Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Στα...όρια - Η νέα μοιρολατρία της παγκόσμιας αγοράς 
Οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν στη μοίρα. Παρότι, όμως αντιλήφθηκαν το αναπόφευκτο της μοίρας, δε θέλησαν να διακηρύξουν ως πολιτισμική θέση ή ως πολιτικό «πιστεύω» την απόλυτη υποταγή της Ανθρωπότητας σ' αυτήν. Οι Αρχαίοι Έλληνες δεν έφτασαν στη μοιρολατρία. Κάτι τέτοιο θ' αποστερούσε την ελευθερία βούλησης από κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα. Απέναντι σ' αυτήν την απολυτότητα της μοίρας, πρόβαλαν αντίσταση. Κανείς άνθρωπος δεν μπορεί, βέβαια να ελέγξει τη μοίρα. Μπορεί, όμως να ελέγξει τον τρόπο δράσης του απέναντι στο μοιραίο. Το είδος αυτό και το περιθώριο της αντίστασης του Ανθρώπου απέναντι στη μοίρα το είπαν «ελευθερία». Κι όπως ξέρουμε, αυτή η αντίσταση δεν απέβη μάταιη. Γέννησε έναν μεγαλειώδη πολιτισμό.

Tο ποτό της χαράς και της καλοτυχίας

Η σουμάδα, φτιαγμένη από εκχύλισμα αμυγδάλου και πικραμυγδάλου, ήταν για πολλά χρόνια το παραδοσιακό γαμήλιο τρατάρισμα στην Κρήτη. 
Σερβιρισμένη είτε από σαμοβάρι, ζεστή, με λίγη κανέλα, είτε παγωμένη, σε μια διαφανή κανάτα γεμάτη χιόνι. Στα παραδοσιακά καφενεία του νομού μας και ειδικά της Ανατολικής Κρήτης, σερβίρεται ακόμα σαν ζεστό αφέψημα, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, γάμος χωρίς σουμάδα δεν γίνεται.

Η απίστευτη απαγωγή του Στρατηγού Κράιπε στις 26 Απριλίου 1944...


Πως οι Κρητικοί έκαναν ακόμη μια φορά του Γερμανούς να ...λυσσάξουν

Ό Χίτλερ δεν πίστευε στα αυτιά του. Κάθισε βαριά στην πολυθρόνα του. Στη “φωλιά των αετών” στον πύργο και στρατηγείο του στο Berchtesgaden στα χιονισμένα βουνά των Βαυαρικών Άλπεων.
Με το ένα του χέρι χάιδεψε το αγαπημένο του λυκόσκυλο την Μπλόντι. Το άλλο το έφερε στο μέτωπο του και το έτριψε. Ζήτησε λίγο ουίσκι δίχως παγάκια από τον πιστό του υπηρέτη τον Χάιντς Λίγκε. Ήταν έτοιμος να καταρρεύσει. Ο Υποστράτηγος Karl Heinrich Georg Ferdinand Kreipe, ο οποίος για τη Wehrmacht ήταν ένας ζωντανός θρύλος, ένας αξιωματικός που πολεμούσε από τον Πρώτο παγκόσμιο πόλεμο και που στον Δεύτερο είχε διακριθεί και παρασημοφορηθεί για τις ικανότητες και το θάρρος του στο Ανατολικό μέτωπο, απήχθη από μια ντουζίνα ντόπιους Κρητικούς και Άγγλους κομάντο. 26 Απριλίου 1944...

ΜΙΑ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΔΙΑΠΑΝΤΟΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ


Μια συσκευή που θα παρέχει ανεξάντλητη ενέργεια με μηδαμινό κόστος είναι το ενεργειακό όνειρο του πλανήτη.


Η μετεξέλιξη του «Υπερίωνα»: Από την πειραματική του διάταξη, αριστερά, στο μοντέλο της αναμενόμενης γεννήτριας 45KW με 9 αντιδραστήρες."Αγοράζοντας με 5.500 ευρώ ένα κουτί μισού κυβικού μέτρου των 45 KW θα ξεχάσετε για πάντα το κόστος ενέργειας του σπιτιού σας."
Καφαντάρης Τάσος, Βήμα.

Οι Αμερικανοί φοβούνται περισσότερο την κυβέρνηση από την τρομοκρατία (Βίντεο)


Εκπληκτικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης για πρώτη φορά μετά από τις αεροπειρατείες της 11/9.


Σύμφωνα με ένα ζευγάρι πρόσφατων δημοσκοπήσεων, για πρώτη φορά μετά τις τρομοκρατικές αεροπειρατείες της 11/9, οι Αμερικανοί φοβούνται περισσότερο ότι η κυβέρνησή τους θα καταχραστεί τις  συνταγματικές ελευθερίες τους από το να αποτύχει να κρατήσει τους πολίτες ασφαλείς.

Ακόμα και στον απόηχο της βομβιστικής επίθεσης της 15ης του Απρίλη  στον Μαραθώνιο της Βοστώνης - κατά την οποία δύο άτομα ισλαμικών ριζών κατηγορήθηκαν για βομβιστική επίθεση, ηοποία στοίχισε τη ζωή σε τρεις και τον τραυματισμό πάνω από 280 - οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Αμερικανοί είναι διστακτικοί να εγκαταλείψουν οποιαδήποτε περαιτέρω ελευθερία σε αντάλλαγμα την αύξηση της "ασφάλειας".

Οι νευροδιαβιβαστές ακετυλοχολίνη, σεροτονίνη, ντοπαμίνη, νοραδρεναλίνη και η μάθηση .Κορυφαίος καθηγητής νευροεπιστήμης στο πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ ο Γουέλτερ Φρήμαν αναφέρει πως οι νευροδιαβιβαστές ακετυλοχολίνη (παίζει σημαντικό ρόλο στη μνήμη), σεροτονίνη (διάθεση, προσοχή), ντοπαμίνη (ικανοποίηση, ευχαρίστηση), νοραδρεναλίνη (λήψη αποφάσεων, εστίαση προσοχής) παίζουν τον κύριο ρόλο στη μάθηση. Αυτό ενδιαφέρει τους παιδαγωγούς. 


Αν δεν έχει το παιδί ακετυλοχολίνη έχει πρόβλημα στη μνήμη, δεν μπορεί να θυμηθεί τίποτα ότι κι αν κάνει. Η γνώση των νευροδιαβιβαστών εκ μέρους των παιδαγωγών οδηγεί σε καλύτερη διδασκαλία. 

Ο Εφιάλτης και το διαχρονικό άνοιγμα της Κερκόπορτας.    Αν κατάλαβες σήμερα αναγνώστη μου θα ασχοληθούμε με το φλέγον ζήτημα της προδοσίας. Δυστυχώς σήμερα θα σε ζαλίσω στα ιστορικά παραδείγματα αν και πιο πολύ θα με ικανοποιούσε να διαβάσεις Ιστορία. Δυστυχώς όμως αυτό το «ένδοξο» κομμάτι της είναι από την μια ελλιπές και από την άλλη συγκεχυμένο. Στην σύγχρονη ιδιωματική μας παράδοση καλύπτεται από την πλέον κλασσική παροιμία «Στην Ελλάδα οι εννιά στους δέκα είναι ρουφιάνοι και ο δέκατος εκπαιδεύεται»....

Πολυδάμας:ο πιο μεγαλόσωμος άνθρωπος που έζησε ποτέ.. Ο Πολυδάμας ο Θεσσαλός γιος του Νικία. Ο Πολυδάμας ήταν αρχαίος αθλητής από τηΣκοτούσσα πόλη της Θεσσαλίας που είχε ιδρυθεί από τους Προέλληνες Πελασγούς στην περιοχή που βρίσκεται σήμερα ανάμεσα στις Φέρες και τα Φάρσαλα.
Διακρίθηκε και έγινε Ολυμπιονίκης στην 93η Ολυμπιάδα (408 π.Χ.). Φημιζόταν για τη δύναμη του, ενώ κατά τον Παυσανία, ήταν ο πιο μεγαλόσωμος άνθρωπος που έζησε ποτέ..   Η φήμη του δεν οφειλόταν μόνο στην νίκη του στο Παγκράτιο....

Οι Δημοκρατικοί θεσμοί της αρχαίας Αθήνας (τρίτο μέρος)

Συγγραφέας: Μάχλης Κώστας (κοινώς ουλιάδης)Οι Δημοκρατικοί θεσμοί της αρχαίας Αθήνας (τρίτο μέρος)

Οι μηδικοί πόλεμοι όπως ειπώθηκε και στα προηγούμενα κεφάλαια υπήρξαν αφορμή για ένα μεγάλο βάθεμα των δημοκρατικών θεσμών για λόγους που ήδη εξηγήθηκαν. Η περίοδος από το τέλος των δύο μεγάλων μαχών, του Μαραθώνα και της Σαλαμίνας δηλαδή, και μετά έως και την Δημοκρατία του Περικλή, ο Δήμος όπως μας λέει ο Αριστοτέλης πήρε τα πάνω του επιβάλλοντας έτσι μια σειρά νέων μεταρρυθμίσεων που τον κατέστησε στο τέλος με την βοήθεια του Περικλή, σε πλήρη κυρίαρχο του κράτους. 

Οι Δημοκρατικοί θεσμοί της αρχαίας Αθήνας (δεύτερο μέρος)

Συγγραφέας: Μάχλης Κώστας (κοινώς ουλιάδης)
Οι Δημοκρατικοί θεσμοί της αρχαίας Αθήνας (δεύτερο μέρος)

Στο πρώτο άρθρο της σειράς φτάσαμε μέχρι το πολίτευμα της Τυραννίας από τον ΠεισίστρατοΠαρέλειψα εκεί να σημειώσω έναν ακόμα θεσμό που μάλλον εισήχθηκε από τον Σόλωνα, αυτόν της Βουλής των τετρακοσίων. Όπως έγραψα πριν, μέχρι το τέλος της μυκηναϊκής κυριαρχίας αλλά και λίγο μετά προφανώς, η άμυνα της πόλης ανήκε στην αριστοκρατία, στους κατόχους μεγάλων εκτάσεων γης δηλαδή. Αυτή την περίοδο είναι που περιγράφει ο Όμηρος στα έπη του, όπου βλέπουμε εκεί πως οι ήρωες είναι όλοι ανεξαιρέτως ευγενικής καταγωγής.

Οι Δημοκρατικοί θεσμοί της αρχαίας Αθήνας (πρώτο μέρος)

Συγγραφέας: Μάχλης Κώστας
Οι Δημοκρατικοί θεσμοί της αρχαίας Αθήνας (πρώτο μέρος)

Μια σοβαρή περιληπτική έστω ανάλυση των δημοκρατικών θεσμών της αρχαίας Αθήνας, καθώς και του προηγούμενου πολιτικού περιβάλλοντος από το οποίο αυτοί προήλθαν πράγμα που κρίνεται ως απαραίτητο επίσης στοιχείο για την ορθή κατανόηση αυτών των θεσμών, δεν μπορεί να γίνει φυσικά σε ένα μόνο άρθρο. Απαιτείται μια σειρά τέτοιων, θα προσπαθήσω να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη. Επί του παρόντος θα ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στα πολιτικά συστήματα που προηγήθηκαν της Δημοκρατίας και ειδικότερα σε αυτά της Αττικής καθόσον η Αθηναϊκή Δημοκρατία είναι το ζητούμενο. Γύρω στον 12ο πχ αιώνος έχουμε την βίαιη κατάρρευση των μυκηναϊκών κέντρων.

ΤΑ ΔΥΟ ΦΥΛΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΗΘΙΚΗΣ (ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ)Έχουμε ανάγκη από μια νέα ηθική στις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων.......

Έχουμε ανάγκη από μια νέα ηθική μεταξύ των φύλων: από τα πιο απλά ως τα πιο πολύπλοκα πράγματα.

Έχουμε ανάγκη από μια νέα ηθική των φύλων: που δεν θα βασίζεται στην παράδοση και την συνήθεια.

ΗΘΙΚΗ Η ΑΝΗΣΥΧΗΔεν παλεύεις μόνο για να προασπίσεις την αισθητική σου, για μια εφήμερη ικανοποίηση. 

Η αισθητική της ηθικής είναι η μερική κατανόηση της ηθικής, είναι η λογική της επιβίωσης από όπου συνέρχεται η αλήθεια. 

Ηθική είναι ο γολγοθάς  του ανθρώπου,
το μέτρο τιμιότητας της άγνοιας.

Το ζήτημα του ψυχολογικού φόβου και πώς να τον αντιμετωπίσετε

anxiety-phobia003

Ένας απο τους μεγαλους εχθρούς του ανθρώπου είναι ο φόβος. Όσο λιγότερο φόβο έχει κανείς, τόσο περισσότερο υγεία και ψυχική αρμονία θα βιώνει στη ζωή του. Το ουσιαστικό πρόβλημα της ανθρωπότητας είναι να απαλλαγεί απ’ τον φόβο.
Όταν δεν νιώθεις φόβο για μια κατάσταση, τότε αυτή δεν μπορεί να σε βλάψει. Πρέπει βέβαια να θυμάσαι ότι πολύ συχνα σε καταλαμβάνει ο φόβος με υποσυνείδητο τρόπο, χωρίς δηλαδή να τον αντιλαμβάνεσαι. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάς είναι ότι ο φόβος «μπλοφάρει». Αν τον αντιμετωπίσεις με βάση αυτήν την ενθύμηση, τότε ο φόβος διαλύεται.

Η Ψυχολογία της Ευτυχίας: Τα πράγματα είναι όπως ακριβώς θα έπρεπε να είναι !

couple_on_the_beach

Ζούμε σε μια εποχή με την ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να έχουμε ολες τις απαντήσεις για όλα τα προβλήματα μονομιάς! Είτε αυτά αφορούν στον χώρο των προσωπικών μας σχέσεων, στην οικονομία, στην ψυχολογία, στην επιστήμη.
Σε έναν κόσμο που δεν μας έχει συνηθήσει σε στερήσεις και ελλείψεις. Ζητάμε από την καθημερινότητά μας άμεσα αποτελέσματα και γρήγορη ικανοποίηση.

Βελτιώστε την διάθεση, την επικοινωνία, και την αποδοτικότητά σας στην Εργασία σας

anxiety1

Η αλήθεια είναι ότι, όπως όλοι μπορούμε να καταλάβουμε, η αλλαγή στη ζωή ενός ατόμου, ή στην αποτελεσματικότητα μιας ομάδας ανθρώπων –όπως είναι ο χώρος της εργασίας μας- μπορεί να έρθει εάν το άτομο αλλάξει τον τρόπο που βλέπει την ζωή, ή εάν αρχίσει να συμπεριφέρεται διαφορετικά, ή εάν συμβούν και τα δυο ταυτόχρονα.
Για να συμβούν όμως οι δύο παραπάνω προϋποθέσεις, πρέπει το άτομο να αρχίσει να εστιάζει την προσοχή του στις «επιτυχίες» του, -και όχι στις αποτυχίες του- σ’αυτά δηλαδή που έχει καταφέρει στο παρελθόν ως άτομο, ή ως μέλος μιας ομάδας εργασίας.

Ανακαλύψτε τις Δυνάμεις σας & ενεργοποιήστε τες στη Ζωή σας!

teens_002

Μια βασική αντίληψη, πάνω στην οποία στηρίζονται οι ιδέες που θα αναπτυχθούν παρακάτω, είναι η πεποίθηση του Ηράκλειτου, και των Βουδιστών ότι η αίσθηση της σταθερότητας είναι μια αυταπάτη, και ότι η αλλαγή είναι η μόνη αναπόφευκτη πραγματικότητα. 
Για τους ανθρώπους όμως, που νιώθουν εγκλωβισμένοι και καθηλωμένοι σε μια προβληματική κατάσταση η οποία παραμένει σταθερή για καιρό, είναι πολύ δύσκολο να συλλάβουν αμέσως  την παραπάνω ιδέα. Για αυτούς είναι λες και ο χρόνος παραμένει αμετακίνητος σαν βράχος.

The fragments of life...


n4356787453
Εσένα που με κοιτάς υπεροπτικά με τα ξεβαμμένα σου μάτια, που γελάς ειρωνικά με αυτό το κρύο χαμόγελο, που νομίζεις ότι είσαι καλύτερος επειδή κατάφερες να μετατρέψεις τα εκφυλισμένα απομεινάρια του σύντομου παρελθόντος σου σε προπύργια των σύγχρονων αποπειρών ομοσπονδοποίησης της εξωστρέφειάς μας, θα ήθελα να σε παρακαλέσω τούτο … να μη λησμονάς τη χώρα μου, ακριβώς όπως σε παρακάλεσε κάποτε ένας ποιητής.

Τὰ χαμένα ἀριστουργήματα τοῦ Φειδία


Τὰ χαμένα ἀριστουργήματα τοῦ Φειδία1Ο Φειδίας (περ. 490 π.Χ. - 430 π.Χ.) ήταν Έλληνας γλύπτης, ζωγράφος και αρχιτέκτονας, ο οποίος έζησε τον 5ο αιώνα π.Χ. και θεωρείται ευρέως ως ένας από τους σημαντικότερους γλύπτες της Κλασικής εποχής. Το Άγαλμα του Ολυμπίου Διός στην Ολυμπία, το οποίο φιλοτέχνησε ο Φειδίας, ήταν ένα από τα Επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Ο Φειδίας σχεδίασε επίσης τα αγάλματα της θεάς Αθηνάς που βρίσκονταν στην Ακρόπολη των Αθηνών, δηλαδή την Αθηνά Παρθένο, που βρισκόταν μέσα στον Παρθενώνα, και την Αθηνά Προμάχο, ένα κολοσσιαίο χάλκινο άγαλμα που βρισκόταν ανάμεσα στο Ερεχθείο και τα Προπύλαια.

Ανωμαλίες στο ηλιακό σύστημα: η NASA καταγράφει την τεράστια δίνη μιας πολικής καταιγίδας στον Κρόνο


Ανωμαλίες στο ηλιακό σύστημα: NASA καταγράφει τεράστια δίνη μιας πολικής καταιγίδα στον Κρόνο


Μετά το βομβαρδισμό του Κρόνου από μετεωρίτες, έρχεται τώρα μια τεράστια βόρεια πολική δίνη μιας καταιγίδας, που οι φωτογραφίες που ελήφθησαν από το διαστημικό σκάφος Cassini δείχνουν  να γιγαντώνεται. Οι εμπειρογνώμονες της NASA έχουν αναλύσει τα δεδομένα που ελήφθησαν από το διαστημικό σκάφος Cassini, χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό φασματικών φίλτρων ευαίσθητων σε μήκη κύματος κοντά στα υπέρυθρα. 

20 διάσημες ατάκες περι σεξ!
1. Οι άντρες ξυπνάνε με διέγερση το πρωί. Ξυπνάμε και σας θέλουμε. Οι γυναίκες σκέφτονται, "πώς μπορεί να με θέλει έτσι που είμαι πρωί-πρωί;

" Αλλά είναι επειδή δεν σας βλέπουμε. Το αίμα δεν φτάνει μέχρι το οπτικό νεύρο μας, έχει πάει αλλού.

Andy Rooney

Aπό πού βγήκε η γνωστή φράση "ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ"


Η παροιμιώδης αυτή έκφραση, οφείλεται σε έναν Κρητικό, που ονομάζονταν Παντελής Αστραπογιαννάκης.
Όταν οι Ενετοί κυρίευσαν τη Μεγαλόνησο, αυτός πήρε τα βουνά μαζί με μερικούς τολμηρούς συμπατριώτες του. Από εκεί κατέβαιναν τις νύχτες και χτυπούσαν τους κατακτητές μέσα στα κάστρα τους. 

Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ Ο ΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ...Υπερηχητικές Ταχύτητες..Τί είναι, Πως Φαίνονται Και Απίστευτα Πλάνα Με Το Τι Πραγματικά Συμβαίνει!!!


image

Ήχος κάμπτει το φως; Απίστευτο. Παρακολουθήστε το να συμβαίνει  διαμέσου εκατοντάδων μέτρων στο τελικό clip του vid.

Μεγάλη νίκη για τις μέλισσες – Η ΕΕ απαγόρευσε διαδεδομένα παρασιτοκτόνα


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιορίζει προσωρινά τη χρήση τριών διαδεδομένων παρασιτοκτόνων, υπό τον φόβο ότι βλάπτουν τις μέλισσες.
Η αναστολή της χρήσης θεωρείται μεγάλη νίκη χιλιάδων περιβαλλοντικών οργανώσεων και ακτιβιστών, οι οποίοι ανησυχούν για τη συνεχόμενη μείωση του πληθυσμού των μελισσών.
Εκτός αυτού, η απόφαση πλήττει σημαντικά τη βιομηχανία χημικών, η οποία κερδίζει δισεκατομμύρια κάθε χρόνο από τις πωλήσεις των προϊόντων της.

Η Τσίχλα Είναι Τοξική!!Είναι η τσίχλα πραγματικά η πιο τοξική ουσία στο σούπερ μάρκετ;
Βασικό  Συστατικό: Gum Base (βάσης τσίκλας)


 Φανταστείτε αν κάποιος σας έλεγε, "θα θέλατε να μασήσετε κάποια ελαστικά από καουτσούκ ή πλαστικό;" Πιθανότατα θα αρνιόσασταν ευγενικά (ίσως να γελούσατε), αλλά αυτό δεν είναι μακριά από αυτό που η τσίχλα είναι. Η "βάση τσίχλας" είναι ένα μείγμα από ελαστομερή, πλαστικοποιητές, πληρωτικά, και ρητίνες. Άλλα συστατικά είναι το οξικό πολυβινύλιο, το οποίο συχνά αναφέρεται ως "Κόλλα ξυλουργού". Η Παραφίνη είναι ένα άλλο συστατικό που είναι ένα υποπροϊόν της διύλισης πετρελαίου.

Σοδιούχα Ποτά Και Αύξηση Του Σωματικού Βάρους
Η τακτική κατανάλωση σοδιούχων ποτών οδηγεί σε τερηδόνα, αύξηση του σωματικού βάρους, διαβήτη, καρδιακές παθήσεις, οστεοπόρωση, και δεκάδες άλλα προβλήματα υγείας. Αντί για χυμό ή νερό, τα περισσότερα παιδιά, σε ορισμένες από τις περισσότερο αναπτυγμένες χώρες στρέφονται προς τα μαλακά ποτά όταν είναι διψασμένα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα