Τρίτη 22 Απριλίου 2014

ΣΤΟ ΣΕΞ ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΣΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΟΝΟΓΑΜΙΑ


Καμμία έκπληξη ότι αυτή η γυναικάρα η Κιμ Κατράλ εξομολογήθηκε ότι το καλύτερο σεξ στη ζωή της το κάνει εδώ και 15 χρόνια και η αιτία είναι ότι ανήκει στο κλαμπ των μονογαμικών. Με τον ίδιο άνδρα και το ευχαριστιέται; Βεβαίως. Με τον ίδιον παρτεναίρ θα απογειωθείς, όχι με κάποιον στα όρθια. Στα πεταχτά. Με τον τυχαίο, με τον προσωρινό εραστή δεν θα έχεις την πολυτέλεια της ερωτοτελεστίας.
Ιεροτελεστία είναι το γαμήσι, και κακώς μας κτυπάει χυδαία η λέξη. Είναι τεράστιο ρήμα το γαμάω-γαμώ. Ευλογημένο απ’όλες τις αρχαίες θρησκείες. Είναι η πιο αθώα λέξη, το γαμώ, το γαμήσι, είναι η απόλυτη λέξη που έχει σχέση κάθε έννοια της δημιουργίας, όχι μονάχα στην θεία διάστασή της.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟ


Σε κάνω αστυνομικό, σου δίνω και όπλο, γιατί; Για να με προστατεύεις από τον κακοποιό. Όχι για να μπαίνεις στο σπίτι μου να με ληστέψεις. Αυτό έγινε την 21η Απριλίου 1967. Κάποιοι αξιωματικοί του στρατού καβάλησαν τα τανκ για να καταλάβουν τη Βουλή σαν τους αγανακτισμένους της πλατείας Συντάγματος. Έτσι, νταηλίκι. Όπως οι χούλιγκαν αν δεν τους γουστάρει το αποτέλεσμα του αγώνα μπουκάρουν στο γήπεδο και διακόπτουν το ματς.
Πώς να σηκώσει κεφάλι αυτός ο τόπος όταν κατοικείται απ’ αυτόν τον λαό. Ποιοι φταίνε; Όχι, βέβαια, οι πραξικοπηματίες, οι συνωμότες. Τα βρήκανε και τα κάνανε. Επτά χρόνια την Ελλάδα κυβερνούσαν άσχετοι, και παράνομοι, αφού ήταν δικτάτορες, αλλά και ακατάλληλοι, αφού ήταν στρατιωτικοί.

Ο προσωπικός γολγοθάς και η μαζοχιστική (αυτοηττώμενη) προσωπικότητα

masoch12Της :  Ειρήνης Τζελέπη, Συμβουλευτικής Ψυχολόγου-Ψυχοθεραπεύτριας
Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με ένα ίσως από τα πιο ιδιαίτερα και ενδιαφέροντα στοιχεία που μπορεί κανείς να συναντήσει ως διαβάθμιση και ιδιαιτερότητα της ανθρώπινης φύσης: την τάση ενός ανθρώπου να υποφέρει και να επιδιώκει τον «πόνο» και την οδύνη στη ζωή του. Να επιλέγει καταστάσεις και πορείες που οδηγούν σε αρνητικές συνέπειες για τον ίδιο. Σε επιλογές καταστροφικές και αυτοηττώμενες. Σίγουρα, δεν υπάρχει κάτι πιο παράξενο αλλά και αντιφατικό για τον ερευνητή της ανθρώπινης ψυχολογίας από έναν άνθρωπο που φαίνεται να είναι ο ίδιος εχθρός του εαυτού του.

Ο όρος μαζοχισμός είναι γνωστός και μας παραπέμπει αρχικά στη σεξουαλική έκφραση και δραστηριότητα φέρνοντας στο μυαλό μας την έννοια της σεξουαλικής διέγερσης που προκαλείται από τη βίωση του πόνου. Η έννοια αυτή είχε ήδη πάρει το όνομά της από τον Sacher-Masoch (1). Με τον όρο μαζοχιστική (αυτοηττώμενη) προσωπικότητα (self-defeating personality disorder) όμως δεν αναφερόμαστε στη σεξουαλική συμπεριφορά του ατόμου αλλά στη γενικότερη συμπεριφορά και προσωπικότητα που φαίνεται, συνειδητά ή ασυνείδητα, να επιδιώκει τη βίωση της «ήττας» και της οδύνης προκειμένου να δημιουργήσει ή να επιτύχει κάτι στη ζωή. Εξάλλου, ένα άτομο με μαζοχιστικά στοιχεία προσωπικότητας μπορεί και να μην εμφανίζει μαζοχιστικά στοιχεία στη σεξουαλική του συμπεριφορά. Σημαντικός αριθμός ατόμων με μαζοχιστική (αυτοηττώμενη) προσωπικότητα περιγράφει μια ομαλή σεξουαλική συμπεριφορά και δραστηριότητα.

Γιατί σύντομα τα παιδιά θα πεθαίνουν νωρίτερα από τους γονείς τους

eatingkid1
Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, διαπίστωσαν ότι η νέα γενιά και οι επόμενες που ακολουθούν άμεσα, τρώνε όλο και λιγότερο φρούτα και λαχανικά, προτιμούν να μην αθλούνται όσο χρειάζεται, κάθονται με τις ώρες στον καναπέ και βλέπουν τηλεόραση, και φλερτάρουν μέσω ίντερνετ. Δηλαδή πραγματοποιούν βασικές ανθρώπινες λειτουργίες όχι όπως είμαστε προγραμματισμένοι να κάνουμε.
Οι επιστήμονες δεν μιλάνε για μερικές εκατοντάδες παιδιών, αλλά για πολλά εκατομμύρια. Μια γενιά που θα πεθάνει ενώ οι γονείς τους, είναι εν ζωή. Μια γενιά που θα πεθάνει νέα. Οι Βρετανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η πλειοψηφία των παιδιών από 5 έως 15 ετών -περίπου το 80%- δεν τρώει τα συνιστώμενα πέντε γεύματα από φρούτα και λαχανικά την ημέρα, σύμφωνα με έρευνα. Επίσης τα μισά από αυτά, καταναλώνουν αναψυκτικά, σοκολάτες και γλυκά κάθε μέρα. Δηλαδή μια γενιά αυτοκτονεί αργά.

ΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΩΤΟΣ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΗΣ, Ο ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΣ ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΤΟΥ ΟΡΕΣΤΗ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΤΡΩΪΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ «ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ» 
Ώτος και Εφιάλτης.Γίγαντες με ύψος 16.65 μέτρα και πλάτος 5.76 μέτρα.
53[Κανάκη δε εγέννησεν εκ Ποσειδώνος Οπλέα και Νιρέα και Επωπέα και Αλωέα και Τρίοπα. Αλωεύς μεν ούν έγημεν Ιφιμέδειαν την Τρίοπος, ήτις Ποσειδώνος ηράσθη, και συνεχώς φοιτώσα επί την θάλασσαν, χερσίν αρυομένη τα κύματα τοις κόλποις ενεφόρει. Συνελθών δε αυτή Ποσειδών δύο εγέννησε παίδας. Ώτον και Εφιάλτην, τους Αλωάδας λεγομένους.] 
μετ. 53{Όσο για την Κανάκη, γέννησε από τον Ποσειδώνα τον Οπλέα, τον Νιρέα, τον Επωπέα, τον Αλωέα και τον Τρίοπα. Ο Αλωέας παντρεύτηκε την Ιφιμέδεια, κόρη του Τρίοπα, η οποία όμως ερωτεύτηκε τον Ποσειδώνα και συχνάζοντας στη θάλασσα έπαιρνε νερό από τα κύματα με τα χέρια της και το έριχνε στους κόλπους της. Αφού τελικά έσμιξε με τον Ποσειδώνα, γέννησε δύο παιδιά, τον Ώτο και τον Εφιάλτη, τους λεγόμενους Αλωάδες.}
54[Ούτοι κατ' ενιαυτόν ηύξανον πλάτος μεν πηχυαίον μήκος δε οργυιαίον' εννέα δε ετών γενόμενοι, και το μεν πλάτος πηχών έχοντες εννέα το δε μέγεθος οργυιών εννέα, προς θεούς μάχεσθαι διενοούντο, και την μεν Όσσαν επί τον Όλυμπον έθεσαν, επί δε την Όσσαν θέντες το Πήλιον δια των ορών τούτων ηπείλουν εις ουρανόν αναβήσεσθαι, και την μεν θάλασσαν χώσαντες τοις όρεσι εκποιήσειν έλεγον ήπειρον, την δε γην θάλασσαν.]
μετ. 54{Αυτοί κάθε χρόνο μεγάλωναν στο πλάτος έναν πήχυ και στο ύψος μια οργυιά. Στα εννιά τους χρόνια το πλάτος τους έφτανε τους εννέα πήχεις και το ύψος τους τις εννέα οργυιές. Τότε αποφάσισαν να πολεμήσουν τους θεούς και βάζοντας την Όσσα πάνω στον Όλυμπο και πάνω στην Όσσα το Πήλιο, απειλούσαν μέσω των βουνών αυτών να φτάσουν στον ουρανό. Έλεγαν μάλιστα, ότι θα ρίξουν τα βουνά στη θάλασσα και θα τη μετατρέψουν σε στεριά και τη στεριά θα την κάνουν θάλασσα.}

Η πιο ακριβή φωτογραφία που τραβήχτηκε ποτέ!



Ο τίτλος της πιο ακριβής φωτογραφίας αμφισβητείται. Υπάρχει μια λίστα στη Βικιπαίδεια με τις πιο ακριβές φωτογραφίες, με βάση όμως την τιμή με την οποία αγοράστηκαν και όχι με την ακριβή φωτογραφία που τραβήχτηκε ποτέ.

Αυτός ο τίτλος ανήκει μάλλον στην φωτογραφία που βλέπουμε πιο πάνω, όπου φωτογραφήθηκαν το 1913 και οι 12.000 εργάτες του εργοστασίου της Ford Motor στο Highland Park, την ημέρα που εγκαταστάθηκε στο εργοστάσιο η πρώτη πλήρης γραμμή συναρμολόγησης του κόσμου.

Χωρίς πανικό διώξτε τα παραπανίσια κιλά των εορτών


του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.

Αυτές τις μέρες οι διατροφικές μας συνήθειες άλλαξαν και φάγαμε κάτι παραπάνω. Η μαγειρίτσα, τα αυγά, το αρνί,  τα κουλουράκια και οι έξοδοι, τα κεράσματα, μας άφησαν να νιώθουμε φουσκωμένοι και με "λίγο" έξτρα βάρος. Τις ημέρες του Πάσχα γίνεται υπερκατανάλωση τροφών, με αυξημένη κυρίως πρόσληψη πρωτεΐνης, λίπους και αλκοόλ είναι πολύ πιθανό κατά τη διάρκεια των εορτών να πάρουμε δυο τρία. Τα κιλά αυτά μπορούν με σωστές και έξυπνες συμβουλές να εξαφανιστούν και ο οργανισμός να επανέλθει γρήγορα στους φυσιολογικούς διατροφικούς ρυθμούς.

Ο τουρκικός Γολγοθάς για το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ο τουρκικός Γολγοθάς για το Οικουμενικό Πατριαρχείο


Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ*
Οι ηγέτες της ελληνικής μειονότητας της Πόλης, περιλαμβανομένου του ίδιου του Πατριάρχη, είχαν ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας της Τουρκίας για την ΕΕ, για τους ίδιους λόγους που την υποστήριζε και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας των πολιτών στην Τουρκία. Το σκεπτικό ήταν ότι θα υποχρέωνε η ΕΕ την Τουρκία να εκσυγχρονίσει το αυταρχικό πολιτικό της σύστημα, μια αλλαγή που μόνο ευεργετική μπορεί να είναι για τις μειονότητες.
Παρά τις αρχικές μεγάλες προσδοκίες, δεν υπάρχει σήμερα τίποτα το αισιόδοξο για την Ελληνική κοινότητα στην Κωνσταντινούπολη. Φθίνει ολοένα: το Συμβούλιο της Ευρώπης υπολογίζει ότι έχουν απομείνει περίπου 1.000-1.500 άτομα. Τα σχολεία έχουν περίπου 240 μαθητές και στις δώδεκα τάξεις, από τους οποίους σχεδόν το ένα τρίτο είναι παιδιά Χριστιανών Αράβων και όχι Ελλήνων.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ



Κατάλογος αμαρτημάτων

H Nasa έδειξε τεράστιο Ufo στην εθνική τηλεόραση! (Βίντεο)


Την Κυριακή, 25 του Φεβρουαρίου 1996, το Διαστημικό Λεωφορείο Κολούμπια ανέπτυξε ένα πειραματικό σύστημα πρόσδεσης σε τροχιά. Το πείραμα ονομάστηκε σύστημα δορυφορικής Καθήλωσης (TSS-1R) και  σκοπός του ήταν η  παραγωγή ηλεκτρισμού χρησιμοποιώντας το μαγνητικό πεδίο της Γης. Δυστυχώς το λουρί έσπασε και το πείραμα απέτυχε, αν και καταγράφηκαν περίπου πέντε ώρες δεδομένων. Θυμηθείτε τα ΑΤΙΑ που εμφανίστηκαν από το πουθενά...

Πως οι γονείς μειώνουν άθελά τους την αυτοεκτίμηση των παιδιών τους

Όλοι οι γονείς αναγνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να έχουν τα παιδιά τους αυτοεκτίμηση και να πιστεύουν στο εαυτό τους και τις ικανότητες τους. Ωστόσο πολλές φορές άθελα τους κάνουν ορισμένα λάθη που έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Ας δούμε τα πιο συνηθισμένα από αυτά:
fivelessonsforlife

Από τα Πάθη στην Ανάσταση: η σημασία του Πάσχα Μήνυμα θετικής ψυχολογίας


Η Κυριακή του Πάσχα αποτελεί σημαντική πηγή έμπνευσης και εσωτερικής ανάτασης για τον άνθρωπο.  Από τα ματωμένα σεντόνια στον άδειο τάφο του Κυρίου, ο κόσμος σηματοδότησε τότε μια διαφορετική εποχή καινούργιων γενναίων ξεκινημάτων.  Το μήνυμα της αγάπης, της πίστης και της ελπίδας αντηχεί σε όλο τον κόσμο, από το ρημαγμένο Αφγανιστάν στην εμπόλεμη Παλαιστίνη.

Ο Ντοστογιέφσκι, στους «Αδελφούς Καραμαζώφ» είπε: «χωρίς Θεό, όλα επιτρέπονται», αλλά η γιορτή του Πάσχα δηλώνει «Με το Θεό, όλα είναι δυνατά».  Πρόκειται για ένα μήνυμα ελπίδας που ξεπερνάει τους περιορισμούς μας και θριαμβεύει πάνω στους χειρότερους φόβους μας.  Αυτό είναι το πραγματικό νόημα του Πάσχα!

Τα 10 πιο τρομακτικά αεροδρόμια στον κόσμο!

Μπροστά η θάλασσα και πίσω τεράστιοι βράχοι! Ταξιδεύουμε για να γνωρίσουμε από κοντά τα 10 πιο τρομακτικά αεροδρόμια στον κόσμο.. Δέστε τις ζώνες σας, ξεκινάμε..

1.  Διεθνές αεροδρόμιο Princess Juliana

Διεθνές αεροδρόμιο Princess Juliana

Βρέφη δύο ημερών έχουν ήδη ανεπτυγμένες κάποιες βασικές γλωσσικές δομές

Βρέφη δύο ημερών έχουν ήδη ανεπτυγμένες κάποιες βασικές γλωσσικές δομές

Ένα από τα ερωτήματα που απασχολεί πολλούς αναπτυξιακούς ψυχολόγους και γλωσσολόγους είναι και αυτό της απόκτησης της γλώσσας. Ερχόμαστε στον κόσμο έτοιμοι με κάποιο κοινό βιολογικό μηχανισμό, προδιατεθειμένοι να αναπτύξουμε συγκεκριμένες γλωσσικές ικανότητες -όπως π.χ. υποστηρίζει ο Τσόμσκι με τη θεωρία του περί βιολογικών καταβολών της γλωσσικής σύνταξης- ή είμαστε tabularasaκαι μαθαίνουμε αποκλειστικά και μόνο βάσει της εμπειρίας, όπως υποστηρίζουν οι συμπεριφοριστές; 

Εδώ και δεκαετίες η επιστημονική κοινότητα βρίσκει επιχειρήματα και δεδομένα υπέρ της μίας ή της άλλης θεωρητικής προσέγγισης, με τους περισσότερους ειδικούς να συμφωνούν πως η αλήθεια κρύβεται κάπου στη μέση. Ναι μεν έχουμε έναν εγγενή βιολογικό μηχανισμό, αλλά το εάν θα αναπτυχθεί ή όχι η γλώσσα και ο βαθμός ανάπτυξής της εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από το περιβάλλον του παιδιού. Ποια είναι όμως τα όρια αυτού του μηχανισμού; Πόσο ισχυρός είναι;

Άφωνη Κραυγή






Πόσα μπορούν να αποσιωπούν οι σφαλιστές οι πόρτες;

Ό,τι καλό, ό,τι μυστικό, ό,τι γεμάτο αλήθεια

πέρα από αυτές τις απροσπέλαστες τις πύλες

που ορθώνονται μπροστά μου είναι κλεισμένο.




Όλα τα θέλγητρα του κόσμου

έχουν αποσυρθεί εκεί

πίσω από τείχη ανελεήμονα

που μου αποστερούν την παραδείσια θέα.

Λύθηκε το μυστήριο στο Νησί του Πάσχα ;


Η έρευνα έχει ξεκινήσει από το 1914 και τώρα αρχαιολόγοι από τα πανεπιστήμια του Manchester και College London θεωρούν ότι τα κόκκινα «καπέλα» των αγαλμάτων στο νησί του Πάσχα προέρχονται από πέτρωμα κοντινού ηφαιστείου.

Αν και ακόμα δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο τοποθετήθηκαν αυτά τα καπέλα, ωστόσο ένα σκεπάρνι που βρέθηκε κοντά στο χώρο, κάνει τους επιστήμονες να υποθέτουν πως πρόκειται για ένα είδος προσφοράς μπροστά σε ένα βωμό !

Πράγματι, τα καπέλα αυτά πληθαίνουν όσο πλησιάζει κανείς στο ηφαίστειο και σχηματίζουν ένα είδος «ιερού», σύμφωνα με τον Βρετανό αρχαιολόγο Colin Richards, που εμποδίζει την άμεση πρόσβαση στο εντυπωσιακό αυτό γεωλογικό φαινόμενο.

Ἰησοῦν ἢ Βαραββᾶν;


 
"Σαν αιώνιο 'Ἰησοῦν ἢ Βαραββᾶν' του ανθρώπου η φύση" έγραφε σ' έναν πλήρη νοημάτων στίχο η Λίνα Νικολακοπούλου.
Ένα αιώνιο δίλημμα ανάμεσα σε δυο αδικίες, ανάμεσα σε δυο επιλογές στάσης ζωής.
Έχουμε αναρωτηθεί ποτέ τι θα απαντούσαμε αν ήμασταν στη θέση των Εβραίων που παρακολούθησαν τη "δίκη" του Ιησού;
Έχουμε αναρωτηθεί ποιοι θα παίρναμε τα πόδια μας για να εκφράσουμε τη δική μας γνώμη, τη δική μας απάντηση στο δίλημμα;
Έχουμε αναρωτηθεί ποιοι τελικά πήγαν και φώναξαν "Βαραββᾶν";
Και, εν τέλει, έχουμε αναρωτηθεί ποιο ηταν το κίνητρο της επιλογής τους;

ΡΑΝ: ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΦΕΛΙΜ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ 1631

Περιέργα πράγματα φτιαγμένα με αστρονομική τέχνη σε πολλές εποχές κυρίως στην Βυζαντινή περίοδο αλλά και σχετικά με την ύπαρξη περίεργων όντων. 


Από το βιβλίο του Μητροπολίτου Δωρόθεου Μονεμβασίας που γράφτηκε το 1631:


1. Είχεν ο βασιλέας έναν καθρέφτην μέγαν και θαυμαστόν, τον οποίον τον έκαμε με αστρονομικήν τέχνην, και εκεί μέσα έβλεπες όλον τον Κόσμον, τους Βασιλείς, τους Αφέντας, τους Στρατηγούς, τα φουσάτα, τα άλογα, τα άρματα, τα Κάστρη, τας χώρας, και ό, τι ήθελες και επεθύμεις να ιδείς εις άλλον Κόσμον, υπήγενες και το έβλεπες εις τον καθρέφτην, καθώς να ήσουν και εις τον Κόσμον εκείνον να το έβλεπες. 

2. Έκαμε έναν πλάτανον μεγάλον ολόχρυσον και έκαμεν και πάσας γενεάς πουλί και έβαλεν τα απάνω. Έκαμε και δύο λεοντάρια και όρνεα και όργανα, και άλλα διάφορα έργα ολόχρυσα εις το σφυρί και το αμόνι φτιαγμένον το χρυσάφι. Και όταν ήθελεν δώσει ο άνεμος εσείετο ο πλάτανος και εσείοντο και τα πουλιά και ελάλει καθ ΄ένα την φωνή του.Ομοιώς έπαιζαν και τα όργανα με τον άνεμον και όλα τα έργα όπου είχε καμωμένα και ήταν υπερθαύμαστον έργο να το βλέπει τινάς, ή να το ακούει. Και τούτα ήταν ποιήματα του Λέοντος του Σοφού με τέχνην αστρονομικήν. 

Αναμνήσεις από την εποχή που οι άνθρωποι είχαν Ψυχή


ΑναγνωστικόΚάποτε, όταν τα παιδιά γυρνούσαμε από τις διακοπές του Πάσχα στο σχολείο, οι δασκάλοι μας μάς έβαζαν να γράψουμε μια έκθεση με τίτλο “πώς πέρασα το Πάσχα”, για να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας με τους συμμαθητές μας στην Τάξη.
Σήμερα δεν χρειάζεται…

Για Όλα Υπάρχει ένα Όριο - Μέρος Δεύτερο




Στο πρώτο μέρος είδαμε πόσο καταστροφική για τη ζωή μας μπορεί να είναι η αδυναμία οριοθέτησης. Εδώ θα δούμε πώς μπορούμε να θέσουμε όρια για τον εαυτό μας, αρκεί προηγουμένως να έχουμε τοποθετηθεί ως προς τα εξής ζητήματα:

Ποιο είναι το σύστημα αξιών μου; Τι μου υπαγορεύουν οι αξίες μου ως σωστό ή λάθος, επιτρεπτό ή ανεπίτρεπτο;


Ποιες είναι οι ανάγκες, τα συναισθήματα, οι απόψεις, τα δικαιώματα που δεν διατίθεμαι να διαπραγματευτώ για κανέναν και τίποτα;

Ποιες σχέσεις και συμπεριφορές θα διακόψω, αποκλείσω, αλλάξω, ακόμα και αν η συνήθεια, η καρδιά μου ή η δειλία μου με προτρέπουν να τις διατηρήσω και υπομείνω;

Είναι προφανές ότι για να οριοθετηθούμε θα χρειαστεί να πάρουμε κάποιες δύσκολες αποφάσεις. Και κάτι ακόμα δυσκολότερο: θα χρειαστεί να μάθουμε να εκτιμούμε τον εαυτό μας και να δηλώσουμε, με λόγια και πράξεις, το αυτονόητο – ότι απαιτούμε σεβασμό.  

ΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Για Όλα Υπάρχει ένα Όριο - Μέρος Πρώτο




Όταν νιώθουμε φόβο, θυμό, δυσαρέσκεια ή κίνδυνο, σημαίνει ότι κάποιο όριο μας έχει παραβιαστεί.

Όταν νιώθουμε ότι μας εκμεταλλεύονται, μας φέρονται με αναισθησία, μας χρησιμοποιούν ή προσπαθούν να μας χειριστούν και να μας ελέγξουν, σημαίνει ότι κάποιο όριο μας έχει παραβιαστεί.


Όταν πηγαίνουμε κόντρα στα συμφέροντά μας, όταν ανεχόμαστε καταστάσεις ενάντια στη θέλησή μας ή όταν υπομένουμε μειωτικές, επιθετικές και ασεβείς συμπεριφορές, σημαίνει ότικάποιο όριο μας έχει παραβιαστεί.

Τα όρια αποτελούν ένα σύστημα προστασίας της ατομικότητας, ακεραιότητας, αξιοπρέπειας και ταυτότητάς μας. Σηματοδοτούν το πού τελειώνουμε εμείς και πού αρχίζουν οι άλλοι. Προσδιορίζουν το πώς αλληλεπιδρούμε με τους άλλους και πώς επιτρέπουμε στους άλλους να αλληλεπιδράσουν μαζί μας. Αποτελούν οδηγό για το ποια είναι αποδεκτή και μη αποδεκτή συμπεριφορά και διασφαλίζουν ότι λειτουργούμε χωρίς να προδίδουμε τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις αξίες μας.

Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να παίζουμε με τα όρια μας. Αν ξεγελαστούμε και πιστέψουμε ότι μπορούμε να ζήσουμε, να σχετιστούμε και να λειτουργήσουμε φέροντας ανύπαρκτα, ασαφή ή διάτρητα όρια, το μόνο που θα κερδίσουμε είναι το απόλυτο χάος – μια ζωή εκτός ελέγχου.

ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ

Τεχνολογική ιδιομορφία και Κυριαρχία

Transcendence

Σύμφωνα με το σενάριο της κινηματογραφικής ταινίας «Transcendence», που ήδη προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες, ένας κορυφαίος ερευνητής της τεχνητής νοημοσύνης τραυματίζεται θανάσιμα και η σύζυγός του με τον στενότερο συνεργάτη του φορτώνουν με επιτυχία την συνείδησή (;) του σε έναν υπερ-υπολογιστή...
depp
O πρωταγωνιστής Johnny Depp σε ένα στιγμιότυπο από την ταινία "Κυριαρχία – Transcendence"
Η ταινία προβληματίζει τον θεατή σχετικά με τα οφέλη και τους κινδύνους που θα μπορούσαν να προκύψουν από την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης όταν αυτή φτάσει σε ένα σημείο πέρα από το οποίο τα αποτελέσματά της δεν θα είναι ούτε προβλέψιμα ούτε κατανοητά από την ανθρώπινη νοημοσύνη.
Ο John von Neumann είχε αναφερθεί πρώτος, στα μέσα της δεκαετίας του 1950, σ' αυτή την επονομαζόμενη τεχνολογική ιδιομορφία ή μοναδικότητα (singularity) , η οποία έγινε ευρύτερα γνωστή από τον συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Vernor Vinge.

Δεκατρία στοιχεία που δείχνουν την συναισθηματική νοημοσύνη


focusΟ δείκτης συναισθηματικής νοημοσύνης μας (Emotional Intelligence) καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα, τόσο τα δικά μας, όσο και των άλλων και μπορεί να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στον καθορισμό της ευτυχίας και της επιτυχίας μας.
Πώς όμως μπορούμε να ελέγξουμε το επίπεδο της συναισθηματικής μας νοημοσύνης; Όπως εξηγεί ο Ντάνιελ Γκολμαν, ψυχολόγος και συγγραφέας της μελέτης «Focus: The Hidden Driver of Excellence», υπάρχουν 13 στοιχεία που σηματοδοτούν ότι ορισμένα άτομα έχουν υψηλό δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης.

Οι ιδρυτές και χρηματοδότες της ΕΕ ήταν Ναζί

Από την αρχή, ένας από τους κύριους χρηματοδότες της «Ε.Ε. των Βρυξελλών» ήταν η κυβέρνηση της Δυτικής Γερμανίας. Στις 24 Απριλίου 1964, οι βασικοί αρχιτέκτονες της «Ε.Ε. των Βρυξελλών» – όλοι τους ενεργά μέλη της κοινοπραξίας IG Farben / Ναζί κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου – συναντήθηκαν στην έδρα της «Ε.Ε. των Βρυξελλών» σχετικά με το μέλλον της ευρωπαϊκής ηπείρου. Οι άνδρες που εμφανίζονται σε αυτή την εικόνα είναι:
1. Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Walter Hallstein – το αφεντικό της «Ε.Ε. των Βρυξελλών»
2. Ο Γερμανός Καγκελάριος Ludwig Erhard
3. Ludger Westrick, επικεφαλής της γερμανικής Καγκελαρίας
4. Karl Carstens, γερμανός υφυπουργός του Υπουργείου Εξωτερικών
5. Karl-Günther von Hase, Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Τύπου και Πληροφοριών της γερμανικής κυβέρνησης

Πόντος: Ανοίγει η Μονή της Παναγίας στο αρχαίο Μαυρόκαστρο της Κερασούντας



Απρίλιος 21, 2014.

Το δεύτερο μεγαλύτερο μοναστήρι στο Πόντο είναι αυτό της Παρθένου Μαρίας ή Παναγίας που βρίσκεται στην περιοχής της αρχαίας Κολώνειας στην επαρχία της Κερασούντας (Giresun).


Η αποκατάσταση της Μονής άρχισε – όπως αναφέρει με το τούρκικο δημοσίευμα- το 2006 και σύμφωνα με τον υπεύθυνο του τοπικού γραφείου του Πολιτισμού και Τουρισμού, Hüseyin Günaydın, έχουν φθάσει στο τέλος και σύντομα  θα είναι επισκέψιμο.

Λιτανεία




    Μια ενδοξη λιτανεία για την Ζωή.
    
    Μια ακόμα ενδοξότερη λιτανεία για τον Θάνατο.

Ο Θεός είναι Εντός. Μόνο Εντός.

H Αλήθεια, είναι πάντα, αντεστραμμένη.

Η Αγάπη, είναι το Ύψιστο των Ιδανικών.

Η Φλόγα της, Ουράνια. Η ουσία της διαστρεβλωμένη

Όπου κι αν βρίσκεσαι, σκάβε βαθιά. Κάτω είναι η πηγή. Άσε τους σκοταδιστές να φωνάζουν πως «κάτω είναι η κόλαση» Νίτσε

Δεν υπάρχει Θεός, η Δύναμη ισχυρότερη και Ιερότερη, απο τον Νόμο, που διέπει τα πάντα. Τον Νόμο, που διέπει, Θνητούς και Αθάνατους. 

Η Αγάπη, δεν μπορεί να βιωθεί δίχως Ελευθερία. Η Ελευθερία, δεν μπορεί να βιωθεί δίχως  Ευθύνη.  

Μέσα απο το Αιώνιο Σκοτάδι, γεννήθηκε το Αιώνιο Φως.

Το Πυρ το Αιώνιο. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα