Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

ΟΙ ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ, ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ


Ο Γιώργος Παρασκευάς, γεννημένος ζωόφιλος, ειδικά γατόφιλος, είχε γράψει τις ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΕΣ του σκύλου τις οποίες απευθύνει στο αφεντικό του. Αυτά δεν θα μπορούσε ποτέ να τα γράψει κάποιος άλλος. Το κείμενο του γκουρού:
Τα σκυλιά έχουν τις δικές τους «Δέκα Εντολές». 

ΘΕΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ BRUCE LEE



Αν δεχόσουν κτύπημα από τον Μπρους Λη έπαιζε με πολλές πιθανότητες να πας για κώμα. Θα επανερχόσουν, όμως άγνωστο μετά από πόσο χρόνο. Το λένε «τσι», είναι το άγγιγμα του θανάτου. Άλλο το «τσι» και άλλο το «τσιν», που στα κινέζικα έτσι αποκαλείται ο χρυσός.
 
Αυτός που έγινε γνωστός σαν Μπρους Λη γεννήθηκε στο Σαν Φραντσίσκο της Καλιφόρνια, στις 27 Νοεμβρίου 1940. Όπως ο Χριστός κάποια στιγμή εξαφανίστηκε από τη γενέτειρά του, χάθηκε στην έρημο, και επέστρεψε θαυματοποιός, έτσι και ο Μπρους Λη φεύγει πιτσιρικάς από την Αμερική και γίνεται το παιδί θαύμα του ασιατικού σινεμά. Παίζει σε ταινίες από 12 χρονών, όμως δεν μένει εκεί.
 
Μιλάμε επετειακά για τον αθάνατο Μπρους Λη, με την ευκαιρία του θανάτου του σα σήμερα 20 Ιουλίου 1973.

''Προετοιμαστείτε για παγκόσμιο σοκ μετά το έγκλημα με το Boeing''

''Προετοιμαστείτε για παγκόσμιο σοκ μετά το έγκλημα με το Boeing''

''Το τρομερό έγκλημα με την κατάρριψη του Boeing της Malaysia Airlines μπορεί να μετατρέψει μια μεγάλη περιφερειακή σύγκρουση σε πρώτης κατηγορίας παγκόσμιο σοκ'' γράφουν οι Financial Times που απαιτούν την τιμωρία της Ρωσίας με κάθε τίμημα!

Διαβάστε το άρθρο των Financial Times.

Κυρώσεις από ΕΕ στη Ρωσία με κάθε τίμημα!

Το τρομερό έγκλημα με την πτήση ΜΗ17 μπορεί να μετατρέψει μια μεγάλη περιφερειακή σύγκρουση σε πρώτης κατηγορίας παγκόσμιο σοκ. Και δεν είναι όλοι προετοιμασμένοι. Την ευρωζώνη χωρίζει από τον αποπληθωρισμό μόλις ένα σοκ. Μήπως αποδειχθεί ότι είναι αυτό;

Οταν χτυπά η τραγωδία, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι πώς συνέβη και γιατί συνέβη. Οι οικονομικές συνέπειες έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Καλά νέα για τους διαβητικούς τύπου Ι και ΙΙ

Μια δόση προτείνης FGF1 μπορεί να επαναφέρει το ζάχαρο στα κανονικά επίπεδα για παραπάνω από δύο μέρες 

Magnify Image

Οι ειδήσεις κόβουν την ανάσα ακόμα κι αν δεν είσαι διαβητικός. 

Σήμερα ανακοινώθηκε η έρευνα του Ινστιτούτου Βιολογίας του Sulk σύμφωνα με την οποία φαίνεται πως μια δόση προτείνης FGF1 μπορεί να επαναφέρει το ζάχαρο στα κανονικά επίπεδα για παραπάνω από δύο μέρες και παράλληλα να λειτουργήσει ευεργετικά στην υπεραισθησία την ινσουλίνη από την οποία υποφέρουν αρκετοί διαβητικοί. 

Η ανακάλυψη αυτή μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία καλύτερων και αποτελεσματικότερων φαρμάκων στην αντιμετώπιση του Διαβήτη τύπου ΙΙ ο οποίος σχετίζεται κατεξοχήν με την παχυσαρκία και τον καθιστικό τρόπο ζωής.

Συνωμοσιολογία, λαϊκισμός και αυτονομία

Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να κατανοήσει κανείς τους λόγους που οι διαφόρων ειδών θεωρίες συνωμοσίας κατακλύζουν τα Μέσα Ενημέρωσης και το διαδίκτυο. 
Στην εποχή του ποβερισμού, της ασημαντότητας, της απουσίας πολιτικού στοχασμού και έλλειψης νοήματος, το φαινόμενο εξελίσσεται σε μάστιγα.
 Όλο και περισσότεροι δημαγωγοί εμφανίζονται μέρα με τη μέρα, κάνοντας λόγο για κάποια «Νέα Τάξη Πραγμάτων» (ΝΤΠ), για τους Ιλλουμινάτι, ή υποστηρίζουν ότι η τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν εσωτερική δουλειά κάποιων συνωμοτών (κυρίως Εβραίων). 
Ζώντας στην εποχή της μαζικής απάθειας και απο-πολιτικοποίησης, δεν μας εκπλήσσει καθόλου που η εν γένει πραγματικότητα επιχειρείται να προσεγγιστεί μέσω αβάσιμων σεναρίων επιστημονικής φαντασίας.
 Η έλλειψη πολιτικών προταγμάτων και κινήτρων είναι μάλλον αυτό που ως επί τω πλείστων χαρακτηρίζει τις σύγχρονες Δυτικές κοινωνίες. 

Ποτέ δεν είναι αργά ... για να υιοθετήσετε υγιεινές διατροφικές συνήθειες

Αυτό δείχνει νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Circulation της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας, σύμφωνα με την οποία φαίνεται πως η καρδιά συγχωρεί τους ενήλικες που αποφασίζουν σε μεγαλύτερη ηλικία να προσέξουν την υγεία τους. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης οι ενήλικες που αποφασίζουν στην ηλικία των 30 ή 40 ετών να υιοθετήσουν υγιεινές συνήθειες διατροφής και τρόπου ζωής, μπορούν να ελέγξουν ή ακόμη και να αντιστρέψουν την εξέλιξη της στεφανιαίας νόσου.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα που συλλέχθηκαν από 5,000 εθελοντές σε δύο χρονικές στιγμές σε διάστημα 20 ετών.


 Οι παράγοντες/συμπεριφορές που χαρακτηρίστηκαν ως «υγιεινές» ήταν η ύπαρξη φυσιολογικού σωματικού βάρους, η απουσία καπνίσματος, η φυσική δραστηριότητα, η μη κατανάλωση αλκοόλ και η υγιεινή διατροφή. 

Η προσδοκία σου για κάτι μοναδικό και δραματικό



"Η προσδοκία σου για κάτι μοναδικό και δραματικό, για μια θαυμάσια έκρηξη, απλώς εμποδίζει και καθυστερεί την Αυτοπραγμάτωσή σου. Μην αναμένεις μια έκρηξη, γιατί η έκρηξη έχει ήδη συμβεί – τη στιγμή την οποία γεννήθηκες, όταν αντιλήφθηκες τον εαυτό σου ως αυτό που ζει – γνωρίζει – αισθάνεται. 

Υπάρχει μόνο ένα λάθος το οποίο κάνεις: εκλαμβάνεις το εσωτερικό ως εξωτερικό και το εξωτερικό ως εσωτερικό.

 Αυτό που είναι μέσα σου, το αντιλαμβάνεσαι να είναι έξω από σένα και αυτό που είναι έξω, το αντιλαμβάνεσαι ότι είναι μέσα σου.

Πρόσβαση στο απέριττο



Όταν  κατανοήσουμε καθαρά και συνειδητά πως εκτός από ευυπόληπτοι πολίτες οφείλουμε να έχουμε και μια άλλη πιο θερμή, πιο κοντινή, πιο ενεργή σχέση με τον συνάνθρωπο, το ζωικό και το φυσικό βασίλειο τότε θα αποχτήσει και ουσιαστικό νόημα αυτή η σύντομη βόλτα μας από τη ζωή. 


Αλλάζοντας τη ζωή μας αποχτούμε πρόσβαση στον ανεκτίμητο πλούτο του απλού και του απέριττου. 


Μαθαίνουμε να μιλάμε, να ακούμε, να αμφισβητούμε, να διεκδικούμε, να θέλουμε. 

Ντοματοθεραπεία


Ντοματοθεραπεία
Η αποκλειστική μονοφαγία από καλογινωμένες ντομάτες, μπορεί να σώσει ασθενείς απελπιστικής καταστάσεως. Μια ηλικιωμένη κυρία που υπέφερε χρόνια από χολόλιθους, θεραπεύτηκε τελείως τρώγοντας επί δεκαπέντε μέρες μόνο ώριμες ντομάτες, τέσσερες φορές την ημέρα. Η ποσότητα εξαρτάται από την πείνα κάθε φορά.
Η ντοματοθεραπεία συνιστάται κυρίως στους πάσχοντας από το συκώτι, τα νεφρά και από παθήσεις της κύστεως.

Τα υγρά της ντομάτας είναι διουρητικά, βοηθούν την αποτοξίνωση του σώματος,διαλύοντας τα διάφορα άλατα και συντελώντας στην απομάκρυνση των οξέων και των τοξινών μας και αλκαλοποιούν το αίμα με τα αλκαλικά συστατικά που τόσο άφθονα περιέχει. Επίσης η ντοματοθεραπεία είναι μοναδική για τους διαβητικούς, θεραπεύει την πολυαιμία και μετριάζει την πίεση.

Τι ΔΕΝ κάνουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι

shutterstock_139152890
20 πράγματα που ΔΕΝ κάνουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι
Απίστευτη η εμμονή μας με το ψάξιμο της «ευτυχίας» και της «θετικότητας» στην ζωή μας, έννοιες όμως που είναι συνδεδεμένες με την εσωτερική επιθυμία να αισθανθούμε ότι μας αγαπούνε, ότι έχουμε λόγο ύπαρξης (ισως).
Όταν είμαστε «ευτυχισμένες», έχουμε αυτοπεποίθηση, βρίσκουμε σκοπό και αρμονία στον εσωτερικό μας κόσμο. Παρόλα αυτά, στον αγώνα για την επίτευξη της «ευτυχίας», δεν έχουμε μάθει να την «διατηρούμε»!
Η ευτυχία φίλες μου δεν είναι απλά ένα συναίσθημα ή ένας τρόπος σκέψης. Αν αισθάνεστε πραγματικά χαρούμενες, τότε σίγουρα κάνετε καλό στον εαυτό σας. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι πραγματικά χαρούμενοι άνθρωποι, είναι πιο υγιείς, ευγενικοί και έχουν καλύτερες σχέσεις.
Οι «προσωπικές» και επαγγελματικές μου μάχες για την «κατάκτηση» της ευτυχίας, με έχουν οδηγήσει σε ένα συμπέρασμα σχετικά με την «μονιμότητα» της ευτυχίας. Αν θέλουμε λοιπόν να διατηρήσουμε την ευτυχία στην ζωή μας, ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτά που ΔΕΝ κάνουν οι πραγματικά ευτυχισμένοι άνθρωποι:

Ο Κέρι εκθέτει -άθελα του...- το Ισραήλ


Ένα μικρόφωνο που είχε παραμείνει ανοικτό κατέγραψε την Κυριακή τα επικριτικά προς τοΙσραήλ σχόλια του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι, τα οποία έγιναν μεταξύ δύο συνεντεύξεων.
Οι δηλώσεις του Κέρι, ο οποίος αναφερόταν στους ισραηλινούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη Γάζα απευθυνόμενος στονΤζόναθαν Φάινερ αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ακούστηκαν λίγο προτού ο υπουργός εμφανιστεί στην εκπομπή Fox News Sunday.
«Ελπίζω ότι δεν θα θεωρήσουν το συμβάν αυτό ως πρόσκληση για να κάνουν περισσότερα!», είπε ο Κέρι αναφερόμενος στο Ισραήλ. «Θα ήταν καλύτερα αν το θεωρούσαν μια προειδοποίηση».

Ο πρόεδρος Ομπάμα ανατράφηκε από διεμφυλική (τρανς) πόρνη με το όνομα Evie!!!

Obama-νταντά-Ινδονησία-muslim-evie-τρανσεξουαλικών-πόρνη-crossdresser-gay
Η νταντά του Μπαράκ Ομπάμα Evie, η οποία γεννήθηκε άνδρας, αλλά πιστεύει ότι είναι γυναίκα, απεικονίζεται στα αριστερά.

 

Η τρανσέξουαλ πόρνη νταντά του Μπαράκ Ομπάμα που τον έκανε να γελάει φορώντας το κραγιόν της μητέρας του

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει τέτοια αγάπη για το κίνημα ομοφυλόφιλων LGBT; 

Στήθηκαν κανόνια στο Μόντε Σμιθ, δίπλα στον Ναό του Απόλλωνα και οι Τούρκοι θα τον βομβάρδιζαν! Αποκαλύψεις στον απόηχο της εισβολής στην Κύπρο

Στήθηκαν κανόνια στο Μόντε Σμιθ, δίπλα στον Ναό του Απόλλωνα και οι Τούρκοι θα τον βομβάρδιζαν! Αποκαλύψεις στον απόηχο της εισβολής στην Κύπρο
Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Μαριάννας Κακαουνάκη, αναφορικά με την εισβολή στην Κύπρο και το στήσιμο κανονιών στο Μόντε Σμιθ, όπου βρίσκεται ο Ναός του Απόλλωνα, δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή της Κυριακής. Μεταξύ άλλων, στο ρεπορτάζ επισημαίνονται οι κίνδυνοι που εγκυμονούσε η ύπαρξη κανονιών στον αρχαιολογικό χώρο, αφού σε περίπτωση βομβαρδισμού της Ρόδου από τους Τούρκους (κάτι που όλοι τότε θεωρούσαν πολύ πιθανό), θα αποτελούσε στόχο με τραγικές συνέπειες για τις αρχαιότητες.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ, ο Σπύρος Ντούμας, έφορος αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, ελάμβανε την ειδοποίηση της επιστράτευσής του. «Μα πώς είναι δυνατόν να αφήνουν μια ολόκληρη υπηρεσία ακέφαλη;», αναρωτιόταν καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Πράγματι, όταν έφτασε στον Πειραιά, τον ειδοποίησαν πως θα έπρεπε να επιστρέψει άμεσα πίσω στο νησί. Εκεί, του είπαν, τον περίμενε μια άλλη εξίσου σημαντική μυστική αποστολή.

Νέα πολύ σοβαρή κρίση στις σχέσεις Τουρκίας και Ισραήλ

Οι οικογένειες των Ισραηλινών διπλωματών εγκαταλείπουν, άρον-άρον, την Τουρκία, με εντολή του υπουργείου Εξωτερικών, μετά από διαδήλωση και επίθεση κατά της ισραηλινής πρεσβείας στην Άγκυρα και το προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, διέταξε επίσης να συνταχτεί επίσημη διαμαρτυρία κατά της Τουρκίας, για την απίστευτη παραβίαση των διπλωματικών κανόνων της Συνθήκης της Βιέννης, η οποία υποχρεώνει μια χώρα να προστατεύει τις ξένες διπλωματικές αποστολές στο έδαφός της.

Οι σκέψεις σας και η επίδρασή τους στο αγέννητο παιδί σας!

εγκυμοσύνη-ιδέες-paulo-zerbato

Πολλές έρευνες έχουν γίνει με σκοπό να αποδείξουν πώς η σχέση μεταξύ αρνητικών σκέψεων,  συναισθημάτων και αντίδρασης στο στρες βλάπτει το αγέννητο παιδί, ενώ συναισθήματα γεμάτα αισιοδοξία και αγάπη γαλουχούν το αγέννητο μωρό σας.


Η έρευνα δείχνει ότι αμέσως μετά από τη σύλληψη, υπάρχει ένα επίπεδο συνειδητότητας στο έμβρυο. Καθώς το έμβρυο αναπτύσσεται, το υποσυνείδητό του αποθηκεύει πληροφορίες ώστε να προετοιμαστεί για το περιβάλλον της μητέρας του.

 Όμως, ο ρόλος του πατέρα στη σχέση του με τη μητέρα είναι επίσης σημαντικός.
Από τον έκτο μήνα, το έμβρυο μπορεί να ακούσει και να κινηθεί με το ρυθμό  της φωνής της μητέρας του. Φανταστείτε τη διαφορετική επίδραση που δέχεται όταν η μητέρα του τραγουδά ευτυχισμένη ή φωνάζει με θυμό.

Η ιογενής λοίμωξη που προκαλεί το... brazilian και μεταδίδεται με το σεξ

Η ιογενής λοίμωξη που προκαλεί το... brazilian και μεταδίδεται με το σεξ
Η αποτρίχωση στην περιοχή του εφηβαίου είναι πλέον ιδιαίτερα διαδεδομένη στην σύγχρονη κοινωνία, σε τέτοιο βαθμό, ώστε να θεωρείται σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και "αφύσικο" το να μην γίνεται τακτικά. Ωστόσο, η αποτρίχωση στην ευαίσθητη περιοχή της γυναίκας μπορεί να κρύβει σημαντικούς κινδύνους για την υγεία της ίδιας και του συντρόφου της.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Sexually Transmitted Infections, η αποτρίχωση/ξύρισμα στην ηβική περιοχή μπορεί να προκαλέσει "μικρο-τραύματα" στο δέρμα, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα μόλυνσης με έναν τύπο του ιού της ευλογιάς, γνωστού ως μολυσματική τέρμινθος (Molluscum Contagiosum - MCV).

Τι δεν πρέπει να πείτε σε ένα άτομο με χαμηλή αυτοεκτίμηση

Τι δεν πρέπει να πείτε σε ένα άτομο με χαμηλή αυτοεκτίμηση
Πώς πρέπει να προσεγγίζουμε τα άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση; Είναι καλύτερο να τα ενθαρρύνουμε, να συμπάσχουμε ή να είμαστε αυστηροί μαζί τους;
Πρόκειται για ένα ευαίσθητο ζήτημα που απαιτεί λεπτό χειρισμό, ώστε να μην πληγώσουμε τα συναισθήματα ενός φίλου ή άλλου αγαπημένου προσώπου.
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Personality and Social Psychology, η υπερπροσπάθεια ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης πέφτει τις περισσότερες φορές στο κενό.

"Το σύμπαν είναι 400% πιο φωτεινό από όσο νομίζαμε




Υπάρχει 400% περισσότερο φως στο διαγαλαξιακό διάστημα από όσο θα μπορούσαν να παραγάγουν οι γνωστές πηγές του, υποστηρίζει νέα μελέτη. Οι ειδικοί υποθέτουν ότι η αιτία είναι μία άγνωστη μέχρι σήμερα πηγή, χωρίς να αποκλείουν τη σκοτεινή ενέργεια.

Υπάρχει, γενικά, η πεποίθηση ότι το σύμπαν μας είναι ένα σκοτεινό μέρος. Αυτή πηγάζει, κυρίως, από το γεγονός ότι οι σκέψεις για το διάστημα γεννιούνται, συνήθως, κάποιο βράδυ, όταν γυρνάμε το κεφάλι προς τα αστέρια, και τα βλέπουμε "καρφιτσωμένα" σε ένα κατάμαυρο φόντο.

Στην πραγματικότητα, πάντως, το διάστημα δεν είναι δα και λίγο φωτισμένο. Το φως από δισεκατομμύρια άστρα φωτίζει τους αμέτρητους γαλαξίες του, και ακόμα και το διαγαλαξιακό διάστημα, αν και τείνει - ελλείψει αστέρων - να είναι αρκετά σκοτεινότερο, έχει ένα ανάλαφρο φως.

Αυτός ο φυσικός φωτισμός, στο διάστημα μεταξύ των γαλαξιών, οφείλεται στη μοριακή διέγερση του αέριου υδρογόνου από υπεριώδη φωτόνια, των οποίων οι κύριες πηγές είναι δύο: οι θερμοί νεαροί αστέρες και τα κβάζαρ (απλοϊκά, υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες, σε ενεργούς γαλαξιακούς πυρήνες).

"Βλέπουμε 400% περισσότερο φως από όσο θα έπρεπε"

Χιλιάδες Εβραίοι εγκαταλείπουν τη Γαλλία και μεταναστεύουν στο Ισραήλ


Αψηφώντας στην κυριολεξία τον πόλεμο που μαίνεται στη Λωρίδα της Γάζας, εκατοντάδες Γαλλοεβραίοι μετανάστες, δηλαδή Εβραίοι της Γαλλίας, αποδέχθηκαν τις νέες εβραϊκές τους ταυτότητες σε τελετή που έγινε στα Ιεροσόλυμα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Huffington Post και συγκεκριμένα του συνεργαζόμενου σάιτ/κατηγορία The World Post.
«Ήρθα να ζήσω στο Ισραήλ εξαιτίας του αντισημιτισμού», είπε με δακρυσμένα μάτια η Veronique Rivka Buzaglo, μία από τους 430 Γάλλους πολίτες εβραϊκής καταγωγής που μετανάστευσαν από τη Γαλλία στο Ισραήλ στις 17 Ιουλίου. «Το βλέπεις στα μάτια των ανθρώπων. Το έβλεπα παντού», συνέχισε σε σπαστά εβραϊκά, αναφερόμενη στην άνοδο του αντισημιτισμού στη Γαλλία.

Μοναδική επιστημονική ανακάλυψη: Βρέθηκε τι κάνει τον καρκίνο να παρουσιάζει μεταστάσεις



Βρετανοί επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, βρήκαν το μηχανισμό που κάνει τον καρκίνο να εξαπλώνεται στα κύτταρα

Oι επιστήμονες στη Βρετανία προχώρησαν σε μια τεράστια καινοτομία καθώς ανακάλυψαν τον τρόπο με τον οποίο εξαπλώνονται τα κύτταρα από το ένα όργανο στο άλλο προκαλώντας μετάσταση.

Οι 7 λόγοι που οι άνθρωποι φοβούνται να ξαναγαπήσουν


«I ll never fall in love again» τραγουδούσε στα 60s ο Τομ Τζόουνς.

Όντως, πολλοί είναι αποφασισμένοι πως δεν θα «ξαναλαβωθούν» από το βελάκι του φτερωτού θεού.
Δεν θα ξαναερωτευθούν και, κατ' επέκταση, δεν θα ξαναγαπήσουν. Ο προφανής λόγος είναι για να μην ξαναπληγωθούν.
Πολλοί εξ ημών και υμών έχουν αποφασίσει πως θα διάγουν βίο…άσωτο χωρίς να δεθούν ξανά με κανέναν, γιατί η προσωπική τους ισορροπία είναι το Α και το Ω.

Υπάρχουν όμως και άλλοι παράγοντες-κλειδιά που μας «σπρώχνουν» μακριά από τον έρωτα.
Η Λίζα Φαϊρστόουν, «γκουρού» της ψυχολογίας (με διατριβές και τα τοιαύτα) και συγγραφέας, που γράφει για την ηλεκτρονική «βίβλο» της ψυχολογίας psychologytoday.com και έχει μιλήσει πολλάκις σε διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα, μεταξύ των οποίων BBC και CBC, δίνει τις απαντήσεις.

Ξεκινώντας με το ερώτημα «γιατί διαλύονται οι σχέσεις», αναλύει: 

Συγχώρεση


«Κουράστηκα! Αρκετά πια!».

Το είπε δυνατά χωρίς να το καταλάβει και μετά κοίταξε στο δρόμο γύρω, να δει αν την άκουσε κανείς.
Ο πιτσιρικάς που περνούσε δίπλα της ήταν απασχολημένος να μιλάει στο κινητό και δεν της έδωσε σημασία. Ευτυχώς!
Αλλιώς, μάλλον θα τον παραξένευε η κλαμένη γυναίκα που έβγαινε από την πολυκατοικία κρατώντας μια σακούλα στα χέρια προχωρώντας γρήγορα, τόσο που κανείς θα νόμιζε ότι κάποιος βρισκόταν ξοπίσω της κι εκείνη έτρεχε να του ξεφύγει.

Όταν απομακρύνθηκε αρκετά, έκατσε σε ένα πεζούλι και ξέσπασε. Έκλαψε με την ψυχή της.
Κι όταν ένιωσε πως καθάρισε από τη χολή και στις αρτηρίες της έτρεχε πάλι κόκκινο αίμα, έμεινε να κοιτάει τα παιδιά σε μια παιδική χαρά που έπαιζαν χαρούμενα και να σκέφτεται: Αυτό που έγινε πριν λίγο, αυτό που γίνονταν πάντα κι αυτό που θα γίνεται στο μέλλον…

Να ανοίξουμε τα μάτια μας



Σάββας Καλεντερίδης
Το έχουμε αναφέρει αρκετές φορές από αυτήν εδώ τη στήλη και είμαστε υποχρεωμένοι να το επαναλάβουμε και σήμερα, γιατί δυστυχώς η εντύπωση που έχουμε είναι ότι η κυβέρνηση και οι κρατικοί φορείς, που εκ του καθήκοντός τους είναι επιφορτισμένοι με τη διαχείριση των ζητημάτων αυτών, δεν έχουν αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει στον περίγυρό μας.

Οι εξελίξεις στη Μεσοποταμία και τη Μέση Ανατολή είναι οι σοβαρότερες από τη δεύτερη δεκαετία του 20ού αιώνα, οπότε καθορίστηκαν τα σύνορα, οι γεωπολιτικοί συσχετισμοί και οι ισορροπίες στην ως άνω περιοχή, στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο, στην Ελλάδα και τη Βαλκανική.
Δηλαδή, 100 χρόνια μετά, η «τράπουλα» ξαναμοιράζεται και μπαίνουν τα θεμέλια για τη νέα «αρχιτεκτονική» της περιοχής!

Τότε, 100 χρόνια πριν, όταν έμπαιναν τα θεμέλια που ξεθεμελιώνονται στις μέρες μας, η Ελλάδα δεν κατόρθωσε να διακρίνει τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί, με αποτέλεσμα να μην έχουμε εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης. Αυτό είχε ως «φυσικό» επακόλουθο να ζήσουμε τον Εθνικό Διχασμό, να λειτουργήσουν δύο κυβερνήσεις, των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης και να πάμε χωρίς στρατηγικό σχέδιο στη Μικρά Ασία για να βιώσουμε τη μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία του Ελληνισμού, μια καταστροφή η οποία καθόρισε την εκφυλιστική και αποκαρδιωτική πορεία του Ελληνισμού ολόκληρο τον 20ό αιώνα, που κατέληξε στην τραγωδία την οποία βιώνουμε τα τελευταία 10 χρόνια.

Αποβάλλετε από τη ζωή σας, εκείνους που τη δηλητηριάζουν

Αποβάλλετε από τη ζωή σας, εκείνους που τη δηλητηριάζουν

Η ποιότητα της ζωής εξαρτάται από το είδος των σχέσεων που καλλιεργούμε ή αλλιώς από τις δυναμικές των κοινωνικών μας δικτύων. Αν εξαιρέσουμε την περίπτωση ατόμων με τεράστια αυτογνωσία, οι ετεροκαθορισμοί επηρεάζουν ακόμα και τον τρόπο, που αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό.
Ο τακτικός απολογισμός των καταστάσεων, που μας καθηλώνουν και η αποτίμηση των προσώπων, που επιβραδύνουν την ψυχολογική, πνευματική και κοινωνική ανάπτυξη είναι επιτακτικός.
Τα πρόσωπα αυτά, που κρυφά ή φανερά, αλλά σίγουρα λανθασμένα, μοιάζουν με αναγκαία κακά, δημιουργούν μια αρνητική κουλτούρα, ένα νοσηρό κλίμα, στο οποίο εγκλωβίζουν. Παραδόξως, παίρνουν και τη μορφή εκείνου, που θα μας βγάλει από την δεινή θέση, για την οποία εκείνα εν πολλοίς ευθύνονται.

Η Μαύρη Παναγιά Και Άλλα Μυθικά Πλάσματα Του Έμπολι

Πέρασαν πολλά χρόνια, χρόνια γεμάτα πόλεμο, γεμάτα από εκείνο που συνήθισαν οι άνθρωποι να ονομάζουν Ιστορία.
~
Με αυτή τη φράση ξεκινάει το μυθιστόρημα του Κάρλο Λέβι «Ο Χριστός σταμάτησε στο Έμπολι». Το βρήκα στη δημοτική βιβλιοθήκη τυχαία, καθώς έψαχνα για βιβλία του Πρίμο Λέβι. Είναι μια παλιά έκδοση του 1980 (δεν είναι παράξενο που το ’80 είναι πλέον «παλιό»; Κι όμως έχουν περάσει 35 χρόνια από τότε, χρόνια γεμάτα από εκείνο που συνήθισαν οι άνθρωποι να ονομάζουν Ιστορία).
Ο Κάρλο Λέβι ήταν γιατρός, ζωγράφος και συγγραφέας. Το 1935 το καθεστώς του Μουσολίνι τον εξόρισε στο Γκαλιάνο, ένα φτωχό χωριό της Λουκάνια. Οι χωρικοί εκεί ήταν τόσο φτωχοί, τόσο ταλαιπωρημένοι από τη ζωή και τους φορατζήδες, που συνήθιζαν να λένε αυτή τη φράση: «Ο Χριστός σταμάτησε στο Έμπολι».
«Εμείς δεν είμαστε χριστιανοί», έλεγαν στον Λέβι, και χριστιανός σήμαινε άνθρωπος. «Εμείς δεν είμαστε άνθρωποι», εννοούσαν, «είμαστε πιο πολύ ζώα». Και το εννοούσαν σχεδόν κυριολεκτικά.

Η Αληθινή Ζωή


Το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ Είναι Τελείως Έξω από την κίνηση της σκέψης… Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε εμπειρία αυτόματα τοποθετείται στον χώρο του κατασκευασμένου, του φανταστικού… Πρέπει όλα αυτά να εγκαταλειφθούν για να Φανερωθεί ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ…
Η Αντίληψη δεν μπορεί να το συλλάβει κι έτσι σωπαίνει, Γεύεται την Σιωπή, Γίνεται Σιωπή, μια ΖΩΝΤΑΝΗ ΗΧΗΡΗ ΣΙΩΠΗ ΠΟΥ ΡΕΕΙ…
Κι όσο κι αν Απλώνεσαι Είναι ΑΠΡΟΣΜΕΤΡΗΤΟ.
.
Κι ΑΥΤΟ τα Αγκαλιάζει Όλα, τα Διαπερνά και τα Ενώνει Μέσα Του Όλα. Η ΖΩΗ Είναι Μια κι Είναι Όλα. Η ΑΓΑΠΗ Είναι Βίωση της Ενότητας, μέσα στην ΑΓΑΠΗ είναι Όλα Ένα… ΑΓΑΠΗ δεν είναι κάτι που ενώνει… όσο υπάρχει διαχωρισμός δεν Υπάρχει ΑΓΑΠΗ, αυτό που συμβαίνει είναι κίνηση του εγώ προς το άλλο, όχι ΑΓΑΠΗ.

Πως μπορείτε να απαλλαχτείτε από τις αιμορροΐδες δίχως χειρουργείο;

αιμορροΐδεςΤον τρόπο για να απαλλαγούν από τις ενοχλητικές αιμορροΐδες αναζητούν τα 2/3 των υγιών ανθρώπων που κάνουν κλινικές εξετάσεις και διαγιγνώσκονται με την πάθηση της αιμορροϊδοπάθειας. Τα ενοχλητικά συμπτώματα όπως ο πόνος, το τσούξιμο, η αιμορραγία κι ο κνησμός, κάνουν δύσκολη τη ζωή των πασχόντων που θέλουν να απαλλαγούν με τον πιο εύκολο, γρηγορο κι ανώδυνο τρόπο.
Σε κάθε περίπτωση η θεραπεία πρέπει να είναι εξατομικευμένη ανάλογα με το βαθμό της αιμορροϊδοπάθειας του κάθε ασθενούς” αναφέρει ο διακεκριμένος Χειρουργός – Πρωκτολόγος, Αλκιβιάδης Παππάς. 

Εντοπίζουν ασθένειες… σαν αστυνομικοί!


dipoliki-diataraxi-i-dimiourgiki-katara
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου χρησιμοποίησαν ένα μαθηματικό εργαλείο της ΜητροπολιτικήςΑστυνομίας και του FBI ώστε να μπορούν να ελέγχουν αποτελεσματικότερα τα ξεσπάσματα μολυσματικών ασθενειώνόπως η ελονοσία.

Επικίνδυνο το… “στρινγκ”!

stringΤο εσώρουχο τύπου “στρινγκ” είναι, σίγουρα, ένα από τα πιο σέξιεσώρουχα που μπορεί να φορέσει μια γυναίκα!
Γνωρίζατε όμως, ότι είναι πιθανό οι γυναίκες που επιλέγουνδιαρκώς τον συγκεκριμένο τύπο εσωρούχου να επιδεινώνουνχωρίς να το γνωρίζουν την κατάσταση της υγείας τους;
Σύμφωνα με την δρ Jill M. Rabin, αναπληρώτρια καθηγήτρια κλινικής μαιευτικής και γυναικολογίας στο ιατρικό κολέγιο Albert Einstein και την συνάδελφό της, δρ Shieva Ghofrany, γυναικολόγο στο νοσοκομείο του Στάμφορντ, οι γυναίκες που έχουν προδιάθεση για κολπικές μολύνσεις έχουν αυξημένηευαισθησία σε λοιμώξεις όταν φοράνε στρινγκ.

Οι “εθισμένοι στο σεξ” έχουν παρόμοια εγκεφαλική λειτουργία με τους ναρκομανείς


alzheimers-brainpuzzle-512
Η πρώτη έρευνα για τη διερεύνηση της εγκεφαλικήςδραστηριότητας ατόμων που είναι “εθισμένα στο σεξ”αποκάλυψε αξιοσημείωτες ομοιότητες με τους ανθρώπους που εθίζονται στα ναρκωτικά.
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Cambridge πραγματοποίησαν τομογραφίες εγκεφάλου σε 19 άνδρες την ώρα που εκείνοι παρακολουθούσαν βίντεο με πορνογραφικόπεριεχόμενο. Συγκεκριμένα χρησιμοποίησαν μαγνητικήτομογραφία για να παρατηρήσουν τις αλλαγές στη δραστηριότητατου εγκεφάλου που προκαλούνται από την παρακολούθηση πορνογραφικών εικόνων.
Στη συνέχεια συνέκριναν τις τομογραφίες των συμμετεχόντων που έχουν καταναγκαστική σεξουαλικήσυμπεριφορά με τομογραφίες εγκεφάλων υγιών ατόμων.

Aυτο-ύπνωση: 6 απλά βήματα για να καταπολεμήσετε φοβίες και να αλλάξετε κυριολεκτικά τη ζωή σας

Hypnosis-for-Panic-Disorders3Με σαφείς στόχους και πνευματική οριοθέτηση, μπορείτε να επιτύχετε σημαντικές αλλαγές μέσω της ύπνωσης, υποστηρίζει η βραβευμένη συγγραφέας του μπέστ σέλερ «Κατανοώντας τους άλλους ανθρώπους» Beverly D. Flaxington 
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το 15 με 30% των ανθρώπων είναι εύκολο να υπνωτιστούν, ενώ σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ περίπου το 25% είναι πολύ δύσκολο – αν όχι αδύνατο – να το καταφέρουν. Οι υπόλοιποι βρίσκονται κάπου στο ενδιάμεσο.
Στη ίδια μελέτη του Στάνφορντ, αποδείχθηκε ότι ο όρος «εύκολος στην ύπνωση» αναφέρεται λιγότερο στην προσωπικότητα του ατόμου και περισσότερο στην ευαισθησία και την αντιληπτική του ικανότητα. Οι περισσότεροι συμφωνούν ότι τα «εύκολα στην ύπνωση» άτομα έχουν πλούσια φαντασία, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι ως άνθρωποι, και έχουν την ικανότητα να βλέπουν την «εικόνα» καθαρά υπό την επήρεια της ύπνωσης, πιο εύκολα από εκείνους που είναι αναλυτικοί εκ φύσεως και που προσπαθούν να ξεσκεπάσουν τις τεχνικές μεθόδους του υπνωτιστή.

Πως θα ξεχωρίσετε μια υπερσεξουαλική γυναίκα, ανάμεσα στις άλλες;

hypersex2
Η υπερσεξουαλικότητα είναι ένα θέμα που απασχολεί και θα απασχολεί σε μεγάλο βαθμό τόσο τους ψυχίατρους όσο και του σεξολόγους. Τελικά πρόκειται για κάποια διαταραχή ή όχι; Και γιατί να μιλάμε για διαταραχή για κάποια γυναίκα που ξυπνάει και κοιμάται με το «σεξ μέσα στο μυαλό της»; Και τελικά γιατί κολλάμε διάφορα παρατσούκλια- συχνά υποτιμητικά- σε κάποια υπερσεξουαλική γυναίκα;

Ταξίδεψε με τα μάτια της ψυχής!

 Οι άνθρωποι λένε,ότι χρειάζεται να ταξιδέψεις για να δεις τον κόσμο..
Είναι φορές που σκέφτομαι πως, αν μείνεις ήσυχος
σε μια μόνο θέση με τα μάτια ορθάνοιχτα,
θα δεις όλα όσα χρειάζεται.
aksidepse-me-ta-matia-tis-psixis-travel-soul-ingolden.gr_

Ένας πανάρχαιος μύθος για την αγάπη…

enas-panarxaios-mythos-gia-thn-agaph-ingolden.gr
Ένας πανάρχαιος μύθος των ινδιάνων, Σου, λέει πως ήρθαν κάποτε στη σκηνή του γέρου μάγου της φυλής, πιασμένοι χέρι χέρι, ο Άγριος Ταύρος, ο πιο γενναίος και τιμημένος νέος πολεμιστής, και το Ψηλό Σύννεφο, η κόρη του αρχηγού, μία από τις ωραιότερες γυναίκες της φυλής.
« Αγαπιόμαστε» αρχίζει ο νέος.
« Και θα παντρευτούμε» λέει εκείνη
« Και αγαπιόμαστε τόσο που φοβόμαστε…»
« Θα θέλαμε κάποιο μαγικό, ένα χαϊμαλί, ένα φυλαχτό…»
« Κάτι που θα μας εγγυάται ότι θα είμαστε για πάντα μαζί.»
« Που θα μας εξασφαλίσει ότι θα είμαστε ο ένας στο πλευρό του άλλου ώσπου να συναντήσουμε τον Μανιτού, την ημέρα του θανάτου.»

Να μην ακούς με τα λόγια της φωνής σου, αλλά να ακούς τη φωνή της σιωπής σου


Μου είπες για την αγωνία σου για το μέλλον σου και εγώ, σε προέτρεψα να δεις την αδιαφορία με την οποία χειριζόσουν το παρελθόν σου.
Μου φώναξες για την πίκρα της καρδιάς σου και εγώ, σου μίλησα για την επιμονή στις επιλογές σου.
Μου έδειξες την ψυχή σου που πονά και εγώ, σου έδειξα ένα δρόμο με τριαντάφυλλα που σε περιμένει να τον περπατήσεις.
Μου ζήτησες να σε βοηθήσω και εγώ, πήρα το χέρι σου και το έβαλα στην καρδιά σου.
Μου ζήτησες να σου δείξω το δρόμο και εγώ, σου έδεσα τα παπούτσια σου και σε έσπρωξα απαλά για να ξεκινήσεις να περπατάς.
Μου παραπονέθηκες για ανεκπλήρωτους στόχους και εγώ, σου έδειξα την καρδιά σου που σκέφτηκε με τη λογική και δεν πόθησε με το συναίσθημα.
Μου μίλησες για χαμένες αγάπες και εγώ, σου σήκωσα ένα καθρέφτη, για να δεις πόσα δεν αγάπησες ποτέ επάνω σου.
Μου φώναξες, μου μίλησες, μου ζήτησες, και εγώ, σου πρότεινα να μην ακούς με τα λόγια της φωνής σου, αλλά να ακούς τη φωνή της σιωπής σου.

Μου είπες για την αγωνία σου για το μέλλον σου και εγώ, σε προέτρεψα να δεις την αδιαφορία με την οποία χειριζόσουν το παρελθόν σου.
Μου φώναξες για την πίκρα της καρδιάς σου και εγώ, σου μίλησα για την επιμονή στις επιλογές σου.
Μου έδειξες την ψυχή σου που πονά και εγώ, σου έδειξα ένα δρόμο με τριαντάφυλλα που σε περιμένει να τον περπατήσεις.
Μου ζήτησες να σε βοηθήσω και εγώ, πήρα το χέρι σου και το έβαλα στην καρδιά σου.
Μου ζήτησες να σου δείξω το δρόμο και εγώ, σου έδεσα τα παπούτσια σου και σε έσπρωξα απαλά για να ξεκινήσεις να περπατάς.

Πως να μεγαλώσεις τρώγοντας μόνο junk food..;;;!

Όλα τα προβλήματα μας έχουν την αφετηρία τους στο ότι είμαστε ημιμαθείς, ανεύθυνοι κι ανώριμοι.
Περισσότερο όμως απ’ όλα, στο ότι δεν θέλουμε να δούμε τα παραπάνω, ούτε να αλλάξουν.
Με ρωτάνε συχνά στις συνεδρίες:

«Μα δεν καταλαβαίνω, γιατί συμβαίνει αυτό στη ζωή μου; Γιατί μου το λέτε αυτό;
Γιατί να μην το καταλαβαίνω τώρα;!…». 
Το πρώτο σου πρόβλημα δεν είναι πως δεν καταλαβαίνεις.
Είναι πως δεν συνειδητοποιείς ότι είσαι ανέτοιμος.
Πως δεν έχεις τις προϋποθέσεις για να καταλάβεις.
Κυρίως, πως δεν είσαι καν πρόθυμος να δεχτείς αυτό που σου λέω αυτήν την στιγμή…
Για να «καταλάβεις» κάποτε, χρειάζεται από σήμερα να εκπαιδεύσεις εαυτόν στην στάση της αναμονής. 
Της ενεργητικής παραφύλαξης του θησαυρού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα