Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

10 συμβουλές του Bukowski για το αλκοόλ



Ένα «εγχειρίδιο» περί μέθης

Eνας μεθυστικός δεκάλογος ενός επώνυμου αλκοολικού που γνώρισε το hangover από πρώτο χέρι. Ένα know how συνταγολόγιο για ανώνυμους αλκοολικούς αλλά και φιλομαθείς αναγνώστες.

Ανακαλύφθηκε γονίδιο που μπορεί να σταματήσει την εξάπλωση του AIDS






Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν πρώτη φορά ένα νέο γονίδιο που, όπως είπαν, φαίνεται πως έχει τη δυνατότητα να εμποδίζει την εξάπλωση του ιού HIV του AIDS στο σώμα. Αν και η έρευνα βρίσκεται... σε αρχικό στάδιο και θα απαιτηθούν ακόμα αρκετά χρόνια περαιτέρω δοκιμών, οι ερευνητές αισιοδοξούν ότι η ανακάλυψη θα μπορούσε να οδηγήσει μελλοντικά στην ανάπτυξη νέου τύπου μη τοξικών φαρμακευτικών θεραπειών, οι οποίες θα αξιοποιούν τις φυσικές άμυνες του ασθενούς και θα τις κινητοποιούν κατά του ιού.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Μάικ Μάλιμ του Τμήματος Λοιμωδών Νόσων του King’s College του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, δήλωσαν ότι το εν λόγω γονίδιο ΜΧ2 φαίνεται να παίζει ρόλο-κλειδί στον τρόπο που ο ιός HIV ελέγχει τα ανθρώπινα κύτταρα. 

5 λιπαρά τρόφιμα που… αδυνατίζουν

Ίσως το γνωστό ρητό «είσαι ό,τι τρως», δεν έχει καμία απολύτως ισχύ πλέον, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι υπάρχουν 5 λιπαρά τρόφιμα που στην πραγματικότητα μας κάνουν πιο… αδύνατους.


Η επιστήμη έχει δείξει ότι, όταν κάποιος καταναλώνει λιπαρά τρόφιμα δεν είναι απαραίτητα υπέρβαρος, ενώ αντίθετα, όποιος καταναλώνει τρόφιμα, που περιέχουν τα «κακά» λιπαρά, έχει όλες τις πιθανότητες να γίνει.
Τα υγιή λίπη στην ουσία, αδυνατίζουν. Μπορούν να καταστείλουν την όρεξή σας, μειώνοντας τον αριθμό των θερμίδων που τρώτε σε μια ημέρα, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς και ενεργοποιούν τον μεταβολισμό. Ας δούμε όμως αναλυτικά ποια είναι τα «καλά» λίπη που αδυνατίζουν.

Πέθανε ο «Μαύρος Ηρακλής»Ο άνθρωπος που εσπασε το σαγονι του Μοχάμεντ Αλι



Γνωστός και ως «The Jaw Breaker» αφού στις 31/3/1973 έσπασε το σαγόνι του Μοχάμεντ Άλι, ο Κεν Νόρτον, ένας πραγματικός τζέντλεμαν της πυγμαχίας, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών

Ο Νόρτον πριν από περίπου ένα χρόνο είχε υποστεί εγκεφαλικό από το οποίο ουσιαστικά δεν επανήλθε ποτέ και τελικά άφησε την τελευταία του πνοή εξ αιτίας καρδιακής ανεπάρκειας. 

Γεννημένος στις 9 Αυγούστου 1943 στο Τζάκσονσβιλ, ο Νόρτον είχε εκπληκτικά αθλητικά προσόντα και θα μπορούσε εύκολα να κάνει καριέρα στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο ή το στίβο, αθλήματα με τα οποία ασχολήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο γυμνάσιο και αργότερα στο κολέγιο όπου βρέθηκε με υποτροφία

Είναι αυτοί οι φωτεινοί δάσκαλοι της Ζωής, που δεν τους γράφει η ιστορία, γιατί την γράφουν μόνοι τους

Υπάρχουν εκείνα τα «παράσιτα» της Ζωής, που οι περισσότεροι προσπερνούν με αδιαφορία…
Ίσως και μερικοί να πιστεύουν ότι δεν αξίζει ούτε μια ματιά να ρίχνουν σε αυτούς τους καθημερινούς ανθρώπους, γιατί νομίζουν ότι απλά η μοίρα τούς τοποθέτησε στην θέση του «χαλιού»…

Η μοναξιά

img-thing
Χωρίς τη μοναξιά, η Αγάπη δεν θα μείνει πολύ δίπλα σας.
Επειδή και η Αγάπη χρειάζεται ξεκούραση, για να μπορεί να ταξιδεύει στους ουρανούς και να εκδηλώνεται με άλλους τρόπους.
Χωρίς τη μοναξιά δεν επιβιώνει κανένα φυτό και κανένα ζώο, κανένα έδαφος δεν παράγει για πολύ, κανένα παιδί δεν μπορεί να μάθει για τη ζωή, κανένας καλλιτέχνης δεν καταφέρνει να δημιουργήσει, καμιά δουλειά δεν είναι δυνατό να αναπτυχθεί και να μεταμορφωθεί.
Η μοναξιά δεν είναι η απουσία της Αγάπης αλλά το συμπληρωμά της.

όταν ο θυμός είναι χρήσιμος

Όταν ο θυμός είναι χρήσιμος

Τι είναι ο θυμός;
Ο θυμός είναι ένα από τα ανθρώπινα συναισθήματα και όπως κάθε άλλο συναίσθημα έχει τη χρησιμότητα του. Η χρησιμότητα του θυμού είναι να ενημερώνει με την εμφάνιση του, ότι κάποιος άνθρωπος ή κάποια κατάσταση απειλεί να παραβιάσει κάποιο όριο μας. Είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε να σεβόμαστε το μήνυμα που φέρνει ο θυμός και να μη φοβόμαστε όταν τον νοιώθουμε.
Σημάδια ότι είμαστε θυμωμένοι
Το ίδιο το σώμα, με την αιώνια σοφία του, θα μας δείξει πότε είμαστε θυμωμένοι.
Μήπως αναπνέουμε ακανόνιστα; Μήπως αισθανόμαστε «φλογισμένο» το πρόσωπο μας; Μήπως νοιώθουμε του μυς μας να είναι «σφιγμένοι»; Μήπως νοιώθουμε την ανάγκη να φωνάξουμε δυνατά ή να σπάσουμε κάτι; Μήπως θέλουμε να πετάξουμε κάποιο αντικείμενο ή να χτυπήσουμε κάποιον;
Όποιο και αν είναι το σωματικό ή συναισθηματικό «σημάδι» που λαμβάνω από το σώμα μου, καλό θα είναι να πάρω λίγο χρόνο και να «ακούσω» τι έχει να μου πει.

Γιατί ο άνθρωπος λαμβάνει αποφάσεις που θα μετανιώσει αργότερα;

Γιατί ο άνθρωπος λαμβάνει αποφάσεις που θα μετανιώσει αργότερα;

Παρόλο που είναι σπάνιο τα επιστημονικά περιοδικά να ασχολούνται με φιλοσοφικά ερωτήματα, εντούτοις ένα άρθρο στο τεύχος αυτής της εβδομάδας του περιοδικού “Science’ ξεκινάει με την ερώτηση: «Γιατί οι άνθρωποι λαμβάνουν τόσο συχνά αποφάσεις για τις οποίες μετανιώνει ο μελλοντικός τους εαυτός;» Στην ηλικία των 18, το τατουάζ με την νεκροκεφαλή μοιάζει να είναι μια πολύ καλή ιδέα, αλλά στην ηλικία των 28 είναι τιμωρία. Συναντάτε τον άντρα των ονείρων σας στα 25, όμως τα όνειρά σας έχουν διαφοροποιηθεί στα 35, και καταλήγετε διαζευγμένοι.

Εξωγήινος Διαστημικός Σταθμός Ένα Εκατομμύριο Μίλια Από Τη Γη (Βίντεο + Φωτογραφίες)

B4INREMOTE-aHR0cDovLzQuYnAuYmxvZ3Nwb3QuY29tLy0zRklUYXpadFhoTS9Vam40SEs1ZGhESS9BQUFBQUFBQVVfSS96NmlUalVFMm1KMC9zNjQwL2FsaWVuK2NyYWZ0K3NwYWNlK3N0YXRpb24uUE5H

Ένα εκατομμύριο μίλια μακριά από τη Γη. Δορυφορική φωτογραφία από το SOHO . Lasco C3. Τις φωτογραφίες μπορείτε εύκολα να τις δείτε στο 

Και όταν θες να ζήσεις, αγάπα το είναι σου, δεν έχει άλλο δρόμο.



Και όταν θες να κλάψεις, κλάψε, θα καθαρίσουν τα μάτια σου και η καρδιά σου.

Και όταν θες να ουρλιάξεις, ούρλιαξε, θα αναπνεύσεις καλύτερα μετά.


Και όταν θες να τα αφήσεις όλα, άστα, και πήγαινε μια βόλτα, στην επιστροφή θα σου φανούν καλύτερα.

Κοίτα με στα μάτια να σου πω... ποιος είσαι!

Astrology.gr, Ζώδια, zodia, Κοίτα με στα μάτια να σου πω... ποιος είσαι!    
Παρατηρώντας τα μάτια κάποιου μπορούμε να ανακαλύψουμε σκέψεις, συναισθήματα και πτυχές της προσωπικότητάς του.
Παρακάτω αναφέρουμε κάποια ευρήματα της επιστημονικής έρευνας, που δείχνουν πώς οι αλλαγές στο μέγεθος της κόρης αποκαλύπτουν διάφορες πτυχές της σκέψης μας.

Ο Δημόσιος Αυνανισμός Είναι Πλέον Νόμιμος Στη Σουηδία...Από Την Στιγμή Που Δεν Αυνανίζεται Κάποιον Άλλο!!!

Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει σημειωθεί σε κανέναν.
Ένα δικαστήριο στην Σουηδία αθώωσε έναν άνδρα που αυνανιζόταν, δεδομένου ότι δεν πρόσφερε ικανοποίηση  σε κανέναν συγκεκριμένα.
Η απόφαση έρχεται μετά από ένα περιστατικό με έναν 65χρονο άνδρα που έβγαλε το σορτσάκι του και άρχισε να αυνανίζεται σε μια παραλία στη Στοκχόλμη.
 Κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση, αλλά αθωώθηκε την περασμένη εβδομάδα καθώς η πράξη του δεν ήταν «στοχευμένη», αναφέρει η  The Local .

Είναι βρόμικος ο καναπές;



Αν αγόρασες μεταχειρισμένο καναπέ
Αν ο καναπές σου είναι βρόμικος

Θέλετε το αναψυκτικό σας να κρυώσει γρήγορα στο ψυγείο;




Αν θέλετε το αναψυκτικό ή το μπουκάλι με το κρασί που βάλατε στο ψυγείο, να κρυώσει πολύ γρήγορα, κάντε το εξής πολύ απλό:
Η αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου του Ήλιου »θα επηρεάσει τη ζωή στη Γη»

Να είστε προετοιμασμένοι για κάποια μεγάλη διακοπή ρεύματος, υποβάθμιση των αγωγών πετρελαίου και διακοπή των τηλεπικοινωνιών στους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες, λόγω της αντιστροφής της πολικότητας του μαγνητικού πεδίου του ήλιου, δήλωσε ο Δρ BN Dwivedi, καθηγητής στο Ινδικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας ( IIT), στο Banaras Hindu University (BHU). 

Ο Δρ Dwivedi είναι επίσης αναπληρωτής επιστήμονας των ηλιακών υπεριώδων μετρήσεων της εκπεμπόμενης ακτινοβολίας (SUMER). Αυτός είναι ο μόνος επιστήμονας από μη ευρωπαϊκές χώρες για το Solar and Heliospheric Observatory (SOHO) διαστημικό σκάφος (ένα σημαντικό έργο διεθνούς συνεργασίας των ESA / NASA  ). 

Μίκης Θεοδωράκης: Αποστρατεύομαι γιατί απέτυχα να ενώσω την Αριστερά κατά του Μνημονίου

Μίκης Θεοδωράκης: Αποστρατεύομαι γιατί απέτυχα να ενώσω την Αριστερά κατά του Μνημονίου

Την ολοκληρωτική αποστράτευσή του ως μαχόμενου πολίτη, ανακοίνωσε μέσω άρθρου του ο 88χρονος Μίκης Θεοδωράκης ο οποίος βρέθηκε χθες στο Ηρώδειο στη συναυλία της Φαραντούρη όπου μάζεψε σε πηγαδάκι τους τρεις αρχηγούς της Αριστεράς, τον Αλέξη Τσίπρα, τον Φώτη Κουβέλη και τον Δημήτρη Κουτσούμπα.
Όπως αναφέρει στο άρθρο του ο Μίκης Θεοδωράκης, στο διάλειμμα, μάζεψε τους τρεις αρχηγούς, τους έλεγε ιστορίες από το παρελθόν και όταν μία κυρία από το κοινό τον ρώτησε "ποια είναι η λύση", απάντησε "Τσίπρα, τι άλλο;".
"Ο Κουτσούμπας χαμογέλασε αμήχανα. "Και ΚΚΕ βέβαια…". Κάποια κυρία με κοίταξε επιτιμητικά. "Το ΚΚΕ είναι ο βράχος μας", της είπα. Αυτή είναι η ολοκληρωμένη μου απάντηση. Δηλαδή και Τσίπρα και ΚΚΕ", συμπλήρωσε.

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης αναφέρει ότι η εν λόγω συνάντηση έγινε συμπτωματικά, την επόμενη μέρα που έβαλε τη λέξη «ΤΕΛΟΣ» κάτω από το έμβλημα της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών στην Ιστοσελίδα της.

Πόλεμος για την καταστροφή της «νοημοσύνης»

Κοινωνία, σύγχρονος πολιτισμός και ο πόλεμος για την καταστροφή της ‘νοημοσύνης’ 
Ορισμοί εννοιών:
*Νοημοσύνη Ανθρώπου, νοούμε στο παρόν άρθρο, την ικανότητα λύσεως προβλημάτων (επιστημονικά, στρατιωτικά, κ.α) ή/και την μη τυχαία επιλογή μίας βέλτιστης (optimum) επιλογής σε πρόβλημα αποφάσεως, με χρήση ενός αλγορίθμου, ο οποίος μπορεί να περιλαμβάνει λογικές διαδικασίες, σαν την επαναληπτική (iterative) διαδικασία ερωτήσεων [Γιατί; , Διότι…, Έχει έννοια:] για τις αιτίες που πρέπει να κατανοηθούν. [2],[3].
*Νοημοσύνη Ανθρώπινου Οργανισμού, νοούμε την απόδοση σε λύση προβλημάτων του Οργανισμού (π.χ Κράτος, Ένοπλες Δυνάμεις, Πανεπιστήμια, Εμπορικοί Οργανισμοί, κ.α), με την έννοια της λήψεως βέλτιστων αποφάσεων, χώρο-χρονικά και ανά περίπτωση, και την βέλτιστη εκτέλεση των αποφάσεων αυτών.
*Βέλτιστη (Optimum) απόφαση, νοούμε την απόφαση εκείνη που μεγιστοποιεί την πιθανότητα για την εκπλήρωση ενός συνόλου στόχων χώρο-χρονικά και ταυτόχρονα όμως εξασφαλίζει και την εκπλήρωση των περιορισμών που έχουν τεθεί στο εν λόγω σύνολο των στόχων.
8Πόλεμος Καταστροφής Νοημοσύνης [ΠΚΝ] [1], νοούμε την με δόλο ή με εγκληματική αμέλεια καταστροφή μερικώς ή ολικώς, προσωρινά ή μόνιμα της νοημοσύνης Ανθρώπου ή/και Ανθρώπινου οργανισμού. (Ο παραπάνω πόλεμος μπορεί να γίνει σε επίπεδα φυσικού προσώπου, νομικού προσώπου, Έθνους και Κράτους. Στην βαρύτατη του μορφή νομίζουμε ότι μπορεί να φθάσει έως των εγκλημάτων της προδοσίας του Έθνους και της εσχάτης προδοσίας[4])

Ενδοοικογενειακή βία

ΠΑΙΔΙ-320x480

Ο καθένας µπορεί να υποστεί, κάποια στιγµή στην ζωή του, µια µορφή βίας. Η βία έχει πολλά πρόσωπα. Δεν είναι µόνο σωµατική, αλλά και σεξουαλική και συναισθηµατική. Τις πιο πολλές φορές, όµως, ένα άτομο έχει κακοποιηθεί και ψυχολογικά και σεξουαλικά. Καθημερινά, στις ειδήσεις ακούμε για ακραία περιστατικά βίας με θύματα μικρά παιδιά. Μέσα στους τοίχους ενός σπιτιού, παίζονται ανθρώπινες τραγωδίες και κανείς δεν μπορεί να τις αντιληφθεί μέχρι ένα τυχαίο περιστατικό να τις φέρει στην επιφάνεια. Οι συνέπειες είναι καταστροφικές για τη ζωή του ατόμου.

Ποιες διαστάσεις μπορεί να πάρει η ψυχολογική βία σε μια οικογένεια; 

Ο Τόμας Μπέρντχαρτ, το ασβεστοκάμινο και οι ανθρώπινες σχέσεις

Γράφει ο Θανάσης Μπαντές
          Στο εγκαταλελειμένο ασβεστοκάμινο ο Κόνραντ, παραμονές Χριστουγέννων, δολοφονεί την καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι γυναίκα του με καραμπίνα. Οι αστυνομικοί τον ανακαλύπτουν μετά από δύο μέρες «στον ξεραμένο και παγωμένο ανοιχτό βόθρο πίσω από το ασβεστοκάμινο». Και κάπως έτσι ξεκινάνε οι φήμες. Της έριξε δύο σφαίρες στον κρόταφο;  στο πίσω μέρος του κεφαλιού; μία σφαίρα; τρεις σφαίρες; «κανείς, πλην των ιατροδικαστών, δεν ξέρει με πόσους πυροβολισμούς σκότωσε ο Κόνραντ τη γυναίκα του».       
Ο γάμος, αυτό που λέμε συμβίωση, διαστρεβλώνεται απολύτως, μετατρεπόμενος σε αδηφάγα μάχη εξουσίας που φυσικά κινείται υπόγεια, όπως ορίζει ο πολιτισμός, και διατηρεί όλους τους τύπους της καθωσπρέπει επιφάνειας ενός ζευγαριού που συνυπάρχει από ένα πείσμα πρωτόγονο που μόνο η επιβολή μπορεί να ερμηνεύσει.
Ο γάμος, αυτό που λέμε συμβίωση, διαστρεβλώνεται απολύτως, μετατρεπόμενος σε αδηφάγα μάχη εξουσίας που φυσικά κινείται υπόγεια, όπως ορίζει ο πολιτισμός, και διατηρεί όλους τους τύπους της καθωσπρέπει επιφάνειας ενός ζευγαριού που συνυπάρχει από ένα πείσμα πρωτόγονο που μόνο η επιβολή μπορεί να ερμηνεύσει.
Κι όλα αυτά είναι δεδομένα απ’ την αρχή. Η τραγωδία εκτυλίσσεται με αντιστροφή χρόνου και τα λογοτεχνικά τερτίπια του δραματοποιημένου φινάλε και της κορύφωσης που κόβει την ανάσα κτλ δεν αφορούν τον Μπέρνχαρντ ούτε στο ελάχιστο. Μοιραία το έργο δεν εστιάζει στο φονικό, αλλά στο οδοιπορικό του. Η εξιστόρηση γίνεται μέσα από τις καταθέσεις των μαρτύρων που γνώριζαν το ζευγάρι, βεβαίως ελάχιστα. Ο Κόνραντ είναι ολόψυχα δοσμένος στην πραγματεία του «Περί Ακοής», ιδέα που είχε συλλάβει προ εικοσαετίας και που αποτελούσε και το μοναδικό λόγο της απομόνωσης του ζευγαριού στο ασβεστοκάμινο, παρά τη θέληση της γυναίκας. Όλη η πραγματεία, ως την τελευταία λεπτομέρεια, είναι απολύτως δουλεμένη στο μυαλό του. Αυτό που μένει είναι η καταγραφή της, που όμως, απολύτως παράλογα, φαίνεται αδύνατο να πραγματοποιηθεί. Κάθε φορά που ο Κόνραντ κάθεται αποφασισμένος στο γραφείο του να ξεκινήσει, κάποιος γελοίος λόγος, συνήθως ανεπιθύμητη επίσκεψη, τον διακόπτει διαλύοντας κάθε του σκέψη και προκαλώντας εκνευρισμό που φτάνει στην έσχατη απελπισία.

Πως μπορεί να έρθει πιο κοντά ο μπαμπάς με το παιδί του;

dad-boy-guitar2

Είτε είστε ένας μπαμπάς που ταξιδεύει για μεγάλο χρονικό διάστημα ή εργάζεστε πολλές ώρες, είναι εύκολο να αισθάνεστε αποκομμένοι από την καθημερινή ρουτίνα των παιδιών σας. Σας προτείνω απλούς αλλά σημαντικούς τρόπους για να μπορείτε να συνδεθείτε με τα παιδιά σας και να μπείτε στον κόσμο τους.

1949:Σαν σήμερα πέθανε ο Νίκος Σκαλκώτας. Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες του 20ου αιώνα

1949:Σαν σήμερα πέθανε ο Νίκος Σκαλκώτας. Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες του 20ου αιώνα

Ο Νίκος Σκαλκώτας ήταν ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες του 20ου αιώνα. Η μουσική του έφερε επιρροές και από το κλασσικό και από το Ελληνικό παραδοσιακό ρεπερτόριο. Το πιο γνωστό έργο του Νίκου Σκαλκώτα είναι οι "36 Ελληνικοί Χοροί για Ορχήστρα"
Ο Νίκος Σκαλκώτας γεννήθηκε στη Χαλκίδα της Εύβοιας από μια φτωχή οικογένεια. Η καταγωγή της οικογένειας ήταν από την Τήνο. Το επίθετο αρχικά ήταν Σκαλκώτος, όμως ο πατέρας του, Αλέκος, ο οποίος ήταν (αυτοδίδακτος) φλαουτίστας στη Φιλαρμονική της Χαλκίδας, το άλλαξε σε Σκαλκώτας. Ξεκίνησε μαθήματα βιολιού με τον το θείο του, Κώστα Σκαλκώτα, στην ηλικία των 5 ετών, ενώ το ίδιο διάστημα (1910) η οικογένειά του μετακόμισε στην Αθήνα.

Τι φοβούνται τα παιδιά;

e87b29ab1477476324b0ec81b5af5ddc_XL

Κάθε άνθρωπος έχει βιώσει το συναίσθημα του φόβου και αναμφίβολα, είναι μια δυσάρεστη εμπειρία. Ωστόσο, αν το σκεφτούμε πιο ψύχραιμα, θα διαπιστώσουμε ότι ο φόβος είναι ένα αρκετά χρήσιμο συναίσθημα. Είναι ίσως ο σημαντικότερος μηχανισμός διατήρηση στη ζωή, μιας και μας προφυλάσσει από τους κινδύνους.
 Πολλές φορές, οι γονείς ανησυχούν υπερβολικά όταν τα παιδιά τους εκδηλώσουν ξαφνικά φόβο για κάποιο ερέθισμα. Μελέτες έχουν δείξει ότι, κάποιοι φόβοι είναι τόσο συχνοί, ώστε είναι «φυσιολογικό» ή ακόμα κι αναμενόμενο για τα παιδιά, στα διάφορα στάδια της ανάπτυξής τους, να νιώθουν φόβο προς κάποια ερεθίσματα. Ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξης του παιδιού, τα φοβικά ερεθίσματα αλλάζουν.

Δεν είναι απαραίτητο να αποδείξεις τον εαυτό σου σε κανέναν!

Δεν είναι απαραίτητο να αποδείξεις τον εαυτό σου σε κανέναν!

Δεν είναι απαραίτητο να ‘αποδείξεις τον εαυτό σου’ σε κανένα

Κάνε το καλύτερο που μπορείς. Αυτό είναι όλο και όλο που μπορείς να ζητήσεις από τον εαυτό σου. Εάν έκανες το καλύτερο που μπορούσες και τα πράγματα δεν δούλεψαν, δεν οφείλεις να απολογηθείς σε κανένα, και σίγουρα δεν χρειάζεται να νιώθεις ‘άσχημα’ -ή ακόμα χειρότερα ενοχή- γι αυτό.

Προσωπική πρόταση, για έξοδο από την κρίση

Φιλοσοφία

Η Ελλάδα, δεν θα έπρεπε να είναι ένα ακόμα κράτος, με σύνορα, στρατό και ιδεολογικά στεγανά.

Είναι βλασφημία ολκής, ένα κράτος να λέγεται "Ελλάς", δίχως να τιμάει το φορτίο ενός τέτοιου τίτλου...

Κατ' εμέ, η μόνη οδός για να ευημερήσει η χώρα και να λάμψει ξανά παγκόσμια, είναι να ακολουθηθούν και να εφαρμοστούν τα ακόλουθα, όχι μόνο για την περίοδο της κρίσης που διανύουμε, αλλά για τους επόμενους αιώνες ή και χιλιετίες αν είναι αυτό δυνατόν.

Πνευματικέ "Πατέρα" του Κόσμου τούτου...



Αν υπάρχεις, φώτισέ τους, έστω και λίγο, πριν να είναι αργά...

Δώσε τους να καταλάβουν, έστω και λίγο, όσα δεν κατανοούν...

Στρέψε το βλέμμα Σου, εναντίον της ανοησίας μας.

Η αληθινή επανάσταση

Επανάστασηγράφει ο 


Αν και από μικρά παιδιά (μιλάω για μένα) ανατραφήκαμε σε ένα "γνήσιο θρησκευτικό περιβάλλον" και μολονότι ασχολούμαστε στο Ιστολόγιο με θέματα της Θρησκευτικής Παράδοσης, από την δική μας σκοπιά, που δεν εντάσσεται σε θρησκείες θρησκευτικούς οργανισμούς, ή κάποιες ιδιαίτερες αντιλήψεις (όπως διαπιστώνει κάποιος από την ποικιλία των θεμάτων, που καλύπτουν τον Ορφισμό και την Ελληνική Φιλοσοφία, τον Βουδισμό, την Βεδάντα, τον Ταοϊσμό, τον Χριστιανισμό, την Μεταφυσική, κλπ...) κανείς δεν θα μπορούσε να μας κατηγορήσει ότι ονειροβατούμε σε μεταφυσικούς (και ίσως ανύπαρκτους) κόσμους κι είμαστε αποκομμένοι από τα "πράγματα της γης". Το αντίθετο συμβαίνει.

Έχουμε πλήρη αντίληψη του τι συμβαίνει στη γη, σε αντίθεση με όλους αυτούς που ασχολούνται πιο ειδικά και ιδιαίτερα με την "πολιτική κατάσταση" του πλανήτη και την "τρέχουσα επικαιρότητα" - είναι αυτοί ακριβώς που δεν καταλαβαίνουν το τι γίνεται. Αναφερόμαστε τόσο στην τάξη των ανθρώπων που κρατούν τον πλούτο της γης και καταδυναστεύουν τον πλανήτη, χρησιμοποιώντας χρήμα, εξαγοράζοντας συνειδήσεις, χρησιμοποιώντας αχυρανθρώπους πολιτικούς, εκβιάζοντας, τρομοκρατώντας, παραπληροφορώντας, κλπ., όσο και σε αυτούς που στέκονται "απέναντι", τους δήθεν αφυπνισμένους πολιτικά, που καταγγέλλουν όλη αυτή την κατάσταση, που θέλουν να αλλάξουν αυτή την κατάσταση, που ζητούν δικαιοσύνη επιτέλους, ισότητα, αξιοπρέπεια, κλπ (καθόλα ηθικά και νόμιμα όλα αυτά).

Κάπου ξεχάσαμε τον Άνθρωπο


Fire flowerΗ πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου, είναι σαφώς ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, προς την επίτευξη του απώτατου στόχου μας ως είδους. Όσοι ακόμη επιμένουν να αμφισβητούν την κάλυψη αυτής της "ανάγκης" έχουν χάσει κάθε όραμα και ελπίδα και δεν υπάρχει λόγος ούτε καν να παρουσιάσουμε επιχειρήματα προς το αντίθετο, εφόσον οι παρωπίδες τους είναι τόσο καλά στερεωμένες, που κάθε τέτοια προσπάθεια είναι χαμένος κόπος.

Μυήσεις, ατραποί, εγχειρίδια και "τελετές" θα βρείτε άπειρες. Λίγοι είναι όμως εκείνοι που κρούουν τoν κώδωνα του κινδύνου από την αποκλειστική αφιέρωσή μας σε τέτοιες πρακτικές. Και δεν αναφέρομαι σε "μαύρες μαγείες" και "απώλεια της ψυχής" ή οτιδήποτε παρεμφερές. Ο κίνδυνος που ελλοχεύει από την υπερβολική ενασχόλησή μας με το "μέσα" μας ή το "έξω" μας (ανάλογα με το φιλοσοφικό μας πρίσμα), είναι ότι ξεχνάμε να δώσουμε σημασία στο "γύρω" μας.

Καλός ο διαλογισμός, καλά τα chakra και η εσωτερική εργασία, όμορφη και σαφέστατα χρήσιμη η αναγωγή κάθε - μα κάθε - καθημερινού συμβάν στη φιλοσοφική σφαίρα προς αναζήτηση βαθύτερων αιτιών, αλλά κάτι "χάνουμε". Σε καμία περίπτωση, δεν είναι στόχος μου η απαξίωση καμίας από τις παραπάνω πρακτικές. Η ίδια προσπαθώ να είμαι συνεπής απέναντί τους, έχοντας, βιωματικά, αναγνωρίσει τη χρησιμότητά τους.

Οι Παράλληλοι Κόσμοι Είναι Εδώ

kagaya_the-universe2


Οι Παράλληλοι Κόσμοι υπάρχουν στ’ αλήθεια, σύμφωνα με μία πρόσφατη σημαντικότατη επιστημονική ανακάλυψη επιστημόνων του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η οποία έχει ήδη περιγραφεί από αρκετούς ειδικούς ως «μία από τις πιο σπουδαίες εξελίξεις στην ιστορία της Επιστήμης…»
Η επιστημονική Θεωρία του Παράλληλου Σύμπαντος, προτάθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1950 από τον αμερικανό φυσικό Hugh Everett, και είναι επιστημονικά αποδεκτό ότι βοηθά σημαντικά στην κατανόηση και εξήγηση μυστηρίων της Κβαντομηχανικής που έχουν απασχολήσει και προβληματίσει τους επιστήμονες για δεκαετίες.
Στο Σύμπαν των «Πολλών Κόσμων» της θεωρίας του Everett, κάθε φορά που μία νέα φυσική πιθανότητα εξερευνείται, το Σύμπαν διχάζεται και διαχωρίζεται. Με έναν αριθμό πιθανών εναλλακτικών αποτελεσμάτων, το κάθε ένα αποτέλεσμα πραγματοποιείται στο ολόδικό του Σύμπαν, το οποίο δημιουργείται εξαιτίας του.

Η Δύναμη δεν βρίσκεται στο πως κάνεις τους άλλους να φαίνονται αδύναμοι ή δυνατοί, αλλά στο πως ακολουθείς τον Δρόμο της Συνειδητότητας



Xρέος μου, του κάθε ανθρώπου χρέος είναι να ανοίξει τα φτερά του, να δει τον κόσμο με τα δικά του μάτια, να δει τον Εαυτό του με την δική του Καρδιά...

Η καλή σχέση με τους άλλους δεν υπολείπεται αυτού...


Αρκεί να γνωρίζεις εσύ τι θέλεις, ανεξάρτητα από το ποιόν δυσαρεστείς...Έχει μεγάλη σημασία για το τώρα σου!


Συνήθως δεν κάνουμε αυτά που θέλουμε, για να μην βλάψουμε τους άλλους, χωρίς να πιστεύουμε ότι οι άλλοι βλάπτονται από τα δικά τους συναισθήματα και την αδυναμία να νιώσουν τον Εαυτό τους και την Ζωή, σαν αυτάρκη Όντα...

Τα παντζάρια – το παντζαρόζουμο και η υπέρταση.

Παντζάρι Τα παντζάρια   το παντζαρόζουμο και η υπέρταση.


υπέρταση.....
τα ποσοστά της όλο και ανεβαίνουν....
εκτιμάται ότι αγγίζει περίπου το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού....
εκτιμάται ότι μέχρι το 2025 θα πλησιάσει το 35% και...
οι ερευνητές επιμένουν ότι είναι αποτέλεσμα λανθασμένης διατροφής και μία από της κύριες αιτίες εμφάνισης:
-στεφανιαίας νόσου...
-εγκεφαλικών επεισοδίων και...
-νεφρικής ανεπάρκειας...
στη χώρα μας τα άτομα που υποφέρουν από υπέρταση υπολογίζονται περίπου στα δυόμιση εκατομμύρια....
τεράστιος αριθμός.....και...
όμως η χώρα μας είναι γεμάτη φρούτα και λαχανικά τα οποία είναι η καλύτερη ασπίδα και για την υπέρταση με το παντζάρι να κρατά τα σκήπτρα.....

6 «άχρηστα» μέλη και οι λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος

Τα φτερά στην κότα, τα μάτια στα τυφλά ψάρια και άλλα παρόμοια «παραλειπόμενα» της εξέλιξης των ειδών, προκαλούν εύλογα το ερώτημα «για ποιο λόγο υπάρχουν;» Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για 6 ανθρώπινα μέλη και λειτουργίες, όλα κατάλοιπα της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους.

Ωστόσο, τα υποτυπώδη αυτά όργανα ήταν κάποτε χρήσιμα και αν και πλέον έχουν μειωθεί σε μέγεθος, σε πολυπλοκότητα και στη χρησιμότητά τους, μεταφέρουν σημαντικές πληροφορίες και ενδείξεις για το εξελικτικό μας παρελθόν και μέλλον.
Σε αντίθεση με ό, τι πιστεύουν οι περισσότεροι, υποτυπώδες δε σημαίνει απαραίτητα και άχρηστο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να μη γνωρίζουμε απλά ακόμη πώς ακριβώς το όργανο αυτό χρησιμοποιείται.

Μετατρέψτε Το Ποδήλατό Σας Σε Ηλεκτρικό Σε Λιγότερο Από Ένα Λεπτό!!!(Βίντεο)

Rubbee ηλεκτρικό ποδήλατο μονάδα δίσκου


Αν έχετε ήδη ένα ποδήλατο, αλλά θέλετε να επωφεληθείτε από τα οφέλη μίας ηλεκτρικής οδήγησης, όπως η επέκταση της εμβέλειας ή της ενίσχυσης της τελικής ταχύτητας σας, δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα ολόκληρο νέο ηλεκτρικό ποδήλατο.

Αντ 'αυτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια αποτελεσματική λειτουργική μονάδα, όπως η Rubbee, που μπορεί γρήγορα και εύκολα να μετατρέψει το τρέχον ποδήλατό σας σε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο, όταν το χρειάζεστε, αλλά μπορείτε να κάνετε και πεντάλ, όταν το θέλετε .

Η κόλαση δεν είναι οι άλλοι


Ο ρυθμός της κοινωνικής ροής με τις ταχύτητες και τις ποιότητες που αναπτύσσει όχι μόνο απαξιώνει ως περιττή και μη παραγωγική κάθε είδους ενασχόληση με τα έσχατα ερωτήματα της ύπαρξης και της συνείδησης, όχι μόνο απωθεί την κριτική και την αναστοχαστικότητα έναντι της κοινωνίας στη διαχρονική και συγχρονική της προοπτική, αλλά επιβραβεύει κάθε είδους ανορθολογισμό έστω και με τον ενδιαίτημα της επιστημονικότητας ή της φιλοσοφίζουσας γνώμης, εφόσον ανταποκρίνεται στις αδηφάγες ναρκισσιστικές εκφάνσεις του πολιτισμού μας.
Η  απομάγευση του κόσμου και η άνοδος του λεγόμενου ορθολογισμού, (για κάποιους ψευτοορθολογισμού) όπως έδειξε η ιστορία δεν ήταν αρκετά για να μας προστατευσει από την κόλαση που εγκυμονούμε, τόσο στο ατομικό, όσο και στο συλλογικό μας ασυνείδητο. Σε πoια φιλοσοφική σύλληψη θα μπορούσαμε άραγε να βρούμε μια σχετικά επεξεργασμένη διάγνωση της όλης προβληματικής και ίσως να αναζητήσουμε μια κάποια λύση;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα