Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016

Εκείνοι που διαλέγουν το πάθος κι όσοι επιλέγουν να ζήσουν στο λάθος.

photo_5080_850567
Γράφει η Σοφία Ισμήνη.
Είναι κι αυτοί οι έρωτες που κερδίζουν στα σεντόνια και χάνουν στα τραπεζώματα.
Έρωτες τρεχαπετάμενοι, απρόσκλητοι, που δεν έχουν θέση στο τραπέζι, που χαλάνε την αρμονία, την τάξη. Δεν τρώνε από τα σερβίτσια, μαχαιροπίρουνα δεν έχουν.
Με τα χάδια χορταίνουν, με τα μάτια ξεδιψούν, μοιράζονται μπουκιά την μπουκιά τη ζωή ο ένας από το στόμα του άλλου κι έπειτα ικανοποιημένοι, λίγο πριν αγκαλιαστούν, γλύφουν τα δάχτυλά τους.
Οι έρωτες οι αταίριαστοι, οι επαναστάτες, που αψηφούν όσους τους κατηγορούν για αταίριαστους και επαναστάτες. Εκείνοι που διαλέγουν το πάθος κι όσοι επιλέγουν να ζήσουν στο λάθος.
Αγωνιστές και ευθυνόφοβοι ντοπάρουν τη ζωή, οι μεν με στιγμές και αλήθειες, οι δε με σιωπές και συνήθειες.
Θα σου πουν κι εσένα πως είναι λάθος, φυλάξου. Θα σου πουν το πάθος είναι φωτιά που πριν σβήσει σε κάνει στάχτη, μην τους ακούσεις. Θα σου πουν να διαλέξεις σοφά και θα σε φοβίσουν, γιατί σου έμαθαν την καρδιά για αφελή και ανόητη κι έτσι θα διαλέξεις να πας όπου σε πηγαίνει η καταδικασμένη σου λογική, η λογική σου που κατευθύνουν και με τόση μαεστρία φέρνουν στα στάσιμα νερά τους.

ΕΞΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΟΜΟΙΟΣ ΜΕ ΘΕΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΓΕΙΟΥΣ


Η αποκωδικοποίηση της Ομηρικής Οδύσσειας. 

βιβλίο Βήτα

Βασίλης .Ι.Λυκιαρδοπουλος

Στίχος β5 της ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ – ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ και ΕΡΜΗΝΕΙΑ του στίχου σύμφωνα με την εκδοχή που αφορούσε τους απογόνους των Δωριέων του 840 π.χ.

[β5].- Βη δ’ιμεν εκ θαλαμοιο θεω εναλιγκιος αντην.

[Βγήκε λοιπόν από το δωμάτιο όμοιος με θεό]

Ερμηνεία του στίχου β5 σύμφωνα με την ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ πως η ΟΔΥΣΣΕΙΑ είναι μήνυμα εξωγήινου πολιτισμού προς την ανθρώπινη κοινωνία του σήμερα.

ΕΞΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΟΜΟΙΟΣ ΜΕ ΘΕΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΓΕΙΟΥΣ
Θεω εναλιγκιος = όμοιος με θεό 

Ο «Τηλέμαχος» συμβολίζει στο στιχο β5 το ανθρώπινο γένος της ΓΗΣ.

Αποτελεί το ίδιο σκεπτικό με το ψηφιδωτό της Αμφιπολης.

Φέρτε στο μυαλό σας ,το ψηφιδωτό της ταφικής στοάς του μνημείου του Αλέξανδρου στην Αμφίπολη και θα έχετε την ακριβή εικόνα που περιγράφεται στο στιχο β5 της Οδύσσειας.

Το ανθρώπινο γένος [άνδρας γυναίκα ] ,έχοντας νικήσει το ζώο μέσα του [κόκκινα γένια και μαλλιά - το χρώμα της θεωσης + ο χαρούμενος Ερμής οδηγεί τον καθημερινό εαυτό μας μαζί με το Μεσολόβιο στον αδη – μαύρο κηρύκειο με το [8] στην κορυφή], επάνω στο αστρικό σκάφος [άρμα], ταξιδεύει προς τον γαλαξία στο ραντεβού με τους Αργειους γείτονες μας [ο Ερμής φορά τα πτερωτά του «πέδιλα» άρα το «άρμα» ταξιδεύει στον ουρανό – το ίδιο και τα άλογα δεν πατούν σε έδαφος].

Ο χρόνος αποκάλυψης του ψηφιδωτού [2015] δεν είναι καθόλου τυχαίος .Τωρα-σήμερα έπρεπε να βρισκόμασταν στην θέση αυτή .

Σήμερα έπρεπε να ταξιδεύουμε για το ραντεβού μας με τους Αργειους στο Σείριο. Αντι αυτού εμείς αλληλο-αφανιζόμαστε καθημερινά.

Η χαμένη χιλιετία που λέγαμε και οι επιπτώσεις της σήμερα.

Τα επόμενα χρόνια προβλέπονται δραματικά αν δεν πράξουμε κάτι σήμερα, αν δεν κατανοήσουμε το μήνυμα του μνημειου και του Ομηρου.

Τα πράγματα δεν είναι απλά για τους Γήινους.


Ο Όμηρος καταγράφει και μας ενημερώνει για την ιδανική κατάσταση των πραγμάτων.

Θεωρεί πως όλα έγιναν έτσι όπως περιγράφονται από την αρχή της Οδύσσειας.

Θεωρεί ,πως εμείς οι Έλληνες ενημερωθήκαμε για την αποκωδικοποίηση του Ομηρικού μηνύματος και βρήκαμε τους δυο Ιπτάμενους Δίσκους. [Μυκήνες –Αμφίπολη]. 

Στην συνέχεια αφού αποκτήσαμε τις απαιτούμενες γνώσεις πλοήγησης τους, καλέσαμε παγκόσμια συγκέντρωση όλων των εθνών στο κτίριο του Ο.Η.Ε., για να τους ενημερώσουμε σχετικά με τις νέες προτεραιότητες του πλανήτη.

Η κατάρρευση των ιταλικών τραπεζών απειλεί να βυθίσει στο χάος το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα

ΝΤΟΜΙΝΟ
Το ιταλικό τραπεζικό σύστημα είναι ένας «Πύργος της Πίζας» που θα μπορούσε κυριολεκτικά να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή. Και καθώς οι ιταλικές τράπεζες θ’αρχίσουν να πέφτουν σαν ντόμινο, αυτό θα προκαλέσει έναν πρωτόγνωρο οικονομικό πανικό στην Ευρώπη. Έγραψα για τις δυσκολίες στην Ιταλία τον Ιανουάριο, αλλά από τότε, η κρίση έχει επιδεινωθεί. Επί του παρόντος, οι ιταλικές τραπεζικές μετοχές υποχώρησαν κατά 28% από την αρχή του 2016, και, εάν κοιτάξει κανείς μερικές από τις μεγαλύτερες ιταλικές τράπεζες, οι αριθμοί είναι ακόμα πιο τρομακτικοί. Αυτή τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016, οι μετοχές της Monte dei Paschi μειώθηκαν κατά 4,7% και έχουν πέσει κατά 56% από την αρχή του έτους. Οι μετοχές Carige ήταν κάτω από το 8%, και κατέρρευσαν κατά 58% από την αρχή του έτους. Να με τι μοιάζει μια οικονομική κρίση και όπως διαπιστώνουμε στη Νότια Αμερική, τα προβλήματα στην Ιταλία φαίνεται να επιταχύνονται σημαντικά.
Τι κάνει την Ιταλία τόσο σημαντική;
Λοιπόν, είδαμε όλοι πόσο δύσκολο ήταν για την υπόλοιπη Ευρώπη να καταλήξει σε ένα σχέδιο διάσωσης για να βοηθήσει την Ελλάδα. Αλλά η Ελλάδα είναι σχετικά μικρή, διότι είναι μόνο η 44η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Οι Φωνές που Ακούν οι Ασθενείς με Σχιζοφρένεια, Είναι οι Δικές τους Φωνές


Η πρώτη μου συνάντηση με ένα σχιζοφρενικό ασθενή ήταν όταν ήμουν φοιτητής ιατρικής στην τρίτη εβδομάδα μου. Ο θεράπων νευρολόγος και εγώ κληθήκαμε να δούμε μία ψυχιατρική ενδονοσοκομειακή  περίπτωση ασθενούς που μόλις είχε μια κρίση.

«Έχετε αποκτήσει ειδικότητα ψυχιατρικής;» ρώτησε ο γιατρός. Δεν είχα ακόμη. Ο νευρολόγος επέμεινε ότι θα ήταν μια πολύτιμη εκπαιδευτική εμπειρία για μένα να δω τον ασθενή αυτοπροσώπως, να ακούσω την ιστορία και το ιατρικό ιστορικό του και να υποβάλω σχετική έκθεση. Έτσι, πήγα μόνος στο ψυχιατρικό θάλαμο και στο δωμάτιο 621, όπου γνώρισα τον Μπράντον, ένα ασθενή με παρανοϊκή σχιζοφρένεια ο οποίος υπέφερε από συχνές ακουστικές ψευδαισθήσεις.

Στα 28 του χρόνια, ο Μπράντον ήταν απόφοιτος του Πανεπιστημίου Cornell με πτυχίο στην ιστορία, αλλά ήταν άνεργος για χρόνια. Είχε μια φρέσκια εμφάνιση, αγορίστικο πρόσωπο και μαλακά καστανά μαλλιά, ένα βλέμμα που ερχόταν σε σύγκρουση με το ανησυχητικό ιστορικό που είχα διαβάσει στο ιστορικό του. Τρεις εβδομάδες νωρίτερα, όταν μπήκε στο νοσοκομείο ο Μπράντον επανειλημμένα κυνηγούσε μέλη του προσωπικού και τράβαγε τους λοβούς των αυτιών τους. Ο ίδιος είπε ότι προσπαθούσε να «ξεριζώσει τις κατασκοπικές συσκευές καταγραφής τους».

Στο σύντομο χρονικό διάστημα που ήταν στο θάλαμο, απείλησε να επιτεθεί στη νοσοκόμα του δύο φορές, μία φορά με ένα στυλό και μία φορά με ένα τσιμπιδάκι, υποστηρίζοντας ότι ήταν πράκτοραςπου έστειλε το FBI για να κάνει τη δουλειά του Σατανά. Πριν από την κρίση του εκείνο το πρωί, είχε διαμαρτυρηθεί ότι το νοσηλευτικό προσωπικό τον «τρέλαινε» και ότι «έβαζαν τις θυμωμένες σκέψεις στο κεφάλι του» για να τον κάνουν να δείχνει άσχημα. Αφού πήρα τις πληροφορίες που χρειαζόμουν για την κρίση του, ρώτησα τον Μπράντον για τις ψευδαισθήσεις του.

«Συνήθως τον ακούω όταν είμαι μόνος», είπε.

«Ποιον ακούς;» ρώτησα.

Δειτε γιατι τις πυραμιδες της Αιγυπτου τις χτισανε Ελληνες

Δείτε τα γράμματα που υπάρχουν στην είσοδο της πυραμίδας της Γκίζας . Είναι το V Φ Ξ ΦΙ Το τελευταίο γράμμα παρόλο που δεν χρησιμοποιείτο πολύ με αυτή την μορφή από τους Έλληνες, είναι μια συντομογραφία της συλλαβής ΦΙ .
 Όλα τα αρχαϊκά Ελληνικά αλφάβητα χρησιμοποιούσαν την μορφή V για το γράμμα Ύψιλον (Υ). 

Στο αρχαίο Βοιωτικό αλφάβητο η Σφίγγα λεγόταν Φιξ. 
Οι πρόγονοι μας είχαν την συνήθεια να διαβάζουν από το τέλος τις λέξεις . 
Διαβάστε το Ασουάν ανάποδα, από τα δεξιά προς τα αριστερά, θα δείτε ότι βγαίνει η λέξη Νάουσα, δηλαδή λέξη Ελληνική.

Προειδοποιητικά σημάδια ότι βρίσκεστε σε μια άρρωστη σχέση

relatioship

Οι μη υγιείς σχέσεις μπορεί να συμβούν τόσο στη φιλία όσο και στο γάμο. Κάθε σχέση που είναι επιβλαβής για την συναισθηματική, ψυχική ή σωματική σας ευεξία μπορεί να σας αφήσει σημάδια.

Αν παρατηρήσετε τα προειδοποιητικά σημάδια που υποδεικνύουν ότι βρίσκεστε σε μια άρρωστη σχέση μην διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια.
Προσβολές
Αν το πρόσωπο με το οποίο έχετε σχέση, εκσφενδονίζει επανειλημμένα ύβρεις προς το πρόσωπό σας, αυτό είναι σημάδι συναισθηματικής κακοποίησης. Οι προσβολές μπορεί να περιλαμβάνουν σχόλια που σας κάνουν να αισθάνεστε λιγότερο επαρκείς, σχόλια υποτιμητικά για οποιονδήποτε λόγο, ή ξαφνικό θυμό για ασήμαντα πράγματα. Άλλοι τύποι προσβολής είναι ο/η σύντροφός σας να σας τοποθετεί κάτω από τους φίλους του, να σχολιάζει αρνητικά τον τρόπο που ντύνεστε και να ενεργεί σα να μην είστε άξιοι της αγάπης του. Οι φωνές μπορούν επίσης να είναι σημάδι μιας άρρωστης σχέσης.
Ακραία ζήλια
Η ζήλια και η αγάπη δεν έχουν καμία σχέση κι ας ισχυρίζονται κάποιοι ότι η πρώτη αποτελεί ένδειξη της δεύτερης. Όταν οι άνθρωποι αγαπούν κάποιον θα πρέπει και να τον εμπιστεύονται. Οι σύντροφοι που ζηλεύουν μπορεί να αναρωτιούνται για τον καθένα με τον οποίο μιλάτε, να σας κατηγορούν ότι φλερτάρετε και να επιχειρήσουν να περιορίσουν το χρόνο που περνάτε με τους φίλους σας. Αν το άτομο που ζηλεύει πάρει τον έλεγχο στη σχέση σας, αυτό θα επηρεάσει κάθε πτυχή της ζωής σας. Θα θελήσει να ελέγχει με ποιον μιλάτε, πού πηγαίνετε ή ακόμα και το χώρο όπου εργάζεστε. Μπορεί να θελήσει να τσεκάρει το κινητό σας, ακόμα και τα χιλιόμετρα στο αυτοκίνητό σας.

Γιατί ο χαλβάς κάνει τόσο καλό στην υγεία;

χαλβάς

Ο χαλβάς που έχει ως πρώτη ύλη του το σουσάμι έχει ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία

Ο χαλβάς είναι ταυτισμένος με την Καθαρά Δευτέρα. Τρώγεται, όμως, με την ίδια ευχαρίστηση οποιοδήποτε μήνα του χρόνου. Μάλιστα κάνει καλό στην υγεία αλλά απαιτείται προσοχή στην ποσότητα που καταναλώνουμε.
Ποια είναι τα οφέλη του για την υγεία;
Περιέχει πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα λεγόμενα καλά λιπαρά, τα οποία ευεργετούν τη λειτουργία του εγκεφάλου, ενώ βελτιώνουν τα επίπεδα της χοληστερίνης
-Το σουσάμι περιέχει υψηλής βιολογικής αξίας φυτικές πρωτεΐνες, απαραίτητες στον οργανισμό ως δομικά συστατικά των μυών, των οργάνων και των ιστών του σώματος.

Τροφικές αλλεργίες: Οι δέκα πιο επικίνδυνες τροφές

αλεργία

Οι τροφικές αλλεργίες μπορεί να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε ηλικία και ανεξάρτητα από το ιατρικό ιστορικό του ατόμου.

Οι τροφικές αλλεργίες εμφανίζονται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά απέναντι σε συγκεκριμένες πρωτεΐνες (αλλεργιογόνα) απελευθερώνοντας μεγάλες ποσότητες ουσιών (π.χ. ισταμίνη, λευκοτριένια), οι οποίες με τη σειρά τους ευθύνονται για την εκδήλωση των αλλεργικών συμπτωμάτων.
Οι συνήθεις ύποπτοι είναι:

Ούτε που τις είχες φανταστεί: Δύο συνήθειες που σε παχαίνουν, χωρίς να το καταλαβαίνεις!

Ούτε που τις είχες φανταστεί: Δύο συνήθειες που σε παχαίνουν, χωρίς να το καταλαβαίνεις!
Γίνεται δύο απλές συνήθειές σου να σε παχαίνουν χωρίς καν να το καταλαβαίνεις; Δυστυχώς γίνεται!

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, το φως και τα χρώματα ενός χώρου μπορούν να επηρεάσουν την... όρεξή σου. Το ξέρουμε πως σου ακούγεται τρελό, αλλά σύμφωνα με τους επιστήμονες το περιβάλλον στο οποίο τρως διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο.
Συγκεκριμένα, αποδείχθηκε πως τα άτομα που τρώνε σε χώρους με κόκκινους και κίτρινους τοίχους (ή έπιπλα σε αντίστοιχα χρώματα) τείνουν να έχουν αυξημένη όρεξη και διάθεση για διατροφικές ατασθαλίες. Επιπλέον, παρατηρήθηκε πως τα άτομα αυτά κατανάλωναν το φαγητό τους πολύ πιο γρήγορα, με αποτέλεσμα να μη δίνουν χρόνο στον εγκέφαλο να στείλει την εντολή του κορεσμού! Ποιο είναι άραγε το ιδανικό χρώμα που βοηθά στη... διατήρηση της γραμμής μας; Μα φυσικά το μπλε, σε κάθε πιθανή απόχρωσή του.

Μυστικά για ωραίες φωτογραφίες με το κινητό και όχι μόνο

Χρήσιμα tips και συμβουλές για το πώς μπορεί ο καθένας μας να τραβήξει -παραπάνω από- καλές φωτογραφίες απλά με το κινητό του τηλέφωνο
foto_with_nokia
Τεχνικές λεπτομέρειες:
– Επιλέξτε στην κάμερα του κινητού σας την υψηλότερη δυνατή ανάλυση. Οι φωτογραφίες που θα τραβήξετε θα είναι μεν μεγαλύτερες σε μέγεθος αρχείου, αλλά θα έχουν την δυνατότητα, αν χρειαστεί, να μικρύνουν, ενώ οι μικρές φωτογραφίες χάνουν την ποιότητά τους αν τις μεγαλώσουμε.
– Βεβαιωθείτε πως ο φακός είναι καθαρός – κόκκοι σκόνης και δαχτυλιές μπορούν να θολώσουν την φωτογραφία ή να της δημιουργήσουν γυαλάδα. Για να το αποφύγετε χρησιμοποιήστε ένα μαλακό ύφασμα και αφαιρέστε τους λεκέδες από τον φακό πριν φωτογραφίσετε, ενώ κλείνετε πάντα την κάμερα του κινητού σας με το προστατευτικό καπάκι -αν υπάρχει- όταν δεν την χρησιμοποιείτε.
– Απενεργοποιήστε τον ήχο του κινητού σας πριν τραβήξετε την φωτογραφία, γιατί αν κάποιος σας καλέσει την στιγμή της φωτογράφησης, η εικόνα -λόγω των ραδιοκυμάτων της κλήσης και της δόνησης- μπορεί να βγει κουνημένη.
– Αν θέλετε να φωτογραφίσετε νύχτα χρησιμοποιήστε ένα μικρό τρίποδο (θα βρείτε ειδικά τρίποδα για κινητά στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας). Τα βραδινά φώτα μπορούν να θολώσουν την φωτογραφία σας αν το κινητό δεν βρίσκεται σε εντελώς σταθερή βάση. Αν δεν έχετε τρίποδο φροντίστε τουλάχιστον να ακουμπήσετε κάπου στέρεα το κινητό σας και τραβήξτε την φωτογραφία επιλέγοντας την λειτουργία self timer, η οποία έχει την δυνατότητα να μειώνει τα περισσότερα «κουνήματα»

TA XΡONIKA TΩΝ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΩΝ

ΜΙΑ ΠΕΡΙΔΙΑΒΑΣΙΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΏΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΕΠΟΧΉ ΕΩΣ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ


EIΣΑΓΩΓΗ
«Ο Μπρούλε, φαινόμενος σαν να εξέταζε τον απόκρυφο νού του, είπε: “Οι γυναίκες πτηνά ή άρπυιες, οι νυκτεριδάνθρωποι ή πτερωτοί δαίμονες, οι λυκάνθρωποι και τα δαιμόνια ή καλικάντζαροι-όλα αυτά τα όντα πλήν των ομοειδών του όντος που κείται ενώπιον των ποδιών μας και μερικών λυκανθρώπων έχουν πια αφανισθεί.


Μακρύς και τρομερός ήταν ο εναντίον τους πόλεμος, ο οποίος διεξήχθη κατά το πέρασμα των αιματοβαμμένων αιώνων, αρχίζοντας από τότε που οι πρώτοι άνθρωποι, εγερθέντες εκ του τέλματος της πιθηκότητος, στράφηκαν κατά των τότε κυριάρχων του κόσμου.

Και τελικά, εις μία εποχή τόσο αρχαία, ώστε ουδέν πλήν αμυδρών θρύλων έχει φθάσει εξ αυτής εις ημάς διαμέσου των αιώνων, το ανθρώπινο γένος επικράτησε.

Απέμειναν μόνο οι άνθρωποι-όφεις, αλλά τελικά οι άνθρωποι νίκησαν και αυτούς και τους εξεδίωξαν στις ερημιές του κόσμου, για να συναναστρέφονται εκεί τους πραγματικούς όφεις, μέχρι που κάποια ημέρα-όπως λέγουν οι σοφοί-αυτό το φρικτό γένος θα αφανισθή ολοσχερώς.

Αλλά καθώς οι άνθρωποι μάλθάκωσαν και εκφυλ\ίσθηκαν, λησμονώντας τους αρχαίους πολέμους, τα Πλάσματα επέστρεψαν, με πανούργα μεταμφίεση.Ά, ήταν ένας πόλεμος σκληρός και μυστικός! 


Τα τρομερά τέρατα του Πρεσβυτέρου Πλανήτη, προστατευόμενα από τους φρικτούς σοφία και μυστικισμούς τους, διείσδυσαν λαθραία μεταξύ των ανθρώπων της Νεοτέρας Γης, λαμβάνοντας κάθε μορφή και σχήμα και τελώντας κρυφά πράξεις φρίκης.Ούτως, ουδείς άνθρωποιος γνώριζε ποιός ήταν πραγματικός άνθρωπος και ποιός ψευδής, και ουδείς άνθρωποιος μπορούσε να εμπιστευθή άλλον άνθρωπο”».(Ρόμπερτ Ε. Χάουαρντ, Το Βασίλειο της Σκιάς, κεφάλαιο τρίτο: Αυτοί που βαδίζουν την νύκτα).

Με Μέλι και Καρύδια μπορείτε να θεραπεύσετε την υψηλή αρτηριακή πίεση και τα έλκη του στομάχου!

QHhEYxV
Για αρκετά φαρμακευτικά προϊόντα των οποίων τα κύρια συστατικά είναι απλά καρύδια και μέλι, σας προτείνουμε μερικές συνταγές. 
Πιστέψτε με, είναι η καλύτερη γεύση φαρμάκου που έχετε δοκιμάσει ποτέ. 
Βάλτε μισό κιλό συνθλιμμένα καρύδια και το χυμό ενός λεμονιού σε μισό κιλό μέλι, ανακατεύετε μαζί και λαμβάνετε τρεις φορές την ημέρα με μία κουταλιά της σούπας.
Υψηλή αρτηριακή πίεση
 Λαμβάνετε καθημερινά 100 γραμμάρια καρύδια και την ίδια ποσότητα μελιού για 45 ημέρες, για να μειώσετε την υψηλή πίεση του αίματος με φυσικό τρόπο .

Κήλη: Μύθοι και αλήθειες για μια πολύ συχνή πάθηση

kili
Πολλοί είναι οι μύθοι που κυκλοφορούν γύρω από την κήλη, παρότι είναι μια πάθηση που ενοχοποιείται για εκατομμύρια ιατρικές επισκέψεις παγκοσμίως. Ο πιο κοινός είναι ότι τα “θύματα” είναι μόνο οι άνδρες. Η γνώση όμως της ανατομίας της κοιλιακής περιοχής και του ορισμού της πάθησης θα μπορούσε, ως ένα βαθμό, να  αποκαταστήσει την αλήθεια.
«Οι κήλες κοιλιακού τοιχώματος αναπτύσσονται μεταξύ του διαφράγματος και της βουβωνικής χώρας, όταν ένα τμήμα ιστού διογκώνεται ή διεισδύει σε μια εξασθενημένη περιοχή του. Υπάρχουν διάφοροι τύποι κήλης, που παίρνουν την ονομασία τους από το σημείο εντοπισμού τους, με συνηθέστερες τη βουβωνοκήλη, την ομφαλοκήλη, την επιγαστρική κήλη, την μηροκήλη. Ένας άλλος τύπος, ο οποίος είναι μάλλον ασυνήθιστος, είναι η μετεγχειρητική κήλη, οι πιθανότητες εμφάνισης της οποίας είναι αυξημένες στην τομή μετά από ένα ανοικτό χειρουργείο. Αυτό που την καθιστά ασυνήθιστη είναι ότι δεν αποκλείεται να αναπτυχθεί ακόμη και μήνες ή χρόνια μετά την επέμβαση», μας εξηγεί ο Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής και Διευθυντής Χειρουργός στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, Ιατρικό Περιστερίου, ο οποίος προσθέτει ότι «εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται με την πάθηση, η θεραπεία της οποίας είναι μόνο χειρουργική». Ποιοι είναι όμως οι επικρατέστεροι μύθοι;
Οι κήλες εμφανίζονται μόνο σε άνδρες
Είναι η πιο διαδεδομένη άποψη και δεν είναι απόλυτα μύθος. Η πάθηση είναι πιο συχνή στους άνδρες παρά στις γυναίκες, όμως οι κήλες είναι γνωστό ότι εμφανίζονται και στα δύο φύλα, ανεξαρτήτου ηλικίας. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία περίπου το 23% των ανδρών θα εμφανίσουν βουβωνοκήλη κάποια στιγμή στη ζωή τους, σε σύγκριση με μόλις το 3% των γυναικών. Όμως, ένα άλλο είδος κήλης, η μηροκήλη, που αναπτύσσεται μεταξύ κοιλιάς και μηρού ακριβώς κάτω από τη βουβωνική χώρα, εμφανίζεται πιο συχνά στις γυναίκες παρά στους άνδρες.

Διαστημόπλοιο ελλιμενίζεται στον ΔΔΣ, η NASA διακόπτει την μετάδοση μόλις συνειδητοποιεί την κατάσταση! (Βίντεο)

Kuvahaun tulos haulle Spacecraft Lands With the ISS, NASA Halts Live Feed After Realizing the Situation


Σε ζωντανή μετάδοση από τις κάμερες του ΔΔΣ..
- Ένα κίτρινο-πράσινο αγνώστων στοιχείων αντικείμενο "προσδεδεμένο" στο κύτος του Διαστημικού Σταθμού. Ένας ευρισκόμενος σε εγρήγορση παρατηρητής του ουρανού απαθανάτισε τη στιγμή και αμέσως την μοιράστηκε με χιλιάδες ανθρώπους. Ο Streetcap1 του YouTube αποκάλυψε τις αποκλειστικές εικόνες από ένα υποτιθέμενο σκάφος, το οποίο ελλιμενίζεται στον ΔΔΣ..
Το βίντεο δείχνει πώς το μυστηριώδες αντικείμενο σταθμεύει για περίπου 2 λεπτά έως ότου η ζωντανή μετάδοση αντικαθίσταται από την μπλε οθόνη της συγκάλυψης. Μήπως η NASA σταμάτησε σκόπιμα τη μετάδοση από τη στιγμή που συνειδητοποίησε την κατάσταση;

Για εκείνους που είναι πολύ τεμπέληδες για να γυμναστούν και θέλουν επίπεδο στομάχι!

rqoT5E6

Με το ρόφημα που η κατανάλωσή του ισοδυναμεί με 100 κοιλιακές ασκήσεις προσπαθήστε να ανακουφιστείτε από τη δυστυχία του να έχετε λίπος στο στομάχι και δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να ξεκινήσετε γυμναστική στο γυμναστήριο ή τρέξιμο. Φυσικά, δεν υπάρχει μαγικό ραβδί που θα σας μετατρέψει σε ένα supermodel, αλλά μαζί με μια υγιεινή διατροφή, τουλάχιστον υπάρχει αυτή η συνταγή που θα σας βοηθήσει να χάσετε μερικά εκατοστά στην περιφέρεια.

Η Easy Jet, οι ψεκασμοί και… η ιατρική βοήθεια!
Hυπ’ αριθμόν ένα χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρία στη λίστα των υπόπτων για χημικούς αεροψεκασμούς (συναγωνίζεται τη Ryanair) έδειξε για μια ακόμα φορά το πρόσωπο της!

Όταν κάποιος επιβάτης σε πτήση παρουσιάζει πρόβλημα υγείας, το πλήρωμα ρωτά εάν υπάρχει κάποιος γιατρός μεταξύ των επιβατών – και εάν υπάρχει, απαντά από αίσθηση καθήκοντος, όχι επειδή περιμένει ανταμοιβή.
Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Independent, ο Έντουαρντ Σάουθχολ, συνταξιούχος γιατρός από το Ντέβον, ήταν αδύνατον να μην ασχοληθεί με το θέμα της όποιας ανταμοιβής σε τέτοιες περιπτώσεις: Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Σάουθχολ βρισκόταν σε πτήση από το αεροδρόμιο του Γκάτγουϊκ προς την Ελλάδα, όταν άκουσε το πλήρωμα να συζητά πιθανή εκτροπή πτήσης λόγω της κατάστασης της υγείας μιας ηλικιωμένης Ελληνίδας, που είχε αναπνευστικά προβλήματα (γιατί άραγε;) Ο ίδιος προσφέρθηκε να βοηθήσει, και έμεινε μαζί της για μια ώρα.
Αργότερα, όταν πέρασε το καροτσάκι με τα φαγητά, αυτό που θα περίμενε κανείς θα ήταν να του προσφέρουν τουλάχιστον έναν καφέ και ένα σνακ δωρεάν. Ωστόσο, όταν ζήτησε έναν καφέ και ένα KitKat, του έδωσαν τον καφέ δωρεάν, ωστόσο του χρέωσαν κανονικά το KitKat.
Μετά την πτήση, ο Σάουθχολ προσπάθησε να έρθει σε επαφή με την εταιρεία σχετικά με τη στάση της όσον αφορά στην ιατρική βοήθεια και στήριξη. Όπως έγραψε σε email του προς το τμήμα δημοσίων σχέσεων, «ζητείται όλο και περισσότερο η βοήθεια ιατρικού προσωπικού σε πτήσεις, και πιστεύω ότι η αερογραμμή σας θα έπρεπε να έχει μια πολιτική αναγνώρισης της αξίας αυτής της βοήθειας. Θα με ενδιέφερε να ακούσω τις απόψεις σας».

Πώς η σχετικότητα του Αϊνστάιν έσωσε το ηλιοκεντρικό μοντέλο

Για χιλιετίες, κατά το μεγαλύτερο μέρος της ανθρώπινης ιστορίας, οι πλανήτες και η Σελήνη ήταν τα μόνα σώματα που ξέραμε σε ένα μεταβαλλόμενο σύμπαν. Τα αστέρια και ο Γαλαξίας μας – νύκτα με τη νύχτα, χρόνο με το χρόνο – εμφανίζονταν ίδια, ή έμοιαζαν να αλλάζουν τόσο λίγο, τόσο σπάνια και τόσο σταδιακά που η ανθρωπότητα ποτέ δεν το μάθαινε. Μια προσεκτική παρατήρηση θα σημείωνε ότι οι πλανήτες όχι απλώς «περιπλανώνται» από βράδυ σε βράδυ, αλλά μετακόμιζαν με ένα προβλέψιμο τρόπο, τόσο μπροστά αλλά και με οπισθοδρομικές κινήσεις.
1-12-Geocentric-Heliocentric-1200x759
Υπήρχαν δύο βασικές μέθοδοι που εξηγούσαν τα μοτίβα της φαινόμενης κίνησης τους στον ουρανό:
  1. Για να εξηγήσουν την ανάδρομη κίνηση των πλανητών εισήγαγαν στο γεωκεντρικό μοντέλο με τους έκκεντρους κύκλους και επικύκλους γύρω από τη Γη (που είχαν προταθεί για πρώτη φορά από τον Απολλώνιο τον Περγαίο και τον Ίππαρχο), την έννοια του εξισωτικού σημείου (ή εξισωτή  equant), που προτάθηκε από τον Πτολεμαίο.
  2. Ή οι πλανήτες κινούνταν γύρω από τον Ήλιο, με τη Γη να είναι άλλος ένα από αυτούς τους πλανήτες που παρατηρούσαμε στον ουρανό.
Για σχεδόν 2.000 χρόνια η πρώτη ερμηνεία ήταν αυτή που επικράτησε. Αλλά το 1543 ο Νικόλαος Κοπέρνικος ξανα-προτείνει το Ηλιοκεντρικό σύστημα του Αρίσταρχου. Ακολούθως ο Ιωάννης Κέπλερ ως το 1618 είχε δημοσιεύσει τους τρεις νόμους του που περιγράφουν την ελλειπτική κίνηση των πλανητών γύρω από τον Ήλιο, σε αντίθεση με τις κυκλικές τροχιές που υπέθεταν οι σύγχρονοί του. Ο δρόμος προς την ορθή αντίληψη για το Σύμπαν που μας περιβάλλει ήταν πλέον ανοικτός, καθώς η Γη έπαψε να θεωρείται ως το κέντρο των πάντων. Έτσι, το ηλιοκεντρικό μοντέλο κέρδισε την εκτίμηση των φυσικών και αστρονόμων.

Τα 9 μυστικά που κάνουν τις σχέσεις να κρατούν για πάντα

Η κάθε σχέση είναι διαφορετική. Έτσι λοιπόν αυτό που μπορεί να θεωρείται ως στοιχείο ευτυχίας για ένα ζευγάρι μπορεί να μην κάνει καλό για ένα άλλο. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια κοινώς αποδεκτά πράγματα τα οποία φέρνουν την ευτυχία σε μια σχέση. Ποια είναι αυτά;
ta-kleidia-se-mia-makroxronia-sxesi.w_l
Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Journal of Sex Research» επισημαίνει ποια είναι είναι τα μυστικά των μακροχρόνιων σχέσεων στο σεξουαλικό και επικοινωνιακό κομμάτι.
Ερευνητές από Πανεπιστήμιο Chapman στην California, το Κρατικό Πανεπιστήμιο της California, το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Sonoma και το Ινστιτούτο Kinsey του Πανεπιστημίου της Indiana στις Ηνωμένες Πολιτείες μελέτησαν 39.000 ετερόφυλους άντρες και γυναίκες που είτε ήταν παντρεμένοι είτε συζούσαν με τον σύντροφο τους.
Οι ειδικοί τους ζήτησαν να βαθμολογήσουν τα επίπεδα ικανοποίησης από τη σχέση τους αλλά και την ευτυχία τους κατά τους πρώτους έξι μήνες της σχέσης τους.
Οι επιστήμονες κατέληξαν πως παρακάτω διαφορετικοί επικοινωνιακοί μέθοδοι οδηγούν σε μία υγιής μακροχρόνια σχέση

ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

διανομη
Νομίζω πρέπει να βλέπουμε και το ποτήρι «μισογεμάτο» εκτός από τελείως άδειο που μάλλον έτσι είναι.

Καποιοι το βλέπουν αρνητικά. Ως κατάπτωση δηλαδή. Σου λένε:» κάποτε είχαμε τη Βουλγάρα για τις δουλειές του σπιτιού,τον Αλβανό για το χωράφι και την Ρωσσίδα στο κωλόμπαρο να ξεσκάμε. Τώρα; Με Σύριους και Αφγανούς θα τη περνάμε; Οι μεν πρώτοι δεν κάνουν για «χειρονακτικές» εργασίες, καθότι αστοί, οι δε δεύτεροι,δεν κάνουν γενικά για τίποτα. Αυτήν την Ευρώπη θέλετε κύριοι; Να μη μπορούμε να έχουμε τους σωστούς υπηρέτες και να ήμεθα εμείς σήμερα απολογούμενοι έναντι των πρώην υπηρετών μας; Και τέλος πάντων,είναι δίκαιος διαμοιρασμός αυτός; Η Μέρκελ να παίρνει το καλό πράμα και σε εμάς να πετάνε τη σαβούρα; Θέμε το 50-50 πούστιδες!» Εχουν ένα δίκιο,δεν λέγω…
Εχει και τα θετικά του όμως αυτή η ιστορία με τους εισερχόμενους ή μεταφερόμενους, ή εγκαθιστάμενους πρόσφυγες, «παράτυπους» ή μη μετανάστες (το «λαθρομετανάστες» όπως βλέπετε, δεν «παίζει» πια).
Σε μια χώρα που ανατέλει ο εποχή μιας προσφυγικής ομάδας, τί καλύτερο,τι πιο ταιριαστό  και τί πιο αναμενόμενο,από το να εισέρχονται μυριάδες πρόσφυγες κάθε είδους. Εν δυνάμει δηλαδή οπαδοί φρέσκοι της ΑΕΚάρας μας. Ποιος θα τους «πάρει» αυτούς ρε; Εμείς φυσικά.
Πέρα απο ότι θα λάβουμε ως χώρα,-για να τα ξεκοκκαλίσουν οι γνωστοί άγνωστοι- πολλά-πολλά εκατοντάδες εκατομμύρια γιούρο. Οπως παλιά,το 1922,με τα δάνεια των «επανορθώσεων»,τα οποία όρθωσαν μερικά «τζάκια»-τα οποία καπνίζουν ως σήμερα- και παράτησαν στις λάσπες τους πρόσφυγες,οι οποίοι έχτιζαν πετραδάκι-πετραδάκι κυριολεκτικά και με ίδια μέσα,εκ του μηδενός και έγινα ότι έγιναν. Τα ίδια και σήμερα. Μη μπερδεύεστε λοιπόν. Τα ποσά αλλάζουν-αφού είναι άλλο και το νόμισμα κάθε φορά- και τα ονόματα. (όχι όλα). Αυτά. Ολα τα άλλα,παραμένουν πληκτικά και καταστροφικά ίδια. Από τότε.
Υπάρχουν και οι καλές πλευρές όμως,όπως προαναφέραμε. (έτσι έλεγαν από τότε. Ευρισκαν όσοι «έτρωγαν» εναν καλό λόγο για να γίνονται όσα γίνονται.) Αφού λοιπόν είναι με το μέρος μας η Γερμανία,αυτό θα πρέπει να μας ανακουφίζει. Οσοι σας λένε ότι αυτό σημάινει μελλοντικό κωλοδάχτυλο σε κάποιον άλλο τομέα (νησιά π.χ.),δεν ξέρουν τί τους γίνεται. Εδώ μεχρι και ο τωρινός «Μέτερχνιχ»  στέκεται απέναντι στην Γερμανία; Τί; «Ειναι κόλπο και αργότερα θα τα δούμε»; Ε, καλά μωρέ. Μεχρι τότε βλέπουμε.Δεν κολάμε πουθενά.

Ο Χρόνος και η Θεία Δίκη

Κατερίνα ΚωστάκηΗ Νέμεσις ή Θεία Δίκη, το Πνεύμα της Θείας Τιμωρίας, για όσους υπέκυπταν στην Ύβρι, την αλαζονεία απέναντι στους Θεούς, ανέκαθεν απασχολούσε τους Έλληνες από αρχαιοτάτων χρόνων.
Εδώ και αρκετό έχω γράψει ένα κείμενο για την Θεία Δίκη και τον Χρόνο, το οποίο σκεπτόμουν να αναρτήσω στο μπλόγκ ή στην σελίδα μου στο Facebook, κάτι το οποίο δεν κατόρθωσα μέχρι σήμερα μιας και προέκυψαν πολλά ανοικτά θέματα.
Από εκείνη την ημέρα η ίδια η Θεία Δίκη, έτρεξε πιο γρήγορα από εμένα...

Θα έλεγα πως τον τελευταίο καιρό κάνει ...υπερωρίες!

Παρακάτω παραθέτω το κείμενο μου.


Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ

Ο χρόνος  έχει  αλλάξει πλέον…..

Και όταν μιλάμε για αλλαγή εννοούμε την ψυχολογική αλλαγή που έχει συντελεστεί πλέον στο τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το χρόνο.

Φαινομενικά, η ζωή μας κυλάει μέσα από δευτερόλεπτα, λεπτά  και ώρες, όμως ο χρόνος  δεν είναι  παρά ένα ψυχολογικό τρικ, που δημιουργήθηκε για τους ανθρώπους που ζουν στην Γη.

Ο χρόνος μας καθηλώνει, μας υποδουλώνει, μας χρεώνει, αλλά όσο και να φαίνεται παράξενο μας προστατεύει από την σύγχυση και την τρέλα.

Φανταστείτε την ζωή πάνω στον πλανήτη, εάν δεν υπήρχε χρόνος…

Η συνειδητότητα μας θα ακροβατούσε σε μια ταραχώδη και χαώδη κατάσταση, μέσα στην οποία θα επικρατούσε μόνο η σχιζοφρενική ροή των γεγονότων.

Ένας συμπαντικός χείμαρρος  αιωνιότητας θα κατέκλυζε την Γη και οι άνθρωποι θα παρασύρονταν στην δίνη του, μια δίνη αιώνιας λήθης μέσα στην απεραντοσύνη του Σύμπαντος.

Ο  χρόνος πάνω στην Γη μας δίνει την δυνατότητα να μάθουμε, να εξελιχθούμε, να ζήσουμε εμπειρίες που μόνο ως άνθρωποι θα μπορούσαμε να ζήσουμε , γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο οι άνθρωποι μαθαίνουν , μέσα από τις ενσαρκώσεις τους .

Πόσοι το κατανοούν, και πόσοι αντιλαμβάνονται ότι το πέρασμα μας από την ζωή  είναι ένα ταξίδι γνώσης;

Ένα απλό τέχνασμα που απομακρύνει τον έρπη οποιαδήποτε στιγμή!

έρπητα-θεραπεία

Ο έρπης είναι μια πολύ κοινή και μεταδοτική ασθένεια που εξαπλώνεται ραγδαία στον ανθρώπινο πληθυσμό.
Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν ακριβά φάρμακα και αλοιφές που μπορεί να περιορίζουν, αλλά δεν θεραπεύουν τον έρπη. 
Υπάρχει όμως ένα φτηνό και αποτελεσματικό καθημερινό οικιακό αντικείμενο που προσφέρει σημαντική βοήθεια στην αντιμετώπιση της νόσου. 

Να πως θα απομακρύνετε τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες κάτω από τα μάτια σε χρόνο ρεκόρ!

Screenshot_1-5221
Να πως θα λύσετε το πρόβλημα με τους μαύρους κύκλους σε σύντομο χρονικό διάστημα
Πολλοί ορκίζονται στην μαγειρική σόδα και τα οφέλη της. Συχνά χρησιμοποιείται στον καθαρισμό, σε καλλυντικά σκευάσματα, στο λούσιμο και έχει πολλές ακόμη εφαρμογές. Οι γυναίκες απλά αγαπούν τα καταπληκτικά αποτελέσματα της μαγειρικής σόδας, όταν την χρησιμοποιούν ως καλλυντικό προϊόν.
Πολλοί άνθρωποι έχουν μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, και όλοι θέλουν να απαλλαγούν από αυτούς. Αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα, επειδή το δέρμα είναι λεπτό και δίνει μια κουρασμένη και γερασμένη εμφάνιση.
Οι πιο αποτελεσματικές μάσκες προσώπου περιέχουν σόδα. Η συνταγή που ακολουθεί θα απομακρύνει τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες κάτω από τα μάτια σε χρόνο ρεκόρ.
Απλώνει ένα κουτάλι μαγειρικής σόδας 3 φορές την εβδομάδα για ένα μήνα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι απλά συναρπαστικό ... Δείτε το βίντεο:

Δεν θα πετάξετε ποτέ ξανά τις Φλούδες της Μπανάνας στα σκουπίδια! Ο λόγος;

Ποτέ δεν θα Πάλι Βάλτε μπανάνες φλούδες Στην Γιατί Trash.Here του!

Οι μπανάνες είναι ίσως το πιο δημοφιλές τροπικό φρούτο, πλούσιο σε τρία φυσικά σάκχαρα (φρουκτόζη, γλυκόζη και σακχαρόζη) και φυτικές ίνες. Είναι μια μεγάλη πηγή ενέργειας για το σώμα με τις μελέτες να επιβεβαιώνουν ότι μόνο δύο μπανάνες μπορούν να προσφέρουν το ποσό της ενέργειας που απαιτείται για μια έντονη προπόνηση 90 λεπτών. Αυτός είναι ο λόγος που οι μπανάνες είναι το αγαπημένο σνακ για πολλούς από τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου.
Πέραν του ότι είναι μια μεγάλη πηγή ενέργειας, οι μπανάνες μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν με τα ακόλουθα προβλήματα:

Η ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ MANFRED FRITZ BAJORAT ΠΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΟΥΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ!!!!!

Για να καταλάβετε τι έχει γίνει προτού φτάσουμε στο περίεργο της υπόθεσης  ας δούμε τι είχαν πει τα μέσα ενημέρωσης!!
<< Ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος περιπλανιόταν με τον νεκρό καπετάνιο του για χρόνια. Αντιμέτωποι με ένα τόσο μακάβριο, όσο και ανατριχιαστικό θέαμα, που μόνο σκηνές από ταινία τρόμου θα μπορούσαν να το συναγωνιστούν, ήρθαν όταν δύο ψαράδες ανοιχτά των ακτών στις Φιλιππίνες το ανακάλυψαν.  Οι δύο άνδρες ανακάλυψαν το «μουμιοποιημένο» σώμα ενός Γερμανού τυχοδιώκτη μέσα στο εγκαταλελειμμένο γιοτ του, το οποίο περιπλανιόταν για χρόνια στα αφιλόξενα νερά των ωκεανών. Ο 59χρονος Manfred Fritz Bajorat εντοπίστηκε μάλιστα κοντά στον ασύρματο – ραδιοτηλέφωνο του 12άμετρου σκάφους του λες και προσπαθούσε να πραγματοποιήσει μια απέλπιδα τελευταία κλήση έκτακτης ανάγκης.
Mummy-Main-649211
Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, δεν είναι ακόμα σαφές, ούτε πόσο καιρό περιπλανιόταν στη θάλασσα, αλλά ούτε και πότε άφησε την τελευταία του πνοή, όπως επίσης και πού οφείλεται ο θάνατός του. Το τελευταίο πάντως σημάδι ζωής που έδωσε ήταν το 2009, όταν η γυναίκα του με την οποία είχε χωρίσει ένα χρόνο νωρίτερα, πέθανε «χτυπημένη» από καρκίνο. Είχαν μαζί μία κόρη που ονομάζεται Νίνα. Μέσα στην καμπίνα βρέθηκαν πάντως σκορπισμένα άλμπουμ φωτογραφιών, ρούχα και κονσέρβες φαγητού, ενώ το σκάφος ήταν μισοβυθισμένο με σπασμένο κατάρτι… «Ήταν ένας πολύ έμπειρος ναυτικός και δεν πιστεύω ότι θα έπλεε προς μία καταιγίδα», δήλωσε στην εφημερίδα Bild ο Dieter, ο οποίος συνάντησε τον Fritz στη Μαγιόρκα το 2009, συμπληρώνοντας: «Το κατάρτι έσπασε σίγουρα μετά το θάνατό του»… Το πτώμα του άτυχου άνδρα που ήταν καπετάνιος φορτηγού πλοίου, μεταφέρθηκε για νεκροψία στην Μπουτουάν, ενώ το σκάφος ρημουλκήθηκε για έλεγχο στο λιμάνι της Barodo. >>
Αυτά λοιπόν αναφέρουν κάποιες ιστοσελίδες!! Η αλήθεια όμως είναι ακόμα ποιο ανατριχιαστική σε αυτήν την περίπτωση!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα