Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Πώς οι ψυχές επιλέγουν τους γονείς και την οικογένειά τους



Χρόνια πριν γεννηθεί το κοριτσάκι μου είδα ένα όνειρο πως είχα κόρη. Ήρθε σε μένα, με αγκάλιασε, μου είπε πως είμαι η μητέρα της και πως το όνομα της είναι Έβελιν.

Αυτό το όνειρο αποτυπώθηκε στην μνήμη και στην καρδιά μου. Τόσο πολύ που όταν ανακάλυψα ότι ήμουν έγκυος, ήξερα πως ήταν κορίτσι και πως μου είχε πει ήδη το όνομα της: Έβελιν. Το να ευχηθώ για ένα παιδί δεν θα μπορούσε να είναι πιο αληθινό!

Για να εξελιχτούμε, οι ψυχές μας έρχονται στην Γη περισσότερο από μια φορά. Το ξέρω αυτό γιατί καθώς μεγάλωνα και άλλαζα έμαθα πολλά για τις συμβάσεις της ψυχής και την μετενσάρκωση και οι σκέψεις μου και οι πεποιθήσεις μου κλίνουν προς αυτή την έννοια. Για εσάς που απορρίπτετε την μετενσάρκωση σας προσκαλώ να εξερευνήσετε την ιδέα πως η ψυχή γεννιέται σε διαφορετικά σώματα για πολλές ζωές.

Πιστεύω πως μόλις η ψυχή αποφασίσει να έχει (ακόμα μια) γήινη ενσάρκωση, το πρώτο βήμα είναι να αποφασίσει τι είδους ζωή θέλει. Αυτό εξαρτάται και από τα μαθήματα που θέλει να μάθει. Αυτό συμπεριλαμβάνει στο να ταιριάζει με έναν γονέα ή με ένα ζευγάρι γονέων. Αυτή η διαδικασία εξαρτάται από τον σκοπό της ψυχής και τις επιθυμίες για συγκεκριμένα μαθήματα και τρόπο ζωής.

Για παράδειγμα, αν 2 ψυχές ήταν μαζί και πριν, σαν μητέρα με κόρη μπορεί να επιθυμούν να ξαναζήσουν αυτή την εμπειρία ίσως αντιστρόφως, έτσι ώστε η κόρη να γίνει η μητέρα στην καινούργια ζωή. Κάποιες φορές όταν η ψυχή επιθυμεί να ενσαρκωθεί σε ένα συγκεκριμένο μέρος του κόσμου, η επιλογή θα είναι λιγότερο βασισμένη στον γονέα. Όπως και οι άνθρωποι είναι τόσο διαφορετικοί έτσι είναι και οι ψυχές μας και αυτό που επιθυμούμε να δημιουργήσουμε στην ζωή/ζωές μας.

Πανσέληνος, υπερπανσέληνος και ολική σεληνιακή έκλειψη, το βράδυ της Κυριακής

 «Τρία σε ένα» το βράδυ της Κυριακής 20 Ιανουαρίου προς χαράματα της Δευτέρας 21 Ιανουαρίου: πανσέληνος, υπερπανσέληνος και ολική σεληνιακή έκλειψη. Η πρώτη πανσέληνος του έτους θα συνδυασθεί με μια ολική έκλειψη Σελήνης, ενώ ταυτόχρονα το φεγγάρι θα βρίσκεται στο κοντινότερο σημείο της τροχιάς του από τη Γη (στο περίγειο) και έτσι θα φαίνεται πιο μεγάλο και φωτεινό (Υπερ-Σελήνη ή υπερπανσέληνος), αλλά και πιο σκουροκόκκινο λόγω της έκλειψης.
   Ολική σεληνιακή έκλειψη συμβαίνει, όταν το φεγγάρι καλύπτεται ολόκληρο από τη σκιά της Γης. Η προηγούμενη είχε συμβεί στις 27 Ιουλίου 2018. Η νέα έκλειψη του Ιανουαρίου θα είναι η τελευταία ολική έκλειψη Σελήνης έως τις 26 Μαΐου 2021, αλλά η επόμενη έκλειψη που θα είναι ορατή από την Ελλάδα, θα αργήσει ακόμη περισσότερο, έως τον Φεβρουάριο του 2024, δηλαδή σε πέντε χρόνια.
   Στη χώρα μας, η είσοδος της Σελήνης στη σκιά της Γης, δηλαδή η έναρξη της μερικής έκλειψης, θα ξεκινήσει στις 5:34 ώρα Ελλάδας και το φεγγάρι θα βρίσκεται σε ύψος 25 περίπου μοιρών στον δυτικό ουρανό. Η ολική φάση της έκλειψης, που θα διαρκέσει περίπου μία ώρα, θα είναι ορατή σχεδόν από όλη την Ελλάδα (εκτός από κάποιες περιοχές της νότιας και ανατολικής Ελλάδας), συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας, όπου το φαινόμενο θα αρχίσει περίπου στις 06:41 ώρα Ελλάδας, θα φθάσει στο μέγιστο σημείο του στις 07:12 και θα ολοκληρωθεί στις 07:43 ώρα Ελλάδας.

Ψυχικές επιθέσεις και αντιμετώπιση τους. Μέρος 2ο





Από το Ζάχο Σκαφίδα

και την επικοινωνία με τους αναγνώστες μου, διαπίστωσα ότι δεν έδινα πολλές πληροφορίες για αντιμετώπιση των ψυχικών επιθέσεων. Έτσι αναγκάζομαι να συμπεριλάβω μερικές σημαντικές πρακτικές που αναφέρονται στο βιβλίο της Dion Fortune ψυχική αυτοάμυνα.

Τα είδη των ψυχικών επιθέσεων

Οι απόκρυφες επιθέσεις μπορεί να ταξινομηθούν σε δύο είδη: 1. Σε κείνες που γίνονται με τη βοήθεια σκεπτομορφών και 2. σ’ κείνες πού επενεργούν με τη βοήθεια ενός ρεύματος δύναμης.  Αλλ’ ακόμη και στη δεύτερη περίπτωση το ρεύμα της δύναμης συμπυκνώνεται γρήγορα ή δημιουργεί σκεπτομορφές σχετικές με τη φύση του. Συνεπώς, στην κάθε ψυχική ενόχληση, η σκεπτομορφή είναι ένας παράγοντας που πρέπει να λαμβάνεις υπόψη και ν’ αντιμετωπίζεται και ο οποίος αποτελεί στην πραγματικότητα το ευκολότερο μέσο διάγνωσης. Αυτό γιατί, συλλαμβάνοντας το είδος των σκεπτομορφών, ο έμπειρος ψυχιστής μπορεί να προσδιορίσει τη φύση μιας επίθεσης.

Η σκεπτοδύναμη είναι κάτι ανεξάρτητο της γεωγραφική θέσης ουσιαστικά είναι θέμα καθαρής συνείδησης και συντονισμού με το βασικό χαρακτηριστικό της. Μπορούμε έτσι να πιάσουμε τις δυνάμεις των νεκρών θρησκειών χίλια χρόνια μετά το θάνατο του τελευταίου τους πιστού, ακόμη και στην άλλη πλευρά τής υδρογείου όπου ανθούσαν. Αλλά οι σκεπτομορφές είναι κάτι διαφορετικό. Κατέχουν θέση στο χώρο, μπορεί να κινηθούν με την ταχύτητα της σκέψης, ν’ αποσυρθούν στο λεπτότερο αστρικό πεδίο και ν’ αγκιστρωθούν εκεί σε μια ιδέα.

Τότε, από κάθε πρακτική άποψη, δεν μπορούν να επιδράσουν στα πεδία της μορφής. Παρ’ όλα αυτά, αν και δεν καταλαμβάνουν χώρο, μπορεί να τους αποδοθεί συγκεκριμένη θέση στο χώρο. Μπορεί, για παράδειγμα, να προσκολληθούν σ’ ένα ορισμένο αντικείμενο, ακολουθώντας το παραμένοντας μέσα στο μαγνητικό πεδίο του. Το άμεσο μαγνητικό πεδίο ποικίλλει από τρία μέχρι τριάντα μέτρα. Το ευρύτερο μαγνητικό πεδίο, από εκατό μέχρι τριακόσια μέτρα. Τα ισχυρά ιερά κέντρα, σαν το Γκλάστονμπέρυ ή τη Λούρδη. έχουν ακόμη μεγαλύτερο μαγνητικό πεδίο που πιθανό να εκτείνεται πάνω από τρία χιλιόμετρα κι επιπλέον συνδέονται μεταξύ τους με γραμμές δύναμης. Αυτά τα πράγματα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στην πρακτική απόκρυφη εργασία.

‘Όταν έχουμε να κάνουμε με κάποια ενοχλητική επιρροή που προέρχεται από μια εστία δύναμης, όπως είναι ή τοποθεσία ενός παλιού ναού, πρέπει ν’ αντιμετωπίσουμε το ευρύ μαγνητικό πεδίο με τη βοήθεια της τελετουργίας. Επειδή η μέθοδος αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο από μύστη με υψηλή γνώση, δε θα μας απασχολήσει εδώ. Από κάθε πρακτική άποψη, αυτό που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη σε μια ψυχική επίθεση είναι το άμεσο μαγνητικό πεδίο.

Ψυχικές επιθέσεις και αντιμετώπιση τους. Μέρος 1ο



Από το Ζάχο Σκαφίδα

Κατά διάρκεια της πορείας μου στη μεταφυσική υπήρξαν πολλά άτομα με παράπονα για ψυχικές επιθέσεις, απώλεια ενέργειας, πιθανές επιθέσεις μαύρης μαγείας, επιθέσεις με κατάρες, προσκόλληση προσφάτων αποβιωσάντων πνευμάτων, πολτεργκάιστ ή άτακτα πνεύματα,  ματιάσματα, κλ.  Επειδή τα άτομα αυτά ήταν πολύ αναστατωμένα και ίσως και κάποιοι άλλοι να ενδιαφέρονται για τα φαινόμενα αυτά, θα τα αναφέρω περιληπτικά, καθώς και τρόπους αντιμετώπισης τους.

Πνεύματα προσκολλημένα στη γη

Στην πλειοψηφία των αναδρομών οι ψυχές κατά τον θάνατο τους παραμένουν λίγο στο τόπο του θανάτου παρατηρώντας πάντα το σώμα τους, οι περισσότερες δεν έχουν πλέον έντονα συναισθήματα. Νοιώθουν ηρεμία, αγαλλίαση και ανακούφιση που έφυγαν από την ζωή, ακόμα και αν έζησαν τέλεια. Παραμένουν στο μέρος που βρίσκονταν για ένα μικρό διάστημα που ποικίλει και φεύγουν, είτε στο φως, είτε σε ανώτερα πνευματικά πεδία. Όταν καλούνται να αναλογιστούν την προηγούμενη ζωή τους, ουδόλως τους ενδιαφέρει, αυτό πλέον που βιώνουν είναι ανώτερο από αυτό που ζούσαν στη γη.


Υπάρχει όμως μια πολύ μικρή κατηγορία ψυχών, κάποιοι που αυτοκτόνησαν, που πέθαναν βίαια, με μεγάλη προσκόλληση σε γήινες απολαύσεις, με πεποιθήσεις αρνητικές για τη μεταθανάτια ζωή κ.α.  που παραμένουν στο γήινο πεδίο. Οι ψυχές αυτές έλκονται από συγγενικά πρόσωπα και γενικά από πρόσωπα με τα ίδια ενδιαφέροντα με αυτούς και προσκολλούνται απορροφώντας ψυχική ενέργεια
 Π.χ. ένα μέθυσο πνεύμα θα προσκολληθεί σε ένα μέθυσο άνθρωπο, ένα πνεύμα ναρκομανούς σε ένα ναρκομανή. Στους ναρκομανείς τα πράγματα είναι ευκολότερα διότι οι παραπάνω άνθρωποι έχουν ρωγμές στην αύρα τους, με κίνδυνο προσκόλλησης πολλών προσγείων πνευμάτων.

Τα πνεύματα αυτά απομυζούν ενέργεια από το πρόσωπο που έχουν προσκολληθεί και αισθάνεται ενεργειακά εξουθενωμένο με πιθανότητα να εμφανίσει ψυχική ή σωματική ασθένεια. Μετά από πάροδο κάποιου χρόνου βρίσκουν το δρόμο τους με την βοήθεια πνευματικών οδηγών, για τα ανώτερα πνευματικά πεδία, την κάθαρση και την επαναγέννηση. (Βλέπε “Το σπίτι μας (Nosso Lar)” του Chico Xavier που γυρίστηκε ταινία το 2010).

Δεν έχω συναντήσει ψυχές να ζήσουν τα στάδια της Θιβετιανής ή Αιγυπτιακής βίβλου των νεκρών, της περιγραφές της χριστιανικής θρησκεία με τα διάφορα τελώνια, ίσως διότι οι σύγχρονες πεποιθήσεις για τη μεταθανάτια ζωή έχουν αλλάξει.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα