Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

"Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ".

Κάθε φορά που το διαβάζω,είναι σαν να το διαβάζω για πρώτη φορά! Ενα καταπληκτικό άρθρο,που έτυχε να διαβάσω σε ένα τεύχος του περιοδικού "Φαινόμενα"..."Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ".


Πέτρες βυθισμένες στην αγκαλιά της γης και ερημιά.Αγρια χόρτα αγκαλιάζουν ό'τι απέμεινε από το Ιερό...Γκρίζο και πράσινο.Κανένα χρώμα.Τίποτα μάλλον δεν επιτρέπεται να θυμίζει τα χρόνια των Παλαιών. Παρά μόνο τα ερείπια στέκονται για να υπενθυμίζουν,σε όσους τολμήσουν να αναζητήσουν τα ειωθότα των προγόνων τους.Το τι πρόκειται να συμβεί στην δική τους γενιά.Τελικά ο κόσμος μου τελείωσε.Χάθηκε από τη μνήμη του κόσμου,θυσία στο όνομα της αγάπης.Στο θεό της... Σε αυτές τις κολόνες μπορώ ακόμα να ακούσω τους ύμνους.Θα έλεγα, ότι μπορώ να ακούσω την μουσική του Χρυσολύρη.Όπως τότε που το θαμπό μου βλέμμα από την λάμψη της φλόγας του τριπόδου γύριζε προς τον Ήλιο,αναζητώντας την πηγή των πάντων.Τα βουνά δεν μου μιλάνε πια και τα δέντρα φαίνεται να τίναξαν από μέσα τους τις νύμφες.Θέλω να φωνάξω...μα τι να πω; Δεν υπαρχουν αφτιά για το δίκαιο πλέον. Μέσα σε αυτή την γωνιά των Φαιδριάδων ακούστηκε η φωνή των Θεών δια στόματος θνητών. Σε αυτά τα οικοδομήματα λατρεύτηκαν ο Κόσμος και ο Ανθρωπος. Εδώ προσέτρεξαν και οι ευσεβείς και οι κακεντρεχείς. Σε τούτα τα χώματα έστεκε το Βάθρο ενός ολόκληρου κόσμου. Από εδώ ξεκινούσαν οι αλλάγες...Και τώρα το Βάθρο έγινε Βάραθρο και κατάπιε μια ολόκληρη εποχή.

Αρχαία μυστηριώδη γεωγλυφικά στα…παρθένα δάση του Αμαζονίου



Η σταδιακή αποψίλωση των δασών του Αμαζονίου στη δυτική Βραζιλία έχει φέρει στο φως εκατοντάδες τεράστια μυστηριώδη γεώγλυφα με διάφορα γεωμετρικά σχήματα, συνήθως κυκλικά, που θυμίζουν το βρετανικό Στόουνχετζ.
Εκτιμάται ότι όλα είναι προκολομβιανά (προ του 1492 μ.Χ.) και έχουν διάφορες ηλικίες, καθώς μερικά είναι περίπου 2.000 ετών, ενώ άλλα 500 ετών. Ο σκοπός που δημιουργήθηκαν, παραμένει άγνωστος, όπως και ποιοι ήσαν οι κατασκευαστές τους.
Τα γεώγλυφα, που είναι διάσπαρτα σε μια έκταση περίπου 13.000 τετραγωνικών μέτρων, έχουν δημιουργηθεί με το σκάψιμο χαντακιών πλάτους έως 11 μέτρων και βάθους έως τεσσάρων μέτρων. Τα πρώτα είχαν ανακαλυφθεί στη δεκαετία του 1980 και πιο πρόσφατα περισσότερα, πάνω από 450, ήλθαν στο φως και μελετήθηκαν πιο προσεκτικά.
Οι Βραζιλιάνοι και Βρετανοί ερευνητές, με επικεφαλής την αρχαιολόγο Τζένιφερ Γουάτλινγκ του Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), ανέλυσαν δείγματα από το έδαφος και τη βλάστηση της περιοχής.

Σεξουαλικές οδηγίες Oσάμα μπιν Λάντεν στους τζιχαντιστές-Πότε επιτρέπεται να αυνανίζονται



Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ο Oσάμα μπιν Λάντεν έστελνε σεξουλικές οδηγίες στους τζιχαντιστές, ακόμη και πότε ήταν επιτρεπτός ο αυνανισμός.
Σύμφωνα με επιστολή του, η οποία εστάλη σε έμπιστο βοηθό του στη Βόρειο Αφρική, ο μπιν Λάντεν εκτός από οδηγίες στρατιωτικού περιεχομένου, συμβούλευε τους τζιχαντιστές και για την δια… χειρός σεξουαλική τους εκτόνωση.  
Ο Οσάμα ενέκρινε τον αυνανισμό των τζιχαντιστών στην περίπτωση που μεσολαβούσε μεγάλο χρονικό διάστημα για να έλθουν σε επαφή με την σύζυγο.
Όπως επισημαίνει η η βρετανική εφημερίδα, ο ηγέτης της Αλ Κάιντα ενέκρινε την αυτοικανοποίηση μόνο σε ειδικές συνθήκες. 
«Ο Οσάμα μπιν Λάντεν δεν έδινε μόνο οδηγίες στα μέλη της τρομοκρατικής του οργάνωσης για το πότε πρέπει να επιτεθούν οι τρομοκράτες αλλά για το πότε μπορούσαν να αυτοικανοποιηθούν.

Γερουσιαστής Ντέινα Ρορομπάκερ: Η ψευδομακεδονία πρέπει να διαλυθεί…




«Ρορομπάκερ: Τα σύνορα πρέπει να αλλάξουν στα Βαλκάνια, ένα μέρος της ψευδομακεδονίας να ενταχθεί στο Κοσσυφοπέδιο», γράφει το δημοσίευμα της «Gazeta Express»

Φεβρουάριος 6, 2017. 20:15


Η αλβανική τηλεόραση Vizion Plus βρέθηκε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, στο γραφείο του Ντέινα Ρορομπάκερ, λίγες ημέρες μετά την αποστολή της επιστολής του προς τον πρόεδρο της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς , από τον οποίο ζήτησε να εξετάσει τη δυνατότητα ανταλλαγής εδαφών στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου. (Ο Σέρβος πρόεδρος σύμφωνα με σερβικά δημοσίευμα αρνήθηκε αυτήν την πρόταση).



Ο  αμερικανός γερουσιαστής όμως προχώρησε και παραπέρα. Ζήτησε όχι μόνο να αλλαχθούν και τα σύνορα των Σκοπίων, αλλά να πάψει να υπάρχει αυτό το 'πράγμα'.


Ο Ρορομπάκερ δήλωσε στη συνέντευξή του:

Η διαθήκη του Αριστοτέλη




Ο Αριστοτέλης στη Χαλκίδα σε ηλικία 63 χρόνων (Οκτώβριος 322 π.Χ) από στομαχική πάθηση (καρκίνο του στομάχου) στο πατρικό σπίτι της μητέρας του Φαιστιάδας . Οι Σταγειρίτες έστειλαν και έφεραν την τέφρα του στην πατρίδα τους, την τοποθέτησαν μέσα σε χάλκινη υδρία και κατόπιν απέθεσαν την υδρία αυτή σε μια τοποθεσία, που την ονόμασαν Αριστοτέλειον. Κάθε φορά που είχαν σημαντικές υποθέσεις και ήθελαν να λύσουν δύσκολα προβλήματα, συγκαλούσαν σ΄ αυτόν τον τόπο τη συνέλευσή τους.

Στη Χαλκίδα έγραψε και τη διαθήκη του , η οποίο σώζεται από το γνωστό βιογράφο των φιλοσόφων Διογένη Λαέρτιο (3ος αιώνας μ.Χ). Αλλά και σε μεταγενέστερες αραβικές πηγές, που αντλούν από παλιότερους και αρχαίους συγγραφείς.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για γνήσια διαθήκη και οι αντιρρήσεις , που έχουν εκφραστεί από ορισμένους κατά καιρούς, δεν ευσταθούν.
Μέσα από το κείμενο αυτό αναδεικνύεται ο άνθρωπος Αριστοτέλης . Ο χαρακτήρας και το ήθος του. Η ευσέβεια προς το δίκαιο, τους θεσμούς και τους θεούς. Η φιλευσπλαχνία και η αγάπη του για την οικογένεια. Αλλά και ο φιλελευθερισμός του για να χρησιμοποιηθεί ένας σύγχρονος όρος.

Έτσι , οι γνωστές απόψεις στα συγγράμματά του για την κατωτερότητα των γυναικών και τη θέση των δούλων «υπονομεύονται», με μια έννοια, απ΄ όσα ορίζονται εκεί. Παραγγέλλει την απελευθέρωση και την οικονομική ενίσχυση των δούλων του. Δίνει όχι απλώς την άδεια στη σύζυγό του να ξαναπαντρευτεί , αλλά και να κατοικήσει σε όποιο πατρικό του σπίτι επιθυμεί , αφού πρώτα εξασφαλιστεί οικονομικώς.

Κατά κοινή ομολογία των Αριστοτελιστών,μέσα από το κείμενο αυτό  προβάλλει «η ζωηρή φροντίδα του για τους συγγενείς και υπηρέτες του . Ένα δείγμα νηφάλιας και γνήσιας φιλανθρωπίας». Τη στάση αυτή διαφωτίζει και μια αποστροφή σε μια από τις τελευταίες επιστολές του προς τον φίλο του Αντίπατρο: «Οσο πιο πολύ είμαι μόνος μου με τον εαυτό μου , τόσο πιο πολύ μου αρέσει να κουβεντάζω με τους άλλους».

Στη διαθήκη του δεν διατυπώνει επιθυμία για τον τόπο της ταφής του. Σημειώνει, όμως, ότι όπου ταφεί ο ίδιος να τοποθετηθούν και τα λείψανα της πρώτης γυναίκας του, όπως η ίδια ήθελε.

Πρόκειται για Πυθιάδα , ανιψιά ή θετή κόρη, του Ερμεία , ηγεμόνα του μικρασιατικού Αταρνέα και προστάτη του νεαρού Αριστοτέλη. Μια αριστοτελική ωδή (παιάνας) προς τιμή του δολοφονημένου από τους Πέρσες Ερμεία ήταν η αφορμή για την κατηγορία της «αθεΐας» το 323 πΧ στην Αθήνα .

Το κείμενο της διαθήκης

Τζανακόπουλος: Η τράπεζα Rothschild αναλαμβάνει την προετοιμασία της εξόδου της χώρας στις αγορές



Στην επενδυτική τράπεζα Rothschild ανατίθεται ο ρόλος του τεχνικού συμβούλου για την προετοιμασία της εξόδου της χώρας στις αγορές, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι, στις 25 Ιανουαρίου ο υπουργός Οικονομικών έστειλε επιστολή προς το Δ.Σ του ΟΔΔΗΧ, με την οποία ζητούσε την άμεση πρόσληψη τεχνικού συμβούλου, για την προετοιμασία της χώρας για την έξοδο στις αγορές.
Στις 27 Ιανουαρίου το Δ.Σ. του ΟΔΔΗΧ , με επιστολή του όρισε την επενδυτική τράπεζα Rothschild, και αναμένεται η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης, πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος.

«Post-truth»: η αντι-αλήθεια των παραγκωνισμένων πολιτών




Γράφει ο Δημοσθένης Δαββέτας,
Καθηγητής Φιλοσοφίας της Τέχνης στο Παρίσι, ποιητής, εικαστικός


Μετά τη νίκη του Τραμπ βιώνουμε ένα ασυνήθιστο φαινόμενο: μια αυστηρή αυτοκριτική των ως τώρα πανίσχυρων παγκόσμιων μέσων μαζικής ενημέρωσης, ως συνέπεια της ανελέητης κριτικής που υπέστησαν την τελευταία δεκαετία. Ποια ήταν η κατηγορία; Ότι δεν λένε την αλήθεια, ότι διαπλέκονται με οικονομικοπολιτικά συμφέροντα και ψεύδονται. 


Παράδειγμα χαρακτηριστικό: ο πόλεμος του Ιράκ, όπου πάνω στη δήθεν αποκάλυψη ότι ο Σαντάμ είχε όπλα μαζικής καταστροφής, στήριξαν οι Αμερικανοί την πολεμική τους (και τόσο αποτυχημένη) επιχείρηση. Ο πολίτης θέλει να πιστεύει ότι αυτά που του λένε είναι αλήθεια, όσο κι αν αυτή η τελευταία κάποιες φορές παίρνει το χρώμα της εκάστοτε ερμηνείας. Κι αυτή η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτικών και μέσων έχει διαρραγεί τελείως. Κι όταν κάποιος δεν εμπιστεύεται την αντικειμενικότητα της είδησης, εφευρίσκει την δική του πληροφορία, με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το facebook ή το twitter. 

Ανάμεσα στην επίσημη αλήθεια του «πολιτικά ορθού» και στην αλήθεια του κόσμου υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα από το οποίο και αναδύθηκε αυτή η νέα σημερινή κατάσταση της «post-truth», της «μετα-αλήθειας» (όπως την πρωτοχρησιμοποίησε ως όρο η εφημερίδα Guardian) ή διαφορετικά, της υποκειμενικής επαναστατημένης αλήθειας. Αυτής δηλαδή που θέλει να πιστεύει κάποιος ή ομάδες κάποιων ως πραγματική, ως δική τους.

Η Φύση της Πραγματικότητας

Η Φύση της Πραγματικότητας

Τι συμβαίνει στην ουσία με τους εαυτούς μας και γύρω από μας; Τι είμαστε αληθινά, τι νομίζουμε ότι είμαστε, γιατί το νομίζουμε και πόσο απέχει από την αλήθεια; Το να νομίζουμε κάτι όμως είναι προϊόν σκέψεων. Μήπως και αυτές δεν είναι αυτό που πιστεύαμε; Είμαστε μόνο εμείς πίσω από αυτές; Αν όχι, τότε τι άλλο υπάρχει και ποιό επιτέλους θα μπορούσε να είναι το σημείο αναφοράς για την αλήθεια; Έχουμε πρόσβαση σε αυτό; Ποια είναι η πραγματική δυναμική στο επίπεδο της υφηλίου και ποιος ο ιδιαίτερος ρόλος της Ελλάδας, αν υπάρχει; Και άλλες πολλές παρόμοιες αναρωτήσεις. Είναι επείγον να καταπιαστούμε με αυτές τις ανησυχίες και να απαντήσουμε σωστά, επιστημονικά και αποδεικτικά.
Θα ανακαλύψουμε, προοδευτικά, μια παλιά ξεχασμένη στις μέρες μας αλήθεια, η απελευθέρωσή μας από τα σημερινά δεσμά, που είναι πρώτα απ’ όλα προσωπικά αυτό-δεσμά, θα έρθει από την συνειδητοποίηση του καθενός μας για τον ρόλο μας και τις ικανότητές μας, δηλαδή την ταυτότητά μας. Θα ανακαλύψουμε μια διαδικασία που ξεπερνά τα σύνορα του εαυτού μας και συνδέεται γενικότερα με την φύση της αντίληψης που έχουμε εμείς, τα έλλογα όντα στον πλανήτη Γη. Όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη του όλου θα πρέπει να επιτύχουν σημαντική και πρακτική εξέλιξη στην συνειδητοποίησή τους για τον τρόπο που έχουμε προβλεφθεί από την ίδια την Δημιουργία. Οι δυνάμεις που αναδύονται μέσα μας από αυτήν την προσπάθεια και η αντανάκλαση του μοντέλου που θα δημιουργηθεί προς όφελος όλου του συστήματος από μια τέτοια διαδικασία, δεν έχουν όρια.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο, όλα έχουν νόημα
Σε προηγούμενα άρθρα παρουσιάσθηκαν καινοτόμες επιστημονικές γνώσεις που αλλάζουν δραστικά την εικόνα που είχαμε μέχρι τώρα για την ζωή, την υγεία, και γενικά τα διάφορα προβλήματά μας, αλλά και για την ίδια την υπόσταση μας. Οι γνώσεις αυτές είναι περίτρανα αποδεδειγμένες, χωρίς να αντιπροσωπεύουν όμως ακόμη την επίσημη θέση του καθιερωμένου συστήματος, όπως συμβαίνει συχνά με καινοτόμες γνώσεις στις καμπές της ανθρώπινης εξέλιξης.
Ο Δρ. Hamer με την Νέα Ιατρική του και πολλοί άλλοι που εργάσθηκαν ως επί το πλείστο πάνω στα γόνιμα χνάρια του αλλά και παράλληλα μ’ αυτόν, αποδεικνύουν ότι η εξέλιξη των ειδών για την επιβίωση έγινε σμιλεύοντας μια απόλυτα απαραίτητη ενότητα μεταξύ σώματος – ψυχολογίας – εγκεφάλου. Η ερμηνεία μας για την πραγματικότητα προκαλεί αντιδράσεις μέσα μας που παίρνουν την μορφή μιας ψυχολογικής χροιάς. Για παράδειγμα, μια κατάσταση που ερμηνεύθηκε σαν απειλή για την ζωή μας μπορεί να μετατραπεί στιγμιαία σε φόβο θανάτου.
Όταν το πρόβλημα – στρες ξεπερνάει τα όρια του επιτρεπτού για το σύστημα μας, ο εγκέφαλος αναλαμβάνει να κατευθύνει την επίλυση του προβλήματος προς ένα πολύ συγκεκριμένο όργανο που αντιστοιχεί επακριβώς στην χροιά του στρες. Στο παράδειγμά μας θα είναι οι κυψέλες των πνευμόνων, σύμβολο ζωής-θανάτου στην εξέλιξη των ειδών, που θα λάβουν την διαταγή να λειτουργήσουν διαφορετικά, δημιουργώντας περισσότερα κύτταρα (καρκίνος των πνευμόνων) για την προμήθεια περισσότερου οξυγόνου που (συμβολικά) λείπει.
Όταν το πρόβλημα επιλυθεί με κάποιο τρόπο, πχ. πραγματικό (η κατάσταση αλλάζει), η ψυχολογικό (συνειδητοποίηση πως η ερμηνεία-φόβος μας ήταν αβάσιμη) διατάζει την επαναφορά των κυττάρων στην πρότερη κανονική λειτουργία τους και την συμπαράσταση των μικρό-οργανισμών του σώματος ή έξω από αυτόν (στην περίπτωση μας τους βακίλους του Κώχ) που θα επανορθώσουν όλες τις ζημιές. Αυτή η φυσιολογική αντίδραση-ίαση του οργανισμού προκαλεί συνήθως έντονα σωματικά φαινόμενα που εκλαμβάνονται σαν πραγματική ασθένεια (φυματίωση στο παράδειγμά μας) και αντιμετωπίζεται μέσα στην άγνοιά μας σαν τέτοια. Περισσότερες από τις μισές «ασθένειές» είναι εκφράσεις ίασης!

Η αντίληψη πoυ έχει o άνθρωπoς για τη ζωή - Κρισναμούρτι



Η  ανθρωπότητα μοιράζεται-το φως του ήλιου. Αυτό το φως δεν είναι δικό σας ή δικό μου. Είναι ενέργεια που δίνει ζωή  και τη μοιραζόμαστε όλοι. Η ομορφιά του ηλιοβασιλέματος,αν το κοιτάτε ευαίσθητα, μοιράζεται ανάμεσα σε όλα τα ανθρώπινα πλάσματα. Δεν είναι το δικό σας ηλιοβασίλεμα στα δυτικά, στα ανατολικά, στα βόρεια ή στα νότια.Το σημαντικό είναι το ηλιοβασίλεμα.

Έτσι και η συνείδησή μας,στην οποία περιλαμβάνονται οι αντιδράσεις μας, οι πράξεις μας, οι ιδέες, οι έννοιες και τα πρότυπά μας, συστήματα  πεποιθήσεων, ιδεολογίες, φόβοι, απολαύσεις, θρησκευτικές πίστεις, η λατρεία κάποιου που είναι απλώς προβολή του εαυτού μας, οι θλίψεις μας, οι λύπες και οι πόνοι μας, όλο αυτό μοιράζεται εξίσου από όλα τα ανθρώπινα πλάσματα.

Όταν πονάμε το κάνουμε προσωπική υπόθεση. Κλείνουμε απέξω όλο τον πόνο της ανθρωπότητας. Οπως και με την ευχαρίστηση: μεταχειριζόμαστε την ευχαρίστηση σαν κάτι προσωπικό, δικό μας, όλη την έξαψή της κτλ. Ξεχνάμε ότι ο άνθρωπος έχει πονέσει από πάντα πέρα από κάθε μέτρο. Κι αυτός ο πόνος είναι το έδαφος όπου πατάμε όλοι. Μοιράζεται από όλα τα ανθρώπινα πλάσματα.

O άνθρωπος έχει φτιάξει μέσα τoυ σαν φράχτη προστασίας διάφορες εικόνες - θρησκευτικές, πoλιτικές, πρoσωπικές. Αυτές εκδηλώνoνται σαν σύμβoλα, ιδέες, πίστεις. Τo βάρoς αυτών των εικόνων κυριαρχεί πάνω στη σκέψη τoυ ανθρώπoυ, στις σχέσεις τoυ και στην καθημερινή τoυ ζωή. Αυτές oι εικόνες είναι oι αιτίες των πρoβλημάτων μας επειδή χωρίζoυν τoν έναν άνθρωπo από τoν άλλoν.

Η αντίληψη πoυ έχει o άνθρωπoς για τη ζωή διαμoρφώνεται από τις έννoιες πoυ ήδη ενυπάρχoυν στo νoυ τoυ. Τo περιεχόμενo της συνείδησής τoυ είναι όλη τoυ η ύπαρξη. Αυτό τo περιεχόμενo είναι κoινό σε όλη την ανθρωπότητα. Η ατoμικότητα είναι τo όνoμα, η μoρφή και η επιφανειακή παιδεία πoυ απoκτά από την παράδoση και τo περιβάλλoν τoυ. Η μoναδικότητα τoυ ανθρώπoυ δε βρίσκεται στην επιφάνεια, αλλά στην πλήρη ελευθερία από τo περιεχόμενo της συνείδησής τoυ, πoυ είναι κoινή για όλη την ανθρωπότητα.

Η βρωμοκρυπτίνη θεραπεύει το βιολογικό ρολόι του Διαβήτη

Ο μεταβολισμός ρυθμίζεται από τον συνδυασμό πολλών ορμονών, οι οποίες εκκρίνονται συγκεκριμένες ώρες. Ακολουθούν ένα κιρκάδιο ρυθμό, που έχει σχέση με την εναλλαγή του φωτός και του σκότους, την ημέρα και την νύχτα, αντίστοιχα. Ο μεταβολισμός δηλαδή έχει αυτό που λέμε ένα βιολογικό ρολόι.
Το στοιχείο αυτό, παρότι είναι αδιαμφισβήτητο, δεν έχει προσελκύσει αρκετά το ενδιαφέρον της έρευνας, για την καλύτερη αντιμετώπιση του Διαβήτη. Παρόλα αυτά ένα παλιό νευρολογικό φάρμακο, έρχεται να μας θυμίσει αυτή τη λεπτομέρεια.
Η βρωμοκρυπτίνη είναι ένας εκλεκτικός αναστολέας της προλακτίνης, που εκκρίνεται από την υπόφυση. Ενισχύει όμως και την έκκριση της ντοπαμίνης στον οργανισμό. Η ντοπαμίνη είναι μια ουσία που αναστέλλει την λειτουργία του συμπαθητικού τόνου, στον οποίο οφείλεται η έκκριση του γλουκαγόνου και κατά συνέπεια της υπέρμετρης αύξησης της τιμής της γλυκόζης μετά το φαγητό.
Για να συμβεί αυτό, η βρωμοκρυπτίνη θα πρέπει να χορηγηθεί συγκεκριμένη ώρα της ημέρας, ώστε να συντονίσει την έκκριση της ντοπαμίνης με το βιολογικό ρολόι του μεταβολισμού. Έτσι δεν θα επηρεαστούν οι συσχετισμοί και των άλλων ορμονών. Η κατάλληλη στιγμή για την λήψη της βρωμοκρυπτίνης είναι δύο ώρες μετά το πρωινό ξύπνημα, μαζί με την κατανάλωση τροφής.

Το σωστό και το λάθος

swsto-lathos

Κοιτάζοντας πίσω, τι έκανα την προηγούμενη μέρα ή τα προηγούμενα 30 χρόνια, βλέπω ότι επέλεγα το σωστό αντί του λάθους, ή καμιά φορά επέλεγα το λάθος αντί του σωστού. Επέλεγα να κάνω αυτό που θέλω απορρίπτοντας όσα δεν ήθελα να κάνω.
Καμιά φορά όμως, έκανα το Σωστό χωρίς να υπάρχει λάθος, έκανα αυτό που Θέλω χωρίς να υπάρχει αυτό που δεν θέλω. Και δεν υπήρχε καν επιλογή, απλώς δρούσα. Αυτό είναι ένα τεράστιο μυστήριο και πως να το αγγίξεις με λέξεις; Πως οι λέξεις να συλλάβουν ότι υπάρχει κάτι Σωστό χωρίς να υπάρχει δίπλα του ένα λάθος που να τεκμηριώνει την ορθότητα του Σωστού; Δεν είναι δυνατόν να το συλλάβουν.

Ομιλία και υγεία

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΙΩΠΗ

Πρέπει να μάθετε να είστε σιωπηλοί σε πολλές, πολλές περιπτώσεις. Πρέπει να μάθετε να μιλάτε μόνο για ό,τι πρέπει να ειπωθεί. Το επίπεδο της επίτευξης σας ή αυτό που είστε, είναι το αποτέλεσμα της ομιλίας σας. Ακόμη και οι αρρώστιες σας σχετίζονται με την ομιλία σας.

Σε όλες τις εσωτερικές Διδασκαλίες, δίνεται μεγάλη έμφαση στην ομιλία - ορθός λόγος, χωρίς υπερβολές. Ακόμη και μια λέξη που χρησιμοποιείται μη ορθά ή ακατάλληλα, δημιουργεί μια επίδραση στη συνειδητότητά σας.

H ομιλία δημιουργεί μια τεράστια δόνηση στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο σας. H λάθος ομιλία - κριτική, ψέματα, μίσος - δημιουργεί πέτρες στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο σας.

Οι σπουδαίοι γεννιούνται, δεν γίνονται

promitheas
Νίκος Κωνσταντινίδης
Το μεγαλύτερο βάρος έχει αυτό που δε ζυγίζεται. Η σκιά δεν έχει βάρος, όμως τα βήματά της είναι βαριά. Βαραίνουν και οι λέξεις στο νου του ανθρώπου σαν γίνουν μνήμες που πονάνε. Το βαρύ φορτίο συνθλίβει τον άνθρωπο. Τον πιέζει, τον πατά κάτω στη γη. Αντίθετα, η απουσία του φορτίου κάνει τον άνθρωπο ελαφρύ σαν τον άνεμο.
Τι να διαλέξουμε, λοιπόν, ανάμεσα σ’
αυτά τα δύο; το βάρος ή την
ελαφρότητα; αναρωτήθηκε ο
Παρμενίδης τον 6ο π.Χ. αιώνα.
Η αντίφαση ανάμεσα στο βαρύ και το λαφρύ είναι αποδεδειγμένα η μεγαλύτερη αντίφαση. Όταν όμως το βάρος που σηκώνει κάποιος είναι ευχάριστο, ας πούμε για παράδειγμα στον έρωτα, τότε γίνεται ελαφρύ σαν το πούπουλο, ανεξάρτητα από το πόσο ζυγίζει. Αντίθετα το κενό, επειδή δεν μπορείς να το πιάσεις από πουθενά είναι βαρύ κι ας έχει βάρος μηδενικό. Έτσι και η κενή ζωή, γίνεται ασήκωτη, αν δεν έχει περιεχόμενο.
Η ανώτερη πνευματική φύση του ανθρώπου είναι η παιδεία του. Με την παιδεία του, με τον προσανατολισμό ή αποπροσανατολισμό του νου, με δυσάρεστες ή ευχάριστες σκέψεις, ορίζει ο καθείς την ψυχική του υγεία. Όλα είναι στο μυαλό μας. Ο νους μάς δυναμώνει και ο νους μάς αρρωσταίνει, ανάλογα με τις σκέψεις που τον τροφοδοτούμε.
Στη βάση όλοι είμαστε το ίδιο, όπως μας έπλασε ο Θεός. Χωρίς χρήμα, δόξα και τίμημα. Παραμένουμε άνθρωποι, όσο πάνω από το αξίωμα θέτουμε την αξία και την ανθρωπιά πάνω από τον άνθρωπο.
Ο κενός άνθρωπος είναι ομοίωμα
ανθρώπου και τίποτα παραπάνω.

"Πολυεθνική ἐταιρεῖα ἀρχαιοκαπήλων"

AN00950402_001_l
Στά 1765 ὁ J. Bocher (Γάλλος ἀρχιτέκτονας), συναντᾶ στήν Ἀρκαδία, τόν μνημειώδη ναό τοῦ Ἐπικούριου Ἀπόλλωνος. Ἕνας ναός "ξεχασμένος" στούς αἰῶνες, γνωστός μόνο στούς κατοίκους τῆς περιοχῆς ὡς "κολῶνες", "στύλες" ἤ "στυλιά". Ἀπό ἐκείνη τή χρονική στιγμή ἔγινε πόλος ἕλξης καί ἐνέπνευσε ἀπό εὐρωπαίους καλλιτέχνες, ἐπιστήμονες, ἀρχαιολόγους, ἕως διπλωμάτες καί στρατιωτικούς πράκτορες.
"μετά γε τὸν ἐν Τεγέᾳ προτιμῷτο οὗτος ἂν τοῦ λίθου τε ἐς κάλλος καὶ τῆς ἁρμονίας ἕνεκα.
Ἰκτῖνος ὁ ἀρχιτέκτων τοῦ ἐν Φιγαλίᾳ ναοῦ γεγονὼς τῇ ἡλικίᾳ κατὰ Περικλέα καὶ Ἀθηναίοις τὸν Παρθενῶνα καλούμενον κατασκευάσας." Παυσανίας
Τό 1812 φτάνει στήν περιοχή μιά ἀποστολή, ἀποτελούμενη ἀπό ἀνθρώπους τῶν τεχνῶν καὶ τῶν γραμμάτων... Ὁ Haller von Hallerstein, Ch. R. Cockerell, John Foster, Gropious, Bronstedt, Linckh καί ὁ Otto Magnus von Stackellberg. Ἕνα χρόνο πρίν, μερικοί ἀπό αὐτούς, εἶχαν σχηματίσει μιά ἐταιρεῖα μέ τήν ἐπωνυμία "ΞΕΙΝΕΙΟΙ". Ἕνα ἀπό τά χαρακτηριστικά πού ἔπρεπε νά πληροῖ κάποιος πού ἤθελε νά συμμετάσχει σέ αὐτήν τήν ἐταιρεῖα ἦταν τό πάθος γιά τήν Ἑλλάδα καί τήν ἀρχαῖα σοφία.
Μέλη αὐτῆς τῆς ὁμάδας, ὑπῆρξαν, νωρίτερα, "περιηγητές", τῆς ἱερῆς γῆς τῆς Ἑλλάδος, ὅπως ἀποδεικνύεται ἀπό ἀποσπάσματα ἐπιστολῶν τοῦ John Foster στόν πατέρα του.
                                                       Ζάκυνθος, 13 Ἰουνίου 1812
Κατά τήν τελευταῖα μας περιοδεία στό Μοριά ἀνακαλύψαμε στό Ναό τῆς Φιγαλείας μιά ἀκόμα συλλογή ἀγαλμάτων καί ἀναγλύφων, πολυτιμότερη κι ἀπό αὐτή πού εἴχαμε βρεῖ στήν Αἴγινα. Δυστυχῶς ὅμως ἀναγκαστήκαμε νά τήν "ξαναθάψουμε", ἐπειδή οἱ Τοῦρκοι δέν μᾶς ἐπέτρεψαν νά σκάψουμε ὅσο χρειαζόταν. Τήν ὕπαρξη τοῦ θησαυροῦ αὐτοῦ τήν κρατήσαμε μυστική ὥς τώρα, ἐλπίζοντας ὅτι μέ κάποιο νόμιμο ἤ παράνομο τρόπο θά παίρναμε τήν ἄδεια ἀνασκαφῆς, πρᾶγμα πού δέν πετύχαμε ἀκόμα. Μάθαμε ὅμως, πώς ὁ κ. Luceiri, πού βρίσκεται στήν Ἀθῆνα καί πού ἔσκαψε γιά τόν λόρδο Elgin, πληροφορήθηκε τά σχέδια μας ἀπό κάποιους ἀπό τούς ἀνθρώπους μας κι ἔχει ἀρχίσει νά παίρνει τά ἀναγκαῖα μέτρα. Ἐμεῖς εἴμαστε, πάντως, ἀποφασισμένοι νά τά σταματήσουμε καί νά πᾶμε νά προσφέρουμε χρήματα στόν Πασᾶ γιά νά ἐξασφαλίσουμε τήν ποθητή ἄδεια. Μ΄ αὐτόν τόν τρόπο θά την ἀποκτήσουμε σίγουρα, πρίν προλάβει νά ἀντιδράσει ὁ Signor L.

Το χειροκρότημα είναι παντοτινό

Το «FFT» καταγράφει ποδοσφαιρικούς Θεούς του παρελθόντος, που πλάι στα μέρη που μεγαλούργησαν, πήραν πόζα και απολαμβάνουν την αιώνια αποθέωση.

Οι άνθρωποι κατασκεύαζαν αγάλματα από τα πανάρχαια χρόνια. Οι λόγοι που τους παρακινούσαν σ' αυτό, ήταν κυρίως θρησκευτικοί. Ζωντάνευαν έτσι τους Θεούς και τους ημίθεους ήρωες, καθώς πίστευαν πως με αυτό τον τρόπο εξασφάλιζαν την προστασία τους. Η λέξη «άγαλμα» στις μέρες μας λανθασμένα χρησιμοποιείται και για γλυπτά ομοιώματα θνητών. Για τους ανθρώπους ποτέ δεν φτιάχνονταν «αγάλματα» (αγάλω) παρά μονάχα ανδριάντες.
Και όμως υπάρχει μία ξεχωριστή περίπτωση, εκείνη των ποδοσφαιρικών ηρώων που άγγιξαν την… θεοποίηση χάρη στους χιλιάδες πιστούς ακόλουθους τους. Κάθε Κυριακή άκουγαν ρυθμικά το όνομα τους και έκαναν τη… λειτουργία τους, προσφέροντας πάμπολλους τίτλους και αμέτρητες συγκινήσεις. Τελικά άλλοι εν ζωή και άλλοι μετά θάνατο, αποθανατίστηκαν πλάι στον χώρο που μεγαλούργησαν. Εκεί ακούν αιώνια το λατρεμένο τους χειροκρότημα. Θαρρείς όμως πως σαν ο καπνός των αγώνων καταλαγιάζει και ο κόσμος αποχωρεί, ζωντανεύουν για να κλοτσήσουν το τόπι ή να δώσουν τις οδηγίες τους από τον πάγκο…
ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ «Ολντ Τράφορντ»
Η επονομαζόμενη Αγία τριάδα των Μπέμπηδων που κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών του 1968. Ο παλιός Μπόμπι Τσάρλτον (δεξιά) και οι νέοι Τζορτζ Μπέστ (αριστερά), Ντένις Λόου (μέση) αποτέλεσαν ίσως (μαζί με τους Ράιαν Γκιγκς, Πολ Σκόουλς) τους σημαντικότερους παίκτες στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο θάνατος της αγοράς με υπογραφή κυβέρνησης και δανειστών

edito_6_2
Γράφει ο Γιώργος Ευγενίδης
Μιλούσαμε με έναν φίλο που μένει στο εξωτερικό. Με ρωτούσε για την κατάσταση που είναι τα πράγματα και μου ζήτησε να του επιβεβαιώσω κάτι που του έλεγαν οι γονείς του, οι οποίοι κινούνται στο χώρο του μικρομεσαίου επιχειρείν, ότι δηλαδή τα πράγματα στην αγορά έχουν πάλι παγώσει.
«Ασ’ τα, νέκρα», του απάντησα και δεν ήταν δυστυχώς σχήμα καθ’ υπερβολήν. Η εκκρεμότητα της διαπραγμάτευσης πάλι έχει παγώσει την αγορά και όλοι τρέμουν μια επανάκαμψη του σεναρίου του 2015. Σε κανένα κομμάτι της πραγματικής οικονομίας τα πράγματα δεν πάνε καλά, με εξαίρεση το ελληνικό δημόσιο, όπου φυσικά η κατάσταση είναι, τηρουμένων φυσικά των αναλογιών, ανθηρά και εξαιρετικά.
Ας ξεκινήσουμε από τα μπλοκάκια. Το μεγαλειώδες φιάσκο της κυβέρνησης θα μειώσει με μαθηματική ακρίβεια τα προβλεπόμενα έσοδα για τα ασφαλιστικά ταμεία. Τα πράγματα είναι απλά: όσοι δεν χρειάζονται το μπλοκάκι, δεν θα κάτσουν να πληρώνουν ετησιως κοντά στα δύο χιλιάρικα (ελάχιστη εισφορά ΕΦΚΑ και τέλος επιτηδεύματος) για μηδενική δραστηριότητα. Άλλοι, θα προτιμήσουν να κάνουν νέες συμφωνίες με τους εργοδότες τους, ίσως με μειωμένα χρήματα, αλλά σε κάθε περίπτωση θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τη λαιμητόμο του δελτίου παροχής. Άλλοι, θα πάρουν μαύρα και κάτω από το τραπέζι. Και, λίγοι, ελάχιστοι, θα κρατήσουν ανοιχτά τα μπλοκάκια γιατί δεν χάνουν και τόσα πολλά, ενώ υπεισέρχεται και το ζήτημα της ασφάλισης.

ΕΡΕΥΝΑ: Ποια χώρα κερδίζει τη συμπάθεια των Αμερικανών, Ελλάδα ή Τουρκία;

ελλαδα-τουρκια

Να και μια ευχάριστη είδηση που μας έρχεται από την απέναντι όχθη του Ατλαντικού.
Η Ελλάδα, με όλα της τα προβλήματα και τη δυσφήμηση από μιντιακά κέντρα της Δύσης, όχι μόνο αντιμετωπίζεται με εξόχως φιλικά αισθήματα από την αμερικανική κοινή γνώμη, αλλά έγινε ακόμη συμπαθέστερη την τελευταία τριετία!
Η Τουρκία, όπως σημειώνει σε ρεπορτάζ ο «Ελεύθερος Τύπος», αντιθέτως -που έτσι κι αλλιώς δεν έχαιρε ιδιαίτερα υψηλής εκτίμησης- κατρακύλησε πολλές θέσεις την περίοδο 2014-17, γεγονός πάντως που δεν εκπλήσσει.
Ο Ερντογάν πήγε κόντρα στα αμερικανικά συμφέροντα στη Συρία, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι οργάνωσαν το πραξικόπημα εναντίον του και ακολουθεί σαν ουραγός τις ρωσικές πρωτοβουλίες για το συριακό. Επίσης με τις μαζικές διώξεις του Τύπου και τις αποτάξεις αντιφρονούντων έγινε συνώνυμο Ασιάτη δικτάτορα, κι εξελίχθηκε σε αδύναμο κρίκο του ΝΑΤΟ (Για κακή του τύχη ούτε ο Τραμπ φαίνεται να τον περιλαμβάνει στα σχέδιά του).

Ποιά επαγγέλματα θα «εξαφανίσουν» τα ρομπότ

Ποιά επαγγέλματα θα «εξαφανίσουν» τα ρομπότ

Η αυτοματοποίηση απειλεί το μέλλον πολλών θέσεων εργασίας
Πρόκειται για μια αόρατη δύναμη, που ακούει σε πολλά ονόματα και όρους: αυτοματισμός, τεχνητή νοημοσύνη, τεχνολογία, καινοτομία… και ετοιμαστείτε για το καλύτερο, το πιο αγαπημένο όλων… τα ρομπότ!
Όποιο όρο ή λέξη κι αν επιλέξετε, σίγουρα θα έχετε ακούσει να χρησιμοποιείται για να περιγράψει την υποδαύλιση της προόδου και την απώλεια θέσεων εργασίας σχεδόν σε όλους τους επαγγελματικούς τομείς, εδώ και αιώνες.
Και η κατάσταση αυτή δε φαίνεται να έχει σταματημό.
Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στον Economist και την οποία υπογράφουν οι Benedikt Frey και Michael A. Osborne, σε «μία με δύο δεκαετίες, σχεδόν οι μισές δουλειές στις ΗΠΑ θα έχουν αυτοματοποιηθεί».
Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: ποιες είναι αυτές οι «μισές»;
Ή με άλλα λόγια σε ποιους τομείς οι μηχανές είναι καλύτερες από τους ανθρώπους;

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ… ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΑ ΔΙΔΑΞΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ 15ο Ανακεφαλαίωση

Αποτέλεσμα εικόνας για Μυθολογία
Σήμερα φυσικά και δεν ακολουθούμε την όλη διαδικασία των Μυστηρίων με την Αρχαιολατρευτική παράδοση και Δοξασία… διότι δεν υπάρχει Πολιτεία που να υποστηρίζει και να στηρίζει τον Έλληνα και τον Άνθρωπο ως μία ολότητα. Υπάρχει μία σύγχυση και μία διαστρέβλωση της Μυθολογίας… ώστε να μην θυμηθούμε και γνωρίσουμε επακριβώς τα εσωτερικά μας συναισθήματα… ώστε να τα μετατρέψουμε σ’ ένα άρρητο και ασυνείδητο αίτημα… το οποίο, ενώ διαθέτει αδιαμφισβήτητα έναν επικοινωνιακό χαρακτήρα, ταυτόχρονα θα λειτουργήσει και ως μία αντίσταση στην έλευση περιεχομένων του υποσυνείδητου στο συνειδητό μας, που κατά κανόνα δεν θα «αναζητεί» και καλά την ικανοποίησή του, εφόσον φυσικά δεν διαθέτει και μια σαφή εσωτερική δομή και δεν έχει περάσει σαφώς στο χώρο της νεότερης γλώσσας μας.
Είναι λοιπόν ένα αίτημα να γνωρίσουμε τη Μυθολογία μας… «μη αναλυθέν»… ένα αίτημα αταχτοποίητο, ένα αίτημα που δεν διαθέτει παραλήπτη… που κανονικά θα έπρεπε να είμαστε εμείς οι ίδιοι… ένα αίτημα επαναφοράς στις ρίζες μας… που ανακαλύπτει την εξεύρεση ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ λύσεων, διότι ως τώρα μας τα μεταδίδει αυτά τα «δεδομένα»… μόνον η σημερινή Χριστιανική θρησκεία και είναι τα στοιχεία τέτοια που μας αποτρέπουν από την ουσία… για να μπορέσουμε να τα ερευνήσουμε πλήρως και σε βάθος.

Συμβίωση με σκύλο: Μάθετε ποια οφέλη έχει για την υγεία!

dog hug4

Ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου, ο σκύλος μπορεί να συμβάλει στην καλή σωματική και ψυχική μας υγεία!

Μειώστε άγχος και καρδιακούς παλμούς συμβιώνοντας με σκύλο
dog hugΈνα είναι βέβαιο ότι στα χρόνια της κρίσης που βιώνουμε αυξήθηκαν κατά πολύ οι άνθρωποι στην Ελλάδα που ζήτησαν τη βοήθεια του σκύλου… Ετσι αυξήθηκαν κατά πολύ οι υιοθεσίες και ο έλληνας ήρθε πιο κοντά στον καλύτερο φίλο του ανθρώπου. Αυτή η επιλογή πολλών συνανθρώπων μας δεν ήρθε τυχαία αλλά ήταν αποτέλεσμα των αγχωτικών καταστάσεων που βιώνει η ελληνική κοινωνία εξαιτίας των ατέρμονων και αδιέξοδων μνημονιακών πολιτικών… 
Πράγματι έρευνες που έχουν γίνει έχουν καταδείξει ότι η επαφή με τον χνουδωτό καλύτερο φίλο του ανθρώπου μειώνει τα επίπεδα άγχους σε τέτοιο βαθμό που ο άνθρωπος ηρεμεί…
dog huga
Είτε χαϊδεύοντας είτε μιλώντας στο σκύλος σας, ακόμη και παίζοντας μαζί του, επιτυγχάνετε να μειώσετε έως εξαφανίσετε τις ορμόνες του στρες, σύμφωνα με μελέτες. Αναλυτικότερα οι έρευνες έχουν καταδείξει ότι ξεκινώντας να χαϊδεύετε το σκύλο σας και μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας καταποντίζονται τα επίπεδα κορτιζόλης στο αίμα… Η κορτιζόλη θεωρείται η ορμόνη σου άγχους και συμβάλλει στην κόπωση, στην αύξηση του σωματικού βάρους και της γήρανσης… 

Η δράση της ενδορφίνης

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ… ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΑ ΔΙΔΑΞΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ 14ο

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΙΑΝΟΙΑ+ΛΟΓΟΣ
(Το ενδιαφέρον… για το σημερινό κείμενο περί Γλώσσας… είναι να μας δώσει τροφή για ….σκέψη….!)
Η Ελληνική Γλώσσα… είναι πράγματι μία πολύ ενδιαφέρουσα γλώσσα… με μακρινή ιστορία και η μεγαλύτερη τιμή που θα μπορούσαμε να της κάνουμε σήμερα θα ήταν… να την εξερευνήσουμε και να την χρησιμοποιήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε… με καλαισθησία, με ακρίβεια αλλά και με φαντασία.
Η Ελληνική Γλώσσα έχει μία ιστορική συνέχεια… με μια δυνατότητα δημιουργίας νέων λέξεων, που ακριβολογεί, που κυριολεκτεί και είναι μία γλώσσα διδάσκαλος… διότι έχει σοφία και μουσικότητα. Ε… και… θα πει κάποιος… κι οι άλλες γλώσσες έχουν χαρίσματα. Ναι… αλλά οι άλλοι λαοί τις υπερασπίζονται τις γλώσσες τους… ενώ εμείς έχουμε καταντήσει… να ομιλούμε και να δίνουμε αξία μόνον στις ξένες γλώσσες… κι έχουμε γεμίσει άπειρα ξενόγλωσσα φροντιστήρια….!!!
ΓΛΩΣΣΑ/ΓΛΩΘΘΑ/ΓΛΩΤΤΑ
Η Ελληνική μας Γλώσσα … ιστορεί την Δημιουργία… και είναι μία Δήλωση επί της στερεάς Α-λήθειας. Ο Λόγος… είναι ο Φωτισμός πάνω εις τη Γαία. Ο Λόγος είναι ο Ήλιος εις τη Γαία… ως μεταβιβαστής της ενεργείας που τα πάντα θρέφει.
Το Ελληνικόν Αλφάβητον είναι ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΝΝΕΑ…. των θεωριών της Δημιουργίας της Ζωής, οι οποίες παρεχωρήθησαν, για να εκφράσουν με την σύνθεσή τους Έννοιες και Γνώσεις της Αρμονικής Εικόνας των Επίγειων… ως Εικόνα και Ομοίωση των Ουράνιων Σωμάτων.
Όμως οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι… η Σκέψη χωρίς τη Γλώσσα είναι ΒΟΥΒΗ… αλλά και η Γλώσσα χωρίς τη Σκέψη…. γίνεται ΚΡΑΥΓΗ.
Συνείδηση της Γλώσσας σημαίνει…. Συνείδηση της Σκέψης. Έτσι ο Λόγος χτίζεται κατ’ εικόνα και ομοίωση της Σκέψης. Πάντως…. ένα είναι το σίγουρο…. ότι μόνον με ΑΓΩΝΑ… φτάνει ο κάθε ομιλητής εις τη Συνείδηση του Λόγου. Η κορυφαία Στιγμή του ΑΓΩΝΑ που πραγματώνει ο Λόγος είναι η… ΠΟΙΗΣΗ. Στον Ποιητικό Λόγο οι Δυναμικές της κάθε Λέξης φτάνουν εις την πιο υψηλή τους ΕΝΤΑΣΗ, γι’ αυτό και κατοικούν το υψηλότερο Δείκτη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. Η Ελευθερία του Λόγου… οδηγεί εις τη Δημιουργία του Λόγου. Η ζωή όμως μας διδάσκει, ότι μερικές φορές η φωνής της Σιωπής, είναι καλύτερη πολλές φορές… από το Λόγο της Φωνής.

Δείπνο πριν το σεξ; Δείτε τι πρέπει να αποφύγετε… πάση θυσία


σεξ

Ορισμένες τροφές είναι σχεδόν… απαγορευτικές, όταν πρόκειται να κάνετε σεξ, καθώς μπορεί να μειώσουν τις ερωτικές σας επιδόσεις.

Έτσι αν επιλέξετε το αντίθετο, μόνο σεξ δεν θα θέλετε να κάνετε, αφού υπάρχει περίπτωση να νιώσετε δυσφορία, να πέσει η λίμπιντο σας, ή ακόμη και να θελήσετε να κοιμηθείτε.
Καφές: Ένα καφεδάκι πριν το σεξ, δεν είναι ό,τι το καλύτερο. Ο καφές μπορεί να έχει επιπτώσεις στα επινεφρίδια, τα οποία παράγουν -μεταξύ άλλων- και εκείνες τις ορμόνες που ευθύνονται για το στρες. Εάν λοιπόν το παρακάνετε με τον καφέ πριν το σεξ, μάλλον θα σας πιάσει ένα άγχος, μπορεί και "ανεξήγητη" ταχυπαλμία, με αποτέλεσμα να μειωθεί η διάθεση για σεξ.
Κρέας: Το κόκκινο κρέας είναι ένα κρέας λιπαρό και, όταν ξεκινήσει η πέψη, ο οργανισμός καταβάλλει μεγαλύτερη προσπάθεια από άλλες τροφές, για να το διασπάσει. Η ενέργεια που καταναλώνει είναι μεγάλη και είναι πολύ πιθανό (εάν έχετε πιει και... κρασί) να σας πιάσει υπνηλία και να μην έχετε δυνάμεις για να κάνετε σεξ.

Απλοποιήστε τη ζωή σας: Πώς το να εστιάζεις σε λιγότερα μπορεί να σου δώσει περισσότερα

Κάποια στιγμή στη ζωή σας, σίγουρα θα έχετε βρεθεί απέναντι σε μια αγχώδη κατάσταση η οποία απαιτούσε χρόνο και σκέψη για να αντιμετωπιστεί. Ή μπορεί να έχετε βιώσει πολύπλοκες καταστάσεις εξαιτίας της μανίας που έχετε να προσπαθείτε να τα επιτύχετε όλα και, συνήθως, ταυτόχρονα!
Αυτή η συνήθεια όμως είναι κουραστική, τόσο για την σωματική, όσο και για την ψυχική σας υγεία. Βαραίνει τη σκέψη σας και συνήθως σας προκαλεί απογοητεύσεις όταν τα πράγματα δεν γίνονται όπως είχατε σχεδιάσει. Είναι, όμως, φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό- από τη στιγμή που αποφασίζετε να ασχοληθείτε με μια πληθώρα πραγμάτων, όσο καλοί και αν είστε, θα δυσκολευτείτε ιδιαίτερα να τα φέρετε όλα εις πέρας.
Για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα, ενδείκνυται να στενέψετε τον κλοιό των πραγμάτων με τα οποία ασχολείστε. Για την ακρίβεια, να θέσετε προτεραιότητες. Είναι προτιμότερο να εστιάσετε, τουλάχιστον για αρχή, στα σημαντικά πράγματα και έπειτα σε όλα τα άλλα. Σκεφτείτε μακροπρόθεσμα- έχετε πραγματική ανάγκη να κάνετε αυτό που θέλετε τώρα ή είναι ένα καπρίτσιο της στιγμής; Αφήστε τον χρόνο να δείξει αν η απόφασή σας είναι αποδοτική ή όχι για εσάς. Έχετε υπόψιν ότι αν εστιάσετε μόνο στα σημαντικά, τότε αυτόματα αυξάνετε τις πιθανότητες επιτυχίας σε αυτά.
Είναι πιο απλό από ότι φαίνεται και πιο εύκολο από όσο νομίζετε. Αν καθίσετε να σκεφτείτε που αναλώνετε τον χρόνο και τον εαυτό σας, θα δείτε ότι δεν σας χρειάζονται πραγματικά όλα αυτά στα οποία έχετε κεντρίσει την προσοχή σας. Αντίθετα, ίσως να σας επιβραδύνουν, να σας πιέζουν και να σας κουράζουν.

8 μαθήματα καλύτερης ζωής, από την ίδια τη ζωή... (μέρος β')



(μέρος α')


5. Όλοι και όλα στη ζωή έχουν ένα όριο.
Δεν μπορείς να διαβάσεις όλα τα βιβλία που θα ήθελες να διαβάσεις. Δεν μπορείς να αποκτήσεις όλες τις δεξιότητες που θέλεις να έχεις. Δεν μπορείς να ζήσεις όλες τις ζωές που θέλεις να ζήσεις. Δεν μπορείς να είσαι όλη την ώρα με τους ανθρώπους που θέλεις να έχεις στη ζωή σου και με όσους αγαπάς. Δεν μπορείς να νιώσεις όλα ανεξαιρέτως τα συναισθήματα και τις συναισθηματικές εμπειρίες.

Έχεις τα ίδια όρια και περιορισμούς που έχει ο καθένας μας. Στο “παιχνίδι” της ζωής λαμβάνεις πολλά δώρα και απροσδόκητους περιορισμούς, που όμως κάνουν ακόμη πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι, πως ανταποκρίνεσαι σε αυτή την πραγματικότητα; Επικεντρώνεσαι στους περιορισμούς ή συμμετέχεις στο παιχνίδι με σοφία και ευγνωμοσύνη, κάνοντας το καλύτερο μέσα από τα αποτελέσματα που μπορείς να φέρεις στη ζωή σου με αυτά που σου δίνει, ακόμη κι αν κάποιες φορές νιώθεις ότι δύσκολα μπορείς να τα αποδεχθείς;
 
Στο τέλος της ημέρας, αυτό που μετράει είναι να εστιάσεις σε αυτά που έχουν μεγαλύτερη σημασία για σένα. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσεις να δεις την ομορφιά που πηγάζει από τις διαφορετικές ευκαιρίες, όσο αυτές διαρκούν.
 
Ας σκεφτούμε για μια στιγμή ένα παράδειγμα. Τον περιορισμό που βάζει η ζωή στο να ζήσεις με αυτούς που αγαπάς. Όταν κάποιος που αγαπάς φεύγει, πρόωρα από τη ζωή, αυτό σου ραγίζει, πραγματικά, την καρδιά. Η απώλεια αυτή είναι από τους πιο σπαρακτικούς περιορισμούς που προσφέρει η ζωή. Φαντάσου, ένα άτομο που έδωσε τόσο νόημα στη ζωή σου, να μην είναι πια εδώ – τουλάχιστον ως φυσική παρουσία. Δεν είσαι το ίδιο πρόσωπο χωρίς αυτό. Θα πρέπει να αλλάξεις αυτό που είσαι. Να είσαι ένας φίλος χωρίς τον κολλητό του, να είσαι μια γυναίκα χωρίς τον άντρα της, να είσαι μία κόρη χωρίς τον μπαμπά της, να είσαι ένας γείτονας που έχασε το διπλανό του. Θα ήθελες η ζωή να ήταν ακριβώς η ίδια όπως πριν την απώλεια που βίωσες…αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ… ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΑ ΔΙΔΑΞΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ 13ο

Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΟΙΝΙΚΗ
  • Σήμερα το μάθημα είναι πολύ εύκολο… και έχει μόνον δύο λέξεις:
  • Το «Διατί» και το «Διότι».
  • Οπότε είναι ευκαιρία αφού έχουμε τόσο πολύ χρόνο μπροστά μας… να πάμε και μία εκδρομή…!... ή μήπως δεν θέλετε…!
  • Συμπέρασμα: Χρησιμοποιώντας αυτές τις δύο λέξεις… το διατί και το διότι… στη ζωή μας… μπορούμε ν’ ανακαλύψουμε πολλά πράγματα… αρκεί να τις θυμόμαστε συχνά και να τις βάζουμε πάντα επάνω στο «τραπέζι»… «διατί»… ρωτώντας μαθαίνεις ανακαλύπτεις…. και «διότι» η έρευνα… τελικά κάπου θα σε πάει…!
  • ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ… ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΕΚΔΡΟΜΗ…. ΣΤΗ ΦΟΙΝΙΚΗ…!... ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑΤΕ ΛΙΓΑΚΙ… ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΩ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ….!... ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ…. ΕΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΛΑ…. ΠΑΙΔΑΚΙΑ...
  • Η ΦΟΙΝΙΚΗ
  • Τα τελευταία χρόνια 7ου αιώνα… της 7ης π.Χ. χιλιετίας …πηγαίνοντας πίσω στο χρόνο… εκεί στην παραλία του Θερμαϊκού κόλπου, κοντά στο σημερινό χωριό Αγιόκαμπος της Θεσσαλίας, κάπου στα 600μ. νότια, ήταν στην αρχή χτισμένη μια μικρή πόλη από 45 σπίτια, μ’ ένα λιμανάκι. Ήταν η λεγόμενη περιβόητη και ξακουστή Φοινίκη… μία από τις Πολίχνες των Πελασγών, από την οποία καταγόταν ο παππούς της μητέρας του Αχιλλέα, του ήρωα της Τροίας.
  • Η Φοινίκη λοιπόν… αργότερα έγινε μία πόλη ναυτιλιακή, εμπορική με μεγαλύτερο λιμάνι, όπου αγκυροβολούσαν πολλά και μεγάλα πλοία της εποχής εκείνης. Απαριθμούσε γύρω στα 410 επιπλέον κτίρια και ο πληθυσμός της έφθανε κάπου τους 3.500 κατοίκους. Στη Φοινίκη… κατοικούσαν κυρίως καραβοκύρηδες, ναυτικοί και άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών… όπως Μινύες, Σόλυμοι, Αιολείς, Αχαιοί, Άβαντες, Λάπυθες, Δόλοπες, Δαναοί…. άνθρωποι δηλαδή… που προέρχονταν από τα φύλα των Πελασγών. Οι περισσότεροι των καραβοκύρηδων ήταν έμποροι. Απασχόληση τους ήταν η ναυσιπλοϊα και το εμπόριο γενικότερα.
  • Ταξίδευαν με τα καράβια τους, όχι μόνο σ’ όλες τις παραλιακές πόλεις της Ελλάδος, αλλά και σε πολλές μακρινές χώρες, μεταφέροντας εμπορεύματα. Στη μεγαλύτερη της ακμή η Φοινίκη έφτασε λίγο πριν από τον καταποντισμό της και τον αφανισμό της, από τους μεγάλους σεισμούς του έτους 1345π.Χ. Το έτος 1605π.Χ. καταστράφηκαν από ένα μεγάλο σεισμό… περίπου τα 3/5 των οικημάτων κι αυτή ήταν η πρώτη καταστροφή. Το έτος 1547π.Χ. ακόμη ένας μεγάλος σεισμός κατέστρεψε ολοσχερώς τα οικήματα της πόλης και υπήρξαν πολλά θύματα.
  • Μετά από 100 περίπου χρόνια… αργότερα στα 1445π.Χ., πάλι ένας άλλος σεισμός κατέστρεψε ξανά τα 2/5 της πόλης. Και τέλος 100 χρόνια μετά… το έτος 1345π.Χ. κάποιες σεισμικές δονήσεις μεγάλης έντασης… καταπόντιζαν επί 11 ημέρες την πόλη και την αφάνισαν. Την 5η ημέρα από την αρχή των σεισμών και μετά από μια ισχυρή σεισμική δόνηση, καταποντίστηκαν τα 3/5 της πόλης. Την 10η και 11η ημέρα καταποντίστηκε ολόκληρη η πόλη και η τοποθεσία έγινε θάλασσα. Αυτό λοιπόν… είναι και το τέλος της Θεσσαλικής Φοινίκης. Μετά την καταστροφή της, η πόλη Φοινίκη δεν ξαναχτίστηκε στην τοποθεσία αυτή της Θεσσαλίας και η ύπαρξή της μετά από χρόνια ξεχάστηκε… πλέον.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα