Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΜΟΤΟ ΤΟ ”ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ”


cute-girl-happy-love-Favim.com-340338
Ξυπνάς.
Ανοίγεις με δυσκολία τα μάτια σου, σαν τον τυφλό που ξαναβρήκε το φως του μετά από χρόνια. Προσπαθείς να τα κρατήσεις, έστω, μισάνοιχτα.
Νιώθεις το φως του ήλιου να σε χτυπάει στο πρόσωπο.
Ακούς την πρωινή φασαρία της γειτονιάς σου. Και τι κάνεις τότε;
Απλά… χαμογελάς. Ή τουλάχιστον, προσπάθησε.
Κάνε την κάθε σου μέρα πιο όμορφη, ξεκινώντας από το πρωί. Και κυρίως, ζήσε τη ζωή σου περισσότερο απ’ ότι τώρα.
Εδώ και τώρα…
ʺ Εδώ και τώρα ʺ… Σου λένε τίποτα αυτές οι τρεις λέξεις; Αν όχι, άφησέ με να μεγαλώσω λίγο την πρόταση.
ʺ Μάθε να ζεις στο εδώ και τώρα ʺ.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ.........



Η ζωή και τα πρέπει, από τον Τσαρλς Μπουκόφσκι

Η ΖΩΉ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΈΠΕΙ, ΑΠΌ ΤΟΝ ΤΣΑΡΛΣ ΜΠΟΥΚΌΦΣΚΙ

Γιατί, πρέπει να πεθάνεις μερικές φορές πριν μπορέσεις να ζήσεις...

Η ζωή είναι περίεργη καθώς την ζεις μονάχα μία φορά και την πληρώνεις δέκα.
Έχεις μονάχα μία ευκαιρία για να βρεις την ιδανική συνταγή, μα αν την πετύχεις μία φορά σου είναι αρκετή.
Για να μπορείς λοιπόν να πεις πως έφτασες στο τέρμα, πως είδες όσα ήθελες και έχεις πια χορτάσει..

Πρέπει τουλάχιστον μία φορά να καεί η γλώσσα και η καρδιά σου.
Πρέπει να γρατζουνιστούν τα γόνατα μα και τα σχέδιά σου.
Πρέπει να αποτύχεις για να επιτύχεις, γιατί όσοι δεν απέτυχαν είναι όσοι ποτέ δε ρίσκαραν.
Πρέπει να γευτείς λεμόνι και αλάτι για να σε γλυκάνει μία σοκολάτα γάλακτος.
Πρέπει να γνωρίσεις τους λάθος ανθρώπους για να εκτιμήσεις την αξία της συντροφιάς όταν βρεις επιτέλους τους σωστούς.

Πρέπει να χάσεις το πτυχίο γαλλικών, την θέση στη σχολή που ονειρευόσουν από παιδί ή έστω τα κλειδιά με το αγαπημένο σου μπρελόκ.

Το σύνδρομο της μετατόπισης

o-allos-ftaieiΗ «μετατόπιση», είναι μια λέξη που συνήθως την αναφέρουμε για κάτι αρνητικό που συμβαίνει. Πέρα από την χρήση που της κάνουμε για επιστημονικούς λόγους, υπάρχει έντονα και στην καθημερινότητα μας.
Από μικρή ηλικία εμπεδώνουμε το πως πρέπει να την τοποθετούμε στη ζωή μας.
Όταν ένα παιδάκι τρέχει και χτυπάει το κεφάλι του σε ένα τραπέζι το οποίο κατά σύμπτωση ήταν ακίνητο, οι παππούδες ή οι γονείς του λένε: «Το τραπέζι σε χτύπησε καρδούλα μου; Αυτό φταίει, ντα θα κάνω εγώ το κακό τραπέζι». Έτσι χαλαρώνουμε όλοι σχετικά, γιατί βρήκαμε τον φταίχτη.
Στο σχολείο όταν το παιδί δεν διαβάζει -από το σπίτι ξεκινούν όλα-, οι γονείς απορούν και ζητούν εξηγήσεις από τους δασκάλους. Μάλλον δεν θα είναι καλοί οι δάσκαλοι και γι’ αυτό το λόγο το παιδί τους αδιαφορεί… Επίσης, οι δάσκαλοι-καθηγητές φταίνε που δεν αναγνωρίζουν την αξία του μοσχαναθρεμμένου τέκνου και ο βαθμός του είναι πιο κάτω απ’ ότι πρέπει.

Επίγνωση

590_6354d7fa077e2104c205dacdab72dc09
“Οι πιο πολλοί από μας νομίζουν ότι η επίγνωση είναι κάτι μυστηριώδες στο οποίο πρέπει να εξασκηθεί κανείς κι ότι πρέπει να μαζευόμαστε κάθε μέρα και να μιλάμε για την επίγνωση.
Τώρα: μ’ αυτό τον τρόπο δεν καταφέρνεις ποτέ να έχεις επίγνωση.
Αλλά αν έχεις επίγνωση των εξωτερικών πραγμάτων-των στροφών του δρόμου, του σχήματος των δέντρων, του χρώματος των ρούχων κάποιου άλλου, της κορυφογραμμής των βουνών με φόντο το γαλάζιο ουρανό, της λεπτότητας ενός λουλουδιού, του πόνου στο πρόσωπο ενός περαστικού, της άγνοιας, του μίσους, της ζήλιας των άλλων, της ομορφιάς της γης- τότε, έχοντας επίγνωση όλων αυτών των εξωτερικών πραγμάτων χωρίς επίκριση, χωρίς επιλογές, μπορείς να αφεθείς στα κύματα της εσωτερικής επίγνωσης.

Ο σκύλος στην Αρχαία Ελλάδα

skylos_arxaia_ellada

Ο σκύλος στην Αρχαία Ελλάδα είχε σεβαστή θέση στην καθημερινή ζωή των προγόνων μας και υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού μας. Αυτό μπορούμε εύκολα να το διαπιστώσουμε από τις αναρίθμητες αναφορές που γίνονται για το σκύλο στα έργα τους, την τέχνη τους, τους μύθους και τις ιστορίες τους.
Από την ελληνική μυθολογία βλέπουμε ότι πολλά τέρατα είχαν την μορφή σκύλου, όπως η Σκύλλα και η Χάρυβδη, ο Κέρβερος κ.ά. Αυτό ίσως να οφείλεται στο ότι την εποχή δημιουργίας της μυθολογίας, ο σκύλος να ήταν ακόμα άγριο και μη εξημερωμένο ζώο.
Με την πάροδο όμως του χρόνου, ο σκύλος εξημερώθηκε και αποτέλεσε πολύτιμο και χρήσιμο συνοδό σε αρκετές εργασίες.

Pitbull: Μύθοι και αλήθειες

red nose pitbull terrier

Μύθος 1: Τα Πίτμπουλ έχουν σαγόνια που κλειδώνουν.

Αλήθεια:
Τα σαγόνια του είναι λειτουργικά ίδια με αυτά οποιασδήποτε άλλης φυλής, και αυτό έχει αποδειχθεί μέσω εξετάσεων από εμπειρογνώμονες. Οι μελέτες που έχουν διεξαχθεί για τη δομή του κρανίου, τα σαγόνια αλλά και τα δόντια του Πίτμπουλ, δείχνουν ότι κατ’ αναλογία προς το μέγεθος τους, η δομή του σαγονιού τους και ως εκ τούτου η λειτουργική μορφολογία του, δεν διαφέρει από εκείνη οποιουδήποτε άλλου σκύλου. «Δεν υπάρχει απολύτως καμία απόδειξη για την ύπαρξη μηχανισμού κλειδώματος ή κάτι μοναδικού στη δομή της γνάθου και τα δόντια του πίτμπουλ», λέει ο Δρ Ι. Lerh Brisbin του Πανεπιστημίου της Γεωργίας (από το φυλλάδιο ADBA, «Ανακαλύψτε το αμερικανικό Pitbull Terrier»).

Η Ήρα και ο Ζευς στο Δίον



Το άγαλμα της Ήρας εκτίθεται στο αρχαιολογικό μουσείο του Δίου


SalónicaGrecia- Θεσσαλονίκη, Ελλάδα.

Μία ομάδα αρχαιολόγων ανακάλυψε κοντά στο όρος Όλυμπος, ένα γλυπτό της Ήρας, της θεάς του γάμου της ελληνικής μυθολογίας, η οποία βρισκόταν δίπλα σε ένα άγαλμα του Διός, που βρέθηκε πριν μερικά χρόνια.


Σημειώνεται ότι η ανακάλυψη είναι πολύ σημαντική αφού το συγκρότημα απεικονίζει  πρώτο ζευγάρι των Θεοτήτων της αρχαίας Ελλάδας.

Το άγαλμα της Ήρας είναι ακέφαλο και σε ανθρώπινη διάσταση. Φιλοτεχνήθηκε το δεύτερο αιώνα προ Χριστού και ανακαλύφθηκε στο αμυντικό τείχος του Δίου- τη θρησκευτική ιερή πόλη στη βόρεια Ελλάδα που είναι ένα σημαντικό μνημείο για το μακεδονικό πολιτισμό.

Το άγαλμα της Ήρας, σύμφωνα με τους ειδικούς, έχει τις ίδιες διαστάσεις και το ίδιο στυλ με ένα άγαλμα του Διός, που βρέθηκε στην ίδια θέση το 2003.

Αρχαίων αποφθέγματα

Κλαυσίγελος

Η διαχρονικότητα των ρήσεων των πνευματικών ταγών της αρχαιότητας έγκειται στο γεγονός ότι ήσαν σαφείς, περιεκτικές και κυρίως εκθείαζαν αρετές και αξίες, ή αντίστοιχα καυτηρίαζαν ελαττώματα και αδυναμίες. Αυτός είναι ο λόγος που χαρακτηρίσθηκαν ως αποφθέγματα και αποτελούν παγκόσμια πνευματική παρακαταθήκη.

Αν ένας βλέπει και περιμένει μόνο αυτό που θέλει, δεν πρέπει να λογαριάζεται ως κριτής της αλήθειας.
Μένανδρος («Ασπίς»)
Στην Ελλάδα διαγωνίζονται αυτοί που έχουν σχέση με την τέχνη και κρίνουν οι ανίδεοι από τέχνη.
Ανάχαρσης
Η τραγωδία είναι μια απάτη. Αυτός που εξαπάτησε (γρά­φοντας τραγωδία) είναι πιο δίκαιος απ’ αυτόν που δεν εξα­πάτησε, ενώ αυτός που απατήθηκε (ο θεατής) γίνεται σοφότερος απ’ αυτόν που δεν εξαπατήθηκε.
Γοργίας
Η ζωγραφική είναι άφωνη ποίηση και η ποίηση ομιλού­σα ζωγραφική.
Σιμωνίδης ο Κείος
Τα σπουδαιότερα πράγματα εμείς οι άνθρωποι τα μάθα­με από τα ζώα. Την υφαντική από την αράχνη, το χτίσιμο σπιτιών από το χελιδόνι και από τα ωδικά πτηνά μάθαμε να τραγουδάμε.

Εἶναι τέχνη νὰ προσεγγίζῃς τὰ ἴδια πράγματα μὲ διαφορετικοὺς τρόπους

Εἶναι τέχνη νὰ προσεγγίζῃς τὰ ἴδια πράγματα μὲ διαφορετικοὺς τρόπους.Ἀκόμη καὶ τὰ πράγματα γιὰ τὰ ὁποῖα νομίζουμε ὅτι εἴμαστε βέβαιοι, ἔχουν πάντοτε νέες ἰδιότητες νὰ μᾶς παρουσιάσουν.
Ἂν κάποια πράγματα σοῦ φαίνονται πληκτικὰ καὶ προβλέψιμα, ἴσως τότε ἔχεις χάσει τὴν ἱκανότητά σου νὰ διατηρῇς τὸ ἐνδιαφέρον σου.

ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΑΚΟΥΕΙ;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Στις 21 Μαρτίου 2014, δηλαδή δυο περίπου μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, όταν το Σύστημα στην προσπάθειά του να συνεχίζει να ελέγχει την Εξουσία με κόμματα απόλυτα ελεγχόμενα και εξαρτημένα, έγραφα κατά τη δημιουργία του νέου πολιτικού σχηματισμού, που άκουγε στο όνομα «Ποτάμι», με επικεφαλής τον αρχιδιαπλεκόμενο δημοσιογράφο του Megaτου Μπόμπολα, Σταύρο Θεοδωράκη: «…Όλοι αντιλαμβάνεστε πως το Σύστημα της Νέας Τάξεως Πραγμάτων, που πειθήνια υπηρέτησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, και εφάρμοσαν με την πολιτική τους δεν είναι δυνατόν να παραδώσει τα όπλα αμαχητί, βλέποντας πως τα δυο αυτά κόμματα (ΝΔ + ΠΑΣΟΚ) οδηγούνται στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. 
Θα πρέπει να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν Νέα Συστημικά κόμματα, τα οποία θα υφαρπάξουν για άλλη μια φορά την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, προκειμένου να παίξουν το ρόλο που έπαιξαν στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη και στην κυβέρνηση Σαμαρά, η ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη. Δηλαδή, θα πρέπει να υπάρξουν κεντροαριστερά πολιτικά αναχώματα για να συγκυβερνήσουν με το ΣΥΡΙΖΑ, που φαντάζει πως θα είναι το πρώτο κόμμα στις επικείμενες Εθνικές εκλογές και έτσι να συνεχίσει η κυβερνητική πολιτική να καθορίζεται από τους κατακτητές της πατρίδος μας. 

Τα απογεύματα των παιδικών μας χρόνων, στην πλατεία με μια μπάλα...



 

Τέτοιες μέρες καλοκαιριού, μερικές δεκαετίες πριν, μαζευόμασταν τα παιδιά της γειτονιάς σε διάφορα σημεία (υπήρχαν δυο-τρία σχετικά στέκια) για να παίξουμε μπάλα.
Ήταν κατά τις 6 το απόγευμα καθημερινά το άτυπο "προσκλητήριο".
Δεν υπήρχαν και κινητά ακόμη τότε και απλώς ο καθένας μας ήξερε πότε και πού να βρίσκεται.
Χωρίς περιττές ασύρματες ψευδοεπικοινωνίες. Ξέραμε και, όποιος ήθελε, πήγαινε.

Ο καθένας είχε τους δυο-τρεις "κολλητούς" του (με εισαγωγικά η λέξη, διότι δε μου αρέσει καθόλου), τους κατέβαζε απ' τα σπίτια τους και πηγαίνανε μαζί είτε στην πλατεία είτε στο πάρκο είτε στην αυλή του σχολείου, εκεί που θα μαζεύονταν και πολλά άλλα, γνωστά και άγνωστα, παιδιά για να παίξουν όλοι μαζί και να μοιραστούν μαζί τους το χρόνο τους.

Μόλις φτάναμε και γινόμασταν πολλοί, χωριζόμασταν σε ομάδες και αρχίζαμε να παίζουμε.
Κανείς δεν κρατούσε ώρα. Τα ρολόγια, άλλωστε, σπάγανε πάνω στο παιχνίδι και δεν τα παίρναμε ποτέ μαζί.
Η λήξη του παιχνιδιού ερχόταν απλώς με τον ερχομό της νύχτας.
Όταν πια το σκοτάδι γινόταν τόσο βαθύ, ώστε να μην μπορείς να δεις, τότε μόνο λέγαμε πως είναι ώρα για να γυρίσουμε σπίτια μας.

Οι Ρώσοι παρουσιάζουν τη δική τους εγκατάσταση τύπου HAARP

Όχι δεν είναι ακριβώς σαν το χααρπ...
είναι λίγο... μπορεί και να μην είναι ακριβώς...Μήπως τελικά είναι;;;
Picture
Το άρθρο του RT με τίτλο: "Electrifying: Giant futuristic 'Tesla Tower" in abandoned woods near Moscow" ξεκινάει με αρνήσεις: 

«Όχι δεν είναι εξωγήινη αποικία, μια μηχανή του χρόνου, ή ακόμη και μια ρωσική εκδοχή του ιονοσφαιρικού προγράμματος HAARP της Αμερικής. Αλλά σε ένα δάσος κοντά στη Μόσχα, αυτή η "μηχανή αλεξικέραυνο" από την σοβιετική εποχή, έχει μια δυνατότητα αναμφισβήτητα ίση με το σύνολο όλης της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Ρωσίας. 
Οι Bloggers συρρέουν για να δουν αυτό το τεχνικό θαύμα, το οποίο έχει ονομαστεί το “High Voltage Marx and Tesla Generators Research Facility.” Η περιοχή δοκιμών, ένα παράρτημα του Ρώσικου Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, βρίσκεται στην ήσυχη πόλη της Istra, 40 χιλιόμετρα δυτικά της Μόσχας».

Μέχρι στιγμής, μου γεννάται μια απορία: 

Η μαγεία της σκιάς


Όταν ήμουν παιδί σιχαινόμουν το σκοτάδι και δεν ήταν το μόνο. Κοιμόμουν πάντα με φωτάκι στο δωμάτιό μου και όταν έκλειναν τα φώτα λόγω απροειδοποίητης διακοπής ρεύματος, η καρδιά μου χτυπούσε σαν τρελή. Μεγαλώνοντας άρχισα να εξοικειώνομαι μαζί του μελετώντας το.
Ξέρεις τι είναι αυτό που τρομάζει τελικά περισσότερο τους ανθρώπους; Δεν είναι το σκοτάδι, είναι το φως που το διαπερνά και δημιουργεί μικρά κενά στα ''τοιχώματά'' του.

Τότε είναι που δημιουργούνται οι σκιές, αυτές που στην ανθρώπινη φαντασία μεγεθύνονται και μας τρομάζουν γιατί δίνουν σάρκα και οστά στους φόβους μας.
Το τι βλέπει ο καθένας σε μια σκιά είναι σχετικό.

Η Αντίφαση Του Κακού Και Το Μεγάλο Στοίχημα Της Ανθρωπότητας

«Ο κόσμος ξεκίνησε χωρίς τον άνθρωπο και θα τελειώσει χωρίς αυτόν»
Claude Levi-Strauss
~~{}~~
(Προειδοποίηση: Αυτό το κείμενο δεν συστήνεται σε όσους πάσχουν από πνευματική αρτηριοσκλήρωση. Το πιο χαρακτηριστικό σύμπτωμα αυτής είναι η αυταπάτη της κατοχής της αλήθειας.)
Ένα από τα θέματα που διαπραγματεύεται ο Πρίμο Λέβι στα βιβλία του είναι εκείνο της προέλευσης του Κακού. Δεν καταλήγει σε κάποιο συμπέρασμα, αφού είναι λογοτέχνης και η λογοτεχνία θέτει ερωτήματα και προβάλλει αντιφάσεις, δεν δίνει απαντήσεις.
Ο Λέβι αντιμετωπίζει το Κακό ως κάτι παράλογο και ταυτόχρονα συνυφασμένο με τη φύση του ανθρώπου, σαν να λέει: Είναι παράλογο πόσο παράλογα κακός μπορεί να είναι ο άνθρωπος.

Εκτενές ρεπορτάζ από τη σύλληψη Μαζιώτη


Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε δεκτός ο Νίκος Μαζιώτης στο κέντρο της Αθήνας από την Αστυνομία η οποία τον υποδέχτηκε με πυροβολισμούς και σουβλάκια κεμπάπ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αρχικός στόχος του Νίκου Μαζιώτη ήταν μια τράπεζα ακριβώς απέναντι από τη ΓΑΔΑ αλλά επειδή το θεώρησε πολύ εύκολο, αποφάσισε να ληστέψει μία άλλη στο Μοναστηράκι μέρα μεσημέρι που είναι τίγκα στους τουρίστες και δεν υπάρχει εύκολη δίοδος διαφυγής.

Η συμπλοκή σημειώθηκε στην οδό Μητροπόλεως, όταν ο Νίκος Μαζιώτης ενημέρωσε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ ότι είναι οπλισμένος και σκοπεύει να ληστέψει υποκατάστημα τράπεζας που βρίσκεται εκεί, ενώ στη συνέχεια πέταξε στα πόδια τους μια πλαστική χειροβομβίδα από τα Jumbo.

Καρκίνος του προστάτη: Οι 2 τροφές που τον προλαμβάνουν

Καρκίνος του προστάτη: Οι 2 τροφές που τον προλαμβάνουν
Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα δύο ερευνών για τη σημασία της διατροφής και ειδικά δύο τροφών, στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη.
Μάλιστα, οι επιστήμονες δεν είναι σε θέση να εξηγήσουν πως και γιατί προστατεύονται οι άνδρες απέναντι στον καρκίνο του προστάτη από τις δύο αυτές τροφές, αλλά δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από τη στατική επεξεργασία των δεδομένων.
Από μια μελέτη του Harvard Medical School που διήρκησε 6 χρόνια και συμμετείχαν περίπου 48.000 άνδρες εθελοντές και επιστήμονες υγείας, διαπιστώθηκε ότι όσοι κατανάλωναν τρόφιμα που βασίζονταν στη ντομάτα τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, εμφάνιζαν έως και 34% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη σε σχέση με εκείνους που δεν κατανάλωναν ντομάτα ή κάποιος προιόν ντομάτας.

5 Συμπτώματα που μας δείχνουν ότι... μας «λείπει» ύπνος!

5 Συμπτώματα που μας δείχνουν ότι... μας «λείπει» ύπνος!Τρέχετε όλη μέρα στη δουλειά, με το σπίτι, τα παιδιά. Οι υποχρεώσεις και όλες οι δουλειες του σπιτιού σας κρατάνε μέχρι αργά το βράδυ. Ξαπλώνετε να κοιμηθείτε και ο ύπνος δεν σας «πιάνει». Ξυπνάτε το πρωί και στη διάρκεια της ημέρας παρατηρείτε κάποια συμπτώματα που παλαιότερα δεν τα είχατε. Παράδειγμα; Τι ώρα σχολάνε τα παιδιά σας. Πρώτο σύμπτωμα αυπνίας – κακή μνήμη! Εμείς σας δίνουμε πέντε από αυτά, δείτε τα και αν τα έχετε όλα ή κάποια από αυτά, κατευθείαν στο κρεβάτι σας για έναν καλό ύπνο!

Τα λόγια μας φανερώνουν τα μυστικά του εαυτού μας

Τα λόγια μας φανερώνουν τα μυστικά του εαυτού μας

Οι λέξεις που χρησιμοποιούμε καθρεφτίζουν τον εαυτό μας, φανερώνουν τον τόπο προέλευσής μας και τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Στο βιβλίο του The Secret Life ofPronouns: What Our Words SayAbout Us, ο ψυχολόγος James Pennebaker ελέγχει το σώμα μιας ψυχολογικής έρευνας εξετάζοντας το πώς η χρήση της γλώσσας μας επικοινωνεί ορισμένες ενδείξεις για την προσωπικότητα και την κατάσταση του μυαλού μας.
Σε ένα απλοϊκό επίπεδο τα λόγια μας μπορούν γενικά να ταξινομηθούν στις λέξεις περιεχομένου (όπως ουσιαστικά, ρήματα, επίθετα) που μεταφέρουν τις πληροφορίες και το νόημα, και τις λειτουργικές λέξεις (όπως αντωνυμίες, προθέσεις και σύνδεσμοι) που συνδέουν και οργανώνουν το περιεχόμενο της επικοινωνίας.
Οι απλές λειτουργικές λέξεις (εγώ, το, και, στο, από, κλπ.) είναι τα δομικά στοιχεία του γλωσσικού ύφους και οι πιο συχνές σε επανάληψη λέξεις της ελληνικής γλώσσας, αλλά είναι λιγότερο πιθανό να τις παρατηρήσουμε στη συνομιλία. Σε έναασυνείδητο επίπεδο, οι λειτουργικές λέξεις κοινοποιούν επίσης πολλά για την προσωπικότητά μας, τη δυναμική των δύο φύλων, τις κοινωνικές σχέσεις και τη συναισθηματική κατάσταση.

Το σύμπαν συνωμοτεί πάντα στην υλοποίηση των επιθυμιών σου;

Φωτογραφία: Το σύμπαν συνωμοτεί πάντα στην υλοποίηση των επιθυμιών σου;
•Όχι………. όταν εστιάζεις στην έλλειψη αντί σε αυτά που ήδη έχεις.
•Όχι……….. όταν δυσανασχετείς και ανησυχείς για αυτά που δεν έχεις αντί να νιώθεις ευγνωμοσύνη για αυτά που έχεις.
•Όχι………… όταν η λογική λέει ότι κάτι πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο ενώ η καρδιά γνωρίζει ότι κάτι μπορεί να γίνει και με τρόπους που δεν μπορείς να φανταστείς.
•Όχι………… όταν αμφιβάλλεις για την πραγματοποίηση του αντί να έχεις πίστη ότι έχει ήδη γίνει.
•Όχι………… όταν αισθάνεσαι μνησικακία αντί να συγχωρείς.
•Όχι……….. όταν αισθάνεσαι συναισθήματα χαμηλών δονήσεων όπως φόβος, ενοχές, πικρία κλπ.
•Όχι………… όταν κατηγορείς άλλους ή τις συνθήκες και περιστάσεις για την δική σου πραγματικότητα αντι να αναλαμβάνεις την ευθύνη της ζωής σου.
•Όχι………… όταν νιώθεις πως δεν το αξίζεις αντί να κατανοείς ότι η αξία σου είναι δεδομένη και ανεξάρτητη από τα συμβάντα στη ζωή σου και τι σου λένε οι άλλοι..
•Όχι………… όταν έχεις πεποιθήσεις που δεν σε εξυπηρετούν και δεν τις έχεις απελευθερώσει ακόμα.
•Όχι………… όταν έχεις ιδέες για την πραγματοποίηση της επιθυμίας σου και δεν μπαίνεις στο κόπο να κάνεις τις υπερβάσεις, να ξεβολευτείς και να δράσεις.
•Όχι………… όταν έχεις την τάση να κλαίγεσαι επειδή δεν έχεις αρκετά χρήματα , δεν υπάρχουν αρκετές δουλειές , δεν υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα άτομα για να βρεις σύντροφο, δεν υπάρχει αρκετός χρόνο κλπ.
•Όχι……………… όταν δεν κατανοείς ότι η πραγματικότητα σου είναι καθρέφτης του προγράμματος που τρέχει στο υποσυνείδητο σου.
•Όχι………… όταν δεν κατανοείς την δύναμη των λέξεων και χρησιμοποιείς λέξεις που σαμποτάρουν την πραγματοποίηση της επιθυμίας σου.

Το σύμπαν συνωμοτεί πάντα στην υλοποίηση των επιθυμιών σου;
•Όχι………. όταν εστιάζεις στην έλλειψη αντί σε αυτά που ήδη έχεις.
•Όχι……….. όταν δυσανασχετείς και ανησυχείς για αυτά που δεν έχεις αντί να νιώθεις ευγνωμοσύνη για αυτά που έχεις.
Όχι………… όταν η λογική λέει ότι κάτι πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο ενώ η καρδιά γνωρίζει ότι κάτι μπορεί να γίνει και με τρόπους που δεν μπορείς να φανταστείς.
•Όχι………… όταν αμφιβάλλεις για την πραγματοποίηση του αντί να έχεις πίστη ότι έχει ήδη γίνει.
•Όχι………… όταν αισθάνεσαι μνησικακία αντί να συγχωρείς.
•Όχι……….. όταν αισθάνεσαι συναισθήματα χαμηλών δονήσεων όπως φόβος, ενοχές, πικρία κλπ.
•Όχι………… όταν κατηγορείς άλλους ή τις συνθήκες και περιστάσεις για την δική σου πραγματικότητα αντι να αναλαμβάνεις την ευθύνη της ζωής σου.

Όταν κοιτάς προς τον Θεό, δεν χρειάζεσαι οδηγίες, αλλά Ψυχή…

Γνωρίζεις μια περιοχή καλά, όταν έχεις μάθει να κινείσαι με ασφάλεια μέσα στους δρόμους της.. .
Όταν πια δεν χάνεσαι, αλλά ξέρεις απ' έξω κάθε αδιέξοδο, μα και κάθε έξοδο, κάθε σύνδεση με μια άλλη περιοχή, κάθε δρομάκι που μπορεί να σε βγάλει σε κεντρικές αρτηρίες... 
Όταν μπορείς να προβλέπεις που θα συμβεί το μποτιλιάρισμα και το αποφεύγεις, όταν ξέρεις ποιό φανάρι ανάβει γρήγορα ή αργά, που είναι επικίνδυνη μια στροφή, που είναι ολισθηρός ο δρόμος, που μαζεύει νερά...

Και αν έρθει κάποιος ξένος σ' αυτήν την περιοχή και σε ρωτήσει πως να βγει στο τάδε σημείο, του δίνεις τις πληροφορίες που χρειάζεται, όσο πιο ξεκάθαρα μπορείς, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να οδηγήσεις εσύ το αυτοκίνητό του, ούτε να περπατήσεις με τα πόδια του…

Αν δεν έχει καταλάβει τις οδηγίες θα χαθεί... Και θα ξαναρωτήσει.. .και θα ξαναχαθεί  και θα ξαναρωτήσει... Είναι ξένος στην περιοχή, δεν έχει ενδιαφέρον να την μάθει...
Μαθαίνεις μια περιοχή μόνο αν έχεις ενδιαφέρον να την γνωρίσεις καλά...

έτσι είναι και η "περιοχή" του Εαυτού μας...

Μαθαίνεις να Ζεις μέσα του, με ασφάλεια μόνο όταν τον γνωρίσεις καλά.. .Όταν αυτό γίνει αυτονόητη ανάγκη και όχι υποχρεωτική διέλευση από την “περιοχή” του, για να πας σε ένα άλλο σημείο, δεν νομίζω να χαθείς ποτέ...

Το ότι ξέρω εγώ την περιοχή, δεν λέει τίποτα...
Εσύ οδηγείς… εσύ περπατάς…

Ο άνθρωπος είναι προγραμματισμένος έτσι ώστε να χρειάζεται να παίρνει οδηγίες σε όλη του την ζωή…
΄Όταν όμως κοιτάς προς τον Θεό, δεν χρειάζεσαι οδηγίες, αλλά  Ψυχή…

<3 <3 <3

Γνωρίζεις μια περιοχή καλά, όταν έχεις μάθει να κινείσαι με ασφάλεια μέσα στους δρόμους της.. .
Όταν πια δεν χάνεσαι, αλλά ξέρεις απ' έξω κάθε αδιέξοδο, μα και κάθε έξοδο, κάθε σύνδεση με μια άλλη περιοχή, κάθε δρομάκι που μπορεί να σε βγάλει σε κεντρικές αρτηρίες...
Όταν μπορείς να προβλέπεις που θα συμβεί το μποτιλιάρισμα και το αποφεύγεις, όταν ξέρεις ποιό φανάρι ανάβει γρήγορα ή αργά, που είναι επικίνδυνη μια στροφή, που είναι ολισθηρός ο δρόμος, που μαζεύει νερά...
Και αν έρθει κάποιος ξένος σ' αυτήν την περιοχή και σε ρωτήσει πως να βγει στο τάδε σημείο, του δίνεις τις πληροφορίες που χρειάζεται, όσο πιο ξεκάθαρα μπορείς, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να οδηγήσεις εσύ το αυτοκίνητό του, ούτε να περπατήσεις με τα πόδια του…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα