Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

ΘΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ! Τι είναι και η ιστορία του ανά τους αιώνες

Ήλιος_Απόλλων
Σήμερα η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου.
Την 21η Ιούνη, έχουμε και αστρονομικά την έναρξη του καλοκαιριού. Αυτό συμβαίνει κατά την χρονική στιγμή κατά την οποία ο άξονας της Γης είναι στραμμένος όσο περισσότερο επιτρέπει η κλίση της Γης, μακριά από τον Ήλιο, κατά την ετήσια τροχιά της γύρω από αυτόν. Η στιγμή αυτή ονομάζεται ηλιοστάσιο του Ιούνη, ή θερινό ηλιοστάσιο. Κατά το ηλιοστάσιο του Ιούνη ο ήλιος φθάνει στο βορειότερο σημείο της Γης, με τις ακτίνες του να βρίσκουν κάθετα την επιφάνεια της Γης στον Τροπικό του Καρκίνου, όταν η Γη έχει κλίση περίπου 23,5° σε σχέση με τον κατακόρυφο άξονά της.
Κατά η διάρκεια του θερινού ηλιοστασίου η μέρα, έχει τις περισσότερες ώρες για εκείνους που ζουν στα βόρεια του Τροπικού του Καρκίνου (γεωγραφικό πλάτος 23.5° βόρεια). Όσοι ζουν ή ταξιδεύουν προς τα βόρεια, προς τον Αρκτικό Κύκλο (66,5° βόρεια από τον Ισημερινό) μπορούν να δουν τον «ήλιο του μεσονυκτίου», όπου ο ήλιος παραμένει ορατός σε όλη τη νύχτα, ενώ εκείνοι που ζουν ή ταξιδεύουν νότια προς τον Ανταρκτικό κύκλο (66,5° νότια από τον Ισημερινό)δεν θα δουν τον ήλιο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του έτους . Για εκείνους που ζουν κοντά στον Ισημερινό, ο ήλιος δεν κινείται πάνω-κάτω στον ουρανό. Αυτό σημαίνει ότι στη διάρκεια της ημέρας η θερμοκρασία δεν έχει μεγάλες διαφορές, ή είναι σχεδόν σταθερή.
sol01-Small1
Η 21η Ιούνη αποτελεί το θερινό ηλιοστάσιο σηματοδοτώντας την πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού για το βόρειο ημισφαίριο, και την πρώτη μέρα του Χειμώνα (χειμερινό ηλιοστάσιο) για το νότιο ημισφαίριο της Γης. Η λέξη ηλιοστάσιο προέρχεται από το «ήλιος» και το «στέκομαι» ή «στάση» επειδή κοντά στα ηλιοστάσια (λίγες ημέρες πριν ή μετά) ο Ήλιος φαίνεται να επιβραδύνει τη φαινομενική κίνησή του προς τα βόρεια ή προς τα νότια (κίνηση στην απόκλιση), μέχρι που την ημέρα του ηλιοστασίου αυτή η κίνηση μηδενίζεται και αρχίζει να αντιστρέφεται. Και στα αγγλικά η λέξη solstice προέρχεται από τη λατινική λέξη “solstitium“, που σημαίνει «ήλιος-ακινητοποίηση», γιατί το σημείο στο οποίο ο ήλιος φαίνεται σταματά και να αντιστρέφει την κατεύθυνσή του (τροπή) μετά από αυτήν την ημέρα. Την ημέρα αυτή, ο ήλιος δεν ανατέλλει ακριβώς στα ανατολικά, αλλά ανεβαίνει στο βόρειοτερο σημείο από την ανατολή και δύει στο βορειότερο σημείο από τη δύση, παραμένοντας στον ουρανό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Στο νότιο ημισφαίριο, το ηλιοστάσιο του Ιούνη είναι γνωστό ως η μικρότερη μέρα του χρόνου.

Ο καλύτερος μήνας γέννησης για την υγεία είναι ο Σεπτέμβριος

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο καλύτερος μήνας γέννησης για την υγεία είναι ο Σεπτέμβριος
Τα ωροσκόπια έχουν πολλές φορές γελοιοποιηθεί από την επιστήμη αλλά τελικά η υγεία μας επηρεάζεται και από τα… άστρα.
Ο μήνας γέννησης σχετίζεται με τις πιθανότητες εμφάνισης ορισμένων ασθενειών, σύμφωνα με μία μεγάλη ισπανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Medicina Clínica. Η εικασία είναι πως ο μήνας γέννησης σχετίζεται με την ηλιοφάνεια και την παραγωγή της βιταμίνης D στο σώμα της μητέρας. Κάτι άλλο που μπορεί να επηρεάζει είναι η θερμοκρασία, οι προσβολή από ιούς και τα αλλεργιογόνα της εποχής.
Οι ερευνητές συνέκριναν το μήνα γέννησης 29.478 ατόμων με 27 ασθένειες για να δουν αν υπάρχουν συσχετίσεις όσον αφορά τη μακροπρόθεσμη υγεία τους και με μεγάλη έκπληξη βρήκαν ότι για ορισμένα νοσήματα οι συσχετίσεις ήταν πολύ ισχυρές.
Διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες που είχαν γεννηθεί Σεπτέμβριο είχαν σχεδόν τριπλάσιες πιθανότητες να πάσχουν από προβλήματα του θυρεοειδούς σε σύγκριση με όσους είχαν γεννηθεί Ιανουάριο. Όσοι είχαν γεννηθεί Αύγουστο είχαν διπλάσιες πιθανότητες να εκδηλώσουν άσθμα σε σύγκριση με όσους είχαν γεννηθεί στις αρχές του χρόνου.
Στις γυναίκες, βρέθηκε πως όσες είχαν γεννηθεί Ιούλιο είχαν 27% περισσότερες πιθανότητες να έχουν διαγνωσθεί με υπέρταση και 40% περισσότερες πιθανότητες να διαγνωσθούν με ακράτεια ούρων.

Οι Αιματηρές Τελετές & οι Σφυρίχτρες Θανάτου των Αζτέκων

Αιματηρές Τελετές

Οι  Αζτέκοι αυτοαποκαλούνταν MexicaΗ καταγωγή τους συνδέεται με τις μετακινήσεις πληθυσμών των Τολτέκων και Τσιτσιμέκων. Το όνομα Αζτέκοι τους το έδωσαν οι Ευρωπαίοι και προήλθε πιθανότατα από μια τοποθεσία την Aztlan που ζούσε η φυλή τον 12ο αιώνα, στο βόρειο τμήμα του σημερινού Μεξικού. Η αυτοκρατορία κατά την διάρκεια της βασιλείας του τελευταίου ηγέτη-Huey Tlatoani,  Montezuma II αποτελούνταν από 38 πόλεις-altepetl φόρου υποτελείς.
Ο αετός που κρατάει στο  ράμφος του ένα φίδι θα είναι το σύμβολο του Πατέρα Θεού Huitzilopochtli  και εκεί θα χτιστεί η πρωτεύουσα Tenochtitlan η οποία έσφυζε από ζωή και εμπόριο-βαμβάκι, δέρματα αγρίων ζώων, πολύχρωμα φτερά, κυανοί λίθοι, φρούτα και λαχανικά, φάρμακα και αλοιφές μέχρι και γλυκά με μέλι- στο μέσο της λίμνης της Σελήνης. Ωστόσο, όσο αυξανόταν ο πληθυσμός τόσο γινόταν ανεπαρκές το υδραγωγείο του Chapultepec. Οι κάτοικοι υπέφεραν από πλημμύρες ή από ξηρασία και για να εξευμενίσουν τους θεούς έκαναν θυσίες.

Υπό διάλυση ο τουρκικός στρατός: Στο νοσοκομείο εκατοντάδες Τούρκοι φαντάροι από δηλητηρίαση

Υπό διάλυση ο τουρκικός στρατός: Στο νοσοκομείο εκατοντάδες Τούρκοι φαντάροι από δηλητηρίαση

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στον τουρκικό στρατό, με περισσότερους από 700 φαντάρους να μεταφέρονται στο νοσοκομείο λόγω τροφικής δηλητηρίασης.

Οι Αρχές της γειτονικής χώρας συνέλαβαν τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας τροφοδοσίας που προμήθευσε φαγητό, με την οργή της κοινής γνώμης να ξεχειλίζει.

Ο επικεφαλής της εταιρείας Ρότα Γεμεκτσιλίκ, που προμήθευσε τα εν λόγω γεύματα σε μια στρατιωτική βάση στην επαρχία Μανίσα στο δυτικό τμήμα της Τουρκίας συνελήφθη στην Άγκυρα και προφυλακίστηκε, όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

ΚΑΘΕ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΙΣΟΠΟΣΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΙΤΙΑΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΘΕ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΙΣΟΠΟΣΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΙΤΙΑΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ

Ο κόσμος και όλα τα όντα βρίσκονται μέσα σε μία δημιουργία όπου κάθετι έχει το αντίθετο του και μάλιστα στην ισόποση ενέργεια, δράση-αντίδραση, όπου το μεν σύμπαν βρίσκεται σε απόλυτη Αρμονία των αντιθέτων, ενώ τα όντα που ενεργούν μέσα στον κόσμο βρίσκονται σε πλήρη Αταξία, και κάθε αιτία που ενεργεί σ'αυτόν τον κόσμο, θα φέρει το αιτιατό αποτέλεσμα αυτής της αιτίας, αλλά και το ισόποσο αντίθετο αιτιατό αποτέλεσμα, μέσα από την ταλάντωση των άκρων των δύο αντίθετων πόλων που κινούνται σαν εκκρεμές, για να επιφέρει την ισορροπία.

Και όλα αυτά ισχύουν για τα όντα που ενεργούν εντελώς δυαδικά, με δύο αντίθετους πόλους στην ζωή τους όπου έλκονται από τον έρωτα τους για την Ύλη.


καλό-κακό, λύπη-χαρά, πόνος-απόλαυση, όμορφο-άσχημο, θεός-διάβολος, μέρα-νύχτα, άσπρο-μαύρο, πλούσιος-φτωχός, ζωή-θάνατος, τα πάντα όλα αποτελούνται από το αντίθετο τους στην ισόποση αντίθετη ενέργεια δράση και αντίδραση μέσα από την αέναη διαμάχη μεταξύ τους, και η δράση-αντίδραση, είναι ανάλογη με την ταλάντωση του διπόλου προς τα αριστερά η προς τα δεξιά.

Και κάθε κίνηση προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά ανήκει στο ίδιο δοχείο της Ύλης, όπου ανάλογα με την ταλάντωση του εκκρεμούς διπόλου, είναι δυσανάλογη και η κακία που θα επιδράσει στην ζωή μας, διότι αυτός ο κόσμος της Ύλης είναι κακός, και χωρίς την Λογική φέρει πάντα την κακία και Αταξία μέσα από τα άκρα, είτε του καλού είτε του κακού, διότι και το καλό επιφέρει την δική του ταλάντωση μέσα από την κακία του, διότι αντιμετωπίζει με την ίδια κακία το κακό.

Και υπάρχει και μία τρίτη δύναμη, η νοητή ουσία της ψυχής που φέρει την Αρμονία..κατανοήστε λοιπόν τι είναι η Αρμονία της ψυχής συνδιάζοντας όλα τα αντίθετα στη ζωή σας φέροντας την ισορροπία, διότι μην ξεχνάμε ποτέ, πως αυτό που έλκουμε στον εαυτό μας, είναι αυτό ακριβώς που σκεφτόμαστε και ενεργούμε ως αιτία, σ'αυτόν τον κόσμο της εικόνας ενός κατώτερου δημιουργού, ο οποίος ελέγχει πλέον και το αποτέλεσμα της Αρμονίας, λόγω του ότι επέφερε την Λήθη στις ψυχές μας, δηλαδή στην νοητή ουσία της ψυχής και πλέον γίναμε άλογα όντα διπολικά χωρίς Νου και Λόγο.

Για απαλό δέρμα μετά το ξύρισμα!


Μάθε τους τρόπους για να αφήσεις το δέρμα σου απαλό και λαμπερό μετά από το ξύρισμα!


Χρησιμοποίησε τζελ ξυρίσματος. Το τζελ ξυρίσματος είναι ιδανικό για να ενυδατώσει και να μαλακώσει την περιοχή που θέλεις πριν το ξύρισμα και κυρίως να γίνει σωστά η δουλειά. Έτσι το ξυράφι "γλιστράει" εύκολα και ανακόπτεις την πορεία των ανεπιθύμητων τριχών!

Ακολούθησε τη σωστή κατεύθυνση. Ξυρίζεις προς την κατεύθυνση που βγαίνουν οι τρίχες σου με κινήσεις προς τα κάτω όχι προς τα επάνω που είναι και ο πρώτος τρόπος που "μαθαίνουμε". Η βασική διαφορά είναι πως αν ξυρίζεις τις τρίχες προς την κατεύθυνση που βγαίνουν τότε ελαχιστοποιείς την πιθανότητα να "γυρίσει" η τρίχα προς τα μέσα έτσι ώστε να αυξάνεται η τριχοφυΐα.

Οι σκέψεις μετατρέπουν τα γεγονότα σε προβλήματα



Ας υποθέσουμε ότι ένα ζευγάρι που είναι φίλοι σου παίρνουν διαζύγιο. Πάντα θεωρούσες δεδομένο ότι αν ένα ζευγάρι ήταν ικανό να τα καταφέρει, θα ήταν αυτοί.

Την Τετάρτη ξεκίνησαν τις διαδικασίες του διαζυγίου και μια εβδομάδα αργότερα ο φίλος σου σε πήρε τηλέφωνο για να σου ανακοινώσει τα νέα. "Ε, όχι!" σκέφτεσαι και αρχίζεις αμέσως να νιώθεις άσχημα. Ενδιαφέρον, έτσι; Το γεγονός τελείωσε, έχει ήδη ξεπεραστεί, όμως τώρα, καθώς το σκέφτεσαι, αρχίζεις να νιώθεις άσχημα.

Είναι σαφές ότι δεν είναι το ίδιο το γεγονός που σε έκανε να νιώσεις άσχημα. Συνέβη πριν από επτά ημέρες και ούτε καν το ήξερες. Οι σκέψεις σου για το γεγονός είναι που σου δημιουργούν τα άσχημα συναισθήματα, αυτές είναι υπεύθυνες για το πώς νιώθεις. Το γεγονός ασφαλώς ήταν "πραγματικό", αλλά δεν σήμαινε τίποτα για σένα, σου ήταν ουδέτερο, ώσπου το αναβίωσες μέσω της σκέψης σου. 

Είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε ότι αν η σκέψη σου είχε ερμηνεύσει το διαζύγιο διαφορετικά, θα είχες νιώσει και διαφορετικά. Θα μπορούσες με την ίδια ευκολία να είχες πει στον εαυτό σου: "Τέλος πάντων, υποθέτω πως μόνο οι ίδιοι είναι σε θέση να ξέρουν τι είναι καλύτερο για τον εαυτό τους". Αυτή η σκέψη θα μπορούσε να σε είχε γεμίσει με μια αίσθηση συμπόνιας και κατανόησης.

Να κάνεις ότι σου γεμίζει…




Να κάνεις ότι σου γεμίζει…
Το μυαλό ?
Την τσέπη ?
Το στομάχι ?
Την ντουλάπα ?
Να κάνεις ότι σου γεμίζει το μέσα σου, με καταστάσεις που δεν έχουν αριθμούς για να μετρηθούν. Με καταστάσεις που δεν έχουν διαστάσεις για να χωρέσουν. Που δεν υπάρχει μέγεθος για να υπάρξει ορισμός. Που δεν έχουν τρόπους να περιγραφούν.  Τα νοήματα της καρδιάς είναι αυτά όλα τα παραπάνω. Ενώ τα νοήματα του μυαλού έχουν κόστος αλλά και κοστίζουν, μπορούν να μετρηθούν άρα και να μηδενιστούν.

Ενώ τα νοήματα της καρδιάς δεν είναι καρφιά που πληγώνουν και που σε τρυπάνε. Ότι μας πληγώνει και μας τρυπάει δεν είναι της καρδιάς, αλλά είναι καρφιά. Ότι έχει μονάδα μέτρησης και μεταφέρεται στην καρδιά τότε την καρφώνουμε την καρδιά μας και την μετατρέπουμε σε συλλέκτη πόνου.
Ενώ αν ακολουθήσουμε στη ζωή μας το μονοπάτι μόνο της καρδιάς τότε θα οδηγηθούμε με τρόπο υπέροχο στον δρόμο της Αγάπης. Όπου η Αγάπη είναι ένα σκαλί γνώσης, ελευθερίας, αρμονίας, πληρότητας, αγνότητας και φυσικά χωρίς μέτρο και όρια. Γιατί η αγάπη δεν ορίζει και δεν ορίζεται. Δεν μπορούμε να βρούμε τρόπο να την μετρήσουμε, ούτε να βρούμε τρόπο να μετρήσουμε όσα ρέουν από την Αγάπη.  

Ο φιλοσοφικός κόσμος του Πλωτίνου



…[…]….Ακόμα και εκείνοι που δεν γνωρίζουν τίποτε άλλο για το Νεο- πλατωνισμό, γνωρίζουν ότι ο Πλωτίνος ήταν ένας μυστικιστής. Ο όρος μυστικιστής, πρέπει να τονιστεί, χρησιμοποιείται σε αυτό το σημείο όχι με την έννοια του «ανορθολογιστή», του «αποκρυφιστή» ή του «διδασκάλου κάποιου εσωτερικοί) δόγματος», αλλά στην ακριβέστερη του μορφή, ενός ανθρώπου που πιστεύει πως έχει βιώσει την ένωση του με το Θεό ή την Υπέρτατη Πραγματικότητα. Η εμπειρία του Πλωτίνου για την ένωση του με το Εν εί­ναι αντίστοιχη με την εμπειρία που ο W. Τ. Stace ονομάζει «αδιαφοροποίητη ενότητα», μια κατάσταση κατά την οποία α­σθητικές παραστάσεις και εννοιακή σκέψη υπερβαίνονται, ο νους καθίσταται πλήρως ενοποιημένος και βιώνεται η κατάργηση των ατομικών ορίων.

Ο Πορφύριος δηλώνει ότι ο Πλωτίνος βίωσε αυτήν την κατάσταση τέσσερις φορές στη διάρκεια των έξι χρόνων της γνωριμίας τους και πως ο ίδιος ο Πορφύριος την είχε επιτύχει μία φορά σε προχωρημένη ηλικία , ενώ ο Πλωτίνος, σε μια πραγματεία του γραμμένη πριν γνωρίσει τον Πορφύριο περιγράφει πως είχε συχνά βιώσει αυτήν την εμπειρία  Εκεί όπου ο Πλωτίνος διαφέρει από τους πε­ρισσότερους μυστικιστές είναι ότι γι' αυτόν, όπως και για τον  Πλάτωνα, η κάθαρση της ψυχής επιτυγχάνεται κυρίως μέσω της φιλοσοφίας, μολονότι, όπως άλλοι μυ­στικιστές, θεωρεί την ηθική αυτοπειθαρχία και αντιμετωπίζει την αφηρημένη λογική ως περιορισμένης σημασίας, εκτός εάν αποκορυφώνεται στη δι­αισθητική ενόραση και τελικά στη μυστική ένωση .

…[…]….Ο  Νεοπλατωνισμός δεν εγκαταλείπει τον ελληνικό ορθο­λογισμό, αλλά αντιπροσωπεύει μια αναπροσαρμογή των κατηγοριών της ελληνικής σκέψης στον κόσμο της εσωτερικής εμπειρίας. Ήταν ωστόσο αναπόφευκτο το ότι μια τέτοια αναπροσαρμο­γή θα οδηγούσε στην τροποποίηση, σε μερικά σημεία, του ελληνι­κού παραδοσιακού εννοιολογικού σχήματος, με καταφανέστερο . Το πρόβλημα που ανακύπτει για τους Νεοπλατωνικούς είναι να εναρμονίσουν τη μυστική επιθυμία για την υπέρβαση της μορφής και του ορίου με την κλασική ελληνική αντίληψη των δύο αυ­τών στοιχείων ως ουσίας της τελειότητας.

….[…]… Ο Πλωτίνος, θεωρεί τον Πλάτωνα υπό το ίδιο φως που θεωρεί και τον Ηράκλειτο τον Εφέσιο, τον περίφημο «σκοτεινό» της αρχαιότητας, δηλαδή ως ένα φιλόσοφο ο οποίος σκόπιμα παραθέτει αινίγματα για να μας οδηγήσει να αναζητήσουμε την αλήθεια μόνοι μας. Αυτό τουλάχιστον υπονοείται τόσο από τα περιστασιακά σχόλια του Πλωτίνου στους δύο στοχαστές όσο και από τον τρόπο με τον οποίο πραγματεύεται γενικά τον Πλάτωνα.

Η επιρροή των Στωικών στον Πλωτίνο είναι εμφανέστερη στην αντίληψη του για τον αισθητό κόσμο ως ζωντανό οργανισμό ο οποίος αναπτύσσεται από τους ενδιάθετους Σπερματικούς Λό­γους της Ψυχής του Κόσμου και με μια οργανική αρμονία (ή «κο­σμική συμπάθεια») να συνδέει όλα τα μέρη της. Η θεοδικία του δανείζεται ομοίως πολλά από τα επιχειρήματα τους. Εντούτοις, οι Στωικοί έκαναν λάθος σε δύο θεμελιώδη σημεία: πρώτον, στη θεώρηση της Ψυχής του Κόσμου ως της υψηλότερης οντότητας και, δεύτερον, στο ότι αντιλαμβάνονταν την Ψυχή με υλικούς και χωρικούς όρους. Στην πραγ­ματικότητα, με το να αντιμετωπίζουν οι Στωικοί το Θεό και την Ψυχή ως καταστάσεις της ύλης, διαπράττουν το θεμελιώδες σφάλμα να θεωρούν το οντολογικά τελειότερο ύστερο από το οντολογικά υποδεέστερο .

Σήμερα ...



Σήμερα
η Πύλη ανοίγει διάπλατα
και σου προσφέρει την ευκαιρία
να την διαβείς.

Αν το επιλέξεις,
θα βαδίσεις επάνω σ`ένα μονοπάτι
διακοσμημένο με καθρέφτες
που επάνω τους θα βλέπεις
στιγμιότυπα
από τη ζωή σου.
Αν παραμείνεις ατάραχος/η,
αν χαμογελάσεις με κατανόηση
και με συμπόνοια για τον εαυτό που θ`αντικρίζεις,
όλες οι εμπειρίες σου θ`αποκατασταθούν
μια για πάντα
και η γαλήνη θα συντροφεύει
τα βήματά σου
στο εξής.



Να θυμάσαι
πως αν αφεθείς να οδηγηθείς,
τότε και μόνο τότε
θ`ανακαλύψεις
την πραγματική σου Δύναμη.
Η Εμπιστοσύνη
η Πίστη
και η Εξαγνισμένη από κάθε φόβο Καρδιά
ανοίγουν
όλες τις Πύλες της Συνείδησης.

Εσύ πόσο συχνά βάζεις τελείες στην καθημερινότητά σου…..;



Οι άνθρωποι συνήθως δρούμε με στόχους και αρχές που αντιπροσωπεύουν τα οράματα, την προσωπική μας στάση και φιλοσοφία ζωής. Αυτό σημαίνει ότι αφουγκραζόμαστε την αίσθηση της ευθύνης που μας αναλογεί σχετικά με τις επιλογές και τις πράξεις μας, γι αυτό και θέτουμε στόχους που μας φέρνουν εγγύτερα στην επιτυχή έκβαση αυτού που αναζητούμε. Τι γίνεται όμως όταν οι ευθύνες ξεπερνούν τα όρια των αντοχών μας κι εμείς κρινόμαστε ως ανεπαρκείς σχετικά με ό, τι επιδιώκουμε;
Ή τι γίνεται όταν διαψεύδεται η αξία που έχουμε αποδώσει σε ένα στόχο, πρόσωπο ή συμβάν; Είναι λογικό να βιώνουμε πολλές φορές το παράλογο τόσο σε σχέση με το περιβάλλον που μας πλαισιώνει όσο και σε σχέση με τον εαυτό μας. Η ζωή και οι πτυχές της δεν είναι λευκό ή μαύρο αλλά περιλαμβάνουν ποικιλία αποχρώσεων. Είναι λογικό να διαψεύδονται πολλές από τις εντυπώσεις που σχηματίζουμε, διότι η ζωή και τα δεδομένα της δεν είναι μονοδιάστατα. Πως όμως πάμε παρακάτω;
Μια λύση είναι να διατηρούμε την επαφή με τις πραγματικές καθημερινές μας ανάγκες αποφεύγοντας τον αχανή εσωτερικό διάλογο με τις φοβίες και τις αναβολές. Αρκεί να σταθούμε μια στιγμή, όταν νιώθουμε εξαντλημένοι, παραπονεμένοι, ματαιωμένοι, μπερδεμένοι, αποπροσανατολισμένοι, προδομένοι. Μια στιγμή είναι αρκετά διαφωτιστική αν την αξιοποιήσουμε αφουγκραζόμενοι τι συμβαίνει στο σώμα και την ψυχή μας. Μια στιγμή αρκεί για να δώσει την απαιτούμενη καθαρότητα και γνώση, ώστε να τοποθετήσουμε έλλογα  τον εαυτό μας στη σκακιέρα δράσης. Πως όμως θα εντοπίσουμε τη στιγμή και θα την οικειοποιηθούμε;
Η  χαλάρωση, η εκτόνωση προϋποθέτουν την παύση και τα διαλείμματα κατά τη διάρκεια της μέρας. Αυτό σημαίνει ότι οφείλουμε να συνηθίσουμε τον εαυτό μας να βάζει «τελείες», δηλαδή να κάνει παύσεις στη ζωή του. Οι «τελείες» αυτές μπορεί να είναι είτε σύντομες και καθημερινές, είτε -όταν τα δεδομένα το απαιτούν- οριστικές και αμετάθετες.  Αν π.χ. αντιμετωπίσουμε εξάντληση στο χώρο εργασίας μερικές βαθιές αναπνοές αρκούν για να μας ανατροφοδοτήσουν, όπως και το να ακούσουμε στο τηλέφωνο ένα αγαπημένο μας πρόσωπο. Η πλήρης απραξία για μερικά λεπτά ενδέχεται να έχει ευεργετικά αποτελέσματα πάνω μας. 

Weather on Demand: Τροποποίηση Καιρού στην Ελλάδα

Αποτέλεσμα εικόνας για Weather on Demand: Τροποποίηση Καιρού στην Ελλάδα

Ο ΕΛΓΑ κάνει τροποποίηση καιρού σε επιλεγμένες περιοχές για χαλαζική προστασία, με τα αεροπλάνα της 3Δ, εκεί που τελικά… συνεχίζει να πέφτει το περισσότερο χαλάζι

Θυμίζει λίγο η υπόθεση τις τακτικές της μαφίας που προσέφεραν προστασία από… τον εαυτό της!
Ήρθε η ώρα να δούμε ποιος προκαλεί την κλιματική αλλαγή και ποια συμφέροντα κρύβονται πίσω από αυτήν; Μικρά και μεγάλα αεροπλάνα, με μικρά και μεγάλα συμφέροντα. Και το αποτέλεσμα είναι, αντί η χώρα να έχει επάρκεια σε αγαθά που μπορεί να παράξει και να κάνει εξαγωγές, στο τέλος να εισάγει, ενώ ο αγροτικός κόσμος να ψάχνει τρόπους πως θα ξανασπείρει τα χωράφια του.
Οι ευθύνες των κυβερνώντων είναι τεράστιες, όσο τεράστιες και οι τσέπες της 3Δ που θα ήταν χαρά της να μην μείνει σπιθαμή ελληνικής γης αψέκαστη!
Το Κίνημα Επιβιώνουμε έχει αφιέρωμα στο θέμα της Τροποποίησης Καιρού στη χώρα μας, μια εντελώς αμφισβητούμενη πρακτική που όχι μόνο δεν ωφελεί αγρότες και κτηνοτρόφους, αλλά συμβάλλει στην καταστροφή τους. Κάποιοι ωστόσο επιμένουν, γιατί τα συμφέροντα είναι πολλά, ενώ στον αγροτικό κόσμο επικρατεί το χάος και το γνωστό διαίρει και βασίλευε.
Picture
“Τροποποίηση καιρού ονομάζεται η σχεδιασμένη επέμβαση του ανθρώπου σε συγκεκριμένα νέφη…Η πιο γνωστή μέθοδος τροποποίησης καιρού είναι η σπορά των νεφών, η οποία εφαρμόζεται για να επιτευχθεί αύξηση βροχής και χιονιού, καταστολή χαλαζιού και διάλυση ομίχλης”
Τροποποίηση καιρού στην Ελλάδα
Picture

Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιεί αυτήν την πρακτική. Τα προγράμματα, γίνονται μέσω του ΕΛ.ΓΑ. και σε συνεργασία με την 3Δ  Α.Ε. Όπως γράφει η εταιρεία στο ιστολόγιο της: “Η 3Δ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1976 και αρχικά, η κύρια ενασχόληση της εταιρείας ήταν  οι αεροψεκασμοί με αεροπλάνα. Στη συνέχεια και με την αποκόμιση εξειδικευμένης τεχνογνωσίας καθώς και ιδιόκτητου εξοπλισμού, η εταιρεία επεκτάθηκε και σε άλλες δραστηριότητες όπως την τροποποίηση καιρού (…) Σήμερα η 3Δ Α.Ε. παρέχει ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών με εξειδίκευση στον τομέα εφαρμογών τροποποίησης καιρού. Είναι ενεργό μέλος του Weather Modification Association (WMA). Συνάπτει, κυρίως, κυβερνητικές συμβάσεις και ασχολείται ενεργά με προγράμματα αύξησης βροχοπτώσεων και καταστολής χαλαζιού από το 1981.  

Είμαστε συχνά πιο ανόητοι απ’ ότι πιστεύουμε και γινόμαστε, έτσι, εύκολα άδικοι με τον ίδιο μας τον εαυτό μας. (SCHOPENHAUER)



Στον βίο είναι όπως στο σκάκι: εμείς καταστρώνουμε κάποιο σχέδιο, η εκτέλεσή του, όμως, εξαρτάται από το τι αποφασίζει να πράξει στο μεν σκάκι ο αντίπαλος, στον δε βίο η μοίρα οι τροποποιήσεις στις όποιες υποβάλλεται το αρχικό μας σχέδιο είναι συνήθως τόσο μεγάλες που, κατά την εκτέλεσή του, μόλις και μετά βίας αναγνωρίζεται χάρη σε μερικές βασικές κινήσεις.
Εξάλλου, υπάρχει στην διαδρομή της ζωής μας και κάτι πέρα απ’ όλα αυτά. Πρόκειται για μία αλήθεια τετριμμένη και πάμπολλες φορές πιστοποιημένη, πως δηλ. είμαστε συχνά πιο ανόητοι απ’ ότι πιστεύουμε, ενώ, αντίθετα, το ότι είμαστε συχνά φρονιμότεροι απ’ ότι πιστεύουμε είναι μία ανακάλυψη που κλίνουν μόνον όσοι έχουν βρεθεί σ’ αυτήν την κατάσταση, και μάλιστα δεν την κάνουν παρά μόνον αργότερα. 
Στις κύριες γραμμές, τις βασικές καμπές της πορείας του βίου μας, δεν ενεργούμε τόσο βάσει σαφούς γνώσεως του ορθού όσο σύμφωνα με μια εσωτερική παρόρμηση μ’ ένα –θα ‘λεγε κανείς- ένστικτο προερχόμενο από τα βάθη της οντότητας μας και, κατόπιν, κατακρίνουμε σχολαστικά τις πράξεις μας με γνώμονα έννοιες σαφείς, όμως ανεπαρκείς, έννοιες επίκτητες ή, μάλλον, δανεισμένες , και γινόμαστε έτσι, εύκολα άδικοι με τον ίδιο μας τον εαυτό μας.

12 αλήθειες που η ψυχή σας θέλει να θυμηθείτε



“Δεν έχετε ψυχή. Είστε μια ψυχή. Έχετε ένα σώμα.”  ~ C.S Lewis
Αν και μπορεί να αισθάνεστε έτσι, η ψυχή σας δεν είναι διαχωρισμένη από εσάς. Στην πραγματικότητα, η ψυχή σας είναι η αληθινή σας ύπαρξη. Είμαστε απλώς σκιές από όλων αυτών που είμαστε και έτσι είναι εύκολο να ξεχάσουμε ποιοι είμαστε, από πού ερχόμαστε και όλα αυτά που μπορούμε να γίνουμε. Μερικές φορές χρειαζόμαστε μια υπενθύμιση.
  1. Είστε ακριβώς εκεί που πρέπει να είστε
Ανεξάρτητα από τις καταστάσεις, από τον δρόμο που σας έφερε εκεί που είστε την συγκεκριμένη στιγμή. Οι επιλογές, τα αποτελέσματα και τα μονοπάτια που θα μπορούσατε να είχατε πάρει και δεν το κάνατε.
Η ψυχή σας θέλει να ξέρετε πως όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο και τίποτα δε συμβαίνει στην τύχη. Να έχετε πίστη και όλα θα πάνε καλά.
  1. Τα πάντα είναι προσωρινά
Τίποτα δεν διαρκεί για πάντα, το καλό, το κακό και το άσχημο, τίποτα δεν είναι μόνιμο. Οπότε να είστε παροδικοί. Να είστε σαν το νερό και κυλήστε με τα πάνω και τα κάτω της ζωής.
  1. Οτιδήποτε και αν χρειάζεστε είναι μέσα σας
Γνωρίστε τον εαυτό σας, καθίστε μαζί του και καταλάβετε τον. Οτιδήποτε και αν χρειάζεστε, η δύναμη σας, το κουράγιο, η συμπόνια και η αγάπη όλα υπάρχουν μέσα σας. Μπορείτε να επιλέξετε αυτό που χρειάζεστε, να το βρείτε και να το βγάλετε έξω στον κόσμο.
  1. Είστε εντάξει έτσι όπως είστε
Ο κύριος σκοπός της ζωής δεν είναι να αναγκαστείτε να αλλάξετε τον εαυτό σας ή να υποστείτε μια σημαντική μεταμόρφωση. Είναι να είστε γαλήνιοι με αυτό που είστε οποιαδήποτε στιγμή “ανεξάρτητα από αυτά που έχετε ή δεν έχετε κάνει, που έχετε ή δεν έχετε πει.” – Katrina Cavanough
Η μεταμόρφωση είναι μια επιλογή που όλοι έχουμε αλλά δεν πρέπει να εξαναγκάζεται λόγω ικανοποίησης. Η αληθινή μεταμόρφωση έρχεται πρώτα με την αποδοχή.

Δεν Πάει ο Νους σας! Με Αυτό το Καλλυντικό θα Σταματήσει το Τσίμπημα Κουνουπιών να σας Τρώει!

Δεν Πάει ο Νους σας! Με Αυτό το Καλλυντικό θα Σταματήσει το Τσίμπημα Κουνουπιών να σας Τρώει!

Όσο προσεκτικοί κι αν είστε, όσα εντομοαπωθητικά κι αν απλώνετε πάνω σας κάποια στιγμή θα γίνει η “στραβή” και θα αποκτήσετε το πρώτο τσίμπημα κουνουπιού του καλοκαιριού. Μην πτοείστε! Εμείς σας έχουμε τον τρόπο για να γλιτώσετε μια και καλή από την τρομερή φαγούρα που φέρνουν τα τσιμπήματα. 
Μπορεί να έχουν βγει διάφορα προϊόντα στην αγορά που υπόσχονται ότι μειώνουν την αίσθηση της φαγούρας αλλά στην πραγματικότητα δεν κάνουν δουλειά.

κουνούπια
Η φαγούρα από το τσίμπημα κουνουπιών είναι σίγουρα ενοχλητική.
Εμείς ανακαλύψαμε το μυστικό που και δεν θα σας κοστίσει τίποτα και θα μειώσει τη φαγούρα κατά πολύ.

Μυαλὰ κιμάς…

Μυαλὰ κιμάς...Πληροφορία. 
Ἄφθονη πληροφορία. Ἀνεξέλεγκτη πληροφορία. Ἀφιλτράριστη πληροφορία. 
Πληροφορία ποὺ δὲν κρίνεται, δὲν ἐπεξεργάζεται, δὲν «ἀρχειοθετεῖται».
Εἴμαστε θύματα τῆς πληροφορίας.
Ἀπὸ ἐδῶ μαθαίνουμε τὸ ἄλφα κι ἀπὸ ἐκεῖ τὸ ἀντίθετό του.
Ἀπὸ ἐδῶ μᾶς παρουσιάζουν κάτι ὡς ἀλήθεια, ἀλλὰ ἀπὸ τὴν ἄλλην μᾶς τὴν καταῤῥίπτουν.
Ἀπὸ ἐδῶ τὰ ἴδια μας τὰ μάτια μᾶς ἀποδεικνύουν κάτι, ἀλλὰ ἀπὸ τὴν ἄλλην μᾶς …ἀκυρώνουν τὶς ἀποκαλύψεις οἱ …πεποιθήσεις μας.
Εἴμαστε ἀνίκανοι νὰ χρησιμοποιήσουμε ἐμεῖς τὴν πληροφορία ὅπως ἐμεῖς χρειαζόμεθα.
Συχνὰ στεκόμεθα σὲ αὐτήν, τὴν κάνουμε σημαία, ἐὰν ἐξυπηρετῇ τὸ πεποιθησιακό μας σύστημα καὶ τὴν παπαγαλίζουμε.
Ἐὰν μᾶς ξεβολεύῃ τὴν θεωροῦμε …προπαγάνδα καὶ τὴν πετᾶμε στὰ σκουπίδια, ἀνίκανοι πάντα νὰ διακρίνουμε μέσα της ψήγματα ἀληθείας.
Ἀπασχολούμεθα διαρκῶς μὲ τὴν συλλογὴ πληροφοριῶν ποὺ ὅμως, ὅταν θὰ τὶς χρειασθοῦμε, ἀδυνατοῦμε νὰ τὶς ἀνασύρουμε ἀπὸ τὴν μνήμη μας καὶ νὰ τὶς μετατρέψουμε σὲ γνώσεις. 
Κι ἔτσι καταντοῦν, χρήσιμες κι ἄχρηστες πληροφορίες, νὰ γεμίζουν τὶς σκέψεις μας μὲ σκουπίδια. .

Ο άνθρωπος είναι απόλυτα ελεύθερος και γι’ αυτό είναι απόλυτα υπεύθυνος

Κανείς δεν μπορεί να υποδείξει στον καθέναν τι πρέπει να πράξει λέει ο Σαρτρ. Δεν υπάρχει καμιά συνταγή για το πώς οφείλουμε να ρυθμίσουμε τη ζωή μας. Καθένας από μας θα πρέπει να βασιστεί στο συναίσθημά του και στη λογική του, προκειμένου να διακρίνει ποιο είναι στην εκάστοτε δεδομένη στιγμή το ηθικό χρέος του.
99247470_o
«Είναι και το Μηδέν» (L‘ être et le néant)
Αποδεχόμενος να αποφασίσει μόνος του ένας άνθρωπος είναι υποχρεωμένος συγχρόνως να αναλάβει ολόκληρη την ευθύνη για τις συνέπειες της όποιας απόφασής του.
Το 1943, σε ένα από τα σημαντικότερα βιβλία του «Το Είναι και το Μηδέν», ο Σαρτρ ανέπτυξε τις σκέψεις του πάνω σε έννοιες όπως η ανθρώπινη συνείδηση, η ελευθερία του ατόμου και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Το 1946, και αφού είχε εστιάσει την προσοχή του στον άνθρωπο, αποφάσισε να αναδείξει στο επόμενο του έργο, «Ο Υπαρξισμός είναι ένας ανθρωπισμός», το θέμα της κοινωνικής υπευθυνότητας.  Έτσι, καταπιάστηκε με την έννοια της ελευθερίας όχι μόνο ως αξία ή ως στόχος αλλά σαν αναπόσπαστο στοιχείο της ανθρώπινης ύπαρξης που συνεπάγεται την κοινωνική υπευθυνότητα.
Η εμπειρία του τρόμου, που προκαλεί στον άνθρωπο η απόλυτη ελευθερία του στην επιλογή των πράξεών του, τον αναγκάζει πολλές φορές να καταφεύγει σ’ αυτό που ο Σαρτρ ονομάζει κακή πίστη.
Πρόκειται για τη λήψη των αποφάσεών του βάσει ενός καθιερωμένου κώδικα αξιών, όπως, για παράδειγμα, η ιδεολογία, ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η δικαιοσύνη, η πίστη κλπ, σύμφωνα προς τις οποίες καλούμαστε να ρυθμίσουμε τη συμπεριφορά μας.
Αυτές οι αρχές αποτελούν, κατά τον Σαρτρ, ένα άλλοθι, για να μεταθέσουμε το βάρος της ευθύνης που πρέπει να αναλάβουμε, όταν, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε κάποιο ηθικό δίλημμα, είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε κάποια απόφαση.
Αν καθυστερούμε να πάρουμε μια δύσκολη απόφαση, σκεπτόμενοι με τρόμο τι θα συμβεί, το τελευταίο μας το προκαλεί η απόλυτη ελευθερία μας.

Ποια είναι τα αριστερόστροφα φαινόμενα του πλανήτη και του σύμπαντος;



Γνωρίζουμε πολλά για τους αριστερόχειρες, αυτή την ιδιόμορφη και ταυτόχρονα εντυπωσιακή ομάδα ανθρώπων που κάθε χρόνο στις 13 Αυγούστου έχει την τιμητική της. Τι ξέρουμε όμως για αριστερόστροφες πράξεις και φυσικές καταστάσεις, δηλαδή για όσα γυρίζουν αντίθετα από τη φορά των δεικτών του ρολογιού; Υπάρχουν τέτοια φαινόμενα και ποια είναι;

Αριστερά στη φύση

Όλοι οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος αλλά και όλοι σχεδόν οι γνωστοί αστεροειδείς και οι κομήτες περιστρέφονται με αριστερή φορά γύρω από τον ήλιο. Οι πλανήτες κάνουν το ίδιο και γύρω από τον άξονά τους, με εξαίρεση την Αφροδίτη και τον Ουρανό, που κινούνται (ανεξήγητα) δεξιόστροφα ως προς τον άξονά τους.
Οι τυφώνες, οι κυκλώνες και οι ανεμοστρόβιλοι κινούνται αριστερόστροφα, μόνο όμως στο βόρειο ημισφαίριο της Γης – στο νότιο κινούνται δεξιόστροφα. Η ιδιοτροπία αυτή είναι γνωστή στους φυσικούς. Είναι ένα φαινόμενο που επηρεάζει το νερό και τον αέρα και αποδίδεται στην «δύναμη Coriolis», η οποία σχετίζεται με την περιστροφή της Γης. Χάρη στην ίδια δύναμη, αν γεμίσουμε με νερό έναν νιπτήρα στο βόρειο ημισφαίριο και αφαιρέσουμε το πώμα από τον πυθμένα, το νερό κατά τη διαφυγή του από την τρύπα εμφανίζει αριστερόστροφη κίνηση.

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΦΤΥΣΙΜΟ


Νίκησε στη Μάχη που έκρινε το μέλλον της αυτοκρατορίας. Ηττήθηκε ο μέγας και πανίσχυρος αντίπαλος. Επέστρεψε θριαμβευτής στη Ρώμη. Ήταν ο ήρωας. Τα πάντα όλα στα πόδια του. Ο στρατηγός, όπως όλοι οι πριν και μετέπειτα απ' αυτόν, έγινε και πολιτικός. Έφθασε μέχρι πρόεδρος της Συγκλήτου. Ο Πόπλιος Κορνήλιος Σκιπίων.
Ο Σκιπίων ο «Αφρικανός», όπως αποκαλούνταν μετά τη νίκη του επί του Αννίβα. Έτσι τον αναφέρει και η Ιστορία, ο «Αφρικανός».
Η Καρχηδόνα είναι η «πλανηταρχία» του τότε γνωστού κόσμου, στην Μεσόγειο. Η Ρώμη η ανερχόμενη δύναμη. Ο πόλεμος, οι πόλεμοι θα δώσουν την απάντηση, ποια από τις δύο κοσμοκράτειρες θα πάρει το επάνω χέρι. Γνωστή ιστορία από τότε που βγαίνει ο Ήλιος στη γη.
Ο Ανίβας ο Καρχηδόνιος, ο μεγάλος πονοκέφαλος της Ρώμης, απειλεί την αυτοκρατορία, έχει καταλάβει τη νότια Ιταλία. Ο Σκιπίων, που γεννήθηκε σα σήμερα 20 Ιουνίου, το 236 πριν τον Χριστό, είναι Ύπατος στην Ισπανία και κάνει την «αντικίνηση». Εκστρατεύει στην Καρχηδόνα, την ανταγωνίστρια της Ρώμης, και μεταφέρει τον πόλεμο στο γήπεδό της Βόρειας, της «μικρής» Αφρικής.
Δεν είχε άλλη επιλογή η αρχιστρατηγάρα ο Ανίβας, επέστρεψε στην πατρίδα. Η σύγκρουση έγινε το 202, στην κρίσιμη και αληθινά ιστορική Μάχη της Ζάμα. Περισσότερο σύγχρονος ο στρατός του Ρωμαίου , ο οποίος έδειξε την κλάση του στην τακτική των κινήσεων, και κέρδισε την σπουδαία παρτίδα.
Ρόλο στη μοίρα του Σκιπίωνα έπαιξε ο Αντίοχος ο Γ'. Ποιος είναι αυτός;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα