Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

ΜΙΝΩΙΤΕΣ ΚΡΗΤΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

Κρητομυκηναϊκές Διαδρομές στην Ευρώπη



ΜΙΝΩΙΤΕΣ ΚΡΗΤΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!
Την παραπάνω ανακοίνωση έκανε ο καθηγητής Εθνολογίας και Ιστορίας του Πολιτισμού Hans – Peter Dorr (Χανς Πέτερ Ντυρ), τον Απρίλιο του 2008!..



ΛΕΝΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ : Οι Μινωίτες Κρήτες ήσαν εκείνοι που πρώτοι πάτησαν το πόδι τους στο Νορντ Φρίσλαντ της νυν Γερμανίας. Κι αυτό συνέβη κατά το 1300 π.Χ.

Εάν αυτήν την ίδια ακριβώς ανακοίνωση την έκανε ένας δικός μας καθηγητής ή επιστήμονας, θα είχαν πέσει όλοι πάνω του να τον «φάνε» και να του κρεμάσουν την ρετσινιά του «εθνικιστή». Εγώ προσωπικά έχω ξαναγράψει πως η Βιέννη επήρε το όνομα της από την Βιάννου της Κρήτης, όταν άποικοι εκ της Μεγαλονήσου συνέπτυξαν πρώτοι στην θέση της εμπορικό οικισμό.

Η ερευνητική ομάδα του καθηγητή Ντυρ κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα έπειτα από πολυετείς
ανασκαφές στην προαναφερόμενη περιοχή (Βαττ), στα Βόρεια της μικροσκοπικής νήσου Ζίντφαλ, στην Θάλασσα Βάντεν. Εκεί ευρίσκονται και τα υπολείμματα του – άλλοτε πλούσιου – λιμανιού Ρούνγκχολτ κάτω από ένα στρώμα τύρφης του οποίου ευρέθησαν τα μινωικά απομεινάρια…Ανάμεσα στα ευρήματα, που στηρίζουν την ανωτέρω άποψη, είναι μια ορειχάλκινη λόγχη, κεραμικά δοχεία και αγγεία, αλλά το κυριότερο μια μινωική σφραγίδα – η πρώτη που εντοπίζεται εκτός Αιγαίου.

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ  ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Στην μια της όψη εικονίζεται ένας ταύρος και στην άλλη ένα πλοίο με υπερυψωμένη πρύμνη! Ίσως – κατά τον καθηγητή – να ήταν φυλακτό, που φοριόταν στον λαιμό ή στον καρπό του χεριού. Συμβόλιζε δε την Λευκοθέα (την Ινώ), θεά των λευκών αφρών της θαλάσσης. η λατρεία της οποίας ήταν ιδιαιτέρως διαδεδομένη στην Κρήτη… Ίσως μάλιστα κάποια χαράγματα επί αυτών, αργότερα να αναγνωρισθούν ως γράμματα της γραμμικής Α.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ (Μέρος Β)


Ουσιαστικά έχουμε τραυματιστεί τόσο πολύ από σκουπίδια στο παρελθόν, που δεν θέλουμε να βιώσουμε ποτέ αυτό το είδος του πόνου και πάλι!
Έτσι προσαρμοζόμαστε και αναπτύσσουμε ολόκληρα συστήματα πεποιθήσεων γύρω από αυτό που λένε: «Αυτό που πιστεύουν οι άλλοι είναι πιο σημαντικό από αυτό που εγώ αισθάνομαι». «Είμαι απωθητικός, και δεν αξίζω, εκτός αν είμαι (κάνω, και ενεργώ) με ένα κάποιο συγκεκριμένο τρόπο». «Πρέπει να είμαι τέλειος για να αποφύγω να πληγωθώ ξανά». Και η λίστα συνεχίζεται.
Έχουμε επίσης μια έμφυτη βιολογική ανάγκη (καλωδιωμένη μέσα στο ίδιο το DNA μας σε κυτταρικό επίπεδο) να είμαστε αποδεκτοί – που βασίζεται στην αρχέγονη ενστικτώδη βασική ανάγκη επιβίωσης μας - και αν και το τοπίο έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου, το να αποτελούμε μέρος μιας ομάδας / φυλής είναι ακόμα ένας ουσιαστικό κομμάτι της επιβίωσης και ευημερίας (δεν είμαστε πλάσματα απομονωμένα από τη φύση μας, και χρειαζόμαστε ένα χωριό).
Οι πιέσεις των συλλογικών κανόνων, οι κρίσεις και κρίσιμες αξιολογήσεις από τις οποίες οι άνθρωποι ασυνείδητα (και συχνά συνειδητά) συνεχώς μας περνούν, χρησιμεύουν στο να μας κρατούν συμμορφωμένους -με ό, τι είναι συχνά ανθυγιεινές κοινωνικές νόρμες για να ξεκινήσουμε. Απλά για να κερδίσουμε την επιφανειακή έγκριση, στην οποία έχουμε μάθει να πιστεύουμε ότι τόσο απεγνωσμένα χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε σε αυτήν την εποχή, που δεν υπάρχουν πλέον αληθινές άγριες τίγρεις για να μας φάνε μόλις στρίψουμε την επόμενη γωνία.
Αυτά θέτουν σε ενέργεια τόσο τα τωρινά μοτίβα μας για να ευχαριστούμε τους άλλους και τις εικόνες από τα τραύματα που κρατάμε μέσα μας, μαζί με τις αναμνήσεις μας / εικόνες του πόνου στο παρελθόν που κρατάμε στο ενεργειακό μας σώμα, καθώς επίσης ενεργοποιούν και βιολογικά βασικά ένστικτα επιβίωσης.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ (Μέρος Α)


Το να είσαι μια αυθεντική φωνή της αλλαγής μπορεί να είναι αυτό που θα διαπεράσει τις συλλογικές αυταπάτες - ειδικά όταν είναι δύσκολο ακόμα και να ακουστεί η φωνή σου πάνω από τον εκκωφαντικό θόρυβο της ανυπαρξίας της συνειδητότητας, της κριτικής και του κοινωνικού προγραμματισμού. Η αυθεντικότητα έχει τη δύναμη να διαλύει τα πέπλα του διαχωρισμού, να αφυπνίζει εκείνους που κοιμούνται, και να θυμίζει σε εκείνους που ίσως έχουν ξεχάσει τι υπέροχα ισχυρά, πνευματικά ενεργειακά όντα του φωτός είμαστε στην πραγματικότητα.
Το να δίνεις φωνή στα ισχυρά θεία μηνύματα που θέλουν να ρέουν μέσα από τον καθένα μας, με τους δικούς τους μοναδικούς τρόπους, μπορεί να κινήσει βουνά που έμοιαζαν ακίνητα. Μπορεί να είναι το μαγικό φιλί που ξυπνά την Ωραία Κοιμωμένη από τον 100 χρόνων λήθαργο της. Μπορεί να είναι μια υπενθύμιση της αλήθειας, που υψώνεται πάνω από τις κόκκινες πεδιάδες των παπαρούνων της μη συνειδητότητας, που λέει στη Ντόροθι ότι η δύναμη να αφήσει το OZ, να επιστρέψει στην πατρίδα της και πάλι και να αφυπνιστεί, ήταν πάντα μέσα της.
Υπάρχει τόσο πολύ μαγικό δυναμικό, όταν έχουμε εμπιστοσύνη στην καθοδήγηση της ψυχής μας και βρίσκουμε το κουράγιο να μοιραστούμε γενναία την αυθεντική αλήθεια της ψυχής μας.
Στον άπειρο ωκεανό της «πραγματικότητας», το να είσαι το κύμα που δημιουργεί τον κυματισμό της αλλαγής, η φωνή της οποίας είναι το μήνυμα, αντηχώντας μέσα από τα στρώματα της συλλογικής συνείδησης, φυτεύει σπόρους μαγικής δυνατότητας, για να συνδεθεί και να εμπνεύσει εκείνους πάνω στον πλανήτη που χρειάζονται για να ακούσουν την μοναδική αυθεντική αλήθεια σου, τις πραγματικές και γυμνές εμπειρίες σου, τους θριάμβους σου πάνω από τον πόνο - θα στηρίξει αυτούς που έχουν κολλήσει, να υψωθούν πάνω από τους δικούς τους περιορισμούς και τις ιστορίες αγώνων, να αποκτήσουν πρόσβαση και να εκφράσουν τη δική τους όμορφη ροή του υψηλής συχνότητας φωτός και πληροφοριών .

Η Μοναδική Περικεφαλαία του Μεγάλου Αλεξάνδρου!



1Μέγας Αλέξανδρος, ο βασιλιάς της Μακεδονίας. Ο ηγεμόνας που κατατρόπωσε την Περσική αυτοκρατορία. Χαρακτηρίστηκε ως γιος του Άμμωνα Δία και Φαραώ της Αιγύπτου.

Διαμόρφωσε μία παγκόσμια υπερδύναμη που αγκάλιασε τον λεγόμενο «τότε γνωστό κόσμο» φτάνοντας ως τις παρυφές της Ινδίας (αν και φαίνεται πως υπάρχουν στοιχεία και ενδείξεις ότι έφτασε ο ίδιος ή ο στρατός του πολύ-πολύ πιο μακριά), με αποτέλεσμα να ανακηρυχθεί Βασιλιάς της Ασίας και της βορειοδυτικής Ινδίας.

40 υπέροχα τέλειες στιγμές που ξεχνάς να εκτιμήσεις κάθε μέρα



Kαθώς πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα, βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από διαφημιστικά σποτ για δώρα γεμάτα λάμψη, ακριβά ή φθηνότερα, αυτοκίνητα, κοσμήματα, ρούχα...και πολλά άλλα. Δεν είμαι κατά των δώρων ή των νέων προϊόντων που ενδέχεται να προσθέτουν κάποια αξία στη ζωή μας, ωστόσο, μεγαλώνοντας συνειδητοποιώ καθημερινά ότι κανείς μας δεν «χρειάζεται» μια ντουζίνα από ακριβά δώρα για να είναι ευτυχισμένος.

Η αλήθεια είναι, ότι αν εξαιρέσουμε τα χρήματα που επενδύουμε στην προσωπική μας ανάπτυξη, τα περισσότερα χρήματα που ξοδεύουμε για να αποκτήσουμε πράγματα δεν μας κάνουν καλύτερους ή πιο ευτυχισμένους. Κανένας μας δεν χρειάζεται περισσότερα φανταχτερά ρούχα ή παπούτσια στην ντουλάπα του για να βρει τη χαρά και την πληρότητα.

Στην πραγματικότητα, τα μεγαλύτερα και ακριβότερα δώρα που προσφέρει η ζωή είναι οι στιγμές που ζούμε καθημερινά και μας κάνουν να χαμογελάμε…είναι οι στιγμές που μπορεί να θεωρούμε μικρές ή αυτονόητες, αλλά είναι υπέροχα τέλειες.

40 τέτοιες στιγμές είναι…

1. Ένα ήσυχο πρωινό
2. Η αγκαλιά από κάποιον που αγαπάς
3. Η μυρωδιά από ένα φλυτζάνι ζεστού καφέ
4. Το διάβασμα μερικών σελίδων από το αγαπημένο σου βιβλίο
5. Μια νέα δεξιότητα που απέκτησες 100% μόνος σου
6. Η αίσθηση “καψίματος” μετά από μία ώρα γυμναστικής
7. Το γέλιο ενός παιδιού που γαργαλιέται
8. Το ενδιαφέρον ενός σημαντικού, για σένα, ανθρώπου
9. Να κάθεσαι με τους φίλους σου άνετα, χωρίς να χρειάζεται να μιλάτε
10. Να γελάς βλέποντας με την οικογένεια, παλιές σας φωτογραφίες
11. Η στιγμή που μπαίνεις στο σπίτι, κλείνεις την πόρτα και έχεις όλο το σπίτι για σένα
12. Να έχει μόλις καθαριστεί το σπίτι κι εσύ να περπατάς απολαμβάνοντας τη λάμψη του
13. Η μυρωδιά από ένα σπιτικό φαγητό

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα