Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Το πέρασμα από την ελευθερία στη σύγχρονη αγριότητα

Battle-Between-the-Lapiths-and-Centaurs
Οι προστυχιές, οι χλευασμοί, οι βρισιές δεν είναι αποτέλεσμα της κρίσης: Δεν θα ’πρεπε να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι σήμερα η αχαλίνωτη συμπεριφορά γίνεται συνήθεια ή και νόμος. Προστυχιές, χλευασμοί και βρισιές σε όλη την κλίμακα της χυδαιότητας ανταλλάσσονται με μια ευκολία που θα άφηνε άναυδο έναν άνθρωπο περασμένης εποχής, μιας εποχής από εκείνες που δεν είχε ακόμη διασυρθεί τόσο πολύ η λέξη «φραγμός».
Οι ρίζες του προβλήματος είναι βαθιές. Και μην πείτε ότι φταίει η κρίση, οι δυσκολίες που ενέσκηψαν και τα σμπαραλιασμένα νεύρα ολωνών. Πάει πολύ πιο πίσω η υπόθεση και αν για μια στιγμή οι σκέψεις μας κατόρθωναν να βγουν έξω από τον καθημερινό κυκεώνα, θα επέτρεπαν να δούμε ότι δεν άνοιξαν από τη μία μέρα στην άλλη οι οχετοί. Είχε ήδη συντελεστεί μέσα στην οικογένεια, στα σχολεία και σε ολόκληρη την κοινωνία, μια θορυβώδης αποκήρυξη των «καλών τρόπων». Τους αποκάλεσαν «καθωσπρεπισμό» και νόμισαν ότι ξεμπέρδεψαν. Και δεν κατάλαβαν ότι ο τύπος ενός κανόνα όταν συγχέεται με το περιεχόμενό του παράγει εκτρώματα.

The air that I breathe



Ο δικός μου αέρας είναι η φαντασία, αφού ο «κανονικός» που αναπνέουμε είναι αποπνικτικός και χωρίς όνειρα. 

Είναι φτιαγμένος από ιδέες, πολλές φορές άναρχα δομημένες, ενίοτε ουτοπικές και κάπως ερωτικές. Αποτελεί το προσωπικό μου «οξυγόνο» μετά από μία κουραστική μέρα. Μοιάζει σαν λύτρωση από τον κάθε λογής αρνητικό άνθρωπο που μπορεί να συναντήσω στο πέρασμά του.

Μέσα σε ένα βρομερό λεωφορείο με χαμένες και στοιβαγμένες ψυχές, έτοιμες να σου επιτεθούν για να ανέβουν ή να κατέβουν από αυτό. Μέσα στη μάζα που βρίσκεται σε συλλογική κατάθλιψη και που δεν αναρωτιέται αν φταίει η ίδια για την κατάντια της -που φταίει! Μέσα σε σχέσεις παντός τύπου, ανώριμες και υπερφίαλες, κενές από κάθε συναίσθημα.

Magic, magic! - Πες το και θα γίνει!



Η σκέψη είναι μαγεία. Γι' αυτό ας προσέχουμε τι ευχόμαστε. 

Η ιστορία δεν αποτελεί αστικό μύθο, αλλά πραγματικότητα. Τα «ίχνη» της, όμως, χάθηκαν στο πέρας των δεκαετιών και κανείς πλέον δεν γνωρίζει πού ακριβώς συνέβη το γεγονός που θα σας περιγράψω λίγο παρακάτω. Μπορεί, μάλιστα, να μην έλαβε χώρα σ' ένα μόνο σημείο του πλανήτη, αλλά αντιθέτως να επαναλήφθηκε πάμπολλες φορές και με τρόπο μυστήριο, σχεδόν μαγικό. Γι' αυτό κάποια στιγμή «μεταφράστηκε» ως αστικός μύθος.

Σε κάποιο σημείο της Γης, μια - κατά τ' άλλα ευγενική - γυναίκα γύρω στα 40, έκανε μια ευχή: να βρει πάσει θυσία και με οποιονδήποτε τρόπο 1 εκατομμύριο δολάρια. Η σκέψη αυτή είχε στοιχειώσει το νου και την καρδιά της. «Θέλω να μου έρθουν ένα εκατομμύριο δολάρια», σκεφτόταν. Η σκέψη αυτή ήταν τόσο έντονη, λες και οι λέξεις που την αποτελούν αποκτούσαν σάρκα και οστά.

Και η εμμονή της ήταν τόσο ισχυρή, ώστε μετατράπηκε σε πραγματικότητα.

Καθημερινά διλήμματα και ελεύθερη επιλογή - Χαράζοντας τον δικό μας δρόμο


Ζούμε «εγκλωβισμένοι» σε δίπολα, σκεφτόμαστε με όρους «καλό-κακό», εξετάζουμε «θετικά-αρνητικά» σε κάθε θέμα, και είμαστε συνήθως ανάμεσα σε δύο επιλογές. Ο άνθρωπος είναι ον με ελεύθερη βούληση και έτσι θέλουμε να θεωρούμε τον εαυτό μας. Έχουμε, όμως, πραγματικά ελεύθερη βούληση όταν βρισκόμαστε ανάμεσα σε δύο επιλογές; 


Αφού έχουμε επιλέξει οι ίδιοι την «επιλογή» μας, πού ακριβώς υστερεί η ελευθερία μας; Κι αν δεν μας δίνονταν καθόλου επιλογές; Θα διαλέγαμε τον ίδιο δρόμο ή θα χαράζαμε τον δικό μας; Εκεί ακριβώς βρίσκεται το «μυστικό» της ελευθερίας και το μόνο που μένει, είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι μπορούμε ανά πάσα στιγμή να επιλέξουμε και να ακολουθήσουμε τον δικό μας δρόμο, όχι απλώς τον «αντίθετο» σ' αυτόν που μας προτείνεται.

Ακολουθεί το ενδιαφέρον άρθρο του Στέφανου Λεων. Βαούτη.

AeroMobil 2.5: Και Αυτοκίνητο Και Αεροπλάνο

Up, Up and away


Για να μην κολλήσετε σε μποτιλιάρισμα ποτέ ξανά! Πατώντας έναν διακόπτη από αυτοκίνητο έχετε αεροπλάνο και πετάτε μεταξύ γης και ουρανού φτάνοντας τελική ταχύτητα 124 μίλια/ώρα.


  • Το AeroMobil 2.5 έχει μέγιστη ταχύτητα 99 μίλια/ώρα σαν αυτοκίνητο, αλλά ως αεροπλάνο μπορεί να πετάξει με 124 μίλια/ώρα.

  • Το υβριδικό αυτοκίνητο είναι το πνευματικό τέκνο των σχεδιαστών Stefan Klein και Jurak Vaculík και έχει βάση την Μπρατισλάβα, στη Σλοβακία.

  • Το όχημα μπορεί να οδηγηθεί σε κανονικούς δρόμους και να μείνει σε κανονικό χώρο στάθμευσης όταν τα φτερά του, είναι κλειστά, σύμφωνα με τους σχεδιαστές.

Oιστρογόνα: Πώς επηρεάζουν τη σεξουαλική ορμή του άνδρα


Oιστρογόνα: Πώς επηρεάζουν τη σεξουαλική ορμή του άνδρα

Αν και η ορμόνη που έχει συνδεθεί περισσότερο με την επονομαζόμενη ανδρική εμμηνόπαυση είναι η τεστοστερόνη, μια νέα μελέτη δείχνει πως υπάρχει και μια άλλη ορμόνη που παίζει το ρόλο της στη μείωση της σεξουαλικής ορμής και την αύξηση του σωματικού βάρους που εμφανίζουν οι άνδρες καθώς μεγαλώνουν σε ηλικία.

Οι ερευνητές μάλιστα, αναφέρουν ότι πολλά από τα συμπτώματα που πιστεύουμε ότι σχετίζονται με  μειωμένα επίπεδα τεστοστερόνης, στην πραγματικότητα συνδέονται με τη συνοδό έλλειψη οιστρογόνων.


Η τεστοστερόνη είναι η βασική ανδρική ορμόνη. Ο οργανισμός των ανδρών όμως, ένα μέρος της ορμόνης αυτής το μετατρέπει σε οιστρογόνα. Με την αύξηση της ηλικίας τα επίπεδα τόσο της τεστοστερόνης, όσο και των οιστρογόνων μειώνονται και μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσε να ξεκαθαριστεί η μείωση ποιας ορμόνης είναι τελικά υπεύθυνη για τη μείωση της libido, της δύναμης και της ενέργειας.

Ελλάδα: Απαγορεύτηκαν σπόροι της Μονσάντο


Στην απαγόρευση της εμπορίας σπόρων υβριδίων αραβοσίτου που φέρουν τη γενετική τροποποίηση MON810, της Monsanto, προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – απόφαση που αποτελεί συνέχεια προηγούμενων απαγορεύσεων στηριζόμενων στην Οδηγία 2002/53 του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
«Η προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος αποτελούν ύψιστες προτεραιότητες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Γενετικά τροποποιημένοι σπόροι δεν έχουν θέση στην ελληνική γη» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος. Σύμφωνα με την τεκμηρίωση της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείο η απαγόρευση κρίθηκε απαραίτητη για την αποφυγή άμεσου κινδύνου για το περιβάλλον αλλά και ενδεχόμενων κινδύνων για την ανθρώπινη υγεία. 

Να γίνεις αυτό που είσαι



Γιατί άραγε ένα παιδί διακατέχεται από οργή? Γιατί σε μια κοινωνία όπου κυριαρχεί η βία και οι ακρότητες,αναρωτιόμαστε όλοι για το πως είναι δυνατόν να γίνονται όλα όσα γίνονται?
Και δεν αναρωτιόμαστε το αυτονόητο?Γιατί το ερώτημα πάντα είναι "πως είναι δυνατόν να έκανε αυτό το πράγμα?" και αντ'αυτού δε ρωτάμε "γιατί μεγάλωσε χωρίς αγάπη?
"Ένας άνθρωπος μεγαλώνει και οδηγείται στη βία και εμείς μένουμε άναυδοι εκείνη τη δεδομένη χρονική στιγμή.Μια κοινωνία ρέπει προς τη βία και μένουμε επίσης αποσβολωμένοι να κοιτούμε.
Αλλά τα μεγάλα ερωτήματα είναι αλλού και ανακύπτουν σε προσωπικό επίπεδο.Πως θα αλλάξω τον κόσμο άραγε αν δεν αλλάξω τον εαυτό μου?Αν δε δώσω στο παιδί μου όλα όσα απαιτούνται για να γίνει ένας υγιής άνθρωπος?

Ψυχοσωματικά συμπτώματα: ο καινούριος σας σύμμαχος


Το σύμπτωμα έρχεται να μας υπενθυμίζει ότι είμαστε ανθρώπινοι.
Από την Τρανταφυλλιά Χαρίλα, Ψυχολόγο, MSc Εργασιακή Υγεία, Ειδίκευση στη Συστημική – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία
Όλο και περισσότερο άνθρωποι ακούν από το γιατρό τους να τους λέει «Οι εξετάσεις σου είναι μια χαρά. Αυτό που έχεις είναι ψυχολογικό». Η αντίδραση των περισσότερων ασθενών είναι να κάνουν ότι μπορούν για να εξαλείψουν το σύμπτωμα, κάτι που φυσικά οδηγεί σε ένα φαύλο κύκλο.
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει οδηγήσει τους περισσότερους ανθρώπους να μην εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Φυσικά, για να εκφράσει κάποιος τα συναισθήματά του θα πρέπει πρώτα να τα έχει αναγνωρίσει: χρονοβόρο! Είναι τόσες πολλές οι ώρες εργασίες και τόσες πολλές οι υποχρεώσεις που έχουν περισσότεροι από εμάς, που το να «αισθανθούν» και να «βιώσουν» φαντάζει πολυτέλεια!

5 απολύτως κακόφημες τροφές που στην πραγματικότητα κάνουν καλό στην υγεία

food-myths-alan
Η Katherine Tallmadge είναι μία από τις πλέον έγκριτες διαιτολόγους στις ΗΠΑ, συγγραφέας του βιβλίου Diet Simple: 195 Mental Tricks, Substitutions, Habits & Inspirations (LifeLine Press, 2011), ενώ συχνότατη είναι η παρουσία της σε αμερικανικά τηλεοπτικά κανάλια, όπου καλείται να σχολιάσει ζητήματα που άπτονται της διατροφής.
Στις γραμμές που ακολουθούν αναπαράγονται απόψεις της – οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας στο Live Science – σχετικά με ορισμένους μύθους που παραδοσιακά ακολουθούν ορισμένες τροφές χαρακτηριζόμενες ως επιβλαβείς, ενώ στην πραγματικότητα τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.
Ευθύς εξαρχής, η ειδικός σύμβουλος διατροφολόγος διευκρινίζει ότι ο τομέας της θεωρείται και είναι από τους πλέον πληγέντες από προκαταλήψεις και λανθασμένες πληροφορίες – κάτι που ισχύει για ένα μεγάλο αριθμό τροφών που ενώ μας προσφέρουν μεγάλη απόλαυση, εντούτοις έχουμε μάθει να τις θεωρούμε επιβλαβείς για την υγεία μας και, άρα, προς αποφυγή.
Υπάρχουν, όμως, πολλοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να απολαμβάνει κανείς αυτές τις επικίνδυνες τροφές, καθώς πολλές μας κάνουν στην πραγματικότητα καλό:

Αλβανία: Άγνωστη επιδημία «θερίζει» τους χασισοκαλλιεργητές στο Λαζαράτι

Εκατοντάδες έχουν ασθενήσει .

Συνολικά 700 άνθρωποι έχουν νοσηλευθεί από τον Ιούνιο από συνέπειες που είχε στην υγεία τους το φύτεμα, η συγκομιδή, η επεξεργασία και η συσκευασία της κάνναβης. Γιατροί στην Αλβανία λένε πως εκατοντάδες άνθρωποι ασθένησαν από τη συγκομιδή της κάνναβης σε μια περιοχή που εδώ και χρόνια παραμένει εκτός της εμβέλειας δράσης της αστυνομίας, αναφέρουν σήμερα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.


Το νοσοκομείο στο Αργυρόκαστρο ανακοίνωσε πως συνολικά 700 άνθρωποι έχουν νοσηλευθεί από τον Ιούνιο από συνέπειες που είχε στην υγεία τους το φύτεμα, η συγκομιδή, η επεξεργασία και η συσκευασία της κάνναβης στο χωριό Λαζαράτι.

Tα μυστικά του καλσόν!



Tο φετίχ κάθε γυναίκας, το καλσόν, έχει και αυτό τη δική του ιστορία που ξεκινά από τις αρχές του ’40. Τότε, τα καλσόν ήταν φτιαγμένα από τεχνητό μετάξι, ενώ μετά τη δεκαετία του ’40 κατασκευάζονταν από νάϊλον (το οποίο εφευρέθηκε το 1938).




Τα πρώτα νάιλον καλσόν προορίζονταν για να καλύψουν τις ανάγκες των ηθοποιών και των χορευτριών και είχαν πρωταρχική θέση στη μεγάλη οθόνη.
Και μετά την ιστορία, ας δούμε και μερικά tip:

Google Chrome με νέα λειτουργία αυτόματης ανίχνευσης malware


chrome
Ευχάριστα νέα για τους χρήστες του Google Chrome φέρνει η Google αφού όπως ανακοίνωσε η νέα έκδοση Canary του δημοφιλούς browser θα διαθέτει λειτουργία αυτόματης ανίχνευσης malware για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια κατά την πλοήγηση.
chrome
Κάθε φορά που ο χρήστης επιχειρεί να κατεβάσει περιεχόμενο που περιέχει malware, θα εμφανίζεται μια προειδοποιητική ένδειξη στα downloads που θα τον αποτρέπει. Επιπλέον ο browser θα περιέχει και νέα δυνατότητα ‘reset browser settings’ με την οποία ο χρήστης θα μπορεί να επαναφέρει τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του Google Chrome.

Πώς καταλαβαίνουμε ότι μας λένε ψέματα…


Κι όμως το ψέμα φαίνεται…για εκείνους που ξέρουν να διαβάζουν τη γλώσσα του σώματος. Αυτό είναι κάτι που γνωρίζει η αστυνομία και το χρησιμοποιεί στις ανακρίσεις. Μπορούμε όμως και οι λοιποί να το χρησιμοποιήσουμε για να δούμε ποιοί μας λένε ψέματα στην καθημερινή μας ζωή..
Για παράδειγμα ένας άνθρωπος που λέει αλήθεια έχει ένα άνετο χαμόγελο – το “χαμόγελο της Τζοκόντα" – ενώ στο χαμόγελο κάποιου που λέει ψέματα φαίνεται μόνο η πάνω οδοντοστοιχία, γιατί είναι “σφιγμένος”. Επίσης, όταν μία γυναίκα σας μιλά και την ίδια στιγμή παίζει με τα μαλλιά της, αυτό σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα λέει ψέματα και μάλιστα μεγάλα.
Μια πρόσφατη μελέτη ορίζει τον τρόπο εκμάθησης της “γλώσσας του σώματος” για να γίνονται αντιληπτά συναισθήματα που “πάνε μαζί” με το ψέμα και εκδηλώνονται χωρίς ο ανακρινόμενος να το καταλαβαίνει. Τέτοια συναισθήματα, όπως η νευρικότητα, η ανασφάλεια, το άγχος, ο θυμός, ο φόβος κ.α. ανιχνεύονται ωστόσο εύκολα από τον γνώστη.

Γιατί αγαπάμε λάθος άτομα: Η αλήθεια είναι... μέσα μας



«Γιατί ερωτεύτηκα το λάθος άτομο;». Οι βαθύτερες αιτίες των λανθασμένων ερωτικών επιλογών μας, βασίζονται κατά κύριο λόγο σε μια παραλλαγή του οιδιπόδειου συμπλέγματος, η οποία προκύπτει από την στέρηση αγάπης που πιθανώς βιώσαμε στην παιδική ηλικία, λένε οι επαΐοντες.
Η ρίζα του κακού
Όποιος δεν έλαβε αγάπη από τους γονείς του, όποιος στερήθηκε στοργής από την μητέρα του, περιμένει μια γυναίκα που θα είναι το ίδιο όμορφη με αυτήν, δοτική, να αγαπάει μόνο αυτόν και να είναι αιώνια πιστή. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση της έλλειψης αγάπης από τον πατέρα προς την κόρη. Ο σφοδρός έρωτάς μας για ένα άτομο που μόλις έχουμε γνωρίσει, πιθανώς να μην έχει πάντα αίσιο τέλος. 

Η τεχνολογική αναβάθμιση του ανθρώπινου σώματος

ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΟΥ ΝΟΥ Η γνωστική περιπέτεια τον 21ο αιώνα


Ο Οσκαρ Πιστόριους, ο ταχύτερος δρομέας χωρίς... πόδια.Ολο και περισσότερες έρευνες εστιάζουν στη δημιουργία «ανθεκτικότερων», «παραγωγικότερων» και «τελειότερων» ανθρώπινων όντων. Αξιοποιώντας τις κατακτήσεις της τεχνητής νοημοσύνης, της ρομποτικής και της νευροτεχνολογίας, η προσθετική βιοϊατρική έχει σημειώσει εντυπωσιακή πρόοδο, κυρίως στον τομέα της αποκατάστασης της λειτουργίας των οργάνων ή της κίνησης των άκρων του σώματός μας. Και οι τεχνικές της έχουν τελειοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να επιτρέπουν ακόμη και σε άτομα με μεγάλες κινητικές αναπηρίες να συμμετέχουν σε απαιτητικά αθλητικά γεγονότα, όπως οι Παραολυμπιακοί Αγώνες. Η συγκεκριμένη βιοϊατρική πρακτική, χάρη σε ιδιαίτερα αποτελεσματικούς τεχνολογικούς νεωτερισμούς, έχει καταστήσει πολύ πιο εύκολη και δελεαστική την προσφυγή σε προσθετικά μέλη και εμφυτεύματα.

ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΑΞΕ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΘΝΗΣΚΟΝΤΑ ΟΠΛΙΤΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΟΥ;




ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΑΞΕ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΘΝΗΣΚΟΝΤΑ ΟΠΛΙΤΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΟΥ;

ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ Ο ΟΠΛΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΦΥΣΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΜΕ ΕΜΦΑΝΗ ΤΑ ΓΕΝΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΑ. ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ, ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΣ ΣΕ ΠΕΤΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΩΡΑ, ΣΤΥΛΙΖΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΦΥΣΙΚΟΣ

ΠΟΛ ΠΟΤ. Ο Υπ' Αριθμόν Ένα Αδερφός


Σέλεϋ Κλάιν 

«Πιστεύετε πως είμαι βίαιο άτομο; Όχι. Δεν έχω κανένα πρόβλημα όσον αφορά στη συνείδηση μου και την αποστολή μου. Πρέπει να σας ξεκαθαρίσω κάτι... Η εμπειρία μου ήταν ελάχιστη, το ίδιο και η εμπειρία του κινήματος μου. Είμασταν νέοι, άπειροι, και τα γεγονότα που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε διαδέχονταν το ένα το άλλο... Κάναμε το σωστό, από αγάπη προς το έθνος και τους ανθρώπους του, κατά την πορεία, όμως, διαπράξαμε και κάποια λάθη.»
Πολ Ποτ αρχηγός των Ερυθρών Χμερ 
«Εμείς, τα παιδιά, σε αγαπούμε απεριόριστα, Άνγκα.
Χάρη σε σένα ζούμε καλύτερα και είμαστε χαρούμενοι.
Πριν την επανάσταση, εμείς, τα παιδιά, ήμασταν φτωχά και ζούσαμε σαν ζώα.
Κρυώναμε και υποφέραμε. Ο εχθρός δεν ενδιαφερόταν για εμάς. Μόνο δέρμα κάλυπτε τα κόκαλα μας, τόσο πολύ είχαμε αδυνατίσει. Κάθε νύχτα κοιμόμασταν στο έδαφος. Τη μέρα ζητιανεύαμε και ψάχναμε φαγητό στα σκουπίδια. Τώρα η Άνγκα μάς χαρίζει υγεία και δύναμη. Μένουμε πλέον στο κοινόβιο. Η φλόγα της επανάστασης, της ισότητας και της ελευθερίας λάμπει θριαμβευτικά. Ω, Ανγκα, σε αγαπούμε ολόψυχα. Αποφασίζουμε να ακολουθήσουμε τον κόκκινο δρόμο σου...»
«Άνγκα Νταρ Κουοντάμ» (Η Μεγάλη Άνγκα), παιδικό τραγούδι που διδασκόταν την εποχή των Ερυθρών Χμερ

Φιλιππίνες: Πάνω Από 100 Τεράστιες Καταβόθρες Μετά Τον Σεισμό Των 7.2 R Θυμίζουν Αποκάλυψη!



Φιλιππίνες: Μετά τον σεισμό των 7.2 R στις 15 Οκτωβρίου , δημιουργούνται συνεχώς, η μία μετά την άλλη, τεράστιες καταβόθρες  οι οποίες καταπίνουν μεγάλες εκτάσεις εδάφους.

Μερικές μπορούν ήδη να χωρέσουν ακόμη και 5 φορτηγά φορτοεκφόρτωσης και συνεχίζουν να μεγαλώνουν.

Ο αριθμός τους έχει αυξηθεί σε πάνω από 100 και έχουν ανακαλυφθεί σε 9 κωμοπόλεις και μία πόλη στο Bohol έως αυτή τη στιγμή.

Έχει επίσης αναφερθεί ότι το κίτρινο νερό που βρέθηκε σε ορισμένα μέρη  είναι φωσφορικό άλας.

Θυμηθείτε, επίσης, ότι στα τέλη Οκτωβρίου ήρθε στην επιφάνεια ένας  πολλών χιλιόμετρων μακρύς τοίχος μετά το άνοιγμα της γης.. 

Σύμφωνα με τον προιστάμενο των ορυχείων και γεωεπιστημών του Bureau (MGB), Leo Jasareno, υπάρχουν ακόμη περισσότερες που πρόκειται να ανακαλυφθούν.

Τα βίντεο και οι εικόνες που ακολουθούν θα σας δείξουν πόσο κακή είναι η κατάσταση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα