Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Άσχημη γεύση στο στόμα: Ποιες είναι οι πιθανές αιτίες;


 


Η άσχημη γεύση στο στόμα μπορεί να προκληθεί από πολλούς και διάφορους λόγους.  Αν όμως η κατάσταση αυτή επιμένει καλό είναι να δείτε άμεσα γιατρό. Δείτε ποιοι είναι οι πιο συχνοί.
 
Αιτίες της άσχημης γεύσης στο στόμα

Ποια βότανα ''χτυπούν'' το διαβήτη;



 


Κατακόρυφη αύξηση παρουσιάζει ο διαβήτης σε όλο τον κόσμο. Υπολογίζεται ότι μόνο στην Ελλάδα πάσχουν πάνω από 1.500.000.
Αισιόδοξα είναι τα νέα από μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Diabetologia η οποία τεκμηρίωσε ότι υπάρχουν ορισμένα βότανα, που μπορεί να βοηθήσουν τους πάσχοντες αν και οι συντάκτες της έρευνας αναφέρουν ότι αυτά δεν αποτελούν υποκατάστατο των φαρμάκων που χορηγούνται για την αντιμετώπιση της πάθησης. 

Ancient social media


To προφυλακτικό δεν προστατεύει από αυτά τα ΣΜΝ

 To προφυλακτικό δεν προστατεύει από αυτά τα ΣΜΝ

Δεν είστε τύπος που παίζει με τη φωτιά. Εξοπλισμένες με τα προφυλακτικά, νιώθετε ασφαλής. Σωστά; 


Περίπου. «Τα προφυλακτικά δεν παρέχουν απόλυτη προστασία από όλα τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα» τονίζει ο ουρολόγος Πέτρος Καρουζάκης. Σύμφωνα με την έκθεση του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών «τα προφυλακτικά είναι λιγότερο αποτελεσματικά όταν πρόκειται για τα ΣΜΝ που κολλούν και μέσω της δερματικής επαφής. Τα πιο συνηθισμένα από αυτά είναι ο έρπις των γεννητικών οργάνων και ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων, ο οποίος ευθύνεται και για τον καρκίνο του τραχήλου».

Φαίνεται πως το προφυλακτικό δεν μπορεί να προστατεύσει παρά από τους ιούς που μεταδίδονται από το ανδρικό μόριο στο γυναικείο κόλπο και αντίστροφα. Για όλους τους άλλους, εκείνους που κολλούν με την επαφή του δέρματος της βουβωνικής χώρας με το εφηβαίο ή με την ανταλλαγή υγρών όπως το σάλιο, το προφυλακτικό δεν αρκεί.

Ο μόνος τρόπος για να βρεις την αγάπη, * Είναι να φτάσεις σ’ αυτή χωρίς να την αναζητάς.


 
Ο άνθρωπος γνωρίζει το σεξ της σκέψης,

Η σκέψη πλάθει εικόνες και γεννάει την επιθυμία για σεξ.

Η συνεχής σκέψη γύρω από το σεξ γίνεται λαγνεία.

Πόθος, (προϊόν της σκέψης), πριν και μετά το σεξ είναι λαγνεία.

Η λαγνεία δεν είναι αγάπη.

10 κανόνες του γάμου που ΔΕΝ πρέπει να ακολουθείτε

Ο γάμος είναι δύσκολος. Κακά τα ψέματα. Και αν σας φαίνεται δύσκολο να βρείτε τον κατάλληλο άνθρωπο που θα μοιραστείτε μαζί του μια ζωή, σίγουρα θα σας φανεί δυσκολότερο να παραμείνετε μια ζωή μέσα στο γάμο…Δείτε λοιπόν, τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε.
beres
Οι κανόνες ενός γάμου, εκτός από αυτούς που διαβάζει ο παπάς στην εκκλησία είναι πολλοί και παγκόσμοι. Δεν είναι σπάνιο το νιόπαντρο ζευγάρι συχνά να νιώθει πως με το γάμο εισέρχεται σε μια περίοδο της κοινής ζωής του, στην οποία οι κανόνες και οι απαγορεύσεις είναι περισσότερες από τις απολαύσεις.Για να αποφύγετε αυτή την παγίδα, που είναι συνήθως ορισμένη από τους γονείς και τα πεθερικά του ζεύγους, που έχουν άλλες αντιλήψεις, περασμένων εποχών, ξεκινήστε με τους κανόνες που επιβάλλεται να καταστρατηγείτε και θα δείτε πως όλα θα πάνε πολύ πιο αρμονικά, από το να αναγκάσετε τον καλό σας να κάνει σάουνα κάθε Σάββατο μαζί σας και την καλή σας να βλέπει μαζί σας ποδόσφαιρο κάθε Κυριακή.

Μικρόβια που σου καθορίζουν τη ζωή

Μικρόβια – μικρός βίος.
Πώς γίνεται «μικρός» ο βίος ?
Πώς έχουμε καταφέρει να βάλουμε μικρόβια στη ζωή μας ? Μήπως αυτά υπήρχαν αλλά εμείς γίναμε πιο ευάλωτοι  ? Πώς γίναμε πιο ευάλωτοι ? Δίπλα μας πια υπάρχουν τόσα πτυχία, άνθρωποι που έχουν βάλει στη ζωή τους με τα πτυχία την επιτυχία. Κι όμως αντί να είμαστε καλύτερα στη ζωή μας, βάλαμε στα πρόσωπά μας το χρώμα της ώχρας.


Τι είναι όμως τα μικρόβια και πως καταφέραμε να τα βάλουμε στη ζωή μας «αρχηγούς», μας καθορίζουν τη ζωή και τελικά μας «καθαρίζουν»?
Τα μικρόβια είναι λοιπόν μικροί οργανισμοί που αναπτύσσονται και έξω και μέσα στο σώμα μας και ανάλογα εμείς σε ποιο σημείο έχουμε ευαισθησία τα ενεργοποιούμε. Οι οργανισμοί αυτοί βρίσκονται μέσα σε κάθε σώμα και είναι τα γνωστά μας αντισώματα. Τα μικρόβια είναι εκεί μέσα μας, για να κρατούν το σώμα μας σε ισορροπία και αρμονία. Ο οργανισμός μας ως βιολογία είναι από τα πιο σοφά Θαύματα του Δημιουργού μας.
Όμως εμείς αυτά τα μικρόβια τα μετατρέψαμε σε εχθρούς μας, αντί για σύμμαχους μας.
Τα φοβόμαστε, τα μαχόμαστε και προσπαθούμε να τα απενεργοποιήσουμε από το σώμα μας.

Αλέξης Κοέλιο

Μάλλον δε θα υπάρξει συμφωνία σήμερα μεταξύ Ελλάδας και δανειστών - αλλά μπορεί και να υπάρξει -, αφού το ΔΝΤ δε δέχτηκε την υπέροχη ελληνική πρόταση και ζήτησε ακόμα πιο σκληρά μέτρα λιτότητας, τα οποία δεν έγιναν δεκτά από την ελληνική πλευρά.

Άντε πάλι πίσω στα βράχια και το σταλινισμό.

Από το πρώτο δευτερόλεπτο της διαπραγμάτευσης λέγαμε ότι απώτερος σκοπός των δανειστών είναι μέσω του οικονομικού εκβιασμού  - η Ελλάδα έχει να λάβει χρήματα από τον Αύγουστο του 2014 - να αναγκάσουν τον Αλέξη Τσίπρα να εγκαταλείψει όλες τις προεκλογικές του υποσχέσεις, ώστε να στείλουν κι ένα ηχηρό μήνυμα σε οποιονδήποτε άλλο φιλόδοξο σοσιαλιστή της περιφέρειας του Νότου σκεφτόταν να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.

Για όσους δε γνωρίζουν, το ΔΝΤ θέλει λιγότερη φορολόγηση στις επιχειρήσεις, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και αναδιάρθρωση του χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο, ενώ οι Ευρωπαίοι δέχονται λιγότερη λιτότητα αλλά δε θέλουν να ακούσουν κουβέντα για αναδιάρθρωση του χρέους, το οποίο θεωρούν βιώσιμο. Παρ' τ' αυγό και κούρευτο.

Το Facebook θα αναγνωρίζει τις φωτογραφίες του χρήστη

Πάνω σε μια νέα τεχνολογία εργάζεται η ομάδα «τεχνητής νοημοσύνης» του Facebook, μέσω της οποίας θα είναι εφικτή η αναγνώριση προσώπων σε φωτογραφίες ακόμα κι όταν αυτά δεν φαίνονται καλά ή είναι θολά, αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC.


Η πιο δημοφιλής ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο ήδη συλλέγει πληροφορίες από τις φωτογραφίες που ανεβάζουν οι χρήστες, προτείνοντας ετικέτες για τους ανθρώπους που πιθανόν βρίσκονται σε αυτές.
Από ό,τι φαίνεται ωστόσο, το Facebook έχει σκοπό να εξελίξει την τεχνολογία αυτή σε ένα νέο επίπεδο. Ερευνητές της ομάδας τεχνητής νοημοσύνης της υπηρεσίας εργάζονται πάνω σε μια νέα τεχνολογία η οποία στόχο έχει να αναγνωρίζει τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται σε μία φωτογραφία ακόμα κι αν κάποιος δεν φαίνεται καθαρά στην εικόνα.

Ο αλγόριθμος θα αναλύει περισσότερα από 100 διαφορετικά μέρη του σώματος και θα χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων. Η ιδέα πίσω από αυτό το εγχείρημα είναι να είναι δυνατή η αναγνώριση του ίδιου ατόμου σε διαφορετικές φωτογραφίες, ακόμα και σε διαφορετικές πόζες.

Επιτυχία σε ποσοστό 83%

Αγάπη είναι η ομορφιά της ψυχής


Πολλοί σοφοί προσπάθησαν να το εξηγήσουν. Βρες όλες τις διάσημες ατάκες και ότι καλύτερο έχει διατυπωθεί σχετικά. Ίσως τελικά η αγάπη να μην ερμηνεύεταιμε λόγια αλλά με την καρδιά. 
  • «Η αγάπη αποτελείται από μία ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα»Αριστοτέλης
  • «Στα όνειρα και την αγάπη τα πάντα είναι δυνατά»Janos Arnay
  • «Η νύχτα μου έχει γίνει ένα γλυκό ηλιοβασίλεμα εξαιτίας σου» Ibn Abbad
  • «Στην πραγματική αγάπη θέλεις το καλό του προσώπου. Στην ρομαντική αγάπη θέλεις το πρόσωπο» Margaret Anderson
  • « Η αγάπη είναι μία προσωρινή τρέλα. Εκρήγνυται όπως το ηφαίστειο και μετά καταλαγιάζει. Και όταν καταλαγιάσει πρέπει να πάρεις μία απόφαση. Πρέπει να σκεφτείς αν οι ρίζες σας έχουν γίνει τόσο δεμένες που είναι ασύλληπτο πως κάποτε ζούσατε χώρια. Γιατί αυτό είναι αγάπη. Η αγάπη δεν είναι παγερή, δεν είναι ο ενθουσιασμός, δεν είναι οι υποσχέσεις για αιώνιο πάθος. Είναι απλά η «αγάπη» που κάθε ένας από εμάς μπορούμε να πείσουμε τον εαυτό μας ότι την έχουμε.
    Η αγάπη από μόνης της είναι αυτό που μένει όταν ο έρωτας έχει περάσει, και αυτό είναι μία τέχνη και ένα τυχαίο γεγονός. Η μητέρα σου και εγώ το είχαμε, είχαμε ρίζες που μεγάλωναν από κάτω μας, και όταν όλα τα φύλλα έπεσαν από τα κλαδιά μας, ανακαλύψαμε ότι ήμασταν ένα δέντρο και όχι δύο.» Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι

Σοφολογίες-Λογοσοφίες

 


Είτε είμαστε άνθρωποι είτε είμαστε αστρική σκόνη, όλοι μαζί χορεύουμε στη μελωδία ενός αόρατου ερμηνευτή. Αλμπερτ Αινσταιν

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει σε τι ύψη μπορείτε να πετάξετε. Ούτε και εσείς οι ίδιοι δεν θα το ξέρετε, προτού ανοίξετε τα φτερά σας.  Τζον  Μέισον


Οι άνθρωποι που κτίζουν το μέλλον, είναι εκείνοι που γνωρίζουν ότι τα σπουδαία πράγματα δεν έχουν ακόμη συμβεί και ότι οι  ίδιοι είναι εκείνοι που θα τα πραγματοποιήσουν.  Μέλβιν Εβανς


Είναι καλύτερο να πέσεις σε κόρακες παρά σε κόλακες, γιατί οι πρώτοι τρωνε τους νεκρούς ενώ οι δεύτεροι τρωνε τους ζωντανούς.  Τάσσος Δήμου " Ένα τριαντάφυλλο που δεν το αφήνουν να ανθίσει"


Ο καθένας που έκανε ποτέ μια καλή πράξη για μας ή μας είπε μια λέξη ενθάρρυνσης, έχει συμβάλει στη διαμόρφωση του χαρακτήρα μας και των σκέψεων μας καθώς και στην επιτυχία μας.  Τζωρτς Ανταμς


Όταν πιστεύεις ότι είσαι αξιαγάπητος τότε είσαι ανοικτός, εγκάρδιος και στοργικός και εκπέμπεις κύματα αγάπης στα οποία οι άνθρωποι ανταποκρίνονται.  Νταιάνα Κουπερ 


Όσο μακριά και να πάει ο νους ποτέ δεν φθάνει εκεί που μπορεί να φθάσει η καρδιά. Βίκτωρ Ουγκώ

Πίστη στους άλλους

 Αποτέλεσμα εικόνας για Πίστη στους άλλους
 
Το να έχετε πίστη στους άλλους επισύρει την έμφυτη θειότητά τους σε εκδήλωση. Αυτό συμβαίνει σταδιακά και σιγά-σιγά, αλλά όσο η πίστη σας στους άλλους αυξάνεται, εκείνοι αρχίζουν να ανταποκρίνονται στην πίστη σας πιο βαθιά.
Είναι πιθανό ότι μπορεί πρώτα να προσπαθήσουν να επωφεληθούν από την πίστη σας και να σκεφτούν και να ενεργήσουν με ιδιοτέλεια, μερικές φορές ακόμα και στο βαθμό να σας εκμεταλλευτούν, αλλά να είστε υπομονετικοί και να παραμείνετε στην πίστη σας, έτσι ώστε σταδιακά να τους καθαρίσετε από όλα τα λάθος κίνητρα και να προκαλέσετε το αληθινό πνεύμα τους να εκδηλωθεί.

Με την έκτρωση, καταστρέφετε το φυσικό σώμα και το μωρό ζει στο αιθερικό πεδίο ως "φάντασμα"



Στην πράξη της έκτρωσης, καταστρέφετε το φυσικό σώμα και το μωρό ζει στο αιθερικό πεδίο ως "φάντασμα" με ένα αστρικό και νοητικό σώμα.

 Μερικές φορές ακόμα καταστρέφετε και το αιθερικό σώμα του και καθυστερείτε την εξέλιξή του για μεγάλο χρονικό διάστημα έως ότου το ζώδιο του συμπέσει με την επιθυμία του να οικοδομήσει ένα αιθερικό σώμα. 

Μην αφήνεις τους άλλους να κανονίζουν τη ζωή σου

anapnoes.gr : self portrait photography by lc3addia vives featured 795x413 Μην αφήνεις τους άλλους να κανονίζουν τη ζωή σου.

Κάθε παιδί, από τη στιγμή που γεννιέται, τίθεται υπό κρίση.

«Τα καλά παιδιά δεν κάνουν έτσι», ή «Τα καλά παιδιά δε θυμώνουν, δε γκρινιάζουν, δεν παραπονιούνται» ή «δεν κάνουν ο,τιδήποτε εν γένει προκαλεί δυσφορία».

Κι αυτή είναι η πιο ευνοϊκή συνθήκη, για να δημιουργήσει μια αγωνία στον καθένα μας, για το πώς οι σημαντικοί άνθρωποι γύρω μας χαρακτηρίζουν τις σκέψεις, τα συναισθήματα ή τις πράξεις μας.

Τι είναι αυτό που κάνει ένα παιδί καλό ή κακό; Ίσως χρειάζεται για αρχή να αναρωτηθούμε ποιες στάσεις ή συμπεριφορές εντάσσονται στη μία ή την άλλη κατηγορία. Συνηθίζουμε να συγχέουμε την καλοσύνη με την ανεκτικότητα και την κακία με τη δυσφορία.

Εύκολα είμαστε σε θέση να κρίνουμε αρνητικά οτιδήποτε μας είναι δύσκολο να διαχειριστούμε ή απαιτεί περισσότερη ενέργεια. Ή ακόμα περισσότερο οτιδήποτε μας δυσφορεί, επειδή αγγίζει μια δική μας αφρόντιστη πληγή.

Τίποτα δεν είναι δεδομένο

Κείμενο: Πολύχρονου Ιουλία (Julie)
Κοινωνιολόγος
1601419_461143690652514_18111091_n

Καμία σχέση, κανένας άνθρωπος δεν είναι δεδομένο…

Όλα θέλουν τροφή… Κακώς για τους ¨τεμπέληδες» και αυτούς που τα θέλουν όλα έτοιμα και στρωμένα, καλώςγια αυτούς που θέλουν να ριχτούν στην μάχη του αισθηματικού κόσμου όλων των επιπέδων, φιλικό-ερωτικό-οικογενειακό…
Θέλει κόπο, δύναμη, υπομονή.

Έχει πόνο πολλές φορές αλλά εισπράττεις μαγικές καταστάσεις ,που τίποτα και κανένα υλικό δεν μπορεί να στο προσφέρει.

Είναι δύσκολο το παιχνίδι της ρουτίνας, να το αποφύγεις και να μην πέσεις στην παγίδα του.

Τίποτα δεν είναι δεδομένο….

Απώλειες

Φωτογραφία: David Colin Onze
Φωτογραφία: David Colin Onze


Άρθρο: Βασιλική Καρατζιά

Τελικά ίσως έχουν δίκιο όταν λένε πως ο χρόνος αλλοιώνει πως διαθέτει την μοναδική ικανότητα να φθείρει. Ξεκινώντας από τις πιο απλές σκέψεις και μνήμες σου καταλήγοντας σχεδόν ανεπαίσθητα σε ανθρώπους και σχέσεις. Απλώνει το μαγικό ραβδάκι του εκεί που θαρρείς πως ζεις το απόλυτο, την υπέρβαση κάθε ευτυχίας, όταν βιώνεις την πληρότητα και νιώθεις μπουκωμένος από το λίγο που σου προσφέρουν οι γύρω σου. Χωρίς καλά-καλά να αντιληφθείς τι έχει συμβεί απλά ενημερώνεσαι για την αλλαγή που μόλις πραγματοποίησε κάποιος ξένος σ’ αυτό που οι άλλοι – ακόμα κι εσύ ο ίδιος – ονομάζουν ζωή σου.

Παρατηρείς καθημερινά τις άσκοπες μετακινήσεις προσώπων στην γέφυρα μεταξύ πραγματικότητας και ψευδαισθήσεων σε επίπεδο που σχεδόν αναρωτιέσαι αν όλο αυτό χρησιμεύει τελικά σε κάτι. Έφτασα στο σημείο να μην μπορώ να αντικρίσω στα μάτια το ένα και μοναδικό άτομο που με άγγιξε ποτέ. Ένα άγγιγμα που σε τσαλακώνει αφήνοντάς γερά πάνω σου το αποτύπωμα του. Ένα άγγιγμα που πηγάζει από την αθωότητα ενός ξεχωριστού βλέμματος ή από την γέννηση κάποιου τελείως αυθόρμητου χαμόγελου, χωρίς απαραίτητα να χρησιμοποιείται η αίσθηση της αφής. Πονάει η απουσία μάτια μου, τόσο όσο και η μη επιλεγμένη απώλεια. Αρκετά για να σε ζαλίσει, να σε ξαγρυπνήσει, να δέσει κόμπο το στομάχι σου. Είναι δυνατή να σε αναγκάσει να προσποιείσαι μια φτιαχτή, μια τυποποιημένη ευτυχία που εκφράζεις συνήθως με ένα θολό χαμόγελο.

Απόρριψη της αντιπρότασης και υπονοούμενα Τσίπρα για τα κίνητρα των δανειστών: Εξυπηρετούν συμφέροντα

Απόρριψη της αντιπρότασης και υπονοούμενα Τσίπρα για τα κίνητρα των δανειστών: Εξυπηρετούν συμφέροντα
Greece's Prime Minister Alexis Tsipras (L) is welcomed by European Commission President Jean-Claude Juncker (R) ahead of a meeting on Greece, at the European Commission in Brussels, Belgium, 24 June 2015. EPA/JULIEN WARNAND


Απέρριψε η ελληνική πλευρά την αντιπρόταση που κατέθεσαν οι θεσμοί. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανάρτηση του left.gr που επιβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές, οι θεσμοί κατέθεσαν αντιπρόταση προς την ελληνική πλευρά η οποία δεν γίνεται αποδεκτή. Εξάλλου, ο πρωθυπουργός δείχνει να πιστεύει ότι «είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα».
Συγκεκριμένα οι θεσμοί αντιπροτείνουν:

Ιεραρχία στην Δημιουργία: η βιβλική άποψη

Της Alice C. Linsley *

Εννοιολογικά, το τρίγωνο ή πυραμίδα θεωρείται ως η δομή του κόσμου από τους αρχαίους Αφρο-Ασιατικούς πολιτισμούς (ή χαμιτοσημιτικούς). Είχαν γοητευθεί από τις γεωμετρικές ιδιότητες του σχήματος αυτού. Αυτό είναι εμφανές στην κατασκευή των πυραμίδων και των ζιγκουράτ. Είναι επίσης εμφανές στην πολυεπίπεδη κοσμολογία τους, στην οποία απεικονίζεται ο Δημιουργός στην κορυφή των Ουρανών.

Βρίσκουμε την ιεραρχική έννοια της βιβλικής τάξης της Δημιουργίας, με τον άνθρωπο να κατατάσσεται πάνω από τα άλλα ζώα και τα ζώα να κατατάσσονται πάνω από τα φυτά. Μέσα σε αυτά τα επίπεδα είναι αυτό που η Γένεση αποκαλεί τα «είδη», κάθε ένα αναπαράγεται σύμφωνα με το δικό του είδος. Ο σχεδιασμός του Δημιουργού συνεπάγεται όρια που αναγνωρίζονται γενικά στην αναπαραγωγική επιστήμη. Αυτά τα όρια έχουν σε μεγάλο βαθμό τιμηθεί από τους Αφρο-Ασιάτες.

Ο αυνανισμός ήταν μια άδικη πράξη, επειδή ο σπόρος που θα έπρεπε να πέσει στη γη είναι ο σπόρος των φυτών, που ξεπηδούν από τη γη. Ο σπόρος του ανθρώπου θα πρέπει να πέσει στο δικό του τύπο γης (μήτρα), από την οποία ο άνθρωπος θα βγει. Ο Κλήμης ο Αλεξανδρεύς γράφει, «Λόγω του θείου θεσμού (γάμου) για τη διάδοση του ανθρώπου, ο σπόρος δεν πρέπει μάταια να εκσπερματωθεί, ούτε να καταστραφεί, ούτε πρέπει να πάει χαμένος» («Ο Παιδαγωγός» 2:10:91:2, 191 μ.Χ.).

Σχέδιο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας

epix xenoi OUT
Το λεγόμενο και Σ.Α.Ν.Ο δηλαδη. Στο οποιο Σ.Α.Ν.Ο φυσικα και περιλαμβανεται ΕΝΦΙΑ κανονικοτατα. Το ΕΝΦΙΑ το οποιο σύσσωμοι οι ΤΣΥΡΙΖΕΟΙ δηλωναν ευθαρσώς ότι ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ στη Βολη και καλουσαν ΟΛΟ το κοσμο να ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ με πορειες και διαμαρτυριες.


Στο Σ.Α.Ν.Ο εχει και αλλα πρωτοποριακά μετρα: Οι επιχειρήσεις από 26% πανε στο 29% φορο, η δε προκαταβολη φορου από 85% παει στο 100%. Βαλε και 12% φορο αλληλεγγύης, άλλο 10% φορο στα μερισματα των μετοχων (δηλαδη στα ΗΔΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΜΕΝΑ κερδη που απλα θελει να παρει αυτος ο αλητης ο μετοχος) και κανε σουμα. Κατά ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗ οποιος κανει το λαθος να εχει επιχείρηση στην Ελλαδα, είναι μικρομετοχος μιας και το κρατος είναι πανω από 60% ο μεγαλομέτοχος !!!


Αμα δε κανεις το λαθος να δωσεις καμμια παροχη όπως εταιρικο αυτοκινητο για να κανει ο πωλητης τη δουλεια του την εκανες κανονικα. Η εκπτωση 3,9% (2,9% η επιχείρηση και 1% ο εργαζωμενος) στις εισφορες καταργείται!
Αυτά είναι αριστερα μετρα τονωσης της οικονομιας όχι αστεια. Με ολες αυτές τις αυξησεις ένα μαγαζι με 3-5 υπαλληλους τι θα κανει? Σωστα μαντεψατε: ΘΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΚΟΣΜΟ για να επιβιωσει.

Πες μου πότε θα έρθει η μπάλα προς τα εδώ να σκύψω…

    Μια μπάλα πηγαινοέρχεται τον τελευταίο καιρό μεταξύ Βρυξελλών και Αθήνας

    Τελεσίγραφα των δανειστών προς την Αθήνα και η μπάλα ήταν στην Αθήνα.
    Και η Αθήνα κατάφερε επί τέλους να παραδώσει μια κόλα βαθμολογήσιμη. Προσέξτε, όχι του άριστα, απλά πέρασε τις εξετάσεις ώστε να κάτσει να ασχοληθεί το βαθμολογικό. Εκεί πάνω στην κόλα των 8 δισ. θα γίνουν και διορθώσεις. Προς τα πάνω βεβαίως, θα γίνουν και τα σβησίματα, κι αυτά χρεώνονται. Αλλά τουλάχιστον η μπάλα είχε πάει για λίγες ώρες στους δανειστές.
    Τώρα η μπάλα είναι πίσω στην Αθήνα και θα την καρφώσουν στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για έγκριση, αλλιώς λένε πάμε για εκλογές. Αλλά ο Τσίπρας έχει πει, εκλογές γιόκ.
    Οπότε η μπάλα θα χοροπηδήσει ως καυτή πατάτα στα λεπτά χεράκια των βουλευτών και που θα πάει, θα είναι έτοιμη για νέο κάρφωμα. Οι επόμενοι να πιάσουν την μπάλα είμαστε εμείς.

    Το μεσογειακό παράδοξο της βιταμίνης D..

    Ένας μέσος ενήλικας χρειάζεται 400 μονάδες βιταμίνης D την ημέρα. Το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό το λαμβάνει ο άνθρωπος με τη βοήθεια του ήλιου. Η υπεριώδης ακτινοβολία μετατρέπει την 7-δευδροχοληστερόλη που βρίσκεται στο δέρμα μας σε προβιταμίνη D, η οποία μέσα στο χημικό εργαστήρι του ήπατος μετατρέπεται εν τέλει σε βιταμίνη D!

    Το 90% των αναγκών μας σε βιταμίνη D το παίρνουμε μέσω του ήλιου, μόλις το υπόλοιπο 10% το λαμβάνουμε από τη διατροφή (πλούσια σε βιταμίνη D τρόφιμα είναι τα γαλακτοκομικά, τα λιπαρά ψάρια και τα αυγά).
    Νάτο και το μεσογειακό μας παράδοξο. Οι λαοί από μεσογειακές χώρες εμφανίζουν συχνά ανεπάρκεια βιταμίνης D, παρόλο το όπλο της πλούσιας ηλιοφάνειας..
    Πιθανά αίτια αυτής της ..παραδοξότητας είναι: 

    Ο ΠΑΠΑΣ FRANCIS ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ "LAUDATO SI" "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ" - ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΓΙΑ "ΤΗΝ ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ"???



    Επείγουσα έκκληση για τη σωτηρία του πλανήτη από την οικολογική καταστροφή και βοήθεια  στους φτωχούς  απηύθυνε ο Πάπας Φραγκίσκος.
    Εξέδωσε μια πρωτοφανή εγκύκλιο για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον Laudato Si, με τίτλο “για την φροντίδα του κοινού μας Οίκου” . 

    Με έγγραφο  180 σελίδων καλεί τις πλούσιες χώρες να πληρώσουν το "σοβαρό κοινωνικό χρέος" τους προς τις φτωχότερες χώρες.
    Είναι η πρώτη φορά που ένας Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας επεμβαίνει ευθέως σε οικολογικά ζητήματα.

    Προειδοποιεί για την επέκταση της φτώχειας και διόγκωση του αριθμού των προσφύγων λόγω της οικονομικής εκμετάλλευσης και της αλλαγής του κλίματος:
    Απειλείται  η ειρήνη  από την άπληστη εκμετάλλευση των περιβαλλοντικών πόρων.  
    Η αποψίλωση των δασών,  η οικειοποίησης του νερού,ο ρυθμός κατανάλωσης ,τα απόβλητα και η  περιβαλλοντική ρύπανση επιταχύνουν την οικολογική καταστροφή σε διάφορες περιοχές του κόσμου. 
    Το αποτέλεσμα της παρούσας ανισορροπίας μπορεί να μειωθεί μόνο με την αποφασιστική δράση μας, εδώ και τώρα.

    Έχουμε δημιουργήσει νέα είδωλα. Η λατρεία του αρχαίου χρυσού μόσχου έχει επιστρέψει   με αδίστακτο πρόσχημα την ειδωλολατρία του χρήματος. Ο μεγάλος καταναλωτισμός σκοτώνει τον πολιτισμό, τις αξίες και την ηθική μας. 
    Θεωρεί την απληστία που βασίζεται στο οικονομικό σύστημα σαν τυραννική, άδικη και καταστροφική , αναγκάζοντας σε ανθυγιεινή κατανάλωση , και καλεί για νέο χρηματοπιστωτικό σύστημα για να αποφευχθεί η ανθρώπινη ανισότητα και η περιβαλλοντική καταστροφή:
    Δεν είναι πλέον ο άνθρωπος που διατάζει αλλά το χρήμα. Εντολή μετρητών. Η απληστία είναι το κίνητρο. Ένα οικονομικό σύστημα με επίκεντρο τον θεό του χρήματος που πρέπει να λεηλατούν τη φύση για να διατηρηθεί ο ξέφρενος  ρυθμός κατανάλωσης.
    "Απαιτείται ριζικά νέο χρηματοπιστωτικό σύστημα  για να αποφευχθεί η ανθρώπινη ανισότητα και  η οικολογική καταστροφή."

    Μην φοβάσαι...Είμαστε πολύ κοντά. Το ακούς; Άντεξε. Τίποτα δεν είναι τυχαίο στην ροή.

    Είσαι ελεύθερος

    Περνάμε μιά περίοδο δύσκολη αλλαγών. Αν αυτό το δεις μέσα από το κουτί μέσα από την μικρότητα σου, το πεπερασμένο κορμί σου και νόηση όντως οι δυσκολίες και ο φόβος θα σε κυριεύσουν. Εχεις μάθει να κυριεύεσαι από συναισθήματα και ανασφάλειες, από εξαρτήσεις και προσδοκίες στην μικρή ζωή σου, έχεις μάθει να χρησιμοποιείς τον νου όχι σαν εργαλείο αλλά σαν τον αφέντη που σε κυριεύει μέσα από το πεπερασμένο του χωροχρόνου, να ζείς μέσα από τις πεποιθήσεις που σου έχουν εμφυτεύσει οι γονείς σου, το περιβάλλον σου η κοινωνία από τότε ακόμα όταν ήσουν παιδί. Ζείς μέσα στις σκέψεις σου του παρελθόντος ή του μέλλοντος και δεν απολαμβάνεις την στιγμή του κάθε τώρα ανακαλύπτοντας εκεί αυτό που είναι η μόνη πραγματική αλήθεια σε αυτό που είσαι. Εκεί σε αυτό το τώρα μπορείς να βρείς τον ευατό σου και την Χριστή συνειδητότητα, την σύνδεση σου με το άπειρο σύμπαν με την αιωνιότητα και το φώς από όπου προέρχεσαι.

    Βλέπουμε γύρω μας τον φόβο και τον βιώνουμε μέσα μας σε κάθε στιγμή μέσα από ενοχές και καθρέφτες που μας αντικατοπτρίζουν μνήμες που μας εμφυτεύτηκαν από τα παιδικά μας χρόνια, μνήμες που μας εμποδίζουν να είμαστε ελεύθεροι και να βιώσουμε το μεγαλείο της ύπαρξής μας και την σύνδεση με την πηγή του φωτός από όπου προερχόμαστε. 

    Φοβόμαστε και βομβαρδιζόμαστε καθημερινά με αυτές τις φοβίες της ύλης, ότι οι άλλοι δεν μας αγαπούν, ότι έιμαστε υπεύθυνοι για τα λάθη μας, ότι κάναμε αμαρτία και πρέπει να τιμωρηθούμε, ότι δεν θα έχουμε τα χρήματα που αξίζουμε, ενοχοποιώντας το χρήμα και την ύλη λες και είναι κάτι κακό. Δεχόμαστε μια απεριόριστη πλύση εγκεφάλου από αρνητικές δυνάμεις που μας εμποδίσουν να βγούμε έξω από το κουτί και να συνειδητοποιήσουμε ότι σε αυτόν τον ψεύτικο κόσμο που ζούμε είμαστε δημιουγοί και συνδημιουργοί. Μας εμποδίζουν να ενωθούμε σε ένα, να ενώσουμε την θηλυκή και αρσενική μας πλευρά. Δεν είναι τυχαίο που είμαστε εδώ σαν αντρας και γυναίκα.

    Εμπλοκή με ΔΝΤ και φόβοι για ρήξη στο «παρά πέντε»



    Με νέες νάρκες στο «παρά πέντε» από το ΔΝΤ και με ορατό τον κίνδυνο επιδείνωσης των όρων της συμφωνίας με τους πιστωτές, ο Αλέξης Τσίπρας καλείται σήμερα σε νέα, ύστατη μάχη στις Βρυξέλλες για τη διάσωση του «έντιμου» - και επώδυνου – συμβιβασμού.

    Η «επανάσταση Λαγκάρντ» και η εμπλοκή από πλευράς ΔΝΤ οδήγησε τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να συγκαλέσει για σήμερα το μεσημέρι την έκτακτη τετραμερή στις Βρυξέλλες, πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup, με τη συμμετοχή του έλληνα πρωθυπουργού, της επικεφαλής του ΔΝΤ και του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, το ΔΝΤ επέμενε ως αργά χθες σε σκληρότερους όρους στο ελληνικό σχέδιο, αντιδρώντας στις προτάσεις της Αθήνας και χαρακτηρίζοντάς τες «υφεσιακές», προσανατολισμένες στους φόρους και ελλειμματικές στο σκέλος της περικοπής των δαπανών. Το Ταμείο φέρεται, μάλιστα, να διαμήνυσε μέσω του Πολ Τόμσεν ότι υπό αυτές τις συνθήκες, και με δεδομένες και τις πάγιες επιφυλάξεις του για τη βιώσιμότητα του χρέους, δεν μπορεί να συμμετάσχει στην χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος. Μια τέτοια κίνηση έρχεται, ωστόσο, σε σύγκρουση με την – επίσης πάγια – θέση της Ανγκελα Μέρκελ που έχει θέσει ως απαραίτητη προϋπόθεση τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

    Άρχισε η Διάλυση...Τορπίλη σε μεταναστευτικό: Η Ουγγαρία αποχωρεί από το Δουβλίνο 2




    Η ακροδεξιά κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπάν ανακοίνωσε πως η Ουγγαρία «σπάει» μονομερώς την ευρωπαϊκή συμφωνία «Δουβλίνο 2» σχετικά με την παροχή ασύλου στους μετανάστες και τις διαδικασίες επαναπατρισμού τους. Άμεση ήταν η αντίδραση της Κομισιόν που ζήτησε εξηγήσεις από την ουγγρική κυβέρνηση.


    Η Κομισιόν αναφέρε πως η ουγγρική κυβέρνηση είπε στα άλλα κράτη ότι η αναστολή γίνεται για ..
    «τεχνικούς λόγους», ωστόσο διαμηνύει πως θέλει να γνωρίζει σε τι ενέργειες προβαίνει η Βουδαπέστη προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα. 
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    1

    Το Ενατο Κυμα