Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Πως καταργούμε τον εγωισμό μας


  • Παραιτήσου από την επιθυμία να έχεις δίκιο
Όταν παραιτείσαι από την επιθυμία να έχεις δίκιο, ισχυροποιείς τον δεσμό σου με την Ύπαρξη. Να θυμάσαι ότι το «Εγώ» είναι ένας αποφασισμένος πολεμιστής. Πολλοί άνθρωποι διαλύουν όμορφες σχέσεις από την προσκόλληση στην επιθυμία να έχουν πάντα δίκιο. Παραιτηθείτε από αυτή την εγωιστική ανάγκη, σταματώντας τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια μιας διαφωνίας και ρωτώντας τον : «Θέλω να έχω δίκιο ή να είμαι ευτυχισμένος;» Όταν διαλέγεις την ευτυχία, την αγάπη, την πνευματικότητα, η σύνδεση σου με την Ύπαρξη δυναμώνει. Τότε η Υπέρτατη Πηγή ξεκινά να συνεργάζεται μαζί σου στην δημιουργία της ζωής που σκοπεύεις να ζήσεις.
ego1
  •  Παραιτήσου από την επιθυμία να είσαι ανώτερος 
Η αληθινή αρχοντιά δεν είναι να είσαι καλύτερος από τους άλλουςΕίναι να γίνεις καλύτερος από τον παλιό σου εαυτό. Δώσε προσοχή στην δική σου εξέλιξη διατηρώντας σταθερή την επίγνωση ότι κανένας σ’ αυτόν τον πλανήτη δεν είναι καλύτερος από κανέναν άλλο. Όλοι μας απορρέουμε από την ίδια δημιουργική πηγή ζωής. Όλοι έχουμε αποστολή να αντιληφθούμε την σπουδαιότητα της ύπαρξής μας. Ότι χρειαζόμαστε για να διεκπεραιώσουμε το πεπρωμένο μας, μας είναι διαθέσιμο. Δεν μπορείς να προχωρήσεις όταν θεωρείς τον εαυτό σου ανώτερο από τους άλλους. Παραιτήσου από την ανάγκη να αισθάνεσαι ανώτερος βλέποντας την εκδήλωση του Θεού σε όλους. Μην αποτιμάς τους άλλους με βάση την εμφάνιση, τα επιτεύγματα, την περιουσία τους και άλλους εγωιστικούς παράγοντες. Τα αισθήματα υπεροχής οδηγούν σε δυσανασχέτηση, δυσφορία και τελικά σε αισθήματα εχθρότητας προς τους άλλους. Αυτά τα αισθήματα γίνονται το όχημα που σε απομακρύνουν περισσότερο από την Ύπαρξη. Ο αποκομμένος πάντα θα κάνει συγκρίσεις.

Οι συνέπειες της σιωπής στις ερωτικές σχέσεις


Artist: Richard TuschmanArtist: Richard Tuschman
Βιώνοντας την απόλυτη σιωπή...

Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν μπαίνουν στον κόπο να απαντήσουν στις επικρίσεις του/της συντρόφου σας, προσέξτε: μπορεί να καταστρέφετε τη σχέση σας.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Baylor του Τέξας πραγματοποίησαν σειρά από μελέτες για να διερευνήσουν ποιες συμπεριφορές υπονομεύουν τη σχέση. Όπως διαπίστωσαν, η «απεμπλοκή» και η «παθητική στασιμότητα» είναι δύο από τις χειρότερες συμπεριφορές για τη σχέση.

«Η απεμπλοκή είναι μακράν η πιο προβληματική συμπεριφορά σε μία σχέση», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Κιθ Σάνφορντ, καθηγητής Ψυχολογίας στο Baylor. «Είναι μία αμυντική τακτική που υιοθετείται όταν κάποιος αισθάνεται ότι του επιτίθενται και αντιδρά με την απόλυτη σιωπή: ό,τι κι αν του λέει το έτερό του ήμισυ, αυτός δεν απαντά τίποτα.

»Αυτό, όμως, είναι εξαιρετικά ενοχλητικό και δημιουργεί την εντύπωση της παγερής αδιαφορίας, με συνέπεια να αναπτύσσονται αισθήματα θυμού και μνησικακίας, και να πλήττεται σοβαρά η σχέση». Και συνέχισε: «Οι μελέτες μας έδειξαν πως η απεμπλοκή όταν ο/η σύντροφος ασκεί κριτική ή παραπονιέται, αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα της έλλειψης ικανοποίησης από τη σχέση.

Μεγάλωσα πια

Μεγάλωσα πια
Artist: Esther Hernandez
Μεγάλωσα πια. Δεν χάνω χρόνο δίνοντας εκατοντάδες δεύτερες ευκαιρίες σε ανθρώπους.
Ξέρω πλέον καλά πως όποιος αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία, σπάνια θα τη χρειαστεί.
Μεγάλωσα και δεν έχω υπομονή να μαντεύω όσα δε μου λες. Βαρέθηκα να μαντεύω. Θέλω να τα ακούσω και θέλω να τα δω.
Μεγάλωσα και θέλω δίπλα μου μόνο ανθρώπους αληθινούς. Ανθρώπους που λένε αυτό που σκέφτονται και που σκέφτονται στ’ αλήθεια αυτό που λένε. Θέλω δίπλα μου μόνο ανθρώπους καθαρούς και διάφανους.
Η μοναξιά δε με φοβίζει, όπως με φόβιζε παλιότερα. Περνάω καλά με τον εαυτό μου και έχω πλέον συνειδητοποιήσει πως είμαι καλύτερα μόνη μου παρά με κακή παρέα.
Τους ανθρώπους πλέον δεν τους ξεχωρίζω από τα λόγια και τις υποσχέσεις- τους ξεχωρίζω από τα μάτια. Και εμπιστεύομαι επιτέλους την κρίση μου. Γιατί η πρώτη μου εντύπωση είναι συνήθως η σωστή. Πάντα ήταν. Τα μάτια δε λένε ψέματα. Αυτά εμπιστεύομαι.
Δε μου παίρνει πια ένα χρόνο ολόκληρο για να καταλάβω τι είναι και τι δεν είναι ένας άνθρωπος. Έμαθα να βλέπω, βλέπεις- όχι απλώς να κοιτάζω. Έμαθα να παρατηρώ και να μη χαραμίζω τον καιρό μου. Μου δόθηκε το δώρο του χρόνου.
Μεγάλωσα και ξέρω πλέον καλά πως ο άνθρωπος που κουτσομπολεύει τους πάντες σε εμένα, πίσω από την πλάτη μου θα κουτσομπολεύει και εμένα. Ο άνθρωπος που ζηλεύει και θέλει το κακό του άλλου -ακόμα και αν μου δείχνει πως είναι φίλος μου- θα ζηλεύει και θα θέλει και το κακό το δικό μου. Καταλαβαίνω πολύ περισσότερα πράγματα για έναν άνθρωπο από τον τρόπο που μιλάει εκείνος για τους άλλους παρά από τον τρόπο που μιλάνε οι άλλοι για εκείνον. Δεν ακούω τι λένε οι άλλοι.
Ξέρω πλέον καλά πως ο άνθρωπος που πρόδωσε και συνεχίζει να προδίδει, θα προδώσει κάποια στιγμή και εμένα. Και αυτούς τους ανθρώπους τους έκανα πέρα. Και νιώθω πιο καθαρή και πιο ελαφριά από ποτέ.

ΞΕΦΟΡΤΩΣΟΥ ΤΑ ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ

Εχουν κάνει κατάληψη τα μυρμήγκια στην κουζίνα σου; Μάθε τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να απαλλαγείς από αυτά

Για αρχή, πρέπει να ξέρεις ότι τα σπρέι του εμπορίου, προσφέρουν προσωρινή λύση. 
«Το βασικό πρόβλημα είναι ότι, ψεκάζοντας τα έντομα στο νεροχύτη σου, ουσιαστικά σκοτώνεις μόνο έναν μικρό αριθμό τους. 
Μιλάμε μόνο για το 10% σε σχέση με όσα υπάρχουν συνολικά στη φωλιά» λέει η Peggy Powell, εντομολόγος. 
Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, χρησιμοποίησε δολώματα για μυρμήγκια. 

Να μάθεις να ξενερώνεις

Φρόσω Μαγκαφοπούλου
Να μάθεις να ξενερώνεις
Μπορεί να περάσεις μέρες, μήνες, ακόμα και χρόνια κυνηγώντας κάποιο στόχο· μπορεί να πρόκειται για κάτι τόσο απλό, όσο να πάρεις την προαγωγή που αναμφίβολα αξίζεις ή να χάσεις εκείνα τα δέκα κιλά που σ’ εμποδίζουν, τάχα μου, να αγαπήσεις τον εαυτό σου όπως του αξίζει. Μπορεί ακόμα να είναι κάτι τόσο σύνθετο όσο να δεις τον/την πρώην σου να επιστρέφει μετανιωμένος. Εσύ ξέρεις. Κοιμάσαι και ξυπνάς ελπίζοντας να δεις το όνειρό σου να πραγματοποιείται και περιστρέφεις τη ζωή σου γύρω από αυτό. Ζεις με την αγωνία, με μια αίσθηση διόλου δημιουργική, αλλά καθόλα εξοντωτική, κι απλά περιμένεις. Τί; Ένας Θεός ξέρει.

Περιμένεις όμως πολύ. Ο χρόνος σε προσπερνάει προκλητικά, κι εσύ εκεί, απλώς να επιβιώνεις, προσδοκώντας αδιαμαρτύρητα τα καλύτερα, που πάντα είναι στο δρόμο. Ο επιμένων νικά δε λένε; Ε, λοιπόν, εσύ βάλθηκες να δείξεις σε όλους τι σημαίνει «επιμένων». Λες και κάποιος σου έχει εγγυηθεί πως η ιώβεια υπομονή αποδίδει πάντα καρπούς. Δεν παραλείπεις να παρηγορείς τον εαυτό σου λέγοντάς του χαριτωμένες δικαιολογίες, τύπου «όλα για κάποιο λόγο γίνονται», και συνεχίζεις να αναμένεις αγόγγυστα.

Ώσπου, σταδιακά, αρχίζεις να εξαντλείσαι, να κουράζεσαι και να αγανακτείς. Άλλωστε δεν υπάρχει πόλεμος πιο εξουθενωτικός από την ασταμάτητη πάλη του μυαλού με υποθέσεις, προσδοκίες και σενάρια που οι άνθρωποι αυτοβούλως επιβάλουν στον ίδιο τους τον ψυχισμό. Ξαφνικά, παρατηρείς το εγώ σου ταλαιπωρημένο κι αναρωτιέσαι αν το παράκανες. Συνειδητοποιείς πως ίσως το να θέτεις τον εαυτό σου προτεραιότητα δεν είναι απαραίτητα εγωιστικό, αλλά επιτακτικό για τη διατήρηση των ψυχικών σου ισορροπιών. Και ξαφνικά όλα μοιάζουν κάπως πιο εύκολα.

ΔΕΣ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΜΙΣΟΓΕΜΑΤΟ

Η θετική πλευρά της ζωής δεν είναι μόνο ψυχολογικό θέμα, καθώς έχει αντίκτυπο και στον οργανισμό σου.
Η αισιοδοξία κάνει καλό στην καρδιά σου βελτιώνοντας την καρδιαγγειακή σου υγεία. 
Οσοι βλέπουν τη θετική πλευρά της ζωής έχουν θετικότερο καρδιαγγειακό προφίλ, με καλύτερα επίπεδα χοληστερόλης και σακχάρου στο αίμα, υγιέστατο ΔΜΣ, καλύτερη φυσική κατάσταση και πιο έντονη σωματική δραστηριότητα. 
Ετσι, χειρίζεσαι καλύτερα το στρες, ενώ, αντιθέτως, η κακή ψυχολογία επηρεάζει και τη σωματική σου υγεία. 
Το πιο θετικό, όμως, μήνυμα είναι ότι, ακόμα κι αν δεν έχεις γεννηθεί αισιόδοξος, αυτό είναι κάτι που μπορείς να καλλιεργήσεις. 

Φυσικοί τρόποι να αντιμετωπίσετε τους πόνους της αρθρίτιδας

Η αρθρίτιδα μπορεί να επιβαρύνει σημαντικά την καθημερινή ζωή των ασθενών με τους πόνους που προκαλεί, και αυτοί είναι οι καλύτεροι φυσικοί τρόποι για να βοηθήσετε τον εαυτό σας.

Φυσικοί τρόποι να αντιμετωπίσετε τους πόνους της αρθρίτιδας

Η αρθρίτιδα είναι μια ιδιαίτερα επίπονη πάθηση, με κύριο χαρακτηριστικό τις φλεγμονές στις αρθρώσεις. Η οστεοαρθρίτιδα, που είναι η πιο συνηθισμένη της μορφή, επιδεινώνεται με τον χρόνο. Οι περισσότερες φαρμακευτικές αγωγές που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων είναι αντιφλεγμονώδη και παυσίπονα, αλλά ορισμένα από αυτά έχουν δυσάρεστες παρενέργειες. Βέβαια, υπάρχουν και φυσικοί τρόποι να καταπολεμήσετε τους πόνους της αρθρίτιδας, και θα ρίξουμε μια ματιά στις πιο αποτελεσματικές.
Σε κάθε περίπτωση, είναι καλό να συμβουλευθείτε τον γιατρό σας προτού ξεκινήσετε μια καινούρια θεραπεία.

Χάστε βάρος

Το βάρος παίζει μεγάλο ρόλο στο πόσο πόνο θα αισθάνεστε λόγω της αρθρίτιδας. Όταν έχετε περιττά κιλά, ασκείται περισσότερη πίεση στις αρθρώσεις σας, ειδικά στα γόνατα, τους γοφούς και τα πέλματα. Συνεπώς, αν καταφέρετε να χάσετε βάρος, ο πόνος θα μειωθεί σημαντικά, όπως και η περαιτέρω μελλοντική βλάβη στις αρθρώσεις.

Κάμψη ερωτικής επιθυμίας

Αρκετοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν ελαττωμένη ερωτική επιθυμία, σε κάποια φάση της ζωής τους. Η ερωτική επιθυμία επηρεάζεται από ψυχολογικούς και ορμονικούς παράγοντες ή και γενικότερα από προβλήματα υγείας.


Κάμψη ερωτικής επιθυμίας
Των: Μαρίας Μαυροφείδη, ψυχολόγου, Ζήση Παπαθανασίου, επίκουρου καθηγητή Γυναικολογίας, Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο
Αρκετοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν ελαττωμένη ερωτική επιθυμία, σε κάποια φάση της ζωής τους. Η ερωτική επιθυμία επηρεάζεται από ψυχολογικούς και ορμονικούς παράγοντες ή και γενικότερα από προβλήματα υγείας. Οι λανθασμένες αντιλήψεις γύρω από τη σεξουαλικότητα τείνουν να γίνουν κανόνες σεξουαλικής λειτουργίας, παραβλάπτοντας ουσιαστικά την ίδια την ερωτική επιθυμία και το υγιές ερωτικό παιχνίδι.
Αν και πολλοί άνθρωποι ξαφνιάζονται όταν σε κάποια φάση της ζωής τους αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα ελαττωμένης ερωτικής επιθυμίας, είναι σαφές ότι η ούτως ή άλλως υποκειμενικά εκτιμούμενη ερωτική επιθυμία είναι δυνατόν να επηρεάζεται από παράγοντες είτε ψυχολογικούς είτε ορμονικούς ή και από γενικότερα προβλήματα υγείας.
Με την πάροδο των ετών, οι άνθρωποι μιλούν όλο και περισσότερο για το σεξ, αλλά οι κοινωνικές αντιλήψεις δεν τους βοηθούν να έχουν συγκεκριμένες θέσεις και στάσεις ζωής απέναντι στη σεξουαλικότητα. Ό,τι μπορεί να συμβαίνει ανάμεσα σε δύο ή περισσότερους ανθρώπους τείνει να ενταχθεί στο πλαίσιο του φυσιολογικού.
Παραφιλίες (διαστροφές) όπως η επιδειξιομανία ή ο φετιχισμός και οριακές σεξουαλικές συμπεριφορές για την επιστήμη (ερωτικά τρίο, ομαδικό σεξ) προβάλλονται από την κοινωνία ως εναλλακτικές σεξουαλικές συμπεριφορές. Άνθρωποι με αυστηρότερες αρχές δυσκολεύονται ή διστάζουν να προσχωρήσουν σε τέτοιες συμπεριφορές.
Η διαδικασία αυτή έχει ως αποτέλεσμα την ελάττωση της ερωτικής επιθυμίας.

Pokemon GO: Διαθέσιμο και στην Ελλάδα! [Video]

Pokemon-go
Το Pokemon GO αλλάζει μια για πάντα όσα γνωρίζαμε για το mobile gaming, σηκώνοντας τον χρήστη από τον καναπέ και βγάζοντας τον στο δρόμο, μαζί με την παρέα του! Ετοιμαστείτε λοιπόν για μία νέα διασκεδαστική εμπειρία παιχνιδιού που όπως δείχνουν τα πρώτα δείγματα σε ολόκληρο τον πλανήτη, έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς!
Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, ο κόσμος έχει αποτρελαθεί και κυνηγάει Pokemon όπου και αν βρεθεί:

Διαβάστε τον αναλυτικό μας οδηγό και ενημερωθείτε με σημαντικά Tips που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τη λογική του παιχνιδιού και φυσικά να πιάσετε και να εξελίξετε όσα περισσότερα Pokemon μπορείτε: Pokemon GO [Tips + Οδηγός Χρήσης]

Διαφημιστική καμπάνια για το νέο iPhone ήταν τελικά το πραξικόπημα στην Τουρκία

erdogan


Πραξικόπημα έγινε χτες το βράδυ στην Τουρκία. Προχθές τρομοκρατικό χτύπημα στην Γαλλία, χτες πραξικόπημα στην Τουρκία, οπότε σήμερα μάλλον θα γίνει καμιά επανάσταση στην Ελβετία, ώστε να τα έχουμε δει όλα.
Η είδηση πως στην Τουρκία έγινε πραξικόπημα προκάλεσε έκπληξη σε όλο τον κόσμο, γιατί οι πάντες αναρωτήθηκαν «ποιος μ@λάκας πάει και κάνει πραξικόπημα το 2016;».
Με τις αγορές να έχουν καταλάβει πραξικοπηματικά τον πλανήτη, ποιος πάει να κάνει στρατιωτικό πραξικόπημα;
Βέβαια, οι πραξικοπηματίες της Τουρκίας σεβάστηκαν τις αγορές, αφού το πραξικόπημα έγινε αργά το βράδυ της Παρασκευής που τα χρηματιστήρια είχαν κλείσει, ενώ ακολουθούσε και Σαββατοκύριακο που τα χρηματιστήρια είναι κλειστά.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε -μέσω μιας εφαρμογής του iPhone- τους Τούρκους να βγουν στους δρόμους, και οι Τούρκοι ξεχύθηκαν στους δρόμους γιατί δεν είχε και τίποτα καλό στην τηλεόραση.
Εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκοι βγήκαν από τα σπίτια τους και όρμησαν στα καταστήματα για να αγοράσουν το iPhone του Ερντογάν αλλά τα καταστήματα ήταν κλειστά εκείνη την ώρα, οπότε οι Τουρκαλάδες πήραν ανάποδες και άρχισαν να πλακώνουν στο ξύλο τους στρατιώτες που είχαν πιάσει τα γιοφύρια, μπάτσοι κλάστε μας τ’ @ρχίδια.

Δε θέλω να κοιμάμαι, θέλω να ζω!

Θέλω αυτή την μαγική αίσθηση. Αυτή που με κάνει να νομίζω πως όλα θα γίνουν όπως τα θέλω. Την αίσθηση ότι θα τα παλέψω όλα και θα νικήσω κι ότι αν δεν γίνει αυτό θα έχω κέρδος την εμπειρία.
Ανοίγω τα μάτια μου και κοιμούνται όλοι. Σπάνιο αυτό όταν έχεις μικρά παιδιά. Το πρώτο που νιώθω είναι ότι θέλω να κοιμηθώ για μέρες μέχρι να ξεκουραστώ. Μισοκοιμισμένη κι ενώ ακόμα δεν λειτουργεί το μυαλό εντελώς και το κορμί είναι μουδιασμένο από τον ύπνο, πετώ τα σκεπάσματα με τα πόδια μου. Απαρνιέμαι την ζέστη τους κι αφήνω την διαφορά θερμοκρασίας να ξυπνήσει σιγά σιγά κάθε κύτταρο του κορμιού μου. Ξυπόλητη σηκώνομαι και περπατώ προς την κουζίνα. Ακόμα και το χειμώνα ξυπόλυτη κυκλοφορώ. Μου αρέσει αυτή η αίσθηση να πατώ στο έδαφος με γυμνά πόδια. Παίρνω ενέργεια και μην με ρωτήσετε γιατί. Υπάρχει φυσικά και η άλλη «επιστημονική» εξήγηση, αυτή της Ελληνίδας μάνας ότι ο λόγος που μου αρέσει να κυκλοφορώ ξυπόλυτη κ χωρίς πολλά ρούχα ακόμα και το χειμώνα, είναι γιατί κανονικά έχω μάνα τσιγγάνα. Συμφώνα με φήμες με αλλάξαν στο μαιευτήριο.
Είναι καιρός τώρα που δεν κοιμάμαι αρκετά. Ή μήπως κοιμάμαι; Από μικρή δεν αγαπούσα τον ύπνο και πολύ. « Θα κοιμηθώ όταν πεθάνω! Τώρα θέλω να ζήσω» έλεγα με θράσος. Θυμάμαι όταν ήμουν νέα (σα τη γιαγιά μου μιλάω), πως ενώ έβγαινα για μέρες και γύριζα το – πάρα πολύ- πρωί, ούτε τότε κοιμόμουν πολύ παρόλο που οι φίλοι μου την άλλη μέρα ξυπνούσαν αργά το μεσημέρι. Δεν ξέρω αν είναι που αγαπώ τόσο την νύχτα και δεν εννοώ μόνο το να βγαίνω μιας και δεν βγαίνω πια συχνά. Κάποιος μου είπε ότι «Δεν κοιμόμαστε πολύ όταν μας αρέσει η ζωή που κάνουμε».

Εκείνοι που δε φοβούνται να κάνουν λάθος…

art-beautiful-black-and-white-grim-beauty-photography-redemption-Favim.com-80853
Γράφει η Luna Sirano.
«Ποτέ δεν ξέρεις τι κρύβεται μέσα στην ψυχή ενός καλλιτέχνη μέχρι να δείς κάποιο από τα έργα του».
Είναι εκείνοι που συναντάς κι έχουν το βλέμμα λίγο χαμένο σαν κάτι ανεξήγητο να τους στοιχειώνει.
Είναι εκείνοι που μπορούν να μιλάνε με τις ώρες γι’αυτά που τους παθιάζουν.
Είναι εκείνοι που βλέπουν ομορφιά μέσα στα πιο μεγάλα ερείπια.
Είναι εκείνοι που ψάχνουνε το φώς της χαραμάδας.
Είναι εκείνοι που δεν φοβούνται να κάνουν λάθος.
Είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι η τρέλα ξεπερνάει τη λογική και μόνο μέσα από την τρέλα βλέπεις τα πράγματα ξεκάθαρα.
Είναι εκείνοι που πιστεύουν στη μαγεία και δεν πάυουν να την αναζητάνε σε κάθε τους βήμα.
Είναι εκείνοι που δεν μπορούν να κοιμηθούν τις νύχτες γιατί το μαυλό τους κατακλύζεται από ιδέες.
Είναι εκείνοι που γελάνε δυνατά και θυμώνουν σαν μικρά παιδιά μίας και ποτέ τους δεν έπαψαν να είναι.
Είναι εκείνοι που ξαφνικά μελαγχολούν και σκοτεινιάζουν χωρίς να καταλαβαίνει κανείς το γιατί.
Είναι εκείνοι που δεν αναπνέουν χωρίς την τέχνη τους.

ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΗΣ ΓΗΣ






Ο Κρόνος είναι ο δεύτερος Νους δημιουργός από πυρ και πνεύμα, αυτός που τρώει τα παιδιά του, τον θνητό άνθρωπο από σάρκα και πνεύμα, για να εγκλωβίσει στον δικό του κόσμο που είναι από πυρ και πνεύμα τον Άνθρωπο δεύτερο Θεό που είναι Φως Λόγος ή Ζωή


ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΗΣ ΓΗΣ;



Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΠΤΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΟΠΟΥ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ
ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ



ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΛΟΓΟΣ Δ

Και ο μεν κόσμος είχε έναντι των ζώων το πλεονέκτημα της αθανασίας, ενώ ο άνθρωπος είχε έναντι του κόσμου το πλεονέκτημα του Λόγου και του Νου.
Διότι ο άνθρωπος έγινε θεατής του έργου του δημιουργού.
Και τον μεν Λόγο τον μοίρασε σε όλους τους ανθρώπους, το Νου όμως ακόμη όχι, όχι επειδή κάποιους φθονεί, καθόσον ο φθόνος δεν προέρχεται από κει, αλλά δημιουργείται κάτω στις ψυχές των ανθρώπων, που δεν διαθέτουν Νου.



σημ: Πως δημιουργείται ο Νους στους ανθρώπους; πως ξεπροβάλλει μέσα από τον Λόγο που δόθηκε στους ανθρώπους;
Θέλησε να τον εγκαταστήσει (τον Νου) σαν βραβείο ανάμεσα στις ψυχές μας λέει.

Μας λέει:
Έδωσε διαταγή στον κήρυκα να διακυρήξει τα εξής στις καρδιές των ανθρώπων:
εσύ καρδιά, που έχεις την δυνατότητα, βαπτίσου μέσα σε αυτόν τον κρατήρα, εσύ που πιστεύεις ότι θα ανυψωθείς προς αυτόν που έστειλε κάτω τον κρατήρα, εσύ, που γνωρίζεις τον σκοπό, για τον οποίο δημιουργήθηκες.

ΛΟΓΟΣ Ι’ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΟΥ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ «ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ»




ΛΟΓΟΣ Ι’
ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΟΥ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ
«ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ»


-Μας γεμισες, πατερα, με το καλο κι ωραιοτερο θεαμα και λιγο ελειψε τα ματια του νου μου να τυφλωθουν απ’αυτή την θεα.
-Διοτι η θεα του απολυτου Αγαθου (Θεου)δεν λαμποκοπα και δεν σου προκαλει ανοιγοκλεισμα των ματιων, όπως η ακτινα του ηλιου, που είναι πυρινη. Αντιθετα, λαμπει τοσο, οσο αντεχει αυτος που μπορει να δεχτει την εισροη της νοητης λαμψης. Διοτι είναι περισσοτερο διαπεραστικη στην καθοδο της, αλλα ακινδυνη και γεματη από αθανασια,ώστε οσοι μπορουν να αντλησουν κατι παραπανω απ’αυτή την θεα να κοιμουνται πολλες φορες και να οδευουν απ’το σωμα τους προς το πανεμορφο αυτό οραμα, το οποιο βεβαια εχουν συναντησει ο Ουρανος κι ο Κρονος, οι προγονοι μας.

-Μακαρι πατερα.
-Μακαρι, παιδι μου. Τωρα όμως ακομα δεν εχουμε την δυναμη για το οραμα και δεν μπορουμε ακομα ν’ανοιξουμε τα ματια του νου μας και να δουμε την ομορφια εκεινου του απολυτου Αγαθου, την αφθαρτη και ασυλληπτη. Διοτι τοτε θα το αντικρυσεις, όταν δεν θα εχεις τιποτα να πεις γι’αυτό. Διοτι η γνωση του αποτελει και θεϊκή σιωπη και καταργηση ολων των αισθησεων.( 2 ).

Σημ. Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΨΕΥΔΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΥΡΩ ΜΑΣ

ΜΑΣ ΤΗΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΙ "ΔΑΙΜΟΝΕΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ ΑΛΛΑ "ΔΑΙΜΟΝΕΣ" ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΑΣ Ο ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ Η Ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΟΛΗ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΝΗΤΕΣ ΔΙΤΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ-ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΝΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΓΥΡΩ ΜΑΣ 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα