Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Η Αρετή της Υπομονής

 Πρέπει να μάθεις να κάνεις υπομονή. Όχι απλώς να λες τη λέξη αυτή στους άλλους, «κάνε υπομονή», ούτε μόνο να τη διαβάζεις σε βιβλία κι ομιλίες, αλλά να ‘ναι κυρίως το προσωπικό σου βίωμα, το χαρακτηριστικό σου. Αξίζει για μερικά πράγματα να περιμένεις. Είναι ανάγκη να περιμένεις. 

Εργάζεται ο Θεός. Μόνο που έχει τους δικούς του ρυθμούς .Ο Θεός εργάζεται πολύ υπομονετικά. Κι η φύση το ίδιο κάνει. Ένα λουλουδάκι θ’ ανθίσει όταν έρθει η ώρα του. Δες ακόμα την αλλαγή των εποχών. Παρατήρησε επίσης πώς μεγαλώνει το σώμα μας. Όλα αυτά αλλάζουν, αλλά σε πολύ διαφορετικούς ρυθμούς απ’ αυτούς που μας έχει συνηθίσει η τρελή κοινωνία μας. Αυτό το τρέξιμο, αυτός ο πανικός η ταραχή που μας κάνει όλους τόσο πολύ βιαστικούς, αφήνουν τον Θεό αμέτοχο. Ο Θεός δεν μπαίνει σ’ αυτούς τους τρελούς ρυθμούς μας. Κινείται στους ρυθμούς της δικής του αγάπης και της δικής του υπομονής. Ο Κύριος δεν έχει άγχος, ο Κύριος κινείται ήρεμα.

Πώς να Διαχειρίζεστε τους Αρνητικούς Ανθρώπους

Πώς να Διαχειρίζεστε τους Αρνητικούς Ανθρώπους

Η αλήθεια είναι ότι η διαχείριση αρνητικών ανθρώπων ξεκινάει πρώτα από μέσα μας. Οι άνθρωποι γύρω μας είναι αυτοί που είναι, ούτε καλοί, ούτε κακοί. Το γεγονός ότι έχουν πλευρές που δεν μας αρέσουν, μας βάζει στον πειρασμό να τους βάζουμε ταμπέλες ‘Πόσο αρνητικός είναι’, ‘Δύστροπος’, ‘Τα βλέπει όλα μαύρα’ κ.ο.κ. Στη συνέχεια δίνουμε άλλοθι στον εαυτό μας να παραπονιέται συνέχεια για το πόσο κακό μας κάνει ο Χ άνθρωπος στη ζωή μας: “Με καταπιέζει”, “Μου γκρεμίζει τα σχέδια μου”, “Με κριτικάρει και με προσβάλλει συνέχεια”, “Με πληγώνει”…
Από τη στιγμή που θα αρχίσουμε να «πετάμε το μπαλάκι» στον άλλον, εκφραζόμενοι σε 3ο ενικό, χάνουμε κάθε ελπίδα επίλυσης του προβλήματος. Εφόσον πιστεύεις ότι το πρόβλημα είναι έξω από εσένα, άρα και η λύση είναι έξω από εσένα.
Το πρώτο βήμα διαχείρισης των ανθρώπων που σας χαλάνε τη διάθεση, είναι να αναλάβετε ευθύνη γι’ αυτό που σας συμβαίνει. Εσείς ενοχλείστε από τη συμπεριφορά του άλλου. Εσείς πληγώνεστε από τα λόγια του άλλου. Εσείς του δίνετε το δικαίωμα να σας προσβάλλει ή να σας καταπιέζει.
Όλοι οι άνθρωποι έχουμε την τάση να προσαρμόζουμε τη συμπεριφορά μας ανάλογα με το ποιόν έχουμε απέναντι μας, ή για να το πούμε απλά «κάνουμε κάτι εκεί που μας παίρνει». Οι νταήδες στο σχολείο διαλέγουν πάντα τα πιο αδύναμα παιδιά για να τους πουλήσουν τσαμπουκά. Αντίστοιχα, κάθε άνθρωπος που μας προσβάλλει ή εκνευρίζει κατ’ εξακολούθηση, είναι απλούστατα γιατί βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να το κάνει.

Η "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ" ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ


Η Καρλομαγνική και Καισαροπαπική φεουδαρχική Δύση και η συνέχεια της, ο Αγγλικανισμός και ο "διαφωτισμένος" Καπιταλισμός, δημιούργησαν μια σειρά στερεότυπα, με τα οποία έκαψαν τα μυαλά των ανθρώπων, ώστε να παραμένουν οι πολλοί, διαιρεμένοι και υποτακτικοί και οι λίγοι, ενωμένοι Επικυρίαρχοι.
Για παράδειγμα, δεν μπορούν κάποιοι να κατανοήσουν ότι "τα άκρα" έχουν ίδια μήτρα και οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα, ανεξάρτητα από το φαντασιακό, που έχει φυτευτεί στα μυαλά. "Επαναστατικό" θεωρούν οι αναρχικοί το άνοιγμα των συνόρων, αλλά και το ίδιο επιθυμούν οι "νεοφιλελεύθεροι" υπηρέτες της Παγκόσμιας Κυριαρχίας. Οι πρώτοι ονειρεύονται ένα "ειρηνικό και ανθρωπιστικό" μέλλον, χωρίς σύνορα, και οι δεύτεροι το υλοποιούν, τώρα, με την ίδια "ειρηνική" και "ανθρωπιστική" αιτιολογία. Ο "ανθρωπισμός" της Δύσης, και στις δύο αυτές "ακραίες" πολιτικές στάσεις, στηρίζεται στην υπεράσπιση των ατομικών δικαιωμάτων και της ατομικής ελευθερίας -στον ατομικισμό, σε δύο από τις πολλές εκδοχές του. Από τη φιλολογία των "δικαιωμάτων", απουσιάζει το βασικό "πολιτικό δικαίωμα", ο λαός να αυτοκυβερνάται. Στην "καλύτερη" περίπτωση, το άτομο θα συναθροισθεί με ομοίους του, για να αποτελέσει χωριστή και διαφορετική κοινότητα "καθαρών" και ως ότου "διαφωτιστεί" το υπόλοιπο πλήθος είναι οι μόνοι κάτοχοι της σοφίας και λογικής. Αυτά με τους "αναρχικούς", γιατί οι "νεοφιλελεύθεροι" έχουν συναθροισθεί σε εξουσιαστική ολιγαρχική οντότητα.
Στην αντίπερα όχθη, υπάρχει το πανανθρώπινο όραμα ελεύθερων και αυτοκυβερνώμενων λαών, ευρισκόμενων σε κατάσταση Εκκλησίας, Αριστοτελικής Φιλίας και Χριστιανικής Αγάπης. 
Όλοι αυτοί οι αφελείς ή υποκριτές ιδεολόγοι, όντας κάτοχοι του "ορθολογισμού" και, σε αντίθεση με την αμαθή πλέμπα, είναι και άθεοι, απαιτώντας χωρισμό Εκκλησίας και Κράτους, μη γνωρίζοντας τι πάει να πει Κράτος, Εκκλησία και Δημοκρατία.
Θέμα αθεΐας και "χωρισμού κράτους - εκκλησίας" δεν υπήρχε στην Ελλάδα, ως τα μέσα του 19ου αιώνα. Εισήχθη, από τους επηρεασμένους από τη Γαλλική Επανάσταση Έλληνες "διαφωτιστές", με μικρή απήχηση στο πλήθος, Άρχισε να παίρνει διαστάσεις στο δεύτερο μισό του αιώνα, με την πιθηκίζουσα υιοθέτηση ιδεολογιών, ένθεν και ένθεν. Μπορεί να υπήρχαν επικρίσεις για τη στάση ιεραρχών και παπάδων, αλλά η ιστορία δεν δίνει περιστατικά αθεΐας, για τον απλό λόγο ότι η Εκκλησία ήταν μέρος της πολιτικής και κοινωνικής οργάνωσης των ανθρώπων, για να μην πω το Κέντρο της. Αυτά ήταν προβλήματα της Δύσης, εξ αιτίας της στάσης της "Εκκλησίας" των. Σήμερα, μπορούμε, με άνεση, να πούμε, ότι η καθεστωτική στάση της Βαυαρογενούς Ιεραρχίας -που μόνο Εκκλησία δεν είναι- τροφοδοτεί και συντηρεί την σύγχρονη αθεΐα.

9 Συμβουλές για να Στήσετε το Χώρο Μελέτης του Παιδιού σας


Πολλοί γονείς αναρωτιούνται, ήδη από την πρώτη δημοτικού, αν το παιδί τους χρειάζεται ιδιαίτερα για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σχολείου και να είναι καλή μαθήτρια.  Άλλοι πάλι γονείς, σε μεγαλύτερες τάξεις, ξοδεύουν

Ξέρετε ποιο είναι το βασικότερο συστατικό της σχολικής επιτυχίας;
Η οργανωμένη μελέτη στο σπίτι!

Κλειδιά στη μελέτη στο σπίτι:
  • Συγκέντρωση
  • Ηρεμία
  • Ήσυχο μέρος

Δημιουργήσετε τον κατάλληλο χώρο μελέτης
Δεδομένου ότι στη χώρα μας ήδη από το νηπιαγωγείο ξεκινάει η πρώτη ‘δουλειά για το σπίτι’, καταλαβαίνουμε ότι είναι απαραίτητο για το παιδί να έχει τον χώρο του για να κάνει τα μαθήματά του.  Δεν έχει σημασία αν έχετε μικρό ή μεγάλο χώρο, σημασία έχει να κατονομάσετε ένα σημείο ως ‘χώρο μελέτης’. 
Τα μικρά παιδιά χρειάζονται χώρο και χρόνο αλλά και γονική επίβλεψη για να κάνουν τα μαθήματά τους.  Αν βολεύει στο πρόγραμμά σας, δημιουργήστε μια γωνιά στο τραπέζι της κουζίνας ή της τραπεζαρίας όπου το παιδί θα κάνει τα μαθήματά του ενώ εσείς από δίπλα θα κάνετε κάτι άλλο.

Πώς να δημιουργήσετε καλές συνήθειες μελέτης για όλα τα σχολικά χρόνια

Το πρώτο κλειδί του Ιησού προς τους μαθητές Του


Κατά Μάρκον 16 κεφάλαιο.
  κα επεν ατος. πορευθέντες ες τν κόσμον παντα κηρύξατε τ εαγγέλιον πάσ τ κτίσει.


Μαρκ. 16,15             Και τους είπεν· “πηγαίνετε εις όλον τον κόσμον και κηρύξατε το ευαγγέλιον, το χαρμόσυνον μήνυμα της σωτηρίας, εις όλην την ανθρωπότητα.
Μαρκ. 16,16        πιστεύσας κα βαπτισθες σωθήσεται,  δπιστήσας κατακριθήσεται.
Μαρκ. 16,16             Εκείνος που θα πιστεύση και βαπτισθή, θα σωθή, εκείνος που θα απιστήση στο κήρυγμά σας θα καταδικαστή.

Τι αποκαλύπτει για την προσωπικότητά σας, το σχήμα της μύτης σας



Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι η μύτη σας αποκαλύπτει πράγματα για την προσωπικότητά σας όταν μπορεί να είναι λίγο πιο λεπτή από την μία πλευρά της. Εξετάστε τη μύτη ενός ατόμου όταν συναντιέστε για πρώτη φορά. Μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε μια ιδέα για το ποιοι είναι.

1. Η ίσια μύτη.


Η ίσια μύτη αποκαλύπτει ένα εμπνευσμένο άτομο με εξαιρετικά λειτουργικές και οργανωμένε δεξιότητες. Είναι ιδανικός σε περιόδους κρίσης.

2. Η μεγάλη μύτη.
Οι άνθρωποι με τις μεγαλύτερες μύτες λέγεται ότι έχουν μεγάλες ηγετικές ικανότητες. Αποκαλύπτουν μια ισχυρή, όχι αδύναμη προσωπικότητα. Τείνουν να μην είναι ήρεμοι.

SHEMITAH II - Τι έπεται;

Μέρος Πρώτο...

ΠΡΟΣΟΧΗ!! SHEMITAH! Αρμαγεδδών το Σεπτέμβρη ?




Η μοίρα ενός ολόκληρου κόσμου προσχεδιαζεται και εκτελείται από ισχυρά άτομα σε δωμάτια με κλειστές κουρτίνες.Βίντεο με ποιότητα σαν τα δύο πρόσφατα για το SHEMITAH ,βοηθούν στο να καταλάβουμε όσο γίνεται περισσότερο το τι μαγειρεύουν.
Η Βασούλα μετάφρασε το SHEMITAH II, την εξήγηση του τι ερχεται τον Σεπτέμβριο.. Το SHEMITAH II μας δίνει την πορεία των εξελίξεων μέχρι σήμερα και μας προσδιορίζει τους φόβους του ερευνητή για το που θα καταλήξει ο Σεπτέμβριος...

 Συγχαρητήρια για την δουλειά που έχεις κάνει Βάσω. Η μοίρα ενός ολόκληρου κόσμου προσχεδιαζεται και εκτελείται από ισχυρά άτομα σε δωμάτια με κλειστές κουρτίνες.Βίντεο με ποιότητα σαν τα δύο πρόσφατα για το ΣΕΜΙΤΑ ,βοηθούν στο να καταλάβουμε όσο γίνεται περισσότερο το τι μαγειρεύουν. Συνέχισε τον αγώνα σου ενάντια στη νέα τάξη και αν θες ν ακούσεις τη συμβουλή μου κράτα στον υπολογιστή σου ένα αρχείο των δικών σου και άλλων σχετικών βίντεο γιατί τα επόμενα χρόνια θα πέσει πολλή λογοκρισία στο διαδίκτυο (είδη έχουν αρχίσει οι διαγραφές σχετικών βίντεο στο YouTube)  σχόλιο: Αντωνιος Κριεζης 

Το τέλος του κόσμου

worldsend1

Το 1806 στην αγγλική πόλη του Λιντς μια κότα άρχισε να γεννά αυγά στα οποία αναγραφόταν η φράση «Ο Χριστός έρχεται». Καθώς τα νέα αυτά εξαπλώθηκαν, το συμβάν θεωρήθηκε θαύμα. Πολλοί άνθρωποι το ερμήνευσαν ως σημάδι από το Θεό και άρχισαν να πιστεύουν ότι το τέλος του κόσμου πλησίαζε. Τελικά ανακαλύφθηκε ότι ήταν μια φάρσα. Η ιδιοκτήτρια Mary Bateman, είχε γράψει τα αυγά με ένα ειδικό μελάνι και με βαναυσότητα τα επανατοποθετούσε μέσα στο σώμα της δύσμοιρης αυτής κότας. Έτσι αποδείχτηκε ότι αντί για μήνυμα Θεού, είχε «εκκολαφτεί» μια φάρσα.
Μέχρι την αποκάλυψη της φάρσας αυτής, την κότα την επισκεπτόταν πολύς κόσμος, κάνοντας τα πάντα για να την δουν έστω για λίγο, προσφέροντας έτσι κέρδη και φήμη στην ιδιοκτήτρια. Αυτοί που το εξέλαβαν ως ένα θεϊκό προφητικό μήνυμα και δεν είχαν καμιά αμφιβολία για το επικείμενο τέλος, προχώρησαν και στις κατάλληλες προετοιμασίες. Οι πιστοί στράφηκαν με θέρμη προς την θρησκεία και μετανοήσαν. Με προσευχή και καρτερικότητα περίμεναν υπομονετικά το τέλος τους.
Δεν ήταν όμως τότε η πρώτη φορά που διαψεύστηκε μια τέτοια ψευδής προφητεία για ‘το τέλος του κόσμου’ ή αλλιώς ‘το τέλος του χρόνου ή των ημερών’ ή αν θέλετε ‘την συντέλεια του σύμπαντος’. Από την αρχή της καταγεγραμμένης ιστορίας της ανθρωπότητας τα σενάρια και οι προφητείες για μια επερχόμενη ολοκληρωτική καταστροφή δίνουν και παίρνουν. Αρχικά, όλες οι μεγάλες θρησκείες προφητεύουν ένα καταστροφικό γεγονός στο μέλλον της ανθρωπότητας.

Το Μεσανατολικό και το προσφυγικό

 syriarefugees
Το δράμα της Συρίας πήρε νέα τροπή.
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επιστρέφουν στην Συρία για να υπερασπιστούν το καθεστώς Άσσαντ. Ταυτόχρονα φαίνεται ότι και το Ιράν αυξάνει την στρατιωτική παρουσία του εκεί.
Έτσι, στην πολύπαθη αυτή χώρα εισερχεται άλλη μία παράμετρος βίας για να στηρίξει αυτή τη φορά τον Άσσαντ και να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος, τώρα με την ανοχή των Αμερικανών που βλέπουν την Ρωσία ως εν δυνάμει σύμμαχο στον πόλεμο αυτό.
Οι διαφορετικές πηγές από τις οποίες έρχεται η είδηση, που αντιτίθενται μεταξύ τους, δίνουν αξιοπιστία σε αυτήν. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει καταγγελία της δράσης αυτής δείχνει την ανοχή του δυτικού κόσμου, αφού πρόκειται περί συμμάχου στην μάχη εναντίον του τζιχαντισμού. Οι ΗΠΑ επιθυμούν έντονα την συμμετοχή της Ρωσίας και του Ιράν για να λυθεί το ζήτημα της Συρίας όμως η λύση είναι μακριά.
Ο λόγος που όλα αυτά συμβαίνουν είναι ότι ο Άσσαντ τις τελευταίες εβδομάδες υπέστη σειρά από ήττες και τώρα ελέγχει μόνο το 35% του εδάφους της Συρίας. Το Χαλέπι, η μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, είναι σχεδόν περικυκλωμένο, οι Κούρδοι έχουν καταλάβει μεγάλο μέρος της Βόρειας Συρίας που συνορεύει με την Τουρκία, η Αλ-Νούσρα κερδίζει έδαφος και το Ισλαμικό Κράτος πολιορκεί την Δαμασκό η οποία έχει τεράστια ιδεολογική σημασία για αυτό αφού υπήρξε μαζί με την Βαγδάτη και την Σαμάρα, μία από τις τρείς ιστορικές πρωτεύουσες του Χαλιφάτου. Η κατάληψη της Δαμασκού θα είχε τεράστια συμβολική σημασία για όλους τους οπαδούς του Ισλαμικού Κράτους αλλά και όλους τούς Σουνίτες μουσουλμάνους.
Χωρίς βοήθεια ο Άσσαντ, ο οποίος πολέμησε σκληρά για τέσσερα χρόνια, θα πέσει μέχρι το τέλος του έτους.

Εύκολο να χαθεί η μπάλα

Soccer mordilloΓεια σου Πιτσιρίκο,
Μία από τις συνέπειες που έχει η παρατεταμένη παραμονή κάποιου στο σκοτάδι είναι ότι αυξάνεται η ικανότητα του να κυκλοφορεί μέσα στους βουτηγμένους στο λυκόφως διαδρόμους. Εκεί μέσα διαπιστώνει το συγκριτικό πλεονέκτημα που έχει απέναντι στους άλλους που δεν είχαν την «ευκαιρία» να αποκτήσουν τις δικές του εμπειρίες και δεξιότητες.
Μαγεμένος από την διαπίστωση της «ανωτερότητας» του στο λυκόφως, ξεχνά να συλλογιστεί πως το ίδιο χρονικό διάστημα –σχεδόν παράλληλα– χάνει και μεγάλο μέρος των ικανοτήτων που είχε στο να κινείται και να μάχεται κάτω από το δυνατό φως.
Κι επειδή συνήθως τα πεδία των μεγάλων μαχών βρίσκονται ψηλά στην επιφάνεια της γης, συνήθως φτάνει μονάχα μια στιγμή για να ηττηθεί, η στιγμή που πρωτοαντικρίζει το φως και τυφλώνεται.
Η αποτυχία των «αριστερών» ψευδαισθήσεων του Τσίπρα μπορεί να οδηγήσει πολλούς από μας στην αναζήτηση λύσεων μεταφυσικών, στην δημιουργία ενός ακόμα μύθου για το «άγιο δισκοπότηρο» του παντοδύναμου και μοναδικού ‘Ελληνικού DNA.
Το καινούργιο αυτό παλτό φοβάμαι ότι θα φορεθεί πολύ τον φετινό και τους επόμενους χειμώνες.

Συμπατριώτη, εγώ δεν θα σε προδώσω στις εκλογές

oxi
Έξι ημέρες πριν τις εκλογές της απάτης, έχουμε απόψε το debate ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, οι οποίοι θα πουν σκληρά λόγια ο ένας για τον άλλον, αν και δεν θα πουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία θα συνεργαστούν στην κυβέρνηση σε μια εβδομάδα.
Σημασία έχει να τα λες πειστικά, ώστε τα χάπατα να πιστεύουν πως εσύ είσαι διαφορετικός από τους άλλους, αν και έχει αποδειχτεί ξεκάθαρα -όπως στην περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα- πως είσαι ένας κοινός και αδίστακτος απατεώνας.
Πολύ έξυπνη η αντικατάσταση του ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να συνεχιστεί -μαζί πάντα με την Νέα Δημοκρατία- το παιχνίδι του δικομματισμού που διέλυσε την χώρα και έκανε ακόμα πιο πλούσιους τους ολιγάρχες.
Όποιος ψηφίζει πια Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ -επειδή πιστεύει πως κάτι θετικό θα φέρουν στην κοινωνία- είναι απλά καθυστερημένος.
Αυτοί που ψηφίζουν αυτά τα κόμματα επειδή αυτά τα κόμματα εκπροσωπούν το προσωπικό τους συμφέρον -δεν είναι κια λίγοι αυτοί-, πολύ καλά κάνουν, και μπράβο τους.
Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς οι υπόλοιποι.

«Σήκω και περπάτα»



Σήμερα θα χρησιμοποιήσω τη θρησκεία για να αυξήσω την αυτοεπίγνωσή μας. Το «σήκω και περπάτα» – γνωστό από τα θαύματα του Ιησού – σημαίνει ότι κάθε λεπτό της ημέρας θα πρέπει να κάνεις κάτι που να δημιουργεί τις συνθήκες και να αναπτύσσει τις απαραίτητες δεξιότητες να το κάνεις πράξη. Αλλιώς είσαι η φιλόσοφος του καναπέ, ο διατροφολόγος του καναπέ, ο γυμναστής του καναπέ και ούτω καθ’εξής…
Η πραγματική «αμαρτία»
Ο άρρωστος που έφεραν μπροστά στο Χριστό ήταν ένας «αμαρτωλός» που ζήτησαν από τον Ιησού οι δικοί του να τον συγχωρέσει για τις αμαρτίες του. Αντί αυτού, ο Ιησούς του είπε να σηκωθεί, να πάρει το κρεβάτι του στην πλάτη του και να επιστρέψει σπίτι του. Εάν μεταφέρω το συγκεκριμένο γεγονός στο σημερινό κόσμο και στη δική μας μοντέρνα πραγματικότητα, ο ασθενής μπορεί να είναι ο καθένας που αντί να βρει τρόπο να ενεργήσει, αρκείται στο να ζητήσει αυτό που θα απαιτήσει τη λιγότερη δυνατή ενέργεια και προσπάθεια – μια απλή συγχώρεση του εαυτού του από την «αδυναμία» της πράξης, του να περπατήσει.
Το πανεπιστήμιο του καναπέ

Καθάρισε τα αγγεία σου (που μεταφέρουν το αίμα στην καρδιά σου) με μια φυσική συνταγή!




Όταν λέμε αγγεία εννοούμε όλα αυτά τα μικρά “σωληνάκια” τα οποία επιτρέπουν στο αίμα να ρέει με ευκολία στο εσωτερικό τους και να μεταφέρεται όπου πρέπει. Τι γίνεται, όμως, όταν αυτά δεν είναι και τόσο καθαρά στο εσωτερικό τους; 
Λόγω του ότι είναι πολύ σημαντικά τα αγγεία είναι επίσης σημαντικό να τα διατηρούμε καθαρά ή να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα καθαρίζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Η κακή διατροφή οδηγεί στην εναπόθεση λιπιδίων στα τοιχώματα των αγγείων, μια διαδικασία που αποτελεί το πρώτο στάδιο σχηματισμού της αθηρωματικής πλάκας. Αυτή με τη σειρά της οδηγεί σε στένωση των αγγείων και στη δυσκολία της ροής του αίματος από αυτά.
Επειδή κανείς μας δεν θέλει κάτι τέτοιο, σου έχω μια συνταγή με σκόρδο και λεμόνι για να καθαρίζεις με τον πιο φυσικό τρόπο τα αγγεία σου!

Τι θα συμβεί αν πίνετε ζεστό νερό με αλάτι για 7 ημέρες;



Οι επιστήμονες συμφωνούν ότι απλά και μόνο ένα ποτήρι αλμυρό νερό έχει θετική επίδραση. Συγκεκριμένα, αποτελεί μία γρήγορη αποτοξίνωση που βοηθά στην αναγέννηση όλων των κυττάρων του σώματος. Ρύθμιση του σακχάρου του αίματος στο σώμα, ενδυνάμωση των οστών, ρύθμιση του μεταβολισμού, ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και βελτίωση των κιρσών είναι μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα της πόσης αλμυρού νερού για 7 ημέρες.
Ένα ποτήρι αλμυρό νερό έχει αρκετά θρεπτικά συστατικά και είναι πλούσιο σε μέταλλα που ο οργανισμός αναγνωρίζει και αποδέχεται πολύ γρήγορα. Θετικά ιόντα στο σώμα δεσμεύονται με τα αρνητικά ιόντα στο νερό και το αντίστροφο.
Τι-θα-συμβεί-Is-You-Ποτά-Warm-Νερό-με-Sea-Salt-Για-7-Ημέρες-600x334
Πώς να το πιείτε:

Η σωστή διατροφή για να ρίξετε το σωσίβιο της κοιλιάς. Ποια λάθη πρέπει να αποφεύγετε;


της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος

Το πάχος της κοιλιάς είναι κάτι που απασχολεί έντονα τις γυναίκες στα 50 τους, καθώς το λίπος συσσωρεύεται σε αυτή την περιοχή και ως εκ τούτου, ενοχλεί αρκετά τις γυναίκες και είναι δύσκολο να φύγει. Το άγχος και η καθιστική ζωή όμως ευνοούν την συγκέντρωση λίπους στην συγκεκριμένη περιοχή, με αποτέλεσμα όλο και νεότερες γυναίκες να προσπαθούν με εξαντλητικές δίαιτες να βελτιώσουν την εικόνα της συγκεκριμένης περιοχής.
Τα άτομα που παίρνουν επιπλέον βάρος στην κοιλιά διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρών προβλημάτων υγείας, ακόμη και θάνατο, από ότι τα άτομα που συσσωρεύουν λίπος σε άλλες περιοχές του σώματος στους. Το αποθηκευμένο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς αποτελεί πρόβλημα για πάρα πολλούς. Αν και θεωρείται ανδρικό «προνόμοιο», η αύξηση κοιλιακού λίπους εμφανίζεται και στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση ανεξάρτητα από την αύξηση βάρους ή όχι.
Το κοιλιακό λίπος δεν είναι δυσκολότερο να χαθεί από ότι το λίπος σε άλλα σημεία του σώματός μας. Όταν χάνουμε βάρος με ένα καλά ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, μπορούμε να "κάψουμε" εύκολα το λίπος της κοιλιάς. Ο καλύτερος τρόπος για να μειώσουμε το λίπος της μέσης είναι μέσα από υγιεινή διατροφή και τακτική σωματική άσκηση. 

Δύο γλώσσες για το χρέος

Menelaos Myrillas / SOOC

Η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών πήρε μία απόφαση, με βάση την οποία, η κάθε χώρα μπορεί να διαμορφώνει κυρίαρχα τα οικονομικά της και να αναδιαρθρώνει μετά από διαπραγματεύσεις το χρέος της. Η Ελλάδα απείχε από την ψηφοφορία, όπως είχε αποφασίσει το υπουργείο Εξωτερικών, τον Νοέμβριο του 2014 επί υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου.
Με την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιανουάριο του 2015, ο τότε υπουργός Νίκος Κοτζιάς αποφάσισε να αλλάξει η ελληνική θέση και να υποστηρίξει η χώρα μας, μόνη από τις χώρες της Ε.Ε, τη θέση των χωρών της Λατινικής Αμερικής υπέρ της πρότασης του ψηφίσματος. Για αυτό τον λόγο η ηγεσία του υπουργείου των Εξωτερικών -ο κ. Κοτζιάς- ζήτησε τη γνώμη του υπουργείου Οικονομικών. Δεν την έλαβε ποτέ. Το γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προσπάθησε να μεσολαβήσει μεταξύ Κοτζιά και Δραγασάκη την ώρα που η χώρα μας δεσμευόταν προφορικά και γραπτά ότι θα τιμήσει τις υποχρεώσεις της και θα πληρώσει τα χρέη της σε όλους τους οργανισμούς.

Η «Αλήθεια για το Δημόσιο Χρέος»

image

Του Χρήστου Γιανναρά

Π​​αράγων πολιτικής ανελπιστίας στην Ελλάδα σήμερα είναι και η τέλεια αδυναμία να παραχθεί «καινούργια γενιά» πολιτικών – άλλη γλώσσα, άλλη νοο-τροπία, άλλη οπτική, διαφορετικός προβληματισμός, τόλμη καινοτομίας στο πεδίο της πολιτικής. Ηλικιακά το Κοινοβούλιο ανανεώνεται, αλλά οι νέοι άνθρωποι που προστίθενται είναι απελπιστικά ίδιοι με το πολιτικό προσωπικό το ανακυκλούμενο στα κόμματα τα τελευταία σαράντα χρόνια, πανομοιότυπες κόπιες.
Αλλοτε, πολιτικοί όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Γεώργιος Ράλλης ή ο Ηλίας Ηλιού, είχαν μιαν άγρυπνη έγνοια να εντοπίζουν στον κοινωνικό τους περίγυρο νέους με στέρεα υποδομή σπουδών ή σοβαρά προετοιμασμένη επιχειρηματική εκκίνηση, προικισμένους με τον ζήλο να προσφέρουν στα κοινά. Και σχεδόν τους επιστράτευαν στον στίβο της πολιτικής. Σήμερα οι τακτικές που ακολουθούνται για να «κατέβει» κάποιος σε αυτόν τον στίβο, μάλλον έχουν αλλάξει ριζικά.
Τα «επιτελεία» των κομμάτων αναζητούν κατά προτεραιότητα αστέρες της δημοσιότητας, πρόσωπα με την ευρύτερη δυνατή «αναγνωρισιμότητα». Και τα επαγγέλματα που τροφοδοτούν δαψιλώς τη δημοσιότητα με αστέρες είναι ο αθλητισμός, η δημοσιογραφία, η ηθοποιία του ελαφρού θεάτρου και της τηλεόρασης και οι συγκυρίες να έχει αναδειχθεί κάποιος γραφικός από οποιοδήποτε δημόσιο βήμα. Βρίθει τα τελευταία χρόνια η Βουλή των Ελλήνων και διανθίζονται τα Υπουργικά Συμβούλια με πρόσωπα προκλητικής έως και κωμικής ανικανότητας, αλλά μεγάλης «αναγνωρισιμότητας», περίπου συνώνυμης με τον αυτεξευτελισμό.
Αλλο βασικό κανάλι εισροής νέων πολιτευτών στην πολιτική είναι οι κομματικές νεολαίες. Αυτές αγρεύουν πολύ έγκαιρα, ίσως και από τα σχολικά χρόνια (από το «δεκαπενταμελές») άγουρα παιδάρια θαμπωμένα από τη «μεγάλη ζωή» της δημοσιότητας και του άκοπου πλούτου ή απλώς αφιονισμένα από τα ιδεολογικά παραισθησιογόνα. Πάντως το ξεκίνημα πολιτικής καριέρας από την κομματική νεολαία εγγυάται το φορμάρισμα του νεοσύλλεκτου στο κομματικό καλούπι, πολιτευτές καταγωγικά μονοδιάστατους, με την αμάθεια να μετασκευάζει τις προκάτ «πεποιθήσεις» τους σε ψυχολογική στράτευση, μονόχνοτη.

Γιατί οι ασθένειες του εγκεφάλου έχουν τετραπλασιαστεί τα τελευταία 21 χρόνια;

Λαμβάνοντας υπόψιν τη δύναμη της σύγχρονης ιατρικής, αναρωτιόμαστε γιατί οι ασθένειες του εγκεφάλου αυξήθηκαν κατά τέσσερις φορές τα τελευταία χρόνια; Οι μετρήσεις των νόσων του εγκεφάλου αυξάνονται σχεδόν σε επιδημικά ποσοστά, ειδικά στο δυτικό κόσμο, αναφέρει μια νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό “Surgical Neurology International” και καταγράφεται στο site spring.org.uk.


Οι ερευνητές συνέκριναν στοιχεία για την ασθένεια του νευρικού συστήματος από το 1989 με εκείνα από το 2010 σε 21 χώρες της Δύσης. Βρήκαν ότι η άνοια αρχίζει, κατά μέσο όρο, μια δεκαετία νωρίτερα το 2010 σε σχέση με το 1989.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά. Οι γυναίκες άνω των 75 ετών έχουν πάνω από πέντε φορές περισσότερους νευρολογικούς θανάτους από ό,τι είχαν πριν από δύο δεκαετίες. Η ίδια σύγκριση στους άνδρες άνω των 75 ετών δείχνει μία τριπλάσια αύξηση σε νευρολογικούς θανάτους.

Ο καθηγητής Colin Pritchard, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης, δήλωσε:
«Ο ρυθμός αύξησης σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, υποδηλώνει μια σιωπηλή ή ακόμα και μια ‘κρυφή’ επιδημία, όπου περιβαλλοντικοί παράγοντες, εκτός της γήρανσης, πρέπει να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο.

Διδάγματα από τον πλουσιότερο άνθρωπο όλων των εποχών

fuggerΠανέξυπνος, εγωιστής, άπληστος, ανυποχώρητος και πανίσχυρος, ο πλουσιότερος άνθρωπος που έζησε ποτέ στον πλανήτη, δεν είναι αυτός που νομίζετε. Η ιδιοφυΐα που κατέχει το συγκεκριμένο τίτλο είναι ο Jacob Fugger, ένας Γερμανός τραπεζίτης που έζησε και μεγαλούργησε την εποχή της Αναγέννησης.
Αναμφίβολα οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι μπορούν να μάθουν πολλά από μία διάνοια σαν τον Fugger.
Σύμφωνα με τον Greg Steinmetz, χρηματοοικονομικό αναλυτή και συγγραφέα του βιβλίου «Ο πλουσιότερος άνθρωπος όλων των εποχών: Η ζωή και τα έργα του Jacob Fugger», ο Fugger δεν ήταν μόνο ο πλουσιότερος άνθρωπος, ήταν επίσης και ο πιο ισχυρός επιχειρηματίας στην ιστορία.
Όταν πέθανε το 1525, η καθαρή αξία της περιουσίας του Fugger έφτανε σχεδόν το 2% της ευρωπαϊκής οικονομικής παραγωγής, ή σε σημερινά χρήματα, άγγιζε τα 400 δισ. δολάρια, σύμφωνα πάντα με τους υπολογισμούς του Steinmetz.
Κατά το 1400 και 1500, «Ο εργαζόμενος θαύμα στα οικονομικά», όπως έμεινε γνωστός ο δυναμικός Fugger, έκανε περιουσία εκμεταλλευόμενος το σπάνιο ταλέντου του να κάνει κερδοφόρες υψηλού κινδύνου επενδύσεις, δανειζόμενος τα χρήματα που χρειαζόταν από την αριστοκρατία. Δεν ήταν ενδιάμεσος ή συλλέκτης περιουσιακών στοιχείων, ο Fugger ήταν και ο διαχειριστής των χρημάτων και αυτός που στο τέλος έπαιρνε τις αποφάσεις.

Έρχονται συντάξεις χαμηλότερες από το… επίδομα ανεργίας

asfalistiko5Μειώσεις έως 60% στις συντάξεις φέρνει το νέο Ασφαλιστικό, ρίχνοντάς τες κάτω και από το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ. Μία από τις κατηγορίες που θίγονται από τις νέες μνημονιακές αλλαγές στο Ασφαλιστικό είναι οι μητέρες με ανήλικο παιδί, που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα.
Πιο συγκεκριμένα, προ νέου Μνημονίου, η κατώτατη σύνταξη μίας μητέρας ανηλίκου που είναι ασφαλισμένη στο ΙΚΑ, παίρνει ένα μισθό 750 ευρώ και αποφάσιζε να «βγει» στη σύνταξη στα 50 έτη της ανερχόταν στα 530 ευρώ. Δεδομένου πως το νέο Μνημόνιο προβλέπει πως μέχρι τα 67 έτη, το δημόσιο εγγυάται μόνο το οργανικό ποσό της σύνταξης, η μητέρα αυτή θα λάβει 353 ευρώ, δηλαδή 33% χαμηλότερη.
Ταυτόχρονα, αν η μητέρα του παραδείγματός μας «βγει» στη σύνταξη στα 50 και όχι στα 55 έτη, όπως ορίζει πλέον ο σχετικός μνημονιακός νόμος θα χάσει το 30% της σύνταξής της, μιας και υπάρχει πρόστιμο 6% για κάθε έτος που «βγαίνει» νωρίτερα στη σύνταξη.
Σε αυτό, όμως, το ετήσιο πρόστιμο, έρχεται να προστεθεί πλέον άλλο ένα, καινούριο πρόστιμο της τάξης του 10%.

Το αντίδοτο στην κατάθλιψη βρίσκεται στο... πιάτο σας


Η καταπολέμηση της κατάθλιψης εξαρτάται σε ένα σημαντικό βαθμό και από τη διατροφή σας, αφού, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Epidemiology & Community Health, η κατανάλωση ψαριών βοηθάει στην μείωση ή και την πρόληψη των συμπτωμάτων της “βουβής μάστιγας” της σύγχρονης κοινωνίας.
Η νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι μια διατροφή πλούσια σε ψάρια μπορεί να είναι μια βιώσιμη μέθοδος για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης. Η ερευνητική ομάδα συγκέντρωσε δεδομένα από επιμέρους έρευνες τόσο σε άντρες, όσο και σε γυναίκες στην Ευρώπη. Αυτά υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση ψαριών οδηγεί σε μείωση κατά 17% του κινδύνου της κατάθλιψης σε σύγκριση με άτομα που καταναλώνουν πολύ λίγα, αν όχι καθόλου, ψάρια.
 
Ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, καθηγητής Dongfeng Zhang, από το Τμήμα Επιδημιολογίας και Στατιστικής της Υγείας, στο Ιατρικό Κολέγιο του Πανεπιστημίου του Qingdao, στην Shandong της Κίνας δήλωσε: “Η μεγαλύτερη κατανάλωση ψαριών μπορεί να είναι ευεργετική για την πρωτογενή πρόληψη της κατάθλιψης”.
 
Οι ερευνητές ανέφεραν επίσης ότι αυτή η σχέση εμφανίστηκε σε μεγαλύτερο βαθμό στους άνδρες.

Πονοκέφαλος; Μήπως φταίει το χτένισμά σας;

Πονοκέφαλος; Μήπως φταίει το χτένισμά σας;

Οι κεφαλαλγίες ταλαιπωρούν εκατομμύρια πολίτες στην Ευρώπη και αποτελούν ένα ευρύτερο πρόβλημα για τη Δημόσια Υγεία όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας κος Δήμος Δ. Μητσικώστας με αφορμή την  12η Σεπτεμβρίου που Πανευρωπαϊκά εορτάζεται ως η ημέρα για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κατά της ημικρανίας και των άλλων κεφαλαλγιών. 
Αν και σχεδόν όλοι μας θα έχουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας την εμπειρία κάποιας κεφαλαλγίας, ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού φαίνεται πως ταλαιπωρείται από συχνούς πονοκεφάλους. Για αυτούς τους ανθρώπους, οι πονοκέφαλοι μπορεί να αποτελούν σημαντικό πρόβλημα στην καθημερινότητα τους, να οδηγούν σε δυσκολίες στην επαγγελματική και προσωπική τους ζωή και να προκαλούν ανησυχία σχετικά με την αιτιολογία τους. 
Και παρότι ένας δυνατός πονοκέφαλος μπορεί πραγματικά να αποσυντονίσει την ημέρα και τη ζωή μας, στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι πονοκέφαλοι δεν οφείλονται σε κάποια σοβαρή αιτία, αλλά πρόκειται για την ημικρανία, την κεφαλαλγία τάσεως ή την αθροιστική κεφαλαλγία.
Σε τι μπορεί να οφείλεται ο πονοκέφαλος

Βρείτε τη σωστή στάση

Βρείτε τη σωστή στάση

Ακόμη κι αν αφιερώνουμε πολύ χρόνο προσπαθώντας να παραμένουμε σε φόρμα, ο χρόνος που περνάμε καθιστοί στην καρέκλα του γραφείου, μπροστά στον υπολογιστή, στο αυτοκίνητο ή στην οθόνη της τηλεόρασης είναι και πάλι πολύ περισσότερος. 
Οι υπάλληλοι γραφείου περνούν πολλές ώρες καμπουριάζοντας σε μία καρέκλα, κάνοντας ελάχιστες κινήσεις. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι με καθιστικό επάγγελμα έχουν τις διπλάσιες πιθανότητες απόκτησης καρδιαγγειακών παθήσεων από αυτούς που παραμένουν όρθιοι κατά την εργασία τους. Για την ακρίβεια, μία πρόσφατη ιατρική έρευνα έδειξε ότι όσοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους καθιστοί έχουν 54% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από έμφραγμα.
Γιατί είναι σημαντική η σωστή στάση:
•    Ελαχιστοποιεί την καταπόνηση που δέχονται οι στηρικτικοί μύες της σπονδυλικής στήλης και οι σύνδεσμοι
•    Βοηθά στη διατήρηση της σωστής λειτουργίας των οστών και των αρθρώσεων, αποφεύγοντας τη φθορά των αρθρικών επιφανειών που οδηγεί σε πόνο και χρόνιες αρθρίτιδες
•    Ελαττώνει την πίεση που δέχονται οι σύνδεσμοι των σπονδυλικών αρθρώσεων, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα τραυματισμών
•    Επιτρέπει στους μύες του σώματος να δουλεύουν πιο αποτελεσματικά, καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια, οπότε αποτρέπει τη μυϊκή κούραση
•    Βοηθά στην πρόληψη μυϊκών θλάσεων, συνδρόμων υπέρχρησης και πόνων στην πλάτη και τη μέση
•    Διευκολύνει την αναπνοή βοηθώντας στην καλύτερη συγκέντρωση και σκέψη λόγω της καλύτερης οξυγόνωσης του εγκεφάλου
•    Αυξάνει την αυτοπεποίθηση και βελτιώνει την ψυχολογία
Είναι λοιπόν σημαντικό να γνωρίζουμε κάποια πράγματα για τη σωστή στάση του σώματος. Ακολουθούν μερικές πρακτικές συμβουλές:

Η ευκαιρία να μάθουμε τον εαυτό μας μέσα απο το "καθρέπτισμα"

Καλλιόπη Παπαχατζάκη


Τα 7 μυστήρια των Εσσαίων ή Οι 7 "καθρέπτες" των Εσσαίων





Μέσα από μία μεγάλη πορεία θεραπείας και αφοσίωσης στην αυτογνωσία εχω παρατηρήσει οτι παρόλο που ο καθένας μας είναι αδιαμφισβήτητα μοναδικός και ξεχωριστός  όλοι μα όλοι είμαστε ίδιοι μέσα μας και έχουμε να μάθουμε πολλά ο ένας από τον άλλο. 

Αυτό που χρειάζεται είναι να είμαστε πρόθυμοι να γνωρίσουμε τον εαυτό μας ειλικρινείς και ανοιχτοί να εξερευνούμε τις πιθανότητες.
Το παρακάτω κείμενο είναι μετάφραση απο ενα βίντεο του Γκρεγκ Μπράντεν παγκοσμίως γνωστός για την δουλειά του,όπου συνδέει τον κόσμο της πνευματικότητας με αυτόν της λογικής και της επιστήμης. Αποφάσισα να αφιερώσω αρκετές ώρες σε αυτή την μετάφραση για τον απλούστατο λόγο ότι πιστεύω ακράδαντα στους "καθρέπτες". Είναι μία τεχνική που παρατηρώ και εξασκώ εδώ και χρόνια και πραγματικά με βοηθά να προοδεύω σημαντικά.

Από την σκοπιά των αρχαίων Εσσαίων κάθε άνθρωπος στην γη είναι μύστης στην σχολή που ονομάζουμε ζωή. είτε έχουμε επίγνωση είτε όχι,ο καθένας απο εμάς θα βιώσει την παρουσία των άλλων ως "καθρέπτες" του εαυτού του στην δεδομένη στιγμή.


Αν έχουμε την σοφία να αναγνωρίσουμε αυτούς τους καθρέπτες μπορούμε να επιταχύνουμε σημαντικά την εξέλιξη του συναισθήματος και της κατανόησης.


Αυτό που οι  Εσσαίοι είπαν ήταν ότι προκειμένου να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και να γίνουμε κύριοι αυτού,σε αυτό τον κόσμο,θα δούμε έναν οι και συνδυασμό πολλών μοτίβων συμπεριφοράς και σκέψης να καθρεπτίζονται στους άλλους.
Οι 7 καθρέπτες σταδιακά εξευγενίζονται. 


Πίσω στην δεκαετία του '70 όλοι είχαμε ακουστά για τον 1ο καθρέπτη,αυτόν που μας δείχνει ποιοί είμαστε στην δεδομένη στιγμή. Η ιδέα ήταν ότι αν βρεθείς περιτριγυρισμένος  από άτομα ανέντιμα ή θυμωμένα,τότε αυτά καθρέπτιζαν την δική μας έλλειψη τιμιότητας ή  τον θυμό μας. Μερικές αυτός ο καθρέπτης ισχύει και άλλες όχι.

Είχαμε ανακαλύψει τον 10 καθρέπτη  αλλά είχαμε ακόμα να βρούμε και τους υπόλοιπους όπως τον 2ο που αντικατροπτίζει αυτό που επικρίνουμε την δεδομένη στιγμή. υτός ο καθρέπτης είναι εξαιρετικά ισχυρός αλλα λεπτοφυής.


οι αρχαίοι  Εσσαίοι είχαν μια πολύ εξελιγμένη κατανόηση των διαπροσωπικών σχέσεων των ανθρώπων και τον ρόλο του συναισθήματος σε αυτές τις σχέσεις.
Τώρα καθώς κοιτάζουμε αυτά τα κείμενα των Εσσαίων βλέπουμε ότι είναι το συναίσθημα που αποδεικνύει την δύναμη και όταν συνδυάζεται με την λογική αληθινή μαγεία και θαύματα συμβαίνουν.

Οι Αρχαίοι Εσσαίοι προσδιόρισαν ίσως με τον καλύτερο τρόπο,τον ρόλο των προσωπικών και διαπροσωπικών μας σχέσεων και τις κατηγοριοποίησαν σε 7 μυστήρια των σχέσεων όπου κάθε άνθρωπος βιώνει στη πορεία της ζωής του,απλά ζώντας την ζωή ο ένας υπό την παρουσία του άλλου.


Κατηγοριοποίησαν αυτά τα μυστήρια ως καθρέπτες και αυτό που μας υπενθυμίζουν είναι ότι σε κάθε  δεδομένη στιγμή της ζωής μας,η πραγματικότητα η οποία υφίσταται μέσα μας,καθρεπτίζεται/αντανακλάται πίσω σε εμάς από τις πράξεις,τις επιλογές και τις λέξεις αυτών που είναι γύρω μας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα