Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Το μουσείο του Λονδίνου «συλλέγει» τα όνειρα των κατοίκων κατά την πανδημία σε μια μεγάλη έκθεση

 



Τώρα τα όνειρα μπορούν να γίνουν ακόμα και έκθεμα σε μουσείο. Το Μουσείο του Λονδίνου έχει ήδη ξεκινήσει το «κυνήγι» ονείρων που σχετίζονται με την πανδημία. Το μουσείο σκοπεύει να δημιουργήσει μια ασυνήθιστη έκθεση, όπου θα συγκεντρωθούν μαρτυρίες για τον αντίκτυπο του κορονοϊού στην ανθρώπινη ψυχολογία.

Κοροναϊός: Ποιο διαγνωστικό τεστ να κάνω;

Κάθε μέρα, μαθαίνουμε, ακούμε, διαβάζουμε κάτι καινούργιο σχετικά με το τεστ 

για τον κοροναϊό

Μέχρι στιγμής έχουμε μάθει ότι δεν υπάρχει μόνο ένα τεστ αλλά περισσότερα

Έχουμε μάθει όρους όπως ευαισθησία και ειδικότητα, που κρίνουν την αποτελεσματικότητα 

των διαφόρων τεστ. 

Έχουμε μάθει για κλασικά και rapid test, για τεστ αντιγόνωντεστ αντισωμάτων, ακούμε για ψευδώς θετικά ή ψευδώς αρνητικά τεστ, για λιγότερο και περισσότερο αξιόπιστα τεστ, για ακριβά και λιγότερο ακριβά… 

Και ενώ η ενημέρωση και οι πληροφορίες γύρω από το ζήτημα πληθαίνουν το βασικό ερώτημα παραμένει:

Πώς οι χώροι πρασίνου συμβάλλουν στην μακροζωία;

 



Οι ειδικοί, οι οποίοι αναφέρουν πολύ συχνά ότι η άσκηση και ο υγιεινός τρόπος διατροφής παρατείνουν την διάρκεια ζωής ενός ατόμου, τώρα λένε ότι και ο χρόνος που περνάει κάποιος σε χώρους πρασίνου, ενισχύει την μακροζωία.

Ειδικότερα, η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό The Lancet Planetary Health, υποστηρίζει ότι η αύξηση της επαφής ενός ατόμου με το πράσινο της φύσης, συνδέεται με τον μειωμένο κίνδυνο θνησιμότητας από όλες τις αιτίες.

Αυτό έχει ο διασώστης του ΕΚΑΒ, αγάπη για τη δουλειά, αγάπη για το συνάνθρωπο, φιλότιμο και ψυχή!


 Διασώστες ΕΚΑΒ - Β.Α.Ε.

Το 90% των διασωστών του ΕΚΑΒ χωρίς καμία υπερβολή, που βρίσκονται στους δρόμους, στην πρώτη γραμμή δίνοντας πολλές φορές μάχη ενάντια στο χρόνο για τη διατήρηση της ανθρώπινης ζωής, υποφέρουν από τρομερές μυοσκελετικές παθήσεις που αφορούν κυρίως κακώσεις της σπονδυλικής στήλης, των κάτω άκρων ή συνδυαστικά..... Από πολλαπλές κήλες μέχρι χειρουργημένα κατάγματα σπονδύλων, σπονδυλοδεσίες, αλλοιώσεις των αρθρώσεων κλπ... κλπ....

Το πρόβλημα του υπερσυνωστισμού στο ΤΕΠ και ο Αποκλεισμός Πρόσβασης σε Νοσοκομειακές Υπηρεσίες (ED OVERCROWDING AND ACCESS BLOCK)

 


"Υπερσυνωστισμός και Αποκλεισμός Πρόσβασης" στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών: Αίτια και Λύσεις" (ED Overcrowding and Access Block – Causes and Solutions)


Cite this podcast as: Helman, A. Ovens, H. Campbell, S. Innes, G. Episode 129 ED Overcrowding and Access Block – Causes and Solutions. Emergency Medicine Cases. August, 2019. https://emergencymedicinecases.com/ed-overcrowding-access-block-causes-solutions. Accessed [date]

Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα τόσο αποκαρδιωτικά για τους γιατρούς του ΤΕΠ όσο μια κατάμεστη αίθουσα αναμονής στο χώρο της Διαλογής από ασθενείς να περιμένουν για εξέταση στη νυχτερινή βάρδια.
 

Ο Υπερσυνωστισμός στο ΤΕΠ (ED Overcrowding) σχετίζεται με  

  • αυξημένη συχνότητα διάπραξης ιατρικού λάθους 
  • μείωση του βαθμού ικανοποίησης των ασθενών για την παρεχόμενη υπηρεσία
  • αύξηση της συχνότητας εμφάνισης συμπτωμάτων επαγγελματικής εξουθένωσης σε γιατρούς και νοσηλευτές,  
  • αυξημένη συχνότητα εμφάνισης ανεπιθύμητων συμβάντων σε υπερήλικες ασθενείς
  • αυξημένη θνητότητα (mortality rate).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα