Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΜΕΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


Το έκοψε και το πέταξε στα σκουπίδια. Η απόλυτη τιμωρία άνδρα από την απατημένη γυναίκα. Πας με άλλην; Στον κόβω. Υπάρχει, βέβαια, μία μικροδυσκολία. Ακόμα κι όταν κοιμάται ο άνδρας, η πεοκόφτρα δεν είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρει.
Εκτός κι αν το μόριο του άνδρα είναι σε στύση κι αυτός κοιμάται. Όπως η γυναίκα, η οποία έχει σχεδιάσει την κοπή του κονταριού, να το παίξει λιγωμένη, να του έχει δωθεί, ενώ τον μισεί μέχρι θανάτου, να ξεκινήσει την τσιμπουκοδρομία και την κατάλληλη στιγμή, όχι με τα δόντια αλλά με λάμα, με τη μία να του αφαιρέσει στη ρίζα τον ανδρισμό του.
Πενηντάχρονη η Αμερικανίδα που κινδυνεύει με ισόβια έκανε αλλοιώς το έργο.

9 ενδείξεις του ότι είστε εσωστρεφής

9 ενδείξεις του ότι είστε εσωστρεφήςΗ εσωστρέφεια αναφέρεται στην τάση των ατόμων να στρέφουν την προσοχή, τις σκέψεις και το ενδιαφέρον τους προς τον ίδιο τους τον εαυτό. Η εξωστρέφεια αντίθετα περιγράφει τον βαθμό επιδίωξης και επίτευξης επικοινωνίας και επαφής με τον κόσμο γύρω μας. Η εσωστρέφεια και εξωστρέφεια είναι τα άκρα ενός συνεχούς πάνω στο οποίο ο καθένας από μας τοποθετείται σε διαφορετικό σημείο.
Μπορεί να επιδεικνύουμε εσωστρεφή συμπεριφορά με ορισμένες συνθήκες (πχ όταν βρισκόμαστε ανάμεσα σε αγνώστους) και εξωστρεφή συμπεριφορά σε κάποιες άλλες (πχ όταν είμαστε με τους φίλους μας). Ορισμένοι άνθρωποι ωστόσο τείνουν να χαρακτηρίζονται από εσωστρέφεια στους περισσότερους τομείς της ζωής τους. Αν ανήκετε σε αυτούς τότε το πιο πιθανό είναι να υιοθετείτε τις ακόλουθες συμπεριφορές:

Κάρμα: Οικογενειακή υπόθεση

Αντίθετοι χαρακτήρες μέσα στην ίδια οικογένεια; Ίσως τελικά τίποτε να μην είναι τυχαίο. Βλέπετε, το κάρμα μεταβιβάζεται άθελά μας από γενιά σε γενιά. - Πως μεταβιβάζεται το κάρμα από γενιά σε γενιά. - Γιατί η μια γενιά κατηγορεί την προηγούμενη; - Γιατί δεν μπορώ να συνεννοηθώ με το παιδί μου; - Γιατί το παιδί μου έχει διαφορετικές αξίες από τις δικές μου; - Γιατί το παιδί μου δεν κάνει αυτά που του λέω; - Ανακαλύψτε κι εσείς το κρυμμένο μυστικό της οικογένειάς σας.- Ποιες απαντήσεις δίνουν η Ψυχολογία και η Εξελικτική Αστρολογία.
 karma by Shimp
Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσε μια γυναίκα που δεν μπορούσε να ελέγξει τα συναισθήματά της. Έχωνε τη μύτη της παντού, ζήλευε τους άλλους κι είχε συχνές εκρήξεις θυμού. Νόμιζε πως οι άλλοι «θα της την φέρουν», έβλεπε παντού εχθρούς κι ήταν καχύποπτη κι ανταγωνιστική. Συγχρόνως καταπίεζε κι έλεγχε τους άλλους κι έκανε συχνά «σκηνές» στον άντρα της.

Κάποτε απέκτησε ένα κοριτσάκι. Το κοριτσάκι αυτό έγινε μια γυναίκα απόμακρη, αποστασιοποιημένη, απέφευγε τις στενές συναισθηματικές σχέσεις, απέφευγε να εκδηλώνει τα συναισθήματά της και προτιμούσε να λύνει τις διαφορές της με τους άλλους με τη λογική. Έγινε εργασιομανής, ασχολήθηκε πολύ με την καριέρα της και γενικά απέφευγε οτιδήποτε είχε να κάνει με τον χαρακτήρα της μάνας της.

Κάποτε έκανε κι εκείνη ένα κοριτσάκι. Προσπάθησε να του χαρίσει όλα αυτά που στερήθηκε εκείνη στην παιδική της ηλικία. Να του δώσει πολλές ελευθερίες, να μην είναι από πάνω του διαρκώς, να είναι λογική και φιλική. Έλα όμως που το κοριτσάκι ήταν πολύ συναισθηματικό κι εξαρτημένο κι ήθελε διαρκώς την προσοχή των άλλων! Έμοιαζε πολύ με την γιαγιά της. Έκλαιγε και φώναζε και δεν καταλάβαινε γιατί η μαμά της ήταν τόσο απόμακρη και ασχολιόταν συνεχώς με την δουλειά της. Το κοριτσάκι μεγαλώνοντας έγινε μια γυναίκα καταπιεστική κι ανταγωνιστική και τέλος πάντων έτοιμη να καταπιέσει και να ελέγξει κι εκείνη τα παιδιά της, όπως ακριβώς έκανε κι η γιαγιά της. Κι έτσι, δεν ζήσανε αυτοί καλά, αλλά - όπως θα δούμε - ούτε κι εμείς καλύτερα.

Το “πολυεργαλείο” πράσινο σαπούνι!

Το «πολυεργαλείο» πράσινο σαπούνι!Οι περισσότεροι το συνδέουμε με τη γιαγιά, τον παππού, τις εποχές που πηγαίναμε ταξίδι στο χωριό και μπαίνοντας στο μπάνιο βλέπαμε ένα πράσινο αντικείμενο δίπλα στο νιπτήρα. Το πράσινο σαπούνι, που με αυτό «μεγάλωσαν» γενιές και γενιές, μπορεί να θεωρείται άβολο λόγω όγκου (είναι πράγματι απορίας άξιο πώς το χρησιμοποιούσαν…) και ξεπερασμένο, με τόσα κρεμοσάπουνα και αφρόλουτρα να κυκλοφορούν στην αγορά, ωστόσο ακόμα και σήμερα θεωρείται το πιο ασφαλές για την προσωπική μας υγιεινή. Και όχι μόνο: Το πράσινο σαπούνι μπορεί να λειτουργήσει με πολλούς άλλους τρόπους στο καθημερινό μας νοικοκυριό, πραγματικά να αποτελέσει το «πολυεργαλείο» μας.

Ποιά είναι τα τέσσερα σημάδια ότι είστε πολύ έξυπνοι για τη δουλειά που κάνετε

Αν πάντα βαριέστε στο γραφείο, οι συνεργάτες σας δεν σας εμπνέουν και δεν νιώθετε πρόκληση από την δουλειά σας τότε μάλλον είστε πολύ έξυπνοι για να κάνετε τη συγκεκριμένη δουλειά.
 office-worker--secretary-drinking-coffeeΜπορεί να μοιάζει όχι και τόσο κακό, αφού ίσως η δουλειά να είναι εύκολη, ώστε να μην είναι απαραίτητο να δίνετε πάντα το καλύτερο εαυτό σας, όμως το να είναι κάποιος overqualified μπορεί να γίνεται ενοχλητικό με τον καιρό. Ειδικά αν οι διευθυντές δεν αξιοποιούν τα προσόντα σας και δεν σας δίνουν προκλητικά projects.
Σύμφωνα με την Liz Ryan, CEO και ιδρυτή του Human Workplace, η συνεχής βαρεμάρα είναι η μεγαλύτερη ένδειξη ότι κάποιος είναι πολύ έξυπνος για να κάνει τη συγκεκριμένη δουλειά. Αν ένα projects δεν μπορεί να σας εξιτάρει, τότε είναι δύσκολο να συγκεντρωθείτε και θα χάσετε την αυτοσυγκέντρωση σας.

Τα Στερεότυπα Που Αγαπάμε Να Μισούμε

~
«Ώστε από τη φύση, γίνεται δούλος εκείνος που είναι κατάλληλος να γίνει το κτήμα ενός άλλου ανθρώπου, και για αυτόν τον λόγο γίνεται δούλος».
Αριστοτέλης, Πολιτικά, 1,5
                                                                 ~
Δεν νομίζω να υπάρχει έστω ένας άνθρωπος που να πιστεύει ότι ο Αριστοτέλης δεν ήταν μεγαλοφυής. Αρκεί βεβαίως να γνωρίζει ποιος είναι ο Αριστοτέλης, γιατί, όσο παράξενο κι αν σας φαίνεται, περισσότεροι είναι αυτοί που δεν έχουν ακούσει ποτέ το όνομα του, παρά εκείνοι που τον γνωρίζουν.
Ο μεγαλοφυής Αριστοτέλης, λοιπόν, αποδεχόταν τη δουλεία ως φυσική, κάτι το οποίο ακούγεται τερατώδες σε εμάς, τους ανθρώπους της ψηφιακής εποχής (παρότι 30 δούλοι -στην καλύτερη περίπτωση- εργάζονται για κάθε προνομιούχο που φοράει παπούτσια με αερόσολες, μιλάει στο i-phone και κάνει πρόταση γάμου με διαμάντι).
Γιατί ο Αριστοτέλης έκανε ένα τόσο μεγάλο λάθος; Τι εμπόδισε έναν τόσο δημιουργικό και πρωτοπόρο άνθρωπο να αντιληφθεί την πλάνη της «φυσικής δουλείας»;
Τίποτα άλλο από το μηχανισμό της σκέψης που μας βοηθάει να επιβιώσουμε, το … στερεότυπο.

ΟΡΘΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ και «Σαμγιάμα»

samyama by muirart

Όταν οι άνθρωποι λένε «Διαλογισμός», «διαλογίζομαι», μπορεί να σημαίνει πάρα πολλά…
Μπορεί να σημαίνει μια Κατάσταση Ύπαρξης Τελειωμένη όπου Αντιλαμβανόμαστε την Πραγματικότητα… μπορεί να σημαίνει ένα Τρόπο Όρασης… ή απλά μια διαδικασία (που υποτίθεται ότι κάποια στιγμή ολοκληρώνεται σε ένα ανώτερο επίπεδο αντίληψης, ή κατάσταση ύπαρξης).
Τι είναι λοιπόν Ορθός Διαλογισμός; Και πως ξεχωρίζει από όλα αυτά που οι άνθρωποι νομίζουν ότι είναι «Διαλογισμός»;
Ο Ορθός Διαλογισμός είναι ταυτόχρονα η Πράξη κι η Ολοκλήρωση της Απόλυτης Κατάστασης, Στάσης Αντίληψης, Τρόπου Ζωής…

.
Ας το εξηγήσουμε. Τελικά ποιος είναι ο Στόχος του Διαλογισμού; Δεν είναι η Απελευθέρωση από όλους τους περιορισμούς; Η Βίωση του Απεριόριστου; Η Ελευθερία;

Γνώθι σαυτόν

«Γνώθι σαυτόν», ήταν το αρχαίο απόφθεγμα που αποδίδεται στον Χείλωνα Δαμαλήγου του Λακεδαίμονος, έναν από τους επτά σοφούς της αρχαιότητας, που είχε ακμάσει κατά τον 6ο π.κ.ε. αιώνα.
Κατά τον Πλούταρχο του Χαιρωνέα, σοφό μύστη, ιερέα και επόπτη του Δελφικού ιερού, το «γνώθι σαυτόν»προερχόταν από τον ίδιο το θεό Απόλλωνα και ήταν γραμμένο σε πολλά σημεία στα δελφικά ιερά. Παραλήφθηκε στη συνέχεια από τους σοφούς και θιασώτες μυστηριακών οργανώσεων και προβαλλόταν ως πρωταρχικός όρος αυτοσυνειδησίας, αυτοκάθαρσης, προσπάθειας πνευματικής ανόδου και ηθικής τελειοποιήσεως.
Η φιλοσοφία, η θεολογία και η σύγχρονη ψυχολογία ασχολήθηκαν με το θέμα της ανάγκης να γνωρίσει ο άνθρωπος τον εαυτό του. Ο Σωκράτης ήταν ο πρώτος από τους σοφούς που έθεσαν την αυτογνωσία στο κέντρο της φιλοσοφίας. Με τον Καντ η αυτογνωσία, ορίστηκε ως η ύψιστη αρχή της αυτονομίας του ανθρώπου επηρεάζοντας τη σύγχρονη φιλοσοφική σκέψη.
Και το περίφημο κοινωνικό συμβόλαιο  του Ρουσώ σ’ αυτήν την αυτονομία στηρίζεται.
Φωτογραφίες SOTOS

Aς μιλήσουμε για πεποιθήσεις

Universe Stock Photo

Οι πεποιθήσεις μας, δηλαδή η αντίληψη που έχουμε για τον εαυτό μας ή άλλους ή 
μία κατάσταση, δημιουργούν συγκεκριμμένα συναισθήματα και επομένως ανάλογες 
εμπειρίες.

 Το συναίσθημα που βιώνεις εξαιτίας μιας πεποίθησης δονείται σε χαμηλές
 ή υψηλές συχνότητητες. 

Οι εμπειρίες που θα βιώσουμε εξαρτώνται από τις συχνότητες των δονήσεων, 
δηλαδή συναισθήματα όπως της αγάπης, της χαράς, 
της ευγνωμωσύνης προσελκύουν εμπειρίες και ανθρώπους που σου δίνουν τα 
ανάλογα συναισθήμετα, και ενοχές, ντροπή, φόβος, ανησυχία, μνησικακία κλπ. 
προσελκύουν ανθρώπους και εμπειρίες που θα σε κάνουν να βιώσεις περισσότερες 
ενοχές , ντροπή , φόβο κλπ.

“Οι Αξίες των Άξιων”


ΣΑΛΑΜΙΣΟι Έλληνες και αλλοδαποί, που μετέφερε η φρεγάτα “ΣΑΛΑΜΙΣ” από την φλεγόμενη Τρίπολη της Λιβύης, έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά στις 08.30 το πρωί του Σαββάτου 2 Αυγούστου 2014.
Πρόκειται για 87 Έλληνες, 13 Κύπριους, 12 Βρετανούς, 79 Κινέζους, μία Ρωσίδα και έναν Αλβανό πολίτη, οι οποίοι είχαν εκφράσει την επιθυμία να απομακρυνθούν από τη χώρα που μαστίζεται από τον εμφύλιο πόλεμο.
Τα 186 άτομα επιβιβάσθηκαν στο πλοίο σε μικρές ομάδες των 20-25 ατόμων και έτσι χρειάστηκαν αρκετές ώρες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ενώ η ομάδα της ΔΥΚ περιφρουρούσε τη μεταφορά και την επιβίβαση που γινόταν με δύο λιβυκά ρυμουλκά, προστατεύοντας την ζωή των αμάχων και αψηφώντας την δική τους.
Τα γνωστά “βατράχια” του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, για μία ακόμη φορά προκάλεσαν σχόλια θαυμασμού και έλαβαν επαίνους από στρατιωτικούς και πολιτικούς δεκάδων χωρών.

Τι πρέπει να κάνετε αν πατήσετε πρόκα ή γυαλί;

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.

Αν πατήσετε γυαλί ή πρόκα 

Οτιδήποτε μπει στο δέρμα είναι ξένο σώμα και στην περίπτωση που δεν αφαιρεθεί μπορεί να δημιουργήσει μόλυνση. Επίσης, τόσο το κόψιμο από ένα σκουριασμένο αντικείμενο (πρόκα, τενεκεδάκι) όσο και από ένα κομμάτι γυαλί είναι πιθανό να προκαλέσουν τέτανο.
         
Τι να κάνετε: 

Γιατί δεν έχω κανέναν δίπλα μου;”

Η ψυχολογική βάση των ειδών δέσμευσης
Η μοναξιά δεν είναι μια κατάσταση κατά την οποία ο άνθρωπος δεν έχει άλλους γύρω του. Είναι μια εσωτερική αποσύνδεση από τον εαυτό του που τον οδηγεί στην αποσύνδεση από τους άλλους. Μπορούμε να νιώθουμε μόνοι είτε όταν υπάρχουν είτε όταν δεν υπάρχουν άνθρωποι κοντά μας.
Βρέθηκα κάποτε σ’ ένα αρχοντικό πάρτι σ’ ένα πλουσιόσπιτο στο Χάμπτονς του Λονγκ Άιλαντ. Ήμουν ένας από τους εκατοντάδες που είχαν πάει εκεί για να κάνουν επαγγελματικές γνωριμίες. Μέσα σε μισή ώρα μ’ έπιασε μανία να φύγω. Όταν αργότερα το σκέφτηκα, κατάλαβα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να επικοινωνήσω στ’ αλήθεια με τον τρόπο που γίνονταν οι γνωριμίες και οι συζητήσεις εκεί μέσα. Ένιωθα αποσυνδεδεμένος από τον εαυτό μου και απίστευτα μόνος. Φύγαμε άρον-άρον και πήγαμε στο ξενοδοχείο με τον φίλο μου, αναστενάζοντας και οι δυο από ανακούφιση και απογοήτευση. Περιμέναμε πώς και τι αυτό το πάρτι για τις γνωριμίες, όμως το μόνο που νιώσαμε ήταν εξάντληση, άδειασμα και μοναξιά. Όλοι όσοι συνάντησα εκεί έδειχναν αγχωμένοι να γνωρίσουν τον κατάλληλο άνθρωπο για τους στόχους τους. Εγώ βυθίστηκα σε έναν κυκεώνα άγχους που το μυαλό μου αντιλήφθηκε αμέσως και το ξανακαθρέφτισε στο περιβάλλον, οπότε αυξήθηκε ραγδαία. Ο σχηματισμός σχέσεων με νόημα σε μια θάλασσα άγχους και φόβου μοιάζει σαν να προσπαθείς να δεις την αντανάκλαση σου σ’ έναν καταρράκτη: είναι, απλώς, αδύνατον.

ΚΑΛΑ ΚΑΙ …ΚΑΚΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ

ΚΑΛΑ ΚΑΙ ...ΚΑΚΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ8Στην Ιστοσελίδα ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ μας περιγράφουν άλλη μία απάτη που αφαίρεσε πλούτο από την ανθρωπότητα με αντάλλαγμα άχρηστα πετράδια.
Φυσικά από την ιστορία της ΜΕΓΑΛΗΣ απάτης αφαιρέθηκε το …σημαντικότερο στοιχείο
Δηλαδή το όνομα του ιδιοκτήτη της εταιρίας DE BEERS, που διέπραξε αυτή την μεγάλη απάτη.

Τι Πραγματικά Σημαίνει ο Νόμος του Θελήματος του Άλιστερ Κρόουλυ;


Ήταν στις 8, 9 και 10 Απριλίου του 1904, όταν ο Άλιστερ Κρόουλυ δεχόταν την αποκάλυψη του Νόμου της νέας εποχής του Ώρου από την ασώματη φωνή του Αϊβάς. 

Το αποτέλεσμα αυτής της επαφής ήταν η σύνταξη του Liber Al vel Legis, του Βιβλίου του Νόμου, όπου αναγράφεται ανάμεσα στα άλλα, ο βασικός κανόνας της φιλοσοφίας του Κρόουλυ: «Κάνε αυτό που θέλεις, θα είναι όλος ο Νόμος. Αγάπη είναι ο Νόμος, αγάπη υπό το θέλημα». 

Για αρκετούς τα παραπάνω λόγια μοιάζουν προκλητικά. Σε συνδυασμό με την εκκεντρική ζωή του συγγραφέα τους, οι περισσότεροι μελετητές των εσωτερικών σχολών αποφεύγουν το Νόμο του Θελήματος του Κρόουλυ, φοβούμενοι πως ενισχύει τον εγωισμό, τον ηδονισμό και γενικότερα γεννά φαινόμενα αναρχίας και Εωσφορισμού. 

Στην πραγματικότητα όμως η έννοια της θέλησης (στο πρωτότυπο κείμενο εμφανίζεται άλλοτε ως will και άλλοτε ως Θέλημα, λέξη γραμμένα στα Ελληνικά), δεν αφορά την ασυλλόγιστη εκδήλωση της όποιας απωθημένης επιθυμίας μας! 

Ο Κρόουλυ είναι κατηγορηματικός σ’ αυτό: «Κάνε, όχι τις τυχαίες ευχές και επιθυμίες του συνειδητού νου, αλλά την αμετάβλητη ιδέα του εσώτερου εαυτού σου. Πρέπει να σκάψεις βαθιά μέσα σου και να ανακαλύψεις τι είναι – και να τον βγάλεις στο φως». 

Έκρηξη στον τουρισμό της Ρόδου με 310 τσάρτερ το Σαββατοκύριακο! Πρόβλημα οβερμπούκινγκ όλο τον Αύγουστο

Έκρηξη στον τουρισμό της Ρόδου με 310 τσάρτερ το Σαββατοκύριακο! Πρόβλημα οβερμπούκινγκ όλο τον Αύγουστο

Ενώ δεν πέφτει καρφίτσα στη Ρόδο και δεν υπάρχει ούτε ένα δωμάτιο διαθέσιμο, το Σαββατοκύριακο θα γίνει το μεγαλύτερο «μπουμ» στις αφίξεις ξένων τουριστών. Εδικά την Κυριακή, το αεροδρόμιο της Ρόδου θα σημειώσει ρεκόρ στην ιστορία του ροδιακού τουρισμού, με 310 αφιξο-αναχωρήσεις τσάρτερ αεροπλάνων! Κατά τους μετριότερους δε υπολογισμούς θα διακινηθούν 40.000 – 45.000 ξένοι τουρίστες!

Η χαρά της δημιουργίας είναι κρυμμένη στον θάνατο




Τα πάντα γύρω μας κινούνται στον κανόνα του δίπολου. Δύο δυνάμεις ισορροπούν και αλληλοσυμπληρώνονται μέσα σε κάθε δράση, μέσα σε κάθε έκφανση της ζωής. Λαθεμένα θεωρούμε ότι το αντίθετο της ζωής είναι ο θάνατος. Υποπίπτουμε σ’ αυτό το ολίσθημα λόγω της άγνωστης φύσης του θανάτου γεγονός που μας δημιουργεί φόβο, τον φόβο του αγνώστου.  Το αντίθετο της ζωής είναι το συναίσθημα που αμβλύνει την βίωση της, είναι ο φόβος. Το λίκνο της ζωής είναι ο θάνατος, αυτός είναι ο ζωογόνος και η κινητήριος δύναμη της εξέλιξης. Χωρίς τον θάνατο η μακρόσυρτη ζωή δεν θα είχε νόημα, θα ήταν ένα ατέλειωτο: δεν βαριέσαι και αύριο μέρα είναι.  

Οι δεκάλογοι του καλού σεξ

Οι δεκάλογοι του καλού σεξΟι «σοβαρές» συμβουλές γύρω από τη σεξουαλική μας ζωή δίνονται κυρίως από γιατρούς και ψυχολόγους. Γιατί όχι, όμως, κι από μία συγγραφέα; Η Τρέισι Κοξ, η Βρετανίδα συγγραφέας επτά best-seller βιβλίων για το σεξ και τις ερωτικές σχέσεις, δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες τον απόλυτο δεκάλογο των προτάσεων που μια γυναίκα θέλει να πει σ’ έναν άνδρα γύρω από το σεξ αυτά που θέλει να πει ο άνδρας στη γυναίκα και δεν τα λέει. Στον πρόλογο του άρθρου της η Κοξ αναρωτιέται γιατί άνδρες και γυναίκες είναι πολύ πιο ειλικρινείς και ανοιχτοί στη συζήτηση τι ακριβώς θέλουν από το σεξ με άτομα του ίδιου φύλου (συγγενείς τους ή φίλους/φίλες) παρά με τους ερωτικούς τους παρτενέρ.
ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΕ ΑΝΔΡΑ

Η μόνη ασθένεια που σκοτώνει πραγματικά κόσμο σ’ αυτόν τον πλανήτη είναι η έλλειψη αυτοσεβασμού.



Μπορεί να έχετε ζήσει χίλιες, δυο χιλιάδες, τρεις χιλιάδες ζωές πιστεύοντας στο γήρας και στο θάνατο. Όταν μετενσαρκώνεσαι πάλι στο καινούργιο σώμα, το οποίο έχει φτιαχτεί από μερικούς ανθρώπους – 2 ανθρώπους, για την ακρίβεια! -, προσλαμβάνεις τις ίδιες δοξασίες που έχουν οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι επίσης υφίστανται τη μετενσάρκωση για χιλιάδες χρόνια. 

Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι πως το σώμα μας αντιδρά αδρανοποιώντας κάποιους αδένες, αφού αυτοί δεν έχουν τεθεί σε λειτουργία με τον τρόπο που θα έπρεπε σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο. Χρειάζεται να ασχοληθούμε με αυτούς τους αδένες και να επαναδραστηριοποιήσουμε τα όργανα, ώστε να αφυπνισθούν οι αδένες μας.


Ακόμα κι αν το σώμα μας έχει αδρανοποιήσει αυτούς τους αδένες, αυτό δεν σημαίνει πως είναι μια ανεπίστρεπτη κατάσταση. Η κατάσταση είναι ανεπίστρεπτη μόνο εφόσον δεν συνειδητοποιείς πως εσύ ο ίδιος έχεις αδρανοποιήσει τους αδένες αυτούς.


Οι επιστήμονες σήμερα αδυνατούν να καταλάβουν το λόγο για τον οποίο η αδρανοποίηση των αδένων των γεννητικών οργάνων ξεκινά την εποχή της εφηβείας. Θα έλεγε κανείς πως όταν ακριβώς φτάνει ο καιρός που χρειάζεσαι τα γεννητικά σου όργανα, τα όργανα αυτά έχουν αδρανοποιηθεί. Κι όμως, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, τα όργανα αυτά ήταν σχεδιασμένα να λειτουργούν αιωνίως, ακριβώς όπως και τα υπόλοιπα όργανα και τα κύτταρα και οι αδένες του σώματός μας.

Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε έναν χώρο στη συνείδησή μας, ώστε η καινούργια ενέργεια να μπορέσει να εισρεύσει και να εγκατασταθεί εκεί.


Φωτογραφία: Ποιος είναι ο λόγος που βρισκόμαστε σ’ αυτό το χάος και χρειαζόμαστε κάθαρση; 
Ο λόγος είναι, ότι έπρεπε να ισχυροποιήσουμε τη δύναμη της θέλησής μας. Έπρεπε να δυναμώσουμε τους εσωτερικούς μυώνες της θέλησης. 
Επομένως, όταν η ενέργεια της αθανασίας και της αυτοκυριαρχίας φτάσει στον πλανήτη μας και επηρεάσει τον κόσμο μας, να μπορέσουμε, σ’ αυτό το καινούργιο επίπεδο επιτάχυνσης, να εξουδετερώσουμε τον εγωισμό μας και να ξεφύγουμε από τη συλλογική σκέψη. (ΔΗΛ. ΕΓΡΗΓΟΡΟΤΑ)
Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε έναν χώρο στη συνείδησή μας, ώστε η καινούργια ενέργεια να μπορέσει να εισρεύσει και να εγκατασταθεί εκεί.
Όπως λένε οι διδάσκαλοι, ενώπιον της παρουσίας της αγάπης όλα τα πράγματα που είναι ανόμοια προς την αγάπη βγαίνουν στην επιφάνεια και έτσι μπορούν να γιατρευτούν. Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, αν θέλετε, ενώπιον της αυτοκυριαρχίας όλα τα πράγματα που είναι άσχετα με την αυτοκυριαρχία βγαίνουν στην επιφάνεια και μπορούν να διορθωθούν.
Και, τελικά, πηγαίνοντας ακόμα παραπέρα, οτιδήποτε δεν έχει σχέση με την αθανασία, ενώπιον της αθανασίας βγαίνει στην επιφάνεια και μπορεί να ιαθεί.
'' Η Αλχημεία της Αειζωίας''
Ποιος είναι ο λόγος που βρισκόμαστε σ’ αυτό το χάος και χρειαζόμαστε κάθαρση;
Ο λόγος είναι, ότι έπρεπε να ισχυροποιήσουμε τη δύναμη της θέλησής μας. Έπρεπε να δυναμώσουμε τους εσωτερικούς μυώνες της θέλησης. 

Επομένως, όταν η ενέργεια της αθανασίας και της αυτοκυριαρχίας φτάσει στον πλανήτη μας και επηρεάσει τον κόσμο μας, να μπορέσουμε, σ’ αυτό το καινούργιο επίπεδο επιτάχυνσης, να εξουδετερώσουμε τον εγωισμό μας και να ξεφύγουμε από τη συλλογική σκέψη. (ΔΗΛ. ΕΓΡΗΓΟΡΟΤΑ)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα