Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Η ψυχολογία των ονείρων

Τα βασικά σημεία από την «Ερμηνεία των Ονείρων» (1899) του Φρόιντ:
-   Πρέπει να αποκωδικοποιήσουμε επιθυμίες και συμβολισμούς προκειμένου να βρούμε την άδηλη ή μη εμφανή σημασία του ονείρου και όχι να δίνουμε βάρος σε αυτά ακριβώς που βλέπουμε (το έκδηλο και εμφανές).
-  Ένας εσωτερικός μηχανισμός λογοκρισίας (στη γλώσσα της ψυχολογίας αυτό ονομάστηκε αργότερα υπερ-εγώ), τις μεταμφιέζει ώστε να μην δούμε την πραγματική τους φύση. Εξυπηρετεί από τη μια την ανάγκη μας να ικανοποιήσουμε με κάποιο τρόπο τις καταπιεσμένες επιθυμίες ενώ ταυτόχρονα δεν διακόπτει τον ήρεμο ύπνο μας.
-  Οι εφιάλτες είναι μια αντίδραση του εγώ μας σε επιθυμίες που ήταν πολύ δυνατές ή όχι επαρκώς μεταμφιεσμένες.
-   Διαδικασίες μεταμφίεσης – με βάση αυτές, μπορούμε να μεταφράσουμε το έκδηλο ή εμφανές στο άδηλο και πραγματικό νόημα
-    Συμπύκνωση – ένα αντικείμενο στο όνειρο έχει πολλαπλές σημασίες και ερμηνείες.
-     Μεταφορά – η διαδικασία όπου η συναισθηματική σημασία ενός αντικειμένου μεταφέρεται σε άλλο αντικείμενο ώστε να ξεγελαστεί το υπερ-εγώ και να μην γίνει λογοκρισία.
-    Αντιπροσώπευση – η διαδικασία όπου μια σκέψη αντιπροσωπεύεται από μια εικόνα
-     Συμβολισμός – ένα σύμβολο αντιπροσωπεύει μια πράξη, πρόσωπο ή ιδέα.
O Φρόιντ δεν έπαιρνε πολύ υπόψη του τις αφηγήσεις των ασθενών του γιατί πίστευε ότι, ή παραλλάσουν το όνειρο ακούσια προσπαθώντας να βρουν συνοχή, ή εκούσια, προσπαθώντας να αποκρύψουν πάλι τις πιο σκοτεινές πτυχές τους.

Βόρειο Σέλας: το πιο εντυπωσιακό «σόου» της φύσης

.Το βόρειο σέλας είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα, κατά το οποίο ο ουρανός σε συγκεκριμένα σημεία της γης, λαμβάνει εκπληκτικά χρώματα. Το click@Life θα σας πει όλα όσα θέλετε να μάθετε γι’ αυτό το εκπληκτικό θέαμα

Το Σέλας είναι το φωτεινό ουράνιο φαινόμενο που συμβαίνει στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και που παρατηρείται ιδίως στις πολικές περιοχές (Πολικό Σέλας), τόσο στον Βόρειο ημισφαίριο, όσο και στο Νότιο, αποκαλούμενο αντίστοιχα «Βόρειο Σέλας» και «Νότιο Σέλας». Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα θεάματα που προσφέρει η φύση, με ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων σε αιφνίδιες εμφανίσεις και με γρήγορες σχετικά μεταμορφώσεις.
Τέτοια φαινόμενα, τα οποία γενικά ονομάζονται aurorae, δημιουργούνται από τη σύγκρουση φορτισμένων σωματιδίων (κυρίως ηλεκτρονίων, αλλά και πρωτονίων) από το διάστημα, τα οποία παγιδεύονται στο μαγνητικό πεδίο της γης, μετακινούνται προς το βόρειο πόλο και τελικά αντιδρούν με τα σωματίδια της ατμόσφαιρας. Δεν θα προχωρήσουμε σε παραπάνω επιστημονικές εξηγήσεις που λίγοι καταλαβαίνουν. Θα σας πούμε όμως ότι το aurora borealis (βόρειο σέλας), με το οποίο είναι γνωστό το φαινόμενο στις βόρειες χώρες, προέρχεται από τη Ρωμαϊκή θεότητα της Αυγής, «Aurora» και τη γεωγραφική περιοχή του Βορά και δόθηκε από τον γάλλο φιλόσοφο, αστρονόμο και επιστήμονα Pierre Gassendi το 1621.

Μην ξεχνάτε ποτέ να “σκέφτεστε έξω από τα συνηθισμένα.”


Ζητήθηκε από έναν άντρα να δώσει λύση στο ηθικό του δίλημμα σε μια συνέντευξη για δουλειά. Η απάντησή του ήταν πανέξυπνη.
Οδηγείς με το αυτοκίνητό σου σε μια άγρια και βροχερή βραδιά. Περνάς μπροστά από μια στάση λεωφορείου και βλέπεις 3 ανθρώπους, που περιμένουν το λεωφορείο:

1. Μια ηλικιωμένη γυναίκα, που φαίνεται ετοιμοθάνατη.
2. Έναν παλιό φίλο,που κάποτε σου είχε σώσει την ζωή.

3. Την γυναίκα/ Τον άντρα των ονείρων σου.
Ποιον από τους τρεις θα προσφερόσουν να πάρεις με το αυτοκίνητό σου, γνωρίζοντας, ότι μπορείς να πάρεις μόνο έναν; Σκέψου, πριν συνεχίσεις να διαβάζεις. Αυτό το ηθικό δίλημμα είχε τεθεί στην πραγματικότητα σε μια συνέντευξη για δουλειά.

Θυμάσαι τότε που φωτίζαμε το σκοτάδι μας;

diy-backyard-wedding-cj-williams-perth-wedding-photogrpher27

Του Γιώργου Σώτου
Έβρεχε σήμερα. Είχα χαλαρώσει και απολάμβανα αυτό το μουντό του καιρού χαζεύοντας τηλεόραση και  ο κεραυνός που έπεσε με έπιασε απροετοίμαστη.. Μεμιάς έσβησαν όλα τα φώτα και έμεινα στο σκοτάδι. Σηκώθηκα και πήγα μέχρι τη μπαλκονόπορτα για να δω αν ήταν γενικό το πρόβλημα. Σκοτάδι. Ασυναίσθητα έκανα δυο βήματα πίσω και τράβηξα την κουρτίνα σα να θέλω να κρατήσω έξω κάποιο κίνδυνο. Με την κουρτίνα.. Χα!
Για αυτό σε πήρα τηλέφωνο. Να πιαστώ από κάπου για να μην αρχίσει το μυαλό να παίρνει ανάποδες στροφές. Γιατί εσένα; Γιατί είσαι μακριά και δεν μπορούσες να μου πεις «Έρχομαι από εκεί». Ήθελα να είμαι μόνη μου αλλά είχα ανάγκη κάποιο σημείο αναφοράς. Έχεις βρεθεί ποτέ στη θέση να θέλεις να αποφύγεις κάτι αλλά παράλληλα να το αποζητάς κιόλας; Σαν να αγγίζεις την καλοακονισμένη άκρη ενός μαχαιριού απλά για να δεις αν θα κοπείς και σε περίπτωση που κοπείς αν θα το νιώσεις. Δεν ξέρω αν κατάλαβες κάτι από την κατάσταση που βρισκόμουν αλλά είσαι και εσύ τόσο χαζά διακριτικός μερικές φορές που ενώ θέλω να μου βγάλεις ορισμένα πράγματα σαν από πείσμα το αγνοείς. Anyway, για άλλο θέμα θέλω να σου πω.

Σαν Πέδρο Σούλα: H πιο επικίνδυνη πόλη του πλανήτη



'Οι άνθρωποι εδώ σκοτώνονται σαν να μην είναι τίποτα περισσότερο από κοτόπουλα'. Αν ο διάβολος είχε εξοχικό στην Γη σίγουρα θα επέλεγε την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ονδούρας

Φανταστείτε μια πόλη όπου άγριες συμμορίες –θα μπορούσαμε να τις ονομάσουμε maras- συγκρούονται όλη μέρα για ένα κομμάτι της πίττας του εμπορίου ναρκωτικών ουσιών και που οι αρχηγοί τους δίνουν κανονικά συνεντεύξεις τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Οι αστυνομικοί κυκλοφορούν πάντα με καλυμμένα πρόσωπα, ακόμα και όταν δεν επιχειρούν εφόδους, από τον φόβο αντιποίνων. Αλλά και οι περιπολίες τους στους δρόμους κάθε άλλο παρά ασφάλεια εμπνέουν στους κατοίκους της πόλης, αφού είναι κοινό μυστικό η συνεργασία-χρηματοδότηση αρκετών αστυνομικών από τους εμπόρους ναρκωτικών. Στους δρόμους τα περισσότερα αυτοκίνητα είναι χωρίς πινακίδες και σχεδόν πάντα με φιμέ τζάμια. Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων μιλούν για τον τελευταίο φόνο της πόλης και έξω από τα εργοστάσια κατασκευής της νέας σειράς σορτς Fruit of the Loom και των T-shirts New Balance, δεν κυκλοφορεί ψυχή. Σε κάθε δρόμο και στενό, κακοποιοί γεμάτοι τατουάζ επιβάλλουν στους ιδιοκτήτες των σπιτιών και των επιχειρήσεων «φόρο προστασίας» και οι επιλογές είναι δύο: Είτε το πληρώνεις, είτε πεθαίνεις… Έτσι απλά. Εδώ δεν γίνονται διαπραγματεύσεις.

Τα θύματα είναι μηχανικοί, φοιτητές, αγρότες, δημοσιογράφοι, οδηγοί λεωφορείων, επιχειρηματίες, δικηγόροι, δικαστές, εισαγγελείς. Εννοείται πως όποιος προσπαθήσει να αντισταθεί έχει κλείσει ραντεβού με τον Άγιο Πέτρο εις τους ουρανούς. Τελευταία υπόθεση φόνου, αυτή ενός εισαγγελέα που τόλμησε να ερευνήσει λογαριασμούς για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και ενός δικηγόρου που ερευνούσε κλοπές αυτοκινήτων. Δεν πρόκειται για ταινία του Χόλιγουντ αλλά για την αβάσταχτη πραγματικότητα της πόλης Σαν Πέδρο Σούλα στην Ονδούρα, της πιο φονικής πόλης σε όλον τον κόσμο. Βάσει των τελευταίων στατιστικών, στο Σαν Πέδρο του 1 εκατομμυρίου κατοίκων σκοτώνονται κάθε χρόνο 187 άτομα ανά 100.000. Το 97% των φόνων δεν εξιχνιάζεται ποτέ.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τα υψηλότερα μεγέθη παγκοσμίως για περιοχή που δεν αποτελεί εμπόλεμη ζώνη. Ο μη κυβερνητικός οργανισμός Citizen Council for Public Safety and Criminal Justice του Μεξικό που διεξάγει έρευνες για το οργανωμένο έγκλημα, αναφέρει πως η πόλη Σαν Πέδρο Σούλα της Ονδούρας κρατά σταθερά τα πρωτεία από το 2011 έως σήμερα, καθώς πρόκειται για σημαντικό σταθμό των Μεξικάνων διακινητών ναρκωτικών.

Ο ΠΕΡΙΦΗΜΟΣ ΝΟΜΟΣ N.E.S.A.R.A. Η ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΓΗΣ

- "Από την στιγμή της γέννησης σας είστε τυλιγμένοι στα χρέη και υπηρετείτε την σκοτεινή κλίκα ως εγγύηση για τον τεράστιο πλούτο της. Η Κραταιά Αυτοκρατορία της Ανδρομέδας δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή της Δικαιοσύνης καθώς και για την σύλληψη και παραπομπή σε δίκη ενός αριθμού συμμετεχόντων σε εξέχουσες σκοτεινές κυβερνήσεις και στο τραπεζικό σύστημα"..
Αποτέλεσμα εικόνας για Exclusive: Do you know about NESARA? I bet you DON’T, but it’s about time you DO!
Γεγονός: Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ William Jefferson Clinton υπέγραψε τον νόμο NESARA σε νόμο στις 10 Οκτωβρίου 2000 και επρόκειτο να τεθεί σε εφαρμογή το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
Αργά το βράδυ της 9 Μαρτίου 2000, κάτω από την φρούρηση μελών της Delta Force και των Πεζοναυτών του Ναυτικού, 15 μέλη της Γερουσίας των ΗΠΑ και της Αμερικανικής Βουλής, που ήταν οι αρμόδιοι και συναρμόδιοι των πρώτων 15 Πολιτειών των ΗΠΑ σύμφωνα με την 13η Τροποποίηση, ψήφισαν τον νόμο NESARA.
Ως νομοθετική πρωτοβουλία, πήρε το όνομά του από την National Economic Security and Reformation Act, που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο το 2000. Όπως προκύπτει από τα σχόλια Matthew Ward είναι:
" - Η νομοθεσία NESARA είναι υπό επεξεργασία στο πλαίσιο των νομοθεσιών του θεόπνευστου αρχικού Σύνταγματος των ΗΠΑ.
- Επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες καθορίζουν σε τόσο μεγάλο βαθμό τι συμβαίνει στον κόσμο, η νομοθεσία NESARA επινοήθηκε σύμφωνα με την νομοθεσία των ΗΠΑ και όχι από οποιαδήποτε άλλη χώρα.
Η νομοθεσία NESARA επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, αλλά η κλίκα ανατίναξε τα κτίρια του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου για να το αποτρέψει.
- Οι σκοτεινές δυνάμεις αγωνίζονται με νύχια και δόντια για να αποτρέψουν ακόμα και την ευαισθητοποίηση για την νομοθεσία NESARA και πολύ λιγότερο για την εφαρμογή της.
- Έχουν επιτύχει μέχρι στιγμής με πολλούς τρόπους την επίτευξη της καθυστέρησης εφαρμογής της νομοθεσίας αυτής: Με δολοφονίες σημαντικών ανθρώπων που ευνοούν την έναρξη της εφαρμογής της άμεσα, καθώς και άλλων επαγγελματιών που ασχολούνται με τον σκοπό αυτό, με απειλές κατά της ζωής των εργατών του φωτός και κατά των οικογενειών τους. Έχουν εισχωρήσει σαν διπλοί πράκτορες μέσα στις τάξεις των εργατών του φωτός και επιδίδονται σε τρομοκρατικές επιθέσεις. Ο αμερικανικός νόμος περί εσωτερικής τρομοκρατίας της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, ήταν η πιο δραματική από αυτές τις τακτικές. Ο χρυσός, ο οποίος θα υποστήριζε το νέο νόμισμα ήταν αποθηκευμένος στους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και κλάπηκε από την κλίκα. Το κτίριο 7 ήταν το κέντρο των επιχειρήσεων της κλίκας την 9/11 και καταστράφηκε πλήρως μετά την επιχείρηση.
Παρατηρώντας υπό την ευρύτερη δυνατή γωνία την νομοθεσία NESARA, διαπιστώνουμε ότι είναι μια πνευματικά εμπνευσμένη και καθοδηγούμενη ρύθμιση, δηλώνει ο Matthew.

Γεωμετρική ΕΛΛΑΣ (1)

Οι πρόγονοί μας επεκτάθηκαν ανά τον πλανήτη, ξεκινώντας από την ύψιστη κορυφή του Ταυγέτου και κατόπιν γεωμετρικών σχηματισμών, όπως έχω εξηγήσει παλιότερα άρχισαν την εξερεύνηση-χαρτογράφηση των ιερών μας τόπων, όπου σχημάτιζαν γεωμετρικά σχήματα και κάθε πόλη-χωριό που ήταν κοντά είχε μια δυναμική σχέση κι έκαναν την λεγόμενη καθετοποίηση των άστρων, οπότε ότι είχε επάνω το χαρτογράφησαν και κάτω στη γη κι γι’ αυτό έχουμε τα ζώδια-ζωδιακός κύκλος αποτυπωμένα και χαραγμένα με πόλεις και χωριά για το κάθε Ζωδιο-Αστερισμούς. (Τέτοιες φωτογραφίες των Ζωδίων δεν έχω τώρα μαζί μου για να σας τις δείξω…σε κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον θα τις κοινοποιήσω). 
Λοιπόν εις το Ζώδιο του Καρκίνου και εις τον Ζωδιακό Κύκλο εκείνος ο αστερισμός που οριοθετεί τις 23° 26′ 22″ βόρεια του Ισημερινού εις τον Βόρειο Τροπικό και εις τον οποίο δίνει και το όνομά του είναι: Ο Τροπικός του Καρκίνου… ένας δηλαδή… από τους πέντε μείζονες κύκλους του γεωγραφικού πλάτους. Είναι ακριβώς το βορειότερο πλάτος εις το οποίο ο Ήλιος μας μπορεί να μεσουρανεί το μεσημέρι. Αυτό φυσικά συμβαίνει πάντα κατά το θερινό ηλιοστάσιο, όταν το βόρειο ημισφαίριο κλίνει προς τον Ήλιο εις το μέγιστο βαθμό. O τροπικός λοιπόν του Καρκίνου αντικατοπτρίζει αυτή τη γωνία κλίσης του άξονα της Γαίας, η οποία ποικίλει σε μια περίοδο περίπου…. 41.000 ετών από το μέγιστο των 23° 30′ εις το ελάχιστο των 22° 06′ μοιρών.  
Δηλαδή… η αργή μετατόπιση του Τροπικού του Καρκίνου νότια, αντανακλά τη μετατόπιση της κλίσης του άξονα της Γαίας δηλαδή…(η λοξότητα της) – όπου το όνομα του τροπικού προέκυψε… διότι όταν δόθηκε αυτή η ονομασία… ο Ήλιος βρισκόταν εις τον αστερισμό του Καρκίνου κατά το θερινό ηλιοστάσιο… εντούτοις όμως, λόγω της μετάπτωσης του άξονα της Γαίας, ο Ήλιος εις την σύγχρονη μας εποχή βρίσκεται ακριβώς μετατοπισμένος – ως προς το πλάτος – εις τον αστερισμό του Ταύρου (ακριβώς την 17η Νοέμβρη όπου μεσουρανούν ταυτόχρονα το όμμα του Ταύρου μαζί με τις Πλειάδες) κατά το θερινό ηλιοστάσιο/ηλιοτρόπιο, ενώ η κλίση του άξονα της Γαίας είναι 23,27 μοίρες από τον Ισημερινό. 
Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τον τροπικό του Αιγόκερω, λόγω της μετάπτωσης του άξονα της Γαίας, ο Ήλιος εις την σύγχρονη εποχή μας βρίσκεται μετατοπισμένος – ως προς το πλάτος – εις τον αστερισμό του Σκορπιού κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο/ηλιοτρόπιο. Μελετώντας εμείς οι μετ’ Έλληνες τις ευθυγραμμίσεις των ναών… αλλά κυρίως τους γεωμετρικούς σχηματισμούς… διαπιστώσαμε όπως υπάρχουν τρίγωνα, τόξα και σπείρες που σχηματίζονται εκ των θέσεων του χωροδικτυώματος των ναών του Ελληνικού μας τόπου και χώρου… όπου εντοπίσαμε ξάστερα και καθαρά κάποιους μεσημβρινούς και ευθυγραμμίσεις με μια ενεργειακή σημασία. Κι εδώ είναι το κλειδί…. γι’ αυτό και σας παροτρύνω τόσο καιρό να προσφεύγετε στα ιερά μας…
Τώρα συγκεκριμένα η γραμμή «Δελφοί – Δήλος» περνάει ακριβώς πάνω από την πόλη της (θεάς) Αθηνάς, την πρωτεύουσα μας Αθήνα. Γι’ αυτό λοιπόν και εις τους Δελφούς υπάρχει ο θόλος της Αθηνάς Προναίας σε ένα ρόλο προ-μάντεως και αυτή η γραμμή ερμηνεύεται ως η ημερήσια πορεία του Ήλιου. Ακόμη θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι δυο φαινομενικά αντίθετοι μύθοι, μπορούν να συμπληρώσουν απίστευτα ο ένας τον άλλον, καθώς ό ένας εγκαθιδρύει έναν δεσμό μεταξύ των Δελφών και των Τεμπών, ενώ ο άλλος μεταξύ Δελφών και Απόλλωνος συγχρόνως Κρηταγενούς και Υπερβόρειου.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να θυμηθείς για να ξεχάσεις




Όλα όσα υπάρχουν στη ζωή μας είτε επίπονα είτε ευχάριστα δημιουργήθηκαν μέσα από αυτό το μονοπάτι, «θυμάμαι- ξέχασα».


Ξεχάσαμε την παιδικότητά μας.

 Ξεχάσαμε την εσωτερική μας αρμονία, την γαλήνη, την ευτυχία. 

Αυτά χρειάζεται λοιπόν να τα βγάλω στην επιφάνεια, να τα ανασύρω από εκεί που τα έχω θαμμένα και να τα θυμηθώ. 

Μόλις τα θυμηθώ αυτά, θα κάνουν τη μαγική αλλαγή σε μένα και θα έρθει το ξέχασα στην επιφάνεια. 

Αλλά το σωστό ξέχασα. 

ENNEA


Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΝ ΝΕ Α ΕΙΝΑΙ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ
ΕΝ-ΝΕ-Α=ΠΑΙΔΕΙΑ=ΕΛΙΞς=111
ΑΛΦΑ=532=>1/ΜΟΝΑΣ=361=>1/ΕΝ=55=>1…111
Oι λέξεις, που είναι έλξεις γραμμάτων, περιελίσσουν τας έλικας του νου και τον καθιστούν εξαιρετικώς εύστροφον, προκειμένου να αν-ελιχ-θή εις το όρος Ελικών των 9 Μουσών με Μουσαγέτην τον ετεροθαλή αδελφόν των, τον Απόλλωνα.
Oι λέξεις: Π-ΛΕΞΙΣ, ΛΕΞΙΣ, ΕΛΞΙΣ, ΕΛΙΞΣ..(ΕΛΙΞς), ΕΛΙΚΩΝ είναι το απτόν παράδειγμα της ικανότητος του Ελληνικού Λόγου να ελίσση τας έλικας του νου. Καθιστά τον Έλληνα ιδιαιτέρως όχι μόνον εύστροφον, αλλά και ερευνητικόν ως προς την φυσικήν και νοητήν πραγματικότητα.
Η ΠΛΕΞΙΣ (Π+ΛΕΞΙΣ)…..[όπου Π….. Π (ΥΛΗ)]……γίνεται ΛΕΞΙΣ/ΕΛΞΙΣ/ΕΛΙΞΣ-(ΕΛΙΞς)…ΕΛΙΚΩΝ. Η κάθε ΛΕΞΙΣ….οδεύει…..προς το άπειρον ΟΟ ….ήτοι : ΛΕΞΙΣ=305=>3+0+5=8…οο….άπειρον.
ΕΛΙΞς=5+30+10+60+6=111……όπου 111 είναι η αρχή της Αλφαβήτου μας….1,10, 100…που χωρίς τα μηδενικά….γίνεται 111…..που είναι η ΠΑΙΔΕΙΑ=111, μας …..δηλαδή η αναζήτησις προς το (Θ)είον….το γράμμα Θ=9…….όπου….ΘΗΤΑ=318=>3+1+8=12…..όπου 12….ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΙ….και 1+2=3....όπου 3….Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ (ΔΙΑΣ ΖΕΥΣ/ΑΘΗΝΑ/ΑΠΟΛΛΩΝ).
Ο αριθμός ΕΝΝΕΑ=9, ούτως χωρίζεται σε ΕΝ-ΝΕ-Α. Τουτέστιν: ΕΝ=1/ΝΕ(ΕΝ)=1/Α=1.
Εις την Ελληνικήν Αλφάβητον…..διαπιστώνομεν ότι καθέτως, όπως ορώμεν, έχομεν: 6,60,600…ήτοι : [ F(ς) Ξ , Χ ]…..τουτέστιν 666. Από τα προηγούμενα γράμματα είχαμεν μόνον απόκρυφον…… το [ F (ς) ]….δίγαμμα ή στίγμα….το οποίον προστίθεται πλέον ως 6….στην λέξιν…..ΕΛΙΞς. Με εντολή του Διός ( ο πρώτος ΤΕΛΕΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ… ΕΞ=6….ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ….εις την Ελληνικήν Αλφάβητον….και από 6,60,600 μετατρέπεται….εις δεξιόστροφην ΕΛΙΚΑ….666. ) Αύτη η ΕΛΙΞς =111…..τείνει….να φθάσει εις την κορυφήν…..της Ελληνικής Αλφαβήτου…. και να γίνει 9,90,900…..ήτοι: [ Θ , Q , ΣΑΝ Π ), δηλα δή 999.

Οι Κύπριοι ανοίγουν τον φάκελλο “Χημικοί Αεροψεκασμοί” – Στην Ελλάδα εξακολουθεί η σιωπή!



Αυτό που όμορφα κι απλά ζητήσαμε από τον υπουργό άμυνας Πάνο Καμμένο, το κάνουν τελικά οι Κύπριοι: Ξεκινούν έρευνα για το θέμα των Χημικών Αεροψεκασμών

Χωρίς κόμπλεξ, χωρίς φόβο μην τυχόν τους αποκαλέσουν “ψεκασμένους” και λόγω της μεγάλης δημοσιότητας του θέματος, παγκοσμίως αλλά και στην Κύπρο, οι κρατικές υπηρεσίες δέχτηκαν πολλά παράπονα από απλούς πολίτες και οργανωμένα σύνολα, καθώς και γραπτή καταγγελία από τον γ.γ. της ΕΚΑ Πανίκο Χάμπα, με την απαίτηση να δοθεί εξηγήσεις.
Για το θέμα, ο υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης διέταξε έρευνα σχετικά με αεροψεκασμούς που γίνονται στην ατμόσφαιρα από αεροσκάφη των βρετανικών βάσεων.
Στην επιστολή του προς την Επιτροπή Περιβάλλοντος, ο κος. Κουγιάλης αναφέρεται ότι «εκ πρώτης όψεως και χωρίς να επιβεβαιώνεται, διαφαίνεται ότι οι ενέργειες αυτές θα μπορούσαν να αλλοιώσουν την κλιματολογία της περιοχής, αφού ενδεχόμενα θα αλλοιωνόταν η σύσταση της γήινης ατμόσφαιρας ή οι χημικές ουσίες που απελευθερώνονται θα μπορούσαν δυνητικά να αλλοίωναν την ικανότητα της ατμόσφαιρας να εκτελέσει συγκεκριμένη διεργασία για π.χ. βροχή».

6 φορές που πρέπει να πείτε «όχι» και, μάλιστα, χωρίς ενοχές

Το «όχι» είναι μία μικρή λέξη, αλλά έχει μεγάλη επίδραση. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δυσκολεύονται να αρθρώσουν αυτή τη μικρή λέξη, με αποτέλεσμα να γίνονται χίλια κομμάτια, να βάζουν τις ανάγκες των άλλων πριν από τις δικές τους και να μην απολαμβάνουν τη ζωή τους.
No moreΕάν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων ιδού 6 περιπτώσεις που μπορείτε να πείτε «όχι» και να μην νιώθετε καθόλου άσχημα για αυτό.
1. Όταν είστε κουρασμένοι
Έχετε να κοιμηθείτε μέρες και σας περιμένει μία δύσκολη εβδομάδα. Είναι δικαίωμά σας να αρνηθείτε να κάνετε baby siting, να πάρετε το αυτοκίνητο του φίλου σας από το συνεργείο ή να κάτσετε παραπάνω στην δουλειά για να βοηθήσετε ένα συνάδελφο. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι λίγες ώρες ύπνου επιδρούν αρνητικά στο ανοσοποιητικό σύστημα και αυξάνουν τον κίνδυνο ασθενειών.
2. Όταν νιώθετε άβολα
Σας έχουν καλέσει σε γενέθλια αλλά θα είναι εκεί και ο πρώην σας; Δεν χρειάζεται να πάτε αν είναι να νιώθετε άβολα και να σας χαλάσει η διάθεση. Τέτοιου είδους καταστάσεις δεν αξίζουν για να αγχωθείτε, οπότε δεν υπάρχει λόγος να βάλετε τον εαυτό σας σε μία τέτοια άβολη συνάντηση.
3. Όταν δεν έχετε χρόνο
Στις μέρες μας το να έχει κάποιος πολλά να κάνει θεωρείται θετικά, αλλά η πολλή δουλειά μπορεί να σας οδηγήσει σε επαγγελματική εξουθένωση. Εάν νιώθετε κουρασμένοι, εξαντλημένοι και με τις δυνάμεις σας να στερεύουν, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να λέτε μερικά «όχι».

Έρευνα αποκαλύπτει ποιες αξίες θεωρούνται σημαντικές για τους επιστήμονες


20160217_robert-pennock300x340
Η έρευνα έγινε από το πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Michigan και τα αποτελέσματά της παρουσιάστηκαν στην συνέλευση της American Association for the Advancement of Science στην Washington. Ζητήθηκε από περίπου 500 επιστήμονες, αστρονόμους, βιολόγους, χημικούς, φυσικούς και γεωλόγους να προσδιορίσουν τα κεντρικά χαρακτηριστικά των επιστημόνων σε αυτές τις περιοχές. Τα υποκείμενα που επιλέχθηκαν είναι επιστήμονες που είχαν τιμηθεί από τους αντίστοιχους εθνικούς οργανισμούς ή επιστημονικές κοινότητες.
Στην έρευνα ζητήθηκε από τα υποκείμενα να αξιολογήσουν, χρησιμοποιώντας μια κλίμακα από μηδέν έως 10, μια σειρά από χαρακτηριστικά όπως: προσήλωση, συνεργασία, θάρρος, περιέργεια, εντιμότητα, σχολαστικότητα, αντικειμενικότητα, επιμονή και σκεπτικισμός σε σχέση με τη σπουδαιότητά τους για την επιστημονική έρευνα. Αφού βαθμολόγησαν το κάθε χαρακτηριστικό, οι επιστήμονες ρωτήθηκαν πώς κάθε χαρακτηριστικό εκφράζεται ή δεν εκφράζεται στην επιστήμη. Από τα υποκείμενα ζητήθηκε επίσης να προσδιορίσουν τρεις πιο σημαντικές αρετές. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι πάνω από όλα στην υψηλότερη θέση αυτοί οι ερευνητές θέτουν την ειλικρίνεια και την περιέργεια.
«Αν δεν έχετε περιέργεια πιθανώς δεν είστε πραγματικός επιστήμονας», θα δηλώσει ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Robert Pennock (φωτογραφία). «Ο σκοπός είναι να βρεθεί κάτι αληθινό σχετικά με τον κόσμο, ανεξάρτητα από το ποια μπορεί να είναι η προτίμησή σας για τις επιστημονικές υποθέσεις. Ο πραγματικός σας δρόμος είναι να βρείτε αυτό που τα δεδομένα αποκαλύπτουν. Αυτό είναι απολύτως ουσιαστικό για να είσαι επιστήμονας». Συμπλήρωσε ακόμη ότι η έρευνα αποκάλυψε ένα σιωπηλό ηθικό κώδικα στον επιστημονικό πολιτισμό, κώδικα που οι περισσότεροι ερευνητές ελπίζουν να μπορέσουν να περάσουν στους σπουδαστές τους.

Μη χάνεις τον εαυτό σου για να κερδίσεις κάποιον άλλο






Ας είμαστε ειλικρινείς έστω και για μια νύχτα. Ας βγούμε στους δρόμους κι ας παραδεχτούμε δυνατά, πως κανείς δεν κατάφερε πότε να αντισταθεί σε κάποιον που μ' ένα βλέμμα του τον κάνει να καταλάβει τι εστί χημική αντίδραση.
Και συνήθως αυτός ο κάποιος δεν είναι παρά ένας τυχαίος, που οι συγκυρίες τα φέρνουν έτσι, ώστε να μπει ξαφνικά στη ζωή σου. Είναι αυτός από τον οποίο δεν απαίτησες και δεν περίμενες τίποτα στην αρχή, αλλά μόνο ζήτησες μια αλλαγή στο καθημερινό σου πρόγραμμα, στριμώχνοντάς τον κάπου ανάμεσα στις μέρες και τις νύχτες σου.
Είναι αυτός που ποτέ δε θα γίνει σχέση και το ξέρεις. Γιατί στην αρχή ούτε εσύ ήθελες να γίνει. Ξεκινάει ως κάτι χαλαρό, γιατί είστε και οι δύο ώριμοι άνθρωποι και ξέρετε τι θέλετε. Και το τελευταίο που ζητάτε είναι δεσμεύσεις και υποχρεώσεις. Απαπα, μακριά από μας.
Και κάπου ανάμεσα στην πρώτη νύχτα και τις υπόλοιπες που ακολούθησαν, κάπου ανάμεσα στα γεμάτα ένταση φιλιά και τα γυμνά σώματα, συνειδητοποιείς πως δε σου αρέσει που φεύγει μόλις οι στιγμές πάθους ανάμεσά σας λάβουν τέλος. Καταλαβαίνεις πως σ' ενοχλεί που δε μιλάτε την επόμενη ή τη μεθεπόμενη μέρα, αλλά μόνο την ημέρα που θα γίνει η επόμενη συνάντησή σας. Και θυμώνεις που μετά δεν κάθεται να φάτε μαζί.

Τι τραβάμε κι εμείς οι κοντές!

Τι τραβάμε κι εμείς οι κοντές!

Είτε ανήκεις στην κατηγορία των κοντών γυναικών είτε όχι, γνωρίζεις ήδη κάποιες από τις προκλήσεις με τις οποίες ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωπες, αλλά και με τα προνόμια που απολαμβάνουμε (μη χαίρεσαι, κι αυτά μίνι είναι, αλλά απ’ το ολότελα...). Και αυτό είναι ένα μικρό κομμάτι από την παράδοξη καθημερινότητά μας.Σε όποιο σπίτι και να βρεθούμε, είμαστε αναγκασμένες να σκαρφαλώσουμε σαν τον Ταρζάν στα ράφια για να πιάσουμε αυτό που θέλουμε. Είναι λες και οι αρχιτέκτονες κι οι διακοσμητές δεν υπολογίζουν ότι υπάρχει και πληθυσμός κάτω του 1,60. Και εδώ είναι η πρώτη δόση του κοινωνικού ρατσισμού που βιώνουμε καθημερινά.
Το ίδιο βέβαια θα μας συμβεί και στο σούπερ μάρκετ. Πιθανότατα, όλοι θα γυρίσουν να κοιτάξουν τις στοίβες πραγμάτων που πέφτουν σαν τα ντόμινο. Και βλέπουν και έναν μικρό άνθρωπο να προσπαθεί να πιάσει το μοναδικό που δεν έχει -ακόμη- πέσει. Στην περίπτωση δε που καταλάβουμε ότι είναι πέρα από τις δυνάμεις μας να πιάσουμε τα έρμα τα κορν φλέικς, όλο και κάποιος ψηλός θα ψων’ιζει παραδίπλα για να μας σώσει. Στο τέλος, ίσως να μας κάνει και τα ψώνια μιας και τα πάντα «έτυχε» να βρίσκονται σε ψηλά ράφια. Κι εδώ είναι που ταιριάζει η φράση ο ψηλός είναι δούλος του κοντού.

Το ρόφημα που πίνω καθημερινά για επίπεδη κοιλιά

ad2980f9efc962f11cd66eccbae43283


Προφανώς διατηρώ όπως όλες οι γυναίκες κάποιες συνήθειες που, άλλες περιόδους τις τηρώ ευλαβικά, άλλες πάλι τις εγκαταλείπω  γιατί περνάω μια φάση πιο ελεύθερη και χωρίς όλα αυτά τα #must to do στην ημερήσια διάταξη. Κάτι όμως που κάνω καθημερινά είναι ένα ρόφημα που με απλά λόγια είναι το «μαγικό» φίλτρο ευεξίας.
Το ρόφημα αυτό έχει τα εξής απλά υλικά:
Πράσινο τσάι ή τσάι του βουνού (προτιμήστε πράσινο)
20 περίπου φρέσκα φύλλα δύοσμου
Μέλι 1 κουτ. σούπας
φρέσκο τζίντζερ
λίγες φέτες λεμόνι

Ζήλια … μύρια κύματα!

Ειρήνη Παναγοπούλου, Ψυχολόγος, MSc Κλινικής Ψυχολογίας
Ζήλια … μύρια κύματα!

Ξεκινώντας θα ήθελα να παραθέσω ένα γνωμικό του Φρανσουά Ντε Λα Ροσφουκό «Η ζήλια γεννιέται πάντα μαζί με την αγάπη, μα δεν πεθαίνει πάντοτε μαζί της.»

Βασικό ερώτημα… γιατί ζηλεύουμε; 


Υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορεί να κρύβονται πίσω από τη ζήλια. Πιθανώς διαδραματίζει εξέχοντα ρόλο ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας, με αποτέλεσμα η χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση να μας προκαλέσουν συναισθήματα ανασφάλειας. Οδηγούμαστε να μην μπορούμε να εμπιστευτούμε τους κοντινούς μας ανθρώπους (είτε υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι είτε όχι) και να εκδηλώνουμε κτητικότητα. 

Η κτητικότητα μας δίνει την ψευδαίσθηση του ελέγχου πάνω στον άλλον (π.χ. αν δεν μιλά με καμία συνάδελφό του, δεν κινδυνεύω να με απατήσει κλπ.) και έτσι καταλήγουμε να ζηλεύουμε υπερβολικά. Σίγουρα το συναίσθημα της ζήλιας αυξάνεται όταν υπάρχουν αφορμές. Το μεγάλο πρόβλημα σε κάθε τέτοια περίπτωση (όπου υπάρχει μια αφορμή για ζήλια) είναι το αν αυτή η αφορμή είναι αντικειμενική ή όχι. Για παράδειγμα, αν ο άνδρας μας δεν απαντά στο κινητό του όταν του τηλεφωνούμε, μπορεί να είναι με μια άλλη γυναίκα -όπως θα σκεφτούμε αν είμαστε ζηλιάρες-, αλλά το ίδιο ή και περισσότερο πιθανό είναι να μην το άκουσε, να το είχε ξεχάσει κάπου, να έκανε κάτι άλλο και να μην μπορούσε να το σηκώσει. Όταν όμως, μας κυριεύει το συναίσθημα της ζήλιας, κατά πάσα πιθανότητα θα σκεφτούμε ότι ο άνδρας μας μάς απατά και σκεπτόμενες συναισθηματικά, θα θεωρήσουμε ότι αφού έτσι αισθανόμαστε, έτσι είναι.

Παιχνίδια του μυαλού! 

Το παράδοξο του να πληγώνουμε αυτούς που αγαπάμε – L.Buscaglia

ΑΠΟΤΕΛΕΙ ένα από τα παράδοξα της αγάπης το ότι συχνά πληγώνουμε περισσότερο αυτούς που αγαπάμε περισσότερο. Επισημαίνουμε συνεχώς τα λάθη τους, επικρίνουμε τις αποφάσεις...
Το παράδοξο του να πληγώνουμε αυτούς που αγαπάμε – L.Buscaglia
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ένα από τα παράδοξα της αγάπης το ότι συχνά πληγώνουμε περισσότερο αυτούς που αγαπάμε περισσότερο. Επισημαίνουμε συνεχώς τα λάθη τους, επικρίνουμε τις αποφάσεις τους, αμφισβητούμε τα συμπεράσματά τους.
images
Μερικά χρόνια πριν, βιντεοσκοπήσαμε μια καθηγήτρια στη διάρκεια του μαθήματος, προκειμένου να αναλύσουμε την αλληλεπίδραση ανάμεσα στην ίδια και τους μαθητές. Μελετώντας τα αποτελέσματα, ανακαλύψαμε, προς μεγάλη έκπληξη της εκπαιδευτικού, ότι, μολονότι ενδιαφερόταν πάρα πολύ για τους μαθητές της, η συμπεριφορά της απέναντί τους ήταν σχεδόν εντελώς αρνητική – ένας ολόκληρος κατάλογος με «Απαγορεύεται» κοσμούσε την αίθουσα, γραπτά επιστρέφονταν γεμάτα κοκκινίλες και τα προφορικά σχόλιά της επισήμαιναν σχεδόν πάντα τις αδυναμίες των παιδιών.

ΔΑΙΔΑΛΟΣ

Βάσω Δενδροπούλου
Παρατηρούμε πως οι μύθοι της Κρήτης, δεν αποτελούν μόνο αντικείμενο έρευνας των ειδικών, αλλά είναι συναρπαστικοί για όλο τον κόσμο. Μόνο μια θαλάσσια σεισμική δόνηση ή επιδρομείς που θα έρχονταν από τη θάλασσα μπορούσαν να χτυπήσουν την Κρήτη και όχι η αλαζονεία του πολιτισμού, που απαιτεί να έχει συνείδηση της δύναμής του και ωστόσο καταστρέφεται. Στα πινακίδια της γραμμικής Β συναντούμε πολλά ονόματα θεών: οι μισοί περίπου θα συνεχίσουν να υπάρχουν ως θεοί του Ολύμπου, οι υπόλοιποι θα χαθούν. Δεν γνωρίζουμε τίποτα γι΄ αυτούς. Είναι μόνον ονόματα που εμφανίζονται δίπλα σ΄ εκείνα του Δία, του Ποσειδώνα, της Ήρας. Σαν να ήταν κάποτε οι Ολύμπιοι πολύ περισσότεροι και τώρα μετέφεραν μαζί τους εκείνους τους θεϊκούς αδελφούς τους που χάθηκαν. Έμειναν, ωστόσο, ήρωες πλάσματα ίσως, μυθικά που άφησαν όμως ανεξίτηλα τα χνάρια τους στην κρητική γη.
Στον καιρό του Μίνωα, όταν άρχισαν οι άνθρωποι να ζουν ειρηνικά, να χαίρονται τα πλούτη τους έφτασε στην Κρήτη, εξόριστος την Αθήνα ο πιο φημισμένος τεχνίτης του κόσμου, ο Δαίδαλος. Ανήκε στη βασιλική οικογένεια που καταγόταν από τον Κέκροπα. Ήταν ο αντιπροσωπευτικός τύπος του πολύπλευρου καλλιτέχνη, αρχιτέκτονας, γλύπτης, εφευρέτης μηχανών. Στην αρχαιότητα του απέδιδαν τα αρχαϊκά έργα τέχνης, ακόμη και αυτά π ου έχουν περισσότερο μυθικό παρά πραγματικό χαραχτήρα, όπως τα κινούμενα αγάλματα, για τα οποία μιλά ο Πλάτωνας στον Μένωνα. Ο πατέρας του Δαίδαλου, σύμφωνα με ορισμένες παραδόσεις, ονομαζόταν Ευπάλαμος, ενώ μητέρα του ήταν η Αλκίππη. Σύμφωνα με άλλες παραδόσεις, πατέρας του ήταν ο Παλαίαμονας ή ο Μητίονας εγγονός του Ερεχθέα.
Ο Δαίδαλος δούλευε στην Αθήνα, όπου είχε μαθητή τον ανεψιό του Τάλο, γιο της αδελφής του Πέρδικας. Ο Τάλος φαινόταν τόσο δεξιοτέχνης, που ο Δαίδαλος ζήλεψε και την ημέρα που ο Τάλος εφηύρε το πριόνι, εμπνευσμένος από το σαγόνι ενός φιδιού, τον έριξε κάτω από την Ακρόπολη. Αλλά το έγκλημα αποκαλύφθηκε και ο Δαίδαλος οδηγήθηκε μπροστά στον Άρειο Πάγο που τον καταδίκασε. Εξορισμένος κατέφυγε στην Κρήτη, κοντά στο βασιλιά Μίνωα, που τον έκαμε τακτικό αρχιτέκτονα και γλύπτη του. 

Η ανάβαση στην αποδοχή

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΙΑΚΩΒΟΣ ΣΙΑΝΟΥΔΗΣBsc, ψυχοθεραπευτής|

Οι άνθρωποι διακατεχόμαστε από μία επιμονή, να πολεμούμε, για να αλλάξουμε τις καταστάσεις ή τους ανθρώπους. Η επιμονή, αυτή, έχει επαινεθεί σαν τις προσπάθειες που κάνει ένα παιδί να κατακτήσει κάτι έξω από τη σφαίρα των δυνατοτήτων του· με την αστοχία του να αξιώνεται απ’ την προσπάθειά του. Είναι, όμως, η επιμονή η απαραίτητη αρετή για να κατακτήσουμε αυτό που λαχταρούμε, ή μας καθιστά ηττημένους από την έννοια της κατάκτησης, που τόσο αυτόματα αναπαράγεται και επανεκκινείται κάθε φορά που δεν τα καταφέρνουμε; Λαχταρούμε, δηλαδή, την επιτυχία, ή τη διαιώνιση της ήττας αυτής καθώς μας υπόσχεται τη μονιμότητα εκείνου που λαχταρούμε;

4995725047_ed2fe1b48f_b

Σκεφτείτε πως το να περιμένουμε να αλλάξει κάτι μας δίνει μία σιωπηρή υπόσχεση ότι θα παραμένει στη ζωή μας μέχρις ότου αυτό συμβεί… Έτσι, όμως, καταλήγουμε να επιζητούμε την κατάσταση περισσότερο από το ποθητό αποτέλεσμα… Σε αυτή την περίπτωση γινόμαστε μέρη ενός φαύλου κύκλου, ο οποίος, σκοπό έχει, να διαιωνίζει την ύπαρξη του στο βωμό ενός αποτελέσματος που δεν θα έρθει ποτέ. Ο λόγος που αυτό συμβαίνει, δεν είναι άλλος από την άρνησή μας να δούμε την κατάσταση ως είναι, να δεχτούμε αυτό που συμβαίνει. Να αποτάξουμε εκείνους τους υπαινισσόμενους επαίνους που, οι φωνές μέσα μας δίνουν – τόσο δυνατά που σιωπούν τη δική μας φωνή – για το πείσμα μας και να αποπαγιδεύσουμε, με την κατανόησή μας, όση συναισθηματική ενέργεια βρίσκεται εγκλωβισμένη στα ψυχικά δόκανα του εαυτού. Να αποδεχτούμε, με λίγα λόγια, ότι δεν περνάει από το χέρι μας να την αλλάξουμε και δεν ευθυνόμαστε που – ως δια μαγείας – δεν βρίσκουμε τον τρόπο να το κάνουμε. Δεν μπορούμε να της δώσουμε το τέλος που θέλουμε, μπορούμε, όμως, να δώσουμε, σε εμάς, το τέλος που αξίζουμε με το να την υπερβούμε. Τι είναι, όμως, η αποδοχή μιας κατάστασης;

Δείτε τι να τρώτε μετά από σουβλάκια για να μην παχαίνετε!


σουβλάκια


Ο καθένας ονειρεύεται να είναι σε θέση να φάει όσα σουβλάκια και πίτσες θέλει χωρίς να ανησυχεί για τις… επιπτώσεις αυτής της διατροφής στην εξωτερική του εμφάνιση.

Τέλος στις "θερμιδικές τύψεις" όταν τρώτε σουβλάκια! Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Lund στην Σουηδία, κατάφεραν να εντοπίσουν ένα φρούτο, το οποίο θα μπορούσε να αποτρέψει αύξηση του σωματικού βάρους σε άτομα που ακολουθούν μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.
Πρόκειται για μια συγκεκριμένη ποικιλία μούρων, τα οποία ονομάζονται lingonberries, προέρχονται από τη Σκανδιναβία και είναι πιο γνωστά ως κόκκινα μύρτιλλα.

«Λιώστε» το λίπος στην κοιλιά με αυτό το απίστευτο ρόφημα πριν το πρωινό

λίπος στην κοιλιά

Το λίπος στην κοιλιά δεν είναι μόνο το πιο επιβλαβές λίπος στο σώμα σας, που συνδέεται με πολλές ασθένειες, αλλά είναι ταυτόχρονα και το πιο αντιαισθητικό και εκείνο που άντρες και γυναίκες πασχίζουν να εξαφανίσουν.

Το υπερβολικό λίπος στην κοιλιά (γύρω από το στομάχι) μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη της καρδιακής νόσου, της υπέρτασης, σε μεταβολικές δυσλειτουργίεςάσθμα, τη νόσο Alzheimer, την αθηροσκλήρωση και σε προβλήματα γονιμότητας.
Εάν έχετε πάρα πολύ λίπος στην κοιλιά, θα πρέπει σε γενικές γραμμές να αλλάξετε τρόπο ζωής. Προσπαθήστε να κόψετε την κατανάλωση ζάχαρης, να πίνετε αρκετό νερό και να κοιμάστε καλά. Επίσης, θα πρέπει να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες σας και να προσπαθήσετε να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε βιταμίνεςμέταλλα και αντιοξειδωτικά.
Υπάρχει όμως ένα συγκεκριμένο ρόφημα, φτιαγμένο 100% από φυσικά υλικά, το οποίο συνδυάζει σπανάκιτζίντζερ και λεμόνι και το οποίο, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά στην κοιλιά πιο εύκολα.

Μην βάλετε ΠΟΤΕ στο πρόσωπό σας αυτά τα 6 καθημερινά πράγματα

πρόσωπο






Το διαδίκτυο είναι γεμάτο με αυτοσχέδιες “θεραπείες”, συμπεριλαμβανομένων επιμέρους συμβουλών για την περιποίηση του δέρματος και για “κόλπα” που μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε τυχόν μικροπροβλήματα. 
Το πρόσωπο είναι πολύ πιο ευαίσθητο από το υπόλοιπο σώμα. Αν και ορισμένες από αυτές τις προτάσεις μπορεί να φαίνονται σαν μια καλή ιδέα, πρέπει να προσέχετε τα επιμέρους υλικά που χρησιμοποιείτε. Σε γενικές γραμμές, οι θεραπείες αυτές είναι ασφαλείς και δεν θα σας προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα, αλλά κάποια από τα υλικά, είναι προτιμότερο να τα αποφεύγετε, αφού μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό στο δέρμα σας, παρά καλό.
Δείτε έξι πράγματα που καλό θα ήταν να μην βάζετε στο πρόσωπό σας:
  1. Λακ/σπρέι μαλλιών: Μπορεί να δείτε κάποια “θεραπεία” περιποίησης δέρματος που περιλαμβάνει τη χρήση λακ για την αντιμετώπιση της ακμής ή για άλλες θεραπείες περιποίησης του δέρματος. Η λακ, όντως θα “στεγνώσει” το δέρμα σας, αλλά ταυτόχρονα θα φράξει τους πόρους σας και θα οδηγήσει σε εκ νέου ερεθισμό της επιδερμίδας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα