Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

7 στάδια συνείδησης και αντίληψης



Σύμφωνα με τη Διδασκαλία της Αρχαίας Σοφίας, ο άνθρωπος έχει επτά στάδια συνείδησης και αντίληψης:

7. Φυσική συνείδηση
6. Συγκινησιακή συνείδηση
5. Νοητική συνείδηση
4. Διαισθητική αντίληψη
3. Ατμική αντίληψη
2. Αντίληψη της Μονάδος
1. Θεία αντίληψη

Στα πρώτα λίγα επίπεδα του έβδομου σταδίου, η ζωή είναι απλή για μας, γιατί δεν έχουμε έναν πολύπλοκο μηχανισμό εγγραφής. Στο έκτο στάδιο, η ζωή αρχίζει να εμφανίζεται πολύπλοκη.

Ρουμί - Ανήκω στον Αγαπημένο


Αδέλφια Μουσουλμάνοι δεν ξέρω τι να κάνω.

Δεν ξέρω τι να πω.
Δεν είμαι Χριστιανός ούτε Εβραίος.
Δεν είμαι Μουσουλμάνος ούτε και Ινδουιστής.
Δεν είμαι Βουδιστής μήτε και Σούφι.
Δεν είμαι και διόλου Ζεν.
Δεν έχω μία θρησκεία ή παράδοση.
Δεν είμαι απ' την ανατολή μήτε τη δύση
ούτε από θάλασσα ούτε κι απ' τα βουνά.
Δεν είμαι στοιχειωμένος ή αιθέριος
αλλά δεν είμαι ούτε και φυσικός.
Δεν είμαι οντότητα και δεν υπάρχω
ούτε σ' αυτόν μηδέ στον κόσμο τον επόμενο.

Ο σκοπός της ανθρώπινης ψυχής



"Το ύψιστο συναίσθημα είναι η εμπειρία της ενότητας με το Παν. Αυτός είναι ο μεγάλος νόστος στην αλήθεια που λαχταράει η ψυχή. Αυτό είναι το συναίσθημα της τέλειας αγάπης. Ο μοναδικός σκοπός της ψυχής – μονάδας. Η ενοποίηση με το Όλο.  Η τέλεια αγάπη είναι για το συναίσθημα ό,τι είναι το τέλειο λευκό για το χρώμα. Πολλοί νομίζουν πως το λευκό είναι η απουσία χρώματος. Δεν είναι. Είναι η συμπερίληψη όλων των χρωμάτων. Το λευκό είναι κάθε άλλο χρώμα που υπάρχει σε ένωση.  Έτσι λοιπόν, και η αγάπη δεν είναι η απουσία ενός συναισθήματος (μίσους, φόβου, λαγνείας, ζήλιας, απληστίας), αλλά το σύνολο όλων των συναισθημάτων. Το άθροισμα. Το συναθροιστικό ποσόν. Το παν. 


Για να βιώσει η ψυχή την τέλεια αγάπη, πρέπει να βιώσει κάθε ανθρώπινο συναίσθημα. Πως μπορείς να νιώσεις συμπόνια για κάτι που δεν το καταλαβαίνεις;

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ




Έχει ενδιαφέρον να διαβάσουμε τι λέγεται για τον Ερμή τον Τρισμέγιστο ο οποίος μας οδηγεί στο να κατανοήσουμε σε ποιο σύμπαν ζούμε και ποιοι είμαστε πραγματικά εμείς οι άνθρωποι..


Οι 7 νόμοι του Σύμπαντος
Οι αρχές της Αλήθειας είναι επτά: εκείνος που το καταλαβαίνει αυτό τέλεια, κατέχει το μαγικό κλειδί, που με αυτό οι Πύλες του ναού θα ανοίξουν.

«Το Παν είναι ο Λόγος. Το σύμπαν είναι Νοητικό». (Πρώτη Αρχή)

«Όπως είναι πάνω, είναι και κάτω. Όπως είναι κάτω, είναι και πάνω».(Δεύτερη Αρχή)

«Τίποτε δεν είναι ακίνητο, όλα δονούνται». (Τρίτη Αρχή)

«Όλα είναι δυαδικά, όλα έχουν δύο πόλους. Όλα είναι ένα ζεύγος αντιθέτων, τα άκρα αγγίζονται».(Τέταρτη Αρχή)

«Όλα ρέουν και πάλι ρέουν. Όλα έχουν περιόδους ακμής και παρακμής, ανόδου και καθόδου. Όλα κινούνται σαν εκκρεμές. Το μέτρο της κίνησης προς τα δεξιά είναι όμοιο με αυτό της κίνησης προς τα αριστερά. Ο ρυθμός είναι η εξίσωση τους». (Πέμπτη Αρχή)

Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΛΟΓΟΣ ΑΠΟΚΡΥΦΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ



                                               

ΛΟΓΟΣ ΙΙ

ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ:
ΛΟΓΟΣ ΑΠΟΚΡΥΦΟΣ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ


-Στους "Γενικούς Λόγους", πατέρα, αινιγματικά και με ασάφεια μίλησες σε διαλογική μορφή για τη θεϊκότητα, δεν αποκάλυψες κάτι, όταν είπες ότι τίποτα δεν είναι δυνατόν να σωθεί από την αναγέννηση, και μετά την συζήτηση μας, αφού σε ικέτεψα κατά την κατάβαση μας από το βουνό, και σε ρώτησα για τη διδασκαλία της αναγέννησης, επειδή αυτή την αγνοώ, είπες πως θα μου την παραδώσεις όταν πρόκειται να απομονωθείς από αυτόν τον κόσμο.

Προετοιμάστηκα και ανδρείωσα το φρόνημα μου απέναντι στην απάτη αυτού του κόσμου, και συ, κάλυψε μου τα κενά με όσα είπες ότι θα μου παραδώσεις σχετικά με την αναγέννηση, κάνοντας το είτε με τα λόγια είτε με κάποιον απόκρυφο τρόπο.

Γιατί αγνοώ Τρισμέγιστε, από ποια μήτρα και από ποιο σπέρμα γεννήθηκε ο άνθρωπος.

-Η σοφία του νου βρίσκεται στη σιωπή, παιδί μου, και το σπέρμα είναι το αληθινό Αγαθό.

-Που το έσπειρε ποιος πατέρα; Γιατί απορώ για όλα συνολικά.

-Το θέλημα του Θεού, παιδί μου.

-Και τι είναι αυτός που γεννιέται, πατέρα; Γιατί δεν έχει συμμετοχή στην ουσία που βρίσκεται μέσα μου;

-Το παιδί που γεννιέται από θεό θα είναι άλλος θεός, το παν μέσα στο παν, συντεθειμένος από όλες τις δυνάμεις.

-Αίνιγμα μου λες τώρα, πατέρα, και δε συζητάς όπως πατέρας με γιο.

-Αυτό το γένος δε διδάσκεται, παιδί μου, μόνο υπενθυμίζεται από το Θεό, όταν εκείνος το θέλει.

-Αφύσικα και αδύνατα πράγματα μου λες, πατέρα. Γι'αυτό και δικαιολογημένα προβάλλω αντιρρήσεις σ'αυτά, "γεννήθηκα γιος ξένος από το γένος του πατέρα μου", μη μου αρνείσαι τη γνώση, καθώς είμαι γνήσιος γιος σου, εξήγησε μου τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιείται η αναγέννηση.

-Τι να σου πω παιδί μου; Δεν έχω τίποτα να πω, πλην αυτού, βλέποντας ότι μέσα έχει δημιουργηθεί ένα θέαμα έμφυτο από το έλεος του Θεού, βρέθηκα σε αθάνατο σώμα και τώρα δεν είμαι αυτός που ήμουν πριν, αλλά ξαναγεννήθηκα μέσα στο νου.
Αυτό το πράγμα δε διδάσκεται και ούτε μπορεί να το δει κανείς με το πλαστό υλικό στοιχείο μέσω του οποίου μπορεί να δει κανείς, γι'αυτό και περιφρονώ την πρώτη σύνθετη φύση μου, γιατί δεν έχω πλέον χρώμα, ούτε αφή, ούτε μέτρο, είμαι απαλλαγμένος τώρα από αυτά.
Τώρα μπορεί να με βλέπεις με τα μάτια σου, παιδί μου, αλλά δεν κατανοείς τι είμαι όταν με κοιτάζεις με το σώμα και την όραση σου. Δε μπορείς να με παρατηρήσεις με τα μάτια σου τώρα, παιδί μου.

-Σε μεγάλη μανία και έκσταση οδήγησες το νου μου, πατέρα, γιατί τώρα δε βλέπω πια τον εαυτό μου.


-Μακάρι να εξέλθεις και συ, παιδί μου, από τον εαυτό σου, χωρίς ύπνο, όχι σαν αυτούς που ονειροβατούν στον ύπνο τους.

σημ: εδώ ο Ερμής μας λέει ότι βγαίνουμε από τον εαυτό μας στον ύπνο μας και πηγαίνουμε στον υπερβατικό κόσμο. 
Του λέει επίσης ότι αν "αναγεννηθεί" θα εγκαταλείπει το σώμα του και θα βιώνει τον υπερβατικό κόσμο χωρίς να κοιμάται.

-Πες μου κι αυτό, ποιος δημιουργεί την αναγέννηση;

Άλλαζε τον εαυτό σου σιωπηλά




«Άλλαζε τον εαυτό σου και αυτό άφηνέ το να συμβαίνει πολύ σιωπηλά, χωρίς να προκαλεί ούτε θόρυβο, ούτε φασαρία, ούτε αναστάτωση. Και μέσα από εκείνη τη σιωπή, έρχεται η αγάπη, η ομορφιά σου, ένα ιδιαίτερο βάθος στο βλέμμα σου, μια ιδιαίτερη αύρα στο είναι σου.


Κάθε άτομο χρειάζεται να γίνει διαλογιστής, ένας σιωπηλός παρατηρητής, ώστε να μπορέσει να ανακαλύψει τον εαυτό του, την ομορφιά του, την αγάπη του, τον αυτοσεβασμό του και τη δύναμη της ατομικότητάς του.

Πώς να κερδίσεις τις μάχες σου – 20 πολύτιμες συμβουλές από τον Θουκυδίδη

Chess Battle

Ο Πελοποννησιακός Πόλεμος ήταν η μεγαλύτερη συμφορά που χτύπησε όλες τις πόλεις-κράτη της αρχαίας Ελλάδας. Η Αθήνα ηττήθηκε και κυριεύτηκε από τους Πελοποννήσιους, αλλά και η Σπάρτη δεν ωφελήθηκε από την νίκη της. Τόσο πολύ είχε εξαντληθεί από τον πολύχρονο πόλεμο που αναγκάστηκε να αποδεχτεί τη διαιτησία του μεγαλύτερου εχθρού των Ελλήνων, του Πέρση βασιλιά. Μέσα από τα γεγονότα αυτού του φρικτού εμφυλίου πολέμου, ο Θουκυδίδης καταγράφει τη συμπεριφορά των αντιπάλων και αντλεί πολύτιμα συμπεράσματα, χρήσιμα όχι μόνο στον πόλεμο, αλλά και στις καθημερινές μάχες της ζωής.
Ο καλός σχεδιασμός
Ο πόλεμος δεν διεξάγεται τόσο με τα όπλα όσο με τα χρήματα (1.83 – Ομιλία του Αρχίδαμου)
Με τον πιο ασφαλή τρόπο ζει εκείνος που έχει μεταμεληθεί τις λιγότερες φορές επειδή χαρίστηκε στους εχθρούς του. (1.34 –  Ομιλία των Κερκυραίων)
Ισχυρότερος είναι εκείνος που αντιμετωπίζει τον εχθρό του με σωφροσύνη από εκείνον που ασυλλόγιστα του επιτίθεται βίαια (3.48 – Ομιλία Διόδοτου)
Ο πόλεμος συμβαίνει όταν οι μεν θεωρούν το κέρδος από αυτόν μεγαλύτερο από τα δεινά που θα φέρει, οι δε προτιμούν να υποστούν τους κινδύνους του πολέμου από μία άμεση ζημιά. Αν όμως αυτές οι επιδιώξεις εμφανιστούν σε ακατάλληλη εποχή, τότε είναι ωφέλιμες οι συμβουλές για διαπραγματεύσεις.
Είναι στην ανθρώπινη φύση να θέλει κάποιος να εξουσιάζει εκείνον που μένει απαθής και να αμύνεται όταν δέχεται επίθεση (4.59,61 – Ερμοκράτης από τις Συρακούσες)
Κανείς δεν αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο τον σχεδιασμό και την εκτέλεση ενός έργου, αλλά όταν σχεδιάζουμε νιώθουμε ασφαλείς, ενώ κατά την εφαρμογή του σχεδίου εξ αιτίας του φόβου υστερούμε.  (1.120 – Ομιλία των Κορινθίων)
Είναι ανοησία να εκστρατεύει κανείς εναντίον τέτοιων εχθρών που ακόμα και αν τους κατακτήσει δεν θα κατορθώσει να τους εξουσιάσει, ενώ αν δεν τους κατακτήσει δεν θα είναι πια στην ίδια θέση που ήταν πριν την επιχείρηση.
Εκείνα που προκαλούν περισσότερο τον θαυμασμό είναι όσα παραμένουν σε απόσταση και η φήμη τους δεν έχει επαληθευτεί. (6.11 – Ο Νικίας στην Εκκλησία του Δήμου)

Οι έξι αλήθειες του Ηράκλειτου που θα σας απελευθερώσουν

Heraclitus - Utrecht_Moreelse_Heraclite
«Εξερεύνησα τον εαυτό μου», λέει ο Ηράκλειτος, ο οποίος δεν υπήρξε μαθητής κανενός. Αναζήτησε την αλήθεια για τη ζωή βαθιά μέσα στο μυαλό του, εξέτασε προσεκτικά τα δεδομένα που του έδωσαν οι πέντε αισθήσεις του και κατέγραψε τις διαπιστώσεις του, με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο που δεν θυμίζει κανέναν άλλον.

1. «Ο αυτοέλεγχος είναι η σημαντικότερη αρετή και σοφία είναι να λέει κάποιος την αλήθεια και να ενεργεί σύμφωνα με τη φύση, αφού αποκτήσει βαθιά γνώση γι’ αυτήν»
«Ποια είναι η θέση μου στο σύστημα που ζω, ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μου, σε τι μοιάζω και ως προς τι διαφέρω από τους άλλους γύρω μου; Τι θεωρώ σημαντικό, τι με αφήνει αδιάφορο, τι με διασκεδάζει και τι με κάνει να πλήττω;». Οι απαντήσεις σε αυτά και παρόμοια ερωτήματα αποκαλύπτουν το «ποιος είμαι». Όχι αυτό που μου αρέσει να δείχνω, αλλά αυτό που στ’ αλήθεια είμαι. Η αποδοχή της αλήθειας είναι το πρώτο μεγάλο βήμα.
Ανακαλύπτοντας βέβαια τον εαυτό μου, δεν λύνω τα μυστήρια του κόσμου, δεν δίνω απαντήσεις σε ζητήματα που αφορούν όλους τους ανθρώπους. Αναγνωρίζω απλώς ένα μέρος του συνόλου, εμένα. Πώς αυτό με βοηθά να κατανοήσω το σύνολο, δηλαδή, να γίνομαι κατανοητός και να κατανοώ αυτό που συμβαίνει γύρω μου;

2. «Εκείνα που αποκαλύπτει ο Λόγος δεν τα κατανοούν όταν κατά τύχη τα συναντήσουν, ούτε τα μαθαίνουν όταν τους τα διδάξει κάποιος, νομίζουν όμως πως τα γνωρίζουν»
Σύμφωνα με τον Ηράκλειτο, υπάρχει ένας ρυθμιστικός παράγοντας του κόσμου, ένα κοινό διανοητικό μονοπάτι στο οποίο βαδίζουμε όλοι, παρά τις ιδιαιτερότητές μας και τους διαφορετικούς προορισμούς μας. Αν αγνοούμε την ύπαρξή του, βαδίζουμε έξω από τον δρόμο, κάνουμε κύκλους γύρω από τον εαυτό μας χωρίς ποτέ να πηγαίνουμε κάπου. Αυτή η, ας την πούμε, διανοητική Αρχή είναι η ίδια για όλους τους ανθρώπους, όπου και όπως και αν ζουν και ονομάζεται Λόγος.

Μερικές γυναίκες είναι για πολύ δυνατούς παίκτες

Μερικές γυναίκες είναι για πολύ δυνατούς παίκτες

Κάποτε το αποκαλούσαν πνευματική επαφή ή απλώς "touch". Σήμερα κάποιοι το λένε "mindfucking".
Όπως και να το χαρακτηρίσει κανείς δεν αναφέρεται σε τίποτε άλλο παρά σε εκείνο το ατελείωτα προκλητικό παιχνίδι που ξεκινάει μεταξύ δύο εν δυνάμει ερωτικών συντρόφων. Δύσκολο και για πολύ δυνατούς παίκτες.
Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι ένα κράμα χαρακτηριστικών που πρέπει να έχει το κάθε άτομο ξεχωριστά, ώστε ο συνδυασμός των δύο, να μπορεί να τους οδηγήσει σε σκέψεις και συναισθήματα υπερθετικού βαθμού πριν καν προηγηθεί μεταξύ τους οποιαδήποτε περαιτέρω επαφή. Ευστροφία, αυτοσαρκασμός, αυτοπεποίθηση, αμεσότητα, απελευθέρωση από ταμπού και ψευτοπουριτασμούς είναι κάποια απ' τα χαρακτηριστικά που μπορεί να οδηγήσουν τους παίκτες στα όρια τους.
Το βασικότερο χαρακτηριστικό όλων όμως είναι ο άντρας να έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά του κυνηγού. Οι γυναίκες που ξέρουν τι θέλουν δεν πρόκειται να ασχοληθούν με τίποτα λιγότερο απ' αυτό το αρσενικό που θα πάρει πρωτοβουλίες, θα διεγείρει τη φαντασία τους και θα τις κάνει να νιώσουν τρόπαιο προς κατάκτηση. Εκεί ξεδιπλώνουν όλη τη δύναμη τους και σε κάνουν να παθιάζεσαι μόνο στη σκέψη τους.
Ετοιμάσου να νιώσεις από πολιορκητής, πολιορκημένος απ' το μυαλό της που θα σε καθοδηγεί στην επόμενη κίνηση σου, χωρίς καν να το αντιλαμβάνεσαι. Απ' τη στιγμή εκείνη που η γυναίκα θα νιώσει πως έχει απέναντί της έναν άντρα που γνωρίζει καλά τι θέλει και πώς να το κατακτήσει, που νιώθει γύρω της την ενέργειά του, που παρατηρεί τις καλά μελετημένες κινήσεις του, που διακρίνει αυτοπεποίθηση κι όχι αλαζονεία, που εκπέμπει γοητεία κι όχι εγωκεντρισμό, που εισβάλλει στο μυαλό της χωρίς να της αφήσει το περιθώριο ν' αντιδράσει, θα δοθεί σκληρή μάχη.

ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ

ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ

Οτιδήποτε σε απογοητεύει, σε στενοχωρεί, σε θυμώνει, απλά μάθε να το αγνοείς. 
Γράφει η Μαρίνα Αβραάμ 
Μάθε να μην είναι σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας σου. Μάθε να μην είναι συνήθεια. Ότι δεν σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, ότι δεν σου προσφέρει, χαρά, ηρεμία, επιτυχία, ότι δεν σου μαθαίνει κάτι, μην του δίνεις τόση αξία, τόση σημασία.

Έπρεπε να έχεις μάθει μέχρι σήμερα. Η ζωή σου είναι δική σου. Ότι σου αποσπά την προσοχή από τα πλάνα και τους στόχους σου με μόνο σκοπό να σε μειώσει, να σε κάνει να νιώσεις αρνητικότητα, μην του δίνεις άλλη πίστωση χρόνου. Γιατί χάνεις πολύτιμο χρόνο, ενέργεια και καλή διάθεση.

Είναι σημαντικό να μάθεις πλέον να ξεχωρίζεις την ποιότητα και όχι την ποσότητα. Να αναγνωρίζεις ποιοι είναι οι φίλοι σου. Ποιους ανθρώπους χρειάζεσαι στη ζωή σου. Ποιοι σε αποσυντονίζουν αρνητικά. Ποιοι δεν δίνουν παρά μόνο παίρνουν, ρουφούν τη θετική σου ενέργεια.

Να τους μετράς τους ανθρώπους από τις πράξεις και την καλοσύνη τους και όχι από τα λόγια τους. Γιατί κάποια στιγμή θα κουραστείς με τα πολλά, πολλά. Θα σε κουράσουν τα ίδια και τα ίδια,  θα νιώσεις να φθείρεσαι με τις δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες. Θα έχεις μάθει να ζεις για σένα και δεν θα ανέχεσαι τίποτα λιγότερο, παρά μόνο αυτά που σου παρέχουν χαρά, χαμόγελα και ηρεμία.

ΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Η ΓΗ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ;

Είναι το σπίτι όλων μας, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα σχετικά με τη Γη που παραμένουν παντελώς άγνωστα. Πώς σχηματίστηκε από το νέφος της σκόνης και του αερίου; Πώς τα κατάφερε να γαλουχήσει ζωή; Και τι συμβαίνει βαθιά μέσα στον πυρήνα της; Πώς τελικά η Γη απέκτησε τα καλύτερα υλικά; Τι συνέβη κατά τη διάρκεια των σκοτεινών εποχών της Γης; Από πού προήλθε η ζωή πάνω στη Γη; Γιατί η Γη έχει τεκτονικές πλάκες; Τι υπάρχει στο κέντρο της Γης; Γιατί το κλίμα της Γης είναι τόσο σταθερό; Μπορούμε να προβλέψουμε τους σεισμούς και τις ηφαιστειακές εκρήξεις;
cloud_gasΜια έρευνα αυτών και άλλων θεμελιωδών ερωτημάτων σχετικά με τον όμορφο, αινιγματικό κόσμο μας ίσως μας βοηθήσει να τον καταλάβουμε καλύτερα.
Πώς τελικά η Γη απέκτησε τα καλύτερα υλικά για τη ζωή;
Αν κοιτάξουμε γύρω μας στους οκτώ πλανήτες του ηλιακού συστήματος βλέπουμε ότι η Γη είναι τελείως διαφορετική από τους υπόλοιπους πλανήτες. Όλοι τους όμως είναι φτιαγμένοι από το ίδιο αρχικό νέφος του αερίου και της σκόνης, που περιέβαλλε τον Ήλιο πριν 4.5 δισεκατομμύρια χρόνια. Καθώς η βαρύτητα συμπύκνωνε αυτό το νέφος γύρω από τον Ήλιο, κόκκοι σκόνης συγκρούονταν και κολλούσαν μεταξύ τους, μεγαλώνοντας σε μέγεθος και δημιουργώντας όλο και μεγαλύτερα βαρυτικά πεδία. Αυτές οι μεγαλύτερες μάζες συγκρούονταν και συγχωνεύονταν μεταξύ τους, σχηματίζοντας τους πλανήτες που γνωρίζουμε σήμερα.
Αυτή είναι η γενική εικόνα, αλλά οι λεπτομέρειες του τι ακριβώς συνέβη στα πρώτα στάδια της ζωής της Γης παραμένουν ακόμα ένα μυστήριο. Η επίλυση του είναι ουσιαστική για να κατανοήσουμε γιατί ο πλανήτης μας είναι τόσο κατάλληλος για τη ζωή. Ξέρουμε ότι η απόστασή του από τον Ήλιο του προσφέρει την κατάλληλη ποσότητα θερμότητας και φωτός ώστε να είναι κατοικήσιμος, όμως αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Χωρίς το μοναδικό μείγμα άνθρακα, υδρογόνου, αζώτου, οξυγόνου, φωσφόρου και θείου που συνθέτουν τα ζωντανά όντα και χωρίς το υγρό νερό στην επιφάνειά του πλανήτη μας, η ζωή όπως τη γνωρίζουμε δεν θα μπορούσε να εξελιχθεί. Από χημικής απόψεως η Γη είναι απλώς καλύτερα φτιαγμένη για τη ζωή από τους γείτονές της. Πώς όμως εμείς πήραμε όλα τα καλά υλικά;

Τι είναι αυτό που το λένε έρωτα; reloaded

του λαμπε ρατ
στον Τ.
 
ούτε δικέφαλα τέρατα ούτε αυτοκρατορικά μόνοι

Έχουμε ταυτίσει τον έρωτα με το ρομαντισμό. Όσοι διατηρούν ακόμα μια ευαισθησία δεν μπορούν να δουν, να σκεφτούν και να αισθανθούν πέρα απ’ το ρομαντικό έρωτα. Ακόμα και οι πλέον πραγματιστές, ακόμα και οι πλέον κυνικοί, όταν κάποτε ερωτεύονται, σπανίως ομολογουμένως, ερωτεύονται ρομαντικά: παιχνίδι της σαγήνης, ακόρεστη ικανοποίηση των αισθήσεων, μεγάλα, πρόωρα, υπερβολικά λόγια, απώλεια του εαυτού και ταυτόχρονη αποθέωση του εαυτού, εσωτερική ζωή με μεγάλο βάρος, συναισθηματικό και πνευματικό. \
Ο μεγάλος ρομαντικός έρωτας βιώνεται ιλιγγιωδώς και βασανιστικά, ακόμα και αυτοκαταστροφικά. Βιώνεται μεν ως άνοιγμα του Εγώ προς το Εσύ αλλά δεν παύει να πρόκειται για ένα άνοιγμα εγωιστικό, για μια αξίωση του Εγώ από το Εσύ, για μια αναζήτηση του Εγώ μέσα στο Εσύ, για μια στην ουσία εσωτερικά βιωμένη κατάσταση που όμως πασχίζει να κατισχύσει επί του πραγματικού, εν τέλει για έναν έρωτα με τον ίδιο τον Εαυτό που έχει συγκροτηθεί ως Εγώ κι όχι ως Εγώ, ένας Άλλος, κι όμως εγώ, κι όμως ένας άλλος
Ο ρομαντικός έρωτας διαλύει μέσα στο Ένα, τόσο σε υποκειμενικό όσο και σε διυποκειμενικό επίπεδο, την ένταση μεταξύ του εγώ και του άλλου. Αυτή η ένταση όμως, καθώς και η σχέση της με το χρόνο και τα πράγματα, είναι πολύτιμη και καίρια για έναν έρωτα διαφορετικά βιωμένο, πέρα και από το ρομαντισμό και από τον πραγματισμό, πέρα και από το ζωτικό ψεύδος και από τη νεκρική αλήθεια.
Έχουμε ανάγκη έναν έρωτα ζωτικό και αληθή, πραγματικό αλλά όχι εμπράγματο, εγωτικό αλλά όχι εγωιστικό και εγωπαθή, δοτικό αλλά όχι αλτρουιστικό και θυσιαστικό, πολλαπλό αλλά όχι ρευστό, θερμό, ενθουσιώδη και έντονο αλλά όχι εμπαθή και παράφορο, μοναδικό αλλά όχι ιερό, εσώτερο αλλά όχι εσωτερικό, εξωστρεφή αλλά όχι ευπροσάρμοστο, αργόσυρτο αλλά όχι βαρύ και δυσκίνητο· έναν έρωτα που δεν θα μας γαληνεύει αλλά ούτε θα μας απελπίζει, έναν έρωτα που ούτε θα μας βυθίζει στην πρωταρχική μήτρα ούτε θα μας πετά στο πυρ το εξώτερο, που δεν θα μας χαϊδεύει τ’ αυτιά αλλά ούτε θα μας σφυροκοπά ανελέητα, έναν έρωτα ούτε ναρκισσιστικό ούτε υστερικό, ούτε παραδεισένιο ούτε κολασμένο. 

ΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΓΩ.

Ατμαν Νιτυαναντα


Το εγω εχει δημιουργησει διαφορους αμυντικους μηχανισμους για να προστατευτει απο το στρες και το συναισθηματικο πονο που του προκαλουν οι αντιφασεις που το ιδιο δημιουργει εξ αιτιας της αντιφατικης και πολυπροσωπης φυσης του αλλα και να εξασφαλισει την επιβιωση του. Μεσα απο αυτους τους μηχανισνους μς κραταει ταυτισμενους και εγκλωβισμενους σε αυτο και μας εμποδιζει να συνειδητοποιησουμε και τι πραγματικα συμβαινει στον ψυχισμο μας αλλα και να συνειδητοποιησουμε την αληθινη μας ταυτοτητα που ειναι αγνη αιωνια συνειδητοτητα περα απο το σωμα και το νου.

Περα λοιπον απο την εργασια που εχει να κανει κανεις για να απελευθερωθει απο τον θυμο, την λαιμαργια, την λαγνεια, την υπερηφανεια, την ζηλεια, τις ενοχες κ.λπ. πρεπει να ανακαλυψει και να απαλλαγει απο αυτους τους μηχανισμους αλλιως ειναι αδυνατον να αποταυτιστει απο το εγω να συνειδητοποιησει την αληθινη του φυση και να προχωρησει σε μια βαθια διαλυση των εκφρασεων του εγω που ειναι καταχωνιασμενες στο υποσυνειδητο.

Φυσική-Θεμελιώδεις δυνάμεις: Ερευνητές επιβεβαιώνουν την πιθανή ανακάλυψη της πέμπτης δύναμης στη φύση

20160819_hubble_friday300x340
Στοιχείο για την ύπαρξη μιας Πέμπτης Δύναμης στη φύση, θεωρούνται από θεωρητικούς φυσικούς του Πανεπιστημίου Irvine της Καλιφόρνιας (UCI), τα πρόσφατα ευρήματα που δείχνουν την πιθανή ανακάλυψη ενός άγνωστου μέχρι πρόσφατα υποατομικού σωματιδίου. «Αν είναι αλήθεια, είναι επαναστατικό», είπε ο καθηγητής φυσικής και αστρονομίας Jonathan Feng. «Για δεκαετίες γνωρίζαμε τέσσερις θεμελιώδεις δυνάμεις: τη βαρυτική, την ηλεκτρομαγνητική και την ισχυρή και ασθενή πυρηνικές δυνάμεις. Αν επιβεβαιωθεί από επιπλέον περάματα, η ανακάλυψη αυτή της πιθανής πέμπτης δύναμης θα αλλάξει τελείως την κατανόησή μας για το σύμπαν, με συνέπειες για την ενοποίηση των δυνάμεων και τη σκοτεινή ύλη».
Οι ερευνητές του UCI βρήκαν τυχαία μια μελέτη, στα μέσα του 2015, των πειραματικών πυρηνικών φυσικών στην Ουγγρική Ακαδημία Επιστημών που έψαχναν για «σκοτεινά φωτόνια», σωμάτια που θα σηματοδοτούσαν την άφαντη σκοτεινή ύλη, η οποία κατά τους φυσικούς αποτελεί πάνω από το 85% της μάζας του σύμπαντος. Η εργασία των Ούγγρωναποκάλυπτε μια ανωμαλία ραδιενεργού διάσπασης που δείχνει την ύπαρξη ενός ελαφρού σωμάτιου μόλις 30 φορές βαρύτερου του ηλεκτρονίου.
«Οι πειραματιστές δεν ήταν σε θέση να ισχυριστούν ότι ήταν μια νέα δύναμη», είπε ο Feng. «Απλά έδειξαν μια περίσσεια στοιχείων που υποδείκνυαν ένα νέο σωμάτιο, αλλά δεν ήταν ξεκάθαρο εάν ήταν ένα σωμάτιο μάζας ή ένα σωμάτιο φορέας-δύναμης».
Η ομάδα των ερευνητών του UCI μελέτησε τα δεδομένα των Ούγγρων ερευνητών, καθώς και άλλων προηγούμενων πειραμάτων σε αυτή την περιοχή και έδειξαν ότι τα στοιχεία υπολείπονται πολύ και από σωμάτια μάζας και από σκοτεινά φωτόνια. Ωστόσο, πρότειναν μια νέα θεωρία που συνθέτει όλα τα υπάρχοντα δεδομένα και προσδιόρισαν ότι η ανακάλυψη θα μπορούσε να υποδεικνύει μια πέμπτη θεμελιώδη δύναμη. Η αρχική τους ανάλυση δημοσιεύθηκε στα τέλη Απριλίου στο δημοφιλές arXiv και μια συμπληρωματική μελέτη δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 12 Αυγούστου, στον ίδιο ιστότοπο, ενισχύοντας τα συμπεράσματα της πρώτης εργασίας.

Πως θα διατηρήσεις την υγεία της φωνής σου


stogiatrodiathrhshfonhs.jpg
Εάν χρησιμοποιείτε τη φωνή σας επαγγελματικά, είστε δηλαδή τραγουδιστής, κληρικός, καθηγητής, ηθοποιός, κλπ τότε πρέπει να δώσετε μέγιστη σημασία στη σωστή χρήση και φροντίδα της φωνής σας.
Παρακάτω δίνονται κάποιες χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στη διατήρηση της υγιεινής της φωνής:
1. ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ
Πολύ σημαντική είναι η ικανοποιητική πρόσληψη νερού. Συνιστάται λήψη 6 έως 8 ποτηριών νερού καθημερινά για την επαρκή ενυδάτωση. Η ικανοποιητική πρόσληψη νερού διατηρεί τη βλέννα στις φωνητικές χορδές λεπτόρρευστη δημιουργώντας έτσι ιδανικές συνθήκες εργασίας για τις φωνητικές χορδές. Ο καφές, το τσάι και διάφορα άλλα ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη πρέπει να αποφεύγονται γιατί προκαλούν αφυδάτωση.
2. ΠΥΚΝΟΡΕΥΣΤΗ ΒΛΕΝΝΑ
Η πυκνόρευστη βλέννα αντιμετωπίζεται συνήθως με κάποιο βλεννολυτικό φάρμακο και λήψη 6 έως 8 ποτηριών νερού την ημέρα. Παρά τα μέτρα αυτά κάποιοι ασθενείς συνεχίζουν να έχουν την αίσθηση της πυκνόρευστης βλέννας στο λάρυγγα ή στις φωνητικές τους χορδές. Σε πολλές περιπτώσεις αυτό οφείλεται στην παλινδρόμηση του οξέος του στομάχου στο λάρυγγα (Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση).
3. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΛΑΡΥΓΓΑ
Αποτελεί σύνηθες πρόβλημα ατόμων που χρησιμοποιούν τη φωνή τους επαγγελματικά. Απαντάται σε άτομα με υπερβολική έκκριση βλέννας ή σε ασθενείς με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Ο ιατρός σας θα σας δώσει φαρμακευτική αγωγή για να σας βοηθήσει αλλά είναι σημαντικό να αποβάλλετε αυτή σας τη συνήθεια. Η προσπάθεια καθαρισμού του λάρυγγα τραυματίζει τις φωνητικές χορδές. Όταν αισθανθείτε την ανάγκη να καθαρίσετε το λάρυγγα σας ακολουθείστε τις παρακάτω οδηγίες: καταπιείτε, πιείτε γουλιά-γουλιά το νερό, ή καθαρίστε το λάρυγγα αθόρυβα (ο ιατρός σας ή ένας λογοθεραπευτής θα σας το μάθουν).

Μήνυση στην συντάκτρια της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Allnewz diki
Ήταν θέμα χρόνου, σύμφωνα με τις απειλές που δεχόμουν κατά καιρούς τόσο μέσω σχολίων, όσο και στη σελίδα μου στο facebook, εξάλλου το είχα αναφέρει,Σας περιμένω στην γωνία…
Δεν έχω κρυφτεί, η AllNewz είναι μη κερδοσκοπικό ιστολόγιο και συντάσσεται αποκλειστικά από την υποφαινόμενη, Γιάννα Μυράτ, καθηγήτρια μουσικής και συγγραφέας, με πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα, η οποία πέρασε σε δεύτερη μοίρα από τη στιγμή που αποφάσισα να ασχοληθώ με τον ακτιβισμό και τα κοινά.
Ακομμάτιστη, ανένταχτη σε οποιαδήποτε ομάδα πολιτικού, κοινωνικού ή θρησκευτικού χαρακτήρα, με μόνη συμπαράσταση από τον Θεό και τη δύναμη της ίδιας της Αλήθειας, ασχολούμαι με τους χημικούς αεροψεκασμούς από το 2011 και αρθρογραφώ από τότε μέσω διαφόρων μέσων. Η AllNewz ξεκίνησε την 1η Αυγούστου του 2012 και μετράει από τότε πάνω από 5.000 άρθρα.
Από χτες, λοιπόν, έχω λάβει απανωτά προσωπικά μηνύματα φίλων, που διάβασαν στον τοπικό Ταχυδρόμο, της Μαγνησίας, το ακόλουθο άρθρο:
Μήνυση σε καθηγήτρια του Βόλου για διασπορά ψευδών ειδήσεων
Στο επίκεντρο αστυνομικών και εισαγγελικών ερευνών καθηγήτρια στο Βόλο, η οποία κατηγορείται για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω internet. Για την υπόθεση έχει λάβει γνώση ακόμη και το υπουργείο Παιδείας, ενώ σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει ή έχει ήδη ξεκινήσει ένορκη διοικητική εξέταση από τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Σε βάρος της καθηγήτριας η οποία εμφανίζεται ως υπεύθυνη σύνταξης σε ιστοσελίδα στην οποία φιλοξενούνται άρθρα για που αναλύουν λόγους για τους οποίους οι γονείς δεν πρέπει να εμβολιάζουν τα παιδιά τους, για την κλιματική αλλαγή ακόμη και τους ψεκασμούς, πολίτης κατέθεσε μήνυση για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Αρχικά Στάδια Εκπαίδευσης Κουταβιού


Πώς μαθαίνει το κουτάβι σαςΚουτάβι

Ο καθένας θέλει ένα κουτάβι που να συμπεριφέρεται καλά, να είναι χαρούμενο και κοινωνικό, αλλά θα πάρετε από αυτό μόνο ότι του δίνετε. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσετε την εκπαίδευσή του νωρίς. Στην πραγματικότητα, η εκπαίδευσή του πιθανότατα θα έχει ξεκινήσει πριν τον πάρετε εσείς· το κουτάβι σας μπορεί ήδη να έχει λάβει μια βασική εκπαίδευση υπακοής και τουαλέτας. Αλλά πλέον εξαρτάται από εσάς.
Το κουτάβι σας θα μάθει πολύ γρήγορα, οπότε είναι σημαντικό να μάθει πως να συμπεριφέρεται από την αρχή. Μπορεί να δηλώνουμε το προφανές, αλλά το κουτάβι σας δεν μπορεί να μάθει χωρίς να το διδάξετε, οπότε από την πρώτη μέρα, θα πρέπει να του μάθετε πως να συμπεριφέρεται.
Υπάρχουν εκατοντάδες βιβλία για το αντικείμενο και θα βρείτε διαθέσιμα μαθήματα εκπαίδευσης κουταβιών στις περισσότερες περιοχές. Ο κτηνίατρός σας θα μπορεί να σας συμβουλέψει για το τι είναι καλύτερο για το κατοικίδιό σας ενώ μπορεί να δίνει μαθήματα και ο ίδιος. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι προσέγγισης της εκπαίδευσης, αλλά υπάρχουν κάποιοι χρυσοί κανόνες που θα πρέπει να ακολουθεί ο καθένας:

Έτσι μαθαίνουν τα μωρά να μιλούν!

Έτσι μαθαίνουν τα μωρά να μιλούν!
Από τη στιγμή που καταφέρνει να συγκεντρώσει το βλέμμα του, το μωρό σας κοιτάζει με τεράστιο ενδιαφέρον στα μάτια. Όμως, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences, από την ηλικία που αρχίζει να προετοιμάζεται να βγάλει τους πρώτους του φθόγγους –περίπου στην ηλικία των έξι μηνών- το ενδιαφέρον του αρχίζει να εστιάζει στο πώς κινείται το στόμα σας.

Σ’ αυτή την πρώτη έρευνα που αξιολογεί το πού εστιάζει ένα μωρό το βλέμμα του προκειμένου να διαπιστωθεί πού στρέφει το ενδιαφέρον του, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι στην ηλικία των 4 μηνών παρακολουθούν τα μάτια του ατόμου που του μιλάει, στους 6 μήνες το στόμα και τα μάτια εξίσου και από τους 8 έως τους 10 μήνες κοιτούν κυρίως το στόμα. 

Φυσιολογικός τοκετός ή καισαρική τομή

Φυσιολογικός τοκετός ή καισαρική τομή

Ο ερχομός  ενός παιδιού αποτελεί το πιο σημαντικό, χαρμόσυνο και ελπιδοφόρο γεγονός στην ανθρώπινη  ζωή.
Είναι ό,τι σπουδαιότερο μπορεί να φτιάξει ο άνθρωπος τη –ΖΩΗ και η  φύση  διέκρινε  ότι η γυναίκα είναι αρκετά δυνατή ώστε  να μπορεί να αντεπεξέλθει σε μια τέτοια αποστολή χωρίς να παραγνωρίζεται  ασφαλώς και η τεραστίας σημασία παρουσία του πατέρα,  αφού πρόκειται για οικογενειακή υπόθεση. Τόσο η εγκυμοσύνη όσο και  ο τοκετός αποτελούν φυσικά και πολύ σημαντικά βιολογικά και  συναισθηματικά συμβάντα  στη ζωή του ζευγαριού, για αυτό  και πρέπει να τυγχάνουν των καλύτερων συνθηκών διαχείρισης από όλους τους αρμόδιους  επαγγελματίες υγείας.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ ) καθορίζει την  «γέννηση  φυσική και φυσιολογική λειτουργία της ζωής και η οποία  δεν πρέπει να προσεγγίζεται σαν ασθένεια». Ο φυσιολογικός τοκετός αποτελεί το σημείο αναφοράς και οι καισαρικές τομές δεν πρέπει να ξεπερνούν  το 12% του συνόλου των γεννήσεων  σε μία χώρα (ΠΟΥ1988 ). Ορίζει ότι  φυσιολογικός Τοκετός είναι <<ο τοκετός που ξεκινά αυθόρμητα μεταξύ της 37ης και της 42ης συμπληρωμένης εβδομάδας της κύησης. Από την έναρξη έως το τέλος του δεν έχουμε εμφανείς κινδύνους. Το παιδί γεννιέται με κεφαλική προβολή και μετά τον τοκετό η μητέρα και το παιδί είναι σε καλή κατάσταση>>. Συστήνει  επίσης ότι  το πλαίσιο της  μαιευτικής φροντίδας πρέπει να είναι ποιοτικό, προσβάσιμο, επαρκές, αποτελεσματικό, αποδοτικό, ασφαλές και  ισότιμο για όλες τις γυναίκες, καθορίζοντας  ότι καμία πρόκληση τοκετού  λόγω ηλικίας κύησης δε συστήνεται  πριν  την συμπλήρωση των 40 βδομάδων κύησης (ΠΟΥ,1996).
Η εγκυμοσύνη για μία γυναίκα ίσως είναι  η σημαντικότερη και ομορφότερη περίοδος της ζωής της και είναι  πανέτοιμη να δεχτεί κάθε πληροφορία και εκπαίδευση,  λόγω των υψηλών ποσοστών οιστρογόνων και  ωκυτοκίνης που κυκλοφορούν  κατά την διάρκεια της  εγκυμοσύνης και τα οποία  την  ηρεμούν  και την καθιστούν  δεκτική σε κάθε ενημέρωση. Βιώνει καθημερινά ένα θαύμα, που δύσκολα μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους. Οι αλλαγές που συντελούνται, τόσο σε σωματικό, όσο και   σε ψυχικό επίπεδο  είναι πάρα πολλές. Το έμβρυο πριν να διανύσει την θύρα της γεννήσεως του έχει ήδη διανύσει μια μακρά περίοδο εννέα μηνών. Από  αυτή την περίοδο, εξαρτάται κατά πολύ η υγεία του, η ψυχική του ισορροπία  η πνευματική του δομή. Το έμβρυο  τρέφεται όχι μόνο από την τροφή και  το αίμα της μητέρας  αλλά και από τις ενέργειές της, τα ακούσματά της  τις σκέψεις και τα συναισθήματά της, επηρεάζοντας άμεσα το επίπεδο υγείας του, τις  χάρες και τις  αρετές του. Η ποιότητα των  «δομικών  υλικών» που διαθέτει η μητέρα   σε σωματικό και συναισθηματικό επίπεδο, συμβάλλει στην  ποιότητα ανάπλασης του εμβρύου, αφού η μητέρα αποτελεί τη μάνα-γη για αυτή τη δημιουργία για 9 μήνες. 

Χαλέπι: Μία από τις πιο σκληρές μάχες σε αστικό ιστό στη σύγχρονη εποχή



Η μάχη του Χαλεπιού, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας, είναι μια από τις χειρότερες που έχουν γίνει ποτέ στην εποχή μας σε αστικό κέντρο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).

"Είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο καταστροφικές συγκρούσεις που έχουν γίνει ποτέ στην εποχή μας σε αστικό κέντρο", υπογραμμίζει ο Πέτερ Μάουρερ σε ανακοίνωσή του, στην οποία καταγγέλλει "το πόσο υπερβολικά υποφέρει" ο κόσμος στην πόλη αυτή.

Το Χαλέπι, το οποίο είναι διαιρεμένο ανάμεσα στις συνοικίες που ελέγχουν οι αντάρτες στα ανατολικά και τις συνοικίες που ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις στα δυτικά, πλήττεται από μια κλιμάκωση της βίας, με εκατοντάδες νεκρούς, έναν αδιευκρίνιστο αριθμό τραυματιών και δεκάδες ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί εκεί χωρίς να έχουν καμία βοήθεια σε τρόφιμα ή άλλα είδη πρώτης ανάγκης, εξήγησε ο Μάουρερ.

"Κανείς, πουθενά, δεν είναι ασφαλής. Οι βομβαρδισμοί είναι αδιάκοποι, τα σπίτια, τα σχολεία και τα νοσοκομεία βρίσκονται όλα στο στόχαστρο. Οι άνθρωποι ζουν υπό το κράτος του φόβου", προσέθεσε.

"Τα παιδιά έχουν ψυχολογικά τραύματα. Ο κόσμος υποφέρει υπερβολικά" στην πόλη αυτή της Συρίας, συνέχισε, καλώντας "όλες τις πλευρές να σταματήσουν τις καταστροφές και τις αδιάκριτες επιθέσεις, να σταματήσουν τη σφαγή".

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ 24 ΩΡΕΣ

Η απόσταση της Σελήνης από τη Γη είναι το βασικότερο ίσως στοιχείο στον υπολογισμό των παλιρροιακών δυνάμεων που εφαρμόζονται πάνω στη Γη από τη Σελήνη και ως εκ τούτου η ύπαρξη της Σελήνης γύρω από τον πλανήτη μας παίζει έναν πολύ σπουδαίο ρόλο στον χρόνο περιστροφής της Γης γύρω από τον άξονά της.
earth-from-moonΟι παλιρροϊκές δυνάμεις της Σελήνης πάνω στα νερά των ωκεανών προκαλούν τριβές που μειώνουν σήμερα την περιστροφή της Γης κατά 0,0016 του δευτερολέπτου κάθε αιώνα.
Δυστυχώς, όμως, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να μας προσδιορίζει την ακριβή απόσταση του φυσικού μας δορυφόρου γύρω από τη Γη στο διάβα των χιλιετιών αν και γνωρίζουμε ότι η μέση απόστασή της σήμερα συνεχώς μεγαλώνει κατά 3,82 εκατοστά κάθε 100 χρόνια, γεγονός που σημαίνει ότι στο παρελθόν η Σελήνη πρέπει να βρισκόταν πολύ πλησιέστερα στη Γη απ’ ό,τι είναι σήμερα. Τα σύγχρονα στοιχεία μας λένε, επίσης, ότι οι παλιρροιακές δυνάμεις της Σελήνης πάνω στα νερά των ωκεανών προκαλούν τριβές που μειώνουν σήμερα την περιστροφή της Γης κατά 0,0016 του δευτερολέπτου κάθε αιώνα. Φυσικά δεν είναι αρκετό να βασιστούμε στις παλιρροιακές μόνο τριβές.

Αυτό που θα τους βοηθούσε το αποφεύγουν

post-409

Από μια ηλικία κι ύστερα ο κοσμάκης δε θέλει να γνωρίζει, δε θέλει να θυμάται. Ναρκώνεται και χορεύει, χωρίς καμιά αντίσταση πια, στο σκοπό που του παίζουν. Με λίγα λόγια, απελπίζεται και προσπαθεί να υπάρξει με τα λίγα ξεροκόμματα που του πετούν έτσι ώστε να ξεχνιέται πού και πού και μην τρελαθεί εντελώς. Γι αυτό εκείνο που τους συγκινεί όλους είναι το πρόχειρο και το επιπόλαιο. Δε θέλουν να γυρίζουν στο σπίτι τους με το κεφάλι τους βαρύ από σκέψεις. Το πρόχειρο και το επιπόλαιο βασιλεύουν. Αυτό που θα τους βοηθούσε το αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι. 
Το μόνο που ζητάνε είναι να περνάνε καλά χωρίς να σκέφτονται τίποτα. Όσα τραβάνε όλη μέρα τα βράδια θέλουν να τα ξεχνούν, έστω και με τη βοήθεια των ηρεμιστικών. Πάνω από τα τρία τέταρτα του πληθυσμού τα χρησιμοποιεί αυτά τα χάπια. Δε γίνεται αλλιώς όταν ζεις μια ανάποδη ζωή και δεν το παραδέχεσαι. Κάθε ώρα και στιγμή ο κρημνός χάσκει κάτω από τα πόδια σου και πρέπει να θολώνεις τη ματιά σου για να μη βλέπεις το χάος. Δέντρα στην άκρη που δεν κάνουν πια φρούτα. Όλα τέλεια μελετημένα, περικυκλωμένοι από παντού, παγιδευμένοι μέσα σε έναν ξέφρενο ρυθμό αυτοθυσίας, περίκλειστοι στο νου και στην καρδία πορεύονται στη ζωή τους χωρίς να μπορούν να κάνουν κιχ. Όλα απαγορευμένα και όλα δήθεν ελεύθερα.

Απίστευτο: Εκαναν σατανιστική τελετή στο CERN – Την κατέγραψε κάμερα ασφαλείας [βίντεο]

Απίστευτο: Εκαναν σατανιστική τελετή στο CERN – Την κατέγραψε κάμερα ασφαλείας [βίντεο]

Μπορεί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Πυρηνική Ερευνα-CERN, να διερευνά το επονομαζόμενο ως «σωματίδιο του Θεού» αλλά κάποιοι εκεί κοντά, φαίνεται ότι αναζητούν τον... Σατανά.
Οπως καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας του European Organization for Nuclear Research (CERN), έγινε... σατανιστική τελετής στο προαύλιο χώρο. Σύμφωνα με την Daily Mail, όπως είπε ο εκπρόσωπος τύπου του CERN η τελετή περιλάμβανε και κάτι που μοιάζει με «ανθρωποθυσία» μίας γυναίκας με μαυροφορεμένους άνδρες να μαχαιρώνουν μια γυναίκα.
Στο βίντεο διακρίνονται καθαρά άτομα με μαύρους μανδύες να επιδίδονται σε μια τελετουργική διαδικασία. «Οι σκηνές αυτές έχουν καταγραφεί εντός της έκτασης του CERN δεν έχουν γίνει όμως με την άδειά μας» διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου Πυρηνικής Έρευνας.
Η αστυνομία της Γενεύης δήλωσε πως έχει ενημερωθεί για το περιστατικό από το Κέντρο όμως δεν έχει αναλάβει επίσημα την υπόθεση.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα