Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

Αρτηριακή πίεση: Αναγνώστε την σωστά! Γιατί είναι σημαντική η διαχείριση της;

 



Τι είναι η αρτηριακή πίεση;

Η πίεση του αίματος μετρά την δύναμη με την οποία κτυπά το αίμα στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και μετριέται σε χιλιοστόμετρα υδραργύρου (mm Hg). Η συστολική αρτηριακή πίεση είναι ο κορυφαίος αριθμός σε μια ανάγνωση και μετράει την πίεση που ασκείται στα αιμοφόρα αγγεία την ώρα που η καρδιά στέλνει το αίμα στο υπόλοιπο σώμα. 

Τι αλλάζει στο σώμα σας κατά την εγκυμοσύνη

  Ανακαλύψτε πώς επηρεάζει το σώμα σας η εγκυμοσύνη.

Τι αλλάζει στο σώμα σας κατά την εγκυμοσύνη

Από τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης θα παρατηρήσετε αρκετές αλλαγές στο σώμα σας. Δεν αναφερόμαστε μόνο στην κοιλιά σας που σιγά σιγά θα φουσκώνει ή στο πρήξιμο των χεριών και των ποδιών.

Υπάρχουν και άλλες αλλαγές, ορατές και μη.  Για παράδειγμα ο καρδιακός ρυθμός της καρδιάς επιταχύνεται ενώ θα νιώθετε τις φλέβες σας να είναι έτοιμες να εκραγούν.

Πώς να φτιάξουμε ένα κιτ επιβίωσης για την πόλη

 


Ένα μικρό κιτ επιβίωσης είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται. Είναι μικρό και χωρά τα απολύτως απαραίτητα. Συνήθως αποτελείται από ένα μικρό μεταλλικό κουτί που μπορεί να μεταφερθεί στην τσέπη. Εναλλακτικά, μπορούμε να το έχουμε στο αυτοκίνητο, στο γραφείο ή στο σακίδιο που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Κορωνοιός: Γιατί η ΕΕ κρατά μυστικά τα συμβόλαια διαπραγματεύσεων


Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κρατήσει εμπιστευτικά τα συμβόλαια προπαραγγελίας εμβολίων για τον κορωνοϊό όσο θα συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες, δήλωσε η Ευρωπαία επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, απορρίπτοντας τις επικρίσεις ότι γαλλικοί ή γερμανικοί όμιλοι προτιμήθηκαν με όρους εθνικότητας.

Τροχαίες συγκρούσεις: όταν οι αριθμοί ευημερούν…

 


Από τα στοιχεία που ανακοίνωσε στις 23/12/2020 το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρεια Αττικής (ΕΔΩ) προκύπτει πως σαν συνέπεια των lockdown ο κυκλοφοριακός φόρτος στην Περιφέρεια Αττικής το σύνολο του 2020 μειώθηκε κατά 15,4 σε σχέση με το 2019.

ΝΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΤΑΝ "ΦΙΜΩΝΟΥΜΕ" ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ!

 


Τα κύτταρά σας, τα οποία αποτελούν τους «πολίτες» του σώματός σας, επικοινωνούν με τον εγκέφαλό σας (τον κυβερνήτη). Αυτό συμβαίνει μέσα από τη δική τους ιδιαίτερη γλώσσα των συμπτωμάτων και των συναισθημάτων.

Κανείς δεν είναι κανονικός



Όλοι είναι διαφορετικοί που σημαίνει ότι κανένας δεν είναι κανονικός. Μόνο που μπορεί να είναι σκληρό αν κάποιες φορές αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι ότι απέμεινες μόνος.

15 συμπτώματα της κατάθλιψης για τα οποία δεν μιλά κανείς



Ένας από τους μεγαλύτερους αγώνες αυτών που ζουν με κατάθλιψη είναι το στίγμα που περιβάλλει την ασθένεια. Είναι μια πρόκληση μόνο να τα βγάζεις πέρα με την ζωή σου, πόσο μάλλον να προσπαθείς να εξηγήσεις πολλές παρεξηγήσεις ή λιγότερο γνωστά συμπτώματα σε αυτούς που αγαπάς.

Δεν είναι ότι οι άνθρωποι της ζωής σου δεν θέλουν να σε βοηθήσουν. Συχνά η οικογένεια, οι φίλοι και οι αγαπημένοι αισθάνονται ανίσχυροι απλώς και μόνο επειδή δεν καταλαβαίνουν τι βιώνεις και επειδή δεν το έχουν περάσει και οι ίδιοι. Έχουν στο μυαλό τους το στερεότυπο για την κατάθλιψη. Βέβαια αυτό το στερεότυπο μπορεί να ισχύει για κάποιους (λένε ότι υπάρχει λίγη αλήθεια πίσω από κάθε στερεότυπο) αλλά για πολλούς, η ζωή με κατάθλιψη είναι μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα.

Παρακάτω βρίσκονται 15 συμπτώματα της κατάθλιψης για τα οποία δεν μιλά κανείς, αλλά θέλουμε να καταλάβετε:

Σκέψου χαμηλά

 Όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που κάποτε συνάντησες… όλες εκείνες οι απαντήσεις που πήρες σε κάθε ερώτηση που τόλμησες να κάνεις σε όποιον άγνωστο έτυχε να βρεθεί στο πέρασμά σου, από ένα αεροδρόμιο, σε μια άγνωστη πόλη, σε ένα τρένο εκεί στο πουθενά, στο καφέ εκείνο το καλλιτεχνικό… όλα εκείνα τα ερωτήματα που έκανες και τις απαντήσεις που πήρες όταν τις χρειαζόσουν περισσότερο από τον αέρα που ανέπνεες. Ακόμα και εκείνες που δεν πήρες με λέξεις αλλά με εικόνες, με σημάδια, με βλέμματα.


 

Όταν η απορία συγχρονίστηκε με το σημάδι. Ότι όλα στη ζωή υπακούνε σε άγραφους νόμους. Είναι εκεί ή εμφανίζονται στον σωστό χρόνο, με τον σωστό τρόπο. Αρκεί να κρατάς ένα ημερολόγιο και ένα μολύβι πάντα μαζί σου. Για να καταγράφεις την σπουδαιότητα του να είσαι εκεί μάρτυρας όλων των καθημερινών μικρών και ανεπαίσθητων θαυμάτων που μπορεί να βιώσει η ψυχή σου.

Φαινόμενο Μαντέλα: Η αιχμαλωσία του μυαλού σε ένα ψέμα

 


Είναι τέτοια η φύση και ο (άγνωστος σε τρομακτικό βαθμό) τρόπος λειτουργίας του μυαλού που πολλές φορές ο άνθρωπος πέφτει ο ίδιος θύμα του μεγαλείου του νου του.

Στις 2 Αυγούστου του 1980 ένας εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στον σιδηροδρομικό σταθμό της Μπολόνια. Επρόκειτο για την πλέον πολύνεκρη τρομοκρατική ενέργεια στην Ιταλία που άφησε πίσω της 85 νεκρούς, πάνω από 200 τραυματίες και ένα… χαλασμένο ρολόι.

Τα δύο πρώτα στοιχεία, τα περί αριθμού των θυμάτων, είναι απολύτως σωστά, τεκμηριωμένα και διασταυρωμένα. Το τρίτο, εκείνο σχετικά με το ρολόι του σταθμού, απλά μια ομαδική αυταπάτη.

Αν και επισκευάστηκε άμεσα και συνέχισε να λειτουργεί για άλλα 16 χρόνια, στη συλλογική μνήμη καταγράφτηκε ως «γεγονός» ότι έμεινε σταματημένο την ίδια μέρα της επίθεσης, σαν να πάγωσε ο χρόνος.

Χωρίς ίχνος Αλήθειας ένα σχέδιο υποταγής σε δράση - Η Προσχεδιασμένη Πανδημία και οι Αυτουργοί της


στο αξιόλογο αυτό ντοκιμαντέρ 
και την εξαιρετική εργασία υποτιτλισμού της
βλέπει κανείς συμπυκνωμένα θέματα που απασχόλησαν τον ΤΟΞΟΤΗ
εδω και πολλά χρόνια...
από τα εμβόλια, τη χειραγώγηση της συνείδησης
τους fact checkers και τα δίκτυα χρηματοδότησης και ελέγχου
της ίδιας της πληροφορίας και της αλήθειας
τις διαπλοκές των ιδιωτικών εταιριών, μέχρι
τους αποφασίζοντες... 

Ο Πλανήτης των Ανθρώπων

 Ο Πλανήτης των Ανθρώπων

Είναι δυνατόν μηχανές φτιαγμένες από τον βιομηχανικό πολιτισμό, να μας σώσουν από τον βιομηχανικό πολιτισμό;

Το νέο ντοκιμαντέρ του Jeff Gibbs Ο Πλανήτης των Ανθρώπων, σε παραγωγή του Michael Moore, με ελληνικούς υπότιτλους. Το ντοκιμαντέρ πραγματεύεται την προωθούμενη "πράσινη ενέργεια" για την μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.

Πιο συγκεκριμένα, αναλύει το αποτύπωμα σε CO2 της βιομηχανίας των ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας), τη χρήση υλικών για την κατασκευή τους (εξορύξεις, σπάνιες γαίες, μέταλλα, ορυκτά καύσιμα), αλλά και την αποτελεσματικότητά τους στην παροχή ενέργειας. Σημαντικό μέρος της έρευνας του Gibbs ασχολείται με τη "βιομάζα", που αποτελείται από δέντρα, στοχευμένες καλλιέργειες, δάση άλγης, λίπος ζώων κλπ., και τις επιπτώσεις της χρήσης της στο περιβάλλον.

Η αρτηριακή πίεση διαφέρει ευρέως μεταξύ αριστερού και δεξιού βραχίονα

 



Μετάφραση και Επιμέλεια

Παναγιώτης Σπανός

Οι μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης μεταξύ των δύο βραχιόνων μπορεί να είναι διαφορετικές και αυτή η ανισότητα μπορεί μερικές φορές να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι επερχόμενων καρδιακών προβλημάτων.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα