Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΓΙΓΑΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΚΙΔΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Γεννήθηκε το 1623 ο Γάλλος Μπεζ Πασκάλ σε εποχή που έπεφτε πολύ ψάξιμο από διανοούμενους σπουδαίους, αλλά και γελοίους. Κάποιους που πράγματι κάτι είχαν να πουν, και άλλους που άξιζαν μπουγέλωμα. Σου λέω ότι στην καρδιά της Ευρώπης, το Παρίσι, έπεφτε ο στοχασμός και έπαιζε η μόδα να προσκυνήσουμε το παληό, το καταξιωμένο, όπως και να το αμφισβητήσουμε.
Ο Μπέζ Πασκάλ, που σήμερα έχει γενέθλια, γεννήθηκε στις 19 Ιουνίου, βρέθηκε στον κύκλο του Μαρέν Μερσέν ενός θεολόγου και μαθηματικού, που αποτελούσε σχολή φιλοσοφική με θαυμαστές και επικριτές, κάποια στιγμή αξίζει τον κόπο να τον πλησιάσουμε. 

Λεφτεριά, ναι, αλλά να μας αξίζει!


Εικόνα Λευκό περιστέρει σπάει τα δεσμά του
«Όσοι το χάλκεον χέρι
βαρύ του φόβου αισθάνονται,
ζυγόν δουλείας ας έχωσι.»
Ο ραγιαδισμός μας δεν έχει όρια.
Όσον καιρό λειτουργεί αυτό το μπλογκ έχω προσπαθήσει, όσο μπορώ, ν’ αποφύγω να μας κατηγορήσω. Έχω μάλιστα δυσφορήσει μ’ εκείνους που, επειδή βλέπουν ότι είμαστε ραγιάδες, μας κατηγορούν –γι απάθεια, αδιαφορία, εαυτουλισμό, ωχαδερφισμό, όλα τους τούτα τίποτε μα τίποτε περισσότερο από γνήσιο σήμα κατατεθέν του ραγιά.
Έρχεται όμως κάποια στιγμή που το όριο του ανθρώπου ξεπερνιέται, και δεν μπορείς πια να συγκρατηθείς. Έτσι και με το δικό μου όριο. Ξεπεράστηκε.
Δεν είναι οι εξαγορασμένες ψήφοι, παρά τα μέτρα που ήρθαν για ν’ αποκαλύψουν μιαν ακόμα προεκλογική εξαπάτηση ότι τάχα δεν επρόκειτο να υπάρξουν. Όχι, δεν είναι αυτές οι ψήφοι που ξεπέρασαν το όριό μου.
Ούτε είναι η σιωπή για τη Βουλή που έκλεισε, ώστε να την βγάλει καθαρή ο Βενιζέλος με τα υποβρύχια.

Η παρακολούθηση Ασάνζ κοστίζει ακριβά…

Η παρακολούθηση Ασάνζ κοστίζει ακριβά…

Η παρακολούθηση του ιδρυτή του WikilLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, από τη βρετανική αστυνομία, στοιχίζει περίπου 11.000 ευρώ ημερησίως στους Βρετανούς φορολογούμενους, όπως αποκαλύφθηκε σήμερα από τη Σκότλαντ Γιαρντ.

Από τις 19 Ιουνίου 2012, την ημέρα που ο Ασάνζ- ο οποίος είχε κατηγορηθεί στη Σουηδία για βιασμό, κατέφυγε στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο και ζήτησε άσυλο, μέχρι τον Μάιο του 2014, η παρακολούθηση στοίχισε συνολικά 6,4 εκατομμύρια λίρες (περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ).
Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται οι μισθοί των αστυνομικών που απασχολούνται με την υπόθεση αυτή, η χρήση οχημάτων, γραφείων και εξοπλισμού. Εδώ και δύο χρόνια οι αστυνομικοί βρίσκονται σε μόνιμη βάση έξω από την πρεσβεία η οποία στεγάζεται σε ένα κτίριο πολύ κοντά στα καταστήματα Harrods.

ΚΥΡΙΕ ΔΙΚΑΣΤΑ…



“Όλως περιέργως, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι το δημόσιο μπορεί να κατάσχει χωρίς προειδοποίηση καταθέσεις οφειλετών του, ανατρέποντας προηγούμενη απόφαση που είχε κρίνει αντιθέτως.
Όλως περιέργως, ο Άρειος Πάγος δέχτηκε την αίτηση του υπουργείου Οικονομικών κατά των καθαριστριών, ανατρέποντας την απόφαση του Πρωτοδικείου η οποία διέτασσε την επαναπρόσληψή τους.
Όλως περιέργως,  το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε (με ανούσιους αστερίσκους) ότι οι δήμοι μπορούν να γεμίζουν τους δρόμους με παρκόμετρα, ανατρέποντας προηγούμενες αποφάσεις διοικητικών πρωτοδικείων.
Όλως περιέργως, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι ο όρος “φειδωλή εξόρυξη” που το ίδιο είχε διατυπώσει παλαιότερα, καλύπτει επαρκέστατα το ρημαδιό των Σκουριών.

Σκελετός μαμούθ βρέθηκε στην κεντρική Ιταλία



Ιούνιος 18, 2014.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Περούτζιας ανακάλυψαν  στην περιοχή Ούμπρια, στην κεντρική Ιταλία, σκελετό από μαμούθ που χρονολογείται ότι έζησε πριν από πάνω από ένα εκατομμύρια έτη.


Οι ανασκαφές διεξήχθησαν στην κοινότητα Ellera Corciano της περιφέρειας της Περούτζιας.

Παλαιοντολογικές και γεωλογικές αναλύσεις έδειξαν ότι οι εύφορες κοιλάδες της περιοχής ήταν κάποτε πυκνοκατοικημένες από μια ποικιλία μεγάλων θηλαστικών.

ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΗ



.................................................................................
ΑΡΕΤΕΣ
.....................................................................................................

Ενδοσκόπηση είναι το σημείο συνάντησης ανάμεσα στην ομορφιά και στην απλότητα. Είναι όταν εξωτερικά υπάρχει μόνο αγάπη και ζεστασιά-οι ιδιότητες κάθε αξιοπρεπούς ανθρώπινης ζωής-αλλά εσωτερικά υπάρχει σοφία και αντίληψη. Είναι όταν εξωτερικά υπάρχουν σχέσεις με μερικούς, και εσωτερικά υπάρχουν αρκετά για να τροφοδοτηθεί μια σχέση με όλο τον κόσμο. Εξωτερικά υπάρχει το ενδιαφέρον για το παρόν και εσωτερικά υπάρχει η επίγνωση του μέλλοντος. Η ενδοσκόπηση είναι η πόρτα η οποία χωρίζει τα δύο-όχι σταθερά- γιατί μια πόρτα πάντα θα ανοίγει, αλλά προστατευτικά γιατί είναι νύχτα και υπάρχουν κλέφτες γύρω.

Τί είναι τρέλα;


Είναι δύσκολο να ειπωθεί γιατί η Τρέλα και ο θάνατος εκφράζουν τις ακραίες αλλά ταυτόχρονα «ανθρώπινες, πολύ ανθρώπινες» μορφές ετερότητας της ανθρώπινης ύπαρξης. Τα ίδια τα πάσχοντα άτομα συχνά δυσκολεύονται να εκφράσουν αυτό που τους συμβαίνει.
Οι λέξεις, λοιπόν, είναι δύσκολο να αποδώσουν το βίωμα μιας κατάστασης που υπερβαίνει την δυνατότητα της έκφρασής μας.
Ωστόσο, μπορούμε να επιχειρήσουμε να το προσεγγίσουμε.
Συνώνυμο της Τρέλας είναι η Ψύχωση. Αλλά, όχι με την κοινή έννοια της εμμονής, του ‘κολλήματος’, του φανατισμού ή της ‘πόρωσης’ αν και μπορεί ένα ‘κόλλημα’ να είναι ένα  ψυχωτικό σημείο.

Με 666 λέξεις απολογήθηκε στον ανακριτή ο 22χρονος σατανιστής απο την Γλυφάδα!

666
Αμετανότητος για την  πίστη του στο Σατανά που όπως ο ίδιος συνεχίζει εμφατικά και περήφανα να υποστηρίζει, ήτανε και αυτή η οποία τον οδήγησεστην απεχθή δολοφονία της 41χρονης άτυχης άστεγης ανήμερα του φετινού Πάσχασυνεχίζει να δηλώνει ενώπιον των αρχών ο 22χρονος σατανιστής από τη Γλυφάδα ο οποίος συνελήφθη την προηγούμενη Τρίτη από τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας.
Άκρως ενδεικτική της πλήρους αδιαλλαξίας που επιδεικνύει μέχρι στιγμής ο 22χρονος φανατικός λάτρης του Εωσφόρου, είναι η γεμάτη θρησκευτικό νόημα στάση που επέλεξε αυτός να ακολουθήσει κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης για σήμερα απολογίας του στις ανακριτικές αρχές η οποία και έφτασε στο τέλος της πριν λίγη ώρα.

ο τελευταίος Μεγάλος Τελικός *



31199300
Στον τελευταίο πραγματικά συναρπαστικό τελικό που έχω ευλαβικά φυλαγμένο στο σκληρό μου δίσκο και σε τριπλό backup κλειδωμένο σε θυρίδα, είχα κατέβει στο γήπεδο με τα πόδια πουά απ’ τα κουνούπια και τα χέρια γεμάτα με κρύους κεφτέδες πάνω σε μια φέτα αληθινό ψωμί. Όχι σαν τα σημερινά ξερατά.
Κόντευε έξη. Βαθύς Ιούλιος.
-«Δεν πιστεύω να θες να παίξεις έτσι», μουρμούρισε ο εκλέκτορας της γειτονιάς και αρχηγός της ομάδας, που ΄χε κλείσει τα δεκατέσσερα ανήμερα πρωτομαγιά.
-«Η μάνα μου είπε πως αν δεν φάω τρεις κεφτέδες θα με κρατήσει κλειδωμένο μέσα όλο το καλοκαίρι», γκρίνιαξα.
-«Πες τότε της μάνας σου να ’ρθει να μαρκάρει το Ντεμέλο, φτου σου ρε τσογλανάκι, είσαι εντελώς μαμάκιας, απορώ γιατί σε βάζω μέσα».

Ρόδος: Αλεξάνδρα Γκράβας... Ερωτας...Πάθος...Φαντασία…ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ

Εμφάνιση Gravas_Poster_New.JPG
HΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ

Αλεξάνδρα Γκράβας                                 Alexandra Gravas

In Concert
                          Ερωτας...Πάθος...Φαντασία…

ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΦΩΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ

Μια Ελληνίδα του κόσμου, ένα κορίτσι δικό μας, μια μεσόφωνη διεθνούς φήμης. Έχεις αμέτρητες επιλογές για να περιγράψεις την Αλεξάνδρα Γκράβας.
Μια φωνή που θα σας ταξιδέψει από χώρα σε χώρα με τραγούδια ξένων συνθετών καί βέβαια Eλλήνων. 

Τραγούδια πού θα γνωρίσουμε η πού ξανά θα ανακαλύψουμε μέσα από την ιδιαίτερη ερμηνεία της Αλεξάνδρας. Αξίζει κανείς να απολαύσει μια βραδιά γεμάτη όνειρα και αναμνήσεις με τη συνοδεία σπουδαίων μουσικών από τη Ρόδο.

Special guests της βραδιάς θα είναι ο εξαιρετικός κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης κ ο Γιάννης Παπαμιχαήλ, που θα συντροφευσουν την Αλεξάνδρα σε σπουδαία τραγουδια.

Μπορεί η συνείδηση να γνωρίζει το περιεχόμενό της;

Aware, Shocked, Concious.... by freakin-cherry



Μπορεί η συνείδηση να γνωρίζει το περιεχόμενό της τη στιγμή που υφίσταται; Ή μήπως η συνειδητοποίηση έρχεται μετά από τη σκέψη; Οι περισσότεροι από εμάς έχουν συνείδηση κάποιου γεγονότος, κατάστασης, αφότου αυτό συμβεί. Μπορεί να υπάρχει συνείδηση της σκέψης αυτής καθαυτής;

 Όταν ολόκληρη η ζωή είναι βασισμένη στη σκέψη, η οποία αναγνωρίζει το συναίσθημα, τα ρομαντικά αισθήματα, τη φαντασία κ.ο.κ. 

Η σκέψη τα αναγνωρίζει όλα αυτά. Η σκέψη είναι το μέσο όλων των πράξεων, κάθε δράσης. Δεν υπάρχει αυθορμητισμός. 

Εάν δείτε τον εαυτό σας καθαρά, αυθορμητισμός υπάρχει όπου υπάρχει απόλυτη και ολοκληρωτική ελευθερία ψυχολογικώς.

Ό, τι ανθίζει πρέπει να έχει ελευθερία, πρέπει να έχει φως ~

thoughts by finomaxpictures
Επίγνωση είναι εκείνη η κατάσταση του νου που συλλαμβάνει τα πάντα -το πέταγμα του κορακιού στον ουρανό, τα λουλούδια στα δέντρα, οι άνθρωποι που κάθονται μπροστά μας, τα χρώματα που φορούν- το να έχεις ακέραια επίγνωση, η οποία απαιτεί κοίταγμα, παρατήρηση, να παίρνεις τη μορφή του φύλλου, το σχήμα του κορμού, το σχήμα ενός άλλου, του τι κάνει.
Το να έχει κάποιος ακέραια επίγνωση και από εκεί να δρα-είναι να έχει επίγνωση του συνόλου της ύπαρξής του. Αν έχετε μια κατακερματισμένη πνευματική αντίληψη και μείνετε προσκολημένος στην ικανότητα αυτή και αντλήσετε εμπειρία μέσα από αυτή την ιδιότητα η οποία είναι εξαρχής περιορισμένη-αυτό δημιουργεί μια κατώτερη ποιότητα του νου, περιορισμένη, στενή. 

Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ

Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΟ. Ένα γραφείο ή μία αξιοσέβαστη θέση δίνουν αξιοπρέπεια. Είναι σαν να φοράς γραβάτα. Η γραβάτα, το κοστούμι, το πόστο, δίνουν αξιοπρέπεια. Ένας τίτλος ή μια θέση δίνουν αξιοπρέπεια. Ξεγύμνωσε όμως τους ανθρώπους απ’ όλα αυτά και θα δεις ότι πολύ λίγοι θα έχουν εκείνη την ποιότητα της αξιοπρέπειας που δίνει η ελευθερία τού να μην είσαι τίποτα.

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΑΧΤΑΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ, και με το να είναι κάτι, παίρνουν θέση στην κοινωνία που θεωρείται σεβαστή. Οι άνθρωποι κατατάσσονται σε διάφορες κατηγορίες -έξυπνοι, πλούσιοι, επιστήμονες, άγιοι- κι όποιος δε μπορεί να καταταγεί σε μια κατηγορία αναγνωρισμένη από την κοινωνία, θεωρείται πρόσωπο περιθωριακό.

Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ, δε μπορεί να καλλιεργηθεί, και αν κανείς είναι συνειδητά αξιοπρεπής, σημαίνει ότι όλη την ώρα νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του, που σημαίνει ότι είναι ασήμαντος, μικροπρεπής. Το να είσαι τίποτα σημαίνει ότι είσαι ελεύθερος από την ιδέα τού να είσαι κάτι. Αληθινή αξιοπρέπεια υπάρχει, όταν δεν ανήκεις ή βρίσκεσαι σε κάποια ξεχωριστή θέση. Αυτό δε μπορεί κανείς να σ’ το αφαιρέσει, θα υπάρχει πάντα.

ΤΟ Ν’ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΝΑ ΚΥΛΑΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙ, σημαίνει ύπαρξη πραγματικής επίγνωσης. Ο ανθρώπινος νους είναι σαν το κόσκινο, που άλλα κρατάει κι άλλα αφήνει να περνάνε. Εκείνα που κρατάει έχουν το μέγεθος των επιθυμιών του και οι επιθυμίες, όσο κι αν είναι βαθιές, δυνατές ή ευγενικές, είναι μικρές κι ασήμαντες γιατί η επιθυμία είναι κατασκεύασμα του νου.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ να μη συγκρατείς τη ζωή, αλλά να την αφήνεις να κυλάει ελεύθερα, χωρίς να κάνεις καμιά επιλογή. Πάντοτε διαλέγουμε και κρατάμε -διαλέγουμε εκείνα που έχουν σημασία και τα κρατάμε για πάντα. Αυτό είναι που ονομάζουμε εμπειρία, και τον πολλαπλασιασμό των εμπειριών τον ονομάζουμε πλούτο της ζωής.

Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ. Η εμπειρία που παραμένει, που κρατιέται, εμποδίζει εκείνη την κατάσταση όπου το γνωστό δεν υπάρχει. Το γνωστό δεν είναι ο θησαυρός, αλλά ο νους προσκολλιέται σ’ αυτό κι έτσι καταστρέφει ή ρυπαίνει το άγνωστο.

ΕΙΜΑΣΤΕ -ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ- ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ή μιας ποικιλίας από διαθέσεις. Λίγοι από μας ξεφεύγουν απ’ αυτό. Για μερικούς έχει σχέση με τη σωματική τους κατάσταση, για άλλους με τη διανοητική και μας αρέσει αυτή η «μια πάνω μια κάτω» κατάσταση, νομίζουμε ότι αυτή η αλλαγή διάθεσης είναι μέρος της ύπαρξης ή πάλι απλώς αφήνει κανείς να παρασύρεται μια από τη μία διάθεση και μια από την άλλη.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑΣΜΕΝΟΙ σ’ αυτό το «πάνω κάτω», που είναι ελεύθεροι από το να παλεύουν να γίνουν κάτι, έτσι που εσωτερικά υπάρχει μια σταθερότητα που δεν είναι αποτέλεσμα θέλησης, μια σταθερότητα που δεν έχει καλλιεργηθεί, που δεν είναι σταθερότητα από συγκεντρωμένο ενδιαφέρον σε κάτι, ούτε είναι αποτέλεσμα κάποιας δραστηριότητας σαν τις παραπάνω. Εμφανίζεται, όταν η θέληση παύει να δρα.

Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΟ. Ένα γραφείο ή μία αξιοσέβαστη θέση δίνουν αξιοπρέπεια. Είναι σαν να φοράς γραβάτα. Η γραβάτα, το κοστούμι, το πόστο, δίνουν αξιοπρέπεια. Ένας τίτλος ή μια θέση δίνουν αξιοπρέπεια. Ξεγύμνωσε όμως τους ανθρώπους απ’ όλα αυτά και θα δεις ότι πολύ λίγοι θα έχουν εκείνη την ποιότητα της αξιοπρέπειας που δίνει η ελευθερία τού να μην είσαι τίποτα.
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΑΧΤΑΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ, και με το να είναι κάτι, παίρνουν θέση στην κοινωνία που θεωρείται σεβαστή. Οι άνθρωποι κατατάσσονται σε διάφορες κατηγορίες -έξυπνοι, πλούσιοι, επιστήμονες, άγιοι- κι όποιος δε μπορεί να καταταγεί σε μια κατηγορία αναγνωρισμένη από την κοινωνία, θεωρείται πρόσωπο περιθωριακό.

Κρισναμούρτι “Η εκπαίδευση και το νόημα της ζωής”


Αν δεν φέρουμε ηθελημένα μια ριζική αλλαγή στην εκπαίδευση, είμαστε άμεσα υπεύθυνοι για τη διαιώνιση του χάους και της δυστυχίας- και όταν τελικά γίνει κάποια τερατώδης και βάναυση επανάσταση, θα δώσει απλώς την ευκαιρία σε μια άλλη ομάδα ανθρώπων να γίνουν εκμεταλλευτές και απάνθρωποι. Η κάθε ομάδα που βρίσκεται στην εξουσία αναπτύσσει τα δικά της μέσα καταπίεσης, είτε πρόκειται για μία ψυχολογική πειστικότητα προπαγάνδας, είτε για ωμή βία.

Για πολιτικούς και οικονομικούς λόγους, η πειθαρχία έχει γίνει ένας σπουδαίος παράγοντας της σημερινής κοινωνικής μας δομής, και εξαιτίας της επιθυμίας μας να είμαστε ψυχολογικά ασφαλείς, δεχόμαστε και ακολουθούμε διάφορες μορφές πειθαρχίας. Η πειθαρχία εγγυάται ένα αποτέλεσμα- και για εμάς ο σκοπός είναι 
πιο σημαντικός από τα μέσα - όμως τα μέσα καθορίζουν το σκοπό.

Ένας από τους κινδύνους της πειθαρχίας σ’ ένα σύστημα -πολιτικό, θρησκευτικό και λοιπά- είναι ότι το σύστημα γίνεται τελικά πιο σημαντικό από τα ανθρώπινα πλάσματα που είναι εγκλωβισμένα μέσα σ’ αυτό. Και τότε η πειθαρχία γίνεται το υποκατάστατο της αγάπης. Επειδή οι καρδιές μας είναι άδειες, μένουμε προσκολλημένοι στην πειθαρχία. Η ελευθερία δεν μπορεί να έρθει ούτε με πειθαρχία ούτε με αντίσταση, γιατί η ελευθερία δεν είναι στόχος, δεν είναι κάποιος σκοπός που πρέπει να τον πετύχουμε. Η ελευθερία βρίσκεται στο πρώτο βήμα- η ελευθερία βρίσκεται στην αρχή, όχι στο τέλος, δεν είναι κάτι που θα το βρεις κάποτε σε κάποιο μακρινό ιδανικό.

Ελευθερία δεν σημαίνει ευκαιρία για αυτοεπιβεβαίωση ή ότι παύεις να υπολογίζεις τους άλλους. Ο δάσκαλος που είναι ειλικρινής θα προστατέψει τα παιδιά και θα τα βοηθήσει με κάθε δυνατό τρόπο να μεγαλώσουν με τρόπο που να είναι αληθινά ελεύθερα. Αλλά είναι αδύνατον να το κάνει αυτό αν ο ίδιος είναι εξαρτημένος από μια ιδεολογία, αν είναι με οποιονδήποτε τρόπο δογματικός ή ιδιοτελής.

Η ευαισθησία δεν μπορεί ποτέ να ξυπνήσει με εξαναγκασμό. Μπορεί κανείς να εξαναγκάσει ένα ατίθασο παιδί να είναι φρόνιμο, αλλά έτσι δεν θα έχει αντιμετωπίσει εκείνο που κάνει το παιδί να είναι πεισματάρικο και αναιδές. Ο εξαναγκασμός γεννά την αντίδραση και το φόβο. Ανταμοιβή και τιμωρία, με οποιαδήποτε μορφή, κάνουν το νου δουλικό και θολωμένο- και αν αυτό είναι που θέλουμε για τα παιδιά μας, τότε ο εξαναγκασμός είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να προχωρήσουμε. Αλλά ένας τέτοιος τρόπος εκπαίδευσης δεν μας βοηθάει να κατανοήσουμε το παιδί, πλάνα για μια «Ουτοπία» δεν θα φέρουν ποτέ εκείνη τη ριζική αλλαγή της καρδιάς, που είναι ουσιαστική αν θέλουμε να δούμε να μπαίνει τέλος στους πολέμους και στην παγκόσμια καταστροφή. Τα ιδανικά δεν μπορούν να αλλάξουν τις σημερινές μας αξίες. Αυτές μπορούν να αλλάξουν μόνο με το σωστό είδος εκπαίδευσης που θα καλλιεργήσει την κατανόηση «εκείνου που είναι».

Κρισναμούρτι “Η εκπαίδευση και το νόημα της ζωής” εκδ.Καστανιώτη

Αν δεν φέρουμε ηθελημένα μια ριζική αλλαγή στην εκπαίδευση, είμαστε άμεσα υπεύθυνοι για τη διαιώνιση του χάους και της δυστυχίας- και όταν τελικά γίνει κάποια τερατώδης και βάναυση επανάσταση, θα δώσει απλώς την ευκαιρία σε μια άλλη ομάδα ανθρώπων να γίνουν εκμεταλλευτές και απάνθρωποι. Η κάθε ομάδα που βρίσκεται στην εξουσία αναπτύσσει τα δικά της μέσα καταπίεσης, είτε πρόκειται για μία ψυχολογική πειστικότητα προπαγάνδας, είτε για ωμή βία.
Για πολιτικούς και οικονομικούς λόγους, η πειθαρχία έχει γίνει ένας σπουδαίος παράγοντας της σημερινής κοινωνικής μας δομής, και εξαιτίας της επιθυμίας μας να είμαστε ψυχολογικά ασφαλείς, δεχόμαστε και ακολουθούμε διάφορες μορφές πειθαρχίας. Η πειθαρχία εγγυάται ένα αποτέλεσμα- και για εμάς ο σκοπός είναι
πιο σημαντικός από τα μέσα - όμως τα μέσα καθορίζουν το σκοπό.

Οι λόγοι που οι γυναίκες συγχωρούν τους άπιστους άντρες

Στατιστικά και μόνο να το δεις οι γυναίκες συγχωρούν πιο εύκολα την απιστία.
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι συμβαίνει στο μυαλό της γυναίκας αυτής και την ωθεί να μην τον αφήσει;
Αποτυχία
Είναι μια λέξη που δεν θέλει να υπάρχει στη ζωή της και πόσο μάλλον στα ερωτικά της. Το να μην τον δεχτεί πίσω θα είναι σαν να παραδέχεται ότι η σχέση  και η αγάπη της απέτυχε. Έτσι προτιμά να ξαναπροσπαθήσει και μάλιστα να κάνει ότι περνά από το χέρι της για να κολλήσει το γυαλί.

Όταν η εξάρτηση γίνεται υπερβολή

Της Θέκλας Βασιλείου.
Ο συμβιβασμός ανάμεσα στο ζευγάρι αποτελεί το κλειδί για την επιβίωση της σχέσης, τι γίνεται όμως όταν ο ένας εκ των δύο εξαρτάται τόσο πολύ από τον άλλο που δεν υπολογίζει το κόστος και τις συνέπειες;

 Μπαίνοντας σε μια σχέση η έννοια του συμβιβασμού και των αμοιβαίων υποχωρήσεων αποτελούν κλειδιά στη συμβίωση και στην ανάπτυξη μιας υγιούς και ελπιδοφόρας σχέσης.

Η ικανότητά μας να δινόμαστε στον άλλον, να επενδύουμε συναισθηματικά και να του επιτρέπουμε να αποτελεί μέρος της ζωής μας είναι επίσης αναγκαία. 

Οι μυστικές δυνάμεις του σκύλου σου

Astrology.gr, Ζώδια, zodia, Οι μυστικές δυνάμεις του σκύλου σου    
Συμβουλές για την επιλογή του

Όταν το σκυλί σου κάθεται με αγάπη δίπλα στα πόδια σου και κουνά την ουρά του, θυμήσου ότι: ξέρει τι έφαγες την τελευταία φορά, αν έχεις τρέξει ένα χιλιόμετρο κι ίσως αν έχεις πρόβλημα υγείας. Μπορεί επίσης να καταλάβει, εάν έκανες πρόσφατα σεξ. Είναι γνωστό ότι η όσφρησή του είναι εκατομμύρια φορές δυνατότερη από τη δική σου. Μάλιστα είναι τόσο καλή, που μπορεί να δοκιμάσει και να νιώσει την γεύση από ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αραιωμένο σε ένα εκατομμύριο λίτρα νερού.
Πίστεψέ με, το να επιλέξεις το κατάλληλο σκυλί, μπορεί να σε βοηθήσει στους στόχους που θέλεις. Έτσι είναι καλύτερα να μην επιμένεις σε μια συγκεκριμένη ράτσα, καθώς διαφορετικοί τύποι σκύλων μπορούν να σε βοηθήσουν, αλλά με μαγικό τρόπο.
Όχι δεν μιλώ για μαγεία, όπως το εννοείς. Θα σου εξηγήσω.

Τα ούρα μας δείχνουν αν πάσχουμε από κάποια ασθένεια


Οι αλλαγές που παρατηρούνται στο χρώμα των ούρων μπορούν να δώσουν σημαντικές πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας σας. Τα ούρα σας μπορεί να αποκαλύψουν τι έχετε φάει, πόσο έχετε πιει και τι ασθένειες μπορεί να έχετε. 

Τα ούρα είναι ένα υδατικό διάλυμα οργανικών και ανόργανων ουσιών, άχρηστων προϊόντων του μεταβολισμού ή προϊόντων της διατροφής.


Η ανάλυση των ούρων αποτελεί μία από τις αρχικές μεθόδους που χρησιμοποίησαν οι γιατροί προκειμένου να διαπιστώσουν πιθανές ασθένειες. 

Πώς να επανέλθετε μετά από μια μεγάλη αποτυχία

Η αποτυχία σημαίνει κάτι διαφορετικό για τον κάθε άνθρωπο, ανάλογα με τα πρότυπα και τους στόχους που έχει θέσει.
success_failureΩς «μεγάλη αποτυχία» μπορούμε να θεωρήσουμε την αδυναμία επίτευξης ενός στόχου που καθορίζει την πορεία της ζωής μας.
Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν αν οι προσπάθειές μας πέσουν στο κενό; Μπορούμε να ξεκινήσουμε από μερικά απλά βήματα.

Σύμφωνα με το νόμο ήμουν...


Ορισμένες φορές... ναι.. υπάρχουν κείμενα που δεν θα ήθελες να διαβάζεις.. 
ισχύει αυτό για μια κατηγορία ανθρώπων.

Είναι η κατηγορία των ανθρώπων που ενώ ναι.. πάνε στο.. όχι.. και όταν 
διαβάζουν παρόμοια κείμενα.. τότε είναι που λένε.. 
αποκλείεται.. ή αυτά είναι βλακείες..

Υπάρχει όμως και μια άλλη κατηγορία που διαβάζει κείμενα και λέει... 
κοίτα να δείς.. για κάτσε.. εμένα δηλαδή τι μου λείπει 
από το χαρακτήρα μου για να αντιδράσω κατά αυτό το τρόπο...

Το παρακάτω κείμενο είναι και για τις 2 αυτές κατηγορίες. Ένα είναι σίγουρο. 
Κανείς δεν αντιδρά με τον ίδιο τρόπο όταν διαβάζει κάτι.

Εξισορροπώντας το νερό για να σώσουμε ζωές

Μικροσκοπικές πρωτεΐνες που έχουν μεγάλη επίδραση


Η πρόκληση


Η διατήρηση μιας τέλειας κυτταρικής ισορροπίας του νερού είναι ζωτικής σημασίας για το σώμα μας ώστε να λειτουργήσει όπως θα έπρεπε. 

Αυτή είναι η δουλειά των μικροσκοπικών πρωτεΐνων, γνωστών ως ακουαπορινών, οι οποίες μεταφέρουν το νερό κατά μήκος των κυτταρικών μεμβρανών. 

Είμαστε πολυ_διαστασιακά όντα, είμαστε "Νερό". . Είμαστε Αγάπη !

Είμαστε πολυ_διαστασιακά όντα,

είμαστε "Νερό". .

Είμαστε Αγάπη !

Ο ΛΕΩΝ ΤΟΥ PORTO-LEONE Ή ¨ΔΡΑΚΟΛΙΜΑΝΟΥ"


ο Λέων του Πειραιώς , στη Βενετία.
Γνωστόν τυγχάνει ότι κατά τους σκοτεινούς του μεσαίωνος χρόνους, καθ΄ούς μετά του μαραθέντος της Ελλάδος κλέους είχεν εξαφανισθεί εκ του εδάφους αυτής και αυτή των τέως περικλεών γεωγραφικών ονομάτων η μνήμη, ο Πειραιεύς εκαλείτο Porto- Leone , ή κοινώς "Δράκο-λιμάνι". 

΄Ωφφειλε  δε την ονομασίαν ταύτην εις κολοσσιαίον μαρμάρινον λέοντα, όστις άγνωστον πώς και πότε εις την θέσιν εκείνην ιδρυθείς και φέρων επί της ράχεως επιγραφάς μυστηριώδεις ομοιαζούσας προς Σκανδιναυικούς Ρούνους, είχεν απομείνει επί της ερήμου εκείνης παραλίας, ως έσχατον λείψανον  της ποτέ καλλιμαρμάρου πόλεως και δια των λιθίνων αυτού οφθαλμών εξηκολούθει ατενίζων ορφανήν πλέον, την προ των ποδών αυτού ρυτιδουμένην γλαυκήν επιφάνειαν, ήν άλλοτε ώργουν αλαζόνες τριήρεις. μέχρις ού ελθών ο επάρατος Μοροζίνης ο τον Παρθενώνα εις τον αέρα ανατινάξας, απέσπασεν εκ του βάθρου αυτού και τον ατυχή κολοσσόν, και ίδρυσεν αυτόν προ του ναυστάθμου της πατρίδος αυτού Βενετίας, όπου και νυν έτι ευρίσκεται.

ΗΠΑ προς Τουρκία: «Επιστρέψτε τις εκκλησίες και τα κλεμμένα κειμήλια». Νομοσχέδιο - κόλαφος για την Τουρκία


ekklisies_tourkia_740010010.jpg
Νομοσχέδιο – κόλαφος για την Τουρκία από τις ΗΠΑ. «Προστατέψτε τους χριστιανικούς πληθυσμούς, επιστρέψτε τις περιουσίες τους σε Τουρκία και κατεχόμενη Κύπρο». 
Της Έρσης Βατού*

Επρόκειτο να συζητηθεί σε Επιτροπή του Αμερικανικού Κογκρέσου την Τετάρτη 18 Ιουνίου στις 10 το πρωί ώρα Ουάσινγκτον, πήρε όμως αναβολή για το μέλλον για αδιευκρίνιστους λόγους. Ο λόγος για μια ιστορικής σημασίας «Πράξης Λογοδοσίας» της Άγκυρας, για τα πεπραγμένα της έναντι των θρησκευτικών μειονοτήτων και την μη προστασία των χριστιανικών λατρευτικών χώρων και μνημείων στην Τουρκία και την κατεχόμενη Κύπρο.


Γιατί οι ΗΠΑ αποτυγχάνουν στους πολέμους;

ameriki

Διαβάστε τους λόγους που αποτυγχάνουν οι Αμερικανοί στους πολέμους που έχουν συμμετάσχει τα 50 τελευταία χρόνια, σε ένα άρθρο που έγραψε ο Tom Engelhardt, στη Monde Diplomatique.
“Για περισσότερο από μισό αιώνα οι Η.Π.Α είναι σε πόλεμο, από το Βιετνάμ ως σήμερα υπήρξαν αεροπορικές επιδρομές, δολοφονίες, συγκρούσεις. Από αυτές τις επεμβάσεις ωστόσο οι Αμερικανοί δεν έχουμε μπει στον κόπο να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα”, αναφέρει σε άρθρο του στην Monde Diplomatique ο Tom Engelhardt, επιμελητής για χρόνια στον εκδοτικό οίκο Pantheon Books.
Ο αρθρογράφος εξηγεί τους πέντε λόγους που αποτυγχάνουν στους πολέμους οι Αμερικανοί -που δε συζητιόνται στη χώρα -όσων έγιναν τα πενήντα τελευταία έτη.

Γνωρίστε διατροφικά το κουκουνάρι


Το κουκουνάρι αποτελεί ένα καρπό υψηλής θρεπτικής αξίας. Ιστορικά, στην αρχαία Ελλάδα, αλλά και στη Ρώμη θεωρούνταν από τους πιο… καλότυχους καρπούς. 


Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα συνήθιζαν να σερβίρουν ένα είδος μπισκότου με κουκουνάρι, που είχε ως κύριο στόχο την ενίσχυση των ερωτικών επιδόσεων.


Όπως και να έχει το κουκουνάρι αποτελεί ένα ξηρό καρπό με εξαιρετικές θρεπτικές ιδιότητες. 

Εμπεριέχει υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες απαραίτητες για την ομαλή ανάπτυξη και λειτουργία του οργανισμού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα