Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΜΑΖΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Υπάρχουν πολλά πειράματα που έχουν κάνει πάνω σε ανθρώπους, μερικά έχουν γίνει γνωστά και πολλά άλλα τα ανακαλύπτουμε συνεχώς. 

Οι αεροψεκασμοί με στόχο την μόλυνση του ανθρώπου και το χώμα, οι εκπομπές δονήσεων σε Ηzσυχνότητας πάνω στην ανθρώπινη υπόσταση, οι ζωικές και φυτικές μεταλλάξεις, τα ιατρικά πειράματα σε όλα τα επίπεδα και πολλά άλλα που δεν γνωρίζουμε ακόμη έχουν καταντήσει το ανθρώπινο είδος…ένα πειραματόζωο….όπου έχει χαθεί κάθε αξιοπρέπεια του ανθρώπινου είδους . 

Ας δούμε μερικά από αυτά που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας:

Ο Χίλτερ, οι Ναζί στα Ναζιστικά Πειράματα με πρωτεργάτη τον  Γιόζεφ Μένγκελε, ( γιατρός των SS). Ο Μένγκελε πειραματίστηκε σε δίδυμα αδέλφια, με στόχο να αποδείξει τη θεωρία του για την ανωτερότητα της Λευκής φυλής. 

Με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εκείνη την περίοδο. Ακόμη οι Γερμανοί Ναζί πειραματίστηκαν σε φυλακισμένους, ώστε να δοκιμάσουν την αποτελεσματικότητα διαφόρων θεραπειών ενάντια σε λοιμώδη νοσήματα.

Η δήθεν ανατολική προέλευση της Ελληνικής Φιλοσοφίας

IMG_5353

Το σπουδαιότερο ζήτημα που έχουμε να εξετάσουμε αναφορικά με την Ελληνική Φιλοσοφία, είναι να μάθουμε, ποια ήταν η φύση και η έκταση της ασκηθείσης επίδρασης στο ελληνικό πνεύμα απ’ αυτό που κάποιοι ονομάζουν Ανατολική Σοφία. Είναι μία ιδέα διαδεδομένη ακόμα και σήμερα, ότι δηλαδή οι Έλληνες πήραν την Φιλοσοφία τους κατά κάποιο μέτρο από την Αίγυπτο και την Βαβυλώνα και πρέπει κατά συνέπεια, να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε όσο είναι δυνατόν καθαρά την πραγματική σημασία αυτής της βεβαίωσης. Και για ν’ αρχίσουμε, πρέπει να παρατηρήσουμε ότι κανένας συγγραφέας της εποχής κατά την οποία άνθισε η Ελληνική Φιλοσοφία δεν λέει ότι αυτή ήρθε από την Ανατολή.
Ο Ηρόδοτος δεν θα παρέλειπε να αναφέρει αυτό το γεγονός αν είχε ακούσει να μιλούν γι’ αυτό, γιατί θα εύρισκε βεβαίωση της δικής του πίστης στην αιγυπτικιακή προέλευση της Θρησκείας και εν γένει του ελληνικού πολιτισμού. (1) Ο Πλάτων που, για άλλους λόγους, έτρεφε ένα πολύ μεγάλο σεβασμό για τους Αιγυπτίους, δινει καθαρά να καταλάβουμε πως αυτοί ήταν ένας πρακτικός λαός μάλλον παρά φιλόσοφος, ότι το θυμοειδές είναι χαρακτηριστικά των Θρακών και των Σκύθων και ότι το φιλομαθές εκείνο των Ελλήνων, και λέει ότι βρίσκουμε το φιλοχρήματον στην Φοινίκη και την Αίγυπτο.

ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ........ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ


ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ........ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ;
(με απλά λόγια....)

Η απάντηση που εύλογα θα έδινε κάποιος ή κάποια.... λέγοντας ότι απλά είναι....τα οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται από πίσω...από τις διάφορες εταιρείες-βιομηχανίες κλπ....! Αλλά όμως πίσω από όλα αυτά κρύβεται φυσικά το ίδιο το «τραπεζικό σύστημα»....που δυστυχώς είναι η μεγαλύτερη απάτη που δημιουργήθηκε στον πλανήτη Γη.....μιας και η τοκογλυφία τους σχεδιάστηκε με πολύ προσοχή και πολύ προσεκτικά από την ίδια την «αδελφότητα» του «Φιδιού». 

Το σχέδιο που εφαρμόζουν ΑΔΕΛΦΙΑ είναι απλό και ξάστερο...αφού μας δανείζουν στην ουσία ανύπαρκτα χρήματα.....από τις δικές μας καταθέσεις και τα παίρνουν πίσω οι ίδιοι.....στο δεκαπλάσιο τοκίζοντας τα νόμιμα δήθεν.....επειδή μας κάνουν υποτίθεται εξυπηρέτηση και στο τέλος μας κατάσχουν  ότι έχουμε  και δεν έχουμε.....και ειδικά αν δεν μπορούμε να αποπληρώσουμε το «εικονικό» δάνειο....τότε μας παίρνουν σε πλειστηριασμό το σπίτι μας, την επιχείρηση μας την ίδια τη ζωή....ότι έχουμε και δεν έχουμε.  Έτσι μέσω αυτού του συστήματος.....αποφασίζουν οι ίδιοι πόσο χρήμα θα κυκλοφορήσουν κάθε φορά στην αγορά.....με βαθύτερο σκοπό την απομύζηση του αληθινού πλούτου....αλλά και τον έλεγχο των περισσότερων κρατών....με πολιτικούς που ΕΞ ΑΡΧΗΣ τους έχουν προωθήσει....κι εσείς τα «πρόβατα» τους ψηφίζετε κατ’ επανάληψη....!

Πόσες ώρες ασχολούνται οι γυναίκες με τα μαλλιά τους


Συχνά οι άντρες παραπονιούνται ότι οι γυναίκες καθυστερούν ανυπόφορα όταν είναι να φτιάξουν τα μαλλιά τους. Πόσο όμως καιρό περνούν οι γυναίκες κατά μέσο όσο μπροστά από τον καθρέφτη φτιάχνοντας τα μαλλιά τους; 

Η απάντηση είναι...

Το νέο Twitter προφίλ έπεσε στα χέρια μας και το ξεψαχνίσαμε!

Πριν από περίπου ένα μήνα, ένας από τους συντάκτες του Mashable μας παρουσίασε μία νέα δοκιμαζόμενη εμφάνιση των Twitter προφίλ. Εκ πρώτης όψεως, η εμφάνιση θύμιζε συνδυασμό Facebook και Pinterest.
Η τύχη αυτή τη φορά μου χαμογέλασε την πόρτα και δέχτηκα το νέο design των Twitterπροφίλ σε ένα νέο λογαριασμό που άνοιξα. Σε σχέση με το design που είδαμε πριν από ένα μήνα, αυτό που δέχτηκα εγώ κινείται στα ίδια πλαίσια, με κάποιες όμως μικρό αλλαγές. Το ξεψάχνισα και σας τα παρουσιάζω όλα!
twitter new profile 2014

Τι προκαλεί στις γυναίκες η ανδρική οσμή;


Η ανδρική οσμή που προέρχεται από τον ιδρώτα, έχει ευεργετικές επιδράσεις στις γυναίκες. 

Προκαλεί μείωση του στρες, χαλάρωση και επηρεάζει ακόμη το σεξουαλικό ορμονικό τους κύκλο.

Υπάρχουν δηλαδή μεταξύ ανδρών και γυναικών εκτός από την οπτική επαφή, ανεπαίσθητες αλληλοεπιδράσεις που επηρεάζουν τη ψυχική διάθεση, τη σεξουαλική ορμή και τα αισθήματα.

Γιατί κλαίμε;


ΗΛΙΑΝΑ ΒΟΛΟΝΑΚΗ.

Ξεσπάμε σε κλάματα όταν πονάμε, αλλά ποιόν σκοπό εξυπηρετεί το κλάμα;

Ένας επιστήμονας προτείνει μια νέα θεωρία για ποιο λόγο εξελίχθηκε το κλάμα – τα δάκρυα μπορούν να λειτουργήσουν ως ένδειξη ότι έχουμε χαμηλώσει τις άμυνες μας.

«Το κλάμα είναι μια εξαιρετικά εξελιγμένη συμπεριφορά», δήλωσε ο ερευνητής Oren Hasson, ένας εξελικτικός βιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Tel Aviv στο Ισραήλ.

 «Η ανάλυση μου δείχνει ότι με τη θόλωση της όρασης, τα δάκρυα μειώνουν τις άμυνες και αξιόπιστα λειτουργούν ως σήματα υποβολής, μια κραυγή για βοήθεια, ακόμα και σε μια αμοιβαία ένδειξη σύνδεσης και ως επίδειξη συνοχής της ομάδας».

Το δάκρυσμα λόγω συναισθημάτων είναι μοναδικό χαρακτηριστικό των ανθρώπων. Στο παρελθόν, οι ερευνητές πρότειναν ότι το κλάμα βοηθά στο να αποβληθούν οι αγχωτικές χημικές ουσίες από το σώμα ή ότι απλά μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα.

ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΕΓΙΝΕ ΑΓΑΠΗ...


Της δημοσιογράφου Κατερίνας Ράγιου.
Πόσο απέχουν αυτά τα δυο συναισθήματα; 

Κατά τη γνώμη μου καθόλου, αγάπη και μίσος συναισθήματα που σίγουρα τα έχουμε νιώσει, βιώσει όλοι μας. Πόσο όμως μπορεί να απέχουν μεταξύ τους, κάποιοι μέσα σε αυτούς και εγώ η ίδια θα σας πω καθόλου. 

Εύκολα μπορούμε να αγαπήσουμε κάποιον για πολλούς και διαφόρους λόγους, όπως τα μάτια του, ο τρόπος που σε κοιτάζει, το γέλιο του, οι απόψεις του, η στάση ζωής του και άλλα που ίσως κανένας δεν έχει ανακαλύψει ακόμα. 

Για το προαναφερθέντα χαρακτηριστικά, όσο μπορεί να αγαπήσεις και όχι μόνο να λατρέψεις έναν άνθρωπο, άλλο τόσο και το διπλό μπορεί να τον μισήσεις. Λένε ότι το κακό γυρίζει εις διπλούν σ αυτόν που το νιώθει, το μίσος είναι ένα κακό συναίσθημα που πλήττει στο μέγιστο βαθμό και τους δυο δηλαδή και αυτόν που τον νιώθει και αυτόν που το δέχεται.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κι όμως ισχύει!!! - Πώς μπορείτε να μάθετε το φύλο του παιδιού που περιμένετε στο λεπτό;;;

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κι όμως ισχύει!!! - Πώς μπορείτε να μάθετε το φύλο του παιδιού που περιμένετε στο λεπτό;;;
Το φύλο του μωρού για να το μάθει μία έγκυος γυναίκα θα πρέπει να περάσουν αρκετές εβδομάδες.
Εμείς όμως σας παρουσιάζουμε τον παρακάτω πίνακα, και με βάση αυτόν, θα ξέρετε αν το μωράκι που περιμένετε θα είναι αγόρι ή κορίτσι!
Ο συγκεκριμένος πίνακας ανακαλύφθηκε σε έναν τάφο κοντά στο Πεκίνο, και παρέμεινε εκεί για παραπάνω από 700 χρόνια! Σήμερα εκτίθεται στην Ακαδημία Επιστημών του Πεκίνου και σας δίνει τη δυνατότητα να προβλέψετε το φύλο του μωρού σας!
Αυτά που πρέπει να εντοπίσετε, είναι η ηλικία σας την ημέρα του τοκετού αλλά και το μήνα που συλλάβατε το παιδάκι σας!

ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ? ΣΚΕΨΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ

Κάνε μια μαγνητική και …αρρώστησες!

“Πολλά υγιή άτομα γυρίζουν τους ιατρούς, με μια μαγνητική ανά χείρας, αγχωμένοι, πως θα ξαναβρούν την υγεία τους, ενώ χαίρουν άκρας υγείας. Πολλοί ιατροί, βασίζονται υπερβολικά στις διαγνωστικές εξετάσεις και ελάχιστα στην κλινική εξέταση, πιθανότατα λόγω απειρίας. Σας παραθέτουμε μια συσχέτιση της μαγνητικής τομογραφίας με την κλινική εικόνα, ώστε να γίνει κατανοητή η σημασία της καλής κλινικής εξετάσεως, για την αξιολόγηση των διαφόρων παθήσεων

ΜΑΥΡΟ ΚΥΜΙΝΟ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ



Οφέλη από το μαύρο κύμινο:

Το Μαύρο Κύμινο (kalongi),  σπόροι (μια θεραπεία για όλες τις ασθένειες) ,“μια λύση σε πολλά προβλήματα”
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το μαύρο κύμινο και ειδικά το έλαιο του. Η ανάλυση του μαύρου κύμινου αποκάλυψε ότι περιέχει φωσφορικά άλατα, σίδηρο και ενώσεις υδατανθράκων, μαζί με τα αντιβιοτικά που είναι ικανά να σκοτώσουν τα μικρόβια. Η χημική ανάλυση του κόκκου αποκάλυψε επίσης ότι περιέχει καροτίνη η οποία μετατρέπεται στο ήπαρ σε βιταμίνη Α, η βιταμίνη είναι χρήσιμη, γνωστή για την αντικαρκινική δράση της. Άλλες αναλύσεις απέδειξαν ότι ο κόκκος περιέχει ισχυρές σεξουαλικές ορμόνες, διεγερτικά, ούρων και χολής διουρητικά, πεπτικά ένζυμα, αντιόξινα, ηρεμιστικά, και άλλων χρήσιμων ενώσεων.

Υποθαλάσσια Λιμάνια Στην Αμερική



Σας παρουσιάζουμε μια ανασκόπηση των στοιχείων που θα αλλάξουν για πάντα την ιστορία της Βόρειας Αμερικής, μετατοπίζοντας την άποψή μας από ό, τι νομίζουμε πως ξέρουμε για την Αμερική σε μία εντελώς νέα και ριζικά διαφορετική προοπτική από τους προϊστορικούς πολιτισμούς στην ήπειρο της Βόρειας Αμερικής.

Υπάρχουν πολλά υποβρύχια λιμάνια και κανάλια επί του Ατλαντικού και των ακτών του Κόλπου, που καλύπτονται με ίχνη και απομεινάρια, από ένα εξελιγμένο και μεγάλο πολιτισμό ή τον πολιτισμό που υπήρχε πριν το τρέχον επίπεδο της θάλασσας ανέβει κατά μέσο όρο 5 '5 ". 

Το Σμιθσόνιαν και οι αρχαιολογικές συγκαλύψεις



«Όποιος ελέγχει το παρελθόν, ελέγχει το μέλλον. Όποιος ελέγχει το παρόν ελέγχει το παρελθόν»
Τζώρτζ  Όργουελ 1984
Οι περισσότεροι από εσάς θυμάστε την τελευταία σκηνή από την δημοφιλή ταινία αρχαιολογικής περιπέτειας «Οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού» με τον Ιντιάνα Τζόουνς, στην οποία ένα σημαντικό ιστορικό εύρημα, η Κιβωτός της Διαθήκης από το Ναό της Ιερουσαλήμ, κλειδώνεται σ’ ένα κιβώτιο και τοποθετείται σε μια τεράστια αποθήκη, όπου δεν θα την ξαναδεί ποτέ κανείς, εξασφαλίζοντας μ’ αυτό τον τρόπο ότι τα βιβλία της ιστορίας δεν θα χρειαστεί να ξαναγράφουν και οι καθηγητές της ιστορίας δεν θα χρειαστεί να αναθεωρήσουν τη διάλεξη που δίνουν εδώ και σαράντα χρόνια.
Συμφωνα με τη γνώμη πολλών εξερευνητών, παρ’ όλο που η ταινία είναι φανταστική, η σκηνή κατά την οποία ένα σημαντικό αρχαίο λείψανο θάβεται σε μια αποθήκη είναι επικίνδυνα κοντά στην πραγματικότητα. Για όσους ερευνούν τις κατηγορίες για αρχαιολογικές συγκαλύψεις, υπάρχουν ενοχλητικές ενδείξεις ότι το πιο σημαντικό αρχαιολογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ, το Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν (Smithsonian), που αποτελεί ανεξάρτητη ομοσπονδιακή αρχή, έχει σκόπιμα αποκρύψει κάποιες από τις πιο ενδιαφέρουσες και σημαντικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις που έγιναν στην Αμερικανική ήπειρο.

Ζήσε τη θαυμαστή εμπειρία της ροής



Οι στατιστικές λένε ότι ένας συνηθισμένος άνθρωπος περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του πνιγμένος ανάμεσα σε δουλειά και υποχρεώσεις, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του έχει την τάση να ζει μέσα σε μια παθητική πλήξη. Όμως το κλειδί για να ζήσει κάποιος ευχάριστα είναι η ροή, φωνάζουν εδώ και χρόνια κάποιοι επιστήμονες. Όπως ο Mihaly Csikszentmihalyi, πρώην επικεφαλής του τμήματος ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Σικάγο και συγγραφέας των βιβλίων «Finding Flow: The Psychology of Engagement with Everyday Life» και «Flow: The Psychology of Happiness». Ο Ούγγρος καθηγητής εξηγεί ότι η ροή είναι η πιο θετική, ευτυχισμένη εμπειρία που μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος. Ποια ροή εννοεί;

Bloomberg: Η Τρόικα αντίθετη στην επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

Bloomberg: Η Τρόικα αντίθετη στην επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

Αντίθετη στην επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές είναι η Τρόικα σύμφωνα με ανταπόκριση των Nikos Chrysoloras και Marcus Bensasson από την Αθήνα στο BLOOMBERG με τίτλο «Beware Greeks Selling Bonds as EU Frets on Reforms» καθώς φοβάται χαλάρωση στην υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ διατύπωσαν την άποψη ότι η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να επαναλάβει λάθη του παρελθόντος εάν κατάφερνε να αποδεσμευθεί από τους περιορισμούς του σχεδίου διάσωσης, δήλωσαν δύο αξιωματούχοι, ο ένας από την Ελλάδα και ο δεύτερος από την Ευρωπαϊκή Ένωση ζητώντας την διατήρηση της ανωνυμίας τους.

Η Δημοκρατία φοβάται να θυμηθεί και η γλώσσα φοβάται να τα πει

fear_life_430
  Γκαλεάνο: Γενικευμένη φοβία
ΟΣΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ, ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. Όσοι δεν δουλεύουν, φοβούνται μη δεν βρουν ποτέ δουλειά. Όποιος δεν φοβάται την πείνα, φοβάται το φαγητό. Οι οδηγοί αυτοκινήτων φοβούνται να περπατήσουν και οι πεζοί φοβούνται μην τους πατήσουν τα αυτοκίνητα.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ. Οι πολίτες φοβούνται τους στρατιωτικούς, οι στρατιωτικοί φοβούνται την έλλειψη όπλων, τα όπλα φοβούνται την έλλειψη πολέμων.

Τα μυστικά του φλερτ

Το φλερτ είναι μία αρετή που δεν την κατέχουν όλοι. Γι’ αυτό και αρκετοί στην προσπάθεια τους γίνονται αστείοι ή στη χειρότερη περίπτωση γλοιώδεις.
flertΠώς όμως μπορείς να φλερτάρεις χωρίς να κινδυνεύεις να γίνεις γελοίος; Μερικοί ειδικοί του είδους (έπειτα από έρευνα) αποκαλύπτουν:

Οι 7 λόγοι που η Αμερική «τρέμει» να κάνει πόλεμο με τη Ρωσία


Οι 7 λόγοι που η Αμερική «τρέμει» να κάνει πόλεμο με τη Ρωσία
Ακόμη και αν η Ρωσία αποφασίσει να καταλάβει όλη την Ουκρανία , οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να μπουν σε πόλεμο.
Ένα ενδιαφέρον άρθρο από το FORBES, στο οποίο ο αρθρογράφος για θέματα άμυνας και εθνικής ασφάλειας Michael Peck, αναλύει 7 λόγους για τους οποίους η Αμερική δεν θα κάνει ποτέ πόλεμο για την Ουκρανία.
Ο Peck  δεν αρνείται ότι η Αμερική είναι η ισχυρότερη στρατιωτική δύναμη στον κόσμο, αλλά το γεγονός αυτό πιστεύει ότι δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για την κρίση στην Ουκρανία . Ακόμη και αν η Ρωσία αποφασίσει να καταλάβει όλη την Ουκρανία , οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να μπουν σε πόλεμο .

Ποια Ελλάδα;



Δεν έφυγαν ποτέ οι Γερμανοί κατακτητές από την Ελλάδα.

 Αυτή, δυστυχώς, είναι η ιστορική διαπίστωση. 

Από προγόνους προδότες, που συνέχισαν ατιμώρητοι να διαφεντεύουν την τύχη της πατρίδας, ο μαρτυρικός αυτός τόπος περιέπεσε τις δεκαετίες που ακολούθησαν, από το 1945 και μετά, στα χέρια των επιγόνων τους. Στα παιδιά και εγγόνια των δωσίλογων που παρέλαβαν αμύθητες περιουσίες, βαμμένες στο αίμα του ελληνικού λαού.

Ελάχιστοι εξ αυτών των ανθρωποειδών διώχθηκαν στις δίκες-παρωδίες μετά την Κατοχή και, ως εκ τούτου,...
οι μαυραγορίτες Γερμανοτσολιάδες, σαν αθώοι και αξιοπρεπείς πολίτες, συνέχισαν κανονικά και ανενόχλητοι τη δράση τους, έχοντας πάντα την ασφάλεια της άνωθεν γερμανικής προστασίας και την ίδια αποστολή. Να εξυπηρετούν, δηλαδή, τα συμφέροντα των Τευτόνων ηγεμόνων, διατηρώντας την Ελλάδα στη γερμανική σφαίρα επιρροής.

Διάλυση της Ευρωζώνης προτείνει το ΔΝΤ!!!



Από την αρχή αυτής της κρίσης, ήδη από τις αρχές του 2010, πολλοί που αντιληφθήκαμε αμέσως που θα οδηγήσουν τα πράγματα υποστηρίξαμε ότι η ΕΕ έχει μπροστά της δύο δρόμους. 

Είτε θα γίνει κανονική ομοσπονδία, είτε θα πρέπει να διαλύσει την Ευρωζώνη και να επανέλθει η προτέρα κατάσταση της ΕΕ. Δηλαδή μια οικονομική ένωση ανεξάρτητων και κυρίαρχων κρατών με τα δικά τους νομίσματα.

Όσοι λοιπόν υποστηρίζαμε ότι η ΕΕ πρέπει να επιλέξει αναγκαστικά μεταξύ...
αυτών των δύο δρόμων, κατηγορηθήκαμε από τους μνημονιακούς, οι οποίοι κάνουν πλύση εγκεφάλου ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι η υπάρχουσα Ευρωζώνη.

Περί βίας και αντιβίας


10ΜΑΡ
ΒΙΑ Πώς γίνεται άραγε να υπάρχει παντού τόση βία αφού όλοι την καταδικάζουν «απερίφραστα»; 
Ποιοι την ασκούν αφού όλοι είναι εναντίον της; 
Πώς γίνεται επίσης να υπάρχει τόση βία αλλά και τόση γενικολογία γύρω απ’ αυτήν;
 Φαίνεται λοιπόν ότι απαραίτητο συμπλήρωμα αυτής της «ομόθυμης και καθολικής καταδίκης της βίας» είναι η άγνοια για την ίδια τη βία. 
Αυτήν ακριβώς την άγνοια αλλά και γενικολογία προσπάθησε να αντιπαλέψει ο Ζορζ Λαμπικά (1930-2009), τόσο με το βιβλίο του Θεωρία της βίας (2007), όσο και με πλήθος παρεμβάσεων που έκανε κυρίως μετά την 11η Σεπτέμβρη του 2001, σε ένα κλίμα όπου αυτά που είχε να πει δεν ήταν εύκολο να ακουστούν. 
Το γενικό πνεύμα αυτών των παρεμβάσεων συνοψίζεται στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο περιοδικό Critique communiste.

Είναι η βία των καταπιεσμένων επιλογή;

Ρομποτικό αερόπλοιο για τους ουρανούς της Αφροδίτης


Καλλιτεχνική άποψη της πτήσης του αερόπλοιου VAMP στον ουρανό του δορυφόρου του Κρόνου Τιτάνα
Καλλιτεχνική άποψη της πτήσης του αερόπλοιου VAMP στον ουρανό του δορυφόρου του Κρόνου Τιτάνα
Πάνω στο concept ενός μη μεγάλου μη επανδρωμένου αεροπλοίου, που θα μπορεί να περιπλανιέται στους ουρανούς της Αφροδίτης για διάστημα μέχρι ενός έτους εργάζονται μηχανικοί της Northrop Grumman και της L’Garde. Σύμφωνα με το space.com, το Venus Atmospheric Maneuverable Platform (VAMP) θα μπορεί να μένει εν πτήσει για μεγάλα χρονικά διαστήματα, συνδυάζοντας τις τεχνολογίες αεροπλάνων και αεροπλοίων και συλλέγοντας πληροφορίες για την Αφροδίτη και την ατμόσφαιρά της.

Ανιχνεύθηκαν νέα αέρια στην ατμόσφαιρα που καταστρέφουν το όζον

ΟΖΟΝΟι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν στην ατμόσφαιρα του πλανήτη μας τέσσερα άγνωστα έως τώρα και, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, νέα ανθρωπογενή αέρια, τα οποία συμβάλλουν στην καταστροφή του όζοντος.
Πρόκειται για τρεις χλωροφθοράνθρακες (CFCs) και έναν υδροχλωροφθοράνθρακα (HCFC), η προέλευση των οποίων είναι άγνωστη προς το παρόν.

Τρία χρόνια μετά την πυρηνική καταστροφή στην Φουκουσίμα, ποιες είναι οι συνέπειες στην υγεία;

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.
Τρία χρόνια μετά το σεισμό, το φονικό τσουνάμι και το τραγικό πυρηνικό δυστύχημα που ακολούθησε στη Φουκουσίμα, η Ιαπωνία φαίνεται να δυσκολεύεται να επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς.
Στο Τόκιο και σε άλλες πόλεις οι διαδηλώσεις κατά των πυρηνικών συνεχίζονται. Να δοθεί τέλος στη χρήση της πυρηνικής ενέργειας ζήτησαν οι διαδηλωτές που πήραν μέρος στις συγκεντρώσεις για την μαύρη επέτειο από την Φουκοσίμα.
 Μια πυρηνική καταστροφή που θεωρείται η χειρότερη μετά το Τσέρνομπιλ.
 Να σημειώσουμε ότι το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στις 11 Μαρτίου του 2011 όταν σεισμική δόνηση των 9 βαθμών προκάλεσε τσουνάμι ακολουθώντας η πυρηνική καταστροφή.


Ο παντογνώστης δημοσιογράφος, η «αυθεντία του κράτους δικαίου» και άλλα τινά

- Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης



Θα ήταν τετριμμένο, αν έγραφα ότι, εκτός από παπαγάλοι, οι δημοσιογράφοι είναι και νομικοί, γιατροί, σεισμολόγοι, συγκοινωνιολόγοι και εν γένει γνώστες όλων των επιστημών, εξ ου και ασχολούνται με κάθε τί το επιστητό.  Γελάω πολύ, πάντως, όταν ακούω δημοσιογράφους να δηλώνουν με έπαρση ότι  είναι και δικηγόροι. Δυστυχώς, ο Κώδιξ Δικηγόρων επιτρέπει σε δημοσιογράφους να διατηρούν τη δικηγορική ιδιότητα και να προφασίζονται ότι δικηγορούν. Η σχετική διάταξη έχει, προφανώς, τις ρίζες της στην ευνοιοκρατία και στο βόλεμα που αποτελεί άλλη μία πληγή του πολιτικού συστήματος, η οποία δεν ξερριζώθηκε ούτε με τον σύγχρονο [τρομάρα του] Κώδικα που τέθηκε σε ισχύ το 2013.
Αυτή η μικρή εισαγωγή γίνεται για να ασχοληθώ με ένα θέμα, μείζονος κατ’ εμέ σημασίας, που ξεχάσθηκε πια ως ήσσονος για τα ΜΜΕ και το πολιτικό σύστημα ζήτημα.
Προ ημερών, λοιπόν, μία γυναίκα 79 ετών, η οποία είχε υποβληθεί προ 15ημέρου σε εγχείρηση καρδιάς, πήγε στο ΑΤ Χαλκίδος για να δηλώσει απώλεια της ταυτότητός της και να ζητήσει την έκδοσης  νέας.

Τα Ιερά Σύμβολα της Μινωϊκής Θρησκείας





H μινωϊκή θρησκεία προτιμούσε τη συμβολική δήλωση του θείου από την παραστατική απεικόνιση. Τα σπουδαιότερα σύμβολα ήταν:

ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΕΡΑΤΑ. Τα κέρατα αποτελούν λατρευτικά αντικείμενα και με αυτά στολίζουν τους βωμούς. Και η ιερότητα των κεράτων δεν μπορεί παρά να έχει τοτεμική καταγωγή. Η παρατήρηση ότι πιό σίγουρα να έχει αφετηρία την χρησιμότητα του ζώου  που αφαιρετικά το παρασταίνει δεν αναιρεί αλλά εδραιώνει την τοτεμική καταγωγή. Και του τομέμ η χρησιμότητα αποτελεί αφετηρία της ανύψωσής του σε θρησκευτικό αντικέιμενο.

ΤΑ ΙΔΙΟΜΟΡΦΑ ΓΑΜΗΛΙΑ ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


φωτο από :Sparta Reconsidered
Για να ενωθούν δύο ετερόφυλοι στην Σπάρτη με τα δεσμά του γάμου απαιτούνταν δύο προϋποθέσεις : η συγκατάθεση του πατέρα και η εικονική απαγωγή της νύφης. Το τελευταίο αυτό, σίγουρα, κατάλοιπο παλιότερου εθίμου , βασισμένου στην πρωτόγονη ιδέα ότι μιά κοπέλα μόνο μπροστά στη βία του ισχυρότερου φύλου μπορεί να παραχωρήσει την αγνότητά της.

Στην καθορισμένη λοιπόν από το κράτος ηλικία 20 ετών για τα κορίτσια , 30 για τους άνδρες, ο γαμπρός-απαγωγέας άρπαζε τη νύφη και την κουβαλούσε στο σπίτι του. 


Εκεί την παραλάβαινε μιά νυμφεύτρια, προξενήτρα , που στη στιγμή την κούρευε σύριζα, της φορούσε ένα τραχύ τσουβάλι και χοντροπάπουτσα και την ξάπλωνε σε μιά αχυροστρωμνή, μέσα σ΄ένα σκοτεινό δωμάτιο. γιατί ο γάμος, στη Σπάρτη , ήταν γενικά μιά υπόθεση που από την αρχή ως το τέλος ξετυλιγόταν στα σκοτεινά. 

Στο μεταξύ ο γαμπρός είχε ξαναφύγει κι΄αφού δειπνούσε, κατά τη συνήθειά του, στο λιτό αντρικό φιδίτιον (συσσίτιο) , γύριζε αθόρυβα στο σπίτι του και χωνόταν σαν κλέφτης στο δωμάτιο της άτριχης πια και άγαρμπης "καλής" του.

Κάτι τρέχει στο Μαξίμου


Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχτεί ο σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου από την τρόικα, αφού ο Σαμαράς και το επιτελείο του είχαν υπολογίσει πως έως την Κυριακή θα κλείσουν συμφωνία και το Eurogroup θα έδινε το πράσινο φως για να εκταμιευθεί η δόση.
Τώρα ο ίδιος ο Σαμαράς έχει εκτεθεί, αφού πριν έλθει η τρόικα είχε προεδρεύσει σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών βάζοντας τις κόκκινες γραμμές και νουθετώντας τους υπουργούς του να τα βρουν.
Ο Σαμαράς είναι έξαλλος και με τον Στουρνάρα, αφού δήλωνε ότι είχε διαβεβαιώσεις ότι οι τροϊκανοί θα συμβιβαστούν με το ελληνικό πλαίσιο. Τώρα εκλιπαρούν για μια δήλωση προόδου για να μη γυρίσει ο Στουρνάρας με άδεια χέρια πίσω από το Eurogroup της Δευτέρας. Εάν δεν υπάρξει συμφωνία – αν και δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι το παιχνίδι είναι στημένο για να εμφανιστεί η κυβέρνηση ότι διαπραγματεύεται –, τότε το Εurogroup, για να τηρήσει τα προσχήματα, θα δίνει με… δόσεις τις δόσεις των 8,8 δισ.

Η ανεξερεύνητη αρχαία ελληνική πόλη Καλλάτις στη Ρουμανία



Μάρτιος 9, 2014.

Η αρχαία ελληνική πόλη Καλλάτις στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, στη Ρουμανία, έχει εξάψει τη φαντασία των ερευνητών, με το τι πρόκειται να δουν, εάν και πότε, γίνει μια συστηματική έρευνα στην πόλη που κατακρημνίστηκε μέσα στη θάλασσα, ίσως από ένα μεγάλο σεισμό. Η περιοχή της αρχαίας ΚΑΛΛΑΤΙΑΣ είναι ανεξερεύνητη, σύμφωνα με το δημοσίευμα Καλλατία σημαίνει «όμορφη ακτή».


«Οι αρχαιολόγοι αναφέρουν ότι η πόλη που είναι βυθισμένη στη θάλασσα στην περιοχή της αρχαίας Καλλατίας, κοντά στη σημερινή Mangalia, έχει ιδρυθεί από τους Έλληνες Δωριείς τον έκτο αιώνα π.Χ.

Ειδική επιχείρηση στα σύνορα Υπερδνειστερίας- Ουκρανίας...‘Κόπηκαν’ τα ουκρανικά τηλεοπτικά κανάλια στην Κριμαία


Μάρτιος 10, 2014.


Η κρατική υπηρεσία φύλαξης των συνόρων της Ουκρανίας, ξεκίνησε μια ειδική επιχείρηση στα σύνορα με την Υπερδνειστερία, για την αποτροπή της εισόδου προβοκατόρων στο ουκρανικό έδαφος.

Σύμφωνα με ουκρανικό δημοσίευμα (ασφαλείας):

«Στην Υπερδνειστερία, στα σύνορα  της Μολδαβίας και της Ουκρανίας άρχισε μια ειδική λειτουργία. Αυτό οφείλεται στις δηλώσεις του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών και εκπροσώπων ορισμένων κρατών των Ηνωμένων Εθνών, σχετικά με δραστηριότητες ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή της Υπερδνειστερίας και για την πρόληψη προβοκατόρων για την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή της Οδησσού», σύμφωνα με τη δήλωση.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα