Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Εγώ και ο εαυτός μου



Τώρα μιλάμε για εμένα. 
Εμένα τον ίδιο. Ναι, βρε. 
Εγώ είμαι το θέμα. Για μένανε (να το πω και λαϊκά) ο λόγος. 
Me, myself and I...
«Εγώ είμαι ασφαλισμένος στο ταμείο εμπόρων. Εγώ προσωπικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης. Από τα 17 μου χρόνια. Εγώ, για τον εαυτό μου σου λέω, αν πάρω σύνταξη 300 ευρώ, όταν βγω στη σύνταξη, θα είμαι και ευχαριστημένος». Τάδε έφη Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Υγείας, πρώην βουλευτής ΛΑΟΣ, νυν βουλευτής Ν.Δ., νυν και αεί έμπορος και εσαεί πανελίστας. Στο προαναφερθέν χωρίον
της τηλεοπτικής δημηγορίας του ανδρός παρακαλούμε σημειώσατε τα κάτωθι: «Εγώ, εγώ προσωπικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης, εγώ για τον εαυτό μου». Είναι σημαντικό να το προσέξετε; Ασφαλώς! Σε σύνολο 41 λέξεων οι 11 είναι αυτοαναφορικές! Ανά τέσσερις λέξεις (σχεδόν) η μία αφορά Εκείνον! Ποιος είναι Εκείνος; Ναι, ναι, Αυτός είναι. Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ! Αυτοπροσώπως! Μήπως είναι εγωιστής ή ψωνισμένος με την πάρτη του και τα λέγει τούτα; Μπααα. Πρέπει να είναι Αμερικανός ράπερ. Αν δεν το γνωρίζετε, μάθετέ το. Στη μουσική σκηνή της ραπ και της χιπ χοπ οι καλλιτέχνες βάζουν το ονοματάκι τους πολύ συχνά στη στιχοπλοκή, ώστε να αποκτούν αναγνωρισιμότητα. Ε, και ο Αδωνις δεν απέχει πολύ από τη ραπ.

Αδύνατη πλέον η σωτηρία της κυβέρνησης Σαμαρά. Του Γ. Δελαστίκ



Πολιτικός... «καρπαζοεισπράκτορας» έχει καταντήσει πλέον η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Όποιο στοιχείο κι αν δημοσιευτεί για την Ελλάδα, κάθε έκθεση διεθνούς οργανισμού αναφερόμενη στην οικονομική κατάσταση της χώρας μας σήμερα συνιστούν πλήγμα κατά της πολιτικής που ασκούν Σαμαράς και Βενιζέλος, καθώς αποκαλύπτουν πόσο ολέθρια αποτελέσματα έχει. 
Ακόμη χειρότερα, διαγράφουν ένα εξαιρετικά ζοφερό μέλλον για την Ελλάδα και τους Έλληνες παρά τα κυβερνητικά φληναφήματα περί δήθεν «ανάπτυξης».

Παρόλο που οι βουλευτικές εκλογές απέχουν δυόμισι ολόκληρα χρόνια, τα νεότερα ιδίως σε ηλικία στελέχη της ΝΔ που θέλουν να συνεχίσουν την πολιτική τους καριέρα αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν καμιά ελπίδα επανεκλογής όσο η κυβέρνηση εξακολουθεί να εφαρμόζει την ίδια μνημονιακή πολιτική που διαλύει τη χώρα. Αρχίζουν έτσι να αντιδρούν υποτονικά προκειμένου να έχουν ίσως κάποια ελπίδα προσωπικής πολιτικής διάσωσης, μη εμφανιζόμενοι απολύτως ταυτισμένοι με την πιο ανάλγητη και αντιλαϊκή πολιτική που έχει υλοποιήσει ποτέ κυβέρνηση σε αυτή τη χώρα.

Πως να συρρικνώσετε ένα σπυράκι σε λίγα λεπτά!


Η λύση είναι μία για τα σπυράκια που εμφανίζονται ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση, και βρίσκετε εδώ!

Δεν είμαστε εδώ!

Σύμφωνα με το Reuters, οι εκπρόσωποι της Τρόικας δεν θα έρθουν τελικά στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα επειδή οι διαπραγματεύσεις δεν πάνε καλά και θέλουν να πιέσουν την κυβέρνηση που αντιστέκεται με γενναιότητα και δεν κάνει ούτε βήμα πίσω γιατί μάχεται για το καλό του απλού Έλληνα πολίτη. 



Εγώ νομίζω πως οι εκπρόσωποι της Τρόικας δεν θα έρθουν την ερχόμενη εβδομάδα γιατί όλο αυτοί έρχονται.
Τριάμισι χρόνια μας επισκέπτονται οι εκπρόσωποι της Τρόικας και εμείς δεν πήγαμε μια φορά να τους κάνουμε μια επίσκεψη.
Οπότε, θύμωσαν κι αυτοί και δεν έρχονται.

Η ΠΡΩΤΙΣΤΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΚΟΣΜΟ


Στους περισσότερους ανθρώπους οι θεοί γίνονται αντιληπτοί μόνο εμμέσως και κυρίως μέσω των εκδηλώσεων τους στον φυσικό κόσμο και δια μέσω του αποτυπώματος των ενεργειών, δυνάμεων και πράξεων τους στην φύση στην οποία αντανακλάται το αποτέλεσμα των παραπάνω.
Αυτό κατά καιρούς έχει μπερδέψει αρκετούς με αποτέλεσμα να ταυτίζουν το αποτέλεσμα, το αποτύπωμα, με τις ίδιες τις θεότητες κάτι που προφανώς καταλήγει στις διάφορες σύγχρονες εξηγητικές μεθόδους της αθεΐας.

DAVID ICKE: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ



David Icke: «Καθώς κοιτάμε γύρω μας νομίζουμε ότι βλέπουμε όλα όσα υπάρχουν στον χώρο. Στην πραγματικότητα βλέπουμε μόνο μια πολύ μικρή συχνότητα, που λέγετε ορατό φώς. Οτιδήποτε έξω από αυτό, δεν μπορούμε να το αποκωδικοποιήσουμε, άρα, δεν μπορούμε να το δούμε.
Όπως οι ραδιοφωνικοί σταθμοί μοιράζονται τον ίδιο χώρο χωρίς να παρεμβάλλονται ο ένας στον άλλον. Έτσι και οι άλλοι κόσμοι/διαστάσεις/επίπεδα πραγματικότητας, μοιράζονται τον ίδιον χώρο, χωρίς ο ένας να παρεμβάλλεται στον άλλον.
Ωστόσο, όπως όταν έχεις στο ραδιόφωνο δύο σταθμούς που είναι σε πολύ κοντινές συχνότητες, ο ένας θα είναι ο κυρίαρχος αλλά θα έχεις και «παράσιτα» από τον άλλον.

Απόδειξη ότι ο Ison επέζησε και κάτι τεράστιο τον ακολουθεί!!! (Βίντεο)



Ο τίτλος προέρχεται απευθείας από τον τίτλο του νεότερου βίντεο του ThorNews στο οποίο  αναφέρονται σοβαρά ερωτήματα που χρειάζονται να απαντηθούν.

Έχοντας προσέξει τον κομήτη ISON όλη την ημέρα και μετά το περιήλιο, εμπειρογνώμονες, ερασιτέχνες αστρονόμοι και εκείνοι που προσέχουν τον κομήτη, όλοι φαίνεται να βλέπουν διαφορετικά πράγματα. Μερικοί λένε ότι ο ISON έχει αποσυντεθεί, άλλοι λένε ότι είναι ολόκληρος και άθικτος και άλλοι αναρωτιούνται ακόμα, αν ο ISON αποσυντεθεί, προς τα που θα κινηθούν τα συντρίμμια του.

Nasa: Ο ΚΟΜΗΤΗΣ ISON ΕΠΙΒΙΩΣΕ!!!

Image Credit: ESA / NASA / SOHO / GSF




Ο Ison εμφανίζεται ως ένα λευκό επίχρισμα που ανηφορίζει  μακριά από τον ήλιο . Ο ISON δεν ήταν ορατός κατά τη διάρκεια της πλησιέστερης προσέγγισής του στον ήλιο, έτσι πολλοί επιστήμονες πίστευαν ότι είχε διαλυθεί, αλλά οι εικόνες, όπως αυτή από το ESA / NASA Solar and Heliospheric Observatory δείχνουν ότι ένας μικρός πυρήνας ίσως να είναι άθικτος. 
Συνεχίζοντας μια ιστορία αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς, υλικό από τον κομήτη ISON  εμφανίστηκε  στην άλλη πλευρά του ήλιου το βράδυ στις 28 Νοέμβρη 2013, παρά το γεγονός ότι δεν παρατηρήθηκε σε παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια της πλησιέστερης προσέγγισης του στον ήλιο. 

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ



Ας αναλύσουμε γραμματικά την λέξη "ΕΡΩΣ"
Ε= Εκπορευόμενη Δύναμις (του φωτός)
Ρ
= Ροή πρωτίστως Φωτοενεργειών, υστέρως δε πάσα άλλη ροή
Ω
= Ο πλανήτης - γήινο πεδίο
Σ
= Το εσωτερικόν θεώμενον
Η λέξη Ε+Ρ+Ω+Σ είναι η Ροή της δύναμης του φωτός (ζωής-γνώσης) από το σύμΠΑΝ προς το γήινο πεδίο και μέσα στο Άδυτον του εαυτού μας.
Στην θεογονία του Ησιόδου ο ΈΡΩΣ
 είναι μια από τις 3 αρχές (Χάος, γαία, Έρως). Το φως εσωκλείει την γνώση, την ζωή, το κάλλος, την ομορφιά, την γαλήνη, την ευτυχία, την αγαθότητα, την αγάπη, την αρμονία κ.α.. Έρως δεν είναι μόνο αυτό που υπάρχει μεταξύ ενός Άνδρα και μιας Γυναίκας εφόσον ΧΑΟΣ ΓΑΙΑ ΕΡΩΣ προϋπάρχουν του ανθρώπου.
ΕΡΩΣ
 υπάρχει μεταξύ του σύμπαντος προς την γαία, της αρμονίας της φύσης π.χ. βροχή και βλάστηση, ακόμα σε συνδυασμό και με το ανθρώπινο στοιχείο, π.χ. ενός ανθρώπου και ενός όμορφου απογεύματος ή ηλιοβασιλέματος, γενικότερα κάθε τι που προσφέρει αρμονία άρα και ευδαιμονία.
Μια πτυχή του Έρωτος είναι και αυτή η αρμονία μεταξύ ανδρός και γυναικός η οποία αποφέρει την ιερή γέννεση. Η αρμονία αυτή πηγάζει από την δυαδικότητα του 0/1, Αρσενικού (1) και του Θηλυκού (0). το 0/0 ή 1/1 δεν γεννά, διότι είναι συμπαντική δυσαρμονία. Η λέξη λοιπόν "Έρως" δεν σημαίνει κάτι αφροδισιακό (σεξουαλικό) αλλά μια ανώτερη πνευματική κατάσταση, μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η λέξη Ιερέας προέρχεται από εκεί. 

Δέκα Πολιτισμοί Που Δεν Έχετε Ακούσει Ποτέ (Βίντεο)

maxres

Ξεχασμένες γλώσσες και μυστηριώδεις εξαφανίσεις είναι μόνο μερικά από τα ενδιαφέροντα πράγματα για αυτούς τους 10 λιγότερο γνωστούς πολιτισμούς.

Όχι, αυτός δεν είναι απλά ένας παλιός βρώμικος καναπέ.Φωτογραφίες που θα σας συγκλονίσουν.

Alex, 9, Ρίο Ντε Τζανέιρο, Βραζιλία
Alex, 9, Ρίο Ντε Τζανέιρο, Βραζιλία
Οι φωτογραφίες αυτές, αν και φαινομενικά απλές, είναι από αυτές που δεν θα ξεχάσετε ποτέ. Το μέρος όπου τα παιδιά κοιμούνται είναι ένα έργο του φωτογράφου James Mollison που δείχνει  παιδιά από όλο τον κόσμο και που αυτά κοιμούνται τη νύχτα. Φαίνεται πως σαν ιστορία δεν λέει πολλά ... αλλά στην πραγματικότητα, θα θελήσετε να φωνάξετε όταν δείτε τις συνθήκες διαβίωσης ορισμένων από αυτά τα παιδιά.

Ο ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

adonis

Για κάποιους η ζωή στήνει τόσο παράξενα σκηνικά εύνοιας, που για όλους τους υπόλοιπους μοιάζουν με κακοστημένη φάρσα που μάλιστα αριθμεί και θύματα. Ο Άδωνις-Σπυρίδων Γεωργιάδης είναι από τα άτομα που η τύχη τα έφερε έτσι ώστε να γεννηθούν στην Ελλάδα και να γίνουν κάτι άλλο από αυτό που τους άξιζε.
Αν και σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα ο Άδωνις θα παρέμενε καταδικασμένος ως πλασιέ βιβλίων σε τηλεοπτικά μπουλούκια, στην χώρα των ευκαιριών σε ψυχασθενείς, κατάφερε να διοριστεί υπουργός Υγείας, υπεύθυνος δηλαδή σε ένα νευραλγικό πόστο, του οποίου οι συνέπειες στην κοινωνία είναι εμφανείς.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ζωσμένος με εκρηκτικά ο Πέτρος Κωστόπουλος απαιτεί να μιλήσει στο TEDx, εξαιρετικά αμφίβολη η διεξαγωγή του

kwstopoulos-p
Ένα απίστευτο θρίλερ εκτυλίσσεται από τις πρώτες πρωινές ώρες στο χώρο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, που καθιστά αμφίβολη ακόμα και τη διεξαγωγή του φετινού TEDx Athens, το οποίο είναι προγραμματισμένο να ανοίξει την αυλαία του το απόγευμα, με ένα θέμα πιο πρωτότυπο από ποτέ με τίτλο «Αχαρτογράφητα Νερά».
Συγκεκριμένα, ο γνωστός παρουσιαστής Πέτρος Κωστόπουλος, έχει ζωστεί με εκρηκτικά και βρίσκεται κλειδωμένος στην αίθουσα όπου θα πραγματοποιηθούν οι ομιλίες της εκδήλωσης, απειλώντας να τινάξει το χώρο στον αέρα σε περίπτωση που δεν του επιτρέψουν να πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα της «Greed Is Good» (σ.σ. η απληστία είναι καλή), εμπνευσμένη από το χαρακτήρα του Gordon Gekko που υποδυόταν ο Μάικλ Ντάγκλας στην κινηματογραφική ταινία «Wall Street», παραγωγής 1984. Ο πρώην εκδότης μάλιστα, σκοπεύει να συνδυάσει την ομιλία του με διάφορα δρώμενα, όπως το μπάνιο με σαμπάνια μάρκας Moet, το κάψιμο χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ, τη συμβολική απόλυση εθελοντών και την κατάρριψη του ρεκόρ συνεχόμενων σεξιστικών σχολίων, το οποίο μέχρι σήμερα κατέχει ένας Αμερικανός από το Κεντάκι.

Οικολογικό και γρήγορο άναμμα τζακιού

Οικολογικό και γρήγορο άναμμα τζακιού


Ένας περίεργος αλλά γρήγορος τρόπος που μας δίνει μείωση ρύπων και καλύτερη καύση.


Το δοκιμάσαμε και το επιβεβαιώνουμε!

Τα 30 πράγματα που πρέπει να κάνεις στη ζωή σου...για να τη ζήσεις

 Κέρδισε με το σπαθί σου μια καλή δουλειά, την ποιότητα ζωής σου, την αξιοπρέπεια σου, την ευτυχία σου!

Ταξίδεψε στα τέσσερα πέρατα της Γης, όχι σαν τουρίστας που συγκρίνει τη χώρα του με όσα θα δει, αλλά ως ένας άνθρωπος με ανεξάρτητο πνεύμα και ανοιχτό μυαλό. Δέξου τη διαφορετικότητα, ετοιμάσου για την ανακάλυψη…

Κράτα τη μοναδικότητά σου, αλλά με σεβασμό στον εαυτό σου και στους γύρω σου. Στήριξε αυτό που είσαι και αυτό που πιστεύεις, όμως άκουσε και τι έχουν να σου πουν και οι άλλοι.

Αγάπα τον εαυτό σου αλλά να επιμένεις να μαθαίνεις και να γίνεσαι καλύτερος. Έχε το θάρρος της γνώμης σου και όταν κάνεις λάθος παραδέξου το. Μοιράσου. Είτε είναι υλικά αγαθά, είτε συναισθήματα. Άσε για λίγο το «παίρνω» κατά μέρος. Δώσε, χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα.

Η χαρούμενη επιστήμη (1882)




Είμαστε όλοι ηφαίστεια που περιμένουν την ώρα της έκρηξής τους, κανένας δεν ξέρει όμως πότε, σε λίγο ή σε πολύ, θα γίνει η έκρηξη αυτή – ούτε καν ο θεός. 


Κάποτε ήμασταν τόσο κοντά ο ένας στον άλλο μέσα στη ζωή που τίποτα δε φαινόταν να εμποδίζει τη φιλία και την αδερφοσύνη μας, και μόνο ένα γεφυράκι υπήρχε ανάμεσα μας. Ακριβώς τη στιγμή που πήγαινες να ανέβεις σε αυτό σε ρώτησα: «Θέλεις να περάσεις το γεφυράκι για να με συναντήσεις;» - και τότε έπαψες πια να το θέλεις• κι όταν σε παρακάλεσα ξανά έμεινες σιωπηλός. Από τότε βουνά κι ορμητικοί ποταμοί κι ό,τι άλλο χωρίζει κι αποξενώνει μπήκαν ανάμεσά μας• κι ακόμα κι όταν το θέλαμε, δεν ήταν μπορετό να συναντηθούμε! Μα όταν θυμάσαι τώρα εκείνο το μικρό γεφυράκι δεν έχεις πια λόγια - μόνο λυγμούς και απορία.

Η γενεαλογία της ηθικής

  • Η ιστορία της ανθρωπότητας θα ήταν μια πολύ ηλίθια υπόθεση, αν δεν υπήρχε το πνεύμα που φύσηξαν μέσα της οι αδύναμοι.

  • Ενώ κάθε αριστοκρατική ηθική γεννιέται από μια θριαμβευτική αυτοκατάφαση, η ηθική των δούλων αντιθέτει πρώτα ένα «όχι» σε ό,τι δεν αποτελεί μέρος του εαυτού της, σε ό,τι είναι διαφορετικό από αυτήν, σε ό,τι «μη εγώ»: και αυτό το «όχι» είναι η δημιουργική πράξη της.

«Να ζεις, ν’ αγαπάς και να μαθαίνεις»



«Υπάρχουμε εμείς, ο εαυτός μας και πάνω σ’ αυτό τον εαυτό συσσωρεύουμε χιλιάδες και χιλιάδες πράγματα που μπορεί να μην είναι ο εαυτός μας, μα που να ανήκουν μάλλον στην οικογένειά μας, την κουλτούρα μας, τους φίλους και ούτω καθεξής. Τα παίρνουμε μαζί μας και τότε αυτά γίνονται εμείς και είμαστε ικανοί να πεθάνουμε για να υπερασπίσουμε αυτό το «εμείς» και καταφεύγουμε στην απάθεια για να αποφύγουμε τις προκλήσεις του νέου εαυτού.

Ο ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ



Όλοι μας έχουμε ακούσει το "Χρυσό Κανόνα" :
να συμπεριφέρεστε στους άλλους όπως εσείς
θέλετε να σας συμπεριφέρονται.
Ο Χρυσός Κανόνας ειναι σπουδαίος κανόνας.

Όμως ο "Αδαμάντινος Κανόνας" είναι ακόμα καλύτερος.

να ζεις..να μην υπαρχεις


Η ζωή είναι μια ευκαιρία.. Μπορεις να την χρησιμοποήσεις,μπορεις να την κακομεταχειριστεις,η μπορεις απλα να την αφησεις να παει χαμενη. Απο σενα εξαρταται. Κανεις δεν ειναι υπευθυνος εκτος απο σενα. Η ευθυνη ειναι ατομικη.. Μολις το καταλαβεις αυτο,αρχιζει να αποκτας επιγνωση. Αρχιζεις να ζεις με τελειως διαφορετικο τροπο. Στην πραγματικοτητα,για πρωτη φορα εισαι ζωντανος. 

Κομήτης Ison: Τα πάντα μπορούν να συμβούν μέσα στις επόμενες ώρες και ημέρες!!!




Ο Κομήτης Ison, ή κάποιο μέρος του, μπορεί να έχει επιζήσει έπειτα από την 
συνάντησή του με τον Ήλιο, λένε οι επιστήμονες.
Η γιγαντιαία σφαίρα πάγου και σκόνης αρχικά θεωρήθηκε νεκρή, όταν απέτυχε να επανεμφανιστεί πίσω από το αστέρι με την αναμενόμενη φωτεινότητα.
Το μόνο που μπορούσε να ιδωθεί από τις εικόνες των τηλεσκόπιων ήταν μια βαρετή μουτζούρα στο διάστημα, με τον πυρήνα και την ουρά του να θεωρείται ότι έχουν καταστραφεί.
Αλλά οι πρόσφατες φωτογραφίες έδειξαν ευκρινέστερα κάτι, που μπορεί να είναι ένα μικρό θραύσμα του κομήτη.
Οι αστρονόμοι παραδέχονται ότι ένιωσαν έκπληξη και χαρά, αλλά τώρα προειδοποιούν ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν μέσα στις επόμενες ώρες και ημέρες.

Επέζησε ο κομήτης Ison κατά την συνάντηση του με τον Ήλιο;

Ο Κομήτης Ison πιθανό να μην κατάφερε να επιβιώσει, λένε οι αστρονόμοι.
«Δεν είναι καλά τα νέα για τον  Ison κατά τη γνώμη μου," δήλωσε ο Phil Plait, ένας αστρονόμος που γράφει στο μπλογκ Slate Bad Astronomy, κατά τη διάρκεια μιας τηλε-συνάντησης μέσω Google που διοργανώθηκε από τη NASA την Πέμπτη.
"Αυτή είναι και η δική μου αξιολόγηση», συμφώνησε ο Karl Battams, ένας αστροφυσικός στο Εργαστήριο Ναυτικών Ερευνών στη Washington, DC, ο οποίος διευθύνει την χρηματοδότηση από τη NASA του Project Sungrazing Comets .
Εικόνες από το διαστημικό σκάφος της NASA, SOHO,  στις 1:12 μ.μ. ET, έδειξαν μεγάλες ουρές που εμφανίστηκαν σαν να ξεθώριαζαν προς την κατεύθυνση του ήλιου, και η κεφαλή του κομήτη δεν ήταν πλέον ορατή.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα