Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Αναζητώντας τα αίτια στα ψυχολογικά προβλήματα



Υπάρχουν ορισμένες γενικές αρχές που είναι χρήσιμο να τις έχετε κατά νου όταν προσπαθείτε να αναλύσετε τι μπορεί να πυροδότησε το πρόβλημα που προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε.

1) Αν είναι ένα γενικευμένο πρόβλημα, θα πρέπει να έχει τις ρίζες του στα πρώτα παιδικά χρόνια. Ας πάρουμε ένα παράδειγμα: τον υπερβολικό φόβο για τα ζώα. Αν σε ηλικία δώδεκα ετών σάς είχε επιτεθεί ένα σκυλί, μπορεί να αποκτήσατε μια φοβία για τα σκυλιά. Αν όμως σας είχε επιτεθεί ένα σκυλί όταν ήσασταν δύο ετών, αυτή η φοβία μπορεί να γενικεύτηκε σε μια φοβία για όλα τα τριχωτά και μαλλιαρά ζώα. Ο γενικευμένος φόβος για όλα τα πρόσωπα σε θέση ισχύος, όπως μεταξύ άλλων δάσκαλοι, αστυνομικοί και ιερωμένοι, είναι πολύ πιθανό να έχει τις ρίζες του στα πρώτα παιδικά χρόνια, στο φόβο του πατέρα.

2) Αν το πρόβλημα έχει να κάνει με υπερβολικές ψυχολογικές αντιδράσεις, με βίαια ξεσπάσματα και έντονα νεύρα απέναντι στις αποτυχίες, τότε το πρόβλημα οφείλεται στο παιδί που κρύβετε μέσα σας. Μπορεί να έχετε πρόβλημα ελέγχου του παρορμητισμού σας, αλλά ένα λεπτομερές ιστορικό για το πώς σας αντιμετώπιζαν ως παιδί, θα σας δώσει την απάντηση στο πρόβλημα.

3) Να θυμάστε ότι η τακτική πειθαρχίας που χρησιμοποιούσαν οι γονείς σας όταν ήσασταν παιδί, ο τρόπος με τον οποίο σας έλεγχαν, θα είναι ο τρόπος με τον οποίο έχετε συνηθίσει κι εσείς να ελέγχετε τους άλλους, ιδίως τα δικά σας παιδιά.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΕΟΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΦΩΣ ΗΡΘΕ ΣΤΟΝ ΚΤΙΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙ - Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!! Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΛΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΣΤΟ MATRIX !!




Δηλαδή προσκυνούμε τον δεύτερο νου δημιουργό εμείς οι κοινοί θνητοί;;

Νομίζω πιστεύουμε στον Θεό Πατέρα. Σ' αυτόν στέλνουμε όλες τις προσευχές και την αγάπη μας. Όλοι παραξενευόμαστε για τον σκληρό κόσμο μας αλλά μόνο εικασίες κάνουμε μην μπορώντας μόνοι μας να βρούμε μία λογική εξήγηση. Οι πηγές γνώσης έχουν εξαφανιστεί και μόνον ένας Ερμής Τρισμέγιστος διασώθηκε για να αφυπνίσει ίσως όσους τυχόν τον διαβάσουν και να τους δώσει την πληροφορία οτι ο κατασκευαστής του σύμπαντος μας δεν είναι ο ίδιος ο Πανάγαθος Θεός Πατέρας.

ο Ερμής είναι ο θεός που γνωρίζουμε απο την αρχαία ελληνική μυθολογία;;

Στα Ορφικά αναφέρεται πώς στην αρχή βασίλεψε ο Ουρανός που τον διαδέχτηκε ο Κρόνος. Μετά τον Κρόνο βασίλεψε ο Δίας και στη συνέχεια ο Διόνυσος.
Ο Ερμής γεννήθηκε από τον Δία και την κόρη του Άτλαντα, Μαία και υπηρέτησε σαν γραμματέας τον Κρόνο, αδελφό του παππού του, Άτλαντα. Ενδεχομένως ήταν ο αντιβασιλέας του Κρόνου στην Αίγυπτο. Αυτά μπορεί να έγιναν το 25.000. Επειδή όμως υπάρχει η πληροφορία οτι μαθητής του Ερμή υπήρξε ο Ήφαιστος, τότε ίσως έζησε το 50.000 π.Χ. σύμφωνα με τον Διογένη τον Λαέρτιο.
Η αποκάλυψη πνεύματος υπερφυσικού, δημιούργησε στο πρόσωπο του Ερμή, τον πρώτο "απόστολο" του μονοθεϊσμού.

άρα υπαρκτό πρόσωπο..


Έτσι νομίζω. Όλοι αυτοί θεωρούνται κατώτεροι θεοί και έπαιξαν μεγάλο ρόλο στα γήινα δρώμενα. Δεν έχω καταλάβει ακόμη τι ακριβώς ήταν.
Στον τρίτο λόγο του Ερμή γίνεται αναφορά στη δημιουργία και την διάλυση των όντων. Εκεί γίνεται αναφορά στους κατώτερους θεούς που αναφέρει και ο Πλάτωνας, δηλαδή στα φωτοφόρα όντα που κατ' εντολήν του δημιουργού Νου επεμβαίνουν στους γενετικούς κώδικες των όντων, και κάνουν διαδοχικές επεμβάσεις πάνω στην εξελικτική πορεία του γόνου.
Στην ουσία οι " θεϊκοί κύκλοι " του Ερμή, οι παραδοσιακοί θεοί της αρχαιοελληνικής θεολογίας (Ωκεανός - Τηθύς - Φόρκυς - Κρόνος - Ρέα - Δίας - Ήρα και άλλοι) και οι θεοί του Πλάτωνα (Τίμαιος 41) είναι αυτό ακριβώς που αναφέρει ο τελευταίος, δηλαδή κατώτεροι θεοί που είχαν την δυνατότητα να διαμορφώνουν και να εξελίσσουν τα δημιουργήματα του κτιστού σύμπαντος. Βοηθοί του δημιουργού Νου.

όλοι αυτοί οι κατώτεροι Θεοί ήταν υπαρκτά πρόσωπα;;

Sequoyah: Ο Ινδιάνος που (ξανά) ανακάλυψε τη γραφή



Γνωρίζουμε τους μεγαλοφυείς ανθρώπους που έγιναν γνωστοί. Όμως πόσοι είναι εκείνοι που προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις, αλλά δεν κατάφεραν να επιπλεύσουν; Ίσως επειδή ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος γι’ αυτούς;
Και ακόμα: Πόσες χιλιάδες μεγαλοφυΐες πνίγηκαν, επειδή δεν γεννήθηκαν στο δυτικό κόσμο, επειδή δεν πρόλαβαν να μεγαλώσουν, επειδή δεν έμαθαν καν να διαβάζουν;
Η ανθρωπότητα, αν μπορούμε να την αντιληφθούμε ως ολότητα, θα κέρδιζε πολλά αν κάθε άνθρωπος που γεννιέται σ’ αυτό τον πλανήτη είχε πρόσβαση στα αγαθά -υλικά και πνευματικά.
Όλοι γνωρίζουν την περίπτωση του Ραμανούτζαν, του Ινδού μαθηματικού που χωρίς καθόλου εκπαίδευση στα καθαρά μαθηματικά κατάφερε να φτάσει το επίπεδο του Γκάους.
Όμως υπάρχει και μια λιγότερο γνωστή περίπτωση, του Sequoyah, ενός Ινδιάνου της φυλής των Τσερόκι, που έκανε μόνος του όσα ολόκληρη η Μινωική Κρήτη.
Ήταν μία απ’ τις μοναδικές φορές στην ιστορία της ανθρωπότητας που ένας αναλφάβητος κατασκεύασε μια γραφή.

Γιατί ζηλεύουμε;

Του Ψυχολόγου, Γιάννη Ξηντάρα,
Η ζήλεια (όταν έχει μέτρο και δεν φτάνει σε σημεία υπερβολής) είναι “φυσιολογική” στην σχέση μεταξύ δύο συντρόφων γιατί υποδεικνύει αγάπη, πάθος και ενδιαφέρον… Την βιώνουμε συνήθως όταν νιώθουμε ότι η σχέση μας με τον σύντροφο μας απειλείτε από οποιονδήποτε -κυρίως εξωγενή- παράγοντα. Είναι μία φυσιολογική αντίδραση ή σε τελική ανάλυση μία ασπίδα άμυνας για να αποφύγουμε τον πόνο ενός επικείμενου χωρισμού.
Τι γίνεται όμως, όταν το συναίσθημα της ζήλειας ξεπερνάει το όρια; Πως μας δημιουργεί προβλήματα στην σχέση; Τι γίνεται στην ιδέα ότι ο/η σύντροφός μας θα διαλέξει κάποιον άλλον/η εκτός απο εμάς, ότι θα βάλει άλλους ή άλλες προτεραιότητες μπροστά απο εμάς; Σε αυτήν την περίπτωση μας καταβροχθίζει αυτή η δυσάρεστη αίσθηση, ”να νιώθουμε οτι ζηλεύουμε” … μας δημιουργεί ένα τεράστιο πλήγμα.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που κρύβονται πίσω από αυτήν την συναισθηματική κατάσταση.
  1. Η χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση προκαλούν αισθήματα μειονεξίας και αυτο-υποτίμησης με αποτέλεσμα να μην εμπιστευόμαστε κανέναν και τίποτα και στο τελικό στάδιο να εκδηλώνουμε υπερβολική κτητικότητα στον σύντροφο μας ακόμα και για τα πιο απλά θέματα… Ο φόβος δηλαδή μην χάσουμε τον/την άλλον/η επειδή ”εμείς” δεν αξίζουμε. Αναλογιστείτε λοιπόν: Νιώθετε καλά με τον εαυτό σας; Έχετε μια υγιή σχέση με τον σύντροφο σας; Βασίζεται στην αγάπη και τον σεβασμό; (Όταν αισθάνεσαι ανεπαρκής σε μία σχέση που ουσιαστικά δεν έχει προβλήματα, τότε μάλλον το πρόβλημα πρέπει να αρχίζει από εσάς…)

Οι μεγάλοι Κατακλυσμοί του πλανήτη



Κατά την ελληνική μυθολογία έλαβαν χώρα στην Ελλάδα και γενικά στον τότε γνωστό κόσμο τρεις Κατακλυσμοί, του Ωγύγου, Δαρδάνου και Δευκαλίωνος . Σε άλλους πολιτισμούς πολλές φορές γίνονται αναφορές για αυτές τις θεομηνίες όμως με διαφορετικό όνομα. (π.χ κατακλυσμός του Νώε)


(Α) Κατακλυσμός του Ωγύγου
Ο πρώτος Κατακλυσμός συνέβη βασιλεύοντος του Ωγύγου και γι’ αυτό πήρε το όνομα του. Τότε πλημμύρισε η Αττική και οι κάτοικοι της, άλλοι μεν πνίγηκαν και άλλοι - όσοι πρόλαβαν - την εγκατέλειψαν.
Τούτο συνέβη επειδή ο Κηφισός ποταμός πλημμύρισε και έπνιξε την Αττική και την Βοιωτία [Παυσ. Βοιωτικά Ε’ 1 και Η’, Σχόλ. Απόλλων. Γ’1177 κ.α.] Λένε δε ότι τότε φάνηκε σημείο παράξενο στο δίσκο της Αφροδίτης, επειδή μετεβλήθηκε και η διάμετρος και το σχήμα και το χρώμα και η τροχιά της. Ο Freret νομίζει ότι το παράδοξον ουράνιο σώμα ήταν κάποιος κομήτης και όχι η Αφροδίτη, και μάλιστα στην διατριβή του τεκμηριώνει ότι ήταν εκείνος ο κομήτης που φάνηκε και το 1680 {Κάστωρ παρ’ Αυγουστίν. Πολ. Θ’ . θ’ Ιη’. Ή Υπομνήματ. Ακαδ.τόμ. Ι’ σελ. 357} και υποθέτουν ότι αυτός ο κομήτης πέρασε πολύ κοντά στη Γη, ή ότι μέρη τούτου χτύπησαν τη Γη και δημιούργησαν πελώριο παλιρροϊκό κύμα, το οποίο προξένησε ασύλληπτη καταστροφή. Πιθανολογούν δε ότι εξ αιτίας αυτής της φυσικής καταστροφής εξηφανίσθη ο Προκατακλυσμιαίος Αιγαιατικός Πολιτισμός. Ο Κατακλυσμός του Ωγύγου χρονολογείται την Ογδόη Εποχή, δηλαδή πριν 25.000 περίπου χρόνια (25.000 χρόνια Προ Εποχής).

Θα συγκρουστεί ο Νιμπίρου με τη Γη στις 23 Σεπτεμβρίου;

Σύμφωνα με μια προφητεία, ο μυστηριώδης πλανήτης Νιμπίρου ή Πλανήτης Χ θα συγκρουστεί με τη Γη στις 23 Σεπτεμβρίου 2017.

Κάποιοι πιστεύουν ότι ένας πλανήτης θα συγκρουστεί με τη Γη τον Σεπτέμβριο. Πόσες πιθανότητας υπάρχουν να συμβεί αυτό; Photo: Reuters. Πηγή: Supplied
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 Αυγούστου, θα γίνει η ολική έκλειψη Ηλίου για την οποία γίνεται ήδη τόσος λόγος. Κατά τη διάρκεια της έκλειψης, ο δίσκος του Ήλιου θα καλυφθεί πλήρως από τη Σελήνη. Η έκλειψη θα συμβεί πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, γι’ αυτό και ονομάζεται «Μεγάλη Αμερικανική Έκλειψη». Το σκοτάδι θα καλύψει ένα μονοπάτι πλάτους 112 χλμ. από το Όρεγκον στην δυτική ακτή των ΗΠΑ μέχρι τη Νότια Καρολίνα στην ανατολική ακτή, ένα μονοπάτι στο οποίο κατοικούν 12 εκατομμύρια άνθρωποι.
Η τελευταία ολική έκλειψη Ηλίου πάνω από την αμερικανική ήπειρο έγινε το 1979, ενώ η τελευταία έκλειψη που κάλυψε τις ΗΠΑ από ακτή σε ακτή έγινε το 1918. Η φετινή πάντως έκλειψη είναι η πρώτη ολική που συμβαίνει σε όλη την αμερικανική ιστορία. Την έκλειψη αναμένεται να την παρακολουθήσουν ζωντανά περί τα 220 εκατομμύρια Αμερικανών.
Η έκλειψη θα ξεκινήσει στις 9:05 το πρωί και θα τελειώσει στις 14:48 το απόγευμα. Η πλήρης κάλυψη του ηλιακού δίσκου θα διαρκέσει 2 λεπτά και 40 δεύτερα.

20+1 ασυνήθιστες φωτογραφίες που σίγουρα χρειάζονται και δεύτερη ματιά



Μερικές φορές, ακόμη και οι τυχαίες φωτογραφίες αποδεικνύονται πολύ πιο ενδιαφέρουσες από αυτές που έχουν στηθεί πολύ προσεκτικά!

Αυτό μπορεί να οφείλεται σε κάποια ασυνήθιστη γωνία λήψης, στο timing ή ακόμη και σε πράγματα στα οποία έχει βάλει το χεράκι της η Φύση…
Δείτε λοιπόν μια σειρά από εκπληκτικές φωτογραφίες που καμιά δημιουργία στο Photoshop δεν μπορεί να ξεπεράσει!

Ένα πλοίο στην μέση της πόλης;
Ασυνήθιστες φωτογραφίες που σίγουρα χρειάζονται και δεύτερη ματιά (1)
Όταν η καθημερινότητα μοιάζει με το Inception
Ασυνήθιστες φωτογραφίες που σίγουρα χρειάζονται και δεύτερη ματιά (2)

Ο Χυμός ενός Καλοκαιρινού Φρούτου Μπορεί να Λύσει το Πρόβλημα της Αϋπνίας

Ο Χυμός ενός Καλοκαιρινού Φρούτου Μπορεί να Λύσει το Πρόβλημα της Αϋπνίας

Σύμφωνα με τα πορίσματα επιστημονικής έρευνας, η κατανάλωση αυτού του χυμού κάθε βράδυ λίγο πριν ξαπλώσετε μπορεί να σας χαρίσει έως και 1,5 ώρα περισσότερο ύπνο.
Οι ερευνητές του Louisiana State University μελέτησαν 7 ενηλίκους ανθρώπους που αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα αϋπνίας. 
Το πείραμα διήρκησε 6 εβδομάδες. 

Σοκαριστικές Πραγματικές Ασθένειες που αλλοιώνουν κάθε ανθρώπινο χαρακτηριστικό. Η 3η πραγματικά μας “πάγωσε” ολους!



Πρέπει να σας προειδοποιήσουμε για το περιεχόμενο αυτού του άρθρου, καθώς ορισμένες από τις ασθένειες είναι πραγματικά τρομερές.

Εκ μέρους μας, ευχόμαστε το καλύτερο για τα άτομα που έχουν προσβληθεί από αυτές τις ασθένειες.
1. Elephantiasis – Ελεφαντίαση
Αυτό το σύμπτωμα είναι ένας συνδυασμός ποικίλων ασθενειών που αναγκάζει τα μέρη του σώματος να διογκωθούν σε ανώμαλα μεγέθη. Αρκετά αίτια αυτής της κατάστασης είναι: παρασιτικά σκουλήκια, χρόνια λεμφαγγίτιδα, ανοσοποιητική δυσλειτουργία που επηρεάζει τα λεμφικά αγγεία και γενετική διαταραχή.
2. Hypertrichosis -Σύνδρομο Λυκανθρώπου

Αυτή η κατάσταση μπορεί να είναι τόσο γενετική όσο και αποκτηθείσα. Είναι εξαιρετικά σπάνιο, με περίπου 50 περιπτώσεις τεκμηριωμένες από τον μεσαίωνα. Ο επίκτητος παράγοντας προκαλείται από την εξωτερική εφαρμογή των φαρμάκων, τα πιο συνηθισμένα είναι η τοπική μινοξιδίλη. Ο αποκτηθείς παράγοντας μπορεί να επανέλθει όταν διακοπεί η εξωτερική εφαρμογή.

Η παύση κάθε αναζήτησης μάς οδηγεί στη σιωπή



Ποια είναι η φύση του διαλογισμού όταν χρησιμοποιούμε τεχνικές; Μέσα από τη χρήση των τεχνικών του διαλογισμού μπορεί κάποιος να επιτύχει τη συγκέντρωση του νου.

Ο συγκεντρωμένος νους εστιάζεται σε μια εικόνα, ήχο ή σκέψη. Αυτό έχει περιορισμένη αξία. Σε σχέση με την ανακάλυψη της απόλυτης αλήθειας, η συγκέντρωση του νου είναι άχρηστη. 

Όταν εστιάζουμε τον νου μας ξανά και ξανά σε ένα αντικείμενο, νιώθουμε να μειώνεται ο εκνευρισμός μας. Στρέφουμε τον νου μας ξανά πίσω στην αναπνοή μας, πίσω στο μάντρα μας, πίσω στην ενόρασή μας. Έτσι ο νους έχει τώρα μόνο την αναπνοή, μόνο το μάντρα, μόνο την ενόραση.

Αυτό δεν είναι σιωπή. Είναι ουδετερότητα. Συγκεντρωνόμαστε, αλλά έχουμε χάσει την ευαισθησία μας. Εκπαιδεύουμε τον εαυτό μας να μην προσέχει. Υπνωτίζουμε τον εαυτό μας, βάζουμε τον εαυτό μας ξανά στον ύπνο, χωρίς να έχουμε καν αφυπνιστεί.

Τι είναι αυτό που προσπαθούμε να επιτύχουμε μ' αυτή την αυτοσυγκέντρωση; Από τι θέλουμε να ξεφύγουμε; Τι είναι αυτό που προκαλεί τη διάσπαση μέσα στην οποία ζούμε και στην οποία αντιδρούμε, προσπαθώντας με τόση απελπισία να αυτοσυγκεντρωθούμε;

5 εν δυνάμει τραγικοί μύθοι για τη συμπεριφορά των σκύλων



Κατά καιρούς διάφορα περιστατικά, στα οποία αναφέρονται επιθέσεις σκύλων σε ανθρώπους κι ειδικότερα σε παιδιά, έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη, με αποτέλεσμα να υιοθετούνται συχνά λανθασμένες αντιλήψεις για τα σκυλιά. Η Melissa Berryman, συγγραφέας του People Training for GoodDogsWhat Breeders Dont Tell You and Trainers Dont Teachκαταρρίπτει πέντε μύθους για την άσχημη συμπεριφορά των σκύλων και δίνει συμβουλές προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα.
  1. Όταν γνωρίζεις ένα σκυλί, δώσε το χέρι σου για να σε μυρίσειΤα σκυλιά προτιμούν να ερωτηθούν προτού αφήσουν έναν ξένο να τα ακουμπήσει. Αντί λοιπόν να απλώσεις το χέρι σου, ρώτησε πρώτα τον ιδιοκτήτη και στη συνέχεια τον σκύλο: χτύπα ελαφρά το χέρι σου στο πόδι σου και προσκάλεσέ τον να έρθει. Αυτό θα τον χαλαρώσει και θα τον κάνει να πλησιάσει και να σε μυρίσει ή να συνεχίζει να στέκεται μακριά.
  2. Η κάθε ράτσα έχει τη δική της ιδιοσυγκρασίαΤα σκυλιά από τη φύση τους ήταν αρπακτικά ζώα που ζούσαν σε ομάδες. Ράτσες είναι γενικεύσεις που επιτρέπουν στους κυνοτρόφους να ορίζουν καλύτερα αυτό που πουλούν. Αυτό που διαμορφώνει την ιδιοσυγκρασία τους είναι ο ρόλος που παίζει ο άνθρωπος, δηλαδή εσείς. Τα σκυλιά έχουν ανώτερους και κατώτερους συσχετισμούς και χειρισμούς, κι όπως τα αδέρφια σε μια οικογένεια που μπορεί να έχουν τους ίδιους γονείς όμως είναι πολύ διαφορετικά, έτσι δεν μπορεί κανείς να αγοράσει τη συμπεριφορά, αγοράζοντας ένα σκύλο από μια συγκεκριμένη ράτσα.

Τα πουλιά δεν τραγουδούν ποτέ μέσα σε σπηλιές (ΜΠΟΥΣΚΑΛΙΑ)



Ο Θορώ λέει ότι:«Τα πουλιά δεν τραγουδούν ποτέ μέσα σε σπηλιές». Ούτε κι εμείς. Για να μπορέσουμε να μάθουμε, πρέπει να είμαστε ελεύθεροι. Πρέπει να είμαστε ελεύθεροι να δοκιμάζουμε, να πειραματιζόμαστε, να κάνουμε λάθη. Έτσι μαθαίνει κανείς. Καταλαβαίνω τα λάθη σου και κερδίζω από τα δικά μου. Το μυστικό είναι να μην κάνεις δυο φορές το ίδιο λάθος. Έχω όμως ανάγκη να είμαι ελεύθερος να πειραματίζομαι και να δοκιμάζω. Δώσε μου αυτή την ευκαιρία. Δώσε μου την ευκαιρία να ζήσω και να είμαι ο εαυτός μου και να βρω τη χαρά στην ανάγκη. Mη μου κολλάς τα ελαττώματα σου! Άσε με να βρω και να ξεπεράσω τα δικά μου!
Θα ‘θελα να κλείσω με μία παράγραφο του Λέο Ροστέν, που με το δικό του χαρακτηριστικό τρόπo τα λέει όλα:

Η μάζα θεωρεί “τρελό” οποιονδήποτε δεν ανήκει στη “συλλογική τρέλα”

Η μάζα θεωρεί “τρελό” οποιονδήποτε δεν ανήκει στη “συλλογική τρέλα”

Δοκίμασε να σκεφτείς ελαφρώς διαφορετικά από τον κόσμο και όλοι θα αρχίσουν να σε υποπτεύονται: κάτι δεν πάει καλά, είσαι τρελός.

Εάν ανήκεις στη μάζα, θεωρείσαι λογικός. Μπορεί η μάζα να είναι στα πρόθυρα της τρέλας, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Εσύ πρέπει απλά να ανήκεις στη μάζα και να συμπεριφέρεσαι όπως όλοι οι άλλοι. Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Δεν υπάρχουν περιθώρια για την ατομικότητα. Τα άτομα κλείνονται σε ψυχιατρείο.
Τρελό θεώρησαν τον Βούδα, τρελό θεώρησαν τον Ιησού, τρελό θεώρησαν τον Σωκράτη.
Οι μάζες θεωρούν τρελό οποιονδήποτε δεν ανήκει στη συλλογική τρέλα, οποιονδήποτε ξεφεύγει από αυτήν. Αλλά αυτή η τρέλα είναι ο μοναδικός τρόπος για να εξαγνιστείς!
Ο άνθρωπος δεν είναι ένα ον αλλά μια διαδικασία, δεν είναι ένα ον αλλά ένα γίγνεσθαι. Ο σκύλος γεννιέται και πεθαίνει σκύλος.Η κατάσταση δεν είναι η ίδια όσον αφορά τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος μπορεί να γεννηθεί άνθρωπος και να πεθάνει σαν Βούδας! Καμιά άλλη ύπαρξη, εκτός του ανθρώπου, δεν εξελίσσεται ανάμεσα στη γέννηση και στον θάνατο. Αλλά για να φτάσεις σε αυτό θα πρέπει να είσαι ο κεραυνός που θα κάψει ό,τι σάπιο υπάρχει μέσα σου.

4 τεχνικές για να αυξήσετε την δύναμη της θέλησης σας [Βίντεο]



H δύναμη της θέλησης είναι αναγκαία για να oλοκληρώσετε πολλές εργασίες για τις οποίες προσπαθείτε. Αν θέλετε για παράδειγμα να χάσετε βάρος, να σταματήσετε το κάπνισμα, ή την επίτευξη ορισμένων στόχων της σταδιοδρομίας σας, η δύναμη της θέλησης είναι ζωτικής σημασίας. Υπάρχουν τρόποι που μπορείτε να εργαστείτε για την αύξηση της δύναμης της θέλησης σας με την πάροδο του χρόνου.
Ακολουθούν 4 σημαντικές μέθοδοι στο παρακάτω βίντεο που μπορούν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση:

Μάνος Χατζιδάκις - «Η παράδοση έχει αξία μονάχα όταν δεν στηρίζεται στην αναπαράσταση..»


Μάνος Χατζιδάκις - «Η παράδοση έχει αξία μονάχα όταν δεν στηρίζεται στην αναπαράσταση..»
Παράδοση είναι ο εγωισμός των απελθόντων και η ενοχή, ο συμβιβασμός των επιζώντων.
Η πνευματική και η ψυχική δουλεία, που αναστέλλει και απονεκρώνει τελικά τις φυσιολογικές μας λειτουργίες.
Η Παράδοση επιβάλλει την πλήρη υποταγή μας στους νεκρούς –κι έτσι μας καθιστά ακίνδυνους για αλλαγές, τομές, γι’ απελευθέρωση.
Γι’ αυτό και η παράδοση βολεύει τους κρατούντες.
Σ’ όλα τα κράτη τ’ ανελεύθερα, χορεύουν ξέφρενα τους εθνικούς χορούς των, που αποτελούν το βάθρο για περηφάνια και γι’ ανελευθερία «εθνική».
Πώς είναι δυνατό να χορεύεις tango, και ν’ απαιτείς συγχρόνως να φύγει απ’ την κυβέρνηση ο στρατηγός Βιντέλλα.
Αυτό είν’ αδύνατον. Γιατί ο Βιντέλλα είναι το tango ο ίδιος.
Με τα μαλλιά γιαλιστερά από μπριγιαντίνη, με την Παρθένο ανάγλυφη μες στη Μητρόπολη και με τα πόδια έτοιμα για τον χορό.
Ένα, δύο, τρία, τέσσερα κι ύστερα η φωνή του Κάρλος Γκαρντέλ. «Σιωπή μες στη νύχτα...».
Το ίδιο και στη Χιλή, στο Πακιστάν και στο Ιράν, στην Αλβανία και στην Κίνα, στο Μαρόκο, στη Λιβύη και στο Κουβέιτ, και σ’ άλλα μέρη ανατολικά ή της Νοτίου Αφρική.

Tο “κάτι” από το “τίποτα”, ή: ο πυθμένας του απύθμενου

Tο “κάτι” από το “τίποτα”, ή: ο πυθμένας του απύθμενου
Artist: Πέτρος Θεοδώρου
Στις ύπουλα ζοφερές μέρες μας συχνά προσδίδεται μεγάλη έμφαση στην ανάγκη της “θετικής σκέψης” και της “αισιοδοξίας”, σε σημείο που αναδεικνύονται σε ένα νέο είδος “ηθικής”.
Για να εξοβελιστεί το “αρνητικό” και “απαισιόδοξο”, υπάρχουν πλέον πολλές παιδικές χαρές αυταπάτης: καταναλωτική υστερία, πρωταθλητισμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανεξερεύνητες ζούγκλες με “βιντεάκια” στο διαδίκτυο, πολλά υποσχόμενες γέφυρες προς το άπειρο μέσω εσωτερισμού και μεταφυσικής. 

Δημιουργείται έτσι μία ΠΟΛΩΣΗ ανάμεσα στην πραγματικότητα και την επιθυμητή πραγματικότητα. Η κούραση, οι τρόμοι, η κατάθλιψη, η απόγνωση που ελλοχεύουν σε κάθε λεπτό μας, τοποθετούνται ως κάτι “κακό” και ΑΠΕΝΑΝΤΙ από την καταναλωτική και προσομοιωτική μας ευδαιμονία.
Όμως, γίνεται να χωρίσουμε τη μέρα από τη νύχτα; Το καλοκαίρι από τον χειμώνα; Το φως από το σκοτάδι; Τη χαρά από τον πόνο; Τον ενθουσιασμό από την παραίτηση; Μήπως όλα αυτά αποκτούν νόημα ΜΟΝΟΝ ΩΣ ΠΡΟΣ τα αντίθετά τους; Μήπως η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ θετική σκέψη έγκειται στο να αποδεχτούμε την ολότητα των φαινομένων της ζωής μας και απλώς να επιτρέψουμε τη φυσική τους διαδοχή; 

Ας δούμε γιατί μπορεί να μη χρειάζεται να κάνουμε τίποτα για να περάσει μία κατάθλιψη, παρά μόνο να την αποδεχτούμε. Να της κάνουμε χώρο. Να επιτρέψουμε στο τίποτα που ενίοτε φαντάζει απύθμενο μέσα μας, να παράγει τον δικό του πυθμένα, χωρίς να το αποφεύγουμε υστερικά σαν κατάρα.

“Περίεργο” νέφος στον ουρανό του Ελσίνκι



Ένα περίεργο νέφος εμφανίστηκε νωρίς την Τετάρτη στον ουρανό του Ελσίνκι το οποίο απέσπασε το θαυμασμό και την απορία των κατοίκων!

Τι να είναι τούτο, άραγε; Και οι φωτογραφίες ανέβηκαν στα social media

Όσο γινόταν χαμός στα κοινωνικά δίκτυα με τους χρήστες να προσπαθούν να μαντέψουν τι προκάλεσε αυτό το σύννεφο και τι σημαίνει, το Φινλανδικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο έδωσε την επιστημονική του εξήγηση, λέγοντας ότι είναι πιθανό ένα αποτέλεσμα των κρυστάλλων πάγου να αντιδρούν με μια «πλάκα» νέφους σταγονιδίων πιο κάτω.

Ἐγὼ θὰ φτιάξω τὴν Ἑλλάδα ποὺ ὀνειρεύομαι!

Μόνη μου! 
Τὸ θέλετε δὲν τὸ θέλετε…
Τὸ πιστεύετε δὲν τὸ πιστεύετε…
Τὸ στηρίζετε δὲν τὸ στηρίζετε….
Ἐγὼ θὰ φτιάξω τὴν Ἑλλάδα ποὺ ὀνειρεύομαι! Μόνη μου. 
Ἐγὼ εἶμαι κάθε Ἕλλην,  κάθε Ἑλληνίς. Ἐγὼ εἶμαι κάθε κύτταρο αὐτῆς τῆς κοινωνίας! Ἐγὼ εἶμαι τὸ σῶμα αὐτῆς τῆς κοινωνίας!  Ἐγὼ  εἶμαι ὁ μόνος ὑπεύθυνος γιὰ ὅσα θὰ γίνουν. Ἐγὼ ὀφείλω νὰ πράξω τὰ πάντα πρὸ κειμένου νὰ ἀποκτήσουμε ὅλοι μας ἕνα νέο σπίτι! Ἕνα σπίτι γεμᾶτο ἦθος  καὶ δικαιοσύνη. Ἐγὼ  εἶμαι ἡ καρδιὰ τῆς κοινωνίας μας. Ἐγώ, μόνον ἐγώ!
Δέν μέ πιστεύετε; Κυττᾶξτε τὸν καθρέπτη σας. Κυττᾶξτε προσεκτικά. Μέσα σας, βαθειά, βαθύτατα στὰ μάτια. Ἐκεῖ ποὺ τὰ μάτια ἀγγίζουν τὴν καρδιά σας. Ἐκεῖ θὰ μὲ ἀνακαλύψετε. Ἐκεῖ θὰ μὲ ἀναγνωρίσετε. Εἶμαι ἐσεῖς. Εἶμαι ὁ κάθε ἔνας ποὺ στὴν καρδιά του ἔχει μόνον Ἑλλάδα καὶ φῶς. Ἐκεῖ φωλιάζω. Μέσα σας!

Άργησες

Πολλά θα είχαν να πουν αυτοί οι δύο άνθρωποι. Δεν τα είπαν. Προτίμησαν να τα κρατήσουν κρυμμένα μέσα τους. Ένας κόσμος ολόκληρος από εικόνες παλιές, βιώματα, συναισθήματα συμπυκνωμένα στη λέξη ‘άργησες’…
loss_grief
Σύμφωνα με τα παραδοσιακά μας, δεδομένα οι αρμονικές ανθρώπινες σχέσεις συντηρούσαν τις ισορροπίες που μας ήταν απαραίτητες για να μπορούμε να κάνουμε μαζί τον αγώνα για την επιβίωση. Σήμερα, που πρέπει να διαπραγματευτούμε τα πάντα γιατί τίποτε δεν είναι δεδομένο, είναι απαραίτητο να έρθουν στην επιφάνεια οι αντιθέσεις μας.. Σε ένα κόσμο που δεν προσφέρει πια ξεκάθαρες κατευθυντήριες γραμμές, η επικοινωνία με τον εαυτό μας και τους δικούς μας φαίνεται να είναι το μόνο όχημα που μπορεί να μας οδηγήσει σε πιο ασφαλείς και γόνιμες καταστάσεις. Η απατηλή εικόνα της αρμονίας και της ευτυχίας δημιουργεί σύγχυση και επικίνδυνες ακαμψίες.
–           Άργησες
–           Είχε πολύ κίνηση.
–           Συνέχεια αργείς και ανησυχώ. Ακούει κανείς τόσα πολλά…
–           Έχεις δίκιο. Έπρεπε να σου είχα τηλεφωνήσει, αλλά είχα πολλή δουλειά και δεν πρόλαβα. Τι φαΐ έχουμε;

Βίτσια στο σεξ: νέα έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου


ZCZZXXZXXXxxxxX.jpg
Τι έδειξε νέα έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου για τα «ανομολόγητα πάθη» των Ελλήνων
Στοματικό σεξ, πορνό, «παραγωγή» ροζ σκηνών και αποστολή τους μέσω «έξυπνων» συσκευών, σεξ σε δημόσιο χώρο ή σε φτηνά ξενοδοχεία, με τρίτους να… κοιτάνε, αλλά και «αποκαθήλωση» του πρωκτικού σεξ μεταξύ των ομοφυλόφιλων… Η νέα έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου «ξεγυμνώνει» τους Έλληνες εραστές, αποκαλύπτοντας τα πιο συνηθισμένα βίτσια τους στο σεξ. 
Η καταγραφή των στοιχείων γινόταν για δυο χρόνια και συμμετείχαν δύο χιλιάδες ζευγάρια, που κλήθηκαν να μιλήσουν χωρίς ντροπή για τη σεξουαλική τους συμπεριφορά.

«Η φύση έχει προβλέψει να εφοδιάζει με σωματικές ηδονές τον άνθρωπο, είτε πρόκειται για την αναπαραγωγή του είδους, είτε για μία απλή σωματική εκτόνωση, που ονομάζεται οργασμός. Η ντροπή, η ενοχή και η τιμωρία δεν αποτρέπουν την σωματική ηδονή, μάλλον την ευοδώνουν… Η παραβίαση του κανόνα και της απαγόρευσης φαίνεται αιώνες τώρα να ενισχύει την σεξουαλική ηδονή, παρά τις χιλιάδες ηθικές εντολές, με τις οποίες οι πολιτισμοί και οι θρησκείες προσπάθησαν να τιθασεύσουν το δαιμόνιο της Διοτίμας».

Ορισμένα βίτσια στο σεξ, που η σύγχρονη ψυχιατρική χαρακτηρίζει ως «ανωμαλίες», θεωρούνται φυσιολογικά στον γενικό πληθυσμό, σύμφωνα με νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση The Journal of Sex Research. 
Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, από οκτώ «περίεργες» συμπεριφορές στο σεξ, τέσσερις βρέθηκαν να μην είναι ούτε σπάνιες, ούτε ασυνήθιστες μεταξύ των εμπειριών και των επιθυμιών, που αναφέρουν οι άνδρες και οι γυναίκες.

«Συνολικά, σχεδόν οι μισοί από τους εθελοντές (45,6%) ενδιαφέρθηκαν για τουλάχιστον ένα είδος σεξουαλικής συμπεριφοράς, που θεωρείται «ανώμαλο», ενώ ένας στους τρεις (33%) είχε φερθεί ερωτικά με αυτόν τον τρόπο τουλάχιστον μία φορά», δήλωσε ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, ο καθηγητής Christian Joyal.

Ποιο είναι το πιο βρώμικο σημείο στα αεροπλάνα που έχει περισσότερα βακτήρια από το καζανάκι της τουαλέτας



Μπορεί το αεροπλάνο να έχει χαρακτηριστεί επανειλημμένα ως ο ασφαλέστερος τρόπος για να ταξιδεύει κανείς, αυτό όμως δεν σημαίνει πως είμαστε εντελώς ασφαλείς μέσα στην καμπίνα του. Όχι από τον κίνδυνο του θανάτου, ευτυχώς, αλλά από την απειλή των βακτηρίων.
Σίγουρα μέχρι τώρα έχετε διαβάσει ή ακούσει κάπου για το πόσο μολυσμένα είναι τα πτυσσόμενα τραπεζάκια και οι τουαλέτες των αεροπλάνων. Τώρα όμως, έπειτα από ελέγχους που έγιναν για λογαριασμό του Travel Math, αποκαλύφθηκε πως υπάρχει μία ακόμη περιοχή μέσα στο αεροπλάνο που αποτελεί μεγάλη εστία βακτηρίων -και σχεδόν κανείς δεν θα το φανταζόταν: το σύστημα εξαερισμού που βρίσκεται πάνω από τα κεφάλια μας, το οποίο πρέπει να το αγγίξουμε για να το ρυθμίσουμε αναλόγως.

Τα όνειρα στην ψυχοθεραπεία

όνειρα

Άραγε, τι μπορεί να σημαίνουν τα όνειρα που βλέπει κανείς όταν είναι σε θεραπεία κι όχι μόνο; Υπάρχουν συμβολισμοί ή απλά είναι καθημερινά πρόσωπα και πράγματα που μας απασχολούν;
Ο Ελβετός ιατρός και ψυχολόγος Carl Jung (1875-1961) υποστηρίζει ότι τα όνειρα δεν είναι τίποτα άλλο από έναν τρόπο επικοινωνίας με το ασυνείδητό μας. Το ασυνείδητο είναι μια από τις πιο βασικές έννοιες που εισήγαγε ο Sigmund Freud (1856-1939). Συγκεκριμένα ο Freud υποστηρίζει ότι υπάρχουν στην προσωπικότητά μας διάφορες πλευρές (επιθυμίες, ικανότητες, ηθικοί κανόνες), οι οποίες, ενώ εμείς ουδέποτε τις γνωρίσαμε, ουδέποτε τις συνειδητοποιήσαμε, εντούτοις έχουν σημαντικές επιδράσεις στη συμπεριφορά μας. Εν ολίγοις, διακυβερνούν ουσιαστικά την ψυχική μας ζωή.
Ειδικότερα, ο Freud διακρίνει τριών ειδών ψυχολογικές διαδικασίες και δραστηριότητες:
α) Τις συνειδητές, οι οποίες αναφέρονται στην άμεση εμπειρία, ό,τι δηλαδή προσλαμβάνει και αντιλαμβάνεται το άτομο σε κάθε δεδομένη στιγμή
β) τις υποσυνείδητες, οι οποίες περιλαμβάνουν όλα τα γεγονότα - σκέψεις, ιδέες, αναμνήσεις - που είναι εκτός της άμεσης επίγνωσης του ατόμου, αλλά είναι άμεσα διαθέσιμα- και
γ) τις ασυνείδητες, οι οποίες είναι η απέραντη τράπεζα των παιδικών μας και τρεχουσών εμπειριών, αναμνήσεων, φόβων, ελπίδων, επιθυμιών, ορέξεων, σκέψεων και ορμών, για τις οποίες όμως δεν έχουμε καμιά σαφή επίγνωση. Ο Freud μάλιστα πίστευε ότι οι ασυνείδητες διαδικασίες και δραστηριότητες παρέμεναν εκτός της επίγνωσης του ατόμου μέσω μιας διαδικασίας λογοκρισίας. Η λογοκριτική αυτή διαδικασία προστατεύει το άτομο από την απειλή απαράδεκτων επιθυμιών και παρορμήσεων.
Έρχονται λοιπόν, τα άτομα στη συνεδρία και αφηγούνται ένα όνειρο που είδαν και περιμένουν να δουν τι σημαίνει. Άλλοι έρχονται τρομαγμένοι άλλοι πάλι έχουν αμφιβολίες. Άλλοι είναι αισιόδοξοι, άλλοι πάλι δεν δίνουν και τόσο σημασία ή έχουν μάθει να τα αναλύουν και να τα ερμηνεύουν μόνοι τους.
Οτιδήποτε κι αν βλέπουμε στο όνειρό μας, είτε πρόσωπα είτε αντικείμενα, δεν είναι τίποτα άλλο από κομμάτια του εαυτού μας.

Η συμβολή των μουσουλμανικών κρατών στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο


Αεροσκάφος F-100C της Τουρκικής Αεροπορίας που συμμετείχε στην εισβολή στην Κύπρο. O τότε Αρχηγός της, Πτέραρχος Emin Alpkaya, θα αποκαλύψει αργότερα ότι ο Muammar Qaddafi προσφέρθηκε να στείλει ως βοήθεια στην Τουρκία αεροσκάφη F-5, οι χειριστές των οποίων είχαν εκπαιδευτεί από τη χούντα των Αθηνών!
Μια άγνωστη πτυχή της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974 παραμένει η ενεργός στήριξη που παρείχαν τα μουσουλμανικά κράτη στην Τουρκία τόσο σε πολιτικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο, με την αποστολή εφοδίων, καυσίμου και υλικών.
Στις 20 Ιουλίου 1974, ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Zulfikar Ali Bhutto έστειλε μήνυμα στήριξης στην Άγκυρα μέσω του πρέσβη της Τουρκίας στο Ισλαμαμπάντ, Erdem Erner, σημειώνοντας ότι «το Πακιστάν βρίσκεται στο πλευρό της Τουρκίας και είναι έτοιμο να παράσχει κάθε δυνατή συνδρομή». [1] Μία ημέρα αργότερα, ο Bhutto κάλεσε δημόσια το λαό του Πακιστάν να διαδηλώσει υπέρ της Τουρκίας, λέγοντας πως «δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς ή αδιάφοροι μπροστά στην ανάγκη της Τουρκίας για αδελφική υποστήριξη» ενώ αποκάλυψε την ετοιμότητα του Πακιστάν να στείλει «εθελοντές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν με όποιο τρόπο έκρινε σκόπιμο η Τουρκική κυβέρνηση». Στις 22 Ιουλίου, προγραμματίστηκε πτήση πακιστανικού αεροσκάφους για την μεταφορά ιατρικής ομάδας περίπου 20 ανδρών με φαρμακευτικό υλικό και κουβέρτες στην Τουρκία. [2] Στις 24 Αυγούστου 1974 και αφού κατελήφθη το 37% της νήσου, ο υφυπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν Agha Shahi κατέφτασε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού όπου τον υποδέχθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτριος Μπίτσιος. Σκοπός της επίσκεψης του Shahi στην Αθήνα, μετά από αντίστοιχη στην Άγκυρα, ήταν η επίδοση μηνύματος προς τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή με το οποίο ο Πακιστανός ομόλογός του Zulfikar Ali Bhutto προσφέρθηκε να μεσολαβήσει ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία με στόχο την «επίλυση» του Κυπριακού.


Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Zulfikar Ali Bhutto με το δικτάτορα της Λιβύης, Muammar Qaddafi, και τους ηγέτες Παλαιστίνης, Σαουδικής Αραβίας και Κουβέιτ προσεύχονται σε τέμενος στη Λαχώρη στις 23 Φεβρουαρίου 1974. Το εμπάργκο εξαγωγής πετρελαίου που επέβαλαν τα αραβικά κράτη στις χώρες της Δύσης λόγω στήριξης του Ισραήλ στο Πόλεμο του Γιομ Κιπούρ τον Οκτώβριο του 1973 λειτούργησε συσπειρωτικά για τον ισλαμικό κόσμο.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η περίπτωση της Λιβύης λόγω και των ιδιαίτερων σχέσεων που είχε αναπτύξει η χούντα των συνταγματαρχών με το καθεστώς του Muammar Qaddafi, ο οποίος ανήλθε στην εξουσία τον Σεπτέμβριο του 1969 αφού ανέτρεψε το φιλοδυτικό βασιλέα Idris την περίοδο που ο τελευταίος παραθέριζε στην Ελλάδα. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα