Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Μετά την Κούβα, οι Rolling Stones στην Ειδομένη

Cuba Rolling Stones

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση πως –μετά την Κούβα- οι Rolling Stones θα δώσουν την επόμενη συναυλία τους στην Ειδομένη. Οι Rolling Stones θα παίξουν δωρεάν για τους πρόσφυγες.
Όπως δήλωσε ο Μικ Τζάγκερ, οι Rolling Stones δεν έχουν παίξει ποτέ μπροστά σε πρόσφυγες, οπότε η Ειδομένη τους δίνει μια χρυσή ευκαιρία.
Χαριτολογώντας, ο Μικ Τζάγκερ είπε «μετά τη Κούβα, θα παίξουμε και στη λακκούβα».

Μετά την ανακοίνωση πως οι Rolling Stones θα παίξουν στην Ειδομένη, οι αρχές της χώρας που σχεδόν όλοι εκτός από κάποιους Έλληνες την λένε «Μακεδονία», αποφάσισαν να ανοίξουν τα σύνορα για να περάσουν οι πρόσφυγες τα σύνορα και η συναυλία να μην γίνει στην Ελλάδα αλλά στη χώρα που σχεδόν όλοι εκτός από κάποιους Έλληνες την λένε «Μακεδονία».

Η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε αμέσως και έστειλε στρατό στα σύνορα –για να σταματήσει τους πρόσφυγες-, ενώ, ναρκοθετήθηκαν και τα σύνορά μας, ώστε να μην μπορεί να φύγει κανένας πρόσφυγας.

Παράλληλα, η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει τους πρόσφυγες στην Ειδομένη και να μην πάνε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, γιατί, αν φύγουν από εκεί, δεν θα έρθουν οι Rolling Stones και η Ελλάδα θα διαλυθεί.

Εκατοντάδες λεωφορεία από όλη τη χώρα μεταφέρουν πρόσφυγες στην Ειδομένη, για να δουν μεγάλο πλήθος από πρόσφυγες οι Rolling Stones και να τα δώσουν όλα.

Τζούλιαν Τρέζουρ: Πώς να μιλάς ώστε να θέλουν να σε ακούσουν


Έχεις νιώσει ποτέ ότι μιλάς αλλά κανείς δεν σε ακούει; Ο Τζούλιαν Τρέζουρ είναι εδώ για να σε βοηθήσει για να βοηθήσει. Σε αυτή την χρήσιμη ομιλία, ο ειδικός στον ήχο εκθέτει τους τρόπους της δυναμικής ομιλίας - από μερικές βατές φωνητικές ασκήσεις μέχρι και συμβουλές για να μιλάς με συμπόνοια. Μια ομιλία που θα μπορούσε να κάνει τον κόσμο να ακούγεται πιο όμορφος.

Ο μονόλογος του Θεού

Theos

Σε κοίταξα όταν ξύπνησες το πρωΐ.
Περίμενα να μου ’πείς δυό – τρείς λέξεις, ευχαριστώντας με γιά όσα σου συνέβαιναν, ζητώντας τη γνώμη μου γιά ό,τι πρόκειται να κάνεις σήμερα. Παρατήρησα ότι ήσουν πολύ απασχολημένος προσπαθώντας να βρείς τα κατάλληλα ρούχα γιά να πάς στη δουλειά σου. Ήλπιζα να βρείς κάποιες στιγμές να μου ’πείς μιά καλημέρα! Αλλά ήσουν πολύ απασχολημένος.
Γιά να ’δείς ότι είμαι κοντά σου, έφτιαξα γιά σένα τον πολύχρωμο ουρανό και το κελάηδημα των πουλιών.
Κρίμα όμως που δεν παρατήρησες ούτε τότε την Παρουσία μου.
Σε ατένιζα όταν έφευγες βιαστικός προς τη δουλειά σου και πάλι περίμενα. Υποθέτω ότι, εξ αιτίας της απασχόλησής σου, δεν είχες χρόνο ούτε τότε να μου ’πείς δυό λόγια.
Όταν γυρνούσες από τη δουλειά, είδα την κούραση και το στρές σου και σου έστειλα ένα ψιλόβροχο, γιά να σε απαλλάξει από την πίεση της ημέρας. Νόμιζα ότι, κάνοντάς σου αυτή τη χάρη, θα με θυμηθείς.
Ως αντάλλαγμα όμως, στενοχωρημένος, με έβρισες. Επιθυμούσα τόσο πολύ να μου μιλήσεις. Οπωσδήποτε η ημέρα ήταν ακόμα μεγάλη.
Άνοιξες μετά την τηλεόραση και, όταν παρακολουθούσες την αγαπημένη σου εκπομπή, εγώ περίμενα. Έπειτα δείπνησες με τους δικούς σου και γιά άλλη μιά φορά δεν με θυμήθηκες.

Ρομπότ Λειτουργεί με Μυαλό Σκουληκιού – Η αθανασία της Ελίτ πλησιάζει…


Ρομπότ Λειτουργεί με Μυαλό Σκουληκιού
Αν το καλοσκεφτούμε ο εγκέφαλος δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια συλλογή ηλεκτρικών σημάτων ουσιαστικά. Αν μπορούμε να μάθουμε να τα κατηγοριοποιούμε τότε, θεωρητικά, θα μπορέσουμε να ανεβάσουμε το μυαλό κάποιου σε έναν υπολογιστή, επιτρέποντάς του να ζήσει για πάντα ως μια ψηφιακή μορφή συνείδησης, ακριβώς όπως στις ταινίες.
Αλλά δεν είναι μόνο η επιστημονική φαντασία. Σίγουρα, οι επιστήμονες είναι πολύ μακριά από την επίτευξη τέτοιου κατορθώματος για τους ανθρώπους (ακόμη και αν μπορέσουν, θα υπήρχαν πάρα πολλά εμπόδια ηθικής), αλλά τώρα μια διεθνής ομάδα ερευνητών έχει καταφέρει να κάνει ακριβώς αυτό με το σκουλήκι Caenorhabditis elegans.
Το C. elegans είναι μικροί νηματώδεις που έχουν μελετηθεί εκτενώς από τους επιστήμονες – ξέρουμε όλα τα γονίδιά τους και το νευρικό τους σύστημα έχει αναλυθεί πολλές φορές.
Ένα συλλογικό έργο ονομάζεται το OpenWorm project χαρτογράφησε όλες τις συνδέσεις μεταξύ των 302 νευρώνων του σκουληκιού και κατάφερε να τους μιμηθεί στο λογισμικό, όπως αναφέρει η Marissa Fessenden για το Smithsonian.

15 Κανόνες για Ορθή Δόμηση Σκεπτομορφών

Antithetes Energeies
0
Υπάρχουν μήπως κάποιοι απλοί κανόνες που ο διάπυρος και ειλικρινής αρχάριος θα μπορούσε να τους εφαρμόζει σ’ αυτή την επιστήμη της δόμησης; Κανόνες τόσο σαφείς και συνοπτικοί, ώστε να επιφέρουν το αναγκαίο αποτέλεσμα;
Υπάρχουν, και θα τους διατυπώσω απλά, ώστε ο αρχάριος ν’ αποφύγει, αν τους ακολουθήσει, τους κινδύνους της μαύρης μαγείας και να μάθει να δομεί σύμφωνα με το σχέδιο. Αν ακολουθήσει τους κανόνες που δίνω, θ’ αποφύγει το περίπλοκο πρόβλημα που ο ίδιος έχει τυφλά δημιουργήσει και που χωρίς άλλο θ’ αποκλείσει το φως της μέρας, θα σκοτεινιάσει τον κόσμο του και θα τον αιχμαλωτίσει μέσα σ’ έναν τοίχο μορφών που θα ενσωματώνει γι’ αυτόν τη δική του ιδιαίτερη μεγάλη πλάνη. Οι κανόνες αυτοί μπορεί να φαίνονται υπερβολικό απλοί στον διαβασμένο ζηλωτή, αλλά όσοι είναι πρόθυμοι να γίνουν σαν μικρά παιδιά, θα διαπιστώσουν πως αποτελούν έναν οδηγό για την αλήθεια και πως, τελικό, θα τους επιτρέψουν να περάσουν τις δοκιμασίες του σταδίου του μύστη. Μερικοί είναι συγκαλυμμένοι με όρους συμβολικούς. Άλλοι, αναγκαστικά, αποτελούν υπεκφυγή. Άλλοι , τέλος, εκφράζουν την αλήθεια ακριβώς ως έχει:

Τροφή και εξάρτηση

Trofi Exartisi

Εγκέφαλος – τροφή- εξάρτηση
Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, σε ζάχαρη και σε αλάτι, ερεθίζουν τις αισθήσεις και παρέχουν μια ανταμοιβή ικανοποίησης, που οδηγεί πολλούς στην επανάληψη της κατανάλωσης τους. Οι τροφές αυτές υποβοηθούν την παραγωγή ενδορφινών, που μας κάνουν να νιώθουμε ωραία και ήρεμα. Επίσης, ο εγκέφαλος απελευθερώνει την ντοπαμίνη, τον νευροδιαβιαστή της ικανοποίησης, που θα μας κινητοποιήσει μετά ώστε να επιδιώξουμε ξανά την ίδια ικανοποιητική, απολαυστική εμπειρία. Αυτή λοιπόν η επαναλαμβανόμενη εμπειρία συνηθίζει τον εγκέφαλο στην αναζήτηση απόλαυσης με τον ίδιο τρόπο, και έτσι αποκτάται η συνήθεια. Και όπως συμβαίνει με όλες τις εξαρτήσεις, αρχίζουμε να αναζητούμε συχνά όλο και περισσότερη από την ίδια τροφή που την συνδέσαμε με τόσο ευχάριστα συναισθήματα.

Ντοπαμίνη η ουσία της εξάρτησης
Πως συμμετέχει ο νευροδιαβιβαστής της ντοπαμίνης σε αυτό το κύκλωμα ανταμοιβής; Όταν αρχίζει σε κάποιον να συνδυάζεται μια δραστηριότητα (π.χ. τζόγος, αλκοόλ, σεξ κ.α.) με την έκκριση της ντοπαμίνςη και τα συνακόλουθα ευχάριστα συναισθήματα, τότε αρχίζει σιγά σιγά αυτός να αποζητάει όλο και πιο συχνά τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, για να χαρίσει στον εαυτό του τα ίδια συναισθήματα. Άρα η επιστήμη τείνει να υποστηρίζει πλέον ότι όλες οι εξαρτήσεις έχουν ως κοινό το ότι γενικά ο εξαρτημένος είναι ουσιαστικά εξαρτημένος από την ντοπαμίνη. Γι’ αυτό και τα στάδια της απεξάρτησης χαρακτηρίζονται από συναισθήματα θλίψης, ατονίας και κυκλοθυμισμού.

Τα πέντε σημάδια που δείχνουν πως έχεις μια ιδιαίτερη, ιερή σχέση (Dr. F. Emelia Sam)

Fili
Πολλές φορές νομίζουμε πως ζούμε μια υγιή και εν-δυναμωμένη ερωτική σχέση όταν έχουμε οικειοποιηθεί – χωρίς να το καταλαβαίνουμε – μια προβληματική, τοξική συμπεριφορά ενώ παράλληλα προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε το ταίρι μας ή να ρίξουμε το φταίξιμο στον εαυτό μας για όλα όσα δεν παίρνουμε. Όταν όμως το βράδυ πέφτουμε στο κρεβάτι μαζί του, αισθανόμαστε πως προχωρήσαμε μαζί ενώ παράλληλα ο καθένας δουλεύει τον εαυτό του; Δεν υπάρχει δάσκαλος στη σχέση αλλά καθρέπτης που σου δείχνει την ολοκλήρωσή σου…
Έχει αποδειχθεί πως οι σχέσεις είναι μια ευκαιρία για να μας δώσουν πολλά μαθήματα. Είτε είναι μεταξύ γονέα και παιδιού, είτε φιλικές, είτε ακόμη και μεταξύ ξένων, μπορούμε να μάθουμε πολλά για τον εαυτό μας σε σχέση με τους άλλους.
Ως ένα επίπεδο, κάθε σχέση είναι ιερή καθώς κρατάει την ευκαιρία για εμάς να αναπτυχθούμε. Όμως, υπάρχει κάτι συγκεκριμένο σχετικά με την οικειότητα που μοιράζονται οι ερωτικοί σύντροφοι. Οι σύντροφοι δεν καθορίζονται από τη γενετική ή τους οικογενειακούς δεσμούς. Δεν είμαστε κατ’ ανάγκη γείτονες λόγου του κοινού χώρου εργασίας ή μέσα από το περιβάλλον του σχολείου. Επιλέγουμε πρόθυμα να συνάψουμε σχέση μαζί τους. Επιπλέον υπάρχει το επιπρόσθετο στοιχείο της σωματικής οικειότητας.
Εδώ είναι πέντε χαρακτηριστικά της υγιούς, ιερής σχέσης:

Αρβελέρ: «Η Ελλάδα δεν γνώρισε Διαφωτισμό. Ποιός φταίει; Θα το πω, η εκκλησία»

Η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ έχοντας αφιερώσει τη ζωή της στη μελέτη του Βυζαντίου μιλάει για την ελληνική ιστορική συνέχεια και τη διαλεκτική ανάμεσα στην πολιτική εμβέλεια του Βυζαντίου και τη διαμόρφωση της νεοελληνικής ταυτότητας.
default
Θα έχετε παρατηρήσει πως υπάρχει ένας διχασμός στον ψυχισμό των Ελλήνων για το που ανήκουν. Αντί να αγκαλιάσουμε την ιστορία μας φαίνεται ότι μας βαραίνει τόσο πολύ που προσπαθούμε να ξεφύγουμε από αυτή αφήνοντας όμως αναπάντητο το ερώτημα για το που ανήκουμε στο χώρο και στον χρόνο.
Καλά αρχίζουμε, (γέλια) γιατί το ανήκειν είναι το πιο μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί τους Έλληνες και δεν το λέει κανένας τελικά. Ο Καραμανλής «ανήκομεν εις τη Δύσην», ο Ζουράρις τα ανατολικά του, οι Έλληνες στο μεταίχμιον, μετέωροι. Άρα λοιπόν το ανήκειν είναι το μεγάλο πρόβλημα. Αλλά πριν από το ανήκειν υπάρχει το είναι και στο είναι δεν απαντάει πια κανείς. Γιατί δεν είσαι αυτό που είσαι, δεν είσαι αυτό που κάνεις, είσαι αυτό που έχεις . Απ' αυτήν τη στιγμή, όταν είσαι αυτό που έχεις, δεν ξέρεις τι είσαι.
Ο Χάιντεγκερ λέει ότι ο Λόγος είναι η σκέπη του Είναι και εμείς αυτή τη στιγμή, νομίζω, ότι έχουμε αγλωσσία.

Όχι, δεν είναι αγλωσσία, είναι πανγλωσσία. Ο καθένας λέει ότι να ΄ναι και είναι σύμφωνος με τον εαυτό του. Όλοι μιλάνε και κανείς δεν ακούει. Υπάρχει μια γενική κώφευσις, κουφαμάρα να το πούμε πολύ απλά, η οποία κάνει να είναι αυτός ο κόσμος σε μια αδράνεια νοητική.

Όμως και εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα, η διερεύνηση της ταυτότητας οδηγεί σε σύγκρουση ακόμη και με φίλους. Το Βυζάντιο δεν υπάρχει, εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με την αρχαιότητα και στο ερώτημα τί είμαστε, ποιοι είμαστε, η απάντηση πλέον που κυριαρχεί είναι «είμαστε άνθρωποι».

Ναι, διότι σε αυτή τη συζήτηση επιστρατεύεις το παρελθόν που διαλέγεις και τι διαλέγεις; Διαλέγεις αυτό που λέμε στα πολύ καλά ελληνικά self esteem history. Ποτέ την άλλη. Από τη στιγμή που επιλέγεις αυτό το παρελθόν σημαίνει ότι δεν είσαι βέβαιος για το μέλλον, γιατί αν ήσουν βέβαιος για το μέλλον δεν θα έχεις ανάγκη να λες ότι δώσαμε τα φώτα στον κόσμο και να μην αναρωτιέσαι ποιος σου έδωσε τον ηλεκτρισμό.

Ναι και αρκετοί λένε ότι δώσαμε τα φώτα στον κόσμο και δεν καταφέραμε κάτι άλλο γιατί μέσα στην ιστορία χαθήκαμε, υπήρξε ένα Βυζάντιο και μια ορθοδοξία και ένας ανατολικός ασκητισμός που μας καθήλωσε την ώρα που υπήρχε ένας διαφωτισμός και εξέλιξη.

Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα δεν γνώρισε Διαφωτισμό. Ποιος φταίει; Θα το πω, η εκκλησία. Αφόρισαν σχεδόν τον Βολταίρο και όλους αυτούς, ο μόνος διαφωτιστής στην Ελλάδα ήταν ο Ρήγας Φερραίος. Όταν τον σκότωσαν και αυτόν, ε… να μην τα λέω η εκκλησία δεν θρήνησε τον Ρήγα.

Εντάξει, αλλά υπάρχει και ένας αντίλογος για την εκκλησία. Για παράδειγμα, εάν διασώθηκαν γραπτά της ελληνικής γραμματείας και η γλώσσα ακόμη, διασώθηκαν μέσω της εκκλησίας.

Ο κατώτατος μισθός

Ακριβώς για να ικανοποιήσουμε την περιέργειά μας, αποφασίσαμε να συγκρίνουμε τους ελάχιστους μισθούς σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο! Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μια τέτοια σύγκριση δεν μπορεί να γίνει με βάση μόνο  ''γυμνούς'' αριθμούς. Πολλά εξαρτώνται από το πρότυπο ζωής της κάθε συγκεκριμένης χώρας, το φορολογικό σύστημα και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Αδυνατίστε με ένα μήλο την ημέρα

Τα μήλα είναι πλούσια σε πηκτίνη, μια φυσική ουσία που συμβάλλει στη ρύθμιση του επιπέδου του σακχάρου στο αίμα και εξαλείφει το λίπος.
Αδυνατίστε με ένα μήλο την ημέρα

Σήμερα το αδυνάτισμα δεν έχει να κάνει μόνο με την ωραία εμφάνιση, αλλά η διατήρηση ενός υγιούς βάρους είναι πραγματικά σημαντική για να απολαμβάνουμε βέλτιστη υγεία και μια ολοκληρωμένη ζωή. Το αδυνάτισμα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από μια ισορροπημένη διατροφή. Ευτυχώς υπάρχουν φυσικά προϊόντα με ιδιότητες που μπορούν να σας εξασφαλίσουν καλύτερα αποτελέσματα. Τα μήλα ανήκουν σε αυτή την κατηγορία προϊόντων. Έχουν πολλές χρήσεις, είναι γευστικά και έχουν σημαντικές ωφέλειες για το σώμα όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος.
Τα μήλα είναι ένα πραγματικά δημοφιλές φρούτο και συνιστώνται για κάθε είδος δίαιτας. Επίσης προσφέρονται για πολλές συνταγές καθώς εξασφαλίζουν σημαντικές ωφέλειες για τη βελτίωση της υγείας. Το φρούτο αυτό είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικές ουσίες και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, που μπορούν να σας βοηθήσουν να λεπτύνετε χωρίς να πεινάσετε.
Πώς μπορούν τα μήλα να σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε;
Γνωρίζουμε εδώ και χρόνια ότι, αν συμπεριλαμβάνετε τα μήλα στη διατροφή σας, θα σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε ευκολότερα. Τα μήλα έχουν χαμηλά επίπεδα νατρίου, θερμίδων και λίπους. Εξασφαλίζουν σημαντικές ποσότητες ινών, βιταμινών, μετάλλων, αντιοξειδωτικών ουσιών και άλλων απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, που συμβάλλουν στην ενίσχυση του μεταβολισμού και στην καύση περισσότερου λίπους.
adynatisma-me-milo
Συμπεριλαμβάνοντας αυτό το φρούτο στη διατροφή σας, παρέχετε στο σώμα σας περισσότερη ζωτικότητα και ενέργεια, βελτιώνοντας τη φυσική επίδοση και καίγοντας αποτελεσματικά τις θερμίδες. Τα μήλα περιέχουν επίσης άφθονα ένζυμα που βελτιώνουν την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών για την καλύτερη κάλυψη των αναγκών του σώματος.
Χάρη στην περιεκτικότητά τους σε πηκτίνη, τα μήλα συμβάλλουν στη ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα και στην αποβολή του περιττού λίπους. Προφανώς, οι ωφέλειες αυτές είναι δυνατές μόνο όταν τα μήλα συνοδεύονται από μια ισορροπημένη διατροφή και υγιεινές συνήθειες, όπως η τακτική άσκηση.

4 θεραπείες για το σφίξιμο και τρίξιμο των δοντιών

4 θεραπείες για το σφίξιμο και τρίξιμο των δοντιών

Ο βρουξισμός είναι μια πάθηση που χαρακτηρίζεται από το παρατεταμένο τρίξιμο ή σφίξιμο των δοντιών, της γνάθου και των γομφίων. Στις περισσότερες περιπτώσεις εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της νύχτας και μπορεί να προκαλέσει αρκετά προβλήματα και τραυματισμούς όπως επίσης πόνο και σπασμένα δόντια. Στο σημερινό άρθρο, θα μιλήσουμε για μερικούς από τους καλύτερους τρόπους για να σταματήσετε να τρίζετε και να σφίγγετε τα δόντια σας.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον βρουξισμό;

dontia
Όπως αναφέραμε και παραπάνω, ο βρουξισμός προκύπτει όταν ένα άτομο διατηρεί τα δόντια του πολύ σφιγμένα ή όταν τρίβονται μεταξύ τους. Eίναι μια κακή συνήθεια όπως και το δάγκωμα των χειλιών ή των νυχιών. Γίνεται εντελώς ασυναίσθητα και ακούσια. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μην το καταλάβετε εκείνη την ώρα που το κάνετε παρά μόνο αν κάποιος σας το υποδείξει ή αισθανθείτε πόνο.
Οι άνθρωποι που πάσχουν από βρουξισμό είναι περισσότερο πιθανό να τον εμφανίσουν κατά τις βραδινές ώρες κυρίως κατά τη διάρκεια του ύπνου. Το πρωί μπορεί να αισθάνονται έντονο πόνο στη γνάθο ή στα ούλα ενώ έχουν αναφερθεί περιπτώσεις όπου άνθρωποι έχουν σπάσει τα δόντια τους λόγω της τριβής και της πίεσης.
Ποιες είναι οι πιο κοινές αιτίες του βρουξισμού; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι ότι υπάρχουν πολλές και διάφορες αιτίες και οφείλονται κυρίως στη συναισθηματική και ψυχολογική κατάσταση του ανθρώπου. Περιλαμβάνουν:

Στρες

Ας υποθέσουμε ότι περάσατε μια αρκετά πιεστική κατάσταση για αρκετές ημέρες, εβδομάδες ή ακόμα και μήνες. Με κάποιο τρόπο θα πρέπει να απελευθερωθεί αυτή η πίεση. Σε αυτή την περίπτωση, ένας από αυτούς τους τρόπους είναι το τρίξιμο των δοντιών και το σφίξιμο της γνάθου.

Ο ΝΟΥΣ ΤΟ ΤΡΙΛΑΜΠΕΣ ΦΩΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ



Νόησε την αλήθεια και νίκησε τον φόβο σου, ο Νους είναι η αλήθεια σου αρκεί να μπορέσεις να την αντιληφθείς.

Η τελευταία προφητεία του Απόλλωνα μας λέει ότι θα έρθει και πάλι και για πάντα θα μείνει. Τι εννοούσε; ότι οι άνθρωποι και πάλι θα νοήσουν την αλήθεια μετά από μια περίοδο σκοταδισμού, και αυτή την φορά για πάντα θα ζήσουν στο φως. 
Σήμερα ζούμε την μεγάλη αλλαγή που επέρχεται στον κραδασμό των ανθρώπων, ο οποίος έχει σχέση με την κατανόηση νόηση της αλήθειας, διότι πλέον οι άνθρωποι θα αρχίσουν να σκέφτονται με τον νου της ψυχής.

Να ξεκαθαρίσουμε δυο απλά πράγματα, άλλο η ανθρωποκεντρική λογική των αντιθέτων, καλό-κακό χαρά-λύπη δράση-αντίδραση αδράνεια-φόβος, και άλλο ο νους της ψυχής ο οποίος νοείται τις ιδέες και οι ιδέες ποιούν στο αιθερικό πεδίο τις σκεπτομορφές οι οποίες υλοποιούνται στο ενεργειακό υλικό πεδίο.

Ζούμε σε έναν κόσμο νοητό, όλα είναι ένα νοερό ζωντανό όνειρο, το οποίο παίρνει μορφή από τις σκέψεις και ιδέες που νοούν οι άνθρωποι αφού είναι δημιουργοί, είτε με τον νου της ψυχής, είτε με το δίπολο θνητό μυαλό τους που αλλιώς ονομάζεται και πνεύμα.

TI EINAI O ΑΝΘΡΩΠΟΣ KAI TI OI AΓΓEΛIKEΣ ONTOTHTEΣ





Τι είναι ο Άνθρωπος; ψυχή-Νους, σάρκα-πνεύμα.
Τι είναι οι αγγελικές οντότητες; Πνεύμα.

Πως επηρεάζουν τους ανθρώπους;
Μπαίνουν στο μυαλό τους.
Άρα ο Άνθρωπος με σάρκα είναι ένα διπολικό πνεύμα.
Τι είναι ή ψυχή; Άνθρωπος φωτεινός Νους αθάνατος.
Μπορούν να επηρεάσουν εξουσιάζουν τον Άνθρωπο Νου-ψυχή οι άγγελοι;

Ο ΚΑΛΟΣ ΘΕΟΣ ΚΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΘΕΟΣ




Ο Καλός Θεός κι o Κακός Θεός
- µέ διάφορον αγέρα ­
ανταµώθηκαν σε κορφή βουνου,
την πιο µεγάλη.

Ο Καλός Θεός είπε:
-Αδελφέ, Καλή σου κι 'Αγια µέρα.

Ο Κακός Θεός δεν άνοιξε στόµα, µιλιά να βγάλει.
Ο Καλός Θεός λέει:
-Στις κακές σου πάλι!
-Ποιά η Ιστορία;
-Να, είπ' ο Κακός,
γιατί συχνά µε παίρνουνε για σένα,τ'όνοµά σου,
µου δίνουν και την προς εσέ λατρεία,
κι αυτό µε κάνει να υποφέρω τρισαπελπισµένα.

Ο τροχός Mecanum.Πανκατευθυντικοί τροχοί.Η Απίστευτη Τεχνολογία.(Βίντεο)


Ο τροχός Mecanum είναι ένας τροχός που μπορεί να κινεί ένα όχημα σε οποιαδήποτε κατεύθυνση. 

Ονομάζεται και τροχός Ilon από τον Σουηδό εφευρέτη του, Bengt Ilon, ο οποίος είχε την ιδέα το 1973 όταν ήταν μηχανικός με τη σουηδική εταιρία Mecanum AB.

Είναι ένας συμβατικός τροχός με μια σειρά κυλίνδρων που συνδέονται με την περιφέρειά του. Αυτοί οι κύλινδροι συνήθως έχουν έναν άξονα περιστροφής στις 45° προς το επίπεδο του τροχού. Ονομάζονται και Πανκατευθυντικοί Τροχοί διότι μπορούν να κινούνται προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Εδώ βλέπουμε την εφαρμογή τους σε μικρά ρομποτικά οχήματα της Ισπανικής εταιρίας Robotnik.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ Βίντεο

Πώς θα κάνεις την είσοδο του σπιτιού σου πιο ελκυστική;

Η είσοδος είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο του σπιτιού. Για εσένα που το κατοικείς εκφράζει την χαρά της επιστροφής στο σπίτι. Για τους επισκέπτες είναι η πρώτη εντύπωση που παίρνουν από το σπίτι σου, καθώς περνούν το κατώφλι του. Ανεξάρτητα αν η είσοδος είναι χολ, καθιστικό, διάδρομος ή άλλου τύπου δωμάτιο, δες τι μπορεί να διαθέτει και ποια είναι τα μικρά μυστικά του για να είναι ο χώρος ελκυστικός και φιλόξενος:

Τα πρακτικά αντικείμενα

Κρεμάστρα
Μπορείς να τοποθετήσεις ένα πρακτικό, μη ογκώδες αντικείμενο (κρεμάστρα τοίχου, καλόγερος), για να κρεμιούνται πανωφόρια, καπέλα, τσάντες, ομπρέλες. Αν υπάρχουν παιδιά, καλό είναι να βάλεις δυο κρεμάστρες σε δύο διαφορετικά ύψη.
Κλειδοθήκη
Μια όμορφη κλειδοθήκη ή ένα μικρό έπιπλο (χωρίς αιχμηρές, επιθετικές γωνίες) με ένα μικρό συρτάρι, στο οποίο θα μπαίνουν τα κλειδιά, ένα πακέτο χαρτομάντιλα και γενικά όλα τα αντικείμενα που είναι απαραίτητα κατά την έξοδο από το σπίτι, είναι επίσης ευπρόσδεκτα σε έναν τέτοιο χώρο. Μόλις επιστρέφεις, αυτή θα είναι η μόνιμη θέση που θα τα αφήνεις για να μην τα χάνεις.

Γιατί το «βρώμικο» μυαλό είναι αυτό των δημιουργικών ανθρώπων?

Σύμφωνα με μια εξέχουσα θεωρία, η δημιουργική διαδικασία περιλαμβάνει τέσσερα στάδια: προετοιμασία, επώαση, διευκρίνιση και επαλήθευση. Αυτά είναι όλα καλά στη θεωρία. Στην πραγματικότητα όμως, η δημιουργική διαδικασία είναι συχνά κάπως έτσι: Η δημιουργική διαδικασία – από την πρώτη σταγόνα χρώματος στον καμβά μέχρι την έκθεση τεχνης – περιλαμβάνει ένα μείγμα συναισθημάτων, κινήτρων, δεξιοτήτων και συμπεριφορών.
Θα επρόκειτο για ένα θαυμάσιο αποτέλεσμα, αν αυτά τα συναισθήματα, τα χαρακτηριστικά και οι συμπεριφορές, συχνά, δεν έρχονταν σε αντίθεση το ένα με το άλλο κατά τη διάρκεια της δημιουργικής διαδικασίας, δημιουργώντας εσωτερική και εξωτερική ένταση. Πράγματι, οι δημιουργικοί άνθρωποι συχνά θεωρούνται ως παράξενοι, περίεργοι και εκκεντρικοί.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες έχουν προσπαθήσει να κατανοήσουν την προσωπικότητα των δημιουργικών ανθρώπων. Αλλά δεν είναι εύκολο να μπουν κάτω από το μικροσκόπιο. Όπως ο ψυχολόγος Μιχάι Τσίκζεντμιχαϊ, ο οποίος έχει πάρει συνέντευξη από δημιουργικούς ανθρώπους σε διάφορους τομείς, επισημαίνει: «οι δημιουργικοί άνθρωποι δείχνουν τάσεις σκέψης και δράσης που στους περισσότερους άνθρωπους είναι διαχωρισμένες. Περιέχουν αντιφατικά άκρα: αντί να είναι ένα ‘άτομο’, το καθένα από αυτά είναι ένα ‘πλήθος’».
Οπότε, πώς μπορούμε να βάλουμε σε τάξη το ακατάστατο μυαλό των δημιουργικών ανθρώπων; Μια νέα μελέτη δίνει ελπίδα. Οι Ψυχολόγοι Guillaume Furst, Paolo Ghisletta και Todd Lubart παρουσιάζουν ένα ολοκληρωμένο μοντέλο της δημιουργικότητας και της προσωπικότητας που είναι βαθιά θεμελιωμένο σε προηγούμενες έρευνες σχετικά με την προσωπικότητα των δημιουργικών ανθρώπων.

Τα 7 χειρότερα λάθη που κάνεις μετά το γεύμα σου

Ένα τσιγάρο ή ένας καφές μετά το φαγητό αποτελούν σίγουρα μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις για πολλούς, οπότε έχουν γίνει πλέον συνήθεια και μάλιστα αγαπημένη. Ωστόσο, οι συνήθειες είναι κάτι σαν… δεύτερη φύση μας και σίγουρα είναι δύσκολο να τις αποποιηθούμε έτσι απλά. Τι γίνεται όμως, αν οι συνήθειες αυτές, και κάποιες άλλες ακόμα, αποτελούν μέγιστα λάθη όταν τις συνδυάζεις με το τέλος του γεύματός σου; Δες παρακάτω τις 7 λανθασμένες κινήσεις που γίνονται συνήθως μετά από ένα γεύμα και σταμάτησέ τες άμεσα. Εσύ πόσες από αυτές έχεις συνδυάσει άρρηκτα στο μυαλό σου με το τέλος του φαγητού;
  1. Καπνίζεις
    Μπορεί να γνωρίζεις πως γενικά το κάπνισμα είναι επιβλαβές για την υγεία σου, όμως ήρθε η ώρα να μάθεις πως το να καπνίζεις αμέσως μετά το γεύμα σου δεν είναι απλά κακό, αλλά καταστροφικό. Οι ειδικοί επιβεβαιώνουν πως ένα μόνο τσιγάρο μετά το φαγητό σου ισοδυναμεί με 10, αφού το πεπτικό σου σύστημα επηρεάζεται από όλο σου το σώμα και η νικοτίνη μειώνει το οξυγόνο στο αίμα.
  2. Πίνεις καφέ ή τσάι
    Ο καφές ή το τσάι μετά το φαγητό αποτελούν αγαπημένη συνήθεια πολλών ανθρώπων, όμως η καφεΐνη που περιέχουν μειώνει τη δράση του σιδήρου στον οργανισμό και κατ’ επέκταση εμποδίζει την καλή πέψη. Ειδικότερα, μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δώσουν άτομα με αναιμία, όπου τα επίπεδα σιδήρου είναι πιο χαμηλά από το κανονικό.

Τελευταία σκέψη

Και όταν έρθει η στιγμή αυτή, ξέρεις, της τελευταίας σου σκέψης, να μπορείς να πεις:
Ναι, έζησα, αγάπησα, πόθησα, έκλαψα, ένοιωσα, έδωσα και πήρα, αισθάνθηκα, βίωσα, χάρηκα και λυπήθηκα, συγχώρεσα και συγχωρέθηκα. Έζησα ελεύθερος, μέσα στα πλαίσια που μου έλεγε η φαντασία μου ότι μπορούσα να ζήσω. Έχτισα το μονοπάτι μου, μέσα στα πλαίσια του οράματός μου και το διάβηκα. Ήμουν ο αρχιτέκτονας της πορείας μου, γιατί πήγαινα εκεί που τα κύτταρά μου ήταν ευτυχισμένα. Έδωσα στους άλλους περισσότερη αξία ζωής, από αυτά που εγώ απόκτησα μέσα από αυτή τη συναλλαγή. Είμαι πλήρης, ευτυχής και ολοκληρωμένος.

η αληθινή φύση του ανθρώπου!

 
Υπάρχει μια αφρικάνικη φυλή, η οποία έχει ένα πολύ ενδιαφέρον έθιμο.
Όταν κάποιος από την φυλή κάνει κάτι άσχημο, μαζεύονται όλοι στο κέντρο του χωριού, τον περικυκλώνουν και για δύο μέρες θυμούνται όλα τα καλά που έχει κάνει και τον ευχαριστούν γι αυτά. 
Οι άνθρωποι αυτής της φυλής πιστεύουν ότι όλοι ερχόμαστε στον κόσμο αυτό καλοί, ότι όλοι θέλουμε αγάπη, ευτυχία, ειρήνη και ασφάλεια, αλλά μερικές φορές στην επιδίωξη αυτών των αξιών κάνουμε λάθη. 

Μετά τις Βρυξέλλες: An intelligence review (p1)


Τον καιρό που ήταν κλειστή η ΕΡΤ εργάστηκα σε επιτελική θέση ως διευθυντής μια εταιρίας σε μεγάλο διεθνές αεροδρόμιο.
Η άσκηση των επαγγελματικών μου καθηκόντων επέβαλε την απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλους τους ευαίσθητους τομείς, από την πίστα μέχρι τους χώρους μετά τον έλεγχο διαβατηρίων και αποσκευών και για αυτό το λόγο είχα υψηλού επιπέδου κάρτα ασφαλείας με την οποία χωρίς διατυπώσεις άνοιγα σχεδόν όλες τις πόρτες σε όλους τους χώρους.
Στο πλαίσιο των υποχρεώσεων μου ήταν η συστηματική εγρήγορση για πιθανές απειλές όσο και η εκπαίδευση περίπου 100 εργαζομένων μεταξύ άλλων για τον εντοπισμό τέτοιων απειλών και την άμεση ενεργοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας.
Συνεργάστηκα στενά με την ομοσπονδιακή Αστυνομία και συχνά χρειάστηκε να καλέσω τη συνδρομή τους σε περιπτώσεις υπόπτων ατόμων, αποσκευών η αντικειμένων.
Ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον να βλέπεις την πραγματικότητα και τα ρίσκα που συνεπάγεται ένας πολυεπίπεδος σχεδιασμός ασφαλείας με συνδυασμό τεχνολογικά προηγμένων μέσων εντοπισμού και αποτροπής, και -ή μάλλον κυρίως- την αξιοποίηση του ανθρώπινου παράγοντα μέσω παρατήρησης, αξιολόγησης, δράσης και αντίδρασης.
Μέχρι τότε η εμπειρία μου ήταν δημοσιογραφική - ερευνητική και μου φάνηκε αρκετά χρήσιμη ώστε να αισθάνομαι πως είχα ένα ικανοποιητικό φορτίο γνώσεων για το πως θα μπορούσε να δράσει δυνητικά ένας επίδοξος τρομοκράτης. Αυτό χάρη στην επίμονη και συστηματική έρευνα στην οποία είχα επιδοθεί για σειρά ετών αναφορικά με τη διεθνή τρομοκρατία και πιο συγκεκριμένα με την Ισλαμιστική εκδοχή της, ήδη από την εποχή του Κάρλος και του City of Poros. Η αλκαίντα ήταν μεταγενέστερο “φρούτο” και ο ISIS ακόμη περισσότερο.
Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στη φωτογραφία που αναδημοσιεύω με τους πιθανούς δράστες του μακελειού στο Αεροδρόμιο των Βρυξελλών.
Τι παρατηρείτε;

Η ΤΡΙΠΛΗ ΘΗΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ (κάποια ενδιαφέροντα αποσπάσματα)

του Gary ‘Z’ McGee Chains

«Είναι εξίσου δύσκολο και επικίνδυνο να προσπαθήσεις να ελευθερώσεις ένα λαό που θέλει να ζήσει στην σκλαβιά, όσο είναι και να προσπαθήσεις να υποδουλώσεις ένα λαό που θέλει να ζήσει ελεύθερος.» Niccolo Machiavelli

Έχετε παρατηρήσει την παχιά ομίχλη του συνδρόμου της Στοκχόλμης* που καλύπτει το πνεύμα της εποχής; Μπορείτε να μυρίσετε το άρωμα της καταστροφής να πλανιέται πάνω από έναν πολιτισμό σε παρακμή; Βλέπετε πως τα πράγματα γίνονται, όχι από συναίνεση, αλλά από καταναγκασμό; Βλέπετε πως ο νόμος δεν προστατεύει την ελευθερία σας, αλλά προστατεύει τις εξουσίες; Έχετε δει πως η διαφθορά ανταμείβεται και η ειλικρίνεια αυτοθυσιάζεται;
*(σημ. μτφρ. : Το σύνδρομο της Στοκχόλμης είναι ένα ψυχολογικό φαινόμενο κατά το οποίο όμηροι εκφράζουν συμπάθεια και συμπόνια και έχουν θετικά συναισθήματα προς τους απαγωγείς τους, μερικές φορές σε σημείο που να υπερασπίζονται και ταυτίζονται με τους απαγωγείς. Αυτά τα συναισθήματα γενικά θεωρούνται παράλογα υπό το πρίσμα του κινδύνου ή ρίσκου που υπέστησαν τα θύματα, οι οποίοι μπερδεύουν ουσιαστικά την έλλειψη κακοποίησης από τους απαγωγείς ως μια πράξη καλοσύνης.)
[…]«Η ρύπανση του περιβάλλοντος είναι μια άμεση αντανάκλαση της εσωτερικής ψυχικής ρύπανσης των εκατομμυρίων ασυνείδητων ατόμων που δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη για τον ψυχικό κόσμο τους;» (Eckhart Tolle)[…]
[…]Η ιστορία της υποδούλωσης του ανθρώπου μέχρι σήμερα, έχει αποκαλυφθεί από την Emma Goldman : « Η Θρησκεία είναι η κυριαρχία του ανθρώπινου νου. Η Ιδιοκτησία είναι η κυριαρχία των ανθρώπινων αναγκών και η Διακυβέρνηση είναι η κυριαρχία της ανθρώπινης συμπεριφοράς και όλα μαζί αντιπροσωπεύουν το προπύργιο της υποδούλωσης του ανθρώπου και όλων των φρικαλεοτήτων που αυτό συνεπάγεται.» […]

Τα κρυφά σύμβολα των χαρτονομισμάτων




Eκείνοι που χρησιμοποίησαν πρώτοι χαρτονομίσματα ήταν οι Κινέζοι, κατά την Δυναστεία των Τανγκ (618-907 μ.Χ.)

Χρειάστηκε να περάσουν τουλάχιστον 500 χρόνια πριν τα υιοθετήσει η Ευρώπη και είναι αλήθεια πως μέχρι να φθάσουν στον υπόλοιπο κόσμο η Κίνα ήδη αντιμετώπιζε οικονομική κρίση (μεγάλη παραγωγή χαρτονομισμάτων ώσπου «βούλιαξε» η αξία τους). Αλήθεια, σας θυμίζει κάτι;

Εν πάση περιπτώσει, τα χαρτονομίσματα των οποίων η αρχική χρήση δεν ήταν ίδια με εκείνη των μεταλλικών νομισμάτων, αποτελούσαν «υποσχετικές». Δηλαδή, ήταν ένα κείμενο που το συνέτασσε ο εκδότης και υποσχόταν την καταβολή του αναγραφόμενου ποσού στο πρόσωπο με το οποίο έκανε την συναλλαγή.Με την εξέλιξη της διαδικασίας αυτής έπαψαν να αναγράφονται τα στοιχεία του δικαιούχου στο κείμενο και στο τέλος δικαιούχος ήταν οποιοδήποτε είχε στα χέρια του το συγκεκριμένο χαρτί με το κείμενο. Η ανάγκη για ασφάλεια και την αποφυγή παραχάραξης ήταν εκείνη που οδήγησε τους εκδότες των χαρτονομισμάτων στην χρήση συμβόλων, ειδικών μελανιών, χαρτιών κλπ.
Αλλά τα επιλεγμένα κατά καιρούς σχέδια και σύμβολα, φανερά ή μη, έχουν μια τεράστια ιστορία από πίσω τους. Τόνοι μελανιού έχουν χυθεί για το αμερικανικό δολάριο και τους συμβολισμούς του αλλά πόσοι άραγε γνωρίζουν, εκτός από τους παθιασμένους συλλέκτες, ότι υπήρχαν χαρτονομίσματα που πάνω τους ήταν κρυμμένη η λέξη «σεξ», χαρτονομίσματα με λάθος υπογραφές που αργότερα αποσύρθηκαν, χαρτονομίσματα με κρυφά σχέδια της κεφαλής του Διαβόλου ή πεντάλφες, τον αριθμό 666 και το σύμβολο της πυρηνικής ενέργειας;

Η φιλοσοφία ζωής

post-179

Κάθε άνθρωπος, ασυνείδητα, αναπτύσσει μια προσωπική φιλοσοφία ζωής, που τον οδηγεί, τον εμπνέει και τον κάνει να διορθώνεται με το πέρασμα του χρόνου.
Κατευθύνουμε τις μέρες μας σύμφωνα με αυτή τη φιλοσοφία, που μας χρησιμεύει για να δείξουμε στους άλλους τι άνθρωποι είμαστε.
Παίρνει ελάχιστο χρόνο να αντιληφθεί κανείς τη φιλοσοφία ζωής του άλλου.
Την καθορίζουν η ομιλία, το βλέμμα, ακόμα και η στάση του σώματος και ο αέρας του καθενός.
Δεν είναι δυνατόν να κρυφτεί.

Εσενα που δεν σου αρεσουν τα ψεμματα....



 Όταν ρωτάμε κάποιον :

"Τι σιχαίνεσαι πιο πολύ;"

 Ποια είναι η πιο συνηθισμένη απάντηση που παίρνουμε;
(μην απαντήσετε φίδια, κατσαρίδες ,ποντίκια κλπ)

 Κατά μεγάλο ποσοστό σαν πρώτη απάντηση, όλοι λένε "Σιχαίνομαι τα Ψέμματα" και "θέλω στη ζωή μου να έχω ανθρώπους ειλικρινείς".

 Με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο σε αυτό, όμως θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τον προβληματισμό μου.

 Η αλήθεια είναι πως όλοι μας καθημερινά λέμε κάποιο ψέμα , κάποιες φορές για να "σώσουμε" μια κατάσταση, κάποιες άλλες φορές γιατί η πραγματικότητα θα φέρει χειρότερα αποτελέσματα και τέλος κάποιες άλλες φορές υπάρχει το παθολογικό κομμάτι , σε σημείο που αγγίζει τα όρια της μυθοπλασίας.

 Πολύ καλά όλα αυτά ... όμως αναρωτηθήκατε ποτέ αν όλα αυτά τα μικρά ψέμματα μας κάνουν να ζούμε μια ψεύτικη πραγματικότητα;

 Θα δώσω ένα παράδειγμα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα