Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Σημάδια ότι είσαι εξαρτημένη από τον άνδρα σου

Η εξάρτηση από τον σημαντικό άλλον θυμίζει έκφραση του απόλυτου έρωτα. Πότε όμως η εξάρτηση είναι «υγιής» και πότε αγγίζει τα όρια του νοσηρού; Γίνεται να αγαπάς παράφορα χωρίς να χάνεις, έστω και λίγο, τον εαυτό σου; Ή η εξάρτηση αποτελεί σύμπτωμα των βαθύτερων, στερημένων αναγκών μας;

Στην παθολογική εξάρτηση, τα όρια ανάμεσα στον εαυτό και τον άλλον χάνονται, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να βυθίζεται σε μια νοσηρή σχέση εξάρτησης, η οποία εδραιώνεται ως καθημερινός τρόπος ύπαρξης. Ο έρωτας προς το πρόσωπο του άλλου αποδυναμώνεται, στο όνομα της κατακλυσμιαίας ανάγκης του ανθρώπου να τροφοδοτεί την εξάρτησή του. Ο άλλος γίνεται το υποκατάστατο, όπως το ναρκωτικό για τον τοξικομανή.

Επίσης παρατηρείται...

Ένας μικροσκοπικός ήρωας πολέμου

Είναι σίγουρο πως όταν κάποιος ακούει ιστορίες για σκύλους-ήρωες πολέμου φέρνει στο μυαλό του την εικόνα ενός επιβλητικού Γερμανικού Ποιμενικού, ενός θαρραλέου Ντόμπερμαν ή ενός πρόθυμου Λαμπραντόρ. Κι όμως τελικά οι ήρωες πολέμου δεν κρίνονται από το μέγεθος.

 gal_smoky_0

Μάλλον κανείς δεν περίμενε ότι το μικροσκοπικό Γιόρκσαϊρ Τεριέ, που αγόρασε για μόλις έξι δολάρια ο δεκανέας William A. Wynne κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, θα έμενε στην ιστορία ως ένας πραγματικός ήρωας πολέμου και ως ο πρώτος καταγεγραμμένος σκύλος θεραπείας.
Κανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια πώς η μικρή Smoky βρέθηκε το 1944, να κρύβεται ταλαιπωρημένη και πεινασμένη σε ένα εγκαταλελειμμένο λαγούμι στη ζούγκλα της Νέας Γουινέας, και σώθηκε από τον Ed Downey. Ο Downey, που δεν συμπαθούσε ιδιαίτερα τους σκύλους, την έδωσε στον λοχία Dare. Εκείνος, με τη σειρά του, την πούλησε στον William A. Wynne, ακριβώς την επόμενη μέρα, για μόλις έξι δολάρια, ποσό που χρησιμοποίησε για να ξαναμπεί σε έναν αγώνα πόκερ.

Ένα βαθύ παθιασμένο φιλί στο στόμα…

fili

-Δωσε μου ενα φιλί.
-Μμμουτς.
-Οχιιιι, γαλλικό το   θέλω! Σαν τον καφέ μου
-Le Μμμούτς ;)

Σήμερα μπήκαμε πια κυριολεκτικά στην Άνοιξη . Με έπιασε κι εμένα η Ανοιξη και ωσαν να βγήκα από τη Χειμερία νάρκη στρώθηκα λοιπόν η καλή σας μπροστά στην οθόνη μου και να μα΄στε. Σιγοτραγουδώντας  έχοντας από το πρωί  κατά νου το τελευταίο σου φιλί και ..τι να γραψω τι  να γράψω  απο εδω το έφερα από κει το είχα , γι αυτο σας γραφω
Το φιλί, λοιπόν. Το γαλλικό φιλί είνει το σημερινό μας θέμα.
Τι προσφέρει ένα βαθύ παθιασμένο φιλί στο στόμα;

“Τίποτα δεν ξεχνιέται, τίποτα δεν μένει δίχως ανταπόδοση, κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος.”


f48_7
“Οι μόνοι χαμένοι είναι κάποια μούτρα, όλως σιχαμένα, υπερπροβεβλημένα και άκρως «δικτυωμένα», τα οποία εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία, κάθε συγκυρία και κάθε αφορμή για να επιτεθούν εναντίον της ίδιας τους της πατρίδας.”

Παναγιώτης Λιάκος

Πώς θα σας φαινόταν να φτάσουμε να ζητήσουμε επανορθώσεις από αδικοπραξίες που υπέστημεν από τους Τούρκους τον 15ο αιώνα;


Υπάρχει μια συνομοταξία συμπολιτών μας, που είναι γερμανόφωνοι δίχως καν να γνωρίζουν γερμανικά. Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ελληνική για να εξυπηρετήσουν όλες τις επιδιώξεις όλων των εθνών του κόσμου – πλην του ελληνικού. Αυτοί έχουν ταυτίσει τη σύνεση με την ξενοδουλεία και την υπευθυνότητα με την ικανοποίηση των αξιώσεων που έχουν άλλες χώρες από την Ελλάδα.

Ίσως κάποτε δούμε την γύμνια μας


γραφει ο αρισταρχος
nakedking

Θλιβερά στοιχεία για αύξηση των αυτοκτονιών λόγω μνημονίου και σε ηλικίες 20-59 ετών. Θλιβερή η κατάσταση με την πλασματική ευημερία των κέντρων διασκέδασης όταν κόκκινα δάνεια και απλήρωτες υποχρεώσεις σε εφορίες και ΔΕΚΟ περνούν τα αστρονομικά ποσά. 

Μπροστά στο φάσμα της πείνας ο κόσμος προτιμάει το ταμείο του Super Market από τον γκισέ της Εφορίας. Τα έσοδα του κράτους υστερούν, η διευθέτηση του οικονομικού προβλήματος της χώρας καθυστερεί και όλα τα μαύρα, από κοράκια μέχρι σύννεφα, ακροβατούν πάνω στο κρεβάτι της πατρίδας περιμένοντας την τελική μεταστοιχείωση σε νεκροκρέβατο. Κι αυτοί…



Αυτοί, μαζεύτηκαν εκεί στον ναό. Κι εμείς…

Αμ' Έπος Aμ' Έργον, κ. Πρωθυπουργέ!

 


Αν η αντιπολίτευση σκοπεύει να στηρίξει την εθνική στρατηγική διαπραγμάτευσης για έξοδο από τη λιτότητα ή αν θα συνεχίσει να είναι φερέφωνο της προηγούμενης πολιτικής, ρώτησε ο Πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής.

Οι έχοντες τα φρένα μας σώα, αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό το ερώτημα είναι μόνο ρητορικό και δεν περιμένει, βέβαια, να απαντηθεί. Είναι προφανές ότι η  μόνη ελπίδα αυτών που συνιστούν τη μείζονα αντιπολίτευση –και ευλόγως σ’ αυτήν θα πρέπει να συμπεριληφθούν τα απολειφάδια του πάλαι ποτέ κραταιού σοσια-ληστρικού κινήματος καθώς και οι πρωτοεμφανιζόμενες ποταμίσιες όχεντρες, καθόλου δε θέλουν καμία εθνική στρατηγική διαπραγμάτευσης, άλλη από αυτή που επέβαλλαν, οι αναίσχυντοι, με την πολιτική τους αβελτηρία και την κομματική τους τυφλότητα, τα τελευταία πέτρινα χρόνια.

Αντίθετα, επιχαίρουν με μοχθηρότητα οι ιταμοί, στο ενδεχόμενο να βρεθούμε όλοι εμείς ξανά στα τάρταρα της εθνικής κατάθλιψης, από την οποία προσπαθούμε να ξεφύγουμε τις τελευταίες εβδομάδες, μετά τις πρόσφατες εκλογές, προκαλώντας με τη στάση τους, ακόμα περισσότερη οργή, ακόμα περισσότερη αηδία, τα τερατόμορφα πολιτικά σκύβαλα.

Εξάλλου, ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται και μόνο μέσα από το χάος της ενδεχόμενης αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής και της συντομίας της «αντιμνημονιακής παρένθεσης», θα σώσουν, οι δόλιοι σπουδαρχίδηδες, τα θλιβερά πολιτικά σαρκία τους. Όλοι αυτοί οι όψιμοι εκπρόσωποι των εθνικών μας εργολάβων και οι παλαιόθεν γνωστοί και μη εξαιρετέοι αντιπρόσωποι της διαβόητης διαπλοκής, μόνο μέσα από το ναυάγιο αυτής της κυβέρνησης, μπορούν να τρέφουν ελπίδες για την πολιτική αλλά, ορισμένοι εξ αυτών, και την προσωπική σωτηρία τους.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νεκροί οι τρεις δράστες, στο νοσοκομείο ο εισαγγελέας στην Τουρκία

 ΕΚΤΑΚΤΟ: Νεκροί οι τρεις δράστες, στο νοσοκομείο ο εισαγγελέας στην Τουρκία 

Επιχείρηση πραγματοποίησαν οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας στο κτίριο της εισαγγελίας για να απελευθερώσουν τον όμηρο εισαγγελέα, τον οποίο κρατούσαν τρεις αριστεριστές της τρομοκρατικής – για τις τουρκικές αρχές – οργάνωσης DHKP-C, σκοτώνοντας τους δράστες.



Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού σταθμού MEGA στην Κωνσταντινούπολη, Ανδρέας Ρομπόπουλος, οι δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων της τουρκικής αστυνομίας εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση και κατάφεραν να σκοτώσουν και τους τρεις απαγωγείς.

ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ…»UFO» ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

izmir-aciklarinda-esrarengiz-yunan-ucagi-2613 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ένα «μυστηριώδες» ελληνικό αεροσκάφος το οποίο σύμφωνα με τους Τούρκους πριν από λίγο καιρό παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, προκάλεσε μεγάλη ταραχή στο τουρκικό Γενικό Επιτελείο καθώς δεν έγινε δυνατόν να διαπιστωθεί η ταυτότητα και το είδος του κάτι που έχει προκαλέσει μια μεγάλη συζήτηση για το σύστημα παρακολούθησης των τουρκικών ραντάρ στην περιοχή του Αιγαίου.

Ο Νόμος των τριών Αρχών

Οι Αρχές του δρόμου στη ζωή του ανθρώπου είναι 3 οι οποίες είναι ανά δύο. Ο σκοπός του ταξιδιού μας εδώ στη γη είναι να περάσουμε από τις 2 πρώτες στην τρίτη αρχή.


Η μία αρχή γεφυρώνει την άλλη και τελικά πετυχαίνει ο στόχος.
Οι αρχές όπως είπαμε είναι τρεις, ανά δύο.
 
Δηλαδή :
 
Δράση- Ενεργητικός
Αντίσταση – Παθητικός
Ισορροπία- Ουδέτερος. 
 
Εμείς γεννιόμαστε από την Δράση- Ενεργητικός, μέσα από την διαδικασία της γέννας. Η διαδικασία της γέννας θέλει πάρα πολύ δύναμη για να βιωθεί. Είναι η πρώτη μας διαδρομή μέσα από το σπάσιμο των υδάτων του πόνου για να βγούμε στην ζωή. Μία διαδικασία που τείνει να χαθεί, στον βωμό της ευκολίας και του χρήματος, δηλαδή την καισαρική τομή.

Bullying ή πείραγμα;

Η εκφοβιστική συμπεριφορά είναι μια συνειδητή επιθετική πράξη, στάση ή χειρισμός εναντίον ενός ατόμου ή αριθμών ατόμων και επιχειρείται από ένα η περισσότερα άτομα.  Σύμφωνα με τον Olweus, σχολική βία και σχολικός εκφοβισμός παρατηρείται, όταν ένα παιδί «εκτίθεται, κατ’ επανάληψη και σε διάρκεια χρόνου, σε αρνητικές πράξεις από ένα ή περισσότερα άτομα.»

stop_bullying 
Όσον αφορά τα σημάδια του εκφοβισμού, είναι δύσκολο να αναγνωρίσεις ότι το παιδί σου είναι θύμα εκφοβισμού. Οι πληγές στο σώμα είναι σπάνιες. Πιο συχνά θα παρατηρηθούν αλλαγές στη συμπεριφορά του, όπως είναι η άρνηση να πάει σχολείο, το άγχος για το σχολείο, η εμφάνιση συναισθημάτων λύπης, η μείωση της σχολικής επίδοσης και η παραίτηση από χόμπι.

Ο όρος «αρνητική πράξη» αναφέρεται στην πράξη εκείνη με την οποία «ένα άτομο προκαλεί εσκεμμένη βλάβη ή συναισθηματική δυσκολία σε άλλο άτομο, μέσω σωματικής επαφής, λεκτικώς ή με άλλους τρόπους.» Μπορεί να διαρκεί για σύντομη χρονική περίοδο ή για ολόκληρα χρόνια και χαρακτηρίζεται από κατάχρηση εξουσίας. Ο δράστης έχει σκοπό να βλάψει το παιδί – στόχο και δεν φοβάται την αντεκδίκηση, διότι βασίζεται στην αδυναμία του παιδιού.

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ






 


Είναι μαλάκες, το λέω όσο πιο σοβαρά μου επιτρέπεται, όσοι κατηγορούν τον Τσίπρα και τον Σύριζα για κωλοτουμπισμό. Ότι, δηλαδή, μετά τις εκλογές που ο σύριζας έγινε κυβέρνηση άρχισε τις κωλοτούμπες. Λάθος, κύριοι.
Κατ' αρχήν τι θα πει κωλοτούμπα. Λέξη σύνθετη, κώλος και τούμπα. Γιατί την λένε κωλοτούμπα κι όχι π.χ. κεφαλούμπα, πλατητούμπα. Μια τούμπα του κορμιού, μια πλήρης τούμπα, δεν γίνεται μόνον με τον κώλο. Την είπαν κωλοτούμπα, μάλλον όταν κάνεις άσχημη τούμπα και σκας κάτω με τον κώλο.
Τέλος πάντων. Στο θέμα μας. Λέγαμε ότι είναι άσχετοι, ότι είναι καπετάν μαλάκες όσοι μιλάνε για κωλοτούμπες της κυβέρνησης. Λάθος, κύριοι. Το σωστό είναι ότι ο σύριζας ξεκίνησε τις κωλοτούμπες από τότε που ήταν στην αντιπολίτευση. Να ξέρουμε τι λέμε.

Ποια τα συμπτώματα και οι αιτίες της πολλαπλής σκλήρυνσης (σκλήρυνση κατά πλάκας). Τα νέα θεραπευτικά όπλα. Στην αιχμή της θεραπευτικής αντιμετώπισης βρίσκεται μια ελληνική φαρμακευτική εταιρεία


του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D.

Η Πολλαπλή Σκλήρυνση ή Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΚΠ) είναι με σιγουριά, μετά τον καρκίνο και το έμφραγμα, μία από τις πιο πολυσυζητημένες ασθένειες. Είναι μια συχνή νευρολογική πάθηση -ακόμα και στην Ελλάδα- και τα τελευταία εκατό χρόνια αποτελεί ένα από τα κύρια πεδία ερευνητικού ενδιαφέροντος για τη νευρολογία σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο. 

Πρόκειται για μια ασθένεια που προσβάλλει διάφορα μέρη του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (νωτιαίος μυελός, εγκεφαλικό στέλεχος και παρεγκεφαλίδα) και χαρακτηρίζεται από παρουσία πολλών πλακών που είναι διάσπαρτες σε όλο το μήκος του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (ΚΝΣ). Αν και κλασικά περιγράφεται ως νόσος της νεαρής ενήλικης ηλικίας με χαρακτηριστική πορεία εξάρσεων και υφέσεων, η νόσος παρουσιάζει μεγάλη κλινική ανομοιογένεια. Αυτή η ανομοιογένεια αφορά την ηλικία έναρξης, τον τρόπο εμφάνισης των πρώτων κλινικών εκδηλώσεων, τη συχνότητα, τη βαρύτητα και τα υπολείμματα μιας υποτροπής, την ποικιλία και το διάσπαρτο χαρακτήρα των συμπτωμάτων, την πορεία της νόσου (με εμφάνιση αρκετές φορές προϊούσης επιδείνωσης χωρίς εξάρσεις) και τη συσσωρευόμενη αναπηρία με την πάροδο του χρόνου, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι σε ποσοστό 20% απουσιάζει αναπηρία ακόμη και δέκα έτη μετά την έναρξη της νόσου. 

Το κύριο χαρακτηριστικό της ασθένειας είναι η παρουσία πολλών διάσπαρτων πλακών στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα με αποτέλεσμα την απώλεια της μυελίνης, ουσία που βοηθά στην μεταφορά μηνυμάτων από νεύρο σε νεύρο. Αυτή η απομυελίνωση οδηγεί στην σκλήρυνση. 

Η καλή φυσική κατάσταση 'σύμμαχος' των ανδρών

altΟι άνδρες που στη μέση ηλικία τους διατηρούνται σε καλή φόρμα, χάρη στη συχνή σωματική άσκηση, κινδυνεύουν λιγότερο από καρκίνο των πνευμόνων και του εντέρου, αλλά όχι του προστάτη, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.




Η μελέτη επίσης δείχνει ότι η καλή φυσική κατάσταση ενός άνδρα μειώνει τον κίνδυνο θανάτου, αν διαγνωστεί με καρκίνο στην τρίτη ηλικία.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Σούζαν Λακόσκι του Πανεπιστημίου του Βερμόντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό ογκολογίας "JAMA Oncology", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, μελέτησαν στοιχεία για σχεδόν 14.000 άνδρες με μέση ηλικία 49 ετών, για μια μέση χρονική περίοδο 6,5 ετών. Η φυσική κατάσταση των συμμετεχόντων αξιολογήθηκε με βάση ειδική δοκιμασία σε κυλιόμενο τάπητα, καθώς και με ιατρικές εξετάσεις.
Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι μεσήλικες άνδρες που έχουν καλή λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων, χάρη στη σωματική άσκηση, εμφανίζουν κατά μέσο όρο 55% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των πνευμόνων και 44% μικρότερο κίνδυνο ορθοκολικού καρκίνου (παχέος εντέρου).

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τον καρκίνο του προστάτη, για λόγους που δεν είναι σαφείς.

Πόσο Νeedy είναι ο σύντροφός σας; Η μήπως…κι εσείς;

Πόσο Νeedy είναι ο σύντροφός σας; Η μήπως…κι εσείς;
Οι άνθρωποι που έχουν »μια “τρύπα στην ψυχή» που ποτέ δεν γεμίζει από τις προσφορές.Θέλουν συνεχώς περισσότερες, σημειώνει για το HealthReport.gr, η ψυχολόγος Μαρία Λασσιθιωτάκη
Ο καθένας μας έχει ένα επίπεδο ναρκισσισμού, ένα επίπεδο επιβεβαίωσης, φροντίδας η προσοχής από τον/ την σύντροφο αλλά ο Needy άνθρωπος έχει απληστία! Ποτέ δεν ικανοποιείται, συμπεριφέρεται σαν να μην του έχεις δώσει ποτέ τίποτα .
Needy , σύμφωνα με τα λεξικά σημαίνει ενδεής, άπορος, φτωχός, αναγκεμένος, διψασμένος για στοργή, συναισθηματικά ανασφαλής, συναισθηματικά ενδεής, απελπισμένος, φορτικός, απαιτητικός, στερημένος, ενοχλητικός, εξαρτημένος και για την Ψυχολογία «νάρκισσος».
Μήπως, σας θυμίζει κάτι ο παραπάνω ορισμός;
Όλοι έχουν κάποιο κομμάτι που έχει ανάγκη φροντίδας από τους άλλους. Το ζήτημα είναι πόσο, πού, σε ποιους τομείς κι αν λειτουργεί σε βάρος των άλλων ανθρώπων, έστω κι αν είναι εθελοντές ή θύματα.

Γιατί δεν κατεβαίνει η ζυγαριά;



Κάνετε τα πάντα για να χάσετε κιλά αλλά δεν βλέπετε κανένα αποτέλεσμα. Γυμνάζεστε προσέχετε τη διατροφή σας όμως ο δείκτης της ζυγαριάς είναι κολλημένος στα ίδια νούμερα.
Τι κάνετε λάθος ;Μήπως τρώτε τρόφιμα που είτε σας παχαίνουν είτε εμποδίζουν την απώλεια κιλών;
Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση  συγκεκριμένων τροφών ακόμη και σε πολύ μικρές ποσότητες δεν αφήνουν τον οργανισμό να χάσει τα παραπανίσια κιλά.
 
Δείτε ποια είναι αυτά

Tips για να ανακουφιστείτε από την ισχιαλγία!



Ο πόνος στη μέση που επεκτείνεται στο πόδι είναι σημάδι ισχιαλγίας. Ο πόνος μπορεί να είναι αφόρητος και ιδιαίτερα βασανιστικός καθιστώντας δύσκολη ακόμα και τη βάδιση.  Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί από τι προκαλείται η ισχιαλγία και πως αντιμετωπίζετε.
 
Γράφει η Χριστίνα Ι. Μπουντούρη
Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός
 
Ισχιαλγία είναι ο ιατρικός όρος  που δίνεται σε οποιοδήποτε είδος πόνου προκαλείται από ερεθισμό ή συμπίεση του ισχιακού νεύρου. Το ισχιακό νεύρο είναι το μακρύτερο νεύρο στο σώμα σας. Διαπερνά το  πίσω μέρος της λεκάνης, μέσα από τους γλουτούς και καταλήγει στα πόδια.
 
Όταν το ισχιακό νεύρο συμπιέζεται ή είναι ερεθισμένο, μπορεί να προκαλέσει πόνο και  μούδιασμα  που διατρέχει την πλάτη σας χαμηλά και μπορεί να φτάσει μέχρι και κάτω στα δάχτυλα των ποδιών σας.  

Τι σημαίνει για σένα ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς;

Διάρκεια διέλευσης 4.4.2011 – 26.1.2026

Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς είναι στο σπίτι του, που σημαίνει στην πιο αληθινή και καλύτερη μορφή του. Όταν οι πλανήτες βρίσκονται στα ζώδια που κυβερνούν λέγεται ότι είναι σε «αξιοπρέπεια» και σε πλήρη ισχύ. Έτσι, ο Ποσειδώνας αισθάνεται χαρούμενος και άνετος τώρα, κι αυτό σημαίνει καλά νέα για όλους, άντε για τους περισσότερους. Για την ακρίβεια, ορισμένα κομμάτια του εαυτού μας θα νιώσουν τα οφέλη, ενώ άλλα όχι. Αυτό εξαρτάται από το ατομικό ωροσκόπιο.

Σε έναν χάρτη, αν ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς βρίσκεται σε καλή θέση, θα αλληλεπιδράσει καλύτερα με άλλους πλανήτες που είναι επίσης καλά τοποθετημένοι (στο δικό τους ζώδιο, στοιχείο, ή φύλο). Αν οι περισσότεροι από τους πλανήτες σας βρίσκονται σε καλή θέση, τότε ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς θα είναι κυρίως θετική επιρροή για σας. Το αντίθετο ισχύει για εκείνους των οποίων η πλειοψηφία των πλανητών δεν είναι καλά τοποθετημένοι.

Και τι θα πει καλή θέση;

Τρίτη και 31


54230038798126321801184
Μια κυρία χθες βάζοντας το κρεπαρισμένο της μαλλί πίσω από το αυτί στην προσπάθεια της να διορθώσει την κάθε ατέλεια, εξωτερικά της κεφαλής της, είπε στη φιλενάδα της με μια ειρωνική ξενοιασιά: εμένα δεν με νοιάζει τι θα κάνει ο Τσίπρας με το ευρώ και με τις διαπραγματεύσεις έβγαλα τα λεφτά μου στο εξωτερικό και έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Τίναξε μετά με αυτοπεποίθηση το κεφάλι της, το πήρε και έφυγε.
Ακριβώς !!!! Ο καθένας κοιτάζει το προσωπικό του συμφέρον και μετά πηγαίνει στην συλλογική τράπεζα ( δεν εννοώ τις τράπεζες που καταθέτουμε χρήματα) και θέλει να κάνει αναλήψεις και κρίνει κιόλας αυστηρά αυτούς που αγωνίζονται να καταθέσουν. Όταν κάποιος συνεχώς νοιάζεται για το ατομικό του συμφέρον καλά θα κάνει να μην τα βάζει με τη συλλογική συνείδηση γιατί η συλλογική συνείδηση είναι το άθροισμα των εγώ και των εμένα του καθενός μας..

Η αξία της Ηρεμίας

sunset

Τα αρνητικά συναισθήματα που τυχόν τρέφουμε μέσα μας, όχι μόνο μας απορροφούν τεράστια αποθέματα Ενέργειας, την οποία χρειαζόμαστε τόσο για να Δημιουργήσουμε, όσο και για “βγάλουμε” την κάθε μέρα, αλλά χαλάνε και την ποιότητα της Ενέργειας που μας απομένει.
Θυμός, Φόβος, Εκδικητικότητα, Ζηλοφθονία, Χαιρεκακία, Επιβουλή, Διαβολή, Μίσος, Εχθρότητα και όλα τα παρεμφερή, προκαλούν μια κατάσταση πανικού στον άνθρωπο, οδηγούν σε αψυχολόγητες δράσεις και καταστρέφουν ένα πολύ σημαντικό όπλο, τόσο του Πολεμιστή, όσο και του απλού ανθρώπου:
Την Ηρεμία…

ΟΝΕΙΡΑ…..ΠΟΥΛΙΑ ΜΟΥ ΤΑΞΙΔΙΑΡΙΚΑ….!





Από τα 3/10 της ζωής μας ξοδεύονται περίπου στον ύπνο μας  το 1/10 στα όνειρα μας δηλαδή…(50.000 ώρες σε 6 χρόνια). Άρα σπαταλάμε άθελά μας πολύ περισσότερο χρόνο σ’ αυτά, από ότι ίσως  νομίζαμε.

Η διαδικασία των ονείρων δεν είναι τόσο απλή…όσο ίσως νομίζουμε και αποτελείται από μια «ιερή» προεργασία πολλών και διάφορων σταδίων και φάσεων.

 Στην αρχή κινητοποιούνται τα εγκεφαλικά μας κύτταρα, τα οποία σπεύδουν να ειδοποιήσουν την καρδιά μας να χτυπά με λιγότερους παλμούς, ενώ η θερμοκρασία του σώματος μας αρχίζει να μειώνεται. 

Κατόπιν ακολουθεί ο «ελαφρύς ύπνος»…δηλαδή ένα στάδιο αφασίας που δεν θεωρούμαστε…ούτε ακριβώς ξύπνιοι…ούτε ακριβώς κοιμισμένοι. 

Στη συνέχεια  χαμηλώνει η πίεση του αίματος μας και το σώμα μας παύει να είναι ευαίσθητο στη θερμοκρασία του αέρα. Έτσι σταδιακά το σώμα μας και πνεύμα μας μπαίνει σ’ ένα στάδιο του λεγόμενου «βαθύ ύπνου». Στο σημείο αυτό ακριβώς, πολύ δύσκολα ξυπνάμε…αλλά εύκολα όμως ονειρευόμαστε.

Ο καλύτερος τρόπος να τελειώσεις τις δουλειές σου μία-μία!

ERGASIA,-EPITYXIA-MONEY-SAVER-O-KALYTEROS-TROPOS-NA-TELEIOSEIS-TIS-DOYLEIES-SOY-MIA-MIA
Στους αγώνες δρόμου μεγάλων αποστάσεων, οι δρομείς που ξεκινούν με γρήγορο ρυθμό στο τέλος ξεφουσκώνουν, ενώ αυτοί που προσέχουν το ρυθμό τους, κάνουν καλύτερο φίνις και κερδίζουν την κούρσα. Το ίδιο ισχύει και για τις δουλειές σου. Ο σωστός ρυθμός είναι το άλφα και το ωμέγα. Ένας πολύ καλός τρόπος να προγραμματίζεις σωστά τις δουλειές σου είναι οι Εβδομαδιαίες και οι Ημερήσιες Λίστες.
Το σκεπτικό πίσω από μία Εβδομαδιαία και Ημερήσια Λίστα είναι πολύ απλό:
  • Στο τέλος κάθε εβδομάδας γράφεις μία λίστα με όλα τα πράγματα που θέλεις τελειώσεις την επόμενη
  • Στο τέλος κάθε μέρας γράφεις όλα τα πράγματα θέλεις να έχεις τελειώσει την επόμενη
Μόλις ολοκληρώσεις όλα τα πράγματα που έχει βάλει μέσα στη λίστα σου, σταματάς. Δεν δουλεύεις και έχεις όλο τον υπόλοιπο χρόνο να ξεκουραστείς και να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου.

Ο ρατσισμός απέναvτι στους χοντρούς

Ο ρατσισμός απέναvτι στους χοντρούς
Σου έχει τύχει ποτέ να μπεις σε κατάστημα με ρούχα για «κανονικές» γυναίκες ενώ ξεπερνάς αρκετά το ιδανικό βάρος;
Ας το θέσω αλλιώς. Είσαι χοντρή. Ή αλλιώς «ο άνθρωπος που έτρωγε πολλά» (Κορτώ). Υπέρβαρη κατά την ευγενικήν.
Θέλεις λοιπόν να χαζέψεις/ψωνίσεις ρούχα σε «νορμάλ» μεγέθη. Είτε για να κάνεις κάποιο δώρο, είτε γιατί σου αρέσουν τα εν λόγω ρούχα, είτε γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη ψυχοθεραπεία για κάποιον που κάνει δίαιτα από την αγορά ρούχων σε μικρότερα μεγέθη.
Μπαίνεις λοιπόν σε ένα τέτοιο κατάστημα και το νιώθεις ότι η παρουσία σου προκαλεί αμηχανία.
Το ένστικτο του χοντρού σε ρατσιστικά περιβάλλοντα είναι αλάνθαστο. Τα βλέμματα ορισμένων είναι κάπως. Σα να τους χαλάς την αισθητική. Πολύ θα ήθελαν να σου πουν ότι δεν ανήκεις εκεί, ότι εκεί δεν υπάρχει κάτι για σένα. Περιφέρεσαι στο χώρο και σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν τον King Kong που περπατάει στη Νέα Υόρκη λίγο πριν το φινάλε στο Empire State Building (το ταμείο στην προκειμένη περίπτωση). Είναι σα να ακούς το τράνταγμα από κάθε σου βήμα.

Τα δύο πρόσωπα του άγχους

Τα δύο πρόσωπα του άγχους
Το άγχος είναι το τίμημα της ανθρωπότητας για την αλματώδη πορεία της τα τελευταία χρόνια, που, σπάζοντας φραγμούς και πλαίσια, προχωρεί ακάθεκτα στην κατάκτηση των μυστικών της ύλης, της ζωής, της ψυχής και του σύμπαντος. – Γιάννης Γ. Γαλανός
Με την πάροδο των αιώνων ο άνθρωπος κατάφερε να «εξημερώσει» τη φύση κι αργότερα να αναπτύξει την τεχνολογία και την επιστήμη. Απελευθέρωσε δυνάμεις έτσι ώστε να ελέγξει την πρόοδο και την εξέλιξη. Από κύριος όμως των δυνάμεων αυτών έγινε δούλος. Απελευθέρωσε δυνάμεις για να τον υπηρετήσουν κι αντί αυτού έγινε σκλάβος τους, με αποτέλεσμα να χάσει τη γαλήνη της ψυχής και κατ’ επέκταση της ζωής του.
Το τίμημα της τεχνολογικής προόδου και των βιομηχανικών επαναστάσεων είναι σήμερα βαρύ για τον άνθρωπο. Τρεις στους τέσσερις επισκέπτες των ψυχιατρικών ιατρείων  είναι σήμερα θύματα του άγχους, με την όποια μορφή αυτό μπορεί να πάρει. Ιδεοληψίες, φοβίες, ενοχές, αίσθηση «αμαρτίας», φόβος τρέλας, φόβος καρκίνου, αόριστες φοβίες για πιθανούς κινδύνους, ψυχοσωματικές νευρώσεις.

Τι μπορείτε να κάνετε για να έχετε έναν καλό γάμο ή σχέση;

Καλύψτε τις συναισθηματικές ανάγκες και των δυο σας!


Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά…  Όλοι οι άνθρωποι που μπαίνουν σε μια σχέση –γάμου ή μη- έχουν συναισθηματικές ανάγκες.  Υπάρχουν 10 βασικές συναισθηματικές ανάγκες που χρειάζεται να καλυφθούν σε μια σχέση για να υπάρχει αρμονία και ευτυχία.  Γυναίκες και άντρες επιλέγουν τις 5 σημαντικότερες για τους ίδιους, μόνο που οι συνδυασμοί είναι διαφορετικοί!  Με άλλα λόγια, οι γυναίκες τείνουν να επιλέγουν από αυτή τη λίστα 5 βασικές συναισθηματικές ανάγκες οι οποίες είναι απαραίτητο να καλυφθούν μέσα από τη σχέση τους, ενώ οι άντρες τείνουν να επιλέγουν 5 διαφορετικές συναισθηματικές ανάγκες από την ίδια λίστα, βάσει των οποίων θα νιώσουν καλά μέσα στη σχέση τους. Επικεντρωθείτε στη μοναδικότητά σας!  Εστιάστε σε αυτό που είναι σημαντικό για εσάς και το σύντροφό σας και καλλιεργήστε τα με πράξεις!

Λάο Τσε: Το Βιβλίο του Ταο



Λάο Τσε: Το Βιβλίο του Ταο - Αρετή, Κινεζική Φιλοσοφία, Λαο Τσε, Ταο

Για τον Λάου-Τζε (Lao-tzu), τον συγγραφέα του, δεν μπορεί να ειπωθεί σχεδόν τίποτα. Μπορεί να ήταν κάποιος γεροντότερος σύγχρονος του Κομφούκιου (551-479 π.Χ.) και μπορεί να είχε τη θέση του αρχειοθέτη σε ένα από τα μικρά βασίλεια της εποχής. Αλλά όλες οι πληροφορίες που έχουν διασωθεί είναι πολύ ύποπτες. Ακόμη και η σημασία του ονόματος του είναι αβέβαιη (οι πιο πιθανές ερμηνείες: «Ο Σοφός Γέροντας» ή, περισσότερο θεαματικά, «Το Γεροντόπαιδο»), Όπως ένας Ιροκουά(1) του δάσους, δεν άφησε ίχνη. Το μόνο που μας άφησε ήταν το βιβλίο του: το κλασικό εγχειρίδιο της τέχνης του ζην, γραμμένο σε ένα στυλ κρυστάλλινης διαύγειας, το οποίο ακτινοβολεί χιούμορ και χάρη και μεγαλοψυχία και βαθιά σοφία: ένα από τα αριστουργήματα του κόσμου.


Οι άνθρωποι νομίζουν συνήθως ότι ο Λάου-Τζε ήταν ένας ερημίτης, που είχε αποσυρθεί από την κοινωνία, ο οποίος ζούσε ήρεμα σε κάποια καλύβα στο βουνό, και τον οποίον δεν επισκέπτονταν κανείς, εκτός ίσως από τον περιστασιακό ταξιδιώτη που κατέφθανε από κάποιο ανέκδοτο του '60 για να ρωτήσει: «Ποιό είναι το νόημα της ζωής;» Αλλά από τη διδασκαλία του γίνεται φανερό ότι ενδιαφερόταν βαθιά για την κοινωνία, αν κοινωνία σημαίνει την ευημερία των συνανθρώπων κάποιου. Το βιβλίο του, μεταξύ άλλων, είναι μια διατριβή γύρω από την τέχνη της διακυβέρνησης, είτε πρόκειται για μια χώρα είτε για ένα παιδί. Η λανθασμένη αυτή αντίληψη μπορεί να προέρχεται από την επιμονή του στο (wei wu wei) ουέι ου ουέι που κυριολεκτικά σημαίνει «πράττε μη-πράξη», το οποίο έχει θεωρηθεί σαν παθητικότητα. Τίποτα δεν μπορεί να βρίσκεται τόσο μακρυά από την αλήθεια.

Ένας καλός αθλητής μπορεί να εισέλθει σε ένα στάδιο «σωματικής γνώσης» όπου το σωστό κτύπημα ή η σωστή κίνηση συμβαίνουν από μόνα τους, χωρίς προσπάθεια, χωρίς καμιά παρέμβαση της συνειδητής θέλησης. Αυτό είναι ένα πρότυπο «μη-πράξης»: της αγνότερης και αποτελεσματικότερης μορφής πράξης. Το παιγνίδι παίζει το παιγνίδι- το ποίημα γράφει το ποίημα" δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε το χορευτή από το χορό.

Όλο και λιγότερο χρειάζεται να πιέζεις τα πράγματα, μέχρις ότου τελικά καταλήγεις στη μη-πράξη. Όταν δεν γίνεται τίποτα, δεν μένει τίποτα αγίνωτο.

15 πράγματα από τα οποία πρέπει να παραιτηθείτε για να είστε ευτυχισμένοι!

15 Πράγματα που θα πρέπει να δώσετε και να γίνουν ευτυχισμένοι


Εδώ είναι μια λίστα με 15 πράγματα που, αν βασιστείτε επάνω τους, θα κάνουν τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη και πολύ, πολύ πιο ευτυχισμένη. 
Αγγιστρωνόμαστε σε τόσα πολλά πράγματα που μας προκαλούν πολύ πόνο, άγχος και ταλαιπωρία - και αντί να τα παραμερίσουμε, αντί να επιτρέπουμε στον εαυτό μας να είναι χωρίς άγχος και ευτυχής - μένουμε προσκολλημένοι σε αυτά.
 Όχι πια. 
Από σήμερα θα εγκαταλείψουμε όλα αυτά τα πράγματα που δεν μας εξυπηρετούν πλέον, και θα αποδεχθούμε την αλλαγή. Έτοιμοι; Ξεκινάμε:

1. Παραιτηθείτε από την ανάγκη σας να έχετε πάντα δίκιο

 Υπάρχουν τόσοι πολλοί από εμάς που δεν μπορούν να ανεχθούν την ιδέα του να κάνουν λάθος - που θέλουν να είναι πάντα σωστοί - ακόμη και με κίνδυνο να τελειώσουν μεγάλες σχέσεις ή προκαλώντας μεγάλη πίεση και πόνο, στους ίδιους και στους γύρω τους.

 Δεν αξίζει τον κόπο. 

Κάθε φορά που νιώθετε την «επείγουσα» ανάγκη ότι πρέπει να μεταβείτε σε μια μάχη για το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, αναρωτηθείτε αυτήν την ερώτηση: "Θα προτιμούσα να είμαι σωστός, ή θα προτιμούσα να είμαι μοναδικός" Wayne Dyer. Τι διαφορά θα μπορούσε να κάνει; Είναι το εγώ σας πραγματικά τόσο μεγάλο;

Η ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΒΙΩΝΟΥΜΕ


Όλα όσα θεωρούμε ότι συμβαίνουν στη ζωή μας είναι μια απάτη. Έχουν ήδη γίνει και απλά τα βιώνουμε για δεύτερη φορά, ξεχνώντας ότι συνέβησαν πριν. 
Ο Χωροχρόνος μας δουλεύει στην κυριολεξία και γελάει ειρωνικά με εμάς που θεωρούμε ότι τα γεγονότα συμβαίνουν την ίδια στιγμή που τα βιώνουμε. 
Το "ρεζιλίκι" μας να πιστεύουμε κάτι τέτοιο δεν έχει τελειωμό και μάλιστα αν προσπαθήσουμε να συνομιλήσουμε με τον εαυτό μας θα μας κοροϊδεύει και αυτός για την ανοησία να πιστεύουμε στο αντίγραφο και όχι στο πραγματικό που προηγήθηκε. 
Κάποιοι ίσως πουν τι μας λέει αυτός ; 

Οι 5 Φόβοι Της Διάσωσης!



Αποτέλεσμα εικόνας για Rescue


Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πολύ απρόθυμοι να εμπλακούν στην παροχή καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (CPR) και πρώτων βοηθειών. Ο κύριος λόγος γι 'αυτή την απροθυμία είναι ο φόβος. Οι άνθρωποι τείνουν να έχουν πέντε φόβους που σχετίζονται με την διάσωση. 

1. Μηνύσεις: Μην φοβηθείτε να προσπαθήσετε να σώσετε μια ζωή, λόγω του φόβου να σας μηνύσουν. Κάθε κράτος έχει νόμους  ''καλού Σαμαρείτη΄΄ που σας προστατεύουν από την ευθύνη, όταν εθελοντικά προσφέρετε βοήθεια έκτακτης ανάγκης σε άλλο άτομο. Δεν μπορείτε να βλάψετε κάποιον που είναι ήδη σε κίνδυνο θανάτου με το να κάνετε κάτι για να σώσετε τη ζωή του. 

Σχεδίασε την ζωή σου!


life planτου Γιάννη Αραχωβίτη
«Αν αποτύχεις να σχεδιάσεις, σχεδιάζεις να αποτύχεις» - Βενιαμίν Φραγκλίνος
Η τύχη μπορεί να βοηθά τους τολμηρούς αλλά ο σχεδιασμός βοηθάει τους πάντες. Όταν ένα καράβι βγαίνει στα ανοικτά χωρίς να ξέρει που θέλει να πάει (προορισμός), πως θα φτάσει (σχέδιο πορείας) και πότε (ώρα άφιξης) γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι το όλο εγχείρημα είναι άνευ ουσίας, αποτελέσματος και με ελάχιστες προοπτικές για κάτι αξιόλογο.

Η κάθε μέρα της ζωής μας, η κάθε επιδίωξή μας γίνεται πιο χρήσιμη, αποτελεσματική αν υπάρχει ένα πλάνο.
 Χωρίς πλάνο βολοδέρνουμε χωρίς κατεύθυνση, χωρίς ξεκάθαρους ενδιάμεσους ή απώτερους στόχους και χωρίς στρατηγική. 

Η Μικρή Ψυχή και ο Ήλιος

 "Η Μικρή Ψυχή και ο Ήλιος –
 Neale Donald Walsch 
Μια φορά και σε κανένα καιρό, ήταν μια Μικρή Ψυχή, που είπε στον Θεό: "Ξέρω Τι Είμαι!"και ο Θεός είπε: "Αυτό είναι υπέροχο! Τι Είσαι;"
και η Μικρή Ψυχή φώναξε: "Είμαι το Φως!"
O Θεός χαμογέλασε πλατιά, "Πολύ σωστά!" αναφώνησε, "Είσαι το Φως."
Η Μικρή Ψυχή ήταν τόσο χαρούμενη που κατάλαβε, αυτό που όλες οι ψυχές που βρίσκονταν στο Βασίλειο, ήταν εκεί για να το καταλάβουν.
"Ουάου! Τέλεια!" Είπε η Μικρή Ψυχή.
Σύντομα όμως, το ότι κατάλαβε Τι Είναι, δεν της ήταν αρκετό.
Η Μικρή Ψυχή ένοιωσε εσωτερική αναταραχή και τώρα ήθελε να γίνει αυτό το οποίο ήταν.
Έτσι, η Μικρή Ψυχή ξαναπήγε στο Θεό (το οποίο δεν είναι κακή ιδέα για όλες τις Ψυχές που θέλουν να γίνουν Αυτό που Πραγματικά Είναι) και είπε: "Γεια σου Θεέ! Τώρα που ξέρω Τι Είμαι, είναι εντάξει για μένα και να Γίνω Αυτό που Είμαι;"
Και ο Θεός είπε: "Εννοείς ότι θέλεις να γίνεις αυτό που είσαι ήδη;"
"Χμ," απάντησε η Μικρή Ψυχή, "είναι άλλο πράγμα να ξέρω Τι Είμαι και τελείως διαφορετικό πράγμα, το να Είμαι Πραγματικά Αυτό. Θέλω να νοιώσω πώς είναι να είσαι το Φως!"
"Μα είσαι ήδη το Φως." Επανέλαβε ο Θεός, χαμογελώντας ξανά.
"Ναι, μα θέλω να μάθω πώς είναι, το να το νοιώθω!" ξεφώνησε παρακλητικά η Μικρή Ψυχή.
"Καλώς," είπε ο Θεός κρυφογελώντας, " Θα 'πρεπε να το ξέρω. Πάντα σου άρεσε η περιπέτεια."
Τότε η έκφραση του Θεού άλλαξε. "Μόνο, που υπάρχει ένα ζήτημα..."
"Τι είναι;" ρώτησε η Μικρή Ψυχή.
"Δυστυχώς, δεν υπάρχει τίποτα άλλο παρά μόνο το Φως. Βλέπεις, δεν έχω δημιουργήσει τίποτα άλλο από αυτό που είσαι κι έτσι, δεν υπάρχει για σένα εύκολος τρόπος να βιώσεις τον εαυτό σου σαν Αυτό που Είσαι, εφ' όσον δεν υπάρχει τίποτα που να μην Είσαι."
"Εέεε;" είπε η Μικρή Ψυχή, που τώρα ήταν λίγο μπερδεμένη.
"Σκέψου το έτσι," είπε ο Θεός. "Είσαι σαν ένα κερί μέσα στον Ήλιο. Βρίσκεσαι μέσα σ' αυτόν, μαζί με εκατομμύρια, δισεκατομμύρια άλλα κεριά που αποτελούν τον Ήλιο. Και ο Ήλιος, δεν θα ήταν ο Ήλιος, χωρίς εσένα. Ούτε θα ήταν Ήλιος, χωρίς κάποιο από τα κεριά του... δεν θα υπήρχε καθόλου Ήλιος, γιατί δεν θα έλαμπε τόσο αστραφτερά. Παρ' όλα αυτά, πώς να διακρίνεις τον εαυτό σου σαν Φως, εφ' όσον είσαι μέσα στο Φως; Αυτό είναι το θέμα."
"Πολύ καλά," αναθάρρεψε η Μικρή Ψυχή, "Εσύ είσαι ο Θεός. Σκέψου κάτι!"
Γι' άλλη μια φορά ο Θεός χαμογέλασε. "Το έχω σκεφτεί ήδη" είπε. "Εφ' όσον δεν μπορείς να νοιώσεις τον εαυτό σου σαν Φως, όσο είσαι μέσα στο Φως, θα σε περιβάλλω λοιπόν με σκοτάδι."
"Τι είναι το σκοτάδι;" ρώτησε η Μικρή Ψυχή.
Ο Θεός απάντησε: "Είναι αυτό που δεν είσαι."
"Θα το φοβάμαι το σκοτάδι;" κλαψούρισε η Μικρή Ψυχή.
"Μόνο αν επιλέξεις να το φοβάσαι." απάντησε ο Θεός. "Δεν υπάρχει τίποτα πραγματικά να φοβάσαι, εκτός αν το αποφασίσεις ότι υπάρχει. Καταλαβαίνεις; Το επινοείς. Υποκρίνεσαι."
"Άααα! Έτσι!" είπε η Μικρή Ψυχή, που ένοιωθε ήδη καλύτερα.
Κατόπιν, ο Θεός εξήγησε, ότι για να έχουμε την εμπειρία οποιουδήποτε πράγματος, θα πρέπει να εμφανιστεί το ακριβώς αντίθετο.
"Είναι μεγάλο δώρο", Είπε ο Θεός, "γιατί χωρίς αυτό, δεν θα μπορούσες να γνωρίζεις πώς είναι το οτιδήποτε. Δεν θα μπορούσες να γνωρίζεις το Ζεστό, χωρίς το Κρύο, το Πάνω χωρίς το Κάτω, το Γρήγορο χωρίς το Αργό. Δεν θα μπορούσες να γνωρίζεις Αριστερό χωρίς Δεξί, Εδώ χωρίς Εκεί, Τώρα χωρίς Τότε. Γι' αυτό, όταν θα βρεθείς να περιβάλλεσαι απ' το σκοτάδι, μην τινάζεις τη γροθιά σου και μην υψώνεις την φωνή σου αναθεματίζοντας το σκοτάδι. Απλά να είσαι το Φως μέσα στο σκοτάδι, χωρίς να παραφρονείς. Τότε θα ξέρεις τι Πραγματικά Είσαι, καθώς και όλοι οι άλλοι επίσης. Άσε το Φως σου να λάμψει, ώστε όλοι να γνωρίζουν πόσο εξαιρετικό είσαι!"
"Δηλαδή εννοείς, ότι δεν πειράζει να δείχνω και στους άλλους πόσο εξαιρετικό Είμαι;" ρώτησε η Μικρή Ψυχή.
"Βεβαίως! Δεν πειράζει καθόλου!" Ο Θεός ξαναχαμογέλασε. "Να θυμάσαι όμως, -εξαιρετικό- δεν σημαίνει -καλύτερο-. Ο καθένας είναι εξαιρετικός, με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο! Παρ' όλα αυτά, πολλοί άλλοι το έχουν ξεχάσει αυτό. Θα καταλάβουν και για τους ίδιους, ότι δεν πειράζει να είναι εξαιρετικοί, μόνο όταν εσύ καταλάβεις ότι δεν πειράζει να είσαι εξαιρετικό."
"Ουάου", είπε η Μικρή Ψυχή, χορεύοντας και χοροπηδώντας και γελώντας με χαρά. "Μπορώ να είμαι τόσο εξαιρετικό, όσο θέλω εγώ να είμαι!"
"Ναι και μπορείς ν' αρχίσεις αμέσως τώρα" είπε ο Θεός, που χόρευε, χοροπηδούσε και γελούσε μαζί με τη Μικρή Ψυχή. "Ποιό μέρος του εξαιρετικού θέλεις να είσαι;"
"Ποιό μέρος του εξαιρετικού;" επανέλαβε η Μικρή Ψυχή. "Δεν καταλαβαίνω."

"Καθώς έλεγα," εξήγησε ο Θεός, "το να είσαι το Φως είναι εξαιρετικό και το να είσαι εξαιρετικός, έχει πολλούς τομείς. Είναι εξαιρετικό το να είσαι καλόκαρδος. Είναι εξαιρετικό το να είσαι δημιουργικός. Είναι εξαιρετικό το να είσαι υπομονετικός. Μπορείς να σκεφτείς άλλους τρόπους που μπορείς να είσαι εξαιρετικός;"
Η Μικρή Ψυχή έμεινε σιωπηλή για λίγο. "Μπορώ να σκεφτώ πολλούς τρόπους να είναι κάποιος εξαιρετικός!" αναφώνησε μετά η Μικρή Ψυχή. "Είναι εξαιρετικό να είσαι εξυπηρετικός. Είναι εξαιρετικό να μοιράζεσαι. Είναι εξαιρετικό να είσαι φιλικός. Είναι εξαιρετικό να σέβεσαι τα αισθήματα των άλλων!"
"Ναι!" συμφώνησε ο Θεός "Και μπορείς να είσαι όλα αυτά τα πράγματα μαζί, ή όποιο μέρος τού εξαιρετικού επιθυμείς εσύ να είσαι, οποιαδήποτε στιγμή. Αυτό σημαίνει να είσαι το Φως."
"Ξέρω τι θέλω να είμαι, ξέρω τι θέλω να είμαι!" ανακοίνωσε η Μικρή Ψυχή με μεγάλο ενθουσιασμό. "Θέλω να είμαι το μέρος του εξαιρετικού που συγχωρεί. Δεν είναι εξαιρετικό το να συγχωρείς;"
"Μα και βέβαια," επιβεβαίωσε ο Θεός τη Μικρή Ψυχή. "Είναι πολύ εξαιρετικό."
"Εντάξει" είπε η Μικρή Ψυχή. "Αυτό είναι που θέλω να είμαι. Θέλω να είμαι αυτός που συγχωρεί. Έτσι θέλω να βιώσω την εμπειρία του εαυτού μου."
"Πολύ καλά" είπε ο Θεός, "υπάρχει όμως κάτι που πρέπει να ξέρεις."
Η Μικρή Ψυχή, γινόταν τώρα λίγο ανυπόμονη. Έμοιαζε πάντα να υπάρχει κάποιο μπέρδεμα. "Τι είναι αυτό;" ρώτησε αναστενάζοντας η Μικρή Ψυχή.
"Δεν υπάρχει κανείς που να μπορείς να τον συγχωρήσεις."
"Κανείς;" Η Μικρή Ψυχή μετά βίας μπορούσε να πιστέψει αυτό που είχε ειπωθεί.
"Κανείς!" Επανέλαβε ο Θεός. "Οτιδήποτε έχω δημιουργήσει είναι Τέλειο. Δεν υπάρχει ούτε μία και μοναδική Ψυχή σε όλη τη δημιουργία, λιγότερο Τέλεια από σένα. Κοίτα γύρω σου."
Τότε ήταν που η Μικρή Ψυχή αντιλήφθηκε ένα τεράστιο πλήθος που είχε μαζευτεί. Ψυχές είχαν έρθει από πολύ μακριά, απ' όλο το Βασίλειο, γιατί είχε ακουστεί, ότι η Μικρή Ψυχή είχε αυτή την απίθανη συζήτηση με τον Θεό και όλοι ήθελαν ν' ακούσουν αυτά που λέγονταν.
Βλέποντας τις αμέτρητες άλλες Ψυχές που είχαν μαζευτεί εκεί, η Μικρή Ψυχή κατάλαβε ότι έπρεπε να συμφωνήσει.
Καμιά δεν φαινόταν λιγότερο Μεγαλειώδης, ή λιγότερο Τέλεια από την ίδια. Τόσο ήταν το δέος για τις Ψυχές που ήταν γύρω της και τόσο λαμπερό το Φως τους, που μετά βίας μπορούσε να τις αντικρίζει.
"Ποιόν, λοιπόν, να συγχωρήσεις;" ρώτησε ο Θεός.

"Ωωω! Θεέ μου, έτσι που πάει το πράγμα δεν είναι καθόλου ευχάριστο!" παραπονέθηκε η Μικρή Ψυχή. "Ήθελα να βιώσω τον εαυτό μου σαν κάποιον που συγχωρεί. Θέλω να γνωρίσω πως είναι να είσαι αυτό το μέρος του εξαιρετικού."
Και η Μικρή Ψυχή, έμαθε πώς πρέπει να είναι, όταν νοιώθεις θλιμμένος.
Τότε ήταν που ξαφνικά, μια Φιλική Ψυχή προχώρησε μπροστά από το πλήθος. "Μην ανησυχείς Μικρή Ψυχή" είπε η Φιλική Ψυχή, "εγώ θα σε βοηθήσω."
"Αλήθεια, θα το κάνεις;" η Μικρή Ψυχή αναθάρρησε. "Μα τι μπορείς να κάνεις;"
"Μπορώ να σου δώσω κάποιον να συγχωρήσεις!"
"Μπορείς;"
"Βεβαίως!" είπε κεφάτα η Φιλική Ψυχή. "Μπορώ να έρθω στην επόμενή σου ζωή και να σου κάνω κάτι για να με συγχωρήσεις."
"Μα γιατί; Για ποιο λόγο θα το έκανες αυτό;" ρώτησε η Μικρή Ψυχή. "Εσύ, που είσαι ένα Όν απόλυτης Τελειότητας! Εσύ, που δονείσαι με τόση ταχύτητα, που δημιουργεί ένα Φως τόσο λαμπερό, που μετά βίας μπορώ ν' αντικρίσω! Τι θα μπορούσε να σου προκαλέσει το να θέλεις να επιβραδύνεις τη δόνησή σου σε τέτοια ταχύτητα, ώστε να γίνει το Φως σου σκοτεινό και πηχτό; Ποια θα ήταν η αιτία να θέλεις -εσύ που είσαι τόσο ανάλαφρη και χορεύεις πάνω στ' αστέρια και κινείσαι μέσα σε όλο το Βασίλειο με τη ταχύτητα της σκέψης- να έρθεις στη ζωή μου και να κάνεις τον εαυτό σου τόσο βαρύ, ώστε να μπορέσεις να κάνεις κάτι τόσο κακό;"
"Είναι πολύ απλό," είπε η Φιλική Ψυχή. "Θα το έκανα γιατί Σ' Αγαπώ."
Η Μικρή Ψυχή Φάνηκε να εκπλήσσεται από την απάντηση.
"Μην εκπλήσσεσαι," είπε η Φιλική Ψυχή. "Έχεις κάνει το ίδιο πράγμα για μένα. Δεν θυμάσαι; Έχουμε χορέψει μαζί, εσύ κι εγώ, πολλές φορές. Διά μέσω των αιώνων και όλων των εποχών έχουμε χορέψει. Κατά τη διάρκεια όλων των καιρών έχουμε διασκεδάσει μαζί. Απλά δεν θυμάσαι. Έχουμε υπάρξει και οι δύο μαζί το Παν. Έχουμε υπάρξει το Πάνω και το Κάτω του, το Αριστερό και το Δεξί του, το Εδώ και το Εκεί του, το Τώρα και το Τότε του. Έχουμε υπάρξει το Αρσενικό και το Θηλυκό, το Καλό και το Κακό, και οι δύο μαζί έχουμε υπάρξει το Θύμα και ο Θύτης του."
"Όπως καταλαβαίνεις, έχουμε ξαναβρεθεί μαζί εσύ κι εγώ πολλές φορές από πριν. Ο καθένας φέρνει στο άλλον, αυτήν ακριβώς την τέλεια ευκαιρία, ώστε να εκφραστεί και να βιώσει την εμπειρία Αυτού που Πραγματικά Είναι. Και έτσι, θα έρθω στην επόμενη ζωή σου και θα είμαι ο 'Κακός' αυτή τη φορά. Θα σου κάνω κάτι τόσο απαίσιο, οπότε μπορείς να αποκτήσεις την εμπειρία του εαυτού σου ως Αυτός που Συγχωρεί."
"Μα τι θα κάνεις;" ρώτησε η Μικρή Ψυχή λίγο ανήσυχα, "που θα είναι τόσο απαίσιο;"
"Κάτι θα σκεφτούμε", απάντησε η Φιλική Ψυχή σπινθηρίζοντας.

Μετά η Φιλική Ψυχή φάνηκε να σοβαρεύει και είπε με ήσυχη φωνή "Ξέρεις, έχεις δίκιο σ' ένα πράγμα."
"Ποιό είναι αυτό;" θέλησε να μάθει η Μικρή Ψυχή.
"Θα πρέπει να επιβραδύνω την δόνησή μου και να γίνω πολύ βαριά, ώστε να καταφέρω να κάνω αυτό, 'το όχι και τόσο καλό πράγμα'. Θα πρέπει να υποκριθώ, ότι είμαι κάτι τελείως διαφορετικό από τον εαυτό μου. Γι' αυτό, δεν έχω παρά μόνο μία χάρη να σου ζητήσω σαν αντάλλαγμα."
"'Ωω, οτιδήποτε, οτιδήποτε!" ξεφώνησε η Μικρή Ψυχή και άρχισε να χορεύει και να τραγουδάει, "Θα γίνω αυτός που συγχωρεί, θα γίνω αυτός που συγχωρεί!"
"Τότε η Μικρή Ψυχή παρατήρησε, ότι η Φιλική Ψυχή παρέμενε πολύ σιωπηλή."
"Τι συμβαίνει;" ρώτησε η Μικρή Ψυχή. "Τι μπορώ να κάνω για σένα; Εσύ είσαι ένας Άγγελος που προθυμοποιείσαι να κάνεις αυτό το πράγμα για μένα!"
"Φυσικά! Αυτή η φιλική Ψυχή είναι ένας Άγγελος!" διέκοψε ο Θεός. "Όλοι είναι! Πάντα να θυμάσαι: Δεν σου έχω στείλει τίποτα, παρά μόνον Αγγέλους’’. και χαμογέλασε.
Κι έτσι η Μικρή Ψυχή ήθελε περισσότερο από ποτέ, να ικανοποιήσει το αίτημα της Φιλικής Ψυχής.
"Τι μπορώ να κάνω για σένα;" την ξαναρώτησε.
"Τη στιγμή εκείνη που θα σε κατακεραυνώσω και θα σε πλήξω," απάντησε η Φιλική Ψυχή, "τη στιγμή που σου κάνω το χειρότερο που θα μπορούσες να φανταστείς, εκείνη ακριβώς τη στιγμή..."
"Ναι;" η Μικρή Ψυχή διέκοψε, "Ναι...;"
"Θυμήσου Ποιός Πραγματικά Είμαι!"
"Ώω! Μα ναι!" φώναξε συγκινημένη η Μικρή Ψυχή, "στο υπόσχομαι! Πάντα θα σε θυμάμαι, όπως ακριβώς σε βλέπω εδώ αυτή τη στιγμή!"
"Πολύ καλά," είπε η Φιλική Ψυχή, "γιατί, όπως καταλαβαίνεις, θα έχω προσπαθήσει τόσο σκληρά για να υποκριθώ, που θα έχω ξεχάσει Ποιός Πραγματικά Είμαι και ίσως να μην μπορέσω να θυμηθώ για πάρα πολύ καιρό. Και αν ξεχάσω Ποιός Είμαι, ίσως ακόμα κι εσύ ξεχάσεις Ποιός Είσαι και τότε θα είμαστε και οι δύο χαμένοι. Οπότε θα χρειαστούμε μια άλλη Ψυχή να έρθει για να ξαναθυμίσει και στους δυό μας Ποιοί Είμαστε."
"Όχι, δεν θα χαθούμε!" υποσχέθηκε η Μικρή Ψυχή ξανά. "Θα σε θυμηθώ! Και θα σ' ευχαριστήσω που μου πρόσφερες αυτό το δώρο - την ευκαιρία να βιώσω τον εαυτό μου, ως Αυτός ο οποίος Είμαι."

Έτσι, η συμφωνία είχε γίνει. Η Μικρή Ψυχή προχώρησε σε μία νέα ζωή, συγκινημένη που είναι το φως, το οποίο ήταν τόσο εξαιρετικό και ενθουσιασμένη που είναι το μέρος του εξαιρετικού που ονομάζεται Συγχώρεση.
Και η Μικρή Ψυχή περίμενε με ανυπομονησία, να καταφέρει να βιώσει την εμπειρία του εαυτού της μέσα από τη Συγχώρεση και να ευχαριστήσει όποια άλλη Ψυχή το έκανε εφικτό.
Και κατά τη διάρκεια όλων των στιγμών αυτής της νέας ζωής, όποτε μία νέα Ψυχή εμφανιζόταν στο προσκήνιο, είτε αυτή η νέα Ψυχή έφερνε χαρά, είτε λύπη - και ιδιαίτερα αν έφερνε λύπη - η Μικρή Ψυχή, σκεφτόταν αυτό που είχε πει ο Θεός.
"Πάντα να θυμάσαι," ο Θεός είχε χαμογελάσει, "δεν σου έχω στείλει τίποτα, παρά μόνον Αγγέλους.""
Neale Donald Walsch 

Μια φορά και σε κανένα καιρό, ήταν μια Μικρή Ψυχή, που είπε στον Θεό: "Ξέρω 
Τι Είμαι!"και ο Θεός είπε: "Αυτό είναι υπέροχο! Τι Είσαι;"
και η Μικρή Ψυχή φώναξε: "Είμαι το Φως!"
O Θεός χαμογέλασε πλατιά, "Πολύ σωστά!" αναφώνησε, "Είσαι το Φως."
Η Μικρή Ψυχή ήταν τόσο χαρούμενη που κατάλαβε, αυτό που όλες οι ψυχές που 
βρίσκονταν στο Βασίλειο, ήταν εκεί για να το καταλάβουν.
"Ουάου! Τέλεια!" Είπε η Μικρή Ψυχή.
Σύντομα όμως, το ότι κατάλαβε Τι Είναι, δεν της ήταν αρκετό.
Η Μικρή Ψυχή ένοιωσε εσωτερική αναταραχή και τώρα ήθελε να γίνει αυτό το 
οποίο ήταν.
Έτσι, η Μικρή Ψυχή ξαναπήγε στο Θεό (το οποίο δεν είναι κακή ιδέα για όλες τις 
Ψυχές που θέλουν να γίνουν Αυτό που Πραγματικά Είναι) και είπε: "Γεια σου 
Θεέ! Τώρα που ξέρω Τι Είμαι, είναι εντάξει για μένα και να Γίνω Αυτό που Είμαι;"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα