Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Η μοναξιά είναι απο χώμα / Μάρω Βαμβουνάκη

Μ. Βαμβουνάκη – Η μοναξιά είναι από χώμα(Αποσπάσματα)

Πρόκειται για δεκαοχτώ ανεπίδοτες επιστολές ενός άντρα προς τη γυναίκα που χώρισε. Αυτοεξόριστος σ’ ένα νησί και διασχίζοντας την τυραννική έρημο της απώλειας και της απόγνωσης, κερδίζει τη λυτρωτική γνώση που θα τον γαληνέψει, επιτέλους… 
‘Η μοναξιά είναι από χώμα’ τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος του 1988.

Έρχεται η ώρα που θα λυτρωθώ από σένα!
Και θα λυτρωθώ από σένα αγαπώντας σε περισσότερο, με της αγάπης το άμετρο μέτρο που είναι η περισσία.
Έρχεται η ώρα που δεν θα σε παίρνω από πίσω σα σκύλος, που δεν θα σε κατασκοπεύω με τη σκέψη, που δε θα σε πολιορκώ με υποθέσεις, που δε θα στήνω αγανακτισμένους διαλόγους στο μυαλό μου μαζί σου τις νύχτες, που δεν θα αγωνιώ για την εντύπωση που σου δίνω.

Το φάντασμα της αξόδευτης αγάπης / Μάρω Βαμβουνάκη


Αν στέρηση είναι να μην έχεις αυτό που επιθυμείς, ανικανοποίητο είναι να έχεις μεν αυτό που επιθυμείς, αλλά να μη σου προσφέρει τη γεύση που περίμενες να σου προσφέρει. Η απόκτησή του να αποδεικνύεται απογοητευτική. 

O άνθρωπος σήμερα μαραίνεται μέσα στην εποχή του ανικανοποίητου. Κι αν, όταν στερείσαι, μπορείς να ονειρεύεσαι και να προσδοκάς, μέσα στην ανικανοποίητη καθημερινότητα και τις απανωτές απογοητεύσεις -όχι απ' αυτά που δεν έχεις αλλά απ' αυτά που έχεις-, δεν ξέρεις πια τι ακριβώς να επιθυμήσεις. 

Από παντού ακούς χείλη πικρά να συμπεραίνουν πως δεν υπάρχει συναίσθημα, δεν υπάρχει φιλία, δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, αξίες, φιλότιμο. Οι άνθρωποι παραπονιούνται πως δεν τους αγαπούν. 

Τι ψιθύρισε ο Ντάισελμπλουμ στον Βαρουφάκη... «Μόλις Σκότωσες την τρόικα»

varoyfakis

«Μόλις σκότωσες την τρόικα» φέρεται να είναι αυτό που ψιθύρισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στον Γιάνη Βαρουφάκη στο τέλος της συνέντευξης Τύπου κατά την ο οποία ο έλληνας υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ενώπιον του επικεφαλής του Eurogroup ότι κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην ζητήσει παράταση του προγράμματος και να μην συνεχίσει τη συνεργασία με την τρόικα.

 Είναι τα τελευταία δευτερόλεπτα της συνέντευξης όταν ο κ. Βαρουφάκης, που είχε το λόγο, αναφέρει: «Η κυβέρνησή μας θα πορευτεί με γνώμονα την καλύτερη δυνατή συνεννόηση με τους θεσμοθετημένους, νόμιμους θεσμούς της Ευρωζώνης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 

Αλλά με μια τριμερή επιτροπή που στόχο έχει την εφαρμογή ενός προγράμματος του οποίου εμείς θεωρούμε ότι τη λογική είναι αντιευρωπαϊκή, με αυτή που σύμφωνα και με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι σαθρά δομημένη επιτροπή, δεν έχουμε στόχο να συνεργαστούμε». 

Η πρόκληση της ανάληψης απόλυτης ευθύνης για τη ζωή μας

henley

Κρατάω τα ηνία των αποφάσεών μου

Εξετάζοντας τα δεδομένα, το μυαλό του ανθρώπου που αναζητά, το πνεύμα και η αναλυτική του σκέψη, τον βοηθούν να αντιληφθεί ότι η ενοχή είναι κακή παρέα. Έτσι, υποκύπτει κάποτε στον πειρασμό να ρίξει σε κάποιον άλλο την ευθύνη για όσα κακά συμβαίνουν (και πάντα βρίσκεται κάποιος).
Σ’ αυτήν την παγίδα, είναι πάντα ο άλλος που σε κάνει να υποφέρεις: η γυναίκα σου σε κάνει να υποφέρεις, ο άντρας σου σε κάνει να υποφέρεις, οι γονείς σου σε κάνουν να υποφέρεις, τα παιδιά σου σε κάνουν να υποφέρεις. Για ό,τι συμβαίνει φταίει το χρηματοοικονομικό σύστημα, η κοινωνία, ο καπιταλισμός, ο κομμουνισμός, ο φασισμός, η κυρίαρχη πολιτική ιδεολογία, η κοινωνική δομή ή το πεπρωμένο, το κάρμα, ο Θεός ή οι ενωμένες δυνάμεις όλων των προηγουμένων…
Πάντα σ’ αυτήν την παγίδα, αυτό που σε κάνει να υποφέρεις είναι κάτι έξω από σένα, και είναι πιθανό να παίρνεις ανακούφιση για λίγο, ρίχνοντας σε άλλους την ευθύνη.

Αφήστε μας να το χαρούμε λίγο, ρε γαμώτο!




Αφήστε μας να το χαρούμε λίγο, ρε γαμώτο! 

 Πρώτη φορά βλέπω να βρίζουν όλοι επειδή μια νέα κυβέρνηση δηλώνει ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ότι θα υλοποιήσει όσα δεσμεύτηκε ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ. Δεν έχει ξαναγίνει, μιλάμε για παράνοια.

      Αφήστε μας να το χαρούμε λίγο, ρε γαμώτο! Απ' τη μύτη, μας το βγάζετε. Κάνετε σαν το κωλόπαιδο που όλοι είχαμε στην τάξη και μας έβγαζε ξινή την πενταήμερη: Μια θα βρέξει, μια το μπέργκερ χάλια, μια μου πήρες τη μερέντα, μια αλλάξτε μουσική. Ίδιοι είστε!

      Τι μίρλα είναι αυτή. Τι γκρίνια, τι μιζέρια, τι λαός είμαστε εμείς, έλεος κάπου! Κάθεται ο άλλος σαν κυράτσα και παραμονεύει πότε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΠΑΝΑΓΑΘΕ, θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τη στραβή.

      Read my lips, δεξιούλη μου: Θα τη κάνει τη στραβή, που να πάει ο διάολος. Θα την κάνει, στο λέω και στο υπογράφω. Νέοι είναι, άπειροι είναι, πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση είναι, θα γίνει η πατάτα, θα γίνει το φάουλ, θα γίνει το λάθος: Μόνο οι νεκροί είναι αλάνθαστοι.

are you varufucking crazy ?


10610894_877196452302664_2784503805893481089_n

Η αντιδραση του Νταισελμπλουμ

Η ωριμότητα


10441466_862659740457596_6914433754865458023_n
 

(…) Η ωριμότητα ενός ανθρώπου δεν είναι ζήτημα ηλικίας. Παρόλο που οι περισσότεροι από μας είμαστε ηλικιωμένοι, παιδιαρίζουμε — φοβόμαστε «τι θα πει ο κόσμος», φοβόμαστε για το αύριο και λοιπά. Όσοι είναι ηλικιωμένοι θέλουν να νοιώθουν ασφάλεια, αλλά και οι νέοι θέλουν σιγουριά.

Δεν υπάρχει, λοιπόν, ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στον γέρο και στον νέο. Όπως είπα, η ωριμότητα δεν έρχεται με την ηλικία. Η ωριμότητα έρχεται με την κατανόηση και δεν υπάρχει κατανόηση όσο κάνουμε φυγές από τον πόνο· και κάνουμε φυγές από τον πόνο όταν αναζητάμε παρηγοριά, όταν αναζητάμε κάποιο ιδανικό.


Η ωριμότητα, λοιπόν, δεν είναι ζήτημα χρόνου, ζήτημα ηλικίας, ούτε είναι αποτέλεσμα επιρροής από το περιβάλλον. Δεν μπορείς να την αγοράσεις, ούτε μπορούν ποτέ να δημιουργήσουν τη σωστή ατμόσφαιρα γι’ αυτήν τα βιβλία, οι δάσκαλοι, οι σωτήρες — είτε είναι ένας είτε είναι πολλοί.

Η τύχη του πρωτάρη

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η κοινή συνέντευξη Τύπου μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και του Προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα από ποιον από τους δύο ακούστηκε η φράση "Θα φτύσετε το γάλα που βυζάξατε!"

Οι διαφορές μεταξύ των δύο αντρών φάνηκαν από την αρχή, αφού ο φλώρος Γερούν Ντάισελμπλουμ εμφανίστηκε με γραβάτα και πουκάμισο μέσα από το παντελόνι, ενώ ο καραφλός εκδικητής Γιάνης Βαρουφάκης έσκασε με ριχτό πουκάμισο  - χωρίς γραβάτα φυσικά - και με τα χέρια στις τσέπες.

Η συνέντευξη Τύπου κράτησε μερικά βαρετά λεπτά αλλά τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν αληθινό διαμάντι.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε στον Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί την Τρόικα μια σαθρά δομημένη επιτροπή και δεν πρόκειται να συνεργαστεί μαζί της. 

Ακούστηκε σαν "ΟΧΙ" αυτό ή είναι η ιδέα μου; 

Δολοφονία Σώντερς: ένα από τα «πληρωμένα συμβόλαια» της 17 Νοέμβρη

Η δολοφονία του Στίβεν Σώντερς, ήταν η τελευταία πράξη της Ε.Ο. 17 Νοέμβρη. Ήταν το εφαλτήριο για να μπουν και επίσημα πλέον στην ελληνική επικράτεια οι πράκτορες της CIA και της MI6. Ένα ακόμη φιάσκο, για το οποίο βγήκαν στην επιφάνεια μόνο αυτά που ήθελαν ν κόσμος να γνωρίζει. Τι όμως συνέβη στην πραγματικότητα;



Στις 8 Ιουνίου του 2000, ώρα 07:45 το πρωί, ένα «παπάκι» κινείται στη Λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος της Φιλοθέης. Στα φανάρια του «Υγεία» ανάβει κόκκινο φως. Το δίκυκλο πλησιάζει το λευκό όχημα, ακούγεται ένας πυροβολισμός και το δίκυκλο φεύγει. Μέχρι οι οδηγοί των παρακείμενων οχημάτων να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί, ο Βρετανός Ταξίαρχος Στίβεν Σώντερς, βρίσκεται αιμόφυρτος στη θέση του οδηγού. Ο Σώντερς θα χάσει τη μάχη με τη ζωή λίγη ώρα αργότερα, στο χειρουργείο του Ερυθρού Σταυρού. Ο Σώντερς ήταν ένα από τα πιο σηµαντικά στελέχη του αγγλικού στρατού και στέλεχος της ΜΙ6 στον τομέα των Βαλκανίων. Έδρασε στην Ιρλανδία, τις Μαλβίνες (Φόκλαντ), το Ιράκ και το Κουβέιτ. Είχε υπηρετήσει στην Κύπρο, στις µεγάλες αγγλικές βάσεις ηλεκτρονικής κατασκοπίας. Τελευταίος σταθµός του η Σιέρα Λεόνε, στη Βορειοδυτική Αφρική, τότε που γίνονταν οι σφαγές των Άγγλων εκεί. Συµµετείχε ενεργά στο σχεδιασµό της στρατιωτικής επέµβασης στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Έρως ..έρως!

 

Και ποιος δεν έχει προσκυνήσει στα πόδια του θεού Έρωτα
Τόσα και τόσα λόγια έχουν γραφτεί στο όνομα του.
Λόγια ειπωμένα …λόγια ανείπωτα….
Βουτηγμένα στο μελάνι της πιο ανεξίτηλης πέννας...της κατακόκκινης…
Της πέννας της καρδιάς...
Τι πιο σίγουρος..τι πιο τέλειος ..τι πιο ξεχωριστός!!!
Ικανός να δαμάζει.. να γιατρεύει και να εξυψώνει "θεϊκά¨" πάνω στους ουρανούς..
Μοναδικός "γητευτής" που συντονίζει τις ανθρώπινες σκέψεις,τις δονήσεις του σώματος....
και τις παντρεύει με την ηδονή και τους παλμούς της ψυχής!

ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΟΙ




Υπάρχουν γυναίκες και άντρες, πολλοί, που δύσκολα τους γεμίζει μια ερωτική σχέση. Ενθουσιάζονται στην αρχή, παραδίδονται ολόψυχα, με τον καιρό αισθάνονται να αδειάζει εκείνο που ερωτεύτηκαν. Πληγώνονται. Απογοητεύονται. Φεύγουν. Είναι τα πλάσματα της περιπέτειας που ευτυχούν πολύ και δυστυχούν πολύ, ζουν ζωή τρικυμιώδη, με σενάρια, εντάσεις και δραματικούς χωρισμούς. 

Αδυνατούν να συμβιβαστούν ακόμα κι αν το προσπαθήσουν. Αισθάνονται ενοχές συχνά, θεωρούν ότι ίσως αδίκησαν τον άλλον, είναι συναισθηματικοί, δεν ελέγχουν όμως την ορμή τους να ψάξουν την αγάπη αλλού. Στα απλοϊκά μυθιστορήματα τους χαρακτηρίζουν: ερωτικές φύσεις, μοιραία πρόσωπα, έντονες προσωπικότητες, πλάσματα του πάθους.

Χωρίς να αποκλείουμε ότι γεννιούνται και χαρακτήρες αυθεντικά ερωτικότατοι, υπάρχουν δυο βασικές εξηγήσεις για τη δική τους κατάσταση που συνήθως είναι μια διαρκής κατάσταση θαλασσοταραχής.

Μετά την πρώτη μέρα

415x540_c0c6e6c79b0a0a2880d8b0d6199f7193

Έφυγε περνώντας από την παγωνιά των κλεισμένων μαγαζιών και των ταπεινωμένων σπιτιών – του έργου του. Το ρέκβιεμ ενός success story που κατέληξε στο Σαμαράς-exit. Δεν τον θρήνησε κανείς τον κ. Σαμαρά, ούτε καν τα ντόμπερμαν της ενημέρωσης. Και, ως φαίνεται, τα ίδια περιμένουν και τον υπερτιμημένο κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Οχι «Βενιζέλος» δεν αποδείχτηκε ο άνθρωπος που άλλαξε επί τούτω το όνομά του, αλλά ούτε καν Γουλιμής. Τέλος εποχής και πολλά απ’ τα σαπάκια της χάνονται μαζί της. Ή μάλλον, για να εκφρασθώ με ακρίβεια, αυτά που χάνονται είναι ορισμένα απ’ τα χαρακτηριστικά μιας εποχής που κατά τα άλλα παραμένει εδώ εδραία, έτοιμη να συγκρουσθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να τον αφομοιώσει ή για να τον καταπιεί.
Η προπαγάνδα του συστήματος δεν κοιμήθηκε ούτε μια νύχτα. Λένε ορισμένοι ότι έχουμε να κάνουμε με έναν νέο δικομματισμό. Πρόκειται περί ανοησίας. Ο δικομματισμός ήταν «μονοκομματικός» από την πρώτη αρχή. Επρόκειτο για δύο παραπληρωματικούς σχηματισμούς της άρχουσας τάξης από σάρκαν μία, τη σάρκα της. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτσι. Εκτός του ότι εκφράζει λαϊκές δυνάμεις, τα στελέχη στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα ανέδειξε το λαϊκό κίνημα. Δεν αποτελείται από τέκνα του δικομματισμού η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το στελεχικό του δυναμικό, ούτε η βάση του. Αντιθέτως, αποτελείται από εκείνους που αντιστάθηκαν στη δικομματική λαίλαπα, στην ψευδή ευμάρεια, στον κρατισμό των κρατικοδίαιτων, στο πελατειακό κράτος, στον εκμαυλισμό του λαού, στην αποκολοκύνθωση και την τηλεοπτική τυραννίδα.

Μήπως έχω FOMO και δεν το ξέρω ;

Επιμέλεια – Μετάφραση:  Δήμητρα Ντζαδήμα //
fomo-woman-130514

O όρος FOMO, που προκύπτει από τα αρχικά των λέξεων «Fear Of Missing Out», είναι η αίσθηση πως όλοι οι φίλοι σας – διαδικτυακοί και μη – κάνουν κάτι ενδιαφέρον, κάτι ωραίο αλλά χωρίς εσάς.
Και βέβαια, όπως είναι διαμορφωμένα τα social media σήμερα, σας επιτρέπουν να το γνωρίζετε έστω και σε δεύτερο χρόνο. Το εξαιρετικά πλούσιο περιεχόμενο, που «κυκλοφορεί» στα social media με θέματα και τάσεις που αλλάζουν συνεχώς, δημιουργεί ένα είδους φόβου-άγχους των χρηστών, μήπως χάσουν τις εξελίξεις ή τις ενημερώσεις των φίλων/ακολούθων τους.
Ανησυχείτε ότι όλοι οι άλλοι κάνουν, γράφουν, μιλούν για κάτι χωρίς εσάς; Μπορεί να πάσχετε από FOMO ή, ακόμα χειρότερα, βάσει μιας νέας μελέτης, μπορεί να είστε λιγότερο ικανοποιημένοι με τη ζωή σας από ό,τι το μέσο άτομο.
Οι άνθρωποι με υψηλό FOMO, αισθάνονται λιγότερο ικανοί, λιγότερο αυτόνομοι και λιγότερο δικτυωμένοι με τους άλλους συγκριτικά με τους ανθρώπους που δεν έχουν άγχος να «μένουν εκτός», σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού Journal Computers in Human Behavior.

«Το φως έφυγε από τη ζωή μας» – Σαν σήμερα η δολοφονία του Μαχάτμα Γκάντι

    Στις 30 Ιανουαρίου του 1948, δολοφονήθηκε στο Νέο Δελχί ο Ινδός ηγέτης Μαχάτμα Γκάντι.

    Ένα χρόνο πριν, οι Βρετανοί είχαν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Ινδίας, ωστόσο η χώρα παρέμενε χωρισμένη στην Ινδική ένωση, που αποτελούνταν από Ινδουιστές και στο μουσουλμανικό Πακιστάν. Ο θρησκευτικός φανατισμός ήταν πολύ έντονος και η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, πολύ ρευστή.
    ΓκάντιΤην ημέρα της δολοφονίας του, ο Γκάντι περπατούσε στον δρόμο μαζί με δύο ανιψιές του, με προορισμό έναν τόπο προσευχής. Τότε, τον πλησίασε ο Ναθουράμ Γκόντσε, ένας φανατικός ομόθρησκός του και τον πυροβόλησε εξ επαφής, τρεις φορές στο στήθος, με ένα όπλο «Μπερέτα» 9 χιλιοστών. Ο Ινδός ηγέτης πέθανε αμέσως. Ο Γκόντσε σκότωσε τον Γκάντι, γιατί θεωρούσε, ότι η πολιτική του απέναντι στους Μουσουλμάνους ήταν πολύ ήπια και ευνοούσε το Πακιστάν….
    Ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζαβαχαρλάλ Νεχρού, ενημέρωσε το έθνος της Ινδίας για τον θάνατο του Γκάντι, μέσω ραδιοφώνου. «Φίλοι και σύντροφοι, το φως έφυγε από τη ζωή μας και υπάρχει σκοτάδι παντού. Δεν ξέρω τι να σας πω, ή πώς να σας το πω. Ο αγαπημένος μας ηγέτης, ο Μπαμπού, όπως τον αποκαλούσαμε, ο πατέρας του Έθνους μας, δεν υπάρχει πια. Ίσως να κάνω λάθος που θα το πω αυτό. Πάντως, δεν θα τον ξαναδούμε ποτέ, όπως τον βλέπαμε τόσα χρόνια, δε θα τρέξουμε σε αυτόν για συμβουλές ή για να βρούμε λύσεις. Αυτό είναι ένα τεράστιο χτύπημα, όχι μόνο για μένα, αλλά και εκατομμύρια και εκατομμύρια σε αυτή τη χώρα»….

    14 Απίστευτα Οφέλη του Φιλιού για την Υγεία

    Ένα φιλάκι την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα!



    Τι πιο όμορφο πράγμα από το να ξεκινά κανείς την ημέρα του με ένα γλυκό φιλί!  Τα φιλιά δεν είναι απλώς καλά να τα παίρνουμε και να τα δίνουμε, αλλά μας κάνουν και καλό στην υγεία!  
    Επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι ορμόνες όπως η τεστοστερόνη μπορεί να διεισδύσουν στους βλενογόνους αδένες στο στόμα, και έτσι η σωματική χημική αυτή ουσία να περάσει από τον άντρα στη γυναίκα, όταν αυτοί φιλιούνται με βαθύ φιλί.  Με αυτόν τον τρόπο εντείνεται χημικά η σεξουαλική επιθυμία της γυναίκας, ώστε να ακολουθήσει η ερωτική πράξη, σύμφωνα με την Andréa Demirjian, συγγραφέα του βιβλίου «KissingEverything You Ever Wanted to Know about One of Life's Sweetest Pleasures».

    Ξέρατε ότι ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει περισσότερα από 20.000 λεπτά από τη ζωή του να φιλιέται;

    Ξέρατε ότι το CNN παρουσίασε ρεπορτάζ για τα οφέλη του φιλιού; (αλλά δεν έβαλε τόσα πολλά οφέλη όσα παραθέτω εδώ!)

    14 Απίστευτα Οφέλη του Φιλιού για την Υγεία:

    Πέντε τρόποι για να δημιουργήσετε «χημεία» με το άτομο που σας ενδιαφέρει

    Έχετε ποτέ σκεφτεί τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους ελκυστικούς; Πέρα από κάποια στερεοτυπικά θετικά χαρακτηριστικά όπως π.χ. μια καλή εξωτερική εμφάνιση, κάποια θετικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, η επαγγελματική επιτυχία ή η οικονομική επιφάνεια, τι είναι αυτό που ελκύει τους ανθρώπους κοντά μας; Τι είναι αυτό που μας κάνει να λέμε για κάποιον «ο τάδε μου είναι συμπαθής» ή να υποστηρίζουμε ότι με ένα συγκεκριμένο άτομο μας ενώνει μια ιδιαίτερη χημεία;
    pair-with-roseΠολλοί είναι αυτοί που θεωρούν την αυτόματη έλξη και συμπάθεια ανάμεσα σε δύο άτομα κάτι το μυστηριώδες και τους είναι δύσκολο να το αποδώσουν σε συγκεκριμένες συμπεριφορές. Η αλήθεια όμως είναι ότι όπως όλα τα μυστήρια, αν εξετάσεις τη συμπάθεια, την έλξη και τη «χημεία» πιο προσεκτικά, θα σου αποκαλύψουν κι αυτές τα μυστικά τους.
    Ναι, υπάρχουν συγκεκριμένες συμπεριφορές που αν κάποιος τις υιοθετήσει θα μπορέσει να γίνει πιο συμπαθής σε ανθρώπους που έχει επιλέξει, συμπεριλαμβανομένου άτομα του αντίθετου φύλου με τα οποία επιθυμεί κάποιος να δημιουργήσει ένα κλίμα οικειότητας. Παρακάτω παραθέτω μερικές από αυτές:

    5 μύθοι και αλήθειες για την κολονοσκόπηση!



    Η κολονοσκόπηση μπορεί να σώσει τη ζωή σας. Ο καθένας έχει τους λόγους του για να μην θέλει να υποβληθεί στην εξέταση, αλλά αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ένας από τους καρκίνους που μπορεί να προληφθεί. Όσοι είναι πάνω από 50 χρονών πρέπει να υποβληθούν σε κολονοσκόπηση και δεν υπάρχουν δικαιολογίες!
    Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την κολονοσκόπηση. 
     
    Της Χριστίνας Ι. Μπουντούρη 
    Γενικού – Οικογενειακού Ιατρού
     
     
    Δεν είμαι σε κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου. Η αλήθεια είναι η εξής: Ο καθένας είναι σε κίνδυνο, καθώς περίπου το 6% των ανθρώπων θα εμφανίσει καρκίνο του παχέος εντέρου σε κάποια στιγμή στην ζωή τους, ενώ το 50% από αυτούς θα πεθάνει από τη νόσο. 

    Καφές: Βλάπτει ή ωφελεί την υγεία;



    Τόννοι μελανιού έχουν χυθεί για το αν τελικά ο καφές ωφελεί ή βλάπτει την υγεία. Οι απόψεις των επιστημόνων διίστανται όσο αφορά τη ποσότητα και τους τυχόν κινδύνους.
     
    Πρόσφατες μελέτες έχουν βρει γενικά καμία σχέση μεταξύ του καφέ και αυξημένο κίνδυνο καρκίνου ή των καρδιακών παθήσεων. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες μελέτες δείχνουν μια σχέση μεταξύ της κατανάλωσης καφέ και μειωμένη συνολική θνησιμότητα και πιθανώς την καρδιαγγειακή θνησιμότητα, αν και αυτό μπορεί να μην ισχύει σε νεότερους ανθρώπους που πίνουν μεγάλες ποσότητες καφέ.
     
     Προηγούμενες μελέτες δεν έπαιρναν πάντα υπόψη ότι οι συμπεριφορές υψηλού κινδύνου, όπως το κάπνισμα και η έλλειψη σωματικής άσκησης, έτειναν να είναι πιο συχνή μεταξύ των όσων  έπιναν καφέ.

    ''Εξπρές'' σεξ: Να πάω ή να μην πάω



    Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει φέρει τα πάνω κάτω στην ζωή μας αφού οι αυξημένες υποχρεώσεις και απαιτήσεις έχουν κάνει τις σχέσεις μας, την διατροφή, τον ύπνο φαστ. Οι Μέσα σε αυτό το γενικότερο πλαίσιο το σεξ δεν θα μπορούσε ν α μείνει ανεπηρέαστο . Όλο και περισσότερα ζευγάρια επισημαίνουν ότι οι ερωτικές τους επαφές όλο και διαρκούν λιγότερο αφού ο χρόνος δεν φτάνει.

    Τι λένε για αυτό οι ειδικοί;
    Οι ερευνητές εμφανίζονται διχασμένοι αφού άλλοι υποστηρίζουν ότι το εξπρές σεξ κάνει καλό και άλλοι ότι βλάπτει σοβαρά την ερωτική ζωή των ζευγαριών.

    Το δίκαιο ως μέσω επιβολής



    Η κοινωνία στηρίζεται σε κάποιους κανόνες, αυτό είναι σε όλους γνωστό. 

    Η ατομικότητα όπως αρχικά μπορεί να θεωρηθεί, σωστό, δεν προηγήθη της κοινωνίας καθώς ο άνθρωπος εξέλαβε την ανθρωπιστική υπόστασή του μέσα από το σύνολο συναναστροφής με τους ομοίους του. Δίχως αυτούς (τους συντρόφους) θα παρέμενε ένα ‘’ζώο’’ με τα ‘’ευγενή’’ ένστικτα της αγέλης. Στην καλύτερη περίπτωση.

    Ευθύς εξ’ αρχής, οι συναθροισμένες οικογένειες, φυλές, έπαιξαν τον ρόλο της πρώτης κοινωνικής συνοχής και θεσπίστηκαν οι πρώτοι άγραφοι κανόνες, σχεδόν δίχως δεύτερη σκέψη.

    Το αυτονόητο κοινό αποδεκτό, ήταν και το σωστό.

    Ο άνθρωπος ως άτομο είναι μοναδικό, καθώς έχει μία και μόνη ταυτότητα η οποία προέρχεται από το σύνολο των ρόλων τους οποίους εκών-άκων διαχειρίζεται.

    Είμαι πατέρας, υπάλληλος, φίλαθλος. Τρεις ρόλοι, αποδεκτοί και πιστά υπηρετήσιμοι. 

    Στο σύνολο της συμπεριφοράς του ο οποιοσδήποτε μπορεί προσμετρήσει ακόμα και μερικές χιλιάδες ρόλων μια και η κάθε του κίνηση ή η κάθε του σκέψη, απαιτεί και έναν ακόμη.

    Ο άνθρωπός και η διατροφή του


    Ο Άνθρωπος ( Άνω Θρώσκω) είναι οτι τελειότερο πλάσμα έχει πλάσει ο Θεός ( όποιος Θεός 
    ή Θεοί και αν ειναι δεν έχει σημασία) και αυτό γιατί ο Θεός ενυπάρχει μέσα μας. Η θεϊκή φλόγα είναι μέσα μας και είναι η ίδια μας η ψυχή η οποία εμπεριέχει μέσα της απεριόριστη Σοφία, Αγάπη και Δύναμη. Μέσα από την ίδια την Ψυχή, στο βάθος της υπάρχει δύναμη και σθένος η οποία μπορεί να υπερνικήση οποιοδήποτε Φόβο. Νικώντας τον Φόβο λοιπόν ξεπερνάμε όλους 
    τους άθλους και τα εμπόδια που εμφανίζονται μπροστά μας όπως ακριβώς έπραξε και ο Ηρακλής 
    στο παρελθόν.

    Η αληθινή Γνώση πηγάζει μέσα από την ίδια την εμπειρία της ζωής μας. η Γνώση είναι 
    δύναμη όταν αυτή Συνδυάζεται με την Σοφία ή όπως αλλιώς λέγεται Νοϋμοσύνη που οι Αρχαίοι την ονόμαζαν Πνεύμα. Το Πνεύμα ειναι η σύνδεση που έχουμε όλοι μας με  το 
    ουράνιο και το θείο που ενυπάρχει παντού μέσα μας και έξω από εμάς. Μέσα στην ίδια την Φύση. 

    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ



    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

    Όταν ήμουν μικρός, πολλές φορές άκουγα τους μεγάλους γύρω μου να λένε: «Το ύψιστον αγαθόν είναι η ελευθερία». Η φράση αυτή με προβλημάτιζε όποτε την άκουγα, ώσπου κάποια στιγμή κατάλαβα ότι σήμαινε πως «το καλύτερο πράγμα στον κόσμο είναι να είσαι ελεύθερος». 
    Μπορεί να ήμουν ακόμη μικρό παιδάκι, αλλά τότε κατάλαβα ότι εγώ δεν ήμουν ελεύθερος. Δεν μπορούσα να βγω από το σπίτι μου χωρίς συνοδό, δεν μπορούσα να απομακρυνθώ προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, δεν μπορούσα να κοιμάμαι ό,τι ώρα ήθελα, δεν μπορούσα να παίξω όποτε και όσο ήθελα, ό,τι έλεγα στους άλλους ήταν πάντα λάθος και όλοι ήθελαν να με διορθώνουν, δεν μπορούσα να αποκτήσω ό,τι ήθελα, να φάω και να πιω ό,τι ήθελα, να εξερευνήσω τον κόσμο, να πετάξω, να γνωρίσω απαγορευμένα για μένα πράγματα, να αμφισβητήσω τους δασκάλους μου, κλπ, κλπ. 
    Ρωτούσα τους μεγάλους γύρω μου αν είναι σωστό να έχει κανείς το καλύτερο πράγμα στον κόσμο και να είναι ευτυχισμένος μ’ αυτό. Μου απαντούσαν, ναι, είναι σωστό. Τότε τους ρωτούσα γιατί εγώ να μην έχω την ελευθερία μου, αφού αυτό είναι το «ύψιστον αγαθόν» που μπορεί να έχει κανείς. Οι μισοί μου απαντούσαν ότι ήμουν ακόμη πολύ μικρός και οι κίνδυνοι στον κόσμο ήταν πάρα πολλοί, γι’ αυτό και έπρεπε να κάνω ό,τι μου λένε και να μην είμαι τόσο ελεύθερος. Οι άλλοι μισοί μου απαντούσαν ότι ήμουν ακόμη πολύ μικρός για να τα καταλάβω αυτά και θα έπρεπε να περιμένω να μεγαλώσω για να μου παραχωρηθεί το «ύψιστον αγαθόν». Έτσι κι εγώ, έκανα υπομονή περιμένοντας να μεγαλώσω (εντάξει, έκανα και μερικές «παρανομίες» για να πάρω μία γεύση από τη μελλοντική ελευθερία μου), υπακούοντας σε ό,τι μου έλεγαν οι μεγάλοι, περιμένοντας με καρτερία τη στιγμή που θα μπορώ κι εγώ το σκλαβάκι να απολαύσω το «ύψιστον αγαθόν».
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    1

    Το Ενατο Κυμα