Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Γη: Μελέτη υποστηρίζει ότι το γήινο μαγνητικό πεδίο είναι πιο απλό από ότι πιστεύουμε

Επιστήμονες έχουν προσδιορίσει μοτίβα στο μαγνητικό πεδίο της Γης που εξελίσσονται σε διάρκεια 1000 ετών, παρέχοντας νέες γνώσεις για το πώς λειτουργεί το πεδίο και προσθέτοντας ένα μέτρο προβλεψιμότητας για αλλαγές στο πεδίο που δεν ήταν γνωστό προηγουμένως. Η ανακάλυψη επίσης θεωρείται ότι θα επιτρέψει τους ερευνητές να μελετήσουν λεπτομερέστερα το παρελθόν του πλανήτη χρησιμοποιώντας αυτό το γεωμαγνητικό «αποτύπωμα» για να συγκρίνουν πυρήνες ιζήματος που ελήφθησαν από τους ωκεανούς Ατλαντικό και Ειρηνικό.
Το γεωμαγνητικό πεδίο είναι κρίσιμο για τη ζωή στη Γη, λένε οι επιστήμονες. Χωρίς αυτό τα φορτισμένα σωματίδια από τον Ήλιο (ο «ηλιακός άνεμος») θα παράσερναν την ατμόσφαιρα. Το πεδίο βοηθάει επίσης την πλοήγηση των ανθρώπων και τη μετανάστευση των ζώων με τρόπους που τώρα αρχίζουν να καταλαβαίνουν οι επιστήμονες. Αιώνες ανθρώπινων παρατηρήσεων, καθώς και το γεωλογικό αρχείο, δείχνουν ότι το πεδίο μας μεταβάλλει δραματικά την ένταση και στη δομή του κατά τη διάρκεια του χρόνου. Ακόμη, παρόλη τη σπουδαιότητά του, πολλές ερωτήσεις παραμένουν αναπάντητες σχετικά με το γιατί και το πώς συμβαίνουν αυτές οι αλλαγές. Η απλούστερη μορφή του μαγνητικού πεδίου προέρχεται από ένα δίπολο: ένα ζεύγος ίσα και αντίθετα «φορτισμένων» πόλων, όπως ένας ραβδόμορφος μαγνήτης.
«Γνωρίζουμε από καιρό ότι η Γη δεν είναι ένα τέλειο δίπολο και μπορούμε να δούμε αυτές τις ατέλειες στο ιστορικό αρχείο», είπε η Maureen (Mo) Walczak ερευνήτρια στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Oregon και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης. «Βρήκαμε ότι οι μη-διπολικές δομές δεν είναι ξεθωριασμένα, μη προβλέψιμα πράγματα. Είναι πολύ μεγάλης διάρκειας, που επαναλαμβάνονται για πάνω από 10000 χρόνια – επίμονα στη θέση τους όλη τη διάρκεια της Ολοκαίνου εποχής. Είναι κάτι από μια ανακάλυψη του ιερού δισκοπότηρου, παρόλο που δεν είναι τέλειο. Είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την καλύτερη κατανόηση του μαγνητικού πεδίου και τον συγχρονισμό των δεδομένων των ιζηματικών πυρήνων σε μια πιο λεπτομερή κλίμακα».

ΤΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ(του Manuel Schoch,Μέρος 5ο.)




ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΝΟΥΣ

Μέσα στα επόμενα εκατό χρόνια, όλες οι ασθένειες θα θεραπεύονται μέσα από την κατανόηση των λειτουργιών του εγκεφάλου. Κάθε ασθένεια συνδέεται με κάποιον τρόπο με τον εγκέφαλο, όχι µε το νου. 

Η αντίληψη ότι εγκέφαλος και νους είναι το ίδιο πράγµα, είναι µεγάλη παρανόηση

Η διαδικασία της σκέψης -δηλαδή ο νους- σχετίζεται µόνο µε το 10 τοις εκατό της συνολικής δυνατότητας του εγκεφάλου µας.

 Το µεγαλύτερο δυναµικό του εγκεφάλου µας απασχολείται στο να κατευθύνει τη φυσιολογία του σώµα­τος. 

Χωρίς αυτή την κατεύθυνση από τον εγκέφαλο, τα όργανα του σώµατος δεν θα µπορούσαν να λειτουργήσουν. Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν πώς λειτουργούν τόσο ο εγκέφαλος όσο και τα συναισθήματα τους, καθώς και πώς να χρησιμοποιούν τη διαδικασία της σκέψης τους.

Η επιστήµη βρίσκεται σε αρχικό στάδιο ως προς την κατανόηση του τι συμβαίνει στον ανθρώπινο εγκέφαλο, ποια είναι η δυναµική του και πώς µπορεί να συμβάλλει στην ευημερία µας. Έχουµε αρχίσει να ανακαλύπτουμε, για παράδειγμα, ότι όλοι οι άνθρωποι µε κατάθλιψη έχουν διαφορετική ποσότητα ενέργειας ανάµεσα στο δεξί και στο αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου.

 Μπορούµε να διαπιστώσουμε ότι οι διαφορετικοί συνδυασμοί των διαφόρων επιπέδων του εγκεφάλου και η µεταξύ τους επικοινωνία έχουν τεράστιες συνέπειες στο πώς νιώ­θουµε. 

Οτιδήποτε θυμόμαστε έχει επιρροή στον εγκέφαλό µας, γι' αυτό το να κάνουµε αρνητικές σκέψεις ή να ανακαλούµε επώδυνε ς µνήµες, σε καθημερινή βάση, µπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την υγεία µας.

ΛΗΘΗ ΚΑΙ ΜΗ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ

Για όλους τους παραπάνω λόγους, το πιο σηµαντικό πράγµα που πρέπει να µάθει ο εγκέφαλος είναι να ξεχνάει - ωστόσο ο νους προβάλλει ισχυρές αντιστάσεις. Γίνονται πολλές έρευνες και µελέτες για τη λειτουργία του εγκεφάλου και τα όνειρα και έχει αρχίσει να φαίνεται ότι πιθανόν τα όνειρα δεν είναι παρά ένας µηχανισµός, µέσα από τον οποίο ο εγκέφαλος µπορεί να αποβάλει µια ανάµνηση, την οποία δεν χρειάζεται πια και του πιάνει χώρο χωρίς λόγο. Ένας υγιής εγκέφαλος χρειάζεται χώρο, όπως ακριβώς και µια υγιής σχέση.

ΤΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ(του Manuel Schoch,Μέρος 4ο.)




Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την τάση να θεωρούν ότι είναι διαφορετικοί από τους υπόλοιπους συνανθρώπους τους. Στο στάδιο κατά το οποίο διαμορφώνεται το ανθρώπινο «εγώ», ή η αίσθηση του εαυτού µας, όλοι αποδεχόμαστε το µύθο της διαφορετικότητας και µοναδικότητας του ατόµου, στον οποίο άλλωστε βασίζεται και η σύγχρονη κοινωνία του δυτικού πολιτισμού µας.

Όταν εγκλωβιζόμαστε στη σφαίρα των προβλημάτων µας, µπορεί να αισθανόμαστε τόση αυτο-λύπηση, που καταλήγουµε να πιστεύουμε ότι κανένας δεν µας καταλαβαίνει - ή νιώθουμε ότι δεν µας αξίζει να υποφέ­ρουµε τόσο πολύ. Διαπιστώσεις όπως οι παραπάνω εκφράζουν ακριβώς την ουσία των συναισθηματικών προτύπων, εφόσον αποτελούν µέρος τους ή, µε άλλα λόγια, αντιπροσωπεύουν τον τρόπο µε τον οποίο αντιμετωπίζουμε τις διάφορες καταστάσεις, καθώς και τις σχέσεις µας µε τους άλλους. Ωστόσο, τα προσωπικά συναισθηματικά πρότυπα τα οποία έχει δημιουργήσει κάθε άνθρωπος δεν είναι µοναδικά, ακόµη κι αν γνωρί­ζουµε ότι ξεκίνησαν να διαμορφώνονται από την παιδική µας ηλικία. Μοιάζουν µε σπόρους τους οποίους φυτέψαµε στο έδαφος του µυαλού µας και κάποιοι από αυτούς, στην ενηλικίωσή µας, εξελίχθηκαν σε προβλήματα και κάποιοι άλλοι όχι.

Όλα τα συναισθηματικά πρότυπα, που «κληρονοµήσαµε» από την παιδική µας ηλικία, ανήκουν στο βασίλειο των χαρακτηριστικών της ανθρώπινης φύσης µας. Κάθε άνθρωπος αντιδρά µε διαφορετικό τρόπο, ο οποίος εξαρτάται από τη συγκεκριμένη κατάσταση, τις συνθήκες της ζωής του, καθώς και πόσο ανοιχτός ή κλειστός είναι απέναντι στο µέλλον, στο «άγνωστο».

Όπως έχω ήδη αναφέρει, όταν αναζητάµε στις εμπειρίες του παρελθόντος µας να κατανοήσουμε το γιατί ζηλεύουμε, για παράδειγμα, τα αποτελέσµατα που αποκοµίζουµε είναι µηδαµινά.

 Μπορούµε, όµως, αντί αυτού, να διερευνήσουμε ποια είναι η διαδικασία της ζήλιας, του φθόνου ή του θυµού - ή οποιουδήποτε άλλου συναισθήματος που µας εμποδίζει να είµαστε σε επαφή µε το δυναµικό των χαρισμάτων µας. Τα εγκατεστημένα συναισθηματικά πρότυπα σίγουρα έχουν καθορίσει την παιδική µας ηλικία, αλλά µπορούµε να τα αλλάξουµε εξετάζοντας µονάχα το «πώς» και όχι το «γιατί». 

ΤΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ(του Manuel Schoch,Μέρος 3ο.)

Μέρος Πρώτο




ΤΟ ΠΡΟ-ΜΕΛΛΟΝ

Ας πάρουµε για παράδειγμα ένα CD µε έξι τραγούδια, υποθέτοντας ότι τα τρία πρώτα τραγούδια έχουν ήδη παιχτεί και αντιπροσωπεύουν το παρελθόν. Το τέταρτο τραγούδι παίζεται τώρα, ενώ το πέµπτο και έκτο τραγούδι έχουν προγραμματιστεί να ακουστούν αργότερα, και αντιπροσωπεύουν το µέλλον. Το τέταρτο τραγούδι ξεκίνησε να παίζεται µόλις τώρα, χάρη σε µια µικρή κίνηση προς τα εµπρός, η οποία δεν αποτελεί ολόκληρη τη διαδρομή µέχρι το πέµπτο ή έκτο τραγούδι, αλλά βρίσκεται ελάχιστα πιο µπροστά από το τρίτο τραγούδι, έτσι ώστε να σας δίνει την ψευδαίσθηση του τώρα.

Αυτό το τώρα είναι στην πραγματικότητα το προ-µέλλον.

 Είναι δύσκολο να κατανοήσετε την έννοια αυτή, χρησιμοποιώντας την «ορθολογιστική» πλευρά του νου. Η ψευδαίσθηση του τώρα υπάρχει επειδή ο εγκέφαλος έχει την ικανότητα να σας δίνει την αίσθηση της συνέχειας.

Σε αυτό ακριβώς το προ-µέλλον εδρεύει η διαδικασία της µνήµης.

Ακόµη και αν η µνήµη σας έχει κενά, αυτά τα κενά θα γεµίσουν. ο νους θα εφεύρει ιστορίες  προκειμένου να δημιουργήσει την αίσθηση της σιγουριάς, επειδή ο εγκέφαλος δεν µπορεί να λειτουργήσει χωρίς ασφάλεια. ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν µπορεί να αντιμετωπίσει την ύπαρξη του κενού, αλλά µόνο κάποιου αντικειμένου. Είναι προσαρτημένος στη διαρκή ανάγκη περιγραφής κάποιου γεγονότος ή αντικειμένου. Αυτό σηµαίνει ότι ακόµη και το «εγώ» σας θα ακολουθήσει το δρόµο της ανάλυσης του χρόνου, προκειμένου να σας δώσει την αίσθηση ότι υπάρχει ένα είδος συνέχειας του «εγώ», η οποία όµως δεν είναι υπαρκτή στην πραγματικότητα.

Ένας από τους σημαντικότερους µυστικιστές και ιδρυτής της Κλασικής Ινδικής σχολής γιόγκα, ο Patanjali, µίλησε για µια από τις µεγαλύτερες αλήθειες:

Αποκαλυπτική έρευνα: Σε ποιες χώρες οι γυναίκες κάνουν πολύ σεξ;



Υπάρχουν κάποιες χώρες όπου τα σεξουαλικά ένστικτα των γυναικών δυσκολα κρύβονται.



Βέβαια το κοινό χαρακτηριστικό των γυναικών που ζουν σε αυτές τις χώρες είναι ότι δεν έχουν μνημόνια και οικονομική κρίση. Στην μελέτη της έρευνα της Lazeevaοι ερευνητές μελέτησαν δεδομένα σχετικά με την αντισύλληψη και την ισότητα των φύλων από διάφορες οργανώσεις, προκειμένου να καταλήξουν στις περιοχές του κόσμου που οι γυναίκες έχουν εντονότερη σεξουαλική ζωή.
Οι ειδικοί, έχοντας ως κριτήριο ότι οι γυναίκες που είναι πιο σεξουαλικά ενεργές πρέπει να είναι σεξουαλικά ικανοποιημένες, να έχουν πρόσβαση σε σεξουαλικά παιχνίδια, να μην έχουν προκαταλήψεις και να ζουν σε μια κοινωνία που να στηρίζει την ισότητα των φύλων, κατέληξαν στις περιοχές που οι γυναίκες είναι πιο ενεργές σεξουαλικά.
Ποιες είναι οι χώρες αυτές;

Βασιλικός στον τενεκέ

%u03A3%u03BF%u03C6%u03AF%u03B1%20%u03A0%u03BF%u03BB%u03AF%u03C4%u03BF%u03C5-%u0392%u03B5%u03C1%u03B2%u03AD%u03C1%u03B7

Ήταν ξημερώματα, στη μέση του καλοκαιριού κι αυτός γύριζε από τη δουλειά. Τα ξενύχτια, καιρό τώρα, του πεφταν βαριά, μα, και τι να κάνει; Στον δρόμο, εκεί που περπατούσε, βρήκε έναν άδειο τενεκέ, καθαρό, από τυρί. Χάρηκε σαν να του ΄καναν δώρο. Τον μάζεψε και τον πήγε σπίτι, στη μικρή αυλή. Η μνήμη είναι γονιδιακή και λειτούργησε καταλυτικά σε αυτήν τη συνάντηση και να πώς.
Άδεια δεν ήταν για να πάρει. Και να ’παιρνε, όμως, πού λεφτά για να ξεφύγει από τη ρουτίνα; Μοναδικός μικρός παράδεισος η μικρή αυλή του.

Την επομένη της ανεύρεσης του τενεκέ, μετά τον πρωινό καφέ, πήγε στο κοντινό φυτώριο. Από καιρό είχε βάλει στο μάτι τους μεγάλους τους βασιλικούς, όχι του χειμωνιάτικους, τους άλλους τους στρογγυλούς.
Τα καναρίνια στο φυτώριο τραγουδούσαν ασταμάτητα. Πήρε μια βαθιά ανάσα πάνω από την πρώτη σειρά με τα μυρωδικά. Προχώρησε πιο μέσα. Αγόρασε ένα τσουβαλάκι χώμα και τον πιο όμορφο, μεγάλο στρογγυλό βασιλικό, που διάλεξε ο ίδιος, αφού τους εξέτασε όλους από κοντά.

Επέστρεψε βιαστικά στη μικρή αυλή. Πήρε τον τενεκέ, τον έπλυνε, έβαλε βότσαλα στον πάτο, χοντρά – ψιλά, μετά χώμα μπόλικο και στο τέλος μεταφύτεψε με αργές προσεχτικές κινήσεις τον βασιλικό.

Κατά τη μεταφύτευση σαν να ζαλίστηκε λιγάκι, γιατί το φυτό, όσο το κουνούσε ’δώ κι εκεί, δεν σταμάτησε να αναδύει την ευωδιά του και μέσα από αυτήν άρχισαν να ξεπετάγονται μπροστά του μνήμες από τα χρόνια, πίσω: Το νησί, η αυλή στο πατρικό, οι εκκλησίες, τα πανηγύρια, τα τζιτζίκια, οι ταβέρνες, η θάλασσα, ο αποξηραμένος βασιλικός κάπου κρυμμένος ανάμεσα σε βιβλία και έγγραφα πιστοποίησης της γεννήσεώς του. Ο βασιλικός του βεβαίωνε πως υπάρχει.

Τολμάς την ευτυχία;



Λες ότι θέλεις να βρεις την ευτυχία. Όλοι το λέμε. Αλλά η αλήθεια είναι ότι φοβάσαι αδιανόητα στο ενδεχόμενο να τη βρεις. Γιατί αν τελικά τη βρεις, αν τελικά τη γευτείς, μπορεί να τη χάσεις. Αυτό σκέφτεσαι. Αυτό σκεφτόμαστε όλοι.

Κι αν η ευτυχία έρθει, πώς θα την αναγνωρίσεις;

Ευτυχία. Τι είναι;
Περνάμε όλη μας τη ζωή ψάχνοντάς την, ελπίζοντας ότι θα τη βρούμε και την αναζητούμε στα λάθος μέρη. Η αλήθεια είναι, ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν ξέρουμε πώς να την αναγνωρίσουμε. Γιατί η ευτυχία δεν θα χτυπήσει την πόρτα και θα πει, “καλημέρα, τι κάνεις; η ευτυχία είμαι, ήρθα! Δες με, είμαι εδώ!”.

Όταν ήμουν παιδί, στις δύσκολες στιγμές, στις πιεστικές καταστάσεις, σκεφτόμουν ότι η ευτυχία είναι η απόδραση. Να φύγω από το σπίτι. Κάθε φορά που συνέβαινε κάτι έλεγα “μια μέρα θα φύγω από εδώ, θα πάω στο δικό μου σπίτι και θα είμαι ευτυχισμένη”.

Στην πορεία της ζωής κατάλαβα ότι αυτή η αναζήτηση κράτησε πολύ περισσότερο και δεν είχε να κάνει μόνο με το να φύγω από το πατρικό μου. Η ίδια προσδοκία υπήρχε στα χρόνια του πανεπιστημίου – περιμένοντας να πάρω το πτυχίο και να ξεκινήσω επιτέλους μια άλλη ζωή, θεωρώντας ότι επιτέλους τότε θα ήμουν ευτυχισμένη και ελεύθερη.

Φυσικά, ξεκινώντας να εργάζομαι, έλεγα ότι μετά τη δουλειά ξεκινά ο χρόνος της ευτυχίας…ή ότι τα σαββατοκύριακα είναι δικά μου και εκεί βρίσκεται η ευτυχία. Και όσο προχωρούσε η χρονιά, στο μυαλό μου η ευτυχία ταυτίστηκε με τις διακοπές, αυτές τις 15 μέρες απόδρασης.

Αυτό είναι η ευτυχία;

Αν | Υψώσεις ...


Το κείμενο που ακολουθεί, είναι αποτέλεσμα channeling και οι πληροφορίες που περιέχει, δόθηκαν από τον Α.Α.Μιχαήλ.
Δημοσιεύτηκε στις 9 Ιουλίου από: Celia Fenn.


[ Αγαπημένη Οικογένεια του Φωτός, έχετε φτάσει τώρα σε ένα χρονικό σημείο στο  έτος σας 2017 όπου μια μεγάλη αλλαγή βρίσκεται πολύ κοντά σας. Θα την ονομάσουμε: «η Μεγάλη Μετατόπιση του 2017». Όντως, όπως έχουμε ξαναπεί, το 2017 είναι το έτος του Ιερού Πλανήτη Γη και το έτος των νέων ξεκινημάτων. Οι εισερχόμενοι Κώδικες Φωτός κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, έχουν τοποθετήσει τους σπόρους για την ανάδυση και την υλοποίηση στη Γη της Νέας Γήινης Συνειδητότητας.

Αυτή η νέα συνειδητότητα, είναι στην ουσία το «Ενοποιημένο Πεδίο» της Ανώτερης Συνειδητότητας. Είναι το νέο και αναδυόμενο πεδίο της Ανώτερης και Πολυδιαστατικής Συνειδητότητας που έρχεται σε ύπαρξη γύρω από τον πλανήτη, ώστε να δημιουργήσει πολυδιάστατα πλέγματα (grids) για τη Νέα Γη (Gaia Nova). Θα βρεθεί στην Καρδιά, την Ψυχή και το Φωτεινό Σώμα κάθε ατόμου, αφιερωμένου στην Ανώτερη Συνειδητότητα και την Πολυδιαστατική Ζωή. Καθώς αυτά τα φωτεινά όντα αφυπνίζονται και συσχετίζονται μεταξύ τους, οι ακτινοβόλες ατομικές και ομαδικές ενεργειακές υπογραφές τους δημιουργούν τα δομικά πλέγματα για την υλοποίηση της Νέας Γης.
Γι`αυτό και είναι τόσο απαραίτητο για εσάς να διατηρήσετε την προσωπική ενεργειακή σας υπογραφή / προσωπικό δονητικό πρότυπο, σε υψηλή συχνότητα και να συσχετιστείτε μ`εκείνους που δονούνται στην ίδια συχνότητα Φωτός και Συνειδητότητας, ώστε να συνεισφέρετε στην ανάδυση του Ενοποιημένου Πεδίου της Ανώτερης Συνειδητότητας.
Αυτό το αναδυόμενο πεδίο, έφτασε τώρα η στιγμή όπου είναι τόσο ισχυρό που θα αποτελέσει το κίνητρο για μεγάλες μετατοπίσεις στη Γη. Οι ενέργειες του Ιουλίου θα αυξηθούν σταδιακά, φτάνοντας σε κορύφωση τον Αύγουστο στις ημέρες της Πύλης των Λεόντων και των εκλείψεων στο ζώδιο του Λέοντα, ειδικά κατά την ολική ηλιακή έκλειψη στις 21/8.
Αυτή θα είναι μια αρκετά εκτενής περίοδος διαρκούς έντασης, κατά την οποία Αγαπημένοι μου θα πρέπει να εστιάσετε την πρόθεσή σας για να διατηρήσετε την εσωτερική σας Ειρήνη και Δύναμη, καθώς θα διέρχεστε μέσα από προκλήσεις και δοκιμασίες ενώ θα γεφυρώνετε το παλιό με το καινούριο στις ζωές σας. Μην απελπίζεστε, μην αφεθείτε σε αυτο-θυματοποίηση ή στον θυμό, αλλά επιτρέψετε στους εαυτούς σας να παραμείνουν σε κατάσταση Ροής και Εμπιστοσύνης. Δεν είναι τώρα ο καιρός για πολλές δραστηριότητες με σκοπό την αλλαγή. Είναι περισσότερο ο καιρός για να στραφείτε εντός και να παραδοθείτε σε μια μεγαλύτερη δύναμη, καθώς θα επιτρέπετε στους εαυτούς σας να πλοηγηθούν μέσα στις αλλαγές με Αυτοπεποίθηση και Εμπιστοσύνη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα