Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Μη σπαταλάτε το χρόνο σας σε ανθρώπους που σας πληγώνουν

Δεν σημαίνει ότι είστε εγωϊστές ή ότι βάζετε τον εαυτό σας πάνω από όλα όταν αναζητάτε τη δική σας ευτυχία και ευημερία - ειδικά όταν το κάνετε για να αποφύγετε ανθρώπους που σας κάνουν να υποφέρετε.
Μη σπαταλάτε το χρόνο σας σε ανθρώπους που σας πληγώνουν

Οι καταστάσεις και οι άνθρωποι που σας πληγώνουν μπορούν να σας αλλάξουν και να σας απομακρύνουν από τον πραγματικό σας εαυτό: ένα δυνατό, τολμηρό και ελεύθερο άνθρωπο που αξίζει να είναι ευτυχισμένος.
Φυσικά, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο να ξεφύγουμε από κάτι συναισθηματικά επιζήμιο από τη μια μέρα στην άλλη.
Τις περισσότερες φορές όταν θέλουμε να ξεφύγουμε από κάτι, συνήθως αναφερόμαστε σε μια σωματική απειλή – ένα μαχαίρι ή ένα σκοτεινό και απομονωμένο δρομάκι… ο εγκέφαλός μας είναι προγραμματισμένος, κατά μια έννοια, έτσι ώστε να αναγνωρίζει άμεσα τέτοιες απειλές και να προωθεί την αντίδραση: επίθεση ή υποχώρηση.
Ωστόσο, υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο συμφωνούμε όλοι: δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε το ίδιο εύκολα όλες τις επιβλαβείς καταστάσεις και μάλιστα μπορεί να μας είναι ακόμη πιο δύσκολο να πείσουμε τον εαυτό μας ότι πρέπει να ξεφύγουμε από αυτές.
Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; Τι γίνεται όταν, για παράδειγμα, το άτομο που σας πληγώνει είναι μέλος της οικογένειάς σας ή ο σύντροφός σας;
Οι άνθρωποι που σας πληγώνουν, δεν σας αξίζουν

Μασάζ... αιδοίου: Η νέα «τρέλα» που σαρώνει στις ΗΠΑ και τη Βρετανία

Μασάζ... αιδοίου: Η νέα «τρέλα» που σαρώνει στις ΗΠΑ και τη Βρετανία

Κάθε συνεδρία «γιόνι» κοστίζει περί τα 400 ευρώ - Οι ειδικοί υπόσχονται ότι μπορεί να κάνει θαύματα στην καταπολέμηση των συναισθηματικών τραυμάτων και την εξοικείωση με τις ερωτογενείς ζώνες

Το μασάζ αποτελεί μία σίγουρη και αποτελεσματική θεραπεία τόσο για την αντιμετώπιση του στρες όσο και για την καταπολέμηση διαφόρων μυοσκελετικών προβλημάτων.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα έχει κάνει την εμφάνισή του ένα καινούργιο είδος μασάζ, που θέτει έναν πολύ πιο... προσωπικό στόχο από την χαλάρωση και την ανακούφιση των μυών.

Το «γιόνι» είναι αποκλειστικά διαθέσιμο σε γυναίκες και εκτελείται από έναν επαγγελματία μασέρ (ή μασέζ) που εστιάζει τις μαλάξεις του αποκλειστικά στην περιοχή του αιδοίου. Εξάλλου και το ίδιο το όνομα του μασάζ προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη για την ευαίσθητη γυναικεία περιοχή.

Ο Γκρούεφσκι σχεδιάζει να καταφύγει στο εξωτερικό


Μάιος 26, 2016.


Ο πρώην πρωθυπουργός του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων (FYROM) σχεδιάζει αυτές τις ημέρες να φύγει στο εξωτερικό, όπως δημοσιεύει το Ina-online.net των Σκοπίων έχοντας ως πληροφόρηση την ιστοσελίδα «KosovaPress» που επικαλείται διεθνή πηγή.



Σύμφωνα με τις πηγές αυτές ο Γκρούεφσκι αναμένεται να μεταφέρει  τους τραπεζικούς λογαριασμούς του από τα Σκόπια σε τρίτη χώρα.



Μαζί με τον Γκρούεφσκι την ίδιες ενέργειες  έχουν ήδη κάνει ο πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Σάσο Μιγιάλκοφ και τέσσερις Σκοπιανοί επιχειρηματίες, οι οποίοι φέρονται μπλεγμένοι σε κατάχρηση δημοσίων κεφαλαίων.

Γράμμα σ' εσένα

Μετά από τόσα χρόνια, αποφασίζω να σου γράψω. Δεν ξέρω αν κάνω το σωστό, μα έχω ανάγκη να ακούσεις ή έστω να διαβάσεις όσα θέλω να σου πω και έχουν φωλιάσει μέσα μου για να μην τ’ ακούω ούτε εγώ η ίδια, καιρό τώρα. Γράμμα σ’ εσένα λοιπόν, σ’ εσένα που περιμένω σ’ όλη μου τη ζωή και σ’ εσένα που δεν ήρθες ποτέ.

Μα εγώ σε ήθελα, σε ζητούσα, σε σκεφτόμουν και σε αγαπούσα κάθε μέρα περισσότερο. Τόλμησα να σε λατρέψω, όπως δεν θα τολμούσε κανένας άνθρωπος σ’ αυτόν τον κόσμο. Τόλμησα να ζήσω με την ανάμνηση σου, μα και με μια ελπίδα που μου άφησαν τα όσα ζήσαμε, με την ελπίδα του γυρισμού.

Μου έλεγες πως θα σου ανήκω πάντα κι εσύ σε μένα, πως εμείς οι δυο δεν θα χαθούμε ποτέ, δεν θα το αφήσεις εσύ να γίνει, όπου κι αν ταξιδέψεις, όπου κι αν πάω, θα είμαστε μαζί. Θα μας ενώνει η ζωή, θα συναντιόμαστε στους στίχους των αγαπημένων μας τραγουδιών.



Έτσι μου έλεγες. Πόσο θα ήθελα να έρθεις και να μου τραγουδήσεις πάλι. Να σ’ ακούσω να μου ψιθυρίζεις τους στίχους στ’ αυτί, οι λέξεις σου να με ντύνουν με ανάμικτα συναισθήματα και η φωνή σου να με γεμίζει ευτυχία. Όσο κι αν μεγαλώνω, η φωνή σου θα με κάνει πάντα να αισθάνομαι παιδί.
Είναι τόσο γλυκιά, τόσο αθώα, τόσο αγαπημένη, τόσο δική σου, τόσο δική μου. Δε μπορώ να σου θυμώσω για τίποτα, παρά μόνο γιατί μου στέρησες τα μάτια σου, αυτά τα μάτια με το ακανόνιστο χρώμα που έλαμπαν στην επαφή τους με τον ήλιο και που σκοτείνιαζαν σε κάθε δυσκολία.
Μάτια γεμάτα απορία κι ελπίδα. Μάτια παιδιού. Μάτια μου αγαπημένα.

Της σβούρας τα γυρίσματα τα’ χει κι η ζωή η ίδια



Έγκλημα στην Πόλη — από το Αστυνομικό Δελτίο της δεκαετίας του ’40

—της Σεβαστής Λιοναράκη-Χρηστίδου—
Η Φατμά γεννήθηκε και μεγάλωσε σε γειτονιά των gecekondu, των παράνομων σπιτιών που έχτιζαν οι φτωχοί εσωτερικοί μετανάστες στις παρυφές των πόλεων. Σύμφωνα με νόμο της εποχής, όποιος έχτιζε σπίτι, συνήθως σε δημόσια έκταση, στη διάρκεια μιας νύχτας χωρίς να τον σταματήσει  η αστυνομία, αυτόματα με τη ξημέρωμα της νέας ημέρας θεωρείτο νόμιμος ιδιοκτήτης του και οι αρχές δεν είχαν το δικαίωμα να κατεδαφίσουν το σπίτι. Το χτίσιμο σε μια νύχτα —στοιχειώδες χτίσιμο εδώ που τα λέμε— δεν ήταν ανέφικτο. Μαζεύονταν δέκα, δεκαπέντε άντρες και κάποιες γυναίκες για τις βοηθητικές δουλειές και με συντονισμό και προγραμματισμό  έφτιαχναν τα βασικά ενός σπιτιού μέχρι το  πρωί. Η  γειτονιά της Φατμά —ολόκληρο χωριό πια,  οι περισσότεροι κάτοικοι του οποίου, όπως και η δική της οικογένεια, ήταν Τσιγγάνοι—  ήταν φυτεμένη στα ορεινά του Μπεσίκτας, στις πλαγιές που απλώνονταν πίσω από την κατηφόρα της οδού  Ihlamur Yolu («δρόμος με τις φλαμουριές»), ελάχιστα μακριά από το Teşvikiye Τεσβικιγιέ, μια συνοικία  που βρισκόταν σφιχταγκαλιασμένη με τη συνοικία Nişantaşı – Νισάντασι, σαν δυο αγαπημένα αδελφάκια, με τα όρια τους να είναι ανέκαθεν μπλεγμένα.
Κοινή η ιστορία τους, κοινή η μοίρα τους. Η ονομασία Τεσβικιγιέ προήλθε από την οθωμανική λέξη   Teşvikiye, που σήμαινε «ενθάρρυνση». Ο σουλτάνος Αμπντουλμετζίτ το 1853-54 έχτισε το τζαμί Teşvikiye και το πρώτο αστυνομικό τμήμα, θέλοντας να ενισχύσει τον εποικισμό της περιοχής η οποία είχε, εκτός από το φυσικό της κάλλος, και το προτέρημα να βρίσκεται αρκετά κοντά στο ευρωπαϊκό κέντρο, το Μπέγιογλου. Εξάλλου, η σουλτανική Αυλή, έχοντας μετακομίσει από το παλάτι του Τόπκαπι στην παλιά πόλη, στο παλάτι του Dolmabahçe στην ευρωπαϊκή ακτή του Βοσπόρου, στο Μπεσίκτας, ανάγκασε εκ των πραγμάτων πολλούς Οθωμανούς αξιωματούχους να μετακομίσουν σε κοντινότερες περιοχές στο παλάτι.
eski-tesvikiye-camii-
Teşvikiye Camii
Ήδη μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους, πολλοί εύποροι Τούρκοι που είχαν εγκαταλείψει τη Θεσσαλονίκη,  μία σημαντική οθωμανική μητρόπολη μέχρι τότε,  είχαν εγκατασταθεί στο Νισάντασι.

[Séance] Του George Le Nonce


3

Our lives led to this. It’s the price we pay
James Merrill,
The Changing Light at Sandover
 
 
Μὲ τὰ λόγια πεθαμένων ποιητῶν
ἔπος ὁλόκληρο ἔγραψε ὁ Μέρριλλ.
Ὧρες πολλὲς στὸ τραπεζάκι, καλοῦσε
πότε τὸ πνεῦμα τοῦ Ὦντεν, πότε τοῦ Γέητς,
ἄκουγε, κατέγραφε, συνέθετε.
Κι ἔτσι περνοῦσε ὁ καιρός,
στὸ σαλόνι του
καὶ στὰ ποιήματα.

Η αίσθηση θυμού, πικρίας ή αδικίας

Mov

Μια νοσοκόμα της μονάδας επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Midwest πληροφορήθηκε από το τηλεφωνικό κέντρο ότι μεταφέρονται επειγόντως στη μονάδα πέντε άτομα σε κρίσιμη κατάσταση. Η ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα γινόταν ακόμα πιο περίπλοκη, επειδή ο ένας από τους τραυματίες ήταν ο σύζυγος της νοσοκόμας. Οι άλλοι τέσσερις ήταν μια άγνωστη σε εκείνη οικογένεια. Παρά τις επίμονες προσπάθειες των γιατρών και των νοσοκόμων, πέθαναν και οι πέντε. Τι ήταν αυτό που τους σκότωσε; Η κατάρρευση κάποιου κτιρίου; Η ανατροπή ενός λεωφορείου; Οι σφαίρες των γκάνγκστερ; Κάποια φωτιά;
Τους σκότωσε ο θυμός.
Σε έναν επαρχιακό δρόμο κάποιο αυτοκίνητο προσπαθούσε να προσπεράσει ένα άλλο. Κανείς όμως από τους δύο οδηγούς δεν ήθελε να υποχωρήσει. Πλάι πλάι και οι δύο είχαν επιδοθεί σε έναν αγώνα ταχύτητας, σε έναν αθέμιτο ανταγωνισμό για την πρώτη θέση, φορτωμένοι θανάσιμα με θυμό. Κανείς από τους δύο οδηγούς δεν είδε το αυτοκίνητο που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση, παρά μόνο όταν ήταν πολύ αργά. Ο σύζυγος της νοσοκόμας ήταν ο ένας από τους δύο μαινόμενους οδηγούς. Οι δύο άντρες που προσπαθούσαν να παραβγούν στην ταχύτητα ήταν ξένοι μεταξύ τους – δεν είχαν καν συναντηθεί. Δεν είχαν κανένα λόγο να είναι τόσο θυμωμένοι ο ένας με τον άλλον, ωστόσο η οργή τους είχε κυριεύσει, απλά και μόνο επειδή ο ένας ήθελε να προσπεράσει τον άλλον. Η αστυνομία απήγγελε κατηγορίες εναντίον του επιζήσαντα οδηγού. Τρεις οικογένειες ερημώθηκαν εξαιτίας αυτού του τραγικού δυστυχήματος, που ήταν απόρροια ενός θυμού, που σύμφωνα με τους ιθύνοντες  είναι σήμερα το υπ’ αριθμόν ένα αίτιο των αυτοκινητιστικών δυστυχημάτων στις ΗΠΑ.
Όλοι, πολλές φορές, ταυτιζόμαστε με την οδήγηση όταν είμαστε θυμωμένοι, ευτυχώς, όμως, λίγοι θα υποστούμε τόσο ακραίες συνέπειες. Παρ’ όλα αυτά, όταν αφήνουμε το θυμό μας να συσσωρεύεται, όπως αυτοί οι δύο άντρες, τότε, παραδίνουμε τη ζωή μας σε μια πολύ δυνατή αρνητική δύναμη. Γι’ αυτό πρέπει να μάθουμε να εκφράζουμε το θυμό μας με υγιείς τρόπους και να τον ελέγχουμε πριν αυτός αρχίσει να ελέγχει εμάς.

Οι καβγάδες των γονιών και η επίδρασή τους στα παιδιά

Οι γονείς πρέπει να κρατούν τις διαμάχες τους, μακριά από τα παιδιά τους.

Πώς επηρεάζουν την ψυχική κατάσταση και ψυχολογική ή συναισθηματική εξέλιξη των παιδιών σας, όταν ως γονείς καυγαδίζετε ή συγκρούεστε με οποιονδήποτε τρόπο μπροστά τους;
Την επόμενη φορά, που θα μπείτε σε μια διαδικασία θυμού, λογομαχίας, φιλονικίας, καβγά ή ακόμη σιωπηλής επιθετικότητας με τον ή τη σύζυγο σας, σκεφτείτε τις επιδράσεις, που θα έχει η συμπεριφορά σας, στο παιδί σας!
Ο τρόπος με τον οποίο οι γονείς χειρίζονται τις καθημερινές συζυγικές δυσκολίες και διαφορές, έχουν μεγάλη επίδραση στη μελλοντική συναισθηματική εξέλιξη και προσαρμογή στην κοινωνία των παιδιών τους.
Όταν η σχέση μεταξύ των δύο γονιών λειτουργεί καλά, το παιδί κερδίζει μια ισχυρή συναισθηματική ασφάλεια. Αυτή είναι απαραίτητη για να μπορέσει το παιδί να εξερευνήσει τους άλλους ανθρώπους και να δημιουργήσει σχέσεις μαζί τους.
Αντίθετα όταν η συναισθηματική ασφάλεια του παιδιού διαβρώνεται από καταστροφικές διαμάχες των γονιών, το παιδί χάνει την εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση του. Διστάζει να προχωρήσει μπροστά ή προχωρά με απορυθμισμένο τρόπο. Δυσκολεύεται να στηριχθεί στον εαυτό του ή να βρει στήριξη σε σχέσεις με άλλους.
Τα σημαντικά αυτά συμπεράσματα που πρέπει να προβληματίσουν τους γονείς, προέκυψαν από δύο έρευνες από το πανεπιστήμιο του Rochester και του Καθολικού πανεπιστημίου της Αμερικής στην Ουάσινγκτον.
Συνοπτικά τα ευρήματα των δύο αυτών ερευνών ήταν τα ακόλουθα:

Γιατί το σεξ κόβεται «μαχαίρι» στις… διακοπές; Όλοι οι λόγοι

σεξ

Σεξο- εξάρτηση από το κινητό τους και από τα social media, φαίνεται ότι έχουν τα σύγχρονα ζευγάρια ακόμη και στη διάρκεια των διακοπών τους.

Και ενώ τα περισσότερα ζευγάρια προσδοκούν σε καλύτερο σεξ όταν είναι μαζί και περνούν ευχάριστα τις διακοπές τους παρόλα αυτά οι σύγχρονοι »δολοφόνοι» του σεξ όπως είναι τα κινητά, τα ταμπλέτ και άλλα το κόβουν μαχαίρι.
Αναλυτικότερα έρευνα που πραγματοποίησε μεγάλη εταιρεία κατασκευής προφυλακτικών απέδειξε ότι η «απόσπαση της προσοχής από τα ψηφιακά μέσα» κατά τη διάρκεια των διακοπών επηρεάζει αρνητικά τις ανθρώπινες σχέσεις
Τα αποτελέσματα αυτά δεν εκπλήσσουν, αν σκεφθούμε ότι το 40% των ανθρώπων είναι λιγότερο πιθανό να υποκινήσουν την σεξουαλική επαφή αν ο σύντροφός τους είναι στο κρεβάτι και ασχολείται με το κινητό. Ακόμα το 41% παραδέχτηκε ότι κατά την διάρκεια των διακοπών τους, τα ζευγάρια τις νύχτες προτιμούν να περνούν τις ώρες τους με τα κινητά τους παρά ο ένας στον άλλον.

Επιλέγω να ζήσω

Agalmata


penγράφει η Χρύσα Ευαγγέλου
 
Επιλέγω να ζήσω.
Τι σημαίνει αυτό;  Τι σημαίνει αυτό θα αναρωτηθεί κάποιος αφού είμαι ζωντανός, τι άλλο μπορώ να κάνω; Και όμως η ζωή δεν είναι απλά ότι υπάρχω και αναπνέω και σκέφτομαι και αισθάνομαι. Είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό.
Η πραγματική ζωή δεν είναι θέμα απλής επιβίωσης.
Η ουσιαστική ζωή σημαίνει να υπάρχω με όλο μου το είναι. Να υπάρχω και να βιώνω την στιγμή σαν μια ανεπανάληπτη μοναδική εμπειρία. Να υπάρχω και να πηγαίνω κόντρα στο φόβο που με κρατάει στην ασφάλεια και την προστασία, που με κρατάει σε απόσταση από κάθε τι που με πονάει και με διαλύει. Η πραγματική ζωή είναι να αναπνέω κάθε στιγμή κάθε συναίσθημα που μου δίνει η εμπειρία της ύπαρξης, να εκθέτω τον εαυτό μου και να παραμένω αληθινή, να δημιουργώ και να το ευχαριστιέμαι χωρίς το φόβο της κριτικής και χωρίς την ανάγκη της επιβεβαίωσης και της προσδοκίας.
Η πραγματική ζωή σημαίνει να ρισκάρω να πληγωθώ, να πονέσω αλλά να έχω το θάρρος να βιώσω όλα όσα προκύπτουν στο παρόν μου με μια ζωντανή, παλλόμενη από ενέργεια καρδιά. Η πραγματική ζωή με θέλει να ζω με ψυχή, με χαρά, να μοιράζομαι, να δίνω και να προσφέρω ανεξάρτητα αν θα πάρω ή θα προδοθώ. Η πραγματική ζωή είναι στη ποιότητα που δίνω στην κάθε στιγμή μου, οι σκέψεις αγάπης με τις οποίες ντύνω τις πράξεις μου και τα αγνά συναισθήματα που προκύπτουν αβίαστα.

Αποσπάσματα Εσωτερικής διδασκαλίας

Petalouda Energeia

Contents [hide]
Ο άνθρωπος ως θεία ουσία
Ο άνθρωπος είναι μια ζώσα οντότητα, ένας συνειδητός υιός του Θεού (μια ψυχή) που κατέχει ένα ζωώδες σώμα. Εδώ είναι το ζήτημα. Έχει συνεπώς τη φύση κρίκου κι όχι χαμένου κρίκου. Συνενώνει μέσα του τα αποτελέσματα της εξελικτικής διαδικασίας όπως προχώρησε στη διάρκεια των περασμένων αιώνων και φέρνει σε επαφή με το εξελικτικό αυτό αποτέλεσμα ένα νέο παράγοντα, εκείνον της ατομικής, αυτο-συντηρούμενης και αυτο-γιγνώσκουσας όψης. Η παρουσία αυτού του παράγοντα και αυτής της όψης διαφοροποιεί τον άνθρωπο απ’ το ζώο. Η όψη αυτή παράγει στην ανθρωπότητα μια συνείδηση αθανασίας, μια αυτεπίγνωση και μια εγωκεντρικότητα που κάνουν αληθινά τον άνθρωπο να εμφανίζεται κατ’ εικόνα του Θεού. Η έμφυτη και κρυφή αυτή δύναμη δίνει στον άνθρωπο την ικανότητα να υποφέρει, την οποία δεν διαθέτει κανένα ζώο, αλλά του χαρίζει επίσης την ικανότητα να δρέπει τα οφέλη αυτής της εμπειρίας στον κόσμο της διανόησης. Η ίδια αυτή ικανότητα εκδηλώνεται στο ζωικό βασίλειο εμβρυακά στον κόσμο των ενστίκτων. Το ιδιάζον αυτό γνώρισμα της ανθρωπότητας της χαρίζει τη δύναμη να νιώθει τα ιδεώδη, ν’ αποτυπώνει το κάλλος, ν’ αντιδρά αισθησιακά στη μουσική και ν’ απολαμβάνει το χρώμα και την αρμονία. Είναι το θείο αυτό κάτι που καθιστά το ανθρώπινο γένος άσωτο υιό που σκίζεται μεταξύ της επιθυμίας για την εγκόσμια ζωή, για αποκτήματα και εμπειρία και της ελκτικής δύναμης εκείνου του κέντρου ή οίκου, απ’ το οποίο ήλθε. (Εσωτερική Ψυχολογία, Τομ. Ι, σσ. 311-12 – αγγλικό)
Η απλότητα του έργου του μαθητή
Η απλότητα ας είναι οδηγός σας και η προσηλωμένη αγάπη ο κύριος αντικειμενικός σας σκοπός. Διαλέξτε ένα πεδίο υπηρεσίας που έχει συγκεκριμένα όρια (γιατί όλοι οι μαθητές είναι περιορισμένοι και δεν μπορούν να καλύψουν με τις σκέψεις τους το πλανητικό εύρος) κι εργασθείτε –νοητικά και φυσικά– μέσα σ’ αυτά τα όρια. Ό,τι σας ζητείται είναι η συμπλήρωση κάποιου αυτοπροσδιορισμένου έργου μέσα στο πεδίο του καρμικού περιορισμού και του περιβάλλοντος που η μοίρα σας έριξε. Τί πραγματικά επιτελείτε αυτή τη στιγμή; Ας είναι η υπηρεσία σας μέσα στο πεδίο επαφής όπου βρίσκεσθε και μην επεκτείνεσθε σ’ ολόκληρο τον πλανήτη. Υπάρχει άραγε μεγαλύτερο ή σπουδαιότερο έργο απ’ το να εκπληρώσετε το χρέος σας και να το φέρετε σε πέρας στον τόπο που βρίσκεσθε και με τους συντρόφους που διαλέξατε; (Εσωτερική Θεραπευτική, σ. 372 – αγγλικό)
Το τέλος του θανάτου
Η επίμονη προσπάθεια είναι ο σπόρος της σύνθεσης, η αιτία της επίτευξης κι αυτή που τελικά υπερνικά το θάνατο. Ο θάνατος είναι πραγματικά εκφυλισμός στο χρόνο και το χώρο και οφείλεται στην τάση της ύλης-πνεύματος να απομονώνεται ενόσω βρίσκεται σε εκδήλωση (από τη σκοπιά της συνείδησης). Αυτή η επίμονη προσπάθεια του Λόγου κρατά όλες τις μορφές σε εκδήλωση και διατηρεί ακόμη τη ζωική όψη σαν τον παράγοντα ολοκλήρωσης στη μορφική δόμηση και –που είναι εξίσου μια πράξη επίμονης θέλησης– μπορεί να αφαιρέσει ή να αποσύρει τη ζωική συνείδηση ανέπαφη στο τέλος κάθε κύκλου εκδήλωσης.

Τα "αφελή επικοινωνιακά χάδια των Βρυξελλών (Μάιος '16) προς την Ελλάδα" υποκρύπτουν απλώς τον πανικό τους για μια μαζική έξοδο χωρών από την ΕΕ και την είσοδό τους στην Βρετανική ΕΕ που θα προέκυπτε από το επικείμενο BREXIT...το οποίο δε, όσο πιο γρήγορα συμβεί, τόσο το καλύτερο...





γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

24 Μαΐου 2016

Τελευταίες ημέρες πολλοί και πολύ χαϊδεύουν την Ελλάδα...

Ή καλύτερα τ' αυτιά της Ελλάδας...και εμμέσως όχι μόνον αυτής....

Από το ΔΝΤ που διαδίδει κάτι "απίστευτα φάλτσα" περί ανάγκης αδιαπραγμάτευτης μείωσης του χρέους κατά 50% (!) μέχρι τους παράγοντες των Βρυξελλών που παραδόξως είναι όλο γλύκα...

Για να ακριβολογούμε δε, τα λόγια τους...επ' ουδενί τα έργα τους....

Και ο μόνος λόγος που λογικά μπορούμε να υποθέσουμε πως κρύβεται από πίσω είναι το επικείμενο BREXIT του Ιουνίου...

Και η χιονοστιβάδα που προμηνύει...

Καθώς, αν φύγει η Βρεττανία, δεν θα φύγει μόνη της...

Αλλά θα συμπαρασύρει μαζί της και τις μισές (τουλάχιστον) χώρες της ΕΕ...


Από την στιγμή λοιπόν που οι αντιευρωπαϊστές Βρετανοί υπέρμαχοι του BREXIT επισείουν ως ένα από τα λάβαρά τους την εχθρική και καταστροφική στάση των Βρυξελλών κατά της Ελλάδας  (και κάθε άλλης χώρας που δεν ανήκει στον σκληρό φιλογερμανικό πυρήνα), τότε, αυτό το "επιχείρημα" πρέπει να "αμβλυνθεί"...

Να "γλυκάνει" δηλαδή η "εικόνα"...το "φαίνεσθαι" προς τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ....

...να μην ανησυχούν και να μην τείνουν ευήκοον ους προς τις Βρετανικές αντιευρωπαϊκές σειρήνες...

Τα Ψέματα των Παιδιών και ο Ρόλος των Γονέων

Ψέμα ονομάζουμε κάθε παραποίηση, διαστρέβλωση της αλήθειας ή, καλύτερα, της πραγματικότητας. Η παραποίηση αυτή είναι σκόπιμη, συνειδητή. Συνεπώς για να πούμε ότι ένα παιδί λέει ψέματα χρειάζεται να είναι σε θέση να αναγνωρίζει την πραγματικότητα, να έχει αναπτυχθεί επαρκώς γνωστικά. Τα ψέματα των παιδιών είναι ένδειξη γνωστικής ανάπτυξης. Τα ψέματα ξεκινούν σχεδόν ταυτόχρονα με την ανάπτυξη της ομιλίας. Τα ψέματα προϋποθέτουν ότι:


α) Τα παιδιά κατανοούν τι σκέφτονται οι άλλοι, ότι γνωρίζουν αυτό που οι άλλοι ξέρουν και αυτό που δεν ξέρουν, μια ικανότητα που έχει αποδοθεί με τον όρο «θεωρία του νου». Τα παιδιά που υπερτερούν στη «θεωρία του νου» είναι επίσης καλύτερα στα ψέματα. Η θεωρία του νου εμφανίζεται κατά το 4ο έτος (Astington, 1993, ό. α. Cole & Cole, 2001).

β) Τα παιδιά μπορούν να σχεδιάζουν μακροπρόθεσμα και να αποφεύγουν παρακάμπτουν ανεπιθύμητες ενέργειες. Πρόκειται για μια εκτελεστική λειτουργία. Ως αποτέλεσμα αυτής της ικανότητας, τα παιδιά αυτά σημειώνουν μεγαλύτερη σχολική επιτυχία και έχουν περισσότερους φίλους (Ding, Wellman, Wang, Fu, & Lee, 2015).

Η γνωστική επάρκεια ως προς αυτό τον τομέα αναδύεται σε γενικές γραμμές μετά τα 3-4 χρόνια και εμπλουτίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της προσχολικής περιόδου, ώστε να αποκτήσει μια σαφέστερη μορφή κατά την περίοδο των σχολικών χρόνων, όταν δηλαδή το παιδί αρχίζει να φοιτά στο δημοτικό σχολείο.

Γιατί όμως τα παιδιά λένε ψέματα; Ξεκινώντας από την προσχολική περίοδο, τα παιδιά λένε ψέματα γιατί δυσκολεύονται να παραδεχτούν τα λάθη τους και να αναλάβουν την ευθύνη κάποιου «παραπτώματός» τους. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, όταν το μικρό παιδί ερωτάται από τον γονιό για μια ζημιά, τότε την αρνείται ή επιρρίπτει την ευθύνη σε κάποιον ή κάτι άλλο: «Δεν το έκανα εγώ. Δεν έσπασα εγώ το βάζο. Η γάτα το έσπασε».

Νέα μελέτη υποστηρίζει την (πιθανή) συσχέτιση μεταξύ αρχέγονων μελανών οπών (PBHs) και σκοτεινής ύλης

20160525_CIB300x340Η σκοτεινή ύλη είναι μια μυστηριώδης ουσία που συγκροτεί το μεγαλύτερο μέρος του υλικού σύμπαντος και ευρέως θεωρείται ότι συγκροτείται από κάποια μορφή εξωτικών σωματίων μεγάλης μάζας. Μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική θεώρηση είναι ότι η σκοτεινή ύλη συγκροτείται από μαύρες τρύπες που διαμορφώθηκαν το πρώτο δευτερόλεπτο της ύπαρξης του σύμπαντος, που είναι γνωστές και ως αρχέγονες μαύρες τρύπες (PBHs).
Σας είχαμε παρουσιάσει (21 Μαΐου 2016) με τίτλο: «Θεωρητική μελέτη αναζητά: Τα βαρυτικά κύματα μπορεί να κρατούν το μυστικό της σκοτεινής ύλης;«, μια ενδιαφέρουσα μελέτη στην πλαίσιο της οποίας ο Simeon Bird και οι συνάδελφοί του από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στο Maryland, ερεύνησαν την δυνατότητα εκτιμώντας το ρυθμό συγχώνευσης των μαύρων οπών, με μάζα 30 φορές την ηλιακή, οι PBHs να παίζουν το ρόλο της σκοτεινής ύλης. Τα αποτελέσματα φάνηκε ότι είναι συνεπή με το ρυθμό που συνάγεται από τις παρατηρήσεις της συνεργασίας LIGO.
Τώρα σε μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 24 Μαΐου, στο Astrophysical Journal Letters, ο επιστήμονας της NASA (στο Goddard Space Flight Center του Maryland) Alexander Kashlinsky, υποστηρίζει ότι αυτή η εναλλακτική θεώρηση για τη συγκρότηση της σκοτεινής ύλης, εναρμονίζεται με τη γνώση μας για τις κοσμικές, υπέρυθρες και ακτίνων-Χ, λάμψεις υποβάθρου και μπορεί να εξηγήσει τις απρόσμενα μεγάλες μάζες των συγχωνευόμενων μελανών οπών που ανιχνεύθηκαν τον τελευταίο χρόνο.
Στην εργασία ο Kashlinsky αναλύει τι μπορεί να έχει συμβεί αν η σκοτεινή ύλη συνίσταται από ένα πλήθος μαύρες τρύπες, όμοιες με αυτές που ανιχνεύτηκαν από τη συνεργασία LIGO. Οι μαύρες τρύπες στρεβλώνουν την κατανομή της μάζας στο πρώιμο σύμπαν, προσθέτοντας μια μικρή διακύμανση που έχει συνέπειες εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια αργότερα, όταν άρχισαν να σχηματίζονται τα πρώτα άστρα.

Eνεργειακή Θρέψη κι Ενεργειακά Βαμπίρ

Eνεργειακή Θρέψη κι Ενεργειακά Βαμπίρ
Eνεργειακή Θρέψη κι Ενεργειακά Βαμπίρ
Σήμερα θα μιλήσουμε για τα ενεργειακά βαμπίρ και το κλέψιμο ενέργειας.
Πολλές φορές, όταν αισθάνεστε κουρασμένοι, στραγγισμένοι, μπερδεμένοι ή αποπροσανατολισμένοι, πιθανόν να έχετε πέσει θύμα βαμπιρισμού. Θρέφονται από εσάς κυριολεκτικά και σας κλέβουν ενέργεια. Αυτό γίνεται συνέχεια στο περιβάλλον σας και πρέπει να μπει ένα τέλος. Αυτό θα οδηγήσει σε πιο υγιείς και αυθεντικές σχέσεις και πάνω απ’ όλα στη επιστροφή της χαράς στη ζωή σας. Θα μιλήσουμε για τα συμπτώματα, πώς γίνεται το θρέψιμο και τι μπορούμε να κάνουμε γι αυτό. Κατ’ αρχάς, όλοι χρησιμοποιούμε ενέργεια για να δημιουργήσουμε την πραγματικότητά μας, τη δουλειά μας, τις σχέσεις μας κ.λ.π. Μερικοί άνθρωποι φθάνουν στο σημείο να κλέβουν ενέργεια, όχι συνειδητά πάντα, όχι απαρα’ιτητα για να βλάψουν, αλλά λόγω έλλειψης δικής τους ενέργειας, για την επιβίωσή τους. Ας αρχίσουμε με κάποιους όρους που θα χρησιμοποιήσουμε.
– Θρέψιμο: Γίνεται όταν άνθρωποι παίρνουν ενέργεια από άλλους, συνειδητά ή όχι. Παίρνουν προσωρινή ευχαρίστηση, αλλά μετά θέλουν να συνεχίσουν να το κάνουν, γιατί δεν διαρκεί.
– Ενεργειακός ιός: ένας ιός της συνείδησης μέσα σε όλους μας, αφορά την ανισορροπία της αρσενικής και θηλυκής ενέργειας και προκαλεί το θρέψιμο (κλέψιμο ενέργειας). Δεν είναι μέρος μιας συνομωσίας, δεν ανήκει σε κανένα, απλά υπάρχει και προκαλεί στους ανθρώπους αυτό το θρέψιμο από άλλους.
– Θύμα και καταχραστής (θύτης): Βρίσκονται όλοι πάντα και στις δύο πλευρές.
– Οντότητες: μη φυσικές υπάρξεις γύρω μας, αγγελικές και διαβολικές με υψηλή συνείδηση, αλλά και άλλες που θρέφονται από εμάς, κάνοντας ψυχικό χειρισμό.
– Αγάπη στον εαυτό κι ευσπλαχνία (self  love and compassion): Να αγαπάς αυτό που είσαι κι όλα όσα κάνεις και να έχεις πραγματική αγάπη για τον Εαυτό, γιατί πως μπορείς να αγαπάς τους άλλους , αν δεν αγαπάς πρώτα τον εαυτό σου.
– Compassion: Συμπόνια, αποδοχή, ευσπλαχνία, είναι η συνολική αποδοχή του εαυτού μας και των άλλων και του δικού τους ταξιδιού. Η αποδοχή αυτού που λέει ο Saint- Germain: «όλα είναι τέλεια σε όλη τη δημιουργία». Ας σημειώσουμε εδώ: Να μην ρίξουμε το φταίξιμο σε κανένα, γιατί μπαίνουμε στην ενέργεια του θύματος. Απλά να είμαστε ενήμεροι ότι συμβαίνει, είναι μία μορφή θρέψης. Εμείς τους το επιτρέπουμε, άρα γιατί να τους κατηγορήσουμε; Επίσης να προσέξουμε μήπως είμαστε κι εμείς βαμπίρ, γιατί αν κάποιος θρέφεται ενεργειακά από εμάς, αργά ή γρήγορα θα αρχίσουμε να θρεφόμαστε κι εμείς από άλλους. Δεν είναι ένας ανθρώπινος τρόπος να παίρνουμε ενέργεια, υπάρχουν τρόποι πολύ καλύτεροι. Όταν το δούμε να μην θυμώσουμε, να μην κατηγορήσουμε τον εαυτό μας, να μην τον χτυπήσουμε κάτω. Όλοι το κάνουν, ακόμη κι εσείς. Θα σας έλεγα να κάνετε το αντίθετο. Να αρχίσετε να αγαπάτε πραγματικά τον εαυτό σας και να ζείτε ενεργειακά με δύναμη από την Κοσμική Αιθερική Ενέργεια.
Πώς θρέφονται από άλλους και πως αυτοί από εμάς.
Ας δούμε 5 βασικές αρχές:

Πώς να θεραπεύσετε τις συναισθηματικές πληγές;

Οι συναισθηματικές πληγές μάς βοηθούν να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Ορισμένες φορές είναι πολύ δύσκολο αλλά θα πρέπει να μάθετε να τις θεραπεύετε προκειμένου να κοιτάτε μπροστά και να σκέφτεστε το μέλλον σας με αισιοδοξία.
Πώς να θεραπεύσετε τις συναισθηματικές πληγές;

Πόσες φορές έχετε πληγωθεί; Πρέπει να μάθετε να αντιμετωπίζετε τα συναισθηματικά τραύματα ακόμα και αν είναι πολύ δύσκολο καθώς ο πόνος παραμένει και κατά συνέπεια υποφέρετε. Ορισμένες φορές μάλιστα μένουν μέσα μας για πάντα.
Μερικές συναισθηματικές πληγές είναι βαθύτερες από κάποιες άλλες. Μερικές εξαφανίζονται χωρίς να αφήσουν ίχνη ενώ άλλες αφήνουν ένα ανεξίτηλο σημάδι που ποτέ δεν θεραπεύετε πλήρως. Μερικές πληγές δεν κλείνουν ποτέ…ή τουλάχιστον έτσι πιστεύατε μέχρι πρότινος.
Ίσως να σκέφτεστε ότι η ζωή σας θα ήταν πολύ καλύτερη αν δεν υποφέρατε ποτέ, αν κανένας δεν σας είχε πληγώσει. Ωστόσο, αυτό που δεν λαμβάνετε υπόψη σας είναι ότι αυτές οι πληγές αποτελούν μαθήματα ζωής. Σας μεταμορφώνουν και σας αναγκάζουν να ωριμάσετε σαν άτομα.
Όλες οι εμπειρίες σας, θετικές και αρνητικές, θα σας αφήσουν κάποιο σημάδι αλλά σίγουρα οι κακές εμπειρίες είναι αυτές που αφήνουν τα βαθύτερα σημάδια.
Σήμερα θα μιλήσουμε για το πώς να θεραπεύσετε πληγές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έτσι ώστε να μάθετε από αυτές, να τις μετατρέψετε σε εμπειρίες και να τις αφήσετε να σας διδάσκουν πράγματα για τον εαυτό σας και τη ζωή.

Kαθαρισμός του αίματος με παντζάρια

Τα παντζάρια περιέχουν βιταμίνες Α, Β και C ενώ εξασφαλίζουν επίσης διαλυτές ίνες, που ελέγχουν τα επίπεδα του σακχάρου και της χοληστερίνης στο αίμα και ρυθμίζουν τη λειτουργία του εντέρου.
Kαθαρισμός του αίματος με παντζάρια


Τα παντζάρια είναι κάτι περισσότερο από μια απλή ρίζα λαχανικού. Βαθιά μέσα στην καρδιά τους με το ζωηρό πορφυρό χρώμα υπάρχει ένα μεγάλο απόθεμα αντιοξειδωτικών ουσιών και βιταμινών πολύ ωφέλιμων για την υγεία σας. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να τα περιλαμβάνετε τακτικά στη διατροφή σας.
Πλούσιο σε ίνες, πρωτεΐνη και νερό, αυτό το φαρμακευτικό φυτό εξασφαλίζει ενέργεια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση διαφόρων τύπων παθήσεων -ειδικά προβλημάτων υγείας που συνδέονται με το συκώτι. Στο σημερινό άρθρο θα μιλήσουμε για όλα όσα μπορούν να κάνουν τα παντζάρια για σας.

Το παντζάρι, ο καλύτερος φίλος του συκωτιού σας

Σας αρέσουν τα παντζάρια; Είναι η δροσιστική, γήινη γεύση τους μέρος του εβδομαδιαίου προγράμματος των γευμάτων σας; Τα προτιμάτε ωμά ή βραστά με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι; Αν η απάντηση είναι ναι, συνεχίστε! Όποτε αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα με το συκώτι σας, το παντζάρι -που το βρίσκετε εύκολα στα καταστήματα και στις αγορές όλου του κόσμου- μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος σας, βοηθώντας στην καταπολέμηση της φλεγμονής και στην απομάκρυνση των τοξινών.
Δώστε προσοχή στα παρακάτω χαρακτηριστικά των παντζαριών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα