Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Αμαρτωλή η αρωματοθεραπεία- Τι ανακοινώνει η Μητρόπολη Γλυφάδας για τους Ορθόδοξους

aroma_large.jpg
«Η αλατοθεραπεία αποτελεί μια μορφή εναλλακτικής ιατρικής, η οποία περιλαμβάνει την παραμονή σε ένα αλατοσπήλαιο», όπου εισπνέοντας κανείς, θεωρείται ότι «ισορροπεί σώμα και πνεύμα» και ότι θεραπεύει, μεταξύ άλλων «αναπνευστικές, καρδιαγγειακές, δερματολογικές παθήσεις και αλλεργίες», σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των αλατοθεραπευτών. Στα αλατοσπήλαια βρίσκει κανείς λάμπες φτιαγμένες από κρυστάλλους αλατιού, οι οποίες θεωρείται ότι έχουν θεραπευτικές ιδιότητες, αντικείμενα φτιαγμένα από αλάτι, ενώ σε κάποια αλατοσπήλαια υπάρχουν και μηχανήματα που «διοχετεύουν κονιορτοποιημένα μόρια αλατιού [sic] στον αέρα», ώστε εισπνέοντάς τα να επέλθει η θεραπεία!
Η αλατοθεραπεία προωθείται και στην Ελλάδα μέσω αποκρυφιστικών φεστιβάλ, ιστοσελίδων και εντύπων και μάλιστα προτείνεται και ως μέθοδος «καθαρισμού των [υποτιθέμενων] τσάκρας», αφού βασική αποκρυφιστική πεποίθηση είναι, ότι «το αλάτι εξαγνίζει το φυσικό και αιθερικό σώμα». Αλλού διαβάζουμε: «Δεν είναι μόνο η καθαρότητα του αέρα στα αλατοσπήλαια, που έχει τέτοια θεραπευτικά αποτελέσματα, αλλά επίσης η δόνησή του, η οποία ενεργοποιεί τις αυτοθεραπευτικές και αυτορυθμιστικές δυνάμεις. Όταν το σώμα μας ασθενεί και χάνει τη φυσική συχνότητά του, το αλάτι μπορεί να μας επαναφέρει στην αρχική, αρμονική μας κατάσταση». Η θεωρία αυτή, που είναι παρούσα σε αρκετές αποκρυφιστικές ιστοσελίδες, κάνει χρήση αποκρυφιστικής ορολογίας και έχει μεταφυσικό προσανατολισμό.
Στα αλατοσπήλαια η αλατοθεραπεία συνήθως συνδυάζεται με χρωματοθεραπεία, μουσικοθεραπεία και διαλογισμό. Η αλατοθεραπεία μάλιστα θεωρείται βοηθητική στον διαλογισμό, ενώ στις παρεχόμενες υπηρεσίες μέσα στα αλατοσπήλαια βρίσκει κανείς μεταξύ άλλων και γιόγκα, τάι τσι, ρεφλεξολογία, ρέικι, σιάτσου κ.ά.
Οι απλοί πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν ότι, παρά τους ισχυρισμούς των προωθούντων τη μέθοδο, μελετητές και επιστημονικοί φορείς στο εξωτερικό κάνουν λόγο για έλλειψη επιστημονικής τεκμηρίωσης και, σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμα και για επικινδυνότητα. Παραθέτουμε ενδεικτικά:

Μούτζι: Τα προβλήματα προέρχονται από τον ψυχολογικό νου και το άτομο


Πώς μπορεί η προσοχή να μένει στο παρόν και να μην παρασύρεται από τις σκέψεις; Πρόκειται για μια συνήθεια που μπορεί να αλλάξει με τον καιρό. Τι ήταν αυτό που σε πρώτη φάση έκανε την προσοχή να πηγαίνει συνέχεια προς τις σκέψεις;
Ο νους ασχολείται συνέχεια με κάτι. Δημιουργεί σενάρια, ψέματα, υπερβάλλει για διάφορα θέματα... Γιατί είναι τόσο ελκυστικό αυτό για την προσοχή; Επειδή είναι δημιουργικό. Ο νους δημιουργεί συνεχώς νέες πιθανότητες και ενδεχόμενα, προσκολλήσεις, ταυτότητες, κ.ά. Όλα αυτά φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα στην προσοχή.
Με τον νου έχουμε μια σχέση αγάπης και μίσους. Όταν ο νους μας δίνει αυτό που θέλουμε, μας αρέσει. Αλλά όταν ο νους ξεφεύγει από τα όρια χωρίς την άδειά μας, δεν μας αρέσει. Και τότε λέμε "εντάξει νου, αρκετά, σταμάτα τώρα". Αλλά ο νους δεν σταματάει. Και εκεί συνειδητοποι ότι δεν μπορ να ελέγξ τις σκέψεις.
Φυσικά δεν μιλάμε για τον πρακτικό νου που είναι χρήσιμος στην καθημερινή μας ζωή. Μιλάμε για τον ψυχολογικό νου, την ψυχολογική του πλευρά. Στο μεγαλύτερο βαθμό αυτός αφορά το ποιος πιστεύεις ότι είσαι, πώς αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου, την ταυτότητά σου ως άτομο, τις επιθυμίες σου, τις προσκολλήσεις σου, κ.ο.κ. Γι' αυτό ο νους είναι τόσο ελκυστικός. Γιατί οι αναμνήσεις μας, οι προσκολλήσεις μας, η αυτοεικόνα μας, είναι όλα προϊόντα του ψυχολογικού νου.

Γιατί η Ρωσία αγοράζει χρυσό;





«Τον Ιανουάριο η Τράπεζα της Ρωσίας αγόρασε πάνω από 1 εκατομμύριο ουγγιές χρυσού. Τον Δεκέμβριο η Ρωσία δεν είχε αγοράσει ούτε μια ουγγιά», γράφει το «ktovkurse.com» επικαλούμενο την «goldcore.com» (φωτό από την επίσκεψη του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, στην Τράπεζα της Ρωσίας)

Φεβρουάριος 23, 2017. 20:20


Τον Ιανουάριο, η Τράπεζα της Ρωσίας αγόρασε πάνω από ένα εκατομμύριο ουγγιές χρυσού ή 37 τόνους χρυσού.


Τον Δεκέμβριο, η Ρωσία δεν είχε αγοράσει χρυσό και αυτό μπορεί να αποδοθεί σε διάφορους παράγοντες, ορισμένοι, μάλιστα, ομιλούν για να μην επηρεασθεί το κλίμα στις ΗΠΑ με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.


Τους τελευταίους μήνες της προεδρίας του Ομπάμα, η Ρωσία είχε αυξήσει τις αγορές χρυσού. Τον Οκτώβριο του 2016, ο ρωσικός χρυσός και τα συναλλαγματικά αποθέματα αυξήθηκαν κατά 1,3 εκατομμύρια ουγγιές ή 48 μετρικούς τόνους χρυσού, που αποτελεί τη μεγαλύτερη αύξηση του ρωσικού χρυσού και των συναλλαγματικών αποθεμάτων από το 1998.

9 σημάδια υπερφόρτωσης με τοξίνες

Όταν το σώμα μας υπερφορτώνεται με τοξίνες, προσπαθεί να τις αποβάλει. Δίνει επίσης σημάδια που μπορεί να μοιάζουν να μη συνδέονται καθόλου. Όλα είναι μέρος της προσπάθειας του σώματος να αποτοξινωθεί.



Είμαστε όλοι εκτεθειμένοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στις επιδράσεις υπερβολικά πολλών τοξινών. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα κι αν έχουμε καλές διατροφικές συνήθειες και ακολουθούμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, συνήθειες που μειώνουν το επίπεδο των τοξινών στο σώμα μας.
Ο χώρος στον οποίο ζούμε είναι γεμάτος σωματίδια. Αυτά μπορεί να βρίσκονται στον αέρα, στο νερό, στις τροφές και να προέρχονται από πολλές άλλες πηγές. Με όλα τα παραπάνω ερχόμαστε σε άμεση επαφή.
Διαθέτουμε όργανα τα οποία είναι υπεύθυνα για τη συγκέντρωση και την αποβολή των περισσότερων τοξινών. Όμως μερικές φορές αυτά υπερφορτώνονται και η ικανότητά τους να λειτουργούν σωστά μειώνεται.
Κατά συνέπεια παρατηρείται μια συσσώρευση τοξινών. Η συσσώρευση αυτή δεν αντιμετωπίζεται εύκολα. Ως αποτέλεσμα υποφέρουμε από μια σειρά σωματικών και συναισθηματικών προβλημάτων υγείας.
Μερικές φορές είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι έχουμε πρόβλημα. Όμως υπάρχει μια σειρά από σημάδια που μπορούν να μας ειδοποιήσουν πριν η κατάσταση γίνει πιο περίπλοκη.
Ας τα ανακαλύψουμε!
1. Συνεχής κόπωση
synehis-koposi-500x334-2
Το σώμα σας μπορεί να δουλεύει σκληρά για να απαλλαγεί από τις τοξίνες που αποθηκεύονται σε διάφορους ιστούς. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, συνήθως βιώνουμε μια αυξανόμενη αίσθηση κόπωσης, ακόμα κι αν κοιμόμαστε καλά.
Η κόπωση, οι δυσκολίες στη συγκέντρωση και η επιθυμία να κοιμόμαστε όλη μέρα αποτελούν προειδοποιητικά σημάδια. Ίσως το σώμα σας χρειάζεται βοήθεια για να καταπολεμήσει τη συσσώρευση άχρηστων ουσιών.

Μέλι και κανέλα κάθε μέρα;

4b2fe2fb4d6db07e44534a975472dca9

Οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει το μέλι και την κανέλα για αιώνες. Αυτά τα προϊόντα είναι δημοφιλή στην Αγιουρβέδα και την παραδοσιακή κινεζική ιατρική. Το μέλι δεν λήγει ποτέ και η κανέλα ήταν τόσο πολύτιμη χίλια χρόνια πριν, που μόνο ένας αυτοκράτορας θα μπορούσε να την πάρει ως δώρο.
Τώρα ο καθένας έχει πρόσβαση σε αυτά καθώς τα οφέλη τους είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα. Το μείγμα του μελιού και της κανέλας είναι εξαιρετικά νόστιμο και αποτελεσματικό.
Παρακάτω θα μάθετε μερικά στοιχεία της δύναμης αυτού του συνδυασμού.
1.Προλαμβάνουν τη γήρανση
Οι ελεύθερες ρίζες (οξειδωτικά) οξειδώνουν επιθετικά τους ιστούς και καταστρέφουν τα κύτταρα του σώματος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση και σε ασθένειες. Τα αντιοξειδωτικά εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, επιβραδύνοντας έτσι τη διαδικασία γήρανσης.
Το μέλι περιέχει φαινόλες, ένζυμα, φλαβονοειδή και οργανικά οξέα, όλα είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Μελέτες έχουν δείξει ότι το σκοτεινότερο μέλι, όπως το φαγόπυρο μέλι, είναι μια πλούσια πηγή αυτών των ενώσεων. [sciencedirect] [NCBI] [pubs]
Η κανέλα περιέχει πολυφαινόλες οι οποίες είναι επίσης ισχυρά αντιοξειδωτικά. Συγκεκριμένα, υπερτερεί σε 26 άλλα μπαχαρικά και βότανα από τον αριθμό των αντιοξειδωτικών συμπεριλαμβανομένων του σκόρδου και της ρίγανης. [naldc] [NCBI] Βελτιώνουν την λειτουργία της καρδιάς
2.Το μέλι και η κανέλα βοηθούν στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων που έχει αναφερθεί ότι είναι η πιο κοινή αιτία θανάτου παγκοσμίως.
Το μέλι αυξάνει τη ροή του αίματος προς την καρδιά, διαστέλλοντας έτσι τα τοιχώματα των αρτηριών. Περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην πρόληψη των θρόμβων του αίματος που συχνά οδηγούν σε καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια. [NCBI]
Η κανέλα βοηθά στη μείωση της κακής χοληστερόλης (σχηματίζει αθηρωματικές πλάκες στα τοιχώματα των αρτηριών) ενώ αυξάνει το επίπεδο της καλής χοληστερόλης στο σώμα μας. [NCBI] Προσθέστε μερικές κουταλιές κανέλας σε ένα βάζο με μέλι και ανακατέψτε καλά. Φάτε το τακτικά για πρωινό με ένα κομμάτι ψωμί ή ένα μπισκότο. Καταπολεμούν τις βακτηριακές μολύνσεις
3.Τόσο το μέλι όσο και η κανέλα έχουν αντιβακτηριδιακή δράση. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον συνδυασμό, όχι μόνο όταν έχετε ένα κρύωμα αλλά και με μολυσματικές ασθένειες, όπως λοιμώξεις των νεφρών ή της ουροδόχου κύστης.
Το μέλι είναι ένα φυσικό αντιβιοτικό. Από καιρό έχει χρησιμοποιηθεί για την απολύμανση πληγών. Περιέχει πρωτεΐνη αμυντοσίνης-1 και το ένζυμο οξειδάση της γλυκόζης που καταστρέφει τα βακτήρια. [globalresearchonline] [SciShow]
Η κανέλα έχει αντιβακτηριδιακή, αντιφλεγμονώδη και αντιμυκητιακή δράση. Περιέχει κινναμική αλδεΰδη που δίνει στο προϊόν το διάσημο άρωμα της και χρήσιμες ιδιότητες. [authoritynutrition] [NCBI] Βοηθά στην απώλεια βάρους © depositphotos Το μέλι και η κανέλα δεν είναι προϊόντα για απώλεια βάρους. Ωστόσο, μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε γρηγορότερα το βάρος σας αν θέλετε να έχετε ένα αδύνατο σώμα, κάνετε ασκήσεις και τρώτε σωστά.
Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν:

Νοσοφοβία

Νοσοφοβία
Με τη λέξη νοσοφοβία περιγράφεται μία σοβαρή ψυχική διαταραχή στην οποία το άτομο υποφέρει από τον παράλογο φόβο ότι πάσχει από κάποια σοβαρή ασθένεια. Ο άνθρωπος που πάσχει από νοσοφοβία διακατέχεται από το φόβο και τη σιγουριά ότι πάσχει από κάποια σοβαρή πάθηση (καρκίνο, καρδιοπάθειες) και μεγαλοποιεί στο μυαλό του το οποιοδήποτε σωματικό σύμπτωμα, επιμένοντας ότι είναι σοβαρά άρρωστος και συνεχίζει να εμμένει στην άποψη αυτή, ακόμα και όταν οι γιατροί τον διαβεβαιώνουν ότι είναι καλά.
Ο άνθρωπος που εμφανίζει συμπτώματα αυτής της ψυχικής διαταραχής θεωρεί ότι το παραμικρό σωματικό σύμπτωμα (πχ, ένας πονοκέφαλος) είναι ένδειξη σοβαρής ασθένειας και συνήθως μέσα στο μυαλό του πλάθει τρομερά σενάρια (μία μελανιά σημαίνει λευχαιμία ή μία ταχυκαρδία σημαίνει σοβαρή καρδιοπάθεια).
Τις περισσότερες φορές μάλιστα το άτομο επισκέπτεται πολλούς γιατρούς, θεωρώντας ότι οι προηγούμενες διαγνώσεις ήταν λανθασμένες, ευελπιστώντας ότι θα βρεθεί ο γιατρός που θα πιστοποιήσει την ασθένεια από την οποία πάσχει. Ο φόβος και η ανησυχία για το αύριο και την υγεία του ατόμου γίνονται τόσο έντονα, όπου το άτομο αρχίζει να υιοθετεί αυστηρούς κανόνες υγιεινής, περιορίζοντας σθεναρά τις κοινωνικές επαφές και συναναστροφές, επειδή διακατέχεται από το φόβο ότι θα ασθενήσει πιο εύκολα ( από μικρόβια πχ). Μάλιστα φαίνεται να συνδράμει και το internet στη διαιώνιση της φοβίας αυτής μέσω της παροχής άφθονων πληροφοριών. Ένα άτομο διαβάζοντας σε ένα κείμενο ότι πχ, η ταχυκαρδία ή η ενόχληση στην καρδιά μπορεί να οδηγήσουν και σε έμφραγμα, μπορεί να σιγουρευτεί για τη σοβαρότητα της δικής του κατάστασης.
Οι πληροφορίες που είναι διάχυτες όμως πλέον για κάθε θέμα στο internet δεν είναι πάντα αληθείς και δεν πρέπει να θεωρούνται ως πηγή απόλυτης εγκυρότητας.

Αν σας αρέσει το σεξ, κόψτε τη γυμναστική! Έτσι λένε οι επιστήμονες…

γυμναστική

Η πολύ συχνή και έντονη σωματική άσκηση μπορεί να έχει μια ανεπιθύμητη παρενέργεια: τη μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας (λίμπιντο), σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Είναι μία από τις πρώτες μελέτες που συσχετίζει άμεσα την ένταση της άσκησης με τη σεξουαλική ζωή των ανδρών. Συχνότερα, το ζήτημα έχει μελετηθεί σε σχέση με τις γυναίκες και έχει διαπιστωθεί ότι σε μερικές αθλήτριες (π.χ. μαραθωνοδρόμους) η εντατική άσκηση μπορεί να διαταράξει την ορμονική λειτουργία, τον κύκλο της περιόδου, την επιθυμία για σεξ και την ικανότητα σύλληψης παιδιού. Αλλά αυτές οι περιπτώσεις είναι σπάνιες και συνήθως διορθώνονται, όταν η αθλήτρια «κατεβάζει ρυθμούς» στην προπόνησή της.
Στους άνδρες πρόκειται για ένα πιο επίμαχο θέμα, καθώς εδώ και χρόνια οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να ομοφωνήσουν για το πόσο και πώς η άσκηση επηρεάζει τη λίμπιντο και την αναπαραγωγική ικανότητα ενός άνδρα. Από τη μία, μερικές έρευνες δείχνουν ότι η άσκηση μπορεί να αυξήσει την ορμόνη τεστοστερόνη, άρα και την σεξουαλική επιθυμία. Όμως άλλες μελέτες έχουν βρει ότι μπορεί να συμβεί το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή να υπάρξει μείωση της τεστοστερόνης μετά από έντονη άσκηση.

Κι όμως πραγματικά δεν πειράζει.



Ας μιλήσουμε λίγο για το ρισκάρισμα, είναι τόσο ωραίο! Μόλις μάθεις να ρισκάρεις, ολόκληρη η ζωή σου αλλάζει. Όμως η αλλαγή και η ανάπτυξη θα συμβούν μόνο αν είσαι πρόθυμος να ρισκάρεις και να πειραματιστείς με τη δική σου ζωή. Ποτέ δεν είναι κανείς σίγουρος για τίποτε. Όλα είναι ρίσκο. Θυμάμαι πως πριν από πολλά χρόνια πήρα την απόφαση και πούλησα όλα μου τα υπάρχοντα — κόντρα στη γνώμη όλων. ‘Ηθελα να γυρίσω τον κόσμο.

Ήθελα ν’ ακούσω τον κρυστάλλινο ήχο της καμπάνας ενός ναού στο Νεπάλ. Ήθελα να καθήσω σ’ ένα ρυζοχώραφο της Ταϊλάνδης και να μιλήσω με τους ανθρώπους, ή τουλάχιστον να τους αγκαλιάσω. Έτσι και έκανα. Πούλησα το σπίτι μου, το αυτοκίνητό μου, την ασφάλεια μου, ό,τι είχα και δεν είχα. Και ξεκίνησα. Ο κόσμος έλεγε: «Τι πράγματα είναι αυτά! Παράτησες μια στρωμένη δουλειά. Πού θα βρεις άλλη; Θα πεινάσεις όταν γυρίσεις». Γύρισα με δέκα σεντς στην τσέπη. Δεν πείνασα, διδάχτηκα. Τα πράγματα που έμαθα ήταν απείρως σημαντικότερα. Έμαθα για τις συμπεριφορές. Στην Μπανγκόγκ λένε μαχ-πεν-λάι. Ακουγα τον κόσμο να λέει μαχ-πεν-λάι κι αναρωτιόμουνα: «Τι σημαίνει αυτό το μαχ-πεν-λάι;». Τελικά, όταν γνώρισα μερικούς Ταϊλανδούς, τους ρώτησα: «Υπάρχει μια φράση που την ακούω παντού, στην αγορά, στο αεροδρόμιο, στα μουσεία, στα κανάλια, στους ποταμούς: μαχ-πεν-λάι — τι σημαίνει αυτό;». 
Χαμογέλασαν ελαφρά και μου είπαν: «Σημαίνει: εντάξει, δεν πειράζει». 

Οι 8 καλύτερες ασκήσεις για την ενδυνάμωση του εγκεφάλου

Εύκολες δραστηριότητες όπως το γράψιμο με το χέρι, το διάβασμα ή ακόμα και το περπάτημα μπορούν να σας βοηθήσουν να ενδυναμώσετε τον εγκέφαλό σας. Ενδυναμώνοντας τον εγκέφαλό σας θα μπορέσετε να καθυστερήσετε ή ακόμη και να αποφύγετε τα γνωστικά προβλήματα που ενδέχεται να εμφανιστούν αργότερα στη ζωή σας.

egkefalos

Η σωματική άσκηση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους αύξησης της σωματικής δύναμης. Επιπλέον, βοηθά το σώμα μας να αυξάνει την αντοχή και ευελιξία του. Ωστόσο, ο τελικός στόχος είναι να διατηρούμε τον εαυτό μας υγιή.
Η άσκηση είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα. Έχει αποδειχθεί ότι επιδρά θετικά σε πολλά συστήματα του σώματος. Αυτά περιλαμβάνουν το καρδιαγγειακό σύστημα, την κυκλοφορία του αίματος καθώς και άλλα συστήματα οργάνων ζωτικής σημασίας.
Ωστόσο, κάτι που λίγοι άνθρωποι λαμβάνουν υπόψη τους είναι η πνευματική εξάσκηση. Εξασκώντας το μυαλό σας, μπορείτε να ενδυναμώσετε τον εγκέφαλό σας και τις διανοητικές σας δεξιότητες με πολλούς τρόπους.
Πέρα όλων των άλλων, η εξάσκηση θα μπορέσει να σας βοηθήσει να αποκτήσετε καλύτερη μνήμη.
Το να διατηρείτε το μυαλό σας απλά απασχολημένο, δεν αρκεί. Υπάρχουν συγκεκριμένες δραστηριότητες που θα σας βοηθήσουν να ενδυναμώσετε τον εγκέφαλό σας και να αυξήσετε τις γνωστικές σας λειτουργίες.
Σε αυτό το άρθρο, θα σας αποκαλύψουμε τις 8 καλύτερες δραστηριότητες για την ενδυνάμωση του εγκεφάλου με φυσικό τρόπο. Επιπλέον, μπορείτε να τις συμπεριλάβετε στην καθημερινότητά σας.

Φωνὴ (τρομαγμένου) παιδιοῦ…

Φωνὴ (τρομαγμένου) παιδιοῦ...Βλέπω συχνὰ τελευταία γύρω μου θυμωμένους ἀνθρώπους ποὺ ξεσποῦν, κτυποῦν καὶ οὐρλιάζουν στοὺς ἄλλους, ποὺ τὴν πληρώνουν. Γιατὶ οἱ ἄλλοι τὴν πληρώνουν πάντα. Ναί, πάντα οἱ ἄλλοι.
Ἐκεῖνοι…
Νομίζουν ὅτι εἶναι δυνατοὶ ἐνῶ εἶναι ἁπλῶς φοβισμένοι ἐνήλικες, ποὺ κουβαλοῦν τὸ «βιασμένο» παιδί, ποὺ κρύβουν μέσα τους.
Κλαίει τὸ κρυμμένο παιδάκι καὶ φωνάζει: «Πονῶ, Φοβᾶμαι…!!! Μὴν μὲ διώχνῃς, μὴν μὲ ἀφήνῃς… Χάιδεψέ με..».
Ὅμως ὁ «δυνατός», ἐνᾦ ἀκούῃ λέει «Φύγε! Μὴν μοῦ θυμήζῃς τὶ πέρασα! Πονῶ! Δὲν πρέπει νὰ φανερωθῇς. Εἶμαι μεγάλος τώρα…».
Κι ἔτσι σκοτώνει τὸ παιδὶ καὶ γίνεται ὁ «σπουδαῖος», ὁ «μάγκας» ποὺ δὲν ἀγαπᾶ κάποιον ἢ κάτι…
Γίνεται ἡ «γαμάτη» ποὺ δὲν μασᾶ καὶ δὲν χρειάζεται κάποιον..
Τὰ κατάφεραν. Εἶναι «δυνατοί», νίκησαν. Φόρεσαν τὴν πανοπλία τους κι ὅλοι τοὺς λὲν «μπράβο».
Κι αὐτοὶ καμαρώνουν ποὺ σκότωσαν τὸ παιδί…
Ἡ φωνούλα μέσα τους ὅμως, ποὺ ξέρει τὴν ἀλήθεια, φωνάζει: «Ἔχασες τὴν ψυχή σου. Πούλησες τὰ ὄνειρά σου. Σκότωσες ὅ,τι ὀμορφότερο ὑπάρχει στὸν κόσμο… Τὴν ἀνθρωπιά… Τὴν Ἀγάπη… Σταμάτα νὰ πληγώνῃς τοὺς γύρω σου… Σταμάτα νὰ σκοτώνῃς ἐσέναν, ἐμέναν, ἐμᾶς…»

Επιδημία αυτισμού λόγω ασύρματης τεχνολογίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Επιδημία αυτισμού λόγω ασύρματης τεχνολογίας

Η ακτινοβολία ασύρματης τεχνολογίας και οι χημικές τοξίνες μελετώνται τώρα για να διαπιστωθεί αν παίζουν ρόλο στην αύξηση των ποσοστών αυτισμού.

Η ιδέα ότι ο αυτισμός είναι μια μόνιμη γενετική κατάσταση τέθηκε υπό αμφισβήτηση μετά από μελέτη πανομοιότυπων διδύμων στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ το 2011.1  Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι από μόνη της η γενετική θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει λιγότερο από το ήμισυ της κατάστασης. Η Dr. Martha Herbert του Χάρβαρντ έχει παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο του αυτισμού ως μια κατάσταση υπερφόρτωσης που προέρχεται από πολλούς παράγοντες που επηρεάζουν ολόκληρο το σώμα και όχι μόνο τον εγκέφαλο ( “συνολικό φορτίο” θεωρία).2  Το 2013, η Δρ Herbert και ασύρματη εμπειρογνωμόνων Cindy Sage δημοσίευσαν μια μελέτη που περιέγραφε ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων αυτισμού που ταιριάζουν με τα γνωστά συμπτώματα της ασύρματης έκθεσης συμπεριλαμβανομένων γενετικών βλαβών στο σπέρμα, μεταλλάξεις των διαύλων ασβεστίου, και φλεγμονή.3  
Είναι σημαντικό για τους γονείς να κατανοήσουν ότι τα ασύρματα σήματα ηλεκτρονικών συσκευών μας είναι μια μορφή μικροκυμάτων 4  ακτινοβολίας και αυτά τα σήματα είναι γνωστό ότι διαταράσσουν το ασβέστιο. Ο Martin Pall, Ph.D, μιλά στη διάσκεψη 2015 Autism One Conference για αυτή τη συγκεκριμένη θεωρία αυτισμού 5. Απέδειξε πώς ασύρματη ακτινοβολία μπορεί να ανοίξει την κυτταρική μεμβράνη των διαύλων ασβεστίου, επιτρέποντας πάρα πολύ ασβέστιο για να κινείται μέσα στα κύτταρα 6. Αυτό συμβάλλει στην φλεγμονώδη υπερφόρτωση. Οι χημικές τοξίνες συμβάλλουν επίσης σε αυτήν την φλεγμονώδη κατάσταση, η οποία σαν μια αναμμένη φωτιά, θα εξακολουθήσει να υφίσταται, εάν δεν ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό της έκθεσης και να ηρεμήσουν το φλεγμονώδη απόκριση.

Πτώση ελικοπτέρου στα Ίμια «είδε» η Yeni Safak – Αμάσητη η είδηση στο ελληνικό ίντερνετ

Πτώση ελικοπτέρου στα Ίμια «είδε» η Yeni Safak – Αμάσητη η είδηση στο ελληνικό ίντερνετ

Το γύρο του διαδικτύου κάνει η «είδηση» για πτώση τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, με τις πληροφορίες να βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την φιλοκυβερνητική εφημερίδα του καθεστώτος Ερντογάν, Yeni Safak.

Αν και η εφημερίδα έκανε λόγο για πτώση του ελικοπτέρου που είχε απογειωθεί από την Αλικαρνασσό, λίγο αργότερα «μάζεψε» τις σχετικές πληροφορίες ανασκευάζοντας την είδηση.
Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι δεν σημειώθηκε καμία πτώση ελικοπτέρου, με την τουρκική εφημερίδα να προβαίνει όπως φαίνεται σε ακόμα μία προσπάθεια «καλλιέργειας κλίματος» στα ελληνητουρκικά.
Αυτό το οποίο ωστόσο φαίνεται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πως έχει συμβεί, είναι πως το ελικόπτερο πραγματοποίησε εξαιρετικά χαμηλή πτήση πάνω από τα Ίμια.

Αλάνθαστη συνταγή: γάλα με σκόρδο για την αντιμετώπιση της ισχιαλγίας

Αν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη, μπορείτε να φτιάξετε γάλα με σκόρδο με φυτικά προϊόντα. Για να επωφεληθείτε στο μέγιστο από τα οφέλη του σκόρδου, το ψιλοκόβετε πριν τη χρήση.

isxialgia skordo

Η ισχιαλγία είναι μια πάθηση κατά την οποία το ισχιακό νεύρο ερεθίζεται, προκαλώντας πόνους στον πάσχοντα.
Ο πόνος μπορεί να εμφανιστεί στη μέση μέχρι κάτω στα πόδια. Μερικές φορές ο πόνος εκτείνεται μέχρι και τα πέλματα.
Αυτή η πάθηση είναι μια από τις κύριες αιτίες που δεν σας αφήνουν να δουλέψετε. Παρουσιάζεται συχνά στους άνδρες αν και αποτελεί επίσης τακτικό φαινόμενο στις γυναίκες.
Η ισχιαλγία μπορεί επίσης να επηρεάσει την ικανότητα των ανθρώπων να ολοκληρώνουν καθημερινές δραστηριότητες. Αυτό εξαρτάται από την ένταση και τη διάρκεια. Να θυμάστε ότι ο πόνος μπορεί να διαρκέσει ακόμη και μέρες.
Ο πόνος εμφανίζεται όταν το ισχιακό νεύρο πιέζεται ή παρουσιάζει φλεγμονή. Αυτό οφείλεται συνήθως σε κάποιο τραυματισμό, όπως κήλη δίσκου ή σε σπονδυλική στένωση.
Οι περισσότερες περιπτώσεις συνοδεύονται από δυσάρεστα συμπτώματα όπως μυρμήγκιασμα, μούδιασμα και αδυναμία στους μυς των ποδιών.
Ευτυχώς, υπάρχουν φυσικές θεραπείες που βοηθούν στην καταπράυνση της ισχιαλγίας καθώς διαθέτουν αναλγητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αυτές οι ιδιότητες επιταχύνουν την αποκατάσταση ενώ παράλληλα περιορίζουν τα συμπτώματα.
Σε αυτή την περίπτωση θα μιλήσουμε για μια παλιά συνταγή που περιλαμβάνει γάλα και σκόρδο. Θεωρείται μια κοινή εναλλακτική θεραπεία για την ισχιαλγία.
Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τις ωφέλιμες ιδιότητές της. Επιπλέον, θα σας προσφέρουμε μια εύκολη συνταγή για να τη φτιάχνετε στο σπίτι σας.
Πρέπει να τη δοκιμάσετε!

Πόσο κόστισε στο FBI το χακάρισμα του iPhone του San Bernardino;

Τρεις νέες εταιρείες κατέθεσαν αγωγή εναντίον του FBI ζητώντας από το δικαστήριο να αναγκάσει το Προεδρείο να αποκαλύψει πόσο κόστισε το ξεκλείδωμα του iPhone που χρησιμοποιήθηκε από τον Syed Rizwan Farook στους πυροβολισμούς του San Bernardino το Δεκέμβριο του 2015.
 
Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, οι Associated PressVice Media και Gannett, οι οποίες κατέθεσαν αγωγή στα τέλη του 2015, σημειώνουν ότι δεν υπάρχει λόγος για το FBI να μην αποκαλύπτει αυτές τις πληροφορίες, εξηγώντας ότι τέτοιες λεπτομέρειες δε θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια με οποιονδήποτε τρόπο.
Οι δημοσιογραφικοί οργανισμοί βασίστηκαν στο Νόμο περί Ελευθερίας της Πληροφορίας για να πείσουν το δικαστήριο να αποφανθεί υπέρ τους, εξηγώντας ότι η ταυτότητα του "hacker" και το κόστος της διαδικασίας θα πρέπει να είναι διαθέσιμες πληροφορίες για το κοινό.
«Ενώ δεν αμφισβητείται ότι ο πωλητής ανέπτυξε το εργαλείο πρόσβασης για το iPhone, η κυβέρνηση δεν έχει εντοπίσει κανέναν ορθολογικό λόγο για τον οποίο το να γνωρίζουμε την ταυτότητα του πωλητή συνδέεται με οποιοσδήποτε τρόπο με την ουσία του εργαλείου, πολύ λιγότερο πως αυτές οι γνώσεις θα αποκαλύψουν οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την εφαρμογή του εργαλείου» υποστηρίζουν οι εταιρείες που έχουν καταθέσει αγωγή σύμφωνα με το BBC.

Σημάδια ότι το σώμα σας είναι νεότερο από την ηλικία σας

Σημάδια ότι το σώμα σας είναι νεότερο από την ηλικία σας


Μιλάμε πάρα πολύ συχνά για τα οφέλη που έχει η ισορροπημένη διατροφή και ένας υγιεινός τρόπος ζωής για τον οργανισμό μας, πως μπορούμε να προλάβουμε πολλές παθήσεις αλλά και να σταματήσουμε την γρήγορα εξάπλωση των σημαδιών του γήρατος.
Και αυτά είναι μερικά μόνο από τα υπέροχα πράγματα που θα δούμε να συμβαίνουν στο σώμα μας, αν φροντίζουμε τον εαυτό μας όσο καλύτερα γίνεται…

Κανένα λαχάνιασμα

Όσοι έχουν νιώσει να λαχανιάζουν με το που ανέβουν μερικά σκαλοπάτια μπορούν να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι αυτό το να μην χάνει το σώμα μας τις δυνάμεις του με την παραμικρή υποψία σωματικής άσκησης.

Δυνατά νύχια

Το πιστεύετε ή όχι, τα νύχια μας (όπως και τα δόντια μας) μπορούν να πουν πολλά για την κατάσταση της υγείας μας. Αν φροντίζουμε τον εαυτό μας, τα νύχια μας θα είναι δυνατά, χωρίς αποχρωματισμούς και τραχιά υφή, ούτε θα σπάνε.

Γυμναστική με άνεση

Ένα σώμα που γυμνάζεται τακτικά αποκτά σιγά-σιγά όλο και μεγαλύτερες αντοχές, που σημαίνει ότι θα εξακολουθείτε ακόμα και σε πιο προχωρημένη ηλικία να κάνετε γυμναστική με άνεση οι μύες σας θα είναι πιο δυνατοί, η αίσθηση της ισορροπίας σας και η ευλυγισία σας σε εξαιρετικά επίπεδα.

Όλα καλά στην τουαλέτα

Αν το σώμα σας είναι υγιές, αυτό θα φαίνεται και στην τουαλέτα. Θα μπορείτε να πηγαίνετε τακτικά, και πιθανότατα περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα. Αυτό είναι το καλύτερο σημάδι ότι ο μεταβολισμός σας λειτουργεί άψογα.

Το σεξ μπορεί να μας βοηθήσει να λύσουμε πολλά προβλήματα

sex

Μια σωματική δραστηριότητα που καταπιέζεται και αγνοείται εδώ και αιώνες είναι το σεξ το οποίο μπορεί να θεραπεύσει πολλά προβλήματα υγείας.
Δυστυχώς, σήμερα πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να θεωρούν το σεξ ταμπού και κάτι για το οποίο θα πρέπει να ντρέπεται κανείς.
Ωστόσο, χάρη σε επιστημονικές μελέτες γνωρίζουμε ότι η σεξουαλική επαφή μας κάνει να αισθανόμαστε υπέροχα με διάφορους τρόπους:
  • Περιορίζει το άγχος και την αρνητική διάθεση.
  • Το σεξ ανακουφίζει από την αϋπνία.
  • Βελτιώνει την αυτοεκτίμησή μας.
  • Η σεξουαλική επαφή βελτιώνει το ανοσοποιητικό και καρδιαγγειακό σύστημα.
  • Επιταχύνει το μεταβολισμό μας.
  • Το σεξ αυξάνει τη διάρκεια ζωής μας.

Το σεξ βοηθά στην προώθηση των χημικών αντιδράσεων που οδηγούν στην ευεξία
sexualiki epafi
Οι χημικές ουσίες που αναβλύζουν από το σώμα μας κατά τη σεξουαλική επαφή μας προσφέρουν πολλά οφέλη. Αυτά τα πλεονεκτήματα αποτελούν εξαιρετικούς λόγους για να κάνουμε σεξ.
Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς από αυτούς:
Το σεξ είναι ένα τονωτικό που προωθεί την απελευθέρωση ορμονών που μας βοηθούν να φαινόμαστε πιο ελκυστικοί.
Τα μαλλιά, το δέρμα και το πρόσωπό μας φαίνονται πιο υγιή χάρη στο οιστρογόνο, στη τεστοστερόνη και στο κολλαγόνο που παράγει το σώμα μας ως φυσική συνέπεια της σεξουαλικής δραστηριότητας.
  • Το σεξ είναι πιο αποτελεσματικό από τις αντιγηραντικές κρέμες. Αυτό οφείλεται στην έκκριση ορμονών, όπως  δεϋδροεπιανδροστερόνη που επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής.
  • Η προλακτίνη είναι ένα φυσικό ηρεμιστικό που παράγεται μετά τη σεξουαλική κορύφωση. Αυτή η ουσία προσφέρει στο σώμα μια πιο ευχάριστη μυρωδιά.
  • Από το σεξ ωφελείται και η καρδιά καθώς η προστατευτική του δράση είναι παρόμοια με αυτή της κανονικής άσκησης. Επιπλέον, κατά τη σεξουαλική επαφή η καρδιά μας χτυπάει πιο συχνά.
  • Αυτό ωφελεί επίσης το μεταβολικό έργο του σώματός μας όπως επίσης και την τόνωση των σημείων που συμμετέχουν στο σεξ, ιδίως της λεκάνης.
Κατ’ αυτή την έννοια, οι κολπικές συστολές, οι σπασμοί του σφιγκτήρα και της ουρήθρας ενδυναμώνουν τους μυς και μπορούμε να τα ελέγχουμε καλύτερα.

Η αφύπνιση της Θηλυκής Ενέργειας _ Ισορροπία μεταξύ Ισχύος και Δύναμης


Χαιρετισμούς αγαπημένοι μας, είμαι η Μερλία.
Περίμενα πολύ καιρό για να έρθω και να βοηθήσω στην εξισορρόπηση κάποιας από την ενέργεια στη Γη. Είμαι αυτό που ο Φύλακας ονομάζει μοναδικότητα, ή μια μοναδική εκδοχή αυτού που ονομάζει γκρουπ. Είμαι αυτή που κρατά την θηλυκή εκδοχή αυτής της συλλογικότητας και του Μέρλιν. Πρόκειται για τη μαγεία που όλοι σας έχετε γνωρίσει σε όλες τις ζωές που έχετε επενδύσει στη Γη. Εγώ προσωπικά κρατώ τη γεύση του φωτός που ονομάζετε θηλυκή ενέργεια. Εκφράζομαι ως μοναδικότητα για να βοηθήσω την αλλαγή της ενέργειας που πρόκειται να ξεκινήσει στη Γη.
Δύναμη: Η Θηλυκή Εκδοχή
Όλοι οι άνθρωποι κινούνται ταχύτατα αυτή την εποχή, οπότε παρακαλώ να καταλάβετε πως κανείς στη Γη δεν πιάνει απλά χώρο. Όλοι σας έχετε πολύ συγκεκριμένους σκοπούς, προθέσεις, κινήσεις και στόχους προς τους οποίους κινείστε και κρατάτε έναν χώρο στη νέα τάξη πραγμάτων. Θα σας πω για μερικά εργαλεία που στοχεύουν στην εξισορρόπηση της Θηλυκής ενέργειας, την εκδοχή της δύναμης και θα σας πω για μια σήμερα. Όταν περιγράφουμε την ισορροπία μεταξύ αρσενικού και θηλυκού, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολλές απεικονίσεις αλλά ο απλούστερος τρόπος είναι να την σκεφτείτε ως η ισχύς εναντίον της δύναμης. Αν και η δύναμη δεν είναι πάντα θηλυκή, αυτός είναι ένας καλός τρόπος να την φανταστείτε κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης. Οπότε η ερώτηση είναι: πώς μπορείτε να φέρετε τη δύναμή σας στο τραπέζι χωρίς να την επιβάλλετε; Μπορείτε να την ελέγξετε με την θηλυκή εκδοχή που υπάρχει σε όλα τα πλάσματα. Η θηλυκή εκδοχή έρχεται στην πραγματικότητά σας αυτή τη στιγμή για να ισορροπήσει τον φόβο ο οποίος προκαλεί τόσο διαχωρισμό στη Γη. Οι άνθρωποι βρίσκονταν σε κατάσταση επιβίωσης μέχρι τώρα. Σε αυτή την κατάσταση η επικρατούσα άποψη είναι η επιβίωση του ισχυρότερου. Έτσι, φαίνεται να επιβιώνουν οι δυνατότεροι. Έτσι θα έπρεπε να είναι αλλά αν ανεβείτε λίγο στην εξελικτική κλίμακα θα δείτε ότι η ισορροπία είναι δυνατή. Αυτό πολλές φορές έχει θέσει την αρσενική ενέργεια πάνω από τη θηλυκή. Είναι σωστό αυτό; Φυσικά όχι. Χωρίς τη θηλυκή ενέργεια στην οποία βασίζεται η αρσενική, δεν θα ήταν δυνατόν για καμία από τις δύο να αποκτήσει ούτε δύναμη ούτε ισχύ.
Τα θεμέλια τίθενται τώρα και σύντομα η θηλυκή ενέργεια θα αναδυθεί με νέο τρόπο. Για τώρα, ο καθένας θα ισορροπήσει τη θηλυκή εκδοχή μέσα του. Για να βρείτε αυτό το εσωτερικό κομμάτι, πρέπει να ξανασκεφτείτε τον τρόπο με τον οποίο συνήθως αντιδράτε στα πράγματα. Σταματήστε για λίγο, εισπνεύστε και νιώστε τις συνδέσεις. Φανταστείτε για μια στιγμή πως παίζετε ένα παιχνίδι, όπως το Mahjong. Το αρχαίο αυτό Κινέζικο παιχνίδι περιέχει υπέροχους μικρούς χαρακτήρες σε τουβλάκια κι εσείς πρέπει να βρείτε το ζευγάρι τους. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να αφαιρέσετε όλα τα ζευγάρια. Είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι το οποίο αντιπροσωπεύει πολλά περισσότερα απ’ όσα νομίζετε. Με τη θηλυκή εκδοχή να έρχεται, πρόκειται για ένα σημαντικό θέμα με το οποίο πρέπει όλοι να αρχίζετε αμέσως να δουλεύετε.
Ταιριάζοντας τις Ενέργειες
Όταν ταιριάζετε τα πράγματα, ακόμα και τα τουβλάκια του Mahjong, ταιριάζετε επίσης και την ενέργεια. Συνεχώς βιώνετε ενεργειακές μορφές, είτε βρίσκεστε ανάμεσα σε εκατοντάδες πελάτες σε ένα σούπερ μάρκετ, περιτριγυρισμένοι από χιλιάδες σε μια συναυλία ή μόνοι στην κρεβατοκάμαρά σας. Όλες αυτές οι καταστάσεις είναι στην ουσία παρόμοιες, δηλαδή συνεχώς ταιριάζετε ενέργειες. Τι σημαίνει αυτό; Ίσως έχετε ένα ζωάκι που ζει μαζί σας, μια γάτα ή έναν σκύλο που κινείται στο σπίτι και βασικά αυτοεξυπηρετείται. Εσείς συνεχώς ταιριάζετε με αυτή την ενέργεια, είτε το καταλαβαίνετε είτε όχι. Κάθε φορά που κοιτάζετε το κατοικίδιό σας, ελέγχετε αν είναι καλά· ελέγχετε να δείτε αν ταιριάζει με την ενέργεια που σας είναι οικεία. Με το κατοικίδιό σας που είναι στο σπίτι συνεχώς, οπότε έχετε πολλές ευκαιρίες να παίξετε με αυτή την ενέργεια και να την τελειοποιήσετε. Όταν όμως πρόκειται για ξένους κι εσείς βρίσκεστε έξω ή παρακολουθείτε τηλεόραση ή το internet, αρχίζετε να ταιριάζετε ενέργειες με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Όμως, αυτό δεν έχει πάντα το ίδιο αποτέλεσμα με την ενέργεια που σας είναι οικεία. Σκεφτείτε αυτές τις ευκαιρίες για να παρατηρήσετε τον εαυτό σας να το κάνει αυτό και να διευρύνετε την οπτική σας πριν αντιδράσετε, επειδή κάτι τέτοιο είναι η μεγαλύτερη πρόκληση αγαπημένοι μας. Παίζετε αυτό το υπέροχο παιχνίδι του κρυφτού – ο θεός που κρύβεται από τον εαυτό του, ψάχνοντάς τον και προσπαθώντας να βρείτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη. Ξεκινάμε λοιπόν. Θα σας παρουσιάσουμε μια ευκαιρία.
Όταν Βλέπετε μια Νέα Ενέργεια: Πάρτε μια Εισπνοή και Βρείτε την Ομοιότητα

TI EINAI Η ΨΥΧΗ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ


TI EINAI Η ΨΥΧΗ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

Ειλικρινά είναι η καλύτερη ανάλυση που έχω κάνει όσον αφορά το τι είναι η ανθρώπινη ψυχή.
Και είμαι σίγουρος ότι αυτά που θα διαβάσετε στο εν λόγο κείμενο του Ερμή Τρισμέγιστου θα σας κάνουν να αντιληφθείτε τον εαυτό σας καλύτερα, ώστε να σας γίνει κατανοητός ο αληθινός εαυτός..το Γνώθι σ αυτόν.

morfeas sky


....

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ


Στοβαίος 2, 8, 31
Του Ερμή

Η ψυχή λοιπόν είναι αθάνατη νοητική ουσία έχοντας ως νόημα τον δικό της λόγο και, όσο βρίσκεται μαζί με το ανθρώπινο σώμα έλκεται από τη σκέψη της αρμονίας, αλλά όταν απαλλαγεί από το φυσικό σώμα είναι μόνη, ορίζοντας τον εαυτό της μέσα στο νοητό κόσμο. 

Εξουσιάζει το λόγο της φέρνοντας σε ό,τι έρχεται στη ζωή όμοια με τη νόηση της κίνηση και αυτό ονομάζεται ζωή. 
Διότι αυτό είναι και το χαρακτηριστικό της ψυχής, δηλαδή να δίνει σε άλλους κάτι παρόμοιο με την ιδιότητα της.


Σημ: Η ψυχή είναι η κίνηση και ότι κινείται είναι η ζωή, είναι νοητική ουσία των δυνάμεων της Αρμονίας, γι'αυτό και είναι η νοητή ζωή.

Ιδιότητα και χαρακτηριστικό της ψυχής είναι να δίνει την ζωή σε ότι είναι παρόμοιο με την ουσία της και μπορεί να έρθει στη ζωή.

Η ψυχή δίνει την κίνηση δηλαδή την ζωή στο πνεύμα, το οποίο πνεύμα είναι όλες οι ενέργειες και ιδιότητες του ψυχρού-θερμού που ενώθηκαν στην μήτρα από τον δημιουργό Νου των δυνάμεων της Αρμονίας και επέφερε την γέννηση του πνεύματος.

Από το θερμό-ψυχρό των Τεσσάρων στοιχείων γεννήθηκε το πνεύμα, και από το ξηρό-υγρό γεννήθηκε το σπέρμα, αναμίχτηκαν μαζί τα τέσσερα αυτά στοιχεία, το σπέρμα με το πνεύμα, και όταν ενώνονται με την ψυχή, τότε η ψυχή δίνει την νοερή ζωή στο πνεύμα, και το πνεύμα δίνει την διανοητική κίνηση στο σπέρμα-σώμα.

Δηλαδή η ψυχή δίνει ζωή  σε όλες τις διττές διπολικές ενέργειες που αποτελούνται από τα Τέσσερα στοιχεία, γη, νερό, αέρας, φωτιά.

Η ψυχή είναι νοητική ουσία άρα η νοητή ζωή, και έτσι εκτός από ζωή (κίνηση), δίνει και την νοητή ζωή, άρα το πνεύμα επειδή έχει παρόμοια ουσία με την ψυχή αλλά με διαφορετικές ιδιότητες, παίρνει από την ψυχή την νοερή ζωή και όχι την νοητή ζωή, διότι το πνεύμα εκδηλώνεται στο σώμα.

Το πνεύμα δημιουργήθηκε στη μήτρα από το ψυχρό-θερμό, και παίρνει την νοερή ζωή από την ψυχή, διότι φέροντας η ψυχή την νοητική ουσία των δυνάμεων της Αρμονίας, μπορεί να δώσει νοητή ζωή και σε κάτι άλλο παρόμοιο με την δική της ουσία όταν ενωθεί μαζί του, και τότε η ψυχή γίνεται κάτι άλλο και αποκτά άλλες ιδιότητες σύμφωνα με τις ιδιότητες που έχει το πνεύμα..

ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ είναι διττές, διπολικές, όπου το καθετί έχει και το αντίθετο του, μέσα από την εναντίωση και διαμάχη..είναι αποτέλεσμα της ένωσης "ψυχρό-θερμό" και φέρει για παράδειγμα την έπαρση την αλαζονεία τις διττές αισθήσεις συναισθήματα πάθη επιθυμίες σε συνδιασμό με όλες τις ανάγκες που έχει το θνητό σώμα στο οποίο εκδηλώνεται το πνεύμα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα