Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015

Την ψευδαίσθηση της αστρικής προβολής δημιούργησαν επιστήμονες σε ανθρώπους

astral-projection-and-ghosts
Ομάδα νευροεπιστημόνων στη Σουηδία ανακοίνωσε ότι κατάφερε να δημιουργήσει τεχνητά σε ανθρώπους την (ψευδ)αίσθηση όχι μόνο πως έχουν βγει από το σώμα τους, αλλά στη συνέχεια πως‘τηλεμεταφέρθηκαν’ σε άλλα σημεία του δωματίου. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αποδεικνύεται έτσι πως η αίσθηση του να βρίσκεται κανείς μέσα στο σώμα του, δεν είναι τόσο δεδομένη και αυτονόητη, όσο φαίνεται εκ πρώτης όψεως.

Πρόκειται για την ίδια σχεδόν ερευνητική ομάδα, η οποία προ ημερών είχε κάνει την εξίσου εντυπωσιακή ανακοίνωση ότι δημιούργησε την ψευδή αίσθηση σε ανθρώπους πως το σώμα τους είχε γίνει αόρατο στα δικά τους μάτια και των γύρω τους.
Οι ερευνητές του ιατρικού Ινστιτούτου Καρολίνσκα του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, με επικεφαλής τον “Αρβιντ Γκούτερσταμ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο κορυφαίο περιοδικό βιολογίας «Current Biology», πειραματίσθηκαν με 15 υγιείς εθελοντές. Οι συμμετέχοντες βρίσκονταν σε ένα μηχάνημα εγκεφαλικής απεικόνισης (σκάνερ) και παράλληλα φορούσαν στο κεφάλι τους μια συσκευή με οθόνη, έτσι ώστε να βλέπουν τον εαυτό τους από ένα άλλο σημείο του δωματίου.

Ο Νανόπουλος, ο Βαρουφάκης και η δικτατορία των μετρίων

22161_nanopoulos
της Δέσποινας Παπαγεωργίου
«Μου έλεγε, δύο μήνες πριν πεθάνει, ο Χρήστος Σβολόπουλος ¬ ο πρύτανης των Ελλήνων αθλητικογράφων: “Κάποτε, ήρθε στην εφημερίδα γυρεύοντας δουλειά ένας νέος, άγνωστος συντάκτης. Τον έστειλα να περιγράψει ένα ματς. Μου παρέδωσε τα χειρόγραφά του και εντυπωσιάστηκα!…
…Έξοχο κείμενο, γλαφυρό, ουσιώδες! Το δημοσίευσα. Τι ήταν να το κάνω; Από την άλλη μέρα, όλοι οι μέτριοι συνάδελφοι συνασπίστηκαν και τον έστησαν στα έξι μέτρα! Και τελικά, αυτός ο νέος που θα γινόταν σπουδαίος δημοσιογράφος, σιχάθηκε, κουράστηκε, από τον εξουθενωτικό πόλεμο που του γινόταν, από τους μέτριους, επαναλαμβάνω, και τα παράτησε…”»: αυτά έγραφε από τη στήλη του στα ΝΕΑ το 1998 ο γνωστός στιχουργός Λευτέρης Παπαδόπουλος, στον πρόλογό του για την υπόθεση Νανόπουλου, που τότε είχε προκαλέσει αντιδράσεις.
Θα υπενθυμίσω την υπόθεση Νανόπουλου, δανειζόμενη δύο ακόμη αποσπάσματα από το κείμενο του Παπαδόπουλου:
«Ο καθηγητής Δημ. Νανόπουλος, ηλικίας 50 ετών, είναι διευθυντής του Κέντρου Προηγμένων Ερευνών στο Χιούστον του Τέξας. Στον κατάλογο των θεωρητικών φυσικών το όνομά του είναι τρίτο παγκοσμίως. Έχει προταθεί δύο φορές για το βραβείο Νόμπελ Φυσικής. Μία από τις θεωρίες του, για την ύπαρξη της νέας κοσμικής δύναμης, της «Κοσμολογικής Σταθεράς», επιβεβαιώθηκε τελευταία από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble. Έχει δημοσιεύσει 440 πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες, που προκάλεσαν αίσθηση στη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Είναι ο νεώτερος στην Ελλάδα ακαδημαϊκός.

Ερωτεύσου τα Σύμπαντα* Γιατί Είσαι Εσύ*

30. 4. 2015


Εμείς ο καθένας μας ξεχωριστά 

ένα Σύμπαν είμαστε*

Ένας Γαλαξίας σε Μικρογραφία*
Με τους Πλανήτες μας, 

με τον Ήλιο μας, 

με την Σελήνη μας 

και τους Αστεροειδείς μας*

Με τις Πανσελήνους και 

τις Νέες Σελήνες μας*

Με τους Απλανείς μας και τα Βασιλικά μας Αστέρια*

Με τις Πύλες μας και τις Μαύρες Τρύπες μας*

Με τις Εκλείψεις μας*

Με τον Πλούτωνα και τον Ουρανό μας*

Μέσα μας*

Ένα Σύμπαν Ολόκληρο*

Ο ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ - ΚΥΝΗΓΟΣ
Ο πολεμιστής δρα με συνέπεια.

Κάθε τι που κάνει, θα πρέπει να στηρίζεται στην προσωπική του Δύναμη.

Είναι σημαντικό να είναι ήρεμος και συγκεντρωμένος και ποτέ να μη χάνει τον έλεγχό του.

Για να πετύχει, λοιπόν, τα παραπάνω θα πρέπει να γίνει κυνηγός!

Η τέχνη του κυνηγού είναι να γίνει ΑΠΡΟΣΙΤΟΣ.

ΑΠΡΟΣΙΤΟΣ σημαίνει, το να αγγίζεις τον κόσμο γύρω σου με μέτρο.

Να μη χρησιμοποιείς και να στύβεις τους ανθρώπους, ώσπου να τους στραγγίξεις, ιδιαίτερα τους ανθρώπους που αγαπάς.

Το να μην είσαι πάντα ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ σημαίνει, ν’ αποφεύγεις σκόπιμα να εξαντλείς τον εαυτό σου και τους άλλους.

Ο ΚΥΝΗΓΟΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΞΑΝΑΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΘΗΡΑΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ, ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ, ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΤΑΙ...

Όσο μπορώ να στηρίζομαι σε σένα, για να ικανοποιώ τις απαιτήσεις μου, σεξουαλικές, συναισθηματικές κλπ, σε αγαπώ

Η προσκόλληση στην ερωτική πράξη γίνεται σκλαβιά, (από τον νου),

* Γιατί απαιτεί τη συνέχισης της.

Και μετά θέλεις να ελευθερωθείς να μην γίνεις «σκλάβος» του σεξ.

Έτσι ο νους σου εφευρίσκει την ιδέα της αγνότητας, και της αγαμίας. (θρησκευτικές πεποιθήσεις).

Προσπαθείς  με την καταπίεση να είσαι αγνός.

Σταματήστε να Κάνετε τα 25 Σημαντικότερα Λάθη που Χαλάνε τη Ζωή σας!


Stop and Go


Άνοιξη! Καιρός να Ανακουφιστείτε Ψυχολογικά!


Ετοιμάστε τη λίστα σας!  Αν δεν έχετε τα χρήματα ή το χρόνο να συμβουλευτείτε ψυχολόγο, εδώ θα βρείτε επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις για να βάλετε τη ζωή σας σε τάξη, να ανακουφιστείτε ψυχολογικά και να αυξήσετε την ενέργειά σας, την ευεξία σας και τη χαρά της ζωής!

  1. Σταματήστε να στρεσάρεστε. – Το στρες είναι μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού απέναντι σε κάτι που θεωρείται απειλητικό.  Όμως, το τι θεωρεί κανείς απειλητικό μπορεί να πάρει πολλές διαστάσεις και σχετίζεται με το πώς κρίνει καθένας την πραγματικότητά του.  Μην αφήνετε λοιπόν τα μικροπράγματα της καθημερινότητας να σας καταβάλουν και να σας στρεσάρουν, αυτό επηρεάζει τη σωματική και την ψυχική σας υγεία.
  2. Σταματήστε τις αρνητικές σκέψεις. – Μειώνοντας τις αρνητικές σκέψεις, μειώνετε τον βαθμό στρες και στεναχώριας στη ζωή σας.  Αναρωτηθείτε: «αυτό που σκέφτομαι είναι πραγματικό;  Ποια είναι η πιθανότητα να συμβεί αυτό που φοβάμαι;  Εκτός από τα αρνητικά, τι άλλο θετικό ή ουδέτερο μπορεί να συμβεί;».  Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να φρενάρετε το μυαλό σας από το να κάνει αποκλειστικά αρνητικά σενάρια. 

ΤΟ…«ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ», ΕΛΛΑΔΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ, ΑΙΓΥΠΤΟΥ

df91seytanucgeniΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Πικρή χολή στάζουν τα τουρκικά δημοσιεύματα και σχόλια που αναφέρονται στην τριμερή συνάντηση των ηγετών Ελλάδας Κύπρου και Αιγύπτου, για την σύναψη στρατηγικής συμφωνίας προς συνεργασία για την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων στην ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο.
Πιο χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας, Yeni Şafak, (30/4), που χαρακτηρίζει την συνεργασία Ελλάδας, Κυπριακής Δημοκρατίας και Αιγύπτου, σαν το… «Τρίγωνο του Διαβόλου», (Şeytan üçgeni), επισημαίνοντας ότι η συμφωνία αυτών των τριών χωρών στρέφεται άμεσα κατά της Τουρκίας και πλήττει άμεσα τα τουρκικά συμφέροντα στην ανατολική Μεσόγειο. Το δημοσίευμα δίνει έμφαση στις έρευνες για ανεύρεση ενεργειακών κοιτασμάτων και για την περιχάραξη της ΑΟΖ, εξελίξεις που χαρακτηρίζονται σαν εχθρικές προς την Τουρκία.

Η Συνειδητότητα στο βάθος του όντος


Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ, η ΕΠΙΓΝΩΣΗ, (αυτά τα Τρία είναι Ένα), είναι το Κοινό Στοιχείο όσων υπάρχουν (σε παγκόσμιο και σε ατομικό επίπεδο). Είναι το Απλό Υπόβαθρο όλων όσων «φανερώνονται», λειτουργούν κι εξελίσσονται. Είναι το Ένα και Μοναδικό Υποστήριγμα  κάθε εκδήλωσης.
Εξ’ αιτίας της Απλής και Κενής Φύσης της, η ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ δεν γίνεται αντιληπτή αφού «προβάλλεται» το «περιεχόμενο», το «δευτερεύον φαινόμενο». Αυτό συμβαίνει τόσο στο επίπεδο της δημιουργίας (όπου το Υποστήριγμα  δεν γίνεται αντιληπτό αλλά «προβάλλεται» η δημιουργία, η γέννηση, η εξέλιξη, το φαινόμενο), όσο και στο επίπεδο του ατομικού όντος (όπου το Υποστήριγμα  δεν γίνεται αντιληπτό αλλά «προβάλλεται» η ύπαρξη, η σκέψη, η αντίληψη, το φαινόμενο – το σώμα στην προκειμένη περίπτωση, κι η αντίληψη του εξωτερικού κόσμου).
.
Αν καθίσουμε και στοχαστούμε (ο καθένας μας), η ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ είναι Αυτό που Υπάρχει πίσω από όλα: έχουμε επίγνωση της ύπαρξής μας, έχουμε επίγνωση της σκέψης μας, έχουμε επίγνωση του σώματός μας κι όσων αντιλαμβανόμαστε κι αισθανόμαστε από τον εξωτερικό κόσμο. Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ είναι που τα Υποστηρίζει όλα αυτά, που τα κάνει «φανερά».

Άννα Φρόυντ: Οι μηχανισμοί άμυνας του Εγώ

Το 1936, η Άννα Φρόυντ, κόρη του Σίγκμουντ Φρόυντ, διατυπώνει για πρώτη φορά τις ψυχοδιανοητικές διαδικασίες που κινητοποιεί το «Εγώ» κάθε φορά πού βιώνει μια ενορμητική απαίτηση ή ένα συναίσθημα σαν κίνδυνο ή απειλή. Χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα παραδείγματα, εντοπίζει, περιγράφει και αναλύει τα «αμυντικά» αυτά σχήματα, επισημαίνει τα διάφορα μέσα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν (φαντασίωση, διανοητική δραστηριότητα…), θέτει το πρόβλημα της διαχρονικής τους ταξινόμησης και, τέλος, προσπαθεί να διαφοροποιήσει τους μηχανισμούς, με κριτήριο την αναφορά τους σε εσωτερικές ή εξωτερικές πηγές άγχους.
Freud_Anna
Σήμερα, κάποιοι από αυτούς τους μηχανισμούς άμυνας είναι γενικώς αποδεκτοί στον ψυχαναλυτικό χώρο, ακριβώς όπως πρωτοδιατυπώθηκαν στο βιβλίο της «Το Εγώ και οι μηχανισμοί άμυνας».

Ο Ζωγράφος Που Σκότωσε Τον Χίτλερ


a
«Δεν ήμουν ακόμα 11 χρονών, που για πρώτη φορά επαναστάτησα. Δεν ήθελα να γίνω ένας υπάλληλος. Άκουγα ένα σωρό κολακευτικά λόγια γι” αυτό το επάγγελμα. Σαν παράδειγμα μου έφερναν την καριέρα του πατέρα μου.
Όμως, όλες αυτές οι προσπάθειες είχαν αντίθετο αποτέλεσμα. Ξαφνικά, μια μέρα, μου παρουσιάστηκε η κλίση μου. Θα γινόμουν ζωγράφος, καλλιτέχνης. Στο σχέδιο το ταλέντο μου ήταν αναμφισβήτητο.»
Ο Αγώνας μου, Αδόλφος Χίτλερ
Οκτώβριος 1907. Εισαγωγικές εξετάσεις στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Βιέννης: «Οι εξής υποψήφιοι δεν έγιναν δεκτοί: […] Αδόλφος Χίτλερ, όχι ικανοποιητική επίδοση στο σχέδιο.»
Οκτώβριος 1908. Εισαγωγικές εξετάσεις στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Βιέννης: «Οι εξής υποψήφιοι δεν έγιναν δεκτοί: […] Αδόλφος Χίτλερ, τα σχέδια του κρίνονται ανεπαρκή.»
~~{}~~
Αυτά είναι τα παράδοξα της Ιστορίας. Την ευθύνη για τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο την έχουν οι καθηγητές της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Βιέννης;
Αν τον είχαν δεχτεί στη σχολή, τότε ο Χίτλερ θα γινόταν ζωγράφος. Κακός ζωγράφος πιθανότατα, αφού είχε λεχθεί ότι «ζωγράφιζε σαν γεροντοκόρη. Οι άνθρωποι του δεν είχαν ψυχή, έμοιαζαν με κτίρια».

Facebook: Αν δεν συμμορφωθεί η Ευρώπη, θα…

Facebook

Ο Richard Allan, ο Ευρωπαϊκός Αντιπρόεδρος της δημόσιας πολιτικής του Facebook, δήλωσε στους Financial Times, ότι αν οι νόμοι ιδιωτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις στα κοινωνικά δίκτυα, τότε οι Ευρωπαίοι χρήστες θα αντιμετωπίσουν μεγαλύτερες αναμονές στις νέες υπηρεσίες και μέχρι και κατάργηση αυτών που υπάρχουν ήδη στο Facebook. Μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Για τις εταιρείες Internet…οι εθνικοί κανονισμοί μπορούν να αποτελέσουν μεγάλο εμπόδιο. Τα κόστη του Facebook θα αυξηθούν και οι Ευρωπαίοι θα παρατηρήσουν ότι τα νέα χαρακτηριστικά θα έρχονται σε αυτούς με αργότερους ρυθμούς, ή και καθόλου.»

ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΠΟΡΝΟ


Γουστάρουν και οι γυναίκες την τσόντα. Βεβαιωμένο. Αποδεδειγμένο. Γιατί όχι, δηλαδή. Κι εδώ έρχομαι να σου πω τη μεγαλύτερη αδικία του αιώνα. Ο άνδρας μπανίζει γυμνό, ημίγυμνο γυναικείο, όμως όχι το ίδιο και η γυναίκα, η οποία στερείται τη σεξουαλική φαντασίωση με τους ίσους όρους. Να είμαστε δίκαιοι.
Έτσι είναι. Ο σινεμάς, η διαφήμιση, τα περιοδικά, γενικά τα μήντια αποθεώνουν το γυναικείο κορμί, τα δείχνουν όλα, όμως μόνον για πάρτη του άνδρα. Για να κάνουμε ταμείο, δεν δείχνουν το ανδρικό όργανο, το πέος, έστω ας μην είναι σε στύση, ενώ από την γυναίκα δεν αφήνουν τίποτα εκτός κάμερας.

Η ηλιοφάνεια «διώχνει» τον καρκίνο του παγκρέατος


sunchaser-pi
Οι χώρες με την περισσότερη ηλιοφάνεια καταγράφουν και μικρότερα περιστατικά καρκίνου του παγκρέατος, όπως αναφέρει νέα αμερικανική μελέτη.
Συγκεκριμένα, ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, με δημοσίευσή τους στο περιοδικό Journal of Steroid Biochemistry and Molecular Biology, αναφέρουν πως η έλλειψη βιταμίνης Dπιθανότατα να είναι μία από τις αιτίες για τον καρκίνο του παγκρέατος.
Όπως τονίζει η μελέτη, όπου υπάρχει απουσία του Ήλιου στο μεγαλύτερο μέρος του έτους, εμποδίζεται η επαρκής παραγωγή βιταμίνης D, αντίθετα με τις ηλιόλουστες περιοχές. Γι' αυτό και οι άνθρωποι που ζουν σε χαμηλό γεωγραφικό πλάτος, κοντά στον Ισημερινό, έχουν μόλις το ένα έκτο των περιστατικών του συγκεκριμένου είδους καρκίνου, σε σχέση με όσους ζουν σε υψηλό γεωγραφικό πλάτος, δηλαδή πιο κοντά στους πόλους.

Φυσική θεραπεία έναντι όλων των τύπων των αλλεργιών αποτελούμενη από δύο μόνο συστατικά!

φυσική θεραπεία-εναντίον-όλων των τύπων-των-αλλεργίες-αποτελούνταν-από-2-συστατικών
Η αλλεργία είναι μια υπερευαισθησία σε ορισμένες ουσίες, ενώ η αλλεργική αντίδραση είναι μια αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος στις εισαγόμενες αλλεργικές ουσίες. 

Οι κύριες ουσίες (αλλεργιογόνες) που προκαλούν αλλεργική αντίδραση περιλαμβάνουν: γύρη, τροφές, μικρά τσιμπούρια, μέρη του σώματος των ζώων, δηλητηριώδη έντομα και άλλα.

Σας παρουσιάζουμε μια σπουδαία συνταγή που είναι ιδιαίτερα καλή για τους επιρρεπείς ανθρώπους σε αλλεργίες καθώς και για τα μικρά παιδιά.

Αν ξέρατε πόσο υγιής είναι ο χυμός πατάτας, θα πίνατε κάθε μέρα!

αν-i-ήξερε-πώς-υγιή-πατάτα-χυμό-είναι-που-θα-ποτό-it-κάθε-μέρα

Μερικές φορές οι απλούστερες λύσεις είναι οι καλύτερες. 

Αυτός ο χυμός παρασκευάζεται εύκολα, είναι οικονομικός και ακόμη μπορεί να σας βοηθήσει πολύ.

Γιατί να πιείτε χυμό πατάτας

Ο χυμός πατάτας είναι αρκετά άνοστος και άγευστος, αλλά είναι εξαιρετικά υγιής.

Τα οφέλη του χυμού πατάτας

Μην απελπίζεστε - Υπάρχει φυσικό φάρμακο κατά της τριχόπτωσης

do-δεν-απελπισία-εκεί-είναι-φυσικά-θεραπεία-εναντίον-τριχόπτωση

Γνωρίζατε ότι η μπανάνα αποτελεί σπουδαίο εργαλείο στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης; 

Στην πραγματικότητα, η μπανάνα κάνει, επίσης, σημαντική δουλειά στη βελτίωση της ανάπτυξης των μαλλιών και είναι επίσης χρήσιμη για τα ξηρά και λιπαρά μαλλιά. 

Αυτό το φρούτο περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά. 

Γι 'αυτό η μπανάνα αποτελεί λύση για την υγεία των μαλλιών.

Τα πρώτα συμπτώματα του καρκίνου του πνεύμονα

πρώτα-συμπτώματα-της-καρκίνο του πνεύμονα


Ο καρκίνος του πνεύμονα όταν ανιχνεύεται σε πρώιμο στάδιο μπορεί να θεραπευτεί στο 50% των περιπτώσεων σε σύγκριση με καρκίνο που έχει κάνει μετάσταση όπου το ποσοστό επιτυχούς θεραπείας είναι μόνο 2%. Μάθετε πώς μπορείτε να παρατηρήσετε τα πρώτα συμπτώματα του καρκίνου του πνεύμονα, προκειμένου μια πιθανή θεραπεία να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Αρρωσταίνετε συχνά

Αν αρρωσταίνετε συχνά από γρίπη, κρυολόγημα ή βρογχίτιδα, η αιτία μπορεί να είναι το ''πεσμένο'' ανοσοποιητικό σύστημα και, δυστυχώς, ο καρκίνος του πνεύμονα.
Τα συμπτώματα είναι παρόμοια με αυτά του κρυολογήματος, της γρίπης ή μιας λοίμωξης. Η διαφορά είναι στη συχνότητα και τη διάρκεια των συμπτωμάτων αυτών. Εάν αισθάνεστε τα συμπτώματα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δείτε το γιατρό σας αμέσως.
Όταν τα καρκινικά κύτταρα εξαπλωθούν στον ιστό των πνευμόνων και των βρόγχων εμφανίζονται τα ίδια συμπτώματα όπως στο κοινό κρυολόγημα και στη γρίπη. Το ανοσοποιητικό σύστημα έχει μειωμένη αντοχή και το σώμα δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Σε αγαπώ και σε μισώ ταυτόχρονα...


Η αμφιθυμία στις στενές διαπροσωπικές σχέσεις
Όλοι κάποιες φορές έχουμε βιώσει μέσα σε μια σχέση αντίθετα μεταξύ τους συναισθήματα ή επιθυμίες, που οφείλονται στην ύπαρξη μιας εσωτερικής σύγκρουσης. Ο βαθμός και η ένταση αυτών των αντίθετων μεταξύ τους συναισθημάτων μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη της σχέσης και την αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο συντρόφων.

Η αμφιθυμία οφείλεται στην ανικανότητα επίλυσης εσωτερικών συγκρούσεων που οδηγεί σε μια έλλειψη της παρουσίας, ενώ ένας συνηθισμένος τρόπος έκφρασης είναι η σύγχυση. Η αμφιθυμία και η σύγχυση θα μπορούσαν προσωρινά, σε μια φάση της σχέσης, να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε σχέση, ενώ το άτομο χρειάζεται λίγο χρόνο να επιλύσει αυτή την αντίθεση ή να αναζητήσει νέες πληροφορίες που θα το βοηθήσουν να επιλύσει αυτή την εσωτερική σύγκρουση που βιώνει.

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις η αμφιθυμία γίνεται μια χρόνια αντίδραση του ατόμου μέσα στις στενές διαπροσωπικές του σχέσεις με αποτέλεσμα να εμφανίζει μια σύγχυση που εκδηλώνεται ως μια αμυντική στάση απέναντι στις σχέσεις και το άτομο αναζητά ατρόπους να προστατεύσει τον εαυτό του, προσπαθώντας να μην είναι απόλυτα παρόν μέσα στις σχέσεις τους. Η σύγχυση που εκφράζει και γίνεται μια συνήθεια το οδηγεί στην ενίσχυση της αίσθησης ότι είναι αβοήθητο. Η αμφιθυμία εμποδίζει το άτομο από τη σύναψη βαθύτερων διαπροσωπικών σχέσεων.

Φοβαμαι να αγαπήσω και να αγαπηθώ

Πολλές είναι οι στιγμές όπου κάτι μας κομπλάρει στο να αγαπήσουμε κάποιον ολοκληρωτικα αλλά και στην δυνατότητα να αντέξουμε να αγαπηθούμε.. αυτα τα δύο κατα την ταπεινή μου γνώμη, συνοδεύουν σαν πιστοί σύντροφοι, συχνά, το ένα το άλλο..

Η εγγύτητα στις σχεσεις μας, μας κάνει συχνά να νιώθουμε ευάλωτοι, τρωτοί.. πράγμα που δεν μας αρέσει καθόλου καθώς νιώθουμε ότι κινδυνεύουμε να χάσουμε την υποτιθέμενη αυτοκυριαρχία μας, τον εαυτό μας και πολλά άλλα σημαντικά για εμάς πράγματα. Δυσκολα μετουσιώνεται το “εγώ” στο “εμείς”. Δυσκολα αφηνόμαστε ελεύθεροι να νιώσουμε...

Συνήθως αυτό που καραδοκεί είναι ο φόβος, φόβος απόρριψης, φόβος να μην πληγωθούμε αν αγαπήσουμε πολυ, και στην προσπάθεια μας να μας προστατεύσουμε, βάζουμε φρένο στην αγάπη μας προς τους άλλους αλλά και φρένο στην αγάπη των άλλων προς τα εμάς.

Το πείραμα της μαθημένης απελπισίας


Πείραμα σταθμός για την Ψυχολογία από τον Seligman για τις πεποιθήσεις μας περί του ελέγχου που έχουμε σε μια αρνητική κατάσταση.
Είχε έρθει κάποτε ένα τσίρκο στην πόλη μας και μου είχε κάνει εντύπωση ότι είχαν ένα τεράστιο ελέφαντα δεμένο σε ένα μικρό πάσσαλο. Δεν ήταν λογικό, ένα παιδί θα μπορούσε να ξεριζώσει αυτό το πάσσαλο και να φύγει, πόσο μάλλον ένα ζώο αρκετών τόνων, κι όμως δεν έκανε καμία προσπάθεια να ελευθερωθεί. Καθόταν πειθήνια, φαινομενικά δεμένος από ένα σχοινί μα στην πραγματικότητα δεμένος ψυχολογικά από ένα φαινόμενο που ονομάζεται «Μαθημένη απελπισία».

Το φαινόμενο αυτό συνίσταται στην εσφαλμένη εντύπωση εκ μέρους του θύματος ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να αλλάξει μια αρνητική κατάσταση. Οι ψυχολόγοι πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει επειδή το άτομο είχε επανειλημμένες αντίστοιχες αρνητικές καταστάσεις στις οποίες πράγματι δεν μπορούσε να κάνει κάτι για να γλιτώσει κι έτσι ενσωμάτωσε την πεποίθηση ότι ούτε στο μέλλον θα μπορεί να αποκτήσει έλεγχο της κατάστασης. Ακόμα λοιπόν κι αν οι συνθήκες αλλάξουν, το άτομο παραμένει δεσμευμένο στο παρελθόν και δέχεται πειθήνια την κατάσταση.

Βαρεθήκατε να σας Λένε τι να Κάνετε; Διαχειριστείτε τις Ανεπιθύμητες Συμβουλές και Μειώστε το Στρες σας!

«Να σου πω τη γνώμη μου…», «Εγώ στη θέση σου θα έκανα…», «Αν θέλεις να με ακούσεις για να το κάνεις καλά…»  Βοήθεια!  ΣΤΟΠ!!! 


Βαρεθήκατε να σας δίνουν ανεπιθύμητες συμβουλές;  Βαρεθήκατε να ακούτε καλοπροαίρετους γονείς, πεθερικά, φίλους, συγγενείς, συναδέλφους να σας λένε τη γνώμη τους για το τι πρέπει να κάνετε για το ένα ή το άλλο ζήτημα (ακόμα και αν οι ίδιοι είναι άσχετοι με αυτό που σας απασχολεί);
Οι ανεπιθύμητες συμβουλές μπορεί κάποιες –λίγες- φορές να είναι βοηθητικές, τις περισσότερες όμως φορές είναι άκαιρες, ενοχλητικές, πιεστικές και δημιουργούν στρες και άγχος. Πώς μπορείτε να θέσετε  όρια χωρίς να προσβάλλετε το άτομο που σας δίνει μια συμβουλή χωρίς να τη θέλετε;

Γιατί παθαίνω αυτό που φοβάμαι;

Το έχετε παρατηρήσει κι εσείς; Όταν φοβάσαι κάτι, τελικά το παθαίνεις… Όταν σου γίνεται έμμονη ιδέα πως κάτι κακό θα συμβεί, συμβαίνει. Είτε πρόκειται για αρρώστια, είτε για χωρισμό, είτε για οικονομική καταστροφή… Κι όταν το κακό έρχεται, το αποδίδουμε στη διαίσθηση που είχαμε. "Το ήξερα ότι κάτι κακό θα συμβεί, το ένιωθα!", λέμε συνήθως.
giati_pathaino_auto_pou_fovamai_1
Όμως είναι έτσι; Διαισθανόμαστε το κακό ή μήπως το προκαλούμε; Μήπως πράγματι ισχύει η θεωρία της θετικής και αρνητικής ενέργειας στο μαγνητικό σύμπαν που ζούμε; Και άρα, μήπως με το να φοβόμαστε κάτι, να το μελετάμε συνέχεια, τελικά το προκαλούμε, το ελκύουμε πάνω μας; Αυτό ισχύει από αρχαιοτάτων χρόνων. Δεν είναι καθόλου τυχαίες οι παροιμίες του λαού μας "η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται" και "ενός κακού μύρια έπονται". Όλοι οι λαοί και όλες οι θρησκείες είχαν αυτή την κοινή θεωρία: το καλό φέρνει το καλύτερο και το κακό το χειρότερο. Σκεφτείτε πόσο συχνά λέμε "μην κακομελετάς" ή "φάε τη γλώσσα σου"!

ΚΟΥΤΣΟΙ-ΣΤΡΑΒΟΙ ΣΤΟΝ ΑΙ ΜΙΚΗ

μικης
Δεν με βρίσκει αντίθετο-με την έννοια πως δεν αλλάζει και κάτι- η ιδέα της κόρης του Μίκη,να «πει» το «Αξιον Εστί» ο Ρουβάς. Οι Ρουβίτσες δεν έχουν ψυχή; Μονο οι κομματάρχες,τα κομματόσκυλα, οι βολεμένοι, οι δημοσιουπαλληλικής νοοοτροπίας «πατριώτες» έχουν το δικάιωμα να καπηλεύωνται με τα αυτιά τους το έργο του Μίκη και να παρίστανται σε Ηρώδεια και Μέγαρα, υποκρινόμενοι τους συγκινημένους,κρυποτώμενοι κλέφτες, και σκεπασμένοι αμορφωτοι με το φυλλάδιο της παράστασης;  Ε λοιπόν ΟΧΙ. Εχουν και οι «Ρουβίτσες δικάιωμα. Αλλωστε είναι λιγότερο,πολύ λιγότερο υπάιτιες για όσα καταντήσαμε να είμαστε σαν χώρα. Κυριοι υπεύθυνοι γι αυτό είναι οι παλιοί ακροατές του Μίκη και ΟΧΙ οι «Ρουβίτσες». Ασε να δούμε με τους καινούριους. Μπορεί λόγο κρίσης,να μη ζητάνε θέσεις,οφίτσια και πακέτα Ντελόρ,αλλά να αρκούνται σε ένα κομμάτι ψωμί με λίγο i-pad. Κάτι είναι και αυτό.
Εχει λοιπόν δικάιωμα και η Ρουβίτσα,να μάθει,να πληροφορηθεί, πως και πόσο ζέστανε ο Ηλιος ο Νοητός τις καρδιές-και κυρίως τις τσέπες- των παλαιων ακροατών του Μίκη,των σημερινών «γκρίζων λύκων» της Ελληνικής κοινωνίας. Των γκρίζων κροτάφων,που έτρωγαν και έπιναν  εις υγείαν των μελλοντικών οπαδών του Σάκη,ξεσκίζοντας τα πακέτα ακουγοντας το «Αξιον Εστί». Ε, ρε πλάκες. Ισως αν μεγάλωναν με Ρουβά και όχι με Μπιθικώτση,μπορεί η γενιά της ακρίδας να μην έιχε φτάσει σε τέτοια κατάπτωση. Της έπεσε βαρύς ο «Τσελεμεντές» του Μίκη μάλλον. Με Ρουβά και Ρέμο τα καταφέρνουμε καλύτερα σαν κοινωνία.

Καλωσήρθατε στη ΒαλτιμόρηΣυνεχίζονται και σήμερα τα επεισόδια στη Βαλτιμόρη των Ηνωμένων Πολιτειών, τα οποία είναι τέτοιας έντασης που κάνουν τις ταραχές του περασμένου φθινοπώρου στο Φέργκιουσον να μοιάζουν με συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ατενίστας.

Τα επεισόδια ξέσπασαν τη Δευτέρα μετά την κηδεία του Αφροαμερικανού Φρέντι Γκρέι, ο οποίος πέθανε μετά τον βαρύ τραυματισμό του στη σπονδυλική στήλη κατά τη σύλληψή του την περασμένη εβδομάδα.

Τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι το κλίμα στη Βαλτιμόρη είναι πολεμικό κι αυτό είναι πολύ σωστό, αφού ο θάνατος του Φρέντι Γκρέι εκτόξευσε τον αριθμό των νεκρών από αστυνομικούς στους 578 μέσα σε μόλις 9 μήνες, δηλαδή πολύ παραπάνω από τις απώλειες που είχε η Αμερική σε στρατιώτες κατά τον πρώτο χρόνο της εισβολής της στο Ιράκ το 2003.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κυβερνήτης του Μέριλαντ κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αν και το σωστότερο θα ήταν να κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ολόκληρος ο πλανήτης, αφού είναι προφανές ότι το ανθρώπινο είδος έχει αποτύχει και πρέπει να επιστρέψει επειγόντως στις σπηλιές.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα