Σάββατο 19 Απριλίου 2014

OI "ΜΟΥΤΖΟΥΡΕΣ" ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ



Είναι όλες εκείνες οι σκέψεις, οι εικόνες, τα συναισθήματα, οι μνήμες που επαναλαμβάνονται μέσα στο κεφάλι του ανθρώπου.    Κι όταν αυτά πονούν, τότε ο άνθρωπος αγριεύει, αλλάζει σταδιακά.  Αυτός ο πόνος γίνεται κομμάτι του.  Κι όταν ο πόνος μεγαλώνει, μεγαλώνει και ο φόβος.   Κι όσο περισσότερος φόβος απλώνεται μέσα του τόσο θεριεύουν ο φθόνος και ο θυμός. 

Κι αυτές είναι μερικές από τις "μουτζούρες" της ψυχής.   Μουτζούρες που θολώνουν την κρίση, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και την αντιληπτικότητα του ανθρώπου που τις υπηρετεί, με ή χωρίς τη θέλησή του. 

Ο αρχιερέας Καϊάφας τάφηκε (7+1 φορές) στην Κρήτη;

Σύμφωνα με τα Ευαγγέλια, ο Ιησούς σύρθηκε από τον Άννα στον Καϊάφα ώσπου να εκδοθεί η καταδίκη Του. Το όνομα του Ιωσήφ Καϊάφα, του αρχιερέα που προέδρευσε στο μεγάλο εβραϊκό συνέδριο, το οποίο καταδίκασε τον Χριστό σε θάνατο, έχει μείνει χαραγμένο για πάντα στην ιστορία: είναι αυτός που «διέρρηξε τα ιμάτιά του» επιμένοντας ότι ο Ιησούς ήταν ένοχος βλασφημίας. Έτσι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως, όταν πέθανε, οι Χριστιανοί τον συνόδεψαν στον τάφο με κατάρες. Ποιοι ήταν αυτοί οι Χριστιανοί; Εδώ βρίσκεται η πραγματική έκπληξη. Σύμφωνα με την παράδοση, αναφορές περιηγητών, τον λαογράφο Νικόλαο Πολίτη και το απόκρυφο βιβλίο με τίτλο «Τα πεπραγμένα τω Πιλάτω», το νεκρό σώμα του Καϊάφα έτυχε να πέσει στα χέρια των κατοίκων της Κρήτης, οι οποίοι και προσπάθησαν (χωρίς επιτυχία) να τον θάψουν όχι μία αλλά 7 φορές!

Και Τριγωνικό και Ψεκάζει (Βίντεο)

f

Δύο φορές μέσα σε ένα μήνα φωτογραφίες ενός άγνωστου τριγωνικού αεροσκάφους αποκαλύφθηκαν στην Αμερική. Το σκάφος που φαίνεται φωτογραφήθηκε από  τον φωτογράφο Jeff Templin από την Wichita.

Ο Templin είπε ότι το αεροσκάφος έκανε στροφές 180 μοιρών στον ουρανό και σχήματα S.

Το Δράμα του Χριστού ως η Προσομοίωση του Δράματος του Ανθρώπου


Τι σημαίνει η Θυσία για κάθε άνθρωπο που είναι μία ενσαρκωμένη ψυχή;

Η Θυσία, ο ανεξήγητος πόνος, τα άδικα βάσανα.

Ποιος θα μπορούσε να το πιστέψει ότι έχει ως ψυχή προεπιλέξει τα μαθήματά του στο γήινο κόσμο; Να αντιληφθεί βαθειά μέσα του πόσο ευλογημένα αυτά είναι;

Ποιος θα μπορούσε να πιστέψει ότι ο ζητιάνος σε προηγούμενη ενσάρκωση ήταν ένας πλούσιος που εκμεταλλευόταν ανθρώπους με το χειρότερο τρόπο και μάζευε χρήματα υπηρετώντας ένα από τα μεγαλύτερα πάθη: την Απληστία;

Η αληθινή Ανάσταση



Το Πάσχα αν κατανοηθεί σωστά, συμβολίζει την ύψιστη πνευματική εμπειρία, η οποία είναι η αναγέννηση της ανθρωπότητας. Δεν προοριζόμαστε να βρισκόμαστε για πάντα σε περιορισμό, σε φόβο και παρανόηση. Το σχέδιο της Πρόνοιας είναι ότι πρέπει να αφυπνιστούμε μπροστά στην αληθινή πνευματική μας φύση, να απορρίψουμε τα έργα του σκότους και να προχωρήσουμε φορώντας τη λευκή αρματωσιά του φωτός.

Ο Ιησούς πέρασε μέσα από τη σκοτεινή νύχτα του Γολγοθά στη μεγαλειώδη ανάσταση της ημέρας του Πάσχα. Σήμερα, ο κόσμος περνά μέσα απ’ το Γολγοθά, από τον οποίο θα προβάλλει εξαγνισμένος, δυναμωμένος, εμπνευσμένος σε ένα αληθινό Πάσχα για όλη την ανθρωπότητα.

Πως να κλείσετε το βραχιόλι μόνη σας χωρίς βοήθεια!


Σας έχει τύχει να θέλετε να φορέσετε ένα βραχιόλι και να μην μπορείτε με το ένα χέρι να το κλείσετε; Μην ανησυχείτε, εδώ έχουμε τη λύση!

Ακολουθώντας το Ρεύμα


Η ΦΥΣΗ Υπάρχει χωρίς να την έχει δημιουργήσει κανείς. Αναπτύχθηκε Μόνη της. Από πού; Δεν γνωρίζουμε.
Η Ζωή Κυλάει χωρίς να την καθοδηγεί κανείς.
Η Εξέλιξη δεν έχει αδιέξοδα.
Όλα Δένουν μεταξύ τους σε μια Ειρηνική Συνύπαρξη.
Το Άγνωστο που τυλίγει το Μυστήριο της Ύπαρξης Απλώνεται Χωρίς Όρια.
.
Η ΦΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ κι ο άνθρωπος είναι ΦΥΣΗ, Μέσα στη ΦΥΣΗ, Μέρος της ΦΥΣΗΣ. Κι όταν – σαν Ρεύμα Ύπαρξης – Ρέει μαζί με την Φύση κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει.
Η ΦΥΣΗ ΡΕΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, Ειρηνικά, Χωρίς Προβλήματα.

Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη οι αρετές του ανθρώπου είναι 15

Η επιχειρησιακή τελειότητα είναι μια μορφή προσωπικής τελειότητας . Δημιουργείται – παράγεται από ανθρώπους που πιστεύουν σε αυτό που κάνουν. Διατηρείται από ανθρώπους που υποστηρίζονται σε αυτά που κάνουν από μια κουλτούρα που τους σέβεται και τους γαλουχεί με τις βασικές ιδιότητες της ανθρώπινης συμπεριφοράς 
( διανοητικά , ψυχικά , αισθητικά , ηθικά ) .

Έχουμε μια τάση να μην ψάχνουμε τα πράγματα πολύ ως άνθρωποι. Έτσι λειτουργεί ο άνθρωπος σε όλες τις κοινωνίες. Κοιτάμε γύρω και επιθυμούμε να αντιγράψουμε τις καλύτερες πρακτικές  που μοιάζουν να φέρνουν αποτελέσματα και προσπαθούμε να τις εφαρμόσουμε στην δική μας περίπτωση. Δεν αναλύουμε το γιατί δουλεύουν καλά εκεί που δουλεύουν, ούτε την ανθρώπινη διάσταση αυτών που την εφαρμόζουν. Έτσι ξαφνιαζόμαστε όταν δεν φέρνουν τα ίδια αποτελέσματα και σε μας. Αρχίζουμε να νομίζουμε ότι δεν είχαμε κίνητρα ή ότι κάναμε τεχνικού τύπου λάθη.

Χρειάζεται να σκύψουμε μέσα μας. Χρειάζεται να ξανά - σκεφθούμε τις παγκόσμιες σταθερές που εξασφαλίζουν επιτυχία. Δεν γίνεται να είμαστε δημιουργικοί και δραστήριοι αν δεν έχουμε στηριχτεί σε έδαφος που είναι εύφορο και πλούσιο στο κατάλληλο λίπασμα. Η σοφία για το που στηρίζεται η ανθρώπινη ευτυχία είναι το αίμα για κάθε τι που επιχειρούμε να κάνουμε. Οι σκέψεις των πιο σημαντικών ανθρώπων που πέρασαν από τον κόσμο αυτό μπορεί να βοηθήσει και να καθοδηγήσει. Η αλήθεια, η καλοσύνη, η ομορφιά, η ενότητα. Αυτά είναι τα βασικά που χτίζουν μια θετική ανάπτυξη και καλές σχέσεις. Ένας σοφός άνθρωπος δεν έχει όλες τις απαντήσεις για όλες τις ερωτήσεις, ξέρει όμως να απαντάει στις σωστές ερωτήσεις.

Συρματοπλέγματα παντού...



Εν αρχή, τα συρματοπλέγματα. 
Συρματοπλέγματα στις πόρτες,συρματοπλέγματα 
σε κάθε παράθυρο, συρματοπλέγματα στο πάρκινγκ.
Συρματοπλέγματα παντού... 

Οι ευχάριστοι άνθρωποι τους οποίους αγαπούσα,
άρχισαν να ασκούν πάνω μου μια αόρατη 
αλλά αδιάκοπη ιδεολογική προπαγάνδα
ενός ιδιότυπου ρατσισμού, μιας αλλόκοτης 
και πολύ βαθιάς κοινωνικής διαίρεσης. 

Έπρεπε να προστατευτώ. 

Όχι άλλοι σωτήρες! Μπουκώσαμε

Οχι άλλοι σωτήρες! Μπουκώσαμε. – Απόστολος Καζάκος


Αυτή η άνοιξη δεν μου αρέσει καθόλου και δεν είναι οι αλλεργίες, τα αχάριστα κουνούπια, που αφού ξεχειμώνιασαν μια χαρά κρυμμένα στο σπίτι μου, άρχισαν τις χαμηλές πτήσεις πάνω από το αυτί μου.  Λογικά, θα έπρεπε να χαίρομαι που απαλλάχτηκα από την ηλεκτρική κουβέρτα που είχα μόνιμα πάνω μαζί με την 15μετρη μπαλαντέζα, που όσο να είναι δυσκόλευε τις κινήσεις μου στην διαδρομή κρεβάτι-ψυγείο και τούμπαλιν.
Πριν καλά-καλά επιστρέψουν τα χελιδόνια και τα λοιπά αποδημητικά, μας προέκυψαν ουρανοκατέβατοι, άπειροι αυτοαναγορευθέντες σωτήρες-υποψήφιοι που μας μπούκωσαν με τις φάτσες  και τις υποσχέσεις τους. Είναι τόσοι πολλοί οι μπαγάσηδες, περισσότεροι κι από τις πατημένες τσίχλες στα πεζοδρόμια. Αν ανοίξεις τη ντουλάπα σου θα πεταχτεί μια από τις μούρες τους σαν τον σκόρο να σου εκφωνήσει λόγο και φοβάμαι πως αν παραγγείλεις 2 πίτσες θα σου φέρουν δώρο έναν υποψήφιο.

Βιάγκρα τώρα και για τους πόνους της περιόδου

Βιάγκρα τώρα και για τους πόνους της περιόδου
Κάθε γυναίκα γνωρίζει καλά ότι οι πόνοι της περιόδου είναι ιδιαίτερα ενοχλητικοί. Τόσο πολύ μάλιστα, ώστε τα παυσίπονα πολλές φορές δεν φτάνουν για να τις ανακουφίσουν από τους πόνους. Σύμφωνα, όμως, με έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια στις ΗΠΑ, οι γυναίκες έχουν πλέον ένα απρόσμενο σύμμαχο στην αντιμετώπιση των πόνων.

Το βιάγκρα! Μην εκπλήσσεστε. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μια δραστική ουσία, που περιέχεται στο διαβόητο “χάπι του έρωτα”, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τις γυναίκες να καταπολεμήσουν την ταλαιπωρία που φέρνει η περίοδος.

Λατρεμένη ελληνική οικογένεια

Έχει ασχοληθεί κανένας σοβαρά με την ελληνική οικογένεια που θέλει τα παιδιά κοντά της μέχρι τα βαθιά γεράματα; Και δεν μιλάμε για το τώρα, που πολλοί νέοι επέστρεψαν στο παιδικό τους δωμάτιο λόγω οικονομικών δυσκολιών, ούτε για εκείνη την μερίδα των νέων που δεν σκέφτεται να ξεμυτίσει από εκεί στο άμεσο μέλλον. 

Αλλά για εκείνη την οικογένεια, με τους φωνακλάδες γονείς, πιστούς στα πατροπαράδοτα έθιμα, που κάνουν τα πάντα για τα παιδιά τους. Που ζουν σε σπίτια με μικρές κρεβατοκάμαρες, ευρύχωρα σαλόνια και με κυριακάτικες τραπεζαρίες στρωμένες με λευκά τραπεζομάντιλα.

Πίσω λοιπόν από την ιδιαίτερη αυτή οικογένεια, πίσω από το λευκό, πίσω από τα σεμεδέκια, πίσω από τη φλατ οθόνη της τηλεόρασης, πίσω από τους τοίχους κρύβεται η ενοχλητική αλήθεια. Ασφυκτικοί δεσμοί, οικογενειακά τραπέζια, πίεση για τακτοποίηση και νοικοκυροσύνη, ώρες επί ωρών που έχουν περάσει νέες κοπέλες για να μάθουν πώς να φτιάχνουν τη σωστή ντουλάπα και να τους πετύχει η μπεσαμέλ, η ανάγκη για εγγόνια, οι κόντρες, το αρνί το Πάσχα, ο διορισμός, ο απογαλακτισμός που δεν έρχεται ποτέ, η οικογένεια που ευνουχίζει τα παιδιά της.

Διαχρονικές μηχανουργίες αφής «αγίου φωτός»


Διαχρονικές μηχανουργίες αφής «αγίου φωτός»
Από ιερείς αρχαίων ναών την Αρχαιότητα, από καθολικές καλόγριες τον Μεσαίωνα, μέχρι τον τάφο του Ιησού στην Ιερουσαλήμ σήμερα Το «Άγιο Φως» δεν ήταν πρωτότυπη ιδέα των ορθοδόξων ρωμιών ιεραρχών. Υπάρχουν αναφορές προγενέστερων αφών «Αγίων Φώτων» από καθολικές καλόγριες στη Γαλλία, αλλά κι από ιερείς αρχαίων ναών, που πλούτιζαν μετερχόμενοι παρόμοιων πρακτικών.

Aνδρικές αρετές που γοητεύουν τη γυναίκα !


Έχετε σκεφτεί τι είναι αυτό που ζητάτε από έναν άνδρα; Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ο ιδανικός σύντροφος;

Πώς πρέπει να συμπεριφέρεται; Αν τα πράγματα είναι λίγο μπερδεμένα στο μυαλό σας, ρίξτε μια ματιά στα 8 κριτήρια που θέτουν οι περισσότερες γυναίκες στην επιλογή του συντρόφου τους. Τι λέτε, συμφωνείτε;

Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ !!!


Συμβαίνει. Και μάλιστα συχνά, για να μην πω συνειδητά, γυναίκες να αποφασίζουν να εγκατασταθούν μόνιμα στη ζωή ενός ζευγαριού. Οι «αιώνιες ερωμένες», γυναίκες, που επιλέγουν ή επιλέγονται να παίξουν το ρόλο της αναπληρώτριας συντρόφου καλύπτοντας ανάγκες δικές τους ή του άνδρα που βρίσκεται σε κάθε είδους σχέση, είτε αυτή λέγεται γάμος, είτε συμβίωση, είτε αρραβώνας, είτε απλά σχέση. 

Εκείνος, συνήθως, παρουσιάζεται σαν ένας κουρασμένος, απογοητευμένος και τραγικά απομονωμένος άντρας από τη σχέση μέσα στην οποία βρίσκεται, η οποία –κατά τα λεγόμενά του- αναγκάζεται να συνυπάρχει σε αυτή, λόγω παιδιών, οικονομικών συγκυριών, ανυπαρξία σεξουαλικού ενδιαφέροντος της συντρόφου και πολλών άλλων προβλημάτων που βέβαια φροντίζει να τα παρουσιάζει διογκωμένα και με τρόπο τέτοιο, ώστε να πείσουν για την επιλογή του να μοιράζεται τα κενά του αυτά με ένα άλλο τρίτο πρόσωπο.

Τι σημαίνει να συγχωρείς;


Στην πορεία μου ως σήμερα, γνώρισα πολλών λογιών ανθρώπους...Αυτούς που συγχωρούν, αυτούς που νομίζουν ότι συγχωρούν, αυτούς που δε συγχωρούν κ αυτούς που περιμένουν καρτερικά κ με ανυπομονησία να απορρίψουν αυτόν που θα κάνει το΄λαθος...Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει πολλές δυνατότητες...παρέχει τις λειτουργίες του οργανισμού...τα συναισθήματα...καθώς κ κάποιες ατελής ενέργειες που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε...μέσα στην τελειότητα του λοιπόν ο άνθρωπος έχει κ την ικανότητα να κάνει λάθη...Για τον καθέναν από εμάς το λάθος του είναι δικαιολογημένο...γιατί έχει συνήθως αθώο κίνητρο...η γιατί δεν θα το ξανακάνει...Τα λάθη όμως των άλλων...μετράνε αλλιώς...Τότε ερχόμαστε αντιμέτωποι με την θέση του θύματος....Κ τι συμβαίνει όταν τα λάθη των άλλων έχουν επιπτώσεις στην προσωπική μας Ζωή....στο σχέδιο της ζωής μας...στον ψυχικό η συναισθηματικό μας κόσμο;;;;;

ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ, ΤΗ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Ο Ιούδας είναι το πρόσωπο που είναι κυριότερα γνωστό παγκοσμίως για την συμμετοχή του στην προδοσία του, απέναντι στον Χριστο, κάτι που οδήγησε στην σύλληψη Του, και μετά στην Σταύρωση και στην Ανάσταση. Ενώ αρκετοί γνωρίζουν τα γεγονότα που περιγράφουν τα Ευαγγέλια σχετικά με αυτόν τον άνθρωπο ελάχιστοι γνωρίζουν την πραγματική ιστορία που κρύβεται πίσω από την ζωή του. 


Η συγκεκριμένη ιστορία αναφορικά λοιπόν με τον Ιούδα υπάρχει σε κάποιους συναξαριστές του Τριωδίου αλλά και σε ένα χειρόγραφο προερχόμενο από το Άγιο Όρος με τον τίτλο, Ιστορία ακριβής περί των κατά την Σταύρωσιν και Ανάστασιν του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού τελεσθέντων.

Συγγραφείσα το πρώτον υπό Ιουδαίου τινός Αινέα, συγχρόνου του Σωτήρος. Μεταφρασθείσα δε εις την Λατινίδα γλώσσαν υπό Νικοδήμου τοπάρχου του εκ Ρώμης. Σώζεται εν τινι χειρογράφω εν τω Αγίω Όρει. Εκδίδοται νυν συμφώνως τη Δευτέρα εκδόσει του Αβερκίου Ιερομονάχου Αγιορείτου. 

Ακολουθεί απόσπασμα από αυτό το χειρόγραφο:

ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


Την Μέρκελ καίνε αντί του Ιούδα. Μονάχα Έλληνες είναι ικανοί για τέτοια αντιχριστιανική πράξη. Κι αυτό δεν είναι το χειρώτερο. Δεν υπάρχει κάποιος, δικαστής είναι αυτός, κυρίως ο αρχιεπίσκοπος, να καταδικάσει αυτή την προσβολή του θρησκευτικού συναισθήματος.

Υπάρχει το έθιμο να καίνε το Μεγάλο Σάββατο το ομοίωμα του Ιούδα. Κατανοητό. Επειδή ο μαθητής πρόδωσε τον δάσκαλο. Αποδεκτό. Η Μέρκελ, βρε βλάσφημοι, που κολλάει;

Η νέα Facebook λειτουργία «Nearby Friends» δείχνει πού βρίσκονται οι φίλοι σου

Το Facebook θέλοντας να αξιοποιήσει την τοποθεσία των χρηστών του, λανσάρει τη νέα λειτουργία «Nearby Friends» για τις εφαρμογές του σε Android και iOS. Η λειτουργία είναι προαιρετική για τους χρήστες και αρχικά μονάχα για όσους βρίσκονται στηνΑμερική.
facebook nearby friends

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Παππού και γιαγιά σας ευχαριστούμε που μας Αναστήσατε.
Σας ευχαριστούμε για την Ελλάδα που μας παραδώσατε, τη λαϊκή σοφία σας,τη νοικυροσύνη και την οικονομία σας. Σας ευχαριστούμε για  τα παραμύθια και τα νανουρίσματα,τις γιορτές, τα δώρα, τα χαρτζιλίκια, τα δημοτικά τραγούδια, τις καντάδες,τα ρεμπέτικα και τα σμυρνέικα τραγούδια. Σας ευχαριστούμε για τις Αναστάσεις και την υπομονή.Σας ευχαριστούμε που πολεμήσατε το ’12 και το ’40, που δουλέψατε για να υπάχουμε εμεις  σήμερα μέσα από το έργο σας ,που μας μαγειρεύατε και τρώγαμε, που μυρίζαμε τις ομορφιές σας,που αρρωσταίναμε και μας θεραπεύατε.Σας ευχαριστούμε που μας είχατε έγνοια και μας ευχόσασταν για τα όνειρα, τις ελπίδες και το μέλλον, που κόψατε χρόνια από εσάς και μας τα δώσατε για να ζήσουμε, να χαρούμε, να αναπνεύσουμε τον αέρα σας, την καλοσύνη σας, την αθωότητά σας και το αγνάντεμα.Σας ευχαριστουμε που κληρονομήσαμε τον πολιτισμό σας, τους ποιητές, τους ζωγράφους, τους γλύπτες και τις ψυχικές ανατάσεις.

Οι γονείς κληροδοτούν στα τέκνα τους τα ψυχικά τραύματά τους

Μείζων Καταθλιπτική Διαταραχή στην παιδική ηλικία και οι παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο στην εφηβεία, socialpolicy.grΚληρονομικό φαίνεται ότι είναι το ψυχικό στρες επηρεάζοντας ολόκληρες γενιές ανθρώπων, χωρίς μάλιστα να έχουν μεσολαβήσει γενετικές αλλαγές, υποστηρίζουν ελβετοί ερευνητές σε άρθρο τους που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nature Neuroscience.
– Ο βιολογικός μηχανισμός πίσω από τη μεταβίβαση των τραυμάτων
Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που εντοπίζει τον βιολογικό μηχανισμό ο οποίος σχετίζεται με τον τρόπο που οι γονείς μεταβιβάζουν στα παιδιά και τα εγγόνια τα ψυχικά τραύματα τους, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο των τελευταίων να εκδηλώσουν ψυχικές διαταραχές, όπως η κατάθλιψη, η σχιζοφρένεια και η διπολική διαταραχή.

Υπάρχει Ηθική Και Δίκαιον Στην Φύση;

plangton

ΥΠΑΡΧΕΙ   ΜΙΑ  ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ  ΗΘΙΚΗ  ΚΑΙ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ;
( ΗΘΙΚΗ   ΚΑΙ  ΕΝΤΡΟΠΙΑ )



Ακούω  σε  συζητήσεις :  

-Δεν  ήταν  ηθικό  που  μας  έδιωξαν  απο  τα  εδάφη  μας  οι  Τούρκοι . Αφού  εμείς  ήμασταν  εκεί  πρίν  έρθουν αυτοί .
-Αφού  παρακμάσαμε  καλά  έκαναν   και  μας  πήραν  τα  εδάφη .

----------------------------------------

- Οι  Αμερικάνοι  είναι  κακοί  διότι   διατάζουν  τους  πολιτικούς  μας  να  προδίδουν  τον  λαό .
- Οι  Αμερικάνοι  υπερασπίζουν  τα  συμφέροντά  τους . Δεν  μπορούμε  να  τους  χαρακτηρίσουμε  "κακούς"  .  Οι  δικοί  μας  πολιτικοί  φταίνε  αποκλειστικά  που  ξεπουλιούνται . 

-------------------------------------------

- Αυτό  που   κάνουν  οι  Σκοπιανοί   δεν  είναι  ηθικό . Κλέβουν  ιστορία  που   δεν  τους  ανήκει .
- Από  την  σκοπιά  τους   αυτό  που  κάνουν  είναι  ηθικό . Δουλεύουν  για  το  συμφέρον του  έθνους  τους .

Εποχή για φράουλες, φρούτο μεγάλης διατροφικής αξίας με σημαντικά οφέλη στην υγεία μας



Συντάκτης: Kλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μορ. βιολόγος

Αγγειόσπερμο, δικότυλο φυτό η φράουλα ανήκει στην οικογένεια των Ροδοειδών (Rosaceae) με 15 περίπου είδη ιθαγενή των βόρειων εύκρατων περιοχών. Κατά πάσα πιθανότητα η καταγωγή της είναι από τη Χιλή. Ιδιαίτερα γνωστή στην Ελλάδα είναι η ευρωπαϊκή φράουλαπου βρίσκεται και αυτοφυής σε λοφώδεις και δασώδεις και ημιδασώδεις περιοχές. Ο καρπός της άγριας αυτής φράουλας είναι μικρός ,εξαιρετικά γλυκός και νόστιμος.Οι σύγχρονες καλλιέργειες οδήγησαν στο να δημιουργηθεί μία ποικιλία με μεγάλους καρπούς γνωστή με την ονομασία Φράουλα Ανανάσα.

Για ν’ ανακαλύψει κανείς τι είναι αληθινό, ο νους του πρέπει να είναι ακίνητος, εντελώς ήσυχος. Αυτή η ησυχία είναι πράξη λατρείας, κι όχι το να πηγαίνεις στο ναό για να προσφέρεις λουλούδια…

100404-0606
Ερώτηση (Μαθητής): Λέτε ότι ο Θεός δεν βρίσκεται σε μια ζωγραφισμένη εικόνα, ενώ άλλοι, αντιθέτως, λένε ότι βρίσκεται εκεί και ότι αν έχουμε πίστη στις καρδιές μας η δύναμη του θα εκδηλωθεί. Ποια είναι η αλήθεια της λατρείας;Κρισναμούρτι: Ο κόσμος είναι γεμάτος από γνώμες, όπως είναι γεμάτος και από ανθρώπους. Και ξέρετε τι είναι γνώμη- εσύ λες αυτό και κάποιος άλλος λέει εκείνο. Ο καθένας έχει και από μια γνώμη, αλλά η γνώμη δεν είναι η αλήθεια, οπότε μην ακούτε απλώς γνώμες -δεν έχει καμιά σημασία ποιανού είναι-, ανακαλύψτε από μόνοι σας ποια είναι η αλήθεια. Μια γνώμη μπορεί ν’ αλλάξει σε μια νύχτα, αλλά η αλήθεια δεν μπορεί ν’ αλλάξει ποτέ.

Η πονηριά του Facebook για να αποσπάσει τις προσωπικές σου πληροφορίες

Κάθε Facebook χρήστης έχει επιλέξει ποιες προσωπικές πληροφορίες του θέλει να μοιραστεί δημόσια ή με τους φίλους του και ποιες θέλει να τις κρατήσει κρυφές, μονάχα για τον εαυτό του. Η δεύτερη περίπτωση δεν αρέσει φυσικά στο δημοφιλέστερο Κοινωνικό Δίκτυο, το οποίο θέλει να γνωρίζει όσο το δυνατόν περισσότερα για τους χρήστες του, για διαφημιστικούς λόγους και όχι μόνο.
facebook-personal-information

Ο απόλυτος οδηγός για να κλειδώσετε το Facebook προφίλ σας από ξένους

Στο Facebook, αλλά και στα Social Media γενικότερα, μοιραζόμαστε υπερβολικά πολλές πληροφορίες γύρω από την καθημερινότητα μας και όχι μόνο. Πληροφορίες τις οποίες αν δεν προσέξουμε, μπορούν να καταλήξουν στον οποιονδήποτε άγνωστο. «Και τι με αυτό;», θα σκεφτείτε. Να το θέσω αλλιώς. Με τόσες πολλές δημόσιες πληροφορίες, δε διαφέρει σε τίποτα να βγείτε σε μία κεντρική πλατεία με πολύ κόσμο και να ξεκινήσετε να φωνάζετε τι φάγατε το μεσημέρι ή που ήσασταν χθες το βράδυ και με ποιον. Θα σας άρεσε αυτό;
Προσωπικά, δε μου αρέσει. Θέλω να είμαι προσεκτικός στο τι μοιράζω και με ποιους. Γενικά, να είμαι προσεκτικός με το τι μπορούν να δουν άγνωστοι στο προφίλ μου, χρήστες δηλαδή οι οποίοι δεν είναι online φίλοι μου και κάπως βρέθηκαν στο προφίλ μου.
Κάθε προφίλ αποτελείται από διάφορες ενότητες τις οποίες θα προσπαθήσω να καλύψω στη συνέχεια, δείχνοντας σας τον τρόπο για να τις «κλειδώσετε» από ξένα βλέμματα. Οι ρυθμίσεις τις οποίες θα σας προτείνω, είναι ώστε το περιεχόμενο σας να είναι ορατό μονάχα από τους Facebook «φίλους» σας.

Δείτε ποιες ασθένειες "προτιμούν" τους άνδρες και ποιες τις γυναίκες

Δείτε ποιες ασθένειες "προτιμούν" τους άνδρες και ποιες τις γυναίκες
Σίγουρα άνδρες και γυναίκες διαφέρουν σε πολλά! Πολλοί μάλιστα συνηθίζουν να λένε ότι είναι από «διαφορετικούς πλανήτες».

Σύμφωνα με έρευνες έχει διαπιστωθεί ότι οι άνδρες είναι 10% πιο ψηλοί, 20% πιο βαρείς και 30% πιο δυνατοί από τις γυναίκες. Ζουν, όμως, 5-7 χρόνια λιγότερο.

Οι γυναίκες από την άλλη έχουν πιο δυνατή καρδιά, μεθάνε πιο εύκολα και αντέχουν περισσότερο στον πόνο.

Ποιες είναι όμως οι ασθένειες και τα προβλήματα υγείας που «προτιμά» το κάθε φύλο;

Δείτε αναλυτικά!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα