Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Μας ΚΥΚΛΩΝΟΥΝ και μας ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ (Βίντεο)

ATIA
Γράφει ο Σπύρος Μακρής,
Δεν είναι πρώτη φορά που βλέπουμε άγνωστα αντικείμενα στον Ήλιο. Μα για κάποια από αυτά, ίσως, θα μπορούσαν να χωρούν αμφιβολίες ότι πρόκειται για διαστημόπλοια άγνωστης προέλευσης. Τι γίνεται με κάποιες πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις;
Ναι, κάποια αντικείμενα στο διάστημα μπορεί λανθασμένα να χαρακτηρίζονται ως UFO. Θα σας δείξουμε τρεις πολύ χαρακτηριστικές περιπτώσεις για τις οποίες η NASA, ως συνήθως, δεν μπαίνει στον κόπο να απαντήσει.
Τις δύο πρώτες περιπτώσεις, τις οποίες εντόπισε ο γνωστός Streetcap1, μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της NASA στους συνδέσμους εδώ και εδώ, στις 14/3/2016 και οι δύο, με διαφορά λίγων ωρών:

Γιατί ο σύγχρονος άνθρωπος είναι μονογαμικός;

Γιατί ο σύγχρονος άνθρωπος είναι μονογαμικός;

Μελέτη περιγράφει πώς τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) οδήγησαν στην κοινωνική επιβολή της μονογαμίας, σε μεγάλο ποσοστό των σύγχρονων κοινωνιών.
Η μετάβαση από την πολυγαμία στη μονογαμία, στην αρχή της εποχής της γεωργίας, μπορεί να οφείλεται στον αντίκτυπο των ΣΜΝ στις πρωτόγονες κοινωνίες, υποστηρίζει νέα μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε, χθες, στο επιστημονικό περιοδικό Nature Communications.
Τη μελέτη υπογράφουν οι Crhis Bauch του τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου του Waterloo στον Καναδά και Richard McElreath του Ινστιτούτου Εξελικτικής Ανθρωπολογίας Max Planck στη Γερμανία, οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμά τους, χάρη σε προσομοιώσεις σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η μούμια φοράει παπούτσια Adidas! (Βίντεο)


Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν την μούμια μιας γυναίκας που πιστεύεται ότι έχασε τη ζωή τους περίπου πριν 1.500 χρόνια, σε υψόμετρο 10.000 ποδιών στα Όρη Αλτάι της Μογγολίας, η οποία φοράει τα παπούτσια της γνωστής φίρμας.
3
Η γυναίκα θάφτηκε μαζί με ένα άλογο
- Ή πρόκειται για χρονοταξιδιώτη που ήλθε στην εποχή μας, ψώνισε από κατάστημα αθλητικών ειδών και επέστρεψε στην εποχή του, ή πρόκειται για για κάτι άλλο που θα μας το πουν οι αρχαιολόγοι σύντομα..

ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ ΟΜΟΙΟ ΣΑΣ. ΕΧΩ ΑΚΟΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑ.




Μια μέρα ξύπνησα και όλα είχαν αλλάξει. 
Οι άνθρωποι δεν ήταν πια ίδιοι. 
Ίσως είναι ή θεοποίηση του χρήματος. 
Ισως και μια αόρατη απειλή για μαζικές καταστροφές στον πλανήτη. 
Τα βλέμματα έχουν γίνει απλανή. 
Θεέ μου η ζομποποίηση έχει ξεκινήσει. 
Τα ζόμπι το μόνο που θέλουν είναι να ρουφάνε αίμα. 
Το αίμα των συνανθρώπων τους. 
Άρχισαν να πολλαπλασιάζονται ... Είναι τόσα πολλά... Έρχονται... 
Ίσως είναι πολύ αργά. 
Καλύτερα έτσι. 
Να γινώ και εγώ ένα από αυτά. 
Να μην με νοιάζει τίποτα, παρά μόνο πώς θα ρουφήξω αίμα. 
Θα αφεθώ.

Αν η ζωή είναι άπειρη, τότε αυτό δεν είναι ζωή

Σοφά λόγια από τον Wane Dyer:
«Όλοι ζούμε σε μία σκηνή όπου πολλά άπειρα συγκεντρώνονται. Απλά ρίξτε μια ματιά έξω απόψε και συλλογιστείτε το άπειρο του διαστήματος. Υπάρχουν αστέρια τόσο μακρινά από εσάς ώστε η απόσταση μετριέται με την απόσταση που ταξιδεύει το φως σε ένα έτος στη Γη. Πέρα από τα αστέρια εκείνα που μπορείτε να δείτε υπάρχουν ατέλειωτοι γαλαξίες που απλώνονται σε κάτι που ονομάζουμε αιωνιότητα. Πράγματι, το διάστημα που καταλαμβάνουν είναι άπειρο. Η απεραντοσύνη του είναι πολύ μεγάλη για να μπορέσουμε να τη δούμε. Είμαστε σε ένα άπειρο, χωρίς κανένα τέλος, χωρίς καμία αρχή σύμπαν.
Τώρα δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτήν την επόμενη πρόταση. Αν η ζωή είναι άπειρη, τότε αυτό δεν είναι ζωή. Διαβάστε το αυτό ξανά και θεωρείστε ότι η ζωή πραγματικά είναι άπειρη. Μπορούμε να το δούμε αυτό σε όλα όσα παρατηρούμε σχολαστικά. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να συμπεράνουμε ότι η ζωή, από την άποψη του σώματος και όλων των επιτευγμάτων και όλων όσων αυτό επιτυγχάνει και έχει, το οποίο χωρίς καμία εξαίρεση αρχίζει και τελειώνει σε χώμα, δεν είναι η ίδια η ζωή. Η κατανόηση της αληθινής ουσίας της ζωής θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά τη ζωή σας προς το καλύτερο.

Η ΘΗΛΥΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ




Μήνυμα από τους Πάνω στους ανθρώπους της Γης... 

Σας υπενθυμίζουμε ότι συχνά σας έχουμε πει ότι δεν υπάρχει καμία κρίση στη δική μας πλευρά, εκτός από εκείνη την οποία εσείς φέρνετε μαζί σας. Η κριτική είναι δυνατή μόνο μέσα σ' ένα πεδίο πολικότητας. Καθώς βαδίζετε έξω από αυτό, θα χρειαστεί να επανεκτιμήσετε τα κυριότερα συστήματα πεποιθήσεών σας.

Ανοίγοντας τον εαυτό σας στο δυναμικό της ενότητας, αποκτάτε νέο σθένος και σοφία. Αυτό συμβαίνει τώρα στον πλανήτη σας. Είστε στη μετάβαση από ένα πεδίο πολικότητας σε πεδίο ενότητας. Μαζί με αυτή τη μετάβαση έρχεται μία εντελώς νέα θεώρηση.

Αυτή η μετάβαση άνοιξε το δρόμο για την επιστροφή της πλήρους έκφρασης της θηλυκής ενέργειας στον πλανήτη Γη. Τώρα δεν είναι εποχή κυριαρχίας ή ανταγωνισμού, γιατί αυτά δεν είναι παρά ψευδαισθήσεις της πολικότητας. Κοιτώντας την με τη ματιά ενός ολοκληρωμένου όντος, αποτελεί μία επιστροφή σε πλήρη και ολοσχερή φυσική δύναμη.

Έγινε εξαιτίας της εργασίας καθαρισμού την οποία έχετε κάνει σε αυτό τον πλανήτη. Η πλήρης θηλυκή ενέργεια μπορεί και πάλι να επιστρέψει και να αποκαταστήσει την ακεραιότητά του. Πρόκειται να την πλήρη συμπληρωματικότητα του Γιν και Γιανγκ τα οποία αλληλοϋποστηρίζονται στην ενότητά τους. Είναι μία επιστροφή στην πλήρη αντανάκλαση του Θεού, όπως εκφράζεται μέσα στον καθένα σας.

Προς τους εργάτες του φωτός....

ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!


ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΕΚΤΕΝΗ ΜΟΥ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
1)ΑΠΟ ΤΗΝ 22α ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2014 Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΝΤΝΑΝΙ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΑΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ.
2)ΤΟ ISIS ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΛΕΧΘΕΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚ ΤΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΗΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΜΠΟΥ ΜΟΥΣΑΜΠ ΑΛ ΣΟΥΡΙ, ΠΟΥ ΤΑ ΕΘΕΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 2005.
3)ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ Η ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΗΣΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΩΝ ΡΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ.
4)ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ"ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ-ΠΥΡΗΝΕΣ" ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΕΙΔΙΚΟΥ "ΠΟΛΕΜΟΥ" ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΕΡΥΣΙ ΗΤΑΝ ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΕ ΓΑΛΛΙΑ-ΒΕΛΓΙΟ.
5)ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΕΛΕΤΗΘΕΙ ΕΠΑΡΚΩΣ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΩΧΑΜΕΝΤ ΜΕΡΑΧ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2012 ΣΤΗΝ ΤΟΥΛΟΥΖΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ. ΑΥΤΟ ΕΔΕΙΧΝΕ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΓΚΑΚΣΤΕΡ ΜΕ ΒΡΩΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ. ΠΑΡΟΜΟΙΟΙ ΤΥΠΟΙ ΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΗΣΑΝ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΤΟ ΜΠΑΚΛΑΤΑΝ, ΣΤΟ ΣΑΙΝ ΝΤΕΝΙ, ΣΤΟ ΖΑΒΕΝΤΕΜ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΛΕΝΜΠΕΙΚ.

Συμμαθητές

IMG_4959

12745532_581098915397508_7793342013070669728_n

Έχεις δυο Έλληνες, πρώην συμμαθητές.
Α.) Η «Αλ€κα», συνταξιούχος, είναι 55 ετών και ήδη 4 χρόνια στη σύνταξη.
Βγήκε με €484 μειωμένη.
Οι κρατήσεις της των €45.000 σύνολο, όμως, δικαιολογούν €42 σύνταξη το μήνα για το προσδόκιμο των 81,6 ετών όπου θα λαμβάνει σύνταξη για 30 χρόνια.
….
Β.) Ο «Μ@νώλης» είναι ασφαλιστής επίσης 55 ετών. Έχει ήδη βάλει €180.000 στο σύστημα, και ώσπου να βγει στη σύνταξη στα 67 θα χώσει άλλα €64.800 στο ΤΕΒΕ.
Ο Μ@νώλης θα πάρει σύνταξη €1.100 τον μήνα, για 14 χρόνια όσο δηλαδή είναι το προσδόκιμο των 81,6 ετών.
Σύμφωνα με τις εισφορές του των €244.800 θα έπρεπε να πάρει σύνταξη:
Εισφορές: €244.800
Χρόνια συνταξιοδότησης: 14
Αξία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης: €1000/χρόνο X 14 = €14.000
€244,800 – €14.000 = €230.000
€230.000/14 χρόνια = €16.428 το χρόνο ή €1.369 ευρώ το μήνα.
ΑΤΟΚΑ!!
——
Πάμε άλλη μία:

Μάθε τώρα στον κατήφορο όσα δεν ήξερες στον ανήφορο

post-213

Τον 6ο αιώνα μ.Χ., ο ρωμαίος φιλόσοφος Σεβερίνο Μποέτσιο γράφει το έργο του: Η Παρηγορία της Φιλοσοφίας. Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας, από την εξορία όπου βρίσκεται, οργισμένος και θλιμμένος, κατηγορεί την τύχη που τον εγκατέλειψε και επέτρεψε να χάσει «άδικα» όλη τη δύναμη, τη φήμη και τα πλούτη που είχε κάποτε.
Στην αρχή του τέταρτου βιβλίου, η ίδια η τύχη παίρνει τον λόγο και του λέει:

Γιατί με κατηγορείς, Μποέτσιο; Γιατί μου παραπονιέσαι;
Τι σου έκανα; Τι σου πήρα απ’ ό,τι ήταν δικό σου;
Θυμήσου ότι σε βρήκα γυμνό…
Και σ’ έντυσα με τα ΔΙΚΑ ΜΟΥ αγαθά.

Σου έδωσα όλα όσα έχεις και σε φρόντισα με αγάπη…
Δεν ήξερες τις συνήθειές μου; Δε διάβασες τα κατορθώματά μου;
Είσαι λοιπόν κι εσύ ένας άνθρωπος, σαν όλους τους ανθρώπους.
Φιλάργυρος, ζήτουλας, καβγατζής και φιλόδοξος.

Τα μαθηματικά έχουν το δικό τους «κύκλωμα» στον εγκέφαλο

Τα εγκεφαλικά αυτά «κυκλώματα», που ενεργοποιούνται από τις δύσκολες μαθηματικές έννοιες, αποτελούν σε μεγάλο βαθμό το ίδιο νευρωνικό δίκτυο που «χαρίζει» στους ανθρώπους την κατανόηση των απλών αριθμών. Απλώς στην περίπτωση των «υψηλών» μαθηματικών, η δραστηριοποίηση αυτού του δικτύου είναι πιο έντονη. Όμως είναι τελείως διακριτό από το αντίστοιχο νευρωνικό δίκτυο για τη γλώσσα που υπάρχει στο αριστερό ημισφαίριο του ανθρώπινου εγκεφάλου.
brainΓάλλοι νευροεπιστήμονες ανακάλυψαν στον εγκέφαλο των επαγγελματιών μαθηματικών τα διακριτά νευρωνικά «αποτυπώματα» της προχωρημένης μαθηματικής σκέψης
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον κορυφαίο γάλλο νευροεπιστήμονα Στανισλάς Ντεάν του Κολλεγίου της Γαλλίας και της Μονάδας Γνωσιακής Νευροαπεικόνισης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), μελέτησαν με την τεχνική της λειτουργικής μαγνητικής απεικόνισης (fMRI) τους εγκεφάλους 15 υψηλού επιπέδου μαθηματικών και -για λόγους σύγκρισης- 15 μη μαθηματικών, που ήσαν επίσης υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου.
Και οι δύο ομάδες συμμετεχόντων κλήθηκαν να χαρακτηρίσουν ως αληθείς, ψευδείς ή άνευ νοήματος μια σειρά από μαθηματικές και μη μαθηματικές έννοιες και δηλώσεις.
Διαπιστώθηκε ότι έννοιες που προέρχονταν από τα μαθηματικά (ανάλυση, άλγεβρα, γεωμετρία, τοπολογία), ενεργοποιούσαν συγκεκριμένες εγκεφαλικές περιοχές στους μαθηματικούς, αλλά όχι στους μη μαθηματικούς. Οι περιοχές αυτές είναι διαφορετικές από εκείνες που σχετίζονται με την επεξεργασία της γλώσσας και την κατανόηση του νοήματος του λόγου και οι οποίες ενεργοποιούνται σε όλους τους ανθρώπους, μαθηματικούς και μη.

Μυστηριώδη ευθυγράμμιση μελανών οπών πολύ μεγάλης μάζας ανακάλυψαν αστρονόμοι στη Νότια Αφρική

20160412_ευθυγράμμιση γαλαξιών300x340

Η ραδιο-απεικόνιση βάθους από ερευνητές πανεπιστημίων (Cape Town και Western Cape) στη Νότιο Αφρική, αποκάλυψε μια περίεργη κατάσταση: Οι πολύ μεγάλης μάζας μαύρες τρύπες σε μια περιοχή του μακρινού σύμπαντος προσανατολίζουν τους ραδιο-πίδακες στην ίδια διεύθυνση – πολύ πιθανό ως αποτέλεσμα της αρχέγονης διακύμανσης ύλης στο πρώιμο σύμπαν.
Το νέο αποτέλεσμα είναι η ανακάλυψη – για πρώτη φορά – μιας ευθυγράμμισης των πιδάκων των γαλαξιών σε μια τεράστια περιοχή του διαστήματος, ένα εύρημα που έγινε δυνατό μετά από μια τριετή έρευνα με ραδιο-απεικόνιση ραδιοκυμάτων που προέρχονται από μια περιοχή που ονομάζεται ELAIS-N1, με τη χρήση του γιγάντιου ραδιοτηλεσκοπίου Giant Metrewave Radio Telescope (GMRT) [η ραδιο-αστρονομική έρευνα γίνεται με τη χρήση της περιοχής του ραδιο-φάσματος με μήκος κύματος της τάξης του μέτρου].
Οι πίδακες παράγονται από τις μαύρες τρύπες στα κέντρα των γαλαξιών και ο μόνος τρόπος για να υπάρχει αυτή η ευθυγράμμιση είναι αν όλες οι υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες περιστρέφονται προς την ίδια κατεύθυνση, δήλωσε ο καθηγητής Andrew Russ Taylor, κύριος συγγραφέας της μελέτης με την οποία παρουσιάστηκε η ανακάλυψη, ο οποίος σημείωσε: «Καθώς αυτές οι μαύρες τρύπες δεν γνωρίζουν σχετικά η μια για την άλλη ή δεν έχουν κανένα τρόπο να ανταλλάσουν πληροφορίες ή να επηρεάζουν η μια την άλλη άμεσα, σε τόσο τεράστιες κλίμακες, αυτή η ευθυγράμμιση των περιστροφών πρέπει να έχει γίνει κατά την περίοδο διαμόρφωσης των γαλαξιών κατά την πρώιμη περίοδο του σύμπαντος». Αυτό υποδηλώνει ότι στην δομή αυτής της περιοχής του διαστήματος υπάρχει μια ενιαία περιστροφή που είχε διαμορφωθεί από τις αρχέγονες διακυμάνσεις μάζας που δημιούργησαν την μεγάλης κλίμακας δομή του σύμπαντος.

ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΟΣ ΤΡΑΝΣΟΥΜΑΝΙΣΜΟΣ:Η ΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΕΚΝΟ-ΘΕΩΝ


Φαίνεται πως η πρωτόγονη αίσθηση της απλής φύσης του ανθρώπου θα ξεπεραστεί, αν δεν το έχει ήδη κάνει. Εμπεριέχουμε μέσα μας την θεική ουσία, σε κατάσταση ύπνωσης, και ο Υπερβατικος Τρανσουμανισμος δείχνει πως αυτή η υπερβατική φύση του ανθρώπου τελικά θα υπερισχύσει.

Υπερβατικος Τρανσουμανισμος

Ο Τρανσουμανισμος δεν τροφοδοτείται από τον Εγωισμό αλλά και τον φόβο για τον θάνατο. Είναι το νέο σύνορο της ανθρώπινης Εξέλιξης, πηγαίνοντας την ανθρώπινη Συνειδητότητα στο επόμενο επίπεδο, και ίσως είναι η πρόοδος του ίδιου του σύμπαντος στο κατώφλι του μέλλοντός μας.
Ο Υπερβατικος Τρανσουμανισμος είναι ένας εξελιγμένος τρόπος σκέψης, αίσθησης, λειτουργικότητας αλλά και ύπαρξης του ατόμου. Ο Τρανσουμανισμος, σαν τον Υπερβατισμό και τον Νεοανθρωπισμό είναι η διαδικασία της Υπερβατικότητας, ή της Πνευματικής ανόδου που επιθυμεί να ενώσει τον άνθρωπο με το Εσωτερικό Ον του, και την απρόσωπη παρουσία του σύμπαντος που εκφράζει την Αέναη συνειδητότητά του μέσα από το ανθρώπινο περίβλημα.
« Σας παραδίδω τον Μετάνθρωπο! Η Ανθρωπότητα είναι κάτι που θα ξεπεραστεί. Τι έχουμε κάνει για να την ξεπεράσουμε; Όλα τα όντα ως τώρα έχουν δημιουργήσει κάτι πέρα από τον εαυτό τους. Θέλεις να είσαι η άμπωτη σε αυτή την μεγαλειώδη παλίρροια, και να επιστρέψεις σε αυτή την κτηνώδη κατάσταση, ή επιθυμείς να ξεπεράσεις την Ανθρωπότητα; Τι είναι ο Πίθηκος μπροστά στον Άνθρωπο; ; Ένας γελωτοποιός, ένα υποδεέστερο Ον. Και κάπως έτσι θα είναι ο Άνθρωπος μπροστά στον Μετάνθρωπο. Ένας γελωτοποιός, ένα υποδεέστερο Ον..» Φρίντριχ Νίτσε

Δες 10 πράγματα για τα οποία η μαμά σου δεν σου μίλησε ποτέ

Την έκανες να κλάψει… πολύ. Έκλαψε όταν έμαθε ότι είναι έγκυος. Έκλαιγε όταν σε γεννούσε. Έκλαψε την πρώτη φορά που σου φώναξε. Έκλαψε από χαρά. Έκλαψε από φόβο. Έκλαψε από ανησυχία. Έκλαψε γιατί νιώθει τόσο δυνατά συναισθήματα για εσένα. Νιώθει τον πόνο σου και την χαρά σου και τα μοιράζεται μαζί σου, είτε το καταλαβαίνεις είτε όχι.
MOTHER
Ήθελε εκείνο το τελευταίο κομμάτι γλυκού. Αλλά όταν σε είδε να το κοιτάζεις με τα μεγάλα ματάκια σου και να γλύφεις το στόμα σου με αυτή τη μικροσκοπική γλωσσίτσα, δεν μπορούσε να το φάει. Ήξερε ότι θα την έκανε πολύ πιο χαρούμενη να γεμίσεις την δική σου κοιλίτσα με αυτό, παρά την δική της.
Πονούσε. Όταν της τραβούσες τα μαλλιά, πονούσε. Όταν την άρπαζες με αυτά τα κοφτερά νυχάκια σου που είναι τόσο δύσκολο να κόψει κανείς, πονούσε. Όταν την δάγκωνες ενώ έπινες γάλα από το στήθος της, πονούσε επίσης. Της κλωτσούσες τα πλευρά όταν σε είχε στην κοιλιά της. Της τέντωσες το στομάχι όσο δεν πάει για εννέα μήνες. Έκανες το σώμα της να συσπάται με φριχτούς πόνους καθώς ερχόσουν σε αυτόν τον κόσμο.

Αρμονική 33, 288, 695

Αρμονική 33, 288, 695
Harmonic
Bruce Leonard Cathie (11 February 1930 – 2 June 2013)
Στο πρώτο του βιβλίο Harmonic 33 που τυπώθηκε το 1968 δοθήκαν οι έρευνες του για τα ΑΤΙΑ (Αγνώστου Ταυτότητος Ιπτάμενα Αντικείμενα). Ο Λονδρέζος εκδότης του ανακοίνωσε ότι δεν μπορούσε να το εκδώσει, γιατίκάποιο ισχυρό γκρουπ πιέσεως δεν το ήθελε. Τελικά εκδόθηκε από ένα Νεοζηλανδό εκδότη. Ήδη είχε εξαντληθεί ο ίδιος και ήθελε να σταματήσει τις δραστηριότητες με τις αρμονικές στα μαθηματικά, τους ιπτάμενους δίσκους ήτο παγκόσμιο ενεργειακό δίκτυο που υπάρχει στην γήινη σφαίρα. Φυσικά κορόιδευε τον εαυτό του και, κατάλαβε την κατάσταση στην οποία βρίσκονται όλοι οι σοβαροί ερευνητές UFO.
Κάθε μέρα κάπου στον κόσμο υπάρχουν πολλές επιβεβαιωμένες θεάσεις UFO. Δεν είναι πάντοτε ορατά στο μάτι αλλά είναι στα ραντάρ, πράγμα που αποδεικνύει ότι είναι φυσικά αντικείμενα. Κάνουν απίστευτες μανούβρες και χάνονται με τρομακτικές ταχύτητες.
Όταν αρχικά γνωστοποίησε τα ευρήματά του, βασισμένα σε παρατηρήσεις ΑΤΙΑ και ένα Αγνώστου Ταυτότητος Υποβρύχιο Αντικείμενο, καθώς και το ενεργειακό πλέγμα της γης που γνώριζε με απόλυτη βεβαιότητα ότι υπάρχει, μερικοί που τον γνώριζαν επαγγελματικά θεώρησαν ότι του έστριψε (κλασική αντίδραση Οργανικής Πύλης και Συγκινησιακής Πανούκλας). Για να το ανατρέψει αυτό έδωσε όλα τα στοιχεία του που είχε ανακαλύψει ώστε να τα εξετάσουν ερευνητές κι εκπαιδευμένοι επιστήμονες. Ανακάλυψε ότι υπήρχαν πολλές αποδείξεις πως επιστήμονες επικοινωνούν με τους επιβάτες των UFO και τα μυστικά της αντιβαρύτητος και των διαστημικών ταξιδιών σταδιακά τους αποκαλύπτονται.
Η αποδεδειγμένη ύπαρξη ενός αχανούς δικτύου ισχύος, είναι γεγονός, όπως και οι συσκευές που κατασκευάζονται για να αποκαταστήσουν την επικοινωνία μεταξύ κάποιων γκρούπ του πλανήτη με τα UFO, αφότου την γνωστοποίησε στην κυβέρνηση του, περίμενε να τον περάσουν για τρελό ή να του πουν να σταματήσει τις έρευνες του. Ένοιωσε κατάπληξη όταν του είπαν να συνεχίσει και να δημοσιοποιεί ότι εύρισκε και του έδωσαν επίσημη άδεια.

Τα κατοικίδια δεν είναι για όλους

Τα κατοικίδια δεν είναι για όλους

Υπάρχουν άνθρωποι που για διάφορους λόγους έχουν επιλέξει να μην έχουν κατοικίδιο. Αυτό από μόνο του δεν τους κάνει κακούς ανθρώπους. Άλλωστε, είναι προσωπική επιλογή του καθενός από εμάς και ναι, υπάρχουν ορισμένοι που δεν έχουν την καλύτερη σχέση με τα ζώα.
Η φροντίδα ενός σκύλου, μιας γάτας, ακόμη και ενός χρυσόψαρου απαιτεί χρόνο, χώρο και την οικονομική δυνατότητα να το κάνεις και αυτά δεν τα διαθέτουν όλοι. Γιατί μιλάμε γιαπλάσματα του Θεού και όχι ψεύτικα κουκλάκια.
Οι λόγοι για τους οποίους κάποιος επιλέγει να μην έχει κατοικίδιο είναι πάρα πολλοί. Αρκετοί υποφέρουν από χρόνιες αλλεργίες. Επομένως, οποιαδήποτε επαφή με κάποιο ζώο είναι μια επώδυνη διαδικασία, πόσο μάλλον η συγκατοίκηση.
Άλλοι φοβούνται τα ζώα. Είτε γιατί δέχτηκαν επίθεση σε κάποια φάση της ζωής τους, είτε γιατί απλά φοβούνται. Δεν μπορεί να κατηγορήσει κανένας αυτούς τους ανθρώπους γιατί αποφεύγουν τα ζώα. Ο φόβος είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα και αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό από όλους. Δεν μπορεί να σου λέει ο άλλος πως φοβάται το σκύλο σου και εσύ να προσπαθείς να σπάσεις πλάκα μαζί του αφήνοντας το ζωντανό να τον πλησιάζει. Εσένα θα σου άρεσε να παίζει ο άλλος με τις φοβίες σου;

Ακόμα κι όταν όλα μας πάνε καλά κάτι θα μας φταίει



Θυμάσαι εκείνη την περίοδο που όλα πήγαιναν ρολόι στη ζωή σου; Είχες δουλειά, λεφτά, γκομενάκι, με τους γονείς σου δε σκοτωνόσουν γιατί για κάποιο λόγο  βρίσκατε συνεννόηση, οι φίλοι δεν είχαν παράπονο ότι δεν έχεις χρόνο γι’ αυτούς, ως κι ο καιρός είχε μια ανεξήγητα καλή διάθεση ακόμα κι αν ήταν βαρυχειμωνιά. Δεν τη θυμάσαι, ε;
Δεν είναι ότι ποτέ δεν υπήρξε, γιατί σίγουρα θα έχεις υπάρξει σε καλή φάση, αλλιώς πάσχεις από κατάθλιψη ή βαριοχτυπημένη μοίρα. Το θέμα είναι ότι εκείνο το ίδιο δευτερόλεπτο που συνειδητοποίησες ότι όλα βαίνουν καλώς, δημιούργησες ένα πρόβλημα από το πουθενά για να έχεις με κάτι να κλαίγεσαι.
Είναι κάτι σαν πλασίμπο, δεν μπορείς να διαχειριστείς ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που χρήζει αντιμετώπισης, οπότε υπάρχει περίπτωση να θυμηθείς μέχρι και τον ξεχασμένο σου φίλο από το γυμνάσιο που κατά βάθος ξέρεις ότι δεν έχετε πιθανότητες να ξαναφτιάξετε τη σχέση σας, ή να πάθεις κρίση πανικού για την καμένη λάμπα στο χολ, την οποία έχεις αφήσει σε αυτήν την κατάσταση δύο χρόνια, χωρίς να σε έχει απασχολήσει ιδιαίτερα.
Είναι σύνδρομο μαζικής και βαριάς μορφής που χτυπάει κυρίως νεαρά άτομα που δεν έχουν –προς το παρόν– βαριά κι ασήκωτα προβλήματα, όπως δάνεια να τρέχουν κι ασφάλειες που λήγουν. Είναι σημείο των καιρών γιατί αδυνατείς να αποδεχτείς πως ενώ η χώρα πάει κατά διαόλου, εσύ έστω και για ένα μήνα έχεις καταφέρει να στρώσεις τη ζωή και την ψυχολογία σου.

Το χρήμα είναι πάντοτε χρέος (α)

Δεν μπορεί κανένας να αποταμιεύσει χρήματα, εάν κάποιος άλλος δεν χρεωθεί ανάλογα – ενώ σε μία κλειστή οικονομία, η συνολική «απογραφή» των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων είναι πάντοτε μηδέν
 
Δύο θέματα μας έκαναν εντύπωση, σε σχέση με ορισμένα άρθρα μας: (α) αρκετοί είναι της άποψης ότι, τα τεράστια βουνά χρεών που έχουν συσσωρευτεί στον πλανήτη, δεν οφείλονται πουθενά – ότι δηλαδή απέναντι στις συνεχώς αυξανόμενες υποχρεώσεις των κρατών, των τραπεζών, των επιχειρήσεων και των ιδιωτών, δεν υπάρχουν  αντίστοιχες απαιτήσεις και (β) πως ένα κράτος μπορεί να πάψει να δανείζεται από τις αγορές, παρά το ότι δεν υπάρχει κανένα στον πλανήτη – αφού ακόμη και η Βόρεια Κορέα έχει εξωτερικά χρέη (πηγή).
Όσον αφορά το πρώτο θέμα, πολλοί θεωρούν πως δεν ισχύει ο οικονομικός κανόνας, σύμφωνα με τον οποίο δεν μπορεί κανένας να αποταμιεύσει χρήματα, εάν κάποιος άλλος δεν χρεωθεί ανάλογα – οπότε η άποψη μας θύμισε τον ισχυρισμό, κατά τον οποίο όταν κανείς έχει τα χρήματα του στην τράπεζα, τότε πράγματι του χρωστάει η τράπεζα ή έμμεσα αυτός, στον οποίο έχει δανείσει η τράπεζα τα χρήματα του. Αντίθετα, όταν διατηρεί τις αποταμιεύσεις σε μετρητά στο σπίτι του, τότε δεν του χρωστάει κανένας!
Εν πρώτοις βέβαια φαίνεται πως η θέση αυτή είναι σωστή. Εάν όμως αναρωτηθεί κανείς από πού προέρχονται τα μετρητά χρήματα, ποιός είναι δηλαδή αυτός που έχει το δικαίωμα να τα τυπώνει, καθώς επίσης να τα θέτει σε κυκλοφορία, θα διαπιστώσει πως σε τελική ανάλυση είναι η κεντρική τράπεζα της χώρας του – η οποία στην προκειμένη περίπτωση είναι αυτή που του χρωστάει το ποσόν που έχει φυλάξει στο σπίτι του (η ΕΚΤ στην περίπτωση της Ευρωζώνης) Επομένως, απέναντι στις δικές του αποταμιεύσεις, όπου και αν τις διατηρεί, ευρίσκονται αντίστοιχες υποχρεώσεις, χρέη δηλαδή – εκτός εάν ο αποταμιευτής τύπωνε μόνος του τα χρήματα του, οπότε πράγματι δεν θα ίσχυε ο κανόνας.
Όσον αφορά τις εμπορικές τράπεζες, από τις οποίες παίρνει κανείς τα μετρητά χρήματα, αποτελούν απλά τον ενδιάμεσο μεταξύ της κεντρικής και των ανθρώπων – αφού για να έχουν στη διάθεση τους μετρητά χρήματα,πρέπει να διατηρούν έναν λογαριασμό στην κεντρική, με ρεζέρβες στο 100% της αξίας των μετρητών.

Οι περισσότερες επιθυμίες μας είτε μάς έχουν επιβληθεί είτε έχουν εισαχθεί σε μας



Οι περισσότερες από τις επιθυμίες μας είτε μάς έχουν επιβληθεί είτε έχουν εισαχθεί σε μας.

Οι επιθυμίες που μας έχουν επιβληθεί είναι οι επιθυμίες από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, και άλλα μέσα ενημέρωσης, τα οποία δημιουργούν έντονες τεχνητές επιθυμίες μέσα μας. Είναι μέσα από τέτοιες επιθυμίες που μπαίνουμε σε κίνηση.

Οι σεξουαλικές επιθυμίες μας είναι ως επί το πλείστον επιβεβλημένες επιθυμίες. Κατά μέσο όρο δεν χρειαζόμαστε τόσο πολύ σεξ όσο επιδιδόμαστε. Δεν χρειάζονται τα πολλά αντικείμενα που μαζεύουμε γύρω μας, αλλά επειδή η επιθυμία μάς επιβλήθηκε υπακούμε τις επιθυμίες μας.

Υπάρχουν επίσης εισαγόμενες επιθυμίες, οι οποίες είναι οι επιθυμίες των άλλων ανθρώπων με τους οποίους ταυτιζόμαστε.

Συμβουλές για εγκύους και μητέρες



Σε ορισμένα μέρη της Ασίας η έγκυος γυναίκα κρατιόταν μακριά από αυτούς τους ανθρώπους που ήταν αρνητικά προσανατολισμένοι, ηθικά χαμηλοί, κουτσομπόλικοι και γεμάτοι κακή βούληση. Πίστευαν ότι η επαφή με αυτούς τους ανθρώπους θα μπορούσε να μολύνει την ατμόσφαιρα του αναπτυσσόμενου εμβρύου και να έχουν μια κακή επίδραση στο παιδί. Μια έγκυος γυναίκα κρατιόταν μακριά από τα ξέφρενα πάρτι, τη βαριά εργασία και το αλκοόλ, και ήταν απασχολημένη με τη Φύση, με θρησκευτικές λειτουργίες, με ευγενή λογοτεχνία και μουσική. Της δινόταν η ευκαιρία να κοιμάται καλά και να έχει συντροφιά μόνο εκείνους που ήταν ευτυχισμένοι, υγιείς και γεμάτοι αγάπη και σοφία. Πίστευαν ότι μια τέτοια κατάσταση θα βοηθήσει το μέλλον του παιδιού σε μεγάλο βαθμό.

Αν συγκρίνουμε την κατάσταση αυτή με τη σημερινή εποχή, θα βρούμε το λόγο για τον οποίο έχουμε τόσα πολλά προβλήματα με την παραβατικότητα. Οι σημερινές έγκυες γυναίκες οδηγούν τα αυτοκίνητά τους κάθε μέρα σε ένταση και φόβο. Εργάζονται κάτω από πολλαπλές πιέσεις και πολλά είδη ερεθισμού. Ξοδεύουν πολλές ώρες μπροστά στην τηλεόραση, μέσω της οποίας το έγκλημα, η απληστία, το μίσος, η ζήλια, ο φόβος συνεχώς εντυπώνονται στη συνειδητότητα της αναπτυσσόμενης οντότητας.

Τι είναι ο Ηλιακός Άγγελος;

Αποτέλεσμα εικόνας για Τι είναι ο Ηλιακός Άγγελος;

Τι είναι ο Ηλιακός Άγγελος; Ο Ηλιακός Άγγελος είναι σαν ένας Δάσκαλος που σας συνάντησε ένα εκατομμύριο χρόνια πριν και είπε, “Θέλω να μείνω με αυτό το άτομο μέχρι να γίνει μια ψυχή και μέχρι να απελευθερωθεί από αυτά τα φυσικά, συναισθηματικά και νοητικά σώματα." Η Καθολική Εκκλησία αναφέρεται σε αυτό ως Φύλακα Άγγελο. Η μουσουλμανική και Σούφι βιβλιογραφία διδάσκει ότι έχετε δύο αγγέλους. Ο ένας είναι ένας Λευκός Άγγελος που βρίσκεται στον δεξί σας ώμο, ενώ ο άλλος είναι ένας σκοτεινός άγγελος και κάθεται στον αριστερό ώμο σας. Υπακούτε έναν από αυτούς. Αν υπακούτε τον σκοτεινό άγγελο τότε καταστρέφεστε.

Στην πραγματικότητα, υπάρχει μόνο ένας Άγγελος, γιατί ο σκοτεινός άγγελος είστε εσείς! Ο Λευκός Άγγελος λέει, "Πρόσεξε, μην το κάνεις αυτό." Κι εμείς λέμε, "Μόνο αυτή τη φορά". Ο Λευκός Άγγελος λέει, "Θεέ μου, πάλι;"

Η ΕΠΙΦΟΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΣΕΞ


Καταγγέλλω την παγκόσμια επιχείρηση δυσφήμησης και γενικώτερα τον πόλεμο που δέχεται το στοματικό σεξ από κύκλους σκοτεινούς. Δεν έχω στοιχεία, αλλά υπόσχομαι να ερευνήσω αυτό το βρώμικο σχέδιο, για να δικαιωθούν οι υποψίες μου. Πάντα ο έρωτας, η ερωτική πράξη, ήταν στόχος των πιο συντηρητικών οργανώσεων, διότι δικαιολογημένα θεωρούνταν μια επαναστατική ενέργεια, μια απελευθέρωση του ατόμου επικίνδυνη για την εξουσία. Γνωστά πράγματα αυτά.
Μια ομάδα Βρετανών γιατρών «ανακάλυψε» τους κινδύνους που απειλούν την υγεία σ' όσους κάνουν στοματικό σεξ. Ότι, δηλαδή, δεν μεταδίδονται κάποια νοσήματα μονάχα με το συνηθισμένο, το συμβατικό τρόπο, τη διείσδυση του πέους στο αιδοίο, αλλά και με το «τσιμπούκι», και με το «γλυφομούνι».
Μόλις πριν από λίγους μήνες γνωστός αρχιερέας, μητροπολίτης μεγάλης πόλεως της Ελλάδος, σε συνέντευξή του στο mega μίλησε για... καρκίνο! Ότι όσοι... ασκούν το στοματικό σεξ κινδυνεύουν να προσβληθούν από καρκίνο.
Ο παπάς δεν είναι γιατρός. Άρα, για να το λέει αυτό, φαντάζομαι ότι θα του ήρθε με την επιφοίτηση του αγίου πνεύματος.

Ο ΒΑΣΙΛΗΑΣ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ!


Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης
Τι φοβάται άραγε η Βουλή και έχει να δώσει από το 2012 στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των βουλευτών; Και ενώ συμβαίνει αυτό, τι νόημα έχει η θέσπιση για πρώτη φορά στη χώρα μας Κώδικα Δεοντολογίας των κοινοβουλευτικών; Ο Κώδικας αυτός ορίζει τι συνιστά «σύγκρουση συμφερόντων», ποια από τα δώρα που δέχονται βουλευτές είναι «παροχές και ωφελήματα», ενώ θέτει περιορισμούς στην «χρήση εμπιστευτικών πληροφοριών και εγγράφων προς ίδιον όφελος». Θα εφαρμοστούν; Ιδού το δίλημμα.
Κάποτε πάντως -και για να μην πάμε μακριά, μόλις τον 18ο αιώνα- ο πλουτισμός μέσω της πολιτικής εθεωρείτο μια φυσιολογική πράξη. Ο Γάλλος διπλωμάτης Ταλλεϋράνδος είχε συγκεντρώσει μεγάλη περιουσία από μίζες και όλοι τον θαύμαζαν για την ικανότητα του αυτή. Εργάστηκε με επιτυχία κάτω από το καθεστώς του Λουδοβίκοι ΙΣΤ, κατά την Γαλλική Επανάσταση, και υπό τους Ναπολέοντα, Λουδοβίκο ΙΖ και Λουδοβίκο-Φίλιππο.
Γνωστός από την αρχή του 19ου αιώνα απλά ως Ταλλεϋράν (ή Ταλλεϋράνδος), θεωρείται ευρέως ως ένας από τους πιο επιδέξιους και ισχυρούς διπλωμάτες της Ευρωπαϊκής ιστορίας, παρόλο ότι ήταν γνωστό ότι δεχόταν δωροδοκίες από άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις, ειδικά όταν υπηρετούσε υπό τον Ναπολέοντα.

«1. Μύθοι από την Αφρική-Αράχνη Ανάνσι»

Οι μύθοι της Αφρικής που διαδόθηκαν από στόμα σε στόμα, σε περισσότερες από 1000 διαφορετικές γλώσσες δεν είναι ευρέως γνωστοί. Το σύστημα δοξασιών που υπάρχει στην υποσαχάρια Αφρική φαίνεται να μην είναι αυστηρά δομημένο.
«Ο μύθος μοιάζει με τον άνεμο.Έρχεται από τόπο μακρινό και μας αγγίζει τρυφερά, διδακτικά η παρουσία του…», λένε οι σαμάνοι.
Έτσι, η προφορική διήγηση ιστοριών αποτελεί έναν ανεξάντλητο φυσικό πόρο για τη μυθολογία της υποσαχάριας Αφρικής.
Ένας από τους πιο γνωστούς μύθους της φυλής Ασάντι της Γκάνας αναφέρεται στον τρόπο που έφτασαν οι μύθοι της κοσμογονίας και της Δημιουργίας που όρισαν την κοινωνική τάξη στους ανθρώπους από τον θεό Ουρανό που τους κράταγε φυλαγμένους γι’ αυτό και τον έλεγαν και θεό των Μύθων.
Είναι αποτέλεσμα, όπως θα δούμε εξυπνάδας και κατεργαριάς.
Ο Ανάνσι είναι ένα πνεύμα, που φέρνει λένε τη βροχή για να σταματήσουν οι φωτιές κι απεικονίζεται ως μια αρσενική αράχνη ή η μορφή του αποτελεί συνδυασμό αράχνης –ανθρώπου με οκτώ πόδια.

ΕΡΙΝΥΕΣ...ΟΙ ΧΘΟΝΙΕΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ

Οι Ερινύες καταδιώκουν τον Ορέστη, πίνακας του William Adolphe Bouguereau
Ο Ησίοδος στη Θεογονία μάς διηγείται ότι οι Ερινύες γεννήθηκαν από το αίμα του Ουρανού, προκειμένου αυτός να εκδικηθεί τον ευνουχισμό του από τον ίδιο του το γιο, τον Κρόνο:
«...τότε ο γιος, απ’ το καρτέρι του, ...το πελώριο παίρνοντας με το δεξί το χέρι του το δρεπάνι, που ήταν μακρύ και κοφτερόδοντο, θέρισε ορμητικά του ίδιου του γονιού του τ’ αμελέτητα, κι αμέσως τ’ άφησε απ’ τα χέρια του να ξαναφύγουν πίσω. Μ’ αυτά δεν φύγαν απ’ τα χέρια του έτσι στα χαμένα’ γιατί όσες στάλες έπεσαν αιμάτου, όλες η Γη τις δέχτηκε και με καιρούς και χρόνια τις Ερινύες εγέννησε τις φοβερές... »
Γέννημα, λοιπόν, οι Ερινύες του πρώτου αιματηρού εγκλήματος στον κόσμο, γέννημα πατροκτονίας στην κατοικία των θεών.....
Στον Αισχύλο μνημονεύονται ως κόρες της Νύκτας και στον Σοφοκλή κόρες της Γης και του Σκότους. 

Για τον Ησίοδο είναι τρεις:

Ότι δώσει η ψυχή σου, θα στο γυρίσει η ζωή σου..«Ου πάντα τοις πάσι ρητά»


Ό, τι δώσεις στη ζωή θα σου χαριστεί απλόχερα.

Όταν κάνεις κάτι καλό , κι αυτό βγαίνει μέσα από την ψυχή σου, εσύ χαίρεσαι πιο πολύ από αυτόν που δέχεται το καλό σου.

Νιώθεις ηρεμία και γαλήνη μέσα σου και το χαμόγελο ευγνωμοσύνης του άλλου σου δίνει δύναμη να συνεχίσεις. Να συνεχίσεις και να καταφέρεις μεγάλα και σπουδαία.

Εκείνη τη μέρα το πέρασα το μάθημά μου. Πήρα όμως ένα ακόμα μεγαλύτερο.


Να επιζητούμε συναναστροφή με ανθρώπους που μας κάνουν καλύτερους, όχι με εκείνους που ενθαρρύνουν τον χειρότερο μας εαυτό.

Οι άνθρωποι είναι σαν τα χημικά στοιχεία: όταν δύο από αυτά έρχονται σε επαφή, είτε αδρανούν είτε αντιδρούν. Στη δεύτερη περίπτωση αλλάζουν και τα δύο.
όταν συναναστρεφόμαστε ανθρώπους, είτε γινόμαστε ίδιοι με αυτούς («Αν ο γείτονάς σου είναι βρόμικος, θα σε βρομίσει κι εσένα» λέει ο Επίκτητος) είτε εκείνοι ακολουθούν τους δικούς μας τρόπους. 

Οι περισσότεροι από μας δεν καταφέρνουμε να κατευθύνουμε τις συναναστροφές μας — αφηνόμαστε να μας κατευθύνουν εκείνες. 

Η οχλοκρατία είναι η ακραία μορφή αυτής της συμπεριφοράς: το άτομο αποποιείται κάθε ευθύνη και συμπεριφέρεται σαν μέλος ενός κοπαδιού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα