Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Αρχαίοι Έλληνες θαλασσοπόροι : Τιμοσθένης ο Ρόδιος και Ίππαλος ο Κυβερνήτης


Ο Τιμοσθένης (3ος αιώνας π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας, καταγόμενος από την Ρόδο, συγγραφέας και ναύαρχος του στόλου του Πτολεμαίου Β΄ του Φιλαδέλφου στους εναντίον του Αντιγόνου Β΄ πολέμους του (266 ως 245 π.Χ.), καθώς επίσης θαλασσοπόρος, γεωγράφος και σπουδαίος χαρτογράφος. 

Ήταν ο δημιουργός του δωδεκάβαθμου ανεμολογίου. 

Ο Τιμοσθένης, περιγράφοντας με μεγαλύτερη ακρίβεια χώρες που ήταν πλέον γνωστές, προσδιόριζε τη θέση λιμένων και σταθμών της Μεσογείου. 

Αναφέρονται ως έργα του τα ναυτικά συγγράμματα «Περίπλους», «Περί λιμένων», «Περί νήσων» και οι«Σταδιασμοί», εκπονώντας ένα μεγάλο αριθμό ναυτικών χαρτών. 

Επίσης, το σύγγραμμα «Εξηγητικόν», που πραγματευόταν την ερμηνεία των ιερών νόμων.

 Αναφέρεται ακόμα ότι μελοποίησε τον «Πυθικόν νόμον» σε μουσικό διαγωνισμό στους Δελφούς με αυλό και κιθάρα, συμμετέχοντας στην αναμνηστική εορτή της νίκης του Απόλλωνα.

Ο Τιμοσθένης κατά τις θαλασσοπορείες του παρακολουθώντας τους διάφορους ανέμους πρόσθεσε δύο ακόμα ανέμους στο μέχρι τότε δεκάβαθμο ανεμολόγιο που είχε εισαγάγει ο Αριστοτέλης και συγκεκριμένα τους Ν-ΝΑ. και Ν-ΝΔ ανέμους. 

Γενικά στον αρχαίο κόσμο ο Τιμοσθένης αποτελούσε αυθεντία σε θέματα ανέμων και της κυκλικής κίνησης αυτών.

ΑΠΟΤΕΛΕΙΣ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ


Κάθε δευτερόλεπτο ζούμε μια καινούργια και μοναδική στιγμή του σύμπαντος, μια στιγμή που δε θα υπάρξει ξανά… Και τι διδάσκουμε στα παιδιά μας; Τα διδάσκουμε πως δύο και δύο κάνουν τέσσερα και πως το Παρίσι είναι η πρωτεύουσα της Γαλλίας.
Πότε θα τα διδάξουμε και ποια είναι;
Πρέπει να πούμε στο καθένα: Ξέρεις τι είσαι; Ένα θαύμα. Είσαι μοναδικός (ή μοναδική). Στους αιώνες που πέρασαν, δεν υπήρξε άλλο παιδί σαν κι εσένα. Κανένα δεν είχε τα πόδια σου, τα χέρια σου, τα επιδέξια δάχτυλά σου, τον τρόπο που κινείσαι.

Αργά ή γρήγορα θα έρθει το βραχυκύκλωμα που θα κατεβάσει το γενικό… Οι Έλληνες περνούν καλά…

Α32

Υπάρχουν ακόμα ηλίθιοι που μετράνε τη ζωή με το αν είναι γεμάτη μια καφετέρια.
Υπάρχουν ακόμα ανόητοι που θεωρούν «καλά» το ότι είναι εντάξει με τις τράπεζες και την εφορία.
Πως καλά είμαστε ακόμα γιατί ένα μέρος του πληθυσμού μπορεί ακόμα και τη βγάζει καθαρή μέσα στο μεγάλο σφαγείο.
Επειδή δεν έχει έρθει η σειρά τους.
Επειδή ο χασάπης τους έχει ακόμα στη κατάψυξη να σιτέψουν καλά…
Όχι δεν περνάμε καλά.
Γιατί πίσω από το γέλιο στη καφετέρια και το χαβαλέ διακρίνεις τα άφτιαχτα δόντια που αρχίζουν και σαπίζουν ένα ένα κι έχει μπει ο οδοντίατρος στη λίστα των αχρείαστων ειδών.Όχι δεν περνάμε καλά, γιατί βλέπεις τις πόλεις να έχουν γεμίσει από κακοσυντηρημένα αυτοκίνητα «χιλιάρια» ή το πολύ «χιλιοτετρακοσάρια»,
που σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο τα δίνουν για να μαθαίνουν τα παιδιά τους να οδηγούν, πριν τους αγοράσουν το καινούργιο σεντάν των 2.500 κυβικών…Γιατί βάφεσαι και φτιάχνεσαι για το ραντεβουδάκι αλλά στο σπίτι οι υπόλοιποι θα τη περάσουν με κουβέρτα δίπλα σε ένα αερόθερμο του κώλου.
Γιατί και το πετρέλαιο είναι στην ίδια λίστα με τον οδοντίατρο, εκείνες τις εξετάσεις που αναβάλεις, το φαΐ ποιότητας, το φρεσκάρισμα στο σπίτι που αρχίζει και βγάζει μούχλα, και σιγά σιγά τα υπόλοιπα είδη ενός «πολιτισμένου κόσμου» που θα μπουν στην ίδια λίστα σαν περιττές δαπάνες.Όχι δεν περνάμε καλά, γιατί αυτό το νεαρό παιδί χώθηκε κάπου με τρία κατοστάρικα, αλλά δεν έχει όνειρα. Πάει να πιεί το ποτάκι του μόλις καβατζώσει ένα μεροκάματο γιατί νιάτο είναι, αλλά μέχρι εκεί φτάνουν τα όνειρα του. Μερικά 24ωρα μπροστά και πολύ λέω.Όχι δεν περνάμε καλά, γιατί στο παππού δώσανε κάτι κωλογενόσημα αγνώστου προελεύσεως που δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους και θέλει να τα ξεφορτωθεί η κινέζικη φαρμακοβιομηχανία της πλάκας..

Λέων ΣΤ΄ ο Σοφός...η 90η

Ο Λέων ΣΤ΄ ο Σοφός βασίλεψε από το 886 μέχρι τον θάνατό του το 912. Ήταν συγγραφέας, ρήτορας και νομομαθής. Την εξαιρετική του μόρφωση την όφειλε και στον Φώτιο του οποίου υπήρξε μαθητής, αν και τον Φώτιο τον εξόρισε αμέσως μετά την άνοδό του στον αυτοκρατορικό θρόνο.

Ο Λέων κέρδισε το προσωνύμιο “Σοφός” -ενώ ζούσε ακόμα- ίσως λόγω της ενασχόλησης του με το νομοθετικό έργο της αυτοκρατορίας. Στην 90η του “Νεαρά” απαγόρευσε αυστηρά τον τέταρτο γάμο ενώ στην 91η απαγόρευσε τη συμβίωση με ερωμένη.

Στην πράξη όμως αποδείχτηκε πως δεν ήταν και τόσο σοφός αφού κατάφερε να παραβεί και τις δύο αυτές σημαντικές “Νεαρές” καθώς και με ερωμένη του συμβίωσε αλλά και νυμφεύθηκε τέσσερις φορές!

Follis-Leo_VI-sb1729
Χάλκινο νόμισμα με τη μορφή του Λέοντος ΣΤ΄

Με την πρώτη του γυναίκα, τη Θεοφανώ, ο Λέων νυμφεύθηκε σε ηλικία 16 ετών, πριν ακόμα γίνει αυτοκράτορας. Του τη διάλεξε η μητέρα του κατά τα λεγόμενα “βασιλικά καλλιστεία”, ανάμεσα σε 12 υποψήφιες νύφες. Με τη Θεοφανώ ο Λέων έκανε μια κόρη η οποία όμως πέθανε σε ηλικία 10 ετών. Εντωμεταξύ ο Λέων είχε στεφθεί αυτοκράτορας και συζούσε ήδη με την ερωμένη του που την έλεγαν Ζωή, η οποία ήταν συν τοις άλλοις και παντρεμένη. Η Θεοφανώ δέχτηκε να δώσει στον αυτοκράτορα διαζύγιο και αποσύρθηκε σε μοναστήρι. Λίγο αργότερα πέθανε.

Αφού πέθανε και ο σύζυγος της Ζωής -φήμες έλεγαν πως η ίδια συνήργησε στον μυστηριώδη θάνατο του-, ο Λέων νυμφεύθηκε τη Ζωή αλλά ένα χρόνο και οχτώ μήνες αργότερα πεθαίνει και η Ζωή. Ο Λέων έτσι θα νυμφευθεί για τρίτη φορά την Ευδοκία Βαϊανή, η οποία κατά τη διάρκεια του τοκετού της θα πεθάνει και αυτή μαζί με το μωρό που κυοφορούσε το οποίο ήταν αγόρι. Θα μείνει λοιπόν ο Λέων χωρίς διάδοχο και θα εγκαταστήσει στο παλάτι την Ζωή την Καρβονοψίνα με την οποία θα καταφέρει επιτέλους να αποκτήσει διάδοχο, τον Κωνσταντίνο τον Πορφυρογέννητο.

Γούντι Άλλεν

  «ΝΕΥΡΙΚΟΣ ΕΡΑΣΤΗΣ – ANNIE HALL», 1977
  
Η θεωρία μου είναι ότι, στην καλύτερη περίπτωση, κανείς στο σύμπαν δεν ενδιαφέρεται για εμάς. Στην καλύτερη περίπτωση!

Όταν περπατάς στους δρόμους, βλέπεις τους άστεγους και τους προσπερνάς αδιάφορα. Αυτή η απραξία είναι δείγμα κακίας. Για μένα η αδιαφορία είναι συνώνυμη με το κακό.

από το βιβλίο «Ο ΓΟΥΝΤΙ ΑΛΛΕΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΟΥΝΤΙ ΑΛΛΕΝ»
επιμέλεια ΣΤΙΓΚ ΜΠΙΕΡΚΜΑΝ μετάφραση ΠΟΛΥ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ
εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

 

Αχ, να μου ‘δινε ο Θεός ένα καθαρό σημάδι! Να ‘κανε, παράδειγμα λέω, μια μεγάλη κατάθεση επ’ ονόματί μου σε μια ελβετική τράπεζα.

ΓΟΥΝΤΙ ΑΛΛΕΝ «ΧΩΡΙΣ ΦΤΕΡΑ»
μετάφραση ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΚΙΣΗ Εκδόσεις ΟΔΥΣΣΕΑΣ

«Θα πρέπει να επισκεφθεί ψυχίατρο»


Ο Γούντι Άλλεν διηγείται ένα περιστατικό από τα γυμνασιακά του χρόνια, όταν ακόμα λεγόταν Άλαν Στιούαρτ Κόνιγκσμπεργκ:

Ήμουν πολύ καλός στην έκθεση και έγραψα μια αστεία έκθεση, που περιείχε όμως πολλά σεξουαλικά στοιχεία. Μολονότι ήταν καλόγουστα σεξουαλικά αστεία, χωρίς καθόλου προστυχόλογα. Ήταν το είδος των σύντομων σεξουαλικών αστείων που μπορούσες άνετα να πεις στην τηλεόραση πριν από τριάντα χρόνια. Αλλά ο καθηγητής και ο διευθυντής είχαν φρίξει κι έτσι κάλεσαν τη μητέρα μου.
Τι εννοείς μ’ αυτό; Τι εννοείς με το «Έχει ένα σώμα σαν κλεψύδρα κι εγώ θα ‘θελα να παίζω μέσα στην άμμο;» ρώτησε ο διευθυντής τον Άλαν που αποκρίθηκε: «Είναι ένα αστείο».

Όχι όμως για το διευθυντή, ο οποίος είπε στη Νέτι: «Ο γιος σας θα πρέπει να επισκεφθεί ψυχίατρο».

από το βιβλίο του ERIC LAX «ΓΟΥΝΤΙ ΑΛΛΕΝ – Η ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΜΙΑΣ ΙΔΙΟΦΥΙΑΣ»
μετάφραση ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΑΤΗΣ – Εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗΣ


«Ο κωμικός της τάξης του»
Στην πραγματικότητα, υπήρχαν δύο Άλαν Κόνιγκσμπεργκ στο Γυμνάσιο Μίντγουντ. Υπήρχε το ντροπαλό αγόρι το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έλεγε τίποτα και το οποίο δύσκολα το αναγνώριζε κανείς. Και υπήρχε και ο Άλαν Κόνιγκσμπεργκ με τον Γούντυ Άλλεν να εκρήγνυται από μέσα του, ο οποίος έδειχνε την ιδιοφυΐα του σε μια χούφτα ανθρώπων. Έτσι, παρά το γεγονός ότι ήταν ο αστειότερος μαθητής του Μίντγουντ, δεν ψηφίστηκε κωμικός της τάξης του. Κάποιος ονόματι Μάικ Μπριλ, ο οποίος ήταν πολύ γνωστός, κέρδισε αυτή τη διάκριση.

από το βιβλίο του ERIC LAX «ΓΟΥΝΤΙ ΑΛΛΕΝ – Η ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΜΙΑΣ ΙΔΙΟΦΥΙΑΣ»
μετάφραση ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΑΤΗΣ – Εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗΣ

Πορεία ζωής


Η ζωή δεν είναι ένας σκοπός που τον ακολουθούμε τυφλά.
Η πορεία μας σε αυτήν αποτελεί μια διαδικασία που την αναλαμβάνουμε βήμα – βήμα παρατηρώντας τις λεπτομέρειες της διαδρομής.
Πόσες φορές δεν πιέζουμε τον εαυτό μας να πετύχουμε ένα στόχο και τελικά χάνουμε τον εαυτό μας σε αυτόν, γιατί ο στόχος γίνεται θηλιά που μας πνίγει και ακυρώνει τη χαρά που μας προσφέρει η πραγμάτωσή του.
Το καθετί που επιθυμούμε θέλει το χρόνο του όχι μόνο για να γίνει, αλλά και για να ωριμάσει μέσα μας τόσο η ιδέα του όσο και η ικανότητά μας να το καλοδεχτούμε, να του δώσουμε χώρο στην καρδιά μας και στη ζωή μας. Αν δεν είμαστε έτοιμοι για αυτό, πως θα το προϋπαντήσουμε;
Ένα όνειρό μας χρειάζεται από μας την πίστη μας σε αυτό αλλά και την αποδοχή των απωλειών που θα ακολουθήσει η ανάληψη του.
Όσο αποχωριζόμαστε τα δεσμά μας, τις εντολές στις οποίες συμμορφωθήκαμε και ψαλίδισαν φτερά μας, όσο συμφιλιωνόμαστε με τα απαξιωμένα μας κομμάτια εαυτού που υπέκυψαν στην επίκρισή μας, τόσο απελευθερώνουμε τη δύναμή μας και τη δεσμεύουμε μ’ εκείνο που επιθυμούμε αληθινά.

Πώς η ανησυχία, η κριτική και η προσωποποίηση κάνουν τη ζωή μας δύσκολη


Αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε κάποιους από τους σημαντικότερους παράγοντες που κάνουν τη ζωή μας δύσκολη, αυτοί θα ήταν: η ανησυχία, η κριτική και η προσωποποίηση. Άλλους τους επηρεάζουν περισσότερο και άλλους λιγότερο, ανάλογα με την ανατροφή που είχαν και τον προγραμματισμό του νου τους.
Η ανησυχία
Η ανησυχία σε επίπεδο σκέψεων, που εκφράζεται στο σώμα ως άγχος και φόβος, έχει τις ρίζες της στο πώς έχει διαμορφωθεί ο εαυτός. Αν ο εαυτός αποτελείται από πεποιθήσεις ανεπάρκειας και μια εικόνα ενοχικού ή ανάξιου, τότε οι σκέψεις που αφορούν όλες τις δραστηριότητες του εαυτού θα περιλαμβάνουν ανησυχία. Οι σκέψεις για το μέλλον σχετικά με κάτι που θέλει να κάνει κάποιος ή πώς θα το κάνει, θα παρουσιάζουν τις καταστάσεις γεμάτες με κινδύνους και απειλές: η ανικανότητα, η κριτική, η απόρριψη και η αποτυχία, θα επανέρχονται ξανά και ξανά στο προσκήνιο ως τα πιθανότερα σενάρια. Μακροχρόνια το σώμα θα υποφέρει από αυτές τις σκέψεις και γι' αυτό δεν αποκλείεται να εμφανιστούν και ψυχοσωματικά συμπτώματα, μέχρι που το σύστημα θα γίνει δυσλειτουργικό και θα πάρει κάποιος την απόφαση να αλλάξει ό,τι μπορεί να αλλάξει.

11 tips για να γίνετε πιο δημιουργικοί

Ο ελεύθερος χρόνος δεν είναι πάντα του χεριού μας, γι’ αυτό και οι ασχολίες με τις οποίες θέλουμε να καταπιαστούμε, πολλές φορές συναντούν εμπόδια. Δείτε μικρά μυστικά για να τα αποφύγετε και να αυξήσετε την δημιουργικότητα και την αποτελεσματικότητά σας.
dimiourgikoi«Θα το κάνω όταν βρω χρόνο». Σας λέει τίποτα αυτή η φράση; Πάντα έχουμε στο μυαλό μας κάποιο σχέδιο που θέλουμε να υλοποιήσουμε, αλλά η καθημερινότητα έχει άλλη άποψη.
Τα εμπόδια, οι περισπασμοί και οι δυσκολίες δεν σταματούν ποτέ. Γι’ αυτό, μια δουλειά ή ασχολία στην οποία θέλετε να αφοσιωθείτε και απαιτεί την δημιουργικότητά σας, δεν αξίζει να αναβάλλεται συνεχώς. Είναι προτιμότερο να βρείτε τρόπους να αυξήσετε την αποτελεσματικότητά σας, με τα δεδομένα που ισχύουν κάθε στιγμή. Είτε λοιπόν σχεδιάζετε για παράδειγμα να γράψετε ένα βιβλίο, να στήσετε μια ιστοσελίδα, να ετοιμάσετε μια ολοκληρωμένη πρόταση ή παρουσίαση για την δουλειά σας, να ασχοληθείτε με μια τέχνη ή ένα ενδιαφέρον καινούριο χόμπι, δοκιμάστε να εφαρμόσετε τις παρακάτω ιδέες και να βρείτε τον πολυπόθητο χρόνο και την κατάλληλη συγκέντρωση ώστε να τα καταφέρετε.
industrial-home-office
*Συναναστραφείτε με ανθρώπους που σας εμπνέουν
Σκεφτείτε ποιοι άνθρωποι από τον κύκλο γνωριμιών σας σάς ασκούν την πιο «θετική» επίδραση σχετικά με την έμπνευσή σας, με ποιους φίλους σας η συζήτηση παίρνει κάθε φορά ενδιαφέρουσες τροπές και μπορεί να οδηγήσει σε νέες ιδέες, και φροντίστε να συναναστρέφεστε περισσότερο μαζί τους, ώστε να σας εμπνέουν, να σας συμβουλεύουν, να σας δίνουν feedback για την πρόοδό σας και να σας στηρίζουν μέσω της ουσιαστικής σας επικοινωνίας.

Ένα σε Όλα και Όλα σε Ένα

Το Βιβλίο των Στιγμών Α΄



Το Φως δεν διακρίνεται στο φως… διακρίνεται μόνον στο Σκοτάδι.
Τα μεγαλύτερα Σκοτάδια ο Πολεμιστής θα τα αντικρύσει μέσα του...
όπως και το Ισχυρότερο Φως…
Το Yin και το Yang…
Ένα σε Όλα και Όλα σε Ένα...
Το Μαύρο στο Λευκό και το Λευκό στο Μαύρο… η περιστροφική κίνηση του Τροχού, γεννά το Γκρίζο της Γνώσης.

ΧΡΟΝΟΣ ή ΚΡΟΝΟΣ;



Ένα θέμα που απασχόλησε τον σκεπτόμενο άνθρωπο, από την πρώτη στιγμή που πρόσεξε ότι η διάρκεια – απόσταση ή περίοδος μετάβασης από ένα γεγονός στο άλλο είναι μετρήσιμη, τότε ο ΧΡΟΝΟΣ πήρε την μορφή και την αξία που έχει. 

Δηλαδή όταν έγιναν κατανοητές οι διαστάσεις ΠΑΡΕΛΘΟΝ-ΠΑΡΟΝ-ΜΕΛΛΟΝ, οι οποίες αποτελούν το σύνολο της εννοίας ΧΡΟΝΟΣ. 

Αυτό το χωροχρονικό συνεχές έδωσε μια άλλη δυναμική στο ορατό πεδίο και κυριάρχησε εγκλωβίζοντας τον άνθρωπο ακόμη περισσότερο. 

Έγινε συνάρτηση της εδώ ύπαρξής του και απαραίτητη παράμετρος των δράσεών του. 

Υπ΄ αυτήν την έννοια ο ΧΡΟΝΟΣ έγινε ΚΡΟΝΟΣ τρώγοντας συνεχώς τα παιδιά του. 

Άλλωστε και η εμφανής διαφορά των δύο λέξεων εξαντλείται σε αντικατάσταση δυο ουρανικόφωνων γραμμάτων ΧΚ, και όλως «τυχαίως» λέγονται ουρανικόφωνα! 

Αν και “φαινομενικά” ο χρόνος έχει ίδιο ρυθμό και κατεύθυνση (παρελθόν μέλλον) και δεν αντιστρέφεται, η θεωρία της σχετικότητας, μας λέει ότι μπορεί να επιβραδυνθεί με αύξηση της ταχύτητας σε μεγέθη που να αγγίζουν την ταχύτητα του φωτός. 

Αυτό και μόνο μας λέει κάτι πολύ σημαντικό, που δεν στάθηκαν οι επιστήμονες να ερευνήσουν όσο έπρεπε όλες τις παραμέτρους. 

« Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται»- Μύθος ή Αλήθεια;

Waiting for Someone to Pump Up your Emotions?
Αν παρομοιάσουμε τον εγκέφαλο μας με ένα δάσος, τότε η κάθε απόφαση που λαμβάνουμε αντιστοιχεί σε βήματα πάνω στα διάφορα μονοπάτια του. Όσο κατευθυνόμαστε προς αυτά, τόσο πιο προσπελάσιμα θα γίνονται προς εμάς. Από την στιγμή που θα ξυπνήσουμε ως και αυτήν που θα κοιμηθούμε,  τείνουμε να επιλέγουμε τον τρόπο που θα περάσουμε την μέρα μας «χτίζοντας» τέτοια μονοπάτια.
Μέσα όμως στις επιλογές αυτές που αφορούν τις καθημερινές μας ασχολίες, περιλαμβάνονται κάποιες συνήθειες που μας απομακρύνουν από τον απώτερο σκοπό μας, δημιουργώντας αθέμιτους για εμάς δρόμους μέσα στο «δάσος».
    Συνήθειες που παίρνουν περισσότερα απ’ όσα μας δίνουν.
Δεν είναι λίγες οι φορές που θα τύχει να ακούσουμε την ακόλουθη φράση: « Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται». Τι κρύβεται όμως  πίσω από αυτήν την φράση;
Πρόκειται για τη σημαντικότητα της ορμής, την ελεύθερη δηλαδή ροή  των θετικών συναισθημάτων και πράξεων. Τι σημαίνει όμως αυτό πιο πρακτικά;
Στο σχολείο για πρώτη φορά ακούσαμε τον όρο «ΟΡΜΗ»( ορμή= μάζα x ταχύτητα).

Τα σημάδια που αγνοούμε

11-Collage-art-Illustrations-by-Sammy-Slabbinck-yatzer

Ακόμα και αν το όραμα κάποιου είναι να ανακαλύπτει μέρα με τη μέρα ποιος είναι ο σκοπός της ύπαρξης του, δεν παύει παρόλο αυτά να είναι ένα όραμα. Μέσα σε αυτό τον ευρύτερο σκοπό είναι και η εξέλιξη των σχέσεων μας. Σε προηγούμενο άρθρο, παρουσιάζεται πολύ σύντομα η άποψη ότι είμαστε ο μέσος όρος των 6 ανθρώπων που μας περιβάλλουν. Με την πάροδο της καθημερινότητας δυστυχώς τείνουμε να ξεχνάμε πόσο μεγάλη είναι η επιρροή που ασκούν σε εμάς. Επιπροσθέτως , ξεχνάμε την σημασία, του να είμαστε επιλεκτικοί με τους ανθρώπους που επιτρέπουμε  να διεισδύσουν στην καθημερινότητά μας και κατ ’επέκταση στην ζωή μας.
Σημαντικό χαρακτηριστικό για να βαδίσει κανείς προς το όραμα αυτό, είναι να αναγνωρίζει τα “σημάδια”. Τι είναι όμως τα σημάδια αυτά; Δεν είναι παρά μικρά ή μεγαλύτερα γεγονότα , τα οποία μας “κρούουν τον κώδωνα”  για αυτόν που έχουμε απέναντι μας.
Πολλές φορές όμως αγνοούμε την προειδοποίηση του κουδουνιού που χτυπάει ηχηρά.

Μια αγκαλιά…




Είναι κάτι στιγμές… που νιώθεις τόσο ευάλωτος που το μόνο που έχεις ανάγκη είναι μια αγκαλιά… Δεν θέλεις να ακούσεις τίποτα, δεν θέλεις ούτε να μιλήσεις… χρειάζεσαι μόνο μια αγκαλιά, όχι τυπική, ούτε σε νοιάζει αν έχει πάθος ή ερωτικά συναισθήματα… θέλεις μόνο μια αληθινή αγκαλιά… 

Μια αγκαλιά που σου δίνει ζεστασιά και ασφάλεια, που σου δίνει κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσεις, για να ζήσεις, που σου δίνει ενέργεια και ελπίδα… χωρίς να μπορείς να εξηγήσεις πώς γίνεται αυτό… χωρίς να μπορείς να το ερμηνεύσεις με τη λογική. Η αγκαλιά κρύβει συναισθήματα και αυτά σου ψιθυρίζει κάθε φορά που έρχεσαι κοντά της… όλα τα άλλα είναι περιττά… 

Μια αγκαλιά μέσα στην οποία νιώθεις μαγικά… νιώθεις ότι μπορεί να διώξει μακριά σου όλα όσα σε έχουν πληγώσει, όλα όσα τώρα σε στεναχωρούν και σε κάνουν να απογοητεύεσαι…


Μια αγκαλιά που θα σε κάνει να νιώσεις ότι ο άλλος είναι εδώ για σένα… μόνο για σένα… αυτή τη στιγμή… κι ας μην ξέρεις αν υπάρξει επόμενη στιγμή… αλλά ούτε αυτό δεν σε απασχολεί τώρα… γιατί αυτή η αγκαλιά σου φέρνει γαλήνη και ηρεμία στην ψυχή, σου φέρνει στοργή και αγαλλίαση στην καρδιά… σου δημιουργεί μόνο όμορφα συναισθήματα… 

Αγάπα κι ας μην ξέρεις το γιατί…




Δεν είναι και εύκολο να χαθείς μέσα στην αγάπη. Γιατί όταν αγαπάς κάποιον… ενεργοποιούνται όλες οι ανασφάλειες και τα τραύματα που ήδη έχεις… βλέπεις τα σημάδια από τις ήδη υπάρχουσες πληγές και μπορεί να μην αιμορραγούν πλέον αλλά σου υπενθυμίζουν πόσο πόνο σου προκάλεσαν στο παρελθόν. Και όλα αυτά τα κουβαλάς στη νέα σου αγάπη και ακόμα και όταν επιλέγεις να επενδύσεις δεν μπορείς να απαλλαγείς από όλα αυτά… και τελικά επενδύεις δίνοντας ταυτόχρονα υπόσταση και σε όλα αυτά που φέρεις από προηγούμενες σχέσεις, απογοητεύσεις και ματαιώσεις… όλα αυτά που κάποτε σ’ έκαναν να πονάς και πίστευες πως τα είχες θάψει για πάντα.


Είναι μεγάλο βήμα να πάρεις την απόφαση να αγαπήσεις και ας μην ξέρεις το γιατί… γιατί πάλι να μπεις σ’ αυτή την κατάσταση, γιατί τώρα, γιατί έτσι, γιατί; Αν καθίσεις να ψάξεις όλα αυτά τα γιατί θα χάσεις τη μαγεία που σου προσφέρει η αγάπη… τα συναισθήματα που σου προκαλεί… Κι εσύ έχεις μόνο μια επιλογή: να επιλέξεις να τη ζήσεις ή να το βάλεις στα πόδια κρατώντας το φόβο και τις πληγές του παρελθόντος… Μπορείς να μείνεις για πάντα με αυτές και να περιμένεις την κατάλληλη στιγμή για να είσαι σίγουρος για την αγάπη και τότε σκέφτεσαι ότι θα αγαπήσεις. Αλλά θα έρθει ποτέ αυτή η στιγμή ή θα πεθάνεις περιμένοντας ότι κάποτε θα αγαπήσεις; 

Αδιέξοδες καταστάσεις…




Μοιάζει με έρωτα… Δεν είναι όμως…

Σταμάτα να ασχολείσαι για άλλη μια φορά… είσαι απλά η επιβεβαίωση που αναζητά κάποιος. 

Σου ρίχνει ψίχουλα και του δίνεις τα πάντα, τον διαβεβαιώνεις ότι μπορείς να αναλάβεις να παίξεις αυτό το ρόλο: να τον ανεβάζεις, να του δίνεις αξία, να τον επιβεβαιώνεις ότι είναι πολύ σημαντικός. Και… χωρίς να το καταλάβεις για άλλη μια φορά μπαίνεις σε ένα φαύλο κύκλο και ελπίζεις… σε μια αδιέξοδη κατάσταση, χωρίς συναισθήματα, χωρίς όμορφες στιγμές, μόνο με στείρες σκέψεις και προσεκτικά λόγια, με χρονομετρημένες συζητήσεις και περιορισμένες εκφράσεις.

Είσαι απλά το στήριγμα του εγωισμού του, του ανεπαρκούς εγώ του ή του ναρκισσιστικού εαυτού του. 

Συνέχισε να δίνεις και να αισθάνεσαι αυτό το κενό που σου προκαλεί η συμπεριφορά του και κάποια στιγμή θα καταλάβεις ότι είσαι απλά μια τροφός για ένα ανώριμο και άπληστο παιδί που δεν έχει σκοπό να ωριμάσει και να αναγνωρίσει όσα πρόσφερες. 

Πώς να φτιάξετε ένα γευστικό και ωφέλιμο σιρόπι από ταραξάκο

Η πικραλίδα είναι άγριο χόρτο και μπορεί να φυτρώσει παντού, αν λοιπόν έχετε γύρο και κοντά από το σπίτι σας ανθισμένες πικραλίδες συλλέξτε τα...
Συνταγή: Πώς να φτιάξετε ένα γευστικό και ωφέλιμο σιρόπι από ταραξάκο
Η πικραλίδα είναι άγριο χόρτο και μπορεί να φυτρώσει παντού, αν λοιπόν έχετε γύρο και κοντά από το σπίτι σας ανθισμένες πικραλίδες συλλέξτε τα λουλούδια για να φτιάξουμε με αυτά ένα νόστιμο σιρόπι, σε κάθε περίπτωση μπορείτε να αγοράσετε μερικά άνθη του φυτού στη λαϊκή αγορά της γειτονιάς σας.
Ολόκληρες βιβλιογραφίες έχουν γραφτεί σχετικά με τα οφέλη που έχει η πικραλίδα -ταραξάκος- στον οργανισμό και την υγεία μας, σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε σιρόπι με το εκπληκτικό αυτό βότανο, εμείς θα σας πούμε μόνο ότι όσοι το δοκίμασαν ξετρελάθηκαν με την υπέροχη γεύση του.
Η συνταγή για να φτιάξουμε το σιρόπι πικραλίδας -ταραξάκου

Η μοναξιά βλάπτει σοβαρά την υγεία

Σας αρέσει να είστε μόνοι; Αν ναι, ίσως δεν είναι καλή ιδέα. Nέα, μεγάλη μελέτη του Πανεπιστημίου Brigham Young αποκαλύπτει ότι η μοναξιά και...
Η μοναξιά βλάπτει σοβαρά την υγεία
Σας αρέσει να είστε μόνοι; Αν ναι, ίσως δεν είναι καλή ιδέα. Nέα, μεγάλη μελέτη του Πανεπιστημίου Brigham Young αποκαλύπτει ότι η μοναξιά και η κοινωνική απομόνωση μπορεί να βλάψουν σοβαρά την υγεία, ακόμα και των ανθρώπων που τις επιλέγουν.
Η μελέτη βασίστηκε στη συνδυασμένη ανάλυση 70 προγενέστερων, που διεξήχθησαν την περίοδο 1980 – 2014 σε περισσότερα από 3,4 εκατ. ανθρώπους.
Οι ερευνητές είχαν παρακολουθήσει επί επτά χρόνια κατά μέσον όρο την πορεία της υγείας όλων αυτών των ανθρώπων, καταγράφοντας τον κοινωνικό ιστό και τον τρόπο ζωής τους.
Αποτέλεσμα: όσοι ήταν κοινωνικά απομονωμένοι ή ζούσαν μόνοι είχαν 29% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν κατά τη διάρκεια κάθε επταετίας, σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους οι οποίοι είχαν συχνές κοινωνικές επαφές.
Αντίστοιχα, όσοι ένιωθαν μοναξιά παρότι είχαν την οικογένεια και τους φίλους τους, είχαν 26% περισσότερες πιθανότητες θανάτου, γράφουν οι «New York Times».
Αυτά ίσχυαν σε άνδρες και γυναίκες αδιακρίτως. Οι συσχετίσεις όμως ήταν πιο ισχυρές στους μεσήλικους εθελοντές από ό,τι σε όσους είχαν ηλικία άνω των 65 ετών, καθώς και στους εθελοντές που είχαν από οποιοδήποτε χρόνιο πρόβλημα υγείας (ήταν το περίπου 30% του συνολικού αριθμού τους).

ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΩΜΑΤΑ….ΜΑΣ

Κάθε εμπειρία ή βίωμα ΑΔΕΛΦΙΑ ….στη ζωή μας μπορεί να έχει κάποιο κοινό σημείο με τον διπλανό μας …..αλλά στην ουσία όμως διαφέρει για τον καθένας μας. Αυτό είναι λογικό και αναμενόμενο , αφού κάθε φορά ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είναι ένα άλλο πρόσωπο. Σήμερα στην σύγχρονη ΦΥΣΙΚΗ ….οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είναι εκείνος που επηρεάζει κάθε ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ. Συνήθως οι ανεξήγητες εμπειρίες και τα βιώματα που έρχονται μπροστά μας ….έχουν πραγματοποιηθεί σε ανύποπτο χρόνο ….και ειδικά όταν είμαστε χαλαρωμένοι. Ο κάθε ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ …..έχει διαφορετικό μηχανισμό , οπότε το κάθε βίωμα παίρνει σάρκα και οστά …για τον καθένα μας ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ. Όταν ο ανθρώπινος ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ σε κάποια στιγμή δεχθεί ένα ακαθόριστο ΦΥΣΙΚΟ ΕΡΕΘΙΣΜΑ ….ας πάρουμε για παράδειγμα ένα ΟΠΤΙΚΟ ΕΡΕΘΙΣΜΑ …..από ένα αντικείμενο που ήδη βρίσκεται αρκετά μακριά μας ….ώστε να μην έχουμε την δυνατότητα το μάτι μας να το διακρίνει τι ακριβώς είναι…… τότε αναγκαστικά το ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ αντλεί από εκεί τις ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΕΣ εικόνες…. τις οποίες τις συγκρίνει με τα ασαφή ερεθίσματα που έχει δεχθεί …..κι έτσι μ’ αυτόν τον τρόπο το ΜΟΡΦΟΠΟΙΕΙ και καταλήγει τελικά σε μια ΕΠΙΛΟΓΗ …..η οποία δεν είναι κατ’ ΑΝΑΓΚΗ η ΣΩΣΤΗ ….με αποτέλεσμα ….να διαπιστώνουμε ότι άλλο νομίζαμε ….κι άλλο ήταν τελικά.

Πολύτιμα κι Άχρηστα


Όταν το Φως της Επίγνωσης, που γεννιέται από την άμεση επαφή με αυτό που συμβαίνει πραγματικά, διαλύει τις αυταπάτες, όπως ο ήλιος διαλύει την πρωινή καταχνιά, τότε η Ζωή Ελευθερώνεται μέσα στον Απέραντο Χώρο της Αιωνιότητας. Η Ελευθερία είναι ό,τι πιο πολύτιμο μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος. Αντίθετα, χιλιάδες χρόνια σκλαβιάς μέσα στην αυταπάτη δεν περιέχουν την παραμικρή πραγματική χαρά. Όλοι οι κόσμοι είναι αφιλόξενοι κι όλα τα πράγματα είναι άχρηστα, γιατί το εγώ νοιώθει πάντα διαχωρισμένο από όλα κι όσο κι αν τα πλησιάζει δεν τα «αγγίζει».

Ο Σοφός Άνθρωπος είναι Πολύτιμος σαν ζωντανό παράδειγμα μονάχα για όσους βαδίζουν την Οδό της Πραγματικότητας αναζητώντας την Αλήθεια Μέσα τους, πέρα από τις αυταπάτες. Αλλά ταυτόχρονα ο ίδιος άνθρωπος είναι άχρηστος σε όσους έχουν κοσμικές επιδιώξεις κι είναι αποροφημένοι σε εξωτερικές δραστηριότητες.

Η Εμπειρία της Πραγματικότητας, όταν η Σιωπή Απλώνεται παντού, πέρα από κάθε αντίληψη, πέρα από κάθε ψίθυρο της σκέψης, ή ανάσα των αισθήσεων, είναι ο Αληθινός Θησαυρός του Ανθρώπου κι η Αληθινή Γνώση, το Πολύτιμο. Όλα όσα δημιουργεί η σκέψη, θεωρίες, διδασκαλίες, θρησκείες, εξωτερικές ιερουργίες και πρακτικές αυτοπραγματώσεις, όλα είναι σαν το χθεσινό μεθύσι που αφήνει ένα κενό και καμία διέξοδο, είναι σαν τα πυροτεχνήματα στον ουρανό της γιορτής που τελείωσε αφήνοντας πάλι το σκοτάδι μόνο του.

Ο Αληθινός Διαλογισμός που Ανθίζει μέσα στην διάλυση κάθε αυταπάτης είναι πιο πολύτιμος από χιλιάδες χρόνια άσκησης και πνευματικής προσπάθειας κι επίπονων θυσιών. Όλα αυτά είναι σαν το σχήμα που κάνεις με το χέρι σου στον αέρα, δεν μένει τίποτα.

Η Αληθινή Ύπαρξη Είναι Μία στο Βάθος της κι όσοι νοιώθουν αυτή την Ενότητα την εκδηλώνουν με την Αγάπη που τα Ενώνει όλα, σαν μια γέφυρα πάνω από τις αυταπάτες του εγώ. Η Ενότητα όση Αγάπη κι αν δείξει δεν μπορεί ποτέ να ενωθεί με το εγώ, με την αυταπάτη. Κάθε άνθρωπος φυλακισμένος στο εγώ υπερασπίζεται μια απομονωτική στάση, είναι πάντα εχθρικός σε κάθε συνεργασία κι αρνητικός σε κάθε συνεννόηση. Έτσι νομίζει ότι υπερασπίζεται τον εαυτό του και το δικό του αλλά το τίμημα που πληρώνει είναι η βαθιά μοναξιά που νοιώθει μέσα του.

5 πλανήτες ευθυγραμμίζονται στον πρωϊνό ουρανό

Από τις 20 Ιανουαρίου, οι πέντε ορατοί από τη Γη πλανήτες, Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Δίας και Κρόνος, εμφανίζονται ευθυγραμμισμένοι στον ουρανό, λίγο πριν την ανατολή του ήλιου, σχηματίζοντας μία γραμμή από τον ορίζοντα ως το φεγγάρι. Η ευθυγράμμιση θα διαρκέσει έως τις 20 Φεβρουαρίου. Το φαινόμενο θα είναι καλύτερα ορατό από τις 25 Ιανουαρίου.
5-planets
Όσοι επιθυμούν να δουν την πλανητική ευθυγράμμιση, θα πρέπει να ξυπνήσουν περίπου στις 6 το πρωί, λίγο πριν την αυγή, και να στρέψουν το βλέμμα τους προς τον ορίζοντα. Πρέπει να σημειώσουμε ότι οι παρατηρητές του ουρανού, καλό θα ήταν να προσπαθήσουν να βρουν ένα σημείο όπου δεν υπάρχουν εμπόδια στον ορίζοντα και χωρίς τεχνητό φως.
Ξεκινώντας να βλέπουν από το σημείο όπου πρόκειται να ανατείλει ο ήλιος στην ανατολή και “σέρνοντας” το βλέμμα τους προς τα δυτικά, θα πρέπει να είναι σε θέση να δουν και τους 5 πλανήτες στη σειρά. Από αριστερά, όπως θα βλέπει ένας παρατηρητής στο βόρειο ημισφαίριο, θα εμφανίζονται με τη σειρά ο Ερμής, η Αφροδίτη, ο Κρόνος, ο Άρης και ο Δίας:
Είναι η πρώτη φορά που οι 5 πλανήτες οι οποίοι είναι ορατοί με γυμνό μάτι στον ουρανό της Γης, θα ευθυγραμμιστούν, εδώ και 11 χρόνια, καθώς η τελευταία ταυτόχρονη παρουσία τους έγινε τον Ιανουάριο του 2005. Για τον λόγο αυτό, οι αστρονόμοι προτείνουν σε όσους επιθυμούν να δουν το εντυπωσιακό φαινόμενο, να θυσιάσουν λίγο από τον ύπνο τους.

Σεξ, υπευθυνότητα και επιλεκτικότητα




γράφει η Pome Granate

Σεξ, υπευθυνότητα και επιλεκτικότητα
(κατά το «Σεξ, ναρκωτικά και ροκ εν ρολ»).


 Όπως αναφέρθηκε, κάθε φορά που δυο άνθρωποι έρχονται σε σεξουαλική επαφή, οι ενέργειές τους συγχωνεύονται και οι αύρες τους αναμειγνύονται. Αυτές οι συγχωνεύσεις δημιουργούν μαγνητικούς δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων και αφήνουν αποτυπώματα, ασχέτως αν πρόκειται για μια πολύχρονη σχέση ή για επαφή της μιας βραδιάς.

Για τη γυναίκα οι κίνδυνοι από τη συγχώνευση της αύρας είναι πολύ μεγαλύτεροι, γιατί εκ φύσεως η αύρα της είναι πολύ απορροφητική. Κάναμε λόγο για τη γραμμή του τόξου και τη δεύτερη γραμμή του τόξου που διαθέτει μόνο η γυναίκα και τις «τρύπες» που δημιουργούνται σε αυτές, όταν οι σεξουαλικές επαφές δεν γίνονται με σύνεση και υπευθυνότητα.

Φυσικά η σύνεση και η υπευθυνότητα θα πρέπει να αποτελούν και γνώρισμα του άνδρα, γιατί όπως θα δούμε πιο αναλυτικά στο παρόν κείμενο, η σεξουαλική ένωση είναι πολύ περισσότερα πράγματα από ευχαρίστηση ή εκτόνωση και μια μη σωστή διαχείριση του σεξ μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, τόσο στους άνδρες και όσο και στις γυναίκες.

O Osho στο βιβλίο του “From Sex to Superconscious” γράφει:
«Η ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας έχει πολύ μεγάλη σημασία: το εγώ εξατμίζεται σε αυτή την αφομοίωση των δυο ανθρώπων. Ένα άτομο που πραγματικά καταλαβαίνει την ουσία αυτής της ενότητας, αυτής της λαχτάρας για αγάπη και μοναδικότητα, μπορεί επίσης να κατανοήσει και το νόημα μιας άλλου είδους ενότητας – ένας γιόγκι ενώνεται, ένας ασκητής ενώνεται, ένας άγιος ενώνεται, ένας διαλογιζόμενος ενώνεται. Ένας άνθρωπος ενώνεται επίσης κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής: η ταυτότητά του συγχωνεύεται με την ταυτότητα του άλλου ανθρώπου. Και γίνονται ένα.»


Η σεξουαλικότητα συνδέεται με την πνευματικότητα. Κατά πόσο όμως το σεξ που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι προάγει την ενότητα και την ποιοτική συγχώνευση την οποία περιγράφει ο Όsho;

 Κάθε φορά που έχουμε μια σεξουαλική επαφή, οι σκέψεις, τα συναισθήματα και οι επιθυμίες του άλλου ανθρώπου μένουν ως αποτυπώματα στην αύρα μας. Αυτό είναι πολύ καλό όταν ο άλλος είναι ένας θετικός, αξιαγάπητος, αισιόδοξος και φωτεινός άνθρωπος. Η ενέργεια που απορροφούμε είναι ευεργετική. Αν όμως πρόκειται για έναν αρνητικό, απαισιόδοξο, ανισόρροπο ή καταθλιπτικό άνθρωπο; Μπορεί κανείς να φανταστεί τι απορροφά η γραμμή του τόξου μας και η αύρα μας.

Ακόμα, όταν ο άλλος άνθρωπος έχει πολλές παράλληλες σεξουαλικές επαφές το θέμα γίνεται πιο πολύπλοκο, καθώς φέρει εκτός από τη δική του,  όλες τις ενέργειες από τους ανθρώπους αυτούς.

«Η ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ! Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ!» (βίντεο)

Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη
Η πασίγνωστη διεθνώς γιαγιά Wanga, που έχει γίνει γνωστή για τις πολλές και επαληθευμένες προφητείες της, προβλέπει για το 2016 μια καταστροφική χρονιά ενώ η Ρωσία θα παίξει ουσιαστικά μεσσιανικό ρόλο.
“Θα υπάρχει μόνο ένας βασιλιάς που θα βλέπει καθαρά και θα μιλάει πάντα με καθαρή γλώσσα. Έχει ζήσει πολλά και έχει κάνει πολλά ωφέλημα. Παρόλα αυτά, η μεγάλη στιγμή γι’ αυτόν θα έρθει μετά την Αποκάλυψη. Η Αποκάλυψη είναι κοντά. Την χρονιά 2011 έγινε ήδη η πρώτη αναστάτωση.»
Η Wanga μιλούσε για την αποκάλυψη στην οποία η Ρωσία θα γινόταν η «Κιβωτός της γης». «Η αποκάλυψη είναι πολύ κοντά, την εμφάνιση της με τις πρώτες αναστατώσεις την έκανε το 2011. Θα φάνει μέχρι και το πόσο η ανθρωπότητα θα ύπαρξει ακόμα.»
Επίσης επισήμανε ότι θα λιγοστέψει τόσο πολύ το πόσιμο νερό που σχεδόν καθόλου δεν θα βρίσκεται. “Μετά όμως θα περιμένει την Ρωσία 1000 χρονιά ευτυχίας και ευημερίας. Θα γίνει ο παράδεισος επάνω στην γη.» Παρακάλεσε να κρατήσουμε τις πολιτιστικές αξίες μας και να μάθει η ανθρωπότητα ένα σύστημα μεθόδου για επιβίωση στο μέλλον.
Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες από τον στρατό, η Wanga έδωσε κάποιες αποκαλυπτικές πληροφορίες. Έλεγε ότι την άνοιξη θα χυθεί στο βόρειο ημισφαίριο μια βροχή με ραδιενέργεια και οι επίπτωσεις θα είναι ότι σε εκείνη την περιοχή δεν θα μπορούν να ζουν ούτε ζώα ούτε άνθρωποι πλέον.

Η αποκρυφιστική μαγεία της Ιουδαϊκής Καμπάλα


Το παρακάτω είναι τμήμα άρθρου του Texe Marrs, όπως παρουσιάζεται, με κάποιες προσθήκες, στο blog Snippits and Snappits / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Σχ. ΚΟ: Η «Καμπάλα» (Kabbahal), δεν έχει καμιά σχέση με την Παλαιά Διαθήκη και έχει τις ρίζες της «στα εσωτεριστικά και θεοσοφικά ρεύματα των Ιουδαϊκών κύκλων, της εποχής που είδε την γέννηση του Χριστιανισμού», όπως γράφει ο Εβραίος καθηγητήςΓκερσόμ Σολέμ στο βιβλίο του «Εισαγωγή στην Καμπάλα», κατατάσσεται στο χώρο του Μυστικισμού και του Αποκρυφισμού.

Δεν είναι μόνο «τρόπος σκέψης», αλλά και «πίστη», που καλλιεργείται έντεχνα με εσωτεριστικές και θεοσοφικές διδασκαλίες.
Η λέξη Καμπάλα σημαίνει «να δέχεσαι».

Το σύμβολο της Καμπάλα είναι ένα κόκκινο βραχιολάκι που, φορούν στον καρπό του αριστερού χεριού τους.

Το κόκκινο βραχιολάκι των καββαλιστών, που έχουν δεμένο στον καρπό του αριστερού χεριού τους πιστεύουν ότι φέρνει καλή τύχη, βοηθά τον εξορκισμό των κακών πνευμάτων, είναι φορέας του θείου φωτός, απομακρύνει το σκοτάδι και πωλείται προς 26 δολάρια το κομμάτι.

Πολλοί Εβραίοι κρατούν αποστάσεις από τον αποκρυφισμό της, που στην Ευρώπη υπήρξε η βάση της Θεοσοφίας, του Τεκτονισμού και του Ροδοσταυρισμού. (Άλλες πληροφορίες για την Καμπάλα ΕΔΩ και ΕΔΩ).
Τα Μαγικά Σύμβολα της Ιουδαϊκής Καμπάλα

Η Καμπάλα είναι το θεμελιώδες στοιχείο της σύγχρονης μαγείας. Σχεδόν όλες οι μεγάλες μάγισσες και μάγοι αυτού του αιώνα ήταν Καβαλιστές. ~ William JSchnoebelenin The Dark Side ofFreemasonry.

Αποβάλετε τις τοξίνες από το σώμα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με αυτό το πολύ απλό ρόφημα- θα εκπλαγείτε!

λάδι-λεμόνι
Ο συνδυασμός αυτών των συστατικών θα θωρακίσει το σύστημά σας και θα αποτρέψει τις  διάφορες βακτηριακές και ιογενείς λοιμώξεις. Τα συστατικά θα αναζωογονήσουν το σώμα σας, θα αποβάλουν τις τοξίνες και θα καθαρίσουν το συκώτι.

Η ΜΕΤΑΣΤΟΙΧΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ

«Η συνειδητότητα της τροφής εξαρτάται κυρίως από την συνειδητότητα του μάγειρα» - Sri Chinmoy


Έχετε ποτέ γευματίσει σε ένα εστιατόριο και αν και το φαγητό φαινόταν καλό και εύγευστο, αργότερα παρατηρήσατε ότι η διάθεση σας άλλαξε; 
Ίσως νοιώσατε ενοχλημένοι, θυμωμένοι, ότι βαρεθήκατε, ή ίσως ακόμα και να αισθανθήκατε ζαλάδα. 
Φυσικά, θα μπορούσαν να υπάρχουν αρκετοί λόγοι για την αλλαγή της διάθεσης σας, αλλά μπορεί επίσης να οφείλεται στο γεγονός ότι απορροφήσατε την ενέργεια του μάγειρα. 
Οτιδήποτε αισθάνεται ο μάγειρας πηγαίνει κατ’ ευθείαν στο φαγητό. 
Αν ο μάγειρας ήταν θυμωμένος, θα μπορούσατε να είχατε νοιώσει κύματα θυμού χωρίς φανερό λόγο. 
Αν ο σεφ ήταν ερωτευμένος, θα μπορούσατε να είχατε νοιώσει αγάπη χωρίς όρους για τους άλλους, ξανά χωρίς φανερό λόγο.
Σε πολλές πνευματικές παραδόσεις, οι άνθρωποι που ετοιμάζουν το φαγητό ψάλλουν και προσεύχονται ενώ μαγειρεύουν, επειδή κατανοούν ότι αυτή η τονωτική ενέργεια καταναλώνεται από οποιονδήποτε τρώει το γεύμα. 
Αν γνωρίζετε το μυθιστόρημα (ή την ταινία) «Like Water for Chocolate» ( = Σαν το Νερό για την Σοκολάτα), καταλαβαίνετε την ισχυρή επιρροή που οι σκέψεις και τα συναισθήματα μας μπορούν να έχουν στο φαγητό. 
Στην ιστορία αυτή της Laura Esquivel – που τοποθετείται σε μια παλιά και κάπως μαγική εκδοχή του Μεξικού – ημέρες επί ημερών αφιερώνονται στην προετοιμασία ενός γαμήλιου γλεντιού. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα