Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Ο ποδοσφαιριστής!

Ο ποδοσφαιριστής!


Κατά το συνήθειο της Κλασικής Εποχής, οι στήλες που στήνονταν πάνω στους τάφους της Αττικής απεικόνιζαν τους νεκρούς σε ηρωικά στιγμιότυπα, σε σκηνές της καθημερινότητας ή σπανιότερα παρουσίαζαν εικόνες θρήνου.
Σκηνές λίγο-πολύ τυποποιημένες. Έφιπποι πολεμιστές σε ώρα θριάμβου, όρθιοι αθλητές με τη στλεγγίδα, τον δίσκο ή το ακόντιο στο χέρι, σκηνές αποχαιρετισμού στο σπίτι, σκηνές από τον γυναικείο καλλωπισμό. Εκτός από τις περιπτώσεις που τα πράγματα είχαν αλλιώς. Που υπήρχε κάποιος ειδικός λόγος, που ο νεκρός ήταν μια ιδιαίτερη προσωπικότητα, γνωστός για κάτι εξαιρετικό. Όπως στην περίπτωση του ποδοσφαιριστή της μαρμάρινης στήλης αρ. ευρ. ΕΑΜ 873 που εκτίθεται στην αίθουσα 23 του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.
Η συγκεκριμένη στήλη απεικονίζει τον νεκρό δίπλα από το ίδιο του το μνήμα. Έχει πριν από λίγο σηκωθεί, έβγαλε το ρούχο του για να μην τον εμποδίζει, το δίπλωσε για να μην το λερώσει (ποιος ακούει τη μάνα του!), το ακούμπησε πάνω στη δική του επιτύμβια στήλη και ρίχνει μπαλιές με πάθος μπροστά στον πιτσιρικά που τον κοιτά με δέος, όπως κοιτάνε τους βιρτουόζους της γειτονιάς όσοι μεγαλώνουν σε άχτιστα οικόπεδα. Ο μικρός κρατάει στλεγγίδα και αρύβαλλο για να φρεσκάρει τον αθλητή όταν τελειώσει την προπόνηση. Ο ποδοσφαιριστής είναι συγκεντρωμένος στην άσκηση, με το βλέμμα καρφωμένο στην μπάλα. Το δεξί του χέρι είναι τραβηγμένο στην πλάτη και σφίγγει το αριστερό στον αγκώνα, με τον τρόπο που κάνουν και σήμερα όσοι δεν θέλουν να υποστούν το φάουλ για «χέρι». Όσοι δηλαδή ασκούνται στην ισορροπία του ενός ποδιού, με την μπάλα στο άλλο.
Όπως όλα δείχνουν ο νεκρός της στήλης του Πειραιά ήταν ένας ταλαντούχος παίκτης της επίσκυρου, ενός παιχνιδιού που παιζόταν από δύο αντίπαλες ομάδες με μπάλα ή σφαίρα.
Την ώρα του ανέλπιστου θριάμβου της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου στις 4 Ιουλίου 2004, το «τιμημένο» τρόπαιο βρέθηκε για λίγα λεπτά στα χέρια του ηρωικού σκόρερ, Άγγελου Χαριστέα. Ελάχιστοι μόνον θεατές (γνώστες της αρχαίας εικονογραφίας, όσο και ψύχραιμοι εκείνη την ώρα)συνειδητοποίησαν μια μικρή λεπτομέρεια που προβαλλόταν στις οθόνες της τηλεόρασης: το τρόπαιο ήταν διακοσμημένο στη μία από τις δύο όψεις του με τον ποδοσφαιριστή της στήλης του Πειραιά.

«Με παράτησε μία ώρα πριν το γάμο» -Μια 29χρονη περιγράφει τη δική της, δύσκολη ιστορία

«Με παράτησε μία ώρα πριν το γάμο» -Μια 29χρονη περιγράφει τη δική της, δύσκολη ιστορία
«Το απόγευμα επρόκειτο να παντρευτώ και η αδερφή μου με βοηθούσε να ντυθώ όταν με ρώτησε “Είσαι αγχωμένη;”. Μπορώ με ειλικρίνεια να πω ότι δεν ήμουν. Ήμουν μία ώρα μακριά από τον γάμο που πάντα ονειρευόμουν, σε μία παραλία στην Χαβάη, με τον άντρα που ήταν ο καλύτερός μου φίλος. 
Κούνησα το κεφάλι μου και θυμάμαι ακριβώς την απάντησή της: «Λοιπόν, γιατί να είσαι; Είναι τόσο τέλειος τύπος”. Έκτοτε το σκέφτομαι συχνά. Κάποτε, με έκανε να κλαίω. Τώρα το βρίσκω σχεδόν αστείο».
Με τα παραπάνω λόγια η Cyndi Maisonneuve περιγράφει σε επιστολή της στoν Guardian την εμπειρία της από την ημέρα του γάμου της, όταν ο μέλλων σύζυγός της τήν παράτησε μία ώρα πριν την τελετή.
Όπως εξηγεί, γνωρίστηκαν σε έναν αγώνα μπέιζμπολ. «Ήταν ψηλός και χαριτωμένος. Εγώ ζούσα στο Τορόντο και εκείνος δύο ώρες μακριά στο βόρειο Οντάριο, αλλά ξεκινήσαμε να βγαίνουμε ραντεβού. Θα οδηγούσα για να τον συναντήσω κάθε Σαββατοκύριακο. Ήμασταν συνεπαρμένοι. Όταν μου έκανε πρόταση γάμου έξι μήνες αργότερα -σε μία παραλία βλέποντας την ανατολή του ηλίου -δεν μου φάνηκε βεβιασμένο. Εγώ ήμουν 23 και ένιωθα σαν να έμπαινε η ζωή μου στο δρόμο της. Ο κόσμος έλεγε πόσο ωραίο ζευγάρι φαινόμασταν. Ήμασταν και οι δύο δραστήριοι και φιλόδοξοι, και τα πήγαινε καλά με την οικογένειά μου. Ενώ σχεδιάζαμε τον γάμο αγοράσαμε μαζί ένα σπίτι. Σίγουρα είχαμε λογομαχίες, αλλά ποιο ζευγάρι δεν έχει».

Προσωπικά Δεδομένα στα Windows 10: Τι Ξέρει η Microsoft

Προσωπικά Δεδομένα στα Windows 10 - Τι Ξέρει η Microsoft

Υπάρχει ένα ρητό που λέει πως "Αν δεν πληρώνεις για κάτι, δεν είσαι ο πελάτης, είσαι το προϊόν προς πώληση". Τα Windows 10 συγκεντρώνουν έναν ανησυχητικό αριθμό από προσωπικά δεδομένα τα οποία αποστέλνουν στη Microsoft. Δείτε πώς να αλλάξουμε τις ρυθμίσεις για τα προσωπικά δεδομένα.

Υπάρχει μια καλή πιθανότητα να μην έχετε διαβάσει τη δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων στα Windows 10. Και αυτό όχι επειδή δεν σας ενδιαφέρει για τα προσωπικά δεδομένα, ή κάνετε στα τυφλά κλικ στην "αποδοχή" σε οποιοδήποτε νομικό έγγραφο στο Internet. Ο λόγος είναι πως η Microsoft έχει κάπως κρυμμένη τη δήλωση προστασίας.

Έχετε διαβάσει τη Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων στα Windows 10?

Να ξεκαθαρίσουμε πως δεν αναφερόμαστε στους όρους άδειας χρήσης, που είναι ένα επίσης σημαντικό έγγραφο, αλλά περιέχει άλλης μορφής πληροφορίες.

Δύο αληθινές ιστορίες… ένα ηθικό δίδαγμα

Δύο αληθινές ιστορίες αυτοθυσίας & ηρωισμού που έχουν κάτι να μας πουν. Τα συμπεράσματα δικά σας!

al capone easy eddieΙστορία Πρώτη

Στην δεκαετία του ’30 το Σικάγο ανήκε ουσιαστικά στον Αλ Καπόνε. Ο Καπόνε δεν ήταν διάσημος για κάτι ηρωικό, αλλά για την εμπλοκή του σε όλα : από λαθραία ποτά και πορνεία μέχρι το φόνο.
Ο Καπόνε είχε έναν ικανότατο δικηγόρο με παρατσούκλι «Easy Eddie». Οι ικανότητες νομικών ελιγμών του Eddie συνετέλεσαν ώστε ο Καπόνε να είναι έξω από τη φυλακή.
Για να δείξει την εκτίμησή του, ο Καπόνε τον πλήρωνε πολύ καλά, του παρείχε τεράστιο  περιφραγμένο αρχοντικό. Ο Eddie ζούσε τη μεγάλη ζωή της μαφίας του Σικάγου και δεν ενδιαφερότανε για τα άγρια εγκλήματα που γινόταν γύρω του και τα οποία συγκάλυπτε.

Τα 8 πράγματα που θυσιάζουν οι επιτυχημένοι

Αν θέλετε να πετύχετε αυτό που πραγματικά θέλετε στη ζωή, πρέπει να κάνετε θυσίες. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ακολουθούν τα 8 πράγματα που οι επιτυχημένοι άνθρωποι… αφήνουν πίσω για να καταφέρουν όσα επιθυμούν.
Της Thuy Yau
Χρόνος
time1Συχνά με ρωτούν πως τα καταφέρνω να είμαι μητέρα τριών μικρών παιδιών και παράλληλα να εργάζομαι και να σπουδάζω. Συχνά απαντώ αστειευόμενη λέγοντας, «πίσω πολλούς καφέδες». Στην πραγματικότητα όμως, είναι η σωστή χρήση του χρόνου. Η αλήθεια είναι, ότι υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που πρέπει να κάνει κανείς την ημέρα – που δεν έχει σημασία αν έχει αρκετό χρόνο, αλλά το πως τον διαχειρίζεται.
Όλοι έχουμε τις ίδιες 24 ώρες και όλοι έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε το χρόνο μας έξυπνα. Όταν θυσιάζουμε χρόνο, δίνουμε προτεραιότητα σε κάτι και αφήνουμε πίσω κάτι άλλο. Αυτό το κάτι και όλα τα υπόλοιπα που καταφέρνουμε είναι το κλειδί για την επιτυχία.
Φτιάχνω λίστες με αυτά που πρέπει να κάνω καθημερινά και τηρώ τις τηρώ. Θέτω τα δικά μου χρονικά όρια. Βάζω τα δυνατά μου να μην χρονοτριβώ. Όμως αν το κάνω, δεν τα βάζω με τον εαυτό μου. Το να κριτικάρεις τον εαυτό σου και να σκέφτεσαι, «μακάρι να είχα περισσότερο χρόνο» το μόνο που κάνει είναι να σου τρώει κι άλλο χρόνο.
Μπορείς να σκεφτείς, «έχω μόλις 20 λεπτά να κάνω τη δουλειά μου», ή μπορείς να σκεφτείς πιο θετικά, «έχω 20 λεπτά να κάνω τη δουλειά μου. Αν χρησιμοποιήσω τον χρόνο μου έξυπνα, θα είμαι 20 λεπτά πιο κοντά στο να τελειώσω τη δουλειά». Αν δεν κάνουμε καλύτερη διαχείριση του χρόνου για να πετύχουμε μικρούς στόχους, τότε δεν θα πετύχουμε ποτέ μεγαλύτερους και πιο σημαντικούς στόχους.

ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ, ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ & ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

lifehub-votana-65 
Όσο βελτιώνονται οι συνθήκες ζωής, τόσο οι διατροφικές συνήθειες αλλάζουν. Στην χώρα μας, που έγιναν όλα πολύ γρήγορα, τα άγρια χόρτα κόντεψαν να ξεχαστούν μέσα σε λίγα χρόνια, έγιναν και αυτά θύματα ενός νέου τρόπου διατροφής, όχι απαραίτητα υγιεινού. Τώρα, όμως, που τα πράγματα δείχνουν να σταθεροποιούνται, είναι καιρός να ρίξουμε μια ματιά στη μισοξεχασμένη μας παράδοση, να απολαύσουμε τις γεύσεις που προσφέρει η ελληνική φύση και να βελτιώσουμε παράλληλα τη διατροφή μας.
Η διατροφική αξία των άγριων χόρτων
Το ρήμα « χορταίνω » προέρχεται από τη λέξη χόρτα και έχει τη σημασία ότι τρώγω χόρτα. Είναι γνωστό όμως, ότι όσα χόρτα και να φας δεν έχεις το αίσθημα του κορεσμού. Παρόλα αυτά, η σημασία του ρήματος «χορταίνω» έχει παραφθαρεί και σημαίνει το αίσθημα του κορεσμού που προκύπτει από την κατανάλωση του συνδυασμού κρέατος και αμυλούχων τροφών, που μας βαραίνουν και μας δίνουν το αίσθημα του κορεσμού.
Τα άγρια χόρτα είναι τροφή πλούσια σε μέταλλα όπως ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, νάτριο, αλλά πλούσια και σε βιταμίνες όπως βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη C, προβιταμίνη Α (καροτίνη ) και έχουν αντιοξειδωτική δράση.

Μύγα στο φαγητο: Να κατεβάσω το πηρούνι ή όχι;

fly food
Εντάξει, η αλήθεια είναι πως το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό με τις καλοκαιρινές διακοπές και το φαγητό δίπλα στο κύμα, δεν είναι μία...προσγείωση μύγας στο φαγητό μας.
Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν είναι διόλου απίθανο, γι΄αυτό καλό είναι να ξέρουμε τί πρέπει να κάνουμε σε αυτή την περίπτωση, ώστε να μη διακινδυνεύσουμε να χαλάσουμε την απόλαυσή μας.
Σύμφωνα με πρόσφατη αμερικανική έρευνα, όπως αναφέρει το TestTube.com, το 61% δήλωσε πως αν βρίσκονταν σε κάποιο εστιατόριο μόνο η θέα μιας κατσαρίδας θα μπορούσε να τους χαλάσει το γεύμα, ενώ αντίθετα μόλις το 3% εξέφρασε την άποψη πως μια μύγα θα το ανάγκαζε να αφήσει το φαγητό.

Πίνακας Αξιών

Πώς μαζεύει κανείς τα «κομμάτια του» στις δύσκολες στιγμές για να πάρει κουράγιο, να αντέξει και να αντισταθεί…
Για όλους υπάρχουν αδιέξοδα, μαυρίλες και ανυπέρβλητες στιγμές. Όλοι, επιβεβαιώνουν οι σύγχρονες έρευνες, φτωχοί κ πλούσιοι, αδύναμοι ή δυνατοί, περνούν κρίσεις και κρίσιμες ώρες, με λάθη μοιραία, ή μαθήματα- λάθη, που μπορούν, αντίστροφα, να συμβάλλουν στην προσωπική επιβίωση και αντοχή. Στις κοινωνίες του σήμερα, όπου το αύριο δεν είναι πλέον, απαραίτητα, μια καλύτερη μέρα,σημασία αποκτά η μέθοδος, η ψυχραιμία και εσωτερική δύναμη για να ξεπερνιούνται, συνέχεια πια στη ζωή, οι δύσκολες στιγμές.
Τα όνειρα μπορεί για τις γενιές της κρίσης να μοιάζουν ότι καίγονται, οι κοινωνικοί ψυχολόγοι όμως διδάσκουν σήμερα, πώς να κρατάει κανείς τη φλόγα ζωντανή. 
Υπάρχει τρόπος, υποστηρίζει η Άννυ Μέρφυ Πωλ στο πολυσυζητημένο βιβλίο της ‘Brilliant: The New Science of Smart’. 
Η τεχνική θεωρείται επίσημη μέθοδος της κοινωνικής ψυχολογίας, και έχει βεβαιώσει τα αποτελέσματά της με πληθώρα ερευνητικών καταγραφών. Ονομάζεται Επιβεβαίωση αξιών, Values Affirmation. 

Η Πειθαρχία των Πυθαγορείων.



alt
Πυθαγόρας ο Σάμιος
Επιπλέον,σε σχέση με τις συμφωνίες και την φιλαλήθεια που απαιτείται σε αυτές,ο Πυθαγόρας προετοίμαζε τους μαθητές του τόσο καλά,που λένε ότι,όταν κάποτε ο Λύσις προσκύνησε στο ιερό της Ήρας,βγαίνοντας συναντήθηκε,κοντά στα προπύλαια του ιερού της θεάς,με τον Ευρύφαμο τον Συρακούσιο-κάποιον από τους συντρόφους του-ο οποίος προσερχόταν.

Όταν λοιπόν ο Ευρύφαμος του ζήτησε να τον περιμένει μέχρις ότου και αυτός προσκυνήσει και εξέλθει,ο Λύσις κάθησε πάνω σε ένα λίθινο θώκο που υπήρχε εκεί.

Ο Ευρύφαμος προσκύνησε αλλά,απορροφημένος από κάποιο συλλογισμό και βυθισμένος στις σκέψεις του,έφυγε από άλλη πύλη,χωρίς να γίνει αντιληπτός.

H Μαγεία της Μουσικής-Πυθαγόρας-Εμπεδοκλής.




alt





''Λέγεται λοιπόν ότι ο Πυθαγόρας,και εμπράκτως κάποτε,με την βοήθεια σπονδιακού μέλους που έπαιξε κάποιος αυλητής,έσβησε την λύσσα ενός μεθυσμένου νεαρού Ταυρομενίτου,ο οποίος κατά την διάρκεια της νύχτας επιτέθηκε με δυνατές φωνές εναντίον της ερωμένης του στην πόρτα του αντεραστού του,σχεδιάζοντας να πυρπολήσει το σπίτι.Και αυτό,επειδή βρισκόταν σε έξαψη και είχε ζωηρέψει εξ αιτίας της φρυγικής μελωδίας στον αυλό.

Αυτό το πάθος λοιπόν θεράπευσε γρήγορα ο Πυθαγόρας,που έτυχε εκείνη την στιγμή,σε ακατάλληλη ώρα,να ασχολείται με τους νόμους που διέπουν τα άστρα.

Είπε λοιπόν στον αυλητή να μετατρέψει την φρυγική μελωδία σε σπονδειακή,με την οποία ο νεαρός,αφού ηρέμησε,επέστρεψε αμέσως και με κοσμιότητα στο σπίτι του,ενώ πριν από λίγο όχι μόνο δεν ανεχόταν από τον Πυθαγόρα ούτε νουθεσία,αλλά και με μανία και ύβρεις είχε αρνηθεί να τον συναντήσει.

Ιάμβλιχος-Περί αγαθών και κακών δαιμόνων.

alt
Ιάμβλιχος



''Όσοι θεοί παρέχουν μόνον την αληθεία των αγαθών,συσχετίζονται μονάχα με αγαθούς ανθρώπους και συναναστρέφονται με εκείνους που είναι εξαγνισμένοι δια της ιερατικής τέχνης,απομακρύνοντας από αυτούς κάθε κακία και όλα τα πάθη.

Όταν λάμπουν μάλιστα αυτοί,εξαφανίζεται το κακό και το δαιμόνιο φεύγει από τις ανώτερες φύσεις,όπως με το φώς φεύγει το σκοτάδι και τίποτα συμπτωματικό δεν παρενοχλεί τους θεουργούς,οι οποίοι λαμβάνουν κάθε αρετή,γίνονται χρηστοί στα ήθη,κόσμιοι,απαλλάσσονται από τα πάθη και κάθε άτακτη συμπεριφορά και αποκαθαρίζονται από άθεους και ανόσιους τρόπους.

Αλλά εκείνοι που είναι εγκληματίες και που ανάγονται στα θεία με παράνομο και άτακτο τρόπο,αυτοί,επειδή έχουν άτονη ενέργεια ή φτωχή έμφυτη δύναμη,δεν είναι σε θέση να συσχετιστούν  με τους θεούς ή ακόμα,εξαιτίας διαφόρων μολυσμάτων,αποκλείονται από το να έρθουν σε επαφή με τα άχραντα πνεύματα και συνάπτονται με κακά,γεμίζοντας με το χειρότερο είδος έμπνευσης.

Και γίνονται ανόσιοι,πλήρεις ακολάστων ηδονών και σε γενικές γραμμές παραπλήσιοι με τους πονηρούς δαίμονες,με τους οποίους συνδέονται φυσικά.

Δαλάι Λάμα-Επίγνωση του Θανάτου

alt
''Ακριβώς όπως όταν υφαίνει κανείς
 με πολλά λεπτά πλεγμένα νήματα φθάνει κάποτε στο τέλος,
 έτσι γίνεται και με την ζωή των ανθρώπων.''
-Βούδας
''Είναι σημαντικό να θυμάστε τον θάνατο- να στοχάζεστε ότι δεν θα παραμείνετε για πολύ σε αυτήν την ζωή. Αν δεν έχετε επίγνωση του θανάτου, δεν θα καταφέρετε να εκμεταλλευθείτε αυτή την ιδιαίτερη ανθρώπινη ζωή την οποία έχετε ήδη αποκτήσει. Είναι σημαντικό επειδή, με βάση αυτό, σπουδαία αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν.

Η ανάλυση του θανάτου δεν γίνεται για να γεμίσετε φόβο, αλλά για να εκτιμήσετε αυτήν την πολύτιμη ζωή, στην διάρκεια της οποίας μπορείτε να εφαρμόσετε πολλές χρήσιμες πρακτικές. Αντί να τρομοκρατηθείτε, είναι αναγκαίο να συλλογιστείτε πως όταν έλθει ο θάνατος, θα χάσετε αυτήν την καλή ευκαιρία για άσκηση. Με αυτόν τον τρόπο ο στοχασμός του θανάτου θα χαρίσει περισσότερη ενεργητικότητα στην άσκησή σας.

Πρέπει να αποδεχθείτε ότι ο θάνατος έρχεται στην φυσιολογική πορεία της ζωής. 
Όπως είπε ο Βούδας:

Ο Διαλογισμός του Ατίσα - Ο μετασχηματισμός του πόνου


Ένας πανάρχαιος θιβετάνικος διαλογισμός, από τον Δάσκαλο Ατίσα. Για εσωτερική ειρήνη και ευγνωμοσύνη, αγάπη για τον εαυτό μας και τους άλλους.

Ένας από τους μαθητές του βούδα· ο Ατίσα, βρήκε μια μέθοδο για να μετασχηματίζει τον πόνο. Όταν εισπνέεις, φαντάσου ότι εισπνέεις όλα τα βάσανα, όλο τον πόνο, όλων των ανθρώπων στον κόσμο. Εισπνέεις όλο το σκοτάδι, όλη την αρνητικότητα, όλη την κόλαση που υπάρχει παντού. Άφησε την καρδιά σου να τα απορροφήσει. Όταν εισπνέεις, να εισπνέεις όλο τον πόνο και όλα τα βάσανα ολόκληρης της ύπαρξης —τού παρελθόντος, τού παρόντος και του μέλλοντος.

Όταν εκπνέεις, βγάλε προς τα έξω όλη τη χαρά που έχεις, όλη την ευτυχία, όλη την ευλογία. Να εκπνέεις αφήνοντας τον εαυτό σου να λιώσει μέσα στην ύπαρξη. Αυτή είναι η μέθοδος της συμπόνιας. Πάρε μέσα σου όλο τον πόνο και δώσε προς τα έξω όλες τις ευλογίες.

Όταν το κάνεις, θα εκπλαγείς. Από τη στιγμή που θα πάρεις μέσα σου όλον τον πόνο του κόσμου, δεν θα είναι πια πόνος.
Η καρδιά αυτόματα μεταμορφώνει την ενέργεια. Η καρδιά έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει το κάθε τι. Πιες τον πόνο και θα τον δεις να μεταμορφώνεται σε ευτυχία. Ύστερα, άφησε την ευτυχία να απλωθεί προς τα έξω.

O Ατίσα λέει ότι ο πόνος προέρχεται από τρία δηλητήρια: Από την προσκόλληση, από την αποστροφή ή από την αδιαφορία.

Μη δείχνεις τόσο πολλή συμπάθεια στους ανθρώπους που είναι στενοχωρημένοι και δυστυχισμένοι.




Η δυστυχία σε κάνει να τραβάς την προσοχή των ανθρώπων. 


Όποτε είσαι δυστυχισμένος, σε προσέχουν, σε συμπαθούν, σ' αγαπούν.

 Οι πάντες σε φροντίζουν. 

Ποιος θέλει να πληγώσει έναν δυστυχισμένο άνθρωπο; 

Ποιος ζηλεύει έναν δυστυχισμένο άνθρωπο; 

Ποιος θέλει να είναι ανταγωνιστικός με έναν δυστυχισμένο άνθρωπο; 

Αυτό θα ήταν πολύ πρόστυχο. 


Τον δυστυχισμένο άνθρωπο τον φροντίζουν, τον αγαπούν, τον προσέχουν. 

Υπάρχει μεγάλη επένδυση στη στενοχώρια και τη δυστυχία.

Μαγικό Ρόφημα- Ένα ποτήρι ζεστό αλατούχο νερό (θαλασσόνερο) καταργεί όλες τις τοξίνες από το σώμα σας



θαλασσινό νερό
Τα θετικά ιόντα από το άλας ''δένουν'' με τα αρνητικά ιόντα του μορίου του νερού και το αντίστροφο. Το αποτέλεσμα είναι μια νέα δομή που απορροφάται θαυμάσια από τον οργανισμό. Έτσι, το νερό δεν είναι καθαρό πια και το άλας δεν είναι μόνο αλάτι. Αυτός ο συνδυασμός είναι ευεργετικός για την υγεία σας.
Οι επιστήμονες συμφωνούν ότι μόνο ένα ποτήρι αλατισμένο νερό έχει μεγάλη επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό. Αυτό είναι ένα καθαρό αποτοξινωτικό που βοηθά το σώμα να αναγεννηθεί. Στην Ινδία, η πρακτική αυτή, η κατανάλωση θαλασσινού νερού το πρωί είναι γνωστή για μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ, αντίθετα, ο δυτικός κόσμος την απέρριψε, με την παραδοχή ότι το αλάτι είναι επιβλαβές για τον ανθρώπινο οργανισμό. Το «θέμα» είναι ότι το νερό θα πρέπει να αλατίζεται με φυσικό, καθαρό, αλάτι της θάλασσας. Σε αυτή την περίπτωση η υγιή επίδραση του είναι εγγυημένη.
Μερικά από τα πολλά οφέλη από την κατανάλωση αλατισμένου νερού είναι ισορροπία σακχάρου στον οργανισμό, ανθεκτικότερα οστά, ρύθμιση του μεταβολισμού, ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα, πιο ισχυρή ορμονική σύνθεση, καλό αποτέλεσμα για τους κιρσούς και πολλά άλλα. Ένα ποτήρι αλατισμένο νερό έχει θρεπτική αξία και είναι πλούσιο σε ορυκτά που το σώμα αναγνωρίζει γρήγορα και αποδέχεται. Τα θετικά ιόντα στο σώμα ''δένουν'' με τα αρνητικά ιόντα από τα μόρια από το νερό και το αντίστροφο. Το αποτέλεσμα είναι μια νέα δομή που απορροφά το σώμα. Έτσι, το νερό δεν είναι καθαρό πια και το άλας δεν είναι μόνο αλάτι. Αυτός ο συνδυασμός είναι ευεργετικός για την υγεία σας.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πάρετε ένα ποτήρι καθαρό ζεστό νερό και να προσθέσετε μια κουταλιά του γλυκού αλάτι της θάλασσας. 

Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να το κάνετε αυτό:

Το σκαμπίλι της Σπεράντζας Βρανά στον τροχονόμο Θύμιο


ΣΠΕΡΑΝΤΖΑ_ΒΡΑΝΑΓράφει ο Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς.
Η Σπεράντζα Βρανά, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Μεσολογγίτισας ηθοποιού Ελπίδας Χωματιανού (1928-2009), υπήρξε χειμαρρώδης τόσο στην καλλιτεχνική όσο και την προσωπική ζωή της. Άφησε δε έντονα τα ίχνη της στην άγραφτη ακόμη ιστορία των διάσημων χαστουκιών, με ένα «μπάτσο» που έδωσε σε αστυνομικό όργανο πριν από πενήντα δύο χρόνια. Ήταν Ιούλιος 1962 όταν η Βρανά με τον σύντροφό της Κώστα Βουτσά επισκέφθηκαν κάποιον συνάδελφό τους στο «Θέατρο Βέμπο» και στάθμευσαν το αυτοκίνητό τους μπροστά από το θέατρο. Αλλά το αστυνομικό όργανο, ο γνωστός στην περιοχή Θύμιος που εκτελούσε χρέη τροχονόμου κάλεσε την ηθοποιό να το απομακρύνει διότι παρεμπόδιζε την κυκλοφορία.
Πράγματι, η Βρανά το μετακίνησε στο απέναντι πεζοδρόμιο, αλλά το όργανο έσπευσε λεγοντάς της πως κι εκεί απαγορευόταν δείχνοντας περίεργη εμμονή. Κουβέντα στην κουβέντα προκλήθηκε λογομαχία. Η περιγραφή της εποχής είναι χαρακτηριστική: «Επηκολούθησε ζωηρόν επεισόδιον κατά την διάρκειαν του οποίου η Βραννά ερράπισε τον τροχονόμον και του επροξένησε αμυχάς εις το πρόσωπον διά των ονύχων της». Αμέσως μεσολάβησαν άλλοι ηθοποιοί ώστε να λήξει το επεισόδιο. Ο Θύμιος πήρε το δρόμο για τον Σταθμό Α’ Βοηθειών και η Βρανά για το θέατρο του Εθνικού Κήπου όπου έπαιζε.

Ο Ιπποσιδηρόδρομος και ο «Κωλοσούρτης». Η ιστορική καθιέρωση των μέσων σταθερής τροχιάς

Iππήλατος τροχιόδρομος σε αθηναϊκό δρομό.
Iππήλατος τροχιόδρομος σε αθηναϊκό δρομό.
Γράφει ο Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς
O Aύγουστος του 1882 υπήρξε ιστορικός για τις αστικές συγκοινωνίες στη χώρα μας, ιδιαίτερα δε για την Αθήνα. Το απόγευμα της πρώτης Αυγούστου είδε ο κόσμος στην πρωτεύουσα για πρώτη φορά ατμομηχανή να σύρει μια κομψή και πολυτελή άμαξα πάνω σε ράγες. Ήταν Κυριακή και ώρα περίπατου για τους εκατοντάδες Αθηναίους και τις Αθηναίες που συνήθιζαν να βολτάρουν και να έχουν το δικό τους νυφοπάζαρο στην περιοχή γύρω από το Ζάππειο και στον δρόμο με τις ακακίες που δεν ήταν άλλος από τη σημερινή λεωφόρο Αμαλίας. Τότε είδαν να ξεπροβάλει από τη συνοικία Μακρυγιάννη, από την πλευρά των Στυλών του Ολυμπίου Διός και να περνά από μπροστά τους με κατεύθυνση προς τα Ανάκτορα το νέο μέσον συγκοινωνίας που κινείτο σε σταθερή τροχιά αλλά με ατμό. Πατούσε στις ίδιες ράγες όπου κινείτο και ο Ιπποσιδηρόδρομος, δηλαδή τα βαγόνια που τραβούσαν τα χιλιοβασανισμένα άλογα. Πρόκειται για τους πρόγονους του τραμ, οι οποίοι εξυπηρέτησαν τις αστικές συγκοινωνίες, λειτούργησαν καθοριστικά για την καθιέρωση των μέσων σταθερής τροχιάς και καταργήθηκαν απαξιωμένοι από τις νέες τεχνολογίες, το αδηφάγο και απαιτητικό κοινό αλλά και τους ιστορικούς.

Ποιο φρούτο εποχής σηκώνει ασπίδα σε άσθμα, υπέρταση και εκφύλιση ωχράς κηλίδας



Κάθε φρούτο έχει τις δικές του ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά μερικά φρούτα πραγματικά ξεχωρίζουν στο πόσα προσφέρουν στην υγεία μας.
Ειδικά, όταν ένα φρούτο περισυλλέγεται και καταναλώνεται στην εποχή του, αυτά τα πλεονεκτήματα φτάνουν στο μέγιστο της απόδοσής τους.
 
Ένα από τα φρούτα που οι περισσότεροι άνθρωποι λατρεύουν το καλοκαίρι είναι φυσικά το πεπόνι.
 
Δείτε από πόσες σοβαρές ασθένειες και με ποιον τρόπο σας προστατεύει το πεπόνι:

Πώς ο ανανάς καταπολεμάει αρθρίτιδα, καρκίνο και συμβάλλει σε οστά και μάτια



Παρά το γεγονός ότι ένα φυσικό φαινόμενο που έρχεται μαζί με την ηλικία, η χαλάρωση στο στήθος μπορεί να είναι κάτι για το οποίο δεν θα χρειαστεί να ανησυχήσετε. Αρκεί να τρώτε περισσότερο ανανά! 
Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο ανανάς είναι φρούτο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και επιδεικνύει αντικαρκινικές ιδιότητες. Είναι ιδιαίτερα ευεργετικός για τις γυναίκες, δεδομένου ότι περιέχει ουσίες που επαναφέρουν την ελαστικότητα των ιστών και των ινών του δέρματος. Αυτό είναι κυρίως ορατό στο γυναικείο στήθος, επειδή χάνει το σχήμα του με την πάροδο των ετών. 
 
Το κάπνισμα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και ο καφές μπορεί να επιδεινώσουν το πρόβλημα, αλλά ο ανανάς μπορεί να κάνει “θαύματα” για αυτό και τα αποτελέσματα θα είναι αισθητά αμέσως.
 
Εκτός από θέματα... αισθητικής, όμως, ο ανανάς προσφέρει πολύ σημαντικά πράγματα στην γενικότερη υγεία του οργανισμού:

Έρευνα καταρρίπτει τον μεγαλύτερο μύθο της δίαιτας Paleo



Η διατροφή Paleo ξεκίνησε εδώ και δεκαετίες βασισμένη στην ιδέα ότι αυτό που ήταν καλό για το μεταβολισμό των ανθρώπων των σπηλαίων θα πρέπει να εξακολουθεί να είναι καλό για μας σήμερα. 
Αυτή η δίαιτα εξελίχθηκε σε κάποια φάση σε μεγάλη “μόδα” με την πεποίθηση ότι μόνο η διατροφή με πολλή πρωτεΐνη είναι υπεύθυνη για τη μεγάλη ανάπτυξη του εγκεφάλου στους πρώτους ανθρώπους.
 
Σύμφωνα, όμως, με μια πρόσφατη μελέτη από το University College του Λονδίνου, η επιστημονική εγκυρότητα αυτών των ισχυρισμών αμφισβητείται έντονα από την επιστήμη. Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, οι πρώτοι άνθρωποι δεν απέφευγαν τελικά τους υδατάνθρακες. Σε πλήρη αντίθεση με το “δόγμα” της δίαιτας Paleo, η διαπίστωσε ότι η κατανάλωση υδατανθράκων και όχι η κατανάλωση πρωτεΐνης είναι ο πιθανότερος υπεύθυνος για τη σχετικά ταχεία ανάπτυξη του εγκεφάλου στους πρώτους ανθρώπους.

Το φιλί είναι το τεστ για να βρείτε το ταίρι σας ...η Φύση δεν ξεγελιέται!



Μην ασχολείστε με τις ιστοσελίδες γνωριμιών, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την προσεκτική «μελέτη» και ανάλυση των προφίλ πιθανών, υποψηφίων συντρόφων που συναντάτε στο διαδίκτυο.

Ο πιο γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος να βρείτε τον ιδανικό σύντροφό είναι το παλιό, κλασικό ραντεβού!

Βγείτε ραντεβού, γνωρίστε κόσμο και… φιλήστε όσο πιο πολλούς μπορείτε, λέει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, σε πρόσφατο δημοσίευμά της, επικαλούμενη μια έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Η «φιλιματολογία», ή αλλιώς η επιστήμη του φιλιού, μπορεί να σας παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να βρείτε τον «κ. Κατάλληλο».

Στη γνώριμη λήθη των ονείρων σου...



Σαν έρθει εκείνη η μαύρη ώρα του πικρού αποχαιρετισμού
μην κλάψεις, μην απελπιστείς.

Διάλεξε το πιο όμορφο τριαντάφυλλο και χάρισε το
στη μάνα που σε γέννησε.

Στον κόσμο των πνευμάτων η ψυχή της θα σε βλέπει
και θα διαβαίνει αδιάκοπα το κατώφλι των ονείρων σου.

Μην κλαις! Θα την ανταμώσεις και πάλι.
Εκεί, στη γνώριμη λήθη των ονείρων σου...

Οι άνθρωποι φεύγουν κι εμείς δεν αντιδράμε....



Μάθαμε να ξεχνάμε και αυτό είναι το σφάλμα.
Μάθαμε να λέμε "δε βαριέσαι" και την πατήσαμε.

Άραγε μπορείς να τά 'χεις όλα;

Και τί θα πει όλα;

"Τα χρόνια περνάνε και ό,τι τρώμε κερνάμε. Δίνουμε ό,τι αποκτάμε ώσπου κάτι τελειώνει."

Ακουγόταν πίσω απ' τη φωνή σου στο τηλέφωνο και εσύ μου εξηγούσες.
Έχεις δει πολλά, το ξέρω. Όμως εγώ είμαι ακόμα στην αρχή, και φοβάμαι.
Είμαι στην αρχή και πρέπει να μάθω μάλλον να μην τα έχω όλα γιατί έτυχε να αρχίσω τη ζωή μου στα δύσκολα...

Κι εσύ μου λες ότι όλα μπορώ να τα έχω!

Κι ας είναι όλα τόσο δύσκολα, για μένα πάντα θα υπάρχει τρόπος.
Μα εγώ φοβάμαι. Κι ας φαίνομαι δυνατή, φοβάμαι...

Σε τι να μετράμε την ευτυχία ;


"Η ευτυχία είναι στο χέρι μας, τη δημιουργούμε.
                  είναι αυτό που περιμένουμε να 'ρθει.
  είναι σκιά, είναι απόφαση."

Και τι δεν έχει ειπωθεί για την ευτυχία....
Και αν ρωτήσω όλους τους ανθρώπους, μάλλον -αν όχι σίγουρα- από κάθε έναν θα πάρω μιαν άλλη απάντηση.

Όμως, αφού έτσι κι αλλιώς η ερμηνεία της είναι προσωπική υπόθεση και λίγο με ενδιαφέρει, αναρωτιέμαι σε τι να μετριέται η ευτυχία;

Μιάς και δεν υπάρχει ευτυχισμένη ζωή, αφού καθένας λίγο ή πολύ έχει βιώσει δυσάρεστες στιγμές....
Μιάς και, όπως λένε, "η ευτυχία είναι στιγμές", αναρωτιέμαι...
Πώς θα μετρήσω αυτές τις στιγμές;
Τι νιώθουν οι άνθρωποι αυτές τις στιγμές ευτυχίας;

Δεν έχει τίτλο αυτό...


 Αποτέλεσμα εικόνας για Ίσως σε κάποια άλλη ζωή μπορέσω να ζήσω χωρίς εσένα...
Ό,τι έκανες, το έκανες.
Άντε, σήκω και προχώρα.

~ Ορισμένες φορές είναι αργά. Πραγματικά αργά.
Και δεν πρόκειται να θυμώσω μ' εμένα ΚΑΙ γι' αυτό.

Μόνο στεναχωριέμαι για όλες τις όμορφες στιγμές που έχασα.
Τις έχασα για να σκέφτομαι το "μετά",
και μάλιστα ένα "μετά" που δεν υπήρχε καν!

Πώς την πατάμε και αντί να φουσκώνουμε τις χαρές μας, τις πετσοκόβουμε;

Ίσως σε κάποια άλλη ζωή μπορέσω να ζήσω χωρίς εσένα...

Πάντα το ήξερα! 
Εσύ ποτέ δε θα παρακαλούσες, ποτέ δε θα κυνηγούσες και γενικά ποτέ και τίποτα για μένα. 
Δεν ξέρω αν πονάει πια αυτή η διαπίστωση μετά από τόσο καιρό. 

Τώρα καταλαβαίνω ότι εμείς οι δύο θα χωριζόμασταν, γιατί κανείς απ' τους δυο μας δεν έχει καταλάβει την αγάπη του άλλου. Πάντα αμφιβάλλω για την αγάπη σου κι ας το νιώθω ότι αυτή με κρατάει ζωντανή, κι ας βλέπω ότι όσα σκέφτομαι τα καταλαβαίνεις πριν τα πω...  

Όμως, και η δική μου αγάπη δε φαίνεται να σε πείθει αρκετά. Και βέβαια εγώ σκέφτομαι: "Μα πώς είναι δυνατόν; Εγώ τον αγαπάω πιο πολύ απ' τη ζωή μου! Πώς γίνεται να μην το βλέπει;" 

Και είναι κι αυτός ο εγωισμός που θα μας καταπιεί καμιά ώρα. Κι ενώ θέλω τόσο πολύ να σε πάρω τηλέφωνο, να σ' ακούσω, δε θα το κάνω πάλι. Ούτε εσύ θα το κάνεις όμως! Και κάπως έτσι θα κάνουμε να μιλήσουμε πάλι μια βδομάδα, μπορεί και παραπάνω... 

Ο φόβος δημιουργεί δισταγμό. Ο δισταγμός κάνει αυτό που φοβάσαι πραγματικότητα


Ένα σοβαρό δίλημμα ζωής: να κάνω αυτό που πραγματικά θέλω ή να βρω τρόπους να το διαχειριστώ; Η αντιμετώπιση της δυσκολίας αυτής είναι ΖΩΗ. 
Το αντίθετο προκαλεί ένα εσωτερικό ¨έλος¨ – στάσιμα εσωτερικά νερά, που συντηρούνται από τους βαθύτερους φόβους μας.
 Αν διατηρούμε το έλος αυτό μέσα μας χρόνια, τα νερά είναι τόσο θολά που δεν μπορούμε να διακρίνουμε καθαρά ¨τι θέλουμε¨
  • Τίποτα δεν αλλάζει όσο περιμένουμε εξασφαλισμένο αποτέλεσμα. Η αλλαγή συμβαίνει πάντα από μέσα προς τα έξω – εσωτερικές διεργασίες στο χρόνο – και όχι με στιγμιαίες θεαματικές κινήσεις. Όταν βλέπετε απότομες εκδηλώσεις αλλαγών, να θυμάστε ότι η διεργασία έχει πάρει χρόνο

Αν δεν στηρίξεις το ένα πόδι έξω από τη γη, ποτέ σου δεν θα μπορέσεις να σταθείς επάνω της.



 Οι περισσότεροι ζητούν συνταγές. Νομίζουν πως υπάρχουν τρόποι να αλλάξει η ζωή τους προς το καλύτερο, αν καταφέρουν να αλλάξουν κάποιους ανθρώπους γύρω τους. 

Ευτυχώς – αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς – δεν υπάρχουν τέτοιες τεχνικές.

 Μόνο με το προσωπικό σας παράδειγμα, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να επηρεάσετε κάποιον που βρίσκεται κοντά σας.

 Όμως είναι τραγικό να ζείτε με την πεποίθηση ότι, το να είστε καλά εξαρτάται από ανθρώπους έξω από σας. 

Η ποιότητα της ζωής μας είναι εσωτερική υπόθεση.

 Μη χάνετε άλλο χρόνο άδικα. 

Δεν μας φταίει κανείς για τίποτα. 

Ο εξυπνότερος υποχωρεί” – και χάνει το παιχνίδι

“Ο εξυπνότερος υποχωρεί” – και χάνει το παιχνίδι
Έχετε αλληλεπιδράσει ποτέ με κάποιον που δεν μπορεί να τσακωθεί; Εγώ ζω με έναν τέτοιο άνθρωπο. Και μπορώ να πω ότι ειλικρινά, κάποιες φορές εύχομαι να μπορούσαμε να είχαμε μία καλή αντιπαράθεση! Δε μου αρέσουν οι φωνές, αλλά καμιά φορά χρειάζεται να ξεσπάσεις. Να θυμώσεις, να τα "βγάλεις από μέσα σου", που λένε. Γιατί αν δεν τα βγάλεις, πώς θα ξαλαφρώσεις;
Και αν δεν εκφράσεις στον άλλον τον εκνευρισμό σου σε όλο του το μεγαλείο, πώς αυτός θα καταλάβει ότι πραγματικά κάτι σε ενοχλεί; Υπάρχουν άνθρωποι που όταν τους λες με ηρεμία "με ενοχλεί το τάδε" το παίρνουν απλά ως μία δήλωση άνευ σημασίας. Πρέπει να δουν και τον εκνευρισμό στο μάτι για να καταλάβουν τι συμβαίνει. Ο Ούρμπαν είναι ένας από αυτούς!
Δε λέω ότι είναι καλή τακτική να τσακώνεσαι με τον σύντροφό σου, ή με οποιονδήποτε. Λέω ότι είναι κακή τακτική να τα κρατάς όλα μέσα σου. Καλή η επικοινωνία, καλός ο διάλογος, αλλά όταν δε βγάζεις άκρη; Ο σύζυγός μου όταν εγώ εκνευρίζομαι κατεβάζει ρολά – σταματάει να μιλά, και συχνά φεύγει από το δωμάτιο, αφήνοντάς με να βράζω. Έτσι που καμιά φορά ελπίζω να ανταλλάξουμε μερικές θυμωμένες κουβέντες, για να ξεφουσκώσει ο θυμός, και μετά να πούμε "μα τι χαζομάρες κάνουμε" και να πάμε να πιούμε έναν καφέ φιλιωμένοι. Συμβαίνει κι αυτό, αλλά σπανιότερα. Και δεν υπάρχει κάτι που να με εκνευρίζει παραπάνω, όταν προσπαθώ να τσακωθώ και εκείνος μένει... βούδας. Είναι σαν να σου λέει "φώναζε εσύ, λίγο με ενδιαφέρει".

57 και χωρίς photoshop


Madonna_Louis_Vuitton_11
Θα μείνετε με το στόμα ανοικτό. Το ξέραμε ότι έχει τριχοφυΐα, αλλά όχι κι’ έτσι! Το καταλάβαμε ότι έκανε facelift και ότι κάνειbotox, κατανοούμε ότι όλοι μεγαλώνουμε και «σπάμε»… αλλά αυτό που πραγματικά είναι, με αυτό που μας πλασάρει αγγίζει τα όρια του εξωπραγματικού.
Βλέπουμε φωτογραφίες της Madonna και αναφωνούμε όλοι μαζί Θεάαααααα!!! Σκατά στα μούτρα μας. Ποια θεά χρυσή μου; η Madonnaόπως όλες οι κυρίες στην ηλικία της έχει και ρυτίδες, και χαλάρωση, και χάλια χέρια κτλ. κτλ. Απλά την πλακώνουν στο photoshop και οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται μας παρουσιάζουν μια άλλη γυναίκα. Αψεγάδιαστη. Υπάρχουν όμως και κάποιες φωτογραφίες που φαντάζομαι ότι και η ίδια, τις βλέπει σαν εφιάλτη. Χρόνια πολλά Madonna, καλωσόρισες στο club των 60αρηδων.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα