Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

Προς τα πού γέρνει η ζυγαριά;



Αρχισε να γέρνει η εκλογική ζυγαριά
Μέρα με τη μέρα γινόμαστε μάρτυρες και θύματα συγχρόνως εξωφρενικών στα όρια του παραλόγου του Ιονέσκο, επιλογών όσων διαχειρίζονται, με τη δική μας ανοχή, τη ζωή μας.
Ο πλανήτης βιώνει μία “πανδημία” που στο βόρειο ημισφαίριο καταφέρνει ο υπεύθυνος “ιός” να επιβιώνει σε εξωπραγματικές θερμοκρασίες. Κάτι μονάδικο στην ανθρώπινη ιστορία.
Γύρω μας σέρνονται, άνθρωποι τρομοκρατημένοι από τον φόβο του θανάτου, που όσο δεν κατάφεραν έως τώρα τα ιερατεία να καλλιεργήσουν επαρκώς, το καταφέρνουν κάποιοι κυβερνώντες σαν τους δικούς μας. Κι όταν ο φόβος κυριαρχεί στον ανθρώπινο νου, τότε δεν αφήνει χώρο στην καθαρή σκέψη.

Γερμανία: Μαζικές διαδηλώσεις στο Βερολίνο κατά των μέτρων προστασίας

Γερμανία: Μαζικές διαδηλώσεις στο Βερολίνο κατά των μέτρων ...


Εκφράζουν την αντίθεσή τους στις σχετικές αποφάσεις της πολιτείας, ενώ υποστηρίζουν ότι «η μεγαλύτερη θεωρία συνωμοσίας είναι αυτή της πανδημίας»

Με συνθήματα όπως «Εμείς είμαστε το δεύτερο κύμα» και «Αντίσταση», δεκάδες χιλιάδες αρνητές των περιορισμών που επιβάλλονται για την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας, εκφράζουν την αντίθεσή τους στις σχετικές αποφάσεις της πολιτείας, ενώ υποστηρίζουν ότι «η μεγαλύτερη θεωρία συνωμοσίας είναι αυτή της πανδημίας».
Ελάχιστοι από τους διαδηλωτές φορούν προστατευτικές μάσκες, ενώ δεν τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας.

Δεν υπάρχει δεύτερο κύμα – Πλήττονται χώρες και περιοχές που έμειναν αλώβητες την άνοιξη

Αρχικά μας είπαν να μείνουμε σπίτι, μετά να μείνουμε σε επαγρύπνηση και τώρα να θυμόμαστε να πλένουμε τα χέρια μας, να καλύπτουμε τα πρόσωπά μας και να κρατάμε τις αποστάσεις, γράφει, Πιτσιρίκο, το Skynews για τα διαφορετικά μηνύματα της κυβέρνησης προς τους Βρετανούς, κι ενώ εξελίσσεται η επιδημία του κορωνοϊού.
Στις αρχές της πανδημίας το σλόγκαν που κυριάρχησε ήταν “μένουμε σπίτι, προστατεύουμε το NHS (το δημόσιο σύστημα υγείας), σώζουμε ζωές”.
Ήταν το κύριο μήνυμα της κυβέρνησης, όταν επιβλήθηκε το εθνικό lockdown και συνέβαλε για την εφαρμογή του, αφού οι Βρετανοί θεώρησαν καθήκον τους να παραμείνουν σπίτι για όσο περισσότερο διάστημα μπορούσαν.
Στις αρχές Μάη, όταν ο Boris Johnson ήταν πια πεπεισμένος ότι μπορούσε να προχωρήσει σε χαλάρωση του lockdown και να ξανανοίξει -μερικώς- την οικονομία και πιθανώς και τα σχολεία, το σλόγκαν έπρεπε να αλλάξει.
Υιοθέτησε, λοιπόν, το “μένουμε σε επαγρύπνηση”, ένα μήνυμα, όμως, που δέχτηκε πολλή κριτική για την ασάφειά του, με τον ηγέτη των Εργατικών να λέει ότι δεν είναι ξεκάθαρο, κι έτσι άλλαξε πολύ γρήγορα.

Κορωνοϊός - Αυστραλία: Η πολιτεία Βικτόρια κηρύττει «κατάσταση καταστροφής»

victoria-australia-reuters

Η πολιτεία Βικτόρια στην Αυστραλία κήρυξε σήμερα «κατάσταση καταστροφής» και 
επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα για την πρωτεύουσα 
Μελβούρνη, στο πλαίσιο των αυστηρότερων μέχρι στιγμής μέτρων που έχει 
λάβει για να περιορίσει την αναζωπύρωση της COVID-19.

Κορωνοϊός: Καλύτερη η μάσκα ή η ασπίδα προσώπου;

ασπίδα

Τι λένε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και τα αμερικανικά ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου & Προλήψεως των Ασθενειών (CDC).

Ο κορωνοϊός Covid-19 εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς και η 
προστατευτική μάσκα προσώπου είναι πια υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους. 
Πολλοί όμως δεν την αντέχουν γιατί ζεσταίνονται - ένα αίσθημα που 
εντείνει στον υπερθετικό βαθμό ο καύσωνας. 
Θα μπορούσε άραγε μια ασπίδα προσώπου να είναι αποτελεσματική 
εναλλακτική λύση;
Εκ πρώτης όψεως, η ασπίδα μοιάζει να έχει μερικά πλεονεκτήματα.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ: Tο αντίδοτο για τους φόβους μας



Toυ Γρηγόρη Μιχάλη υπεύθυνου του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Ιωαννίνων, Συμβούλου Ψυχικής Υγείας με μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Κοινωνική Ψυχιατρική – Παιδοψυχιατρική και ειδίκευση στη Συστημική – Οικογενειακή θεραπεία
Πόσοι φόβοι, αλήθεια, καθορίζουν τη ζωή μας, θέτοντας περιορισμούς και εμπόδια στην καθημερινότητά μας! Μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτούς; Και πως θα το καταφέρουμε;
Οι θεραπευτές διαπίστωσαν πως όταν ο θεραπευόμενος πιστεύει οτι υπάρχει ελπίδα αλλαγής και είναι αισιόδοξος, η θεραπευτική διαδικασία είναι αποτελεσματική. Και δεν είναι τυχαίο. Οι φόβοι δεν προέρχονται από το πουθενά αλλά από τις σκέψεις μας. Όταν λοιπόν τους αναγνωρίσουμε, τους αναλύσουμε κι αρχίσουμε να τους αμφισβητούμε βάζουμε σταδιακά τον εαυτό μας στη διαδικασία να αυξήσει το θάρρος και την αυτοπεποίθησή του.

Η κατάσταση του μυαλού σου αλλάζει αν η ανα­πνοή σου είναι απολύτως αρμονική


Έχεις παρατηρήσει ποτέ ότι η αναπνοή κινείται με έναν τρόπο όταν είσαι θυμωμένος και με διαφορετικό τρόπο, όταν είσαι ειρηνικός; Έχεις ποτέ παρατηρήσει ότι αν υπάρχει έντονη σεξουαλική επιθυμία στο νου, η αναπνοή κινείται με ένα συγκεκριμένο τρόπο, αν όμως ο νους είναι γεμάτος με όμορφα συναισθήματα, τότε η αναπνοή κινείται με διαφορετικό τρόπο; Έχεις παρατηρήσει ποτέ ότι η αναπνοή ενός αρρώστου κινείται με ένα συγκεκριμένο τρόπο κι ότι η αναπνοή ενός υγιούς κινείται με διαφορετικό τρόπο;

Η ροή της αναπνοής αλλάζει από στιγμή σε στιγμή, ανάλογα με την κατάσταση του νου σου. Το αντίθετο είναι επίσης αλήθεια. Αν η ροή της ανα­πνοής σου είναι απολύτως αρμονική, αλλάζει την κατάσταση του νου σου. Είτε αλλάζεις το νου και αλλάζει η αναπνοή είτε αλλάζεις την αναπνοή κι αυτό επηρεάζει το νου.


Για τον άνθρωπο που θέλει να αναπτύξει και να επηρεάσει τα ζωτικά του κέντρα, το πρώτο πράγμα είναι η ρυθμική αναπνοή. Όταν κάθεται, στέκεται ή κινείται, η αναπνοή του πρέπει να είναι τόσο αρμονική, τόσο ειρηνική, τόσο βαθιά, που να είναι σε θέση να βιώσει μια διαφορετική μουσική, μια διαφορετική αρμονία της αναπνοής, μέρα-νύχτα. Αν περπατάς στο δρόμο, χωρίς να κάνεις καμία δουλειά, θα νιώθεις μεγάλη ευδαιμονία. Αν αναπνέεις βαθιά, σιωπηλά, αργά και αρμονικά, υπάρχουν δύο οφέλη. Όσο η αναπνοή παραμένει αρμονική, η σκέψη σου θα λιγοστεύει. Σχεδόν δεν θα υπάρχουν σκέψεις. Αν η αναπνοή είναι απόλυτη, θα εξαφανιστούν ακόμη και οι σκέψεις στο νου.

Γιατί ο σκύλος είναι τόσο φιλικός με τον άνθρωπο; (Σύνδρομο Ουίλιαμς)


Γιατί ο σκύλος είναι τόσο φιλικός με τον άνθρωπο;

Η σχέση του σκύλου με τον άνθρωπο και η απίστευτα φιλική συμπεριφορά του, απασχολεί τους επιστήμονες που αναζητούν τους λόγους.

Πρόσφατη έρευνα αποδίδει το γεγονός στις μεταλλάξεις διαφόρων γονιδίων, από την εποχή που ο σκύλος ήταν ακόμη ένας λύκος που δεν είχε εξημερωθεί.
Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science Advances, εντοπίζει μια σειρά παρόμοιων μεταλλάξεων και στους ανθρώπους, και είναι η αιτία που μας κάνει να μη φοβόμαστε τους ξένους.
doga.jpg
Η βιολόγος του πανεπιστημίου του Πρίνστον, Μπρίτζετ Φον Χόλντ (Bridgett vonHoldt) έχει περάσει μεγάλο μέρος της σταδιοδρομίας της μελετώντας τις γενετικές δομές των σκύλων, προσπαθώντας να καταλάβει τι ακριβώς κάνει ένα σκυλί τόσο φιλικό.

Πριν από επτά χρόνια, ήταν επικεφαλής μιας μελέτης που εξέτασε περισσότερες από 48.000 γενετικές μεταλλάξεις, οι οποίες διαχωρίζουν τα κατοικίδια σκυλιά από τους λύκους.
Μία από τις γονιδιακές περιοχές που κέντρισε το ενδιαφέρον της μπορεί να βρεθεί στο χρωμόσωμα 6. Είναι παρόμοιο με αυτό στους ανθρώπους και σχετίζεται με μια διαταραχή, η οποία ονομάζεται σύνδρομο Ουίλιαμς.

Πώς να ξεπεράσετε τον φόβο της απόρριψης



Χιλιάδες τραγούδια έχουν γραφτεί για τον πόνο που έρχεται με την απόρριψη. Είναι φυσικό να φοβάστε να τραυματιστείτε και να θέλετε να κάνετε τα πάντα για να το αποφύγετε, αλλά ο φόβος της απόρριψης μπορεί να σας κάνει να χάσετε πολλές υπέροχες εμπειρίες στις σχέσεις ή στην καριέρα σας. Ευτυχώς, μπορείτε να λάβετε μέτρα για να απελευθερώσετε τον εαυτό σας από τους φόβους σας και να αγκαλιάσετε τη ζωή.

Θυμηθείτε ότι η απόρριψη συμβαίνει σε όλους.
Είναι ένα γεγονός της ζωής που δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα, γιατί συμβαίνει σε όλους. Οι φίλοι μπορεί με τον καιρό να απομακρυνθούν, οι σχέσεις μπορεί να αλλάξουν και άνθρωποι στους οποίους έχετε επενδύσει μπορεί να σας απορρίψουν. Όμως υπενθυμίζοντάς σας ότι τα πράγματα δεν θα εμφανίζονται πάντα όπως θέλετε, ίσως να σας βοηθήσει και ο φόβος της απόρριψης να σας φανεί λιγότερο τρομακτικός.


Βρείτε τι προκαλεί τον φόβο.

Σφίγγα & Αλχημεία

ΣΦΙΓΓΑ ή ΦΙΚΑ (μειξογενής)

Σφίγγα, το μυθικό τέρας που έθετε μυστηριώδεις γρίφους στους ανθρώπους που την συναντούσαν, έχει συνδεθεί με το θείο, την απόκρυφη γνώση και τη σοφία.
Σύμφωνα με τον Papus, η Σφίγγα ήταν η πιο ξεκάθαρη αρχαία σύνθεση που μ’αυτήν μπορούμε να απεικονίσουμε τις διάφορες προσαρμογές του ανθρώπινου όντος μέσα σε όλα τα επίπεδα... Ψυχή.. Ύλη.. Αιτιατο.. Πεδίο..
👑Ένας πρώτος αποσυμβολισμός της είναι η αντιστοίχηση με τα 4 στοιχεία.
Ταύρος – Γη
Λιοντάρι – Φωτιά
Αετός – Νερό
Άγγελος – Αέρας
👑Τα 4 αυτά σύμβολα αντιστοιχούν και με τα 4 σημεία του ορίζοντα, τις 4 εποχές αλλά και με τις 4 ηλικίες του ανθρώπου (παιδική ηλικία, νιότη, ωριμότητα, γηρατειά)... Αλλά και την χωροχρονικη διαδρομή στις διαστάσεις..
👑Ακόμα, η Σφίγγα απεικονίζει τις 4 ηθικές δυνάμεις που έχει στη διάθεσή του ο άνθρωπος:
Ταύρος – φυσικές δυνάμεις.. Υλη
Λιοντάρι – ηθικές δυνάμεις (θάρρος, αρετή)Αγάπη
Αετός – διανοητικές δυνάμεις
Άγγελος – η δύναμη της θείας ουσίας.. Πνευματική θέση..
👑Την Σφίγγα την συναντάμε τόσο στην κάρτα Χ όσο και στην κάρτα ΧΧΙ των ταρώ. (Σημ : τα σχόλια εδώ αφορούν τα ταρώ του Waite)

ΔΕΛΦΟΙ ..... Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΗΣ ΑΙΘΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΓΗ ....


Μήπως η μορφολογία της περιοχής των Δελφών και του γύρω περιβάλλοντός του, κρύβει ένα ασύλληπτο για τα δικά μας δεδομένα, έναν γεωφυσικό πομπό και δέκτη κάποιου είδους ενέργειας;…

Ας δούμε για λίγο το πρώτο ιερό-μαντείο, όλων των εποχών, το υπεύθυνο για τον καθορισμό των θέσεων των ναών, αλλά και των πόλεων, με βάση την γεωγραφία και την τοπογραφία. Οι συντεταγμένες του πάνω στην γεωγραφία της χώρας μας, αλλά και όλου του πλανήτη είναι ιδιαίτερα σημαντική.
Ένας άλλος πολύ σπουδαίος μύθος μας λέει πως, ο Ζευς θέλοντας να βρει το κέντρο της σφαιρικής επιφάνειας της Γης, μεταξύ δύο σημείων, άφησε δύο αετούς από τα αντίθετα άκρα του κόσμου. Οι αετοί πέταξαν ο ένας προς τον άλλον και συναντήθηκαν στους Δελφούς.

Την ακριβή θέση αυτής της συνάντησης υποδείκνυε ο πώρινος λίθος με το περίεργο και ασαφές για μας δίχτυ που τον περιέβαλε, τον «αγρηνό». Ο λίθος αυτός ονομάστηκε «ομφαλός» και βρέθηκε στην κρύπτη του Μαντείου, στο άδυτο του ναού του Απόλλωνος δίπλα στο άγαλμά του. Να σημειώσουμε, πως δεν είναι ο αυθεντικός, αλλά ένα ρωμαϊκό αντίγραφο που σήμερα είναι τοποθετημένο στο μουσείο των Δελφών. Η πραγματική θέση του πρωτότυπου δεν είναι γνωστή.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα