Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Οι ιοί των ανθρώπων

Zombie Apocalypse: Αληθινοί ιοί που μετατρέπουν τους ανθρώπους σε ...

Το μεγάλο ερώτημα δεν είναι το πόσοι θα πεθάνουν από τον κορωνοϊό ή το πόσοι δεν θα αρρωστήσουν. Το μεγάλο ερώτημα είναι το αν θα μάθει η ανθρωπότητα κάτι και τι θα είναι αυτό/ά  μετά το τέλος της πανδημίας.

Για παράδειγμα θα μπορούσε να μάθει πως τίποτε δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Πως είμαστε όλοι μας αναλώσιμοι και πως ένας μικροσκοπικός και αόρατος ζωντανός οργανισμός είναι ικανός να διαλύσει ένα γιγάντιο και πολύπλοκο μηχανισμό συσσώρευσης πλούτου, όπως ακριβώς είναι δηλαδή ένα μέρος του παγκόσμιου συστήματος που εξουσιάζει τους πάντες και τα πάντα. Το άλλο μέρος αυτού είναι ο μηχανισμός ελέγχου που ασκεί ανηλεώς καθημερινά, για να μπορεί απρόσκοπτα να συσσωρεύει τον πλούτο της Γης και των ανθρώπων.

Αυτό ακριβώς προσπαθούν να κάνουν οι κυβερνήσεις και τα κράτη τώρα. Να ελέγξουν τα πλήθη με στρατιωτικούς νόμους και καραντίνες. Τα κροκοδείλια δάκρυα των πολιτικών όμως δεν είναι για τους ανθρώπους. Είναι για το σύστημά τους που τώρα κλυδωνίζεται. Τρέμουν την κατάρρευση των χρηματιστηρίων και του υγειονομικού συστήματος. Τρέμουν τον πανικό των μαζών μήπως στραφεί ενάντια στην κανονικότητα που καταρρέει μέρα με τη μέρα.

Πόσο πραγματικά νοιάζονται όμως όλοι αυτοί που δεκαετίες ευαγγελίζονται τα πάντα με γνώμονα το χρηματικό κέρδος; Αυτοί που τώρα παρακαλούν και απαιτούν από τον κόσμο να μείνει σπίτι του και να σκεφτεί τον συνάνθρωπο είναι οι ίδιοι που καλλιέργησαν με τέχνη τον ανθρωπότυπο του σήμερα. 

Τον άνθρωπο που νοιάζεται μόνο για το τώρα και μόνο για τον εαυτό του. Τον άνθρωπο που  εκμεταλλεύεται τους πάντες και τα πάντα για να ικανοποιεί το  εγώ του και τις ιδιοτελείς επιθυμίες του. Τον άνθρωπο που καταναλώνει ολημερίς όλη τη σαβούρα που προπαγανδίζεται από τα ΜΜΕ και τους εντεταλμένους κανιβάλους.

Η ψηφιακή αποβλάκωση: μια μαζική παιδοκτονία (Εξαιρετικό!)


Μετάφραση, Προσαρμογή στα Ελληνικά και Επιμέλεια
Γιάννης Παπαμιχαήλ,

τ. Καθηγητής Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου


Η καραντίνα και η απαγόρευση κυκλοφορίας που έχουν επιβληθεί λόγω κορωνοϊού γεννά μεταξύ άλλων κάποια ζητήματα διαχείρισης χρόνου των ατόμων μέσα στα σπίτια που βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό στα αστικά κέντρα και είναι συχνά διαμερίσματα.Ποια είναι η πιο εύκολη και αποτελεσματική διέξοδος; Βεβαίως, οι οθόνες με όλες τις εκδοχές τους, από την συμβατική τηλεόραση μέχρι το διαδίκτυο.

Δεν περίμεναν βέβαια οι άνθρωποι τον κορωνοϊό για να την ανακαλύψουν, τώρα όμως μοιάζει να συνιστά σε μεγάλο βαθμό μονόδρομη διέξοδο των έγκλειστων και απομονωμένων ατόμων, ειδικά μάλιστα όσων έχουν παιδιά και οικογένειες.

Αποφασίσαμε λοιπόν να δημοσιεύσουμε μια βιβλιοκριτική από το γαλλικό περιοδικό «Eléments» προσαρμοσμένη και μεταφρασμένη στα ελληνικά για λογαριασμό του Δικτύου Psy-Counsellors, αναφορικά με την εγκατάλειψη των παιδιών μας στις «οθόνες- νταντάδες». Για να μην κερδίσουμε την «μάχη με τον κορωνοϊό» και την χάσουμε, με τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας…

************************

Ο Φίλιππος, χλωμό αγοράκι πέντε ετών, λίγο παχύσαρκο, χωμένο στην πολυθρόνα του ένα ωραίο πρωινό του Οκτώβρη, πληκτρολογεί πυρετωδώς το αγαπημένο του playstation.

Σε αυτήν ακριβώς τη στιγμή, ο νεαρός ήρωας, στη στενή του σχέση με την ψηφιακή του νταντά, δεν ονειρεύεται παρά ένα μόνο πράγμα: να ξεπεράσει το πέμπτο επίπεδο και να γίνει ο πιο μεγάλος «εκπαιδευτής του pokemon» στον κόσμο.

Από την στιγμή που η δασκάλα του Φίλιππου επεσήμανε την ανάγκη να απομακρυνθεί η HD τηλεόραση από το παιδικό δωμάτιο, αφού σύμφωνα με όλους, ειδικούς και μη, ο Φίλιππος παρουσιάζει κάποια συμπτώματα αστάθειας, νύστας κατά το διάστημα της ημέρας και μειωμένες δυνατότητες συγκέντρωσης της προσοχής του, το μόνο που μένει στην καθημερινή διάθεση του Φίλιππου είναι η κονσόλα παιχνιδιού και ο «παιδαγωγός» tablet του Έκτορα, δηλαδή του μεγάλου αδελφού του Φίλιππου.

Ένα tablet που βρίσκεται υπό την πολύ υψηλή επιτήρηση των γονέων, από τη στιγμή ιδίως που οι γονείς ανακάλυψαν καταχωνιασμένα στο σκληρό δίσκο δυο πορνογραφικά φιλμ: Trash Holes and African Sodomy, που ο νεαρός Έκτορας παρακολουθούσε ξανά και ξανά μέχρι πέντε φορές την εβδομάδα. Όσον αφορά τα smartphones τα δύο αγόρια δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, μόνο στο messenger kids στο κινητό τους, έτσι ώστε να μπορούν να στείλουν κανένα «like», καμία selfie, ή να κάνουν live twitter.

12.05, ο Φίλιππος, πεινασμένος, έχοντας φτάσει στο 4ο επίπεδο του pokemon gold, εγκαταλείπει τη θέση του και εμφανίζεται στην κουζίνα, όπου η μητέρα του τελειώνει την ανάγνωση ενός βιβλίου που της συνέστησε μία φίλη της και του οποίου ο τίτλος ηχεί, έστω καθυστερημένα, σαν μια προειδοποίηση: «Η κατασκευή του ψηφιακού ηλιθίου», του Michel Desmurget (1).

Μια διαδικασία μαζικής αποβλάκωσης

Η στρατηγική αποδίδει, η χώρα αντέχει



Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Tσιόδρας, στη σημερινή ενημέρωση, ανακοίνωσε 3 νέους  θανάτους, που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των θανόντων στους 53, εκ των οποίων οι 50 είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα.
Επίσης  όπως είπε, υπάρχουν 27  νέα κρούσματα και 23  κρούσματα στον προσφυγικό καταυλισμό της Ριτσώνας, που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό στα 1514, χωρίς να έχουν προσμετρηθεί τα κρούσματα από το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος, για τα οποία θα μιλήσει στη συνέχεια ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
Οπως είπε ο καθηγητής, 91 άνθρωποι είναι διασωλημένοι στις ΜΕΘ,  με μέση ηλικία είναι τα 65 έτη. 16 είναι οι γυναίκες.
Ο λοιμωξιολόγος επεσήμανε πως «δεν θέλουμε να παρατείνουμε την επιδημία ως το καλοκαίρι, δεν θέλουμε να εκτεθούμε όλοι στον ιό τώρα. Όλοι μπορούμε να κολλήσουμε ανά πάσα στιγμή. Δεν θέλουμε να στρεσάρουμε το σύστημα υγείας όλοι μαζί. Τα μέτρα επαναξιολογούνται όλη την ώρα. Αυτή τη στιγμή τα μέτρα θα παραταθούν για μερικές εβδομάδες και ανάλογα με την πορεία της επιδημίας στο χρόνο».
Τι γίνεται με τη χρήση χλωροκίνης σε παιδιά
Απαντώντας σε ερώτηση για τη χρήση χλωροκίνης σε παιδιά που νοσούν από κοροναϊό, ο λοιμωξιολόγος, τόνισε πως αυτή γίνεται με πολύ προσοχή. Διευκρίνισε πως χορηγείται χλωροκίνη μόνο σε παιδιά με ειδικούς παράγοντες κινδύνου -που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες δηλαδή- και επεσήμανε πως η κύρια παρενέργεια του φαρμάκου αφορά σε ηλεκτροκαδιογραφικές αλλαγές.

Covid-19: Τα 6 βήματα που προτείνουν οι ειδικοί για να επιπεδωθεί η επιδημική καμπύλη στις ΗΠΑ

Ο κορωνοϊός μπορεί να επηρεάσει και τα μάτια των ασθενών
Σύμφωνα με δημοσίευση στις 01.04.2020 στο New England Journal of Medicine, κατά τους ειδικούς, οι περισσότερες αναλύσεις υποθέτουν ότι τόσο η πανδημία όσο και η οικονομική επιβράδυνση στην Αμερική θα διατηρηθούν για μια περίοδο πολλών μηνών. Για να μπορέσουν οι ΗΠΑ να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της πανδημίας που έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, και για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση μέχρι τέλος Ιουνίου, θα πρέπει να ακολουθηθούν τα παρακάτω βήματα:
1- Καθιέρωση ενός Υπεύθυνου για την Πανδημία. Αυτό το πρόσωπο πρέπει να έχει πλήρη εμπιστοσύνη του Προέδρου των ΗΠΑ και πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του αμερικανικού λαού. Το πρόσωπο αυτό δεν μπορεί να είναι απλός συντονιστής μεταξύ των Οργανισμών. Αυτός ο διοικητής φέρει την πλήρη εξουσία και την εξουσία του αμερικανικού προέδρου να κινητοποιήσει κάθε πολιτικό και στρατιωτικό πλεονέκτημα που χρειάζεται για να κερδίσει αυτόν τον «πόλεμο».
2- Πραγματοποίηση εκατομμύριων διαγνωστικών εξετάσεων. Δεν χρειάζεται ο καθένας να εξετάζεται, αλλά τουλάχιστον όλοι με συμπτώματα. Οι ΗΠΑ πρέπει να στραφούν για να εκτελέσουν εκατομμύρια διαγνωστικές εξετάσεις τις επόμενες 2 εβδομάδες, διότι χωρίς διάγνωση δεν μπορεί να εκτιμηθεί και το εύρος της κατάστασης.
3- Προμήθεια στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό μασκών, γαντιών και ειδικού εξοπλισμού. Οι άφθονες προμήθειες εξοπλισμού ατομικής προστασίας θα πρέπει να αποτελούν το βασικό ζήτημα για κάθε υγειονομικό εργαζόμενο των ΗΠΑ που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, φροντίζει ασθενείς και εξετάζει για λοιμώξεις.

Το ΙΔΑΦΚ βρίσκεται στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη, αυτές τις δύσκολες στιγμές




Του Κρικόρ Τσακιτζιάν


Καμπάνια ενημέρωσης για τους ηλικιωμένους, ξεκίνησε το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών (ΙΔΑΦΚ), που συνεργάζεται με την Πολιτική Προστασία.
Στην αφίσα που κυκλοφόρησε, δείχνει με τον πιο απλό τρόπο, πώς να επικοινωνούν οι ηλικιωμένοι με τον αριθμό 13033 της Πολιτικής Προστασίας και πώς να απαντούν στα ερωτήματα, για το ποια κατηγορία επιλέγουν για να εξέλθουν από την οικία τους και με ποιο τρόπο συμπληρώνουν την ηλεκτρονική αίτηση.
Πρόκειται για μια απλή διαδικασία για όλους εκείνους που είναι εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά για τους ηλικιωμένους που δεν έχουν καμία εξοικείωση, είναι ένας Γολγοθάς, τον οποίο αδυνατούν να διαβούν, με αποτέλεσμα ή να γίνονται παράνομοι, αφού θα βγουν χωρίς τη σχετική άδεια ή θα κλειστούν σπίτι αδυνατώντας να αυτοεξυπηρετηθούν, γεγονός που τους επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη επιβαρυμμένη ψυχική τους κατάσταση.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα