Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Τελειώνει ο χρυσός της Γης

Τα επιβεβαιωμένα αποθέματα χρυσού, διαμαντιών και του ψευδαργύρου θα είναι αρκετά για 20 χρόνια εξόρυξης, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης επικαλούμενα έρευνα της Goldman Sachs. Τα επιβεβαιωμένα αποθέματα πλατίνας, του χαλκού και του νικελίου θα διαρκέσουν για 40 χρόνια.

«Ο συνδυασμός των πολύ χαμηλών συγκεντρώσεων των μετάλλων στο γήινο φλοιό, αλλά και τα λίγα υψηλής ποιότητας αποθέματα, σημαίνει ότι κάποια πράγματα είναι πραγματικά σπάνια», έγραψε ο Eugene King, αναλυτής εξόρυξης της Goldman Sachs, σε πρόσφατο σημείωμα έρευνας που αναφέρεται από την Zero Hedge.
Η μείωση των των αποθεμάτων πολύτιμων μετάλλων θα οδηγήσει σε απότομη αύξηση των τιμών, είπε. Οι «σχετική σπανιότητα τους και η πεποίθηση της αγοράς ότι οι νέες ανακαλύψεις ολοένα και θα περιορίζονται, είναι αυτό που καθορίζει την τιμή αυτών των σούπερ-σπάνιων αγαθών».

Ατμοσφαιρική ρύπανση: νοητική καθυστέρηση, άγχος και εγκεφαλικά



Τρεις νέες επιστημονικές μελέτες φωτίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην ανθρώπινη υγεία.

Αυτή τη φορά αποδεικνύεται ότι η ρύπανση του ατμοσφαιρικού αέρα βλάπτουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου των παιδιών,  συμβάλλουν στην εκδήλωση άγχους, αλλά και στην πρόκληση εγκεφαλικών επεισοδίων στους ενήλικες.

Ρύπανση και παιδιά

Πιο αναλυτικά, ερευνητές του Νοσοκομείου Παίδων του Λος Άντζελες και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Ν.Υόρκης, με επικεφαλής τον καθηγητή παιδιατρικής ψυχιατρικής Μπράντλεϊ Πίτερσον, η οποία δημοσιεύτηκε στο JAMA Psychiatry, μελέτησαν μια ομάδα 40 παιδιών από το εμβρυϊκό στάδιο έως την ηλικία των εννέα ετών. Η μελέτη συμπεριέλαβε νοητικά τεστ και μαγνητική απεικόνιση του εγκεφάλου (MRI).
Όπως διαπιστώθηκε, στα παιδιά που είχαν εκτεθεί σε πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες (ΡΑΗ) σε εμβρυϊκό στάδιο, ο εγκέφαλός τους εμφάνιζε πιο αργή ταχύτητα επεξεργασίας, ενώ είχαν και περισσότερανευροαναπτυξιακά προβλήματα, όπως συμπτώματα ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), καθώς και επιθετικότητας.

Γιατί τα μωρά λένε πρώτα μπαμπά

Αλήθεια γιατί άραγε τα περισσότερα παιδιά λένε πρώτα μπαμπά και όχι μαμά; Υπάρχει κάποια εξήγηση; Ας δούμε απλά και κατανοητά!
Γιατί ενώ τα παιδιά συνήθως περνούν τον περισσότερο χρόνο της ημέρας με τη μητέρα τους, παρόλα αυτά η λέξη μαμά δεν βγαίνει τόσο εύκολα από τα χείλη τους;

Με άλλα λόγια, γιατί τα μωρά λένε πρώτα μπαμπά; Υπάρχει κάποιος λόγος που συμβαίνει αυτό; Ας ρίξουμε φως!

μωρά λέξεις μαμά μπαμπά

Ο λόγος δεν είναι ψυχολογικός, όπως θα πίστευαν κάποιοι, αλλά καθαρά οργανικός. Για την ακρίβεια οφείλεται στην ανατομία του στόματος.

Η ομιλία είναι μια δύσκολη και περίπλοκη διαδικασία η οποία απαιτεί την ενεργοποίηση πολλών μυικών ομάδων του ανθρώπινου σώματος. 

Οι επιθανάτιες εμπειρίες ίσως είναι κατασκευάσματα του μυαλού


Σύμφωνα με βρετανική έρευνα


Αμερικανοί ερευνητές πιστεύουν ότι το «τούνελ» προκαλείται από την ελλιπή τροφοδοσία αίματος και οξυγόνου στα μάτια.
Οι επιθανάτιες εμπειρίες που αναφέρουν πολλοί άνθρωποι, δεν προέρχονται παρά από διαταραχές στην φυσιολογική λειτουργία του εγκεφάλου τους, είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν ερευνητές του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και του Συμβουλίου Ιατρικής Έρευνας του Κέιμπριτζ.
Σύμφωνα με τους ειδικούς όλες αυτές οι διηγήσεις δεν είναι παρά «τρικ»του μυαλού και όχι αυθεντικές περιηγήσεις στο υπερπέραν. «Ο εγκέφαλός μας είναι πολύ ικανός στο να μας εξαπατά», δηλώνει χαρακτηριστικά η Δρ Καρολάιν Βατ.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, πολλές από τις συνήθεις επιθανάτιες αναφορές μπορούν να εξηγηθούν με βάση την προσπάθεια του εγκεφάλου να βγάλει νόημα από τις ασυνήθιστες αισθήσεις και αντιλήψεις που λαμβάνουν χώρα στη διάρκεια ενός τραυματικού συμβάντος.
«Πολλοί άνθρωποι που βιώνουν μια επιθανάτια εμπειρία, δεν βρίσκονται σε πραγματικό κίνδυνο να πεθάνουν, αλλά οι περισσότεροι νομίζουν πως είναι. Οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι όλες οι όψεις μιας επιθανάτιας εμπειρίας έχουν βιολογική βάση», δήλωσε η Δρ Βατ.

Μη διαβάσετε αυτό το άρθρο για την παθητικό-επιθετική συμπεριφορά. Δεν πειράζει, αλήθεια!


Ας μην παραβλέπουμε πόσο διαδεδομένη είναι η παθητικο- επιθετική συμπεριφορά μέσω της τεχνολογίας.
Ας μην παραβλέπουμε πόσο διαδεδομένη είναι η παθητικο- επιθετική συμπεριφορά μέσω της τεχνολογίας.
Επιμέλεια–Μετάφραση: Ελεάνα Πανδιά, Επικοινωνιολόγος, MA, υπ. διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου
Συγγραφέας: Dean Burnett
Πολλοί άνθρωποι έρχονται συχνά αντιμέτωποι με την παθητικο –επιθετική συμπεριφορά. Πολλοί μάλιστα, την επιστρατεύουν χωρίς να το γνωρίζουν. Πώς μπορεί μια τόσο αντιφατική συμπεριφορά να είναι τόσο συνηθισμένη; Γιατί είναι το ενοχλητική ακόμα και όταν συγκρίνεται με την ανοιχτή, «φυσική» επιθετικότητα;
H μέρα του Αγίου Βαλεντίνου,  η μέρα των ερωτευμένων, είναι μια ιδιαίτερα φορτισμένη μέρα για κάθε δεσμευμένο. Ίσως το δώρο που αγοράσατε στη σύντροφό σας να ήταν μια αγορά της τελευταίας στιγμής από ένα βενζινάδικο. Ή πιθανώς να αγνοήσατε εντελώς τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου γιατί είχατε αμοιβαία συμφωνήσει ότι είναι ανόητο να γιορτάσετε, αλλά η σύντροφός σας δεν το εννοούσε ακριβώς.
Όποιος κι αν είναι ο λόγος οι αντικρουόμενες προσδοκίες για τη μέρα των ερωτευμένων είναι ένας σίγουρος τρόπος να έρθετε αντιμέτωποι με παθητικο – επιθετική συμπεριφορά.
Η παθητικο -επιθετική συμπεριφορά εμφανίζεται ως έμμεση εχθρικότητα. Αντί να σας πουν ότι είναι θυμωμένοι μαζί σας και να σας εξηγήσουν γιατί φέρεστε σαν ηλίθιοι, το άτομο με την παθητικο – επιθετική συμπεριφορά θα συμπεριφερθεί με τρόπους που θα σας κάνουν να νιώσετε αμηχανία, εκνευρισμό και θα σας φέρουν σε δύσκολη θέση. Κάθε μια από αυτές τις συμπεριφορές ξεχωριστά, είναι αποδεκτές, δεν είναι ανοικτές επιθέσεις κατά κάποιου, αλλά μπορούν να γίνουν πολύ ενοχλητικές για εκείνον που τις υφίσταται.

Γιατί γεννιούνται περισσότερα αγόρια και όχι κορίτσια;


boys or girls pregnant
Κατά τη στιγμή που το σπερματοζωάριο γονιμοποιεί το ωάριο, υπάρχουν ίσες πιθανότητες σύλληψης αγοριού και κοριτσιού. Όμως, στην πορεία, η ζυγαριά γέρνει υπέρ των αγοριών, καθώς περισσότερα κορίτσια πεθαίνουν πριν τη γέννηση, μέσα στη μήτρα της μητέρας τους.
Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας αμερικανοβρετανικής επιστημονικής έρευνας, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών» (PNAS) των ΗΠΑ.
Η νέα μελέτη έρχεται σε αντίθεση με την ευρέως διαδεδομένη αντίληψη ότι, ήδη κατά τη σύλληψη, υπερτερούν τα αγόρια. Στην πραγματικότητα, η αναλογία αγοριών - κοριτσιών είναι 50% - 50% στην αρχή, αλλά ανατρέπεται αργότερα.

«Για να πουληθούν τα φάρμακα, πρέπει να εφεύρουμε αρρώστιες»...“Pour vendre les medicαments, inventons des mαlαdies”


Πριν απο δεκα ολοκληρα χρονια..
Η“Monde Diplomatique” (τον Μάιο του 2006)
εντυπωσιάζει με το δισέλιδο άρθρο της:
“Pour vendre les medicαments, inventons des mαlαdies”
(«Για να πουληθούν τα φάρμακα, πρέπει να εφεύρουμε αρρώστιες»)
των Ray Mounihan
(ειδικευμένου δημοσιογράφου της υγείας στο British Medical Journal) και
Αlan Cassels (ερευνητή της πολιτικής των φαρμάκων 
στο Πανεπιστήμιο της Victoria – Canada).
Η στρατηγική του marketing
των πολύ μεγάλων παραγωγών φαρμάκων..
 βάζει στόχο από εδώ και πέρα..
τους… υγιείς ανθρώπους με έναν τρόπο «επιθετικό».
Οι απρόσμενες καταστάσεις.. στην καθημερινότητα μας..
έχουν προκαλέσει ψυχικές διαταραχές,
και κατ επεκτασιν.. μεγάλα προβλήματα.
Όλο και περισσότεροι υγιείς …

Ακόμη μια απόδειξη γιατί τις πυραμίδες τις έκτισαν οι πρόγονοι μας!

Φωτογραφία του Panagiotis Darivas.

Όλες οι ελληνικές πόλεις της μητροπολιτικής Ελλάδας και των αποικιών σχηματίζουν τρίγωνα μεταξύ τους. 

Η θέση της Μεγάλης Πυραμίδας καθορίστηκε από δύο τρίγωνα. Το ένα ορίζεται από τις ευθείες αποστάσεις μεταξύ Πυραμίδας και Ταινάρου (ναός του Ποσειδώνα και μία από τις εισόδους στον Άδη) και Πυραμίδας Γορδίου στην Μ. Ασία. 

Το δεύτερο ενώνει την πυραμίδα με την υψηλότερη κορυφή του όρους Αραράτ (Τάρταρα αν διαβαστεί ανάποδα – ένα «T» λείπει λόγω της πολυφωνίας των ελληνικών διαλέκτων. 

Στην συνέχεια η ευθεία περνάει από την πόλη Ζάκρος (στην Κρήτη), την τελευταία προς την ανατολή αποικία των Ελλήνων.

Τα δύο αυτά ισοσκελή τρίγωνα με κοινή κορυφή τη Μεγάλη Πυραμίδα αποδεικνύουν την τριγωνική γαιωδαιτική σύνδεση του αρχαίου ελληνικού χώρου με την Γκίζα. 

"Πιλότοι σε Ντελίριο" (βολικό)...Μοναχικοί Λύκοι (άβολο)...Ψυχοφάρμακα (βολικό)...Τσιπάκια (επιστημονική φαντασία) και...(στο βάθος) Νέα Τάξη Πραγμάτων (η "συνωμοσιολογία του παραλόγου"...ή μήπως όχι;)



γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Ένα από τα πιο ανησυχητικά περιστατικά που τα τελευταία χρόνια καλείται (όλο και συχνότερα) να αντιμετωπίσει η αστυνομία των ΗΠΑ και του Καναδά (κυρίως) είναι το αποκαλούμενο «excited delirium».

Το άτομο υπό την επήρεια αυτού του "συνδρόμου" βρίσκεται σε μια (επιεικώς) "περίεργη φάση".
Αδιευκρίνιστη...

Και ανησυχητικά "μη προβλέψιμη" στην εξέλιξή της...ενίοτε "τραγική"...

(Για να ακριβολογούμε, η επίσημη Ιατρική κοινότητα δεν είναι και τόσο σίγουρο πως το έχει αποδεχτεί ως υπαρκτή ιατρική πραγματικότητα. Ως το 2009 πάντως δεν το είχε στις "λίστες" της)

Το "άτομο-παθών" βρίσκεται ξεκάθαρα «εκτός (λογικού) εαυτού».

Ο τρόπος που μιλάει, που σκέπτεται, οι συνειρμοί του, η κίνηση και οι αντιδράσεις του, τα πάντα πάνω του είναι "παράδοξα"...

Ενίοτε βρίσκεται υπό την επήρεια τοξικών ουσιών.
Και τότε, μπορεί να πει κανείς ότι είναι "κατανοητό"...

Άλλοτε όμως πάλι, όχι...

Κάποιες φορές έχει ξεκάθαρα επιθετική συμπεριφορά...

Το ακόμη πιο ανησυχητικό είναι πως σε πολλές τέτοιες περιπτώσεις επιδεικνύει "απίστευτη μυϊκή δύναμη και αντοχή", ανοχή στον πόνο, κάποτε δε ακόμη και τάσεις κανιβαλισμού .

Το εκχύλισμα από φύλλα Ιβίσκου μπορεί να θεραπεύσει το μελάνωμα

ekxulisma-apo-fulla-ibiskou-mporei-therapeusei-melanwma
Ο Ιβίσκος είναι ένα θαμνώδες και διακοσμητικό φυτό με οδοντωτό γυαλιστερό φύλλωμα και πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Θεωρείται πως πρωτοεμφανίστηκε στην Ινδία και τηΜαλαισία.
Η λατινική ονομασία του βοτάνου είναι Hibiscus sabdariffa – Ιβίσκος η σαβδαρίφη. Καλλιεργείται στο Σουδάν, την Αίγυπτο, Κεϊλάνη, Ταϊλάνδη και τις τροπικές χώρες του Μεξικού. Τα άνθη του έχουν 5 μεγάλα πέταλα σε σχήμα κώνου, διαμέτρου 8-10 εκατοστών και υπέροχους χρωματισμούς κόκκινους, λευκούς, ροζ και κίτρινους. Ανθίζει από τον Αύγουστο μέχρι τον Οκτώβριο.
Μια μελέτη η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων δείχνει ότι ένα εκχύλισμα από φύλλα ιβίσκου μπορεί να θεραπεύσει το μελάνωμα, τη λιγότερο κοινή, αλλά πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου του δέρματος.

ΑΓΝΟΔΙΚΗ Η ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ

lifehub-afieromata-33

Η Αγνοδίκη φέρεται ως η πρώτη καταγεγραμμένη στη παγκόσμια ιστορία γυναίκα που άσκησε επίσημα το επάγγελμα της μαίας.
Έζησε στην αρχαία Αθήνα κατά τον 4ο π.Χ. αιώνα. Μέχρι των ημερών της οι νόμοι της Πολιτείας απαγόρευαν την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος από μέρους των δούλων, ιδιαίτερα δε από μέρους των γυναικών έστω και ελεύθερων. Λόγω δε των απαγορευτικών εκείνων νόμων πολλές γυναίκες ντρέπονταν να καλούν ιατρούς, άνδρες, όταν ασθενούσαν ακόμη και κατά τους τοκετούς, με συνέπεια να πεθαίνουν σε μεγάλο βαθμό οι επίτοκοι.
Η Αγνοδίκη τότε, φορώντας ανδρικά ενδύματα, παρουσιάσθηκε ως νεαρός σπουδαστής και φοίτησε ιατρική πλησίον του περίφημου ιατρού της αρχαιότητας Ηρόφιλου όπου και εκπαιδεύτηκε στην ιατρική και μάλιστα με ειδίκευση στη γυναικολογία σημειώνοντας εκπληκτικές επιτυχίες, αν συνυπολογισθεί πως ήταν και η μόνη στην τότε Αθήνα, εμπιστευόμενη το μυστικό της στις πελάτισσές της.

Συνέντευξη με τον Διάβολο

Συνέντευξη με τον Διάβολο
Η τελευταία δήλωση που άκουσε όμως τάραξε για τα καλά τη ροή των σκέψεών του.
Ένα μικρο σφίξιμο του λαιμού και το φευγαλέο άνοιγμα των ματιών μαρτύρησε την έκπληξη που έσκασε σαν βόμβα χημική στον πρωτόγονο, ακόμα, εγκέφαλό του.
Ο Διάβολος ένιωσε ξανά την ικανοποίηση του κυνηγού όταν το θήραμα κάνει το λάθος να κοντοζυγώσει στο δόλωμα.
«Ακριβώς. Αν όλοι μπορούσατε να ερμηνεύσετε σαν τον Paganini ή να γράψετε σαν τον Hemingway δε θα μπορούσα να προσφέρω μεγαλοφυΐες τέτοιου βεληνεκούς στον κόσμο σας. Και μεταξύ μας, ποιος δε θα ήθελε να παίζει πιάνο και τα πλήθη να ερωτεύονται την κάθε νότα;»
Το βλέμμα του για άλλη μια φορά πρόδιδε πως ήξερε περισσότερα απ’ όσα φαινόταν.
Ο Κωνσταντίνος είδε ξανά στις σκέψεις τον νεότερο εαυτό του να παρατάει ένα μουσικό όργανο γεμάτο ήχους τόσο απερίγραπτους, όσο η ομορφιά της ψυχής αυτών που το χειρίζονται.
Γιατί να μην μπορεί και κείνος να δημιουργήσει τέτοιο μεγαλείο; Να αγγίξει τις ψυχές των ανθρώπων και να αναγνωριστεί γι’ αυτό; Τώρα μπορούσε να εξηγήσει το τι συμβαίνει με αυτά τα «ταλέντα».
Άρα θα μπορούσε και εκείνος να φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, με την κατάλληλη βοήθεια πάντα. Το μόνο που είχε να κάνει ήταν να το ζητήσει.
Όμως ήταν πιο έξυπνος απ' αυτό.
«Τι έκανες τις ψυχές τους;» ρώτησε νιώθοντας σαν αγρίμι έτοιμο να πέσει στην παγίδα.
Ο Διάβολος ξεσπώντας σε γέλια τον έκανε να νιώσει παιδί που το απασχολούν ανούσιες ερωτήσεις.
«Τι να κάνω τις ψυχές σας φίλε μου; Αυτά είναι φήμες των μικρόμυαλων για να ζείτε μες στον φόβο. Για να μη γίνετε παντοδύναμοι και να έχετε ο,τι θελήσετε.

Πληρώνομαι ή πληγώνομαι ?




Πίσω από κάθε μας κίνηση, πράξη, σκέψη πάντα κρύβεται μία πληρωμή, μία αμοιβή. Μέσα από αυτή την πληρωμή εμείς θεωρούμε ότι αξίζει ή όχι για να κάνουμε κάτι. Αυτή έχουμε ως οδηγό, τι θα λάβουμε.

Έτσι η πληρωμή μετατράπηκε σε πληγώνομαι. Το πληγώνομαι μας έχει τρέψει σε φυγή και έτσι έχουμε μετα-τρέψει όλες μας τις πράξεις, σχέσεις σε μία μορφή καταδίκης αφού σχεδόν ποτέ δεν είμαστε ικανοποιημένοι με αυτή την πληρωμή.
Πληρώνομαι ή πληγώνομαι ? Τελικά μήπως συνέχεια πληγώνομαι ?
Ο λόγος που οι πράξεις μας έχουν μετατραπεί σε πληγώνομαι είναι γιατί συνήθως είμαστε άκαμπτοι και ξύλινοι. Κάνουμε κάτι ως προς και περιμένουμε να λάβουμε αυτό που εμείς  θεωρούμε σωστό ή όχι.
Η πληρωμή έρχεται πάντα και για τα πάντα. Κάποια από όλα όσα κάνουμε χρειάζονται το πλήρωμα του χρόνου και κάποια είναι άμεσα. 

ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟ ΠΟΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ

 

Χθες τελείωσε ένας μήνα, σήμερα αρχίζει ένας άλλος. Ο τεράστιος Απρίλιος. Ο μήνας που έχει γεννήσει τα μεγαλύτερα μυαλά της γης τους τελευταίους 27 αιώνες. Μέγας ο Απρίλιος. Και πού την έβαλαν οι αλήτες την ημέρα του ψέματος; Στην πρώτη ημέρα του γίγαντα του Απριλίου. Φοβερά πράγματα, κύριε. Πρωταπριλιά, σου λέει. Η πρώτη του Απρίλη κι ελάτε όλοι να κάνουμε πλακίτσες για να γελάσουμε. Σοβαρά, ρε;

Καλαμπουράκια με το έμπα του πιο σοβαρού μήνα; Βεβαίως. Πρέπει να είσαι πολύ μαλάκας να νομίζεις ότι τυχαία κι έτσι αθώα και συμπτωματικά κόλλησαν την ημέρα του ψέματος με το Καλημέρα στον πιο δυνατό μήνα. Ακόμα κι αυτό. Μάλιστα, κύριε. Ακόμα κι αυτό. Ποιο; Λέω ότι ξευτυλίζουν ακόμα και τον πιο ουσιώδη και χυμώδη μήνα του έτους. Γελοιοποιούν αυτόν ακριβώς το μήνα που έρχονται στη ζωή τα κατ’ εξοχήν ηγετικά άτομα, τα πιο τετράγωνα μυαλά, αυτοί που περισσότερο από κάθε άλλον κατάλαβαν το ψέμα της ζωής, τη ματαιότητα του περάσματος σ’ αυτόν τον πλανήτη.

Και δεν μιλάμε τώρα για ένα έθιμο που δεν έχει ακροαματικότητα και θεαματικότητα. Σαρώνει, μάλιστα, σ’ όλες τις χώρες το έθιμο της πρωταπριλιάς, το έθιμο να πούμε ένα ψέμα χωρίς να το πάρει χαμπάρι ο άλλος. Και όσο πιο χοντρό είναι το ψέμα με το οποίο θα δουλέψεις τον άλλον τόσο μεγαλύτερη επιτυχία έχει ο ψεύτης. Κάποτε, μάλιστα, τα πολύ παληά χρόνια γινόντουσαν και αγώνες. Μάλιστα, κύριε. Όπως στο λέω. Υπήρχαν αγώνες για το πιο μεγάλο ψέμα. Και υπήρχε επιτροπή που βαθμολογούσε την επίδοση, δηλαδή τη φαντασία στο ψέμα του κάθε διαγωνιζόμενου παίκτη. Μιλάμε για έθιμο. Μιλάμε για έθιμο καθιερωμένο που γινόταν κάθε χρόνο. Θέλω να πω ότι το ψέμα είναι μέσα στον άνθρωπο. Μέσα στη ζωή του ανθρώπου. Και δεν θα απομακρυνθεί από το ψέμα ο άνθρωπος διότι το κουβαλάει κανονικά σ’ όλες τις κοινωνίες του, σ’ όλες τις κοινωνικές τάξεις.

H ...«ANTΡΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ»!

Γράφει η Amodini Κωστάκη

Δεν έχω καμιά σχέση με τους κρεττίνους της Βουλής.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν με εκπροσωπούν και δεν με αντιπροσωπεύουν.

Είναι άσχετοι από μένα, ξένοι, δεν έχουμε τίποτα κοινό.

Δεν αναγνωρίζω σ' αυτούς τίποτα δικό μου, ούτε στην ουσία ούτε στην ...επιφάνεια όσων μ'απασχολούν.

Ο τρόπος που διαλέγονται, που επικοινωνούν δεν με αφορά, δεν απεικονίζει τίποτα δικό μου.

Οι πολιτικοι που με κυβερνούν δεν είναι άνθρωποι που σέβομαι ή εκτιμώ. Είναι ασήμαντα ανθρωπάκια, χωρίς επαφή με τις εξώφθαλμες αδυναμίες τους, δειλά,άπληστα, εγωκεντρικά, ναρκισσευόμενα και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ για την επιβίωση μου, για την προστασία των δικών μου συμφερόντων, για τα οποία υποτίθεται ότι έχουν εκλεγεί από μένα!

Δεν τους αξίζει το δικαίωμα να με εκπροσωπούν. Είναι απλά γελοία υποκείμενα.

Ακόμη και οι καλύτεροι από αυτούς χάνουν την αξιοπρέπεια τους πέφτοντας στο επίπεδο των υπόλοιπων.

ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΣΚΑΦΟΣ ΚΑΤΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΚΟΛΦ ΤΩΝ APHRODITE HILLS ΣΤΑ ΚΟΥΚΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ!

Χθες το απόγευμα..

 

- Έντρομοι παίχτες του γκολφ παρατήρησαν δύο ανθρωποειδή να εξέρχονται του σκάφους και να καταφεύγουν τρέχοντας στην παρακείμενη κοίτη του ποταμού "Χα - Ποτάμι" κατευθυνόμενα βόρεια σε λοφώδη περιοχή.

- Άνδρες της αστυνομίας και της ΕΦ απέκλεισαν το σημείο της πτώσης ενώ αναμένεται αμερικανικό μεταγωγικό αεροσκάφος στην αεροπορική βάση "Ανδρέας Παπανδρέου" στην Πάφο μεταφέροντας ειδικούς στην συλλογή εξωγηίνων σκαφών και των επιβατών τους που καταπίπτουν. 

Η σφαγή των αμνών

Η θυσία ? Η αγάπη ? Τι είναι αυτό άραγε που μας οδηγεί στη μαζική σφαγή ?


Τι περιμένουμε από τη στιγμή που σε όλη την Ελλάδα χύνεται τόσο μαζικά τόσο αίμα ?
Ότι μάχαιρα έδωσες … τέτοια μάχαιρα θα λάβεις..
Γιατί άραγε υπάρχουν οι παροιμίες ? Κι αφού υπάρχουν πως τις αντιλαμβανόμαστε ? Μήπως όπως μας βολεύει ?
Πώς είναι δυνατόν να απλώνετε τόσος πόνος μαζικά αυτές τις μέρες σε όλη την Ελλάδα και εμείς να περιμένουμε να λάβουμε κάτι άλλο από αυτό που προκαλούμε ?
Και τώρα θα μου πείτε, τι φταίω εγώ το βρήκα, τι να έκανα να μη το πάρω ? Τόσος κόσμος το κάνει, να μη το κάνω κι εγώ ? 

Η VALERIE BOYER ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Valerie-Boyer-1 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η γνωστή Γαλλίδα βουλευτής της Μασσαλίας, Valerie Boyer, που είχε γίνει γνωστή από το 2013 για τις δηλώσεις που είχε κάνει τότε χαρακτηριστικά ότι η Τουρκιά δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη, αλλά η Κωνσταντινούπολη και όχι η Ιστανμπούλ ανήκει στην Ευρώπη, (και εδώ οι Τούρκοι έγιναν… Τούρκοι), ενώ είχε γίνει στόχος των Τούρκων για τον αγώνα που έκανε της αναγνώρισης της γενοκτονίας των χριστιανών της Μικράς Ασίας, ξαναχτυπά τους Τούρκους στο ευαίσθητο αυτό σημείο των φρικτών εγκλημάτων που διέπραξαν στις αρχές του εικοστού αιώνα

Αυτή την φορά η Valerie Boyer προκαλεί ξανά την Τουρκία με νέο σχέδιο νόμου που κατέθεσε στην γαλλική βουλή για την εκ νέου καταδίκη των Τούρκων για τα εγκλήματα και την γενοκτονία που εφάρμοσαν κατά της χριστιανικής κοινότητας των Ασσυρίων που υπέστησαν όπως και οι Έλληνες Μικρασιάτες τα πάνδεινα στις αρχές του εικοστού αιώνα από τους Οθωμανούς και τους Κεμαλικούς.

Γιατί είσαι εκείνη που τη χωρίζουν πάντα;


«Τι σημαίνει άραγε το να σε χωρίζει πάντα ο άλλος; Σε όλες - μα όλες - μου τις σχέσεις μέχρι σήμερα συνέβη ακριβώς αυτό που φοβόμουν: με χώρισαν! Γιατί;»

Στο μήνυμά σου ουσιαστικά αναφέρεις ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο το οποίο έχεις αναγνωρίσει στις προσωπικές σου σχέσεις: είστε μαζί με έναν άντρα και πάντα καταλήγεις να «μένεις πίσω» μιας και εκείνος παίρνει –μέχρι σήμερα- την απόφαση του χωρισμού. Επιπλέον, αναγνωρίζεις ένα ακόμη σπουδαίο στοιχείο: τον φόβο που έχεις αναπτύξει απέναντι στο ενδεχόμενο ενός χωρισμού.

Είναι αλήθεια πως συχνά οι άνθρωποι χτίζουμε τις «τέλειες» συνθήκες για να γίνει αυτό ακριβώς που φοβόμαστε, στο πλαίσιο μιας «αυτοεκπληρούμενης προφητείας» όπως αποκαλούμε το φαινόμενο αυτό στη Ψυχολογία. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα