Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Πόσο… υγιεινή είναι η γενναιοδωρία;






Φαίνεται πως η γενναιόδωρη συμπεριφορά παίζει ρόλο ασπίδας για την υγεία και μάλιστα σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Όπως αποδεικνύεται από σοβαρές επιστημονικές έρευνες, η άδολη προσφορά προς τους άλλους (τόσο σε υλικά αγαθά όσο και σε προσωπικό χρόνο) παρέχει μακροπρόθεσμα οφέλη:
Η προσφορά είναι ένα καλό φάρμακο κατά του οικονομικού άγχους: Η έρευνα του καθηγητή Δημόσιας Υγείας και ειδικού στη γεροντολογία Neal Krause από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν έδειξε ότι όσοι προσφέρουν κοινωνική υποστήριξη σε άλλους συνανθρώπους τους – έστω και αν οι ίδιοι βρίσκονται υπό οικονομική πίεση, βλέπουν το άγχος τους για την οικονομική τους κατάσταση να μειώνεται.
Η γενναιοδωρία έχει τόση δύναμη, ώστε η υγεία βελτιώνεται απλώς και μόνο κάνοντας σκέψεις με φιλανθρωπικό περιεχόμενο: Μία ακόμα μελέτη του Neal Krause απέδειξε ότι και η απλή προσευχή για το καλό των άλλων βελτιώνει την υγεία αυτού που προσεύχεται, ειδικά αν ανήκει στην τρίτη ηλικία. Σε αυτό συμφωνεί και η Νευροεπιστήμη:

Αποκωδικοποιώντας τη συμπεριφορά του σκύλου

dogtaildogs

Για τους ανθρώπους λένε ότι τα μάτια είναι τα παράθυρα της ψυχής. Αν όμως, πρόκειται για τον πιστό τετράποδο φίλο μας, τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου, θα πρέπει να αναζητήσετε την ουρά.

Η κατεύθυνση προς την οποία κινείται η ουρά του σκύλου, έχει να πει πολλά για την συναισθηματική του κατάσταση. Αν την κουνάει προς τα δεξιά δείχνει θετικά συναισθήματα όπως είναι ο ενθουσιασμός, ενώ αν την κουνάει προς τα αριστερά δείχνει αρνητικά συναισθήματα όπως η αβεβαιότητα, ίσως και ο εκνευρισμός.
Τι περισσότερο μπορεί να «δει» κανείς για το σκύλο του απλά και μόνο από το κούνημα της ουράς του, περιγράφεται σε μια νέα έρευνα από τον Giorgio Vallortigara, διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο του Τρέντο, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Current Biology.
Το κούνημα της ουράς του σκύλου μπορεί να εκφράζει το συναίσθημα της ευτυχίας όταν βλέπει κάποιον να χαμογελάει ή της αναστάτωσης όταν βλέπει κάποιον να κλαίει.
Κι αν για τους ανθρώπους μπορεί να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο τριχωτός φίλος τους μπορεί να συντονίζει την ουρά του στο μήκος κύματος των συναισθημάτων του, για τους ειδικούς στη συμπεριφορά των σκύλων αυτό δεν αποτελεί κάτι νέο.

Τα υπέρ και τα κατά από την κατανάλωση συκωτιού

liver

Πολλοί άνθρωποι βλέπουν το μοσχαρίσιο συκώτι ως ένα βασικό μέρος της διατροφής τους, καθώς μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους και είναι ένα εξαιρετικά ευπροσάρμοστο κρέας.

Ωστόσο, η ιδέα του να φάει κανείς αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι ενός ζώου δεν ήταν πάντα τόσο… ευχάριστη, ειδικά σε ό,τι αφορά τα παιδιά.
Η κατανάλωση του συκωτιού έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα, αλλά και μειονεκτήματα. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε αν αξίζει πραγματικά τον κόπο να καταναλώνει κανείς συκώτι.
Καλή πηγή σιδήρου
Ο σίδηρος είναι ζωτικής σημασίας για την απορρόφηση του οξυγόνου από το σώμα σας, μέσω των κυττάρων του αίματος και των μυών. Η έλλειψη σιδήρου, που είναι γνωστή ως αναιμία, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με την καρδιά σας και συχνά προκαλείται από την κακή διατροφή. Το συκώτι αποτελεί μια εξαιρετική πηγή σιδήρου. Τα 90 γρ. βοδινού συκωτιού περιέχουν 7.5 mg σιδήρου, σχεδόν το σύνολο της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης. Αντίστοιχα, μια μερίδα (100 γρ.) συκώτι κοτόπουλου περιέχει 12,8 mg σιδήρου.

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ




Αγναντεύοντας την ζωή μέσα από την καθημερινότητα, το πρώτο πράγμα που διακρίνει κανείς, είναι ο ομοιότητα των ανθρώπων, αλλά όχι γιατί κάνουν σκέψεις δικές τους, μα γιατί ότι σκέψεις και να κάνουν προσδιορίζονται από την πληροφορία που έχουν δεχτεί από την γέννηση τους μέχρι την τωρινή στιγμή.


Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν υιοθετήσει τις ίδιες εικόνες και δεδομένα μέσα στο υποσυνείδητο τους, αφού αποδέχτηκαν τις ίδιες σκέψεις από την κοινωνία όπου ζουν όλοι μαζί,  οπότε είναι πολύ δύσκολο να συνάψουν μία δική τους ιδέα, πόσο δε και να την πουν δημόσια, ειδικά αν είναι διαφορετική από των άλλων και ενάντια σε αυτούς, διότι θα χάσουν την γη κάτω από τα πόδια τους φοβούμενοι μην δεχτούν τυχόν επίθεση δυσαρέσκειας στο πρόσωπο τους, και χάσουν όσα είχαν αποκτήσει χτίζοντας αυτό που δεν είναι, και αναγκαστούν μέσα από την αντίδραση τους σαν αγρίμια από την άκρως εγωϊστική  αντεπίθεση τους που θα κάνουν να δείξουν τον αληθινό τους εαυτό, την εικονική και ψεύτικη χάρτινη ψευτοπραγματικότητα τους. 

Και για να αισθάνονται ασφαλείς, πάντα ακολουθούν το κοπάδι για να λάβουν την αναγνώριση από την μάζα των ομοίων τους, και επειδή δεν κάθησαν ποτέ να σκεφτούν, δεν θα κατανοήσουν ότι όλοι αυτοί οι φίλοι τους δεν είναι τίποτα άλλο από τα ανόμοια τους, και ως γνωστόν τα ανόμοια δεν είναι ποτέ φίλοι μεταξύ τους, αλλά πάντα κάνουν λυκοφιλίες για το ατομικό και προσωπικό συμφέρον τους, για την ατομική τους προστασία του εγωκεντρικού τους εαυτού.

ΜΕ ΤΙΜΗ ΙΑΣΩΝ

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΧΩΣΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΓΑΙΑ!! Και όποιος λέει ότι εδώ μας ΕΚΑΝΕ Ο ΚΑΛΟΣ ΘΕΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ!!! ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΠΛΑΝΑΤΑΙ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑΝ!!!

ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΟΣ Η ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!


Όταν γνωρίσεις την αλήθεια όταν ξέρεις που θα πας και τι θα συναντήσεις εκεί που θα είσαι στο ΝΕΟ ΤΟΠΟ, δεν χρειάζεται να πιστέψεις ΠΟΥΘΕΝΑ «ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΞΕΡΕΙΣ» και τώρα ποιος είναι αυτός που δεν θέλει να ξέρεις;


ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΕΚΛΕΙΣΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟ;








Ζούμε μέσα στο ΜΑΤRΙΧ 14000 χρόνια!!! Άλλοι το λένε σπηλιά του ΠΛΑΤΩΝΑ …
Κάποτε, πριν όχι πολλά χρόνια σαν παιδί και εγώ μαζί με όλα τα άλλα παιδιά του κόσμου, έτρεχα πίσω από τα κόμματα πιστεύοντας ότι μέσα από την δημοκρατική άποψη που λέει ότι ο καλύτερος κερδίζει, πίστευα ότι θα αλλάξουμε τον κόσμο, ζώντας μια ζωή που θα είναι γεμάτη Ευτυχία.

Πίστευα ότι θα ζούμε σε έναν πλανήτη που θα έχει ΕΙΡΗΝΗ –ΥΓΕΙΑ – ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Άργησα να καταλάβω ότι όλα αυτά που ζούμε γύρω μας είναι μια ΦΥΛΑΚΗ χωρίς κάγκελα, αλλά και ένας ΚΟΣΜΟΣ ΨΕΥΤΙΚΟΣ που κάποιος τον έκανε εκ του πονηρού, για να παγιδέψει ΨΥΧΕΣ μέσα στην ΦΥΛΑΚΗ αυτή. Πάμε να πάρουμε τα πράγματα από την ΑΡΧΗ.

Η ΑΡΧΗ είναι το ήμισυ του ΠΑΝΤΩΣ, έλεγαν οι ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ.

Χριστιανικός Μυστικισμός / Οι Τρεις Εσωτερικοί Ουρανοί

 
 
Όταν Κάποιος βρίσκεται σε Πραγματική Εγρήγορση τότε Αντιλαμβάνεται ολοκληρωτικά αυτό που συμβαίνει. Αντιλαμβάνεται κατ’ αρχήν «Που» βρίσκεται, μέσα από ποιο αντιληπτικό όργανο λειτουργεί και συλλαμβάνει την πραγματικότητα. Αν Αντιλαμβάνεται Άμεσα και πραγματικά, αν παρεμβαίνει η σκέψη και διαφοροποιεί την σύλληψη της πραγματικότητας, κλπ. Αυτό είναι κάτι που μπορεί οποιοσδήποτε μέσος συνηθισμένος άνθρωπος να κάνει. Απλά πρέπει να «σταματήσει» λίγο, να μην παρασύρεται από την ροή της ζωής, όπως την ζει συνήθως, μέχρι τώρα, και να Δει, σε πραγματικό χρόνο, τώρα, εδώ, τι συμβαίνει. Έτσι θα «Διακρίνει» «Που» βρίσκεται. Μπορεί ο καθένας να το κάνει, εφόσον το θέλει βέβαια.

Συνήθως οι άνθρωποι, παρασυρμένοι από το ρεύμα της ζωής, αποροφιούνται ολοκληρωτικά σε μια κατώτερη λειτουργία, όπως η σκέψη, ταυτίζονται με αυτή την διαδικασία και νομίζουν ότι βιώνουν την πραγματικότητα. Δεν είναι όμως έτσι. Βιώνουν την πραγματικότητα όπως τους την παρουσιάζει η σκέψη, βιώνουν μια κατασκευασμένη πραγματικότητα. Κι επειδή αυτή η κατασκευή είναι μια κατασκευή του εγώ, της «προσωπικότητας», είναι απόλυτα ατομική. Καθένας ζει στην δική του πραγματικότητα. Απλά, επειδή όλοι χρησιμοποιούν τα ίδια περίπου εξωτερικά στοιχεία για να δομήσουν αυτή την πραγματικότητα, νομίζουν ότι ζουν σε μια «κοινή πραγματικότητα». Αλλά καθένας βλέπει από την δική του «θέση». Αλλιώς βλέπεις από την κορυφή του βουνού κι αλλιώς από την πεδιάδα, καταλαβαίνετε τι εννοούμε.

Για να «Μεταβούμε» στην Πραγματικότητα από τον φανταστικό κόσμο της σκέψης θα πρέπει να το κάνουμε εδώ, τώρα, στην αληθινή ζωή, στον αληθινό κόσμο. Είναι κάτι που πρέπει να πραγματοποιήσουμε, εδώ, τώρα. Όταν είμαστε ταυτισμένοι με την διαδικασία της σκέψης, με το «εγώ», αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει εμείς (το «εγώ») να μεταβούμε, να πραγματοποιήσουμε κάτι. Είναι το εγώ που θέλει να διασωθεί, να ελευθερωθεί, να φωτισθεί. Προφανώς, εφόσον ολόκληρος ο κόσμος της σκέψης, του εγώ, των αντιλήψεών του, των προσπαθειών του, των «πραγματοποιήσεών» του, είναι μια κατασκευασμένη ψεύτικη πραγματικότητα, άρα κι αυτό, το να θέλουμε να διασώσουμε το εγώ (μια κατασκευή της σκέψης), είναι μια αυταπάτη. Το εγώ δεν μπορεί να διασωθεί γιατί απλά είναι κάτι ψεύτικο, ένα φαινόμενο μιας κατώτερης αντίληψης. Είναι βέβαιο λοιπόν ότι αυτός ο Δρόμος είναι αδιέξοδος. Χιλιάδες ζωές να προσπαθείς έτσι, να φωτισθείς σαν «εγώ» δεν θα το επιτύχεις. Η Αληθινή Φώτιση (σε αντίθεση με την ψεύτικη φώτιση στην οποία «προσβλέπει» το εγώ) είναι ακριβώς η διάλυση της αυταπάτης της σκέψης. Η Αληθινή Φώτιση δεν έχει εγώ.

Ευγένεια - Σεβασμός - Μεγαλοψυχία



http://www.sakketosaggelos.gr/Images/Uploaded/image002(2004).jpg
Μικροψυχία Γερμανών - Μεγαλοψυχία Ελλήνων
 γράφει ο Legion 

Η Ευγένεια, είναι ίσως το πολυτιμότερο πράγμα, σε εναν Άνθρωπο.

Δείτε τα πρόσωπα των ζώων πόσο ευγενικά κοιτάζουν και παρατηρούν τον κόσμο .

Δεν υπάρχει ίχνος μοχθηρίας και κακίας στα μάτια τους.

Μακάρι εμείς οι άνθρωποι να μπορούσαμε επιτέλους να διδαχθούμε απο την φύση, σε οσα πράγματι μας διδάσκει και οχι σε οσα μας βολεύει να βλέπουμε και να ενστερνιζόμαστε ως διδάγματα της.

Δεν υπάρχει ζώο στο οικοσύστημα, το οποίο να επιτεθεί, εαν δεν νιώσει πως απειλείται, η εαν δεν νιώθει ακόρεστη πείνα. Όλα τα ζώα, λειτουργούν με κάποια αιτία. Αλλά ακόμα και στην αγριότερη τους στιγμή, εκείνη της εκπλήρωσης των αναγκών τους, παραμένουν ευγενικά και δίχως ίχνος μοχθηρίας.

Ακόμα και ως ζώα, ως θηρία δηλαδή, εμείς οι άνθρωποι εχουμε αποτύχει παταγωδώς. Είμαστε , η μάλλον καταντήσαμε, τρις χειρότεροι, απο τα ζώα .


Μόνο ο άνθρωπος χυδαιολογεί και υβρίζει. Μόνο ο άνθρωπος είναι αγενής και διακατέχεται απο σύνδρομα ασέβειας και μικροψυχίας. Μόνο ο άνθρωπος επιθυμεί και πράττει το κακό, απο συνειδητή επιλογή, κι οχι απο κάποια εσώτερη φυσική του ανάγκη, η οποία σε τελική ανάλυση, θα είχε και θεϊκή καταγωγή.

Ο άνθρωπος είναι χειρότερος απο κάθε διάβολο και απο κάθε δαίμονα που η φαντασία του κατα καιρούς πλάθει και αναπαράγει. Επειδή είναι αναίτιος, στα περισσότερα απο οσα κάνει. Είναι το πλέον ασυνείδητο και ανόητο των θηρίων. Η μάλλον, για να το θέσουμε σε σωστές βάσεις, ετσι κατάντησε.

Θανατώνει αλόγιστα τα πλάσματα της γης , οχι για να καλύψει τις πραγματικές του ανάγκες, αλλά για να εκπληρώσει τις ανερμάτιστες και δίχως λογική γευστικές του επιθυμίες. Έχει ξεχάσει ο άνθρωπος, πως τίποτα δεν του ανήκει στον πλανήτη. Πως είναι διαχειριστής εδω και οχι ο ιδιοκτήτης. Παραχωρήθηκε η Γη στον Άνθρωπο. Το μίσος του ανθρώπου προς το φυσικό περιβάλλον, μπορεί να εξηγήσει με πολύ απλό τρόπο, το οτι ο άνθρωπος εχει ενα κομμάτι μέσα του καθαρά "εξωγενές" . Η ασέβεια του αυτή, απο κάπου "πηγάζει" . Εαν ηταν γνήσιο τέκνο και δημιούργημα του οικοσυστήματος, δίχως μια κάποια παρέμβαση απο κάπου "αλλού", σίγουρα, η ίδια η φύση, θα είχε προνοήσει, ο άνθρωπος να μην ηταν τόσο βάναυσος και χυδαίος απέναντι της.

Οι ευγενικότεροι των ανθρώπων, μεταστρέφονται σε κάποιο χρονικό σημείο της ζωής τους, απο γνήσια συναίσθηση, στην ακρεοφαγία. Δηλαδή, συνειδητά, σταματάνε να καταναλώνουν κρέας, ως δείγμα σεβασμού και αντίδρασης, στην αλόγιστη και τρομακτικά βέβηλη συμπεριφορά του ανθρώπου. Πρώτος και καλύτερος, με προφητική διάθεση, ο Μέγας Πυθαγόρας μας μίλησε για την στάση ζωής της ακρεοφαγίας ως συνειδητή και πνευματική επιλογή των ανθρώπων. Και το εκανε αυτό σε μια εποχή, κατά την οποία οι άνθρωποι, είχαν μέτρο, σύνεση και αυστηρή πειθαρχία στην κατανάλωση κρέατος. Τουλάχιστον στον Ελληνικό κόσμο. Φανταστείτε σήμερα, τι θα ένιωθε η τι θα έλεγε, αυτός ο μέγας στοχαστής, φιλόσοφος και μύστης .

Μετά τον Πάπα και η Βασίλισσα ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

 Queen's Christmas speech shocker

Αφού πρώτα δικαιολόγησε την δολοφονία της πριγκήπισσας Νταϊάνας λέγοντας πώς "ήξερε πολλά" και η βασιλική οικογένεια έκανε απλά αυτό που επιβαλλόταν για την επιβίωση της..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑΤΙ "ΚΑΚΟΒΟΥΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΔΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ"!

Στο ίδιο βιολί και ο Πάπας, αφού έχουν αντιληφθεί πλέον πως η επιβολή της ΝΤ είναι όνειρο απατηλό μετά την δυναμική επανεμφάνιση στο διεθνές προσκήνιο της Ρωσίας και τις ξεκάθαρες δηλώσεις του Πούτιν πως "καμιά Διεθνής Νέα Τάξη μπορεί να επιβληθεί χωρίς την έγκριση της Ρωσίας".

Σε αντίθετες κατευθύνσεις


Σε αντίθετες κατευθύνσεις 

Χιόνι…
Παγωνιά…
Όχι τόσο έξω, αλλά μέσα… στην ψυχή.
Κι αυτή η παγωνιά δύσκολα βρίσκει γιατρειά όσο περνάνε τα χρόνια, δύσκολα χάνεται.

Κάθεται μόνη στην στάση του λεωφορείου.
Θλιμμένη… απογοητευμένη… χωρίς την Σπίθα της Ζωής να λάμπει στα μάτια.
Τα χέρια στις τσέπες… να ζεσταθούν λίγο μιας και δεν είναι κάποιος κοντά να την αγκαλιάσει και να της τα τρίψει με τη ζεστασιά της καρδιάς του.
Τον κοιτάζει απέναντι, κλεφτά, μη φανεί «λίγη» μπροστά του.
Μη φανεί μόνη… δεν πρέπει. Και είναι τόσο όμορφος… τόσο αρρενωπός…
Τι θα πει αυτός αν του χαμογελάσει; Θα την περάσει για αποτυχημένη και «πεινασμένη».
Αχ και να ‘ξερε …
Πόσο θα ‘θελε το βράδυ που θα σχολάσει από τη δουλειά να γυρίσει σπίτι και να την περιμένει ένα κόκκινο τριαντάφυλλο στο τραπέζι… δίπλα στις μαθητικές τσάντες των παιδιών… Και να μην χρειαστεί ποτέ να ξαναντικρύσει αυτό το τεράστιο μουντό, κρύο, άδειο σπίτι που την περιμένει κάθε βράδυ…
Αχ και να ερχόταν να της μιλήσει…
Να της πιάσει την κουβέντα… να ανταλλάξουν τηλέφωνα… να βγουν για φαγητό… να μείνουν μαζί… να παντρευτούν… να κάνουν παιδιά… εγγόνια… να γεράσουν μαζί… και αν είναι τυχεροί να πεθάνουν στον ύπνο τους στα βαθιά γεράματα…
Μαζί…
Αχ και να ερχόταν να της μιλήσει…

Την βλέπει απέναντι… η καρδιά του σκίρτησε όταν την πρόσεξε, σαν να την ξέρει χρόνια.
Μα όχι… ιδέα του είναι… αν ήταν έτσι θα τον κοίταζε και αυτή.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα