Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Αλλαγή στρατιωτικού σκηνικού στην Ευρώπη



106

Την ίδια στιγμή που η Ρωσία σχεδιάζει μαζί με την Κίνα την αποχώρηση τους από το δυτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα του χρέους, όπου δεν είναι καθόλου απίθανη η σύνδεση των νομισμάτων τους με το χρυσό κρίνοντας από τις ποσότητες που συγκεντρώνουν (ένα ενδεχόμενο που θα αποτελούσε θανατηφόρο πλήγμα για το δολάριο), η Ευρώπη φοβάται τη συνεργασία των Η.Π.Α. με τη Ρωσία – αφού, εάν γινόταν πραγματικότητα, θα την καταδίκαζε στο περιθώριο των εξελίξεων.
Ό μεγάλος φόβος βέβαια της υπερδύναμης ήταν ανέκαθεν τυχόν συνεργασία της Γερμανίας με τη Ρωσία, με τη βοήθεια των αγωγών φυσικού αερίου, λόγω της ενεργειακής εξάρτησης της πρώτης από τη δεύτερη – κάτι που επεξηγεί ίσως την ξαφνική αύξηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην ισχυρότατη βάση που διατηρούν εντός της Γερμανίας.
Από την πλευρά των Βρυξελλών τώρα γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την ενίσχυση της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ – εν πρώτοις στα ανατολικά σύνορα, με την τοποθέτηση νέων δυνάμεων εκφοβισμού στην Εσθονία, στη Λετονία, στη Λιθουανία και στην Πολωνία. Ταυτόχρονα σχεδιάζεται να ενισχυθεί η ναυτική παρουσία του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ θα δημιουργηθεί μία πολυεθνική διοίκηση των ειδικών δυνάμεων – οι οποίες θα αποτελούνται εν πρώτοις από βελγικές, δανέζικες και ολλανδικές στρατιωτικές μονάδες.

Ό,τι δεν ήταν να συμβεί, δε συνέβη

Γράφει η Χαρά Μαζίδη
«…και έρχεται η στιγμή, που λες…δεν με νοιάζει τίποτα πια.
Χαράσσω ελαφρά τα βήματά μου στην έρημο μέσα μου και ακολουθώ απλά το φως μακριά.»
Μερικές φορές δεν χρειάζεται προσπάθεια. Το βλέπεις.
Αν γυρίσεις με μια μικρή χρονομηχανή τη ζωή σου πίσω ,  θα δεις ότι τα σημαντικά, οι άνθρωποι, οι σχέσεις, οι καταστάσεις και οι χαρές ,  απλά συνέβησαν.ΑΠΛΑ.
Χωρίς κόπο, χωρίς γιατί, τυχαία και μοιραία ίσως κάποιες φορές.
Και όσες φορές βιάσαμε τις καταστάσεις , τις σχέσεις, τα γεγονότα, τίποτα δεν λειτούργησε καλά. Μείναμε με ένα μεγάλο γιατί, να μας κατατρώει τα σπλάχνα τα βράδια, και ένα ανικανοποίητο θέλω να ξυπνάει σαν θεριό τις αισθήσεις.
Κάποιοι το λένε σύμπτωση, κάποιοι το λένε μοιραίο…αλλά πήγαινε πίσω και δες.. πάντα όταν κάτι είναι όμορφo , συμβαίνει όμορφα , γλυκά και αβίαστα, όπως τρέχει το καθαρό νεράκι μέσα σε ένα ποταμάκι στο δάσος.
Kαι όσο για τους ορμητικούς καταρράχτες που συνάντησες, αυτοί έσκασαν με πάταγο, μόλις τέλειωσε η ορμή τους.
Συνέχεια αν έχεις τα ματιά της ψυχής ανοιχτά, βλέπεις τριγύρω σου να πλέκονται συμπτώσεις , ευκαιρίες και θαύματα!

“Έτσι οι Μοίρες όρισαν, να έχει ο άνθρωπος καρδιά που να βαστά τον πόνο”. Απόλλων Φοίβος, Ιλιάδα, Ραψωδία 24Ω.



Κάθε στίχος της Ιλιάδας, είναι ένα μάθημα για καθετί που μας απασχολεί. Άλλοτε με αλληγορίες και άλλοτε με κυριολεξία, η Ιλιάδα ήταν το αγαπημένο έργο και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εδώ, η επιφάνεια (παρουσία) του θεού Απόλλωνα, έρχεται να μας θυμίσει σημαντικά πράγματα.
Μοίρες …ανθεκτικές.
Τρεις ήταν οι Μοίρες σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία. Η μία, είναι η Κλωθώ, η άλλη η Λάχεσις και τέλος, η Άτροπος. Η πρώτη, «έγνεφε» το παρόν, η δεύτερη, ασχολούταν με το παρελθόν και η τελευταία, «έπλεκε» το μέλλον. Η διάσταση του χρόνου λοιπόν, (παρελθόν, παρόν και μέλλον) φέρνει γεγονότα που είναι άλλοτε καλά και άλλοτε αρνητικά. Εμείς, πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε κατάσταση που η ζωή μας φέρνει.
Προστατευμένοι από τις Μοίρες…
Δεν ζούμε…στον Άρη. Ο πόνος, οι απώλειες, οι ξαφνικές δυσάρεστες καταστάσεις που μας κάνουν να νιώθουμε πως χάνουμε τη γη κάτω από τα πόδια μας, είναι πανταχού παρούσες. Πολλές φορές μάλιστα, η μία «κακοτοπιά», διαδέχεται την άλλη. Μόλις ηρεμήσουμε λίγο, αναρωτιόμαστε: «Πώς αντέχω; Πόσο ακόμη να αντέξω;». Υπάρχουν πολλές μέρες που αυτά ρωτάμε.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΦΟΒΕΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 7,2 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την πολύ ανησυχητική αποκάλυψη ότι ακόμα και μέσα σε ένα χρόνο μπορεί να συμβεί ένας πολύ μεγάλος σεισμός στην θάλασσα του Μαρμαρά, δυναμικότητας 7,2 της κλίμακας Ρίχτερ που θα πλήξει καίρια την Κωνσταντινούπολη, κάνει το γνωστό Ινστιτούτο Σεισμολογίας της Τουρκίας, Kandilli.
Σύμφωνα με τον διευθυντή του Kandilli, τον Haluk Özener, αυτή την στιγμή υπάρχει σεισμική δυναμικότητα 7,2 ρίχτερ στην θάλασσα του Μαρμαρά που αναμένεται να εκδηλωθεί προκαλώντας ένα φοβερό σεισμό. Ο σεισμός αυτός μπορεί να γίνει σε 5, μπορεί σε 10, αλλά μπορεί και τον… επόμενο χρόνο. Σίγουρα όμως θα γίνει!

Διαχωρίζοντας ἑαυτοὺς ἀπὸ τὴν μάζα…

Διαχωρίζοντας ἑαυτοὺς ἀπὸ τὴν μάζα...Τὸ νὰ συμπεριφερόμεθα ὡς μάζα εἶναι εὔκολο.
Τὸ νὰ διαχωρίσουμε ἑαυτοὺς ἀπὸ αὐτὴν τὴν παγίδα, εἶναι τὸ ἀναγκαῖον!
Ὁ ἄνθρωπος, ἀπὸ ἀρχαιοτάτων ἐτῶν, γιὰ λόγους ἀσφαλείας (κυρίως συναισθηματικῆς) ἐπέλεγε νὰ παραμένῃ ἐντεταγμένος σὲ κάποιαν κοινωνικὴ ὁμάδα καὶ νὰ ἀναπαράγῃ/μιμεῖται τὰ ὅποια της πρότυπα, δίχως ἀπαραιτήτως νὰ φιλτράρῃ τὰ χρήσιμα καὶ τὰ ἀναγκαία. Αὐτὴ ἀκριβῶς ἡ μίμησις/ἀναπαραγωγή, δίχως φίλτρα, παρέσυρε καὶ παρασύρει τὴν ἀνθρωπότητα σὲ παγίδες τέτοιες, ποὺ σήμερα φαντάζουν ὡς φυλακές.
Διέξοδος μοναδικὴ ἀπὸ αὐτὲς τὶς παγίδες εἶναι μία: ἡ καθαρή, διαυγὴς καὶ ἂνευ ἐξαρτήσεων τοποθέτησίς μας. 

ΗΠΑ: Ακυρώθηκαν οι κανονισμοί που προστάτευαν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του Διαδικτύου



Οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου στις ΗΠΑ θα μπορούν να συνεχίσουν να πωλούν τα προσωπικά δεδομένα των πελατών τους σε τρίτους χωρίς να λαμβάνουν πρώτα άδεια, μετά την ανάκληση από το Κογκρέσο χθες Τρίτη ενός νομοσχεδίου που είχε ψηφιστεί επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα.

Η Γερουσία και στη συνέχεια η Βουλή των Αντιπροσώπων, στις οποίες την πλειοψηφία έχουν οι Ρεπουμπλικάνοι, ψήφισαν την προηγούμενη εβδομάδα και την Τρίτη αντίστοιχα υπέρ της ανάκλησης των κανονισμών που είχε εγκρίνει η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών τον Οκτώβριο και οι οποίοι δεν είχαν ακόμη τεθεί σε εφαρμογή.
Βάσει των κανονισμών αυτών οι πάροχοι ίντερνετ θα έπρεπε να λαμβάνουν την έγκριση των πελατών τους προτού χρησιμοποιήσουν την ακριβή τοποθεσία τους, πληροφορίες για την οικονομική τους κατάσταση, την κατάσταση της υγείας τους, πληροφορίες για τα παιδιά τους, τον θρησκευτικό τους και σεξουαλικό τους προσανατολισμό, ή ακόμη και το ιστορικό των αναζητήσεών τους στο Διαδίκτυο για εμπορικούς και διαφημιστικούς σκοπούς.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΒΑΦΗΣ: Άπαντα Ποιήματα


Ο Κωνσταντίνος Καβάφης (Αλεξάνδρεια, 29 Απριλίου 1863 - Αλεξάνδρεια, 29 Απριλίου 1933) είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές της σύγχρονης εποχής. Γεννήθηκε και έζησε στην Αλεξάνδρεια και σε ποιήματά του μιλά γι' αυτήν, γι' αυτό και αναφέρεται συχνά ως «ο Αλεξανδρινός». Δημοσίευσε ποιήματα, ενώ δεκάδες άλλα παρέμειναν ως προσχέδια. Τα σημαντικότερα έργα του τα δημιούργησε μετά την ηλικία των 40 ετών.

Σήμερα σας έχουμε μια έκπληξη. Όλα τα ποιήματα του Καβάφη, μπορείτε να τα κατεβάσετε εντελώς δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή (e-book), την οποία ηλεκτρονική έκδοση επιμελήθηκε το ebooks4greeks.gr. Στο βιβλίο θα μπορείτε να διαβάσετε τα 154 ποιήματα που αναγνώρισε ο ίδιος (τα λεγόμενα Αναγνωρισμένα), τα 37 Αποκηρυγμένα ποιήματά του, τα περισσότερα νεανικά, σε ρομαντική καθαρεύουσα, τα οποία αργότερα αποκήρυξε, τα Ανέκδοτα, δηλαδή 75 ποιήματα που βρέθηκαν τελειωμένα στα χαρτιά του, καθώς και τα 30 Ατελή, που βρέθηκαν στα χαρτιά του χωρίς να έχουν πάρει την οριστική τους μορφή. Καλό διάβασμα!

Πώς μπορούμε να μεταβάλουμε τις Περιοριστικές Πεποιθήσεις μας;

Περιοριστικές Πεποιθήσεις
Κατά τη διαδικασία της συμβουλευτικής συμβαίνει πολύ συχνά να συναντάμε εμπόδια και αντιστάσεις από τη μεριά του θεραπευόμενου, που ως βάση έχουν κάποιες πεποιθήσεις, βαθιά ριζωμένες μέσα τους, οι οποίες τους εμποδίζουν να προχωρήσουν και να κάνουν βήματα στη θεραπεία τους. Ο θεραπευόμενος έχει τις δικές του φανταστικές φυλακές και είναι δουλειά του Συμβούλου να του δώσει την ελευθερία του.
Δεν θα τον απελευθερώσει ο ίδιος, αλλά θα του δώσει το κλειδί, με το οποίο θα μπορεί να ανοίξει την πόρτα και να ανακτήσει την προσωπική του ελευθερία. 
Ο σύμβουλος, κάνοντας τις κατάλληλες ερωτήσεις και ακούγοντας με προσοχή αυτά που λέει ο θεραπευόμενος, θα ανακαλύψει και θα εντοπίσει αυτές τις περιοριστικές πεποιθήσεις. Είναι ουσιαστικό ο Σύμβουλος να καταλάβει πώς δημιουργούνται οι πεποιθήσεις αυτές και ποιος είναι ο αντίκτυπος στους ίδιους και τους πελάτες τους και κατ’ επέκταση στη θεραπεία. Με αυτή την κατανόηση και την προσωπική εμπειρία μπορεί ο Σύμβουλος να κάνει το καλύτερό του και επίσης να επιτύχει την καλύτερη πορεία και συνειδητοποίηση του θεραπευόμενου του. Χωρίς αυτή τη γνώση και κατανόηση ο Σύμβουλος μπορεί να χάσει πολύτιμο χρόνο, προσπαθώντας να δουλέψει σε σημεία, τα οποία κυριαρχούνται από θεμελιώδεις πεποιθήσεις του πελάτη. 
Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια των συνεδριών θα τις εκθέσει και παρουσιάσει στον θεραπευόμενο και θα τις συζητήσει μαζί του. Μέσα από τη συζήτηση αυτή ο θεραπευόμενος θα συνειδητοποιήσει πώς αυτές οι πεποιθήσεις τον περιορίζουν στη ζωή του και πώς τον δυσκολεύουν στο να είναι λειτουργικός.
Από τη στιγμή που ο θεραπευόμενος συνειδητοποιήσει πώς επηρεάζεται και το επιθυμήσει θα προσπαθήσει με τη βοήθεια του συμβούλου να απαλλαγεί από αυτές, να απελευθερωθεί και να μπορέσει να κάνει πρόοδο προς τους στόχους του.
Μόλις πάρει την απόφαση να αλλάξει, ξαφνικά έχει την ουσιαστική ελευθερία να διαλέξει και κατά συνέπεια να απολαύσει πεποιθήσεις και συμπεριφορές που τον ενδυναμώνουν. Η διαδικασία είναι η ίδια για όλα τα άτομα. 

Οι πεποιθήσεις μπορούν να αλλάξουν. Όλων οι πεποιθήσεις μπορούν να αλλάξουν.

Eίμαστε αστρική σκόνη

«Είτε είμαστε άνθρωποι είτε είμαστε αστρική σκόνη, όλοι μαζί χορεύουμε στη μελωδία ενός αόρατου ερμηνευτή».
Αλβέρτος Αϊνστάιν 


Οταν ξεκίνησε το σύμπαν, υπήρχε μόνο υδρογόνο και λίγο ήλιο και πολύ λίγο από τα άλλα στοιχεία. Το ήλιο δεν βρίσκεται στο σώμα μας. Το υδρογόνο είναι, αλλά αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο μέρος του βάρους μας. Τα αστέρια είναι σαν τους πυρηνικούς αντιδραστήρες. Παίρνουν ένα καύσιμο και το μετατρέπουν σε κάτι άλλο. Το υδρογόνο μετασχηματίζεται σε ήλιο, και το ήλιο είναι ενσωματωμένο στον άνθρακα, το άζωτο και το οξυγόνο, το σίδηρο και το θείο, όλα όσα μας αποτελούν. Οταν τα αστέρια φτάσουν στο τέλος της ζωής τους, διογκώνονται και καταστρέφονται αποτινάζοντας τα εξωτερικά στρώματα τους.

Αν ένα αστέρι είναι αρκετά βαρύ, θα εκραγεί σε σουπερνόβα. Ετσι, το μεγαλύτερο μέρος του υλικού που τα αποτελούν, βγαίνει από τα αστέρια που πεθαίνουν, ή τα αστέρια που καταστράφηκαν από εκρήξεις. Και αυτές οι αστρικές εκρήξεις συνεχίζονται. Εχουμε μέσα μας πράγματα τόσο παλιά όσο και το σύμπαν και άλλα που δημιουργήθηκαν μόλις εκατό χρόνια πριν. Η Γη δεν μπορεί να αποφύγει την συνάντηση τα συντρίμμια κι έτσι η αστρική σκόνη πέφτει πάνω στη Γη όλη την ώρα από την αρχή της δημιουργίας. Βασικά είναι ο λόγος που δημιουργήθηκε ο πλανήτης εξαρχής. Αλλά τελικά όλα αυτά τα σωματίδια που περιέχουν οξυγόνο και άνθρακα, σίδηρο, νικέλιο, και όλα τα άλλα στοιχεία, βρίσκουν το δρόμο τους μέσα στο σώμα μας.

Οτι βρίσκεται στο σύμπαν και τη Γη αποτελείται από αστερόσκονη, η οποία βρίσκεται παντού γύρω και μέσα μας. Μας συνδέει άμεσα με το σύμπαν και ανοικοδομεί το σώμα μας ξανά και ξανά κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Το σώμα μας είναι κατασκευασμένο από τα υπολείμματα των άστρων και τις τεράστιες εκρήξεις στους γαλαξίες. Όλο το υλικό στο σώμα μας προέρχεται από την εν λόγω υπολειπόμενη αστερόσκονη, που βρίσκεται επίσης στα φυτά και στα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε κάθε μέρα. 

Ο Διόνυσος στις Ινδίες, Μεγασθένης ο Ίων




Ο Μεγασθένης ο Ίων, (περ. 350 - 290 π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας γεωγράφος - εθνογράφος, διπλωμάτης και ιστορικός. Υπήρξε πρέσβης του Σέλευκου Α΄ του Νικάτορος για περισσότερα από 10 χρόνια στα ανάκτορα του Τσαντραγκούπτα  
Μαουρύα (Ελληνικά: Σανδροκόττος ή Σανδράκοττος) στην  Παταλιπούτρα, και κατά τους Έλληνες Παλίμβαθρα, (σημερινή Πάτνα) των Ινδιών. 
Το βιβλίο του «Ινδικά» αποτελεί την πρώτη ιστορική πηγή που έχουμε για την Ινδία, και γι’ αυτό δίκαια έχει χαρακτηρισθεί ως ο "Πατέρας της Ινδικής Ιστορίας". Επίσης έχει καταγραφεί ως ο πρώτος ξένος Πρέσβης στα χρονικά της Ινδίας. Η παραμονή του στην Ινδία θα πρέπει να έγινε πριν από το θάνατο του Τσαντραγκούπτα το 288 π.Χ., οπότε και επέστρεψε στην Αραχωσία. 

Η περιγραφή του για την Ινδία περιλαμβάνει πολλούς "μύθους" αλλά και σημαντικά γεωγραφικά και εθνολογικά στοιχεία. Στην αρχή του βιβλίου του αναφέρεται στους ηλικιωμένους Ινδούς που γνωρίζουν για την προϊστορική άφιξη του Διόνυσου και του Ηρακλή στην Ινδία. Μια ιστορία ιδιαίτερα δημοφιλή κατά τους Αλεξανδρινούς χρόνους. Ιδιαίτερα σημαντικές είναι και οι παρατηρήσεις του για τις θρησκείες των Ινδών, όπου αναφέρεται στους λάτρεις του Ηρακλή (Σίβα) και Διόνυσου (Κρίσνα ή Ίντρα) ενώ δεν αναφέρεται καθόλου στο Βουδισμό που αποδεικνύει ότι η θρησκεία αυτή δεν ήταν ευρέως γνωστή πριν από την ανάληψη της ηγεμονίας από τον Ασόκα

Σύμφωνα με τα Ινδικά του Μεγασθένη, οι Ινδοί που ζούσαν στα βουνά λάτρευαν τον Διόνυσο (Σίβα) και αυτοί που κατοικούσαν στις πεδιάδες τον Ηρακλή  (Κρίσνα). Οι φιλόσοφοι των βουνών, υποστήριζαν ότι ο Διόνυσος είχε έρθει ανάμεσα τους, φέρνοντας τις άγριες κληματαριές, που πίστευαν ότι φυτρώνουν μόνο στην χώρα τους, τον κισσό, την δάφνη, την μυρτιά, και άλλα αειθαλή. Ακόμη, ακολουθούσαν ορισμένες συνήθειες που ήταν Βακχικές. 

Ο Μαραθωνομάχος ήρωας Κυναίγειρος






Από τις προσωπικότητες, που συνέβαλαν καθοριστικά στην σωτηρία μας από τους Πέρσες, το 490 και πάλι το 480 π.Χ., ήσαν οι τρεις αδελφοί, ο Αισχύλος, ο Αμεινίας και ο Κυναίγειρος, υιοί του Ελευσινίου Ευφορίωνος, πρότυπα αρετής και παραδείγματα «φιλίας υπέρ της Πατρίδος ες αεί».

Ειδικότερα ο Κυναίγειρος θεωρείται θρύλος, διότι θυσίασε την ζωή του στη μάχη του Μαραθώνος και πέθανε με τον πλέον ηρωικό τρόπο. Αλλά η σημασία της θυσίας του παραμένει άγνωστη στο Πανελλήνιο.

Ο Κυναίγειρος πολέμησε μέχρι τέλους της κοσμοϊστορικής μάχης, και ενώ το αποτέλεσμα είχε πλέον κριθεί, με νίκη των Ελλήνων, πρόφθασε και έπιασε με τα χέρια του το πλοίο του Δάτιδος, του στρατηγού των εχθρών, που ηττημένος έσπευδε πανικόβλητος να διασωθεί, αναχωρώντας από την ακτή του Μαραθώνος.

Ο θρύλος συμπληρώνει, ότι αφού του απεκόπησαν διαδοχικά και τα δύο χέρια, αυτός αδιαφορώντας έφθασε να συγκρατεί το πλοίο με τα δόντια, έως ότου του απεκόπη και η κεφαλή. «Τον Κυναίγειρον, ός φεύγουσαν κατέσχε την Δάτιδος ναύν, και επιβαλών την δεξιάν, ήπτετο τη ευωνύμῳ, και πάλιν και αυτής αφαιρεθείς κατείχε τω στόματι, έως απετμήθη και τον τράχηλον». (Ο Κυναίγειρος άρπαξε με το δεξί του χέρι το πλοίο του Δάτιδος, που διέφευγε, και κατόπιν αποτμήσεως το έπιασε με το αριστερό.Όταν και αυτό το χέρι του απεκόπη, έπιασε το πλοίο με το στόμα, έως ότου του πήραν και το κεφάλι).

Να γιατί οι έξυπνοι άνθρωποι αισθάνονται ευτυχισμένοι όταν είναι μόνοι τους

Έχετε νιώσει ποτέ την επιθυμία να πάτε μακριά, πολύ μακριά χωρίς κανέναν άλλον δίπλα σας και να είστε μόνοι; Αν ναι, τότε είστε πολύ έξυπνοι και οι επιστήμονες έχουν να πουν κάτι για αυτό.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης και το London School of Economics & Political Science διεξήγαγαν μια μελέτη για να βρουν μια σύνδεση ανάμεσα στον τόπο που ζουν οι άνθρωποι και το πόσο ικανοποιημένοι είναι με την ζωή τους.
Αποδείχθηκε, ότι όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο νοημοσύνης των ανθρώπων που ζουν σε μεγάλες πόλεις, τόσο λιγότερο ευτυχισμένοι είναι. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται περισσότερο ευτυχισμένοι, όταν περιτριγυριζόνται από φίλους, οι ιδιαίτερα ευφυείς άνθρωποι αισθάνονται πιο άνετα όταν είναι μόνοι τους. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Πως θα φαινόταν…. η ψυχή ……..


Πως θα φαινόταν….   η ψυχή ……..

αν την αφήναμε   να <<χαθεί >>  μέσα στο … κόσμο  , και να  γινόταν ένα... με την φύση, με τα αντικείμενα, τα πρόσωπα, τα συναισθήματα και τις ιδέες .

Να μας κρυβόταν πίσω από παράξενα φαινόμενα, περίεργα,  ακόμα και δυσάρεστα  γεγονότα και καταστάσεις, για να <<παίξει>> μαζί μας ..........και εμείς  να μπορέσουμε   να την ανακαλύψουμε ξανά.

Να ξαναγίνουμε  ένα μαζί της….. και να βιώσουμε  ότι….
 ποτέ δεν χάνουμε  κάτι που είναι πραγματικά δικό μας   …...

Να μπορούσαμε ίσως  να νιώσουμε  την <<ύπαρξη της>> , την παρουσία της,   μέσα σε μια  μελωδία, σε μια  μυρωδιά, μέσα σε μια φράση, να μας <<εμφανιστεί>>  με πολλούς τρόπους και πολλά πρόσωπα,  ακόμα και μέσα στο σκοτάδι , μέσα στην μάχη, κρυμμένη πίσω από την υποκρισία και το φθόνο.
Αλλά πάντα να παραμένει αμόλυντη, καθαρή ,
όπως ο χρυσός που δε σκουριάζει όσο χρόνο και αν μείνει μέσα στη λάσπη.

Και ενώ θα την αναζητάμε  παντού και με διαφόρους τρόπους και με διάφορα  ονόματα όπως αγάπη, ευτυχία, αλήθεια …..αυτή να είναι πάντα  δίπλα μας και να περιμένει ανώνυμη, και αθέατη,  να την αναγνωρίσουμε .

Εκεί που διαμορφώνονται και εκεί που δημιουργούνται τα γεγονότα … Ο κόσμος των ιδεών



Πολύς κόσμος πιστεύει ότι μπορεί να παρέμβει σε ένα γεγονός και να το αλλάξει , να το μεταθέσει ή να το διαμορφώσει σύμφωνα με τα γούστα του.

Είναι ενδιαφέρον να είμαστε επιφυλακτικοί  ως προς αυτό.

Έχουμε πιστεί ότι αλλάζουμε εμείς τα γεγονότα με την δράση μας και αυτό ίσως να είναι έτσι ως ένα βαθμό  , όμως αυτό τελικά που συμβαίνει είναι ότι ..όταν εμείς δράμε στην καθημερινότητα μας νομίζοντας ότι παρεμβαίνουμε στα γεγονότα, ...
αυτά  τα γεγονότα έχουν ήδη διαμορφωθεί στο κόσμο των ιδεών,  και  όταν εμείς δράμε νομίζοντας ότι τα αλλάζουμε…….. στην ουσία απλά εκτελούμε την εντολή,
απλά δηλαδή εκπληρώνουμε .

Μόνο ένας συνειδητός άνθρωπος μπορεί να δημιουργήσει και να διαμορφώσει γεγονότα …!

Ένας κοιμισμένος συνειδησιακά  απλά θα εκπληρώσει κάποιο πεπρωμένο δικό του ή  θα βοηθήσει για την εκπλήρωση πεπρωμένου  των άλλων , ένας κοιμισμένος γίνεται  πιόνι δυνάμεων  που δεν μπορεί να αντιληφτεί  μέσα στο ψυχολογικό ύπνο του  .

Ζει μια ζωή νομίζοντας ότι είναι ένας επαναστάτης, φιλεύσπλαχνος, καλός, ηθικός , δίκαιος …. Χωρίς να υποψιάζεται ότι του έχει επιβληθεί τι είδους επαναστάτης θα είναι, και εναντίον ποιου, πως θα εννοεί την ευσπλαχνία , και τι σημαίνει καλός ή κακός  …..φτάνοντας στο σημείο να κοροϊδεύει τον ίδιο του τον εαυτό και τους άλλους…  χωρίς να το καταλαβαίνει.

Τα γεγονότα και τα συμβάντα στο φυσικό κόσμο είναι …..μάρτυρες ..και αποτελέσματα διαδικασιών που έχουν ήδη δημιουργηθεί σε αλλά επίπεδα .
Έτσι λειτουργεί η ακτίνα της δημιουργίας , και …..αυτόν τον ρόλο έχουν οι διαστάσεις !!!

Και αναφέρομαι στο κόσμο……. των ιδεών  και των αισθηματων_συναισθημάτων.

Όλα τα πρόσωπα , τα αντικείμενα , τα γεγονότα του φυσικού κόσμου πριν υλοποιηθούν , προϋπήρξαν στον κόσμο των ιδεών , εκεί απέκτησαν  τίς αρχές για το σχήμα τους , το χρώμα τους , και την μορφή τους και μετά αποκρυσταλλώθηκαν και έγιναν ,  φυσικά πρόσωπα, αντικείμενα και γεγονότα.

Σε αυτό το πεδίο των ιδεών…. γίνετε η μάχη του <<καλού και του κακού>> και όχι εδώ στον τρισδιάστατο και <<υλικό>> κόσμο .

Αν κάποιος αισθάνεται …αληθινός πολεμιστής για το καλό της ανθρωπότητας,  ας πολεμήσει εκεί!! …… Στο φυσικό κόσμο μπορούμε να αντιληφθούμε  μονάχα ένα μικρο  μέρος από  τα αποτελέσματα αυτών των μαχών .

Οι μάχες αυτές είναι ψυχολογικές……. οι κόσμοι αυτοί είναι ψυχολογικοί.

Σεξουαλική ενέργεια …ή ενέργεια της δημιουργίας… [ ο νόμος του τρία ]


Το σεξ , …..η σεξουαλικότητα , είναι ένα ζήτημα πολύ προσωπικό και  ιδιαίτερο ,  που ο κόσμος έχει μάθει να το περιβάλει πολλές φορές με  μυστήριο, και με δογματισμό, αναγνωρίζοντας όμως σε αυτό μια τεράστια ενεργειακή  δύναμη ευχαρίστησης και πληρότητας .
Αλλά και πολλές  φορές μια αδυναμία να συνεργαστεί αρμονικά με αυτήν την ενέργεια .

Καταλήγει ένα ζήτημα << μην αγγίζετε>> από την πλευρά των περισσοτέρων θρησκειών με σημαία την << αγνότητα >> .
Περίεργο και δύσκολο  στην κατανόηση του και από τους ειδικούς, λόγω της ποικιλίας της έκφρασης του, αλλά και διότι δεν υπάρχει η απαραίτητη ειλικρίνεια απέναντι στον εαυτό μας, και η βαθιά και προσωπική γνώση ελλείψει της  παρατήρησης της ενέργειας  αυτής,  και αυτοπαρατήρηση του εαυτού.

 Αρκούμενοι μοναχά  στο θεωρητικό μέρος και στην βιβλιογραφία που υπάρχει για αυτό το θέμα που τις περισσότερες φορές μας μπερδεύει αν δεν υπάρχει και η αντίστοιχη προσωπική εμπειρία και παρατήρηση .
Οι φιλόσοφοι , και οι  δάσκαλοι του εσωτερισμού προσέγγιζαν το θέμα της σεξουαλικότητας με ένα ποιητικό και <<υπερβατικό>>  τρόπο   που όμως δεν γίνετε εύκολα αντιληπτός από τον  άνθρωπο που δεν μελετάει αυτά τα ζητήματα , ή που είναι << αμύητος .>>

Ο άνθρωπος αρκείται στην ικανοποίηση των σεξουαλικών του ορμών , ανεξάρτητα το ποιες είναι αυτές .
Πολλές φορές άνθρωποι κρύβονται από την κοινωνία διότι αισθάνονται μειονεκτικά και αφύσικοι λόγω των σεξουαλικών τους προτιμήσεων  και επιλογών ,  άλλοι αισθάνονται ντροπή και ενοχές  για τις ορμές τους,
Άλλοι ασυνείδητοι, πολλές φορές  καταφεύγουν σε βίαιες  πράξεις κατά των συνανθρώπων τους , και οι άλλοι  αισθάνονται υπερήφανοι , και  << καθώς πρέπει >> πιστεύοντας ότι είναι φυσιολογικοί [ ή έτσι νομίζουν],  αφού η σεξουαλική τους συμπεριφορά είναι σύμφωνα με τα κοινωνικά και θρησκευτικά τους πρότυπα .

Η κοινωνία επηρεασμένη από τα θρησκευτικά και κοινωνικά δόγματα, από τα έθιμα κατά τόπους, αντιδρά διαφορετικά σε κάθε περίπτωση, και σε κάθε έκφραση αυτής της ενέργειας από τους ανθρώπους , φτάνοντας σε σημείο να θεωρείται φυσιολογική ή και  πρωτοποριακή  μια συμπεριφορά στην δύση, ενώ στην ανατολή μια ίδια συμπεριφορά να λιθοβολείται μέχρι θανάτου .

Όλοι όμως συμφωνούμε, ανεξάρτητα το πώς  διαχειριζόμαστε την σεξουαλικότητα μας, ότι η σεξουαλική πράξη  είναι απολαυστική, προσφέρει χαρά, και μας προκαλεί μεγαλειώδη ευφορία .

Ταντρικό σεξ: το μονοπάτι προς την απόλυτη ευτυχία



H ταντρική παράδοση έχει τις ρίζες τις σε πανάρχαιες πρακτικές που εφαρμόζονταν στην Ινδία, το Νεπάλ και την Κίνα. 

Τάντρα στην ουσία σημαίνει «δρόμος» και «μεταμόρφωση».

 Θεωρείται ένα πνευματικό μονοπάτι, που αξιοποιεί την αναπνοή, ήχους, κινήσεις και συμβολισμούς για να ηρεμήσει το νου και να ενεργοποιήσει τη σεξουαλική ενέργεια, κατευθύνοντάς την σε ολόκληρο το σώμα προκειμένου να επιτευχθεί μια κατάσταση απόλυτης ευδαιμονίας.
Το ταντρικό σεξ μπορεί να φέρει ιδιαίτερη ζωντάνια και οικειότητα σε μια σχέση. 

Το κεντρικό του νόημα είναι η πεποίθηση ότι το σώμα πρέπει να τιμάται όχι μόνο ως πηγής ευχαρίστησης και ηδονής, αλλά και ως μέσο για θεϊκή φώτιση, που μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την τέλεια ένωση των αντιθέτων, του αρσενικού με το θηλυκό.
Οι βασικοί κανόνες

Πρώτον και κύριο, η τεχνική τάντρα μας ενθαρρύνει να απολαμβάνουμε το σεξ στο έπακρο, να αγαπάμε το σώμα μας και να αξιοποιούμε κάθε στιγμή που περνάμε με το σύντροφό μας. 

Όταν φτάνουμε σε έναν ηδονικό οργασμό, το τάντρα μας ενθαρρύνει να επικεντρωθούμε σε αυτόν διατηρώντας την αίσθηση όσο το δυνατό περισσότερο.

 Σε αυτό το στάδιο εξάλλου βρισκόμαστε σε μια εκστατική κατάσταση, απελευθερωμένοι από την επιθυμία, αλλά έχοντας πλήρη συναίσθηση για ό,τι μας συμβαίνει. 

Αυτή η κατάσταση του νου είναι η φώτιση.

8 σπιτικές θεραπείες για την ακμή (λεμόνι, σκόρδο, κανέλα και άλλες τροφές για να διώξεις φυσικά τα σπυράκια!)

Ντομάτα, λεμόνι, σκόρδο, κανέλα γίνονται τα όπλα σου σ’ αυτές τις θεραπείες για την ακμή με σπιτικές συνταγές.


Όλες θέλουμε καθαρή επιδερμίδα, αυτό όμως είναι πιο εύκολο να το πεις παρά να το κάνεις. Παρότι δεν έχουμε πάντα χρόνο για μια ατέλειωτη λίστα προϊόντων φροντίδας του δέρματος που θα πρέπει να χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση, το καθαριστικό και η ενυδατική μας θα πρέπει να είναι οι δύο βασικές σταθερές. Όταν όμως το καθαριστικό και η ενυδατική σου δεν είναι αρκετά, υπάρχουν μερικές σπιτικές θεραπείες που μπορούν να κάνουν τη δουλειά.
Δες εδώ τις 8 σπιτικές θεραπείες για την ακμή που έχουν αποτέλεσμα. 
Εφάρμοσέ τις και απόλαυσε το καθαρό σου δέρμα!

1. Ντομάτες/πολτός ντομάτας

Η οξύτητα της ντομάτας βοηθάει να ξεραθεί η ακμή. Όχι μόνο αυτό, αλλά η ντομάτα περιέχει βιταμίνες (Α, C και Κ) και λυκοπένιο, τα οποία βρίσκονται σε πολλές θεραπείες για την ακμή.
  • Για μια απλή χρήση της ντομάτας κατά της ακμής, κόψε μια ντομάτα σε φέτες και απλά βάλε μια φέτα επάνω στην προβληματική περιοχή του προσώπου σου.
  • Μπορείς επίσης να τρίψεις ή να πολτοποιήσεις την ντομάτα και να την απλώσεις σαν μάσκα προσώπου, επαναλαμβάνοντας τακτικά τη διαδικασία και θα δεις διαφορά.

Να τι συμβαίνει όταν αργείς να πας στην τουαλέτα

Να λοιπόν τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν προσπαθείς να κρατηθείς και να μην πας αμέσως στην τουαλέτα για την ανάγκη σου. Θα εκπλαγείς.



Όλοι κάποια στιγμή θα πρέπει να πάμε στο μπάνιο για τη… νούμερο 2 ανάγκη μας! Αλλά αυτό μπορεί να γίνει λίγο πιο δύσκολο αν βρίσκεσαι στο γραφείο ή σε μία καφετέρια, οδηγώντας πολλούς από εμάς στο να προσπαθούμε να πιεζόμαστε μέχρι να επιστρέψουμε σπίτι.
Το να κρατάς όμως τα κόπρανα ενώ το σώμα σου ξεκάθαρα σου δηλώνει ότι πρέπει να τα αποβάλεις όχι μόνο είναι κάτι άβολο, αλλά και ανθυγιεινό.
«Η ιδέα να τα κρατήσεις περισσότερο δεν είναι η καλύτερη», λέει ο Niket Sonpal, M.D., βοηθός κλινικός καθηγητής στο Τούρο Κολέγιο Οστεοπαθητικής Ιατρικής στη Νέα Υόρκη.
Να λοιπόν τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν προσπαθείς να κρατηθείς και να μην πας αμέσως στο μπάνιο.

Όταν νιώσεις ότι θέλεις να πας τουαλέτα…

Πώς να αποκτήσω θηλυκότητα – Τρόποι

πώς να αποκτήσω θηλυκότητα
Πώς να αποκτήσω θηλυκότητα; Αν οι γυναίκες αντιλαμβανόμασταν τι σημαίνει ακριβώς η λέξη «θηλυκότητα» δεν θα αναρωτιόμασταν πώς να την αποκτήσουμε! Κάθε γυναίκα έχει την δική της «θηλυκότητα», απλά την εκφράζουμε με διαφορετικό τρόπο. Αρχικά καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε την έννοια της θηλυκότητας στο μυαλό μας. Βγείτε στον δρόμο και παρατηρήστε! Περνάει από μπροστά σας μία γυναίκα με πολύ όμορφο και σικάτο φόρεμα, τα κατάλληλα αξεσουάρ και περπατάει πάνω στις γόβες τις όποιες δεν θα μπορούσαμε να μην θαυμάσουμε. Πίσω από αυτήν την γυναίκα περνάει μία άλλη γυναίκα με σπορ εμφάνιση, με τις αθλητικές της φόρμες και τα ανάλαφρα παπούτσια της που φαίνεται να την εξυπηρετούν απόλυτα. Σε ποια από τις δυο γυναίκες θα δίνατε το όσκαρ της «απόλυτης θηλυκότητας»;
Τα παραπάνω στοιχεία δεν είναι αρκετά για να απαντήσουμε ποια γυναίκα είναι πιο θηλυκή! Εύκολα, λοιπόν, μπορούμε να αντιληφθούμε δεν είναι απαραίτητα η εξωτερική μα εμφάνιση αυτή που θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε θηλυκότητα. Ο  τρόπος που ντυνόμαστε είναι απλά και μόνο αυτός που μας αντιπροσωπεύει και σίγουρα δημιουργεί το προσωπικό στυλ μας και αν χρησιμοποιηθεί με τον σωστό τρόπο βγάζει προς τα έξω και κάποια στοιχεία της προσωπικότητάς μας και της νοοτροπίας μας. Η θηλυκότητα, όμως, είναι κάτι τελείως διαφορετικό και μπορεί να εκφραστεί με όποιον τρόπο και αν αποφασίσουμε να ντυθούμε! Δείτε παρακάτω με ποιους τρόπους μια γυναίκα μπορεί να εξωτερικεύσει την θηλυκότητα της. Η συμπεριφορά μιας γυναίκας είναι το βασικότερο κομμάτι αυτής και αν αναρωτιέσαι «πώς να αποκτήσω θηλυκότητα», απλά διόρθωσε κάποιες λεπτομέρειες!
Πώς να αποκτήσω θηλυκότητα – Ο τρόπος που εκφραζόμαστε

Η μάχη με τον Δράκο της Ρόδου


O Ιππότης που σκότωσε το δράκο!


Κατά το Μεσαίωνα και πιο συγκεκριμένα περίπου στα 1332, στη Ρόδο υπήρχε ο θρύλος και ο φόβος ενός μεγάλου δράκου, ενός πλάσματος ανίκητου και τεραστίων διαστάσεων. Ζούσε στο σημερινό λόφο του Μόντε Σμιθ που τότε ονομαζόταν “Mal Paso” και σημαίνει κακό πέρασμα.
Οι κάτοικοι του νησιού ένιωθαν τρόμο στην ιδέα ενός πλάσματος, που εξαφάνιζε παιδιά, βοσκούς από την περιοχή και πολλούς ιππότες που ξεκινούσαν για να το σκοτώσουν, αλλά ποτέ δεν επέστρεφαν πίσω. Στο λόφο επάνω, υπήρχε ένα εκκλησάκι του Αγίου Στεφάνου και αρκετοί κάτοικοι θεωρούσαν άκρως επικίνδυνο το πέρασμα από την περιοχή για να προσκυνήσουν. Ο φόβος είχε κατακλύσει όλο το νησί.
Έτσι ο τότε Μεγάλος Μάγιστρος Helion de  Villeneuve, στο φόβο να μη χάσει και άλλους ιππότες από το θηρίο του λόφου, απαγόρευσε κάθε επίθεση προς αυτό. Το δέρμα του δράκου αποτελούνταν από φολίδες, αδιαπέραστες στα όπλα και στα βέλη, που τον έκαναν αθάνατο απέναντι στους ιππότες. Παρόλα αυτά ένας νεαρός ιππότης δε θέλησε να πειθαρχήσει στο διάταγμα του μεγάλου Μαγίστρου, κι άρχισε να σχεδιάζει τον τρόπο με τον οποίο θα σκότωνε το επικίνδυνο πλάσμα πάνω στο νησί.
 Ο ιππότης με το όνομα Dieudonné de Gozon, ζήτησε την άδεια να λείψει για ένα χρόνο και να επισκεφθεί το κάστρο του πατέρα του στο  Languedoc. Με τη βοήθεια του πατέρα του και των υπηρετών, σχεδίασαν ένα πρότυπο του δράκου και πάνω σε αυτό εκπαίδευσε το άλογο του, τα σκυλιά του και εξάσκησε την τεχνική που θα ακολουθούσε.

Οι Γιατροί Επιβεβαιώνουν ότι είναι Αλήθεια: Πείτε Αντίο Στην ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ Με τη Βοήθεια των παρακάτω συνταγών!



Η Αρθρίτιδα είναι μια επώδυνη και εκφυλιστική πάθηση που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή των αρθρώσεων που προκαλούν πόνο και δυσκαμψία.

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυτή την φρικτή κατάσταση της υγείας και οι γιατροί τους συστήνουν πάντα τα συμβατικά φάρμακα.

Ο πιο κοινός τύπος αρθρίτιδας είναι η οστεοαρθρίτιδα, η οποία επιδεινώνεται με την ηλικία και προκαλείται με τη φθορά των αρθρώσεων κατά τη διάρκεια των ετών.


Ευτυχώς, υπάρχουν φυσικές λύση σε αυτό το πρόβλημα που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τον πόνο για πάντα.

Ακόμα και οι γιατροί είναι έκπληκτοι από αυτές τις εξαιρετικά αποτελεσματικές θεραπείες!

YouTube Video Downloader για το Android



Συνήθως όταν μας αρέσει ένα βίντεο στο YouTube, και όχι μόνο, θέλουμε να το κατεβάσουμε για να το ξαναδούμε offline. Η Google δεν μας προσφέρει καμία τέτοια υπηρεσία, γι' αυτό θα πρέπει να στραφούμε σε κάποια τρίτη εφαρμογή. Δείτε το δωρεάν KeepVid Android Video Downloader, και πόσο εύκολο είναι να κατεβάζουμε όλα τα βίντεο γρήγορα στο κινητό.

Γιατί η Google δεν προσφέρει video downloader στο YouTube

Είναι φυσικό και αναμενόμενο η εταιρία του Mountain View να μην θέλει να βλέπουμε τα βίντεό της offline. Μια τέτοια δυνατότητα είναι προφανές ότι της αφαιρεί έσοδα, ιδίως από διαφημίσεις.
Ωστόσο, πρέπει να σημειώσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι παράνομο, από τη στιγμή που κατεβάζουμε το βίντεο για καθαρά προσωπική μας χρήση.
Άλλωστε αν θέλουμε να το διαδώσουμε σε πολύ κόσμο, είναι πολύ εύκολο να το κάνουμε online μέσα από τις απεριόριστες δυνατότητες του sharing που μας δίνει η Google.

Τι μας προσφέρει το KeepVid Android

Η δωρεάν εφαρμογή είναι ένας από τους δημοφιλέστερους και πιο γνωστούς video downloader, και χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες.
Το app μας βοηθά να κατεβάζουμε εντελώς δωρεάν τα βίντεο στο Android, όχι μόνο από το YouTube, αλλά και από πολλές άλλες υπηρεσίες και ιστοσελίδες, όπως το Vimeo, το Dailymotion, το Facebook, και πολλά ακόμη.
Επιπλέον, η εξαιρετική εφαρμογή δεν περιορίζεται μόνο στο Android, αλλά προσφέρει Mp3 και video downloader στους περισσότερους browser που χρησιμοποιούμε στο PC και στο Mac.

Τα 10 βήματα για καλύτερο σεξ

Τα 10 βήματα για καλύτερο σεξ

Το σεξ δεν είναι ντροπή. Ούτε η γυναίκα που διεκδικεί την ικανοποίηση μέσα στη σχέση της θεωρείται “φτηνή”. Άλλαξαν οι εποχές.
 
Έπειτα από χρόνια καταπίεσης, το σεξ απελευθερώθηκε. Έπαψε να είναι “παγιδευμένο” σε ταμπού και απαγορεύσεις. Κάνουμε όμως καλό σεξ; Μήπως η “δαιμονοποίηση” τόσων χρόνων δημιούργησε κατάλειπα. Μήπως, οι προκαταλήψεις, αν και στην ουσία καταρίφθηκαν, ακόμα επηρρεάζουν -έστω και υποσυνείδητα;
 
Το σεξ είναι αναπόσπαστο κομμάτι των ερωτικών σχέσεων και όπως τονίζει και η ψυχολόγος Ντόρα Μίνου “ο καθένας μέσα στη σχέση του έχει το δικαίωμα αλλά και την ευθύνη για υγιή και ποιοτική ερωτική ζωή”.
 
Δεν είναι κακό. Είναι φυσιολογικό και μάλιστα -για την ομαλή ροή της σχέσης- ένα από τα ζητούμενα.

Τα 10 βήματα που θα σε οδηγήσουν στο καλό σεξ
Όλοι έχουν δικαίωμα στο ποιοτικό σεξ. Η ψυχολόγος σου δίνει τις προϋποθέσεις, αλλά και το τι πρέπει να κάνεις για να απολαύσεις μια υγιή σεξουαλική ζωή...

1. Μην αντιμετωπίζεις το σεξ ως υποχρέωση απέναντι στον σύντροφό σου. Το σεξ είναι ένα από τα βασικά συστατικά των αρμονικών ερωτικών σχέσεων. Καλό είναι λοιπόν ο στόχος σου να είναι η ποιοτική σεξουαλική ζωή. Για να το πετύχεις αυτό χρειάζεται να δεις το σεξ ως μια από τις προτεραιότητές στην ερωτική σχέση σου.

Την γαλήνη μέσα σου θα την βρεις, όταν ακούς μόνο την καρδιά σου!



Πέρασε τόσος καιρός από την τελευταία φορά που ένιωσες πραγματική ειρήνη μέσα σου.

Ρωτούσες ξανά και ξανά τον εαυτό σου τι λάθος κάνεις μα οι απαντήσεις έρχονται πάντα στο πλήρωμα του χρόνου και το μόνο που χρειάζεται είναι να μη χάσεις την ευκαιρία γιατί κρατάει μονάχα μια στιγμή.


Πάλεψες και νικήθηκες.


Όλα τα χρόνια της ζωής σου προσπάθησες  να κάνεις καλύτερο τον εαυτό σου, να αλλάξεις την ουσία από την οποία είσαι φτιαγμένος. Θέλησες να κάνεις όλες αυτές τις αλλαγές για να γίνεις όλα όσα θα ήθελαν οι άλλοι να είσαι, πιο σωστός, πιο καλός, αλλιώτικος.


Προσπάθησες, ένας Θεός ξέρει πόσο πολύ προσπάθησες αλλά δεν τα κατάφερες. 


Σπιθαμή προς σπιθαμή έχανες την μάχη.


Μέρα με την μέρα έχανες τον πόλεμο και ακόμα μια φορά είχες να αντιμετωπίσεις την αποτυχία κατάματα.


Όλοι αυτοί που σε περιβάλλουν θέλουν μόνο το καλό σου, ξέρουν άλλωστε καλύτερα από τον καθένα ποιο είναι το καλό σου και είναι εκεί κάθε φορά να στο υπενθυμίζουν.


Έτσι τα βράδια σου έγιναν σκοτεινότερα, οι μέρες σου λιγόστεψαν, οι ώρες ατελείωτες,  τα λεπτά λαβύρινθος και εσύ χαμένος μέσα του να ψάχνεις το νήμα της Αριάδνης, άδοξα, άδικα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα