεις
δεν σημαίνει μονάχα να «κλείνεις» χρόνια.
Πως η σιωπή
είναι η καλύτερη απάντηση όταν ακούς ανοησίες.
ematha-pos-ingolden.gr-woman-colors
Πως να δουλεύεις
δεν σημαίνει μονάχα να κερδίζεις χρήματα.
Πως οι φίλοι
«αποκτούνται» δείχνοντας το πραγματικό μας πρόσωπο.
Πως οι αληθινοί και πραγματικοί φίλοι
βρίσκονται πάντα κοντά μας.
Πως τα χειρότερα πράγματα
«κρύβονται» μέσα σε μια καλή εμφάνιση.
Πως η φύση
είναι το πιο όμορφο δημιούργημα σε αυτή την ζωή.
Πως όταν σκέφτομαι πως γνωρίζω τα πάντα
ακόμη δεν γνωρίζω τίποτα.

Σίδηρος : Δείτε τι μπορεί να εμποδίσει την απορρόφησή του


Ο σίδηρος αποτελεί ένα ζωτικής σημασίας μικροθρεπτικό συστατικό, απαραίτητο για τη διατήρηση της υγείας και φυσιολογικής λειτουργίας του οργανισμού.
Οι διαιτητικές πηγές του διακρίνονται σε ζωικής προέλευσης, όπως το κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια και τα θαλασσινά και φυτικής προέλευσης, όπως τα όσπρια, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα αποξηραμένα φρούτα, οι ξηροί καρποί, οι νιφάδες βρώμης και τα εμπλουτισμένα δημητριακά και προϊόντα ολικής άλεσης.

Η διαφορά των δύο παραπάνω κατηγοριών εντοπίζεται στο είδος του σιδήρου που περιέχουν. Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, ο σίδηρος ονομάζεται "αιμικός" και είναι πιο εύκολα απορροφήσιμος από τον οργανισμό, ενώ στη δεύτερη πρόκειται για "μη-αιμικό" σίδηρο, που εμφανίζει πολύ χαμηλότερα ποσοστά απορρόφησης.

Πιθανότατα έχετε ακούσει πως ο συνδυασμός των φυτικών πηγών σιδήρου με τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη C, ενισχύει την απορρόφησή του. Από την άλλη όμως, θα πρέπει κανείς να γνωρίζει πως υπάρχουν και ορισμένα συστατικά που φαίνεται ότι μειώνουν τη βιοδιαθεσιμότητά του. 

Ευκάλυπτος... για τέλειο άρωμα στο μπάνιο!


Οι Ιταλοί στις ντουσιέρες τους κρεμούν κλωναράκια από ευκάλυπτο για φρεσκάδα και υπέροχο άρωμα!

Την επόμενη φορά που θα κάνετε μπάνιο, βάλτε φρέσκα κλωναράκια από ευκάλυπτο να κρέμονται επάνω από το τηλέφωνο του ντους. 

Η Ψυχοσύνθεση του Θύματος


Το ψυχολογικό ταξίδι ενός ατόμου επιρρεπή στην θυματοποιημένη σκέψη ίσως ξεκινά από την παιδική ηλικία.
Από τη Μαρία Μπάδα,
Ψυχολόγο, Επικοινωνιολόγο, ΜΑ, Διδάκτορα Παντείου
Εάν κάποιο άτομο υποφέρει από χαμηλή αυτοπεποίθηση, τότε είναι πιθανό να χαρακτηρίζεται και από «την ψυχοσύνθεση του θύματος – θυματοποίηση (victim mentality)». Ο όρος αναφέρεται γενικά σε κάποιο άτομο που αποφεύγει την προσωπική υπευθυνότητα ή τα αρνητικά συναισθήματα, κατηγορώντας τους άλλους. Πολλοί Ψυχολόγοι και Θεραπευτές θεωρούν την Ψυχοσύνθεση του θύματος ως ένα καταστροφικό μηχανισμό, που εμποδίζει τις προσωπικές σχέσεις και την ευτυχισμένη ζωή.
Το ψυχολογικό ταξίδι ενός ατόμου επιρρεπή στην θυματοποιημένη σκέψη, είναι περίπλοκο και ίσως ξεκινά από την παιδική ηλικία. Κάποια άτομα που έχουν αρκετά επικριτικούς και κακοποιητικούς γονείς αναπτύσσουν ισχυρά συναισθήματα ντροπής και ενοχής στην ζωή τους. Τα αίτια της θυματοποιημένης σκέψης μπορεί να είναι τα άσχημα πράγματα που συμβαίνουν και η αντίδραση του ατόμου, η αρνητική σκέψη, η επικριτική στάση των άλλων, η πίστη στην μοίρα και την προσωπική υπευθυνότητα και τα θρησκευτικά πιστεύω. Η πίστη ότι ο Θεός είναι υπεύθυνος για όλα και ότι τιμωρεί όταν κάποιος κάνει κάτι λάθος, κάνει το άτομο να πιστεύει ότι υπάρχει λόγος για τον πόνο και την μιζέρια του.
Αν αυτά τα προβλήματα δεν αντιμετωπιστούν και διαχειριστούν, είναι εύκολο να συνεχιστούν στην ενήλικη ζωή και να εκδηλωθούν ως ψυχοσύνθεση θύματος. Ένα άτομο που σκέφτεται ως θύμα, θα κατηγορήσει τους άλλους για την κατάσταση, αντί να αντιμετωπίσει την αίσθηση ντροπής και ενοχής που του θυμίζει την περασμένη τραυματική εμπειρία του παρελθόντος.
Όταν ένα άτομο θεωρεί τον εαυτό του θύμα, νιώθει ότι η ζωή δεν του έχει φερθεί δίκαια. Ίσως αισθάνεται θυμό και ως αποτέλεσμα να κατηγορεί τους άλλους για την ατυχία του. Ίσως αισθάνεται ότι τιμωρείται ή του αξίζει να είναι ένα θύμα. Η αυτοπεποίθησή του είναι πολύ χαμηλή. Υποφέρει από αρνητικές σκέψεις και ίσως αισθάνεται παγιδευμένο.

Ανησυχητικά έξυπνοι: Μήπως οι ευφυείς αγωνιούν περισσότερο;


Οι έξυπνοι άνθρωποι μπορεί να ανιχνεύουν περισσότερα πράγματα που εγείρουν την ανησυχία τους.
Οι έξυπνοι άνθρωποι μπορεί να ανιχνεύουν περισσότερα πράγματα που εγείρουν την ανησυχία τους.
Επιμέλεια – Μετάφραση: Ελεάνα Πανδιά, Επικοινωνιολόγος, MA, υπ. διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου
Συγγραφέας: David Wilson
Αν είστε ανήσυχοι, μη φοβάστε:μπορεί η ανησυχία σας να είναι ένδειξη υψηλού δείκτη νοημοσύνης. Μια τέτοια ιδέα δεν είναι πρωτάκουστη: ανήκει στην κατηγορία των ρητών «η άγνοια είναι ευτυχία», «μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι», αλλά από την ανάποδη. Ας δούμε τώρα αν ο ισχυρισμός ότι η γνώση συσχετίζεται με την αγωνία, τεκμηριώνεται επιστημονικά.
Σε μια πρόσφατη έρευνα, ο ψυχολόγος Alexander Penney και οι συνάδελφοί του μελέτησαν περισσότερους από εκατό φοιτητές στο πανεπιστήμιο Lakehead  στην πόλη Οντάριο του Καναδά και τους ρώτησαν σχετικά με τα επίπεδα της ανησυχίας που ένιωθαν.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι φοιτητές που είχαν περισσότερο άγχος – για παράδειγμα εκείνοι που συμφωνούσαν με δηλώσεις αυτοαναφοράς όπως, «πάντα ανησυχώ για κάτι»-είχαν υψηλότερη βαθμολογία σε τεστ λεξιλογικής κατανόησης.
Η αντίληψη πως οι ανήσυχοι άνθρωποι είναι ευφυείς υποστηρίζεται από ένα παράξενο πείραμα που σχεδίασαν το 2012 οι ψυχολόγοι Tsachi Ein – Dor και Orgad Tal από το Διεπιστημονικό Κέντρο Herzliya στο Ισραήλ. Μέρος του σχεδιασμού του πειράματος ήταν η δήθεν τυχαία εισαγωγή αγχογόνων παραγόντων σε ογδόντα φοιτητές.

Το ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΠΛΕΓΜΑ ΤΗΣ ΓΗΣ





ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ* ΕΠΙΣΤΗΜΗ = ΤΟ ΝΕΟ ΟΠΙΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ 

Διαβάζω: 
«Δεν υπάρχει ψυχή, όλα πηγάζουν από τον εγκέφαλο» λέει ο κορυφαίος Έλληνας νευροεπιστήμονας Γιώργος Παξινός 
Ο νους είναι η ενέργεια των νευρώνων.
Φαίνεται πως υπάρχουν αδρανή συστήματα μέσα στον εγκέφαλο, που μπορούν να ενεργοποιηθούν τεχνητά μέσω ηλεκτρικού ρεύματος. 
Νομίζεις ότι εσύ αποφασίζεις πως θα πας να δεις αυτή την ταινία και όχι την άλλη, όμως στην πραγματικότητα ο εγκέφαλός σου έχει αποφασίσει από πριν και σε ενημερώνει. 
Δεν ξέρουμε ποιοι είμαστε και γιατί είμαστε εδώ πέρα. 
Φαίνεται πως υπάρχουν αδρανή συστήματα μέσα στον εγκέφαλο, που μπορούν να ενεργοποιηθούν τεχνητά μέσω ηλεκτρικού ρεύματος. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΡΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ – ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΣΕΤΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ, ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΡΜΑ



Κανείς δεν μπορεί ποτέ να συναντήσει ούτε καν τυχαία τον εντεταλμένο από τον Θεό γκουρού του χωρίς να έχει καλό κάρμα. Επομένως, και στην περίπτωση που ένας αμελής πιστός αγνοήσει την πλήρη καθοδήγηση του γκουρού του, αν αργότερα μετανοήσει και επιθυμήσει ειλικρινά να γνωρίσει τον Θεό, μπορεί να έχει ένα επαρκές απόθεμα καλού κάρμα, ή να το αναπτύξει με επιμονή στον διαλογισμό και στην καλλιέργεια πνευματικών ιδιοτήτων, ώστε να έρθει πιο κοντά στην ουράνια βασιλεία.
Ένας τέτοιος πιστός ενδέχεται να δει φευγαλέα τα ανώτερα ουράνια βασίλεια όταν εγκαταλείψει το σώμα του την ώρα του θανάτου, αλλά τίποτα περισσότερο απ’ αυτό. Ίσως να δει απελευθερωμένους αγίους και εξελιγμένους πιστούς που βάδισαν στα χνάρια του γκουρού τους να διαμένουν μόνιμα στη Συμπαντική Συνειδητότητα, αλλά ο ίδιος δεν θα μπορεί εκείνη την ώρα να εισέλθει σ’ εκείνο το ανώτερο βασίλειο του Θεού.
Σε μεγάλη πνευματική αγωνία, θα «εκβληθεί» πίσω στη γη – το μέρος της πνευματικής μετάνοιας και των προσπαθειών που επινοήθηκε για να τελειοποιηθεί ο άνθρωπος. Εκεί θα πρέπει να ενστερνιστεί και πάλι το μονοπάτι της πειθαρχίας του δοσμένου από τον Θεό σ’ αυτόν γκουρού και να προσευχηθεί για την μεσολάβησή του ώστε να βρει τη σωτηρία.

ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟ – ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΟΧΕΣ ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΕΣ ΤΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΝΑΞΙΟΙ




«Αυτός που σφάλλει» είναι η σωστή λέξη αντί για «αμαρτωλός». Μπορεί να καταδικάζετε το σφάλμα, αλλά όχι αυτόν που το διαπράττει. Οι αμαρτίες είναι σφάλματα που διαπράχθηκαν κάτω από την επίδραση της άγνοιας ή αυταπάτης.
Άσχετα όμως με το πόσες φορές αμαρτήσατε στο παρελθόν, ποτέ μην αποκαλείτε τον εαυτό σας αμαρτωλό, γιατί αυτό είναι η μεγαλύτερη αμαρτία ενάντια στην εικόνα του Θεού μέσα σας. Είναι καλύτερα να διαβεβαιώνετε πάντα τον εαυτό σας ότι είστε ένα παιδί του Θεού, γιατί αυτό είστε. Μόλις πείτε ότι είστε αμαρτωλοί, ο νους σας αποδέχεται αυτήν την ετυμηγορία, η θέληση σταματά να λειτουργεί και είστε ξοφλημένοι. Ο Θεός ψάχνει πρόθυμες καρδιές που θέλουν να είναι ελεύθερες. Κι αν είστε πρόθυμοι, όλα τα χρόνια των παλιών σας λαθών δεν θα σας εμποδίσουν να γυρίσετε πίσω σ’ Αυτόν. Μπορεί να κάνατε ένα λάθος, αλλά ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ Σ’ ΕΣΑΣ αν το αποκηρύξετε.
Να λέτε στον εαυτό σας: «Δεν έχει σημασία αν οι αμαρτίες μου είναι βαθιές σαν τον ωκεανό και ψηλές όσο τα αστέρια, εγώ εντούτοις δεν ηττήθηκα, γιατί είμαι το Ίδιο το Πνεύμα». Το σκοτάδι μπορεί να βασιλεύει σε μια σπηλιά για χιλιάδες χρόνια, αλλά μόλις μπει μέσα το φως, το σκοτάδι εξαφανίζεται σαν να μην υπήρξε ποτέ. Παρόμοια, όποια κι αν είναι τα ελαττώματά σας, δεν είναι πια δικά σας όταν φέρνετε μέσα σας το φως της καλοσύνης. Το φως της ψυχής είναι τόσο μεγάλο που ολόκληρες ενσαρκώσεις φαυλότητας δεν μπορούν να το καταστρέψουν. Το αυτοδημιουργημένο όμως προσωρινό σκοτάδι της φαυλότητας κάνει την ψυχή δυστυχισμένη, γιατί μέσα σ’ αυτό το σκοτάδι υποφέρετε. Μπορείτε να το διώξετε ανοίγοντας το πνευματικό μάτι στον βαθύ διαλογισμό, γεμίζοντας τη συνειδητότητά σας με το θεϊκό του φως. Η Βίβλος λέει: «Δεν ξέρετε ότι είστε ναός Θεού και το Πνεύμα του Θεού κατοικεί μέσα σας?» (Προς Κορινθίους Α’ Γ:16).

ΕΧΕΤΕ ΒΑΣΑΝΑ? ΔΙΑΒΑΣΤΕ


Η ζωή είναι ένα απέραντο σχολείο. Υπάρχει ένα μάθημα για κάθε τι, το οποίο πρέπει να μάθετε. Όπως όμως τα άτακτα παιδιά στο σχολείο ασχολούνται με σκανταλιές, προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή άλλων παιδιών, δεν προσέχουν τον δάσκαλο και μετά δεν προβιβάζονται και πρέπει να επαναλάβουν την ίδια τάξη, έτσι γίνεται και με τους περισσότερους ανθρώπους. Είναι «κακά παιδιά» στο σχολείο της ζωής, μπλέκοντας συνέχεια σε προβλήματα γιατί δεν ακούν τον δάσκαλο. Η ζωή σάς διδάσκει όλη την ώρα. Είστε κακός μαθητής αν δεν προσέχετε. Σκεφτείτε το. Είναι η κεντρική ιδέα όσων θέλω να σας πω.
Τα «κακά παιδιά» που αποτυγχάνουν στις εξετάσεις πρέπει να επιστρέψουν ξανά και ξανά και ξανά, μέσα στην ντροπή, για να αντιμετωπίσουν τα ίδια μαθήματα. Οι καλοί μαθητές ωστόσο γίνονται σοφοί άνθρωποι. Ο Χριστός, ο Κρίσνα, ο Βούδας και άλλοι φωτισμένοι άνθρωποι ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους, αποφοιτώντας με επαίνους και γύρισαν στον Θεό. Δεν χρειάζεται να ξανάρθουν πια σ’ αυτό το σχολείο της ζωής εκτός αν, με τη δική τους ελεύθερη βούληση, γυρίσουν ξανά σαν Δάσκαλοι, «σωτήρες», για να βοηθήσουν άλλους.
Μετενσάρκωση σημαίνει ότι δεν ολοκληρώσατε την εκπαίδευσή σας. Έχετε ακόμα να περάσετε όλες τις βαθμίδες της φυσικής, νοητικής και πνευματικής εξέλιξης, που θα σας αποφέρουν το δίπλωμα της τελειότητας και της ελευθερίας. – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα
Η μελαγχολία δεν είναι παρά η σκιά του χεριού του Θεού που το εκτείνει θωπευτικά. Μην το ξεχνάτε αυτό. Μερικές φορές, όταν ο Θεός πρόκειται να σας χαϊδέψει, πριν σας αγγίξει προβάλλεται μια σκιά από το χέρι Του. Γι’ αυτό όταν έρχονται προβλήματα, μη νομίζετε πως σας τιμωρεί. Το χέρι Του, που ρίχνει πάνω σας τη σκιά του, έχει μια ευλογία για σας καθώς σας προσεγγίζει για να σας φέρει πιο κοντά σ’ Εκείνον.

12 σταθερά διαχρονικοί διατροφικοί κανόνες

σαλάτα διατροφή αποτοξίνωση

Άρθρο της διατροφολόγου Kimberly Evans
Η διατροφή είναι ένα πεδίο διαρκώς μεταβαλλόμενο. Για άτομα που βασίζονται σε επιστημονικές αποδείξεις όπως εγώ αυτό φαίνεται συναρπαστικό, αλλά για όσους θέλουν απλώς μια σταθερή απάντηση σε ζητήματα που αφορούν την υγεία τους μάλλον είναι απογοητευτικό.
Η διατροφή είναι μια σχετικά καινούρια επιστήμη και μόλις τώρα αρχίζουμε να κατανοούμε τις σύνθετες αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων και στο ανθρώπινο σώμα.
Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες σταθερές πληροφορίες που έχουν αντέξει στο πέρασμα του χρόνου:
1. Δεν είναι υποχρεωτικό να σας αρέσει οτιδήποτε τρώτε και δεν είναι υποχρεωτικό να τρώτε οτιδήποτε σας αρέσει.
Για να είμαι ειλικρινής, ως διατροφολόγος θέλω οι πελάτες μου να καταναλώνουν υγιεινά τρόφιμα, αλλά υπάρχουν και μερικά τρόφιμα που αξίζει να μάθετε να σας αρέσουν. Τα παντζάρια και το ψάρι βρίσκονται στην κορυφή της λίστας.
Η δεύτερη συμβουλή μου είναι λίγο πιο περίπλοκη. Με απλά λόγια, αν επιλέξετε να τρώτε υγιεινά, κάποιες φορές αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να καταναλώνετε ορισμένα τρόφιμα ακόμη κι αν σας αρέσουν. Το να συμβιβαστείτε με αυτό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την αλλαγή του τρόπου ζωής σας.
2. Η τροφή μας είναι το φάρμακό μας.
Από 3 ως 5 φορές την ημέρα έχουμε την ευκαιρία να επηρεάσουμε τη σωματική και συναισθηματική μας υγεία.
Προσωπικά χωρίζω τα τρόφιμα σε 3 ομάδες: τα βλαβερά, τα ουδέτερα και τα ωφέλιμα.
Τα βλαβερά είναι τα τρόφιμα που μάλλον αφαιρούν παρά προσφέρουν οφέλη στον οργανισμό σας. Αν δεν μπορείτε ούτε καν να προφέρετε κάποιο συστατικό, πιθανότατα το σώμα σας δεν γνωρίζει πώς να το χρησιμοποιήσει. Αποφύγετε τροφές που περιέχουν τις λέξεις υδρογονωμένο, υδρολυμένο, τεχνητό και αυτόλυση όπως επίσης και τα Ε.
Οι περισσότεροι από εμάς, ακόμη και όσοι θέλουμε να τρώμε υγιεινά, καταναλώνουμε ουδέτερες τροφές. Αυτές ούτε βλάπτουν ούτε ωφελούν. Σκεφτείτε για παράδειγμα τα δημητριακά ολικής αλέσεως (αν και είναι επεξεργασμένα).
Τα ωφέλιμα τρόφιμα είναι εκείνα που προσφέρουν θρεπτικά συστατικά, όπως τα φυτοχημικά και τα αντιοξειδωτικά, και αυξάνουν τη ζωτικότητα και την ενέργειά μας. Τέτοιες τροφές είναι τα μούρα, το μπρόκολο, η κουρκούμη, το τζίντζερ και η κανέλα.

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗ




Τo ότι είμαστε φυλακισμένοι στον πλανήτη Γη το θεωρώ σίγουρο, άλλωστε ο Ερμής Τρισμέγιστος όταν μας μιλά για την διττή δημιουργία των επτά κύκλων με τα επτά διαφορετικά ανθρώπινα σώματα, στον πιο κατωφερή κύκλο αναφέρεται σε μια γαλαζοπράσινη σφαίρα όπως ακριβώς είναι ο πλανήτης μας, ο οποίος καλύπτεται από ένα πλέγμα, και από το οποίο κανείς δεν βγαίνει με την σάρκα, παρά με την κάθαρση της ψυχής του, η οποία ψυχή όπως μας αναλύει είναι η νόηση, η διανοητική ουσία η οποία ξέρει προς τα που πρέπει να πετάξει. Άρα για να ξεφύγουν οι ανθρώπινες ψυχές από εδώ πρέπει πρώτα να προετοιμάζονται στην εδώ ζωή τους, ώστε να κατανοήσουν σε τι κόσμο και ποια εικονική πραγματικότητα ζουν, διότι όλα είναι ένα ψέμα, διότι όλα όσα πιστεύουμε ως αλήθεια είναι θέμα πληροφορίας ψεύτικης η αληθινής..μόνον που τουλάχιστον στα τελευταία δύο χιλιάδες χρόνια ζούμε την απόλυτη διαστρέβλωση της αλήθειας και στον απόλυτο σκοταδισμό.

Κι εμείς εδώ μέσα όλα όσα ζούμε είναι νοητά. 

Αν τώρα κάποιος μπορεί να ελέγξει την πληροφορία στο μυαλό μας, και δεν μας αφήνει περιθώριο να σκεφτούμε μόνοι μας, τότε εμείς θα εγκλωβιστούμε σε αυτή την πληροφορία. 
Στην ψεύτικη πληροφορία που διαμορφώνουν όσοι ελέγχουν το μυαλό μας. 

Μην αφήνεις το βάρος του σώματος να το σηκώνει η ψυχή…

Θοδωρής ΣιμάδηςΜην αφήνεις το βάρος του σώματος να το σηκώνει η ψυχή…
Σίγουρα έχεις ξανακούσει πως το παραπάνω βάρος που κουβαλάς με το σώμα σου είναι μια αριθμητική πράξη. Είναι απλά μια ανισορροπία ενέργειας.

Δηλαδή αποθηκεύεις πιο γρήγορα ενέργεια, με τη μορφή θερμίδων, παρά καταναλώνεις. Με αυτόν τον τρόπο έχεις μια συνεχόμενη αύξηση του βάρους σου μέσα στα χρόνια. Με απλά λόγια, πολλές θερμίδες μπαίνουν αλλά δεν βρίσκουν το δρόμο για να βγουν. Ο μίτος της Αριάδνης είναι στα χέρια σου και υποχρέωσή σου να τους τον δώσεις για να βρουν την έξοδο.

Είναι απολύτως κατανοητό ότι δεν σου φαντάζει εύκολο. Μέσα στα χρόνια συσσωρεύτηκε η κούραση και η δυσφορία και έγιναν καθημερινότητά σου. Η πεποίθησή σου είναι ότι δεν υπάρχει γυρισμός και πως ότι και αν δοκίμασες απέτυχε.

Σου έγινε συνήθεια να απορρίπτεις προτάσεις για εκδρομές που περιλαμβάνουν περπάτημα, συνήθισες ότι είναι φυσιολογική η απογοήτευση του παιδιού σου, όταν του εξηγείς ότι δεν μπορείς να παίξεις μαζί του, ή όταν σταματάς πολύ γρήγορα το παιχνίδι μαζί του. Σου φαίνεται λογική η δυσφορία που νιώθεις όταν σκύβεις να δέσεις τα κορδόνια σου, ή όταν κάποιο από τα ρούχα σου σε πιέζει και δεν μπορείς να ευχαριστηθείς την έξοδό σου. Προσπαθείς να δικαιολογηθείς για το λόγο που ιδρώνεις πολύ, ή που δυσκολεύεσαι στην αναπνοή σου, ή που ροχαλίζεις. Τους πόνους στα γόνατα, στη μέση και τον αυχένα σου τους θεωρείς δεδομένους. Καταναλώνεις μυοχαλαρωτικά, αντιφλεγμονώδη και παυσίπονα ίσως και σε καθημερινή βάση και κατηγορείς την απότομη αλλαγή του καιρού. Και πόσα ακόμα συνήθισες ή μπορεί ακόμα και να εξαναγκάστηκες να συνηθίσεις για να εκπληρώσεις τις πεποιθήσεις άλλων.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ KAI H EIKONA AYTOY - H ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΣΩΜΑΤΗ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΗΤΗ ΟΥΣΙΑ




H ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΣΩΜΑΤΗ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΗΤΗ ΟΥΣΙΑ 

Νοητή ουσία είναι η ουσία του Πανάγαθου Αγέννητου και Προϋπάρχων Νου Θεού. 

Ο Λόγος είναι η διανοητική ουσία, αδιαίρετη με τον Πανάγαθο Νου Θεό, είναι η διανοητική ουσία που βλέπει τον αγέννητο και προϋπάρχων κόσμο του Πανάγαθου Προϋπάρχων Πατέρα Νου.

Ο Λόγος έχει ως πρότυπο αυτόν τον αγέννητο και προϋπάρχων κόσμο, κοσμοποιεί αυτή την φύση και γίνεται Υπάρχων η Ζωή με τα γεννήματα του τις ψυχές.

Φως είναι ο Πανάγαθος Νους Θεός, και Λόγος ο Υιός του, η δε ένωση τους κοσμοποιεί την  αγέννητη και προϋπάρχων φύση, μαζί με τα γεννήμτα του τις ψυχές, και γίνεται η Ζωή Υπάρχων.

Ο Άνθρωπος γεννήθηκε όμοιος με τον Πατέρα Νου Θεό, Φως και Ζωή Υπάρχων.
.................
......................................

Τι είναι το πυρ και πνεύμα;
Είναι το δοχείο το οποίο εμφανίστηκε από το σκότος.
Είναι η ανυπαρξία της ζωής. 
Η φύση του είναι ταραχώδες, είναι το πυρ που εμφανίζει την ύλη μέσα στο χάος.

Πνεύμα είναι η ζωή που έδωσε ο Λόγος στην ανυπαρξία.
.............
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα